Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 803 039
  • 60 600

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On käsittämätöntä ajatella, miten ihminen voi käyttäytyä näin? Johtuuko se vain sodasta yhdistettynä kansan luonteeseen vai onko tämä niin syvällä venäläisessä ajattelussa. En jotenkin pysty uskomaan, että tämä toistuisi kaikkien kansallisuuksein kohdalla.
Propaganda on ilmeisesti uponnut hedelmälliseen maaperään, eli Venäjän sotilaat taitavat olla paljolti fanaatikkoja, jotka haluavat nöyryyttää ja aiheuttaa kärsimystä viholliskansan siviiliväestölle. Tuntevat pyhää vihaa kun ajattelevatkin, miten Ukrainassa on aiemmin eletty huolettomina ja onnellisina, vaikka ovat alempiarvoista kansaa ja kieroja Venäjää vihaavia natseja.

Lisäksi armeijassa on melkoinen simputuskulttuuri, josta hengissä selvinneet on jonkinsortin traumatisoituneita ihmisraunioita kaikki, ja saavat suurta mielihyvää kun pääsevät kerrankin itse kiduttajan rooliin.

Kuitenkin raiskaus sotaterrorin välineenä on valitettavasti ikivanha juttu, ja siihen syyllistyneiden kansakuntien luettelo on pitkä, joten sikäli tämä ei ole mikään ainoastaan venäläisiä koskeva juttu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Edelleen venäläiset ovat vaalitapansa hyväksyneet ja saaneet kansallisen euforian Krimin valtauskesta. Koko kansa on vastuussa. Tästä kertoo myös nykyisen sotarikostelun vahva kannatus naapurissa. Jotain 50-80% välissä. Ja Putinin pysyminen vallassa on vaatinut miljoonilta aktiivista tukea järjestelmälle. Siellä kirkkoa myöten tuetaan Ukrainalaisen kutuurin tuhoamista maan päältä. Alkaen patsaista ja päätyen ihmisiin.

Pointti: Koko kansa on vastuussa.
Putin kaappasi vallan alueilta ja duumalta ja hallitukselta. Kerrostaloräjäytykset olivat tämän kaappauksen alku.

Koko kansa tuskin on vastuussa. Vaikka tuomio voi olla 5-10 vuotta vankeutta, ihmiset kertovat sodanvastaisia mielipiteitään. Kreml on ajanut maan siihen tilaan, että toiset ilmiantavat heitä. Olen seurannut Venäjää kauan ja sanon, että vastaavaa aivopesua kuin nyt saa hakea Stalinin ajoilta.

Ongelma on ollut pitkään siinä, että Putinin Venäjä on painanut propagandaa televisiokanavilta, lehdissä ja radiossa. Toisinajattelijat on vaiennettu. Varsinkin varttuneempi väki on täysin Venäjä informaation varassa ja kun 20 vuotta saa kuulla putinismin totuuksia, kyllä se vaikuttaa. Lisäksi nyt kaikkien tiedonsaantia on rajoitettu kovalla kädellä, kun riippumaton valtakunnallinen media on suljettu ja Facebook, Instagram ja Twitter estetty.


Oma arvio on tuttujen venäläisten ja joukossaan myös muutama tunnetumpi toisinajattelija (muuttivat Venäjältä) sellainen, että hyvin pieni osa kansasta hyväksyy ylipäätään sodan. Ukrainalaisten kidutuksia, tappamista, raiskaamisia ei juuri kukaan. Mutta ihmisillä ei ole aina mahdollisuutta luoda oikeaa kuvaa tapahtumista, ja kun paskaa toistetaan se 20 vuotta, on helpompi uskoa, että jotain perää tuossa on sen sijaan, että kyseenalaistaisi aina ja koko ajan putinistien propagandan.

Osa onneksi tekee sen kaikesta huolimatta.
 
F

Flonaldo

Minulla on hyvin vaikea sisäistää tätä UA kokoa. Maassa on tehty LKP ja puhutaan n. 100k miesvahvuudesta. Suomessa joku vasta heitti, että tästä maasta voidaan repiä jopa 900k reservi sodan ajalle. Siinä on toki varmasti informaatiovaikutusta Lapin lisänä. Nyt 40 miljoonainen kansa on tehnyt LKP ja arvuutellaan n. 100k miesvahvuudesta.
Suomessa 900k tarkoittaisi sitä, että kaikki yhä omilla jaloillaan kävelevät 20-55-vuotiaat miehet (ml. sivarit, ml. muista syistä rauhan aikana vapautetut ja asepalvelusta suorittamattomat) kutsuttaisiin palvelukseen. Ja kalusto loppuisi 100k kohdalla. Voisivat sitten viisikymppiset keskivartalolihavat huutaa laukaus, laukaus - sen minkä astmaltaan pystyisivät.

Plus tietysti koko muu maa pysähtyisi täysin ja kutsutut söisivät niin sen varsinaisen armeijan kuin muun yhteiskunnan resurssit.

Ukrainan liikekannallepanosta huudellaan jatkuvasti kuten se olisi yksi tietty asia, mille on yksi määritelmä. Ukraina on kutsunut palvelukseen niitä, jotka ovat lähivuosina olleet palkka-armeijassa palveluksessa. Muilta osin kutsunnat ovat perustuneet puhtaasti vapaaehtoisuuteen, ja valtaosalle vastaus on "kiitos, me soitellaan sitten".

Ja niissä sisään otetuissakin osa on siis saanut Maximin ryhmälleen ja... ei mitään muuta. Esim. siis joukkoja, joita on laitettu valmistautumaan puolustukseen Sumyn ulkopuolella, mikäli Venäjä palaisi. Ja Sumy on lähimpänä rajaa oleva isompi kaupunki.

Yli kantokyvyn kutsuminen vain heikentää armeijaa. Jokainen sotilas tarvitsee ruokaa ja juomaa, huoltoa ja lääkintää, logistiikkaa, kalustoa, henkilökohtaista ja joukko-osastotasoista. Jos (ja kun) sitä kaikkea ei ole, syö sellainen ukko vain resursseja ja taistelukyky on huutaa laukaus, laukaus.

Tuota vahvuuskarttaa, kun katsoo niin kyllähän tuolla on iskun paikkoja Khersonin ja Harkovan alueilla. Venäjän vahvuus ei ole siellä sitä luokkaa, etteikö mahdollista läpimurtoa voisi saada aikaiseksi. Toki Ukrainan kannalta hyökkäyssota omille alueille on paljon haastavampaa, kun ei voi vain heittää murkulaa surutta alueelle, kun siviilit on edelleen alueella ja vastustaja aivan takuulla käyttää näitä ihmiskilpinä.
Harkovan alueellahan Ukraina on edellisinä päivinä vallannut jo isojakin alueita. Siellä puolustaja on suurkaupungin ulkopuolella pikkukylissä, metsien reunoilla ja pelloilla. Sieltä voi kuvitella Venäjän joukot häädettävän kokonaankin.

Sitten taas Kherson (ja mikä tahansa myöhemmin vastaava) onkin oma lukunsa. Siellä venäläisillä on 2+kk ollut suuri kaupunki hallussaan. Sellaisen kaupungin valtaaminen (ellei puolustaja vain ota hatkoja) vaatisi valtavaa määrää epäsuoraa tulta sinne kaupunkiin suoraan - ja Ukrainalla varmasti kova kynnys tehdä omasta kaupungistaan uusi mariupol ja suuri määrä siviiliuhreja.

Onko meillä siis eri matematiikka käytössä?

Ukrainan armeijalla on tuon kartan mukaan 27 prikaatia, ja yhden prikaatin koko on 2.000-3.000 sotilasta. Tällöin kokonaismääräksi tulee 54.000-81.000. Näiden keskiarvo on 67.500.
On. Sinulla on jostain (mistä?) prikaatin kooksi tuleva 2000-3000 sotilasta. Kun tässä laskettiin sen pohjalta, että itse näiden prikaatien ja BTG:n määriä arvioiva lähde arvioi ukrainalaisprikaatin kooksi 2-3x Venäjän BTG - siis 1600-2400.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Pikkusisko lähtee Parolaan toukokuussa maanpuolustuskurssille. Oli jäänyt jotain 500 hakiaa ulos, kun kiinnostus on niin kova. Pahoittelut, että menee aiheen ohi, mutta jos jotain posia tästä paskasta hakee, niin kyllä suomalaisillakin on tahtotila kasvanut puolustamaan maataan. Eipä olisi metrikääpiö tätä arvannut, kun lähti 3 päivän operaatioon takki auki.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta ihmisillä ei ole aina mahdollisuutta luoda oikeaa kuvaa tapahtumista, ja kun paskaa toistetaan se 20 vuotta, on helpompi uskoa, että jotain perää tuossa on sen sijaan, että kyseenalaistaisi aina ja koko ajan putinistien propagandan.
Jopa joo. Ei saksalaistekaan olleet vastuussa Hitleristä ja natsismista....

Ei Putin yksin hallitse. Silellä on miljoonittain hallinnon aktiivisia tukijoita ja loput hyväksyvät tsaarinsa. Pieni joukko Moskovan ja Pietarin lännettyneitä ei tätä kuvaa muuta.

Ehkä asiantuntijan mielipide auttaa. Aika tulla tuolta taktisen totuuden suosta pois.
"Sen Jerofejev kuitenkin sanoo selvästi, että Vladimir Putinin suosio on vankkaa.
– Ensimmäistä kertaa Venäjän hallitsija ja kansa ovat liittyneet näin saumattomasti yhteen. Putin toteuttaa kansanomaisen sankarin ideaa.
Siksi myös propaganda menee hyvin läpi Venäjällä. Maan johtajaan luotetaan, koska hän edustaa kansaa. Vain hyvin pieni osa uskaltaa olla eri mieltä."
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Israelia halutaan tosissaan ärsyttää, Iltasanomien syötteestä:


Venäjä väittää israelilaisten palkkasotilaiden taistelevan Ukrainan puolella​

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja väitti keskiviikkona, että israelilaisia palkkasotilaita taistelee Ukrainassa äärioikeistolaiseksi luonnehditun Azovin rykmentin rinnalla. Väitteen odotetaan lisäävän entisestään jännitteitä Israelin ja Venäjän välillä.

–  Israelilaiset palkkasoturit ovat käytännössä rinta rinnan Azovin militanttien kanssa Ukrainassa, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova väitti Sputnik-radion haastattelussa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jopa joo. Ei saksalaistekaan olleet vastuussa Hitleristä ja natsismista....

Ei Putin yksin hallitse. Silellä on miljoonittain hallinnon aktiivisia tukijoita ja loput hyväksyvät tsaarinsa. Pieni joukko Moskovan ja Pietarin lännettyneitä ei tätä kuvaa muuta.

Ehkä asiantuntijan mielipide auttaa. Aika tulla tuolta taktisen totuuden suosta pois.
"Sen Jerofejev kuitenkin sanoo selvästi, että Vladimir Putinin suosio on vankkaa.
– Ensimmäistä kertaa Venäjän hallitsija ja kansa ovat liittyneet näin saumattomasti yhteen. Putin toteuttaa kansanomaisen sankarin ideaa.
Siksi myös propaganda menee hyvin läpi Venäjällä. Maan johtajaan luotetaan, koska hän edustaa kansaa. Vain hyvin pieni osa uskaltaa olla eri mieltä."
Vähän eri asiasta kuitenkin puhutaan. Olen muutaman kerran tuonut esille Venäjän tuhatvuotisen perinteen sotia ja sortaa, joka on edelleen voimassa ja poikkeaa täysin länsimaisesta. Samasta asiasta - vuosisatojen eroista ja ratkaisemattomasta ristiriidasta Venäjän ja lännen välillä - Jerofejev puhuu.

Nyt käsittelin Putinin aikaa. Tiedämme molemmat, että Venäjä olisi voinut kulkea demokraattisempaan suuntaan ellei KGB/FSB olisi Putinia nostanut, Putin valehdellut ummet lammet demokratisointihaluistaan ja valmistellut samaan aikaan jo vallankaappausta itselleen. Venäjän yhteiskunta oli Jeltsinin kaudella ja hieman sitä ennen ainakin jossain määrin hakeutumassa irti vuosisataisista perinteistä.

Siirtymäaikaa Jeltsin -> Putin on käsitelty suht kattavasti eri kirjoissa ja dokumenteissa. Niistä mielestäni selviää suhteellisen hyvin Putinin petos ja silloinen kansan halu muuttaa Venäjää. Tämä oli ajanjakso jota tarkastelin ja totesin, että Putinin hankki valtansa syrjäyttämällä muun valtiovallan. Todennäköisesti osin itse luomillaan terroriteoilla Venäjällä, joiden avulla hän sai kansan haluamaan vahvempaa johtajaa. Ei vallan jakamista paljon hallituksen ja alueiden kanssa.

Pointti on mielestäni siinä, että osalla venäläisistä voi olla moraalinen, henkilökohtainen syyllisyys johtonsa toimista, mutta kaikilla venäläisillä ei ole kollektiivista vastuusta siitä, miten Putinin johdolla saadaan aikaan. Ne venäläiset, jotka käyvät eräänlaista sissisotaa Putinia vastaan Venäjällä tai avoimesti sen ulkopuolella, eivät ole sen paremmin moraalisesti kuin kollektiivisesti vastuussa Putinin toimista.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Sitten taas Kherson (ja mikä tahansa myöhemmin vastaava) onkin oma lukunsa. Siellä venäläisillä on 2+kk ollut suuri kaupunki hallussaan. Sellaisen kaupungin valtaaminen (ellei puolustaja vain ota hatkoja) vaatisi valtavaa määrää epäsuoraa tulta sinne kaupunkiin suoraan - ja Ukrainalla varmasti kova kynnys tehdä omasta kaupungistaan uusi mariupol ja suuri määrä siviiliuhreja.
Khersonin vapautus tulee olemaan haastava operaatio monella tapaa, mutta Ukrainalla on pari merkittävää etua. Paikallinen väestö on Ukrainan puolella, joten varustautumisessa, linnoittautumisessa ja logistiikassa puolustaja ei saa heistä apua, toisin kuin ukrainalaiset Mariupolissa. Päinvastoin, sabotaasiriski on jatkuva. Lisäksi venäläissotilaat ovat paskat housussa ja etsivät tekosyytä lähteä karkuun, kun liian lähellä alkaa paukkua. Näiden tekijöiden vuoksi Khersonin vapautus ei välttämättä ole ihan niin mahdoton operaatio, kuin paperilla voisi olettaa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
On käsittämätöntä ajatella, miten ihminen voi käyttäytyä näin? Johtuuko se vain sodasta yhdistettynä kansan luonteeseen vai onko tämä niin syvällä venäläisessä ajattelussa. En jotenkin pysty uskomaan, että tämä toistuisi kaikkien kansallisuuksein kohdalla. Kun tuota lukee, niin jokainen menehtynyt venäläinen sotilas ansaitsee sen, vaikka kuinka yrittäisi ajatella, ettei se ole kaikkien syy.

Voin kuvitella, että tavalla, miten noita venäläissotilaita kohdellaan armeijassa on vaikutuksensa. Siellähän kiusataan ja pahoinpidellään ja jopa raiskataan alempia ja kuolemiakin tulee. Eihän tuo voi olla vaikuttamatta psyykkeeseen. Sitten näitä ihmisrappioita lähetetään rintamalle, jossa he pääsevät purkamaan patoumiaan heikossa asemassa oleviin siviileihin. Sitten vielä toitotetaan, että ukrainalaiset ovat jotain lapsia syöviä natseja, joilla ei ole ihmisarvoa, niin eihän noi tunne mitään empatiaa. Varmaan siellä myös kannustetaan moiseen käytökseen ja selvästi osa venäläisistä on mennyt tuonne ryöstöretki mielessä eli vähän soditaan ja sitten viedään arvokamat mukana. Siinä sivussa voi tehdä muuta tuhoa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voin kuvitella, että tavalla, miten noita venäläissotilaita kohdellaan armeijassa on vaikutuksensa. Siellähän kiusataan ja pahoinpidellään ja jopa raiskataan alempia ja kuolemiakin tulee. Eihän tuo voi olla vaikuttamatta psyykkeeseen. Sitten näitä ihmisrappioita lähetetään rintamalle, jossa he pääsevät purkamaan patoumiaan heikossa asemassa oleviin siviileihin. Sitten vielä toitotetaan, että ukrainalaiset ovat jotain lapsia syöviä natseja, joilla ei ole ihmisarvoa, niin eihän noi tunne mitään empatiaa. Varmaan siellä myös kannustetaan moiseen käytökseen ja selvästi osa venäläisistä on mennyt tuonne ryöstöretki mielessä eli vähän soditaan ja sitten viedään arvokamat mukana. Siinä sivussa voi tehdä muuta tuhoa.
Tätä sillä saadaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Voin kuvitella, että tavalla, miten noita venäläissotilaita kohdellaan armeijassa on vaikutuksensa. Siellähän kiusataan ja pahoinpidellään ja jopa raiskataan alempia ja kuolemiakin tulee. Eihän tuo voi olla vaikuttamatta psyykkeeseen. Sitten näitä ihmisrappioita lähetetään rintamalle, jossa he pääsevät purkamaan patoumiaan heikossa asemassa oleviin siviileihin. Sitten vielä toitotetaan, että ukrainalaiset ovat jotain lapsia syöviä natseja, joilla ei ole ihmisarvoa, niin eihän noi tunne mitään empatiaa. Varmaan siellä myös kannustetaan moiseen käytökseen ja selvästi osa venäläisistä on mennyt tuonne ryöstöretki mielessä eli vähän soditaan ja sitten viedään arvokamat mukana. Siinä sivussa voi tehdä muuta tuhoa.
Myöskin nämä sotiin valikoituneet ovat usein todella äärimmäisen köyhiltä alueilta, joiden kulttuurinen ja sivistyksellinen pääoma on olematon. Ovat eläneet usein lähes kolmannen maailman armottomissa olosuhteissa puutteen ja riiston keskellä. Sekin raaistaa sekä tekee valmiiksi raakuuksille. Eipä siellä ole paljon keskiluokan poikia Pietarista ja Moskovasta kaatunut tai taistellut. Liikekannallepano muuttaisi tätä tilannetta, joskin silloinkin epäilen että huomattavan suuri osa näistä lahjottaisiin pois armeijan riveistä.
 

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach

Kuvottavaa ja käsittämättömän surullista. Tuo suunnitelmallisuus raiskauksissa on jotenkin musertavan kammottavaa. :/

Toivottavasti edes osa noista paskanaamoista saataisiin vastuuseen.
Ja erityisesti lämmittää, että Suomi ja EU rahoittavat näitä toimia koko ajan.

Nyt jumalauta kaikki energiaostot heti poikki eikä vain perusteta työryhmiä laatimaan raportteja siitä, kuinka ostoja voitaisiin asteittain vähentää hetikohta vuodesta 2035 lähtien.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Myöskin nämä sotiin valikoituneet ovat usein todella äärimmäisen köyhiltä alueilta, joiden kulttuurinen ja sivistyksellinen pääoma on olematon. Ovat eläneet usein lähes kolmannen maailman armottomissa olosuhteissa puutteen ja riiston keskellä. Sekin raaistaa sekä tekee valmiiksi raakuuksille. Eipä siellä ole paljon keskiluokan poikia Pietarista ja Moskovasta kaatunut tai taistellut.
Tällä olen minäkin itselleni selittänyt sitä, että miksi nuo Venäjän sotilaat syyllistyvät tuolla noihin alhaisimpiin kuviteltavissa oleviin rikoksiin. Kun koko sukupuu on vuosisadasta toiseen kokenut vain sortoa, köyhyyttä, alkoholismia ja turpaan vetämistä, niin ei näitä ihmisiä vaan ole yksinkertaisesti viritetty sillä samalla sivistyksen tasolla, jolla suurin osa meistä ihmisistä länsimaailmassa on. Ja tuollaiseen maaperään se Venäjän valtion propagandakin uppoaa luultavasti erittäin hyvin. Eikä sekään asiaa yhtään auta, että se kulttuuri ja johtamistavat Venäjän armeijassa ovat mitä ovat.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
ei näitä ihmisiä vaan ole yksinkertaisesti viritetty sillä samalla sivistyksen tasolla, jolla suurin osa meistä ihmisistä länsimaailmassa on.
Luettelemistasi syistä termi örkki tai örkkiarmeija on lähes kaikenkattava kuvaus nykyisestä puna-armeijasta. Suomalaiset sotilaat edustavat lähinnä haltijoita monestakin eri syystä...
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Israelia halutaan tosissaan ärsyttää, Iltasanomien syötteestä:


Venäjä väittää israelilaisten palkkasotilaiden taistelevan Ukrainan puolella​

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja väitti keskiviikkona, että israelilaisia palkkasotilaita taistelee Ukrainassa äärioikeistolaiseksi luonnehditun Azovin rykmentin rinnalla. Väitteen odotetaan lisäävän entisestään jännitteitä Israelin ja Venäjän välillä.

–  Israelilaiset palkkasoturit ovat käytännössä rinta rinnan Azovin militanttien kanssa Ukrainassa, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova väitti Sputnik-radion haastattelussa.
Ja seuraava askel, palaveerataan Hamasin kanssa. Kuinka paljon voi Israelia vielä tökkiä.


 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Myöskin nämä sotiin valikoituneet ovat usein todella äärimmäisen köyhiltä alueilta, joiden kulttuurinen ja sivistyksellinen pääoma on olematon. Ovat eläneet usein lähes kolmannen maailman armottomissa olosuhteissa puutteen ja riiston keskellä. Sekin raaistaa sekä tekee valmiiksi raakuuksille. Eipä siellä ole paljon keskiluokan poikia Pietarista ja Moskovasta kaatunut tai taistellut. Liikekannallepano muuttaisi tätä tilannetta, joskin silloinkin epäilen että huomattavan suuri osa näistä lahjottaisiin pois armeijan riveistä.
Totta. Esimerkiksi Butshassa raakuuksiin syyllistyi erillinen 64. mekanisoitu prikaati, jonka sijoituspaikka rauhan aikana on Knjaze-Volkonskojen kylässä, Habarovskin alueella Venäjän Kaukoidässä. Heillä ei ole juuri mitään kulttuurista tai uskonnollista sidettä Ukrainaan, joten kertomukset natseista menevät helpommin läpi ja inhimillisyys "veljeskansaa" kohtaan puuttuu.

Toinen ryhmä, jonka kerrottiin syyllistyneen samoihin raakuuksiin, oli Venäjän hallinnon toiveita/käskyjä toteuttavat Wagnerin palkkasotilaat, jotka tekevät samaa ympäri maailmaa. Näihin tekoihin valitaan tietyntyyppisiä sotilaita.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Pointti: Koko kansa on vastuussa.

Eli et tiedä. Et tiedä, että vaihtoehdot tungetaan vankiloihin. Et tiedä, että äänestyksiä väärennetään törkeästi. Et tiedä, että vaalivilppi on hallinnon tapa.

Ei siellä valta vaihdu ilman kunnon vallankaappausta, mutta toistaiseksi hallinto on saanut kansan valheillaan ja väkivallalla pysymään aisoissa.

Älä syytä heitä, jotka eivät voi asiaan vaikuttaa.
 

444

Jäsen
Israelia halutaan tosissaan ärsyttää, Iltasanomien syötteestä:


Venäjä väittää israelilaisten palkkasotilaiden taistelevan Ukrainan puolella​

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja väitti keskiviikkona, että israelilaisia palkkasotilaita taistelee Ukrainassa äärioikeistolaiseksi luonnehditun Azovin rykmentin rinnalla. Väitteen odotetaan lisäävän entisestään jännitteitä Israelin ja Venäjän välillä.

–  Israelilaiset palkkasoturit ovat käytännössä rinta rinnan Azovin militanttien kanssa Ukrainassa, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova väitti Sputnik-radion haastattelussa.
Vittuako nuokin paviaanit ovat kaiken aikaa itkemässä kaikesta. Jos venäläisiltä kysytään, niin varmaan pitäisi olla laitonta puolustaa omaa maataan, ja ihan helvetin rangaistavaa pitäisi olla, jos menee ottamaan ulkomailta apua vastaan. Siis nämä samat vajakit, koska käskevät hyökkääjiä tappamaan ja raiskaamaan siviilejä ja kaapii kaiken maailman paskastanien mutakaivojen pohjat, jotta saa tarpeeksi hyökkäyskalustoa näihin harhaisiin sotaretkiinsä. Alkaa mennä kohtuu rujosti pata jumiin noiden vajakkien kanssa. Siis oikeasti: 28 kertaa suurempi valtio hyökkää provosoimattomasti pienempänsä kimppuun tehden kaikki mahdolliset sotarikokset mennen, tullen ja palatessa, ja alkaa välittömästi parkua suureen ääneen, kuinka toinen puolustautuu epäreilusti ja kehtaa vielä ottaa apua vastaan.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Eli et tiedä. Et tiedä, että vaihtoehdot tungetaan vankiloihin. Et tiedä, että äänestyksiä väärennetään törkeästi. Et tiedä, että vaalivilppi on hallinnon tapa.

Ei siellä valta vaihdu ilman kunnon vallankaappausta, mutta toistaiseksi hallinto on saanut kansan valheillaan ja väkivallalla pysymään aisoissa.

Älä syytä heitä, jotka eivät voi asiaan vaikuttaa.
Luin tuossa yhdestä artikkelin ja siinä puhuttiin että vallanpitäjiin suhtaudutaan kuin huonoon säähän… ei sille mitään mahda. Tämä on opittu jo Neuvostoliiton aikana ja vaatii poikkeuksellista rohkeutta nousta yksittäisenä henkilönä esiin.

Pinnan alla saattaa taas tapahtua paljonkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös