Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 036 819
  • 61 596

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Valitettavasti olen minäkin näillä linjoilla. Saksa tuli järkiinsä aika helposti, sillä se tuli takaisin järkiinsä, ja Japanikin vähän toisenlainen kuin tämä meitin Venäjä.
Niin se ero tässä mielestäni on, että kummatkin, saksalaiset, sekä japanilaiset ovat pohjimmiltaan ahkeraa, sivistynyttä väkeä, joilla kaikista historian tapahtumista huolimatta on ollut pohjalla kyky nähdä (lopulta) omat virheet, vaikka aivopesun kulttuuri oli erittäin vahvaa tuossa 30/40-luvuilla kummassakin. Saksan alueelle sivistys on kuitenkin juurtunut keskiajalta lähtien, tästä esimerkkeinä lukuisat sen ajan maailman merkittävät keskittymät, kuten Hansa-kaupungit, Frankfurtit, Münchenit, Kölnit, jne... Japani taas ollut eristäytynyt, mutta silti ns. "kunniakoodin" maa samuraineen, joka viimeistään osoitti älyllisen kyvykkyytensä nopean modernisoitumisen aikana 1850-luvulta eteenpäin ja uudestaan toisen maailmansodan jälkeen. Japanin kehityshän oli hurjaa 50-, 60- ja 70-luvuilla.

Entä Venäjä? Eipä oikein pistä silmään kertaakaan historiasta, että Venäjä tai sen edeltäjät olisivat olleet "lyhdynkantajana" yhtikäs millään saralla, muussa kuin tuhoamisessa. Se ei silti anna edellytyksiä ihmisluonteen todelliselle kehitykselle. Suomi aikanaan pääsi jopa teollistumaan hämmästyttävän pitkälle, ollakseen pelkkä Venäjän keisarikunnan periferia. Siinäkin mielestäni näkyi se venäläinen luonne; minulle teollistuminen ja siitä seuraava nopeahko yhteiskunnan kasvu on aika no-brainer, mutta venäläiselle se kuulosti pirun vaivalloiselta, turhia yhteiskunnallisia myllerryksiä aiheuttavana ongelmatekijänä. "Kärsikööt" siis tsuhnat sen tuomista ongelmista, ihan kuin niitä ei ihmisen elämässä olisi muutenkin tarpeeksi, mutta eipä sitä tarvitse herran kukkarossa ja nuhteessa elävän Igorin ja Tatjanan miettiä.

Yleensä (on siellä jokunen suht. järjellinenkin sentään seassa) ovat olleet jonkin hirmuhallitsijan varjossa. Oman maan kehittämiseen keskittyvä johtaja on heikko luuseri, kun ei pyrikään ensisijaisesti hankkimaan lisää lääniä (Mikä mies se tämmöinen on? Narkkari, natsi, homo, vai kenties kaikkien yhdistelmä?), heikko tsaari, hyödytön. Olisiko venäläisillä edes kykyä prosessoida näitä nyt nähtyjä tekoja, vaikka saisivatkin rehellistä tietoa? Minusta saksalaiset ja japanilaiset ovat vain ihan eri luokassa, mitä tulee ihmisen lähtökohtaiseen sivistykseen ja sitä kautta kykyyn erottaa oikea ja väärä. Se sivistys on siellä kuitenkin muhinut jo vuosisatoja. Heillä on ajoittaisista häiriöistä huolimatta eväät käydä läpi tämä kivuliaskin prosessi. Venäjällä se tavan kansalainen on kuitenkin aina pyrkinyt menemään sieltä, missä rima on matalin. Tiukka itsetutkiskelu on kuitenkin vaivalloinen prosessi ja vaatii oikeasti jokaiselta tekoja. Riittäisikö venäläisillä pääoma (kirjaimellisesti) tähän? Paljon helpompi on "leikkiä mukana" jokunen vuosi ja ruveta sen jälkeen itkemään uuden vahvan johtajan perään, jottei tarvitsisi murehtia itsenäisen ajattelun vaivalloisuutta ja sen tuomaa vastuuta. Väittäisin siis, että maailmassa on kansoja, jotka ovat syystä tai toisesta kyvyttömiä itsetutkiskeluun, tai ehkä kykenevät muuttumaan, mutta jotta jotain ihan oikeasti juurtuisi, siihen menisi niin pitkä aika, ettei meillä sivistyskansoilla riitä kärsivällisyys viedä prosessia loppuun.

Kansa ollut maaorjan (titteli toki vaihtunut siinä välissä) asemassa käytännössä Neukkulan hajoamiseen saakka. Nyt saivat sen about 20-30v (tulkinnasta riippuen) kokeilla jonkintasoista vapautta, ei napannut. Paluu maaorjiksi näyttää todennäköiseltä. Lieneekö tuolla lopulta hirvittävän suurta vaikutustakaan suurten kaupunkien ulkopuolisten venäläisten elämään? No toki saattaa se 60€ eläke vaihtua 30€ eläkkeeksi, olenko peräti liian optimistinen?

Olen niin pessimisti, että pitkässä juoksussa saattaisi olla parempi, että Venäjä eristettäisiin ja unohdettaisiin muhimaan omaan erinomaisuuteensa. Ikäväähän se on, että siellä olisi resursseja koko maailman tarpeisiin, eikä niihin tällä ajattelulla ikinä pääse käsiksi, mutta väittäisin, että jos Venäjä palaisi suhteellisen läheisessä tulevaisuudessa (10-25v) takaisin osaksi kansainvälistä yhteisöä, olisimme ennen pitkää jälleen nykyisen kaltaisen katastrofin äärellä. Hommahan toki kääntyy ihan päälaelleen, jos Venäjä hajoaisi useiksi pieniksi palasiksi, mutta se Venäjän ydinalue, Pietari-Ural-Volgograd kolmiolla ei voi olla saman lipun alla oleva alue, jos Venäjältä Euroopan laajuisiksi kumpuavat ongelmat halutaan tulevaisuudessa välttää. Hajoaminen pieniksi kilpaileviksi maiksi saattaisi stimuloida myönteistä kehitystä pitkällä aikavälillä ainakin joissain. Vaikkei kehitystä tapahtuisikaan, olisivat nämä pienet, toivottavasti keskenään mahdollisimman tasavahvat maat, potentiaalinen uhka vain toisilleen. Venäjä on maana yksinkertaisesti mahdottoman kokoinen ja laatuinen ollakseen aiheuttamatta vakavia ongelmia tasaisin väliajoin toisille valtioille.
 
Viimeksi muokattu:

Hukkakaato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна / Jokerit 1992-2013 / Jokerit 2023-
Kun nää kusipäät kertoo noita valeitaan noissa yleisissä paikoissa ja tiloissa, niin eikö niille pystytä paremmin osoittamaan, että sinä olet kusipää ja puhut vittu täyttä valetta ja me kaikki muut yhteisesti vihaamme sinua ja valtiotasi täysin, painu vittuun sieltä. Viheltäisivät vaikka päälle niin kuin urheilukatsomo. Miksi niiden edes annetaan puhua paskaansa?
Kuukausi sitten YK:n ihmisoikeusfoorumissa 100 länkkäridiplomaattia käveli ulos kun Lavrov aloitti paskanjauhantansa.


Tällaista pitäisi olla lisää. Toki keskusteluyhteydet on hyvä yrittää säilyttää, mutta kun kyseessä on vain valehtelu ja propaganda, niin ei sellaista kenenkään pitäisi kuunnella.
 

Miinuskulma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Tässäkin hyvä esimerkki siitä, että vaikka kaasusta ja öljystä luopuminen on Euroopalle raskasta, niin raskasta se on Venäjällekin. Putin ei varmasti antaisi Euroopalle minkään vertaa aikaa suunnitella toimia kaasusta luopumiseksi, vaan katkaisisi toimitukset, jos se vain millään muotoa olisi mahdollista. Eräällä tavalla näitä irrottautumiskeskusteluja seuratessaan Putin katsoo samalla kaulan ympärillä kiristyvää silmukkaa.
Lavrov on tarjonnut Intialle öljyä $35 alennuksella, pankkisovelluksen uutiset kertoi. Eli kyllä siellä huolta jo tuntuu olevan. Intia taas vastavuoroisesti lisäisi mm. lääkkeiden vientiä, niiden saatavuudessahan on venäläisillä ollut ongelmia jo ennen sotaa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ketju ukrainan kulttuurin ja identiteetin tuhoamisesta:





Vähän ukrainalaista runoutta näin illan päätteeksi:


 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Putin on ilmeisesti kuullut, että tosi vanhoissa kirjoissa Kiovalla oli paljon suurempi rooli kuin nykyään, jonka vuoksi hänen joukkonsa tuhoavat kirjastoja. Kusipäistä käytöstä ja täsmälleen Aatun jalanjäljissä mennään tässäkin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lavrov on tarjonnut Intialle öljyä $35 alennuksella, pankkisovelluksen uutiset kertoi. Eli kyllä siellä huolta jo tuntuu olevan. Intia taas vastavuoroisesti lisäisi mm. lääkkeiden vientiä, niiden saatavuudessahan on venäläisillä ollut ongelmia jo ennen sotaa.
Mielenkiintoista nähdä, onko Intialla todella halua asemoitua ns. rogue-valtioksi lännen silmissä. Maalla luonnollisesti halua riippumattomuuteen ja katkeruutta länttä kohtaan lienee edelleen runsaasti, vaikka suhde esim. Kiinan kanssa ei täysin ongelmaton ole myöskään. Tästä huolimatta läntiset investoinnit ovat olleet oleellinen osa maan kehitystä viime vuosikymmeninä, eikä maailmanpolitiikan näyttämöillä Intia ole vielä toistaiseksi ole ollut avoimen länsivastainen.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Mielenkiintoista nähdä, onko Intialla todella halua asemoitua ns. rogue-valtioksi lännen silmissä. Maalla luonnollisesti halua riippumattomuuteen ja katkeruutta länttä kohtaan lienee edelleen runsaasti, vaikka suhde esim. Kiinan kanssa ei täysin ongelmaton ole myöskään. Tästä huolimatta läntiset investoinnit ovat olleet oleellinen osa maan kehitystä viime vuosikymmeninä, eikä maailmanpolitiikan näyttämöillä Intia ole vielä toistaiseksi ole ollut avoimen länsivastainen.
Ne kuuluu tuohon Brics-koplaan mikä on perinteisesti ollut oma kerhonsa. Brasilia Venäjä Intia Kiina Etelä-Afrikka. Ei mitään mallimaita, kaikki jossain vaiheessa diktatuureja, jopa Intia.
 
Viimeksi muokattu:
F

Flonaldo

Brics on kyllä keskittynyt n. 95 % talouspolitiikkaan ja max. 5 % geopolitiikkaan. Ei Venäjällä ja E-Afrikalla tai Kiinalla ja Brasilialla ole käytännössä mitään jaettuja geopoliittisia tavoitteita tai intressejä. Talouden puolella taas haluavat, että eivät jäisi vain ynnämuut-kategoriaan G7+EU ulkopuolelle, vaan yrittävät jollain tapaa toimia sille vastavoimana.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK

Jos Mariupol on nyt antautunut, niin kyllähän se harmittaa ja vetää surulliseksi, siitäkin huolimatta, että se on ollut odotettavissa jo pitkään: Mariupol on kuitenkin ollut jo vuodesta 2014 kiinni kapinallisalueessa. Kovastihan sitä on toivonut, että Ukraina olisi pystynyt vetämään alueelle jonkinlaisen kiilan täydennyksiä varten, mutta se olisi helposti voinut olla itsemurhatehtävä. Toisaalta, jos Kiovan seudulla on saatu ajettua alun perin 70,000 vihollissotilasta pakoon rajojen ulkopuolelle, niin eihän sekään ole ihan pienin ponnistuksin onnistunut.

Etelässä Mariupolin alueella Ukrainan rintamalinja on luokkaa 100 kilometriä sisämaassa, jossa se on ollut estämässä kapinallisaluetta vastaan olevan rintaman motittamista. Pohjoisesta sitä on uhattu Harkovan suunnalta ja siellä varmaan taistelut yltyvät. Sitten muita tärkeitä suuntia etelässä on ollut Mykolaivin ja Hersonin alue, jossa on estetty pääsyä Odessaan, sekä Kryvyi Rihin ja Dnipron suunta.

Taistelut akselilla Harkova - Dnipro/Zaporizza - Kryvyi Rih - Mykolaiv/Herson taitavat muodostua vielä kiivaiksi. Venäjällä on sen verran tilaa kapinallisalueella ja sen takana, että vaikka äkikseltään tuntuisi hyvältä koettaa katkaista rintamaa Zaporizzasta Melitopoliin, niin varmaan parempi ratkaisu olisi silti koettaa saada Herson takaisin ja pyrkiä hidastamaan Venäjän etenemistä kapinallisalueelta länteen. Dneper muodostaa kuitenkin Venäjällekin esteen, vaikka se tekee sen myös Ukrainalle.
 

Obasan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Venäjän puolustus Butsaa vastaan on ollut että murhat tapahtuivat Ukrainan toimesta joukkojen vetäydyttyä. Tältä puolustukselta on pudonnut pohja satelliittikuvien avulla.



Toivottavasti näitä kuvia ja argumentteja saataisiin vietyä myös venäläisten nähtäville, jos pitää paikkansa. Nuo Venäjän väitteet tuntuvat kyllä ontuvan poikkeuksetta pahasti, mutta ehkä niillekin on yleisönsä. Ylipäätään jos siellä on joitain vanhempia ruumiita, niin niiden on pakko olla venäläisten läsnäolon aikana syntyneitä. Vähän kyllä pelkään, että ne jotka koviten kaipaavat pitäviä todisteita venäläisten valheiden alasampumiseksi, eivät usko mitään, mikä tulee Venäjän virallisten kanavien ulkopuolelta tai on vastoin "venäläistä totuutta".

Varmasti tajusivat, luulen, että tuossa on lavastettu voitokasta ja positiivissävytteistä kuvaa kotirintamalle. Ihan periaatteessa normaalia sotilaiden toimintaa, erilaisia posetuskuvia eri rintamilta on netti täynnä.
Eikö tuo itseä vastaan käytetty hylätty putki nyt ole vähän sama kuin löytäisit naisystävän luota jonkun muun käyttämän kortsun ja julkaisisit vastaavan kuvan? Aika turhia saaliita molemmat ja kumpikaan ei varsinaisesti saa sua näyttämään sankarilta. Tai voihan tonne putkeen jotain käpyjä työntää ja varmaan käytetystä kortsustakin saa kivan ilmapallon.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko mitään tietoa millainen tilanne Ukrainassa on ruoan suhteen?
Tämähän riippuu rankasti siitä, mistä osista Ukrainaa puhutaan. Länsiosissa pystytään elämään kohtalaisen normaalia elämää - siis tilanteeseen nähden. Sama koskee pääosaa Kiovasta. Eli ruoka ei ole suuri ongelma isossa osassa Ukrainaa, mutta sitten taas Venäjän kohteena olevilla tai vallatuilla alueilla tilanne voi olla todella huono, koska sinne ei saada vietyä ruokaa tai muitakaan tarpeita.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Eikö tuo itseä vastaan käytetty hylätty putki nyt ole vähän sama kuin löytäisit naisystävän luota jonkun muun käyttämän kortsun ja julkaisisit vastaavan kuvan? Aika turhia saaliita molemmat ja kumpikaan ei varsinaisesti saa sua näyttämään sankarilta. Tai voihan tonne putkeen jotain käpyjä työntää ja varmaan käytetystä kortsustakin saa kivan ilmapallon.
Aavistuksen offtopic: Hahah, joo, mutta kyllähän noita samantyyppisiä posetuskuvia on ihan jokaisesta sodasta ja kaikilta osapuolilta :) Nykyajalla ne omalle "kultsumussukalle" tai kotikadun kaveripiirille tarkoitetut kuvat vaan hirveän helposti leviää somessa globaaliksi :) Mutta siis alkuperäinen tarkoitus oli sanoa se, että eihän nyt rintamalla oleva sotilas(*) voi niin tyhmä olla, että kun kerää posetusta varten ympäriltä käytettyjä kessejä, niin luulisi niiden olevan oikeita.

(*) Tuleviin vastaväitteisiin vastaan jo etukäteen, että ei, ei edes venäläinen rintamalla oleva sotilas, ei koska hän itse kasaa posetuskuvan käytetystä kamasta :)
 

Obasan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko mitään tietoa millainen tilanne Ukrainassa on ruoan suhteen?
Ilmeisesti noilla piiritetyillä alueilla alkaa olla ruoka ja juomavesi lopussa. Venäläiset ryöstelleet ruokaa kaupoista ja jonkun jutun mukaan myös kanoja yksityisihmisten omista tarhauksista. Myös avustussaattueiden ruokia ilmeisesti ryöstetty.

Siitä oli myös juttua aiemmin, että jos viljasato jää heikoksi, niin alkaa muuallakin kuin Ukrainassa olla pulaa ruuasta.

Näistä em. asioista juttua aiemmilla sivuilla tässä ketjussa.

Edit.
Kuten yllä mainittiin, niin alueelliset erot lienevät kuitenkin suuria tässäkin asiassa.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Siitä oli myös juttua aiemmin, että jos viljasato jää heikoksi, niin alkaa muuallakin kuin Ukrainassa olla pulaa ruuasta.
Tästä ihan vähän aikaa sitten kerrottiin, että Ukrainan viljasato saattaisi olla ihan kohtuullinen nyt keväällä, mutta polttoaineen puute saattaa estää sadon korjaamisen. Ilmoitukseen kyllä kannattaa suhtautua hieman varauksella.

Sen sijaan minulle hiukan yllättävää oli se, että jos Ukraina ei pysty tuottamaan tavallista satoaan, niin vaikutukset tuntuvat ensisijaisesti Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa. Itselleni asiasta teki yllättävän se, että olen vuosikymmeniä kuullut sellaista puhetta, että Euroopan pitäisi lopettaa maataloutensa suora tukeminen sekä maataloustullit antaakseen kehitysmaille mahdollisuuden tuoda ruokaa Eurooppaan, ja nyt sitten kuitenkin eurooppalaisessa maassa käyty sota vaikuttaakin ensisijaisesti sinne... Ehkä siinä joku logiikka sitten on, tai sitten ei.
 

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Tuskin sitä Nato- jäsenyyttä tarvitsisi enää enmpää jahkailla. Osoittaahan naapurin historia ennen ja tänään, mitä kaikkea sieltä on luvassa. Murhia, raiskauksia, kidutusta ja terroria. Onko Isoviha unohtunut?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LuKi

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Siitä oli myös juttua aiemmin, että jos viljasato jää heikoksi, niin alkaa muuallakin kuin Ukrainassa olla pulaa ruuasta.

Minä taas olen ymmärtänyt, että Ukrainalla itsellään ei ole ongelmaa ruoan suhteen, koska on maailman suurimpia ruoan viejiä, mutta sadon jäädessä heikoksi työvoimapulan (iso osa viljelijöistä sotimassa) tai muiden syiden takia, tilanne heijastuu muualle ja saattaa aiheuttaa vakavaa nälänhätää esimerkiksi Afrikassa.

Tietysti akuutti hätä voi tulla alueille, joita Ukraina ei pääse huoltamaan miehityksen takia - esimerkiksi juuri Mariupol, jossa elintarviketilanne on nyt jo äärimmäisen kriittinen.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Tuskin sitä Nato- jäsenyyttä tarvitsisi enää enmpää jahkailla. Osoittaahan naapurin historia ennen ja tänään, mitä kaikkea sieltä on luvassa. Murhia, raiskauksia, kidutusta ja terroria. Onko Isoviha unohtunut?
Ei se ole unohtunut, mutta tämä koko asia on ihan toisen ketjun aihe: Tulisiko Suomen liittyä Natoon?
 

Obasan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä taas olen ymmärtänyt, että Ukrainalla itsellään ei ole ongelmaa ruoan suhteen, koska on maailman suurimpia ruoan viejiä, mutta sadon jäädessä heikoksi työvoimapulan (iso osa viljelijöistä sotimassa) tai muiden syiden takia, tilanne heijastuu muualle ja saattaa aiheuttaa vakavaa nälänhätää esimerkiksi Afrikassa.

Tietysti akuutti hätä voi tulla alueille, joita Ukraina ei pääse huoltamaan miehityksen takia - esimerkiksi juuri Mariupol, jossa elintarviketilanne on nyt jo äärimmäisen kriittinen.
Tämä kuvannee tilannetta paremmin kuin aiempi viestini. Eli ongelmana Ukrainassa on ruuan saaminen sitä koviten tarvitseville miehitetyille alueille, mutta kokonaisuutta ajatellen ruokaa pitäisi riittää vietäväksi asti.

Sodan vaikutukset ilmeisesti näkyvät mahdollisesti hankaluuksina sadonkorjuussa, mutta myös toimitusten järjestämisessä. Ja toimituksiin liittyen isoa roolia näyttelee se, mitkä alueet ovat Venäjän hallussa ja kuinka pystyvät estämään toimituksia. Aiemmilla sivuilla tässä ketjussa oli spekulaatiota siitäkin, että nälkä Euroopan ulkopuolella saattaisi ajaa ihmisiä pakolaisiksi Eurooppaan, mikä taas sotkisi Euroopan asioita ja palvelisi Venäjän tavoitteita.

Edit. typo
 

Jeesus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jenkkimedioista: CNN näyttää suht samanlaiselta kuin kotimainen media: joukkumurhat ja ihmisoikeusrikokset on tuotava koko maailman tietoisuuteen, mutta Fox, joka yleensä tykkää mässäillä, niin ei mitään. Siis ei yhtään mitään. Siis täydellinen hiljaisuus.

Mitä vattua? Miksi?
On tuolla nettisivuilla ainakin jotain:
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Tämä kuvannee tilannetta paremmin kuin aiempi viestini. Eli ongelmana Ukrainassa on ruuan saaminen sitä koviten tarvitseville miehitetyille alueille, mutta kokonaisuutta ajatellen ruokaa pitäisi riittää vietäväksi asti.
Ukraina ja Venäjä ovat molemmat maailman suuria viljan viejiä. Olisiko Venäjä ykkönen, sitten Yhdysvallat jollain sijalla ja Ukraina siellä kärkiviisikossa tai -kympissä.

Sodan vaikutukset ilmeisesti näkyvät mahdollisesti hankaluuksina sadonkorjuussa, mutta myös toimitusten järjestämisessä. Ja toimituksiin liittyen isoa roolia näyttelee se, mitkä alueet ovat Venäjän hallussa ja kuinka pystyvät estämään toimituksia. Aiemmilla sivuilla tässä ketjussa oli spekulaatiota siitäkin, että nälkä Euroopan ulkopuolella saattaisi ajaa ihmisiä pakolaisiksi Eurooppaan, mikä taas sotkisi Euroopan asioita ja palvelisi Venäjän tavoitteita.
Sekin voi olla, mutta ylipäätään tämä Ukrainan sota tulee nostamaan ruoan hintoja, ja ne vaikutukset ensin osuvat niihin maihin, jotka tuovat ruokansa ulkopuolelta. Moni näistä maista on sen kaltaisia, että ne mieluummin käyvät ulkomaan kauppaa jollain perushyödykkeellä saadakseen rahaa aseisiin, kuin että huolehtisivat asukkaidensa ruokkimisesta. Se puolestaan tullee aiheuttamaan näissä maissa levottomuuksia.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jenkkimedioista: CNN näyttää suht samanlaiselta kuin kotimainen media: joukkumurhat ja ihmisoikeusrikokset on tuotava koko maailman tietoisuuteen, mutta Fox, joka yleensä tykkää mässäillä, niin ei mitään. Siis ei yhtään mitään. Siis täydellinen hiljaisuus.

Mitä vattua? Miksi?
No kyllä tuolla ainakin Fox Newsin verkkosivuilla näyttäisi juttua Venäjän suorittamista julmuuksista olevan. Toki ykkösuutisena etusivulla näytti komeilevan Hunter Biden, AOC, liberaalin median puolueellisuus ja monet muut Fox Newsin kestosuosikkiaiheet.


Edit. no tulikin tuossa jo asia esiin kun viestiä kirjoitin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös