Bloombergin mukaan Ukrainan odotetaan saavan muutaman viikon sisällä ensimmäisen erän 155mm tykistönammuksista ulkomaisista varastoista Tsekin toimiessa välittäjänä.
Hienoa, että otit satuhahmot sitten mukaan keskusteluun ."viisas valtiojohto" my ass.Jos tyhmä kansa ei tätä ymmärrä niin kuitenkin soisi, että edes kyseisen maan toivottavasti viisas valtionjohto ymmärtää...
Pahoin pelkään, että jos ja kun viikkojen päälle laitetaan vielä viikkoja lisää aikaa niin ollaan kyllä aivan liian myöhässä. Tunkion ylivoima tykistötulen suhteen on monin paikoin 10:1 tällä hetkellä ilmeisesti, että ei tuo kyllä hyvää lupaa. Pohjois-Korea toimitti paukut, länsi ei.Bloombergin mukaan Ukrainan odotetaan saavan muutaman viikon sisällä ensimmäisen erän 155mm tykistönammuksista ulkomaisista varastoista Tsekin toimiessa välittäjänä.
No kunhan nyt esitin toiveen, en väittämää...Hienoa, että otit satuhahmot sitten mukaan keskusteluun ."viisas valtiojohto" my ass.
Se oli hyvä toive, ja sen puolesta minäkin joka ilta viimeiseksi rukoilen, ja sitten herään aamulla, ja huomaan ettei se tämäkään toive taaskaan toteutunut.No kunhan nyt esitin toiveen, en väittämää...
Onkohan Ranska lähettämässä muukalaislegioonalaisia Ukrainaan? Jos kerran on iso aikomus aloittaa jotain operaatiota, niin siinä olisi varmaan ne joukot mitä miettisi ensimmäisenä.
Nämä erikoisjoukot olisivat enemmän turvana rajoilla, jotta UA pystyy keskittämään omia joukkojaan aktiivisille alueille?
Transnistrian raja nyt tulisi ekana mieleen.Nämä erikoisjoukot olisivat enemmän turvana rajoilla, jotta UA pystyy keskittämään omia joukkojaan aktiivisille alueille?
Mulla taas hieman eri kokemuksia kansainvälisen bisneksen ympyröistä. Ihmiset ovat hyvin tietoisia venäjän uhasta ja kyselevät Suomen ja Venäjän välisen rajan tilanteesta. Yleisessä tiedossa tuntuu olevan Suomen hyvä valmius kriisiin ja sotaan, kun taas esim. ranskalaiset ja saksalaiset päivittelevät omien armeijoidensa alennustilaa.Nyt kun olen tässä vietellyt hiihtolomia Kanarialla ja jutellut irkkujen, brittien, ranskalaisten ja paikallisten kanssa on vasta huomannut miten vähän Ukrainan tilanne koskettaa ihmisiä. Ei kosketa. Etäisyys on iso ja me rybyjen rajanaapurina koetaan tilanne aivan toisin. Muissakaan Pohjoismaissa ei ole vastaavaa tilannetta kun meillä.
Summasummarum. Pitäisi koskettaa ja tukea enemmän mutta kun on kaukana. Ihmeellistä että palstan haukat eivät tätä ymmärrä.
Transnistrian raja nyt tulisi ekana mieleen.
Sanoin itse jo kaksi vuotta sitten varsinaisen hyökkäyksen alkaessa, että jos tämä olisikin portugalilainen futisfoorumi, niin ei tällaista ketjua olisi edes avattu. Mutta kuten joku tuossa edellä sanoikin, niin nyt on eri asia miten kansalaiset ja sitten se poliittinen/päättäjätason "länsi" ovat tilanteesta kiinnostuneita..Nyt kun olen tässä vietellyt hiihtolomia Kanarialla ja jutellut irkkujen, brittien, ranskalaisten ja paikallisten kanssa on vasta huomannut miten vähän Ukrainan tilanne koskettaa ihmisiä. Ei kosketa. Etäisyys on iso ja me rybyjen rajanaapurina koetaan tilanne aivan toisin. Muissakaan Pohjoismaissa ei ole vastaavaa tilannetta kun meillä.
Summasummarum. Pitäisi koskettaa ja tukea enemmän mutta kun on kaukana. Ihmeellistä että palstan haukat eivät tätä ymmärrä.
Muukalaisiahan on jossain määrin ollut jo Ukrainassa, mutta tämä on perustunut yksilöiden omaan haluun osallistua, ei legioonan tai Ranskan koordinoituun lähettämiseen. Tiedä sitten mitkä ovat olleet määrät ja mitä ne olisivat jos Ranska heitä koordinoidusti lähettäisi. Ainakin materiaalinen tuki tulisi varmasti tällöin Ranskasta, joka loisi sen merkittävän eron.Onkohan Ranska lähettämässä muukalaislegioonalaisia Ukrainaan? Jos kerran on iso aikomus aloittaa jotain operaatiota, niin siinä olisi varmaan ne joukot mitä miettisi ensimmäisenä.
Jep kyllä se näin vain menee. Oma lukunsa on vielä USA jonka Atlantti erottaa. Pitää muistaa että USA oli aluksi hyvin vastentahtoinen liittymään sekä ensimmäiseen että toiseen maailmansotaan. Toisessa maailmansodassa vasta Japanin isku Pearl Harboriin sai jenkit heräämään kun omaan tukikohtaan oli hyökätty, mutta sitä ennen Hitler oli jo ehtinyt valloittaa puoli Eurooppaa.Onhan se ihan luonnollista, että meitä, baltteja, puolalaisia jne. kiinnostaa Ukrainan tilanne ihan eri tavalla kuin tuolla länsi-/etelä-Euroopassa, jotka ovat sem verran kaukana Venäjän vaikutuspiiristä, että heillä ei ole sitä samaa varpaillaan elämisen kulttuuria Vemäjän suhteen kuten meillä.
Ja ihan samalla tavallahan se menee, että jotkut pohjois-Afrikan tapahtumat ei täällä meillä kovin isosti kosketa eikä kiinnosta, mutta kyllä ne tuolla välimeren maissa ihan eri tavalla kiinnostelee, ja siellä seuraillaan eri tavalla kiinnostuneena mitä siellä suunnalla tapahtuu.
Tähänhän perustuu myös NATO:n kokonaispuolustus, että jokaisella on se oma painopistealueensa ja välttämättä joltakin Portugalilta ei odoteta ihan samanlaista panostusta Venäjän vastaiseen taisteluun kuin vaikka Puolalta.
Vaikka Ranska ja Espanja ovat kokoonsa nähden alisuorittaneet, niin kyllä minä edelleen toivoisin Saksalta ennen kaikkea enemmän johtajuutta niin myös edelleen enemmän ihan konkreettista panostusta, vaikka heiltä ihan hyvin (puolustus)aseapua on tullutkin. Saksa on kuitenkin EU-alueen taloudellinen ja poliittinen veturi ja sen sijainti on sellainen, että se ei oikein voi minusta Venäjän suhteen mennä minkään selän taakse että "ei oikeastaan kuulu meille".
Toivottavasti nuo Macronin puheet johtaisi nyt ihan oikeasti konkreettisiin toimenpiteisiin, etteivät jäiso taas vain pelkäksi puheeksi. Jokainen ukko minkä Ukraina saa jostakin rajalta tai muista tehtävistä vapautettua etulinjaan, on nyt tarpeen. Ja ranskalaissotilaiden tulo Ukrainaan olisi varmasti myös jonkinlainen henkinen boosti ukrainalaisille tässä tilanteessa, että heitä ei ole jätetty yksin.
Mutta ihan tärkeintä olisi nyt saada niitä ammuksia Ukrainaan, ja mitä nopeammin niin sen parempi. Vaikka sitten vähän Euroopan maiden omallakin riskillä, että ei nyt jäädä odottamaan sitä, että joskus kuukausien päästä saadaan sitä tuotantoa skaalattua vähän ylöspäin. Minä luulen, että esim. läntinen Eurooppa pärjää muutama kuukauden vähön vajaillakin varastoilla, mikäli tehtaat puskee laikka punaisena uutta morkulaa.
Ruvennut tuntumaan että mahdollisesti Brittien kanssa oleva sopimus on tärkeämpi kuin Jenkkien kanssa oleva. Vaikka Britit eivät yhtä väkevä voima ole, niin kyllähän hekin silti käänteentekevä voima olisivat sodassa Venäjää vastaan. Tietysti veikkaan että Baltian maat + pohjoismaat (+Puola) asettuisivat yhteiseen rintamaan, tuohon lisäksi Britit, niin vaikea nähdä että Venäjä pystyisi edes tuota pienehköä ryhmittymää vastaan tekemään mitään ihmeellistä.Eli vaikka USA:n kanssa Suomi ja muut pohjoismaat nyt tekivät DCA-sopimuksen ja suuren ja mahtavan kanssa on parempi liittoutua kuin heikon maan, niin Suomessakin eletään vähän menneisyydessä jos kuvitellaan että USA on automaattisesti lähettämässä sotilaitaan tänne jos sota syttyy. Viimeistään Ukrainan apurahojen viivyttely kongressissa on osoittanut että muut liittoilaiset Euroopassa voi itse asiassa olla tärkeämpiä tosipaikan tullen jos USA ei saa poliittisia päätöksiä aikaiseksi.
Olisko se sitten Taiwan joka saisi jenkit tällä kertaa hereille? Toivottavasti niin pitkälle ei kuitenkaan mennä ja jenkeissä oli sentään 40-luvulla tolkun presidentti, pian siellä on oranssi narsisti..Jep kyllä se näin vain menee. Oma lukunsa on vielä USA jonka Atlantti erottaa. Pitää muistaa että USA oli aluksi hyvin vastentahtoinen liittymään sekä ensimmäiseen että toiseen maailmansotaan. Toisessa maailmansodassa vasta Japanin isku Pearl Harboriin sai jenkit heräämään kun omaan tukikohtaan oli hyökätty, mutta sitä ennen Hitler oli jo ehtinyt valloittaa puoli Eurooppaa.
Milläköhän noi ripulivaltion lentohärvelit on viime aikoina tiputettu? Voisiko olla mahdollista, että F-16 suorittaisi jo Ukrainan taivaalla?
Pitää muistaa että USA oli aluksi hyvin vastentahtoinen liittymään sekä ensimmäiseen että toiseen maailmansotaan. Toisessa maailmansodassa vasta Japanin isku Pearl Harboriin sai jenkit heräämään kun omaan tukikohtaan oli hyökätty, mutta sitä ennen Hitler oli jo ehtinyt valloittaa puoli Eurooppaa.
Kyllä, mutta toisaalta toinen puoli kansaa tukee demokraatteja, joista tosin useat ovat puunhalaaja- ja woke- tyyppisiä maailman parantajia.Jep kyllä se näin vain menee. Oma lukunsa on vielä USA jonka Atlantti erottaa. Pitää muistaa että USA oli aluksi hyvin vastentahtoinen liittymään sekä ensimmäiseen että toiseen maailmansotaan. Toisessa maailmansodassa vasta Japanin isku Pearl Harboriin sai jenkit heräämään kun omaan tukikohtaan oli hyökätty, mutta sitä ennen Hitler oli jo ehtinyt valloittaa puoli Eurooppaa.
Toisen maailmansodan ja NATO:n perustamisen jälkeen oli pitkä jakso jonka aikana jenkit olivat hyvinkin päättäväisiä puolustamaan läntistä Eurooppaa, mutta tämä pitää myös nähdä laajemmassa kontekstissa eli kylmä sota ja kommunismin leviämisen pelko taisi ajaa tuota tahtotilaa enemmän kuin Euroopan puolustus itsessään. Kun kuuntelee nykyrepublikaanien puheita USA:ssa niin enemmän niissä koko ajan nousee Kiina esiin versus Venäjä. Venäjä nähdään hiipuvana suurvaltana jolla ei ole mahdollisuutta haastaa USA:ta missään ja tämä valitettavasti näkyy siinä ettei Venäjän tekemiset yhtälailla kiinnosta mitä ennen.
Eli vaikka USA:n kanssa Suomi ja muut Pohjoismaat nyt tekivät DCA-sopimuksen ja suuren ja mahtavan kanssa on parempi liittoutua kuin heikon maan, niin Suomessakin eletään vähän menneisyydessä jos kuvitellaan että USA on automaattisesti lähettämässä sotilaitaan tänne jos sota syttyy. Viimeistään Ukrainan apurahojen viivyttely kongressissa on osoittanut että muut liittolaiset Euroopassa voi itse asiassa olla tärkeämpiä tosipaikan tullen jos USA ei saa poliittisia päätöksiä aikaiseksi.