Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 294 770
  • 62 347
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Hyi helvetti mitä paskaa. Ja ajatella että minäkin vielä alussa mietin että ei urheilijoita voida rankaista maansa johtajan virheistä. Näitä lukiessa tulee vain entistä vahvemmaksi tunne, että kelkkailkoot keskenään siellä idässä erillään muista.

Timo Soinin sanoin: "Kuinka te kehtaatte? Ja kehtaattehan te."
Tavallista kansaa saa syyttää. Kohtuudella, ja vain silloin kun se osoittaa typeryytensä.

En tiedä, mikä on pisin kilpailukielto joka alaikäiselle voidaan langettaa, mutta se taitaa olla tässä tapauksessa minimi.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ei ole paikkansa pitävä väite, että Ukrainassa ei olisi Venäjän ykkösmiehiä, sillä todistetusti niitä on tuhottu. VDV, Petsamon prikaati, 247 GAA rykmentti, Tsetseeni kaulankatkojat. Esimerkiksi T90 vaunuja myös.

Tosiasia on se, että Venäjän armeija on paljon huonompi kuin kukaan ajatteli. Kukaan ei ole asiaa ennen edes kyseenalaistanut. Venäjän armeija on huonoa taktiikalta, tekniikalta, strategialta, kalustolta ja mahdollisesti ainakin osa uudesta kalustosta on "paraatilaitteita", eli perus kommunistien kusetus.

Lisäksi on asiantuntijoita, jotka on myös sen sanoneet ulos, että kärkimiehet on ensimmäisinä olleet taisteluissa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Kyllä sieltä uusin T90M variantti ja ne muutama Armata puuttuu joita toistaseksi ollaan säästetty, mutta muutenhan sinne esim Petsamosta ja Pihkovasta on kärkijoukkoi menny.

Mielenkiintosta jos tuo USAn tiedustelutieto pitää paikkasa ettei olisi joukkoja enempää tällä hetkellä lähettämässä Ukrainaan pitää paikkansa, onkohan niillä mitään edes vähänkää realistista suunnitelmaa sodan voittamiseksi edes näennäisesti. Toki Vladivostokista jos on joukkoi tulossa niin ne tosiaan viikon päästä vasta alkaa olee pelipaikoilla.


@Vanha Len @Pulle Nah @omaha lukekaas tämä artikkeli liittyen Nesteeseen. Toki tullu nyt uutinen et taitavat lopettaa kokonaan öljyn hankkimisen Venäjältä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
"Konstantin Barulin katsoo, että taivas varjele, mitä sieltä tulee – sieltä tulee baaayyyyyraaaktar!”
Näitä veljiä eiii saa päästää jauhamaan Ukrainan puolustusalueella!

T72... UAZzzz... Lada Nivaaa... Kamazzz... Ja Bayraraktar tuhoaa kolonnan!
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lähetin Zelenskyille valmiit pohjat neuvotteluihin tulitauosta ja aseiden laskemisesta. Järjestys ei kolmen ensimmäisen jälkeen ole välttämättä tämä.

1) Venäjän ehdoton antautuminen
2) Venäjän joukkojen välitön täydellinen vetäytyminen Ukrainan maaperältä incl. Krim ja itäiset alueet.
3) Venäjän maksettavaksi mittavat sotakorvaukset ja jälleenrakentamisen kustannukset Ukrainalle
4) Krimille perustettava monikansallinen NATOn organisoima valvonta
5) Venäjän hallinnon totaalinen uudistaminen siten että johto on tarvittaessa kansan vaihdettavissa, YK:n valvonta
6) vankeusrangaistukset sotarikoksiin syyllistyneille /Haag
7) talouspakotteiden vaiheittainen hellittäminen 10 vuoden aikana riippuen yleisestä demokratiakehityksestä koko Venäjällä
8) Venäjän ydinaseiden riisunta
9) Jokaisen venäläisen on käytävä katsomassa sodasta tehtävä dokumentti valvotussa tilassa
10) Venäjän median purkaminen ja rakentaminen uudestaan
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна

Eikö tuo ole sama blondi, joka varjosti Ville Haapasaloa yhdessä jaksossa jossain niistä sen venäjä ohjelmista? Tuo blondi ja sen mies muka sattuivat aina samoihin paikkoihin Villen ja sen kuvaajan kanssa ja Ville siinä selostikin, että tällaisia esiliinoja saattaa venäjällä välillä ilmaantua kannoille, mutta ei ollut itselle osunut ennen kohdalle.

EDIT: Täytyi ihan käydä etsimässä se jakso ja eri muijalta näyttää. Jos jollain kiinnostaa venäjän esiliinameiningit, niin on tuossa suomensukuiset 30 päivässä jaksossa 7: Komi. Jakso 7: Komi. Alkaa suurin piirtein kohdassa 25:00.
 
Viimeksi muokattu:

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Kun nyt on noita talouspakotteita on käynyt läpi, niin se mitä tulee tapahtuu seuraavaksi menee pyöreästi tässä järjestyksessä:

1.
Ruplan romahdus jatkuu ja palkalla ei saa enää juuri mitään.
Nyt ollaan reilussa viikossa puolitettu arvo.
Tämä vaikuttaa tuontituotteiden hintoihin ja lopulta kaiken hintaan normikansalle.

2.
Tuontitavara loppuu.
MSC, Maersk ja CMA CGM (maailman isoimmat konttilaivafirmat) lopettivat laivaamisen Venäjälle samoin suurin osa länkkärifirmoista on lopettanut viennin Venäjälle

3.
Teollinen tuotanto loppuu.
Venäjällä suurin osa teollisesta tuotannosta on länkkärifirmojen varassa, nämä operoivat isosti nykyaikaisin Just In Time-prosessein, eli varastossa on tavaraa juuri sen verran kuin tarvitaan. Eli vaikka paikalliset haluaisivat jatkaa tuotantoa, liukuhihnat pysähtyvät hyvin nopeasti.

Lisäksi teknistä tukea ei saada, eikä varaosia. Lopulta sama on edessä myös täysin paikallisilla firmoilla, nekin ovat hyvin riippuvaisia tuontitavarasta. Koska kuten kaikki tietävät, Venäjällä ei ole omaa osaamista eikä tietotaitoa juuri missään.

4.
Öljyn- ja kaasuntuotanto hiipuu
Paikalliset öljyfirmat ovat sekä osaamisen että teknologian osalta hyvin vahvasti riippuvaisia lännestä. Kaiken teknologian vienti on jumissa. Jolloin kun ongelmia tulee, tuotanto loppuu tai vähintään hidastuu.

Lisäksi useampi venäläinen firma on jo defaultannut lainojensa eriä, keskuspankin sotakassarahat (olisko ollut 400mrd 600 mrd varannoista) ovat isolta osin jäädytettynä maailmalla, ruplaa ei päästä puolustamaan kun länsirahaa ei ole eikä tule ja yhä useampi velvoite jää joka suuntaan hoitamatta.

Siinä ei paljoa länsifirmojen sosialisoinnit auta, kun taloudellinen aktiviteetti tulee ajamaan hyvin nopeasti täysillä tiiliseinään.

Ja kaikki tämä tulee tapahtumaan ennen näkemättömän nopeasti.

Maailmassa ei ole nähty vastaavan laajuuden pakotteita koskaan kehittynyttä valtiota vastaan (toki joku voisi sanoa että Venäjä on juuri kehitysmaatason ylittänyt esiteollinen alkutuotantoon keskittynyt kleptokratia). Kyseessä on käytännössä talouden maailmansota.

Vaihe 1 on jo lähtenyt vahvasti käyntiin, vaihe 2 samoin, vaihe 3 aktivoituu täysipainoisesti lähiviikkoina ja vaihe 4 sitten lähikuukausina.

Lisäksi tämä aiheuttaa ennen näkemättömän luottamuspulan Venäjää kohtaan.
Investointeja tulee maahan ainoastaan aivan törkeän kovilla tuotto-odotuksilla, eikä niilläkään välttämättä ja talous tulee palautumaan edes sotaa edeltävään tilanteeseen aikaisintaan 5-10 vuoden aikajänteellä.

Chapeau Putin.
Xi ostaa satasella.

Se lista vetäytyneistä firmoistakin oli 21 twitterviestiä (21x140 merkkiä)
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Mielenkiintosta jos tuo USAn tiedustelutieto pitää paikkasa ettei olisi joukkoja enempää tällä hetkellä lähettämässä Ukrainaan pitää paikkansa, onkohan niillä mitään edes vähänkää realistista suunnitelmaa sodan voittamiseksi edes näennäisesti. Toki Vladivostokista jos on joukkoi tulossa niin ne tosiaan viikon päästä vasta alkaa olee pelipaikoilla.
Ei kai sieltä vaan ole mitään isompaa pommia tulossa? Omia ei sinne alle sentään lähetetä, vaikka sekaisin ovat.
 

BaronFIN

Jäsen
Tosiasia on se, että Venäjän armeija on paljon huonompi kuin kukaan ajatteli. Kukaan ei ole asiaa ennen edes kyseenalaistanut. Venäjän armeija on huonoa taktiikalta, tekniikalta, strategialta, kalustolta ja mahdollisesti ainakin osa uudesta kalustosta on "paraatilaitteita", eli perus kommunistien kusetus.

Lisäksi on asiantuntijoita, jotka on myös sen sanoneet ulos, että kärkimiehet on ensimmäisinä olleet taisteluissa.
Vaikka tilanne olisi tämä, niin Venäjän armeijan pelko on aina viisauden alku oman pään pelissä. Etelässä Venäjä on jokseenkin tehnyt sen mitä on odotettukin. Eli koneisto jauhaa tarvittaessa tylyyn lopputuloksen keinoista välittämättä. Varmasti osaavat kehittää toimintaansa jatkoa silmällä pitäen ellei tuo yhteiskunta luhistu taloudellisesti ennen sitä.

Ja vaikka ukrainalaiset tuhoavat kolonnan toisensa jälkeen, niin kyllä me tiedämme, että siellä on aina seuraava tulossa uudestaan ja uudestaan niin pitkään kunnes A-tarvike on yksinkertaisesti vain loppu eikö mitään voida enempää tehdä.

On se… kyllä yksi shaatana.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tosiasia on se, että Venäjän armeija on paljon huonompi kuin kukaan ajatteli.
Taitaa se vanha sanonta pitää paikkaansa, että Venäjä ei ole koskaan niin vaarallinen kuin pelätään, muttei myöskään niin heikko kuin toivotaan.

Tämä jälkimmäinen lause tulee myös ottaa huomioon. Venäjän tulivoima on edelleen ylivoimainen, ja voivat oppia virheistään. 2MS:ssä virheistä oppimiseen meni tosin pari vuotta. Toivottavasti eivät ole nyt sen nopeampia.
 

Vepa

Jäsen
Tässä on väkisinkin käynyt mielessä, että mites sitten jos/kun Venäjä alkaa jossain vaiheessa kasaamaan joukkoja itärajallemme? Täytyy vaan toivoa että meillä tosiaan on iskukyky kunnossa ja asearsenaalia löytyy. Tuli vaan mieleen reilut kaksi vuotta sitten paljon maailmallakin hehkutetut ja kadehditut varmuusvarastot. Kun sitten ovet aukaistiin ruosteisten saranoiden parkaistessa, löytyikin vain homeisia ja koinsyömiä maskeja. Toivottavasti olen jälleen kerran väärässä omien ajatusteni kanssa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Voitaneen päätellä tässä vaiheessa, että Putin ei välttämättä ymmärrä bisneksen päälle mitään, koska antaa kaiken tämän tapahtua. Sanonta kuuluu, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, mutta Putinin ansiosta sanonta pitäisi varmaan olla muotoa: "tyhmästä päästä kärsii koko kansa".
 

bowie

Jäsen
Vaikka Putte on vuosien ajan julkisesti toitottanut venäläisten suojelemisen kaikkialla olevan ns. federaationsa politiikan prioriteettina, kaikesta päätellen todellisuudessa herra ei juurikaan näytä piittaavan, vaikka oman maansa kansalaisia menee parhaillaan kaiken muun mukana tykinruoaksi. - tuntuupi ottaneen mallia aikoinaan vaikuttaneesta Isä Aurinkoisesta. Murhaamalla joukoittain siviilejä täysin vailla minkäänlaista omaatuntoa, naama virneessä, voisi selittyä sillä, että Putte sitä kautta hakemalla hakee sytykettä, jolla elämänsä ehtoolla pääsisi aikakirjoihin ydinsodan aloittajana. Jostakin ihmeen syystä Venäjän nykyinen hallinto on kykenemätön ratkaisemaan asioita mitenkään muuten kuin väkivalta-uhkailu-kiristys- metodilla, joka sinällään on syvästi säälittävää.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Kun nyt on noita talouspakotteita on käynyt läpi, niin se mitä tulee tapahtuu seuraavaksi menee pyöreästi tässä järjestyksessä:

1.
Ruplan romahdus jatkuu ja palkalla ei saa enää juuri mitään.
Nyt ollaan reilussa viikossa puolitettu arvo.
Tämä vaikuttaa tuontituotteiden hintoihin ja lopulta kaiken hintaan normikansalle.

2.
Tuontitavara loppuu.
MSC, Maersk ja CMA CGM (maailman isoimmat konttilaivafirmat) lopettivat laivaamisen Venäjälle samoin suurin osa länkkärifirmoista on lopettanut viennin Venäjälle

3.
Teollinen tuotanto loppuu.
Venäjällä suurin osa teollisesta tuotannosta on länkkärifirmojen varassa, nämä operoivat isosti nykyaikaisin Just In Time-prosessein, eli varastossa on tavaraa juuri sen verran kuin tarvitaan. Eli vaikka paikalliset haluaisivat jatkaa tuotantoa, liukuhihnat pysähtyvät hyvin nopeasti.

Lisäksi teknistä tukea ei saada, eikä varaosia. Lopulta sama on edessä myös täysin paikallisilla firmoilla, nekin ovat hyvin riippuvaisia tuontitavarasta. Koska kuten kaikki tietävät, Venäjällä ei ole omaa osaamista eikä tietotaitoa juuri missään.

4.
Öljyn- ja kaasuntuotanto hiipuu
Paikalliset öljyfirmat ovat sekä osaamisen että teknologian osalta hyvin vahvasti riippuvaisia lännestä. Kaiken teknologian vienti on jumissa. Jolloin kun ongelmia tulee, tuotanto loppuu tai vähintään hidastuu.

Lisäksi useampi venäläinen firma on jo defaultannut lainojensa eriä, keskuspankin sotakassarahat (olisko ollut 400mrd 600 mrd varannoista) ovat isolta osin jäädytettynä maailmalla, ruplaa ei päästä puolustamaan kun länsirahaa ei ole eikä tule ja yhä useampi velvoite jää joka suuntaan hoitamatta.

Siinä ei paljoa länsifirmojen sosialisoinnit auta, kun taloudellinen aktiviteetti tulee ajamaan hyvin nopeasti täysillä tiiliseinään.

Ja kaikki tämä tulee tapahtumaan ennen näkemättömän nopeasti.

Maailmassa ei ole nähty vastaavan laajuuden pakotteita koskaan kehittynyttä valtiota vastaan (toki joku voisi sanoa että Venäjä on juuri kehitysmaatason ylittänyt esiteollinen alkutuotantoon keskittynyt kleptokratia). Kyseessä on käytännössä talouden maailmansota.

Vaihe 1 on jo lähtenyt vahvasti käyntiin, vaihe 2 samoin, vaihe 3 aktivoituu täysipainoisesti lähiviikkoina ja vaihe 4 sitten lähikuukausina.

Lisäksi tämä aiheuttaa ennen näkemättömän luottamuspulan Venäjää kohtaan.
Investointeja tulee maahan ainoastaan aivan törkeän kovilla tuotto-odotuksilla, eikä niilläkään välttämättä ja talous tulee palautumaan edes sotaa edeltävään tilanteeseen aikaisintaan 5-10 vuoden aikajänteellä.

Chapeau Putin.
Ansiokasta koontia.

Tätä taustaa vasten olen ajatellut, että se Putinin hallinnon epätoivoinen teko tai vastine ehtii tulla juurikin näiden pakotteiden takia, eikä minkään NATO kysymysten takia. Toivotaan ettei sillä hetkellä ytimiä hyplätä, kun tajutaan ettei kasvoja voi enää pestä.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Lähetin Zelenskyille valmiit pohjat neuvotteluihin tulitauosta ja aseiden laskemisesta. Järjestys ei kolmen ensimmäisen jälkeen ole välttämättä tämä.

1) Venäjän ehdoton antautuminen
2) Venäjän joukkojen välitön täydellinen vetäytyminen Ukrainan maaperältä incl. Krim ja itäiset alueet.
3) Venäjän maksettavaksi mittavat sotakorvaukset ja jälleenrakentamisen kustannukset Ukrainalle
4) Krimille perustettava monikansallinen NATOn organisoima valvonta
5) Venäjän hallinnon totaalinen uudistaminen siten että johto on tarvittaessa kansan vaihdettavissa, YK:n valvonta
6) vankeusrangaistukset sotarikoksiin syyllistyneille /Haag
7) talouspakotteiden vaiheittainen hellittäminen 10 vuoden aikana riippuen yleisestä demokratiakehityksestä koko Venäjällä
8) Venäjän ydinaseiden riisunta
9) Jokaisen venäläisen on käytävä katsomassa sodasta tehtävä dokumentti valvotussa tilassa
10) Venäjän median purkaminen ja rakentaminen uudestaan
Hyvä lista. Ainakin yhden kohdan vielä lisäisin:

11) Venäjän koulujen opetussuunnitelmien täydellinen uudistaminen. Oppimateriaalin kehittämistä valvomaan riippumaton, kansainvälinen asiantuntijaryhmä.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Tässä on väkisinkin käynyt mielessä, että mites sitten jos/kun Venäjä alkaa jossain vaiheessa kasaamaan joukkoja itärajallemme?
Tiedustelutietojen mukaan tässä on joukkojen kasaus jo käynnissä Suomen invaasioon.
 

Liitteet

  • 9ef5d7473e21658f.jpg
    9ef5d7473e21658f.jpg
    58,3 KB · kertaa luettu: 345

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Lähetin Zelenskyille valmiit pohjat neuvotteluihin tulitauosta ja aseiden laskemisesta. Järjestys ei kolmen ensimmäisen jälkeen ole välttämättä tämä.


3) Venäjän maksettavaksi mittavat sotakorvaukset ja jälleenrakentamisen kustannukset Ukrainalle

Hyvät pohjat, mutta kolmoskohtaan lisäehto: korvaukset USD- tai Euro-määräisinä. Ei ruplia.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Kyllä sieltä uusin T90M variantti ja ne muutama Armata puuttuu joita toistaseksi ollaan säästetty, mutta muutenhan sinne esim Petsamosta ja Pihkovasta on kärkijoukkoi menny.

No Armata nyt hyytyi jo paratiin, joten vahvasti epäilen onko tuo oikeasti edes taistelukelpoinen. Ei kai niitä ikinä ole tosi tilanteessa nähty? Ja muutenkin niitä on max 20 kpl, joten ei suurta merkitystä.
 

Karmea Kiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ässät
Erityiskiitos merkonomi @Tuamas ansiokkaasta talouden seurannasta ja yhteenvedoista. Onhan kyseessä kuitenkin lännen yhteinen erityisoperaatio Venäjän vapauttamiseksi pääomista ja kapitalismin kahleista. Ei siis millään pahalla vaan hyvällä tahdolla heidän omaksi edukseen.

Analyyttista ja perusteltua. Osalla mediassa 24/7 päivystävistä asiantuntijoista on alkanut väsy iskeä ja tunne lähtenyt viemään (Mika Aaltola, katson sinuun), joten näille on tilausta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös