Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 023 038
  • 61 554

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Olikos tämä Zirinovski se sälli, joka joskus pari vuosikymmentä sitten uhosi, että jos pääsee valtaan niin liittää ensitöikseen Suomen takaisin Venäjään?
Kyllä, juuri sama tyyppi.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Kääpiöhän vastasi Zelenskyin luonnostelmaan rauhanehdoista vain: "Tuhoan teidät" ja nyt taas vähän projisoidaan Kremlin suunnalta:

Kreml: Rauhanneuvottelut Venäjän ja Ukrainan välillä eivät etene tarpeeksi ripeästi​

Kremlin mukaan Venäjän ja Ukrainan väliset rauhanneuvottelut eivät ole edenneet niin ripeästi tai ponnekkaasti kuin Venäjä olisi toivonut, kertoo Guardian.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan uusi neuvottelukierros on valmisteilla, mutta edessä on pitkä tie ennen tulosten saavuttamista.

Peskovin mukaan Venäjä pystyy hoitamaan myös taloudelliset velvoitteensa pakotteista huolimatta.

IS
No jopas on sloboilla kiire neuvottelupöytään kun homma on kääntynyt päälaelleen ja jokaisen päivän jälkeen on huonommat kortit kädessä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olikos tämä Zirinovski se sälli, joka joskus pari vuosikymmentä sitten uhosi, että jos pääsee valtaan niin liittää ensitöikseen Suomen takaisin Venäjään?

Sama mies, mutta aikaa on jo jopa kolme vuosikymmentä. Ensimmäistä kertaa mies oli otsikoissa jo Neuvostoliiton loppuaikoina. Toinen iltapäivälehdistämme julisti lööpissään: Gorban kilpailuja vaahtoa: "Suomi kuuluu Venäjään!". Jäi pikkupojan mieleen.

Muistissa on myös se, kuinka hän visioi Suomen valtausta 1990-luvun alussa TV-haastattelussa. Sanoi silloin, että hän on joka tapauksessa hyvä ihminen, ja odottaa vuoden ja sitten vasta aloittaa sodan. Samalla hän julisti, että samassa yhteydessä myös Puola liitetään Venäjään. Ja myös Nigeria valloitetaan - sinne hän suunnitteli lähettävänsä Mustanmeren laivaston.

Myöhemmin Zhirinovski muutti puheitaan. Suomi ei enää kuulunut valloitettaviin alueisiin. Zhirinovski kommentoi yhdessä haastattelussa sanoin: "Pitäkää järvenne!". Samoihin aikoihin hän lupasi Karjalan tai ainakin Viipurin palautusta, mutta hän oli myöskin todennut, että "ottakaa Karjala ja kunnostakaa se, niin otamme sen sitten takaisin".

Melkoinen populisti ja tuuliviiri.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Samoihin aikoihin hän lupasi Karjalan tai ainakin Viipurin palautusta, mutta hän oli myöskin todennut, että "ottakaa Karjala ja kunnostakaa se, niin otamme sen sitten takaisin".

Toivottavasti tuo sama ei käy Ukrainan kohdalla, kun joskus rauha tulee. Ukrainalaiset pistävät isolla rahalla (ulkomaiden suurella avustuksella) ja kovalla työllä paikat kuntoon 5-10v kuluessa ja sitten rumba alkaa alusta uudestaan...
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
En kyllä käyttäisi itse noita lyhenteitä Luhanskista ja Donetskista, kun vain Venäjä on tunnustanut kyseisten alueiden itsenäisyyden.
Erona kyseisiin oblasteihin käytin. Venäjän tavoitehan oli jossain vaiheessa liittää koko oblastit noihin miehitettyihin alueisiin. Voisi tosiaan ehkä lyhyesti sanoa "Venäjän vuonna 2014 valtaamat alueet"
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Periaatteessa näin, mutta on näissä joitain eroja. 40-luvulta alkaneen ydinasevarustelun tavoite oli aluksi luoda mahdollisimman isoja ydinpommeja eli kilotonneista kohti megatonneja. Sittemmin isojen pommien rinnalle on alettu kehittää myös erikoisvälineitä (kuten neutronipommit) ja pieniä ydinlatauksia (nk. "salkkupommit"), joita kutsutaan taktisiksi ydinaseiksi:

Mennään nyt vähän kauaksi taas ketjun aiheesta (onko sodankäynnille ja sotahistorialle omaa ketjuaan?), mutta siis Yhdysvallat saa kiittää tietystä teknisestä ylivoimastaan ydinaseiden saralla (kylmän sodan alusta nykypäivään) oman taloudellisen ylivoimansa ohella Oppenheimeria, joka ohjasi kehitystä alussa määrätietoisesti monipuolisen arsenaalin suuntaan ja "suosi" pieniä latauksia. Varsin nopeasti Yhdysvalloissa herättiin myös siihen, että ydinaseiden käyttö taistelukentällä olisi välttämätöntä Neuvostoliiton maavoimien määrällisen kalustoylivoiman tasoittamiseksi. "Kilotonneista megatonneihin" kehitys tuli myös luonnostaan sen myötä, että molemmilla puolilla pyrittiin mahdollisimman nopeasti valmistamaan lämpöydinräjähde (vetypommi, fisso-fuusio -pommi), joka avasi ovia monenlaiselle jatkokehitykselle. Toki tuo räjähdysvoiman lisääminen oli yksi tavoitteista, mutta prioriteettina isot lataukset olivat lähinnä itäpuolella, jossa toimitusmenetelmät olivat sen verran karkeita ja epätarkkoja, että asiaa oli pakko kompensoida suuremmalla latauksella.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kääpiöhän vastasi Zelenskyin luonnostelmaan rauhanehdoista vain: "Tuhoan teidät" ja nyt taas vähän projisoidaan Kremlin suunnalta:

Kreml: Rauhanneuvottelut Venäjän ja Ukrainan välillä eivät etene tarpeeksi ripeästi​

Kremlin mukaan Venäjän ja Ukrainan väliset rauhanneuvottelut eivät ole edenneet niin ripeästi tai ponnekkaasti kuin Venäjä olisi toivonut, kertoo Guardian.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan uusi neuvottelukierros on valmisteilla, mutta edessä on pitkä tie ennen tulosten saavuttamista.

Peskovin mukaan Venäjä pystyy hoitamaan myös taloudelliset velvoitteensa pakotteista huolimatta.

IS
Hommahan on aivan selvä. Venäjän asema sekä sodassa että kotirintamalla heikkenee päivä päivältä, ja rauhansopimuksen aikaansaaminen alkaa olla kasvavassa määrin enemmän juuri Venäjän intressi kuin Ukrainan. Siitäkin huolimatta, että Venäjän sotarötöstely ja varsinkin siviileihin kohdistuva tuho on Ukrainalle kohtuuttoman raskas asia, jolle sillekin olisi tärkeää saada loppu.

Voiton päivään on melko tarkkaan kuukausi aikaa, ja sotarikollinen nro 1 oli varmuudella laskenut, että voittoa Ukrainasta juhlitaan toukokuussa. Nyt Putinin on ollut pakko alentaa ambitiotasoa, eli mikä tahansa voitto tai "voitto" kelpaa. Tarvittaessa juhlitaan vaikka täysin tekaistua tai valehdeltua voittoa. Juhlapäivät ovat olleet Putinille ennenkin erityisen tärkeitä, ja minkä tahansa tyyppinen voiton päivän latistaminen varsinkaan toukokuussa 2022 ei kelpaa. Mielenkiintoista nähdä, minkälaiset pippalot on tulossa.

Ukrainassa taas tiedetään tarkkaan, että rauhansopimuksen tekeminen Ukrainan kanssa ei poista maalta Venäjän uhkaa jatkon osalta ja riippumatta sopimuksen sisällöstä, varsinkaan jos Putin tai "putinistisen komennon perinnesäätiö" jatkaa Venäjällä vallassa. Periaatteella "toistaiseksi" syntyvä rauha ei ole Ukrainalle paras vaihtoehto, eikä se voi sitä mitenkään edes olla, jos sopimuksen ehdot ovat myös Kremlille hyväksyttävät. Ja mitä sopimiseen tulee yleisellä tasolla, niin Venäjä on menettänyt suunnilleen kaiken uskottavuutensa sopimuskumppanina. Pitää olla monenlaisia takuita ja velvoitteita, kun pelkkä Putinin tai jonkun putlerilaisen käsinuken allekirjoitus ei ole minkään arvoinen.
 
F

Flonaldo

Viestistä on annettu rikepiste.
Tässä ketjussa on tällä hetkellä yksi vallitseva ja sallittu näkemys. Siinä kuuluu huutaa mahdollisimman kovaa, että vain ja ainoastaan venäläiset pystyvät tekemään nähdyn kaltaisia sotarikoksia ja julmuuksia, ja se on jotenkin juuri venäläisten geeneissä ja kaikki voissapaistettavat monttuun jne.

Mitä kovempaa huudat, mitä valmiimpi olet haaveilemaan kiduttamisesta ja tappamisesta, vaatimaan kansanmurhia, sitä enemmän "hyvis" olet. Mikä tahansa tuohon vastaansanominen onkin sitten suorastaan sotarikos itsessään.

Nämä kuvat mitä Ukrainasta nähdään eivät pelota minua. Olen lukenut ihan liikaa sotahistoriakirjallisuutta ja katsonut ihan liian monta dokumenttia. Tätä se sodankäynti, lähes poikkeuksetta on ihmiskunnan historiassa ollut.

Se mikä minua pelottaa, on se mitä suomalaisistakin esille tulee. JOS Suomessa tapahtuisi se kauhein mahdollinen ja joutuisimme hyökkäyksen kohteeksi, tämänkin ketjun padel-perheenisistä löytyisi selvästi niitä, jotka marssisivat naapurin ovelle, raahaisivat joukolla kadulle ja olisivat valmiita tekemään mitä vain, koska postilaatikossa lukee "Stepanov". Ja ajattelisivat olevansa 100 % oikeassa ja hyviksiä.

On kyllä ihan helvetin surullista kuinka osa yrittää valkopestä tätäkin rikosta ihmisyyttä vastaan aloittamalla viestinsä "mutkuyhdysvallat..." ja tuomitsemalla vain ja ainoastaan Venäjän valtionjohdon.

Surullista on myös se kuinka moderaattorit antaa näiden flonaldojen jakaa tätä Z-propagandaa palstan kurinpidon tiukassa suojeluksessa. Normaali ihminen ei minkään aivopesun takia kykene tappamaan lasta tai raiskaamaan yhtään ketään.
Väität että normaali ihminen ei kykene pahimpiin julmuuksiin. Miksi sitten n. jokaisessa sodassa jokainen armeija on syyllistynyt niihin tekoihin? Koko 1900-luvun ajan, Euroopassa 90-luvulla. Keitä olivat meidän isoisoisämme 1918? Ja jos he olivatkin "örkkejä", keitä heidän jälkeläisensä ovat?

(Puhumattakaan siitä, että vääristelet viestejäni aivan typerällä tavalla ja syytät minua jostain mistä kuka tahansa viestit lukeva voi todeta ettei niissä ole sellaista ripaustakaan. Pahoin pelkään, että juuri sinä olet sellainen padel-perheenisä, joka pahimman tullessa olisi valmis raahaaman minut nippusiteissä kadulle, jos en tekisi mielestäsi riittävän näyttävää "Hei Sauli" -käsielettä.)

Nyt kun mainitsit nimimerkin @Flonaldo, niin en näe esimerkiksi hänen jakavan täällä minkäänlaista "Z-propagandaa". Se on kokonaan toinen juttu, onko juuri tässä ketjussa hyödyllistä analysoida sotahistoriaa ja ihmiskunnan historiaa laajassa asiayhteydessä siten, että venäläisten toiminta positioituisi näihin ulottuvuuksiin.

Omasta puolestani ehdotan, että ketjun päähuomio saisi pysyä Ukrainassa tapahtuvissa asioissa ja niihin välittömästi liittyvässä maailman- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa. Vietnamin sodan ja puunilaissotien hirveyksiä voi ehkä käsitellä hitusen vähemmän, ellei peräti jossakin muualla.
Sodankäynnin historiasta ei varmasti ole järkevää suuremmin keskustella, eikä se kovin hedelmällistä ole. Mutta se ei ole myöskään hyödyllistä - kuten tässä ketjussa jatkuvasti linjataan - kertoa, että venäläisten toiminta on täysin uniikkia ja ainutlaatuista. Ei ole.

Jos Republika Sprskassa alkaa sota, se näyttää juuri tältä - ehkä pahemmaltakin. Jos Unkari ja Romania alkaisivat sotia Transsylvaniasta, se näyttäisi juuri tältä. Jos Irlannin saarella alkaisi Troubles 2.0, se ei näyttäisi tältä, mutta julmuudet ja kärsimys kohdistuisi liki yksinomaan siviiliväestöön. Ja nämä nyt ihan vain tästä lähipiiristämme Euroopassa.

Sen takia sodakäyntiä pitää yrittää välttää viimeiseen asti. Sen takia Eurooppa, Suomi ja länsi epäonnistuivat aivan totaalisesti Ukrainan kohdalla. Niistä virheistä pitää oppia, jotta seuraava sota voitaisiin välttää. Jos Ukraina olisi aseistettu hampaisiin asti viimeisten vuosien aikana, tai viimeistään vuodenvaihteessa, olisi ollut mahdollisuus välttää tämä sota.

En myöskään näe järkevänä tätä sinun sisään ajamaasi narratiivia, jonka mukaan Venäjä tekee sitä mitä kaikki muutkin, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Mikä tässä on pointtina, jos ei ole tarkoitus vähätellä Venäjän sotarikoksia?

mutta yleensä sota ei kohdistu yhtä puhtaasti siviilikohteisiin, kuin Venäjän tapauksessa.
Väitteesi on historiallisesti täysin virheellinen.

Etelä-Vietnamin armeijassa taisteli enemmän sotilaita, kuin USA:lla oli näitä auttamassa. Vietnamilaisten keskinäisissä mittelöissä siviileihin kohdistunut väkivalta oli molemmin puoleista, amerikkalaiset olivat tässä vain statisteja.

Agent Orange vaikutukset ovat olleet järkyttävät, mutta sitä käytettiin kasvillisuuden, eli piilopaikkojen tuhoamiseksi, tarkoituksena ei ollut myrkyttää siviilejä. Kasvimyrkyn vaikutuksia ei kokonaan ymmärretty, siitä kärsivät myös USA:n omat joukot. Yhdysvallat on jälkikäteen myöntänyt myrkyn aiheuttamat ongelmat ja maksanut sekä omille sotilailleen, että Vietnamille korvauksia Agent Orangen aiheuttamasta kärsimyksestä.
Lue edes yksi sotahistoriallisuutta käsittelevä kirja. Kirjoituksesi ovat yhtä kaukana tosiasiallisesta historiasta kuin Putinin puheet Ukrainan historiasta.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Se mikä minua pelottaa, on se mitä suomalaisistakin esille tulee. JOS Suomessa tapahtuisi se kauhein mahdollinen ja joutuisimme hyökkäyksen kohteeksi, tämänkin ketjun padel-perheenisistä löytyisi selvästi niitä, jotka marssisivat naapurin ovelle, raahaisivat joukolla kadulle ja olisivat valmiita tekemään mitä vain, koska postilaatikossa lukee "Stepanov". Ja ajattelisivat olevansa 100 % oikeassa ja hyviksiä.
Naapureita täällä ei käsittääkseni kukaan ole vielä ollut ampumassa, mutta omaankin silmään huolestuttavaa on ollut se, että varsin moni on lähtenyt mielessään "vankeja ei oteta" -linjalle tai jopa ilmoittanut tekevänsä sitä ennen "jotakin ylimääräistä". Jokainen voi toki murtua tosipaikassa paineen alla, mutta kotikoneen ruudun ääreltä ei vielä kannata omaa ihmisyyttään laittaa alennusmyyntiin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Zelenskyi puhuu Suomen kansanedustajille videoyhteyden välityksellä eduskunnan täysistuntosalissa perjantaina 8. huhtikuuta kello 13.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Kääpiöhän vastasi Zelenskyin luonnostelmaan rauhanehdoista vain: "Tuhoan teidät" ja nyt taas vähän projisoidaan Kremlin suunnalta:

Kreml: Rauhanneuvottelut Venäjän ja Ukrainan välillä eivät etene tarpeeksi ripeästi​

Kremlin mukaan Venäjän ja Ukrainan väliset rauhanneuvottelut eivät ole edenneet niin ripeästi tai ponnekkaasti kuin Venäjä olisi toivonut, kertoo Guardian.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan uusi neuvottelukierros on valmisteilla, mutta edessä on pitkä tie ennen tulosten saavuttamista.

Peskovin mukaan Venäjä pystyy hoitamaan myös taloudelliset velvoitteensa pakotteista huolimatta.

IS
Ilmainen vinkki rauhanneuvotteluihin: painukaa takaisin omaan kotimaahanne, alkakaa maksaa tekemiänne tuhoja, että Ukraina voi alkaa jälleenrakentamaan + Putte kumppaneineen Haagiin, niin sitten joskus voidaan 100 vuoden päästä alkaa keskustelemaan, otetaanko terroristivaltiota vielä joskus osaksi yhteiskuntaa. Simple and easy.
 

Lykosia

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vai amerikkalaiset aiheuttivat tuhatkertaiset sotarikokset venäläisiin nähden....... Venäjä on touhunnut Itä-Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien ja aiheuttanut jo ennen nykyistä hyökkäystä yli 14 000 ihmisen kuoleman, siinä sivussa 300 henkeä meni alasammutun hollantilaisen matkustajakoneen mukana.
Jos ruvetaan ihan numeroita heittelemään, Afganistanissa ja Irakissa on kuollut yli 600 000 ihmistä sen jälkeen, kun amerikkalaiset sinne lähtivät. Venäjällä vielä vähän matkaa siihen. Molemmat sodat olivat myös kansainvälisen lain vastaisia. Tämän lisäksi amerikkalaiset tukevat muita maita, joilla tällä hetkellä on myös kansanmurhat käynnissä esim. Saudi Arabia ja Israel. Missään ei ole koskaan vaadittu minkäänlaisia rajotteita amerikkalaisille.

Historiasta voidaan kaivaa esim. Banaanisodat, Vietnamin sodan ajalta myös My Lain lisäksi Operaatio Speedy Express yms. kyllä amerikkalaisetkin ovat osanneet.

Tämän takia odotan, että Haagissa olisi Putinin vieressä ainakin Bush jr, Obama, Trump ja Biden. Kaikki sotarikolliset vaan oikeuteen.
 
F

Flonaldo

@Flonaldo Väitätkö nyt siis ihan vakavissasi, että kaikilla maailman armeijoilla on Venäjän tavoin ihan doktriinitasolla kaupunkien tuhoaminen ja siviilien massivinen tappaminen? Tuo on täysin järjenvastaista kirjoittelua.
En. Vaan että jokainen maailman armeija on sotaa käydessään syyllistynyt julmiin sotarikoksiin - ja lähes aina myös strategisella tasolla. Sotarikoksilta vältytään välttämällä sodankäyntiä. Joskus siihen voidaan päästä pasifismin keinoin, useimmiten kuitenkin riittävän uskottavalla ja kovalla puolustuksella.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Sen takia sodakäyntiä pitää yrittää välttää viimeiseen asti. Sen takia Eurooppa, Suomi ja länsi epäonnistuivat aivan totaalisesti Ukrainan kohdalla. Niistä virheistä pitää oppia, jotta seuraava sota voitaisiin välttää. Jos Ukraina olisi aseistettu hampaisiin asti viimeisten vuosien aikana, tai viimeistään vuodenvaihteessa, olisi ollut mahdollisuus välttää tämä sota.
Olen samaa mieltä, ja lisään, että tässä toimintamallissa Suomen olisi pitänyt hakea NATO:n jäsenyyttä jo aikapäivät sitten. Muussa tapauksessa "hampaisiin asti aseistetun" Ukrainan sijasta Kremlin kopla olisi saattanut laskea, että aloitetaanpa imperiumin palautus vaikkapa Suomesta, kun kerran ovat tuossa ilman puolustusliiton suojaa. Kyllähän tuota strategista vaihtoehtoa oli itänaapurissa selvästi pohdiskeltu. Suomesta on pyritty suht kauan luomaan Venäjällä jonkinlaista viholliskuvaa, vaikka sordiino vahvasti päällä verrattuna Ukrainaa koskevaan Venäjän sisäiseen mielipidemuokkaukseen. Ja hankittu Suomesta monenmoista taktista kiinteistöä mahdolliseen tulevaan operaatiokäyttöön. Ynnä järjestetty maahan ties mitä kolonnalaisia, vakoojia ja yhteistoimintatyyppejä.
 

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
En. Vaan että jokainen maailman armeija on sotaa käydessään syyllistynyt julmiin sotarikoksiin - ja lähes aina myös strategisella tasolla. Sotarikoksilta vältytään välttämällä sodankäyntiä. Joskus siihen voidaan päästä pasifismin keinoin, useimmiten kuitenkin riittävän uskottavalla ja kovalla puolustuksella.
Minkä ihmeen takia sitten rinnastat koko ajan Venäjän tämän hetken toimia esim. jenkkien toimiin jossain muualla. Venäjä käy hyökkäyssotaa jonka tarkoituksena on Ukrainan valtion ja kansan tuhoaminen. Heillä on ihan ylemmiltä tahoilta tullut käsky tappaa siviilejä ja tuhota kaupunkeja. Ei tuollaista toimintaa ole nähty toisen maailmansodan jälkeen kovin monessa paikassa. Eikä kertaakaan länsimaiden toimesta, toisin kuin yrität vihjailla.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Väitteesi on historiallisesti täysin virheellinen.
Ei ole ja et vastannut esittämääni kysymykseen. Tulkitset nyt historiaa todella erikoisella ja väärällä tavalla, joka antaa vahvan vaikutelman siitä, että yrität vähätellä Venäjän sotarikoksien vakavuutta. Vaikka tulkintasi olisikin oikea, niin on täysin tarpeetonta ajaa tällaista narratiivia sisään, jos tarkoituksesi ei ole viedä eteenpäin Venäjän propagandaa.

Kirjoituksesi ovat tällä hetkellä todella turhia ja asiattomia, sekä muita kirjoittajia aliarvostavia. Pystyt kyllä parempaan, mutta se vaatii ehkä pientä tuumaustaukoa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä on menty nyt semmoisen rajan yli, että Putinin kanssa neuvotteleminen, tai minkäänlainen vastaan tuleminen on täysin pois suljettua, niin pitkään kun hänessä henki pihisee. Hänelle ei missään nimessä saa antaa mitään periksi.

Ja Halla-Aholta varmasti täysin oikeanlaisia huomioita. Venäjä suunnittelee ilmeisesti nyt hyökkäystä Itä-Ukrainassa. Saa nyt sitten nähdä, että ovatko he ottaneet opiksi virheistään. Jos ymmärtävät keskittää joukkojaan, ja valitsemalla jonkun yhden painopistealueen, niin menestystä voi tulla paljonkin kyseisellä alueella. Etenkin jos oppivat käyttämään vielä noita joukkojaan fiksummin yhteistyössä.

Mariupolissa tullaan luultavasti näkemään yksi viimeisten vuosikymmenien suurimpia, tai kenties jopa suurin sotarikos. Kun tuo kaupunki tuosta lopullisesti jossain vaiheessa antautuu, niin siellä oleville ukrainalaisille ei ole luvassa mitään muuta, kuin niskalaukauksia, kidutusta, raiskauksia ja "parhaassa" tapauksessa kyydityksiä Venäjälle. Sieltä on paljon siviilejä onneksi onnistunut pakenemaan, mutta edelleen puhutaan kuitenkin kymmenistä tuhansista ihmisistä. Kammottavaa.

Ukraina on lähestynyt Mariupolia pohjoisesta, että näinköhän Mariupol joutuu edes antautumaan?
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En. Vaan että jokainen maailman armeija on sotaa käydessään syyllistynyt julmiin sotarikoksiin - ja lähes aina myös strategisella tasolla. Sotarikoksilta vältytään välttämällä sodankäyntiä. Joskus siihen voidaan päästä pasifismin keinoin, useimmiten kuitenkin riittävän uskottavalla ja kovalla puolustuksella.
Moderni länsi on kuitenkin sivistyneiden oikeusvaltioiden yhteisö ja vaikka senkin viimeaikaisessa sodankäynnissä on tapahtunut kosolti rikoksia ja siviilien summittaista tappamista niin vapaan median, vapaan poliittisen keskustelun ja toiminnan sekä itsenäisen oikeuslaitoksen olemassao tekee siitä mittaamattomasti erilaisen yhteiskunta- ja sodankäyntimallin kuin Venäjästä tai vaikka Kiinasta.

Miljoonat vastustivat Irakin ja Afganistanin sotia niin jättimielenosoituksissa kuin vapaissa vaaleissa, media kirjoitti niistä kriittisesti, amerikkalaisia ja brittisotilaita tuomittiin maiden oikeuslaitoksissa rikoksista siviilejä ja sotavankeja kohtaan. Ero anti-liberaaleihin, autoritäärisiin tai diktatorisiin yhteiskuntiin on yksinkertaisesti valtaisa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
En. Vaan että jokainen maailman armeija on sotaa käydessään syyllistynyt julmiin sotarikoksiin - ja lähes aina myös strategisella tasolla. Sotarikoksilta vältytään välttämällä sodankäyntiä. Joskus siihen voidaan päästä pasifismin keinoin, useimmiten kuitenkin riittävän uskottavalla ja kovalla puolustuksella.
Tietysti sodankäynti on tuota kuten asian esität. Minusta on ihan asiallista vastustaa globaalisti kommunismiä tai diktaattoreita, koska näistä ei ole seurannut ikinä mitään hyvää. Sota on aina paha, mutta jos katsoo tilannetta laajemmin voi käsittää miksi Venäjän operaatio Ukrainaan on erityisen paha.

Diktaattori vanhasta kommunisti maasta hyökkää maahan verukkeella, että se on liian länsimainen ja havittelee oikeudenmukaista yhteiskuntajärjestelmää. Lähtökohta jo on sellainen, että sinuna pitäisin mölyt mahassa.
 

Morgoth

Jäsen
Viestini tarkoitus oli siis edelleen vain teroittaa sitä yleistä harhaluuloa, että lisäämällä sana "taktinen" sanan ydinase eteen siitä tulee jotenkin vähemmän vaarallinen, vähemmän haitallinen, vähemmän paheksuttu jne. Aivan kuin kyseessä olisi joku erillinen joukkotuhoaseluokka perinteisten aseiden ja "oikeiden" ydinaseiden välissä.
Onhan se sama ase, mutta puhutaan kuitenkin aivan eri luokan tuhosta riippuen ydinlatauksen suuruudesta. Taktinen ydinase kuitenkin ihan vakiintunut termi. Mikäli toisessa ääripäässä on Tsar Bomba ja toisessa Iskanderiin lisätty muutaman sadan kilon ydinkärki niin jälkeen on jokseenkin erilaista ja mitä sillä pystytään tuhoamaan. Kiova iso kaupunki, joten vaatiisi Hirosiman&Nagasakin kokoista ydinpommia luultavasti.

Noin yleisesti ottaen miksi Venäjän tarvitsisi vetää edes joukkoja pois mikäli se käyttäisi ydinasetta? Eihän se omista sotilaistaan välitä yhtään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös