Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 355 465
  • 62 516
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikös Hitlerin ponnin koko poliittiselle uralle ollut se epäreilu rauha ensimmäisessä maailmansodassa? Eli voisiko olla, ettei halunnut toistaa sitä, mistään hinnasta. Toisaalta voihan se myös olla, että tuossa vaiheessa liittoutuneetkin ovat olleet niin vittuuntuneita, että vain ehdoton antautuminen oli tarjolla ja sehän ei sitten jätä mitään neuvottelun varaa..

Tiivistetysti voisi sanoa, että Hitler oli harhainen ja epätoivoinen sekä tiesi vallan hyvin, mikä odottaisi antautumisesta, eikä häntä kiinnostanut vittuakaan kansansa kärsimys tai täysin turhaan pitkittynyt sota. Sama päti hyvin pitkälti kaikkiin muihinkin bunkkerissa olleisiin - jengi oli syyllistynyt sen sortin sotarikoksiin, että antautuminen tiesi varmaa kuolemantuomiota (ehkä Eva Braunia lukuunottamatta).

Lisäksi monet olivat niin syvällä ideologian pauloissa, että ajatus natsittomasta Saksasta oli heidän silmissään yksinkertaisesti kestämätön. Räikeimpänä esimerkkinä Goebbelssit, jotka murhasivat lapsensa ja sen jälkeen itsensä Hitlerin itsemurhan jälkeen.

Liittoutuneet tosiaan päättivät muistaakseni jo 1943, että ainoastaan ehdoton antautuminen hyväksytään.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nämä on minusta tosi isoja lukuja. Onko se vain niin, että itäkoneiden omasuoja ei ole kovin hyvä länkkäri-ilmatorjutaohjuksille? Menettiköhän jenkit yhtään konetta Irakin sodassa?

Yhdysvallat menetti Persianlahdella yhteensä 75 kappaletta ilmavoimiensa helikoptereita ja hävittäjiä.

Toisessa Persianlahden Sodassa eli Irakin Sodassa menetettiin kyllä pitkässä juoksussa kaiken laskien enemmän, mutta itse kuumassa vaiheessa eli vuonna 2003 menetettiin Saddamin kaatumiseen mennessä vain 34 kappaletta ja näistäkin 5-7 kertaa voitiin täysin vuorenvarmasti Saddamin ilmatorjunnan tai paikallisten hävittäjä-ässien onnistuneen pudotuksissa.

Niistä osa meni vaihtelevasti eli 14-24 kappaleen verran hävittäjille tai helikoptereille.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Olen tänään ilahduttanut itseäni ajatukaella, että Putin haaveilee Neuvostoliiton paluulla, ja näyttäisi sen saavankin.

Harmi vaan, että vuoden 1991 version, mutta Suomelle häviävällä lätkäjengillä.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Olikos tämä jo täällä. Luultavasti on ollut mutta kun alkaa olla hankala löytää mitään tästä massiivisesta ketjusta. Kuitenkin tuo ilmeisesti joku Venäjän kuvitelma tulevaisuudesta? tai muu Euroopan maiden jaottelu. Osaisiko joku suomentaa mitä nuo värit tarkoittaa? Keltainen on ilmeisesti kumppani ja sininen kansanvihollinen, jännä kun Suomi keltainen ja Ruotsi sininen.
Tuo Suomi-Norja keltaisena on ihan höpöä. Ruotsi olisi vihollinen.
 
Menee pieneksi off-topiciksi, mutta olen aina ihmetellyt, että miten Hitler odotti siihen asti että Liittoutuneet olivat Berliinissä ennen kuin teki itsemurhan. Sota tiedettiin hävityksi jo paljon aikaisemmin. Ei Suomessakaan taisteltu siihen asti, että puna-armeija marssii Helsingissä vaan neuvoteltiin rauha.
Hitlerin hallinto toivoi loppuun asti jotain ihmettä, joka kääntäisi kaiken.

Natsi-propaganda jauhoi ihmeaseista, jotka kääntäisivät sodan kulun. Jotain olikin kehitteillä, mutta rintamakäyttöön niitä ei juuri ilmestynyt tai jos tulikin, niin aivan liian vähälukuisina, jotta niillä olisi ollut sen kummempaa vaikutusta.

Esim tämä Sturer Emil. Stalingradissa sotasaaliiksi saatu vaunu oli merkitty 22 voitonmerkillä, mikä oli yhdelle tankille vallan erinomainen tulos. Vaunuja oli kuitenkin vain kaksi kappaletta.

Linkki Wikipediaan


Suomi kävi kesällä puolustustaistelua suurhyökkäystä vastaan ja pystyi torjuntavoittoihin. Kun Neuvostoliiton päätavoitteeksi tuli Berliini, sota Suomessa muuttui tarpeettomaksi ja rauhan tekeminen sopi molemmille.
 

Jeffrey

Jäsen
Jep. Mutta diktaattoreilla on diktaattoreiden asenne. Joskus se saa aikaan huvittaviakin lopputuloksia. Oma suosikkini on ajalta, jolloin hyvin voimakasta eristäytymispolitiikkaa noudattanut Albania oli Kiinan liittolainen. Tuolloin Albanian diktaattori Enver Hoxha lausui jonkun väitteen mukaan kuolemattomat sanat:

"Albania ja Kiina on syytä ottaa vakavasti maailmalla, sillä ne ovat erittäin merkittäviä maita. Niissä asuu yhteensä noin neljännes maailman väestöstä".
Vähän sama kuin NHL:n eniten pisteitä tehneet veljekset... Wayne ja Brent Gretzky, yhteensä 2861 pistettä. Brentin saldo neljä pistettä. Saa nähdä kauanko Putin voi pullistella ja nukkemihet hänen rinnallaan. Pahoin pelkään, että vielä muutaman vuoden...
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä en kykene ymmärtämään, miten Venäjällä olisi vielä jotenkin reservissä paljonkin tulivoimaa ja alku oltaisiin tietoisesti menty himmaillen. Jos sitä poweria on, niin miksei vyörytty ensimmäisestä päivästä asti täyttä höyryä ja pyritty laittamaan homma kerralla säppiin? Ei tällainen jengin hiljalleen hivuttaminen kuolemaan nyt miltään masterplaniltä vaikuta. Kohta on viikko menny ja toki on edetty, mutta kaupungit edelleen Ukrainan hallussa ja kohta tulee lunta taivaalta. Helvetin kylmä tulee hyökkääjille.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes

Tämän lähteen mukaan voisi jo kuvitella että Ukrainalle ollaan tarjoamassa jotain sellaista mitä ne voisi hyväksyä. Lavrovin on suhteellisen myötäilevä tuossa, ainakin omaan korvaan kuulostaa siltä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Tämän luulisi olevan itsestäänselvyys koska mitään hyötyä tästä toiminnasta ei ole kenellekkään. Mutta hieman pelottaa kun katsoo historiaa ja kuinka pitkään vastaavanlaiset hullut on saanut olla johdossa. Stalin tapatti vaikka ketä ja lopulta kuoli itse täysin luonnollisen kuoleman. Hitler tappoi itsensä kun oli saanut sotkettua maansa asiat niin pitkälle kuin vaan mahdollista, kukaan ei häntäkään tappanut. Moni muukin hullu diktaattori on pysynyt käsittämättömän kauan elossa.

Stalinin aikaan muu neukku-johtajisto vielä aidosti uskoivat systeeminsä toimivuuteen. Kyse oli enemmän siitä että kuka pääsee Staliniksi Stalinin paikalle. Malenkov siinä hetken pööpöili, kunnes Hruštšovin klikki sai vallan.

Hitlerin tarina on toiselainen, ja siitä on maailma oppinut paljon. Niin myös Putin.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS

Tämän lähteen mukaan voisi jo kuvitella että Ukrainalle ollaan tarjoamassa jotain sellaista mitä ne voisi hyväksyä. Lavrovin on suhteellisen myötäilevä tuossa, ainakin omaan korvaan kuulostaa siltä.

Luottaisitko Lavroviin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rush

Outsider

Jäsen
Aikamoista. Luulisi, että vehkeet tuhottaisiin toimintakyvyttömiksi ennen karkuun lähtemistä, mutta eipä näköjään. Siellä voi rajalla odottaa karkureita lähes yhtä ikävä kohtalo kuin rintamalla.

Tästähän oli juuri video miten ukrainalaiset tarjosivat vangiksi jääneelle teetä, että ei varmasti paljon naurata, jos kotona odottaa sama kohtalo.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Tämän lähteen mukaan voisi jo kuvitella että Ukrainalle ollaan tarjoamassa jotain sellaista mitä ne voisi hyväksyä. Lavrovin on suhteellisen myötäilevä tuossa, ainakin omaan korvaan kuulostaa siltä.

Lista aseista, joita ei saa ikinä toimittaa:

1. Traktorit

No, vakavasti ottaen: tulevat ehkä vähän vastaan, mutta en todellakaan usko, että tarpeeksi.
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Mietin tänään mikä olisi oma unelmarangaistukseni Putinille, jos se joskus sieltä perunakuopasta löydetään. Päädyin seuraavaan:

Vapaaottelu Klitschkon veljeksiä vastaan, pääsisi esittelemään omia judokykyjään. Matsi striimattaisiin livenä ympäri maailmaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös