Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Veini Vehviläinen #35 – ”Veininkiä” ja maagisia koppeja!

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Captain Slow, 08.10.2015 klo 22.27.

 1. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Ei ollut Veini tänään parhaimmillaan mutta ei ollut puolustuskaan Veinin edessä. Kieltämättä tuli sellaiset flashbackin nuorten kisoista, molempien osalta.
   
 2. Linjatuomari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Johan Veini viime keväänä todisti. Ennen tätä iltaa (ellei vieläkin) pojalla oli kuitenkin liigavahdeista paras torjuntaprosentti, joten väittäisin tason riittävän liigaan. Huonoja päiviä sattuu vahdille kuin vahdille.
   
 3. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Totta on, että joka veskarille tulee vastaavia otteluita. Olennaista onkin nyt se, kumpi maalivahti pelaa viimeiset kaksi runkosarjan ottelua ja millaisilla otteilla. Jos se on Tarkki, aloittaa Tarkki melko varmasti myös poffeissa maalilla. Mielenkiintoista nähdä miten Veini asian käsittelee ja millaisia ratkaisuja Veltsu tuon suhteen tekee.
   
 4. Diesel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Oma veikkaukseni on, että Tarkki on tästä lähtien ykkösen asemassa. Ilman romahdusta tai loukkaantumista Veini odottelee vuoroaan ensi syksyyn.
   
 5. low prospect Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, support KooKoo & Jokerit
  Lainaus:
  Ei kestä pojalla pää. Tekniikassa ei ole moittimista.
   
 6. Rostislav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ei taida Veinillä tosiaan henkinen kantti vielä ihan täysin kestää, mutta nuorella pojalla on vielä aikaa hioa puutteita ja kerätä kokemusta. Tekniikka on kunnossa ja itseluottamuksen ollessa kohdallaan pystyy olemaan maaginen, mutta välillä esim. tekee itsensä turhan pieneksi kun ei uskalla tulla vastaan vaan pelaa syvällä maalissa, toisaalta taas ylipelaa ajoittain, eli tasaisuudessa ja vaistossa tehdä oikeat ratkaisut eri tilanteissa on vielä kehitettävää.
   
 7. SJK10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sinikeltainen
  Pään sisäisiä juttujahan nuo vielä nuorella maalivahdilla on. 5-2 maali tuli vähän varkain, 5-3 maalissa ei paljoa ollut tehtävissä, mutta 5-4 maali meni todella helposti.

  Eniten ihmetyttää JYP-valmennuksen kyvyttömyys nähdä että, kun 5-1 kääntyy 5-3 tilanteeseen josta helpolla maalilla vielä maalin peliksi, että nyt viimeistään pitää tehdä vaihto.

  No, kolmannessa erässä imeminen jatkui ja reagointi tuli jo auttamatta liian myöhässä.

  Enemmän pistäisin tämän päivän matsista kuitenkin valmennusjohdon kyvyttömyyden piikkiin mitä nuoren maalivahdin.
   
 8. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Juurikin näin. Sekä Veinin itseluottamusta olisi säästetty 5-3/4 tilanteessa vaihdolla sekä joukkuetta herätetty AJOISSA. Sen sijaan Marko katsoo vain vierestä, kun Veinin itseluottamus sulaa maali maalilta käsiin ja edessä pelaava joukkue jatkaa paskoja esityksiään.
   
 9. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Vähän turhaan valmennus suolasi maalivahdin, kun vaihdettiin vasta 6 maalin jälkeen. Sokea reettakin näki että kolmanteen erään olisi pitänyt laittaa Tarkki.
   
 10. jukiapina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Komppaan edellisiä. Muutama maali aikaisemmin jos oltaisiin reagoitu niin oltaisii voitu herättää joukkue ja saada 3 pistettä. Nyt hävittiin ja varmasti Veinin itseluottamuskin kärsi.

  No etiäppäin
   
 11. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Lainaus:
  Tämä.

  Itse mietin toisen erän lopulla että mahtaako MarkoVirtanen vaihtaa Vehviläisen heti vai vasta toisella erätauolla. Pieneen päähäni ei tullut sellaista vaihtoehtoa että samalla veskarilla jatketaan, mutta niin vaan sama pentu siellä kolmannessa erässä oli tärisemässä.

  Pistän koko setin Marko Virtasen piikiiin. Paskinta valmennusta pitkään aikaan.
   
 12. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Lainaus:
  Minä puolestani pistän nuo maalit Vehviläisen piikkiin. Ei ole kaverista kyllä NHL -tason maalivahdiksi. Sulamiset nuorten MM-kisoissa ja tepsiä vastaan taitavat olla vasta alkua...
  Jatkossa Tarkki maaliin.
   
 13. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eli olet sitä mieltä, että maalivahdilla ei saa tuossa iässä tulla heikkoja pelejä, jos meinaa NHL-vahdiksi pyrkiä? Jos asia olisi näin, niin meillä ei olisi maailmassa yhtään NHL-tason vahtia. Kaikilla maalivahdeilla ja etenkin noin nuorila tulee välillä heikompia pelejä ja henkisen puolen kanssa tehdään töitä koko uran ajan.

  Veini ei ole vielä täysin valmis isoihin peleihin, mutta ei pidäkään olla. Aikaa on vielä todella runsaasti kehittyä. Tässä vaiheessa nuoren maalivahdin uralla tärkeintä ei ole tasainen ja varma pelaaminen pelistä toiseen, vaan jatkuva kehittyminen kaikilla osa-alueilla. Veini on jo näyttänyt olevansa maailmanluokan vahti, kunhan pääkoppa pysyy kasassa.
   
 14. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Veiniä on taitoihin nähden hehkutettu liikaa, nuorten maaimanmestaruudet olis jääneet haaveiksi ilman Kaapoa.
   
 15. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Veiniä on mielestäni hehkutettu aiheesta silloin, kun pelasi JYPin maalilla loistavin ottein ja omalla panoksellaan auttoi joukkuetta voittamaan otteluita. Mitään turhaa/liiallista hehkutusta en ole havainnut.
   
 16. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Oululaiset kaverit tiesi kertoa, että Tarkki suunnistaa ensi kaudeksi Kärppiin. Varmaa tietoa. Kyllä Radio City ehtimiseen hehkuttaa Veiniä, että ykkösmokke ykkösmokke. Kuuluu varmasti laajemmalle kuin tämä palsta. Etkö ole vierasmatseja kuunnellut?
   
 17. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuo on jo vanha "uutinen", huhu Tarkin siirrosta Kärppiin on ollut jo pitkään tiedossa. Varmaa se on vasta silloin, kun pelaaja itse tai seura sen vahvistaa.

  Miksi Radio City ei hehkuttaisi Veiniä, kun on pelannut U20-kisojen jälkeen pelkäästään voittavasti, joten mielestäni tuossa ei ole mitään ihmeellistä. Viimeinen peli meni Veiniltä penkin alle, kuten jokaisella veskarilla joskus menee. Se oli jo sinällään saavutus, että kasasi itsensä hienosti U20-kisojen epäonnistumisen jälkeen. Veinillä riittää vielä kehittymistä henkisesti, fyysesti ja taitotasonkin puolesta, kuten 19 vuotiaalla kuuluukin.

  En kuuntele, katselen.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2016 klo 18.58
 18. Rostislav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Pitää kyllä katsoa pelaajaa vähän laajemmalla otannalla. U18-kisoissa Veini oli Suomen tärkein yksittäinen pelaaja ja finaalissa USA:ta vastaan piti päällään seisomalla joukkueen mukana kultataistossa. Tulikohan ottelussa yli 60 torjuntaa. Silloin pääsi nousemaan vähän puskista parrasvaloihin mikä varmaan auttoi henkisesti kun ei ollut niin kovia menestyspaineita.

  U20-kotikisat ykkösveskarina oli kuitenkin henkisesti selvästi liian kova paikka ja nyt on menossa siirtymä lupaavasta junnuvahdista liigatason ykkösmaalivahdiksi, eikä tuo tilastojen valossa nyt järin huonosti ole mennyt. Ensi kausi todennäköisenä ykköskassarina voi hyvinkin olla vedenjakaja sen suhteen siintääkö Veinin tulevaisuus NHL:ssä ja paljon riippuu siitä miten pää kestää kovissa paikoissa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2016 klo 19.33
 19. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Vieläkö palstaveljet uskovat että ensi kauteen voidaan lähteä huoletta kaksikolla Vehviläinen-Saikkonen/Ruusu? Minä olen edelleen sitä mieltä, että JYP tarvitsee Tarkin tilalle jonkun kokeneen kakkosveskan juuri tälläisiä tilanteita varten. Tuo uusi veskari voi lähtökohtaisesti olla kakkosveskari, mutta sellainen tapaus että sällin voisi heittää juuri tuollaisissa vaikeissa tilanteissa maalille.
   
 20. Hurricane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NY Rangers, Suomi.
  Ensikaudella toisen maalivahdin pitää olla niin laadukas, ettei kukaan osaa sanoa onko Veini ykkös vai kakkos moke. Ei mitään b luokan stuntteja tänne..
   
 21. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Lainaus:
  Tästä nyt ukko kuin ukko voi olla ihan perustellusti eri mieltä, kyllä PuLaAho sen menestyksen rakensi, oksat pois!
   
 22. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Aho pelasi ko. kisoissa yhden pelin, joten se voidaan unohtaa samantien.. Mutta Pulju ja Laine olivat toki hyökkäyspäässä tärkeitä pelaajia. Siitä huolimatta, jos kisoja katsoi, niin kyllä nopeasti huomasi, että Veini oli joukkueen selvästi tärkein ja paras pelaaja.
   
 23. Rostislav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Täytyy nyt vielä varmistaa, etteivät menneet 2015 U18-kisat ja 2016 U20-kisat sekaisin. Kuten Nelfor tuossa mainitsikin, Aho lensi ensiksi mainittujen kisojen finaaliin käytännössä suoraan Kärppien mestaruusjuhlista. Laine oli kyllä kisojen pistepörssin viides, mutta mitään tehovitjaa tuo kolmikko ei silloin muodostanut. Veini oli maalivahtitilaston toinen venäläisen Krasotkinin jälkeen torjuntaprosentilla 94.85%, mutta pelasi vaatimattomat 317 minuuttia ja rapiat enemmän. All Star -kentällisessä oli suomalaisista Vehviläisen ja Laineen lisäksi myös Vili Saarijärvi.

  Tarkistin vielä tilastoista, että Veinille merkattiin finaalissa tosiaan 60 torjuntaa vs. USA:n veskarin 19. Finaalia katsoessa muistan miettineeni, että hyvältä näyttää joukkueen tulevaisuus kun moinen lupaus pelaa organisaatiossa.

  Äskeiset kotikisat menivät penkin alle, siitä ei ole kahta sanaa, mutta kaikki kyvyt ja edellytykset aivan terävimpään kärkeen ovat olemassa jos vain henkisellä puolella saadaan ajoittaisen pehmeyden tilalle lisää tiikerinsilmää.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2016 klo 11.54
 24. Rostislav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Siitä olen palstaveljien kanssa samaa mieltä, että vaikka Veinille on aiheellista soivittaa ykkösveskarin viittaa ensi kaudelle ja katsoa pystyykö nuori jannu vastuun kantamaan, ei joukkueen menestystä ei kuitenkaan voi laittaa yhden kortin varaan. Tarvitaan siis joku kokenut kirittiäjä johon voidaan tarvittaessa nojata. Veinin kohdalla puhutaan kuitenkin vasta 18-vuotiaasta lupauksesta eikä valmiista paketista. Saikkosen ja Ruusun kohdalla on taas kyse pitkälti katsomattomista korteista Liigan tasolla.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2016 klo 11.56
 25. Jarner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP. Philadelphia Flyers. Man United. JJK.
  Tuota maalivahtitilannetta kun on pohtinut, niin jostain syystä ei tule mieleen ketään muuta kuin Riku Helenius.
  En nähnyt viime kaudelta peliäkään, mutta sen mitä olen kuullut, niin ei se ihan putkeen tainnut mennä, joten niinköhän olisi jatkamassa KHL:ssä.. Eikös sopimus päättynyt tähän kauteen?

  Tosin tuskin Helge on takaisin Jyväskylään tulossa, mutta tämä pyörii vain kokoajan mielessä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2016 klo 13.27