Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 984 244
  • 61 431

Tämä ylen rohvessoriasiantuntija on kyllä niin todellisuudesta vierautunut kuin olla voi. "Joo ei aseapua saisi kyllä antaa, se on vastoin sopimuksia ja ne voi tulkita niin ja niin" eli pitäis vaan vierestä katsoa kun toinen suorittaa kansanmurhaa eikä välitä säännöistä tippaakaan? Varmaan kun heristää sormea ja sanoo "soo soo" se auttaa tosi paljon.
Kangaspuro edustaa Moskovan ääntä. Sellainen salonkikelpoinen desantti.
 

Äimänkäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvät suoritukset ja Kerttu
"Harjunpää koordinoi Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:ssä palvelua, joka polkaistiin pystyyn muutamassa päivässä."
Tässähän kävi happy accident! (boldaus yllättäen oma)

Hienoa että löytyy humanitääristä apua, kun nyt ei oikein muuta pystytä tekemään. Tuo auttaa huomattavasti enemmän kun thoughts and prayers, joista itse tällä hetkellä tarjoan vain ensimmäistä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pitäisi muistaa, että NATO on ainakin periaatteellisesti puolustusliitto. Ei kai se ole edes teoriassa sodan aloittavana/hyökkäävä osapuoli?
Mutku Bosnia, Irak, Afganistan jne operaatiot, joissa Nato-maan rajoja ei ole puolustettu vaan on hyökätty ei-Nato-maan rajojen sisälle. Eli kyllähän Venäjän aika helppo on esittää Nato Venäjän turvallisuuden uhkaajana.
 
Pakkohan sen on alkaa tuonkin kokoisessa armeijassa tuntumaan kun miettii mitä määriä ajoneuvoja ja tankkeja on venäläiset menettäneet tai hylänneet. Eikai niitä loputtomasti ole
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on ensimmäinen viestini tähän ketjuun. Ihan alkuun haluan sanoa, että Ukraina on tehnyt itselleen sekä koko Euroopalle palveluksen kykenemällä puolustautumaan ylivoimaista vihollista vastaan. Tämä antoi lännelle aikaa ja painetta yhdistäytyä samaan rintamaan puolustamaan demokratiaa sekä eurooppalaista yhteiskuntajärjestelmää sekä ihmisarvoja. Tämä asia on koko sodan suurin voitto suomalaisesta perspektiivistä tarkasteltuna. Viikko sitten lukiessani Euroopan maiden empivän pakotteiden käyttöönottoa, minua hävetti olla eurooppalainen. Pakoterintaman yhdistyttyä on tunteeni päinvastainen. Tunnen suurta ylpeyttä suomalaisuudestani ja eurooppalaisuudestani.

Sitten karuihin realiteetteihin. Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi viikko sitten. Vaikka ukrainalaiset ovat uskomattoman upeasti puolustautuneet, tulee inhmillinen kärsimys pidemmällä aikajänteellä Ukrainassa kasvamaan julmiin mittasuhteisiin. Venäjä tulee menettämään miehiä ja kalustoa myös runsaasti, mutta Putinille sillä ei ole mitään väliä. Sodassa on siis osapuolet, joilla on pelissä ihan eri panokset. On kuin käynnissä olisi korttipeli, jossa miljardöri pelaa korttia tavallista perheenisää vastaan ja pakottaa jokaisella jaolla perheenisän laittamaan all in. Tähän asti perheenisän kortinpeluutaito on voittanut, mutta jossain vaiheessa todennäköisyydet kääntyvät vastaan. Venäjä tulee tämän sodan voittamaan, jos ja kun lännestä ei sotilaallista apua ole tiedossa. Siksi on tärkeä muistaa, että tämänkin kriisin tulee katkaisemaan diplomaattinen ratkaisu jossain muodossa.

Olenkin tervehtinyt ilolla sitä asiaa, että osapuolet neuvottelevat ja vaikka toivonkin taloudellisten pakotteiden iskevän Venäjään niin lujaa, että kansa kääntyy hallitsijaansa vastaan, ei pidemmällä aikajänteellä kukaan hyödy siitä, että Venäjästä tulisi Pohjois-Korean kaltainen valtio, joka nyt historiansa vuoksi sattuu omistamaan 6257 ydinasetta. Siksi toivonkin, että rauha saataisiin aikaan pian. Mikäli Ukraina joutuu rauhanneuvotteluissa häviäjän paikalle, tulee lännen asettaa pakotteita Venäjää kohtaan pitkälle ajalle, mutta ei kuitenkaan eristää koko Venäjää muusta maailmasta. Samoin näen, että lännellä on suuri velvollisuus auttaa Ukrainaa monin eri keinoin tämän kriisin jälkeen.
 

Hukkakaato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна / Jokerit 1992-2013 / Jokerit 2023-
Ilmeisemmin tilanne nyt tosiaan leviämässä myös Suomeen, ja ilmiantoja vihollisista kaivataan:

"Harjunpää koordinoi Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:ssä palvelua, joka polkaistiin pystyyn muutamassa päivässä."


Tuleekohan tosta boldatusta bannia?

Tuon ensimmäisen lauseen kaltaisten muotoilujen kanssa olisin tarkkana. Vaikka tilanne pakolaisten myötä todella leviää Suomeen, niin tuon voi ymmärtää toisellakin tavalla. Suomessa on paljon ihmisiä todella peloissaan, syystä. Sitä pelkoa ei tarvitsisi lisätä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Kansainvälinen rikostuomioistuin aloittaa tutkinnan Ukrainan tapahtumista​

Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) syyttäjä vahvistaa aloittavansa välittömästi tutkinnan mahdollisista sotarikoksista Ukrainassa.

Tutkintaa pyysi tuomioistuimen 39 valtiota. Suomi on yksi tukensa ilmoittaneista valtioista.

ICC:n pääsyyttäjä Karim Khan sanoi, että työ todisteiden keräämiseksi on nyt alkanut.
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakko alkaa kyllä naurattamaan jo jossain vaiheessa nämä Venäjän suoltamat jutut. Venäjän ihmisoikeusasiamies (en tiedä onko oikea termi) on pyytänyt kansainvälisiä organisaatioita toimiin, koska vangitut venäläiset "varusmiehet" joita tähän "operaatioon" osallistuu ovat joutuneet hirveiden kansainvälisten rikosten kohteeksi.

"the flagrant facts of violations of the rights of Russian military personnel and call on the Ukrainian authorities to strictly observe the principles and norms of international humanitarian law and international human rights law."

En löytänyt puhetta siviileistä, joten niitä ei vissiin lasketa.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Veikkaisin, että tässä twiitissä viitataan niihin ”myllykirjeisiin”, joita Putte lähetteli ympäri Eurooppaa jonkin aikaa sitten vaatien sitä, tätä ja tuota. Harva niihin kai edes vastasi millään tasolla.
Jaa, miullekin oli tullut nuo puuttininpaperit. Nyt vastattu. Pitääkin lähettää allekirjoitettuna trollitehtaankadulle.
 

Liitteet

  • putininpaperit.jpg
    putininpaperit.jpg
    108 KB · kertaa luettu: 152

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kukaan nähnyt mitään arvioita siitä, että kuinka kauan Putinilla on varaa sotia? Kalustoa ja miehistöä tietysti on, mutta kun talous on pitkin vittua, niin kyllähän jossain vaiheessa loppuu rahat ylläpitämiseen?
10 vuotta on kerryttänyt sotarahastoa, josta kuulemma puolet oli laittanut ulkomaille jotka on nyt jäädytetty.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Putinista tulee mieleen Terminator -elokuvasta seuraava Kyle Reesen lainaus:

Listen, and understand! That Terminator is out there! It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Ei tuota kannata kyllä odottaa että Venäjällä tankit loppuvat. Kyllä niitä siis aika lailla loputtomasti on.
Paperilla luvut on isot, mutta käsitykseni (ilman numerofaktaa) on että suurelta osin vanhaa ja heikosti huollettua kalustoa, kun taas uudempia ja moderneja vehkeitä on rajoitetummin.

En myöskään yhtään ihmettelisi, jos Venäjän viralliset luvut oman armeijansa vahvuudesta olisi ilmoitettu reilusti yläkanttiin, tai sisältäisi paljon myös de facto käytöstä poistettua kalustoa. Ainakin tämä sodan perusteella näyttää siltä että Venäjän konventionaalinen asevoima on kupla joka puhkeaa kun vastaan tulee moderni, suorituskykyinen ja hyvin johdettu armeija.
 

OPEX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Työkaveri linkitti tämän. Nimi oli tuttu, mutta jumalauta äijä on sekaisin. Tuollaiselta sekopäältä ja muilta "backmaneilta" pitäisi ottaa suomenpassi pois samantien. 00:54 tyyppi sekoaa ihan täysin.

Toisaalta näitä ei pitäisi jakaa ettei tyyppi saa klikkejä, mutta tuollaisesta sekopäisyydestä pitää varoittaa.

 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Ei tuota kannata kyllä odottaa että Venäjällä tankit loppuvat. Kyllä niitä siis aika lailla loputtomasti on.

Lukumäärällisesti kyllä, mutta siellä voi olla huoltokirjassa viimeinen merkintä jostain ysäriltä ja sikäläinen huoltoupseeri on voinut myydä pellin alta oleellisia osia mustaan pörssiin muutaman ruplan tähden. Kyllähän tässä on nyt karulla tavalla käynyt ilmi, että iso osa Venäjän kalustosta on ihan sekundaa tai vähintäänkin huonosti huollettua. Toki tämä voi olla jotain Putlerin 4D-shakkia ja maskirovkaa, jossa länsimaille uskotellaan Venäjän sotilaallisen toimintakyvyn olevan todellisuutta paljon heikompaa. Epäilen kuitenkin, että kyse on ihan pelkästään korruptiosta ja yleisestä mentaliteetista sielläpäin.
 

ipaz

Jäsen
Tuo Putin kun tuntuu niin kovasti pelkäävän läntisen maailman hyökkäystä Venäjälle ja tahtoo siksi puskurivyöhykkeen, niin eikö joku voisi hänelle kertoa, ettei kukaan halua hänen kivikautista paskavaltiotaan valloittaa tai ottaa edes ilmaiseksi? Ainakaan länsivaltio, Kiina saattaa hamutakin - sinne voisi Putsku lähteä mieluummin puskurialueita tekemään väkivalloin.
Venäjällä on ollut vuosisatainen pelko vallatuksi tulemisesta. Moskova on käytännössä samalla tasangolla kuin Varsova, Berliini ja Kiova, niin siellä on selkärankaan kasvanut ajatus siitä, että joku kuitenkin aina haluaa ratsastaa sisään ja yrittää valloittaa maa. Napoleon ja Hitler tämän tekivät ja siksi NL vaati ja myös sai paksun puskurivyöhykkeen "kantavenäjän" suojaksi.

Nyt kun tuo suojavyöhyke on ollut vuosia poissa Varsovan Liiton hajottua ja slaavilaisen kulttuurin vihollinen, eli tässä tapauksessa Nato on rajan takana, siis siellä on taas iso pelko perseessä. Ja siihen vastataan tällä hetkellä voimalla Ukrainassa.

Lännestä katsottuna on vaikea ymmärtää, että miksi Venäjä pelkää valloittamista juurikin tuon mainitsemasi kautta, että ei sinne paskavaltioon kukaan halua. No mutta Venäjä on kuitenkin luonnonvaroiltaan järjettömän rikas maa. Eikä sinne kukaan väkivalloin olekaan menossa öljyä poraamaan, mutta siellä suurin pelko on läntisen demokraattisen ajatusmaailman juurtuminen kansaan, jolloin lähes tuhatvuotinen vahvimman hierarkia lähtisi murtumaan. Ja se olisi nykyisen venäläisen kulttuurin loppu. Konservatiiveina he eivät tietenkään tällaista halua ja siksi "puolustavat" nyt etujaan sodalla Ukrainassa, sekä uhkailevat muita. Ajatusmaailma on kovin erilainen verrattuna tänne vapaaseen maailmaan ja länsi, varsinkin kansanvalta (eli demokratia) nähdään jatkuvana uhkana.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Venäjä tulee tämän sodan voittamaan, jos ja kun lännestä ei sotilaallista apua ole tiedossa. Siksi on tärkeä muistaa, että tämänkin kriisin tulee katkaisemaan diplomaattinen ratkaisu jossain muodossa.
Itse asiassa aika paljon on tullut arvioita siitä että Venäjä on jo hävinnyt tämän sodan vaikka se tämän meneillään olevan taistelun voittaisikin. Perusteluina ollut esim seuraavia:

-Jonkun Bobrikovin laittaminen nukkehallitsijakisi ei tule koskaan onnistumaan koska ukrainalaiset ei ikinä ottaisi tuota omakseen
-Venäjä tullaan täysin eristämään taloudellisesti kaikesta ja kaikkialta
-Meneillään olevat sotarikokset takaavat sen ettei Putinilla ja Venäjän nykyisellä hallinnolla ole mitään asiaa mihinkään ja asema kansainvälisessä poliittisessa yhteisössä on menetetty

Edelleen pitäydyn siinä ajatuksessa että Putin kaatuu tämän sodan seurauksena, suurin kysymys on se että kuinka paljon ukrainalaisia tullaan viemään mukana.
 

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach
Tuli yhtäkkiä mieleen, että pitääpä käydä YouTubesta katsomassa mitenkäs se RK 62:n purku ja kasaus oikein menikään. Eikä tämä ikävä kyllä ole edes vitsi.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Venäjällä on ollut vuosisatainen pelko vallatuksi tulemisesta. Moskova on käytännössä samalla tasangolla kuin Varsova, Berliini ja Kiova, niin siellä on selkärankaan kasvanut ajatus siitä, että joku kuitenkin aina haluaa ratsastaa sisään ja yrittää valloittaa maa. Napoleon ja Hitler tämän tekivät ja siksi NL vaati ja myös sai paksun puskurivyöhykkeen "kantavenäjän" suojaksi.
Ja ruotsalaiset! Areenassahan on ihan mielenkiintoinen kuunnelma Pultavan taistelusta. Joka siis tietenkin kääntyi venäläisten eduksi, mutta isolta osin myös ruotsalaisten oman tötöilyn kautta. Mutta on ollut nyt mielessä kun se Pultava osuu aina silmään tuossa Ukrainan kartassa.

EDIT: Tai siis "mielenkiintoinen" jos tuon tyyppiset jutut kiinnostavat.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös