Tämänkö takia ne pöllii tätä elektroniikkaa.
(No ei varmasti)
(No ei varmasti)
No aika vähän. Ei kerro kentsujen sijaintia, eikä tietoa Venäjän puolella sijaitsevista kohteista.USA rajoittaa tiedustelutiedon antoa Ukrainalle.
Tämänkö takia ne pöllii tätä elektroniikkaa.
(No ei varmasti)
Jutun perusteella USA on rajoittanut tiedustelutiedon antamista koko sodan ajan. Välttänyt antamasta sellaista tietoa, joka voitaisiin tulkita siten, että Yhdysvallat ohjaa Ukrainan sodankäyntiä.USA rajoittaa tiedustelutiedon antoa Ukrainalle.
Näkisin että tässä sekoittuu hieman kaksi täysin eri konseptia. Eli strateginen (tai käytännössä oikeaa termiä käyttääksemme operatiivinen ja taktinen) kyvykkyys ja joukkokoheesio. Ensinmainittu on pääsääntöisesti diktatuureissa lähtökohtaisesti heikompaa, johtuen tuosta sisäsyntyisestä pelosta tehdä omatoimisesti päätöksiä, vaikka sitten miten oikeita (oikeat voivat olla vaarallisempia, proaktiivisia ajattelijoita ei diktatuureissa juuri suvaita kun ne ovat selvä uhka regimelle). "Suuri johtaja" -maissa on ainoastaan yksi henkilö joka voi turvallisesti tehdä päätöksen ja se on luonnollisesti tämä johtaja. Alamaiset sitten toteuttaa annettua käskyä orjallisesti, koska vaihtoehtona on suuren johtajan käskyn uhmaaminen. Totalitarismin tasosta sitten riippuu orjallisuuden taso ja uhmaamisesta saatavat sanktiot, esimerkiksi turkkilaisen upseeriston kyvykkyyteen uskon roimasti p-korealaista (tai jämäneukkulaista) vastaavaa korkeammaksi.Juu, kyllä minä sen ymmärsin :)
Minä näen tämän asian kyllä toisella tavalla. Ihminen on kyllä valmis kuolemaan jonkun entiteetin puolesta, mutta se entiteetti on about se oma lähipiiri. Palkkasotilaiden - olivat ne sitten ulkopuolisia tai yhteiskunnan itsensä kustantamia ammattisotilaita - valmius kuolemaan on about koko sivistyneen maailman historian perustunut ensisijaisesti "erinomaisuuteen" eli että pitkälle koulutettu sotilas vain yksinkertaisesti yleensä selviää hengissä väkivaltaisista tilanteista.
Ajatus historian kollektiivisesta ajattelusta ei sinänsä ole minusta tuulesta temmattu. Silloin ihmisen selviytyminen oli todellakin enemmän kiinni niistä lähellä olevista ihmisistä. Mutta silloinkaan ihmiset eivät olleet valmiita kuolemaan minkään "ison kasvottoman tahon" puolesta, vaan niiden läheistensä puolesta. Kreikkalaiset koostivat antiikin aikoina armeijansa niin, että yksikön muodostivat samasta kylästä tulevat ihmiset. Rooman imperiumin aika oli ehkä ensimmäinen kerta koko historiassa, kun valtiollinen taho koosti armeijat lähtökohtaisesti toisilleen tuntemattomista ihmisistä - siksi Rooman armeijassa sotilaille olikin tärkeitä asioita esim. aseman ja rikkauksien saaminen.
En itse näe kovin isoa muutosta Rooman, toisen maailmansodan ja nykyajan välillä perusasioissa, vaikka toki aseistus, strategiat ja taktiikat ovat muuttuneet. Yksittäiselle sotilaalle tärkeitä asioita ovat edelleen ne samat kuin 5000 tai 100000 vuotta sitten.
Tästäkin asiasta sanoisin sellaista, että kaikessa länsimaisessa individualismissa on hämmentävää huomata se, kuinka ihmiset ovat valmiita muodostamaan samanmielisiä yhteisöjä, jopa niin pitkälle, että se on yksilölle itselleen lopulta vahingollista.
Itse en näe, että kollektiivinen hurmos olisi lopulta johtanut yhtään mihinkään. Näen asian sillä tavalla, että sotaan johtava kollektiivinen hurmos on syntynyt jonkun toisen asian seurauksena. Siis esimerkiksi, että natsi-Saksan kollektiivinen hurmos syntyi ensimmäisen maailmansodan seurauksena syntyneestä yleisestä elämiseen liittyvästä ahdingosta (järkyttävä inflaatio yms).
Kurjuus ja kärsimys on todella otollista maaperää kollektiivisen hurmoksen syntymiseksi, mutta minusta syy-seuraus -suhde on juuri näin päin: hurmos syntyy kurjuudesta.
Joo. Toki Vietnamia edelsi iso osa suht voitokkaita sotia, ja itse ehkä näen Vietnamin sodan länsimaissa sellaisena käännekohtana, jossa teknologian kehityksen takia huomattiin, että sissisodalla voidaan lyödä perinteisiä armeijoita. Toki tästä oli jo indikaatioita, mutta asetekniikan kehitys on ehdottomasti parantanut sissisodan tehokkuutta.
Tästä olemme 110% samaa mieltä.
Minä en kuitenkaan liitä näitä kahta asiaa toisiinsa. Hyvä sotilas on aina omilla aivoillaan ajatteleva sotilas, ja motivaatiolla (eli miksi soditaan) on iso rooli ihan missä tahansa sodassa. Voisin veikata, että jos vaikka Venäjä takeltelee raskaasti Ukrainassa, niin olisi eri asia koettaa lähteä sotilaallisesti valtaamaan Venäjää. Luulen, että puolustussodassa myös Venäjä motivoituisi ja olisi todennäköisesti suht kova pala purtavaksi.
Mutta noin pääpiirteittäin, olen kyllä samaa mieltä kanssasi.
Tuossakin itselle näkyy perus örkkimaan lampaiden väistöliike ja välinpitämättömyys, eli perus "olemme yleisesti sotaa/väkivaltaa vastaan, jonka poliitikot ovat aiheuttaneet...blaablaablaa"."Like every normal person, we are strongly against the war and all kind of violence that is caused by politicians to do harm to common people. There’s a big musical and friendly connection with Ukraine for all of us and the current situation is an absolute heart-breaking disaster…"
Noin kirjoiteltiin eilen Moskovasta sähköpostiin. Tuossa on kyse bändin näkemyksestä, bändistä jonka olen bookannut omiin juhliin ensi kevääksi.
Tuossakin itselle näkyy perus örkkimaan lampaiden väistöliike ja välinpitämättömyys, eli perus "olemme yleisesti sotaa/väkivaltaa vastaan, jonka poliitikot ovat aiheuttaneet...blaablaablaa".
Ei ole helppoa Putella. Länsimaailma on jo täynnä natseja, ja nyt ilmenee, että Kiinakin on natsivaltio. 1,4 miljardia vihollista tuli kerralla lisää, jos siis uutinen on totta.Jos tämä tieto osoittautuisi paikkaansa pitäväksi, niin näyttäisi siltä, että Kiina olisi hitaasti hivuttautumassa Ukrainan puolelle.
Simply great sanon minä!!!Yhden sotilaan tarina
Pelikieltoa voisi jakaa vaikka Haagissa aika monelle venäläiselle. Melkoista rottailua.CNN: Ukraina aloittaa ensimmäisen sotarikosoikeudenkäynnin – syytettynä olevan venäläissotilaan epäillään tappaneen pyöräilijän, jonka ohi hänen yksikkönsä ajoi
Ukraina aloittaa ensimmäisen sotarikosoikeudenkäynnin venäläissotilasta vastaan, kertoi maan valtakunnansyyttäjän kanslia keskiviikkona uutiskanava CNN:n mukaan, Syytetty on 21-vuotias sotilasyksikön johtaja, jonka epäillään ampuneen siviilin Sumyn alueella helmikuun lopussa. Miehen yksikkö oli...www.sss.fi
Ensimmäinen sotarikosoikeudenkäynti alkaa.
Jos tämä tieto osoittautuisi paikkaansa pitäväksi, niin näyttäisi siltä, että Kiina olisi hitaasti hivuttautumassa Ukrainan puolelle. Viime aikoina on tullut hieman sen suuntaisia tietoja, että Kiina laskee Länsimaihin käytävän kaupan sittenkin Venäjälle suuntautuvaa tärkeämmäksi. Ja nyt ilmeisesti olisi merkkejä, että Kiina ei tunnusta Donbassin aluetta eikä myöskään Krimiä osaksi Venäjää. Samalla tämä laittaa Putinin troikan kaavaileman H'ersonin alueen Venäjään liittymistä koskevan kansanäänestyksen entistäkin kriittisempään valoon.
Hyviä uutisia siis poliittisella rintamalla, jos osoittautuu todeksi.
Ei ole helppoa Putella. Länsimaailma on jo täynnä natseja, ja nyt ilmenee, että Kiinakin on natsivaltio. 1,4 miljardia vihollista tuli kerralla lisää, jos siis uutinen on totta.
Simply great sanon minä!!!
Siitä vielä aftermath tunnelmia:
Kikkeliskokkelis, mitäs läksitte.
Tässä vielä tuo CNN:n juttu artikkelina.Pelikieltoa voisi jakaa vaikka Haagissa aika monelle venäläiselle. Melkoista rottailua.
Simply great sanon minä!!!
Siitä vielä aftermath tunnelmia: [MEDIA=twitter]1524498608166522880[/MEDIA]
Kikkeliskokkelis, mitäs läksitte.
Tietenkin Kiinankin uutisointeihin pitää suhtautua varauksella, mutta jo se, että tällaista vihjaillaan, on merkki siitä, ettei ainakaan täysillä olla Venäjän takana. Kremlinkin muurien sisälle tällaiset huhut löytävät tiensä ennen pitkää ja niistä tehdään siellä johtopäätöksiä. Epäilyksen siemen itää nopeasti ja tekee arvokasta myyräntyötä.Vähän suhtaudun epäilevästi myös Kiinaan kautta tuleviin lausumiin: Sielläkin on taustalla mongooliaika ja varmasti käyttävät omissa lausumissaan näitä taktisia totuuksia. Hienoa toki, jos onkin se virallinen totuus.
Sitten Putin voikin alkaa suunnittelemaan Kiinan johdon vaihtamista ja maan denatsifikaatioata.Tietenkin Kiinankin uutisointeihin pitää suhtautua varauksella, mutta jo se, että tällaista vihjaillaan, on merkki siitä, ettei ainakaan täysillä olla Venäjän takana. Kremlinkin muurien sisälle tällaiset huhut löytävät tiensä ennen pitkää ja niistä tehdään siellä johtopäätöksiä. Epäilyksen siemen itää nopeasti ja tekee arvokasta myyräntyötä.
Kyllä lähtee! Tykkitorni liki sadassa metrissä, huikeaa.