Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Veini Vehviläinen #35 – ”Veininkiä” ja maagisia koppeja!

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Captain Slow, 08.10.2015 klo 22.27.

 1. Jukka Ropponen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rochester Diablos
  JYP tulee pärjäämään ensi kauden hyvin luottamalla Vehviläiseen selvänä ykkösenä. Ilman selvää vastuuta ei meillä kasva uusia huippuveskareitakaan. Kakkonen tulee hankkia koska siinä ruudussa ei kannata luottaa vielä nuoriin tässä tilanteessa. Paras vaihtoehto on kokeneempi mv joka myös hyvä joukkuepelaaja ja antaa Vehviläiselle tarvittavat levot ja palautumiset kantamalla oman osuutensa (30%?) peleistä ja tukemalla samalla nuorta miestä eteenpäin.
   
 2. jukiapina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Lainaus:
  1. Vehviläinen, Veini* JYP 27 1584:13 15 3 7 668 54 3 2,05 92,52 0 1 1 2 66,00
  2. Tarkki, Tuomas JYP 33 1923:57 13 8 12 688 72 3 2,25 90,53 0 0 0 0 51,52

  Noista tilaistoista käy kaikki oleellinen ilmi. Veinillä voitetaan 2/3 peleistä Tarkilla 1/2. Veiniä ei ole hehkutettu yhtään liikaa. On pelannut joukkueelle pisteet monta kertaa kuin myös Tarkki. Joka maalivahdilla tulee ohipelejä oli sitten nimi Vehviläinen, Tarkki tai Tuukka Rask.

  Mitä taas on itse tullut huomattua niin joukkue pelaa paremmin Veinin edessä kuin Taaken. Veinin otteet ovat olleet huomattavasti tasaisemmat kuin Taakella. Nämä kaikki voidaan havaita silmällä ja vahvistaa tilastoista
   
 3. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Minua ei niinkään kiinnosta miten Vehviläisellä menee marraskuisissa runkosarjan otteluissa vaan miten pää kestää kuolemanotteluja. Tarkki on paljon voittanut veskari jonka pää ei kestä Kärppiä vastaan pelaamista eikä varsinkaan Oulussa pelaamista. Meillä on Vehviläinen joka on toistaikseksi sulanut kaikissa pelaamissaan kuolemanotteluissa.

  Tavallaan JYPillä on maalivahtikaksikko joka muistuttaa IFK:n legendaarista rautahermokaksikkoa Jan Lundell-Dave Stathos. Kun pelit kovenee, niin housuissa lämpenee.

  Ensi kaudeksi Vehviläinen tarvitsee kokeneen kakkosen. Mitenkäs Andy Chiado, Miika Wiikman, Mika Noronen, Ville Hostikka tai Jere Myllyniemi? En mielelläni ottaisi toiseksi veskariksi kaveria joka on koko ajan rikki tai tuhlaisi liikaa budjettia tyyppiin joka pelaa about 1/3 peleistä. Toisaalta en haluaisi liian eri tyylistä veskaria että pakiston pitäisi opetella kaksi aivan erinlaista pelitapaa. Tämä tarkoittaa ettei esim. Joni Puurula voisi tulla kysymykseen.

  Palatakseni tuohon perjantain peliin niin pidän todella outona että JYPillä on valmennusportaassa SM-liigan yksi kokenein maalivahtivalmentaja eli Ari-Pekka Siekkinen. Siitä huolimatta valmennus jätti yksinäisen lampaan susille. Ratkaisu nuorten kisojen viitekehyksessä oli erittäin outo. Tämä voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa että valmennus ryssi ihan itse pudotuspelit.
   
 4. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Moket tosiaan kiertää maata kuin kuumaa puuroa, Aika harvinaista että jollakin jää kokemus kahteen-kolmeen seuraan. Pitäisikin huvikseen pistää ajatusleikki pystyyn: kenet otattaisiin seuraan - ja ketä ei missään nimessä. On muuten aika vaikea kylmiltään...
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Itseasiassa näen tämän oleman juuri päinvastoin. Tarkki on pelannut melko tasaisesti koko kauden, mutta huippupelit ovat jääneet vähiin. Veini taas on pelannut paljon pelejä huipputasolla, mutta myös romahtanut huomattavasti Tarkkia kovemmin joissain peleissä.

  Tällä hetkellä näen, että Tarkin ehdoton vahvuus on varmuus ja tasaisuus, kun taas Veini on onnistuessaan se hieman parempi vahti näistä kahdesta.
   
 6. jukiapina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  JYP - HPK 3-6 VV
  Ilves - JYP 6-2 TT
  Saipa - JYP 5-0 TT Ulos tilanteessa 3-0
  JYP - TPS 0-4 TT
  JYP - Pelicans 6-5 TT, tämä voitettiin mutta Leimun maalit kohtuu helposti
  JYP - Kärpät 2-5 TT
  JYP - TPS 6-7 VV

  Tuossa hieman tilastoskouttausta suurinumeroisten otteluidem takana useimmiten TT ei VV.
   
 7. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tilastollisesti oma mutuni näköjään ei ihan osunut, mutta kaikki pelit nähneenä tuntuma on edelleen sellainen, että Tarkki on näistä kahdesta vahdista se varmempi ja tasaisempi.

  Veini oli muuten maalissa myös yhdessä JYP-Blues -matsissa, joka päättyi 1-4. Kuuluu ilmeisesti tuohon tilastointiin, kun 0-4 -päättynyt matsikin on mukana.

  Täytyy kuitenkin muistaa, ettei näitä pelejä kovin paljoa ole, eli otanta on pieni. Yksittäisissä peleissä päästettävien maalien määrään vaikuttaa moni muukin asia, kuin pelkästään maalivahdin työskentely. Maalivahdin varmuutta ei mielestäni voi mitata pelkästään sillä, kuinka monta kertaa tämä on päästänyt paljon maaleja taakseen yksittäisissä peleissä. Esimerkkeinä maalivahti voi pelata hyvän pelin ja päästää 4-5 maalia, tai vastaavasti pelata huonon pelin ja päästää 1-2 maalia.
   
 8. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Vastaavasti minun tuntumani on koko Tarkin JYP-uralta, ja oikeastaan jo ennenkin sitä että Tarkille menee näitä helppoja silloin tällöin. Edelleen tuntumani on että niitä menee enemmän kuin Veinille. Tarkki vaan pystyy kokoamaan itsensä paremmin jos helppo menee sisään mikä on tietysti oletettavaa koska on kokeneempi maalivahti. Aika tasoissa ovat kuitenkin siinä kuinka useasti tulee se ns. godmode -tila päälle.
   
 9. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Ei taida Veini ihan riittää, jos pudotuspelejä ajattelee, sen verran on vielä keskentekoinen ominaisuuksiltaan. Ensi kausi on sitten jo eri juttu. Minäkin kyllä ihmettelin, miksei Veiniä otettu kolmannen jälkeen, tai viimeistään erätauolta penkille. Onko tätä muuten missään mediassa edes kysytty valmennukselta, että miksi ei. Olisi kyllä kiinnostavaa kuulla valmennuksen kommentit ratkaisuun.
   
 10. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Totta, mutta ne muutamat helpot silloin tällöin eivät kokonaiskuvaa muuta - Tarkki on varsin tasainen ja varma maalivahti. Ollut sitä aina.

  Veinin kohdalla otanta on niin pieni, että vertailua on hankala tehdä.
   
 11. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Varsinkin pudotuspeleissä Tarkki on pystynyt yleensä nostamaan tasoaan juuri tuon perusvarman torjunnan ansiosta ja peittävänä isokokoisena maalivahtina pelityyli sopii pudotuspeleihin. Pari mestaruutta ja Euro Trophy pystit ei ihan sattumalta ole tullut vaikka materiaali takana kova ollutkin. Se tässä ehkä isoin kysymys pudotuspeleissäkin on että halutaanko ottaa varmanpäälle ja peluttaa enemmän Tarkkia vai ehkä hieman riskillä ja vehviläistä. Jos olisi pudotuspelit äkkikuolemalla niin varmaan ainoaan peliin oikea valinta voisi olla Tarkki, mutta pitkä sarja antaa kummallekin mahdollisuuden näyttää kummasta on enemmän hyötyä.
   
 12. Rostislav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Jos asiaa katsotaan puhtaasti faktoihin nojaten, niin Tarkilla on vyöllään lukuisia yksittäisiä pudotuspelisarjoja kuin voitettuja mestaruuksiakin. Veinillä on vielä se ensimmäinen pudotuspelivoitto ottamatta miesten tasolla. Varmasti hänkin saa mahdollisuutensa näyttää koska kokemusta ei kerry kuin pelaamalla, mutta Taake voi nousta vielä arvoon arvaamattomaan kevään karkeloissa. Vehviläisen aika nousta lopullisesti parrasvaloihin on nähdäkseni vasta ensi kaudella, ja pitää myös muistaa, etteivät esim. Saros tai Husso yhtäkkiä kypsyneet nykyiselle tasolle.

  Sinänsä on joukkueen kannalta positiivista, että Veiniä tuskin viedään rapakon taakse vielä kuluvan kauden päätteeksi kuten joissain skenaarioissa pelättiin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2016 klo 17.35
 13. jukiapina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  High risk high reward. Ei kait tällä joukkueella voi muuta tehdä. Veikkaampa, että peluutus jatkaa play-offeissa samaa linjaa kuin runkosarjassakin. Taakesta ja Veinistä voidaan olla kaikki mitä mieltä tahansa. Oikeastaan ainoat faktat on se, että Tarkilla on kokemusta Veinillä ei. Taaken ura alkaa olla takana ja Veinin ei. Jos jommallakummalla lähtee peli kulkemaan niin tuskina kannattaa vaihtaa. Jos taas ei niin tyhmäähän se olisi puskea väkisin maalivahdilla joka ei tunnu saavan mitään kiinni.

  Jos ei oltaisiin nuorten mm-kisoissa puskettu väksiin Veinillä loppuun asti niin veikkaisin ettei mitalia olisi tullut.
   
 14. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Tarkki on tänään Kärppiä vastaan maalin suulla.

  Hyvin tuntee ihmismielen sopukat Virtanen . Nuorta poikaa suolataan nyt oikein huolella. Annetaan Vehviläiselle enemmän aikaa märähtiä tappiota.
   
 15. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämä viesti kuuluu sarjaan "kun mikään ei kelpaa". Ei helvetti sentään. Jos Veini olisi laitettu maalille, niin sitten kyseenalaistettaisiin se päätös, kun edellinen matsi meni ihan puihin.

  Se nyt on vaan todellisuutta, että kahden tasaisen vahdin joukkueessa maalivahti seuraavaan peliin yleensä vaihtuu, jos toinen vahti epäonnistuu. Tämä on todellisuutta myös Veinin uralla - nyt ja tulevaisuudessa. Kukaan ei voita siinä mitään, jos Veiniä ruvettaisiin paapomaan ja varomaan miten poika henkisesti jaksaa. Veinin näytti jo nuorten kisojen jälkeen, että osaa kyllä käsitellä asioita, vaikkei kaikki aina putkeen menisikään.

  Jos kerran noin kovasti Veinistä tykkäät ja toivoisit hänen pelaavan, niin miksi et sitten luota Veinin kykyihin käsitellä asioita?
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2016 klo 15.08
 16. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Tarkki on hyvä valinta Kärppiä vastaan.
   
 17. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Tarkki on aina huono valinta Kärppiä vastaan koska ei tunnu osaavan kunnolla pelata entistä seuraansa vastaan. Varsinkaan Oulussa. Aina menee helppo tai pari. Ensi kaudella tätä ongelmaa ei enää ole koska Tarkki on Kärppien ykkösmaalivahti silloin.
   
 18. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Lainaus:
  Vastauksesi menee sarjaan "en tajunnut edes vähään alusta, mutta...".

  Ajatellaan että olet valmentaja joukkueessa joka valmistautuu pudotuspeleihin kotiedusta kiinnipitäen.

  Pelaamme runkosarjan viimeisiä matseja. Meillä on ykkösveskarina nuori kaveri jolta puuttuu kokemusta ja jota on syytetty ettei pää kestä kovia pelejä esim. nuorten MM-kisoissa.

  Miksi tässä tilanteessa olisi järkevää a) roikottaa tätä nuorta veskaria pelissä kuuden vitun maalin ajan kuten perjantaina tehtiin b) seuravaassa pelissä vaihtaa hänet pois vaikka vastustaja on sen toisen veskarin akilleen kantapää ja ensi kauden seura ja jossa hallissa tämä nuori veskari on tällä kaudella päästänyt YHDEN maalin.

  Minä en tajua miten JYP hyötyy tästä vekslaamisesta. Oikea ratkaisu olisi ollut vetää Vehviläinen pois TPS:n kolmannen maalin jälkeen ja todeta samalla että "ala keskittymään tiistain Kärppä-peliin". Se on valmentamista jolla edestautetaan joukkueen voittamista niin kyseisessä pelissä kuin tulevissa peleissä.

  Ihmisillä on käsittämätön käsitys että valmentaminen on jotain Hannu Jortikan "vitun-mulkku-älä-menetä-kiekkoa-kierosilmä" tyylistä nöyryyttämistä, eikä pelaajien tsemppaamista. Kutsu sitä paapomiseksi, mutta se on osa valmentamista. Jos sinulla on kuumana käyvä veskari, niin peluutat pakkeja siten ettei veskarisi joudu itse tappelemaan kun jussitimoset puhaltevat muniinsa. Jos sinulla on nuori kokematon veskari valmistautumassa uransa ensimmäisiin pudotuspeleihisi niin teet kaikkesi tukeaksi tätä veskaria koska edesauttaa joukkueen kokonaisetua.

  Se miten Vehviläisen psyyke kestää tämän uralla jatkossa on JYPin kannalta yhdentekevää. Se millä on merkitystä on se miten JYP psyykkää veskarinsa parhaimpaan mahdolliseen tikkiin tämän kevään pudotuspelejä silmälläpitäen.

  Jos veskareista halutaan potkia paskat pihalle henkisesti niin ne kannattaisi tehdä ennen siirtorajaa eikä runkosarjan kolmanneksi ja toiseksi viimeisissä matseissa.

  Veini Vehviläinen ei minua ihmisenä tai urheilijana kiinnosta pätkäkään, mutta JYPin ykkösveskarina kiinnostaa. Henkiseltä ominaisuuksiltaan tuntuu olevan aika pumpulinen kun istuu kypärä päässään kyyneliä niellen. Oikea tulisieluinen veskari olisi perjantaina tullut TPS:n kolmannen maalin jälkeen itse pois sieltä ja todennut että "jos teitä ei kiinnosta pelata, niin ei minuakaan".
   
 19. low prospect Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, support KooKoo & Jokerit
  Nyt oli kyllä mielestäni viiden tähden postaus perusteluineen. Olenkin tämän luettuani oikeastaan samaa mieltä kaikesta tuosta, Veinin kanssa on tehty virheitä.
   
 20. Lihanleikkaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Lainaan nyt tätä viestiä kun tuossa toisessa postauksessa on niin paljon asiaa. Mielestäni asian voi kääntää myös niin päin, ettei heitetä nuorta veskaria tänään ns. susille, vaan säästetään/suojellaan ettei tule toista selkäsaunaa heti perään. Vaikka on tällä kaudella onnistunut mainiosti oulussa, niin totuus on kuitenkin se, että Kärpät mätti viime pelissä 8 maalia tepsin verkkoon. Mitä jos sama olisi toistunut tänään? En halua edes ajatella mitä se olisi vaikuttanut nuoren maalivahdin sielunelämään. Jos tänään tulee turpaan huolella, niin Tarkki pystyy sen varmasti käsittelemään paremmin kokeneena jyyränä.

  En tietenkään usko että peliä lähdetään häviämään, mutta vastus on kivenkova. Kävi tänään miten vain, niin annetaan Veinille viimeinen runkkarimatsi Bluesia vastaan. Playoffeissa tarvitaan molempia ja mielellään huippuvireisenä. Pelejä on kuitenkin peräkkäisinä päivinä ja muutenkin tiiviiseen tahtiin.

  Mitä tepsi matsiin tulee, niin kyllähän Veini olisi viimeistään toisella erätauolla pitänyt vaihtaa pois. Mutta se peli meni jo ja kyllä kai se töpeksintä menee Virtasen piikkiin. Mutta luulenpa että pelaavan maalivahdin ennen matsia päättää Siekkinen. Jos näin ei ole, niin ihmettelen kovasti.

  En halua kinata ja en tiedä miten asia olisi tänään pitänyt hoitaa. Halusin vain tuoda toisenlaisenkin näkemyksen asiaan ja luulen että valmennus tietää miten tällaiset arvet hoidetaan.
   
 21. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Lopullisen päätöksen tekee aina päävalmentaja. Maalivahtivalmentaja antaa päävalmentajalle ehdotuksensa ja mitä olen tarinoita kuullut, pääsääntöisesti päävalmentaja hyväksyy maalivahtivalmentajan ehdotuksen aloittavasta maalivahdista.
   
 22. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Vaikka sun viestissä on hyviäkin pointteja, niin pääasiassa se on täynnä ylireagoimista tilanteeseen. Ja tuo viestin aloitus, se oli kyllä huikeaa kamaa. Vei heti pohjan kaikelta muulta.

  Kysytään nyt vielä, että jos pidät Veinin henkistä tilaa noin paskana, niin miten voit tosissasi pitää häntä JYPin selvänä ykkösvahtina ja ainoana oikeana vaihtoehtona pudotuspelien maalivahdiksi? Mielestäni on erittäin tärkeää, että vastuuta ei kaadeta Veinin niskaan, vaan jatketaan tasaista peluuttamista suoritusten mukaan, kuten tähänkin asti.

  Jos sinua ihan oikeasti kiinnostaisi vain JYPin pärjääminen, niin et olisi noin järjettömän tunteella mukana tällaisessa keskustelussa ja tilanteessa, jossa ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä. Ja jos sinua todella kiinnostaisi JYPin pärjääminen, niin ymmärtäisit myös Tuomas Tarkin arvon joukkueelle.

  Kyllä, TPS-matsissa Veltsun reagointi oli täyttä paskaa, mutta sille ei nyt voida mitään. Kun se matsi meni niin kuin meni, niin järkevin vaihtoehto on nimenomaan peluuttaa tänään Tarkkia maalilla. Veini ihan taatusti ymmärtää jääkiekon lainalaisuuksista sen verran, ettei Tarkin pelaaminen ole hänelle henkisesti kova isku. Uskoisin, että on ehkä jopa sovittu, että Veini pelaa sitten viimeisessä matsissa Bluesia vastaan ja keskittyy siihen asti kokoamaan ajatuksiaan.

  Jokainen maalivahti on erilainen ja jokaisen kohdalla täytyy tarkkaan harkita mitä missäkin tilanteissa on järkevintä tehdä. Ei ole olemassa mitään yksiselitteistä oikeaa ratkaisua, joka sopisi jokaiseen tilanteeseen. Paljon riippuu myös siitä, miten pelaaja itse on ottanut asian vastaan, kun hänen kanssaan on ihan taatusti keskusteluita käyty. Sinä et tiedä miten nämä keskustelut ovat menneet, joten sinulla ei taatusti ole riittävää tietämystä voidaksesi tuomita näkökantasi olevan ainoa oikea vaihtoehto.
   
 23. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kyllähän tämänpäivän mv valinnasta voi arvata, että TT aloittaa po-sarjan. Veinillä on pari pahaa heikkoutta (sivuttaisliike ja osittain pienestä koosta johtuva yläkulmien avoimuus polvillaollessa) joita tarpeeksi taitavat (esim Spina ja Pare tussupelissä) hyödyntävät julmasti.
   
 24. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Lainaus:
  Ei tainnu möröllä mennä ihan putkeen? Tarkki oli taas kerran hyvä valinta. Aleksillakin cityssa tuntuu olevan ongelma kun Veinille ei tarjoudu tarpeeksi hyvää peliä alle. Siis minkä alle?
   
 25. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Meni täysin putkeen. Tälläistä erinomaista peliä sillä manauksella pyrittiinkin.