Mainos

Vegas Golden Knights 2019–2020

  • 142 390
  • 495

Mihin asti Vegas Golden Knights etenee kaudella 2019–2020?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 10 6,3%
  • Stanley Cupin loppuotteluihin

    Ääniä: 11 7,0%
  • Konferenssifinaaleihin

    Ääniä: 16 10,1%
  • Konferenssivälieriin

    Ääniä: 53 33,5%
  • Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle

    Ääniä: 45 28,5%
  • Jää pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 23 14,6%

  • Äänestäjiä
    158
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Wolves kaatoi Checkersin maalein 3-4 jatkoajalla Calder Cupin ensimmäisessä loppuottelussa. Katsoin suorana avauserän ja sitten äsken ruoanlaiton yhteydessä laitoin päätöserän ja jatkoerän taustalle pyörimään. Avauserän alussa Checkers oli niskan päällä ja peli pyöri vieraiden alueella. Se johtikin melko pian ensimmäiseen ylivoimaan, kun Kolesar taisi ottaa jäähyn heti avausminuutilla. Ylivoiman loppuvaiheilla Checkers meni johtoon Carrickin lauottua siniviivalta ja kiekko kimposi Wolvesin toisesta alivoimahyökkääjästä ohi Danskin. Saarela sai ykkössyötön tuohon maaliin syöttämällä kiekon vasemmasta siivestä viivaan. Tuolla vasemmalla laidalla Saarela nimenomaan pääosin operoi kotijoukkueen ylivoimalla.

Chicago tasoitti kuuden minuutin paikkeilla, kun Kolesar pelasi päädystä viivaan, Reinhart laukoi ja Matteau ohjasi maalin edestä kiekon sisään. Tuohon asti Wolves oli ollut melko jyrän alla, mutta maali muutti voimasuhteita siten, että seuraavat kymmenen minuuttia Chicago oli vahvasti pelin päällä ja sai luotua pitkiä hyökkäyksiä. Charlotten maalissa Nedeljkovic otti muutaman hyvän lähitorjunnan, kun muun muassa Hyka yritti kääntölaukausta slotista. Vieraiden hyvä vaihe katkesi ajassa 15:47, kun Fleury levitti viivassa poikittain, rightin kätinen McKeown laukoi ja Necas ohjasi kiekon ohi Danskin. Päätösminuutilla vielä Poturalski vei isännät kahden maalin johtoon. Tuo maali meni hieman Danskin piikkiin, sillä Poturalski pelasi siniviivan päällä seinäsyötön Geekien kanssa, sai kiekon takaisin itselleen oikeaan laitaan hyökkäysalueella ja laukoi sitten oikeasta laidasta melko pienestä kulmasta, joskin läheltä, kiekon ohi Danskin etukulmasta. Osin maalin voi laittaa myös Haguen piikkiin, joka päästi tuon seinäsyötön lävitseen laidassa mentyään vastaan kiekollista pelaajaa siniviivan kulmaan vastustajan tullessa alueelle.

Toisen erän missasin mentyäni nukkumaan, mutta kelasin maalit äsken nauhalta. 11. minuutilla Carr-Tynan-McKenzie kolmikko alusti tasoituksen. Ensin heidän suora hyökkäys päättyi maalivahdin torjuntaan kulmaan, josta McKenzie ja viimeisenä Carr rouhivat kiekon viivaan Leslielle. Samalla McKenzie liikkui maskiin maalivahdin eteen ja McKenzie teki korkean maskin, joten kahden pelaajan läpi tullut Leslien rannelaukaus yllätti Nedeljkovicin. Sama ketju vastasi tasoituksesta kuusi sekuntia ennen erätaukoa. Hyökkäysalueen pyörityksen aikana Reinhart pääsi laukomaan ranteella vasemmasta laidasta, mutta kiekko kiersi ränniin. Tynan oli vastassa sitä siniviivan kulmassa, levitti poikittain ja Whitecloud puolestaan pommitti keskeltä siniviivaa one-timerin yläkulmaan. Maskipelaaminen oli taas ensiluokkaista McKenzielta!

Päätöserä ja jatkoaika menivät sitten sivusilmällä vilkuillessa. Päätöserästä jäi mieleen noin kolmen minuutin yhtäjaksoinen pyöritys Charlotten alueelle, kun sen viisikko ei vain saanut kiekkoa ulos alueellta, mutta Wolvesin tulitus ei tuottanut tulosta. Ja kun isännät vihdoin pääsivät katkoon, se pääsi vieläpä 2v1-hyökkäykseen, mutta laukaus oikeasta laidasta meni ohi takakulman. Jatkoerässä Wolves hukkasi ensin yhden ylivoiman, mutta sitten Matteau laukoi kiekon ajassa 65:30 vasemmasta laidasta oikeaan takayläkulmaan. Tilanne syntyi hyökkäyspään aloituksesta, mutta Hague sai pidettyä viivan kiinni Checkersin yritettyä purkaa kiekkoa pois alueelta. Hague piti kuitenkin viivan kiinni ja pelasi kiekon vasenta laitaa pitkin takaisin syvyyteen, mutta kiekko pysähtyi kaiketi tuomariin, kimposi siitä sopivasti Matteaulle ja tämä viimeisteli tarkalla laukauksella illan toisen osumansa. Kyseessä oli viides kerta, kun Wolves on historiassaan voittanut Calder Cupin loppuotteluissa ensimmäisen pelin. Joka kerta se on silloin myös voittanut kannun, joten toivotaan, että tuo putki jatkuu.

Matteau palkittiin ykköstähtenä ja Whitecloud kakkostähtenä. Jos koittaa jotain yleiskuvaa maalailla pelistä, sanoisin, että sen aivan alun jälkeen Wolves sai pelinsä rullaamaan kivasti ja väänsi vähintään tasaväkisesti, jos ei jopa ollut pelin päällä illan edetessä. Toki toista erää en nähnyt, mutta pääosin viisikkopelaaminen näytti melko ehjältä. Charlottelle annettiin jonkin verran tilaa laukoa viivasta ja noppavitonen oli sitten tiiviinä Danskin edessä blokkaamassa vetoja. Glassin vitja oli Tynanin ketjun ohella ehkäpä se paras osa-alue. Glassin luistelu näytti nyt taas paremmalta kuin viimeksi ja jalkanopeus riitti kiekon kuskaamiseen keskialueen yli. Lisäksi hän pari kertaa löysi hyvin omat joukkuetoverinsa, kun malttoi odottaa syöttöpaikan avautumista hyökkäysalueella. Hyka ja McGinn eivät vain saaneet one-timereita haudattua ohi Nedeljkovicin. Rightin yksilöistä myös Kolesar pelasi taas hyvin ja pidän siitä, kuinka tehokkaasti hän uskaltaa mennä päätyyn ensimmäisenä puolustajan taklauksen alle, mutta saa pelattua samalla kiekon eteenpäin joko maalin eteen tai viivaan rännin kautta. McKenzie ja Carr pelasivat kuten veteraanien pitääkin ja ottivat joukkueen reppuselkään tärkeillä hetkillä. Carr oli lähellä ratkoa pelin jatkoajalla jo ennen Matteauta leikatessaan vasemmasta laidasta keskelle, mutta laukaus kilpistyi rintapanssariin. McKenzie puolestaan teki komeita maskeja ja oli muutenkin kiekollisena parhaimmistoa. Tynan puolestaan ei väläyttänyt pelinrakentajan kykyjään, mutta oli puolustussuuntaan hyvä ja hätätapauksessa häntäkin voisi peluuttaa varmasti ensi kaudella nelosketjun keskellä, jos ongelmat muodostuvat liian suureksi palkkakaton kanssa.

Puolustajista ei oikein ole mitään ihmeellistä sanottavaa. Reinhart oli taas hyvä ja on jopa liian hyvä tähän sarjaan. Whitecloud pelasi mukiinmenevästi myös tehden yhden maalinkin. Hague hieman nukkui avauserän lopussa, mutta paikkasi sen voittomaalissa, mutta edelleen Whitecloud näytti valmiimmalta pelurilta NHL:ään. Coghlan oli ehkä pieni pettymys, sillä ylivoiman moottorina hän ei esittänyt mitään ihmeellistä ja omalla alueella vaikutti olevan toisinaan hieman kiire päädyssä, kun ylävartalon fysiikka ei vielä riittänyt kiekon kunnolliseen suojaamiseen. Leslie ja Bischoff hoitivat ruutunsa ilman turhaa loistoa tai virheitä. Dansk oli alussa maalissa ehkä vähän hermostunut ja hyvänä päivänä ainakin kolmas maali oli otettavissa ja miksei ohjureistakin toinen, mutta hän paransi reippaasti pelin edetessä ja oli oma itsevarma itsensä päätöserässä sekä jatkoajalla.

Ai niin, Jonas Røndbjerg teki kolmen vuoden tulokassopimuksen. U20-kisoissahan hän on ollut Tanskan johtavia pelaajia parina viime vuonna ja lisäksi hän oli mukana aikuisten MM-miehistössä, mutta passia ei koskaan leimattu. Saapa nähdä, että onko hän yksi Wolvesin ensi kauden johtavista pelaajista vai jatkuuko ura vielä Ruotsissa kauden verran ennen tuloa Pohjois-Amerikkaan. Växjössä syntyi viime kaudella vain tehot 2+4=6 45 ottelussa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Toinen kohtaaminen Charlotten ja Chicagon välillä päättyi kotijoukkueen 5-3 voittoon, joten sarja matkaa seuraavan kolmen pelin ajaksi Chicagoon 1-1 lukemissa. Katsoin pari erää nauhalta (ensimmäisen kunnolla ja toisen sivusilmällä), mutta päätöserää en enää jaksanut, kun tulos oli jo tiedossa. Kokoonpano oli suurin piirtein seuraava ja ainoa muutos oli Lindbergin korvaaminen Wagnerilla:

Carr - Tynan - McKenzie
Hyka - Glass - McGinn
Matteau - Quinney - Kolesar
Macek - Weis - Wagner

Hague - Whitecloud
Leslie - Bischoff
Reinhart - Coghlan

Dansk
Lagace

YV1:
McKenzie
Carr Hyka Tynan
Coghlan

YV2:
Kolesar Quinney
Glass Hague
Leslie

Puolustajapareista en ole täysin varma, kun niitä sekoiteltiin melko paljon tasaviisikoinkin, mutta Leslien ja Bischofffin teholukema oli sama eli +1, joten oletan, että heidät oli tarkoitettu alun perin pariksi. Avauserän alussa Wolvesin pelaajaa koukattiin laidassa ja vieraat saivat ylivoiman. Minuutin pyörityksen aikana Coghlan latoi muutaman one-timerin Tynanin pudotettua kiekkoja oikeasta siivestä viivaan, mutta laukaukset olivat epätarkkoja. Sen sijaan pyörityksen päätteeksi Schilkey livahti läpiajoon Coghlanin selustaan ja viimeisteli kiekon suoralla laukauksella ohi Danskin ajassa 3:50. Coghlan yritti väkisin pitää siniviivan kiinni sen sijaan, että hän olisi perääntynyt ajoissa irtokiekkotilanteessa. Maali oli Charlotten viides alivoimalla tämän kevään pudotuspeleissä, joka on huima tilasto. Kuitti tuli kuitenkin juuri, kun joukkueet tulivat tasalukuisiksi. Leslie levitti viivasta vasempaan laitaan Glassille, joka jatkoi kiekon syvyyteen maalin kulmalle. Kolesar pyörähti vapaasti maalin eteen ja uitti kiekon kämmeneltä takakulmaan ohi Tokarskin. Hallittu viimeistely Kolesarilta ja hän malttoi viedä kiekon tarpeeksi pitkälle kämmenelleen, jolloin Tokarski ei pysynyt mukana sivuttaisliikkeessä, kun puolustajia ei näkynyt missään suojaamassa maalinedustaa.

Seitsemän minuutin tienoilla Reinhart sai heppoisen jäähyn, mutta Wolves pelasi varman alivoiman purkaen monesti. 12. minuutilla oman pään pyörityksen päätteeksi Tynan vapautti huimalla laskeutuvalla lätyllä McKenzien läpiajoon, mutta tämä laukoi patjaan. Tilannetta edelsi tosiaan Checkersin pitkähkö hyökkäysalueen hyökkäyspeli, jonka aikana Dansk otti 2-3 hyvää torjuntaa lyöntilaukauksiin laidasta ja viivasta. 16. minuutilla Hague antoi siniviivasta kovan syötön jäitä pitkin slottiin, mutta Carrin ohjaus osui Tokarskin suojuksiin. Kymmenen sekuntia ennen erätaukoa Saarela laukoi suorasta luistelusta vasemmasta laidasta kiekon Danskin syliin. Vastaisku syntyi, kun Carr antoi huolimattoman syötön poikittain siniviivalla ja se katkottiin. Avauserä oli suhteellisen tasainen kaikkiaan. Molemmilla oli pari pidempää pyöritystä, mutta muutoin syöttöketjut jäivät lyhyiksi ja peli oli melko rikkonaista sisältäen paljon pelikatkoja, jolloin luonnollista rytmiä ei oikein syntynyt.

Toisessa erässä mätettiin viisi maalia. Ajassa 5:43 ja 5:48 Charlotte teki kaksi osumaa viiden sekunnin sisään. Ensin Roy laukoi oikeasta laidasta pitkästä poikittaissyötöstä kiekon vasempaan takakulmaan ohi ruuhkassa olleen Danskin. Heti perään aloituksesta Mattheos puski itsensä keskeltä maalintekoon laukauksella puolustajan jaloista, kun Wolvesin pelaaja menetti ensin mailansa siniviivan päällä eikä kyennyt suojaamaan kiekkoa. Kiriminen tasoihin alkoi ajassa 27:00 eli reilun minuutin päästä, kun Quinney löi maalin edestä ilmasta sisään Bischoffin vasemmalta lähettämän laukauksen paluukiekon. Carr sai kakkossyötön syötettyään kiekon maalin takaa Bischoffille. Sama mies eli Quinney tasoitti pelin 31. minuutilla, kun hän ylivoimalla ajoi vauhdilla vasemmasta laidasta maalille ja nosti kiekon rystyltä maalin kattoon. Kolesar ja Glass saivat syöttöpisteet, joten tässä maalissa osallisena ollut kolmikko vietti kahden pisteen iltaa. Voittomaali syntyi reilu minuutti ennen toista erätaukoa, kun Necas levitti vasemmasta laidasta poikittain hyökkäysalueella ja Jurco naulasi one-timerin etukulmasta sisään juuri ja juuri ohi Danskin patjan. Kiekko lirui niukasti maaliviivan yli patjan ja tolpan välistä. McGinn oli maalin edessä paikkaamassa Whitecloudia eikä osannut sijoittua riittävän hyvin katkaistakseen tuon poikittaissyötön. Whitecloud olisi toki myös voinut paineistaa Necasia paremmin laidassa estääkseen syötön. Viimeisen maalin Checkers iski tyhjiin päätöserän lopussa.

Toista kertaa 3-1 lukemista Wolves ei pystynyt nousemaan voittoon. Kotipeleissä Thompsonin pitää saada joukkueensa pelaamaan virheittä pelin alkupuolisko, koska silloin Wolves on vahvoilla. Tuntuu siltä, että useassa pelissä tämän kevään pudotuspeleissä avauserä on ollut hankala, mutta toisesta erästä eteenpäin joukkue on tehnyt reippaasti enemmän maaleja kuin päästänyt saaden viisikkopelinsä paremmin rullaamaan. Hyka ja Coghlan olivat kakkospelin miinushait lukemilla -3 ja -4. Carr laukoi eniten eli neljästi. Kolesar tulitti Matteaun kanssa puolestaan kolmesti ja heidän yhteispelinsä Quinneyn kanssa ansaitsee kehut, sillä Kolesarin teholukema oli paras +2 ja ketjutoverit saivat lukeman +0. Glass nousi kahden pisteen iltansa myötä puolestaan pudotuspelien pistepörssin kahdeksanneksi tehoin 6+8=14 19 ottelussa. Fantastista kerrassaan noin pienellä kokemuksella aikuisten peleistä. McKenzie ja Hyka ovat myös 14 tehopisteessä. Charlotten Poturalski johtaa pörssiä 20 pisteellä ja suomalaisista Saarela on kymmenentenä heti Glassin ja Hykan perässä.

Näyttää siltä, että Vegas ei ole antanut sopimustarjousta kesäkuun ensimmäisen päivän aikarajaan mennessä kesän 2017 neloskierroksen varaukselleen maalivahti Maxim Zhukoville, jonka Golden Knights varasi numerolla 96 USHL:stä. Tuota voi siis pitää melko pahana hutina, kun neloskierroksen varaus tuhlattiin maalivahtiin, josta ei nyt sitten McPheen ja McCrimmonin mielestä ole yhtään mihinkään, vaan hän on uudestaan varattavissa kesällä. Varausvuoron olisi voinut käyttää sellaisiinkin nimiin kuin Malte Setkov, Mikey Anderson, Adam Ruzicka, Santeri Virtanen, Tim Söderlund, Emil Bemström tai Drake Batherson, jotka varattiin myöhemmin samalla kierroksella. Toki sitten seuraavalla eli vitoskierroksella Vegas nappasi tuolloin kesällä 2017 Lukas Elvenesin, josta nyt voi vielä tullakin NHL-pelaaja, mutta tuo Zhukov-huti vaikuttanee ainakin hieman siihen, että tulevana kesänä McPhee ja McCrimmon ohittavat suosiolla Spencer Knightin avauskierroksella ja varaavat kenttäpelaajan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Näyttää siltä, että Vegas ei ole antanut sopimustarjousta kesäkuun ensimmäisen päivän aikarajaan mennessä kesän 2017 neloskierroksen varaukselleen maalivahti Maxim Zhukoville, jonka Golden Knights varasi numerolla 96 USHL:stä. Tuota voi siis pitää melko pahana hutina, kun neloskierroksen varaus tuhlattiin maalivahtiin, josta ei nyt sitten McPheen ja McCrimmonin mielestä ole yhtään mihinkään, vaan hän on uudestaan varattavissa kesällä. Varausvuoron olisi voinut käyttää sellaisiinkin nimiin kuin Malte Setkov, Mikey Anderson, Adam Ruzicka, Santeri Virtanen, Tim Söderlund, Emil Bemström tai Drake Batherson, jotka varattiin myöhemmin samalla kierroksella. Toki sitten seuraavalla eli vitoskierroksella Vegas nappasi tuolloin kesällä 2017 Lukas Elvenesin, josta nyt voi vielä tullakin NHL-pelaaja, mutta tuo Zhukov-huti vaikuttanee ainakin hieman siihen, että tulevana kesänä McPhee ja McCrimmon ohittavat suosiolla Spencer Knightin avauskierroksella ja varaavat kenttäpelaajan.

Hienoja raportteja AHL:n finaaleista. Niitä on mielenkiintoista lukea.

Tuosta neloskierroksen "hudista" oma mielipiteeni. Näkemykseni mukaan jo kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen, viimeistään kolmannen, draftaus on aika hakuammuntaa. Tunnetaan kyllä pelaajat, jotka varataan varmasti hyvin ja voidaan miettiä todennäköisyyksiä, mille tasolle kukin voi kehittyä. Silti jokaisella neloskierroksella varatulla on vielä varaushetkellä lähtökohtaisesti niin pitkä matka NHL-tasolle, että en pitäisi kenenkään alakierroksen varauksen sopimuksetta jäämistä hutina.

Toki osasssa alakierroksen varauksista on hyvä onnistua. Ja esim. Elvenes on jo nyt osoittautunut hyväksi hauksi tuolta vuorolta. Enemmän hyvät onnistumiset jämäkierroksilta ovat kuitenkin poikkeuksia kuin sääntöjä.

En siis usko, että tuolla on vaikutusta Knightin mahdolliseen varaamiseen. Toki itsekin uskon ja myös toivon, että Vegas ottaa kenttäpelaajan ensimmäisellä kierroksella.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Tuosta neloskierroksen "hudista" oma mielipiteeni. Näkemykseni mukaan jo kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen, viimeistään kolmannen, draftaus on aika hakuammuntaa. Tunnetaan kyllä pelaajat, jotka varataan varmasti hyvin ja voidaan miettiä todennäköisyyksiä, mille tasolle kukin voi kehittyä. Silti jokaisella neloskierroksella varatulla on vielä varaushetkellä lähtökohtaisesti niin pitkä matka NHL-tasolle, että en pitäisi kenenkään alakierroksen varauksen sopimuksetta jäämistä hutina.

Toki osasssa alakierroksen varauksista on hyvä onnistua. Ja esim. Elvenes on jo nyt osoittautunut hyväksi hauksi tuolta vuorolta. Enemmän hyvät onnistumiset jämäkierroksilta ovat kuitenkin poikkeuksia kuin sääntöjä.

En siis usko, että tuolla on vaikutusta Knightin mahdolliseen varaamiseen. Toki itsekin uskon ja myös toivon, että Vegas ottaa kenttäpelaajan ensimmäisellä kierroksella.
Joo, olen kyllä tietoinen noista varausten todennäköisyyksistä ja arvasin, että joku tarttuu tuohon hutitermiin, mutta en parempaakaan sanavalintaa keksinyt. Mielestäni Zhukovin varausta voi nyt kuitenkin lievänä epäonnistumisena pitää, koska myöhemmin oli tarjolla niin monia kenttäpelaajia, jotka ovat varmasti olleet Vegasinkin listoilla ja uuden organisaation jokainen varaus on merkittävä vielä näin alkuvaiheessa. Jos Zhukov olisi varattu vaikkapa kuudennella kierroksella, sitten en edes käyttäisi hutitermiä, koska silloin onkin jo kyse enemmän lottoamisesta, mutta Zhukovin varausnumero oli kuitenkin 96 heti neljännen kierroksen alussa ja silloin pitäisi saada edes sellainen pelaaja, josta olisi iloa farmissa tai ei ainakaan tarvitsisi luopua jo kahden vuoden jälkeen, vaikka NHL-ura jäisi haaveeksi, kuten noin 80%:lla tuon kierroksen varauksista tapahtuu.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Susihukkasille kävi sitten samalla tavalla kuin emäseuralle vuosi sitten. Ensimmäinen finaalisarjan peli voitettiin, mutta sitten tuli takkiin kaikissa lopuissa.

Arvokasta oppia kuitenkin nuorille pelaajille. Jotta voi voittaa, on ensin opittava häviämään. Whitecloud oli pudotuspeleissä raporttien mukaan mainio ja se, joka todennäköisimmin nähdään ylhäällä heti ensi kauden alussa. Kauden kuluessa ylhäällä nähdään todennäköisesti myös Hague ja Glass. Ehkä Dansk saa myös mahdollisuuden.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Kolmea viimeistä peliä en nähnyt, vaan katsoin vain aamuisin Twitteristä maalit ja raportit. Ilmeisesti Nedeljkovic oli seissyt päällään kolmannessa pelissä, mutta neljännen pelin 3-1 johdon menetys viimeisen 21 minuutin aikana käytännössä ratkaisi sarjan. Silti toki kolmen perättäisen kotipelin häviäminen on anteeksiantamatonta.

Glass kirjasi tehot 7+8 lopulta ja teki U20-pelaajista historian toiseksi eniten pisteitä AHL:n pudotuspeleissä Jeff Carterin jälkeen. Eiköhän noilla näytöillä pääse tekemään NHL-debyytin ensi kaudella jossain vaiheessa. Kiitoksia Hykalle ja kaikille muillekin Wolvesin jättäville pelaajille ajasta Golden Knightsin organisaatiossa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
https://www.nhl.com/goldenknights/n...ie--training-camp-preseason-games/c-307892462

Harjoituspelien aikataulu on selvillä. Rytmitys on järkevä eli ensin hoidetaan alta vieraspelit ja lopussa on sitten kolme kotiottelua putkeen:

Sunnuntai 15.9. Vegas vs. Arizona
Tiistai 17.9. Colorado vs. Vegas
Torstai 19.9. Los Angeles vs. Vegas
Lauantai 21.9. San Jose vs. Vegas
Keskiviikko 25.9. Vegas vs. Colorado
Perjantai 27.9. Vegas vs. Los Angeles
Sunnuntai 29.9. Vegas vs. San Jose

Varsinainen harjoitusleiri alkaa 12. syyskuuta. Golden Knights on yksi harvoista organisaatioista, jonka kaikki harjoituspelit televisioidaan, mikä on hyvä asia. Eri asia on tietysti se, että löytyykö noihin mitään streameja Suomesta käsin, mutta ainakin kamerat ovat paikalla kaikissa otteluissa.

Erik Karlsson teki sitten kahdeksan vuoden sopimuksen Sharksien kanssa. Pelottaa jo nyt ajatella sitä, hänen tähdittämänsä puolustus on Golden Knightsin kantona kaskessa samassa divisioonassa seuraavan vajaan vuosikymmenen ajan, hyi olkoot! Toisaalta voittamisen ei kuulukaan olla helppoa, joten toivotan toki mitä parhainta onnea Karlssonille San Josessa.

The Athleticissa oli juttu siitä, että millaisia sidoksia tai kytköksiä kenellä tahansa Vegas Golden Knightsin henkilökunnasta on tai on ollut tiettyihin kouluihin, joukkueisiin ja niin edelleen. Sen perusteella oli listattu 20 pelaajaa tarkemmin perustellen ja todettu, että he voivat tulla varatuksi Golden Knightsiin jossain kohden varaustilaisuutta nykyisten tai entisten kytkösten takia. Yhtään suomalaista listalla ei ollut. En ala käymään läpi perusteluja sen tarkemmin, mutta nostan kuitenkin pari nimeä esiin. Ryan Suzuki ja Cam York ovat ykköskierroksen nimistä sellaisia, joiden varaamista puoltaisivat myös kytkökset yms. Myöhempien kierrosten varauksista puolestaan muun muassa Brett Leason, John Beecher, Alex Beaucage, Connor McMichael, Kaedan Korczak, Luka Burzan, Matvei Guskov, Ben McCartney, Jet Greaves ja Ondrej Psenicka ovat nimiä, joiden varatuksi tuleminen ei saa tulla yllätyksenä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Varaustilaisuuspäivä! Jännitys kasvaa hiljalleen, kun viimeksi kaksi vuotta sitten Golden Knights pääsi varaamaan ensimmäisellä kierroksella. Saapa nähdä, että pääseekö joukkue jopa varaamaan useammin kuin vain yhden kerran, sillä Millerin treidaamisesta on nyt liikkunut melko paljon huhuja. Samoin Gusevin nimeä on väläytelty uusimmissa huhuissa Twitterin puolella, mutta en usko tuohon, koska edelleen olisi ollut hölmöä polttaa Gusevin tulokassopimus jo nyt keväällä, jos hän ei olisi Vegasin ensi kauden suunnitelmissa. Toki voi olla, että kun palkkakatto lieneekin vain noin 82 miljoonaa, McPhee ja McCrimmon ovat tulleet siihen tulokseen, että Gusevin sopimuksen mahduttaminen palkkakaton alle voi olla liian haasteellista.

HFBoardsin puolelta puolestaan bongasin sellaisen ketjun, jossa toimittaja Chris Johnston epäilee joko Paciorettyn tai Stastnyn liikkuvan muualle. Noista kahdesta pitäisin ehdottomasti ennemmin Stastnyn, jos toisesta olisi luovuttava, mutta ei tuo kovin hyvältä näyttäisi, jos vain vuoden jälkeen toinen treidattaisiin muualle, kun alla on jo se Tatar-epäonnistuminen. Stone oli toki onnistunut poiminta Aadawasta sitten vastapainona, mutta vaadin kuitenkin huolellisempaa pitkän tähtäimen suunnittelua. Mitä tulee muuten tuohon Clarksonin sopimukseen, häntä oli pyydetty muodon vuoksi toimittamaan lista seuroista, joihin hän ei halua siirtyä. En tiedä, ilmeisesti hänet nyt kuitenkin pitää treidata muualle, jotta palkkakattoon avautuu tilaa se reilut viisi miljoonaa, vaikka hän olisi tuolla LTIR-osastolla. McPhee oli kuitenkin todennut haastattelussa, että seura ei ole niin suurissa ongelmissa palkkakaton suhteen kuin kuvitellaan ja jos siirtoja tapahtuu, ne ovat vain jääkiekkoilullisista syistä. Nojoo, mitäpä muutakaan hän voisi edes sanoa.

Yhdysvaltojen ja Kanadan kesän leirimiehistöt tulevia U20-kisoja silmällä pitäen on nimetty. Vegasin varauksista Slava Demin sai kutsun USA:n leirille ja Peter Diliberatore on mukana Kanadan leirityksessä. Molemmat ovat vuoden takaisia puolustajavarauksia. Demin varattiin neljännellä kierroksella numerolla 99 ja Diliberatore kuudennella kierroksella numerolla 180. Kumpikin vietti viime kauden NCAA:ssa. Diliberatore teki tehot 3+16=19 38 ottelussa ja Demin 4+10=14 41 ottelussa. Molemmat ovat myös vasemmalta ampuvia. Demin on hieman raamikkaampi ja siksi mitä luultavimmin varattiinkin aiemmin.

Sitten niihin hyökkääjiin. Hughes, Kakko, Turcotte, Caufield, Zegras, Cozens, Boldy, Dach, Newhook, Krebs ja Podkolzin on jo todennäköisesti varattu ennen Vegasin vuoroa.
Tämä poika on alkanut kutkuttaa entistä enemmän, vaikka hän lieneekin edelleen todennäköisesti TOP15 varaus, mutta esimerkiksi Corey Pronmanin viimeisimmässä veikkauksessa hän oli juuri sijalla 17 eli Vegas varaisi hänet. Newhookin vahvuuksia ovat luistelu ja syöttötaito. Laukaus on myös kohtalainen ja U18-kisoissa hän pyöritti toista ylivoimaa oikeasta siivestä kyeten joko laukomaan itse tai antamaan syöttöjä muille. Jalkanopeus vaikutti myös tosiaan erittäin hyvältä muutamien koosteiden perusteella, sillä hän pystyy kuskaamaan kiekon itse hyökkäysalueelle laitaa pitkin ilman ongelmia räjähtävällä luistelullaan. Eräät scoutit ovat myös kehuneet hänen aloitustaitojaan, joka on tietysti tärkeä asia keskushyökkääjälle. Pienen kysymysmerkin Newhookin ylle asettaa tietysti se, että hän pelasi BCHL:ssä, joka ei ole sarjoista kovin, mutta 38+64=102 pistettä 53 ottelussa on silti komea saldo ja käsittääkseni yksi sarjan historian parhaista. Toivottavasti tuo hieman heikommassa sarjassa pelaaminen pudottaisi Newhookin varausnumeroa sen verran, että McCrimmon saisi poimittua hänet talteen 17. vuorolla, koska Newhook sopisi mielestäni Vegasin miehistöön erittäin hyvin jo pelkästään luistelukyvykkyydellään ja hänestä voisi tulla tuollainen William Karlssonin kaltainen kahden suunnan luotettava keskushyökkääjä, jonka nopeus riittää oivaan takakarvaamiseen myös.

EDIT: Brooks Macek palaa Eurooppaan ja jatkaa uraansa KHL:ssä Avtomobilist Yekaterinburgissa. Kaikkea hyvää saksalaiselle maalitykille Hykan tavoin tulevaisuuteen. Harmillista, että AHL-näytöt (26+34) eivät herättäneet kiinnostusta muissa NHL-seuroissa.

Lähde: https://www.cbssports.com/fantasy/hockey/news/brooks-macek-returning-to-europe/

EDIT2: Kausi alkaa lokakuussa tuplapeleillä San Jose Sharksia vastaan. Lokakuun toinen päivä Sharks saapuu T-Mobile Areenalle ja kaksi päivää myöhemmin joukkueet kohtaavat San Josessa. Samaan aikaan sekä hieno että jännittävä kauden avaus tulossa, sillä vastus ei ole helpoimmasta päästä ja pistetili olisi hyvä avata noissa peleissä positiivisen kierteen aikaansaamiseksi, mutta on myös kiehtovaa saada revanssi playoffeista heti kauden alussa.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Peyton Krebs valui lopulta Vegasin vuorolle asti, mikä ilahduttaa hyvin paljon, sillä Karlsson-Glass-Krebs kolmikon varaan on todella fantastista rakentaa tulevaisuuden keskushyökkääjäosasto.

Ilman parin viikon takaista loukkaantumistaan Krebs ei varmastikaan olisi ollut saatavilla, mutta hänen kuitenkin odotetaan toipuvan täyteen kuntoon akillesjänneleikkauksestaan, joten sikäli mitään suurta riskiä Krebsin varaamisessa ei pitäisi olla. Harjoitusleirille hän tuskin kuntoutuu, mutta raporttien perusteella hän ei kuitenkaan ole välttämättä kovin kauaa sivussa ensi kauden alussa, vaan pääsisi pelaamaan vielä tämän vuoden puolella ja siten kenties kilpailemaan paikasta Kanadan U20-joukkueeseen. McCrimmon toki oli sanonut hetki sitten, että paranemisaikataulu tarkentuu vielä tulevalla viikolla, kun Krebs saapuu Vegasiin, mutta he olivat tehneet huolellista taustatyötä jo etukäteen ja puhuneet lääkärin kanssa, joka leikkasi Krebsin.

Menneellä kaudellahan Krebs oli Kanadan U18-joukkueen kapteeni ja voitti sisäisen pistepörssin 6+4 tehoilla. Newhook teki 5+5 tehot ja hänet napattiin juuri ennen Krebsia. Molemmat olisivat kelvanneet minulle siinä vaiheessa, kun Colorado asteli varaamaan 16. vuorolla, joten Vegas otti sitten sen pelaajan, joka jäi tarjolle noista kahdesta. McCrimmon totesi juuri haastattelussa, että Krebs oli heidän listallaan paljon korkeammalla, joten hän oli automaattinen valinta 17. vuorolla.

Näin parin tunnin mehustelun jälkeen Krebs tuntuu ehkä jopa Newhookia paremmalta valinnalta, sillä hän on yhtä lailla hyvä syöttäjä (WHL 64gp 19+49=68) ja luistelija, mutta jo nyt valmiimpi pelaaja myös puolustussuuntaan urakoituaan surkeassa seurajoukkueessaan kapteenina kaikissa mahdollisissa erikoistilanteissa. Krebs myös pitää itsensä jatkuvasti liikkeessä ja ensimmäiset potkut ovat teräviä. 180-senttisenä ja 82-kiloisena kamppailupelaaminen vaatii vielä hiomista ja fysiikan parantumista, mutta ainakaan hän ei kaihda irtokiekkotilanteita ja valinnat kapteeniksi sekä maa- että seurajoukkueessa kertovat olemassa olevista johtajaominaisuuksista. Laukaus on ehkä saanut hieman kritiikkiä, mutta ainakin tämän koosteen perusteella se lähtee kyllä melko napakasti: Peyton Krebs - 2019 U18 World Championship Highlights | HD

Tuossa videossa näkyvät hyvin myös nuo räjähtävät ensipotkut, kun Krebs lopussa iskee kiekon tyhjään Latvian maaliin spurtin päätteeksi. Hänestä tulee kuitenkin hieman enemmän mieleen ehkä ennemmin Stastny kuin Karlsson, jos mietitään nykyisiä senttereitä, sillä Stastny on myös taitava syöttäjä, joka pystyy pelaamaan alivoimaa kuten Krebskin tulevaisuudessa ja heidän peliasennoissaan on myös paljon samankaltaisuutta havaittavissa, sillä Stastnyhan on vain kolme senttiä Krebsia pidempi. Stastny on myös mainettaan parempi maalintekijä ja yhtenä yhtäläisyytenä on mainittava myös kyky havainnoida asioita jäällä ja laittaa kiekkoa liikkeelle nopeasti sekä ahtaisiinkin väleihin, josta hyvänä esimerkkinä on tuon yllä olevan koostevideon ensimmäinen maali, johon Krebs antoi rystysyötön laidasta. Päässä on siis tietokone, joka raksuttaa tehokkaasti tehden Krebsista älykkään pelaajan. Yhteenvetona voisi todeta, että nyt on hyvä mennä nukkumaan positiivisen innostuneena, kun Vegas sai Krebsin kaltaisen kahden suunnan lupaavan keskushyökkääjän, jolla on vielä kaiken lisäksi todella hieno sukunimi! Kahdeksan aikaan illalla jatketaan sitten myöhempien kierrosten parissa.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Yhteenvetona voisi todeta, että nyt on hyvä mennä nukkumaan positiivisen innostuneena, kun Vegas sai Krebsin kaltaisen kahden suunnan lupaavan keskushyökkääjän, jolla on vielä kaiken lisäksi todella hieno sukunimi! Kahdeksan aikaan illalla jatketaan sitten myöhempien kierrosten parissa.

Minä olen myös erittäin tyytyväinen Krebsin valintaan. Ainoana pienenä riskitekijänä näen liikkeen, jos toipuminen loukkaantumisesta ei mene nappiin. Akillesjännevammat ovat joskus viheliäisiä ja omani ei koskaan toipunut ihan 100 prosentin kuntoon, kun poikki osin pasahti. Toki Krebs on taatusti saanut vielä ensiluokkaisempaa hoitoa ja riski, ettei raaja tule täysin ennalleen lienee pieni.

No, ilman tuota loukkaantumista ei olisi ehkä äijä Vegasin vuorolle valunut ja Krebs on potentiaaliltaan ja ominaisuuksiltaan juuri sellainen pelaaja, joka sopii Vegasin organisaatioon täydellisesti.

Siellä on vielä vapaana toka rundilla esim. Lavoie, Brink ja Kaliyev. Tuskin Vegasin vuorolle asti valuvat, mutta ehkäpä esim. Brett Leason tai Jamieson Rees olisi saatavilla. Myös se yli-ikäinen venäläisveskari, jonka nimeä en muista, voisi parhaimmillaan olla ihan vinha haku. Kaupankäynti vuoroilla on myös mahdollista.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Tulevan kesän varaustilaisuudessa Vegas Golden Knightsilla on käytettävissään seuraavat varausvuorot:

1. kierros #17
2. kierros #48
3. kierros #79
3. kierros #82 (Winnipegilta)
3. kierros #86 (Nashvillelta)
4. kierros #110
5. kierros #135 (Minnesotalta)
5. kierros #139 (Montrealilta)
5. kierros #141
Tänään olisi sitten jäljellä vielä kahdeksan varausvuoroa, joista neljä ensimmäistä ovat tietysti ne mielenkiintoisimmat, koska Vegasilla on kolmannella kierroksella kolme vuoroa todella lyhyen ajan sisään. Viidennellä kierroksella on vastaava tilanne eli Vegas varaa kolmesti alle kymmenen vuoron sisään.
Myöhempien kierrosten varauksista puolestaan muun muassa Brett Leason, John Beecher, Alex Beaucage, Connor McMichael, Kaedan Korczak, Luka Burzan, Matvei Guskov, Ben McCartney, Jet Greaves ja Ondrej Psenicka ovat nimiä, joiden varatuksi tuleminen ei saa tulla yllätyksenä.
Kaliyev, Brink ja Lavoie tosiaan tuskin valuvat Vegasin toiselle vuorolle asti, mutta kuka ties Leason olisi varattavissa vielä numerolla 48 ja hänestä Vegasilla on varmasti tarpeeksi informaatiota kytkösten takia. Robert Mastrosimone (#51 McKenzien listalla) voisi olla toinen potentiaalinen nimi, Hän on 178-senttinen vasen laituri, jolla on räväkkä leftin rannelaukaus. Jalat tikkaavat myös kohtalaisen nopeasti. Joka tapauksessa veikkaan, että toisellakin vuorolla haaviin tarttuu jokin hyökkääjä. Toki voi olla, että puolustajista tuo Korczak olisi tarjolla Vegasille toisella kierroksella, sillä esimerkiksi McKenzien listalla hän on sijalla 40 ja voi siitä valua alaspäin hyvinkin. Toinen puolustajaehdokas voisi olla McKenzien listalla sijalla 58 oleva Nikita Okhotyuk, sillä Vegasin "director of hockey operations" Misha Donskov tuntee pelaajan. Suomalaisista Mikko Kokkonen olisi myös ihan OK valinta. Vasen laitahyökkääjä Nicholas Robertson on puolestaan sijalla 42 ja hän voisi olla myös yksi kiinnostava nimi, mutta veikkaan, että hän on kuitenkin mennyttä kauraa jo ennen Vegasin vuoroa. Ehkä myös ruotsalainen Samuel Fagemo kiinnostaa Vegasia, koska hän oli Elvenesin ketjutoveri U20-kisoissa. Puistola ja Höglander olisivat myös mielenkiintoisia laituriehdokkaita, mutta en usko heidän putoavan Vegasille asti.

Sijan 80 tuntumassa olevia vuoroja onkin jo hankalampi ennustaa, mutta haluaisin nähdä Vegasin varaavan venäläisen Kirill Slepetsin, joka vakuutti U20-kisoissa Venäjän paidassa hyvänä alivoimapelaajana, joka karkaili tämän tästä läpiajoihin miesvajaallakin erinomaisella luistelullaan. Häntä ei varattu ollenkaan viime vuonna, mutta nyt yli-ikäisenä hän olisi mielestäni oiva haku myöhemmillä kierroksilla tehtyään tehot 5+2 vuodenvaihteessa. Jollain listoilla hän ei mahdu sadan parhaan joukkoon ja joillakin mahtuu, mutta yhden kolmoskierroksen vuoron voisi hyvinkin käyttää Slepetsiin. Toinen ehdokas voisi olla tuossa ylemmässä listassa mainittu Alex Beaucage, joka on McKenzien listalla sijalla 75 eli kaiketi kolmoskierroksen varaus ja kytkösten takia kenties Vegasinkin listoilla mukana. Guskov puolestaan on sijalla #89 McKenzien listalla, joten hänetkin Vegas saattaa napata jollain noista kolmannen kierroksen vuoroistaan. Eikä pidä unohtaa Graeme Clarkea, joka on McKenziella sijalla #77 ja kytköksissä Vegasiin Donskovin kautta myös. Hän olisi oikea laitahyökkääjä Slepetsin ja Beaucagen tavoin, kun puolestaan Guskov tarjoaisi apua keskikaistalle. Yksi ehdokas laidalle olisi vielä tietysti Kärppien Tuukka Tieksola, jota pidetään mahdollisena ryöstönä alakierroksilta. Keskikaistalle yksi haku voisi olla myös Sveitsin Valentin Nussbaumer, joka on ollut mukana U20-kisoissa jo parina vuonna. Toki voi olla, että hän olisi tarjolla vielä neloskierroksellakin.

Neljännellä kierroksella Vegas voisi poimia yllämainitun tsekin Ondrej Psenickan, joka on monilla listoilla listattu juuri sadan huonommalle puolelle. Luke Toporowski on toinen ehdokas, jota on väläytelty Vegasiin ja hänenkin sijoitukset erilaisissa veikkauksissa pyörivät tuossa sadan tuntumassa. Viidenneltä kierrokselta toiveissa olisi jotain suomalaisväriä tai jos McCrimmon päätyy maalivahtiin, slovakialainen Samuel Hlavaj voisi olla kokeilun väärti isokokoisena ja atleettisena kassarina, vaikka numerot U18- ja U20-kisoissa eivät mairitelleet torjuntaprosentin oltua alle 90% molemmissa turnauksissa neljässä pelissä. Suomalaisista Juuso Pärssinen voisi olla sentteriosastolle hyvä lisä ja puolustukseen sitten Kärppien Kalle Loponen kelpaisi oikein mainiosti rightin puolen kiekollisena yksilönä. Molempia pääsisin myös scouttaamaan ensi kaudella SM-liigassa. Ehkä jopa Iivari "Aapelin veli" Räsänen, U18-joukkueen kapteeni olisi riskinarvoinen kokeilu. Mutta joo, katsotaan sitten illalla, että osuiko yksikään veikkauksista ja toiveista edes sinne päin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Päivän varaukset:

2. kierros #41 Kaedan Korczak (D) 29/01/2001 Yorkton, SK, CAN 188 cm 87 kg
3. kierros #79 Pavel Dorofeyev (LW/RW) 26/10/2000 Nizhny Tagil, RUS 184 cm 74 kg
3. kierros #86 Layton Ahac (D) 22/02/2001 North Vancouver, BC, CAN 188 cm 85 kg
4. kierros #110 Ryder Donovan (C) 04/10/2000 Duluth, MN, USA 191 cm 83 kg
5. kierros #135 Isaiah Saville (G) 21/09/2000 Anchorage, AK, USA 185 cm 88 kg
5. kierros #139 Marcus Kallionkieli (F) 20/03/2001 Helsinki, FIN 186 cm 87 kg
5. kierros #141 Mason Primeau (C) 28/07/2001 Owen Sound, ON, CAN 195 cm 92 kg

Vegas teki Sharksin kanssa vaihtokaupan toisen kierroksen vuoroista ja lisäksi antoi keskimmäisen kolmannen kierroksen vuoron, jotta McCrimmon pääsi varmasti kotiuttamaan rightin puolen puolustavan puolustajan Kaedan Korczakin, joten kaikkiaan varauksia kertyi vain seitsemän alkuperäisen kahdeksan sijasta. Korczak totesi esikuvansa olevan Marc-Edouard Vlasic, joka on luontevaa, sillä Korczak omien sanojensa mukaan nauttii pelata vastustajan parhaita yksilöitä vastaan yrittäen nollata heidät. Hän haluaa jatkossa vielä kehittää kiekollista pelaamistaan, vaikka WHL:ssä syntyivät 68 ottelussa kohtalaiset tehopisteet 4+29=33. Pisteitä kertyi vain kahdeksan vähemmän kuin Thomsonilla, joka varattiin ykköskierroksella ja pelasi siis samassa seurassa. Korczakin lyöntilaukaus vaikutti olevan melko kova koosteiden perusteella, mutta vain neljä maalia kertoo siitä, että kovin tarkka se ei ole. Liike on kuitenkin hänen kokoisekseen hyvällä mallilla ja odotan hänestä pelaajaa, joka pystyy rouhimaan tasaviisikoin isoja minuutteja vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Tietyllä tapaa hän muistuttaa Kärpissä operoinutta Hakanpäätä, mutta Korczak lienee pykälän vielä kiekollisempi ja liikkuvampi rightin puolen katujyrä, joten hyväksyn valinnan, joka ei ollut yllätys, sillä Vegasin amatööriscouttina toimiva Campese oli varaamassa Korczakia aikoinaan nimenomaan WHL:ään Kelowna Rocketsiin ennen siirtymistään Golden Knightsin palvelukseen. Odotan näkeväni Korczakilta siis sitä, että hän pystyy aina kulmaan liikkuessaan kaivamaan kiekon itselleen useimmiten ja sitten suojaamaan sitä jopa niin hyvin, että hän voi vain kuljettaa kiekkoa laitaa vasten ja saada siten siirrettyä paineen pois omalta alueelta vaivatta aivan kuten Hakanpää parhaimmillaan.

Seuraava varaus oli sitten Pavel Dorofeyev. Hänet oli rankattu jopa ykkös- tai viimeistään kakkoskierroksen varaukseksi, joten Dorofeyev tuntuu hyvältä ryöstöltä kolmannella kierroksella. Hän pelasi menneellä kaudella jo 23 peliä KHL:ssä Magnitogorskissa ja tavoitteena on pelata myös ensi kaudella samassa sarjassa, jonka jälkeen hänen sopimuksensa päättyy ja hän pohtii suuntaamista Pohjois-Amerikkaan. Dorofeyev valui kolmannelle kierrokselle lähinnä siksi, että hän on hieman laiska luistelija ainakin raporttien perusteella ja tein saman havainnon äsken Youtubesta. Hänellä on kyllä kykyä suojata kiekkoa kulmissa, mutta kulmahyrräksi hänen nopeutensa ei välttämättä riitä eli käännöksetkin olivat hieman rahtilaivamaisia. Kiekolliset taidot ovat kuitenkin kiistattomat ja hän osaa ampua hyvin suojauksesta sekä omistaa hyvän pelisilmän. Vuosi sitten U18-kisoissa hän teki tehot 2+2 viidessä pelissä. Dorofeyev oli mielekäs varaus myös siksi, että aion ilman muuta mennä scouttaamaan hänet livenä, kun Jokerit isännöi ensi kaudella Metallurgia runkosarjassa. Tästä varauksesta joka tapauksessa voi antaa erityisen positiivisen plusmerkinnän Krebsin tavoin McCrimmonille ja McPheelle.

Layton Ahac oli minulle uusi tuttavuus, mutta hän on toinen kanadalainen puolustava puolustaja, joka ampuu vain leftilta toisin kuin Korczak. Hän oli McKenzien listalla sijalla 70, joten kaipa hän oli sitten ihan hyvä valinta, vaikka olisin ehkä ottanut mieluummin jonkin muun yksilön. Menneellä kaudella Ahac voitti kuitenkin BCHL:n mestaruuden ja hänet nimettiin toiseen tähdistökentälliseen. Tehopisteitä syntyi 53 ottelussa 4+28=32, mutta pudotuspeleissä hän kasasi peräti 5+12 tehot 17 pelissä, joten ehkä hänessä piilee jotain hyökkäyspotentiaalia, mutta näin mututuntumalla lyhyellä Youtube-scouttauksella hän vaikuttaa hieman kiekollisemmalta versiolta Brayden McNabbista.

Ryder Donovan oli myös uusi tuttavuus. Hän on vähemmän yllättäen keskushyökkääjä, jollaisen odotinkin Vegasin poimivan tällä vuorolla, mutta nimi meni vain väärin. Raamit ovat kunnossa, sillä pituutta on 191 senttiä. Hänestä ei ole muuta sanottavaa kuin se, että hän on olemukseltaan melko hujoppimainen vielä ja on siten leikkisästi sanottuna keskushyökkääjäversio Marko Anttilasta. Rannelaukaus näytykk lähtevän kohtalaisen napakasti kuitenkin, mutta melko pitkäaikaiselta projektilta hän vaikuttaa.

Viidennellä kierroksella oli käytössä kolme vuoroa. Tässä vaiheessa olivat vapaina vielä muun muassa keskushyökkääjä Guskov ja aiemmin hehkuttamani Kirill Slepets, mutta kumpaakaan Vegas ei varannut, vaan päätyi Isaiah Savilleen, Marcus Kallionkieleen ja Mason Primeauhun. Saville oli pakollinen maalivahtivaraus, joka oli USHL:n vuoden maalivahti kerrassaan komeilla tilastoilla, sillä GAA oli vain 1.90 ja torjuntaprosentti 92,5% 34 ottelussa. Ilmeisesti sivuttaisliikkuminen on hänen suurin vahvuutensa ja lisäksi hän on hyvä myös tulemaan ulos maaliltaan peittämään suoria laukauksia. Saville valittiin myös Yhdysvaltojen U20-joukkueen kesäleiritykseen yhtenä neljästä maalivahdista, joten en ole pettynyt tähän valintaan, vaan Saville taitaa olla nyt saman tien organisaation potentiaalisin maalivahtilupaus Kooyn ohella.

Kallionkieli sai kunnian olla Vegas Golden Knightsin historian ensimmäinen suomalaisvaraus. Menneellä kaudella brasilialaisverta omaava Kallionkieli pelasi USHL:ssä tehden 58 pelissä 53 pistettä. Myös NHL-varatut Brink ja Pospisil pelasivat samassa ketjussa. Hän vaikuttaa melko tasapainoiselta leftin laiturilta, jolla on kuitenkin jo sen verran hyvä liuku ja voimaa vartalossa, että hän pystyy suojaamaan kiekkoa hyvin. Laukaus näytti olevan Youtuben perusteella melko lyhytviritteinen, joka on hyvä asia, mutta maila on kuitenkin sen verran pitkä, että sillä pystyy tekemään myös riistoja. Vegasin miehistöstä ehkäpä Reilly Smith voisi olla lähin vertailukohta tulevaisuudessa, sillä kummankin peliasennossa on jotain samaa. Raamit ovat myös melkein identtiset, sillä Smith on 184-senttinen ja 84-kiloinen, kun puolestaan Kallionkieli on kaksi senttiä pidempi ja kolme kiloa painavampi, mutta molemmat osaavat suojata kiekkoa samalla tavalla tosiaan.

Viimeinen varaus oli sitten Mason Primeau. Tähän valintaan olin hieman pettynyt, sillä se tehtiin puhtaasti raamit (195/92) edellä. Pelipaikka on toki keskushyökkääjä ja OHL:ssä syntyivät tehot 10+16=26 49 ottelussa, mutta Guskov, Loponen ja varsinkin se Slepets olisivat sytyttäneet paljon enemmän:
Kirill Slepets #29 on ollut ylivoimaisesti turnauksen paras alivoimahyökkääjä. Pelistä toiseen hän luo itselleen maalipaikkoja yhden miehen vajaallakin kerrassaan fantastisella kiekon suojaamisellaan ja tasapainollaan ahdistettunakin. Yksikään NHL-seura ei yllättäen varannut häntä kesällä 2017, mutta tämän turnauksen näytöillä voisi kuvitella, että 177-senttinen ja hieman päälle 70-kiloinen Lokomotiv Yaroslavlin energiapakkaus kelpaa jollekin seuralle yli-ikäisenäkin viimeisillä kierroksilla. Kesän 2017 varaustilaisuudessa häntä povattiin jopa toisen kierroksen varaukseksi mainiosti sujuneiden U18-kisojen (7gp 4+2) jälkeen, mutta ilmeisesti silloinen heiveryys ja pelko Venäjälle jäämisestä johtivat siihen, että shokeeraavasti kukaan ei lopulta varannut häntä.

Kokonaisuutena arvioiden varaustilaisuus oli kuitenkin erittäin onnistunut Krebsin, Dorofeyevin, Savillen ja Kallionkielen myötä. Korczak, Ahac ja Donovan menevät neutraaliin kategoriaan, joten vain Primeaun olisin ainoana jättänyt selkeästi varaamatta.

Tätä kirjoittaessa ensi kauden palkkakatoksi varmistui muuten 81,5 miljoonaa dollaria. Se tarkoittaa melkeinpä sitä, että Vegasin täytynee ehkä jopa treidata yksi suurempi kala muualle eivätkä pelkät Miller ja Eakin höystettynä vaikkapa Holdenilla riitä yhtään mihinkään.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Kokonaisuutena arvioiden varaustilaisuus oli kuitenkin erittäin onnistunut Krebsin, Dorofeyevin, Savillen ja Kallionkielen myötä. Korczak, Ahac ja Donovan menevät neutraaliin kategoriaan, joten vain Primeaun olisin ainoana jättänyt selkeästi varaamatta.

Tyytyväinen täytyy olla tässä vaiheessa varauksiin. Liki jokainen varattumme oli monissa listauksissa arvostettu etukäteen korkeammille sijoille kuin miltä Vegas heidät nappasi.

Krebs on hyvin suurella varmuudella tuleva NHL-pelaaja ja niin lienee myös Korczak. Vaikka jälkimmäisen tulevaisuus olisi NHL-tasolla alaparien fyysinen puolustava puolustaja, joka lienee todennäköisin vaihtoehto, niin varaus on silti perusteltu. Se, että hänet haluttiin niin kovasti, että siitä maksettiin varmuuden vuoksi kolmoskiekan vuoro kertoo toivottavasti, että taustajoukot ehkä otaksuvat hänen kattonsa olevan vieläkin korkeammalla.

Kaikissa muissakin varauksissa näen selkeää potentiaalia ihan NHL-tasolle saakka riippuen toki tulevien vuosien kehityksestä. Jopa Primeaussa ripauksen, sillä raamien lisäksi myös taustan pitäisi olla kunnossa, kun isä ja veli pelasivat yhteensä yli 1600 ottelua änärissä ja serkkukin on lupaava veskari.

Veskareista puheen ollen on mainiota, että Vegas naarasi myös Savillen itselleen. Lisää veskarilupauksia toivoin ja tuolla vuorolla ehdottomasti kokeilun arvoinen kortti. Maalivahdeilla menee joka tapauksessa useampi vuosi ennen kuin nähdään, mille tasolle ura kääntyy, joten lupaavia molareita on hyvä olla useita organisaatiossa.

Palkkakattotilanne on tosiaan akuutti ongelma, enkä yhtään osaa arvailla, miten GM-kaksikkomme aikoo tilanteen selvittää. Kiintoisa loppukesä siis senkin osalta edessä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
William Karlsson on huhujen mukaan saamassa kahdeksan vuoden sopimuksen, jonka cap hit on 5,9 miljoonaa dollaria. Valtava tassu johtoportaalle, jos tuo toteutuu, sillä ykkössentterin kiinnittäminen seuraaviksi vuosiksi alle kuudella miljoonalla olisi uskomaton suoritus.

Palkkakatto on siis 81,5 miljoonaa dollaria. Laskinpa nyt huvikseen yhteen noita palkkoja 14+7+2 menetelmällä, jos Karlsson saa tuollaisen sopimuksen:

Marchessault 5,0
Karlsson 5,9
Smith 5,0
Pacioretty 7,0
Stastny 6,5
Stone 9,5
Gusev 4,5
Haula 2,75
Tuch 4,75
Carrier 0,725
Bellemare 1,45
Reaves 2,775
Zykov 0,675
Nosek 1,0
= 57,525
+
Schmidt 5,95
Whitecloud 0,925
McNabb 2,5
Theodore 5,2
Merrill 1,375
Engelland 1,5
Hague 0,791
= 18,241
+
Fleury 7,0
Subban 0,8
= 7,8

= 83,566

Milleristä, Eakinista, Clarksonista ja Holdenista luopuminen ei siis riitä, mutta jos Reavesin lähettäisi vielä muualle, joukkue pääsisi palkkakaton alle summalla, joka olisi 80,791 miljoonaa dollaria. Tällöin AHL:stä voisi nostaa Kolesarin 702 500 dollarin hintalapulla, jolloin lopullinen palkkoihin käytetty summa olisi 81,4935 miljoonaa dollaria eli pelivaraa jäisi 7000 dollaria! Tämä kaikki tietysti sillä oletuksella, että Guseviin ei tuhlata yli neljää ja puolta miljoonaa dollaria ja Bellemare sekä Engelland saavat jonkinlaiset jatkosopimukset ilman alennusta. Helppoa kuin hengittäminen.

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stastny - Stone
Gusev - Haula - Tuch
Carrier - Bellemare - Kolesar
+ Nosek, Zykov

Schmidt - Whitecloud
McNabb - Theodore
Merrill - Engelland
Hague

Fleury
Subban
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
William Karlsson on huhujen mukaan saamassa kahdeksan vuoden sopimuksen, jonka cap hit on 5,9 miljoonaa dollaria. Valtava tassu johtoportaalle, jos tuo toteutuu, sillä ykkössentterin kiinnittäminen seuraaviksi vuosiksi alle kuudella miljoonalla olisi uskomaton suoritus.
Noinhan siinä sitten kävi. 8 x $5.9E6. En olisi itse ainakaan noin pitkää sopimusta antanut. Takana yksi huippukausi, ja nyt viime kauden kohtuullinen 56 pistettä runkosarjassa. Aika riskillä mennään, kun tuollaisten näyttöjen perusteella annetaan noin pitkä (ja vähemmän häiritsevästi suhteellisen rahakas) sopimus. Toki Wild Billin otteet ovat minua miellyttäneet parina viime kautena tai siitä lähtien, kun rupesin Vegasia seuraamaan, mutta vähän pelottaa, että jatkuvatko ne nyt ollenkaan tuon kaltaisina seuraavat kahdeksan vuotta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Noinhan siinä sitten kävi. 8 x $5.9E6. En olisi itse ainakaan noin pitkää sopimusta antanut. Takana yksi huippukausi, ja nyt viime kauden kohtuullinen 56 pistettä runkosarjassa. Aika riskillä mennään, kun tuollaisten näyttöjen perusteella annetaan noin pitkä (ja vähemmän häiritsevästi suhteellisen rahakas) sopimus. Toki Wild Billin otteet ovat minua miellyttäneet parina viime kautena tai siitä lähtien, kun rupesin Vegasia seuraamaan, mutta vähän pelottaa, että jatkuvatko ne nyt ollenkaan tuon kaltaisina seuraavat kahdeksan vuotta.
Aika erikoinen ja poikkeava näkemys. Kaikissa tähän asti näkemissäni arvioissa sopimusta on pidetty nimenomaan alihintaisena, jopa ryöstönä. Samoilla linjoilla olen itsekin. Viime kauden tahdilla ihan hyvä ja toissa kauden tahdilla erinomainen sopimus.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Noinhan siinä sitten kävi. 8 x $5.9E6. En olisi itse ainakaan noin pitkää sopimusta antanut. Takana yksi huippukausi, ja nyt viime kauden kohtuullinen 56 pistettä runkosarjassa. Aika riskillä mennään, kun tuollaisten näyttöjen perusteella annetaan noin pitkä (ja vähemmän häiritsevästi suhteellisen rahakas) sopimus.

Kyllä tämä minun(kin) mielestäni on erinomainen sopimus. Kyse on kuitenkin laadukkaan joukkueen 1/2 -sentteristä, joka on lisäksi erinomainen pelaaja myös puolustussuuntaan. Itse asiassa koko Karlssonin ketju on jopa hivenen alipalkattu, jos miekkoset pitävät edes viime kauden tasonsa, satumaisesta avauskaudesta puhumattakaan.

Kahdeksan vuotta on toki pitkä aika ja paljon ehtii tapahtua. Kovin loukkaantumisherkkä tosin Karlsson ei vaikuta ainakaan olevan. Päinvastoin hän taitaa olla ainoa hemmo, joka on pelannut kaikissa Vegasin NHL-peleissä. Sikäli myös turvallisen ja järkevän tuntuista antaa joukkueen ydinpelaajalle tässä vaiheessa pitkä sopimus.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Milleristä, Eakinista, Clarksonista ja Holdenista luopuminen ei siis riitä, mutta jos Reavesin lähettäisi vielä muualle, joukkue pääsisi palkkakaton alle summalla, joka olisi 80,791 miljoonaa dollaria.

Onko mitään hajua millä hinnalla näistä pelaajista pääsee eroon? De Haanin kyytipojaksi Carolina antoi Saarelan, eikä saanut oikein mitään toiseen suuntaan. Vegas tietenkin huonommassa tilanteessa kuin Carolina. Meneekö Clarkson vielä LTIR-pelaajana?
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko mitään hajua millä hinnalla näistä pelaajista pääsee eroon? De Haanin kyytipojaksi Carolina antoi Saarelan, eikä saanut oikein mitään toiseen suuntaan. Vegas tietenkin huonommassa tilanteessa kuin Carolina. Meneekö Clarkson vielä LTIR-pelaajana?
Näistä pelaajista, paitsi Clarksonista, saa jotain takaisinkin. Kuten varauksia. Carolina teki huonon kaupan mutta en sanoisi että Saarela oli lisuke De Haanista eroon pääsemiseksi tai ettei se saanut mitään takaisin. Clarkson menee yhä LTIR.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Aika erikoinen ja poikkeava näkemys. Kaikissa tähän asti näkemissäni arvioissa sopimusta on pidetty nimenomaan alihintaisena, jopa ryöstönä.
Tuo vuosihinta on varmaan hyvä markkinoihin nähden, mutta tuo kahdeksan vuotta arveluttaa...pysyykö taso samana noin pitkään? Toki Viljami on vielä nuori, mutta mieleen tulee Corey Perryn kahdeksan vuoden roskakontrakti aikoinaan (viimeiset neljä vuotta tavallaan roskiin). Perry oli silloin 27 kun sai tuon kontraktin jos oikein laskin, Viljami on nyt 26...joten ei tuossa nyt kauhean paljon eroa ole iässä. Perry teki maaleja vielä kolme kautta tuon sopimuksen jälkeen, sen jälkeen numerot romahtivat. Ja toki kaverin aikaisemmat näytöt olivat vähän eri luokkaa kuin Wild Billillä, viisi kautta noin kolmenkymmenen tai yli maalin kausia peräjälkeen ennen tuota kontraktia. Toki oli isommat numerotkin sitten palkkapapereissa...no, toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Vähän huolestutti tuo maalimäärän tippuminen viime kaudella lähes puoleen edellisestä unelmakaudesta, ja muutenhan tuota ennen Karlsson oli vetänyt pari tuollaista 8+15 pisteen kautta. Joten noilla perusteilla en oikein tiedä tuosta uudesta kontraktista, mutta toki samanlaisia hullutuksia kaikki muutkin tiimit tekevät, joten näillä mennään.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Hauska yksityiskohta, että Hockey Hall of Fameen juuri valittu Václav Nedomanský toimi Vegasin pro scouttina jonkun vuoden verran. Joten nyt HoF:ssä on vegasilaista väriäkin, heh!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Onko mitään hajua millä hinnalla näistä pelaajista pääsee eroon? De Haanin kyytipojaksi Carolina antoi Saarelan, eikä saanut oikein mitään toiseen suuntaan. Vegas tietenkin huonommassa tilanteessa kuin Carolina. Meneekö Clarkson vielä LTIR-pelaajana?
Miller ja Eakin ovat ne, joilla on jotain vaihtoarvoakin, mutta asiantuntemukseni ei riitä arvioimaan vastinetta. Reavesilla lienee myös jotain arvoa rooli- ja koppipelaajana, koska sopimusta on jäljellä vain vuosi ja sen jälkeen hänen ylihintaisesta lapusta pääsee eroon. Holdenista tuskin saa mitään järkevää takaisin eikä se oikeastaan haittaisikaan. Jokin AHL-jyräkin kelpaisi Wolvesiin opastamaan tulevaisuuden lupauksia vaihdossa Holdeniin.

Otteluohjelma julkaistiin eilen. Vegasin osalta esiin pomppasi kahdeksan pelin vieraskiertue tammikuun puolivälistä eteenpäin. Tuo on organisaation historian pisin vierasreissu. Sitä edeltää seitsemän ottelun kotiputki uuden vuoden molemmin puolin. Mökiltä kotiuduttuani pitää vielä perehtyä ohjelmaan tarkemmin.

Tulokkaiden kehitysleirin osallistujat olivat kolmatta vuotta putkeen tekemässä hyvänntekeväisyyttä ja jakamassa ruokaa tuhannelle vähäosaiselle. Annan varauksettoman yläpeukalon jo tavaksi muodostuneelle yhteistyölle katolilaisuuden kanssa.

Loppuun vielä suuret onnittelut Erik Haulalle, yhdelle alkuperäisistä kultaisista ritareista, joka astelee avioliiton satamaan viikonloppuna. Tämän tiedon kertoi itse William Karlsson The Athleticin haastattelussa, jossa puitiin myös hänen uutta sopimustaan ja niin edelleen, mutta eipä siinä haastattelussa ollut muuta ihmeellistä referoitavaa. Sopimuksessa on lista vain 10 joukkueesta, joihin Karlssonia ei saa treidata ja tuo pykälä astuu voimaan ensi kauden jälkeen. McPhee oli vielä todennut sopimuksesta sen, että vaikka Karlsson taantuisi tehojen puolesta, hän on niin hyvä puolustussuuntaan, että häntä voi peluuttaa missä roolissa vain ja siten pitkä sopimus ei hirvitä Vegasin kiekkopuolen johtoa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
McPhee oli vielä todennut sopimuksesta sen, että vaikka Karlsson taantuisi tehojen puolesta, hän on niin hyvä puolustussuuntaan, että häntä voi peluuttaa missä roolissa vain ja siten pitkä sopimus ei hirvitä Vegasin kiekkopuolen johtoa.
Kieltämättä mielenkiintoinen pointti, mutta mistä lähtien jollekin kolmos-, nelosketjun puolustavalle hyökkääjälle maksettaisiin kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaa? No, toivottavasti hyökkäyspään tehoja löytyisi vielä useamman vuoden ajan, niin ei tarvitse katua tuota sopimusta.

Minusta tuntuu edelleen oudolta tuo Vegasin vahva leimautuminen paavin ja katolisten joukkueeksi. En oikein pidä siitä imagosta. Katolilaisuudella on ollut viime aikoina aika paljon negatiivisia konnotaatioita uutisissa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Jesse Granger on Twitter

Jaa, sinne lähti Haula ja vielä hääviikollaan. Hiljaiseksi vetää kaikin puolin. Oli suuri virhe selata Twitter läpi unenpöpperössä, koska en usko, että saan enää uudestaan unen päästä kiinni tämän uutisen jälkeen. Ja kaiken kukkuraksi tuo uutinen pamahti näytölle juuri viime hetkellä, kun olin saanut luettua koko siihenastisen seinän läpi ja laittamassa puhelimen jo lähes takaisin pöydälle.

Haulan loukkaantumisen jälkeen ostin riskillä hänen pelipaitansa mustan perjantain alennusmyynneistä viime marraskuussa symbolisena tukieleenä loukkaantuneelle organisaation historian ensimmäiselle suomalaiselle pelaajalle, joten olen lievästi harmistunut, että edes yhden yhtä ottelua, jossa Haula olisi jäällä Vegasin väreissä, en tuo paita ylläni saanut katsoa enkä saa tulevaisuudessakaan, jollei hän palaa Vegasiin vuoden päästä vapaana agenttina. Samalla Kallionkieli on enää ainut suomalainen organisaatiossa, mutta kaukana pelipaikasta NHL:ssä.

Vastineena on tuore AHL-mestari Nicolas Roy, joka teki pudotuspeleissä 19 ottelussa 15 pistettä. En ole hänestä vielä kovin innostunut, vaikka koko, rightin kätisyys ja sopivuus sentteriksi tai laituriksi ovat plussaa, mutta jotain vielä parempaa olisin odottanut vastineeksi 29 maalin pelaajasta, koska Haula on kuitenkin varmasti täydessä kunnossa ensi kauden alkaessa (oli jo keväällä 2-3 viikon päässä pelikunnosta), mutta liekö vain enää vuoden voimassa oleva sopimus ja Vegasin palkkakattoahdinko vaikuttivat vastineen laaduttomuuteen sitten noin paljon. McPhee ja McCrimmon voivat ehkä toki olla tyytyväisiä tässä palkkakattoahdingossa pelkästä Roysta, koska he ovat varmasti keväällä nähneet tämän pelaamista Calder Cupin finaaleissa Vegasin farmijoukkuetta vastaan, joten luotan kyllä siihen, että heillä on tuore näkemys Roysta ja tämän mahdollisesta kyvykkyydestä pelata NHL:ssä. Mahdollisuudet ovat ainakin 13./14. hyökkääjän paikkaan kokoonpanossa harjoitusleirin päätteeksi.

Olisin silti edelleen paljon mieluummin luopunut kalliimmasta Eakinista, joka ei enää ikinä tee samanlaisia tehoja kuin viime kaudella ja lisäksi Haula olisi tuonut todella kaivattua luistelunopeutta hyökkäykseen, jossa on kuitenkin enimmäkseen vain keskinkertaisia luistelijoita, jotka toki luistelevat sen minkä pystyvät hyvällä asenteella, mutta Haulan kaltaista erityislaatuista nopeutta ei löydy kuin oikeastaan Tuchilta ja siksi Erik olisi ollut erittäin arvokas palanen tulevaisuudessakin Golden Knightsissa unohtamatta tietenkään hänen kykyään ohjata kiekkoa sisään maalin edestä ylivoimalla ja tuota aukkoa muut eivät kovin hyvin onnistuneet paikkaamaan viime kaudella Haulan loukkaannuttua.

Takaisin nukkumaan, mutta tällä kertaa sikiöasentoon.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös