Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 028 536
  • 61 565

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Merkittävä osa venäläisistä on esimerkiksi koulukiusaamistilanteista tuttuja hiljaisia hyväksyjiä. Turha heitä on sääliä ja sympatisoida. Sen lisäksi Venäjällä on huolestuttavan suuri joukko ihmisiä, jotka oikeasti kannattavat ja tukevat Putinin toimia. Niitä venäläisiä kyllä kunnioitan, jotka olivat esimerkiksi eilen kaupungilla osoittamassa mieltään Putinin rikollisia toimia kohtaan. Se vaatii ihan oikeasti rohkeutta tuossa maassa.

Ne tavalliset venäläiset ovat tässä nyt se joukko, joka voi tilanteeseen puuttua. Putin on ajanut itsensä siihen tilanteeseen, että mitään yhteistyötä lännen kanssa hän ei tule tekemään enää koskaan. Joko Putin kuolee tai hänet syrjäytetään vallasta. Tuossa jälkimmäisessä onnistuu vain venäläiset ja se on mahdollista jopa Venäjällä, kun riittävän moni hiljainen hyväksyjä muuttuu äänekkääksi vastustajaksi. Todennäköisesti siinä sivussa jotkut näistä vastustajista tulevat kärsimään paljon - jopa kuolemaan - mutta se on venäläisten tehtävä syöstä seonnut johtajansa helvettiin tuosta asemasta.
Venäjältä on myös merkittävää aivovuotoa. Ainakin itselläni on tullut vastaan useita nuorempia suomenvenäläisiä, jotka ovat korkeakoulutettuja ja eivät suhtaudu Putiniin erityisen myötämielisesti. Ymmärrän kyllä hyvin, että on helpompi ratkaisu muuttaa itse länteen kuin koittaa saada aikaan muutosta maan sisällä.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Kiovan Maidanin kamera menny pimeeksi ja videoita kaupungin pohjois osista, joissa tulitusta ja ilmeisesti venäläisten joukkoja.

E. Striimissä vissiin vikaa.

tuossa esim toimiva
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No ne 140 miljoonaa henkilöä silti antaa sen olla vallassa. Esim. Romaniassa tuli sellaiset kapinat että alta pois, Venäjällä ei moista ole nähty.
Niin, Venäjällähän ei kaiketi kuitenkaan tavallisen ihmisen elämä ole ihan niin heikkoa kuin mitä se oli Romaniassa. Ja olettaisin että vaatii varsin pitkäkestoista kurjuutta ennenkuin todellinen kansannousu alkaisi. Tosin nyt tämä sota saattaa kyllä sitä nopeuttaa. Varsinkin jos armeija alkaa kääntyä laajemmin sotaa vastaan.

Lisäksi venäläisen yksilön kohdalla on kuitenkin muistettava että aika harva on valmis siihen että tulee ammutuksi. Kyllähän se Timisoaran kansannousun tukahduttaminen protestoijia ampumalla taisi olla se viimeinen naula Ceausescun arkkuun (melkein kirjaimellisesti). Ja toisaalta tuota kansan nousemista valtaapitäviä vastaan varmasti kannusti ympäröivien kommunistihallintojen kaatuminen eli siinä mielessä oli ehkä sellaista toivonkipinää muutokseen nähtävissä muualtakin.

Mutta siis siinä mielessä, harvinaista kyllä, olen Halla-ahon linjoilla, että tavalliseen kansaan kohdistuvat pakotteet saattaisivat kyllä tehokkaammin aiheuttaa sisäistä painetta Putinin syrjäyttämiseen. Tai ainakin enemmän kuin nämä nyt taas tuonne valtaapitäviin kohdistuneet kevyehköt pakotteet.
 
Jenkit ovat ilmoittaneet olevansa Swift-pakoitevälineen käytössä mukana, jos Eurooppa pääsee tästä sopuun. Eli syyttävä sormi Saksaan ja Italiaan. Heille raha on tärkeämpää kuin ukrainalaisten henget.

Se tässä on suurin oppi Suomellakin, että ilman Natoa saamme vain sinivalkoiset heijastelee Eiffeltorniin, jos meitä vastaan hyökätäään. Toivottavasti tämä herättää päättäjät. EU:ta pyörittää pelkkä rahan mahti. Ihmishenget on sen rinnalla arvottomia.
Saksasta puheenollen, eivät taida kunnolla pystyä tukemaan edes Nato-liittolaisiaan mikäli tarvetta tulisi. Merkelin ja suojattinsa Von der Leyenin ollessa puolustusministerinä, Bundeswehrin toimintakyky ajettiin alas samalla kun energiariippuvuutta Venäjästä kasvatettiin. Tehtiin siis kaikki asiat niin päin helvettiä kuin osataan, ja palkkioksi tälle väitöskirjansakin plagioineelle opportunistille järkättiin vielä Euroopan komission puheenjohtajuus... Lievästi sanottuna kismittää kyseisen rouvan naama paasaamassa "rajuista" pakotteista. Aika suoria sanoja Saksan maavoimien komentajalta:



 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Itseäni on mietityttänyt tässä tilanteessa se, että mitä sitten jos Venäjä onnistuu Ukrainan miehittämään. Mitä käy Ukrainassa asuville ihmisille? Osa tietysti lähtee pakolaisiksi muualle Eurooppaan ja toivottavasti Suomi tekee tässä osansa niin hyvin kuin pystyy. Mutta jos ja hyvin todennäköisesti kun siellä on venäläisillä näitä ns. tappolistoja teloitettavista ja vankileireille siirrettävistä länsimielisistä ukrainalaisista ja tiedetään myös se, että elo Venäjällä tulee kurjistumaan kurjistumistaan pakotteiden johdosta ja se vaikuttaisi miehitetyn Ukrainan asukkaisiin myös.

Olisiko se lännen sotilaallinen väliintulo sittenkin oikea ratkaisu. Puhutaan kuitenkin 40 miljoonasta ihmisestä.
 

KovaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, seurannassa TPS
Hetken aikaa näky Kiovan kohdallakin joku lentokone tuolla flightradaris. En oo näiden kahden päivän aikana nähnyt aiemmin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Voivoi, Putinin koneisto kun laittaisi edes osan tuosta energiastaan ja miljardeistaan maan kehittämiseen (terveydenhuolto, tieverkostot, sähkö- ja teletekniikka jne.) niin olisi hieman eri meininki ollut. Mutta ei, Venäjällä ei koskaan pistetä tikkuakaan ristiin hyvinvoinnin eteen, ei vaikka kaikki mahdollisuudet olisi. Kaikki rapistuu ja kurjuus lisääntyy, mutta ei muuta kun maastokuviota päälle ja taas mennään. Tekisi mieli heittää venäjästä iso kasa jälkiviisauksia tähän, mutta nyt lähinnä vituttaa, enkä osaa kun ihmetellä tota heidän toimintaa taas kerran.
 
Viimeksi muokattu:

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ketjussa oli joitain viestejä Italian osalta autoista. Automerkit voisivat tehdä ihan hyvin niin, että venäläisille allokoidut tuotantomäärät myydään nyt muualle maailmaan. Skipataan vaan jonosta RUS-toimitukset ja status "on hold" niille. Tehtaalle ei olisi ongelma, koska jo nyt autoissa on pitkät toimitusajat ja erikoismalleja muutenkin hankala saada (näkee että jälkimarkkinalta saat käytetyn kalliimmalla kuin uuden tilaamalla), olisi jopa win-win kun voisi tarjota nämä tuotantoslotit USA:n, Euroopan, Kiinan ja erityisesti Lähi-Idän asiakkaille. He saisivat autonsa nopeammin, Ferrari ja Lamborghini voisi jatkaa suht normaalisti tuotantoaan ja Venäjän toimitukset jäihin.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Voi olla että on jo tähän ketjuun laitettu, ei vaan pysy perässä kun tulee niin saatanasti viestejä.


Varma kuolema ja haistatetaan vitut ryssille. Ei ainakaan asenteesta ole kiinni Ukrainalaisten osalta.

Hattu päästä näille tyypeille.
 
Viimeksi muokattu:

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Olisiko se lännen sotilaallinen väliintulo sittenkin oikea ratkaisu. Puhutaan kuitenkin 40 miljoonasta ihmisestä.
Kyllä. Jos aina vedotaan siihen, että vastapuolella on ydinaseita, edessä on loppumaton suo. Sitä paitsi ihan yhtä lailla ne ydinaseet ovat olemassa, jos kohteena olisikin NATO-maa.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ei saatana ihmiset on Suomessakin sekaisin. Yle uutisoi että joditabletit on myyty eilisen ja tämän päivän aikana loppuun ympäri Suomea eikä osata sanoa koska niitä saadaan lisää.
Tuli mieleen Fukushiman jälkitilanne, kun tällä kävi sama juttu. Silloin tuli melkein facepalmattua omasta otasasta läpi ihmisten typeryyttä ja nyt ainoa asia, mikä estää sen tekemästä, on se lieventävä asianhaara, että joku on saattanut aikoinaan traumatisoitua Tsernobylistä ihan kunnolla.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt tulee viestejä että venäjän panssariajoneuvot ajelee Kiovan laitamilla talojen välissä. Sieltä vaan Molovin Coctailia ikkunasta niskaan!
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei saatana ihmiset on Suomessakin sekaisin. Yle uutisoi että joditabletit on myyty eilisen ja tämän päivän aikana loppuun ympäri Suomea eikä osata sanoa koska niitä saadaan lisää. Menee samaan kategoriaan kuin korona- ajan vessapaperin ja säilykkeiden hamstraus. Ellei jopa vielä typerämmäksi.

Lainaisin tässä kohtaa erään kotimaisen artistin sanoituksia:
" Minä minä minä, minä minä minä, minä minä minä eikä kukaan muu".
Toisaalta, miksi näillä ihmisillä ei ole aina joditabletteja varmuuden vuoksi lääkekaapissaan.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Suomalaisena nuorempana kaverina miettisin kannattaako Putin yrittää pysäyttää Ukrainassa, vai vasta myöhemmin Suomessa? Samaa pohdintaa odottaisin suomalaisilta poliitikoilta. Johtopäätökset tästä voisi masinoida aseistettuina vapaaehtoisjoukkoina, niin kauan kuin Ukraina vielä kestää. Kuulostaa ihan absurdilta haihattelulta, mutta hei, katsokaa uutisia, Putinin puheita, jne. Mikä meitä voi odottaa, jos ja kun Ukraina putoaa Putinin syliin? Ainoa toivo on, että venäläiset kokevat raskaita tappioita ja joku lähipiiristä tekee stauffenbergit.

Itseni kaltainen vanha sotahevonen tuskin enää kelpaisi edes soppatykkiä käsittelemään. Mutta muistakaa; jokainen nimimerkki pystytään kaivamaan esiin. Venäläisillä on pidätettävistä ja/tai tapettavista ukrainalaisista listat olemassa, varmaan sellaiset laaditaan tilanteen tullessa päälle myös suomalaisista.

"Minä en usko sotaan, niin järjettömäksi ei maailma voi tulla."
- Väinö Tanner kesällä 1939
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Monet ovat kertoneet hyvin selkeästi kantansa Ukrainan tilanteeseen. Yhtä kuitenkin odotan, Perussuomalaiset. Mikä on puolueen kanta? Jees Halla-Ahon kanta on suht selvä, mutta Perussuomalaiset. Suomen uutiset raportoi, mutta ei ota kantaa.

Kenen puolella seisotte Perussuomalaiset? Oletteko vapauden vai Putinin kannattajia? Putinisteja?

PS pitäisi tosiaan muodostaa selkeä kanta, mutta suurempi ongelma ovat näköjään vasemmistopuolueet. Ihan kauheasti en halua enää jatkossa nähdä palstan ylpeiden demariäänestäjien vittuilevan millekään keskustalle tai liike nytille näissä asioissa.

Eli kannan EI on ottanut taantumuksellinen kolmikko, sdp, vasemmistoliitto ja Anon valta kuuluu kremlille -puolue...

Vieläkö tekee mieli äänestää sdp:tä?

edit: Tämä näyttääkin olevan eiliseltä, joten olisikohan demareissa jo kanta muuttunut/muuttumassa? Alkaa vaan olla myöhäistä sen suhteen eikä tämä pointtia mihinkään muuta.

Tuohon kun ynnätään Halosen kommentointi ja presidenttikauden aikainen toiminta, niin suoraan sanoen vituttaa ja rankasti. Kaipa tähänkin joku "mutku kokoomus" -selitys löytyy niiltä joilla silmät pysyvät tiukasti kiinni...
 
Viimeksi muokattu:

lebak

Jäsen
On muuten - jos oikein tulkitsen - kova nousu. Eikös tuo ole 65500 nS/h, eli 65.5 µSv/h?

STUK:n ohjeistuksen mukaan sisälle suojautuminen on tarpeen, kun säteilytaso on 100 µSv/h tai enemmän.

Myös Googletetulla convertterilla totesin, että 65 000 nSv/h (nano sievert per tunti) -> 0,065 mSv/h (milli sievert per tunti). Ja mainitsemassasi STUK:n jutussa olikin jo esimerkit mihin skaalaan tämä uppoaa.
esim. 2 mSv = Annos, jonka lentokoneessa työskentelevä saa avaruudesta tulevasta säteilystä vuodessa.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Ja jälleen ilmahälytys Kiovassa.

Hämmentävää, että edelleen ihmiset kävelevät keskustassa täysin rauhassa ja autot ajelevat, vaikka sireenit pauhaavat taustalla.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuli mieleen Fukushiman jälkitilanne, kun tällä kävi sama juttu. Silloin tuli melkein facepalmattua omasta otasasta läpi ihmisten typeryyttä ja nyt ainoa asia, mikä estää sen tekemästä, on se lieventävä asianhaara, että joku on saattanut aikoinaan traumatisoitua Tsernobylistä ihan kunnolla.

Silloin syyttävää sormea saattoi osittain osoittaa MTV:n toimittajaa kohtaan. Hän raportoi tuolloin Tokiosta, että "täällä on kohta hengenlähtö lähellä". Syynä oli säteilytasojen voimakas nousu. Hän totesi raportissaan, että jos nousu jatkuu tätä tahtia, kohta kaikki kuolevat.

Todellisuudessa Tokiossa säteilytasot olivat tuolloinkin matalammat kuin Suomessa normaalisti, kiitos marginaalisesti radioaktiivisen kallioperämme.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Nyt tulee viestejä että venäjän panssariajoneuvot ajelee Kiovan laitamilla talojen välissä. Sieltä vaan Molovin Coctailia ikkunasta niskaan!
Tästä juteltiin eilen ja kaveri sanoi, että nykytankkkien tietokoneohjelmat näkevät liikkeet jo kaukaa eikä Molotovin Coctaililla ole muutenkaan niihin mitään vaikutusta.
Täytyy yhtyä aamutöllössä olleen asiantuntijan ihmettelyyn siitä miksei teitä ja siltoja ole miinoitettu. Kiova on kohta menetetty, valitettavasti.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vastaavasti Ukrainan puolella vaikuttaisi puolustustahto olevan korkealla:


[...] I don't know if I was a good or bad person, or what God will say. [...]


Voi helvetti. Olen yleensä aika hyvä suhtautumaan rauhallisesti ja etäännyttämään itseni, enkä edes tiedä, milloin olen viimeksi itkenyt, mutta nyt ei voi mitään. En tiedä, miksi tuo lause iskee niin kovasti, ehkä se on tuo mennyt aikamuoto, se vakaa rauhallisuus, millä henkilö on hyväksynyt kohtalonsa, mutta silti tekee sen mitä pitää. Nyt menee niin sanotusti tunteisiin.



Yllä olevan valossa tuntuu nyt vähän turhalta, mutta laitetaan nyt, kun sitä varten tämän ketjun avasin. Eli sotahistorian professorilta näkemystä sodasta: Miscellanea: Understanding the War in Ukraine Se oli kiinnostava ainakin vielä hetki sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös