Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 899 355
  • 64 296

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
Eikös TOJ:lla ollut kirjoitusoikeus vain ja ainoastaan KHL-ketjuun? Tai ainakin tältä puolelta foorumia oli bannattu, ellen täysin väärin muista.
Vasta monen vuoden sekoilun jälkeen. Välillä sitten teki iskuja sieltä muualle, kun bännien päättymisen jälkeen sai jostain syystä oikeudet koko palstalle.

Nimimerkkejäkin taisi sitten loppujen lopuksi olla kolme kaiken kaikkiaan.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Onkos kukaan pelannut Metro-pelisarjaa tai lukenut Dmitri Gluhovskin samannimisiä kirjoja? Jos Putin käyttäisi ydinasetta, niin maailma olisi kyllä ympäristöltään tuollainen, mitä se on Metrossa: Ihmiset asustavat maanalla.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Spekulaatiot ydinaseista ovat edelleen kaukaa haettuja. Sellaisen laukaiseminen olisi itsemurha. Ydinaseiden tehtävä on olla sisä-ja ulkopoliittinen voimannäyttäjä, kansallistunnon nostattaja ja toimia ennaltaehkäisevästi spekulatiivista toisen valtion ydinasehyökkäystä vastaan, eli synnyttää "kauhun tasapaino".
Kirjoituksessasi on paljon järjen ääntä. Vaikea kuvitella, että edes Venäjä käyttäisi ydinaseita hyökkäyssodassa ja vieläpä noin lähellä omia rajojaan. Lisäksi se, että Putin ei yksin voi punaista nappia painaa saadakseen kärjet liikkeelle, vaan siihen tarvitaan kaksi muutakin, antaa takeet siihen, että niitä käytetään sitten kun oikeasti tarvitaan. Eikä silloin kun yksi haluaa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä haluaisinko tätä edes kirjoittaa, koska pahin on kenties vielä edessä. Siltikin, mikäli tämä on pahinta mitä naapuri voi tarjota ilman ydinaseita, niin olen yllättynyt. En tietenkään vähättele Ukrainan taistelijoita, heidän urheuttaan ja sotakalustoaan. Päinvastoin, arvostan ja kunnioitan suuresti Ukrainaa ja heidän johtajiaan.

Kuitenkin se venäjä (ja ex-neuvostoliitto), jolla minua on koko elämäni peloteltu piti kävellä vaikkapa Suomen yli suunnilleen tunneissa. Ei näillä keinoilla.

Lisäksi tästä saa länsimaat nyt todella hyvää informaatiota venäjän kyvyistä, taistelustrategioista yms. Tämä on varmasti kullanarvoista tulevaisuutta ajatellen. Uskon ja toivon, että Putte teki nyt sen viimeisen temppunsa, jonka avulla lännestä tulee yhtenäisempi kuin koskaan ja samalla venäjästä kaikin puolin heikompi, onnettomampi ja köyhempi paikka elää tai sotia.
 

Haudankaivaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL:n suomalaiset, Porin Ässät, Lion #79
No niin Putte, miten meni hyökkäys, noin niiku omasta mielestä?
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Spekulaatiot ydinaseista ovat edelleen kaukaa haettuja. Sellaisen laukaiseminen olisi itsemurha. Ydinaseiden tehtävä on olla sisä-ja ulkopoliittinen voimannäyttäjä, kansallistunnon nostattaja ja toimia ennaltaehkäisevästi spekulatiivista toisen valtion ydinasehyökkäystä vastaan, eli synnyttää "kauhun tasapaino". Toki Putin on tietyn rajan ylittänyt jo siinä, että hän on retoriikassaan edes vihjannut niihin pelotteena, mutta kynnys niiden käyttöön on valtaisa eikä Putin tällaista päätöstä pystyisi edes itse tekemään. Tämän vuoksi valtiot sisällyttävät laukaisukäskyihin proseduureja, jolla mitätöidään mahdollisesta sairastumisesta tai mielen hajoamisesta johtuva laukaisukäsky yksittäisen henkilön taholta.

Jos Putin haluaisi pistää Kiovan maantasalle, niin kyllä häneltä löytyy siihen tarkoitukseen sellaisiakin aseita, joilla se onnistuu ilman välittömämän maailmanlaajuisen vastahyökkäyksen aikaansaamista. Toivottavasti kaupungin raunioittaminen ei silti ole asialistalla.
Mitä jos Putin kidutuksen uhalla vaatisi jotain henkilöä X laittamaan koodit kohdalleen, jotta saa ydinaseita ammuttua? Tuossa maassa ja tuon johdon ollessa kyseessä pitäisin sitä ihan normaalina heille.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Olisiko jo aika täyskiellolle venäläisiurheilijoille?
Olisi. Vesikielellä odotan uutista, että Venäjä suljetaan kevään MM-kisoista (hamaan tulevaisuuteen) ja tarkoitan nyt, ettei saa osallistua ROC:kaan. Ykkösdivarista paras tilalle ja lohkojako uusiksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Nyt mennään nukettiosastolla, voi poijjaat

Toisaalla porukka kuolaa joidenkin Jokeripelaajien perään. Kumpi lienee sitten jännittävämpää, Liigan siirtoraja vai nuke-bileet Ukrainassa?
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Jos vain huvikseen uhkailee niin sehän on tässä tilanteessa aivan turhaa. Paska on osunut jo tuulettimeen ja Putin saanut koko maailman huomion.
 

Laukoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,

Paikallishallinnon johtaja: Venäjän armeija on täysin lannistunut​

klo 15:22: Paikallishallinnon johtaja Oleg Sinegubov kertoi runsas tunti sitten, että Ukrainan joukot ovat vallanneet takaisin maan toiseksi suurimman kaupungin Harkovan.
Brittilehti Guardianin mukaan Sinegubov ilmoittaa venäläisjoukkojen antautumisesta 5–10 hengen ryhmissä. Sinegubov väittää, että venäläissotilaat ovat antautuneet heittämällä aseistuksensa keskelle tietä.
– Kaupungin täydellinen puhdistaminen vihollisesta on käynnissä. Venäjän armeija on täysin lannistunut, hän toteaa Facebookissa.
Sinegubovin mukaan venäläissotilaat ovat kertoneet valtavasta uupumuksesta.
– Hyökkäyksen alkamisen jälkeen he eivät ole saaneet ruokaa eivätkä juomaa, hän kertoo.
– Jättäessään asemapaikkansa Venäjän sotilaat ovat yrittäneet piileskellä siviilien parissa ja anelleet vaatteita ja ruokaa.
Tänä aamuna Sinegubov kertoi venäläisjoukkojen tunkeutumisesta kaupunkiin. Tämän päivän aikana ukrainalaisjoukot ovat käyneet kiivaita katutaisteluita Venäjän joukkoja vastaan, kunnes iltapäivällä Sinegubov pystyi vahvistamaan Harkovan päätymisen takaisin Ukrainan armeijan hallintaan.- iltalehti
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensin mainittakoon etten tiedä ydinaseista juuri mitään. Luulisi Putella olevan kuitenkin vielä sen verran jauhoja päässä, että vetäisi omat pois alueelta minne aikoisi mokoman raketin toimittaa? Lisäksi oletan, että tuollainen pommi tekee sillä pommitetusta alueesta täysin asumiskelvotonta vuosiksi?

Hullu on toki hullu ja eiköhän tämän uhkailun jo pitäisi riittää siihen, että Nato tulee kohta tekemään omat siirtonsa. Ydinaseiden "lataamisen" pitää olla liikaa kaikille.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mielestäni Ukraina ei voi taipua pelkällä ydinaseella uhkailulla. Uskotaan että käytön kynnys on siltikin liian korkea. Sanokaa Putinille njet ja väestö maan alle suojaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös