Varmaan sähkökatkoksen aiheuttaminen oli sen arvoista...
Saa haaveilla joo, mutta aika hankalana näen, että Venäjä maksaisi mitään. Kaikki jäädytetyt varat Ukrainalle. Siinä on pieni alku. Ja pakotteet pois kun loput on maksettu tai esitetty suunnitelma jot on noudatettu.
Manstein oli kyllä yksi kovimmista. Mutta Kurskin taistelua en sanoisi tappioksi, sillä huomattavasti enemmän vaunuja neukut menettivät. Aatuhan käski lopettaa hyökkäyksen(italialaisia piti lähteä auttamaan) ja Manstein olisi halunnut jatkaa, koska oli varma voitosta. Varsinainen taisteluhan meni Saksalle, mutta aloite siirtyi nl:lle kun aatu noita joukkoja veti Italiaan ja sen jälkeen hyökkäämiseen ei enää ollut joukkoja.Ennen Kurskin tappiotahan Manstein pystyi lyömään Neuvostoliiton Harkovassa pahasti alivoimaisella miehistöllä.
CIA ja monet lähteet ovat listanneet sekä kaluston että miehistön selkeästi yläkanttiin.
Joo totta. Venäjän valtion ja keskuspankin varojen osalta varmaan toimisi hyvin, mutta oligarkkien varoista en olisi niin varma. Kyseessä on kuitenkin yksityishenkilöt eikä heidän varojaan siksi mielestäni voi nähdä osana valtion sotavelkaa, vaikka nyt jäissä pakotteiden takia ovatkin.Venäjän valtion, keskuspankin ja oligarkkien varoja on pakotteiden myötä takavarikoitu 330 miljardin taalan edestä, sillä pääsee jo ihan hyvään alkuun.
Jotain tämän tyyppistä itsekin mietin. Että olisi sidottu kauppaan. Toisaalta kuitenkin, kun nyt ollaan vahvasti irtautumassa kaikenlaisesta säännöllisemmästä ison volyymin kaupankäynnistä Venäjän kanssa ja fossiilisista polttoaineista muutenkin, niin se asettaa vähän kysymysmerkkejä tämän tyyppiselle suunnitelmalle.Tätä itsekin pohdin ja tehokkain tapa olisi kytkeä sotakorvaukset länsimaiden pakotteiden purkamiseen. Venäjältä ostettavasta kaasusta ja öljystä otetaan x vuotta esim 10% Ukrainan jälleenrakentamiseen. Rahat menee suoraan ostajalta Ukrainalle.
Tuttuja naamoja matkalla Haagiin.
Saksan hyökkäysoperaatio Barbarossa jossain määrin vertautuu Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa. Samat virheet tehdään, eli huolto ei pelaa, joukot hajautetaan liian pitkälle rintamalle, ja puolustajan taistelutahto aliarvioidaan.Hieman vajaalla tiedolla on vähän vaikea laittaa toisen maailmansodan aikaisia komentajia järjestykseen. Lisäksi esim. Mansteinin kirja on vain yhden osapuolen näkemys asiasta. Itseeni kyseinen herra on kuitenkin tehnyt vaikutuksen. En lähde sen enempää spekuloimaan miten Barbarossan olisi käynyt, jos Mansteinia olisi kuunneltu. Kovat näytöt mies löi kuitenkin silti pöytään. Staliningradin motin antauduttua eteläinen armeijaryhmä joutui kohtaamaan valtavan paineen. Lopultahan Saksa ei tässä kulutussodassa pärjännyt ja kuten on todettu, ei esim. Tigerien ylivertaisuus T-34 vastaan lopulta auttanut, kun Neuvostoliitto pystyi idässä tekemään noita vaunuja muutamassa viikossa sen, mitä Saksa Tigereita useassa vuodessa. Ennen Kurskin tappiotahan Manstein pystyi lyömään Neuvostoliiton Harkovassa pahasti alivoimaisella miehistöllä. Yleensäkin itärintaman sodankäynnissä Neuvostoliitto alkoi saamaan merkittäviä voittoja vasta kun määrällinen ylivoima alkoi kasvaa tarpeeksi. Staliningrad oli tietysti Saksan kannalta ratkaiseva virhe, mutta kyllä Neuvostoliiton eteneminen tämän jälkeenkin oli aluksi melko vaikeaa, kunnes ylivoima loppua kohden kasvoi kasvamistaan. Tästä huolimatta vielä lopulta Berliiniin päättyneen vastahyökkäyksen aikana Saksa sai merkittäviä yksittäisiä voittoja huomattavaa määräylivoimaa vastaan, kuten Narvassa ja Sinimäellä. Tämän lisäksi tuotetut tappiot olivat hävityissäkin taisteluissa suuria. Vielä paremmat esimerkithän löytyisi talvi- ja jatkosodasta. Kyllähän neukkulan ainut mahti oli määrä. Joitain yksittäisiä melko kyvykkäitäkin kenraaleita sinnekin toki muodostui sodan loppuvaiheessa, mutta se nyt on pakkokin kun aikansa saa harjoitella.
Manstein oli kyllä yksi kovimmista. Mutta Kurskin taistelua en sanoisi tappioksi, sillä huomattavasti enemmän vaunuja neukut menettivät. Aatuhan käski lopettaa hyökkäyksen(italialaisia piti lähteä auttamaan) ja Manstein olisi halunnut jatkaa, koska oli varma voitosta. Varsinainen taisteluhan meni Saksalle, mutta aloite siirtyi nl:lle kun aatu noita joukkoja veti Italiaan ja sen jälkeen hyökkäämiseen ei enää ollut joukkoja.
Mutta eikö niidenkin rahat ole ainakin joidenkin kohdalla alunperin valtiolta kupattu tavalla tai toisella? Ostettu vaikka ensin valtiolta jotain miljoonalla ruplalla ja sitten myyty se takaisin kymmenellä miljardilla tms. Tämmöisten kohdalla voisi ihan hyvin hyödyntää sen takavarikoidun omaisuuden sotakorvauksiin, kun vääryydellä se omaisuus on alunperin yksityishenkilön nimiin hankittukin.Joo totta. Venäjän valtion ja keskuspankin varojen osalta varmaan toimisi hyvin, mutta oligarkkien varoista en olisi niin varma. Kyseessä on kuitenkin yksityishenkilöt eikä heidän varojaan siksi mielestäni voi nähdä osana valtion sotavelkaa, vaikka nyt jäissä pakotteiden takia ovatkin.
Tutun näköinen uniformu Gerasimovilla tosiaan
Miksipä ei? Saksalaisten ykstyishenkilöiden omaisuus mm Suomessa takavarikoitiin ja luovutettiin Neuvostoliitolle 2MS jälkeen. Oligarkit ovat osa koneistoa.Joo totta. Venäjän valtion ja keskuspankin varojen osalta varmaan toimisi hyvin, mutta oligarkkien varoista en olisi niin varma. Kyseessä on kuitenkin yksityishenkilöt eikä heidän varojaan siksi mielestäni voi nähdä osana valtion sotavelkaa, vaikka nyt jäissä pakotteiden takia ovatkin.
Järjellä ajatellen tai sodan voittamisen kannalta ei mitään, mutta veikkaan, että Putinilta jäänyt lukematta YK:n "Näin sodin sääntöjen mukaan - hyökkäyssodan perusteet" -moniste.Kerros mitä ydinaseen käytöllä putler voisi saavuttaa?
Tällaista tähän aamuun. Jos osoittautuu todeksi, niin H'ersonissa motissa olevilla venäläisillä voi olla sangen ikävä tulevaisuus. Jos eivät antaudu, nääntyvät lopulta. Jos vetäytyvät, omat rankaisevat. Ja nyt en enää usko, että kohtelu olisi erityisen hyvää myöskään, mikäli antautuisivat...
Kaikkien osapuolten vuoksi toivon, että tämä jäi vain huhuksi.
Tähän on useampi jo vastannut, mutta tosiaan oligarkkien miljardiomaisuudet ovat oligarkeilla ainoastaan mafiapäälliköltä lainassa. Jämäneukkulan systeemissä nuo ovat valtion (eli pienen tsaarin) varojen hajautusmekanismi. Semmoinen hillopurkkijärjestelmä missä hillopurkin haltija saa toki tunkea myös omaa kouraansa välillä purkille ostaakseen vaikka loistojahdin tai Chelsean pallonpotkintajoukkueen, mutta liian isoa "oman" omaisuuden käyttöä projekteihin jotka eivät suoraan hyödytä pienen johtajan regimeä ei katsota hyvällä ja liiasta varastelusta on jopa epäpoliittisia oligarkkeja rangottu ja omaisuus siirretty seuraavalle.Joo totta. Venäjän valtion ja keskuspankin varojen osalta varmaan toimisi hyvin, mutta oligarkkien varoista en olisi niin varma. Kyseessä on kuitenkin yksityishenkilöt eikä heidän varojaan siksi mielestäni voi nähdä osana valtion sotavelkaa, vaikka nyt jäissä pakotteiden takia ovatkin.
Jotain tämän tyyppistä itsekin mietin. Että olisi sidottu kauppaan. Toisaalta kuitenkin, kun nyt ollaan vahvasti irtautumassa kaikenlaisesta säännöllisemmästä ison volyymin kaupankäynnistä Venäjän kanssa ja fossiilisista polttoaineista muutenkin, niin se asettaa vähän kysymysmerkkejä tämän tyyppiselle suunnitelmalle.
Tällaista tähän aamuun. Jos osoittautuu todeksi, niin H'ersonissa motissa olevilla venäläisillä voi olla sangen ikävä tulevaisuus. Jos eivät antaudu, nääntyvät lopulta. Jos vetäytyvät, omat rankaisevat. Ja nyt en enää usko, että kohtelu olisi erityisen hyvää myöskään, mikäli antautuisivat...
Kaikkien osapuolten vuoksi toivon, että tämä jäi vain huhuksi.
Saksan kenraalithan, Manstein mukaanlukien, vastustivat hyökkäämistä Kurskissa, vaan olisivat halunneet suorittaa liikkuvaa puolustautumista ja antaa neukkujen tekevän aloitteen. Tämä ei tietenkään käynyt Hitlerille, joka halusi oman kesäoffensiivinsa. Puolet Zitadellesta meni myttyyn jo heti alussa, kun pohjoinen isku jämähti alkupäivienManstein oli kyllä yksi kovimmista. Mutta Kurskin taistelua en sanoisi tappioksi, sillä huomattavasti enemmän vaunuja neukut menettivät. Aatuhan käski lopettaa hyökkäyksen(italialaisia piti lähteä auttamaan) ja Manstein olisi halunnut jatkaa, koska oli varma voitosta. Varsinainen taisteluhan meni Saksalle, mutta aloite siirtyi nl:lle kun aatu noita joukkoja veti Italiaan ja sen jälkeen hyökkäämiseen ei enää ollut joukkoja.
Oligarkien omaisuuden takavarikoiminen on mielestäni ihan oikea ratkaisu, mutta siinäkin on monenlaista ongelmaa. Kuinka tunnistaa oikeat venäläiset, joiden omaisuutta takavarikoidaan. Kaikkien venäläisten omaisuutta ei kuitenkaan voi länsimaissakaan takavarikoida. Esimerkiksi niiden, joiden elämä on jo vuosia ollut vaikkapa Helsingissä.
Omaisuusjärjestelyiden piilottaminen erilaisiin yrityksiin ja kulissiomistuksiin on valtavan vaikea selvittää ja vaatii todella paljon työaikaa sekä oikeuslaitokselta että tutkijoilta.