Mikä esti Putinia toimimasta, kun länsi oli heikoimmillaan? Miksi nyt?
Koronatilanne Venäjällä kenties esti offensiivin aiemmin
Mikä esti Putinia toimimasta, kun länsi oli heikoimmillaan? Miksi nyt?
Käsittääkseni venäjältä suomeen ei ole luovutussopimusta joten olisihan se melkoisen hölmöä jos se olisi toisinpäin mahdollista.
Joidenkin mielestä tämä ei liity asiaan, mutta olen mielessäni pohtinut sitä, miksi Putin ei käyttänyt tilaisuuttaan hyväksi kun Trump oli johdossa ja USA heikoimmillaan.
Korona teki myös EU:sta heikon tai ainakin heikensi sitä.
Mikä esti Putinia toimimasta, kun länsi oli heikoimmillaan? Miksi nyt?
Kuten aiemmin totesin, Putinilla ei juurikaan estoja ole ollut kun sille päälle sattuu.Koronatilanne Venäjällä kenties esti offensiivin aiemmin
Niin, Putin on pedannut tätä operaatiota jo 8 vuotta, eikä länsi ole kummemmin kommentoinut venäjän mediaa. Tämä touhu häiritsee sillä vaikka meillä on internet niin tuntuu että viestit ei välity. Jokaisen maan media keskittyy omaan mantraansa. Luulisi että täällä suomessa seurattaisiin mikä pulssi venäjällä on. Sama homma keski-euroopan kanssa. Siellä lehdistö on jo päiväkausia spekuloinut Putinin seuraavalla siirrolla joka on kuulemma maasilta Valkovenäjältä Kaliningradiin Puolan tai Liettuan kautta. Ja nyt meillä on yhtäkkiä upin Aaltola mutisemassa kryptisiä siitä että konflikti saattaa levitä natomaihin.Hyvä aiheellinen kysymys.
Venäläisiä on aivopesty vuosia joten heidän ajatusten muuttaminen muuhun asentoon on todella vaikeaa. Varsinkin kun tämä tapahtuu ulkoapäin ennakkoon määritellyn vihollisen suunnasta. Ja kun oletettavasti kansan medialukutaito on ihan nollissa. Eihän nuo ymmärrä mikä ero on uutisilla ja valeuutisilla. Miten voisi ymmärtää kun tilanne on tämä.
Onko Putin ollut koskaan "terve"?Olisiko Putin ollut silloin vielä terve?
Veikkaan, että USA:n vetäytyminen Afganistanista oli jonkinlainen signaali Putinille USA:n heikkoudesta.Kuten aiemmin totesin, Putinilla ei juurikaan estoja ole ollut kun sille päälle sattuu.
Korona oli kaikkialla, mikä heikensi länttä joskin varmaan Venäjääkin - Putin ei ole tunnettu omiensa huolehtimisesta.
No siis olettaisin, että siellä on melkoinen operaatio takana, mitä on ehditty kehitellä näinä viime kuukausina. USA:n tiedustelutiedot ennen hyökkäystä olivat murhaavan tarkkoja ja niitä myös aika surutta julkistettiin. Vaikkei avoimiin sotatoimiin olekaan ryhdytty niin muuten aika surutta länsi nyt lyö vierasta sikaa.
Käytävä on jo olemassa. Leveämpikin varmasti kelpaisi.Niin, Putin on pedannut tätä operaatiota jo 8 vuotta, eikä länsi ole kummemmin kommentoinut venäjän mediaa. Tämä touhu häiritsee sillä vaikka meillä on internet niin tuntuu että viestit ei välity. Jokaisen maan media keskittyy omaan mantraansa. Luulisi että täällä suomessa seurattaisiin mikä pulssi venäjällä on. Sama homma keski-euroopan kanssa. Siellä lehdistö on jo päiväkausia spekuloinut Putinin seuraavalla siirrolla joka on kuulemma maasilta Valkovenäjältä Kaliningradiin Puolan tai Liettuan kautta. Ja nyt meillä on yhtäkkiä upin Aaltola mutisemassa kryptisiä siitä että konflikti saattaa levitä natomaihin.
Teboil..vieläkö joku tankkaa siellä?
Eli siis Japani haluaa nyt ohjusta niskaan kaiken keskellä? Jäädään odottelemaan lisätietoja.Tuli toisessa keskustelussa vastaan Twitter-screenshot, joten luotettavuus jää hyvin hämäräksi, enkä pikaisella Googletuksella löytänyt vahvistusta. Tuon kuvakaappauksen mukaan Japani olisi tänään julistanut, että kiistanalaiset Kuriilien eteläsaaret olisivat sen suvereenia aluetta.
Kova veto, jos näin on.
Kuriilien kiista – Wikipedia
fi.m.wikipedia.org
Suwalkin käytävän ongelma on se että siihen on kohdistettu 1000 kameraa eikä ohjusten eikä joukkojen siirtely oikein onnistu. Venäjä kaipaa hieman yksityisyyttä sille kuinka ison partaterän ne tuovat euroopan kurkulle. Ja tietysti pelkona on se että itämeren pohjukka suljetaan heiltä.Käytävä on jo olemassa. Leveämpikin varmasti kelpaisi.
Suwałkin käytävä – Wikipedia
fi.wikipedia.org
Eli siis Japani haluaa nyt ohjusta niskaan kaiken keskellä? Jäädään odottelemaan lisätietoja.
Ainakin tällainen "lähde". Ota näistä selvääTuli toisessa keskustelussa vastaan Twitter-screenshot, joten luotettavuus jää hyvin hämäräksi, enkä pikaisella Googletuksella löytänyt vahvistusta. Tuon kuvakaappauksen mukaan Japani olisi tänään julistanut, että kiistanalaiset Kuriilien eteläsaaret olisivat sen suvereenia aluetta.
Kova veto, jos näin on.
Kuriilien kiista – Wikipedia
fi.m.wikipedia.org
Noniin, nyt lähti Israelilainen juutalaisten suojausjoukko Ukrainaan. Pankaahan haisemaan.
[MEDIA=twitter]1500886096837849099[/MEDIA]
Venäjän erikoisoperaation tavoitteena on lopettaa kaikki sodat Ukrainassa! Vi**u, eivätkö ne onnistu tuossakaan?
Venäjän erikoisoperaation tavoitteena on lopettaa kaikki sodat Ukrainassa! Vi**u, eivätkö ne onnistu tuossakaan?
No, toivottavasti siellä on mahdollisimman paljon läntistä apua ja henkilöstöä. Siellä taistellaan suoraan koko lännen puolesta, eikä todellakaan vähiten Suomen. Jokainen tuhottu sotakone ja jokainen kaatunut sotilas on hyväksi meille ja koko maailmalle.Kas siinä pulma ratkottavaksi.
No toki tämä mahdollisuus on, mutta en oikein jaksa näitä "worst case" skenaarioita mitkä tosin on mahdollisia, mutta kuitenkin vain ns. skenaarioita. Kyseessä ei ole Israelin lähettämiä sotilaita vaan ainoastaan vapaaehtoisia. On siellä jenkkejäkin ja monet muslimit ei kovin hyvää heistäkään ajattele.Äkkiseltään kuulostaa hyvältä, mutta tämä voi olla myös Putinille "taivaan lahja". Ukrainan lähettyvillä on paljon Islamistisia maita, joista löytyy porukkaa, mikä suorastaan janoaa sotaa Israelilaisten kanssa. Ajatukset voivat johtaa jopa pyhään sotaan.
Israelin sekaantumisella voi olla vaikutusta jopa Turkin Erdoganin ajatuksiin, vaikka kyse on NATO:n jäsenestä. Putinista voi yhtäkkiä tulla jälleen kaveri ja kaveruksilta saattaa löytyä yhteinen vihollinen. Kuten todettua Venäjällä voi olla intressejä lähi-idän energiamarkkinoiden hämmentämiseen. Turkin asema idän. lännen ja lähi-idän välissä ei ole sementoitu mihinkään suuntaan.
Liittolaisia, strategisia kumppaneita vai vihollisia? Turkki Venäjän ja Lännen välissä
Turkin ulkopolitiikka: konflikti kotimaassa – konflikti maailmalla, osa 2 Tämän kolmiosaisen Turkin ulkopolitiikkaa käsittelevän kirjoitussarjan toisessa UPIn tutkija Toni Alaranta tarkastelee Turkin suhteita Venäjään ja Yhdysvaltoihin. Sarjan ensimmäisessä osassa FIMEn tutkija Anu Leinonen pureutlahi-itanyt.fi
Noniin, nyt lähti Israelilainen juutalaisten suojausjoukko Ukrainaan. Pankaahan haisemaan.