Vegas Golden Knights 2022–2023

 • 52 544
 • 237

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2022–2023?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 3 3,6%
 • Finaaliin

  Ääniä: 0 0,0%
 • Konferenssifinaaliin

  Ääniä: 4 4,8%
 • Konferenssivälierään

  Ääniä: 20 24,1%
 • Pudotuspelien avauskierrokselle

  Ääniä: 37 44,6%
 • Pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 19 22,9%

 • Äänestäjiä
  83
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
58/72 Gulls vs. Silver Knights

Viikonloppu alkoi San Diegossa. Morozov palasi pelikiellosta kaukaloon ja Papirny kutsuttiin Ghost Piratesista kakkoskassariksi. Cormier putosi katsomoon.

Rondbjerg - Manninen - Rempal
Quinney - Froese - Foo
Smith - Morozov - Brisson
Marushev - Ford - Marino

Mayo - Pachal
Bischoff - Korczak
Chayka - Miromanov

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Manninen
+/- Saville, Chayka, Miromanov, Korczak, Bischoff, Mayo, Pachal, Marushev, Ford, Marino, Smith, Morozov, Quinney, Froese, Foo, Rempal, Rondbjerg
- Brisson
--

Gulls otti 2-0 voiton toisen erän maaleilla. Avausmaalissa Del Zotto lähetti ristipiston Gawdinille. Tämä vei kiekon sisään ja löysi puolestaan suorahyökkäyksen lopuksi poikkisyötöllä Groulxin, joka viimeisteli varmasti puolityhjään rysään. Miromanov seurasi maalille ajaneen pelaajan ja Chayka paineisti kiekollista pelaajaa, joten maalintekijä jäi auki painottomalle puolelle eikä Smith ihan ennättänyt antamaan riittävää takapainetta. Toinen maali syntyi ylivoimalla, kun Priskien one-timer vasemmasta laidasta painui takakulmaan Del Zotton ja Sikuran takakolmiokierrätyksestä. Vielä avauserässä Saville torjui vastaavat Priskien laukaukset suoraan syötöstä, mutta lopulta Chase veti pidemmän korren.

Saville oli maalissa tyydyttävä. Viidennellä minuutilla Regenda laukoi terävästi vasemmalta ja Saville torjui olkapäällä eteensä, mutta ehti laittaa patjan Lopinan reboundkudin tielle. Kaikkinensa laidoilta tulleet laukaukset suoraluistelusta Saville joko koppasi muutoin varmasti tai torjui kilvellään maalin taakse. Koppeja kertyi yhteensä 31, mutta suurin osa oli melko perustorjuntoja eikä vaativia venytyksiä tai lähitorjuntoja pahemmin tarvinnut esittää kuin päätöserässä, jolloin Regenda karkasi alivoimalla puolittain läpi ja yritti rystyuittoa, mutta patjan läpi viimeistely ei mennyt. Sama mies karkasi seuraavallakin alivoimalla nokikkain Savillen kanssa, mutta tämän patja oli vuorostaan kämmennoston tiellä. Kenttäpelaajisto blokkasi kiitettävästi myös pahimpia laukauksia. Koska toinen maali oli torjuttavissa lyöntilaukauksen lähdettyä sen verran laidasta ja mennen Isaiahin torjunta-asennon läpi, en anna hänelle plussaa.

HSK laukoi vain 21 kertaa, kunnes se otti Savillen pois maalista, joten vaihteeksi hyökkääminen muistutti alkukautta, jolloin yksilöiden väläytykset olivat kaiken perusta. Ilman Suomi-lasejakin Manninen oli vieraiden paras pelaaja. Hän sai aika lailla kaikki syötöt omien lapaan ja rytmitti peliä parhaiten. Suoritusvarmuus oli korkea. Kahdeksannella minuutilla Manninen jatkoi sinisen päältä kiekon eteenpäin Korczakille, joka jätti sen Rempalille ja tämä laukoi ranteella napakasti keskeltä Alexanderin hanskaan. 17. minuutilla Manninen rakensi myös Hendersonin parhaan maalipaikan, kun alivoimalla vastaiskussa hän laukoi ovelasti takapatjaan niin, että kiekko pomppasi suoraan toiselle puolelle Quinneylle, mutta Alexander vain uskomattomasti venytti itsensä jään pinnassa reboundin eteen. Manninen oli myös hyökkäyspään aloituksissa voitokas ja esim. avauserän lopussa hänen voittonsa jälkeen Rempal pudotti viivaan ja Bischoff latasi lämärin räpylän reunaan. Ilman veskaria pelatessa Manninen puolestaan ohjasi maalin edestä Miromanovin syötön logoon.

Muista pelaajista Ford ja Chayka olivat esillä ylöspäin jonkin verran. Avauserässä erään aloitusvoiton jälkeen Chayka syötti tarkasti maalin kulmalle, mutta Ford ohjasi ohi maalin. Toisessa erässä Ford puolestaan katkaisi harhasyötön ja pääsi laukomaan vapaasti slotista, mutta Alexander nollasi hänet. Päätöskympillä Brissonin epäonnistuneesta syötöstä kiekko kimposi toiseen aaltoon Chaykalle, joka laukoi ranteella veskarin syliin. Mitä tulee Brissoniin, tämä saa miinuksen siksi, että olemus oli todella flegmaattinen ja kiekko poltti lavassa monesti hyökkäysalueella. Omissa puolestaan hän ei pärjännyt laitakamppailuissa ollenkaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
66/82 Puljujärvi vs. Vegas

Quick jatkoi maalissa. Smith ja Cotter oli alun alkaenkin palautettu tutuille paikoilleen Karlssonin ja Stephensonin ketjuihin.

Arvosanataulukko
++
+ Quick, Pietrangelo, Martinez, Whitecloud, Marchessault, Karlsson, Smith, Stephenson, Cotter, Kessel
+/- McNabb, Hague, Theodore, Amadio, Eichel, Barbashev, Howden, Blueger, Kolesar
-
--

Nelosketjut aloittivat illan vastakkain. 11 sekunnin jälkeen Carolina teki pitkän kiekon. Seuraava hyökkäys oli parempi, mutta Martinez voitti luistelukisassa Puljujärven. Pietrangelo lähti nostamaan vastaiskua keskikaistaa pitkin ja pujotteli hyökkäyssiniselle asti, mutta sitten tila loppui kesken, kun Puljujärvi antoi takapainetta hanakasti ja edestäpäin puolustaja pumppasi vastaan. Canes pääsi täten vielä kerran vyöryttämään pelin Vegasin päätyyn. Puljujärvi hakeutui korkeaan maskiin ohjaamaan viivakutia tuloksetta. 55-sekuntisen vaihdon lopuksi hänellä oli vielä Ikan opein lapa jäässä Howdenin purun tiellä. Jesse päätti katkonsa jälkeen vain laukoa löysästi siniviivan tuntumasta Quickin räpylään. Neljän minuutin kohdalla Vegas meni 0-1 johtoon. Pietrangelo katkaisi hyökkäyksen omalla sinisellä ja syötti laidan kautta eteenpäin. Marchessaultin rannelaukaus 3v3-vastahyökkäyksestä Slavinin jalkojen välistä livahti alakulmaan ohi Andersenin.

Viidennellä minuutilla Whitecloud avaussyöttö viipyi ja Kotkaniemi irrotti hänet kiekosta kontaktilla laidassa. Teräväinen käänsi irtopalan heti luukulle ja Necas pääsi nokikkain Quickin kanssa, mutta tämä oli riittävän lähellä peittääkseen laukauksen. Hetkeä myöhemmin Gostisbeheren laukaus jäi blokkiin. Kolesar spurttasi oikeasta laidasta puolittain karkuun, mutta laukaus suoraluistelusta kohti längejä ei yllättänyt Andersenia. Seitsemän minuutin kohdalla Theodore puolestaan ei siniviivan tuntumasta saanut kiekkoa ulos ja Svechnikov käänsi kiekon oikeaan laitaan Aholle, mutta Quick liukui ajoissa pienen kulman one-timerin tielle.

10. minuutilla Puljujärvi vuorostaan voitti luistelukilvan Martinezia vastaan ollen ensimmäisenä päätykiekossa. Hän suojasi hyvin pelivälinettä ja raapi sen viivaan. SItten hän jälleen hakeutui maalille ja Skjei laukoi viivasta. Ketjutoveriensa kanssa hän ei ollut kaukana onnistuneesta irtokiekon sutimisesta maaliin. Tuossakaan vaihdossa Puljujärvi ei kuitenkaan mennyt ihan maalivahdin eteen maskiin, vaan oli lähempänä slottia korkeassa maskissa. Toisena yksityiskohtana jäi tästäkin vaihdosta se mieleen, että terävästi ja pirteästi Puljujärvi luisteli painottomana laiturina pystyyn päätykiekkojen ja avausten perään. Minuutti myöhemmin Vegas pääsi puolittaiseen 2v1-vastaiskuun, kun Cotter jatkoi kiekon sinisen kulmasta eteenpäin ohi pinchanneen puolustajan. Kessel sai lätyn takaisin Stephensonilta oikeaan laitaan, mutta laukaus lähti ajoissa sen verran kaukaa, ettei Andersenilla ollut ongelmia torjunnassa.

12. minuutilla Puljujärvi sai puolestaan ristipiston takasiniselle ja laukoi oikeasta laidasta Martinezin jaloista Quickin syliin. Tuolla kertaa ei tarvittu päätydumppausta, kun Carolina pääsi pelaamalla hyökkäysalueelle. Golden Knightsin keskialueen puolustaminen muistutti avauserässä paljolti Florida-matsia, koska viisikko oli aika levällään ja etäisyydet suuria. Se johtui siitä, että hyökkäyksiinlähdöissä Carolinalla oli aina vähintään yksi, mutta monesti myös kaksi hyökkääjää menossa pystyyn takasinisellä, jolloin Vegasin puolustajat joutuivat kontrolloimaan nuo liikkeet eivätkä he voineet puolustaa eteenpäin ja pitää siten viisikkoa tiiviinä. Toisaalta sitten myös välillä Carolinan alakolmio haastoi kuljettamalla Vegasin karvaajia ja sai siten luotua lisätilaa, kun he irrottivat ritarihyökkääjiä kohti itseään, jolloin tilaa luonnollisesti avautui muualle. Ottelun avausmaalissa tosin Vegasille oli eduksi se, että Carolinalla oli pari hyökkääjää kerralla menossa pystyyn, koska nämä eivät ehtineet enää ajoissa alas antamaan takapainetta Marchessaultin laukaukseen.

14. minuutilla Pietrangelo puolusti eteenpäin hitusen myöhässä ja se aiheutti omiin 2v1-tilanteen, mutta Martine hidasti hyvin Ahon kohti laitaa ja tämä joutui poimimaan toisesta aallosta Jarvisin, jonka veto blokattiin, kun muu viisikko ehti sillä aikaa alas. Samalla minuutilla Marchessault avasi pystyyn omista vaihtonsa päätteeksi. Smith haki lättysyöttöä tuoreilla jaloille poikittain Karlssonille, mutta se meni liian eteen. Pari minuuttia ennen taukoa Burns käynnisti oman alueen kulmasta vastaiskun. Kotkaniemi ylitti keskialueen ja levitti vasemmalle Teräväiselle, mutta Quick tuli vastaan ja otti tavaramerkkimäisen toispolvitorjunnan alakulmasta. Päätösminuutilla puolestaan Jarvisin syötti oikeasta laidasta lävisti ykköspakkiparin, mutta Aho ei saanut vasemmalta takatolpalta viimeisteltyä, vaan laukoi suoraan logoon. Annan suomalaiselle synninpäästön, koska kokemuksesta tiedän sen, että syötön tullessa vähän yllättäen ruuhkan läpi takatolpalle, yhden kosketuksen viimeistely ei ole vaivatonta. Laukaukset olivat kaikkiaan avauserässä 15-9. Tutusti Vegas enimmäkseen kyttäsi suunnanmuutoksia ja tukki omissa keskustan noppavitosellaan. Viime pelin tapaan suurin osa vastustajan laukauksista oli aika harmittomia lähtien joko viivasta tai kauempaa laidasta. Ne Quick hoiti ja pakisto sitten siivosi kakkoskiekot maalin edestä, joten työnjako oli siten selvä.
Toisen erän alussa Carolinan laiturit olivat taas menossa pystyyn takasinisellä, mutta Pietrangelo hoiti hyvin 1v1-tilanteen Jarvisia vastaan mailapuolustaen tämän voimanousun kohti maalia. Sinällään Carolinan ajatus Vegasin viisikon venyttämisestä ja pakotettujen 1v1-tilanteiden luonnista laitureilleen Golden Knightsin puolustajia vastaan oli hyvä, koska melko raskastekoinenhan Vegasin pakisto on eikä jalalla kaikkein vikkelin.

24. minuutilla Kotkaniemi poimi toisesta aallosta vuorostaan Noesenin, jonka lämäri oli niin luja, että Quick pudotti sen eteensä. Maalille ajanut De Haan pääsi kakkoskiekkoon, mutta Quick torjui paluusutaisun. Toisessa päässä vuorostaan Cotter syötti päädystä luukulle Kesselille, mutta Andersen otti hyvän lähitorjunnan. Pari minuuttia myöhemmin Puljujärvi nosti jalalla vastaiskua vasenta laitaa pitkin, mutta Pietrangelo sulki oven puolustussiniviivan kulmassa ja riisti kiekon hienosti, joten kun joskus olenkin parjannut Pietrangelon 1v1-puolustamista, tässä matsissa hän oli kyllä mies paikallaan. Carolina hyökkäsi uudelleen myöhemmin samassa vaihdossa. Quick oli ensimmäisenä päätykiekossa, mutta siirsi sen huolimattomasti Martinezille, joka ei saanut epätarkkaa syöttöä haltuunsa. Noesen riisti pelivälineen ja syötti päädystä oikeaan ympyrään, josta Puljujärvi laukoi tuloksettoman matalan rannelaukauksen. 28. minuutilla Andersen puolestaan lahjoitti omalla alueella kiekon Howdenille, joka tavoitteli slotista heti Bluegeria, mutta tämä ei saanut syöttöä haltuunsa ja laukaus kohti puolityhjää maalia jäi tekemättä.

Ottelun puolivälissä alivoimalla Golden Knightsin kakkosnelikko Barbasbev-Stephenson-McNabb-Whitecloud puolusti kahdesti omaa siniviivaa loistavasti eikä Carolina saanut enää kuviota kuntoon alun lyhyen pyörityksen jälkeen. Voi todeta, että tällä vieraskiertueella alivoimilla vastustajan sisäänvientien estäminen on ollut huippuluokkaa. Hetken päästä tasaviisikoin puolestaan perättäin ensin Whitecloud ja sitten Martinez voittivat 1v1-tilanteet omalla siniviivalla, kun Carolinan alakerta tavoitteli pystysyötöillä Fastia ja Svechnikovia. 33. minuutilla Vegasin nelonen pääsi hetkeksi hyökkäysalueelle. Kolesar vieritti kiekon ränniä pitkin päätyyn, josta Howden jatkoi syötön maalin kulmalle, mutta Bluegerin laukaus pienestä kulmasta ei veskaria ohittanut. Kolme minuuttia myöhemmin Karlsson irrotti kiilaamalla Ahon kiekosta siniviivan kulmassa. Vastaiskussa Pietrangelo nousi keskikaistaa pitkin vaihteeksi aina hyökkäysalueelle asti, mutta pomppiva jättösyöttö Marchessaultille ei mennyt tämän lapaan. Minuutti myöhemmin McNabb puolestaan piti omalla sinisellä Puljujärven aisoissa eikä antanut tämän vastaanottaa pystyavausta. Sitä seurasi Cotterin vahva nousu omista kuljettamalla siten, että hän vartaloharhautti keskikaistalla yhden vastustajan kahville itseluottamusta uhkuen. Kolmosketjun saatua painopisteen toiseen päätyyn, Hague laukoi lopuksi siniviivasta Andersenin vatsaan. Palatakseni vielä Puljujärveen, jatkoa ajatellen se, miten hyvin hän pystyy rakentamaan peliä hyökkäyssiniseltä ahtaasta tilasta pystysyöttöjen jälkeen varmaankin ratkaisee aika paljolti sen, että kasvaako peliaika vai jääkö hän nelosketjun jyräksi. Sinällään pelitavan hän oli jo melko kivasti sisäistänyt ja nyt on sitten enää kyse sen laadukkaasta toteutuksesta.

Vegas meni 0-2 johtoon vajaat kolme minuuttia ennen taukoa. Kaava oli tuttu. Canes haki oman pään aloituksesta pitkää pystysyöttöä, mutta Whitecloud pärjäsi 1v1-luistelukisassa ja voimalla voitti kamppailun päätykiekosta oman maalin takana. Amadio nappasi irtokiekon ja käänsi sen kulmasta eteenpäin Karlssonille, joka rouhi sen vuorostaan sinisen kulmasta keskialueelle Smithille. Tämä oli yksin vastahyökkäämässä puolustajia vastaan, mutta onnistui ohittamaan Burnsin taitavalla kiekonkäsittelyllään ja viimeisteli sitten vasempaan kulmaan saatuaan lavan hetkeksi auki. Whitecloudhan tunnetaan erinomaisena päätykiekkojen hakijana ja tässäkin vaihdossa näkyi taas tuo pelin yksityiskohta, jota sain ihastella MM-kisoissakin viiden pelin ajan. Laukaukset kahden erän jälkeen olivat 22-18. VGK puolusti yhä maltilla keskustan noppavitosellaan ja Hurricanes piti kiekkoa ulkokehällä.
Päätöserän alussa Vegasin hyökkäys tyrehtyi punaviivalle. Nopeasta käännöstä Puljujärvi pääsi ylittämään siniviivan ja laukoi sitten kaukaa ranteella toistamiseen Quickin hanskaan. Haguella ja Pietrangelolla oli kyllä tilanne hyvin hallussa ja he olivat sulkemassa väliä Jesseen tämän laukoessa. 42. minuutilla Quick otti yhden parhaista torjunnoistaan, kun Carolinan viivalaukaus kimposi maalin edessä Martinezista suoraan Pescen lapaan maalin kulmalle, mutta Quick työnsi itsensä reboundin tielle. Harvinainen kakkoskiekkotappio maalin edessä 2v2-tilanteessa, mutta Pietrangelo ei tosiaan ehtinyt yllättävään pomppuun reagoimaan optimaalisesti. Pari minuuttia myöhemmin Theodore puolusti keskialueella eteenpäin ja katkaisi Skjein pehmeän avauksen. 2v2-vastaiskussa hän peippasi keskelle, mutta laukaus slotista painui yli maalin. Minuutti siitä ja Smith osoitti sitkeyttään omalla alueella pysyen mukana Gostisbeheren viivatanssissa. Tuo kuvasi hyvin Golden Knightsin illan puolustustaistelua. 46. minuutilla nelosketju komennettiin oman pään aloitukseen, jonka Blueger kuitenkin hävisi. Paine jäi omiin ja slottiin kimmonnutta reboundiakaan ei saatu purettua, mutta McNabb otti ison blokin Svechnikovin laukaukseen. 49. minuutilla kolmospari selvitti puolestaan päätykiekon Haguen johdolla oman maalin takana voittaen 1v1-tilanteet. Vastaiskussa Stephenson lensi yli keskialueen oikeaa laitaa pitkin, mutta kääntö luukulle jäi Carolina-mailoihin. Erän avauskympillä Vegasin hyökkääminen oli olematonta. Se tyytyi vain puolustamaan kärsivällisesti ja kuluttamaan kelloa hiljakseen siirtokiekkopuruilla keskialueelle. Laukaukset taisivat olla noin 6-1 tuona ajanjaksona.

53. minuutilla Golden Knights siirtyi 0-3 johtoon. Quick torjui Martinookin laukauksen vasemmalta pienestä kulmasta. Kakkos- ja kolmoskiekot jäivät elämään maalin eteen, kunnes Kessel sai lyötyä lasin kautta kiekon keskialueelle ohi pinchanneen puolustajan, kun Carolinan piti jo nostaa riskitasoja jossain määrin ja se kostautui. Pietrangelo liittyi mukaan 3v1-vastaiskuun. Stephenson jätti hänelle vasemmasta laidasta kiekon ja Alex käänsi keskikaistalta vielä syötön oikealle takatolpalle Cotterille, jonka yhden kosketuksen viimeistelyyn Andersen ei ehtinyt mukaan.
Päätösvitosen aluksi Canes otti maalivahdin pois. Minuutin pyörityksen jälkeen Slavin laukoi viivasta, mutta Quick ei pudottanut reboundia. Seuraavat minuutit eivät muutosta tuoneet. Vegas puolusti yhä kärsivällisesti odottaen oikeaa hetkeä iskeä laitaan ja purkaa kiekko, kun Canes kierrätti sitä mieheltä toiselle laitoja pitkin. Lopulta sitten puolitoista minuuttia ennen loppua Blueger katkaisi hyökkäykseenlähdön hyökkäyssiniviivalla ja Howden viimeisteli tyhjiin 0-4 loppuluvut. Quick kirjasi kolmannessa startissaan ensimmäisen nollapelinsä kultaisena ritarina 34 torjunnalla.
Vaikka viisikko ei varmasti ollut niin tiivis kuin Cassidy haluaisi, eritoten puolustajat vastasivat hyvin Carolinan heittämään haasteeseen ja pärjäsivät kauttaaltaan erinomaisesti pakotetuissa 1v1-tilanteissa vastustajan laitureita vastaan omalla siniviivalla tai luistelukilvoissa kohti päätyä. Se oli ison vierasvoiton merkittävin osatekijä ja kasvatti uskoani myös sen suhteen, että playoffkevät voi venyä pitkäksi. Puolustusalueen puolustuspelaaminen oli puolestaan identtistä Tampa Bay -peliin verrattuna eli noppavitonen tukki keskustan melko hyvin aktiivisilla mailoilla, Quick hoiti ulkokehältä/viivasta tulleet ykköskiekot ja puolustajat siivosivat suurimman osan reboundeista, vaikka päätöserässä muutama irtokiekko väkisin myös Carolinalle pomppi, mutta silloin joko Quick tai blokit astuivat kuvioihin. Myös yhtäläisyytenä viime peliin suunnanmuutoshyökkääminen oli aika ponnetonta, mutta supertehokasta, kun kolme maalia joukkue kuitenkin vähäisistä transitiomaalipaikoistaan teki!

Puolustajista ykköspari Martinez-Pietrangelo ja Whitecloud näyttivät esimerkkiä 1v1-puolustamisesta ja laitureiden kiilaamisesta, joten he saavat ansaitut plussat. Pidin myös paljon Pietrangelon aktiivisuudesta vastaiskujen tukemisessa keskikaistaa pitkin ja se palkittiin kolmannessa maalissa. Toki hän sai syöttöpisteen myös voittomaaliin. Quickille puolestaan menee ansaittu plussa nollapelistä. Torjuntoja onkin jo lueteltu ylempänä raportissa.

Hyökkäyksestä ykkös- ja kolmosketju vakuuttivat eniten. Tietysti Marchessault saa kehut avausmaalista ja nousustaan 20 maalin kerhoon tällä kaudella, mutta hän oli myös yksi lukuisista sitkeistä kenttäpelaajista omissa eikä antanut siimaa isäntien puolustajille hyökkäyssiniviivassa. Karlsson-Smith kaksikko saa plussan samanlaisesta sitkeästi oman alueen puolustuspelistä, kiilauksista ja tietysti 0-2 maalista. Kolmosketju puolestaan väläytteli jokaisessa erässä pariin otteeseen ja sai minusta ansaitun palkinnon 0-3 maalin muodossa. Cotter ja Kessel laitureina eivät vuotaneet omalla alueella sinisen kulmissa, vaan jatkoivat kiekot varmasti keskialueelleja aika ajoin vieläpä Stephensonin lapaan niin, että tämän kautta Golden Knights pääsi luomaan tosiaankin vastaisku-uhkaa. Tietysti Stephensonin AV-pelaaminen Barbashevin kanssa oli myös kakkoserässä vakuuttavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
59/72 Gulls vs. HSK

Saville jatkoi maalissa. Cormier korvasi Mayon. Sekä ketjut että pakkiparit oli uusittu.

Quinney - Manninen - Rempal
Smith - Froese - Brisson
Ford - Morozov - Rondbjerg
Marushev - Foo - Marino

Chayka - Pachal
Bischoff - Miromanov
Cormier - Korczak

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Quinney, Cormier, Korczak
+/- Bischoff, Miromanov, Chayka, Pachal, Marushev, Foo, Marino, Ford, Morozov, Rondbjerg, Smith, Froese, Brisson, Manninen, Rempal
- Saville
--

Kuuden voiton putki on vaihtunut kolmeen perättäiseen tappioon. Toisen kohtaamisen San Diego voitti 4-2. Neljännellä minuutilla Sustr hakeutui viivasta slottiin ja Cormierin blokkaaman Brouillardin laukauksen jälkeen irtokiekko tuli sopivasti järkelepakin lapaan. Tämän viimeistely rystyltä yläkulmaan oli kerrassaan tarkka. Mannisen vitja sai miinuksen. Toisen erän HSK voitti 2-1. Se osui kuuteen minuuttiin kahdesti. 1-1 tasoitus oli todella erikoinen. Manninen tavoitteli pystysyötöllä Quinneya, mutta kiekko karkasi kulmaan. Alexander irtosi maaliltaan sinne, mutta peliväline otti sen verran erikoisen pompun, että hän arvioi sen väärin ja kiekko valui päätypompusta maalin eteen, josta Quinney iski sen tyhjiin. Tovin päästä Mannisen ketju mylläsi aikansa hyökkäysalueella ja vastustaja roikkui liiaksi Quinneyssa kiinni laidassa. Ykkösylivoima värkkäsi johtomaalin, kun Cormierin rannelaukaus sivuttaisliikkeestä painui ruuhkan läpi sisään. Rempal ja Manninen tekivät tuplamaskin Alexanderille ja maalia edelsi myös pari perättäistä paikanvaihtoa oikean siiven Smithin kanssa. Gulls tasoitti kuitenkin pari minuuttia ennen taukoa tasavajaalla. De Leo jatkoi sinisen päältä kiekon oikeaan laitaan ja suoraluistelusta Priskie läväytti rannelaukauksen aivan yläriman alle etukulmaan Bischoffin ojennetun lavan edestä. Laadukas laukaus, mutta sen verran pienestä kulmasta, että Savillen olisi pitänyt se minusta torjua. Toki Bischoffkaan ei ihan täydellisesti puolustanut.

44. minuutilla nähtiin voittomaali. Juuri kun HSK oli selvittänyt lyhyen alivoimapätkän, Kirklandin rystylaukaus sivuttaisliikkeestä b-pisteiden tasolta painui takakulmaan. Ehkä vähän löysä maali tuokin oli aiempien tapaan eikä Saville vain ottanut voittavia pelastuksia. Loppuluvut teki tyhjiin Slavin 12 sekuntia ennen loppua. Välissä paras tasoituspaikka tuli päätöskympin alussa Smithille, jonka Korczak vapautti läpiajoon, mutta Alexander piti putket kiinni. HSK voitti vedot 29-37 ja olisi minusta ansainnut edes pisteen, koska joukkue oli selvästi energisempi kuin edellisiltana. Parhaiten toimi ylivoima, koska jo ennen 1-2 maalia avauserässä molemmat viisikot saivat aikaan todella pitkät painostusjaksot. Ykkösviisikon painejakson aikana Rempal tykitti monta one-timeria vasemmasta siivestä rintapanssariin ja seuraavalla ylivoimalla kakkosviisikko vietti koko kaksiminuuttisen isäntien alueella. Miromanovin poikittaissyötöstä Brisson luuti one-timerin Alexanderin varusteisiin, vaikka edessä oli puolityhjä maali. Lopussa Rondbjerg tuli puolestaan ryöstetyksi maalin edestä.

Savillelle on miinus annettava, kun pari maskitonta rystykutia hänet puhtaasti ohitti. Toki nuorukainen torjui mm. Sikuran one-timerin ylivoimalla, kakkoserän alussa Osipovin voimanousun ja myöhemmin Marushevin harhasyötön jälkeen De Leon nopean kääntökudin slotista, mutta varmaankin tämä oli toistaiseksi ehkä Savillen lyhyen AHL-uran huonoin peli.

Quinney saa plussan 1+1 tehoistaan, vaikka ehti myös hassata paikkoja, mutta hän oli niin monessa mukana, että hyvät asiat jyräsivät huonot. Jo avausvaihdossa Manninen vapautti hänet läpiajoon, mutta Gage laukoi suoraan hanskaan. Ensimmäisellä ylivoimalla hän puolestaan kilautti ulkotolppaan oikeasta ympyrästä jarrutuksen jälkeen seisovin jaloin. Kakkoserässä hän puolestaan petasi poikittaissyötöllä Cormierille vetopaikan toiseen aaltoon vastaiskun lopuksi ja tämä tinttasi kiekon tolppaan. Lukas saa kuitenkin plussan YV-maalistaan ja vahvasta viivapelaamisesta ykkösylivoimassa. En oikein ymmärrä, miksi hänet edes viltitettiin viime peliin, kun pitäisi saada voittoja taistelussa pudotuspelipaikoista ja kyllähän Cormier kokoonpanoon nykyotteillaan kuuluu joka ilta. Ei hän turhaan 33 pistettä ole mättänyt reiluun 50 peliin. Mitä tulee puolestaan tolppakuteihin, kakkoserän lopussa Rondbjerg laukoi vasemmasta laidasta ranteella niin lujaa, että Alexander haroi räpylällään tyhjää. Vieraiden epäonneksi kiekko kuitenkin osui ensin oikeaan tolppaan ja vieri sitten vielä maaliviivaa pitkin vasempaan tolppaan, heh.

Cormierin pakkipari Korczak saa plussan jämäkkyydestään ja kiekonliikuttamisestaan. Hän puolusti tomerasti omaa siniviivaa, taklasi lujaa myös pinchatessaan ja olisi saanut syöttöpisteen, jos Smith olisi läpiajosta viimeistellyt paremmin. Chaykasta jäi mieleen puolestaan kasvanut pelirohkeus. Esimerkiksi kakkoserässä hän yritti kertaalleen siniviivassa haastaa lähintä laituria ja nousta syvyyteen laidan puolelta. Ihan se ei onnistunut, mutta pidin kuitenkin vartaloharhautusyrityksestä, koska tähän asti hän on vastaavissa tilanteissa vain pelannut yksinkertaisesti eli palauttanut kiekon ränniä pitkin maalin taakse tai ampunut siniviivan kulmasta maalille.

67/82 Blues vs. Golden Knights

Patera teki maalissa NHL-debyyttinsä ja hänestä tuli seurahistorian ensimmäinen oma maalivahtivaraus, joka on edustanut Golden Knightsia NHL:ssä. Jirihän on osa ensimmäistä varausvuosikertaa kesältä 2017, kun hänet huudettiin vuorolla 161. Lisäksi Kolesar kärsi pienestä vammasta, joten Amadio putosi identiteettiketjuun ja Dorofeyev sai näyttöpaikan Karlssonin ja Smithin rinnalta.Arvosanataulukko
++
+ Patera, Dorofeyev, Karlsson, Smith, Pietrangelo
+/- McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud, Martinez, Eichel, Barbashev, Marchessault, Amadio, Howden, Blueger, Cotter, Stephenson, Kessel
-
--

Lopputulos oli 3-5. Kahdeksan minuutin jälkeen Dorofeyev kiitti näyttöpaikasta ja karvasi kiekon Leddylta. Kyroukaan ei saanut takapaineella kiekkoa itselleen, vaan se tuli Karlssonille, joka uitti rystyltä kiekon ohi Binningtonin juhlapelissään numero 600. Tehopiste oli Dorofeyeville NHL-uran ensimmäinen:Blues tasoitti ylivoimalla 13. minuutilla. Siniviivan puolustaminen ei Smithilta onnistunut ja Blues eteni vasemmasta laidasta sisään. Peli jatkui maalin taakse, jossa olivat hetken päästä yhtä aikaa sekä McNabb että Pietrangelo. Niinpä Vrana oli yksin maalilla ja Kyrou löysi hänet ennen kuin Smith ehti pudota varmistamaan. Patera oli voimaton yhden kosketuksen yläkulmaviimeistelylle.

Toisen erän avausvaihdossa Marchessault puolestaan pelasi oikeassa laidassa seinän Pietrangelon kanssa ja irtaantui sillä Vranasta. Binnington jätti pienen raon jalkojensa väliin ja sen Marchy hyödynsi todella tarkalla viimeistelyllä. Vain reilun minuutin päästä peli oli 1-3. Patera jätti kiekon Whitecloudille, joka nosti jalalla ohi ensimmäisen karvaajan. Sitten hän syötti Haguelle, jonka ristipisto meni kuin menikin perille Amadiolle. Tämä syötti siniviivan päällä poikittain Howdenille, joka laukoi terävästi vasemmasta laidasta takapatjaan. Binnington potkaisi kiekon suoraan takaisin Amadion lapaan ja tämä kiitti viimeistellen tyhjiin. Tehokkuus oli tapissa, kun kahdeksan laukausta kohti maalia oli tuottanut jo kolme kihausta. Blues kavensi 35. minuutilla 3v2-vastaiskusta, kun Eichelin syöttö päädystä ei löytänyt slotista Barbashevia. Kyrou kuljetti kiekon yli keskialueen eikä Martinez saanut häntä pysähtymään. Kyrou syötti pelivälineen eteenpäin Buchnevichille, johon iski kiinni Pietrangelo, mutta tämäkään ei saanut stoppia aikaan, vaan taustalta tuli Thomas, joka jatkoi jättösyötön vasemmalle takatolpalle liikkuneelle Kyroulle ja tämä viimeisteli varmasti suoraan syötöstä kavennusosuman. Martinez jätti hitusen liikaa tilaa ja se kostautui. Vaikka Patera otti notkeita torjuntoja, tuon laukauksen eteen ehtiminen oli mahdotonta.

Päätöserän alkupuolella St. Louis tasoitti, kun Scandella lähetti vasemmasta laidasta uskomattoman tarkan syötön takatolpalle Pitlickille ja tämä sai ohjata tyhjiin. Blueger ja McNabb olivat osittain syöttölinjalla, mutteivat tarpeeksi. Kuten todettua, Vegasin tiivis noppavitonen on murrettavissa mm. ohjurisyötöillä muodon sisään ja sitä keinoa Blues yritti jo avauserässäkin useamman kerran, mutta vielä silloin esim. Paraykon takatolppasyötöt menivät koko pakan läpi kulmaan. Vegasin ykkösketju vastasi kuitenkin pari minuuttia myöhemmin. Smith pujotteli kulmasta maalin eteen, Karlsson käänsi irtokiekon mailaviidakosta päin Binningtonia ja tämä torjui reboundin ilmaan niin, että se osui suoraan Dorofeyevia kypärään maalin kulmalla ja pomppasi siitä sisään. Mikä legendaarinen tapa tehdä NHL-uran avausmaali:


Lopussa Vegas kesti Bluesin pariminuuttisen paineen ilman maalivahtia ja blokkasi laidoista tulleet ponnettomat rannelaukaukset. Yhden niistä jälkeen Pietrangelo vielä laukoi oman maalin takaa kiekon tyhjiin ja loppuluvuiksi 3-5. Hieno vierasreissu jatkui täten voittoisasti Dorofeyevin ja Pateran johdolla. Voiton kaava oli pitkälti sama kuin viime peleissä eli melko tiivis viisikkopuolustaminen omalla alueella ja maalinteon tehokkuus toisessa päässä. Seuraavaksi Golden Knights suuntaa vielä Philadelphiaan ennen paluuta kotiin.

Patera saa tietysti plussan voitosta, koska seassa oli useampi näyttävä pelastuskin. Ensimmäinen torjunta tuli ajassa 1:40, kun oman pään aloituksen jälkeen Kyrou syötti päädystä maalin oikealle kulmalle ja Thomas laukoi kohti etukulmaa ykkösellä, mutta Patera peitti laukauksen. Heti perään Parayko tykitti viivasta lämärin ja samalla kun Patera vangitsi sen haltuunsa, maski putosi päästä jäähän. Kolmas torjunta puolestaan muistutti ensimmäistä, kun Saad syötti päädystä maalin vasemmalle kulmalle ja Schenn nosti läheltä ylös. Kiekko osui ylärimaan Pateran hipaisusta. Yhdeksännellä minuutilla Schenn pysähtyi toistamiseen, kun tämä laukoi oikeasta laidasta suoraluistelusta matalan vedon kohti takakulmaa, mutta se osui patjaan. Avauserän lopussa puolestaan Saad karkasi alivoimalla puolittain läpi, mutta Stephenson polki hänet kiinni, joten Saadin laukaus jäi aika vaisuksi osuen patjoihin. Torjuntoja oli avauserässä kaikkiaan yhdeksän.

27. minuutilla Patera otti debyyttinsä parhaan pysäytyksen, kun alivoimavastahyökkäyksestä Schenn laukoi ensin hänen rintakehäänsä ja rebound putosi Walkerille, mutta Patera selvitti senkin jään pinnasta vasen käsivarsi ojennettuna:Hetkeä myöhemmin Kapanen tarjoili oikeasta laidasta syötön keskustaan, mutta Patera torjui kilvellään Scandellan rannelaukauksen. 35. minuutilla puolestaan Parayko tuki hyökkäystä ja lähetti rystylätyn takatolpalle. Toropchenko ohjasi sen luistimellaan kohti maalia, mutta Patera venyi sivuttaisliiketorjuntaan saaden atleettisesti patjansa ohjauksen tielle. Samanlaista kumiukkomaisuutta on nähty myös Silver Knightsissa parhaimmillaan. Minuutti myöhemmin Patera otti vielä yhden laadukkaan pysäytyksen, kun Blais sai kulmasta syötön maalin eteen ja pääsi nokikkain Jirin kanssa, mutta Blues-hyökkääjä ajautui liian lähelle ja Patera sai kilven työnnettyä rannelaukauksen eteen.

Päätöserässä Patera otti kymmenen torjuntaa, mutta niistä yksikään ei erityisen haastava ollut. Päätöskympin alussa hän venytti kyllä patjansa hyvin etualakulmaan, kun Walker laukoi sinne napakasti ranteella oikeasta laidasta. Yhteistorjuntamäärä oli lopulta 30. Pateran otteissa hermostumista oli havaittavissa lähinnä silloin, kun hän pelasi mailallaan kiekkoa maalinsa takana. Kiekko poltti aika ajoin lavassa ja syötöt olivat vähän epätarkkoja puolustajille viereen, joten mailapelaaminen vaatii vielä työstämistä, jottei se näyttäisi niin hätäiseltä. Muutoin hän saa ilman muuta puhtaat paperit. Sijoittuminen oli hyvää ja hän peitti sillä monta laukausta. Kaikille kolmelle takaiskulle hän oli aika lailla voimaton, kun ne olivat yhden kosketuksen viimeistelyjä. Ottelun jälkeen Patera kertoi, että pelästyi hetkellisesti vieraiden loppukiriä, mutta sitten puolustusalueen puolustuspelaamiseen tuli ripaus lisää jämäkkyyttä kera aktiivisten mailojen, joten homma tuli hoidetuksi. Mielenkiintoinen tieto oli sekin, että hänellä oli nuorempana Quickin juliste seinällään, joten nyt oli hienoa, kun tämä oli tosiaan hänen NHL-debyytissään luukkuveskarina.

Toinen sensaatio-onnistuja oli tietysti NHL-uransa parhaan pelin pelannut Dorofeyev, joka tosiaan käytti näyttöpaikkansa ykkösketjussa tehoin 1+1. Sekä uran avausmaali että -syöttö tulivat samassa pelissä, mutta hän oli muutenkin alati vaarallinen. Jo avausvaihdossa hän oli tehdä osuman, kun hän oli maalin edessä sutimassa irtokiekkoa Karlssonin laukauksen jälkeen, mutta sijoitus kohti takakulmaa meni vähän ohi maalin eikä Smithkaan maalin kulmalta saanut miekkailtua limppua uuniin. 33. minuutilla puolestaan Karlsson jatkoi keskialueelta Pietrangelon avauksen siniselle vauhtiin Dorofeyeville. Tämä päätti 2v1-hyökkäyksen omaan ratkaisuun, mutta Binningtonin patja oli taka-alakulman edessä. Päätöserän alussa puolestaan Karlsson avasi pystyyn Dorofeyeville, joka oli yksin kahta pelaajaa vastaan vastahyökkäämässä, mutta hän jarrutti kepeästi Scandellan edessä, leikkasi oikeasta laidasta keskemmäs ja laukoi sitten rannelaukauksen, joka valui Binningtonin kainalosta niukasti ohi tolpan väärältä puolelta. Itseluottamus oli tapissa ja Dorofeyev uskalsi pysyä kiekossa siten kuin parhaimmillaan Silver Knightissakin on nähty. Siitä yksi osoitus oli vielä kuutisen minuuttia ennen loppua, kun hän suorahyökkäyksessä kuljetti viistosti hyökkäysalueella ja laukoi sitten puolustajan jaloista niukasti ohi takakulman. Jääaikaa tuli kaikkiaan 13:21 ja laukauksia oli neljä. Cassidy totesi pelin jälkeen, että Dorofeyev osaa hakeutua kiekon luokse maalin edessä, vaikkei hän ole kaikkein isoin pelaaja. Lisäksi hän piti Pavelin laukaushalukkuudesta, koska siten hän toi Karlssonin ja Smithin ketjuun saman elementin, jonka Marchessault on siihen tuonut pelatessaan näiden kanssa.

Ketjutoverit viettivät kahden pisteen iltaa, joten hekin saavat luonnollisesti kehut arvosanataulukkoon. Karlssonilla oli paikka avauserässä toiseenkin maaliin, kun ylivoimalla Smith löysi hänet slotista, mutta one-timer kilpistyi ponttooneihin. Hän laukoi Dorofeyevin tavoin yhteensä neljästi. Puolustuksesta kahden pisteen Pietrangelo ansaitsee positiivisen merkinnän eniten. Hän oli todella rauhallinen kiekollisena ja syötöt napsuivat tarkasti omien lapoihin niin alhaalta avatessa kuin hyökkäysalueellakin. Esimerkiksi jo edellä mainittujen tilanteiden lisäksi 25. minuutilla hän syötti pehmeästi siniviivasta slottiin ja Stephenson laukoi päin Binningtonia.

Neutraaleista pelaajista Barbashev sai videotervehdyksen kotiinpaluussaan, mutta siihen hänen kohokohdat sitten jäivätkin. Ainoa mieleenjäänyt tilanne oli neljän minuutin kohdalla, kun hän riisti maalin takana kiekon Binningtonilta, muttei saanut rystyltä käännettyä vanhanaikaista tyhjiin, koska kiekko eli sen verran lavassa, harmi. Toki hän sitten loppuhetkillä blokkasi laukauksen laidasta ja Pietrangelo iski irtokiekon tyhjiin, joten syöttöpisteen Ivan kuitenkin keräsi mukaansa. Cotter puolestaan vastaanotti ottelun alussa aikamoisen töötin Blaisilta vaihtoaitioiden edessä osaamatta odottaa sitä yhtään, muttei onneksi loukkaantunut, vaan kykeni jatkamaan ottelua. Howden-Amadio -kaksikolle olisi ehkä plussan voinut antaa värkätystä maalista, mutta toisaalta se oli aika lahja vastustajan veskarilta eivätkä he muutoin ihmeitä esittäneet, jotta olisivat ansainneet olla kuitenkaan samassa kategoriassa ykkösketjun, Pateran ja Pietrangelon kanssa. Martinez puolestaan paikkasi 2-3 maalin sijoittumisvirheensä muutamalla isolla blokilla.

E: Ilta-Sanomat oli näemmä jututtanut uusinta suomalaista Christoffer Sedoffia. Minäkuva on ainakin kunnossa, koska yhdyn Sedoffin näkemykseen hänestä itsestään: "186-senttinen ja 89-kiloinen helsinkiläinen kuvailee itseään kahden suunnan puolustajaksi, joka luistelee ja liikuttaa kiekkoa todella hyvin". Tästä voi lukea lisää nuoren miehen mietteitä: Harva tunsi suomalaisen kohulupauksen – sitten tuli yhteydenotto: ”Yhtäkkiä edessä oli virallinen änärisopimus”
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitokset @Salming noista bouldauksista tekstissäsi. Aina ei ole aikaa lukea koko tarinaa läpi huolella, niin ainakin noista bouldauksista saa jonkinlaisen kuvan pelin kulusta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
68/82 Flyers vs. Golden Knights

Quick palasi maaliin. Alaketjuissa Stephenson ja Blueger vaihtoivat laitureitaan niin, että Cotter ja Kessel putosivat nelosketjuun ja Howden-Amadio -pari nousi kolmoseen.

Arvosanataulukko
++
+ Marchessault, Barbashev, Eichel, Cotter, Blueger, Dorofeyev, Stephenson
+/- Quick, Theodore, McNabb, Pietrangelo, Martinez, Hague, Whitecloud, Karlsson, Smith, Kessel, Howden, Amadio
-
--

Dorofeyev vei ritarit avauserässä johtoon NHL-uransa toisella osumalla. Hän punnersi näyttävästi vasenta laitaa pitkin aina maalin taakse eikä antanut Yorkin horjuttaa itseään. Sitten hän käytti kiekon nopeasti Smithilla, nousi maalin eteen ja laukoi Sandströmin kainalosta kiekon sisään ennen kuin York ehti iskeä kiekon pois Pavelin lavasta:
Toisen erän alussa ylivoimalla Theodoren vieraskiertueella kunnossa ollut lyöntilaukaus teki taas tuhoa. Marchessault pudotti viivaan, Theodore viritti laukauksen ja maalin edessä Barbashev-Provorov kaksikko oli lapoineen välissä ohjaten yhdessä kiekon maaliin. Barbasheville osuma lopulta merkittiin. Flyers kavensi onnekkaasti, kun Sanheim yritti syöttää poikittain vasemmasta laidasta, mutta kiekko kimposi Haguen lavasta yläriman alle yli Quickin hanskan. Hetken päästä Vegas kuitenkin kuittasi takaiskun, kun uusittu nelosketju onnistui. Cotter pysyi kiekossa erinomaisesti ja jarrutuksellaan vasemmassa laidassa karisti Sanheimin selästään. Sitten hän nousi maalille ohittaen myös Catesin. Rystykuti jäi kuitenkin blokkiin. Blueger ja Kessel lapioivat irtokiekot Sandströmin patjoihin, kunnes Bluegerin onnistui toisella yrittämällä nostamaan kiekon verkkoon maalin edestä. Osuma oli luonnollisesti hänelle ensimmäinen kultaisena ritarina:
Päätöserän alussa ylivoima toimi jälleen. Stephenson vei kiekon mainiosti sisään vasemmasta laidasta käyttäen kiekon siniviivan kulmassa Barbashevilla. Seinäsyötön saatuaan hän kiersi maalin, pudotti Eichelille ja tämän vetopassi jäädytti Sandströmin täysin, jolloin Marchessault sai lapioida kiekon tyhjiin vasemmalta takatolpalta. Stephensonille syöttöpiste oli kauden neljäskymmenes. Flyers tuli kuitenkin vielä peliin mukaan kahdella kavennusmaalilla erän puolenvälin tienoilla. Ensin Quick torjui eteensä puolustajan jaloista lähteneen laukauksen. Tuo oli hitusen kevyt rebound annettavaksi, mutta maalin edestä kiekko saatiin kuitenkin purettua kauemmas. Seeler kuitenkin nappasi pelivälineen vasemmassa laidassa, nousi röyhkeästi kohti maalia, hassutti täydellisesti Theodoren käyttäen kiekkoa tämän jaloissa ja nosti sitten limpun läheltä ylös:
Seuraavaksi vuorostaan Lemiuex tuli oikeasta laidasta sisään vauhdilla ohi McNabbin ja lähetti rystylätyn takatolpalle. Theodore ei saanut sitä ilmasta katki eikä Kessel sidottua Frostia, joka viimeisteli varmasti. Lopussa kuitenkin Barbashev iski illan toisensa tyhjiin keskialueelta Marchessaultin poikittaissyötöstä, joten neljäs peräkkäinen voitto irtosi maalein 3-5. Vierasreissu alkoi ansaitulla ja niukalla tappiolla Floridassa, mutta sen jälkeinen suorittaminen oli vahvaa.

Sen verran hyvältä peli on näyttänyt kahdessa viime ottelussa, että veikkaanpa huvikseni Golden Knightsin aloittavan samanlaisen voittoputken kuin kauden alussa.

Lainaus helmikuun alusta, kun tähdistötauon jälkeen takana oli kaksi peliä. Kuukausi myöhemmin Golden Knightsin saldo tähdistötauon jälkeen on 13-2-2 ja se on sarjan paras. Peli kertoi kaiken jo tuolloin.

90 pisteellä Vegas on lännen kärjessä. Se saavutti rajapyykin 68 ottelussa, joka jäi vain yhden pelin päähän debyyttikauden seuraennätyksestä. Kasassa on 21 vierasvoittoa, joka sekin on yksi vähemmän kuin kaudella 17-18, mutta jäljellä on vielä kahdeksan reissupeliä, joten tuo ennätys rikkoutuu kevään aikana.

Quick oli maalissa neutraali. Viidennellä minuutilla ylivoimalla Tippett laukoi one-timerin vasemmasta laidasta ja Jonathan pudotti sen eteensä. Ristolainen maskimiehenä pääsi Martinezin sisäpuolelle survomaan reboundia, mutta Quick selvitti hässäkän. Noin muutoin puolustuksellisesti Vegasilla ei ollut juurikaan hätää avauserässä. Keskialueen puolustaminen 1-2-2:lla toimi ja alanelikko oli riittävän tiivis pakottaakseen Flyersin pääosin dumppaamaan kiekkoa päätyyn sen sijaan, että se olisi päässyt pelaamalla hyökkäysalueelle. Vegasin puolustajat ehtivät säännönmukaisesti ensimmäisinä päätykiekkoihin ja käänsivät pelin laitoja pitkin toiseen suuntaan. Välillä toki nopea kääntöpeli ei ollut mahdollista, kun Flyersin laiturit ehtivät liimaamaan Vegasin pakit päätyyn/kulmaan, mutta yleensä Golden Knights kyllä pääsi melko vaivatta pois paineen alta. Poikkeus oli 19. minuutilla, kun McNabb ehti kyllä ensimmäisenä kulmaan ja siirsi kiekon viereen maalin taakse Eichelille, mutta tämä aikaili vähän liikaa ja Frost karvasi kiekon. Tämä petasi slottiin tekopaikan De Angelolle, mutta Quick potki vastaan ja peitti laukauksen.

Toisessa erässä ylivoimalla Foerster sai maalin kulmalta käännön oikealle puolelle, mutta laukoi tolppaan maalin oltua puolityhjänä. Martinez taisi saada vähän lapaa väliin laukaukseen. Sama mies kokeili uudelleen 39. minuutilla, mutta Quick torjui slotista lähteneen rystylaukauksen varmasti. Kahdessa erässä torjuntoja oli vain 16. Itseäni aiemmista teksteistä toistaen noppavitonen oli melko tiukka ja Flyers pyöri ulkokehällä silloin, kun se onnistui saamaan päätykiekkojen jälkeen hyökkäysalueen hyökkäyspelin käyntiin, mutta viime peleihin verrattuna paine omissa oli kuitenkin kevyempää, koska Philadelphia ei tosiaan niin paljoa kulmaralleja saanut edes aikaiseksi Vegasin pakiston kääntöpelin ansiosta, mutta silloin kun se sai, vieraat puolustivat kärsivällisesti kytäten riistoja ja kenttäpelaajat myös yhtä tutusti blokkasivat jonkin verran laukauksia, joten Quick selvisi sitenkin melko vähällä.

Päätöserässä hän joutui kuitenkaan rehkimään hieman enemmän ja otti 42. minuutilla hyvän tuplatorjunnan, kun ensin vastaiskussa Lemieux antoi laidasta lätyn keskikaistalle Laughtonille, joka laukoi läheltä logoon ja niin teki taustalta kakkoskiekkoon päässyt Sanheimkin. Maalin johtoasemassa puolestaan viisi minuuttia ennen loppua Quick sai varusteitaan väliin Tippettin voimanousuun ja kiekko lirui täten vain tolppaan, jonka jälkeen Martinez putsasi irtopalan muualle. Pari minuuttia ennen loppua De Angelo puolestaan käveli aloitusvoiton jälkeen yläkaarelle laukomaan rannelaukauksen. Maskia ei ollut, mutta Quick pudotti räpylästään kiekon silti eteensä, joten parannettavaa jäi irtokiekkokontrollissa ja siksikään en plussaa hänelle voi antaa. Yhtä kaikki, kaikki neljä starttiaan hän on toistaiseksi voittanut ja torjuntaprosentti on 93%:n pinnassa, joten hyvän vastineen hän on seitsemännen kierroksen varausvuoroa vastaan jo tuonut, heh.

Plussat menevät hyökkääjille. Marchessault oli alusta saakka näkyvä ja mm. neljännellä minuutilla petasi oikeasta laidasta paikan Barbasheville slottiin, mutta tämä laukoi räpylään. 11. minuutilla Marchessault puolestaan päätti suorahyökkäyksen laukaukseen oikeasta laidasta tolppaan. Kolmen tehopisteen ilta oli täten vääjäämätön seuraus. Barbasheville kerää plussan kahdesta maalistaan ja Eichel voittomaalin alustuksesta. Toki tälle sattui yksi lapsus omissa avauserän lopussa, mutta aika kivasti hän johti ketjunsa pelaamista noin muutoin tasaviisikoin. Mieleen jäi myös 35. minuutilla 2v2-vastaisku, jossa Eichel pysyi kiekossa loistavasti käyttäen sitä puolustajan jaloissa vähän samaan tapaan kuin myöhemmin Seeler Theodorea vastaan, mutta Eichelin matala kuti lopuksi ei veskaria yllättänyt. Cotter ja Blueger nappaavat plussat 1-3 maalista ja eritoten Cotterin alustus osumaan oli väkevä. Kessel oli toki mukana myös, mutta sakkasi sitten 3-4 kavennusmaalissa hitusen Frostia vastaan. Cotterilla oli paikka maalintekoon itsekin kakkoserän alussa, kun Pietrangelo nousi oikeaa laitaa pitkin kulmaan ja syötti luukulle, mutta Sandström otti alakulmasta patjatorjunnan.

Dorofeyev kirjaa plussan illan avausmaalista. En muista kyllä AHL:ssä nähneeni häneltä noin vahvaa kulmapelaamista hyökkäysalueella, joten se oli positiivinen yllätys kerta kaikkiaan. Väkisinhän suun pieliin nousee pieni hymynkare, kun Dorofeyev oli kuitenkin marraskuussa 2019 ensimmäinen livenä näkemäni Golden Knightsin varaus ja nyt reilut kolme vuotta myöhemmin hän takoo tulosta edustusjoukkueessa. Lupausrankingini sija 11 lienee sittenkin alakanttiin arvioitu, mutta oli se sentään kaksi pykälää parempi kuin SinBin.vegasin toimittajan näkemys. Toinen maalipaikka oli päätöserän alussa, mutta poikittaissyötöstä rannelaukaus oikealta b-pisteeltä ei Sandströmiä ohittanut. Viimeisen plussan saa Stephenson, joka oli alustamassa voittomaalia ja lisäksi 13. minuutilla polki loistavasti alaspäin luistellen Catesin kiinni, kun tämä oli pääsemässä 2v1-vastaiskuun toisen Flyers-pelaajan kanssa sen jälkeen, kun Theodore hukkasi kiekon siniviivatanssissaan. Kahden suunnan pelaaminen oli siis vahvaa ja jonkinlaisen vaisumman jakson jälkeen Stephenson oli taas parhaimmillaan dominoiden luistelullaan pelin virtausta.

E:

60/72 San Jose vs. Henderson

Loewen korvasi nelosessa Marinon ja Mayo pakistossa Chaykan, kun joukkueet iskivät yhteen aamupäiväpelissä paikallista aikaa.

Quinney - Manninen - Rempal
Smith - Froese - Brisson
Ford - Morozov - Rondbjerg
Loewen - Foo - Marushev

Bischoff - Pachal
Mayo - Miromanov
Cormier - Korczak

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Brisson, Pachal
+/- Saville, Manninen, Quinney, Froese, Smith, Morozov, Loewen, Foo, Marushev, Cormier, Korczak, Miromanov, Mayo
- Bischoff, Rondbjerg, Ford, Rempal
--

Barracuda otti johdon 27 sekunnissa. Brady jätti kiekon viivaan ja Kniazev lähti nousuun vasenta laitaa pitkin. Rondbjerg jäi jälkeen ja täten venäläispuolustaja sai rauhassa tarjoilla passin maalin eteen, josta Wiesblatt viimeisteli Bischoffin ja Korczakin välistä avausmaalin. Brisson tasoitti 1-1:een neljän minuutin jälkeen. Dell torjui eteensä BB:n ensimmäisen terävän rannelaukauksen vasemmasta laidasta, mutta jälkimmäinen näpylaukaus painui tarkasti etuyläkulmaan. 13. minuutilla ykkösketjun päätypeli toimi ja Manninen syötti toimistosta oikealle b-pisteelle, josta Pachal tinttasi vastakiekkolämärin ohi Dellin. Quinney sai kakkossyötön. San Jose kipusi kuitenkin vielä tasoihin ylivoimalla erän lopussa, kun Johnson tarjoili poikittaissyötön maalin kulmalta toiselle ja Agozzino sai putata tyhjiin, kun Pachal keskittyi sitomaan Criscuoloa maalin edessä eikä ollut siten syöttölinjalla. Bischoff puolestaan oli houkuteltu ylemmäs Kautin laukausuhan takia, mutta tämä syöttikin sitten maalin kulmalle.

Toisen erän vedot olivat 16-8 ja kaksi minuuttia ennen taukoa San Jose meni ansaitusti johtoon, kun Ford ei saanut jatkettua kiekkoa ulos sinisen tuntumasta, vaan menetti sen Kniazeville ja tämä syötti heti poikittain Kautille, jonka rannelaukaus oikeasta ympyrästä ohitti puhtaasti Savillen. Heti päätöserän alussa Barracuda paketoi pelin kahdella maalilla kahdessa minuutissa. Ensin Agozzino voitti staattisen kamppailun vasemmassa laidassa ja löysi keskeltä Guschinin, joka pääsi kävelemään rauhassa slottiin Mayo-Pachal kaksikon peruutettua. Rannelaukaus painui ohi Savillen. Jäähyltä hetkeä aiemmin vapautunut Bischoff ja Manninen olivat laitakamppailun hävinneet osapuolet eikä Rondbjerg ehtinyt tukkia keskustaa enää ajoissa. Seuraavaksi vuorostaan ykkösketjun hyökkäysalueen paine päättyi siihen, että Rempal suojasi kiekkoa matkallaan syvyydestä kohti siniviivaa, mutta kun hän oli laukomassa kääntörannaria maalille, kiekko karkasikin lavasta ja Kaut polki läpi. Tämä jätti vielä kiekon taakse ja Criscuolo nosti sen Savillen edestä yläkulmaan. Tahaton kiekonkäsittelyvirhe kävi kalliiksi. Viisi minuuttia ennen loppua Agozzino iski vielä kertaalleen tyhjiin. Ennen sitä Dell kokeili myös onneaan, mutta nosto omasta päästä meni hieman leveäksi, joten maalivahdin tekemää maalia ei nähty.

Onnistujia ei hirveästi noussut kyllä esiin. Viisikkotason tekeminen oli jotenkin puolivillaista ja keskittyminen huonoa, kun aika paljon vastahyökkäyksiä San Jose tuntui saavan ja eritoten tilaa päättää ne aina laukauksiin, kun etäisyys puolustajista hyökkääjiin oli turhan iso monesti. Brisson saa plussan maalistaan ja oli hän muutenkin kohtalaisen pirteä. Päätöserän alussa Mayon ristipistosta hän pääsi laukomaan ranteella samasta mestasta kuin avauserässä, mutta Riedell blokkasi kudin yli maalin. Pachal puolestaan kirjasi eniten laukauksia eli viisi ja jäi tehotilastossa plussalle, joten kapteenille voi antaa puhtaat paperit. Bischoff sen sijaan oli 2-3 takaiskun osasyyllinen eikä sijoittuminen omissa vakuuttanut, joten hän saa miinuksen. Rondbjergille sattui myös jonkinlainen ohipeli ja kehonkieli oli laiska. Ford saa miinuksen voittomaalia edeltäneestä menetyksestä ja Rempal samoin 5-2 takaiskusta.

Neutraaleista pelaajista Smith laukoi pari kertaa oikeasta laidasta terävästi ja 25. minuutilla matala one-timer oli livahtaa längeistä, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Ykkösylivoima myös liikutti avauserässä kiekkoa ihan hyvin, mutta Rempalkaan ei slotista saanut one-timereitaan kohti maalia. Maalissa Saville päästi pari maskitonta rannelaukausta, mutta toisaalta kertaalleen hän venytti hyvin takatolpalle, kun Raska tarjoili sinne syötön Johnsonille ja avauserässä puolestaan Saville otti pari slottipysäytystä, joten en anna miinusta, koska kenttäpelaajat jättivät hänet vähän kuin susille ja ilman riittävää tukea.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jos joku olisi tullut minulle sanomaan kuukausi sitten, että kuukauden päästä Vegasin ottelussa Vegasin maalintekijät ovat Barbashev (2), Blueger, Dorofeyev ja Marchessault, niin olisin sanonut, että puhut läpiä päähäsi. Mutta hienoa, että löytyy muitakin kuin näitä ns. "usual suspects" maalintekijöinä Vegasista. Ei mulla muuta. Jatkakaa.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: Deeq

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
69/82 Vegas vs. Calgary

Kokoonpano oli sama kuin Philadelphiassa. Thompson ja Brossoit luistelivat itsekseen ennen joukkueharjoituksia, mutteivat ole pukemassa vielä seuraaviin peleihin. Kolesar aloittanee luistelun vasta ensi viikolla. Roy kykenee jo luistelemaan, muttei ole pelivalmis.

Arvosanataulukko
++
+ Whitecloud, Karlsson, Amadio, Smith
+/- Martinez, McNabb, Hague, Pietrangelo, Barbashev, Dorofeyev, Stephenson, Kessel, Cotter, Howden, Blueger
- Marchessault, Eichel, Theodore, Quick
--

Avauserässä ei tapahtunut mitään ensimmäisiin 12 minuuttiin, vaan vedot olivat 2-3. Sitten Vegas pääsi 4v3-vastaiskuun ja Karlsson poimi taustalta McNabbin, jonka ensimmäisen kudin slotista Markström torjui eteensä. Rebound tuli takaisin McNabbille, joka laukoi kärkiveivillä ylärimaan ja tuuletti maalia turhaan. Minuutti myöhemmin Cotter ohjasi slotista Whitecloudin viivakudin patjaan. Vartin kohdalla Flames puolestaan meni 0-1 johtoon, kun Lindholm kaapi aloituksen Karlssonia vastaan, Andersson pudotti viivaan ja Weegarin kaaliperhonen leijaili Quickin käden alta sisään maskitta, joten torjuttavissahan tuo veto oli, koska kimmokettakaan ei näyttänyt olevan. Erän viime sekunneilla vielä Hanifin epäonnistui oman alueen purussa, Barbashev syötti keskeltä nopeasti maalin eteen ja Marchessault pääsi nokikkain Markströmin kanssa, mutta laukoi rystyltä ohi takakulman.

Toisen erän alussa ylivoimalla Kessel tarjoili vasemmasta siivestä syötön keskustaan, mutta Karlsson tykitti ponttooneihin eikä Barbashev ihan päässyt käsiksi reboundiin. Pari minuuttia myöhemmin Whitecloud nousi painotonta puolta vetopaikkaan ja sai kolmosketjun rouhinnan jälkeen poikittaissyötön itselleen, mutta rannelaukaus kilpistyi Markströmin ylävartaloon. Hetkeä myöhemmin peli oli 0-2. Whitecloud katkaisi maalin edessä Flames-pelaajan päätypassin, mutta jatkotilanteessa omista lähtö epäonnistui, kun Marchessault syötti liian ahtaaseen väliin keskelle Barbasheville eikä tämä ehtinyt jatkaa kiekkoa keskialueelle, kun vastaan pinchasi Lindholm. Toffoli nappasi irtopalan ja nopeasta käännöstä teki voimanousun vasemmasta laidasta maalin eteen. Viimeistely takakulmaan oli tarkka ennen kuin Whitecloud ehti kiekonmenetyksen jälkeen kääntyä takaisin kohti omaa maalia. Takaiskun jälkeen Cotter yritti herätellä uinunutta ritarilaumaa myllyttämällä Stecheria vastaan. Paitakin repesi tuoksinassa:
Ei se kuitenkaan joukkuetta sen koommin piristänyt, vaan seuraavalla ylivoimalla parhaat maalipaikat tulivat Calgarylle. Ensin Quick paikkasi avausmaalihörppäyksen siten, että hän venytti atleettisesti patjansa takatolpalle Duben laukauksen tielle, kun Mangiapane tarjoili vastaiskusta rystylätyn lapaan. Sen perään vielä Backlund pääsi läpiajoon, mutta kiekko karkasi lavasta, kun piti laukoa rystyltä. Vegasilla oli vain kymmenen laukausta 30 minuuttiin. Calgaryn työhaalarikiekko aiheutti tuskaa, kun ylimääräistä tilaa ei keskialueella ollut ja jonkinlainen ulospuhallus pitkän vierasrupeaman jälkeen oli nähtävissä kotijoukkueen otteissa. Eichelkin jakeli monta osoitteetonta poikittaissyöttöä hyökkäyssiniviivan tuntumassa, kun tila oli vähissä.

31. minuutilla Kessel kuljetti keskikaistaa pitkin kiekon hyökkäysalueelle ja jätti sen Bluegerille, joka leikkasi oikeasta laidasta keskemmäs. Matala laukaus aiheutti reboundin, mutta Howden nosti sen maalin edestä rystyltä ohi maalin, äsh. Pari minuuttia siitä Vegas kuitenkin onnistui kaventamaan pitkän paineen päätteeksi, kun Smith liikkui kohti viivaa ja Whitecloud teki vastaliikkeen oikealle b-pisteelle, josta hän kärkikynällä kavensi hieman keskemmäs ja laukoi patenttirannelaukauksellaan kiekon Duben jaloista kilpikulmaan. Smithin lisäksi Amadio nappasi syöttöpisteen. Viisi minuuttia ennen taukoa Weegar menetti kiekon alimpana pelaajana Smithille, mutta tämä nosti rystyltä yli maalin, vaikka sai jo Markströmin jäihin. Se ei kuitenkaan haitannut, koska jatkotilanteessa Karlsson haki Pietrangelon viivalaukauksen jälkeisen irtokiekon vasemmasta laidasta, piti pelivälineen hallussaan Zadorovin ja toisen Flames-pelaajan yhtäaikaisesta paineesta huolimatta ja jakoi sitten kulmasta loistavan poikittaissyötön Stecherin ohitse Smithille, joka viimeisteli takatolpalta yhdellä kosketuksella. Karlsson oli kakkoserässä ylivertainen irtokiekkojen hakija hyökkäysalueella ja hänen ansiostaan kulmarallit eivät kuihtuneet, vaan olivat pitkäkestoisia. Flames vastasi kuitenkin erän viimeisestä maalista, kun se liikutti kärsivällisesti kiekkoa noppavitosen ulkopuolella ja kierrätti sen viivan kautta oikeaan laitaan, josta Lindholm antoi tarkan syötön maalin eteen ja Coleman ohjasi kiekon sisään Theodoren ja McNabbin välistä. Vaihteeksi siis Golden Knightsin noppavitonen murrettiin ohjurisyötöllä "muodon" sisään, joten kotiläksyt Calgary oli tehnyt. Viimeisiin neljään minuuttiin Vegas ei laukonut, joten tauolle mentiin 2-3 luvuissa.

Päätöserän avauskympillä Vegasilla oli pari tasoituspaikkaa. Ensin Smith löysi päätypassillaan maalin edestä Karlssonin, joka ampui läheltä päin maanmiestään. Ja pari minuuttia siitä isäntien alivoimalla Toffoli polki upeasti Smithin kiinni estäen 2v1-vastaiskun, mutta tämä sai jätettyä kiekon Pietrangelolle, joka toimitti sen perille Karlssonille oikeaan laitaan, mutta syöttö meni hieman eteen eikä Wiljami saanut laukausta täten aikaan. Sen perään sitten Flames teki ylivoimalla 2-4 maalin, kun Backlundin syöttö miinuskulmasta kimposi Pietrangelon mailasta Quickin selkään ja siitä omaan rysään.

Päätöskympillä Calgary kaunisteli numeroita kolmella maalilla. Ensin Theodore kompuroi keskialueella ja Mangiapane pääsi läpiajoon. Sen Quick pysäytti, mutta Toffoli tuli taustalta maalille nostamaan irtokiekon sisään. Päätösvitosella Hanifin puolestaan purki roikkukiekon toiseen päätyyn ja jäähyltä vapautunut Coleman viimeisteli tyhjiin. Seuraavassa vaihdossa vielä Vegas puolusti laiskasti omaa siniviivaa, Huberdeau syötti laidasta keskelle, Zadorov laukoi ranteella vasemmalta ohi, mutta paluupompun sutaisi takakulmaan Dube, kun Quick ylipelasi etukulman. 2-7 tappio oli historian ensimmäinen kotitappio Flamesille, joten saldo on nyt T-Mobilella enää 8-1 keskinäisissä peleissä. Tilastotappio siis, mutta 19 laukausta kohti maalia oli kuitenkin kauden pienin määrä. YV sakkasi pahasti, kun Flamesilla oli paremmat maalipaikat Vegasin miesylivoimien aikana ja kamppailupelaamisessakin vieraat olivat edellä. Keskialueen herruus meni myös vieraille, koska Golden Knights ei ollut läheskään niin tiivis kuin vieraslauma. Stonen loukkaantumisen jälkeen Vegasin YV on muuten 6/56. Se ei ole hääppöinen lukema, vaikka vieraskiertueella joitain onnistumisia kuivan kauden jälkeen tulikin.

Karlsson oli yksi harvoista, joka kykeni vastaamaan vieraiden intensiteettiin ja rouhi kiekkoja omille hyökkäysalueella tehokkaasti. 2-2 tasoituksen alustus oli briljantti. Smith oli myös näkyvä ja saa plussan, vaikka yhden läpiajon tuhlasikin. Whitecloud oli hyökkäysalueella aktiivinen laukomaan ja se palkittiin kauden kolmannella maalilla. Omissakaan hän ei vuotanut. Viimeisen plussan saa Amadio, joka oli värkkäämässä 1-2 maalia ja Karlssonin tavoin melko hyvä laidoissa hyökkäysalueella.

Eichelille menee miinus kehnoista syöttövalinnoista suorahyökkäyksissä. Theodore oli puolestaan osasyyllinen pariin takaiskuun eikä luonut mitään ylöspäin. Marchessaultille menee miinus liian ahtaaseen rakoon syöttämisestä 0-2 osumassa ja hän oli myös osa ehkä isäntien illan heikointa ketjua eli Eichelin vitjaa. Quick puolestaan päästi minusta pari helppoa ja tökkäsi vielä ohi kiekosta siinä Toffolin 0-2 osumassa, joten vaikka hän otti pari aivan loistavaa venytystä, kokonaisuus oli lievästi miinuksella. Mies oli jotenkin rauhaton ollen monesti sivussa maalinsa suulta jään pinnassa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Calgaryn työhaalarikiekko aiheutti tuskaa, kun ylimääräistä tilaa ei keskialueella ollut ja jonkinlainen ulospuhallus pitkän vierasrupeaman jälkeen oli nähtävissä kotijoukkueen otteissa.
Tässäpä se ongelma. Hyvin menneen vieraskiertueen jälkeen otetaan näköjään seuraava kotipeli aivan löysin rantein. Siinä olisi nyt Brucella paikka esitellä valmentajan taitojaan. Toistaiseksi ei olla ainakaan mitään lääkettä tuohon kotona rentoutumiseen löydetty.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
1999. viestini käsittelee Silver Knightsin viikonlopun tuplapelejä.

61/72 Bakersfield vs. Henderson

Ansaitusti Bischoff oli viltissä puolustuksesta. Hyökkäyksessä ketjut oli uusittu.

Quinney - Manninen - Smith
Brisson - Froese - Rempal
Rondbjerg - Morozov - Foo
Loewen - Ford - Marushev

Chayka - Pachal
Cormier - Miromanov
Mayo - Korczak

Papirny
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Papirny, Morozov
+/- Mayo, Korczak, Miromanov, Cormier, Chayka, Pachal, Loewen, Ford, Marushev, Rondbjerg, Foo, Brisson, Froese, Rempal, Manninen, Quinney, Smith
-
--

Papirnyn ensimmäinen AHL-startti oli hywä, mutta päättyi kirvelevään 1-0 tappioon. Torjuntoja kertyi 33. Voittomaalin iski kakkoserässä ylivoimalla Benson. Kaldis kierrätti viivasta hänelle kiekon vasempaan laitaan ja rannelaukaus painui takakulmaan sekä Quinneyn että Miromanovin ruhojen takaa, joten Papirnyn piikkiin en takaiskua laittaisi.

Vaikka HSK ei maaleja tehnyt, paikkoja Pickardin ohittamiseen kyllä oli. Avauserä oli varsinkin vahva vetojen oltua 4-10 vartin pelin jälkeen ja kiekkokontrolli enimmäkseen vierailla. Kolmannella minuutilla oli paras paikka, kun Ford syötti kulmasta maalin eteen, jonne oli unohtunut täysin yksin Marushev, mutta tämä ei läheltä onnistunut ohittamaan Pickardia. Ykkösketjun paras tontti tuli Smithin karvauksesta, jonka jälkeen tämän rystylätty löysi painottomalta puolelta Quinneyn, joka laukoi räpylään. Rempal puolestaan päätti yhden 2v1-vastaiskun kilpikutiin oikeasta laidasta. Morozovin vitja loi puolestaan kaksi merkittävää paikkaa. Ensin Ivan itse syötti laidasta slottiin, mutta Rondbjergin laukaus jäi jäänuoliaiseksi, kun vastustaja sai viime hetkellä lavan väliin. Hetken päästä Rondbjerg karvasi puolestaan kiekon oikeassa kulmassa, syötti taakse, Morozov jatkoi taas slottiin ja Foo kiskaisi suoraan syötöstä patjaan. Myöhemmissä erissä ei vastaavia laatumestoja enää oikein ollut ja Pickard selvitti siniviivakuditkin melko varmasti. Miromanov kirjasi jopa kuusi tuloksetonta laukausta kohti maalia. Kenttäpelaajista plussa menee täten vain Morozoville, joka oli rakentamassa kahta hyvää maalipaikkaa ja pelasi kurinalaisesti kahteen suuntaan.

Papirny selvisi avauserästä vähällä. Muutamat rannelaukaukset laidoilta hän selvitti helposti. Vaativin lähitorjunta oli viime sekunneilla, kun Esposito sai päädystä syötön maalin eteen, mutta Papirny liimasi viimeistely-yrityksen. Toinen erä oli kiireisin, kun koppeja tuli 14. Puolivälissä erää alivoimalla hän pysäytti ensin kaksi Lavoien vasemman laidan one-timeria ehjällä irtokiekkokontrollilla ja sitten vielä Kaldisin erään viivatoimituksen jälkeen nollasi maskimies Philpin survomisyritykset patjojen läpi. Seuraavallakin alivoimalla Papirny otti pari vastaavaa lähitorjuntaa reboundeihin. Päätöserässä ei jäänyt yksittäisiä torjuntoja mieleen. Kokonaisuus oli plussan arvoinen, kun vain yksi meni omiin. Irtokiekkokontrolli oli pääosin hyvää ja ne kiekot, jotka putosivat haastavampien laukausten jälkeen eteen, Papirny ketteränä veskarina selvitti myös.

62/72 Henderson vs. Bakersfield

Perättäisten päivien kohtaamisten jälkimmäinen osa miteltiin Hendersonissa. Saville palasi maaliin. Brisson ja Quinney vaihtoivat paikkoja. Foo teki tilaa seitsemännelle puolustajalle ja Loewen Marinolle.

Brisson - Manninen - Smith
Quinney - Froese - Rempal
Rondbjerg - Morozov -
Marushev - Ford - Marino

Cormier - Pachal
Bischoff - Miromanov
Chayka - Korczak
Mayo

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Quinney, Smith, Manninen
+/- Saville, Mayo, Chayka, Bischoff, Miromanov, Pachal, Cormier, Marushev, Ford, Marino, Rondbjerg, Morozov, Froese, Rempal, Brisson
- Korczak
--

Häviösarja katkesi 5-3 voitolla. Kaikki maalit syntyivät vasta ottelun toisella puoliskolla. 5v3-ylivoimaa kului vain muutama sekunti, kun Griffithin rannelaukaus oikeasta ympyrästä ohitti Bischoffin peiton painui etuyläkulmasta sisään ajassa 34:19. Ylivoima jatkui Korczakin hölmöiltyä itselleen viiden minuutin rangaistuksen ja Bischoffin otettua lisäjäähyn ryntäämisestä kulmaan taklaustilanteessa. Kaksi minuuttia myöhemmin Condors osui toistamiseen. Graffiti syötti oikeasta laidasta poikittain Hamblinille, joka jatkoi vasemmasta laidasta takatolpalle Baileylle. Saville oli voimaton parin perättäisen sahaavan syötön jäljiltä. Mayo sai lapansa väliin kyllä Hamblinin syöttöön, mutta kiekko meni silti kimmokkeen kautta perille ja Bailey löi sen ilmasta sisään.

Päätöserän alussa seitsemässä minuutissa HSK nousi takaa ohi. Ensin alivoimalla Saville torjui kilvellään Hamblinin vapaan slottirannarin vieraiden alueelletulon jälkeen. Vastaiskusta Quinney polki vasenta laitaa pitkin ylös, jarrutti, poimi toisesta aallosta poikittaissyötöllä Bischoffin ja tämän one-timer ohitti Rodriguen. Saville kirjasi vastaiskun käynnistäneestä torjunnastaan kakkossyötön AV-osumaan. Jo toisen erän lopussa sama kaksikko oli värkätä samanlaisen maalin, mutta silloin Bischoffin rannelaukaus vasemmasta laidasta Quinneyn poikkisyötöstä painui ohi takakulman. Tasoitus syntyi ylivoimalla, kun Cormier levitti oikealle Smithille, joka puhkoi AV-nelikon tarkalla passillaan takatolpalle, jossa maalinedusmies Mannisen lapa oli auki. Välissä kosketuksen sai slotissa vielä Quinney. Vain minuutti myöhemmin ykkösylivoima osui uudelleen, kun suoraan Quinneyn aloitusvoitosta Smith kiskaisi kiekon verkkoon. Aiemmissa erissä sisäänviennit ylivoimilla olivat karmeita, mutta päätöserässä tehoja löytyi. 54. minuutilla Sakarin illan toinen osuma jäi voittomaaliksi. Keskialueen aloituksen jälkeen Quinney karvasi terävästi kiekon Petersiltä vasemmassa laidassa, jätti Rempalille ja tämän rystykääntö löysi takatolpalle uineen Mannisen, joka ei taaskaan erehtynyt avopaikasta. Kyseessä oli Mannisen ensimmäinen kahden maalin AHL-ilta.

Päätösvitosella pelin teki tiukaksi Marinon ottama tuplajäähy korkeasta mailasta. Condors onnistui kaventamaan kaksi minuuttia ennen loppua ylivoimallaan, kun Dineenin matala viivakuti kimposi Savillen parjatorjunnasta suoraan maalin kulmalle Philpin lapaan. Siihen asti HSK peitti erinomaisesti vetopaikat ja myös blokkasi Pachalin johdolla pari kutia siivistä. Loppuluvut iski tyhjiin omasta päästä Rondbjerg katkaistuaan syötön slotissa.

Quinney, Manninen ja Smith valittiin ottelun kolmeksi tähdeksi enkä ole eri mieltä. Quinney alusti peräti neljä maalia ja kamppaili todella hyvin. Vahva rouhiminen näkyi mm. 28. minuutillakin, kun hän siirsi kulmasta kiekon maalin taakse Rempalille, joka pyörähti ohi Niemeläisen ja syötti maalin eteen, josta Froese kilautti tolppaan. Manninen oli kliininen viimeistelijä. Mieleen jäi myös avauserästä yksi hidastettu syöttö eteenpäin Brissonille, joka oli päättämässä puolittaista läpiajoa laukaukseen, mutta viime hetken koukku takaa päin esti sen. Smith puolestaan osoitti temperamenttisuuttaan turhalla jäähyllä vihellyksen jälkeen päätöserän alussa, mutta paikkasi sen myöhemmin YV-tehoillaan.

Korczakille menee miinus joukkueen pulaan jättäneestä viiden minuutin alivoimasta ja muutoinkaan kiekolliset valinnat eivät olleet optimaalisia. Brisson oli puolestaan lähellä miinusta siksi, että kompuroi kolmesti keskialueella ja suorahyökkäykset katkesivat hänen kehnoihin ratkaisuihin liian usein. Neutraaleista pelaajista Chayka väläytteli taas lisääntynyttä rohkeuttaan hyökkäysalueella ja kertaalleen kiskaisi vasemmasta laidasta rannelaukauksen patjoihin. Miromanovin paras maalipaikka oli vartti ennen loppua, kun tietysti Quinneyn karvauksen jälkeen hän laukoi slotista logoon. Nelosketju suorahyökkäsi kertaalleen näyttävästi, mutta Ford ohjasi keskikaistalta Marinon laitapassin päin Rodrigueta.

Maalissa Saville otti avauserässä 13 koppia, kun vedot olivat 3-13, mutta eipä hän mitään hirveän pahoja laukauksia kohdannut ja liimasi mm. Niemeläisen viivatoimituksen varmasti. 11. minuutilla tosin Dineen pujotteli viivasta keskustaan ja jakoi pienen siirron oikealle Hamblinille, mutta Saville liukui ajoissa eteen. Toisessa erässä Lavoie puolestaan pari kertaa laukoi suoraluistelusta vastahyökkäyksistä, mutta Saville selvitti rannelaukaukset. Takaiskuista Isaiahia ei voi syyttää, mutta huipputorjuntokaan ei tarvinnut esittää, joten arvio on neutraali. 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Henderson - Bakersfield video: Onpa tosiaan vaikeaa erottaa noita joukkueita toisistaan, kun toisella on valkoinen paita ja toisella vaalean harmaa paita. Eikö ne nyt mitään tummempaa paremman kontrastin paitaa osaa keksiä kotijoukkueelle?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
70/82 Vegas vs. Columbus

Patera sai kotidebyytin maalissa. Katsomoon oli lennätetty hänen vanhempansa ja paras ystävä, joten ottelu oli sikäli entistäkin erityisempi Jirille. Alaketjuissa Cotter-Kessel kaksikko palasi Stephensonin laidoille ja Howden-Amadio alennettiin neloseen Bluegerin ympärille.

Arvosanataulukko
++
+ Patera, Kessel, Dorofeyev, Eichel, Stephenson, Pietrangelo, Whitecloud
+/- Martinez, Hague, McNabb, Theodore, Karlsson, Smith, Barbashev, Marchessault, Cotter, Howden, Amadio, Blueger
-
--

Avauskymppi oli Vegasilta härkämäinen. Avausvaihdossa Blueger tarjoili jo päädystä loistosyötön slottiin, mutta Tarasov ryösti Amadion. Hetken päästä aloitusvoiton jälkeen Pietrangelo nousi viivasta vetopaikkaan, mutta laukoi rystyltä ohi takakulman. Sen perään Eichel syötti vasemmasta laidasta keskustaan, mutta Marchessault laukoi yli maalin. Pateran ensimmäinen torjunta kotona tuli kahden minuutin kohdalla, kun hän tukki etukulman Marchenkon ammuttua lujaa ja epätoivoisesti nollakulmasta. Sen perään Foudy teki voimanousun maalille, mutta Jiri nollasi hänet.

Golden Knights siirtyi 1-0 johtoon viiden minuutin jälkeen. Kakkosylivoimassa Smith syötti vasemmasta siivestä maalin kulmalle Dorofeyeville, joka syötti poikittain ja Kessel puttasi takatolpalta tyhjiin. Bayreuther heittäytyi liian aikaisin jäihin eikä saanut syöttöä siten katki. Smithkin venytti pisteputkensa kuin varkain kahdeksan pelin pituiseksi. Pari minuuttia myöhemmin Howdenilla oli erinomainen tilaisuus lisätä johtoa Haguen poikittaissyötöstä, mutta Tarasov liukui yhden kosketuksen viimeistelyn eteen. Blue Jacketsin ensimmäiset kunnon maalipaikat tulivat avauskympin lopussa Boqvistin rakentamina. Ensin tämä kuljetti keskeltä jalalla hyökkäysalueelle, kun isännillä oli vaihto kesken. Jenner laukoi jätöstä keskeltä ohi maalin. Minuutin päästä Boqvist pelasi seinäpelin suorahyökkäyksessä ja saatuaan syötön Gaudreaulta takaisin oikeasta laidasta laukoi sitten itse keskeltä, mutta Patera koppasi hyvin laukauksen.

12. minuutilla Eichel haki takatolpalta Barbashevia, mutta Gudbranson sitoi mailan hyvin. Kolme minuuttia myöhemmin Marchessault laukoi vastaiskun lopuksi pakin jaloista räpylään. Ottelussa oli hieman seesteisempi vaihe, kun Vegasin alakerta haki päätykiekot helposti tai pysäytti muuten vieraiden hyökkäykset jo keskialueella. Kertaalleen Lainekin ahtaan tilan kiemurtelunsa jälkeen syötti liian taakse Marchenkolle ja tilanteesta seurasi paitsio. 17. minuutti oli poikkeus, kun Pietrangelo ehti kyllä ensin kulmaan, mutta pelasi sitten huolimattomasti ja Marchenko riisti kiekon. Tämä syötti nopeasti maalin eteen, mutta Patera otti erinomaisen lähitorjunnan Gaudreaun laukaukseen. Heti perään Bemström karkasi läpiajoon McNabbin ja Theodoren välistä, kun hyökkäyssinisellä tapahtui kiekonkäsittelyvirhe, mutta Patera tuli aggressiivisesti vastaan ja vangitsi suoraluistelulaukauksen syliinsä. Toisaalta Vegasin omatkin hyökkäykset toisella puolikkaalla kuihtuivat pitkälti siniviivan jälkeen, kun hyökkääjät kiilattiin laitoihin. Viimeisellä minuutilla McNabb tosin lähetti viivasta tarkan syötön maalin kulmalle Kesselille, joka yritti Cotterin kanssa sutia kiekon sisään, mutta Boqvist puolusti miehekkäästi maalinedustan, joten tauolle mentiin 1-0 luvuissa.

Columbus tasoitti 1-1:een heti toisen erän alussa. Gudbranson laukoi sinisen kulmasta ohi Dorofeyevin peiton ja Marchenko irtosi maalin edessä Martinezista iskemään paluukiekon sisään. Laine merkkautti kakkossyötön viivapudotuksestaan. Hetken päästä Vegas joutui alivoimalle, kun jäällä oli liikaa pelaajia. Siniviivan puolustaminen oli kuitenkin vaihteeksi yhtä vahvaa kuin parhaimmillaan vieraskiertueella ja mm. Gaudreaun molemmat kuskaukset tyssäsivät kiekonmenetyksiin siniviivan päällä. Pateraa ei alivoimalla täten juuri testattu, vaikka Sillinger yhden päätylautapompun yrittikin maalin kulmalta kääntää rysään Pateran varusteiden läpi.

25. minuutilla Marchessault katkaisi keskialueella syötön ja pääsi puolittain karkuun, mutta Tarasov potki vastaan peittäen kulmat, joten Joonatan ampui päin veskaria. Vähän samanlainen paikka tuli Kesselille parin minuutin päästä, kun hän spurttasi ensimmäisenä Columbuksen hyökkäysalueen harhasyötön perään, mutta laukoi liikkeestä ohi takakulman. Tuon jälkeen vielä nelosketjun laituripari karkasi 2v0-hyökkäykseen, mutta Howden ohjasi ohi maalin Amadion poikittaissyötön.

2-1 johtomaali ajassa 30:34 oli lahja, kun Tarasov hörppäsi etukulmasta Eichelin kaukolaukauksen vasemmasta laidasta. Marchessault teki toki liikkuvan maskin, mutta olisihan veto pitänyt torjua. Ykköspakkipari merkkautti syötöt, kun Martinez avasi laitaa pitkin pystyyn pakki-pakkisyötön jälkeen. Kakkosylivoima osui puolestaan uudelleen ajassa 32:09. Kessel feikkasi laukauksen oikeasta siivestä ja sai Gudbransonin nousemaan ylemmäs. Sitten hän syötti kuitenkin maalin kulmalle Dorofeyeville, joka pyörähti maalin eteen ja viimeisteli upeasti etukulmaan uransa ensimmäisen ylivoimamaalin NHL:ssä ennen kuin Gudbranson ehti estämään sen:
Pari minuuttia myöhemmin tasaviisikoin Marchessault petasi kulmasta paikan slottiin Eichelille, mutta Tarasov otti hyvän patjatorjunnan alakulmasta. Reilut kolme minuuttia ennen taukoa Whitecloud selvitti paineen omista näyttävästi jalalla ja levitti sitten Howdenille vasempaan laitaan. Tämän laukauksen Tarasov torjui eteensä kimmokkeesta ja loppuun asti hyökkäystä tukenut Whitecloud löi paluukiekon ilmasta sisään. Eikä aikaakaan, kun peli oli jo 5-1. Eichel haki päädystä Pietrangelon viivalaukauksen jälkeisen irtokiekon ja käänsi sen nollakulmasta Tarasovin avustuksella längistä sisään. Se riitti tälle ja ex-ritari Hutchinson vaihdettiin sisään. Toinen erä oli vastakohta avauserälle eli alku oli Columbuksen, mutta viimeinen vartti kotijoukkueen. Viime aikojen tapaan maalinteon tehokkuus oli myös tapissa, vaikka läpiajojakin joukkue tuhlasi. Vedot olivat 28-24 40 minuutin jälkeen.
Päätöserässä vastakkain torjui tosiaan maalivahtikaksikko, joka oli pitkään alkukaudesta Silver Knightsissa torjuntavastuussa, kunnes Brossoit lähetettiin hakemaan pelituntumaa. Hauska sattuma tuokin eikä käynyt mielessä, että keväämmällä he kohtaisivat NHL-jäällä. Hutchinson joutui antautumaan 44. minuutilla, kun Stephenson pujotteli Laineen johtaman viisikon läpi hyökkäysalueelle eritoten juuri Patrikin ja Boqvistin välistä. Sitten hän kiersi maalin ja tarjoili syötön maalille Cotterille, jonka toinen viimeistely-yritys meni yli maaliviivan, kun Hutchinson otti ensin loistotorjunnan. Pietrangelo kirjasi varkain jo neljännen syöttöpisteensä annettuaan kiekon vain vauhtiin Chandlerille. Ällistyttävää oli se, että kyseessä oli vasta miehen uran toinen neljän tehopisteen matsi. Toisessa päässä Patera venyi alivoimalla kotvan päästä ja nollasi mm. Jennerin reboundin maalin edestä. Takapatja oli myös Johnsonin ohjauksen tiellä sekä lopuksi Laine pääsi laukomaan seisovin jaloin täysin vapaasti vasemmalta puolelta, mutta rehdin 1v1-taiston vei Patera patjatorjunnallaan.

Päätöskympillä Eichel viimeisteli vielä hattutemppunsa tökättyään kiekon jälleen epävarmasti omaa siniviivaa puolustaneen Boqvistin ohi ja lauottuaan puolittaisesta läpiajosta tarkasti takayläkulmaan. Loppuminuutit olivat pakollista pelailua ennen summerin soittoa. Patera nollasi kertaalleen slotista Johnsonin rannelaukauksen ja toisessa päässä Barbesheville ei tyhjä uuni kelvannut Eichelin poikittaissyötöstä. Columbus kavensi roska-ajalla, kun Patera torjui Laineen siniviivan tuntumasta lähettämän ripuliranteen kummallisesti kilvellään selkänsä taakse ja Foudy tökkäsi kiekon maaliviivalta sisään.

Vakuuttava voitto, vaikka muutama heikko hetki iltaan mahtui avauserän toisella puolikkaalla ja kakkoserän alussa. Patera otti voittavia torjuntoja juuri tuona ajanjaksona saaden siksi plussan. Pietrangelon syöttöpisteet olivat puolestaan niin halpoja, että hänkin saa siksi tyytyä vain yhteen plussaan neljän pisteen pelistä huolimatta. Whitecloudille menee plussa osumasta toisessa pelissä putkeen ja hän rakensi sen itse alusta saakka nousullaan ohi karvauksen.

Eichel saa plussan hattutempustaan. Laukaus on räväkkä, joten sitä saisi käyttää enemmänkin esim. ylivoimalla, jotta ykkösylivoimakin saisi enemmän tehoja taululle. Stephenson on puolestaan palkittava Cotterin maalin esityöstä. Kessel-Dorofeyev kaksikko loisti ylivoimalla saaden siitä hyvästä positiiviset merkinnät taulukkoon. Kun olen jo kohta pari vuotta miettinyt sitä, että kenen nimellä tilaisin kokoelmasta puuttuvan kultaisen pelipaidan, Dorofeyev on kyllä näillä otteilla vahva ehdokas, kun kyseessä on tosiaan vieläpä ensimmäinen paikan päällä näkemäni oma varaus ja siten tunnesidekin on olemassa. Ottelu ottelulta myös hävettää enemmän hänen rankkaamisensa vasta 11:nneksi lupausrankingissa, auts. Neljässä ottelussa ykkösketjussa koossa ovat tehot 3+2=5. Toivottavasti kuuma jakso jatkuu myös Kanadan kiertueella, jonne lähtevät mukaan myös Thompson ja Brossoit.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
71/82 Vancouver vs. Vegas

Patera palasi farmiin ja Thompson luukkuvahdiksi. Quick oli maalissa. Kenttäpelaajisto oli ennallaan.

Arvosanataulukko
++
+ Kessel, Karlsson, Smith, Dorofeyev, Hague, Howden
+/- Quick, Whitecloud, Martinez, McNabb, Theodore, Pietrangelo, Blueger, Amadio, Stephenson, Cotter, Eichel, Barbashev, Marchessault
-
--

Canucks kaatui 3-4. 22. vierasvoitto sivusi avauskauden ennätystä. Kolmannella minuutilla Kessel karvasi Ikan opein lapa jäässä ja Bearin rystysyöttö napsui siihen. Läpiajoviimeistely kämmeneltä oli maltillinen ohi Demkon. 12. minuutilla Boeser lahjoitti Canucks-maalin takana puolestaan kiekon Karlssonille, joka löysi keskustasta Smithin ja tämän one-timer upposi oikeaan yläkulmaan. Täten Smith sivusi yhdeksän pelin pisteputkellaan seuraennätystä. Seuraavassa pelissä voidaan tehdä jo historiaa. Karlssonille tehopiste oli puolestaan 300. runkosarjassa Golden Knightsin riveissä. Canucks sai erässä vain viisi laukausta eikä yksikään niistä ollut haastava torjuttava Quickille, joten viisikkopuolustaminen toimi jälleen. Golden Knightsin laukausmäärä kohosi neljääntoista ylivoimien ansiosta. Paras paikka oli 5v3-tilanteessa, kun Smith syötti maalin kulmalta toiselle, mutta Demko ryösti vasemmalta takatolpalta Dorofeyevin.

Toisessa erässä ylivoimalla Eichel lahjoitti vuorostaan läpiajon Millerille, jota Theodore koukki. Tuomitusta rankkarista Miller viimeisteli kavennusosuman tyylikkäällä rystynostolla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Vegas päästi seurahistoriassaan pelitilannerankkarin. Aiemmat viisi yritystä olivat päättyneet epäonnistumisiin. Puolivälissä peliä Vegas kuittasi takaisin kahden maalin johtoon. Whitecloud katkaisi purun keskialueella ja levitti nopeasti Haguelle, joka nosti jalalla yli sinisen. Hän malttoi etsiä syöttöpaikan löytäen Howdenin kulmasta. Tämä pudotti Bluegerille, jonka kuti pienestä kulmasta livahti Demkon varusteiden läpi jostain raosta. Canucks ei luovuttanut, vaan 4v3-ylivoimalla Millerin rannelaukaus vasemmalta puolelta painui takakulmaan ohi Pietrangelon peiton. Boeserkin teki tietysti vielä Quickille lisämaskia. Yhtä kaikki, rehti 1v1-taisto laukojan ja blokkaajan välillä päättyi laukojan voittoon. Tauolle mentiin silti 2-4 luvuissa, kun Dorofeyev jatkoi kuumuuttaan. Smith syötti vasemmasta laidasta mailojen kautta oikeaan kulmaan Karlssonille, joka pudotti viivaan Pietrangelolle. Dorofeyev oli maalilla oikeassa paikassa ja ohjasi rystyltä kiekon etuyläkulmaan taidokkaasti. Kyseessä oli jo hänen kauden kolmas voittomaalinsa:Päätöserässä Vancouver vei vedot 15-3, kun Vegas enimmäkseen passiivisesti puolusti johtoa ja tyytyi minimiin eli purki laidan kautta kiekkoa keskialueelle. Yhden kavennusosuman isännät tekivät. Hughes laukoi viivasta ohi Amadion. Quick torjui eteensä. Maalilla oli 3v3-tilanne. Pietrangelo ja Martinez boksasivat miehensä ulos reboundista, mutta Di Giuseppe irtaantui Bluegerista ja nosti rystyltä kiekon häkkiin. Viimeiset minuutit VGK kesti kuitenkin lopulta aika vaivatta ja Quickista tuli toiseksi voitokkain amerikkalaismaalivahti (375 voittoa).

Noin muutoin Quick oli neutraali. Avauserässä ei tarvinnut venyä. Toisessa erässä uhkaa loi Kravtsovin ketju. Ensin tämä laukoi vasemmalta, Quick torjui eteensä ja Dries pääsi reboundiin, mutta Joonatan otti tuplatorjunnan. 36. minuutilla Whitecloud katkaisi puolestaan Kravtsovin passin 2v2-hyökkäyksessä, mutta kiekko kimposi tälle takaisin. Quick ei hämmentynyt, vaan otti hyvän lähitorjunnan kuten myös erän viime sekunneilla, kun Kravtsov syötti päädystä maalin kulmalle ja Podkolzin laukoi patjaan. Päätöserässä Bear pääsi käsiksi Garlandin laukauksen paluukiekkoon slotissa, muttei saanut tulosta aikaan. 48. minuutilla Boeser laukoi puolestaan keskeltä one-timerin, mutta Quick kaapi nopeasti irtokiekon alleen ennen Di Giuseppea. Lopussa puolestaan Myersin viivakutiin Canucks-pelaajat saivat lapoja väliin, mutta kiekon suunnanmuutoskaan ei Quickia hämmentänyt, vaan tämä vangitsi laukauksen syliinsä. Summa summarum, vaikka irtokiekkoja jonkin verran putoili, Quick selvitti paluukudit 3-4 kavennusta lukuun ottamatta.

Kesselille menee plussa avausmaalista. Hänellä oli 13. minuutilla toinenkin laatumesta, mutta rannari 2v1-vastaiskusta meni ohi takakulman. Karlssonin koostumus värkkäsi pari osumaa, joten sekin saa plussat. Smith tosiaan sivusi ennätyksellistä pisteputkea, Karlsson dominoi kahteen suuntaan ja Dorofeyev tuhlattuaan yhden avopaikan avauserässä paikkasi sen voittomaalilla kakkoserässä.

Nelosketju oli myös ajoittain hyvä. 10. minuutilla Hague avasi kulmasta keskialueelle. Blueger jatkoi suorahyökkäyksessä kiekon vasempaan laitaan Howdenille, joka laukoi todella terävästi päin Demkoa. 17. minuutilla Howden takakarvaus puolestaan esti Bearin läpiajon synnyn. Avauserän lopussa Howden petasi päädystä tekopaikan maalin eteen, mutta Amadio tuhlasi avopaikan laukoen suoraan torsoon. Kakkoserässä sitten lopulta palkinto tuli maalin muodossa, mutta koska Blueger hukkasi miehensä 3-4 maalissa, jätän hänet neutraaliksi ja palkitsen plussalla vain Howdenin. Puolustuksesta erottui Hague, joka oli alustamassa Vegasin kolmatta maalia ja muutenkin rauhallisuus kiekollisena oli ihailtavaa. Kakkoserän alussakin hän siirsi päädyssä kiekon maalin taakse varmasti kahden karvaajan välistä. Sanoisin, että hän ja Whitecloud muodostivat parhaan pakkiparin tässä pelissä. Theodore putosi hetkeksi pelistä sivuun, mutta palasi päätöserän puolivälissä kuitenkin takaisin kaukaloon, joten mistään vakavammasta ei onneksi ollut kyse.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Päätöserässä Vancouver vei vedot 15-3, kun Vegas enimmäkseen passiivisesti puolusti johtoa ja tyytyi minimiin eli purki laidan kautta kiekkoa keskialueelle.
Jaapa-aapa. Mistä löytyisi joukkue, joka ei tuohon perisyntiin syyllistyisi, huokaus?

Kutkuttavan lähellä alkaa olla Vegasin viides playoffs-kausi kuuden NHL-kauden aikana. Ei hullumpi saavutus tulokasjoukkueelta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös