Myös sellaisella paikkakunnalla kun Kamianets-Podilskyissakaan ei halua moskovan patriarkaatin papit suosiolla lähteä. Eivät anna avaimia eivätkä salli tilintarkastusta. Paikkakunta on lähellä Moldovan ja Romanian rajaa.
Eivätpä taida edes kaikki olla mitään trolleja, vaan monet republikaanien kannattajat ovat Amerikassa ihan tuota mieltä.Ei hassumpi tervehdys "satanistinatsilta". Tuon twiittiketjun kommentit ovat sitten sitä itseään, kun siellä huudellaan kirkon poltosta, kristittyjen pappien vainoamisesta Ukrainassa, haluttomuudesta neuvotella rauhasta Putlerin kanssa, kyvyttömyydestä tajuta että Donetskin, Luganskin ja Krimin väki haluaa mieluummin kuulua Venäjään ja että lännen apu menee vain Zelenskyin (jolla on oma loma-asunto Floridassa) omaan pussiin. Mikä ihme siinä on, että Twitter on täynnä Putte Possun trolleja?
Ne on varmaan sit myös sitä mieltä, että jos FSB:n erikoisjoukko kaappaisi New Yorkin kaupungintalon ja paikallinen kaupunginvaltuusto äänestäisi aseet ohimolla Venäjään liittymisestä, pitäisi New York luovuttaa Venäjälle.Eivätpä taida edes kaikki olla mitään trolleja, vaan monet republikaanien kannattajat ovat Amerikassa ihan tuota mieltä.
Tästä tuli mieleen, että milloinhan nykykäsityksen mukaan tuo Venäjän ilmeisen pieni porukka teki varsinaisen päätöksensä koko Ukrainan valtausyritykselle. Jonkin verran on ollut puhetta, että maata on valmisteltu sotatilaan vuosikausia ja tokihan Krimin valtaus tapahtui jo 2014 vastatoimena Ukrainan vallankumoukselle. Oliko kuitenkaan tällöin vielä Putinilla ja ydinjoukollaan selkeä ajatus siitä, että koko Ukraina yritetään ottaa haltuun jonain päivänä vai syntyikö se vasta esimerkiksi viimeisen parin vuoden aikana?Lupasin joskus muinoin eli noin vuosi sitten tehdä (verkostoni kanssa) kaikkeni sen eteen, ettei yksi vaikutettavissani oleva Putinin politiikkaa Suomessa ajava henkilö pääsisi vaaleissa eduskuntaan.
Käsi ylös, koska me epäonnistuimme. Petri Honkonen pääsi rimaa hipoen kansanedustajaksi. Viimeisenä työtehtävänään hän ministerinä lahjoitti suomalaisten verorahoja Suomi-Venäjä-seuralle puolisen miljoonaa euroa. Häpeän epäonnistumistani.
Honkosen toiminta on herättänyt laajaa mielenkiintoa. Esmes: TE: Suomi-Venäjä-seura on käyttänyt väärin valtiolta saatuja tukirahoja. Linkki vie IL:n juttuun, jossa viitataan jopa rikoksiin.
Oma veikkaukseni on se, että tie alistaa entiset neuvostotasavallat takaisin Venäjän vallan alle on valittu jo suunnilleen heti tai suht pian neukkulan hajoamisen ja jämäneukkulan syntymisen jälkeen. Tässä suunnitelmassa Valko-Venäjä ja Ukraina olivat aivan avainasemissa. Kummasti tulevat tapahtumat on osattu ennustaa jo vuonna 1995:Tästä tuli mieleen, että milloinhan nykykäsityksen mukaan tuo Venäjän ilmeisen pieni porukka teki varsinaisen päätöksensä koko Ukrainan valtausyritykselle. Jonkin verran on ollut puhetta, että maata on valmisteltu sotatilaan vuosikausia ja tokihan Krimin valtaus tapahtui jo 2014 vastatoimena Ukrainan vallankumoukselle. Oliko kuitenkaan tällöin vielä Putinilla ja ydinjoukollaan selkeä ajatus siitä, että koko Ukraina yritetään ottaa haltuun jonain päivänä vai syntyikö se vasta esimerkiksi viimeisen parin vuoden aikana?
Puolalta lisää tulivoimaa... tämä taitaa olla soiva peli ja onko aika liki vastaava kuin Patrian Nemo?
Taisi olla joskus noin vuosi sitten, kun Ukraina teki ensimmäisiä iskujaan Venäjän puolelle tuolla samaisella alueella. Olisiko ollut niin, että ensiksi iskivät lennokeilla sotilastukikohtaan?
Muistan hyvin, kun Venäjä pahoitti mielensä näistä. Uhosivat silloin, että jos iskut eivät lopu, Venäjä saattaa kohta julistaa sodan Ukrainalle.
Tässä yksi propagandisti meni lipsauttamaan, että Ukainan tappiot on vähemmän kun Venäjän tappiot. Muut ei katsoneet asiaa hyvällä
Kyllähän noita merkkejä, varsinkin näin jälkikäteen tarkasteltuna, tuli sitten aika paljonkin. Ja kyllähän ainakin osalle noista vähän itsekin kulmiaan kohotteli, muistan pitäneeni tuota NL:n kansallislaulun paluuta vähän huolestuttavana käänteenä, mutta ehkä ei sitten osattu vaan nähdä miten iso suunnitelma niissä kaikissa oli takana. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen länsimaissa oli kova halu nähdä Venäjän tulevan osaksi läntisten arvojen maailmaa ja läntistä taloutta, ja Venäjä nähtiin isona ja tärkeänä markkina-alueena ja taloudellisena kumppanina, niin se hyvin pitkälti sokaisi ihmiset Putinin regimen aikeilta.Neuvostoliiton kansallislaulun palauttaminen (eri sanoin toki) tapahtui Putinin ensimmäisen presidenttivuoden aikana. Jälkikäteen ajatellen tuota voi jonkunlaisena merkkinä suunnitelmista pitää.
Kyllähän se putinin Münchenin puhe 2007 oli sellainen missä hälytyskellojen olisi viimeistään pitänyt alkaa soimaan päättäjillä lännessä. Sen jälkeenkin lännessä kuljettiin kuitenkin vielä monta vuotta laput silmillä ja korvilla Venäjän suhteen.Kyllähän noita merkkejä, varsinkin näin jälkikäteen tarkasteltuna, tuli sitten aika paljonkin. Ja kyllähän ainakin osalle noista vähän itsekin kulmiaan kohotteli, muistan pitäneeni tuota NL:n kansallislaulun paluuta vähän huolestuttavana käänteenä, mutta ehkä ei sitten osattu vaan nähdä miten iso suunnitelma niissä kaikissa oli takana. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen länsimaissa oli kova halu nähdä Venäjän tulevan osaksi läntisten arvojen maailmaa ja läntistä taloutta, ja Venäjä nähtiin isona ja tärkeänä markkina-alueena ja taloudellisena kumppanina, niin se hyvin pitkälti sokaisi ihmiset Putinin regimen aikeilta.
Jälkiviisaus on aina sitä helpointa viisautta, joten nyt on helppo sanoa että Euroopassa ja USA:ssa olisi pitänyt reagoida viimeistään 2008 Georgian sodan puhjettua. Ehkä jo vuoden Tsetsenian kohdalla olisi pitänyt osata nähdä Venäjän uuden hallinnon aikeet ja toimintatavat.
Kenties hän vain laskeskelee sitä, että miten saisi maksimoitua omaa suosiotaan. Eikös ranskasta kuitenkin löydy varsin laajaa vastustusta nykyisenkaltaiselle Ukrainan tukemiselle? Ainakin siitä päätellen, että mitä Marine Le Pen on asiasta lausunut, ja miten paljon kannatusta hänellä on Ranskassa.Ranskan presidentti Macron häätää käytännössä USA:ta ulos Ukrainan tukemisesta. Macron totesi Kiinassa, ettei Euroopan pidä sekaantua sille vieraisiin kriiseihin, kuten Kiinan ja Yhdysvaltain kiistaan Taiwanin asemasta. Republikaanit USA:ssa ovat olleet enemmistönä Ukrainan sotilaallisen ja taloudellisen tukemisen kannalla. Mutta on selvää, että Macronin puheet ärsyttävät paitsi republikaaneja, myös demokraatteja. Republikaanit ovat sanoneet jo samaa kuin Macron, mutta Venäjästä ja Ukrainasta. Ei tarvitse sekaantua USA:lle vieraisiin kriiseihin.
Macron on opportunistinen ihmisperse, taitaa olla edelleen katkera yhdysvalloille ja australialle sukellusvenekauppojen peruuntumisesta ja AUKUS-yhteistyöstä jättämisestä. Lisäksi hänen mielipiteensä tuntuu peesaavaan ensin Scholzia ja nyt (liekö jonkun sopivan ”porkkanan” eli) tehtyään jonkun ”diilin” Kiinan kanssa, laukoo mitä isäntä käskee.Kenties hän vain laskeskelee sitä, että miten saisi maksimoitua omaa suosiotaan. Eikös ranskasta kuitenkin löydy varsin laajaa vastustusta nykyisenkaltaiselle Ukrainan tukemiselle? Ainakin siitä päätellen, että mitä Marine Le Pen on asiasta lausunut, ja miten paljon kannatusta hänellä on Ranskassa.
Ja kun asia on näin, niin en ihmettele, että siellä keskimääräistä kadunmiestä tai naista kiinnostaa vielä vähemmän joku Taiwanin tilanne isojen valtamerien takana.
Tavallaan ymmärrän tuon, että kun jollain Ranskallakin on tuossa ties miten monta maata heidän itsensä, ja Venäjän välissä. Asiaa silloin katsoo vähän eri tavalla, kuin me täällä suoraan Venäjän rajanaapurina.
Mutta tuosta huolimatta, niin voi jösses, että tuommoinen on lyhytnäköistä. Venäjän vallan lisääntyminen Euroopassa ei pitkässä juoksussa tosiaankaan olisi myöskään Ranskan etu. Euroopan toisessa kulmassa ei välttämättä ymmärretä sitä, että jos Venäjän edessä nyt taipuu, niin sille taipumisen tarpeelle ei sitten ikinä tule loppua. Jokaisen on nyt tingittävä omista itsekkäistä intresseistään.
Keino Venäjää vastaan on se, että länsimaailman on pysyttävä yhtenäisenä rintamana ja lyödä kovaa kovaa vastaan Venäjälle tuolla Ukrainassa. Kaikki muut tavat venäläiset ymmärtävät heikkoutena niin, että Tuntemattoman sotilaan Rokkaa tässä nyt lainatakseni: "saat sitten kyllä juosta, vaikka Pohjanlahdelle saakka. Älä sie siitä huolehdi, kyl hää tulee perässä".
Eurooppa ei näissä asioissa ilman natoa tule olemaan "itsenäinen". Liian monta "klaania" vetämässä omia etujaan edelle.Macron on opportunistinen ihmisperse, taitaa olla edelleen katkera yhdysvalloille ja australialle sukellusvenekauppojen peruuntumisesta ja AUKUS-yhteistyöstä jättämisestä. Lisäksi hänen mielipiteensä tuntuu peesaavaan ensin Scholzia ja nyt (liekö jonkun sopivan ”porkkanan” eli) tehtyään jonkun ”diilin” Kiinan kanssa, laukoo mitä isäntä käskee.
Olishan se järkevä olla Euroopankin itsenäinen kolmas osapuoli, mutta en itse näkis Eurooppaa irrallisena jos Kiina iskee Taiwaniin. Ei vois hyväksyä