Vegas Golden Knights 2022–2023

  • 82 382
  • 373

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2022–2023?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 3 3,6%
  • Finaaliin

    Ääniä: 0 0,0%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 4 4,8%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 20 24,1%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 37 44,6%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 19 22,9%

  • Äänestäjiä
    83
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
58/72 Gulls vs. Silver Knights

Viikonloppu alkoi San Diegossa. Morozov palasi pelikiellosta kaukaloon ja Papirny kutsuttiin Ghost Piratesista kakkoskassariksi. Cormier putosi katsomoon.

Rondbjerg - Manninen - Rempal
Quinney - Froese - Foo
Smith - Morozov - Brisson
Marushev - Ford - Marino

Mayo - Pachal
Bischoff - Korczak
Chayka - Miromanov

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Manninen
+/- Saville, Chayka, Miromanov, Korczak, Bischoff, Mayo, Pachal, Marushev, Ford, Marino, Smith, Morozov, Quinney, Froese, Foo, Rempal, Rondbjerg
- Brisson
--

Gulls otti 2-0 voiton toisen erän maaleilla. Avausmaalissa Del Zotto lähetti ristipiston Gawdinille. Tämä vei kiekon sisään ja löysi puolestaan suorahyökkäyksen lopuksi poikkisyötöllä Groulxin, joka viimeisteli varmasti puolityhjään rysään. Miromanov seurasi maalille ajaneen pelaajan ja Chayka paineisti kiekollista pelaajaa, joten maalintekijä jäi auki painottomalle puolelle eikä Smith ihan ennättänyt antamaan riittävää takapainetta. Toinen maali syntyi ylivoimalla, kun Priskien one-timer vasemmasta laidasta painui takakulmaan Del Zotton ja Sikuran takakolmiokierrätyksestä. Vielä avauserässä Saville torjui vastaavat Priskien laukaukset suoraan syötöstä, mutta lopulta Chase veti pidemmän korren.

Saville oli maalissa tyydyttävä. Viidennellä minuutilla Regenda laukoi terävästi vasemmalta ja Saville torjui olkapäällä eteensä, mutta ehti laittaa patjan Lopinan reboundkudin tielle. Kaikkinensa laidoilta tulleet laukaukset suoraluistelusta Saville joko koppasi muutoin varmasti tai torjui kilvellään maalin taakse. Koppeja kertyi yhteensä 31, mutta suurin osa oli melko perustorjuntoja eikä vaativia venytyksiä tai lähitorjuntoja pahemmin tarvinnut esittää kuin päätöserässä, jolloin Regenda karkasi alivoimalla puolittain läpi ja yritti rystyuittoa, mutta patjan läpi viimeistely ei mennyt. Sama mies karkasi seuraavallakin alivoimalla nokikkain Savillen kanssa, mutta tämän patja oli vuorostaan kämmennoston tiellä. Kenttäpelaajisto blokkasi kiitettävästi myös pahimpia laukauksia. Koska toinen maali oli torjuttavissa lyöntilaukauksen lähdettyä sen verran laidasta ja mennen Isaiahin torjunta-asennon läpi, en anna hänelle plussaa.

HSK laukoi vain 21 kertaa, kunnes se otti Savillen pois maalista, joten vaihteeksi hyökkääminen muistutti alkukautta, jolloin yksilöiden väläytykset olivat kaiken perusta. Ilman Suomi-lasejakin Manninen oli vieraiden paras pelaaja. Hän sai aika lailla kaikki syötöt omien lapaan ja rytmitti peliä parhaiten. Suoritusvarmuus oli korkea. Kahdeksannella minuutilla Manninen jatkoi sinisen päältä kiekon eteenpäin Korczakille, joka jätti sen Rempalille ja tämä laukoi ranteella napakasti keskeltä Alexanderin hanskaan. 17. minuutilla Manninen rakensi myös Hendersonin parhaan maalipaikan, kun alivoimalla vastaiskussa hän laukoi ovelasti takapatjaan niin, että kiekko pomppasi suoraan toiselle puolelle Quinneylle, mutta Alexander vain uskomattomasti venytti itsensä jään pinnassa reboundin eteen. Manninen oli myös hyökkäyspään aloituksissa voitokas ja esim. avauserän lopussa hänen voittonsa jälkeen Rempal pudotti viivaan ja Bischoff latasi lämärin räpylän reunaan. Ilman veskaria pelatessa Manninen puolestaan ohjasi maalin edestä Miromanovin syötön logoon.

Muista pelaajista Ford ja Chayka olivat esillä ylöspäin jonkin verran. Avauserässä erään aloitusvoiton jälkeen Chayka syötti tarkasti maalin kulmalle, mutta Ford ohjasi ohi maalin. Toisessa erässä Ford puolestaan katkaisi harhasyötön ja pääsi laukomaan vapaasti slotista, mutta Alexander nollasi hänet. Päätöskympillä Brissonin epäonnistuneesta syötöstä kiekko kimposi toiseen aaltoon Chaykalle, joka laukoi ranteella veskarin syliin. Mitä tulee Brissoniin, tämä saa miinuksen siksi, että olemus oli todella flegmaattinen ja kiekko poltti lavassa monesti hyökkäysalueella. Omissa puolestaan hän ei pärjännyt laitakamppailuissa ollenkaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
66/82 Puljujärvi vs. Vegas

Quick jatkoi maalissa. Smith ja Cotter oli alun alkaenkin palautettu tutuille paikoilleen Karlssonin ja Stephensonin ketjuihin.

Arvosanataulukko
++
+ Quick, Pietrangelo, Martinez, Whitecloud, Marchessault, Karlsson, Smith, Stephenson, Cotter, Kessel
+/- McNabb, Hague, Theodore, Amadio, Eichel, Barbashev, Howden, Blueger, Kolesar
-
--

Nelosketjut aloittivat illan vastakkain. 11 sekunnin jälkeen Carolina teki pitkän kiekon. Seuraava hyökkäys oli parempi, mutta Martinez voitti luistelukisassa Puljujärven. Pietrangelo lähti nostamaan vastaiskua keskikaistaa pitkin ja pujotteli hyökkäyssiniselle asti, mutta sitten tila loppui kesken, kun Puljujärvi antoi takapainetta hanakasti ja edestäpäin puolustaja pumppasi vastaan. Canes pääsi täten vielä kerran vyöryttämään pelin Vegasin päätyyn. Puljujärvi hakeutui korkeaan maskiin ohjaamaan viivakutia tuloksetta. 55-sekuntisen vaihdon lopuksi hänellä oli vielä Ikan opein lapa jäässä Howdenin purun tiellä. Jesse päätti katkonsa jälkeen vain laukoa löysästi siniviivan tuntumasta Quickin räpylään. Neljän minuutin kohdalla Vegas meni 0-1 johtoon. Pietrangelo katkaisi hyökkäyksen omalla sinisellä ja syötti laidan kautta eteenpäin. Marchessaultin rannelaukaus 3v3-vastahyökkäyksestä Slavinin jalkojen välistä livahti alakulmaan ohi Andersenin.

Viidennellä minuutilla Whitecloud avaussyöttö viipyi ja Kotkaniemi irrotti hänet kiekosta kontaktilla laidassa. Teräväinen käänsi irtopalan heti luukulle ja Necas pääsi nokikkain Quickin kanssa, mutta tämä oli riittävän lähellä peittääkseen laukauksen. Hetkeä myöhemmin Gostisbeheren laukaus jäi blokkiin. Kolesar spurttasi oikeasta laidasta puolittain karkuun, mutta laukaus suoraluistelusta kohti längejä ei yllättänyt Andersenia. Seitsemän minuutin kohdalla Theodore puolestaan ei siniviivan tuntumasta saanut kiekkoa ulos ja Svechnikov käänsi kiekon oikeaan laitaan Aholle, mutta Quick liukui ajoissa pienen kulman one-timerin tielle.

10. minuutilla Puljujärvi vuorostaan voitti luistelukilvan Martinezia vastaan ollen ensimmäisenä päätykiekossa. Hän suojasi hyvin pelivälinettä ja raapi sen viivaan. SItten hän jälleen hakeutui maalille ja Skjei laukoi viivasta. Ketjutoveriensa kanssa hän ei ollut kaukana onnistuneesta irtokiekon sutimisesta maaliin. Tuossakaan vaihdossa Puljujärvi ei kuitenkaan mennyt ihan maalivahdin eteen maskiin, vaan oli lähempänä slottia korkeassa maskissa. Toisena yksityiskohtana jäi tästäkin vaihdosta se mieleen, että terävästi ja pirteästi Puljujärvi luisteli painottomana laiturina pystyyn päätykiekkojen ja avausten perään. Minuutti myöhemmin Vegas pääsi puolittaiseen 2v1-vastaiskuun, kun Cotter jatkoi kiekon sinisen kulmasta eteenpäin ohi pinchanneen puolustajan. Kessel sai lätyn takaisin Stephensonilta oikeaan laitaan, mutta laukaus lähti ajoissa sen verran kaukaa, ettei Andersenilla ollut ongelmia torjunnassa.

12. minuutilla Puljujärvi sai puolestaan ristipiston takasiniselle ja laukoi oikeasta laidasta Martinezin jaloista Quickin syliin. Tuolla kertaa ei tarvittu päätydumppausta, kun Carolina pääsi pelaamalla hyökkäysalueelle. Golden Knightsin keskialueen puolustaminen muistutti avauserässä paljolti Florida-matsia, koska viisikko oli aika levällään ja etäisyydet suuria. Se johtui siitä, että hyökkäyksiinlähdöissä Carolinalla oli aina vähintään yksi, mutta monesti myös kaksi hyökkääjää menossa pystyyn takasinisellä, jolloin Vegasin puolustajat joutuivat kontrolloimaan nuo liikkeet eivätkä he voineet puolustaa eteenpäin ja pitää siten viisikkoa tiiviinä. Toisaalta sitten myös välillä Carolinan alakolmio haastoi kuljettamalla Vegasin karvaajia ja sai siten luotua lisätilaa, kun he irrottivat ritarihyökkääjiä kohti itseään, jolloin tilaa luonnollisesti avautui muualle. Ottelun avausmaalissa tosin Vegasille oli eduksi se, että Carolinalla oli pari hyökkääjää kerralla menossa pystyyn, koska nämä eivät ehtineet enää ajoissa alas antamaan takapainetta Marchessaultin laukaukseen.

14. minuutilla Pietrangelo puolusti eteenpäin hitusen myöhässä ja se aiheutti omiin 2v1-tilanteen, mutta Martine hidasti hyvin Ahon kohti laitaa ja tämä joutui poimimaan toisesta aallosta Jarvisin, jonka veto blokattiin, kun muu viisikko ehti sillä aikaa alas. Samalla minuutilla Marchessault avasi pystyyn omista vaihtonsa päätteeksi. Smith haki lättysyöttöä tuoreilla jaloille poikittain Karlssonille, mutta se meni liian eteen. Pari minuuttia ennen taukoa Burns käynnisti oman alueen kulmasta vastaiskun. Kotkaniemi ylitti keskialueen ja levitti vasemmalle Teräväiselle, mutta Quick tuli vastaan ja otti tavaramerkkimäisen toispolvitorjunnan alakulmasta. Päätösminuutilla puolestaan Jarvisin syötti oikeasta laidasta lävisti ykköspakkiparin, mutta Aho ei saanut vasemmalta takatolpalta viimeisteltyä, vaan laukoi suoraan logoon. Annan suomalaiselle synninpäästön, koska kokemuksesta tiedän sen, että syötön tullessa vähän yllättäen ruuhkan läpi takatolpalle, yhden kosketuksen viimeistely ei ole vaivatonta. Laukaukset olivat kaikkiaan avauserässä 15-9. Tutusti Vegas enimmäkseen kyttäsi suunnanmuutoksia ja tukki omissa keskustan noppavitosellaan. Viime pelin tapaan suurin osa vastustajan laukauksista oli aika harmittomia lähtien joko viivasta tai kauempaa laidasta. Ne Quick hoiti ja pakisto sitten siivosi kakkoskiekot maalin edestä, joten työnjako oli siten selvä.




Toisen erän alussa Carolinan laiturit olivat taas menossa pystyyn takasinisellä, mutta Pietrangelo hoiti hyvin 1v1-tilanteen Jarvisia vastaan mailapuolustaen tämän voimanousun kohti maalia. Sinällään Carolinan ajatus Vegasin viisikon venyttämisestä ja pakotettujen 1v1-tilanteiden luonnista laitureilleen Golden Knightsin puolustajia vastaan oli hyvä, koska melko raskastekoinenhan Vegasin pakisto on eikä jalalla kaikkein vikkelin.

24. minuutilla Kotkaniemi poimi toisesta aallosta vuorostaan Noesenin, jonka lämäri oli niin luja, että Quick pudotti sen eteensä. Maalille ajanut De Haan pääsi kakkoskiekkoon, mutta Quick torjui paluusutaisun. Toisessa päässä vuorostaan Cotter syötti päädystä luukulle Kesselille, mutta Andersen otti hyvän lähitorjunnan. Pari minuuttia myöhemmin Puljujärvi nosti jalalla vastaiskua vasenta laitaa pitkin, mutta Pietrangelo sulki oven puolustussiniviivan kulmassa ja riisti kiekon hienosti, joten kun joskus olenkin parjannut Pietrangelon 1v1-puolustamista, tässä matsissa hän oli kyllä mies paikallaan. Carolina hyökkäsi uudelleen myöhemmin samassa vaihdossa. Quick oli ensimmäisenä päätykiekossa, mutta siirsi sen huolimattomasti Martinezille, joka ei saanut epätarkkaa syöttöä haltuunsa. Noesen riisti pelivälineen ja syötti päädystä oikeaan ympyrään, josta Puljujärvi laukoi tuloksettoman matalan rannelaukauksen. 28. minuutilla Andersen puolestaan lahjoitti omalla alueella kiekon Howdenille, joka tavoitteli slotista heti Bluegeria, mutta tämä ei saanut syöttöä haltuunsa ja laukaus kohti puolityhjää maalia jäi tekemättä.

Ottelun puolivälissä alivoimalla Golden Knightsin kakkosnelikko Barbasbev-Stephenson-McNabb-Whitecloud puolusti kahdesti omaa siniviivaa loistavasti eikä Carolina saanut enää kuviota kuntoon alun lyhyen pyörityksen jälkeen. Voi todeta, että tällä vieraskiertueella alivoimilla vastustajan sisäänvientien estäminen on ollut huippuluokkaa. Hetken päästä tasaviisikoin puolestaan perättäin ensin Whitecloud ja sitten Martinez voittivat 1v1-tilanteet omalla siniviivalla, kun Carolinan alakerta tavoitteli pystysyötöillä Fastia ja Svechnikovia. 33. minuutilla Vegasin nelonen pääsi hetkeksi hyökkäysalueelle. Kolesar vieritti kiekon ränniä pitkin päätyyn, josta Howden jatkoi syötön maalin kulmalle, mutta Bluegerin laukaus pienestä kulmasta ei veskaria ohittanut. Kolme minuuttia myöhemmin Karlsson irrotti kiilaamalla Ahon kiekosta siniviivan kulmassa. Vastaiskussa Pietrangelo nousi keskikaistaa pitkin vaihteeksi aina hyökkäysalueelle asti, mutta pomppiva jättösyöttö Marchessaultille ei mennyt tämän lapaan. Minuutti myöhemmin McNabb puolestaan piti omalla sinisellä Puljujärven aisoissa eikä antanut tämän vastaanottaa pystyavausta. Sitä seurasi Cotterin vahva nousu omista kuljettamalla siten, että hän vartaloharhautti keskikaistalla yhden vastustajan kahville itseluottamusta uhkuen. Kolmosketjun saatua painopisteen toiseen päätyyn, Hague laukoi lopuksi siniviivasta Andersenin vatsaan. Palatakseni vielä Puljujärveen, jatkoa ajatellen se, miten hyvin hän pystyy rakentamaan peliä hyökkäyssiniseltä ahtaasta tilasta pystysyöttöjen jälkeen varmaankin ratkaisee aika paljolti sen, että kasvaako peliaika vai jääkö hän nelosketjun jyräksi. Sinällään pelitavan hän oli jo melko kivasti sisäistänyt ja nyt on sitten enää kyse sen laadukkaasta toteutuksesta.

Vegas meni 0-2 johtoon vajaat kolme minuuttia ennen taukoa. Kaava oli tuttu. Canes haki oman pään aloituksesta pitkää pystysyöttöä, mutta Whitecloud pärjäsi 1v1-luistelukisassa ja voimalla voitti kamppailun päätykiekosta oman maalin takana. Amadio nappasi irtokiekon ja käänsi sen kulmasta eteenpäin Karlssonille, joka rouhi sen vuorostaan sinisen kulmasta keskialueelle Smithille. Tämä oli yksin vastahyökkäämässä puolustajia vastaan, mutta onnistui ohittamaan Burnsin taitavalla kiekonkäsittelyllään ja viimeisteli sitten vasempaan kulmaan saatuaan lavan hetkeksi auki. Whitecloudhan tunnetaan erinomaisena päätykiekkojen hakijana ja tässäkin vaihdossa näkyi taas tuo pelin yksityiskohta, jota sain ihastella MM-kisoissakin viiden pelin ajan. Laukaukset kahden erän jälkeen olivat 22-18. VGK puolusti yhä maltilla keskustan noppavitosellaan ja Hurricanes piti kiekkoa ulkokehällä.




Päätöserän alussa Vegasin hyökkäys tyrehtyi punaviivalle. Nopeasta käännöstä Puljujärvi pääsi ylittämään siniviivan ja laukoi sitten kaukaa ranteella toistamiseen Quickin hanskaan. Haguella ja Pietrangelolla oli kyllä tilanne hyvin hallussa ja he olivat sulkemassa väliä Jesseen tämän laukoessa. 42. minuutilla Quick otti yhden parhaista torjunnoistaan, kun Carolinan viivalaukaus kimposi maalin edessä Martinezista suoraan Pescen lapaan maalin kulmalle, mutta Quick työnsi itsensä reboundin tielle. Harvinainen kakkoskiekkotappio maalin edessä 2v2-tilanteessa, mutta Pietrangelo ei tosiaan ehtinyt yllättävään pomppuun reagoimaan optimaalisesti. Pari minuuttia myöhemmin Theodore puolusti keskialueella eteenpäin ja katkaisi Skjein pehmeän avauksen. 2v2-vastaiskussa hän peippasi keskelle, mutta laukaus slotista painui yli maalin. Minuutti siitä ja Smith osoitti sitkeyttään omalla alueella pysyen mukana Gostisbeheren viivatanssissa. Tuo kuvasi hyvin Golden Knightsin illan puolustustaistelua. 46. minuutilla nelosketju komennettiin oman pään aloitukseen, jonka Blueger kuitenkin hävisi. Paine jäi omiin ja slottiin kimmonnutta reboundiakaan ei saatu purettua, mutta McNabb otti ison blokin Svechnikovin laukaukseen. 49. minuutilla kolmospari selvitti puolestaan päätykiekon Haguen johdolla oman maalin takana voittaen 1v1-tilanteet. Vastaiskussa Stephenson lensi yli keskialueen oikeaa laitaa pitkin, mutta kääntö luukulle jäi Carolina-mailoihin. Erän avauskympillä Vegasin hyökkääminen oli olematonta. Se tyytyi vain puolustamaan kärsivällisesti ja kuluttamaan kelloa hiljakseen siirtokiekkopuruilla keskialueelle. Laukaukset taisivat olla noin 6-1 tuona ajanjaksona.

53. minuutilla Golden Knights siirtyi 0-3 johtoon. Quick torjui Martinookin laukauksen vasemmalta pienestä kulmasta. Kakkos- ja kolmoskiekot jäivät elämään maalin eteen, kunnes Kessel sai lyötyä lasin kautta kiekon keskialueelle ohi pinchanneen puolustajan, kun Carolinan piti jo nostaa riskitasoja jossain määrin ja se kostautui. Pietrangelo liittyi mukaan 3v1-vastaiskuun. Stephenson jätti hänelle vasemmasta laidasta kiekon ja Alex käänsi keskikaistalta vielä syötön oikealle takatolpalle Cotterille, jonka yhden kosketuksen viimeistelyyn Andersen ei ehtinyt mukaan.




Päätösvitosen aluksi Canes otti maalivahdin pois. Minuutin pyörityksen jälkeen Slavin laukoi viivasta, mutta Quick ei pudottanut reboundia. Seuraavat minuutit eivät muutosta tuoneet. Vegas puolusti yhä kärsivällisesti odottaen oikeaa hetkeä iskeä laitaan ja purkaa kiekko, kun Canes kierrätti sitä mieheltä toiselle laitoja pitkin. Lopulta sitten puolitoista minuuttia ennen loppua Blueger katkaisi hyökkäykseenlähdön hyökkäyssiniviivalla ja Howden viimeisteli tyhjiin 0-4 loppuluvut. Quick kirjasi kolmannessa startissaan ensimmäisen nollapelinsä kultaisena ritarina 34 torjunnalla.




Vaikka viisikko ei varmasti ollut niin tiivis kuin Cassidy haluaisi, eritoten puolustajat vastasivat hyvin Carolinan heittämään haasteeseen ja pärjäsivät kauttaaltaan erinomaisesti pakotetuissa 1v1-tilanteissa vastustajan laitureita vastaan omalla siniviivalla tai luistelukilvoissa kohti päätyä. Se oli ison vierasvoiton merkittävin osatekijä ja kasvatti uskoani myös sen suhteen, että playoffkevät voi venyä pitkäksi. Puolustusalueen puolustuspelaaminen oli puolestaan identtistä Tampa Bay -peliin verrattuna eli noppavitonen tukki keskustan melko hyvin aktiivisilla mailoilla, Quick hoiti ulkokehältä/viivasta tulleet ykköskiekot ja puolustajat siivosivat suurimman osan reboundeista, vaikka päätöserässä muutama irtokiekko väkisin myös Carolinalle pomppi, mutta silloin joko Quick tai blokit astuivat kuvioihin. Myös yhtäläisyytenä viime peliin suunnanmuutoshyökkääminen oli aika ponnetonta, mutta supertehokasta, kun kolme maalia joukkue kuitenkin vähäisistä transitiomaalipaikoistaan teki!

Puolustajista ykköspari Martinez-Pietrangelo ja Whitecloud näyttivät esimerkkiä 1v1-puolustamisesta ja laitureiden kiilaamisesta, joten he saavat ansaitut plussat. Pidin myös paljon Pietrangelon aktiivisuudesta vastaiskujen tukemisessa keskikaistaa pitkin ja se palkittiin kolmannessa maalissa. Toki hän sai syöttöpisteen myös voittomaaliin. Quickille puolestaan menee ansaittu plussa nollapelistä. Torjuntoja onkin jo lueteltu ylempänä raportissa.

Hyökkäyksestä ykkös- ja kolmosketju vakuuttivat eniten. Tietysti Marchessault saa kehut avausmaalista ja nousustaan 20 maalin kerhoon tällä kaudella, mutta hän oli myös yksi lukuisista sitkeistä kenttäpelaajista omissa eikä antanut siimaa isäntien puolustajille hyökkäyssiniviivassa. Karlsson-Smith kaksikko saa plussan samanlaisesta sitkeästi oman alueen puolustuspelistä, kiilauksista ja tietysti 0-2 maalista. Kolmosketju puolestaan väläytteli jokaisessa erässä pariin otteeseen ja sai minusta ansaitun palkinnon 0-3 maalin muodossa. Cotter ja Kessel laitureina eivät vuotaneet omalla alueella sinisen kulmissa, vaan jatkoivat kiekot varmasti keskialueelleja aika ajoin vieläpä Stephensonin lapaan niin, että tämän kautta Golden Knights pääsi luomaan tosiaankin vastaisku-uhkaa. Tietysti Stephensonin AV-pelaaminen Barbashevin kanssa oli myös kakkoserässä vakuuttavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
59/72 Gulls vs. HSK

Saville jatkoi maalissa. Cormier korvasi Mayon. Sekä ketjut että pakkiparit oli uusittu.

Quinney - Manninen - Rempal
Smith - Froese - Brisson
Ford - Morozov - Rondbjerg
Marushev - Foo - Marino

Chayka - Pachal
Bischoff - Miromanov
Cormier - Korczak

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Quinney, Cormier, Korczak
+/- Bischoff, Miromanov, Chayka, Pachal, Marushev, Foo, Marino, Ford, Morozov, Rondbjerg, Smith, Froese, Brisson, Manninen, Rempal
- Saville
--

Kuuden voiton putki on vaihtunut kolmeen perättäiseen tappioon. Toisen kohtaamisen San Diego voitti 4-2. Neljännellä minuutilla Sustr hakeutui viivasta slottiin ja Cormierin blokkaaman Brouillardin laukauksen jälkeen irtokiekko tuli sopivasti järkelepakin lapaan. Tämän viimeistely rystyltä yläkulmaan oli kerrassaan tarkka. Mannisen vitja sai miinuksen. Toisen erän HSK voitti 2-1. Se osui kuuteen minuuttiin kahdesti. 1-1 tasoitus oli todella erikoinen. Manninen tavoitteli pystysyötöllä Quinneya, mutta kiekko karkasi kulmaan. Alexander irtosi maaliltaan sinne, mutta peliväline otti sen verran erikoisen pompun, että hän arvioi sen väärin ja kiekko valui päätypompusta maalin eteen, josta Quinney iski sen tyhjiin. Tovin päästä Mannisen ketju mylläsi aikansa hyökkäysalueella ja vastustaja roikkui liiaksi Quinneyssa kiinni laidassa. Ykkösylivoima värkkäsi johtomaalin, kun Cormierin rannelaukaus sivuttaisliikkeestä painui ruuhkan läpi sisään. Rempal ja Manninen tekivät tuplamaskin Alexanderille ja maalia edelsi myös pari perättäistä paikanvaihtoa oikean siiven Smithin kanssa. Gulls tasoitti kuitenkin pari minuuttia ennen taukoa tasavajaalla. De Leo jatkoi sinisen päältä kiekon oikeaan laitaan ja suoraluistelusta Priskie läväytti rannelaukauksen aivan yläriman alle etukulmaan Bischoffin ojennetun lavan edestä. Laadukas laukaus, mutta sen verran pienestä kulmasta, että Savillen olisi pitänyt se minusta torjua. Toki Bischoffkaan ei ihan täydellisesti puolustanut.

44. minuutilla nähtiin voittomaali. Juuri kun HSK oli selvittänyt lyhyen alivoimapätkän, Kirklandin rystylaukaus sivuttaisliikkeestä b-pisteiden tasolta painui takakulmaan. Ehkä vähän löysä maali tuokin oli aiempien tapaan eikä Saville vain ottanut voittavia pelastuksia. Loppuluvut teki tyhjiin Slavin 12 sekuntia ennen loppua. Välissä paras tasoituspaikka tuli päätöskympin alussa Smithille, jonka Korczak vapautti läpiajoon, mutta Alexander piti putket kiinni. HSK voitti vedot 29-37 ja olisi minusta ansainnut edes pisteen, koska joukkue oli selvästi energisempi kuin edellisiltana. Parhaiten toimi ylivoima, koska jo ennen 1-2 maalia avauserässä molemmat viisikot saivat aikaan todella pitkät painostusjaksot. Ykkösviisikon painejakson aikana Rempal tykitti monta one-timeria vasemmasta siivestä rintapanssariin ja seuraavalla ylivoimalla kakkosviisikko vietti koko kaksiminuuttisen isäntien alueella. Miromanovin poikittaissyötöstä Brisson luuti one-timerin Alexanderin varusteisiin, vaikka edessä oli puolityhjä maali. Lopussa Rondbjerg tuli puolestaan ryöstetyksi maalin edestä.

Savillelle on miinus annettava, kun pari maskitonta rystykutia hänet puhtaasti ohitti. Toki nuorukainen torjui mm. Sikuran one-timerin ylivoimalla, kakkoserän alussa Osipovin voimanousun ja myöhemmin Marushevin harhasyötön jälkeen De Leon nopean kääntökudin slotista, mutta varmaankin tämä oli toistaiseksi ehkä Savillen lyhyen AHL-uran huonoin peli.

Quinney saa plussan 1+1 tehoistaan, vaikka ehti myös hassata paikkoja, mutta hän oli niin monessa mukana, että hyvät asiat jyräsivät huonot. Jo avausvaihdossa Manninen vapautti hänet läpiajoon, mutta Gage laukoi suoraan hanskaan. Ensimmäisellä ylivoimalla hän puolestaan kilautti ulkotolppaan oikeasta ympyrästä jarrutuksen jälkeen seisovin jaloin. Kakkoserässä hän puolestaan petasi poikittaissyötöllä Cormierille vetopaikan toiseen aaltoon vastaiskun lopuksi ja tämä tinttasi kiekon tolppaan. Lukas saa kuitenkin plussan YV-maalistaan ja vahvasta viivapelaamisesta ykkösylivoimassa. En oikein ymmärrä, miksi hänet edes viltitettiin viime peliin, kun pitäisi saada voittoja taistelussa pudotuspelipaikoista ja kyllähän Cormier kokoonpanoon nykyotteillaan kuuluu joka ilta. Ei hän turhaan 33 pistettä ole mättänyt reiluun 50 peliin. Mitä tulee puolestaan tolppakuteihin, kakkoserän lopussa Rondbjerg laukoi vasemmasta laidasta ranteella niin lujaa, että Alexander haroi räpylällään tyhjää. Vieraiden epäonneksi kiekko kuitenkin osui ensin oikeaan tolppaan ja vieri sitten vielä maaliviivaa pitkin vasempaan tolppaan, heh.

Cormierin pakkipari Korczak saa plussan jämäkkyydestään ja kiekonliikuttamisestaan. Hän puolusti tomerasti omaa siniviivaa, taklasi lujaa myös pinchatessaan ja olisi saanut syöttöpisteen, jos Smith olisi läpiajosta viimeistellyt paremmin. Chaykasta jäi mieleen puolestaan kasvanut pelirohkeus. Esimerkiksi kakkoserässä hän yritti kertaalleen siniviivassa haastaa lähintä laituria ja nousta syvyyteen laidan puolelta. Ihan se ei onnistunut, mutta pidin kuitenkin vartaloharhautusyrityksestä, koska tähän asti hän on vastaavissa tilanteissa vain pelannut yksinkertaisesti eli palauttanut kiekon ränniä pitkin maalin taakse tai ampunut siniviivan kulmasta maalille.

67/82 Blues vs. Golden Knights

Patera teki maalissa NHL-debyyttinsä ja hänestä tuli seurahistorian ensimmäinen oma maalivahtivaraus, joka on edustanut Golden Knightsia NHL:ssä. Jirihän on osa ensimmäistä varausvuosikertaa kesältä 2017, kun hänet huudettiin vuorolla 161. Lisäksi Kolesar kärsi pienestä vammasta, joten Amadio putosi identiteettiketjuun ja Dorofeyev sai näyttöpaikan Karlssonin ja Smithin rinnalta.



Arvosanataulukko
++
+ Patera, Dorofeyev, Karlsson, Smith, Pietrangelo
+/- McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud, Martinez, Eichel, Barbashev, Marchessault, Amadio, Howden, Blueger, Cotter, Stephenson, Kessel
-
--

Lopputulos oli 3-5. Kahdeksan minuutin jälkeen Dorofeyev kiitti näyttöpaikasta ja karvasi kiekon Leddylta. Kyroukaan ei saanut takapaineella kiekkoa itselleen, vaan se tuli Karlssonille, joka uitti rystyltä kiekon ohi Binningtonin juhlapelissään numero 600. Tehopiste oli Dorofeyeville NHL-uran ensimmäinen:



Blues tasoitti ylivoimalla 13. minuutilla. Siniviivan puolustaminen ei Smithilta onnistunut ja Blues eteni vasemmasta laidasta sisään. Peli jatkui maalin taakse, jossa olivat hetken päästä yhtä aikaa sekä McNabb että Pietrangelo. Niinpä Vrana oli yksin maalilla ja Kyrou löysi hänet ennen kuin Smith ehti pudota varmistamaan. Patera oli voimaton yhden kosketuksen yläkulmaviimeistelylle.

Toisen erän avausvaihdossa Marchessault puolestaan pelasi oikeassa laidassa seinän Pietrangelon kanssa ja irtaantui sillä Vranasta. Binnington jätti pienen raon jalkojensa väliin ja sen Marchy hyödynsi todella tarkalla viimeistelyllä. Vain reilun minuutin päästä peli oli 1-3. Patera jätti kiekon Whitecloudille, joka nosti jalalla ohi ensimmäisen karvaajan. Sitten hän syötti Haguelle, jonka ristipisto meni kuin menikin perille Amadiolle. Tämä syötti siniviivan päällä poikittain Howdenille, joka laukoi terävästi vasemmasta laidasta takapatjaan. Binnington potkaisi kiekon suoraan takaisin Amadion lapaan ja tämä kiitti viimeistellen tyhjiin. Tehokkuus oli tapissa, kun kahdeksan laukausta kohti maalia oli tuottanut jo kolme kihausta. Blues kavensi 35. minuutilla 3v2-vastaiskusta, kun Eichelin syöttö päädystä ei löytänyt slotista Barbashevia. Kyrou kuljetti kiekon yli keskialueen eikä Martinez saanut häntä pysähtymään. Kyrou syötti pelivälineen eteenpäin Buchnevichille, johon iski kiinni Pietrangelo, mutta tämäkään ei saanut stoppia aikaan, vaan taustalta tuli Thomas, joka jatkoi jättösyötön vasemmalle takatolpalle liikkuneelle Kyroulle ja tämä viimeisteli varmasti suoraan syötöstä kavennusosuman. Martinez jätti hitusen liikaa tilaa ja se kostautui. Vaikka Patera otti notkeita torjuntoja, tuon laukauksen eteen ehtiminen oli mahdotonta.

Päätöserän alkupuolella St. Louis tasoitti, kun Scandella lähetti vasemmasta laidasta uskomattoman tarkan syötön takatolpalle Pitlickille ja tämä sai ohjata tyhjiin. Blueger ja McNabb olivat osittain syöttölinjalla, mutteivat tarpeeksi. Kuten todettua, Vegasin tiivis noppavitonen on murrettavissa mm. ohjurisyötöillä muodon sisään ja sitä keinoa Blues yritti jo avauserässäkin useamman kerran, mutta vielä silloin esim. Paraykon takatolppasyötöt menivät koko pakan läpi kulmaan. Vegasin ykkösketju vastasi kuitenkin pari minuuttia myöhemmin. Smith pujotteli kulmasta maalin eteen, Karlsson käänsi irtokiekon mailaviidakosta päin Binningtonia ja tämä torjui reboundin ilmaan niin, että se osui suoraan Dorofeyevia kypärään maalin kulmalla ja pomppasi siitä sisään. Mikä legendaarinen tapa tehdä NHL-uran avausmaali:






Lopussa Vegas kesti Bluesin pariminuuttisen paineen ilman maalivahtia ja blokkasi laidoista tulleet ponnettomat rannelaukaukset. Yhden niistä jälkeen Pietrangelo vielä laukoi oman maalin takaa kiekon tyhjiin ja loppuluvuiksi 3-5. Hieno vierasreissu jatkui täten voittoisasti Dorofeyevin ja Pateran johdolla. Voiton kaava oli pitkälti sama kuin viime peleissä eli melko tiivis viisikkopuolustaminen omalla alueella ja maalinteon tehokkuus toisessa päässä. Seuraavaksi Golden Knights suuntaa vielä Philadelphiaan ennen paluuta kotiin.

Patera saa tietysti plussan voitosta, koska seassa oli useampi näyttävä pelastuskin. Ensimmäinen torjunta tuli ajassa 1:40, kun oman pään aloituksen jälkeen Kyrou syötti päädystä maalin oikealle kulmalle ja Thomas laukoi kohti etukulmaa ykkösellä, mutta Patera peitti laukauksen. Heti perään Parayko tykitti viivasta lämärin ja samalla kun Patera vangitsi sen haltuunsa, maski putosi päästä jäähän. Kolmas torjunta puolestaan muistutti ensimmäistä, kun Saad syötti päädystä maalin vasemmalle kulmalle ja Schenn nosti läheltä ylös. Kiekko osui ylärimaan Pateran hipaisusta. Yhdeksännellä minuutilla Schenn pysähtyi toistamiseen, kun tämä laukoi oikeasta laidasta suoraluistelusta matalan vedon kohti takakulmaa, mutta se osui patjaan. Avauserän lopussa puolestaan Saad karkasi alivoimalla puolittain läpi, mutta Stephenson polki hänet kiinni, joten Saadin laukaus jäi aika vaisuksi osuen patjoihin. Torjuntoja oli avauserässä kaikkiaan yhdeksän.

27. minuutilla Patera otti debyyttinsä parhaan pysäytyksen, kun alivoimavastahyökkäyksestä Schenn laukoi ensin hänen rintakehäänsä ja rebound putosi Walkerille, mutta Patera selvitti senkin jään pinnasta vasen käsivarsi ojennettuna:



Hetkeä myöhemmin Kapanen tarjoili oikeasta laidasta syötön keskustaan, mutta Patera torjui kilvellään Scandellan rannelaukauksen. 35. minuutilla puolestaan Parayko tuki hyökkäystä ja lähetti rystylätyn takatolpalle. Toropchenko ohjasi sen luistimellaan kohti maalia, mutta Patera venyi sivuttaisliiketorjuntaan saaden atleettisesti patjansa ohjauksen tielle. Samanlaista kumiukkomaisuutta on nähty myös Silver Knightsissa parhaimmillaan. Minuutti myöhemmin Patera otti vielä yhden laadukkaan pysäytyksen, kun Blais sai kulmasta syötön maalin eteen ja pääsi nokikkain Jirin kanssa, mutta Blues-hyökkääjä ajautui liian lähelle ja Patera sai kilven työnnettyä rannelaukauksen eteen.

Päätöserässä Patera otti kymmenen torjuntaa, mutta niistä yksikään ei erityisen haastava ollut. Päätöskympin alussa hän venytti kyllä patjansa hyvin etualakulmaan, kun Walker laukoi sinne napakasti ranteella oikeasta laidasta. Yhteistorjuntamäärä oli lopulta 30. Pateran otteissa hermostumista oli havaittavissa lähinnä silloin, kun hän pelasi mailallaan kiekkoa maalinsa takana. Kiekko poltti aika ajoin lavassa ja syötöt olivat vähän epätarkkoja puolustajille viereen, joten mailapelaaminen vaatii vielä työstämistä, jottei se näyttäisi niin hätäiseltä. Muutoin hän saa ilman muuta puhtaat paperit. Sijoittuminen oli hyvää ja hän peitti sillä monta laukausta. Kaikille kolmelle takaiskulle hän oli aika lailla voimaton, kun ne olivat yhden kosketuksen viimeistelyjä. Ottelun jälkeen Patera kertoi, että pelästyi hetkellisesti vieraiden loppukiriä, mutta sitten puolustusalueen puolustuspelaamiseen tuli ripaus lisää jämäkkyyttä kera aktiivisten mailojen, joten homma tuli hoidetuksi. Mielenkiintoinen tieto oli sekin, että hänellä oli nuorempana Quickin juliste seinällään, joten nyt oli hienoa, kun tämä oli tosiaan hänen NHL-debyytissään luukkuveskarina.

Toinen sensaatio-onnistuja oli tietysti NHL-uransa parhaan pelin pelannut Dorofeyev, joka tosiaan käytti näyttöpaikkansa ykkösketjussa tehoin 1+1. Sekä uran avausmaali että -syöttö tulivat samassa pelissä, mutta hän oli muutenkin alati vaarallinen. Jo avausvaihdossa hän oli tehdä osuman, kun hän oli maalin edessä sutimassa irtokiekkoa Karlssonin laukauksen jälkeen, mutta sijoitus kohti takakulmaa meni vähän ohi maalin eikä Smithkaan maalin kulmalta saanut miekkailtua limppua uuniin. 33. minuutilla puolestaan Karlsson jatkoi keskialueelta Pietrangelon avauksen siniselle vauhtiin Dorofeyeville. Tämä päätti 2v1-hyökkäyksen omaan ratkaisuun, mutta Binningtonin patja oli taka-alakulman edessä. Päätöserän alussa puolestaan Karlsson avasi pystyyn Dorofeyeville, joka oli yksin kahta pelaajaa vastaan vastahyökkäämässä, mutta hän jarrutti kepeästi Scandellan edessä, leikkasi oikeasta laidasta keskemmäs ja laukoi sitten rannelaukauksen, joka valui Binningtonin kainalosta niukasti ohi tolpan väärältä puolelta. Itseluottamus oli tapissa ja Dorofeyev uskalsi pysyä kiekossa siten kuin parhaimmillaan Silver Knightissakin on nähty. Siitä yksi osoitus oli vielä kuutisen minuuttia ennen loppua, kun hän suorahyökkäyksessä kuljetti viistosti hyökkäysalueella ja laukoi sitten puolustajan jaloista niukasti ohi takakulman. Jääaikaa tuli kaikkiaan 13:21 ja laukauksia oli neljä. Cassidy totesi pelin jälkeen, että Dorofeyev osaa hakeutua kiekon luokse maalin edessä, vaikkei hän ole kaikkein isoin pelaaja. Lisäksi hän piti Pavelin laukaushalukkuudesta, koska siten hän toi Karlssonin ja Smithin ketjuun saman elementin, jonka Marchessault on siihen tuonut pelatessaan näiden kanssa.

Ketjutoverit viettivät kahden pisteen iltaa, joten hekin saavat luonnollisesti kehut arvosanataulukkoon. Karlssonilla oli paikka avauserässä toiseenkin maaliin, kun ylivoimalla Smith löysi hänet slotista, mutta one-timer kilpistyi ponttooneihin. Hän laukoi Dorofeyevin tavoin yhteensä neljästi. Puolustuksesta kahden pisteen Pietrangelo ansaitsee positiivisen merkinnän eniten. Hän oli todella rauhallinen kiekollisena ja syötöt napsuivat tarkasti omien lapoihin niin alhaalta avatessa kuin hyökkäysalueellakin. Esimerkiksi jo edellä mainittujen tilanteiden lisäksi 25. minuutilla hän syötti pehmeästi siniviivasta slottiin ja Stephenson laukoi päin Binningtonia.

Neutraaleista pelaajista Barbashev sai videotervehdyksen kotiinpaluussaan, mutta siihen hänen kohokohdat sitten jäivätkin. Ainoa mieleenjäänyt tilanne oli neljän minuutin kohdalla, kun hän riisti maalin takana kiekon Binningtonilta, muttei saanut rystyltä käännettyä vanhanaikaista tyhjiin, koska kiekko eli sen verran lavassa, harmi. Toki hän sitten loppuhetkillä blokkasi laukauksen laidasta ja Pietrangelo iski irtokiekon tyhjiin, joten syöttöpisteen Ivan kuitenkin keräsi mukaansa. Cotter puolestaan vastaanotti ottelun alussa aikamoisen töötin Blaisilta vaihtoaitioiden edessä osaamatta odottaa sitä yhtään, muttei onneksi loukkaantunut, vaan kykeni jatkamaan ottelua. Howden-Amadio -kaksikolle olisi ehkä plussan voinut antaa värkätystä maalista, mutta toisaalta se oli aika lahja vastustajan veskarilta eivätkä he muutoin ihmeitä esittäneet, jotta olisivat ansainneet olla kuitenkaan samassa kategoriassa ykkösketjun, Pateran ja Pietrangelon kanssa. Martinez puolestaan paikkasi 2-3 maalin sijoittumisvirheensä muutamalla isolla blokilla.

E: Ilta-Sanomat oli näemmä jututtanut uusinta suomalaista Christoffer Sedoffia. Minäkuva on ainakin kunnossa, koska yhdyn Sedoffin näkemykseen hänestä itsestään: "186-senttinen ja 89-kiloinen helsinkiläinen kuvailee itseään kahden suunnan puolustajaksi, joka luistelee ja liikuttaa kiekkoa todella hyvin". Tästä voi lukea lisää nuoren miehen mietteitä: Harva tunsi suomalaisen kohulupauksen – sitten tuli yhteydenotto: ”Yhtäkkiä edessä oli virallinen änärisopimus”
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitokset @Salming noista bouldauksista tekstissäsi. Aina ei ole aikaa lukea koko tarinaa läpi huolella, niin ainakin noista bouldauksista saa jonkinlaisen kuvan pelin kulusta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
68/82 Flyers vs. Golden Knights

Quick palasi maaliin. Alaketjuissa Stephenson ja Blueger vaihtoivat laitureitaan niin, että Cotter ja Kessel putosivat nelosketjuun ja Howden-Amadio -pari nousi kolmoseen.

Arvosanataulukko
++
+ Marchessault, Barbashev, Eichel, Cotter, Blueger, Dorofeyev, Stephenson
+/- Quick, Theodore, McNabb, Pietrangelo, Martinez, Hague, Whitecloud, Karlsson, Smith, Kessel, Howden, Amadio
-
--

Dorofeyev vei ritarit avauserässä johtoon NHL-uransa toisella osumalla. Hän punnersi näyttävästi vasenta laitaa pitkin aina maalin taakse eikä antanut Yorkin horjuttaa itseään. Sitten hän käytti kiekon nopeasti Smithilla, nousi maalin eteen ja laukoi Sandströmin kainalosta kiekon sisään ennen kuin York ehti iskeä kiekon pois Pavelin lavasta:




Toisen erän alussa ylivoimalla Theodoren vieraskiertueella kunnossa ollut lyöntilaukaus teki taas tuhoa. Marchessault pudotti viivaan, Theodore viritti laukauksen ja maalin edessä Barbashev-Provorov kaksikko oli lapoineen välissä ohjaten yhdessä kiekon maaliin. Barbasheville osuma lopulta merkittiin. Flyers kavensi onnekkaasti, kun Sanheim yritti syöttää poikittain vasemmasta laidasta, mutta kiekko kimposi Haguen lavasta yläriman alle yli Quickin hanskan. Hetken päästä Vegas kuitenkin kuittasi takaiskun, kun uusittu nelosketju onnistui. Cotter pysyi kiekossa erinomaisesti ja jarrutuksellaan vasemmassa laidassa karisti Sanheimin selästään. Sitten hän nousi maalille ohittaen myös Catesin. Rystykuti jäi kuitenkin blokkiin. Blueger ja Kessel lapioivat irtokiekot Sandströmin patjoihin, kunnes Bluegerin onnistui toisella yrittämällä nostamaan kiekon verkkoon maalin edestä. Osuma oli luonnollisesti hänelle ensimmäinen kultaisena ritarina:




Päätöserän alussa ylivoima toimi jälleen. Stephenson vei kiekon mainiosti sisään vasemmasta laidasta käyttäen kiekon siniviivan kulmassa Barbashevilla. Seinäsyötön saatuaan hän kiersi maalin, pudotti Eichelille ja tämän vetopassi jäädytti Sandströmin täysin, jolloin Marchessault sai lapioida kiekon tyhjiin vasemmalta takatolpalta. Stephensonille syöttöpiste oli kauden neljäskymmenes. Flyers tuli kuitenkin vielä peliin mukaan kahdella kavennusmaalilla erän puolenvälin tienoilla. Ensin Quick torjui eteensä puolustajan jaloista lähteneen laukauksen. Tuo oli hitusen kevyt rebound annettavaksi, mutta maalin edestä kiekko saatiin kuitenkin purettua kauemmas. Seeler kuitenkin nappasi pelivälineen vasemmassa laidassa, nousi röyhkeästi kohti maalia, hassutti täydellisesti Theodoren käyttäen kiekkoa tämän jaloissa ja nosti sitten limpun läheltä ylös:




Seuraavaksi vuorostaan Lemiuex tuli oikeasta laidasta sisään vauhdilla ohi McNabbin ja lähetti rystylätyn takatolpalle. Theodore ei saanut sitä ilmasta katki eikä Kessel sidottua Frostia, joka viimeisteli varmasti. Lopussa kuitenkin Barbashev iski illan toisensa tyhjiin keskialueelta Marchessaultin poikittaissyötöstä, joten neljäs peräkkäinen voitto irtosi maalein 3-5. Vierasreissu alkoi ansaitulla ja niukalla tappiolla Floridassa, mutta sen jälkeinen suorittaminen oli vahvaa.

Sen verran hyvältä peli on näyttänyt kahdessa viime ottelussa, että veikkaanpa huvikseni Golden Knightsin aloittavan samanlaisen voittoputken kuin kauden alussa.

Lainaus helmikuun alusta, kun tähdistötauon jälkeen takana oli kaksi peliä. Kuukausi myöhemmin Golden Knightsin saldo tähdistötauon jälkeen on 13-2-2 ja se on sarjan paras. Peli kertoi kaiken jo tuolloin.

90 pisteellä Vegas on lännen kärjessä. Se saavutti rajapyykin 68 ottelussa, joka jäi vain yhden pelin päähän debyyttikauden seuraennätyksestä. Kasassa on 21 vierasvoittoa, joka sekin on yksi vähemmän kuin kaudella 17-18, mutta jäljellä on vielä kahdeksan reissupeliä, joten tuo ennätys rikkoutuu kevään aikana.

Quick oli maalissa neutraali. Viidennellä minuutilla ylivoimalla Tippett laukoi one-timerin vasemmasta laidasta ja Jonathan pudotti sen eteensä. Ristolainen maskimiehenä pääsi Martinezin sisäpuolelle survomaan reboundia, mutta Quick selvitti hässäkän. Noin muutoin puolustuksellisesti Vegasilla ei ollut juurikaan hätää avauserässä. Keskialueen puolustaminen 1-2-2:lla toimi ja alanelikko oli riittävän tiivis pakottaakseen Flyersin pääosin dumppaamaan kiekkoa päätyyn sen sijaan, että se olisi päässyt pelaamalla hyökkäysalueelle. Vegasin puolustajat ehtivät säännönmukaisesti ensimmäisinä päätykiekkoihin ja käänsivät pelin laitoja pitkin toiseen suuntaan. Välillä toki nopea kääntöpeli ei ollut mahdollista, kun Flyersin laiturit ehtivät liimaamaan Vegasin pakit päätyyn/kulmaan, mutta yleensä Golden Knights kyllä pääsi melko vaivatta pois paineen alta. Poikkeus oli 19. minuutilla, kun McNabb ehti kyllä ensimmäisenä kulmaan ja siirsi kiekon viereen maalin taakse Eichelille, mutta tämä aikaili vähän liikaa ja Frost karvasi kiekon. Tämä petasi slottiin tekopaikan De Angelolle, mutta Quick potki vastaan ja peitti laukauksen.

Toisessa erässä ylivoimalla Foerster sai maalin kulmalta käännön oikealle puolelle, mutta laukoi tolppaan maalin oltua puolityhjänä. Martinez taisi saada vähän lapaa väliin laukaukseen. Sama mies kokeili uudelleen 39. minuutilla, mutta Quick torjui slotista lähteneen rystylaukauksen varmasti. Kahdessa erässä torjuntoja oli vain 16. Itseäni aiemmista teksteistä toistaen noppavitonen oli melko tiukka ja Flyers pyöri ulkokehällä silloin, kun se onnistui saamaan päätykiekkojen jälkeen hyökkäysalueen hyökkäyspelin käyntiin, mutta viime peleihin verrattuna paine omissa oli kuitenkin kevyempää, koska Philadelphia ei tosiaan niin paljoa kulmaralleja saanut edes aikaiseksi Vegasin pakiston kääntöpelin ansiosta, mutta silloin kun se sai, vieraat puolustivat kärsivällisesti kytäten riistoja ja kenttäpelaajat myös yhtä tutusti blokkasivat jonkin verran laukauksia, joten Quick selvisi sitenkin melko vähällä.

Päätöserässä hän joutui kuitenkaan rehkimään hieman enemmän ja otti 42. minuutilla hyvän tuplatorjunnan, kun ensin vastaiskussa Lemieux antoi laidasta lätyn keskikaistalle Laughtonille, joka laukoi läheltä logoon ja niin teki taustalta kakkoskiekkoon päässyt Sanheimkin. Maalin johtoasemassa puolestaan viisi minuuttia ennen loppua Quick sai varusteitaan väliin Tippettin voimanousuun ja kiekko lirui täten vain tolppaan, jonka jälkeen Martinez putsasi irtopalan muualle. Pari minuuttia ennen loppua De Angelo puolestaan käveli aloitusvoiton jälkeen yläkaarelle laukomaan rannelaukauksen. Maskia ei ollut, mutta Quick pudotti räpylästään kiekon silti eteensä, joten parannettavaa jäi irtokiekkokontrollissa ja siksikään en plussaa hänelle voi antaa. Yhtä kaikki, kaikki neljä starttiaan hän on toistaiseksi voittanut ja torjuntaprosentti on 93%:n pinnassa, joten hyvän vastineen hän on seitsemännen kierroksen varausvuoroa vastaan jo tuonut, heh.

Plussat menevät hyökkääjille. Marchessault oli alusta saakka näkyvä ja mm. neljännellä minuutilla petasi oikeasta laidasta paikan Barbasheville slottiin, mutta tämä laukoi räpylään. 11. minuutilla Marchessault puolestaan päätti suorahyökkäyksen laukaukseen oikeasta laidasta tolppaan. Kolmen tehopisteen ilta oli täten vääjäämätön seuraus. Barbasheville kerää plussan kahdesta maalistaan ja Eichel voittomaalin alustuksesta. Toki tälle sattui yksi lapsus omissa avauserän lopussa, mutta aika kivasti hän johti ketjunsa pelaamista noin muutoin tasaviisikoin. Mieleen jäi myös 35. minuutilla 2v2-vastaisku, jossa Eichel pysyi kiekossa loistavasti käyttäen sitä puolustajan jaloissa vähän samaan tapaan kuin myöhemmin Seeler Theodorea vastaan, mutta Eichelin matala kuti lopuksi ei veskaria yllättänyt. Cotter ja Blueger nappaavat plussat 1-3 maalista ja eritoten Cotterin alustus osumaan oli väkevä. Kessel oli toki mukana myös, mutta sakkasi sitten 3-4 kavennusmaalissa hitusen Frostia vastaan. Cotterilla oli paikka maalintekoon itsekin kakkoserän alussa, kun Pietrangelo nousi oikeaa laitaa pitkin kulmaan ja syötti luukulle, mutta Sandström otti alakulmasta patjatorjunnan.

Dorofeyev kirjaa plussan illan avausmaalista. En muista kyllä AHL:ssä nähneeni häneltä noin vahvaa kulmapelaamista hyökkäysalueella, joten se oli positiivinen yllätys kerta kaikkiaan. Väkisinhän suun pieliin nousee pieni hymynkare, kun Dorofeyev oli kuitenkin marraskuussa 2019 ensimmäinen livenä näkemäni Golden Knightsin varaus ja nyt reilut kolme vuotta myöhemmin hän takoo tulosta edustusjoukkueessa. Lupausrankingini sija 11 lienee sittenkin alakanttiin arvioitu, mutta oli se sentään kaksi pykälää parempi kuin SinBin.vegasin toimittajan näkemys. Toinen maalipaikka oli päätöserän alussa, mutta poikittaissyötöstä rannelaukaus oikealta b-pisteeltä ei Sandströmiä ohittanut. Viimeisen plussan saa Stephenson, joka oli alustamassa voittomaalia ja lisäksi 13. minuutilla polki loistavasti alaspäin luistellen Catesin kiinni, kun tämä oli pääsemässä 2v1-vastaiskuun toisen Flyers-pelaajan kanssa sen jälkeen, kun Theodore hukkasi kiekon siniviivatanssissaan. Kahden suunnan pelaaminen oli siis vahvaa ja jonkinlaisen vaisumman jakson jälkeen Stephenson oli taas parhaimmillaan dominoiden luistelullaan pelin virtausta.

E:

60/72 San Jose vs. Henderson

Loewen korvasi nelosessa Marinon ja Mayo pakistossa Chaykan, kun joukkueet iskivät yhteen aamupäiväpelissä paikallista aikaa.

Quinney - Manninen - Rempal
Smith - Froese - Brisson
Ford - Morozov - Rondbjerg
Loewen - Foo - Marushev

Bischoff - Pachal
Mayo - Miromanov
Cormier - Korczak

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Brisson, Pachal
+/- Saville, Manninen, Quinney, Froese, Smith, Morozov, Loewen, Foo, Marushev, Cormier, Korczak, Miromanov, Mayo
- Bischoff, Rondbjerg, Ford, Rempal
--

Barracuda otti johdon 27 sekunnissa. Brady jätti kiekon viivaan ja Kniazev lähti nousuun vasenta laitaa pitkin. Rondbjerg jäi jälkeen ja täten venäläispuolustaja sai rauhassa tarjoilla passin maalin eteen, josta Wiesblatt viimeisteli Bischoffin ja Korczakin välistä avausmaalin. Brisson tasoitti 1-1:een neljän minuutin jälkeen. Dell torjui eteensä BB:n ensimmäisen terävän rannelaukauksen vasemmasta laidasta, mutta jälkimmäinen näpylaukaus painui tarkasti etuyläkulmaan. 13. minuutilla ykkösketjun päätypeli toimi ja Manninen syötti toimistosta oikealle b-pisteelle, josta Pachal tinttasi vastakiekkolämärin ohi Dellin. Quinney sai kakkossyötön. San Jose kipusi kuitenkin vielä tasoihin ylivoimalla erän lopussa, kun Johnson tarjoili poikittaissyötön maalin kulmalta toiselle ja Agozzino sai putata tyhjiin, kun Pachal keskittyi sitomaan Criscuoloa maalin edessä eikä ollut siten syöttölinjalla. Bischoff puolestaan oli houkuteltu ylemmäs Kautin laukausuhan takia, mutta tämä syöttikin sitten maalin kulmalle.

Toisen erän vedot olivat 16-8 ja kaksi minuuttia ennen taukoa San Jose meni ansaitusti johtoon, kun Ford ei saanut jatkettua kiekkoa ulos sinisen tuntumasta, vaan menetti sen Kniazeville ja tämä syötti heti poikittain Kautille, jonka rannelaukaus oikeasta ympyrästä ohitti puhtaasti Savillen. Heti päätöserän alussa Barracuda paketoi pelin kahdella maalilla kahdessa minuutissa. Ensin Agozzino voitti staattisen kamppailun vasemmassa laidassa ja löysi keskeltä Guschinin, joka pääsi kävelemään rauhassa slottiin Mayo-Pachal kaksikon peruutettua. Rannelaukaus painui ohi Savillen. Jäähyltä hetkeä aiemmin vapautunut Bischoff ja Manninen olivat laitakamppailun hävinneet osapuolet eikä Rondbjerg ehtinyt tukkia keskustaa enää ajoissa. Seuraavaksi vuorostaan ykkösketjun hyökkäysalueen paine päättyi siihen, että Rempal suojasi kiekkoa matkallaan syvyydestä kohti siniviivaa, mutta kun hän oli laukomassa kääntörannaria maalille, kiekko karkasikin lavasta ja Kaut polki läpi. Tämä jätti vielä kiekon taakse ja Criscuolo nosti sen Savillen edestä yläkulmaan. Tahaton kiekonkäsittelyvirhe kävi kalliiksi. Viisi minuuttia ennen loppua Agozzino iski vielä kertaalleen tyhjiin. Ennen sitä Dell kokeili myös onneaan, mutta nosto omasta päästä meni hieman leveäksi, joten maalivahdin tekemää maalia ei nähty.

Onnistujia ei hirveästi noussut kyllä esiin. Viisikkotason tekeminen oli jotenkin puolivillaista ja keskittyminen huonoa, kun aika paljon vastahyökkäyksiä San Jose tuntui saavan ja eritoten tilaa päättää ne aina laukauksiin, kun etäisyys puolustajista hyökkääjiin oli turhan iso monesti. Brisson saa plussan maalistaan ja oli hän muutenkin kohtalaisen pirteä. Päätöserän alussa Mayon ristipistosta hän pääsi laukomaan ranteella samasta mestasta kuin avauserässä, mutta Riedell blokkasi kudin yli maalin. Pachal puolestaan kirjasi eniten laukauksia eli viisi ja jäi tehotilastossa plussalle, joten kapteenille voi antaa puhtaat paperit. Bischoff sen sijaan oli 2-3 takaiskun osasyyllinen eikä sijoittuminen omissa vakuuttanut, joten hän saa miinuksen. Rondbjergille sattui myös jonkinlainen ohipeli ja kehonkieli oli laiska. Ford saa miinuksen voittomaalia edeltäneestä menetyksestä ja Rempal samoin 5-2 takaiskusta.

Neutraaleista pelaajista Smith laukoi pari kertaa oikeasta laidasta terävästi ja 25. minuutilla matala one-timer oli livahtaa längeistä, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Ykkösylivoima myös liikutti avauserässä kiekkoa ihan hyvin, mutta Rempalkaan ei slotista saanut one-timereitaan kohti maalia. Maalissa Saville päästi pari maskitonta rannelaukausta, mutta toisaalta kertaalleen hän venytti hyvin takatolpalle, kun Raska tarjoili sinne syötön Johnsonille ja avauserässä puolestaan Saville otti pari slottipysäytystä, joten en anna miinusta, koska kenttäpelaajat jättivät hänet vähän kuin susille ja ilman riittävää tukea.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jos joku olisi tullut minulle sanomaan kuukausi sitten, että kuukauden päästä Vegasin ottelussa Vegasin maalintekijät ovat Barbashev (2), Blueger, Dorofeyev ja Marchessault, niin olisin sanonut, että puhut läpiä päähäsi. Mutta hienoa, että löytyy muitakin kuin näitä ns. "usual suspects" maalintekijöinä Vegasista. Ei mulla muuta. Jatkakaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Deeq

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
69/82 Vegas vs. Calgary

Kokoonpano oli sama kuin Philadelphiassa. Thompson ja Brossoit luistelivat itsekseen ennen joukkueharjoituksia, mutteivat ole pukemassa vielä seuraaviin peleihin. Kolesar aloittanee luistelun vasta ensi viikolla. Roy kykenee jo luistelemaan, muttei ole pelivalmis.

Arvosanataulukko
++
+ Whitecloud, Karlsson, Amadio, Smith
+/- Martinez, McNabb, Hague, Pietrangelo, Barbashev, Dorofeyev, Stephenson, Kessel, Cotter, Howden, Blueger
- Marchessault, Eichel, Theodore, Quick
--

Avauserässä ei tapahtunut mitään ensimmäisiin 12 minuuttiin, vaan vedot olivat 2-3. Sitten Vegas pääsi 4v3-vastaiskuun ja Karlsson poimi taustalta McNabbin, jonka ensimmäisen kudin slotista Markström torjui eteensä. Rebound tuli takaisin McNabbille, joka laukoi kärkiveivillä ylärimaan ja tuuletti maalia turhaan. Minuutti myöhemmin Cotter ohjasi slotista Whitecloudin viivakudin patjaan. Vartin kohdalla Flames puolestaan meni 0-1 johtoon, kun Lindholm kaapi aloituksen Karlssonia vastaan, Andersson pudotti viivaan ja Weegarin kaaliperhonen leijaili Quickin käden alta sisään maskitta, joten torjuttavissahan tuo veto oli, koska kimmokettakaan ei näyttänyt olevan. Erän viime sekunneilla vielä Hanifin epäonnistui oman alueen purussa, Barbashev syötti keskeltä nopeasti maalin eteen ja Marchessault pääsi nokikkain Markströmin kanssa, mutta laukoi rystyltä ohi takakulman.

Toisen erän alussa ylivoimalla Kessel tarjoili vasemmasta siivestä syötön keskustaan, mutta Karlsson tykitti ponttooneihin eikä Barbashev ihan päässyt käsiksi reboundiin. Pari minuuttia myöhemmin Whitecloud nousi painotonta puolta vetopaikkaan ja sai kolmosketjun rouhinnan jälkeen poikittaissyötön itselleen, mutta rannelaukaus kilpistyi Markströmin ylävartaloon. Hetkeä myöhemmin peli oli 0-2. Whitecloud katkaisi maalin edessä Flames-pelaajan päätypassin, mutta jatkotilanteessa omista lähtö epäonnistui, kun Marchessault syötti liian ahtaaseen väliin keskelle Barbasheville eikä tämä ehtinyt jatkaa kiekkoa keskialueelle, kun vastaan pinchasi Lindholm. Toffoli nappasi irtopalan ja nopeasta käännöstä teki voimanousun vasemmasta laidasta maalin eteen. Viimeistely takakulmaan oli tarkka ennen kuin Whitecloud ehti kiekonmenetyksen jälkeen kääntyä takaisin kohti omaa maalia. Takaiskun jälkeen Cotter yritti herätellä uinunutta ritarilaumaa myllyttämällä Stecheria vastaan. Paitakin repesi tuoksinassa:




Ei se kuitenkaan joukkuetta sen koommin piristänyt, vaan seuraavalla ylivoimalla parhaat maalipaikat tulivat Calgarylle. Ensin Quick paikkasi avausmaalihörppäyksen siten, että hän venytti atleettisesti patjansa takatolpalle Duben laukauksen tielle, kun Mangiapane tarjoili vastaiskusta rystylätyn lapaan. Sen perään vielä Backlund pääsi läpiajoon, mutta kiekko karkasi lavasta, kun piti laukoa rystyltä. Vegasilla oli vain kymmenen laukausta 30 minuuttiin. Calgaryn työhaalarikiekko aiheutti tuskaa, kun ylimääräistä tilaa ei keskialueella ollut ja jonkinlainen ulospuhallus pitkän vierasrupeaman jälkeen oli nähtävissä kotijoukkueen otteissa. Eichelkin jakeli monta osoitteetonta poikittaissyöttöä hyökkäyssiniviivan tuntumassa, kun tila oli vähissä.

31. minuutilla Kessel kuljetti keskikaistaa pitkin kiekon hyökkäysalueelle ja jätti sen Bluegerille, joka leikkasi oikeasta laidasta keskemmäs. Matala laukaus aiheutti reboundin, mutta Howden nosti sen maalin edestä rystyltä ohi maalin, äsh. Pari minuuttia siitä Vegas kuitenkin onnistui kaventamaan pitkän paineen päätteeksi, kun Smith liikkui kohti viivaa ja Whitecloud teki vastaliikkeen oikealle b-pisteelle, josta hän kärkikynällä kavensi hieman keskemmäs ja laukoi patenttirannelaukauksellaan kiekon Duben jaloista kilpikulmaan. Smithin lisäksi Amadio nappasi syöttöpisteen. Viisi minuuttia ennen taukoa Weegar menetti kiekon alimpana pelaajana Smithille, mutta tämä nosti rystyltä yli maalin, vaikka sai jo Markströmin jäihin. Se ei kuitenkaan haitannut, koska jatkotilanteessa Karlsson haki Pietrangelon viivalaukauksen jälkeisen irtokiekon vasemmasta laidasta, piti pelivälineen hallussaan Zadorovin ja toisen Flames-pelaajan yhtäaikaisesta paineesta huolimatta ja jakoi sitten kulmasta loistavan poikittaissyötön Stecherin ohitse Smithille, joka viimeisteli takatolpalta yhdellä kosketuksella. Karlsson oli kakkoserässä ylivertainen irtokiekkojen hakija hyökkäysalueella ja hänen ansiostaan kulmarallit eivät kuihtuneet, vaan olivat pitkäkestoisia. Flames vastasi kuitenkin erän viimeisestä maalista, kun se liikutti kärsivällisesti kiekkoa noppavitosen ulkopuolella ja kierrätti sen viivan kautta oikeaan laitaan, josta Lindholm antoi tarkan syötön maalin eteen ja Coleman ohjasi kiekon sisään Theodoren ja McNabbin välistä. Vaihteeksi siis Golden Knightsin noppavitonen murrettiin ohjurisyötöllä "muodon" sisään, joten kotiläksyt Calgary oli tehnyt. Viimeisiin neljään minuuttiin Vegas ei laukonut, joten tauolle mentiin 2-3 luvuissa.

Päätöserän avauskympillä Vegasilla oli pari tasoituspaikkaa. Ensin Smith löysi päätypassillaan maalin edestä Karlssonin, joka ampui läheltä päin maanmiestään. Ja pari minuuttia siitä isäntien alivoimalla Toffoli polki upeasti Smithin kiinni estäen 2v1-vastaiskun, mutta tämä sai jätettyä kiekon Pietrangelolle, joka toimitti sen perille Karlssonille oikeaan laitaan, mutta syöttö meni hieman eteen eikä Wiljami saanut laukausta täten aikaan. Sen perään sitten Flames teki ylivoimalla 2-4 maalin, kun Backlundin syöttö miinuskulmasta kimposi Pietrangelon mailasta Quickin selkään ja siitä omaan rysään.

Päätöskympillä Calgary kaunisteli numeroita kolmella maalilla. Ensin Theodore kompuroi keskialueella ja Mangiapane pääsi läpiajoon. Sen Quick pysäytti, mutta Toffoli tuli taustalta maalille nostamaan irtokiekon sisään. Päätösvitosella Hanifin puolestaan purki roikkukiekon toiseen päätyyn ja jäähyltä vapautunut Coleman viimeisteli tyhjiin. Seuraavassa vaihdossa vielä Vegas puolusti laiskasti omaa siniviivaa, Huberdeau syötti laidasta keskelle, Zadorov laukoi ranteella vasemmalta ohi, mutta paluupompun sutaisi takakulmaan Dube, kun Quick ylipelasi etukulman. 2-7 tappio oli historian ensimmäinen kotitappio Flamesille, joten saldo on nyt T-Mobilella enää 8-1 keskinäisissä peleissä. Tilastotappio siis, mutta 19 laukausta kohti maalia oli kuitenkin kauden pienin määrä. YV sakkasi pahasti, kun Flamesilla oli paremmat maalipaikat Vegasin miesylivoimien aikana ja kamppailupelaamisessakin vieraat olivat edellä. Keskialueen herruus meni myös vieraille, koska Golden Knights ei ollut läheskään niin tiivis kuin vieraslauma. Stonen loukkaantumisen jälkeen Vegasin YV on muuten 6/56. Se ei ole hääppöinen lukema, vaikka vieraskiertueella joitain onnistumisia kuivan kauden jälkeen tulikin.

Karlsson oli yksi harvoista, joka kykeni vastaamaan vieraiden intensiteettiin ja rouhi kiekkoja omille hyökkäysalueella tehokkaasti. 2-2 tasoituksen alustus oli briljantti. Smith oli myös näkyvä ja saa plussan, vaikka yhden läpiajon tuhlasikin. Whitecloud oli hyökkäysalueella aktiivinen laukomaan ja se palkittiin kauden kolmannella maalilla. Omissakaan hän ei vuotanut. Viimeisen plussan saa Amadio, joka oli värkkäämässä 1-2 maalia ja Karlssonin tavoin melko hyvä laidoissa hyökkäysalueella.

Eichelille menee miinus kehnoista syöttövalinnoista suorahyökkäyksissä. Theodore oli puolestaan osasyyllinen pariin takaiskuun eikä luonut mitään ylöspäin. Marchessaultille menee miinus liian ahtaaseen rakoon syöttämisestä 0-2 osumassa ja hän oli myös osa ehkä isäntien illan heikointa ketjua eli Eichelin vitjaa. Quick puolestaan päästi minusta pari helppoa ja tökkäsi vielä ohi kiekosta siinä Toffolin 0-2 osumassa, joten vaikka hän otti pari aivan loistavaa venytystä, kokonaisuus oli lievästi miinuksella. Mies oli jotenkin rauhaton ollen monesti sivussa maalinsa suulta jään pinnassa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Calgaryn työhaalarikiekko aiheutti tuskaa, kun ylimääräistä tilaa ei keskialueella ollut ja jonkinlainen ulospuhallus pitkän vierasrupeaman jälkeen oli nähtävissä kotijoukkueen otteissa.
Tässäpä se ongelma. Hyvin menneen vieraskiertueen jälkeen otetaan näköjään seuraava kotipeli aivan löysin rantein. Siinä olisi nyt Brucella paikka esitellä valmentajan taitojaan. Toistaiseksi ei olla ainakaan mitään lääkettä tuohon kotona rentoutumiseen löydetty.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
1999. viestini käsittelee Silver Knightsin viikonlopun tuplapelejä.

61/72 Bakersfield vs. Henderson

Ansaitusti Bischoff oli viltissä puolustuksesta. Hyökkäyksessä ketjut oli uusittu.

Quinney - Manninen - Smith
Brisson - Froese - Rempal
Rondbjerg - Morozov - Foo
Loewen - Ford - Marushev

Chayka - Pachal
Cormier - Miromanov
Mayo - Korczak

Papirny
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Papirny, Morozov
+/- Mayo, Korczak, Miromanov, Cormier, Chayka, Pachal, Loewen, Ford, Marushev, Rondbjerg, Foo, Brisson, Froese, Rempal, Manninen, Quinney, Smith
-
--

Papirnyn ensimmäinen AHL-startti oli hywä, mutta päättyi kirvelevään 1-0 tappioon. Torjuntoja kertyi 33. Voittomaalin iski kakkoserässä ylivoimalla Benson. Kaldis kierrätti viivasta hänelle kiekon vasempaan laitaan ja rannelaukaus painui takakulmaan sekä Quinneyn että Miromanovin ruhojen takaa, joten Papirnyn piikkiin en takaiskua laittaisi.

Vaikka HSK ei maaleja tehnyt, paikkoja Pickardin ohittamiseen kyllä oli. Avauserä oli varsinkin vahva vetojen oltua 4-10 vartin pelin jälkeen ja kiekkokontrolli enimmäkseen vierailla. Kolmannella minuutilla oli paras paikka, kun Ford syötti kulmasta maalin eteen, jonne oli unohtunut täysin yksin Marushev, mutta tämä ei läheltä onnistunut ohittamaan Pickardia. Ykkösketjun paras tontti tuli Smithin karvauksesta, jonka jälkeen tämän rystylätty löysi painottomalta puolelta Quinneyn, joka laukoi räpylään. Rempal puolestaan päätti yhden 2v1-vastaiskun kilpikutiin oikeasta laidasta. Morozovin vitja loi puolestaan kaksi merkittävää paikkaa. Ensin Ivan itse syötti laidasta slottiin, mutta Rondbjergin laukaus jäi jäänuoliaiseksi, kun vastustaja sai viime hetkellä lavan väliin. Hetken päästä Rondbjerg karvasi puolestaan kiekon oikeassa kulmassa, syötti taakse, Morozov jatkoi taas slottiin ja Foo kiskaisi suoraan syötöstä patjaan. Myöhemmissä erissä ei vastaavia laatumestoja enää oikein ollut ja Pickard selvitti siniviivakuditkin melko varmasti. Miromanov kirjasi jopa kuusi tuloksetonta laukausta kohti maalia. Kenttäpelaajista plussa menee täten vain Morozoville, joka oli rakentamassa kahta hyvää maalipaikkaa ja pelasi kurinalaisesti kahteen suuntaan.

Papirny selvisi avauserästä vähällä. Muutamat rannelaukaukset laidoilta hän selvitti helposti. Vaativin lähitorjunta oli viime sekunneilla, kun Esposito sai päädystä syötön maalin eteen, mutta Papirny liimasi viimeistely-yrityksen. Toinen erä oli kiireisin, kun koppeja tuli 14. Puolivälissä erää alivoimalla hän pysäytti ensin kaksi Lavoien vasemman laidan one-timeria ehjällä irtokiekkokontrollilla ja sitten vielä Kaldisin erään viivatoimituksen jälkeen nollasi maskimies Philpin survomisyritykset patjojen läpi. Seuraavallakin alivoimalla Papirny otti pari vastaavaa lähitorjuntaa reboundeihin. Päätöserässä ei jäänyt yksittäisiä torjuntoja mieleen. Kokonaisuus oli plussan arvoinen, kun vain yksi meni omiin. Irtokiekkokontrolli oli pääosin hyvää ja ne kiekot, jotka putosivat haastavampien laukausten jälkeen eteen, Papirny ketteränä veskarina selvitti myös.

62/72 Henderson vs. Bakersfield

Perättäisten päivien kohtaamisten jälkimmäinen osa miteltiin Hendersonissa. Saville palasi maaliin. Brisson ja Quinney vaihtoivat paikkoja. Foo teki tilaa seitsemännelle puolustajalle ja Loewen Marinolle.

Brisson - Manninen - Smith
Quinney - Froese - Rempal
Rondbjerg - Morozov -
Marushev - Ford - Marino

Cormier - Pachal
Bischoff - Miromanov
Chayka - Korczak
Mayo

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Quinney, Smith, Manninen
+/- Saville, Mayo, Chayka, Bischoff, Miromanov, Pachal, Cormier, Marushev, Ford, Marino, Rondbjerg, Morozov, Froese, Rempal, Brisson
- Korczak
--

Häviösarja katkesi 5-3 voitolla. Kaikki maalit syntyivät vasta ottelun toisella puoliskolla. 5v3-ylivoimaa kului vain muutama sekunti, kun Griffithin rannelaukaus oikeasta ympyrästä ohitti Bischoffin peiton painui etuyläkulmasta sisään ajassa 34:19. Ylivoima jatkui Korczakin hölmöiltyä itselleen viiden minuutin rangaistuksen ja Bischoffin otettua lisäjäähyn ryntäämisestä kulmaan taklaustilanteessa. Kaksi minuuttia myöhemmin Condors osui toistamiseen. Graffiti syötti oikeasta laidasta poikittain Hamblinille, joka jatkoi vasemmasta laidasta takatolpalle Baileylle. Saville oli voimaton parin perättäisen sahaavan syötön jäljiltä. Mayo sai lapansa väliin kyllä Hamblinin syöttöön, mutta kiekko meni silti kimmokkeen kautta perille ja Bailey löi sen ilmasta sisään.

Päätöserän alussa seitsemässä minuutissa HSK nousi takaa ohi. Ensin alivoimalla Saville torjui kilvellään Hamblinin vapaan slottirannarin vieraiden alueelletulon jälkeen. Vastaiskusta Quinney polki vasenta laitaa pitkin ylös, jarrutti, poimi toisesta aallosta poikittaissyötöllä Bischoffin ja tämän one-timer ohitti Rodriguen. Saville kirjasi vastaiskun käynnistäneestä torjunnastaan kakkossyötön AV-osumaan. Jo toisen erän lopussa sama kaksikko oli värkätä samanlaisen maalin, mutta silloin Bischoffin rannelaukaus vasemmasta laidasta Quinneyn poikkisyötöstä painui ohi takakulman. Tasoitus syntyi ylivoimalla, kun Cormier levitti oikealle Smithille, joka puhkoi AV-nelikon tarkalla passillaan takatolpalle, jossa maalinedusmies Mannisen lapa oli auki. Välissä kosketuksen sai slotissa vielä Quinney. Vain minuutti myöhemmin ykkösylivoima osui uudelleen, kun suoraan Quinneyn aloitusvoitosta Smith kiskaisi kiekon verkkoon. Aiemmissa erissä sisäänviennit ylivoimilla olivat karmeita, mutta päätöserässä tehoja löytyi. 54. minuutilla Sakarin illan toinen osuma jäi voittomaaliksi. Keskialueen aloituksen jälkeen Quinney karvasi terävästi kiekon Petersiltä vasemmassa laidassa, jätti Rempalille ja tämän rystykääntö löysi takatolpalle uineen Mannisen, joka ei taaskaan erehtynyt avopaikasta. Kyseessä oli Mannisen ensimmäinen kahden maalin AHL-ilta.

Päätösvitosella pelin teki tiukaksi Marinon ottama tuplajäähy korkeasta mailasta. Condors onnistui kaventamaan kaksi minuuttia ennen loppua ylivoimallaan, kun Dineenin matala viivakuti kimposi Savillen parjatorjunnasta suoraan maalin kulmalle Philpin lapaan. Siihen asti HSK peitti erinomaisesti vetopaikat ja myös blokkasi Pachalin johdolla pari kutia siivistä. Loppuluvut iski tyhjiin omasta päästä Rondbjerg katkaistuaan syötön slotissa.

Quinney, Manninen ja Smith valittiin ottelun kolmeksi tähdeksi enkä ole eri mieltä. Quinney alusti peräti neljä maalia ja kamppaili todella hyvin. Vahva rouhiminen näkyi mm. 28. minuutillakin, kun hän siirsi kulmasta kiekon maalin taakse Rempalille, joka pyörähti ohi Niemeläisen ja syötti maalin eteen, josta Froese kilautti tolppaan. Manninen oli kliininen viimeistelijä. Mieleen jäi myös avauserästä yksi hidastettu syöttö eteenpäin Brissonille, joka oli päättämässä puolittaista läpiajoa laukaukseen, mutta viime hetken koukku takaa päin esti sen. Smith puolestaan osoitti temperamenttisuuttaan turhalla jäähyllä vihellyksen jälkeen päätöserän alussa, mutta paikkasi sen myöhemmin YV-tehoillaan.

Korczakille menee miinus joukkueen pulaan jättäneestä viiden minuutin alivoimasta ja muutoinkaan kiekolliset valinnat eivät olleet optimaalisia. Brisson oli puolestaan lähellä miinusta siksi, että kompuroi kolmesti keskialueella ja suorahyökkäykset katkesivat hänen kehnoihin ratkaisuihin liian usein. Neutraaleista pelaajista Chayka väläytteli taas lisääntynyttä rohkeuttaan hyökkäysalueella ja kertaalleen kiskaisi vasemmasta laidasta rannelaukauksen patjoihin. Miromanovin paras maalipaikka oli vartti ennen loppua, kun tietysti Quinneyn karvauksen jälkeen hän laukoi slotista logoon. Nelosketju suorahyökkäsi kertaalleen näyttävästi, mutta Ford ohjasi keskikaistalta Marinon laitapassin päin Rodrigueta.

Maalissa Saville otti avauserässä 13 koppia, kun vedot olivat 3-13, mutta eipä hän mitään hirveän pahoja laukauksia kohdannut ja liimasi mm. Niemeläisen viivatoimituksen varmasti. 11. minuutilla tosin Dineen pujotteli viivasta keskustaan ja jakoi pienen siirron oikealle Hamblinille, mutta Saville liukui ajoissa eteen. Toisessa erässä Lavoie puolestaan pari kertaa laukoi suoraluistelusta vastahyökkäyksistä, mutta Saville selvitti rannelaukaukset. Takaiskuista Isaiahia ei voi syyttää, mutta huipputorjuntokaan ei tarvinnut esittää, joten arvio on neutraali.



 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Henderson - Bakersfield video: Onpa tosiaan vaikeaa erottaa noita joukkueita toisistaan, kun toisella on valkoinen paita ja toisella vaalean harmaa paita. Eikö ne nyt mitään tummempaa paremman kontrastin paitaa osaa keksiä kotijoukkueelle?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
70/82 Vegas vs. Columbus

Patera sai kotidebyytin maalissa. Katsomoon oli lennätetty hänen vanhempansa ja paras ystävä, joten ottelu oli sikäli entistäkin erityisempi Jirille. Alaketjuissa Cotter-Kessel kaksikko palasi Stephensonin laidoille ja Howden-Amadio alennettiin neloseen Bluegerin ympärille.

Arvosanataulukko
++
+ Patera, Kessel, Dorofeyev, Eichel, Stephenson, Pietrangelo, Whitecloud
+/- Martinez, Hague, McNabb, Theodore, Karlsson, Smith, Barbashev, Marchessault, Cotter, Howden, Amadio, Blueger
-
--

Avauskymppi oli Vegasilta härkämäinen. Avausvaihdossa Blueger tarjoili jo päädystä loistosyötön slottiin, mutta Tarasov ryösti Amadion. Hetken päästä aloitusvoiton jälkeen Pietrangelo nousi viivasta vetopaikkaan, mutta laukoi rystyltä ohi takakulman. Sen perään Eichel syötti vasemmasta laidasta keskustaan, mutta Marchessault laukoi yli maalin. Pateran ensimmäinen torjunta kotona tuli kahden minuutin kohdalla, kun hän tukki etukulman Marchenkon ammuttua lujaa ja epätoivoisesti nollakulmasta. Sen perään Foudy teki voimanousun maalille, mutta Jiri nollasi hänet.

Golden Knights siirtyi 1-0 johtoon viiden minuutin jälkeen. Kakkosylivoimassa Smith syötti vasemmasta siivestä maalin kulmalle Dorofeyeville, joka syötti poikittain ja Kessel puttasi takatolpalta tyhjiin. Bayreuther heittäytyi liian aikaisin jäihin eikä saanut syöttöä siten katki. Smithkin venytti pisteputkensa kuin varkain kahdeksan pelin pituiseksi. Pari minuuttia myöhemmin Howdenilla oli erinomainen tilaisuus lisätä johtoa Haguen poikittaissyötöstä, mutta Tarasov liukui yhden kosketuksen viimeistelyn eteen. Blue Jacketsin ensimmäiset kunnon maalipaikat tulivat avauskympin lopussa Boqvistin rakentamina. Ensin tämä kuljetti keskeltä jalalla hyökkäysalueelle, kun isännillä oli vaihto kesken. Jenner laukoi jätöstä keskeltä ohi maalin. Minuutin päästä Boqvist pelasi seinäpelin suorahyökkäyksessä ja saatuaan syötön Gaudreaulta takaisin oikeasta laidasta laukoi sitten itse keskeltä, mutta Patera koppasi hyvin laukauksen.

12. minuutilla Eichel haki takatolpalta Barbashevia, mutta Gudbranson sitoi mailan hyvin. Kolme minuuttia myöhemmin Marchessault laukoi vastaiskun lopuksi pakin jaloista räpylään. Ottelussa oli hieman seesteisempi vaihe, kun Vegasin alakerta haki päätykiekot helposti tai pysäytti muuten vieraiden hyökkäykset jo keskialueella. Kertaalleen Lainekin ahtaan tilan kiemurtelunsa jälkeen syötti liian taakse Marchenkolle ja tilanteesta seurasi paitsio. 17. minuutti oli poikkeus, kun Pietrangelo ehti kyllä ensin kulmaan, mutta pelasi sitten huolimattomasti ja Marchenko riisti kiekon. Tämä syötti nopeasti maalin eteen, mutta Patera otti erinomaisen lähitorjunnan Gaudreaun laukaukseen. Heti perään Bemström karkasi läpiajoon McNabbin ja Theodoren välistä, kun hyökkäyssinisellä tapahtui kiekonkäsittelyvirhe, mutta Patera tuli aggressiivisesti vastaan ja vangitsi suoraluistelulaukauksen syliinsä. Toisaalta Vegasin omatkin hyökkäykset toisella puolikkaalla kuihtuivat pitkälti siniviivan jälkeen, kun hyökkääjät kiilattiin laitoihin. Viimeisellä minuutilla McNabb tosin lähetti viivasta tarkan syötön maalin kulmalle Kesselille, joka yritti Cotterin kanssa sutia kiekon sisään, mutta Boqvist puolusti miehekkäästi maalinedustan, joten tauolle mentiin 1-0 luvuissa.

Columbus tasoitti 1-1:een heti toisen erän alussa. Gudbranson laukoi sinisen kulmasta ohi Dorofeyevin peiton ja Marchenko irtosi maalin edessä Martinezista iskemään paluukiekon sisään. Laine merkkautti kakkossyötön viivapudotuksestaan. Hetken päästä Vegas joutui alivoimalle, kun jäällä oli liikaa pelaajia. Siniviivan puolustaminen oli kuitenkin vaihteeksi yhtä vahvaa kuin parhaimmillaan vieraskiertueella ja mm. Gaudreaun molemmat kuskaukset tyssäsivät kiekonmenetyksiin siniviivan päällä. Pateraa ei alivoimalla täten juuri testattu, vaikka Sillinger yhden päätylautapompun yrittikin maalin kulmalta kääntää rysään Pateran varusteiden läpi.

25. minuutilla Marchessault katkaisi keskialueella syötön ja pääsi puolittain karkuun, mutta Tarasov potki vastaan peittäen kulmat, joten Joonatan ampui päin veskaria. Vähän samanlainen paikka tuli Kesselille parin minuutin päästä, kun hän spurttasi ensimmäisenä Columbuksen hyökkäysalueen harhasyötön perään, mutta laukoi liikkeestä ohi takakulman. Tuon jälkeen vielä nelosketjun laituripari karkasi 2v0-hyökkäykseen, mutta Howden ohjasi ohi maalin Amadion poikittaissyötön.

2-1 johtomaali ajassa 30:34 oli lahja, kun Tarasov hörppäsi etukulmasta Eichelin kaukolaukauksen vasemmasta laidasta. Marchessault teki toki liikkuvan maskin, mutta olisihan veto pitänyt torjua. Ykköspakkipari merkkautti syötöt, kun Martinez avasi laitaa pitkin pystyyn pakki-pakkisyötön jälkeen. Kakkosylivoima osui puolestaan uudelleen ajassa 32:09. Kessel feikkasi laukauksen oikeasta siivestä ja sai Gudbransonin nousemaan ylemmäs. Sitten hän syötti kuitenkin maalin kulmalle Dorofeyeville, joka pyörähti maalin eteen ja viimeisteli upeasti etukulmaan uransa ensimmäisen ylivoimamaalin NHL:ssä ennen kuin Gudbranson ehti estämään sen:












Pari minuuttia myöhemmin tasaviisikoin Marchessault petasi kulmasta paikan slottiin Eichelille, mutta Tarasov otti hyvän patjatorjunnan alakulmasta. Reilut kolme minuuttia ennen taukoa Whitecloud selvitti paineen omista näyttävästi jalalla ja levitti sitten Howdenille vasempaan laitaan. Tämän laukauksen Tarasov torjui eteensä kimmokkeesta ja loppuun asti hyökkäystä tukenut Whitecloud löi paluukiekon ilmasta sisään. Eikä aikaakaan, kun peli oli jo 5-1. Eichel haki päädystä Pietrangelon viivalaukauksen jälkeisen irtokiekon ja käänsi sen nollakulmasta Tarasovin avustuksella längistä sisään. Se riitti tälle ja ex-ritari Hutchinson vaihdettiin sisään. Toinen erä oli vastakohta avauserälle eli alku oli Columbuksen, mutta viimeinen vartti kotijoukkueen. Viime aikojen tapaan maalinteon tehokkuus oli myös tapissa, vaikka läpiajojakin joukkue tuhlasi. Vedot olivat 28-24 40 minuutin jälkeen.




Päätöserässä vastakkain torjui tosiaan maalivahtikaksikko, joka oli pitkään alkukaudesta Silver Knightsissa torjuntavastuussa, kunnes Brossoit lähetettiin hakemaan pelituntumaa. Hauska sattuma tuokin eikä käynyt mielessä, että keväämmällä he kohtaisivat NHL-jäällä. Hutchinson joutui antautumaan 44. minuutilla, kun Stephenson pujotteli Laineen johtaman viisikon läpi hyökkäysalueelle eritoten juuri Patrikin ja Boqvistin välistä. Sitten hän kiersi maalin ja tarjoili syötön maalille Cotterille, jonka toinen viimeistely-yritys meni yli maaliviivan, kun Hutchinson otti ensin loistotorjunnan. Pietrangelo kirjasi varkain jo neljännen syöttöpisteensä annettuaan kiekon vain vauhtiin Chandlerille. Ällistyttävää oli se, että kyseessä oli vasta miehen uran toinen neljän tehopisteen matsi. Toisessa päässä Patera venyi alivoimalla kotvan päästä ja nollasi mm. Jennerin reboundin maalin edestä. Takapatja oli myös Johnsonin ohjauksen tiellä sekä lopuksi Laine pääsi laukomaan seisovin jaloin täysin vapaasti vasemmalta puolelta, mutta rehdin 1v1-taiston vei Patera patjatorjunnallaan.

Päätöskympillä Eichel viimeisteli vielä hattutemppunsa tökättyään kiekon jälleen epävarmasti omaa siniviivaa puolustaneen Boqvistin ohi ja lauottuaan puolittaisesta läpiajosta tarkasti takayläkulmaan. Loppuminuutit olivat pakollista pelailua ennen summerin soittoa. Patera nollasi kertaalleen slotista Johnsonin rannelaukauksen ja toisessa päässä Barbesheville ei tyhjä uuni kelvannut Eichelin poikittaissyötöstä. Columbus kavensi roska-ajalla, kun Patera torjui Laineen siniviivan tuntumasta lähettämän ripuliranteen kummallisesti kilvellään selkänsä taakse ja Foudy tökkäsi kiekon maaliviivalta sisään.

Vakuuttava voitto, vaikka muutama heikko hetki iltaan mahtui avauserän toisella puolikkaalla ja kakkoserän alussa. Patera otti voittavia torjuntoja juuri tuona ajanjaksona saaden siksi plussan. Pietrangelon syöttöpisteet olivat puolestaan niin halpoja, että hänkin saa siksi tyytyä vain yhteen plussaan neljän pisteen pelistä huolimatta. Whitecloudille menee plussa osumasta toisessa pelissä putkeen ja hän rakensi sen itse alusta saakka nousullaan ohi karvauksen.

Eichel saa plussan hattutempustaan. Laukaus on räväkkä, joten sitä saisi käyttää enemmänkin esim. ylivoimalla, jotta ykkösylivoimakin saisi enemmän tehoja taululle. Stephenson on puolestaan palkittava Cotterin maalin esityöstä. Kessel-Dorofeyev kaksikko loisti ylivoimalla saaden siitä hyvästä positiiviset merkinnät taulukkoon. Kun olen jo kohta pari vuotta miettinyt sitä, että kenen nimellä tilaisin kokoelmasta puuttuvan kultaisen pelipaidan, Dorofeyev on kyllä näillä otteilla vahva ehdokas, kun kyseessä on tosiaan vieläpä ensimmäinen paikan päällä näkemäni oma varaus ja siten tunnesidekin on olemassa. Ottelu ottelulta myös hävettää enemmän hänen rankkaamisensa vasta 11:nneksi lupausrankingissa, auts. Neljässä ottelussa ykkösketjussa koossa ovat tehot 3+2=5. Toivottavasti kuuma jakso jatkuu myös Kanadan kiertueella, jonne lähtevät mukaan myös Thompson ja Brossoit.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
71/82 Vancouver vs. Vegas

Patera palasi farmiin ja Thompson luukkuvahdiksi. Quick oli maalissa. Kenttäpelaajisto oli ennallaan.

Arvosanataulukko
++
+ Kessel, Karlsson, Smith, Dorofeyev, Hague, Howden
+/- Quick, Whitecloud, Martinez, McNabb, Theodore, Pietrangelo, Blueger, Amadio, Stephenson, Cotter, Eichel, Barbashev, Marchessault
-
--

Canucks kaatui 3-4. 22. vierasvoitto sivusi avauskauden ennätystä. Kolmannella minuutilla Kessel karvasi Ikan opein lapa jäässä ja Bearin rystysyöttö napsui siihen. Läpiajoviimeistely kämmeneltä oli maltillinen ohi Demkon. 12. minuutilla Boeser lahjoitti Canucks-maalin takana puolestaan kiekon Karlssonille, joka löysi keskustasta Smithin ja tämän one-timer upposi oikeaan yläkulmaan. Täten Smith sivusi yhdeksän pelin pisteputkellaan seuraennätystä. Seuraavassa pelissä voidaan tehdä jo historiaa. Karlssonille tehopiste oli puolestaan 300. runkosarjassa Golden Knightsin riveissä. Canucks sai erässä vain viisi laukausta eikä yksikään niistä ollut haastava torjuttava Quickille, joten viisikkopuolustaminen toimi jälleen. Golden Knightsin laukausmäärä kohosi neljääntoista ylivoimien ansiosta. Paras paikka oli 5v3-tilanteessa, kun Smith syötti maalin kulmalta toiselle, mutta Demko ryösti vasemmalta takatolpalta Dorofeyevin.

Toisessa erässä ylivoimalla Eichel lahjoitti vuorostaan läpiajon Millerille, jota Theodore koukki. Tuomitusta rankkarista Miller viimeisteli kavennusosuman tyylikkäällä rystynostolla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Vegas päästi seurahistoriassaan pelitilannerankkarin. Aiemmat viisi yritystä olivat päättyneet epäonnistumisiin. Puolivälissä peliä Vegas kuittasi takaisin kahden maalin johtoon. Whitecloud katkaisi purun keskialueella ja levitti nopeasti Haguelle, joka nosti jalalla yli sinisen. Hän malttoi etsiä syöttöpaikan löytäen Howdenin kulmasta. Tämä pudotti Bluegerille, jonka kuti pienestä kulmasta livahti Demkon varusteiden läpi jostain raosta. Canucks ei luovuttanut, vaan 4v3-ylivoimalla Millerin rannelaukaus vasemmalta puolelta painui takakulmaan ohi Pietrangelon peiton. Boeserkin teki tietysti vielä Quickille lisämaskia. Yhtä kaikki, rehti 1v1-taisto laukojan ja blokkaajan välillä päättyi laukojan voittoon. Tauolle mentiin silti 2-4 luvuissa, kun Dorofeyev jatkoi kuumuuttaan. Smith syötti vasemmasta laidasta mailojen kautta oikeaan kulmaan Karlssonille, joka pudotti viivaan Pietrangelolle. Dorofeyev oli maalilla oikeassa paikassa ja ohjasi rystyltä kiekon etuyläkulmaan taidokkaasti. Kyseessä oli jo hänen kauden kolmas voittomaalinsa:







Päätöserässä Vancouver vei vedot 15-3, kun Vegas enimmäkseen passiivisesti puolusti johtoa ja tyytyi minimiin eli purki laidan kautta kiekkoa keskialueelle. Yhden kavennusosuman isännät tekivät. Hughes laukoi viivasta ohi Amadion. Quick torjui eteensä. Maalilla oli 3v3-tilanne. Pietrangelo ja Martinez boksasivat miehensä ulos reboundista, mutta Di Giuseppe irtaantui Bluegerista ja nosti rystyltä kiekon häkkiin. Viimeiset minuutit VGK kesti kuitenkin lopulta aika vaivatta ja Quickista tuli toiseksi voitokkain amerikkalaismaalivahti (375 voittoa).

Noin muutoin Quick oli neutraali. Avauserässä ei tarvinnut venyä. Toisessa erässä uhkaa loi Kravtsovin ketju. Ensin tämä laukoi vasemmalta, Quick torjui eteensä ja Dries pääsi reboundiin, mutta Joonatan otti tuplatorjunnan. 36. minuutilla Whitecloud katkaisi puolestaan Kravtsovin passin 2v2-hyökkäyksessä, mutta kiekko kimposi tälle takaisin. Quick ei hämmentynyt, vaan otti hyvän lähitorjunnan kuten myös erän viime sekunneilla, kun Kravtsov syötti päädystä maalin kulmalle ja Podkolzin laukoi patjaan. Päätöserässä Bear pääsi käsiksi Garlandin laukauksen paluukiekkoon slotissa, muttei saanut tulosta aikaan. 48. minuutilla Boeser laukoi puolestaan keskeltä one-timerin, mutta Quick kaapi nopeasti irtokiekon alleen ennen Di Giuseppea. Lopussa puolestaan Myersin viivakutiin Canucks-pelaajat saivat lapoja väliin, mutta kiekon suunnanmuutoskaan ei Quickia hämmentänyt, vaan tämä vangitsi laukauksen syliinsä. Summa summarum, vaikka irtokiekkoja jonkin verran putoili, Quick selvitti paluukudit 3-4 kavennusta lukuun ottamatta.

Kesselille menee plussa avausmaalista. Hänellä oli 13. minuutilla toinenkin laatumesta, mutta rannari 2v1-vastaiskusta meni ohi takakulman. Karlssonin koostumus värkkäsi pari osumaa, joten sekin saa plussat. Smith tosiaan sivusi ennätyksellistä pisteputkea, Karlsson dominoi kahteen suuntaan ja Dorofeyev tuhlattuaan yhden avopaikan avauserässä paikkasi sen voittomaalilla kakkoserässä.

Nelosketju oli myös ajoittain hyvä. 10. minuutilla Hague avasi kulmasta keskialueelle. Blueger jatkoi suorahyökkäyksessä kiekon vasempaan laitaan Howdenille, joka laukoi todella terävästi päin Demkoa. 17. minuutilla Howden takakarvaus puolestaan esti Bearin läpiajon synnyn. Avauserän lopussa Howden petasi päädystä tekopaikan maalin eteen, mutta Amadio tuhlasi avopaikan laukoen suoraan torsoon. Kakkoserässä sitten lopulta palkinto tuli maalin muodossa, mutta koska Blueger hukkasi miehensä 3-4 maalissa, jätän hänet neutraaliksi ja palkitsen plussalla vain Howdenin. Puolustuksesta erottui Hague, joka oli alustamassa Vegasin kolmatta maalia ja muutenkin rauhallisuus kiekollisena oli ihailtavaa. Kakkoserän alussakin hän siirsi päädyssä kiekon maalin taakse varmasti kahden karvaajan välistä. Sanoisin, että hän ja Whitecloud muodostivat parhaan pakkiparin tässä pelissä. Theodore putosi hetkeksi pelistä sivuun, mutta palasi päätöserän puolivälissä kuitenkin takaisin kaukaloon, joten mistään vakavammasta ei onneksi ollut kyse.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Päätöserässä Vancouver vei vedot 15-3, kun Vegas enimmäkseen passiivisesti puolusti johtoa ja tyytyi minimiin eli purki laidan kautta kiekkoa keskialueelle.
Jaapa-aapa. Mistä löytyisi joukkue, joka ei tuohon perisyntiin syyllistyisi, huokaus?

Kutkuttavan lähellä alkaa olla Vegasin viides playoffs-kausi kuuden NHL-kauden aikana. Ei hullumpi saavutus tulokasjoukkueelta?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
72/82 Calgary vs. Vegas

Thompson palasi maaliin loukkaantumisen jäljiltä. Samoin Roy oli tervehtynyt ottaen paikan kolmosen keskeltä. Stephenson siirtyi laitaan ja Cotter katsomoon.

Arvosanataulukko
++
+ Eichel, Kessel, Stephenson, Roy, Amadio, Pietrangelo
+/- Thompson, Quick, Marchessault, Barbashev, Karlsson, Smith, Dorofeyev, Blueger, Howden, Theodore, Martinez, McNabb, Hague, Whitecloud
-
--

Kauden 23. vierasvoitto eli uusi seuraennätys irtosi maalein 2-3. Pietrangelo ja Eichel käynnistivät vastaiskun oman maalin takaa. Marchessault vastaanotti keskialueelle syötön ja teki oman ratkaisun 2v1-hyökkäyksessä. Weegar kyykkäsi edestä pois ja Joonatan laukoi tarkasti yläriman alle. Toinen maali oli samanhenkinen. Theodore avasi pystyyn pakkien Gilbertin ja Weegarin väliin Amadiolle. Markström torjui ensimmäisen kudin eteensä, muttei enää toista. 1-2 kavennusta ennen puolestaan McNabb puolusti eteenpäin ja Eichel putosi varmistamaan siniviivaan. Tämä kuitenkaan ei saanut kamppailtua kiekkoa takaisin syvyyteen, vaan Calgary pääsi 2v1-vastaiskuun. Duehr sai käännettyä poikittaissyötön takatolpalle ohi Theodoren eikä Lucicilla ollut ongelmia viimeistelyssä.

Toinen erä oli maaliton, mutta päätöserän alkupuolella kolmosketju osui, kun Stephenson katkaisi Anderssonin löysän avaussyötön siniviivan alla. Kessel siirsi irtokiekon heti maalille leikanneelle Roylle ja tämä viimeisteli nopeasti käännöstä kiekon ohi Markströmin kämmeneltä. Päätöskympillä Flames kavensi vielä ylivoimalla. Ensin Howden pelasti varman maalin, kun takapatjarebound pomppasi suoraan Huberdeaulle, mutta Brett työnsi lavan eteen viime hetkellä. Jatkotilanteessa kuitenkin Huberdeau syötti päädystä slottiin ja Kadri ohitti Thompsonin rikkonaisen tilanteen päätteeksi. Sen lähemmäs kotijoukkue ei tullut, vaan tosiaan Golden Knights teki yhden kauden vierasvoittoennätyksensä. Se otti 32 blokkia, joka jäi yhden vajaaksi seuraennätyksestä. Negatiivisena seikkana Smithin seuraennätystä sivunnut yhdeksän pelin pisteputki päättyi eikä hän päässyt enää tässä pelissä tehoille. Lisäksi mies loukkaantui ja jätti pelin kesken alavartalovamman vuoksi. Muutama paikka pisteputken jatkumiseen toki oli, kun avauserän lopussa Smithin poikittaissyöttö sinisen päältä katkesi vastustajiin, mutta taustalta tullut Dorofeyev nappasi irtokiekon ja laukoi terävästi yli maalin puolustajan blokin kautta. 25. minuutilla puolestaan Smith haki 2v1-tilanteessa syöttöä vielä Karlssonille, mutta pakki katkaisi sen. Sen perään puolittaisesta läpiajosta Smith laukoi itse torsoon vasemmasta laidasta.

Myös Thompson otti osumaa päätöserässä ja hänen tilalleen jouduttiin vaihtamaan Quick kuudeksi minuutiksi. Thompsonin puhde maalissa oli neutraali, koska kenttäpelaajat avittivat häntä uhrautuvaisuudellaan. 17. minuutilla hän toki nollasi slotista Mangiapanen YV-kudin ja sen perään isänniltä hylättiin osuma potkun vuoksi. Minuutti myöhemmin Thompson otti hyvän lähitorjunnan Toffolin kutiin vasemmasta ympyrästä. Kakkoserässä haastavin tilanne oli varmaankin Duben kuti oikeasta laidasta. Päätöserästä ei muistiinpanoja tullut. Quick puolestaan venyi loppuhetkillä atleettisesti pari kertaa pitäen vieraat voitonsyrjässä kiinni.

Pidin uusitusta kolmosketjusta Royn palattua siihen, joten sen jäsenet keräävät ansaitut plussat. 39. minuutilla jo Kessel katkoi kertaalleen hyökkäysalueella purun, syötti takaviistoon Pietrangelolle ja tämä jatkoi vielä takatolpalle Stephensonille, mutta Markströmin lapa oli välissä. Päätöserän alussa Stephenson nousi oikeasta kulmasta härskisti maalille ja sai veskarinkin jäädytettyä, mutta ajautui sitten kovassa vauhdissa liian pieneen kulmaan. 45. minuutilta jäi puolestaan mieleen Kesselin kuskaus keskialueen halki toiseen päätyyn juuri ennen voittomaalin syntyä. Jostain Phil on löytänyt jalat alleen kevätkaudella ja pelaamista on miellyttävä katsella tällä hetkellä, koska hän on kaukana taakasta. Kuuteen viime peliin hän on jäänyt vain kertaalleen pisteittä.

Eichel oli 0+1 tehojen ohella muutenkin hyvä. Hän mm. kolmesti oli lapoineen avaussyöttöjen välissä siniviivan tuntumassa ja kahdesti sai heti käännettyä kiekon maalille Marchessaultille, joka tuhlasi paikat. Kakkoserän alussa hän teki taas erään katkon hyökkäysalueella ja petasi tekopaikan viivaan Whitecloudille. Sen perään samassa vaihdossa mies laukoi itse logoon 2v1-vastaiskussa. 46. minuutilla puolestaan Barbashevin keskialueen riistosta ketjutoverit pääsivät 2v1-tilanteeseen. Eichel petasi paikan Marchessaultille, joka laukoi päin Markströmiä ja tosiaan tuon tuhlailun vuoksi Joonatan ei saa plussaa, vaikka yhden maalin tekikin. Amadio sen sijaan saa plussan osumastaan, koska hän oli tehokas.

Puolustuksessa Pietrangelo johti orkesteria 21 minuutin jääajallaan ja oli rakentamassa toista osumaa, joten palkitsen hänet kokonaisvaltaisuudesta plussalla. Whitecloud puolestaan kertaalleen kilautti tolppaan siniviivasta.

73/82 Oilers vs. Golden Knights

Brossoit sai torjuntavuoron. Thompson palasi jo Vegasiin tutkituttamaan vammaansa kuten myös Smith. Martinez oli sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi, mutta Kolesar ja Hutton olivat korvaajat. Hutton otti ykkösparista Martinezin paikan. Amadio puolestaan nostettiin Karlssonin ketjuun ja Kolesar otti paikkansa nelosen laidasta.

Arvosanataulukko
++
+ Eichel, Marchessault, Kessel, Dorofeyev, Theodore, Whitecloud
+/- Brossoit, Pietrangelo, Hague, McNabb, Hutton, Barbashev, Roy, Stephenson, Howden, Blueger, Kolesar, Karlsson, Amadio
-
--

Avauserässä molemmat joukkueet tekivät maalit ensimmäisillä laukauksillaan. Ensin vieraiden ykkösketju iski transitiomaalin. Hutton haki kulmasta päätykiekon, Marchessault jatkoi sen keskialueelle ohi puolittain pinchanneen Bouchardin, Barbashev syötti 2v1-vasturissa Eichelille ja tämän laukaus oikealta ohitti Skinnerin. Bouchardin arpominen karvatako kunnolla vai ei kostautui. 1-1 tasoituksessa Barbashev hidasti hyvin vastaiskun ohjaten miehensä laitaan, mutta hävisi lopulta kamppailun Draisaitlille, joka käytti kiekon kulmassa Nugent-Hopkinsille ja saatuaan sen takaisin löysi takatolpalta Huttonin vapaaksi jättämän Hymanin. 16. minuutilla perusylivoimahaussa Pietrangelo jätti kiekon Kesselille, joka kuljetti sen siniselle saakka ennen siirtoa viereen Karlssonille. Koska murtautuminen keskeltä ei ollut mahdollista, Wiljami jätti ovelasti yhdellä kosketuksella kiekon Dorofeyeville, joka laukoi sen vastustajan jaloista yläkulmaan.

Kakkoserässä Öljy tasoitti niin ikään ylivoimalla. McDavid syötti laidasta ahtaaseen rakoon AV-nelikon keskelle ja Draisaitl viimeisteli toisella kosketuksella kiekon maalin edestä ohi Brossoitin. Royn alempana hyökkääjänä olisi pitänyt olla vastuussa slottipelaajasta, mutta hän oli liian kaukana ehtiäkseen sulkemaan avoimen lapan. Ykkösvitja kuitenkin 46. minuutilla teki toisen vastahyökkäysmaalinsa. Eichel syötti oikeasta laidasta takaviistoon ja Marchessault tinttasi kiekon komeasti keskeltä takakulmaan. Theodore nappasi kakkossyötön. Oilersin 3-3 tasoituksessa puolestaan Foegelen rannelaukaus lipsahti turhan helposti Brossoitin räpylän alta etukulmaan. Jatkoajalla kuitenkin Eichel punnersi laidassa ohi RNH:sta. Kane tuli tuplaamaan, mutta samalla Jack poimi maalille unohdetun Royn, joka toisella yrittämällä onnistui maalinteossa, joten Golden Knights otti jo seitsemännen peräkkäisen vierasvoiton.

Brossoit paikkasi yhtä helppoa takaiskua nollaamalla mm. Ekholmin kahdesti. Avauserässä hän vangitsi syliinsä varmasti tämän one-timerin poikittaissyötöstä ja päätöserässä ryösti tämän takatolpalta patjallaan McDavidin esityön jälkeen. Myös Kane pysyi povitaskussa. Avauserässä tämä laukoi ylivoimavastaiskusta itse logoon ja kakkoserän alussakin Brossoit tuli aggressiivisesti vastaan, joten laukauskulma kävi niin pieneksi, että Kane laukoi seinille.

Ykkösketju oli parasta antia. Kolmen ja kahden tehopisteen Eichel ja Marchessault saavat plussat iltapuhteistaan. Suunnanmuutospelaaminen oli hyvää. Barbashev puolestaan oli osasyyllinen 1-1 tasoitukseen ja osui ylivoimalla vain slotista ylärimaan avauserässä. Hän pääsi sentään poissaolojen myötä mukaan ykkösviisikkoon, jossa olivat Theodore viivassa, Eichel ja Stephenson siivissä, Barbashev slotissa ja Roy päädyssä. Kakkosviisikon muodostivat Pietrangelo, Marchessault, Kessel, Karlsson ja Dorofeyev.

Kolmosketju oli ajoittain myös pirteä. Roy nousi kulmasta avauserässä kertaalleen slottiin, mutta laukaus niukasti ohi etualakulman. 24. minuutilla hän puolestaan käänsi kiekon keskeltä vielä kohti takatolppaa, mutta syöttö meni hieman liian eteen Kesselille. Päätöserän alussa hän puolestaan katkaisi avauksen sinisen alla ja käännöstä sai kävellä rauhassa keskikaistaa pitkin maalille, mutta Skinner nollasi hänen rystynostonsa. Voittomaalista huolimatta en anna plussaa 2-2 tasoituksen takia. Kessel sen sijaan saa plussan oltuaan alustamassa Dorofeyevin osumaa ja lisäksi mieleen jäi yksi syöttö kulmasta painottomalle puolelle McNabbille, joka laukoi Skinnerin syliin. Dorofeyeville menee plussa maalista ja siitä, että 32. minuutilla hän osoitti keskialueella pelurin merkkejä antamalla ruuhkasta kevyen rystysiirron eteenpäin Amadiolle, joka päätti 2v1-hyökkäyksen laukaukseen ohi maalin. Tuollaisia syöttöjä ei voi antaa ilman hyvää pelikäsitystä ja pehmeitä käsiä. Sen voin sanoa omankin pallopelikokemuksen nojalla.

Puolustuksessa plussat menevät Whitecloudille ja pari maalia alustaneelle Theodorelle, jolla oli itselläänkin avauserässä puolittainen mesta, kun Eichel löysi hänet painottomalta puolelta, mutta kuti kilpistyi blokkiin. Whitecloud puolestaan voitti oikeastaan kaikki päätykiekkotilanteet, vaikka selässä oli aina karvaaja. Hän ei hätiköinyt toisin kuin pari kertaa kompuroinut Hague luistellessaan kohti omaa päätyä vastustaja niskassaan, vaan selvitti tilanteet tyylikkäällä varmuudella, joten päätin palkita hänet tuosta näkymättömästä työstä. Kolesar palasi puolestaan rosteriin neutraalisti. Päätöserässä hänen karvauksensa aiheutti hätäännystä vastustajassa ja Blueger katkaisi harhasyötön isäntien maalin edessä, mutta oman laukauksen sijaan tämä vielä haki takatolpalta Howdenia tuloksetta.



 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
63/72 Henderson vs. Coachella Valley

Manninen ja Froese vaihtoivat paikkoja kärkiketjuissa saaden uudet laituriparit itselleen. Mayo putosi katsomoon, kun Foo palasi kehiin. Alas lähetetty Patera palasi uuniin.

Quinney - Manninen - Rempal
Brisson - Froese - Smith
Rondbjerg - Morozov - Foo
Marushev - Ford - Marino

Chayka - Pachal
Bischoff - Miromanov
Cormier - Korczak

Patera
Saville

Plussat ja miinukset
++ Manninen, Quinney
+ Brisson, Froese, Pachal
+/- Patera, Cormier, Korczak, Bischoff, Miromanov, Chayka, Marushev, Ford, Marino, Rondbjerg, Morozov, Foo, Smith, Rempal
-
--

Firebirds kaatui komeasti kotona 7-4. Jo 16 sekunnin jälkeen peli oli 1-0. Quinney riisti kiekon puolustussinisellä Truelta ja passasi 2v1-vastaiskussa viereen Manniselle, jonka laukaus ohitti Gibsonin etukulmasta. Vieraat tasoittivat yhdeksän minuutin kohdalla. Morozov kärsi aloitustappion omissa Hughesille. Schuldt laukoi maalille ja paluukiekon upotti kääntölaukauksella maalille liikettään jatkanut Hughes, kun Ivan ei tätä kuriin saanut ja Patera oli oudossa torjunta-asennossa. Puolivälissä erää Miromanov käänsi pelin nopeasti takaisin pystyyn keskialueelta. Hyökkäyssinisen päältä hän antoi rystylätyn viereen Manniselle. Tämä pelasi seinän Quinneyn kanssa ja saatuaan kiekon takaisin syvyydestä, viimeisteli varmasti maalin edestä jo illan toisen maalinsa. Viime pelissä Sakari teki ensi kertaa kaksi maalia samassa AHL-pelissä ja nyt hän onnistui siinä toistamiseen. Ykkösketjun liekehtiminen jatkui 13. minuutilla. Poganski yritti pudottaa kiekon laidasta viivaan, mutta syöttö karkasi keskialueelle. Quinney luisteli ensimmäisenä perään ja viimeisteli puolittaisesta läpiajosta tarkalla rannelaukauksella kiekon takakulmaan.

Firebirds kavensi 23. minuutilla toistamiseen. Henman vapautti keskialueelta McCormickin läpiajoon syöttämällä Miromanovin läpi. Viimeistely läpiajosta kliininen, kun Max nosti kiekon läheltä yläkulmaan. Ajassa 28:49 tehtiin kuitenkin historiaa, kun Manninen viimeisteli ensimmäisen AHL-hattutemppunsa. Pachal toimitti kiekon maalille oikeasta laidasta ja Sakari pisti välissä lavan väliin. Vain minuutti myöhemmin kakkosketju osui vastaiskusta, kun Brisson viimeisteli one-timerilla Smithin poikittaissyötöstä. Froese nappasi kakkossyötön keskialuejatkostaan. Samalla Gibsonille riitti ja Driedger vaihdettiin maaliin. Sekään ei auttanut, kun jo kahden minuutin päästä peli oli 6-2. Morozov syötti ylivoimalla vasemmasta siivestä maalin kulmalle, Froese punnersi maalin eteen ja Brisson hakkasi reboundin sisään takatolpalta Seppälän vierestä. Firebirdsin 6-3 kavennus näki yövalon puoli minuuttia myöhemmin, kun Poganski syötti päädystä slottiin ja Hughes teki illan toisensa. Ford oli hetkeä aiemmin kamppailemassa laidassa eikä ehtinyt palata ajoissa omalle paikalleen noppavitosen keskelle.

Päätöserän puolivälissä Firebirds kipusi kahden maalin päähän. Ensin toisessa päässä Brisson ei saanut kutia aikaan keskeltä Rondbjergin jätöstä. Vieraat sen sijaan hyödynsivät oman 3v2-vastaiskunsa, kun Hughes pelasi seinän vasemmassa laidassa McCormickin kanssa ja siten Korczak houkuteltiin tarpeeksi korkealle, jotta Hughesin voimanousulle maalin eteen jäi tilaa eikä Patera saanut rystynostoa torjutuksi. Loppuluvut iski tyhjiin Quinney, kun Rempal ensin katkaisi hyökkäyksen keskialueella.

Onnistujia ei tarvitse hirveästi perustella. Quinney oli loistava suunnanmuutospelaaja keräten tehot 2+2. Hän sai myös 200 tehopistettä AHL:ssä täyteen. Seurahistorian ensimmäisestä suomalaishattutempusta Manninenkin ansaitsee kaksi plussaa taulukkoon. Parin tehopisteen miehet Brisson ja Froese pääsevät myös plussalle puolustuksen johtajan Pachalin ohella. Neutraaleista miehistä Rondbjergilla oli päätöserässä pari maalipaikkaa, mutta 5v3-ylivoimalla Smithin päätypassista hän laukoi maalin edestä logoon ja myöhemmin suoraluistelusta kilautti rystyltä tolppaan. Smith oli myös melko pirteä, muttei ihan plussan arvoinen. Maalissa Pateralta ei hirmuvenymistä nähty, mutta en takaiskuistakaan häntä liikaa moittisi, vaikka ensimmäinen maali olikin otettavissa kiinni. Paras torjunta oli varmaankin 17. minuutilla, kun Evans tykitti b-pisteiden välistä lujan lämärin maskitta, mutta Jiri sai räpylän väliin. Morozov paikkasi puolestaan 1-1 maalin vuotamisensa oltuaan alustamassa Brissonin YV-maalia ja Ford puolestaan vieraiden kolmannessa maalissa ihan oikein jätti hetkeksi keskustan tyhjäksi mentyään laitakamppailuun ja Marushev vain oletti, että hän olisi ehtinyt takaisin ajoissa keskelle estämään slottikutia, joten turha Fordillekaan on miinusta antaa.



64/72 Coachella Valley vs. Henderson

Smith oli pudonnut sivuun, joten Rondbjerg nousi kakkoseen, Marushev kolmoseen ja Loewen katsomosta neloseen. Mayo korvasi Chaykan.

Quinney - Manninen - Rempal
Brisson - Froese - Rondbjerg
Marushev - Morozov - Foo
Loewen - Ford - Marino

Bischoff - Pachal
Mayo - Miromanov
Cormier - Korczak

Patera
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Rempal, Manninen, Quinney
+/- Patera, Korczak, Mayo, Miromanov, Bischoff, Pachal, Loewen, Ford, Marino, Marushev, Foo, Brisson, Froese, Rondbjerg
- Morozov, Cormier
--

Jälkimmäinen otatus päättyi vuorostaan isännille 7-3. Siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 2:00 syntyi avausmaali. Rafferty vieritti ränniä pitkin kiekon vasempaan laitaan. Morozov irtosi keskeltä sinne, mutta Witcchow ehti syöttää hänen ohitseen slottiin vapaaksi jääneelle Twarynskille, jonka laukaus ohitti Pateran. Heikko suoritus Ivanilta. Syöttö olisi pitänyt saada katki, kun hän kerran jätti keskustan auki. Nyt hän jäi ei-kenenkään-maalle puoliväliin. Ykkösketju tasoitti kuitenkin jo pian, kun Rempalin rannelaukaus vasemmalta yläkaarelta ruuhkan läpi ohitti Driedgerin. Pitkässä hyökkäyksessä mukana olleet Quinney ja Manninen nappasivat syöttöpisteet rouhimisestaan. Sama ketju osui toistamiseen kuuden minuutin kohdalla. Oman pään aloituksen jälkeen painopiste siirtyi nopeasti toiseen päätyyn. Manninen pääsi kokeilemaan kertaalleen maalin edestä vapaasti Quinneyn päätypassista, mutta Driedger torjui. Toistamiseen hän ei kuitenkaan enää suomalaisen maalintekoa estänyt, kun jatkotilanteessa Rempal ja Quinney jatkoivat painimista päädyssä, Rempal kaivoi vuorostaan kiekon takaisin luukulle Manniselle ja rystynosto painui yläkulmaan. Firebirds tasoitti kuitenkin 12. minuutilla taukolukemiksi 2-2. Lind katkaisi maalin takana Cormierin pakki-pakkisyötön ja syötti heti maalille, josta True viimeisteli kiekon reppuun.

Toisessa erässä maaliverkkoa heilutti vain Petman. Patera sylki eteensä Twarynskin kudin alivoimavastaiskusta ja Petman iski kakkoskiekon tyhjiin, kun Jiri oli liukunut kauas maalinsa suulta. Petman oli päästä heti perään uudelleen rankomaan alivoimalla, mutta Brisson veti häneltä jalat alta viime hetkellä. Päätöserässä isännät tekivät kolme maalia 11 minuuttiin ja paketoivat ottelun. Maalihanat avasi Lind. Froesen ketjun korkea karvaus ohitettiin yhdellä pystysyötöllä, josta seurasi omiin 2v1-tilanne. McCormick syötti välittömästi Lindille ja tämä livahti karkuun Miromanovilta. Viimeistely kämmeneltä oli komea, kun Lind jäädytti Pateran täysin. Puolivälissä erää ylivoimalla Tennyson leikkasi vasemmalta keskelle ja laukoi Cormierin jaloista matalan vedon. Patera selvitti sen, mutta maalin kulmalla oli vapaana Hughes, joka jatkoi maalitehtailuaan.

Päätöskympillä Henman jarruttaessaan oikeassa laidassa onnistui kolmen pelaajan keskeltä pudottamaan kiekon viivaan Schuldtille, joka levitti Evansille ja tämä päätti vastaiskun terävään rannelaukaukseen vasemmalta yläkaarelta takakulmaan. Lohtukavennuksen iski ylivoimalla Cormier, kun irtokiekko pomppasi Froesen kautta hänen lapaansa oikeaan siipeen. Loppuluvut niittasi omalta alueelta tyhjiin Kartye.

Mannisen ketju saa onnistumisistaan plussat. Morozoville menee pyyhkeitä avausmaalista. Cormierkaan ei häikäissyt varsinkaan kiekollisena ja yhden lahjan lisäksi hän toisessakin erässä kertaalleen menetti kiekon alimpana pelaajana ja Twarynski pääsi nokikkain Pateran kanssa, mutta tämä selvitti tilanteen. Niinpä edes roska-ajan YV-maali ei Lukasta pelasta miinukselta. Pateran piikkiin voi puolestaan ehkä laittaa vain Petmanin AV-osuman, koska siinä hän hieman ylipelasi. Neutraaleista pelaajista Brisson kilautti tolppaan kertaalleen päätöserässä oikeasta laidasta ranteella. Rondbjerg puolestaan avauserässä vapautti rystylätyllään Froesen läpiajoon keskeltä, mutta tämä ampui vasemmalta kokonaan ohi maalista.

Kun jäljellä on kahdeksan ottelua, Silver Knightsilla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan 11 pistettä. Roadrunners on vieläpä pelannut saman määrän pelejä (64), joten nyt viimeistään voi sanoa, että Viveiroksen ryhmää ei jatkopeleissä nähdä, vaan kausi päättyy runkosarjaan. Se on pettymys ja toivon, että valmennus vaihtuukin ensi kaudeksi. Kuten monesti todettua, satumaisen avauskauden tähti oli L. Thompson, joka pelasti sarjan parhaana veskarina monta voittoa Silver Knightsille, vaikka useimpina iltoina joukkue hävisi laukaukset selvästi. Viime kausi oli puolestaan välttävä, kun sen verran paljon pelaajia HSK joutui luovuttamaan edustuksen käyttöön loukkaantumissumasta johtuen, mutta tämä kausi sitten todellinen mahalasku. Vain Gulls jäänee sarjataulukossa taakse Tyynenmeren kymmenen joukkueen divisioonassa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jaaha, Vegasilla onnistunut vieraskiertue takana, ja kiertueen jälkeinen ensimmäinen kotiottelu edessä. Mitenköhän tämä tulee onnistumaan...oliskohan jotain osviittaa saatavilla kauden aikaisemmista vastaavista tilanteista?

Näköjään mahdollisuus varmistaa playoffs-paikkakin voitolla tänään, joten paineettomasta tilasta voidaan lähteä peliin. (Toivottavasti jinxasin nyt Vegasin tappiomielialat tarpeeksi...).

EDIT: Ei onnistu edes käänteis-jinxaukset. Fakta on, että onnistuneen vieraskiertueen jälkeen Vegas on kotona täysin surkea.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Nyt kun näyttää siltä että Silver Knights jää AHL-pleijareiden ulkopuolelle niin kuinka korkealla hierarkiassa Mannisen Sakari on Vegasin organisaatiossa? Voisi ainakin kuvitella että Manninen olisi pudotuspeleissä Golden Knightsin ensimmäisenä nostettavien pelaajien joukossa? Vai miten näette asian te Vegasin fanit?

Hieman tuuria ja sieltä sitten semmoinen villeleinomainen suoritus pudotuspeleihin näin vanhemmalla iällä niin saadaan Sakarillekin taloudellisesti turvattu loppuelämä ja liittyminen Filppulan seuraan sinne kolmen kullan klubiin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nyt kun näyttää siltä että Silver Knights jää AHL-pleijareiden ulkopuolelle niin kuinka korkealla hierarkiassa Mannisen Sakari on Vegasin organisaatiossa? Voisi ainakin kuvitella että Manninen olisi pudotuspeleissä Golden Knightsin ensimmäisenä nostettavien pelaajien joukossa? Vai miten näette asian te Vegasin fanit?
@Salming:in otteluraporttien mukaan Manninen on nostanut tasoaan viime peleissä, joten pieni toivonkipinä ehkä on, että hän pääsisi playoffseissa näyttämään osaamistaan Vegasissa, mutta en oikein jaksa uskoa siihen. @Salming antaa nyt sitten varmaan oikean vastauksen mutuni sijaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
74/82 Vegas vs. Edmonton

Quick sai torjuntavuoron. Martinez palasi kehiin pudottaen Huttonin takaisin katsomoon.

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Marchessault, Kessel, Pietrangelo
+/- Martinez, Theodore, McNabb, Hague, Whitecloud, Amadio, Dorofeyev, Eichel, Barbashev, Howden, Blueger, Kolesar
- Roy, Stephenson, Quick
--

Marchessault vei Las Vegasin johtoon jo toisella minuutilla. Ykkösketjun karvaus hyökkäysalueella toimi ja perättäiset Bouchardin ja RNH:n purkuyritykset estettiin. Jälkimmäisestä katkosta Barbashev syötti heti maalin eteen ja Marchessault uitti rystyltä kiekon ohi Skinnerin. Oilersin ykkösylivoima tasoitti kuitenkin heti perään. Aloitusvoiton jälkeen Bouchard käytti kiekon RNH:lla laidassa ja saatuaan sen takaisin, rannelaukaus viuhui ohi ylemmän hyökkääjän Royn peiton aina maaliin asti. Yhdeksännellä minuutilla Whitecloud voitti luistelukisan omiin päin kuten aina viime pelissäkin sekä käänsi lasin kautta kiekon takaisin pystyyn, mutta siniviivan tuntumasta Roy-Stephenson -kaksikko ei saanut jatkettua pomppivaa kiekkoa keskialueelle. Nugent-Hopkins nappasi irtopalan ja laukoi sen ranteella takayläkulmaan tarkasti. Juuri ennen avauserän puoliväliä Karlsson kuitenkin karvasi alivoimalla kiekon Bouchardilta ja viimeisteli läpiajosta 2-2 tasoituksen. Iloa kesti kuitenkin vain joitain sekunteja, kun Oilers osui toistamiseen ylivoimalla. Viime pelin tapaan Draisaitl jäi hetkeksi liian auki nelikon keskelle ja McDavid löysi hänet oikean siiven syötöllään. Royn ja Stephensonin kommunikaatio ei pelannut kunnolla ja he olivat enemmän rinnakkain kuin peräkkäin, joten kumpikaan ei ollut sulkemassa lapaa. Viisi maalia 10 minuuttiin oli hurja alku jääkiekkopelille.

Toisen erän alkupuolella Golden Knights tasoitti 3-3:een. Uusittu kolmonen (Roy ja Amadio vaihtoivat paikkoja) karvasi kiekon takaisin itselleen hyökkäysalueella sisäänviennin jälkeen. Kessel punnersi kulmasta maalin taakse. Nurse liimasi hänet päätyyn ja Broberg otti vierestä kiekon, mutta tämän avaus kimposi Kesselin luistimesta maalille ja Amadio ohitti läheltä Skinnerin. Amadio paranteli yhden kauden maaliennätystään lukemaan 13. 26 minuutin kohdalla Oilers otti johdon kuitenkin takaisin, kun Nursen laukaus vasemmasta laidasta painui maskitta etukulmasta sisään. Tuo meni Quickin piikkiin selvästi. Reilut kuusi minuuttia ennen taukoa Draisaitl pelasi puolestaan seinän sinisen päällä, kahvitti Martinezin ja tarjoili rystylätyn Pietrangelon läpi takatolpalle, josta Kane löi sen varmasti sisään. Upea maali. Lisää löylyä tuli hetken päästä, kun Öljy teki jo kolmannen YV-osumansa. Pietrangelo irtosi maalin edestä irtokiekon perään laitaan, mutta Bouchard oli häntä nopeampi. RNH tuli apuun ja siirsi kiekon kulmaan McDavidille, joka lähti nousemaan maalille. McNabb jäi yksin kahta pelaajaa vastaan, kun Barbashev ei ajoissa laskeutunut tuuraamaan Pietrangeloa. Niinpä McDavid syötti ohi McNabbin ja Hyman puttasi takatolpalta varman maalin. AV-nelikon toiminta ei ollut synkronoitua, koska muut jäivät katselemaan taaemmas, kun Pietrangelo irtosi laitaan.

Päätöserään maaliin vaihdettiin Brossoit. Hänkin joutui antautumaan melko pian, kun Kulak karkasi jäähyltä puolittain karkuun ja ampui todella tarkasti oikeasta laidasta kiekon takatolpan kautta sisään. Lohtukavennus syntyi päätösvitosella. Pietrangelo kuljetti kiekko lavassa poltellen pelivälineen keskialueen halki ja suti sen lopuksi takatolpalle Marchessaultille, joka kiitti esityöstä.

Kuten @Amerikanihme manasi etukäteen, esitys kotona vierasreissun jälkeen jätti taas isosti toivomisen varaa. Kahden erän jälkeiset vedot olivat 12-34 Oilersin eduksi. Avauserän ainoa maalipaikka maalien lisäksi oli lopussa ylivoimalla, kun Roy syötti maalin kulmalta poikittain Stephensonille, mutta Skinner liukui sivuttain one-timerin eteen. Toisessakaan erässä paikkoja ei liiaksi ollut. Puolivälissä erää Kesselin syöttö kulmasta löysi keskustasta Stephensonin, joka lakaisi kiekon ohi puolityhjän rysän. Lopussa puolestaan ylivoimalla Barbashev kilautti keskeltä maalirautoihin. Cassidy totesi ottelun jälkeen, että joukkue yritti piestä Oilersin liiaksi tämän vahvuudessa eli hyökkäämisessä. Hänen mukaansa VGK ei puolustanut sen omalla, NHL-tasolla, vaan lähtivät liiaksi mukaan Oilersin tapaan pelata. Jotenkin minusta näytti siltä, että pelaajat olivat koko ajan askeleen jäljessä tilanteista omissa ja joutuivat juoksemaan todella paljon kiekon perässä saadakseen stoppeja. Keskittyminen ei ollut tapissa.

Roy ja Stephenson saavat miinukset osasyyllisyyksistään kolmeen ensimmäiseen takaiskuun. Varsinkin AV-pelaamiseen tuolla parilla jäi paljon parannettavaa. Quick puolestaan oli maalissa epävarma, pudotti kovin ajoissa jäihin ja oli useasti ulkona maaliltaan. Lisäksi neljäs maali olisi pitänyt torjua, joten miinus on perusteltu, kun hänelle sattui toistaiseksi Vegas-uran heikoin peli. Epävarmuus oli läsnä heti alussa, kun hän menetti kiekon päädyssä, mutta paikkasi sen mailatorjunnallaan, kun Draisaitlilla oli jo edessään tyhjä maali. Kahdeksannella minuutilla Nursen laukaus jaloista kaukaa aiheutti puolestaan jonkin verran vaikeuksia, vaikka hän vedon liimasikin. Parhaat pysäytykset tulivat kakkoserässä, kun 27. minuutilla hän nollasi maalin edestä Kanen laukauksen poikittaissyötöstä ja hetkeä myöhemmin Hymanin heitettyä kiekon laidasta maalille vastahyökkäyksessä, Quick torjui jään pinnasta Bouchardin paluulaukauksen rystyltä keskikaistalta.



Karlsson saa plussan AV-maalistaan. Kesselkin pelasi jälleen pirteästi ollen alustamassa Amadion maalia ja lisäksi hän petasi Stephensonillekin hyvän tekopaikan. Marchessault on kolmas palkittu pelaaja kahden maalin illastaan. Kyseessä oli hänen Vegas-uransa 80. vähintään kahden tehopisteen ottelu ja se on seuraennätys. Puolustuksesta parissa maalissa mukana ollut Pietrangelo saa plussan yritteliäisyydestään loppuun saakka varsinkin, kun Theodore vielä putosi kokoonpanosta kahden erän jälkeen. Tämä tutkitaan tarkemmin huomenna.

Nyt kun näyttää siltä että Silver Knights jää AHL-pleijareiden ulkopuolelle niin kuinka korkealla hierarkiassa Mannisen Sakari on Vegasin organisaatiossa? Voisi ainakin kuvitella että Manninen olisi pudotuspeleissä Golden Knightsin ensimmäisenä nostettavien pelaajien joukossa? Vai miten näette asian te Vegasin fanit?

Hieman tuuria ja sieltä sitten semmoinen villeleinomainen suoritus pudotuspeleihin näin vanhemmalla iällä niin saadaan Sakarillekin taloudellisesti turvattu loppuelämä ja liittyminen Filppulan seuraan sinne kolmen kullan klubiin.
Jos Golden Knights varmistaa divisioona- ja konferenssivoiton ennen viimeisiä pelejä, voisin kuvitella Mannisen saavan NHL-debyyttinsä avainpelaajien huilatessa. Silloin pitäisi sitten onnistua vakuuttamaan Cassidy. Kovin korkealla hierarkiassa Manninen ei kuitenkaan ole, vaan varmaankin Rondbjerg ja Froese ovat ainakin edellä, koska nämä pystyvät luonnollisemmin täyttämään aukkoja alaketjuissa ja ovat NHL:ssäkin jo aiemmin tällä kaudella pelanneet. Ja alaketjuista Cassidy mieluummin nostaa stunttaajia yläketjuihin kuin suoraan farmista, jolloin farmista tarvitaan täytettä nimenomaan alaketjuihin. Jos miettii siis vaikkapa tämänpäiväistä kokoonpanoa Oilersia vastaan, siitä pitäisi vielä 3-4 pelaajan loukkaantua ennen kuin Manninen saanee tilaisuutensa, koska jonossa ovat Cotter, Rondbjerg, Froese ja loukkaantuneena oleva Carrier, jonka tilanne kuulostaa kuitenkin siltä, että hän ei välttämättä olisi pudotuspelien alussa käytössä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
65/72 Calgary vs. Henderson

Conrad palasi pitkältä huililta hyökkäykseen. Rondbjerg oli jäänyt sivuun sitten viime matsin. Pachal kutsuttiin ylös, joten Hickeykin mahtui pakistoon, kun myös Korczak oli Rondbjergin tavoin sivussa.

Quinney - Manninen - Rempal
Loewen - Froese - Brisson
Marushev - Morozov - Conrad
Foo - Ford - Marino

Bischoff - Cormier
Hickey - Miromanov
Chayka - Mayo

Patera
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Rempal, Quinney, Miromanov
+/- Patera, Saville, Chayka, Mayo, Bischoff, Cormier, Foo, Ford, Marino, Marushev, Morozov, Conrad, Loewen, Froese, Brisson, Manninen
- Hickey
--

Pisteet jäivät isännille osumin 5-3, mutta Rempal oli taas iskussa kotikaupungissaan viettäen kolmen pisteen iltaa Quinneyn kanssa. Avausmaalin teki kuitenkin Phillips, kun rannelaukaus ylivoimalla oikeasta siivestä ohitti Bischoffin blokkiyrityksen ja samalla Pateran hanskakäden. Tasoitus syntyi pari minuuttia myöhemmin. Manninen riisti laidassa kiekon Solovyovilta, Cormier purki lasin kautta, laiturit pääsivät 2v1-vastaiskuun ja Rempal tinttasi one-timerin reppuun Quinneyn tarjoilusta. Vaikka tehopiste jäi saamatta, Manninenhan koko maalin mahdollisti vahvalla oman alueen kamppailupelaamisella. Avauserän toisella puolikkaalla puolestaan McLainin löysä rannelaukaus viivasta upposi helposti alakulmaan, vaikka se hieman Brissonin takaa tulikin. HSK:n ykkösylivoima kuitenkin tasoitti kolme minuuttia myöhemmin. Quinney laukoi ensin keskeltä blokkiin kahden miehen ylivoimalla, mutta Rempal hautasi irtokiekon vasemmasta laidasta terävällä rannelaukauksella verkon perukoille ohi Danskin.

35. minuutilla Wranglers osui kahdesti minuuttiin. Marushev ei saanut jatkettua kiekkoa ulos laidasta, vaan se jäi viivaan Kuznetsoville. Tämä nousi vasenta laitaa pitkin ja löysi takatolpalta Klapkan, joka ei erehtynyt Hickeyn hukattua kontrollin. Sen perään Solovyovin pitkä avaus alhaalta tavoitti siniseltä Phillipsin. Tämä teki oman ratkaisun 3v2-hyökkäyksessä ampuen mailansa menettäneen Mayon jaloista kiekon ohi Pateran. Hywää pelinlukua. Päätöserässä molemmat maalit nähtiin avausvitosella. Ensin 4v3-ylivoimalla Miromanovin moukari vasemmalta Rempalin poikkisyötöstä painui takakulmaan vastustamattomasti. Pian kuitenkin 3v2-vastaiskusta DeSimone tarjoili syötön oikealta maalille ja Rooney ohjasi kiekon tyhjiin Bischoffin ja Miromanovin välistä.

Patera oli neutraali. Laidoista tulleet vedot tasaviisikoin hän selvitti varmasti. Paras stoppi oli avauserässä, kun Hunt yritti nostaa läheltä etuyläkulmaan tuloksetta. Päätöserässä sama mies teki voimanousun maalille ja Cormier tuuppasi hänet Pateran päälle. Tämä jäi jäähän makaamaan hetkiseksi. Jiri jatkoi peliäkin hetken, mutta seuraavalla mainoskatkolla Saville vaihdettiin kehiin viimeisiksi 11 minuutiksi varotoimena varmaankin.

Useamman tehopisteen miehille menevät plussat, koska kukaan muu ei erottunut tasaviisikoinkaan. HSK ei päässyt ytimeen, vaan laukoi ulkokehältä kesyjä laukauksia, jotka Dansk poimi. Chayka laukoi pari kertaa siniviivasta toki lujaa lämärillä ja Cormierkin oli hiljaisemman jakson jälkeen taas enemmän esillä kiekossa, mutta eivät hekään ihan plussan arvoisesti väläytelleet. Marushev puolestaan petasi kertaalleen poikkisyötöllä tekopaikan Morozoville, mutta tämä laukoi niukasti ohi takakulman oikeasta laidasta kakkoserän alkupuolella. Hickey saa miinuksen Klapkan osumasta.

75/82 San Jose vs. Vegas

Brossoit palasi maaliin. Theodorea tarkkaillaan päivittäin, joten Hutton nousi kokoonpanoon. Whitecloud nousi McNabbin pariksi ja Hutton pelasi Haguen kanssa. Hyökkäyksessä Blueger oli viltissä, joten Roy putosi nelossentteriksi ja Cotter tuli Karlssonin ketjuun. Amadio-Stephenson-Kessel oli kolmosvitja. Ennen ottelua varmistui myös se, että Jack Eichel pääsee uransa ensimmäisiin NHL-pudotuspeleihin.




Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Hutton, Hague
+/- Brossoit, Whitecloud, Martinez, McNabb, Cotter, Dorofeyev, Eichel, Barbashev, Marchessault, Amadio, Stephenson, Kessel, Howden, Roy
- Kolesar, Pietrangelo
--

Sharks meni edelle neljännellä minuutilla. Roy hävisi aloituksen Couturelle, Bordeleau pudotti viivaan, debytantti Thrun levitti ja Ferraron one-timer ohi Howdenin peiton kimposi matkalla McNabbista ohi Brossoitin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Kolesar suorastaan syötti kiekon keskialueella vastustajan lapaan ennen vaihtoon menoa. Thrun käänsi siitä nopeasti 2v2-vastaiskun. Ferraro syötti oikeasta laidasta maalille ja Pietrangelon hukattua henkselikierron aikana miehensä, Lindblom sai rauhassa viimeistellä maalin edestä. Vegas kavensi kolme minuuttia ennen taukoa, kun Karlsson karvasi kiekon Reimerilta Dorofeyevin avulla. Reimer ehti palata maalilleen, muttei nousta jäistä, kun Hutton siirsi kiekon viereen ja Haguen lämäri painui puolityhjään rysään. Karlsson ja Dorofeyevkin olisivat syöttöpisteet ansainneet karvaamisesta.

Toisen erän alussa ylivoimalla Vegas tasoitti. Peruskuvio toimi, kun Eichel syötti maalin kulmalle, Roy jatkoi tarkasti AV-nelikon keskelle ja Barbashev naulasi ensimmäisen ylivoimamaalinsa ritarina Sturmin ja Couturen välistä. 31. minuutilla Sharks palasi johtoon 3v2-vastaiskusta. Stephenson kuljetti liian ahtaaseen rakoon hyökkäyssinisellä. Vastahyökkäyksessä Whitecloud hidasti Petersonia, joka syötti poikittain Kautille. Tämä puolestaan jatkoi kiekon oikeasta laidasta maalille McNabbin läpi. Whitecloud ei ehtinyt enää estää Hertlin keskikaista-ajoa, vaan tämä ohjasi kiekon reppuun maalin edestä. Laukaukset maalia kohti olivat kahden erän jälkeen vain 11-9, mutta joukkueiden tehokkuus oli kunnossa. Moni kuti toki jäi matkalle luistimiin tai mailoihin, joten ei peli ihan niin tylsä ollut kuin laukauksista voisi päätellä. Sharks sai paljonkin ylivoimahyökkäyksiä Golden Knightsin huolimattoman kiekollisen pelin seurauksena, mutta viimeiset ratkaisut suunnanmuutoksissa epäonnistuivat lukuun ottamatta maalitilanteita.

Päätöskympin aluksi kolmosketju tasoitti 3-3:een. Hutton tuki hyökkäystä ja kuljetti kiekon sisään vasemmalta. Peli juuttui kulmaan, mutta Hutton kamppaili kiekon viivaan Karlssonille ja sai sen takaisin sitten vasempaan laitaan. Keskeltä löytyi auki Stephenson, joka laukoi ykkösellä. Maalilla Amadio kyykytti Ferraroa ja lapioi reboundin sisään. Kaksi pistettä jäi kuitenkin San Joseen, kun jatkoajalla Pietrangelon poikittaissyötön katkaisi Couture ja läpiajosta tämä laukoi kiekon kirjaimellisesti Brossoitista läpi.

Kolesar otti avauserässä pari perättäistä boksia ja lahjoitti 2-0 maalin, joten hän saa miinuksen. Pietrangelollekin sattui ohipeli niin kiekollisena kuin kiekottomana. Hague-Hutton sen sijaan oli ehjin pakkipari ja jäällä parin maalin aikana, joten he saavat plussat. Omissakaan tuo kaksikko ei vuotanut, vaan käänsi peliä hyvin. Hyökkäyksessä vakuutti Karlsson, joka hankki kaksi jäähyä vastustajalle samanlaisille leikkauksilla vasemmasta laidasta keskustaan ja molemmilla kerroilla hänet kampattiin. Pelirohkeus oli kunnossa. Lisäksi Karlsson oli myös värkkäämässä kahta maalia, joihin ei kuitenkaan tehopisteitä saanut, mutta kokonaisvaltaisuus oli tässä pelissä ylivertaista hyökkääjien joukossa.

Neutraaleista ukoista Whitecloud laukoi ahkerasti siniviivasta, mutta lähes kaikki vedot menivät Reimerin syliin. Marchessault oli esillä kakkoserässä ohjaten ensin pakin pihdeistä McNabbin syötön ohi maalin ja laukoen myöhemmin 2v1-hyökkäyksestä itse yli maalin railakkaasti. Eichelin vitja ei muutoin luonut juuri mitään. Cotter-Dorofeyev kaksikkokin oli aika pimennossa muutoin, mutta kertaalleen avauserässä Cotter karvasi kiekon ja jätti sen Dorofeyeville, jonka löysä veto slotista meni kuitenkin ohi maalin. Alaketjuista Roy oli esillä ylivoimilla operoiden ihan kivasti maalin kulmalla, mutta ei sekään ihan plussan arvoista toimintaa ollut ja toisaalta aloitusympyrässä hän ei loistanut, mikä näkyi avausmaalissakin. Maalissa Brossoit Reimerin tavoin liimasi aika hyvin viivalaukaukset ja lähempää tulleissa vedoissa olikin sitten usein joku kenttäpelaaja edessä. Paras torjunta oli ehkä kakkoserässä kilvellä, kun Hertl laukoi terävästi ylivoimalla vasemmasta siivestä kohti yläkulmaa.

Lopuksi yksi tilastonosto ennen tunnin päästä alkavaa Wranglers-HSK -mittelöä:

 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
66/72 Calgary vs. Henderson

Smith palasi rosteriin ja Marino katsomoon. Viime kevään tehovitja Loewen-Conrad-Marushev palautettiin pitkästä aikaa yhteen. Viime pelissä tärskyn saanut Patera ei ollut pelikykyinen, joten Papirny kutsuttiin ylös.

Quinney - Manninen - Rempal
Brisson - Froese - Smith
Ford - Morozov - Foo
Loewen - Conrad - Marushev

Bischoff - Miromanov
Hickey - Cormier
Chayka - Mayo

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Quinney
+/- Saville, Chayka, Hickey, Cormier, Bischoff, Miromanov, Loewen, Conrad, Marushev, Ford, Morozov, Marushev, Brisson, Froese, Smith, Rempal, Manninen
- Mayo
--

Wranglers meni edelle kuuden minuutin jälkeen alivoimalla. Saville torjui ensin Bishopin läpiajon, mutta tämä haki kiekon kulmasta itselleen, siirsi Rempalin sivuun ja antoi lätyn maalille Jonesille, joka kuritti ex-seuraansa. Sama kaksikko oli värkätä toisenkin AV-osuman viisi minuuttia myöhemmin, mutta Jones laukoi slotista voimalla niukasti ohi maalin sillä kertaa. Kahden miehen ylivoimalla Calgary lisäsi johtoaan kakkoserän alussa. Jones laukoi ensin slotista irtokiekon tolppaan ja Klapka siivosi maalin kulmalta reboundin verkkoon Bischoffin vierestä. 33. minuutilla Jones lähetti syötön laidan kautta takasiniselle Klapkalle, joka punnersi läpiajoon ohi Chaykan ja viimeisteli sitten rystyviennillä kiekon ohi Savillen.

Päätöserän alussa Chayka paikkasi edeltävän maalin karkaamalla alivoimalla oman pään aloituksesta läpiajoon vahvoin potkuin parin pelaajan välistä. Takapaine oli luja, mutta Chayka sai jonkinlaisen vedon aikaan ja perässä tullut Poirier vielä suti maaliviivalta kiekon omiin yrittäessään purkaa sitä Wolfin torjunnan jälkeen. Päätöskympillä isännät osuivat vielä kahdesti. Chayka liimasi oman miehensä päätyyn, mutta Phillips pyörähti Mayon ja Foon välistä liikkeelle kulmasta maalin taakse, josta hän poimi Kuznetsovin nousun ja tämä tinttasi vastakiekkolämärin ohi Savillen. Loppuluvut 5-1 sijoitti tyhjiin Klapka täydentäen hattutempun ja Jones puolestaan ykkössyötön myötä merkkautti jo neljännen tehopisteensä.

Aika sekavaa viisikkopelaaminen jälleen vaihteeksi oli eikä omissakaan noppavitonen ollut tiivis, vaan rakoili. Myös perussyöttöjen laatu jätti toivomisen varaa ja avauserässäkin suurin osa suorahyökkäyksistä katkesi siksi jo keskialueella, joten vedot olivat 12-5 vielä 17 minuutin kohdalla. Ylivoimillakaan kuvion rauhoittaminen ei onnistunut. Muut erät eivät juurikaan parannusta tuoneet, vaan Calgary ansaitsi voittonsa.

Rempal oli taas esillä taas alusta asti. Avausvaihdossa hän kuljetti lennokkaasti keskialueen läpi ja laukoi lopuksi logoon pakin jaloista. Kolmannella minuutilla hän haki syöttöä takatolpalle ja kiekko otti kimmokkeen Quinneyn luistimesta, mutta Wolf reagoi siihen hywin lähitorjunnalla. Päätöserässä hän puolestaan kilautti alivoimavasturista tolppaan. Toki mies oli osasyyllinen avausmaaliin lepsulla kamppailupelaamisellaan, muttei se kuitenkaan vaakaa miinukselle kallistanut.

Quinney saa ainoana plussan, koska hän oli isoin uhanluoja. 26. minuutilla toki mies missasi alivoimaläpiajon laukoen ohi maalin ja hetken päästä ylivoimalla rannelaukaus kilahti tolppaan läheltä maalia Mannisen sisäänviennin jälkimainingeissa. 37. minuutilla hän puolestaan oli alivoimalla syöttölautana Marusheville, joka vastaiskun lopuksi laukoi slotista räpylään. Heti sen perään seuraavassa hyökkäyksessä Quinney itse haastoi Poirierin, veivasi tämän vipuun, pääsi nokikkain Wolfin kanssa ja vei kiekon pitkälle rystylle, mutta viimeistely osui vain tolppaan. Summa summarum, Quinney oli tasapaksusta laumasta se, joka erottui edes jotenkin edukseen ja pääsi paikoille.

Morozovista jäi mieleen avauserän nopea passi siivestä keskustaan, josta Froese tuhlasi avopaikan ylivoimalla. Kakkoserässä puolestaan hän ohjasi maalin kulmalta Bischoffin viivapassin hieman ohi maalin. Maalissa Saville oli takaiskuille syytön. Parhaat torjunnat olivat kakkoserän alussa Jonesin nollaus slotista hanskakopilla ja päätöserän alussa Phillipsin one-timerin vangitseminen räpylään niin ikään.

Huolestuttavin asia oli se, että Miromanov loukkaantui toisessa erässä, kun hän vastataklasi oman maalin takana vastustajan pelaajaa. Jalka otti ikävästi osumaa ja hän jäi muutamaksi minuutiksi makaamaan jäähän ennen talutusta koppiin. Jos Golden Knights menee pitkälle playoffeissa, Miromanov olisi ollut tärkeä syvyyspuolustaja kaiken varalta, mutta nyt kausi saattaa olla jopa ohi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
76/82 Vegas vs. Minnesota

Brossoit pysyi maalissa. Dorofeyev lähti vilttiin, joten Roy nostettiin kakkosketjuun ja Blueger palasi nelosen keskelle.

Arvosanataulukko
++
+ Brossoit, Hutton, Eichel, Stephenson, Barbashev, Howden
+/- Hague, Whitecloud, Martinez, McNabb, Pietrangelo, Marchessault, Karlsson, Cotter, Roy, Amadio, Kessel, Blueger, Kolesar
-
--

Tasan viiden minuutin kohdalla Wild teki ainokaisensa. Stephenson ja kakkospakkipari McNabb-Whitecloud hävisivät päädyssä 3v3-tilanteen. Eriksson Ek pudotti McNabbin pihdeistä viivaan. Klingberg laukoi ohi Amadion peiton ja päätykamppailusta maalille ryntäsi Boldy ohjaamaan kiekon verkkoon, vaikka Whitecloud kintereillä olikin, muttei vain saanut horjutettua riittävästi nuorukaista, jottei tämä olisi osunut kiekkoon maalin kulmalla. Vegas tasoitti tasavajaalla illan toisella laukauksellaan kohti maalia. Eichel kuskasi kiekon sisään ja laukoi oikealta napakasti, mutta Fleury torjui kiekon vasempaan laitaan. Hutton pinchasi vastaan, käytti kiekon päätyyn liikkuneella Eichelilla ja saatuaan sen takaisin, tykitti vasemmasta ympyrästä suoraan syötöstä takakulmaan. Tovin päästä puolestaan suoraan Stephensonin aloitusvoitosta Whitecloud vain laukoi vasemmasta laidasta kiekon maalille ja se upposi tolpan kautta sisään, kun Fleury haroi tyhjää. Mediatiimikin oli aprillitunnelmissa liveseurannan oltua tekoälymaisen kuivaa hassuttelun sijaan:






Toisen erän alkupuolella Barbashev haki laidasta oman laukauksensa paluukiekon ja poimi suoraan vaihdosta keskustaan uineen Howdenin, jonka rannelaukaus upposi takakulmaan. Loppuluvut viimeisteli tyhjiin puolestaan Stephenson, kun hän ja Roy antoivat hyvin painetta omalla siniviivalla. Esitys oli kaikkinensa aika hallittu avauskympin jälkeen. Siinä vaiheessa vedot taisivat olla vieraille vielä 2-10, mutta sitten peli tasaantui ja jopa vähän kääntyi isännille. Golden Knightsin moraali oli kunnossa ja kenttäpelaajat luistelivat hyvin välit tukkoon, jos sellaisia oli keskialueella tai omissa. Wild ei mitään kovin pitkiä kulmaralleja saanut luoduksi. Kotijoukkueenkaan hyökkääminen ei ollut mitään säkenöintiä, mutta se oli tehokkaampi poppoo ja jossain määrin vähän jämäkämpi kamppailuissa pelin edetessä. Revanssi on edessä ylihuomenna Minnesotassa, joka on ollut yksi seurahistorian vaikeimmista vieraspelipaikkakunnista.

Vaikka päätöserässä vedot olivat 21-4, Brossoitia kohti tulleet pari tilannetta olivat sitäkin vaarallisempia. Ensin hän nollasi slotista vastaiskun lopuksi Reavesin rannelaukauksen rintapanssarillaan ja hetken päästä tolppa pelasti takaiskulta, kun Brodin pääsi laukomaan samanlaisesta mestasta. Brodinille siunaantui vielä kymppi ennen loppua toinenkin mainio kavennuspaikka, kun hän sai kulmasta lätyn painottomalle puolelle, mutta Brossoit liukui painavan one-timerin tielle hyvin. Kaikkiaan Brossoitin sijoittuminen oli kunnossa ja olemus rauhallinen maalissa. Se näkyi alivoimillakin, kun hän pysäytti mm. heti ottelun alussa Eriksson Ekin päätypassista Zuccarellon yhden kosketuksen viimeistely-yrityksen slotista ja myöhemminkään kakkoserän lopussa Johanssoninkaan terävä laukaus keskustasta ei Brossoitia ohittanut.

Kenttäpelaajista Huttonille menee plussa maalista ja yhteistyö toimi taas tasaviisikoin ihan kivasti Haguen kanssa. Eichel puolestaan oli alustamassa kahta ensimmäistä osumaa saaden siksi positiivisen merkinnän. Hänellä itselläänkin oli hyvä tontti päätöserän alussa, kun Barbashev tarjoili päädystä lätyn luukulle, mutta Fleury pysäytti Jackin laukauksen läheltä. Barbasheville menee plussa mm. tuon tilanteen ja 3-1 maalin esityön johdosta. Luistin kulki hänelläkin mukavasti ylös-alas. Stephenson puolestaan keräsi pari tehopistettä ja Howden maalinsa lisäksi mm. alusti päätöskympin aluksi Kesselille loistavan tekopaikan oikealle tekopaikalle, mutta Fleury ryösti hänet sivuttaisliiketorjunnalla.

Neutraaleista pelaajista Marchessault tuhlasi seitsemännellä minuutilla vähän vastaavan paikan, kun Blueger jäi varmistamaan viivaan ja Pietrangelo nousi vasempaan kulmaan, josta hän antoi lätyn maalille, mutta Joonatan laukoi läheltä yli vapaasti. Ottelun puolivälissä ylivoimalla Pietrangelon viivalaukaus teki puolestaan ikävämpää jälkeä, kun Barbashev ohjasi sen matkalla Royn lärviin, mutta tämä kyllä kopissa käytyään palasi vielä peliin mukaan. McNabb puolestaan kertaalleen nousi hyvin esiin vasemmasta laidasta päätöserässä saaden sinne poikittaissyötön, mutta Fleury tyylitteli tuulimyllytorjunnan hänen rannelaukaukseen.

Cassidy harrasti ketjurallia kakkoserän alusta alkaen. Stephenson nostettiin kakkosketjun laitaan, Cotter putosi neloseen ja Howden siirtyi kolmossentteriksi. Kaipa nuo muutokset pelaamista piristivät, mutta aika kaukana ainakin vielä ollaan Cassidyn tavoitteesta, koska hänhän totesi jokin aika sitten, että ideaalitilanteessa Roy olisi nelossentteri ja Stephenson muistaakseni kolmosessa, mutta nyt kahdessa viimeisessä erässä Karlssonin ketjussa oli yhtäkkiä kolme sentteriä yhdessä. Ihan mielenkiintoista nähdä, että miten rotaatio tästä eteenpäin menee. Eichelin ketju vaikuttaa koskemattomalta, mutta muut ketjut ovat eläneet viime aikoina osin toki Smithin putoamisen vuoksi. Kolesar olisi pelillisesti varmaan heikoin lenkki juuri nyt, mutta häntä ei koodistosyistäkään olla pudottamassa nelosketjun laidasta, joten varmaan Cotter, Dorofeyev, Blueger ja ehkä Amadio vuorottelevat kokoonpanon ulkopuolella.

Mitä tulee Stoneen, tämä oli kuulemma käynyt jo kevyesti luistelemassa, mutta osana kuntoutusprosessia. Smith oli puolestaan jo harjoittelemassa ilman kontaktia, joten hänen voisi kuvitella pelaavan vielä runkosarjan aikana. Theodore sen sijaan ei ole käynyt luistelemassa viimeisimmän vamman jälkeen.

Lopuksi tuoreimmalta suomalaiseltamme näyte rannelaukauksesta WHL:stä:


 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
77/82 Minnesota vs. Vegas

Brossoit jatkoi maalissa, koska Quick pelaa huomenna. Smith palasi kokoonpanoon ottaen paikkansa Karlssonin viereltä. Toisessa laidassa oli Dorofeyev, joten Cotter ja kipeyden takia Stephenson putosivat sivuun. Roy sentteröi kolmosta laidoillaan Howden ja Kessel, kun Amadio ja Kolesar oli Bluegerin rinnalla nelosessa.

Arvosanataulukko
++
+ Brossoit, Hutton, Blueger, Kolesar, Roy, Smith, Karlsson, Dorofeyev
+/- Pietrangelo, Martinez, McNabb, Whitecloud, Eichel, Barbashev, Marchessault, Howden, Kessel, Amadio
- Hague
--

Lännen kärkikamppailun avausvitosella Vegas hukkasi ylivoiman saamatta aikaan muuta kuin Kesselin maskittoman rannelaukauksen vasemmasta siivestä. Sen perään Brossoit joutui venymään ensi kertaa, kun Wild pääsi 2v1-hyökkäykseen, mutta hän koppasi komeasti Steelin rannelaukauksen. Kahdeksannella minuutilla McNabb laukoi siniviivasta ohi maalin. Roy oli kärppänä päätylautapompussa laukoen sen Gustavssonin patjoihin. Puolivälissä erää Golden Knights teki avausmaalin. Sitä edelsi nelosketjun pitkä kulmaralli, jonka lopuksi Blueger pudotti kiekon viivaan, Hutton laukoi ohi hyökkääjän peiton ja Kolesar ohjasi kauden kahdeksannen osumansa maalin edestä. Wildinkin PAPP:ssa keskusta oli niin ummessa, että Vegasin oli haettava ratkaisua viivan kautta tyhjästä tilasta ja se toimi. Vedot kohti maalia olivat tuolloin 3-7. Golden Knightsinkin oman siniviivan puolustaminen oli hyvää ja erityisesti alanelikko oli jopa tavallista lähempänä toisiaan, jolloin Minnesotan oli kyllä todella haastavaa päästä syöttelemällä hyökkäysalueelle. 13. minuutilla kuitenkin Hartman teki voimanousun tasavajaalla ohi Karlssonin, mutta Brossoit selvitti tilanteen. 17. minuutilla ylivoimalla puolestaan Smith laukoi kertaalleen logoon laidasta. Ylivoimanhan Vegas sai siitä, kun Howden pääsi vastustajan ihon alle kolaamalla Boldyn kulmassa nurin ja siitä Eriksson Ek ei pitänyt.

24. minuutilla Wild tasoitti 1-1:een. 3v3-vastaiskussa Reaves potkaisi keskialueella kiekon eteenpäin Duhaimelle, joka luisteli kylmästi ohi telineisiin jääneen Haguen ja laukoi sitten yläkulmaan suoraluistelusta. Maalia seurasi Golden Knightsin hyvä alivoima erityisesti Royn johdolla eikä Wild luonut mitään. Golden Knightsin hyökkääminen oli kauttaaltan aika olematonta eritoten erän avauspuolikkaalla ja Wild vuorostaan tukki keskialueen loistavasti. 33. minuutilla Steel puolestaan voitti jossain määrin luistelukisan McNabbia ja Whitecloudia vastaan ja syötti oikeasta laidasta takaviistoon Merrillille, joka päätti vastahyökkäyksen rannelaukaukseen Brossoitin syliin. Tämä potki hyvin vastaan ja vangitsi kudin ilman reboundia.

Hetkeä myöhemmin Martinezin luistinkamppi kulmassa Zuccarelloon kostautui. Ylivoimalla Klingberg tanssi siniviivassa sivuttain ja sai vetolinjan auki. Ensin ylempänä hyökkääjänä ollut Karlsson paineisti kiekollista pelaajaa kuten piti, mutta kun Klingberg liikkui sivuttain tarpeeksi pitkälle, hän pudotti alemmas ja oli Smithin vuoro prässätä, kun Klingberg lähestyi hänen puoltaan jäästä, mutta samalla kun Karlsson ja Smith vaihtoivat rooleja lennosta, heidän väliinsä jäi riittävä rako, josta Klingberg lähetti salamannopean rannelaukauksen ja se painui yläkulmaan Eriksson Ekin tehtyä erinomaisen maskin. Loistavasti Klingberg ajoitti laukauksensa monen vuoden kokemuksella. Golden Knights ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan tuli 2-2:een pian. Karlsson karvatessaan sai lapaa väliin Boldyn pystysyöttöön ja Smith nappasi sen haltuunsa keskialueella. Tämä kuljetti kiekon vasemmasta laidasta takaisin hyökkäysalueelle, jätti sen Dorofeyeville ja Pavelin hurja lämäri kaukaa upposi etualakulmaan ohi Gustavssonin. Tietysti veto tuli hieman piilosta, mutta veskarin piikkiin se silti meni. Tauolle mentiin silti 3-2 luvuissa, kun päätösminuutilla Smithin kääntö laidasta keskustaan ei löytänyt omia ja peli kääntyi omiin. Tilanne oli kontrollissa, sillä Vegasilla oli kolme pelaajaa kiekon alla kahta Wild-hyökkääjää vastaan, mutta Kolesar ja Hutton eivät vain saaneet ilmasta katki Boldyn rystylättyä Eriksson Ekille. Tämä antoi seinäsyötön takaisin vasemmalta puolelta oikealle takatolpalle ja kiekko lirui vuorostaan Pietrangelon läpi Boldylle, joka lapioi sen tyhjiin. Halpa maali, mutta joskus noita tulee.




Päätöserän alussa Eichel menetti kiekon omalla sinisellä hyökkäykseenlähdössä. Hartman riisti ja pääsi nokikkain Brossoitin kanssa, mutta tämä pelasti Eichelin patjatorjunnallaan. Eichel oli menetysmasiina ja hänen ketjunsa ollessa jäällä kaikki vedot olivat 6-13, joten 5v5-peli ei sujunut ykkösvitjalta. Noin muutoin päätöserän avauskymppi oli tasaista miekkailua. Royn vahva maila jäi hyökkäysalueella mieleen parissa karvaustilanteessa.

52. minuutilla Middleton laukoi viivasta ruuhkan läpi. Brossoit pudotti kiekon, mutta puolustajat siivosivat sen ennen Zuccarelloa. Toisessa päässä Dorofeyev puolestaan kampattiin maalin kulmalla irtokiekkotaistossa. Vegas pelasi illan parhaan ylivoimansa, muttei onnistunut maalinteossa. Eichel latasi one-timerin yli maalin ja sen perään alusti vasemmalta tekopaikan slottiin Barbasheville, mutta tämän toisen kosketuksen laukaus kilpistyi Gustavssoniin. Lopussa ilman maalivahtia Vegas kuitenkin kipusi 3-3:een. Hurjan paineen lopuksi Eichel haki irtokiekon päädystä, käänsi sen slottiin ja Dorofeyev kiskaisi kiekon vasempaan yläkulmaan löydettyään tyhjää tilaa riittävästi. Pietrangelo pelasi varsinkin erinomaisen vaihdon pitäen siniviivan kiinni ja toimittaen ruokaa maalille jatkuvasti. Kyseessä oli muuten Dorofeyevin uran ensimmäinen kahden maalin ottelu NHL:ssä:







Jatkoajalla ainoa mainittava tekopaikka tuli kolmannella minuutilla, kun Roy mailapuolusti terävästi omalla sinisellä ja käynnisti 2v1-vastaiskun. Karlsson sai käännettyä kiekon puolustajan läpi viereen Pietrangelolle, mutta Gustavsson liukui patjatorjuntaan. Pilkut aloitti Zuccarello laukoen mailanvarteen. Eichel puolestaan upotti rannelaukauksen tarkasti tolpan kautta oikeaan kulmaan. Gaudreaun ratkaisu oli samanlainen ja rannelaukaus upposi vasempaan kulmaan. Marchessault puolestaan yritti kopioida Eichelia, mutta Gustavsson koppasi vedon. Boldy puolestaan hukkasi kiekon kesken rystynoston ja Roy rystyviennin jälkeen nosti kiekon kilpeen, kun Gustavsson pysyi hyvin harhautuksessa mukana. Neljännessä parissa Eriksson Ek teki huikean osuman, kun Brossoit tökkäsi kiekosta ohi ja sen jälkeen längeissä oli tilaa. Dorofeyev kuitenkin painetilanteessa onnistui tasoittamaan, kun hän granlundmaisesti (2011) vei vastustajan maalivahdin vartaloharhautuksella toiselle planeetalle ja kuljetti sitten kämmeneltä kiekon tyhjiin. Viidennessä parissa Hartman puolestaan laukoi päin Brossoitia. Smith teki todella nopean kämmenrystyharhautuksen ja napautti sitten kiekon längistä sisään. Voittomaali paluupelissä oli mukava asia varmastikin hänelle. Ensimmäistä seurahistoriassa oli myös syytä kaivaa esiin luudat Minnesotaa vastaan, koska kaikki runkosarjan keskinäiset ottelut päättyivät Vegasin voittoon.




Brossoit otti maalissa voittavia torjuntoja ja ansaitsee plussan. Hutton-Blueger-Kolesar kolmikolle merkitään plussat puolestaan avausmaalista. Royn mailapaine läpi illan oli niin vaikuttavaa, että siitäkin on palkinto annettava taulukkoon. Sekä karvatessa että omalla alueella puolustettaessa riistoja syntyi, vaikka niitä tilastoihin merkittiin vain yksi. Jääaikaa tuli ansaitusti yli 21 minuuttia, joka oli hyökkääjistä toiseksi eniten. Luonnollisesti myös illan tehoketju eli Karlssonin koostumus saa plussat. Dorofeyev teki epävirallisen hattutempun kahdella pelitilanne- ja yhdellä rankkarimaalilla. Karlsson nappasi molempiin syötöt, kun hän hipaisi matkalla Eichelinkin päätysyöttöä ennen 3-3 tasoitusta. Smith puolestaan huipensi onnistuneen paluuottelunsa voittomaaliin pilkkukisassa. Hague saa miinuksen 1-1 tasoituksen väärästä sijoittumisestaan, jonka johdosta hän jäi jälkeen Duhaimesta. Eichel puolestaan oli heikko ensimmäiset 59 minuuttia ottelusta, mutta loppuhetkien tasonnosto kallisti arvosanan miinuksesta neutraaliin.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
78/82 Nashville vs. Vegas

Quick oli maalissa. Amadio putosi sivuun, kun Stephenson oli tervehtynyt kolmosen keskelle. Roy korvasi Dorofeyevin Karlssonin ketjussa ja Pavelia kokeiltiin Stephensonin laidalla. Howden valui takaisin nelosketjuun.

Arvosanataulukko
++
+ Pietrangelo, Marchessault, Stephenson, Kessel, Eichel
+/- Hague, Hutton, Whitecloud, McNabb, Martinez, Karlsson, Smith, Dorofeyev, Roy, Barbashev, Blueger, Howden, Kolesar, Quick
-
--

Preds meni avauserässä johtoon, kun Kessel haki syötöllään keskustasta Stephensonia ja saikin vasemmasta laidasta syötettyä tämän lapaan, mutta passi oli sen verran luja, että Stephenson ei saanut sitä kunnolla haltuun, vaan Novak karkasi puolittaisiin läpiajoon toiseen suuntaan ja nosti rystyltä kiekon etuyläkulmaan yli Quickin räpylän. Ihan oikein minusta Kessel haki syöttöä parhaaseen sektoriin ja tuossa kävi vain osittain huono mäihä. 2-0 maali syntyi puolestaan ylivoimalla. Novak ja Barrie kierrättivät takakolmiossa kiekon oikeaan laitaan Tomasinolle. Tämä laukoi matalan vedon maalille ohi McNabbin peiton. Glass oli ronkkimassa irtokiekkoa Whitecloudia vastaan ja sai siirrettyä sen painottomalta puolelle maalille kaventaneelle Novakille, joka nosti kiekon maalin kattoon, kun Howden suti siitä ohi. 3-0 johtokin oli lähellä, kun Vegasin hukkaaman ylivoiman jälkeen Predators sai kiekon maaliin. Hutton jätti oman maalin takana kiekon suoraan vastustajalle paineen alla ja siitä Preds-peluri syötti välittömästi maalin eteen. Kiekko pomppi tyhjän maalin tuntumassa, kun Quick oli hieman ulkona maalin suulta, mutta lopulta Hague sitoi Barrien mailan niin, että tämä joutui luistimellaan potkaisemaan kiekon tyhjiin ja osuma hylättiin.

26. minuutilla Vegas kiipesi peliin mukaan. Kessel ja Stephenson painivat onnistuneesti oikeassa laidassa staattisessa tilanteessa ja saivat kaivettua kiekon painottomalle puolelle Pietrangelolle, joka nousi esiin poikittaissyötön saatuaan ja laukoi takapatjaan. Kessel ehti maalin kulmalle kamppailemaan irtokiekosta Gravelia vastaan ja tämän epäonneksi rebound kimposi miehestä itsestään omaan rysään. Pietrangelo nousi näin ollen kymmenen maalin kerhoon. Stephenson puolestaan on enää neljän syöttöpisteen päässä Perronin yhden kauden syöttöennätyksestä (50). Tasoitus syntyi puolestaan ajassa 33:39. Eichel käynnisti omista vastaiskun ja Marchessault kuljetti kiekon läpi keskialueen yksin neljää Preds-pelaajaa vastaan, jotka jättivät hänelle kunniakujan keskelle. Siniviivan ylitettyään Joonatan jätti kiekon Pietrangelolle, joka nousi slottiin ja laukoi tarkasti takakulmaan illan toisen osumansa. Tehopiste oli Pietrangelolle kauden 52. ja se sivuaa seurahistorian puolustajien yhden kauden piste-ennätystä, jonka Theodore viime kaudella teki.

Päätöserä oli maaliton, mutta jatkoaika ei. Marchessault roikkui itsensä jäähylle ja 4v3-ylivoimalla oma koira puri. Glass haki poikittaissyöttöä maalin kulmalta toiselle, mutta kiekko kimposi McNabbin luistimesta omaan maaliin tolpan kautta. Se sattui, mutta olin myös iloinen Glassin puolesta, jolla on nyt 67 ottelun jälkeen koossa tehot 14+19=33 samalla, kun Patrickin ura lienee taputeltu. Nojoo, tarpeeton kuitti ja kaikki pelaajakaupat eivät voi onnistua:




Pelin kuva oli varsinkin avauserän jälkeen se, että Golden Knights vyörytti todella pitkiä hyökkäyksiä ja Preds tukki vegasmaisesti vain keskustan pitäen vastustajansa ulkokehällä. Golden Knights laukoikin enimmäkseen viivasta tai laidoista pääsemättä kovin hyvin ytimeen. Hyökkäysalueajassa oli hurja ero, kun ottelun päätyttyä Vegasilla taisi olla ainakin seitsemän minuuttia enemmän sitä tilillään. 45 minuutin kohdalla ero oli jo kuusi minuuttia. Varsinkin toinen erä oli yhtä päätä vetojen oltua 5-12, mutta VGK ei tosiaan laukonut edes jokaisesta paikasta, vaan piti kiekkoa ja etsi parempia tilaisuuksia. Kotijoukkueen sankari oli myös Lankinen, joka oli muuri aika ajoin.

11. minuutilla Eichel siirsi vastaiskussa kiekon oikeaan laitaan Dorofeyeville, jolle avautui yllättävän paljon tilaa kaventaa keskelle, kun Eichel vei keskikaistalla pakin mukanaan maalille. Dorofeyev kuitenkin nosti läheltä kiekon yli maalin. 14. minuutilla ylivoimalla Pietrangelon painava lämäri aiheutti vaikeuksia Lankiselle ja seurauksena oli kahden miehen ylivoima, kun McDonaugh huitoi irtokiekkoa korkealla mailalla Royn kanssa painittuaan. Kahden miehen ylivoimalla Lankinen oli hyvä, kun Golden Knightsin tulituksessa hän kesti. Gravel toki blokkasi ehkä sen parhaan paikan, kun Eichel syötti maalin kulmalta keskelle ja Marchessault latasi ranteella viiksiltä päin blokkia, mutta muutoin Eichelin pienen kulman etuyläkulmanostot, Marchessaultin one-timerit kauempaa ja Royn reboundsurvomiset maalin edestä Lankinen selvitti.

Toisen erän alussa Hutton oli noussut kulmaan ja tuli sieltä kiekon kanssa ulos vääntötilanteesta. Hän petasi poikittaissyötöllä Marchessaultille tekopaikan, mutta tämä laukoi yli. 29. minuutilla Marchessault puolestaan löysi päätypassillaan keskeltä Dorofeyevin, joka laukoi patjaan eikä Joonatan itse maalin kulmalta saanut reboundia myöskään ohi Lankisen. Tekopaikkaa edelsi Eichelin loistava takakarvaus siniviivan tuntumassa eikä Preds päässyt purkamaan. Mitä tulee Dorofeyeviin, tämä tosiaan nostettiin kesken pelin Eichelin ketjuun ja Barbashev putosi kolmoseen. Ihan mukavasti kemiat löytyivät heti Eichelin ja Marchessaultin kanssa ja paikkoja sateli muutamia. Päätöserästä jäi mieleen puolestaan se, että 53. minuutilla Stephenson oli varmistamassa viivassa ja lähetti poikittaissyötön Pietrangelolle, jonka one-timerin vasemmasta laidasta Lankinen kuitenkin nollasi patjoillaan, joten uran ensimmäinen hattutemppu jäi yhä haaveeksi. Pari minuuttia myöhemmin Vegas vietti noin pari minuuttia lähes yhtä soittoa isäntien alueella käyden vain pikaisesti keskialueella. Painostusjakson päätteeksi Smith sai pomppukiekon haltuunsa oikeassa ympyrässä, mutta Lankinen torjui rannelaukauksen ja siirsi sitten maalin paikoiltaan viivytysjäähyn arvoisesti, mutta sitä ylivoimaa Vegas ei kyennyt hyödyntämään, joten peli eteni jatkoajalle, jossa kotijoukkue oli parempi.

Pietrangelolle menee tietysti plussa kahden maalin illasta. Hän laukoi hanakasti ja oikeastaan kaikissa laukauksissa oli laatua eivätkä ne olleet vain sutaisuja kohti maalia. Kessel-Stephenson kaksikon toiminnasta pidin hyökkäysalueella muutoinkin kuin 2-1 maalissa. He olivat hyviä laidoissa ja pysyivät kiekossa mainiosti vaihdosta toiseen. Marchessault puolestaan saa plussan 2-2 maalin alustuksestaan. Eichel puolestaan oli niin ikään myös värkkäämässä toista Vegasin osumaa, mutta pelinrakentelu hyökkäysalueella ja mailapaine jättivät myös positiivisen mielikuvan. Kyky pysyä kiekossa hyökkäysalueella oli Kesselin ja Stephensonin tavoin joukkueen parhaimmistoa.

Quickille harkitsin miinusta, koska hän putosi jäihin kovin helposti varsinkin avausmaalissa. Päätöserässä hän puolestaan harvoissa laukauksissa pomputteli eteensä, kun Afanasyev ja Glass laukoivat kauempaa ranteella. Toisessa erässä häntä ei testattu, kun Vegas jatkuvalla paineellaan kiekolliseen pelaajaan minimoi vastustajan kiekonhallinnan ja siten laukausuhan. Suunnanmuutospuolustaminen toimi myös, koska hyökkääjät polkivat lujaa alaspäin eivätkä fuskanneet. Avauserässä Quick nappasi varmaankin illan parhaan torjuntansa, kun hän nollasi 2v1-tilanteessa Sissonsin kudin vasemmasta laidasta kilvellään, mutta muita vaarallisia ylivoimahyökkäyksiä kohti Vegasin maalia ei sitten tullutkaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Katsomatta @Salming:in kommentteja eilisestä Nääsville-pelistä, totean, että pitkästä aikaa näkyi minullakin peli telkkarissa. Päällimmäiset kommenttini ovat, että Vegasin peli näytti taas väkisin yrittämiseltä, sekä tehottomalta painostamiselta, josta näkyvin esimerkki oli Aikkeli, ja jonka seurauksena (ei siis yksin Aikkelin) ansiokkaasti hävittiin jatkoajalla.

Quick oli maalilla neutraali mielestäni.

Varsinkin ensimmäisessä erässä huomioni kiinnittyi Dorofeyeviin, tosin hän hävisi vähän kuvasta jatkossa. Mutta hänen uransa on alkanut ihan uskomattomasti NHL:ssä. Tiedän, että @Salming on seurannut Dorofeyeviä jo pitkän aikaa. Minut hänen uskomattoman tehokas alkunsa on yllättänyt, varsinkin, kun rankkasin harjoitusleirillä Morozovinkin hänen yläpuolelleen, eikä Pavel ole kai AHL:ssäkään mitään hurjia tehoja tehnyt. Luulenpa, ettei @Salming:kaan odottanut ehkä yhtä tehokasta NHL-alkua häneltä. Olisikin kiva lukea vähän kommentteja ja ajatuksia siitä, miksi Dorofeyev on yhtäkkiä noussut NHL-kokoonpanoon ja ollut niin tehokas.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös