Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 804 454
  • 60 604

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Paniikkinappulaa painettu taas kerran. Kun usko omaan tekemiseen alkaa hiipua, tarkoittaa se yleensä jotain hyvää. Ainakin tässä tapauksessa toivon niin, ihan meidän kaikkien puolesta.
Toivottavasti tuonne paskasarjaan ei mene tämän jälkeen yksikään suomalaispelaaja.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Todella vaikea Kiinan olisi auttaa edes pöytien alta, koska jostain se sana kuitenkin liikkuisi eteenpäin, vaikka yritettäisiin pitää salassa. Ja ei Kiinalla ole mitään intressejä ottaa sitä riskiä.

Se on mihin rajan vetää mikä on auttamista ja mikä ei. Itse lasken Venäjälle olevan jo suuren avun, jos Kiina ei sotaa tuomitse ja lähde pakotteisiin mukaan. Tämä on sitä pöytien alta tukemista siis, kun asiasta ei haluta jäävän mitään aineistoa vaikka oikeasti tuetaan hiljaisuudella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Toivottavasti tuonne paskasarjaan ei mene tämän jälkeen yksikään suomalaispelaaja.
Ei varmaan mene mikäli täällä Suomessa sinne pyrkivien moraali kyseenalaistetaan eikä muna pystyssä kanneta rahaa ko sarjassa pelaavien rahanpesukoneiden kassaan. Minusta käsittämätöntä kuinka kuitenkin kritiikittömästi Jokereiden koohooäl- sohlaamiseen suhtauduttiin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kiinalla oli varmasti tietoa itäisen naapurimme terrorisointiaikeista ennakkoon, sen takia ne tankkasivat vehnä-, riisi- ja maissivarastojaan viime kesällä näennäisen epäloogisesti kun osasivat odottaa että tällä satokaudella ei välttämättä heidän vilja-aittanaan käyttämä Ukraina toimita ihan normaalisti. Toisaalta kiinalaiset osaa tehdä suunnitelmia (prioriteetti tuntuisi olevan nimenomaan valtion vallan pönkittämisessä vaikka valtio onkin tuossa kontekstissa käytännössä komukkapuolue, itänaapureillamme prioriteetti on maksimaalisessa varastelussa ja välistävedossa) ja olivat varmaankin laskeneet että neukkujen "operaatio" on se Ukrainan itäosien miehitys ja maasilta Krimille, mihin varmastikin nuo 200000 ukkoa kalustoineen olisi riittänyt, olettaen että kalusto toimii ja ukot tietävät edes auttavasti olevansa itseasiassa sotatoimialueella ja sotatoimissa. Neukkujen kolmatta viikkoa jatkuva fiasko selittyy vahvasti sillä, että noilla paikalliseen operaatioon riittävillä joukoilla koettavat idiootit harrastaa totaalista sotaa tolkuttoman laajalla alueella ja tolkuttoman pitkillä huoltolinjoilla. Ajatushan niillä oli että omat supersotilaat ja avaruusajan kalusto pelottaa ukrainalaisia niin paljon että antautuvat ensimmäisen laskuvarjodesantin lätsähtäessä tonttiin (tai kai se tarkoitus oli että taidokkaasti ja hallitusti laskeutuu, voi olla että ensimmäiset tuli kyllä vähemmän taidokkaasti ja hallitusti, mutta sitäkin isommalla vauhdilla) ja jos jotain satunnaista vastarintaa esiintyy, niin supersotilaat ja -kalustot ja neuvostojen voittamattomat sotataidot kukistaa ne hetkessä. Ja toki ne ukrainalaisetkin yhtyvät maansa vapauttamiseen. Tulee jotenkin tästä neukkujen suunnitelmasta mieleen viime viikolla tv:stä tullut Scarface -elokuva ja siinä elokuvan alkupuolikkaan rikollispomo Frankin toinen sääntö "don't get high on your own supply". Tuohon kaatui arpinaama ja ilmeisesti myös neukkujen imperiumi, menivät onnettomat uskomaan omaan harhaiseen propagandaansa.

Mutta se Kiina. Eli siellä odotettiin korkeintaan paikallista operaatiota mikä haittaisi kyllä elintarvikekauppaa hetkellisesti (mahdollisesti, muistetaan että Kiina osaa suunnitella ja varautua ennakkoon myös epätodennäköisiin skenaarioihin), muttei todellakaan olisi niin laaja että toimisi perusteena koko vitun länsimaailman yhteisrintaman syntymiseen terroristivaltio(i)ta vastaan. Kiinalla on riski tulla nähdyksi noiden paskamaiden edustajana, mikä tarkoittaisi lisäiskua jo pandemian merkittävästi hidastamaan suunniteltuun talouskasvuun (sisämarkkinoiden ollessa reaalisesti ihan helvetisti vielä jäljessä tasoa jolla Kiina voisi jäädä kellumaan omaan hegemoniaansa). Olisivat ehkä voineet toimia vielä jotenkin erittäin hienovaraisesti kulisseissa myös itänaapurimme avuksi (joskaan mitään saavutettavaa sillä en äkkiseltään näe, neukut on täysin Kiinan armoilla riippumatta juhlapuheista), mutta nyt ne meidän itänaapurimme nerokkaat strategit ovat menneet vielä vetämään sen kanin hatusta että pakottavat äärimmäisen nihkeästi missään asiassa puoltaan valitsevaa Kiinaa valitsemaan puolen Ukrainan sodassa. Kremlin idiootit maalaavat Kiinaa nurkkaan tajuamatta että kiinalaisilla on kyllä melkoisen laaja kaariovi siellä nurkassa lännen suuntaan auki, mutta se ovi on myös suljettavissa ja jos se sulkeutuu, niin koppi mihin Kiina jää Venäjän kanssa on äärimmäisen kurja ja haisee paskalta.

Epätoivo paistaa nyt itänaapurimme tekosista pahasti, ei nekään lie niin sekaisin ole ja täysin pihalla toimintakulttuureista että kuvittelisivat joidenkin avointen avunpyyntöjen/vaatimusten tuovan Kiinaa rupusakkien yhteisrintamaan muuta maailmaa vastaan. Onhan siellä toki ihan ykköskorin ketju kun saisi kaveerata entistä eksklusiivisemmin mm. Paskais-Korean ja Eritrean kanssa. Venezuela ja Iran taitavat olla lipsahtamassa länsileirin energiantoimittajiksi, mutta ei me niitä tarvita!

Edes "nopea, voitokas sota" ei olisi todennäköisesti riittänyt tuomaan Kiinaa yhteisrintamaan neukkujen kanssa, kun koko Ukrainan anneksointi (ja sitä seuraava kansanmurha) olisi oletettavasti aiheuttaneet myös ennennäkemättömät taloussanktiot neukuille. Luonnollisesti Ukrainan uljas (ja upea) torjuntataisteleminen on auttanut länttä ihan helvetisti niiden omien nyssyköiden löytämisessä erittäin nopeasti. Mitään sellaista skenaariota ei ole mahdollista nähdä missä Taiwanin valtaus onnistuisi Kiinalta helpommin kun neukut saa vallattua Ukrainan (tai edes osia siitä). Hankala nähdä edes että tuosta sodasta nimenomaan Kiina saisi minkäänlaista sotilaallista oppia, kai ne sentään tietää että jos aiot laittaa hyökkäysarmeijan liikkeelle, niin älä aloita operaatiota myymällä oleellisia osia kalustosta omien taskujesi täyttämiseksi. Doktriinipuolella neukut vetää tyypillisellä diktatuurityylillä että kukaan operatiivisessa roolissa oleva henkilö ei uskalla tehdä päätöksiä ja reagoida muuttuviin tilanteisiin, tuostakin on paljon parempaa oppimateriaalia löydettävissä mm. Irakista. Kiina on voinut vetää jo johtopäätökset sen suhteen, jos haluaa.
 

BaronFIN

Jäsen
Tuo Javelin vaikuttaa hienolta aseelta. Iltapäivälehdissä oli, että Ukraina olisi 300 Javelinilla saanut tuhottua 290 tankkia, eli onnistumisprosentti vaatimaton 93%.

Mitenkäs paljon Suomesta löytyy näitä? Rynkky ja Javelin joka taistelijan käteen.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tuo Javelin vaikuttaa hienolta aseelta. Iltapäivälehdissä oli, että Ukraina olisi 300 Javelinilla saanut tuhottua 290 tankkia, eli onnistumisprosentti vaatimaton 93%.

Mitenkäs paljon Suomesta löytyy näitä? Rynkky ja Javelin joka taistelijan käteen.
Spikeja on Wikipedian mukaan 700 (eli luotettavuus tälle määrälle on tasoa Wikipedia). Laukaisulaitteiden määrän voi katsoa täältä samalta sivulta: Spike – Wikipedia

Mutta tuohan ei ole mikään yksittäisen taistelijan ase. Tai siis jokaisen taistelijan ase. EDIT: Eikä siis Javelinkaan.

NLAW-ohjuksia on sitten enemmän ja nehän ovat kertakäyttöisiä. Ja sitten vielä tietysti on kertasinkoja, joilla nyt ei taistelupanssarivaunua vastaan juuri tee mitään.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Yksi mielenkiintoinen oma huomio tästä infosodasta. Nämä "viralliset" Ukrainan tiedotteet ja julkaisut vaikuttavat olevan harkitun totuudenmukaisia. Itse en ole vielä löytänyt yhtään suoraa valhetta tai epätotuutta. Taustalla on selvästi todella ammattitaitoista porukkaa ja strategista osaamista.

Maanpuolustus.netissä eräs lukija kertoili pakotteiden vaikutuksista (en osaa totuuspohjasta sanoa mitään varmaa). Omat suorat (ohuet) lähteeni kertovat samaa:


Sitten todella minua kummastuttava juttu. Olen Ukraina-sodan kärjistyttyä törmännyt muutamaan vastaavaan, mutta tänään koirapuistossa oli aivan jäätävä keskustelu yhden kolmannen asteen vajakin kanssa. Kyseinen suomalainen rouva kertoili siinä, miten hänen käy sääliksi venäläisiä äitejä. Lässytystä armeijassa olevasta pojasta ja kavereista. Miten kavalat ukrainalaiset NATO-kiihkoilijat ammuskelevat väijytyksistä ja nurkan takaa viattomia venäläisnuorukaisia jne, jne. Muut koiran ulkoiluttajat minä mukaan lukien olivat hieman Hoo Moilasena, että mitä tuo neuvostokalkkuna oikein sopertaa. Ilmeisesti vasemmistolainen Ylen propaganda jenkkien ylivertaisesta pahuudesta on jättänyt jälkensä tms. Tai sitten hän on oikeasti seinähullu.

Kyseinen rouvahenkilö on merkittävässä johtaja-asemassa suomalaisessa finanssiyrityksessä. Tuli ohuesti mieleen ottaa kyseiseen yritykseen yhteyttä ja kertoa että hei: Teillä on todella vakavasti mielisairas johtaja duunissa. En tietenkään sitä tee, koska kaikilla on sananvapaus. Mutta kummastuttava juttu.

Jep. Kyllä sen Ylen vika on oltava, kun jatkuvasti uutsioivat Ukrainalaisten teloittava viattomia Venäläisiä. Miten se Yle saadaan vedettyä ihan kaikkeen mukaan? Sata kertaa mieluummin Yleä kuin jotain mainosrahan määrittelemää journalismia.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Tuo Javelin vaikuttaa hienolta aseelta. Iltapäivälehdissä oli, että Ukraina olisi 300 Javelinilla saanut tuhottua 290 tankkia, eli onnistumisprosentti vaatimaton 93%.

Mitenkäs paljon Suomesta löytyy näitä? Rynkky ja Javelin joka taistelijan käteen.
Kyllä NLAW on myös hyvä lisä tähän panssaritorjunnan iskukykyyn. Javelin sitten hiukan "isompi" vasara. Voin kuvitella kuinka mukavaa venäläisellä panssarivaunumiehellä on lähestyä Kiovaa.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Kyllä NLAW on myös hyvä lisä tähän panssaritorjunnan iskukykyyn. Javelin sitten hiukan "isompi" vasara. Voin kuvitella kuinka mukavaa venäläisellä panssarivaunumiehellä on lähestyä Kiovaa.
Kyllä, NLAW on varsin hyvä väline uppopaistaa venäläisiä sulassa metallissa siinä vaiheessa kun alkavat saapumaan kaupunkialueelle. Aika vittumaista tankeilla hyökkäävän näkökulmasta että NLAW:lla pystyy ampumaan käytännössä kaikista ikkunoista. Kaupunkisotaan varsin vittumainen putki.
 

Pohjoisesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, Jesse Puljujärvi
Spikeja on Wikipedian mukaan 700 (eli luotettavuus tälle määrälle on tasoa Wikipedia). Laukaisulaitteiden määrän voi katsoa täältä samalta sivulta: Spike – Wikipedia

Mutta tuohan ei ole mikään yksittäisen taistelijan ase. Tai siis jokaisen taistelijan ase. EDIT: Eikä siis Javelinkaan.

NLAW-ohjuksia on sitten enemmän ja nehän ovat kertakäyttöisiä. Ja sitten vielä tietysti on kertasinkoja, joilla nyt ei taistelupanssarivaunua vastaan juuri tee mitään.
Pääsin paukauttaan tommosen spiken rovajärvellä kesällä 2013. Oli aivan hirvee tilanne ku kajaanissa simulaattori oli koko talven rikki ja kaikki harjoittelu oltiin tehty harjoituskappaleella. Maaliin osui silti.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Mitähän Venäjä oikein oletti, että Ukrainassa lähes puolet ihmisistä ottaa Venäjän hurraten vastaan. Hieman on ilmeisesti ollut nyt väärät oletukset oman Neuvosto aikaisen propagandan jäänteistä Ukrainassa. Onhan tuo Neukku haamu ja osittain kannatuskin ollut vahvaa, mutta kyllä viimeistään nyt voi sanoa Ukrainan karistaneen vanhat siteensä Neukku Ukrainaan.

Tervetuloa länteen Ukraina. Korruptiota viellä hieman kuriin, niin tuosta tulee viellä ihan kelvollinen länsimaa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taitaa tuohon riittää, jos ilmaiset mielipiteen edes päivän lounaasta.
Tuo HOMO:n, vai mikä se mellakkapoliisiosasto tuolla olikaan, touhu vaikuttaa samanlaiselta kuin lokkiparven hyökkäys samaisen päivän lounaan kimppuun kauppatorilla.

Venäjältä ei mellakkapoliisit lopu. Ydinaseiden lisäksi tuntuvat olevan omavaraisia myös kaiken maailman rakettien, ohjuksien, tykistön, kranaattien suhteen. Eli kaikenlaista morkulaa riittää.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kyllä, NLAW on varsin hyvä väline uppopaistaa venäläisiä sulassa metallissa siinä vaiheessa kun alkavat saapumaan kaupunkialueelle. Aika vittumaista tankeilla hyökkäävän näkökulmasta että NLAW:lla pystyy ampumaan käytännössä kaikista ikkunoista. Kaupunkisotaan varsin vittumainen putki.
Jos olen oikein ymmärtänyt, on NLAWin avustava tähtäys systeemi myös merkittävä etu. Osuminen itseohjautuvuuden vuoksi on ilmeisesti kohtuu helppoa. Tällä voisi luulla olevan merkitystä juuri tällaisessa tilanteessa, jossa torjunta-aseita jaetaan kaikille halukkaille. Ampujan kyky ei ehkä ole niin ratkaisevassa roolissa kun jollakin perus sinkolla, jolla pitäisi osata sarjassa moukaroida varsinkin uudempien tankkien reaktiivisia panssareita tai yleensäkin tietää mihin kohtaan osua.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Jos olen oikein ymmärtänyt, on NLAWin avustava tähtäys systeemi myös merkittävä etu. Osuminen itseohjautuvuuden vuoksi on ilmeisesti kohtuu helppoa. Tällä voisi luulla olevan merkitystä juuri tällaisessa tilanteessa, jossa torjunta-aseita jaetaan kaikille halukkaille. Ampujan kyky ei ehkä ole niin ratkaisevassa roolissa kun jollakin perus sinkolla, jolla pitäisi osata sarjassa moukaroida varsinkin uudempien tankkien reaktiivisia panssareita tai yleensäkin tietää mihin kohtaan osua.
Kolmannen sukupolven ohjuksena NLAW ei vaadi laukaisun jälkeistä ohjausta, kuten vaikkapa vanhempi, lankaohjattu TOW, vaan on "ammu-ja-unohda" -ohjus. Ampuja seuraa tähdäten maalia 3-6 sekuntia ennen laukaisua. Ohjauselektroniikka rekisteröi ampujan liikkeen, laskee kohteen etäisyyden ja kulmanopeuden, sekä siitä ennakon sääolosuhteet huomioiden. Inertiaohjaus ottaa lentoradan noin metrin tähtäyslinjan yläpuolelta ja pitää ohjuksen sillä aina kohteeseen asti. Lentomatkan aikana ohjuksella on tarkka tieto omasta sijainnistaan maaliin nähden, ja se pystyy tarvittaessa korjaamaan automaattisesti lentorataansa. Kaikki tämä mahdollistaa ampujan välittömän poistumisen laukaisupaikasta. Tarvittaessa maalin seuraaminen voidaan jättää pois ja ohjus laukaista välittömästi.[1]

Ohjuksen saapuessa kohteeseen sen toisistaan riippumattomat optinen ja magneettinen sensori tunnistavat kohteen ja räjäyttävät kohtisuoraan alaspäin suunnatun ontelolatauksen. Kahden sensorin menetelmä vaikeuttaa ohjuksen häirintää kohteen omasuojajärjestelmillä. Huolimatta alkuperäisten kahden ontelolatauksen vähentämisestä yhteen kustannus- ja painosyistä valmistaja lupaa ontelopanoksen läpäisevän kaikki kattopanssaroinnit, myös reaktiivipanssarilla suojatut. Toimintatapansa ansiosta aseella voidaan tuhota myös esteen takana oleva kohde.[2]

Panssaroimattomia maaleja varten on ohjus mahdollista kytkeä ylilentotilasta (overfly top attack) kohti ammuttavaksi (direct attack), jolloin sytytinmekanismin sensorit ohittuvat ja ohjus lentää suoraan tähtäyslinjaa taistelukärjen ontelolatauksen räjähtäessä osumasta pienellä hidastuksella.

Ohjuksen päämoottori käynnistyy vasta lähdön jälkeen, eikä NLAWilla ole takavaara-aluetta, eli sillä voidaan ampua myös suljetusta tilasta.[2] Pimeätaistelua varten aseeseen on mahdollista liittää erillinen pimeätähtäin ja myös henkilökohtaisen valonvahvistimen kanssa tähtääminen on mahdollista.

Tuossa hiukan tietoa Wikipedian sivuilta.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Spikeja on Wikipedian mukaan 700 (eli luotettavuus tälle määrälle on tasoa Wikipedia). Laukaisulaitteiden määrän voi katsoa täältä samalta sivulta: Spike – Wikipedia

Mutta tuohan ei ole mikään yksittäisen taistelijan ase. Tai siis jokaisen taistelijan ase. EDIT: Eikä siis Javelinkaan.

NLAW-ohjuksia on sitten enemmän ja nehän ovat kertakäyttöisiä. Ja sitten vielä tietysti on kertasinkoja, joilla nyt ei taistelupanssarivaunua vastaan juuri tee mitään.
Vaikuttaisi siltä, että jalkaväelle on 100 laukaisualustaa ja 300 Spike-ohjusta. Eli rintamalle saataisiin 100 kpl jalkaväen yksiköitä, jotka kukin pystyy tuhoamaan 3 kpl vihollisen panssarivaunuja etäältä.

Loput Spiket on sitten vähän pidemmän kantaman versioita ja merivoimien käytössä.

Varmaan noita tilataan lisää jos Ukrainan sota joskus päättyy ja valmistajat pystyy toimittamaan meillekin. Tosin Karjalan tai Kainuun metsissä sotiessa lyhyen kantaman NLAW on varmaan paljon kätevämpi peitteiden maaston vuoksi.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tervetuloa länteen Ukraina. Korruptiota viellä hieman kuriin, niin tuosta tulee viellä ihan kelvollinen länsimaa.


Hieman kannattaa malttaa. Ukraina on tosiaan yksi maailman korruptoituneimmista maista ja todella köyhä. Voisi ajatella, että 10-15 vuoden projektilla voisi tuollaista suotuisaa kehitystä tulla, jos siihen maa saadaan sitoutumaan. Nykyisellään maa ei täytä EU:n jäsenyysehtoja millään muotoa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vaikuttaisi siltä, että jalkaväelle on 100 laukaisualustaa ja 300 Spike-ohjusta. Eli rintamalle saataisiin 100 kpl jalkaväen yksiköitä, jotka kukin pystyy tuhoamaan 3 kpl vihollisen panssarivaunuja etäältä.

Loput Spiket on sitten vähän pidemmän kantaman versioita ja merivoimien käytössä.

Varmaan noita tilataan lisää jos Ukrainan sota joskus päättyy ja valmistajat pystyy toimittamaan meillekin. Tosin Karjalan tai Kainuun metsissä sotiessa lyhyen kantaman NLAW on varmaan paljon kätevämpi peitteiden maaston vuoksi.
Joo, mutta tosiaan tuohan on sitten Wikipedian tietoja. Eli mahtavatko olla lähelläkään totuutta, kun ei niistä hankintamääristä yleensä taideta paljoa uutisoida. Onhan siinä mainittu myös että on hankittu Spike LR ohjuksia, mutta niiden määrästä ei ole mainintaa. Eli lienee niitä ohjuksia kaikenkaikkiaan enemmän kuin 700.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Eiköhän tämä joka suuntaan härkkiminen, muilla osapuolilla mainostaminen ja kaikki mahdollinen sohiminen (Kiina, Lähi-itä) kieli Venäjän suunnitellusta tai epätoivoisesta tiedottamisen vaiheesta. Pelotevaikutteen luomisesta. Koitetaan nyt tässä vaiheessa luoda kuvaa, että sota on merkittävästi kasvamassa. Eli iso osa tästä on sen propagandaa, koska tietysti tämä maailmansodan eskaloituminen on se suurin peloteuhka tässä vaiheessa. Ydinaseet ja useiden valtioiden liittyminen Venäjän puolelle.
Lainaan nyt itseäni, mutta onko niistä Lähi-idän vierastaistelijoista uutta tietoa? Videolla uhosi lauma, joka nimettiin Venäjän mieleisessä uutisessa paljon videolla nähtyä suuremmaksi. Eturivejä läheltä kuvattiin, ehkä 50-100 ukkoa, ja sitten tiedotetaan tuhansista...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös