Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Salming, 22.05.2019 klo 19.40.

?

Mihin asti Vegas Golden Knights etenee kaudella 2019–2020?

Tämä äänestys sulkeutuu 09.10.2019 klo 19.40.
 1. Mestaruuteen

  7 ääntä
  13,2%
 2. Stanley Cupin loppuotteluihin

  4 ääntä
  7,5%
 3. Konferenssifinaaleihin

  5 ääntä
  9,4%
 4. Konferenssivälieriin

  21 ääntä
  39,6%
 5. Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle

  10 ääntä
  18,9%
 6. Jää pudotuspelien ulkopuolelle

  6 ääntä
  11,3%
 1. Amerikanihme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
  Paremmin varmaan ymmärretään tässä ketjussa, jollette ole palstaveljet ja -siskot jo nähneet. Ryan Reaves kultaisena ritarina (linkki vie Twitterin videoon Ryan Reavesista tekemässä kiusaa joukkuekavereilleen). Varmaan lavastettu, mutta tuo Schmidtin reaktio on kyllä "priceless".
   
  ritaripervonen tykkää tästä.
 2. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Wolves kaatoi Checkersin maalein 3-4 jatkoajalla Calder Cupin ensimmäisessä loppuottelussa. Katsoin suorana avauserän ja sitten äsken ruoanlaiton yhteydessä laitoin päätöserän ja jatkoerän taustalle pyörimään. Avauserän alussa Checkers oli niskan päällä ja peli pyöri vieraiden alueella. Se johtikin melko pian ensimmäiseen ylivoimaan, kun Kolesar taisi ottaa jäähyn heti avausminuutilla. Ylivoiman loppuvaiheilla Checkers meni johtoon Carrickin lauottua siniviivalta ja kiekko kimposi Wolvesin toisesta alivoimahyökkääjästä ohi Danskin. Saarela sai ykkössyötön tuohon maaliin syöttämällä kiekon vasemmasta siivestä viivaan. Tuolla vasemmalla laidalla Saarela nimenomaan pääosin operoi kotijoukkueen ylivoimalla.

  Chicago tasoitti kuuden minuutin paikkeilla, kun Kolesar pelasi päädystä viivaan, Reinhart laukoi ja Matteau ohjasi maalin edestä kiekon sisään. Tuohon asti Wolves oli ollut melko jyrän alla, mutta maali muutti voimasuhteita siten, että seuraavat kymmenen minuuttia Chicago oli vahvasti pelin päällä ja sai luotua pitkiä hyökkäyksiä. Charlotten maalissa Nedeljkovic otti muutaman hyvän lähitorjunnan, kun muun muassa Hyka yritti kääntölaukausta slotista. Vieraiden hyvä vaihe katkesi ajassa 15:47, kun Fleury levitti viivassa poikittain, rightin kätinen McKeown laukoi ja Necas ohjasi kiekon ohi Danskin. Päätösminuutilla vielä Poturalski vei isännät kahden maalin johtoon. Tuo maali meni hieman Danskin piikkiin, sillä Poturalski pelasi siniviivan päällä seinäsyötön Geekien kanssa, sai kiekon takaisin itselleen oikeaan laitaan hyökkäysalueella ja laukoi sitten oikeasta laidasta melko pienestä kulmasta, joskin läheltä, kiekon ohi Danskin etukulmasta. Osin maalin voi laittaa myös Haguen piikkiin, joka päästi tuon seinäsyötön lävitseen laidassa mentyään vastaan kiekollista pelaajaa siniviivan kulmaan vastustajan tullessa alueelle.

  Toisen erän missasin mentyäni nukkumaan, mutta kelasin maalit äsken nauhalta. 11. minuutilla Carr-Tynan-McKenzie kolmikko alusti tasoituksen. Ensin heidän suora hyökkäys päättyi maalivahdin torjuntaan kulmaan, josta McKenzie ja viimeisenä Carr rouhivat kiekon viivaan Leslielle. Samalla McKenzie liikkui maskiin maalivahdin eteen ja McKenzie teki korkean maskin, joten kahden pelaajan läpi tullut Leslien rannelaukaus yllätti Nedeljkovicin. Sama ketju vastasi tasoituksesta kuusi sekuntia ennen erätaukoa. Hyökkäysalueen pyörityksen aikana Reinhart pääsi laukomaan ranteella vasemmasta laidasta, mutta kiekko kiersi ränniin. Tynan oli vastassa sitä siniviivan kulmassa, levitti poikittain ja Whitecloud puolestaan pommitti keskeltä siniviivaa one-timerin yläkulmaan. Maskipelaaminen oli taas ensiluokkaista McKenzielta!

  Päätöserä ja jatkoaika menivät sitten sivusilmällä vilkuillessa. Päätöserästä jäi mieleen noin kolmen minuutin yhtäjaksoinen pyöritys Charlotten alueelle, kun sen viisikko ei vain saanut kiekkoa ulos alueellta, mutta Wolvesin tulitus ei tuottanut tulosta. Ja kun isännät vihdoin pääsivät katkoon, se pääsi vieläpä 2v1-hyökkäykseen, mutta laukaus oikeasta laidasta meni ohi takakulman. Jatkoerässä Wolves hukkasi ensin yhden ylivoiman, mutta sitten Matteau laukoi kiekon ajassa 65:30 vasemmasta laidasta oikeaan takayläkulmaan. Tilanne syntyi hyökkäyspään aloituksesta, mutta Hague sai pidettyä viivan kiinni Checkersin yritettyä purkaa kiekkoa pois alueelta. Hague piti kuitenkin viivan kiinni ja pelasi kiekon vasenta laitaa pitkin takaisin syvyyteen, mutta kiekko pysähtyi kaiketi tuomariin, kimposi siitä sopivasti Matteaulle ja tämä viimeisteli tarkalla laukauksella illan toisen osumansa. Kyseessä oli viides kerta, kun Wolves on historiassaan voittanut Calder Cupin loppuotteluissa ensimmäisen pelin. Joka kerta se on silloin myös voittanut kannun, joten toivotaan, että tuo putki jatkuu.

  Matteau palkittiin ykköstähtenä ja Whitecloud kakkostähtenä. Jos koittaa jotain yleiskuvaa maalailla pelistä, sanoisin, että sen aivan alun jälkeen Wolves sai pelinsä rullaamaan kivasti ja väänsi vähintään tasaväkisesti, jos ei jopa ollut pelin päällä illan edetessä. Toki toista erää en nähnyt, mutta pääosin viisikkopelaaminen näytti melko ehjältä. Charlottelle annettiin jonkin verran tilaa laukoa viivasta ja noppavitonen oli sitten tiiviinä Danskin edessä blokkaamassa vetoja. Glassin vitja oli Tynanin ketjun ohella ehkäpä se paras osa-alue. Glassin luistelu näytti nyt taas paremmalta kuin viimeksi ja jalkanopeus riitti kiekon kuskaamiseen keskialueen yli. Lisäksi hän pari kertaa löysi hyvin omat joukkuetoverinsa, kun malttoi odottaa syöttöpaikan avautumista hyökkäysalueella. Hyka ja McGinn eivät vain saaneet one-timereita haudattua ohi Nedeljkovicin. Rightin yksilöistä myös Kolesar pelasi taas hyvin ja pidän siitä, kuinka tehokkaasti hän uskaltaa mennä päätyyn ensimmäisenä puolustajan taklauksen alle, mutta saa pelattua samalla kiekon eteenpäin joko maalin eteen tai viivaan rännin kautta. McKenzie ja Carr pelasivat kuten veteraanien pitääkin ja ottivat joukkueen reppuselkään tärkeillä hetkillä. Carr oli lähellä ratkoa pelin jatkoajalla jo ennen Matteauta leikatessaan vasemmasta laidasta keskelle, mutta laukaus kilpistyi rintapanssariin. McKenzie puolestaan teki komeita maskeja ja oli muutenkin kiekollisena parhaimmistoa. Tynan puolestaan ei väläyttänyt pelinrakentajan kykyjään, mutta oli puolustussuuntaan hyvä ja hätätapauksessa häntäkin voisi peluuttaa varmasti ensi kaudella nelosketjun keskellä, jos ongelmat muodostuvat liian suureksi palkkakaton kanssa.

  Puolustajista ei oikein ole mitään ihmeellistä sanottavaa. Reinhart oli taas hyvä ja on jopa liian hyvä tähän sarjaan. Whitecloud pelasi mukiinmenevästi myös tehden yhden maalinkin. Hague hieman nukkui avauserän lopussa, mutta paikkasi sen voittomaalissa, mutta edelleen Whitecloud näytti valmiimmalta pelurilta NHL:ään. Coghlan oli ehkä pieni pettymys, sillä ylivoiman moottorina hän ei esittänyt mitään ihmeellistä ja omalla alueella vaikutti olevan toisinaan hieman kiire päädyssä, kun ylävartalon fysiikka ei vielä riittänyt kiekon kunnolliseen suojaamiseen. Leslie ja Bischoff hoitivat ruutunsa ilman turhaa loistoa tai virheitä. Dansk oli alussa maalissa ehkä vähän hermostunut ja hyvänä päivänä ainakin kolmas maali oli otettavissa ja miksei ohjureistakin toinen, mutta hän paransi reippaasti pelin edetessä ja oli oma itsevarma itsensä päätöserässä sekä jatkoajalla.

  Ai niin, Jonas Røndbjerg teki kolmen vuoden tulokassopimuksen. U20-kisoissahan hän on ollut Tanskan johtavia pelaajia parina viime vuonna ja lisäksi hän oli mukana aikuisten MM-miehistössä, mutta passia ei koskaan leimattu. Saapa nähdä, että onko hän yksi Wolvesin ensi kauden johtavista pelaajista vai jatkuuko ura vielä Ruotsissa kauden verran ennen tuloa Pohjois-Amerikkaan. Växjössä syntyi viime kaudella vain tehot 2+4=6 45 ottelussa.
   
 3. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Toinen kohtaaminen Charlotten ja Chicagon välillä päättyi kotijoukkueen 5-3 voittoon, joten sarja matkaa seuraavan kolmen pelin ajaksi Chicagoon 1-1 lukemissa. Katsoin pari erää nauhalta (ensimmäisen kunnolla ja toisen sivusilmällä), mutta päätöserää en enää jaksanut, kun tulos oli jo tiedossa. Kokoonpano oli suurin piirtein seuraava ja ainoa muutos oli Lindbergin korvaaminen Wagnerilla:

  Carr - Tynan - McKenzie
  Hyka - Glass - McGinn
  Matteau - Quinney - Kolesar
  Macek - Weis - Wagner

  Hague - Whitecloud
  Leslie - Bischoff
  Reinhart - Coghlan

  Dansk
  Lagace

  YV1:
  McKenzie
  Carr Hyka Tynan
  Coghlan

  YV2:
  Kolesar Quinney
  Glass Hague
  Leslie

  Puolustajapareista en ole täysin varma, kun niitä sekoiteltiin melko paljon tasaviisikoinkin, mutta Leslien ja Bischofffin teholukema oli sama eli +1, joten oletan, että heidät oli tarkoitettu alun perin pariksi. Avauserän alussa Wolvesin pelaajaa koukattiin laidassa ja vieraat saivat ylivoiman. Minuutin pyörityksen aikana Coghlan latoi muutaman one-timerin Tynanin pudotettua kiekkoja oikeasta siivestä viivaan, mutta laukaukset olivat epätarkkoja. Sen sijaan pyörityksen päätteeksi Schilkey livahti läpiajoon Coghlanin selustaan ja viimeisteli kiekon suoralla laukauksella ohi Danskin ajassa 3:50. Coghlan yritti väkisin pitää siniviivan kiinni sen sijaan, että hän olisi perääntynyt ajoissa irtokiekkotilanteessa. Maali oli Charlotten viides alivoimalla tämän kevään pudotuspeleissä, joka on huima tilasto. Kuitti tuli kuitenkin juuri, kun joukkueet tulivat tasalukuisiksi. Leslie levitti viivasta vasempaan laitaan Glassille, joka jatkoi kiekon syvyyteen maalin kulmalle. Kolesar pyörähti vapaasti maalin eteen ja uitti kiekon kämmeneltä takakulmaan ohi Tokarskin. Hallittu viimeistely Kolesarilta ja hän malttoi viedä kiekon tarpeeksi pitkälle kämmenelleen, jolloin Tokarski ei pysynyt mukana sivuttaisliikkeessä, kun puolustajia ei näkynyt missään suojaamassa maalinedustaa.

  Seitsemän minuutin tienoilla Reinhart sai heppoisen jäähyn, mutta Wolves pelasi varman alivoiman purkaen monesti. 12. minuutilla oman pään pyörityksen päätteeksi Tynan vapautti huimalla laskeutuvalla lätyllä McKenzien läpiajoon, mutta tämä laukoi patjaan. Tilannetta edelsi tosiaan Checkersin pitkähkö hyökkäysalueen hyökkäyspeli, jonka aikana Dansk otti 2-3 hyvää torjuntaa lyöntilaukauksiin laidasta ja viivasta. 16. minuutilla Hague antoi siniviivasta kovan syötön jäitä pitkin slottiin, mutta Carrin ohjaus osui Tokarskin suojuksiin. Kymmenen sekuntia ennen erätaukoa Saarela laukoi suorasta luistelusta vasemmasta laidasta kiekon Danskin syliin. Vastaisku syntyi, kun Carr antoi huolimattoman syötön poikittain siniviivalla ja se katkottiin. Avauserä oli suhteellisen tasainen kaikkiaan. Molemmilla oli pari pidempää pyöritystä, mutta muutoin syöttöketjut jäivät lyhyiksi ja peli oli melko rikkonaista sisältäen paljon pelikatkoja, jolloin luonnollista rytmiä ei oikein syntynyt.

  Toisessa erässä mätettiin viisi maalia. Ajassa 5:43 ja 5:48 Charlotte teki kaksi osumaa viiden sekunnin sisään. Ensin Roy laukoi oikeasta laidasta pitkästä poikittaissyötöstä kiekon vasempaan takakulmaan ohi ruuhkassa olleen Danskin. Heti perään aloituksesta Mattheos puski itsensä keskeltä maalintekoon laukauksella puolustajan jaloista, kun Wolvesin pelaaja menetti ensin mailansa siniviivan päällä eikä kyennyt suojaamaan kiekkoa. Kiriminen tasoihin alkoi ajassa 27:00 eli reilun minuutin päästä, kun Quinney löi maalin edestä ilmasta sisään Bischoffin vasemmalta lähettämän laukauksen paluukiekon. Carr sai kakkossyötön syötettyään kiekon maalin takaa Bischoffille. Sama mies eli Quinney tasoitti pelin 31. minuutilla, kun hän ylivoimalla ajoi vauhdilla vasemmasta laidasta maalille ja nosti kiekon rystyltä maalin kattoon. Kolesar ja Glass saivat syöttöpisteet, joten tässä maalissa osallisena ollut kolmikko vietti kahden pisteen iltaa. Voittomaali syntyi reilu minuutti ennen toista erätaukoa, kun Necas levitti vasemmasta laidasta poikittain hyökkäysalueella ja Jurco naulasi one-timerin etukulmasta sisään juuri ja juuri ohi Danskin patjan. Kiekko lirui niukasti maaliviivan yli patjan ja tolpan välistä. McGinn oli maalin edessä paikkaamassa Whitecloudia eikä osannut sijoittua riittävän hyvin katkaistakseen tuon poikittaissyötön. Whitecloud olisi toki myös voinut paineistaa Necasia paremmin laidassa estääkseen syötön. Viimeisen maalin Checkers iski tyhjiin päätöserän lopussa.

  Toista kertaa 3-1 lukemista Wolves ei pystynyt nousemaan voittoon. Kotipeleissä Thompsonin pitää saada joukkueensa pelaamaan virheittä pelin alkupuolisko, koska silloin Wolves on vahvoilla. Tuntuu siltä, että useassa pelissä tämän kevään pudotuspeleissä avauserä on ollut hankala, mutta toisesta erästä eteenpäin joukkue on tehnyt reippaasti enemmän maaleja kuin päästänyt saaden viisikkopelinsä paremmin rullaamaan. Hyka ja Coghlan olivat kakkospelin miinushait lukemilla -3 ja -4. Carr laukoi eniten eli neljästi. Kolesar tulitti Matteaun kanssa puolestaan kolmesti ja heidän yhteispelinsä Quinneyn kanssa ansaitsee kehut, sillä Kolesarin teholukema oli paras +2 ja ketjutoverit saivat lukeman +0. Glass nousi kahden pisteen iltansa myötä puolestaan pudotuspelien pistepörssin kahdeksanneksi tehoin 6+8=14 19 ottelussa. Fantastista kerrassaan noin pienellä kokemuksella aikuisten peleistä. McKenzie ja Hyka ovat myös 14 tehopisteessä. Charlotten Poturalski johtaa pörssiä 20 pisteellä ja suomalaisista Saarela on kymmenentenä heti Glassin ja Hykan perässä.

  Näyttää siltä, että Vegas ei ole antanut sopimustarjousta kesäkuun ensimmäisen päivän aikarajaan mennessä kesän 2017 neloskierroksen varaukselleen maalivahti Maxim Zhukoville, jonka Golden Knights varasi numerolla 96 USHL:stä. Tuota voi siis pitää melko pahana hutina, kun neloskierroksen varaus tuhlattiin maalivahtiin, josta ei nyt sitten McPheen ja McCrimmonin mielestä ole yhtään mihinkään, vaan hän on uudestaan varattavissa kesällä. Varausvuoron olisi voinut käyttää sellaisiinkin nimiin kuin Malte Setkov, Mikey Anderson, Adam Ruzicka, Santeri Virtanen, Tim Söderlund, Emil Bemström tai Drake Batherson, jotka varattiin myöhemmin samalla kierroksella. Toki sitten seuraavalla eli vitoskierroksella Vegas nappasi tuolloin kesällä 2017 Lukas Elvenesin, josta nyt voi vielä tullakin NHL-pelaaja, mutta tuo Zhukov-huti vaikuttanee ainakin hieman siihen, että tulevana kesänä McPhee ja McCrimmon ohittavat suosiolla Spencer Knightin avauskierroksella ja varaavat kenttäpelaajan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2019 klo 16.27
 4. ritaripervonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Hienoja raportteja AHL:n finaaleista. Niitä on mielenkiintoista lukea.

  Tuosta neloskierroksen "hudista" oma mielipiteeni. Näkemykseni mukaan jo kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen, viimeistään kolmannen, draftaus on aika hakuammuntaa. Tunnetaan kyllä pelaajat, jotka varataan varmasti hyvin ja voidaan miettiä todennäköisyyksiä, mille tasolle kukin voi kehittyä. Silti jokaisella neloskierroksella varatulla on vielä varaushetkellä lähtökohtaisesti niin pitkä matka NHL-tasolle, että en pitäisi kenenkään alakierroksen varauksen sopimuksetta jäämistä hutina.

  Toki osasssa alakierroksen varauksista on hyvä onnistua. Ja esim. Elvenes on jo nyt osoittautunut hyväksi hauksi tuolta vuorolta. Enemmän hyvät onnistumiset jämäkierroksilta ovat kuitenkin poikkeuksia kuin sääntöjä.

  En siis usko, että tuolla on vaikutusta Knightin mahdolliseen varaamiseen. Toki itsekin uskon ja myös toivon, että Vegas ottaa kenttäpelaajan ensimmäisellä kierroksella.
   
 5. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Joo, olen kyllä tietoinen noista varausten todennäköisyyksistä ja arvasin, että joku tarttuu tuohon hutitermiin, mutta en parempaakaan sanavalintaa keksinyt. Mielestäni Zhukovin varausta voi nyt kuitenkin lievänä epäonnistumisena pitää, koska myöhemmin oli tarjolla niin monia kenttäpelaajia, jotka ovat varmasti olleet Vegasinkin listoilla ja uuden organisaation jokainen varaus on merkittävä vielä näin alkuvaiheessa. Jos Zhukov olisi varattu vaikkapa kuudennella kierroksella, sitten en edes käyttäisi hutitermiä, koska silloin onkin jo kyse enemmän lottoamisesta, mutta Zhukovin varausnumero oli kuitenkin 96 heti neljännen kierroksen alussa ja silloin pitäisi saada edes sellainen pelaaja, josta olisi iloa farmissa tai ei ainakaan tarvitsisi luopua jo kahden vuoden jälkeen, vaikka NHL-ura jäisi haaveeksi, kuten noin 80%:lla tuon kierroksen varauksista tapahtuu.
   
 6. ritaripervonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights
  Susihukkasille kävi sitten samalla tavalla kuin emäseuralle vuosi sitten. Ensimmäinen finaalisarjan peli voitettiin, mutta sitten tuli takkiin kaikissa lopuissa.

  Arvokasta oppia kuitenkin nuorille pelaajille. Jotta voi voittaa, on ensin opittava häviämään. Whitecloud oli pudotuspeleissä raporttien mukaan mainio ja se, joka todennäköisimmin nähdään ylhäällä heti ensi kauden alussa. Kauden kuluessa ylhäällä nähdään todennäköisesti myös Hague ja Glass. Ehkä Dansk saa myös mahdollisuuden.
   
 7. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Kolmea viimeistä peliä en nähnyt, vaan katsoin vain aamuisin Twitteristä maalit ja raportit. Ilmeisesti Nedeljkovic oli seissyt päällään kolmannessa pelissä, mutta neljännen pelin 3-1 johdon menetys viimeisen 21 minuutin aikana käytännössä ratkaisi sarjan. Silti toki kolmen perättäisen kotipelin häviäminen on anteeksiantamatonta.

  Glass kirjasi tehot 7+8 lopulta ja teki U20-pelaajista historian toiseksi eniten pisteitä AHL:n pudotuspeleissä Jeff Carterin jälkeen. Eiköhän noilla näytöillä pääse tekemään NHL-debyytin ensi kaudella jossain vaiheessa. Kiitoksia Hykalle ja kaikille muillekin Wolvesin jättäville pelaajille ajasta Golden Knightsin organisaatiossa.