Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 919 096
  • 61 049
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Sinänsä hauskaa, jos onkin täysin tarkka tilannekuva ja seuraa ulkomaista mediaa.

Ja sitten se lähipiiri käy puhumassa paskaa tilanteesta.
Oikeasti hei. Vainoharhainen vakoilija. Sillä on aivan takuulla totuudenmukainen kokonaiskuva tilanteesta. Ei satavarmasti ole hännystelijöiden informaation varassa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki

En tiedä onko ollut jo täällä, mutta tässä ihan kuvaava kirjoitus siitä, miten riippuvainen Eurooppa edelleen on Venäjältä hankittavista, tällä hetkellä vielä poikkeuksellisen kalliista, fossiilisista polttoaineista. Sääli, ettei tätä puolta saada katkaistua ja osaksi pakotteita.

Kirjoituksessa on totta toinen puoli, mutta se liioittelee Venäjän energiavientitulojen suhdetta muiden pakotteiden vaikutukseen. Lause "Tuolla summalla Venäjä elää pulskasti eikä se muuta tarvitse" (viittaus energiasta saataviin vientituloihin ) on aika lailla skeidaa.

Eurooppa valmistautuu koko ajan energiantuonnin vähentämiseen sekä katkaisemiseen Venäjältä mm. täyttämällä kaasuvarastojaan, kasvattamalla LNG-terminaalien kapasiteettia sekä nostamalla Venäjästä riippumattomien polttoaineiden osuutta muun lämpöenergian sekä sähköenergian tuotannossa.

Eikä se mitenkään huono asia ole, että pakotteita on vielä varaa tällä erittäin merkittävällä vaikutuksella kiristääkin. Olisi paskempi tilanne, jos seuraava vaihtoehto "ruuvin kiristämiseen" olisi jo sotilaallinen väliintulo. On huomattava, että nykypakotteet iskevät Venäjän sotatalouteen jo melkolailla tappavasti ja kansalaisten elintasoon todella merkittävästi.

Luonnollisesti tämä varautuminen koskee myös sitä skenaariota, että Venäjä itse lopettaa fossiilisten polttoaineiden viennin länsimaihin. Vaikutuksena se on sekä lännelle että Venäjälle lopun kaiken aika lailla yhdentekevää, että kumpi "ehtii ensin" - mutta Euroopalla on siinä mielessä nyt kaikki kortit kädessä, että se näyttää voivan tuoda energiaa Venäjältä tasan niin pitkään, kunnes se pystyy mahdollisimman jouhevasti ja mahdollisimman pienellä shokkivaikutksella irroittautumaan Venäjän tuonnista.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
En tiedä miksi nuo lännen johtajat yrittävät hakea Putinin kanssa diplomaattista ratkaisua aikaan, kun siitä vaan ei tule kertakaikkiaan mitään. On se jo nähty monta kertaa, että Venäjän kanssa on ihan turha neuvotella.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Venäjä ei hyökkää, se puolustaa aktiivisesti eteenpäin korkealla karvauksella.

Tuohon keskusteluun Kaakkois-Suomen metsistä niin eivät tosiaan ole erityisen ideaalisia mekanisoidulle kalustolle. Puolustajan haaste tulee sitten leveiden valtateiden suunnassa, jossa on tilaa liikehtiä enemmän.

Suomen leveät tiet menee muuten tämän tästä kallionleikkausten lävitse. Saattaisi pikkusen pelottaa ajaa ensimmäinen vaunu solaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tuo poistuvien yritysten sekä leasing-lentokoneiden kansallistaminen (lue: varastaminen) Venäjän toimesta on paitsi rikollista, myös täysin järjetöntä toimintaa. Maariski kasvaa ennennäkemättömiin lukemiin eikä kukaan uskalla sijoittaa Venäjälle vuosikausiin. Paluuta vanhaan ei ole. Ei yhden diktaattorin ylpeys voi olla sen arvoista, että koko kansantalous romutetaan totaalisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Sodassa on nyt selvästi meneillään pieni "suvantovaihe" ja se viittaisi siihen, että Venäjä kerää rivejään kokoon ja aloittaa pian uudestaan hieman järkevämmällä pelikirjalla. Hämmästyttävän paljon kyllä tulee yhtäläisyyksiä talvisotaan, eli silloinkinhan sotatoimet hiljeni asemasodaksi alkuvuodesta 1940, kun alkurynnistys oli saatu torjuttua ja Venäjä kasasi ja ryhmitti uusia joukkoja rajalle. Helmikuussa alkoikin sitten uusi vyöry ja tällä kertaa toiminta ei enää ollutkaan sattumanvaraista jalkaväen juoksuttamista (kone)kiväärituleen, vaan hillittömiä tulivalmisteluja ja sitten voimalla päälle.
Se voi viitata joko siihen tai juuri toisenlaiseen tulokseen, eli siihen, että eväät on syöty, kirjaimellisesti. Toki se voi olla jotain muutakin, mutta varsinkin nyt kun Venäjästä tulee nopeasti pohjoiskorea, niin rahaa ei irtoa enää sotilaiden ruokiin (jos koskaan on riittänytkään), koska sitä pitää saada omaan taskuun varastettua.

Katsotaan miten käy, mutta nykyisillä näytöillä ja kokonaistilanne huomioiden en usko Venäjän pystyvän vahvistumaan riittävästi ja valtaamaan Ukrainaa ennen kuin näen omin silmin. Siis Ukrainan valloittamista konventionaalisin toimin tarkoitan. Mahdollista se toki on.

Ehkä tällä hetkellä näen kun kaikki asiat otetaan huomioon sen kaikista ikävimmän lopetuksen Venäjältä tälle sodalle, eli siviilipommitukset käyttäen likasia aseita (en usko, että ydinasetta). Siis niin, että surutta tapetaan suuria määriä siviileitä. Tähän Venäjä pystyy, eikä tee heille edes tiukkaa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo poistuvien yritysten sekä leasing-lentokoneiden kansallistaminen Venäjän toimesta on paitsi rikollista, myös täysin järjetöntä toimintaa. Maariski kasvaa ennennäkemättömiin lukemiin eikä kukaan uskalla sijoittaa Venäjälle vuosikausiin. Paluuta vanhaan ei ole. Ei yhden diktaattorin ylpeys voi olla sen arvoista, että koko kansantalous romutetaan totaalisesti.
Ne ei vaan ymmärrä tätä. Suuri Venäjä selviää... maailma tarvitsee meitä... Ne ei vaan tajua miten riippuvaisia kuitenkin ovat.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tätä nimenmuutostahan on väläytelty ja Helsingin kaupunkiympäristön toimiala tänään twiittaili syitä miksei sitä tehdä:



Mielestäni ihan perusteltuja syitä.


Ehkä noin ylipäätään parempi niin Helsingin kuin muidenkin kuntien suunnata resurssit Ukrainaa konkreettisesti auttaviin toimepiteisiin, vaikka sinänsä tämmöiset katujen nimien vaihdokset ihan käypää vittuilua Venäjän suuntaan ovatkin.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
En tiedä miksi nuo lännen johtajat yrittävät hakea Putinin kanssa diplomaattista ratkaisua aikaan, kun siitä vaan ei tule kertakaikkiaan mitään. On se jo nähty monta kertaa, että Venäjän kanssa on ihan turha neuvotella.

Toisaalta aina kannattaa yrittää. Kukaan ei siinä menetä mitään ja parhaimmillaan siinä saatetaan voittaa aikaa. Jos diplomatia lopetetaan, niin mitä jää jäljelle? Pommittaa Moskova paskaksi?
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joku Ukrainan ministerinainen sanoi uutisissa suunnilleen niin, että luottaa Niinistön hoitavan huomenna rauhan Eurooppaan. No, hyvähän se kai on, että jaksetaan toivoa parempaa.
Jos Sauli pääsisi välittämään rauhan Eurooppaan niin siitä hyvästä pitäisi Venäjälle antaa lahjaksi jotain suurta, kuten lupaus olla liittymättä Natoon.
 

Lykosia

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä miksi nuo lännen johtajat yrittävät hakea Putinin kanssa diplomaattista ratkaisua aikaan, kun siitä vaan ei tule kertakaikkiaan mitään. On se jo nähty monta kertaa, että Venäjän kanssa on ihan turha neuvotella.
Mitä muuta vaihtoehtoa heillä on tässä vaiheessa? Ainoa toivo on, että pakotteet ja odotettua heikompi sotamenestys ovat saaneet Putlerin heräämään.

Toinen vaihtoehto on sitten sotilaallinen voitto ja siinä on iso riski eskaloitumisesta. Jos tilanne alkaa näyttämään todella pahalta Venäjän armeijan kannalta, kuinka pitkälle Putler on valmis menemään? Ja onko kukaan hänen lähipiirissä valmis laittamaan sille stopin? Jos on edes puolen prosentin mahdollisuus, että Venäjä ottaa ydinaseen käyttöön, kuka on valmis heittämään noppaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös