Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 136 324
  • 61 883

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kyseessä on edelleen kylmänsodanaikainen SU-27 etuvakaimilla ja kahdenistuttavalla ohjaamolla. Mikäli tuo on parasta a-ryhmää niin lolps. Parhaissa vehkeissä(joita tuskin saadaan tällä vuosisadalla massatuotantoon) on puoliperseellä tehty 3D suihkusuuttimen ohjaus ja aivan paskat häiveominaisuudet.
Vai onko SU-35 tuon 27:n jälkeläinen?

Ei ole SU-57:aa Ukrainassa näkynyt, taisi olla jotain "tuotantotestausta" Syyriassa kuitenkin sillä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tuo on tosiaankin Lännen näkemys tästä sodasta, eli katsotaan tätä tapahtumaa yksittäisenä selkkauksena. Venäjä ja Putin peilaavat tätä luultavasti historian perspektiivistä. Ja heille tuo historia alkaa jo vuodesta 1990, jolloin Gorbachov ja USA sopivat, että jos Saksat saavat yhdistyä, NATO ei laajene Itään. Ja kuten tiedämme, Saksat saivat yhdistyä. Sen jälkeen ainakin Unkari, Puola, Tsekki, Latvia, Liettua ja Viro ovat liittyneet NATOon (oliko muita?). Ja siinä välissä on molempien- myös Lännen taholta- rikottu lupauksia mm. Ukrainan koskemattomuuden suhteen. Ukrainalle USA on antanut sotilaallista ja taloudellista apua ainakin vuoden 2014 Odessa-verilöylystä alkaen. On aika sinislmäistä väittää, että Venäjän pelko NATOn suhteen on turha, toki se ei tietenkään ole oikeutus alkamassa olevalle massamurhalle tai minkäänlaiselle väkivallalle. Samoin on sinisilmäistä väittää, etteikö esim. USA:n aseteollisuus nauraisi joka kerta matkalla pankkiin, kun uusi maa liittyy NATOon.

Miten esim. USA reagoisi, jos Venäjä tai Kiina alkaisi tehdä sotilasliittoutumia vaikkapa Mexicon tai Kanadan kanssa? Veikkaan että USAlle ei riittäisi vakuuttelu, että ei tässä mitään uhkaa ole.

Putin on tietysti helpottanut tuon NATO-narratiivin lanseeraamista Euroopassa, voi sanoa että hänen tavoitteensa verrattuna lopputulokseen on non 180 astetta pielessä: Hän on halunnut puskurivaltioita Venäjän ja NATOn väliin ja tämän sodan ollessa vielä kesken, veikkaan ettei Euroopasta löydy valtiota joka EI haluaisi NATOon.

Tuossa linkissä lyhyt näkemys aiheeseen.

Claims Over Broken Promises About NATO Simmer at the Heart of the Ukraine Crisi
Eurooppa oli perin erilainen silloin kuin Neuvostoliitto oli supervalta, joten Timo Soinia lainatakseni on turha vertailla omenoita ja appelsiineja keskenään. Silloin etupiiriajattelulle löytyi ymmärrystä, mutta ei enää modernissa maailmassa. Ja kun Neuvostoliittoa, - toista osapuolta mainitsemissasi sopimuksissa - ei enää ole, niin ei voida sopimuksiakaan Euroopan jakamisesta pitää sitovina. Siis sen lisäksi, että eipä sellaiset sopimukset kestäisi tarkempaa tarkastelua muutenkaan. Tilalle on tullut mainitsemiesi maiden itsenäistyminen ja demokratisoitumien. Ja juuri siksi myöskään Ukraina ei ole pelinappula vaan suvereeni valtio, jonka itsemääräämisoikeus perustuu kansainväliseen oikeuteen.

Kaikki NATO-maat ovat liittyneet siihen omasta vapaasta tahdostaan. On turha alleviivata merkitystä vapaaehtoisuuden ja pakottamisen välillä, koska se on kaiken keskiössä. Ei liene sattumaa, että kaikki entisen Varsovan liiton maat ovat nykyisin NATO:ssa. Lähtökohdan tulee olla se, että jokaisella itsenäisellä valtiolla on oikeus omaan puolustuspolitiikkaansa ja riippumatta mihin ratkaisuun puolustuspolitiikassaan päätyvät, senkin jälkeen suvereniteettinsa. Tämä on jo ihan kansainvälisen oikeudenkin mukaan lähtökohta.

Mun mielestä Venäjän NATO "pelko" on pelkkä savuverho. He tietävät, että NATO on puolustusliitto, joka ei tule hyökkäämään Venäjän alueelle, jo pelkkä kauhun tasapaino takaa sen. Venäjän selitys NATO:sta ja sen laajenemisesta perustuu voiman tasapainon järkkymiseen, jonka avulla he hakevat oikeutusta omalle etupiiriajattelulleen, jota he haluavat - de facto - väkivallalla laajentaa. Esittämällä NATO pelkoa ja vastustamalla sen laajenemista mm. uhkailemalla niihin toistaiseksi liittymättömiä maita, pyritään viemään koko keskustelu pois sen vastustamisen todellisesta syystä eli siitä, että NATO jäsenyys on samalla sellainen lukko ulko-oveen, jota kasakka ei pysty eikä uskalla tiirikoida. Kukaanhan ei estä Venäjää perustamaan omaa puolustusliittoaan samoilla säännöillä kuin NATO:lla ja kansainvälisiä sopimuksia noudattamalla. Eli ketään ei pakoteta tai painosteta ja liittyminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Luulen, ettei siihen liittoon olisi liikaa tunkua.

edit. Kun sanot, että - "Samoin on sinisilmäistä väittää, etteikö esim. USA:n aseteollisuus nauraisi joka kerta matkalla pankkiin, kun uusi maa liittyy NATOon" - niin olen samaa mieltä. Ja varmasti nauravat myös sitä, että Venäjä on ollut, on ja tulee olemaan heidän paras myyjänsä ilman, että sille täytyy maksaa edes provisiota.
 
Viimeksi muokattu:
K

kiwipilot

Yksi tärkeä ja tunnettu SU-34-lentäjä on ainakin jo ukrainalaisten hallussa, se keskivartalolihava jamppa, josta on paljon kuviakin levitetty.
Kun tuon porkyn kuvaa katsoo, niin ei tarvitse ihmetellä miksi SU-34:n ohjaamosta piti tehdä noin suuri: nämä vanjan lentäjät eivät selkeästi ole mitään Top Gun -materiaalia, niin taidoiltaan kuin habitukseltaankaan. Varmasti nuo vehkeet näyttävät hyvältä voitonpäivän paratiissa ja toimivat syyrialaisia sairaaloita pommittaessa. Juuri mihinkään muuhun niistä ei näytä olevan. Tämä sota on osoittanut aivan järisyttävällä tavalla kuinka onneton wannabe-neukkulan ilma-ase on. Ja kun nyt miettii niin onko se edes yllätys? Ei ole. Maassa jossa ihan kaikki on varastettavissa niin miksi megalomaaninen hyökkäysbudjetin kasvatus ei valuisi suoraan parempiin taskuihin? Paperilla homma voi näyttää toimivalta mutta todellisuus lienee toinen. Viidennen polven SU-57 -hävittäjä sekä ”Maailman paras” Armata-tankki lienevät lähinnä myyttejä, samoin kuin laadukas, motivoitunut ja kyvykäs armeija. Ja se on Ukrainan sekä lopulta koko arvokkaan pallomme onni.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Jos Kiteeltä ollaan kohta jo tulossa niin ei kai se muu auta kuin ruveta miettimään, millä lailla sitä suomalaisena vittuilisi r-sanasalaiselle rajummin kuin ukrainalainen.
Tunnen muutamia kiteeläisiä. Valitsisin kyllä jonkun vähän turvallisemman reitin.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
En usko, että tässä on kysymys sinänsä venäläisyydestä.
Tarkoitin "venäläinen ylpeys ei kestä sitä" tässä kontekstissa Putinia, en Venäjän kansaa, sen identiteettiä tai sen kollektiivista luonteenpiirrettä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö Grad ole sellainen raketinheitin kumipyörillä ja ilmeisesti ilman mitään mahdollisuutta lukita maalia?

Onko tuo venäläisten sotalaiva sitten kellunut paikallaan, jos tuollaisella aseella siihen osuu?
Näin tästä videon, se oli vielä kaiken lisäksi pimeässä ammuttu.

 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Ihan venäjältä saneltu viesti. Marionetti puhuu paskaa
AJan päivittäin monen eri Teboilin ohi. Olen ollut hyvin iloinen siitä, etten sodan alkamisen jälkeen ole nähnyt noilla asemilla ainoatakaan tankkaajaa. Toki siellä varmaan jotkut käyvät, mutta muutos on joka tapauksessa ollut todella suuri. Tässä asiassa olen suomalaisista ylpeä.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutamissa artikkelissa on spekuloitu että suurin pula Venäjällä on nimenomaan osaavista lentäjistä. Pari lentäjää jotka on saatu vangiksi ja tunnistettu, ovat poseeranneet Syyriassa otetuissa kuvissa (toinen Putinin ja al-Assadin kanssa). Joko kyseessä on merkittävä sattuma, tai sitten Venäjän lentäjäreservi on ohut. Myös harjoitustunnit ovat ihan eri luokkaa (=pienempiä) kuin läntisillä lentäjillä, ja mahdollisuutta harjoitella kunnollisilla simulaattoreilla ei ole.
Muistuu mieleeni tapaus, joka tuli ilmi Viron itsenäistymisen jälkeen. (Voi olla, että muistan väärin, mutta suurin piirtein näin asiat etenivät.) Tarton lentokentän liepeillä havaittiin iso ympäristöongelma. Sinne oli kaadettu tonneittain kerosiinia tms. lentokoneiden polttoainetta. Lentämistä ja harjoittelua kontrolloitiin käytetyllä polttoaineella. Lentäjät saivat ikkunoiden tms. puhdistukseen pakkasilmaan spriitä. Spriitä ei saanut kuin lentotunteja vastaan, jotka siis kontrolloitiin käytetyllä polttoaineella. Nooh... juopot lentäjät kaatoivat polttoaineet ojaan, kuittasivat spriit juotaviksi ja ympäristöongelma oli valmis. Oli varmaan tosi taitavia lentäjiä tuolla kentällä. Ja kun tuota järjestelmää katsoo, niin yllättyneitä olivat? Jos sama meininki on jatkunut Venäjän ilmavoimissa (polttoaineet toki myyty, eikä kaadettu ojiin, kun siellä voi jopa olla markkinoita niille nykyään), niin yllättyneitä ovat?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eikö Grad ole sellainen raketinheitin kumipyörillä ja ilmeisesti ilman mitään mahdollisuutta lukita maalia?

Onko tuo venäläisten sotalaiva sitten kellunut paikallaan, jos tuollaisella aseella siihen osuu?
Toki näissä jutuissa voi aika usein olla silleen että kaikki raketinheittimet on "Gradeja". Että onhan niitä kaikenlaista raketinheitinjärjestelmää olemassa ja myös ihan hakeutuvia ohjuksia voidaan niillä ampua. Suomellakin on sellaisia.
Toki sitten tuskin ammutaan kovin montaa samaan maaliin jos olisi hakeutuvat ampumatarvikkeet käytössä että silleen tuossa videossa oli varmaan enemmänkin sellainen "määrä korvaa tarkkuuden" -tilanne. Missä nyt ikinä olikaan kuvattu.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
ole maavoimien asiantuntija mutta veikkaisin että koskalaiva on maalina iso ja liikkuu hitaasti, siihen on helpompi osua kuin pyörillä liikkuvaan kohteeseen.

Ei se hitaasti liiku. Tuolla Bykovilla on varmaan operaationopeus yli 20 solmua, eli vajaa 40 km/h.

Näin tästä videon, se oli vielä kaiken lisäksi pimeässä ammuttu.


Kiitos, pakko olla jotain älyä noissa ammuksissa tai ovat kelluneet paikoillaan.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Ei se hitaasti liiku. Tuolla Bykovilla on varmaan operaationopeus yli 20 solmua, eli vajaa 40 km/h.

Kiitos, pakko olla jotain älyä noissa ammuksissa tai ovat kelluneet paikoillaan.
En ihmettelisi näillä näytöillä vaikka olisivat olleet ankkuroituna tuohon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei se hitaasti liiku. Tuolla Bykovilla on varmaan operaationopeus yli 20 solmua, eli vajaa 40 km/h.



Kiitos, pakko olla jotain älyä noissa ammuksissa tai ovat kelluneet paikoillaan.
Jos se tuo on, niin pakko olla paikallaan tai sitten maailmanluokan tuurilla. En kyllä ihmettelisi pätkääkään, jos veneestä ei olisi loppunut bensa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Aivan pähkähullu kommentti. Kuka on Toni Flyckt, ja mikä on hänen taustansa? Vaikea kuvitella, että kukaan Suomessa liike-elämäkokemuksensa hankkinut tyyppi kykenisi vakavalla naamalla antamaan tällaisia lausuntoja.
Teboilin pomoja Suomessa..
 

Liitteet

  • 20220307_161552.jpg
    20220307_161552.jpg
    99,2 KB · kertaa luettu: 276

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Totta kai kannattaa ilmoittaa. Luotan myös siihen, että rajavartijat huomaavat tällaisen toiminnan. Eikös siellä edelleen mennä jalkapatikassa rajaa pitkin?
Mennään. Jotenkin skeptinen silti olen. Rakennetaanko sinne oikein tien pohjaa vai onko siellä vain hakkuut menossa. Eihän nuo mitään ikimetsiä ole.

Ja tottakai Karjalaan rakennetaan isoja ja leveitä teitä vaikkei autoja ole, jos sieltä on joku sopiva kuvernööri kotoisin tai jos vaan on sattunut sopivia määrärahoja tulemaan. Tuon maan touhussa ei muutenkaan ole järkeä niin miksi tässä olisi. (ja on siellä rakennettu rautatietäkin kuntoon ja uusia asemia vaikkei asukkaita ole erikoisemmin).
 
Teboilin pomoja Suomessa..
Teboiliin ei näköjään voi kohdistaa mitään merkityksellsitä boikottipainetta. Se ei ole enää länsimainen yritys eikä edusta länsimaisia arvoja, vaan on ilmeisen tiukasti Lukoilin ohjauksessa. Markkinointijohtaja ei voi edes kutsua sotaa sodaksi. Menetetty tapaus. Ei auta kuin lopettaa tankkaaminen tuon ketjun asemilla lopullisesti.
 

Stigu

Jäsen
Tuokin on sata kertaa käyty läpi. Jos vielä lyhyesti? Väite on 100 % disinformaatiota.
Linkissä vuonna 2017 julkistettua materiaalia Lännen ja Venäjän keskusteluista NATOon liittyen 1989 ja 1990.


"Genscher made clear “that the changes in Eastern Europe and the German unification process must not lead to an ‘impairment of Soviet security interests.’ Therefore, NATO should rule out an ‘expansion of its territory towards the east, i.e. moving it closer to the Soviet borders.’”

Tuossa linkissä on muitakin viitauksia, mutta pelkästään tuon yo. lainatun perusteella en kyllä itse sanoisi että tuolla laajenemisella 100% tarkoitettiin Itä-Saksaa. Mutta hyvä siis, jos olet ainakin itse 100% varma asiasta.

Meikäläiselle tulee muuten aina jotenkin mieleen tuo itäinen naapurimme ja sen propaganda, kun joku väittää että joku asia on 100% totta tai 100% paskaa. Asiat ovat harvoin mustavalkoisia, suurvaltapolitiikka vielä harvemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös