Mihin asti Vegas Golden Knights etenee kaudella 2019–2020?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 10 6,3%
 • Stanley Cupin loppuotteluihin

  Ääniä: 11 7,0%
 • Konferenssifinaaleihin

  Ääniä: 16 10,1%
 • Konferenssivälieriin

  Ääniä: 53 33,5%
 • Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle

  Ääniä: 45 28,5%
 • Jää pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 23 14,6%

 • Äänestäjiä
  158
 • Poll closed .

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Niin, Karlsson oli tehnyt 18 maalia 183 otteluun ennen siirtoaan Vegasiin. Tuo 43 maalia oli ihan selkeästi yli sen tason mitä voidaan realistisesti odottaa jatkossa (lähtien ihan siitä, että laukaisuprosentti oli 23.4). Nyt Stone tekee maaleja 20% tehokkuudella ja Tuch 16%. Muut kärkimiehet ovat alle 10%.
Juu, siis tiedän kyllä tuon että ei varmaan koskaan tee 40+ maalin kautta, mutta on se silti hämmentävää miten 82 pelin kaudessa voi tuollainen suonenveto tulla. Kuvittelisin että Karlsson tulee olemaan sellanen 20-30 maalin jannu, mutta tuo 43 on aika älytön verrattuna siihen mitä odotan häneltä. Se on kuitenkin noin +50% siihen mitä pidän hänelle maksimina ja vielä pitkän kauden aikana, ei muutamassa matsissa.
En oikeastaan tiedä miten tuon pystyy edes selittämään. Varmaan yhdistelmä valmennusta+tuuria+vastustajat aliarvioi?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Juu, siis tiedän kyllä tuon että ei varmaan koskaan tee 40+ maalin kautta, mutta on se silti hämmentävää miten 82 pelin kaudessa voi tuollainen suonenveto tulla. Kuvittelisin että Karlsson tulee olemaan sellanen 20-30 maalin jannu, mutta tuo 43 on aika älytön verrattuna siihen mitä odotan häneltä. Se on kuitenkin noin +50% siihen mitä pidän hänelle maksimina ja vielä pitkän kauden aikana, ei muutamassa matsissa.
En oikeastaan tiedä miten tuon pystyy edes selittämään. Varmaan yhdistelmä valmennusta+tuuria+vastustajat aliarvioi?
Varmaan aika lailla tuosta on kyse. Kun kausi lähtee hyvin käyntiin niin on helppo jatkaa samassa moodissa. Sitten koko muu joukkuekin pelaa hyvin ympärillä. Jos näitä one year wondereita osaisi ennustaa niin ei tulisi rahasta pulaa. Onhan Brad Boyes tehnyt myös 40 maalia yhdellä kaudella, Cheechoo jne.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Varmaan aika lailla tuosta on kyse. Kun kausi lähtee hyvin käyntiin niin on helppo jatkaa samassa moodissa. Sitten koko muu joukkuekin pelaa hyvin ympärillä. Jos näitä one year wondereita osaisi ennustaa niin ei tulisi rahasta pulaa. Onhan Brad Boyes tehnyt myös 40 maalia yhdellä kaudella, Cheechoo jne.
Totta, totta. Lisäksi ehkä vielä se että koko joukkueella oli "todistettavaa" kun kuitenkin ns omat joukkueet kaikki luopuivat heistä.
En usko että tuo todistelu sinäänsä kannatteli koko kautta mutta on se ainakin osassa matseista ollut jollain tavalla mukana, jos ei muuten niin niissä otteluissa joissa pelaaja x pelasi vanhaa joukkuettaan vastaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
4/7 Stars vs. Golden Knights

Lehner jatkoi maalissa, mutta ketjuja oli sekoitettu. Karlsson palasi yhteen Stonen ja Paciorettyn kanssa sekä Stastny Marchessaultin ja Smithin. Nosek oli poissa, joten Cousins palasi kokoonpanoon ja otti paikan kolmosketjun laidasta Stephensonin ja Tuchin rinnalta. Roy putosi nelossentteriksi.

Ensimmäiseen viiteen minuuttiin nähtiin vain yksi laukaus kohti maalia. Avausvitosen lopussa Whitecloud löi Kivirantaa päädyssä ja roikkui hänessä myös rangaistuksen arvoisesti, mutta alivoimalla paras paikka tuli Seguinin harhajätöstä 2v1-hyökkäykseen päässeille Stonelle ja Stastnylle. Stastny laukoi itse oikealta suoraan Khudobinin syliin. Vegas puolusti siniviivaa erinomaisesti jälleen eikä Stars päässyt edes hyökkäysalueelle, joten tuloksena oli 20. perättäinen onnistunut alivoima. Kahdeksannella minuutilla Vegas sai toisen alivoiman, kun Cousins heittäytyi kiekon perään Dallasin maalin edessä, mutta kamppasi samalla Dickinsonin epähuomiossa. Dallasin kakkosylivoima oli suomalaisittain mielenkiintoinen, koska Heiskanen oli viivassa, Hintz vasemmalla, Kiviranta keskellä, Gurianov oikealla ja Perry syvyydessä. Mitään tuokaan viisikko ei kuitenkaan saanut aikaan kuin kiekon liikuttamista neliön ulkopuolella takakolmiossa hitaasti, joten avauskympin laukaukset olivat 3-4.

12. minuutilla Stone katkaisi keskialueella hyökkäyksen ja käänsi pystyyn nopeasti. Karlsson syötti oikeasta laidasta maalille, mutta Pacioretty ohjasi patjaan syötön mentyä liian lähelle maalivahtia. Parin minuutin päästä Seguin kamppasi Joonatanin maalin kulmalla. Vegas oli tuonut muutoksia ylivoimiin, kun Tuch tuli ykkösviisikkoon maskiin. Stone oli oikealla ja Karlsson vasemmalla sekä Smith keskellä, joten Pacioretty putosi kakkosviisikon vasempaan siipeen Schmidtin ja Martinezin kanssa samaan takakolmioon Stastnyn ollessa maskissa ja Marchessaultin keskellä. Tuchin vauhdikkaat alueelle tuonnit saattoivat olla myös yksi syy hänen nostoonsa ykkösviisikkoon. Stone laukoi pari kertaa tuon ylivoiman aikana terävästi oikealta, mutta reboundien hyödyntäminen oli tosiaan onnetonta. 17. minuutilla Vegas sai Dallasin tapaan toisen ylivoiman putkeen, kun Hanley koukkasi Stephensonia laidassa. Lindell blokkasi kertaalleen kivuliaasti Stonen rannarin taas oikealta puolelta. Toisen viisikon paras paikka oli se, kun Martinez lävisti neliön, mutta Pacioretty haki vielä syöttöä tyhjiin keskelle sen sijaan, että olisi itse laukonut vasemmalta. Ehkä hän halusi tosiaan hakea varmempaa maalia sen sijaan, että olisi laukonut maskitta päin kuumaa maalivahtia. Laukaukset olivat lopulta 5-13 maalia kohti, kun erän toinen puolikas oli käytännössä yhtä päätä.

Hintz ei pelannut enää toisessa erässä ja Perrykin otti osumaa erän alussa Vegasin alueella. Avausvitosen ainoa merkittävä paikka oli Karlssonin ajo maalille vasemmalta, mutta jotenkin Khudobin onnistui pitämään kiekon ulkona maalista patjojensa sisällä pyörähtäessään. Hetken päästä Vegas sai ylivoiman, jonka alussa Pacioretty laukoi vasemmasta laidasta kohti takapatjaa. Khudobin ohjasi kiekon suoraan mailallaan Stastnylle, mutta sarjan huonoin reboundviimeistelijä laukoi avopaikasta tolppaan. Onneksi seuraavan aloituksen hän sentään kaapi kotiin, Schmidt levitti nopeasti ja Martinez tykitti oikeasta laidasta kerrankin painavan one-timerin maaliin. Laukaukset olivat tuossa kohdin peräti 6-19. Heti maalin jälkeen Vegas oli tehdä toisen, kun Stephenson karvasi kiekon Klingbergiltä ja tarjoili maalin eteen Roylle, mutta tämän uittoyritys pysähtyi patjoihin.

11. minuutilla Marchessault kierrätti ränniin maalin taakse ja Smith syötti sieltä maalin eteen vapaaksi jääneelle Stastnylle, mutta laukaus meni vähemmän yllättäen suoraan rintapanssariin. Seuraavasta paikastaan Dallas tasoitti, kun Schmidtin rystypurkuun pääsi Cogliano väliin. Kiekko kimposi Pavelskille, joka slotista laukoi rystyllä kohti maalia ja kiekko kimposi yläkulmaan heittäytyvän Schmidtin kautta onnekkaasti. Laukaukset olivat tuossa kohdin 7-22. 13. minuutilla Marchessault kolasi pahannäköisesti Pavelskin selästä laitaan. Ylivoiman aluksi Radulov tulitti one-timerin Lehnerin kaulaan, mutta tämä tokeni jatkamaan. Vegas puolestaan hukkasi 2v1-hyökkäyksen alivoimalla, kun Smith jahkaili liiaksi eikä haasto Klingbergiä vastaan poikinut vetopaikkaa. Reilu minuutti ennen loppua Vegas otti neljännen jäähynsä, kun McNabb rikkoi keskialueella Radulovia taklaustilanteen jälkeen. Vihdoin Dallas onnistui ja Vegasin 22 perättäisen onnistuneen alivoiman putki katkesi, kun Klingberg laukoi viivasta ranteella ohi blokin päin Lehneriä. Rebound kimposi neliön keskelle, jossa Benn oli hereillä ja laukoi sen napakasti maaliin juuri ennen kuin Whitecloud ehti lyömään mailaan, joten tauolle mentiin 2-1 lukemissa laukausten oltua 14-24. Vaikea tuosta osumasta on ketään sen kummemmin syyttää, vaan antaa tunnustus Bennin reflekseille. Stone putosi muuten Vegasin kokoonpanosta erän toisella puolikkaalla blokattuaan Pavelskin laukauksen, joten laiturit kiersivät.

Päätöserään Stone kuitenkin palasi dramaattisen kuvakulman kera, kun hänet kuvattiin valumassa pukukoppikäytävän pimeydestä hiljalleen penkille istumaan. Avausvitosella Martinez pääsi vasemmalla kiinni Theodoren päätylautareboundiin nousunsa päätteeksi, mutta laukoi ohi. Toisessa päässä Perry petasi oikeasta laidasta paikan Kivirannalle maalin eteen, mutta Lehnerin kilpi vei voiton yhden kosketuksen jatkosta. Hetken päästä Stephenson sai viivasta syötön syvyyteen ja jatkoi sen kulmasta maalin eteen, mutta Cousins ja painottomalta puolelta maalille noussut McNabb eivät päässeet käsiksi irtokiekkoon survomaan sitä sisään. Seitsemännellä minuutilla Stone riisti kiekon Heiskaselta Dallasin siniviivalla. Seurauksena oli nopea 2v1-kääntö. Pacioretty laukoi itse oikealta kohti takakulmaa osuen tolppaan tietysti.

Sen jälkeen Dallas puolusti tiiviisti kuutisen minuuttia eikä Vegasilla ollut asiaa keskisektoriin, kunnes seitsemän minuuttia ennen loppua Pavelski kamppasi Schmidtin ja Vegas sai vielä reilun minuutin verran 5v3-ylivoimaa, kun Dickinson takakarvatessaan kamppasi puolestaan Smithin sen jälkeen, kun Dallas oli omasta vastahyökkäyksestään ampunut kahdesti päin Lehneriä pienistä kulmista. Vegas otti aikalisän, mutta YV-viisikko Theodore-Stone-Pacioretty-Smith-Karlsson ei kyllä saanut mitään aikaan. Theodoren ja Pacioretty one-timerit lähtivät liian kaukaa ja maskitta, jotta niillä olisi maalivahti voitu yllättää. Olisin kaivannut enemmän syvyyden hyödyntämistä takakolmion sijaan, koska nyt kiekon liikuttaminen oli melko ennalta-arvattavaa. Kaksi minuuttia ennen loppua Heiskanen polki läpiajoon Vegasin nostaessa riskitasoja, mutta Lehner nollasi hänet helposti raamikkaalla ylävartalollaan. Sen jälkeen hänet otettiin maaliltaan, mutta Vegas ei edes päässyt keskialueen yli hyökkäysalueelle enää lopussa, kun Dallas puolusti siniviivaansa niin hyvin viiden miehen voimin, joten tuloksena oli sarjan kolmas yhden maalin tappio. Tällä kertaa luvuin 2-1. Marginaalit ovat pieniä.

Arvosanataulukko
++
+ Martinez, Stone
+/- Lehner, Schmidt, McNabb, Theodore, Holden, Whitecloud, Smith, Marchessault, Pacioretty, Karlsson, Cousins, Stephenson, Tuch, Carrier, Roy, Reaves
- Stastny
--

Stastnylla oli neljä laadukasta paikkaa, joista yhdestäkään hän ei tehnyt maalia, joten rankaisen tuhlaamisesta. Plussan saavat Martinez ja Stone. Martinez teki ainoan maalin osuen kerrankin bravuuripaikaltaan oikeasta siivestä one-timerillaan verkon perukoille. Lisäksi hän oli jämäkkä omalla alueella eikä antanut harhasyöttöjä, vaan sai nepattua päätydumppaukset laitaa pitkin eteenpäin hyökkääjille tai keskialueelle. Hän sai vastuuta yli 24 minuuttia. Stone puolestaan laukoi hanakkaasti ylivoimalla oikeasta laidasta kuten olen vähän toivonut. Lisäksi hän alusti ainakin kaksi maalipaikkaa takakarvaamalla kiekon keskialueella ja pelaamalla sitten nopeasti pystyyn. Toisella kerralla uhrina oli jopa Miro H. Jääaikaa kertyi 19:28, vaikka hän oli tovin poissa toisen erän lopusta.

Lehner pelasi mukiinmenevästi, mutta se ei vain riitä, kun Khudobin torjuu enemmän. Eiköhän hän kuitenkin jatka maalissa, koska Fleury on kylmänä. Alakerrasta Theodore kirjasi viisi kutia ja pelasi 25 minuuttia, mutta viivastahan nuo kaikki vedot lähtivät ja kun Khudobin näki vedot, ei tällä ollut vaikeuksia torjua niitä. Omissa Theodore antoi pari heikompaa avausta, mutta niistä ei Dallas kuitenkaan rankonut. Ykkösparista McNabbin jäähy kostautui voittomaalina ja Schmidt oli osasyyllinen avausmaaliin, mutta toisaalta Nate alusti Vegasin ainoan osuman enkä häntä liiaksi syytä siitä Pavelskin osumastakaan, koska kiekko pelattiin hänelle niin ahtaaseen paikkaan, että Coglianon oli jopa syytäkin saada riisto aikaan. Kolmosparista Holden pelasi vain kymmenen minuuttia. Toki jälleen virheittä, mutta hurjaa ajatella, että hänelle tehtiin juuri parin vuoden jatkosopimus 1,7 miljoonalla per vuosi, jos luotto on näin vähäistä. Ensi kaudella esimerkiksi Hague pystynee jo varmaankin aika lailla hoitamaan saman kutospuolustajan roolin miljoonan halvemmalla.

Yläkerta oli tasapaksu. Marchessault kirjasi viisi vetoa ja pörräsi ihan hyvin Smithin kanssa yhteen pelaten, mutta se ei riitä, kun kymmenessä viime pelissä hän on saalistanut vain kaksi syöttöä. Smith aloitti pudotuspelit erinomaisesti, mutta on sittemmin taantunut myös. Toki jos Stastny osuisi jostain, he olisivat päässeet tehoille tässä pelissäkin. Karlssonin ketjusta Stone erottui tosiaan edukseen. Wiljamista ja Paciorettysta ei jäänyt oikein mitään sanottavaa. Päätöserässä Paciorettylla oli paikkoja tasoittaa, mutta viimeistely oli laadutonta kauden tärkeimmällä hetkellä. Alaketjuista Stephenson oli kolmosketjun paras ja lähellä jopa plusmerkintää. Tasapainoista jääkiekkoa 15 minuutin verran ja ansaittu jatkosopimus on tulossa kauden jälkeen. Cousinsista ei jäänyt mieleen kuin se turha avauserän kampitusjäähy yli-innokkuuden vuoksi. Tuch toi hyvin ylivoimalla kiekkoa hyökkäysalueelle, mutta jäi tasaviisikoin vähän pimentoon laukoen vain kerran 18 minuutissa. Nelosketjun laiturit saivat vastuuta puolestaan vain reilut kuusi minuuttia. Roy pelasi sentään reilut 11 minuuttia ja taklasi joukkueesta eniten eli kuudesti.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nyt on paha. Jotain herättelyä kaivattaisiin. Vegasin pitäisi löytää se oma Kivirantansa takomaan maalit ensi pelissä. Onko se Peyton Krebs vielä siellä kuplassa? Jos on, niin nyt äkkiä kentälle. Varmasti se innoissaan ainakin yhden maalin tekisi. Sekin voisi jo Vegasille riittää, jos muut innostuisivat vielä tekemään toisen tai kolmannen. Muuten tulee kyllä noutaja näillä näkymin, mutta playoffs veikkauksessa minulle kaksi pistettä lisää, joten kelpaa kai sekin.
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Noh, onneksi Chicago ei saanut maalia aikaan kuudella viittä vastaan, vaan Vegas kirjasi niukan voiton Fleuryn ansiosta. Voitto oli hänelle 80. pudotuspeleissä. Golden Knightista tuli puolestaan vasta kolmas joukkue 2000-luvulla, joka voitti kuusi ensimmäistä playoffotteluaan putkeen ilman tappioita. Aiemmin samaan temppuun pystyneet joukkueet ovat hävinneet joko konferenssi- tai Stanley Cup -finaaleissa, joten jäämme seuraamaan, jatkuuko tuo ikävä trendi.
Trendi jatkui, pirskatti.

5/7 Vegas Golden Knights vs. Dallas Stars

Lehner jatkoi maalissa. Kenttäpelaajistossakaan ei ollut muutoksia nelospeliin. Nosek oli edelleen sivussa, joten Roy sentteröi nelosta ja Cousins oli kolmosketjun laidassa. Kelasin pelin sen verran nopeasti läpi, etten tehnyt välimuistiinpanoja (kuten minun piti koko kauden tehdä, mutta niin vain tekstit vain venyivät edelliskausien pituisiksi), joten raportti on siksi lyhyt.

Avauserän vedot kohti maalia olivat 14-9, mutta minusta erä oli oikeastaan hyvin tasainen. Yhtä lailla Lehner joutui venymään maalillaan muutamaan otteeseen reboundtorjuntoihin lähietäisyydeltä. Ainoan maalin teki kahdeksannella minuutilla Stephenson, kun Vegasin kolmonen tuli paineen alta pois hyvin. Laidassa ollut Tuch löysi keskeltä Theodoren, joka vapautti Stephensonin läpiajoon upealla lätyllä Heiskasen selustaan. Viimeistely oli tuttua Stephensonia eli rystyuitto längistä. Dallas sai erässä yhden ylivoiman, mutta ei saanut sillä mitään aikaan. Vegasin osalta pidin kovasti nelosketjun pelaamisesta. Tuo vitja pelasi kaikkinensa sarjan parhaan pelinsä ja oli ytimessä paremmin kuin kertaakaan aiemmin. Reaves ja Carrier merkkauttivat kumpikin kuusi taklausta illan aikana. Comeau muun muassa sai osansa Reavesin kovuudesta kertaalleen. Carrier myös ajoi todella hanakasti maalille ja oli päästä reboundeihin muutaman kerran kiinni, mutta Dallasin puolustajat kyllä olivat vielä jämäkämpiä maalin edessä. Myös muut ketjut pyrkivät hanakasti saamaan miehiä maalin eteen reboundeihin, mutta tuloksetta.

Toinen erä oli Vegasin. Dallas sai aikaan vain viisi laukausta kohti maalia Vegasin yhtätoista vastaan. Osasyynä olivat Dallasin kolme rangaistusta toki. Vieraat blokkasivat myös peräti 14 laukausta. Jossain kohdin grafiikassa pyörivät laukaisuyritykset ja ne taisivat olla luokkaa 32-10 isännille. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt tässä erässä, kun ylivoima tökki ja oli yhtä heikkoa kuin vieraillakin. Dallasin aktiivinen AV-neliö paineisti erinomaisesti aina, kun kiekko oli laidoissa Vegasin takakolmion siipimiehillä eli Karlsson-Stone tai Pacioretty-Martinez pareilla. Sen jälkeen vaihtoehdoksi jäi vain pudottaa viivaan, mutta jos sieltä laukoi Theodore tai Schmidt, edessä oli lähes aina vieraiden hyökkääjä blokkaamassa. Erän alussa tasaviisikoin Stastnyn vitja pelasi yhden vahvan vaihdon ja käynnisti siitä tuon positiivisen kierteen kuitenkin, vaikkei maaleja tullut. Pacioretty puolestaan ajoi kertaalleen vahvasti maalille, mutta Lindell sitoi hänet maalin sisään asti eikä päästänyt Paciorettya käsiksi Karlssonin lättysyöttöön maalin eteen. Dallasin paras maalipaikka tuli Bennille, joka riisti kulmassa kiekon Whitecloudilta taklaamalla ja punnersi maalin eteen, mutta Lehner pysyi mukana sivuttaisliikkeessä. Toinen hyvä paikka tuli Gurianoville, joka livahti läpiajoon Theodoren selustaan, kun tämä huitoi ohi vieraiden purkukiekosta, mutta Lehner nollasi venäläisen kilvellään.

Päätöserän avausvaihdossa Radulov ja Benn petasivat syvyydestä paikan slottiin Seguinille, mutta tämä ampui patjaan one-timerin. Rebound kimposi Lehnerin ponttoonista Stastnylle, joka neppasi eteenpäin ohi vastaantulevan Lindellin. Seurauksena oli 2v1-hyökkäys. Smith näki, että Klingberg ottaa syötön pois, joten hän ampui itse ja kerrankin kiekko löysi tiensä maaliin sen painuessa etuyläkulmaan. Jostain syystä Lehnerin syöttöpiste on ryöstetty tilastoista. Johtomaalin jälkeen Dallas otti hiljalleen enemmän aloitteita itselleen ja alkoi vyörymään isäntien alueelle kera pitkien ja uuvuttavien kulmarallien. Golden Knightsin puolustusalueen puolustuspelaaminen oli yllättävän sekavaa mielestäni. Syynä saattoi olla se, että oman alueen puolustuspeliä ei ole yksinkertaisesti juuri tarvinnut harjoitella, kun kaikki vastustajat ovat mieluummin puolustaneet itse tiiviisti ja iskeneet sitten vastaan. Näytti vain siltä, että aivan liian moni laukaus meni läpi Lehnerille asti ja irtokiekoissa Dallasin hyökkääjät olivat hyvin sijoittuneina eivätkä Vegasin puolustajat saaneet sidottua heitä samalla tavalla pois kiekoista kuin vieraiden alakerta.

Vääjäämätön tapahtui erän puolivälissä, kun Lindell nousi viivasta ja laukoi päin Lehneriä. Hän sai oman reboundin haltuun maalin taakse, katseli aikansa ja heitti sitten syötön sumppuun maalin eteen. Lopulta Benn irtaantui Martinezista ja väänsi kiekon takakulmaan. Sen jälkeen Vegas näytti pääsevän kuitenkin takaisin pelin päälle ja pelasi pari ihan hyvää pitkää hyökkäystä, joilla kelloa saatiin kulumaan, mutta sitten viitisen minuuttia ennen loppua Tuch kamppasi oman maalin takana vastustajan. Tuo jäähy kostautui, kun vieraiden kakkosylivoima onnistui. Smith ei päässyt Klingbergin laukaisulinjalle, vaan tämä harhautti vartalollaan Smithin sivuun ja ampui sitten ranteella maalille. Laukauksen lähtiessä Perry oli ihan yksin maskissa maalin edessä, kun Schmidt oli ennakoimassa mahdollista syöttöä Hintzille siipeen ja siten blokkaamassa laukausta sieltä. Kiviranta oli puolestaan Martinezin kontrollissa vielä tässä vaiheessa vähän ylempänä. Perryn maskin takia Lehner ei saanut kiekkoa vangittua, vaan se jäi pyörimään maalin eteen ja samalla Kiviranta irtaantui vain väkisin Martinezin pihdeistä nostaen irtokiekon maaliin. Jo toinen heikosti puolustettu 1v1-tilanne maalin läheisyydessä kokeneelta Martinezilta. Alivoimalla hetkeä ennen maalia Stone pääsi virittämään painavan lyöntilaukauksen läheltä siniviivaa oman keskialueen riistonsa jälkeen, mutta maskiton veto ei tuottanut ongelmia Khudobinille.

Lopulta edessä oli jatkoaika. Whitecloud kirmasi päätykiekon perään mies selässään ja epähuomiossaan huitaisi kiekon laidan yli. Vegasin erinomaisesti toiminut AV (44 viimeisestä jäähystä 40 tappio ennen tätä iltaa) murtui toistamiseen, kun Klingbergin levityksestä Gurianovin one-timer oikeasta laidasta meni mielestäni turhan helposti etualakulmasta sisään Lehnerin hanskan vierestä. Nuo kiekot pitäisi vain pystyä torjumaan, koska McNabb oli vieläpä oivasti linjalla blokkaamassa mahdollista kutia takakulmaan, joten etukulma oli ruotsalaismaalivahdin vastuulla. Muut jäällä olijat olivat Martinez, Stastny ja Stone kauden viimeisessä vaihdossa. Kahdessa ensimmäisessä erässä laukausyritykset olivat 51-23, mutta päätöserässä ja jatkoajalla 14-31, joten lopputuloksena oli sarjan neljäs yhden maalin häviö.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Roy, Reaves, Smith, Stephenson
+/- Lehner, McNabb, Schmidt, Theodore, Holden, Whitecloud, Pacioretty, Karlsson, Stone, Cousins, Tuch
- Martinez
--

Martinez oli ehkäpä pääsyyllinen molempiin varsinaisen peliajan osumiin, koska hän ei saanut sidottua Benniä ja Kivirantaa loppuun asti. Onnistujiin nostan maalintekijät ja nelosketjun, joka tosiaan pelasi sarjan parhaan ja energisimmän ottelunsa. Laiturit taklasivat kuudesti ja Carrier oli 2-3 kertaa lähellä survoa reboundin sisään sen jälkeen, kun tuo ketju oli paininut kiekon itselleen ja pelannut sen viivaan laukausta varten. Stephenson ja Smith viimeistelivät tyylikkäästi sekä olivat ketjujensa näkyvimmät yksilöt mielestäni muutoinkin.

Lehner oli parin erän jälkeen kiinni plussassa lähitorjuntojensa ansiosta, mutta voittomaali livahti liian helposti etukulmasta, ikävä kyllä, koska McNabb tosiaan huolehti takakulmasta sijoittumisellaan, joten etukulma oli Robinin vastuulla. Schmidt oli ehkä alakerran paras yksilö kellottaen jääaikaa 23:57, mutta jäin silti kaipaamaan vielä vähän enemmän häneltäkin ylöspäin, jotta olisin antanut plussan. Theodore alusti näyttävästi avausmaalin, mutta ei muutoin minusta pelannut keskinkertaista kummemmin ja lahjoitti tosiaan yhden läpiajon huolimattomuudellaan vastustajan norsukiekossa.

Kolmosparista Whitecloud pelasi elämänsä suurimmat minuutit, tasan 23 aikayksikköä. Hän blokkasi viisi kiekkoa. Virheitä sattui tuohon aikajaksoon kaksi. Ensimmäinen oli se toisen erän kiekosta luopuminen Bennille kulmassa ja toinen jatkoajan kiekko katsomoon -jäähy, mutta muutoin hän pelasi erittäin kypsästi ja liikutti kiekkoa ajoissa ilman ongelmia. Joskus vain tuollaisia virheitä sattuu. Ei hän kuitenkaan vaikuttanut mitenkään väsähtäneeltä ennennäkemättömän kuorman alla. Hänen fanipoikanaan sydämeni oli toki murtua, kun näin hänen kasvonsa sen jälkeen, kun Zach hitaasti lipui jäähyaitiosta kohti vaihtopenkkiä Dallasin voittomaalin jälkeen. Harmillista, että hänen elämänsä vastuullisimmasta NHL-pelistä jää lopulta tuollainen muisto.

Hyökkääjistä Pacioretty ajoi carriermaisesti rutkasti maalille saamatta kuitenkaan tulosta aikaan, mutta ainakin hän yritti. Karlsson ja Stone olivat niin ikään kohtalaisia, mutta se ei vain riittänyt tällä kertaa. Stone pääsi ampumaan viidesti kohti maalia ja lisäksi ylivoimalla pari kertaa oikeasta laidasta yli tai ohi maalin, joten tehokkuus uupui. Cousins ja Tuch olivat melko näkymättömiä hyökkäyssuuntaan.

Seuraavissa viesteissä aikanaan ynnään yhteen pudotuspelien arvosanat ja kirjoittelen pelaaja-arviot. Jos jotain positiivista kauden päättymisestä hakee tässä vaiheessa, pelien katsominen on tulevina kausina yhä erittäin mielenkiintoista, kun joukkue saalistaa ensimmäistä mestaruuttaan, joten on olemassa jotain tavoiteltavaa. Kahdella ensimmäisellä kaudella katsottuja otteluja kertyi 191 ja tällä kaudella tuohon lukemaan lisättiin 71 runkosarja- ja 20 playoffottelua eli yhteensä 91 peliä, jolloin kolmen kauden yhteisottelumäärä Golden Knightsilla on ollut 282.

Lisäksi mestaruus ei olisi tuntunut samalta ilman yhtäkään omaa varausta kokoonpanossa. Toki historiallista se olisi saattanut olla. Ensi kaudella Glass murtautunee ainakin lopullisesti pelaavaan kokoonpanoon, joten olen iloinen hänen puolestaan, koska voin kuvitella, kuinka raastavaa ja ristiriitaista pelien katsominen on hänelle loukkaantuneena ollut.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Suurkiitokset taas @Salming:ille mahtavan ja historiallisen yksityiskohtaisista otteluraporteista (nyt jo kolmen kauden ajan!!!) ja muista Vegasiin liittyvistä raporteista. En usko, että Jatkoajan historiasta löytyy yhtä täydellistä ja kattavaa otteluraporttivalikoimaa minkään joukkueen kohdalla. Toivon, että jaksaisit kirjoitella vielä tulevalla kaudellakin (ja pidempäänkin), olkoonkin sitten vaikka vähän lyhyempiä raportteja, kuten tarkoituksesi oli jo tällä kaudella. Kiitos!

Tosiaan playoffs-veikkaukseni meni oikein, ja eilen jatkoaikaa ennen sanoin, että Vegas kestää kolme ja puoli minuuttia ennen kuin Dallasin voittomaali tulee, ja eikö se aika lähelle osunut? Joten jotain opin tästäkin joukkueesta, kun tiiviimmin seurasin koko pelejä playoffsien ajan.

Toivottavasti ensi kaudella saadaan maalintekijä (-tekijöitä) mukaan. Ja ehkä jokunen nuori innokas pelaaja.

Tässä vielä ajatuksiani playoffsien ajalta (ja osin vähän kaeumpaakin historiasta) Vegasin pelaajista, ilman mitään arvosanoja.

William Carrier: Mielestäni kova kiekkoilija. Taidot menevät vähän hukkaan tuolla nelosketjussa ja tehoja ei tule, mutta uskon, että voisi tehoilla enemmän ylemmissä ketjuissa. Vauhtiakin riittää tarpeeksi.

Nick Cousins: No minun mielestäni turhake. Kovin luistelee ja pääsee paikoille, mutta mitään valmista ei hyökkäyspäähän tule. Lisäksi pienikokoinen, joka on vastustajan helppo tyrkätä sivuun.

William Karlsson: Se ensimmäinen Vegas-kausi oli tosiaan suonenveto. Maalien tekeminen tullut lähestulkoon mahdottomaksi, ja pelin rakentelukaan ei ole enää yhtä kaunista katsottavaa. Puolustavana sentterinä hyvä, ja hyvä vastaiskuissa alivoimilla.

Jonathan Marchessault: Luonne on tulisempi kuin pelisuoritus. Rakentelee peliä välillä mukiinmenevästi, mutta maaleja ei enää näytä tulevan, ja pienikokoisena hänet on helppo lykätä sivuun vastustajan toimesta. Ottaa turhia tulistumisjäähyjä silloin tällöin.

Tomas Nosek: Pelannut hyvin päästessään pelaamaan. Harmi, että ei pääse kunnolla pelaamaan, jokin siinä kai sitten vain puuttuu, vaikka taitoa ja vauhtiakin on.

Max Pacioretty: Tuhlaajapoika. Laukoi hullun lailla, osoitteetta tai maalivahdin syliin, kunnes valmentaja taisi sanoa, että teepäs jotain muuta välillä. Menettää melkein varmasti kiekon a ala Teemu viimeisinä vuosinaan, jollei lauo välittömästi. Yliarvostettu mielestäni, vaikka runkosarjassa kai maaliin osuikin välillä.

Ryan Reaves. Hidas, hitaampi, Reaves. Pelästyi vissiin vähän saatuaan tuon pelipannan. Fyysistä peliä joo, mutta ei mitään apuja muuten hitautensa takia.

Nicolas Roy: Yllättäjä. En nähnyt hänessä juuri mitään ainesta harjoitusleirillä, mutta siellähän se menee muiden mukana ja pysyy vauhdissakin jotenkuten mukana. Valmista ei oikein tule hänelläkään, mutta ei ole ainoa tässä joukkueessa siinä suhteessa.

Reilly Smith: Vähän häipyi kuvioista hyvän playoffs-alun jälkeen, vaikka viimeisessä pelissä vielä maalin väläyttikin. Todellinen ammattilainen.

Paul Stastny: Osaa myös tuhlailun jalon taidon. Hakeutuu kyllä maalintekopaikkoihin, mutta ei tiedä mitä tehdä niissä. Menee siellä mukana, mutta onko hän todellinen vahvistus joukkueelle?

Chandler Stephenson: Vauhtia riittää, malttia ehkä aina ei. Aika peruspelaaja, ei mitään ihmeapuja vauhdin lisäksi mielestäni.

Mark Stone: Kleptomaanikko. Varastaa kiekon keneltä vain. Vauhti ei hurmaa, mutta peliälyä löytyy. Ei mikään varsinainen maalintekijä, vaikka laukaus hyvä onkin.

Alex Tuch. Kunpa uskaltaisi vaan vauhdilla murtautua vastustajan siniviivalla puolustuksen läpi ja esittää mahtavaa laukaustaan joka pelissä. Playoffsien alkupuolella nähtiin tämä Tuch, sitten hän rupesi hidastelemaan ja syöttelemään siniviivan ylitettyään, ja tehot putosivat huimasti. Vähän kömpelö pituutensa takia, ja kiekko ei aina pysy mukana.

Nick Holden: Aika peruspakki, ei säväytä. Takuulämäri maalivahdin syliin.

Alec Martinez: En tiedä, joku tässä vaan tökkii. Ei vaan vakuuta, ei ole varman tuntuinen puolustuspäähän eikä hyökkäyspäähän päin. Vauhti/taito/laukaus ei sitten vaan ihan sitä eliittiluokkaa?

Brayden McNabb: Isokokoinen rajusti pelaava kaveri. Välillä näyttää ihan hyvältä, välillä taas tulee liikaa jäähyjä ja sen sellaista.

Nate Schmidt: Joukkueen iloinen kulkuri. Vauhtia ja laukausintoa on, mutta välillä tulee tyhmiä ratkaisuja, ja maalin tekeminen on vaikeaa.

Shea Theodore: Tehoja tulee, vauhtiakin on, sekä taitoa. Mielestäni kuitenkin edelleen vähän ylihypetetty, mutta ehkä ottaa askeleen eliittiluokkaan sittten ensi kaudella. Laukoo liiaksi päin vastustajaa ainakin ylivoimalla.

Zach Whitecloud: Hienosti skoutattu @Salming:ilta. Peruspakki, joka taistelee joka tilanteessa loppuun asti ja vaikka syö kiekon (ainakin melkein). Pakko kai tuosta on pitää, vaikkei hän mikään Bobby Orrin uusi tuleminen olekaan.

Marc-Andre Fleury: Päivät taitavat olla luettu Vegasissa. Kiitos kaikista palveluistasi, Markku-Antero! Tuota tyyliä on hauska katsella, kun kaveri sätkii ja potkii ympäriinsä ja tekee näyttäviä pelastuksia. Täyttä luottoa Floweria kohtaan minulta ei oikein koskaan vaan löytynyt, koska välillä meni aina turhan paljon niitä helppoja. Ikävä tulee kuitenkin.

Robin Lehner: Vegasin maaliaukon uusi tukkija. Valtavan kokoinen viikinki, joka peittää kyllä suuren osan maalista, mutta ei liiku läheskään Fleuryn tavoin. Jostain luin, että rankkareissa surkea, mutta en päässyt näkemään häntä noissa toimissa. Jotenkin ei sovi mielestäni Vegasin imagoon, mutta minkäs voit, Lehnerillä kai nyt sitten lähdetään uuteen kauteen ainakin.
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Hyvää pohdintaa yllä, palaan noihin pelaaja-arvioissa aikanaan. Ensin kuitenkin pudotuspelien arvosanat. Tässä vielä muistutuksena runkosarjan arvosanapörssi:

Päivitetyt plussat parhaimmuusjärjestyksessä:

Stone 65gp +++++++-++++++++ = +14 / ++++++++++++++++++ = +32 / +++++++++++ = +43
Smith 71gp ++++++++++++++--+ = +13 / +++-+++++++++++ = +26 / +++-++++++ = +34
Marchessault 66gp +++++++++++++++ = +15 / ++++++++-++++ = +26 / ++++-++++-+ = +33
Pacioretty 71gp ++++-+-+++++-++ = +9 / +-++++++++++++-++ = +22 / +-++-++++++++++ = +33
Karlsson 63gp ++++++++++++++++- = +15 / ++++++++-++--- = +21 / +++++++-++ = +29
Stastny 71gp +++++++----++ = +5 / -+++-+++++++ = +13 / ++++++++++ = +23
Carrier 71gp ++-+++-+++--++++ = +8 / ++++++++ = +16 / ++-+++++ = +22
Nosek 67gp ++++-++-++++ = +8 / ++-+-++-++- = +11 / +++-+++++- = +17
Reaves 71gp +-++-+-+++ = +4 / -++-+++++ = +9 / +++-++++++ = +17
Stephenson 41gp +++++++++ = +9 / ++++-++ = +14
Roy 28gp ++++ = +4 / +++- = +6 / +++++++ = +13
Tuch 42gp ++- = +1 / ++++++-++-++-++ = +10 / +++ = +13
Glass 39gp ++++++++--+- = +6 / ++---++ = +7 / = +7
Eakin 41gp +++---+++- = +2 / -+ = +2 / +++ = +5
Cousins 7gp ++++ = +4
Zykov 15gp +- = +0 / ++-+ = +2 / = +2
Quinney 3gp +- = +0
Brown 1gp = +0
Kolesar 1gp = +0
Pirri 16gp +--- = -2 / = -2 / + = -1

Theodore 71gp ++-+++++-+++++ = +10 / +-++++++--+++-+ = +17 / ++-++++++++ = +26
Schmidt 59gp ++++-+ = +4 / +--++---+ = +3 / ++++-+-++ = +8
Martinez 10gp ++++ = +4
Hague 38gp +-+++-- = +1 / +++-+ = +4 / = +4
McNabb 71gp +++----+-++- = +0 / -++++-- = +1 / ++++-+- = +4
Whitecloud 16gp +++-- = +1
Bischoff 4gp +- = +0 / = +0 / = +0
Holden 61gp +---+-+++--- = -2 / +++-- = -1 / ++-+--- = -2
Engelland 49gp ----+---- = -7 / ++++-+-+-+-- = -5 / -- = -7
Merrill 49gp ---+---+--- = -7 / +-+ = -6 / -+-- = -8

Fleury 49gp ++++++++-++- = +8 / +-+--++---+ = +7 / ++-++++++ = +14
Subban 20gp +++--+ = +2 / +++-++--- = +3 / + = +4
Lehner 3gp ++ = +2
Sparks 1gp = +0 / = +0 / = +0
Dansk 1gp - = -1 / = -1 / = -1

Plussat per ottelu -tilasto:

Lehner +0,67
Stone +0,52 / +0,62 / +0,66
Cousins +0,57
Marchessault +0,56 / +0,55 / +0,50
Smith +0,48 / +0,50 / +0,48
Karlsson +0,56 / +0,43 / +0,46
Pacioretty +0,33 / +0,42 / +0,46
Roy +0,67 / +0,43 / +0,46
Martinez +0,40
Theodore +0,37 / +0,33 / +0,37
Stephenson +0,39 / +0,34
Stastny +0,19 / +0,25 / +0,32
Carrier +0,30 / +0,31 / +0,31
Tuch +0,1 / +0,29 / +0,31
Fleury +0,40 / +0,19 / +0,29
Nosek +0,33 / +0,23 / +0,25
Reaves +0,15 / +0,17 / +0,24
Subban +0,29 / +0,19 / +0,20
Glass +0,22 / +0,19 / +0,18
Schmidt +0,27 / +0,08 / +0,14
Zykov +0,00 / +0,13 / +0,13
Hague +0,05 / +0,11 / +0,11
Eakin +0,09 / +0,06 / +0,12
McNabb +0,00 / +0,02 / +0,06
Whitecloud +0,06
Bischoff +0,00 / +0,00 / +0,00
Quinney +0,00
Brown +0,00
Kolesar +0,00 / +0,00
Sparks +0,00 / +0,00 / +0,00
Holden -0,09 / -0,02 / -0,03
Engelland -0,32 / -0,11 / -0,14
Merrill -0,28 / -0,16 / -0,16
Pirri -0,18 / -0,18 / -0,06
Dansk -1,00 / -1,00 / -1,00
Tuch 20gp +++++++++++ = +11
Theodore 20gp +++++++++-+ = +9
Karlsson 20gp +++++-+++++ = +9
Stone 20gp +++++++-++ = +8
Roy 20gp -+++++++++ = +8
Smith 20gp +++++++-+ = +7
Lehner 16gp ++-+++++ = +6
Carrier 20gp +++++-++ = +6
Stephenson 20gp ++++-+++ = +6
Cousins 17gp +++++ = +5
Marchessault 20gp ++++++--+ = +5
Nosek 8gp ++++ = +4
Martinez 20gp ++++-++- = +4
Stastny 18gp +++-++- = +3
Reaves 19gp +++-+ = +3
Whitecloud 20gp +-+++ = +3
Schmidt 20gp++-+--++-+ = +2
Brown 2gp ++ = +2
McNabb 20gp ++--+-++ = +2
Fleury 4gp -++ = +1
Pacioretty 16gp -++-+ = +1
Merrill 1gp = +0
Holden 19gp - = -1

Plussat per ottelu -tilasto:

Brown +1,00
Tuch +0,55
Nosek +0,50
Theodore +0,45
Karlsson +0,45
Stone +0,4
Roy +0,4
Lehner +0,38
Smith +0,35
Carrier +0,3
Stephenson +0,3
Cousins +0,29
Marchessault +0,25
Fleury +0,25
Martinez +0,2
Stastny +0,17
Reaves +0,16
Whitecloud +0,15
Schmidt +0,1
McNabb +0,1
Pacioretty +0,06
Merrill +0,00
Holden -0,05

Sekalaisia huomioita:
- Nosek ja Brown suorittavat mainiosti vastuuseen nähden ja olivat pitäneet itsensä oivassa pelivireessä kokoonpanon ulkopuolella ollessaan
- Tuch ja Theodore olivat vakituisesti pelaavista parhaat pelaajat arvosanoilla mitaten ihan ansaitusti. Theodore keräsi 19 pistettä 20 ottelussa ja Tuch oli paras maalintekijä kahdeksalla osumalla
- Karlssonille olen ollut näemmä yllättävän suopea. Toisaalta hän keräsi sentään 10 pistettä ollen viidenneksi paras pistemies ja oli alivoimalla tärkeä palanen
- Stone, Roy ja Smith ovat myös ansaitusti kärkipäässä. Stone oli toiseksi paras pistemies 17 pisteellä, Smith kolmanneksi paras 14 pisteellä ja Roy oli kolmosketjussa Tuchille hyvä tutkapari tehoin 1+7
- Lehner oli ihan OK tasolla
- Whitecloudille olen antanut yllättävän vähän plussaa esityksiin nähden
- Ykköspari ja Pacioretty eivät täyttäneet odotuksia. Stastnynkaan plussasaldo ei päätä huimaa. Schmidt toki kasasi 2+7 tehot 20 peliin, mutta vuoti kiekollisena omalla alueella liiaksi antaen harhasyöttöjä, joista vastustaja rankoi. Pacioretty maalasi viidesti 16 ottelussa, mutta jos jättää laskuista sen yhden pelin Canucks-sarjassa, jossa hän teki tehot 2+1, 15 muussa ottelussa tehot olivat 3+2, joka ei riitä
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Marcus Kallionkieli avasi kiekkokautensa vihdoin tänään. Hän pääsi suoraan HIFK:n A-junioreiden ykkösketjun vasempaan laitaan numerolla 17. Rinnalla pelasivat Jesse Seppälä #29 ja Jaani Holopainen #20. Peliaikaa Kallionkielelle kertyi peräti 22:11 ja laukauksia kuusi. HIFK voitti pelin rankkareilla 4-5. Katsoin peliä pari erää Ruudusta ja otin talteen viisi klippiä sekä pari kuvakaappausta.

Ensimmäisessa näytteessä Kallionkieli irtoaa maskipelaajan paikalta irtokiekkoon kulmaan, suojaa vahvasti ja hankkii ylivoiman vastustajan kaataessa hänet.

Toinen näyte on ylivoimalta. Kallionkieli pelasi omassa viisikossaan oikeassa siivessä, vaikka muutoin tasaviisikoin hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisessa hän hakeutui jatkuvasti maalin eteen. Yhtä kaikki, Kallionkielen suorittamisessa oli paciorettymaista kankeutta ja jäykkyyttä pelituntuman puutteen takia. Haltuunotot olivat vähän jäisiä ja laukaukset eivät lähteneet puhtaasti. Syötöt olivat toki ihan laadukkaita ja ne olivatkin hänen iltapäivänsä parasta antia. Tässä klipissä kuitenkin one-timer jää piippuun. Sen jälkeen hän kuitenkin osoittaa hyvää malttia paineistettuna eikä hätäile, vaan löytää vapaan lavan keskeltä saaden kiekon takaisin. Seuraava syöttö on hieman pakotettu syvyyteen maalin kulmalle puolustajan päästessä väliin, mutta Kallionkieli osoittaa näytteen lopussa kamppailuvoimakkuuttaan karvaamalla kiekon takaisin raamiensa ansiosta.

Saman ylivoiman lopusta vielä poiminta. Kallionkieli löydettiin jälleen neliön läpi poikkisyötöllä. Tällä kertaa haltuunotto onnistuu. Kallionkieli ei ammu itse, vaan yrittää vielä erinomaisesti pelata takakulmalle tyhjiin, mutta maalinedusmies ei ihan ehtinyt ajoissa liikkua syvyydestä maalin kulmalle. Tuo oli kuitenkin osoitus Kallionkielen syöttörepertuaarista.

Päätöserän alusta YV-näyte. Kallionkieli leikkaa keskelle, mutta laukaus on todella pehmeä ja heikko jäänuoliainen. Kiekko näytti karkaavan vähän juuri ennen laukausta johtuen kenties pelituntuman puutteesta.

Toisesta erästä näyte Kallionkielen karvaus- ja kamppailupelaamisesta. Vaikka alla on jo pitkähkö vaihto, hän jaksaa pumpata eteenpäin ja estää Jokerit-puolustajaa avaamasta pystyyn laitaa pitkin. Itse asiassa Kallionkieli melkein jopa riistää kiekon yksin kahta vastaan. Ainakin hän sai ostettua joukkueelleen aikaa vaihtaa tuoreita pelaajia jäälle. Mainiota näkymätöntä työtä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Toisesta erästä vahva vaihto Kallionkieleltä. Ensin hän voittaa laitapainin ja saa hoidettua kiekon viivaan. Sen jälkeen hän liikkuu omalle paikalleen maalin eteen raivaten väkisin tilaa. Laukaus viivasta meni kuitenkin ohi maalin.

Sama vaihto hetkeä myöhemmin. Kiekko on vasemmassa kulmassa ja Kallionkieli kamppailee maalin edessä tutusti. Sitten hän irtoaa maalin taakse osana pitkää hyökkäystä, kierrättää ränniä pitkin kiekon viivaan ja raivaa taas itsensä väkisin maskiin, mutta laukausta ei kuulunut tällä kertaa.

Kuvakaappaus vielä siitä, kuinka Kallionkieli käyttää surutta poikittaista mailaa raivatessaan itselleen tilaa maalin edessä. Pidän tuosta. Toivottavasti Pennanen näkisi tuollaiselle maalinedus- ja kamppailupelaamiselle käyttöä U20-kisoissakin joulukuussa.

Tässä puolestaan kuvakaappaus aiemmin toisesta erästä. HIFK kavensi 3-2:een 2+1 tehot keränneen V. Puhakan viivalaukauksella. Kallionkieli on parkkeerannut maalivahdin eteen tehden maailmanluokan maskin.

Summa summarum, tasaviisikoin Kallionkieli hakeutuu hyökkäysalueella lähes aina maalin eteen ja osallistuu peliin vain laitojen lähellä kamppaillessaan. Raamit mahdollistivat ainakin tällä tasolla jatkuvat kaksinkamppailuvoitot ja syöttötaito on niin hyvällä tasolla, että hän pystyy siirtämään irtokiekot omille pelaajille hyvällä prosentilla voitettujen kamppailujen jälkeen. Ylivoimalla hän operoi oikeassa siivessä. Syötöt olivat laadukkaita, mutta laukausuhka Golden Knightsin pudotuspeliteemaan sopien melko olematon. Kaikkiaan Kallionkieli näyttää siis melko prototyyppiseltä VGK-pelaajalta eli yksilöltä, joka osaa syöttää, luistella ja kamppailla, mutta kädet voisivat olla vieläkin pehmeämmät ja ovelammat.

Jos GIFit eivät ole tarpeeksi selkeitä, tässä ovat vielä linkit Streamableen ladattuihin videoihin aiemmin läpikäydyistä tilanteista:

 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kävin eilen katsomassa pikaisen päätöksen myötä Kallionkieltä ennen kuin hän ehtii loukkaantumaan. Kirjoitin hänestä ja kymmenestä muustakin pelaajasta raporttia tuonne Maajoukkue-osioon, mutta lainaan tähän Kallionkieltä koskevat osuudet.

Kun kauniina sunnuntaina ei ollut muutakaan tekemistä, otin äkkilähdön kahden tunnin matkustuksen päähän valloittavaan pääkaupunkiimme. Kävin katsomassa A-nuorten SM-sarjan paikalliskamppailun HIFK-Jokerit toisen näytöksen. Joukkueet siis kohtasivat heti uudelleen lauantain (4-5 vl.) jatkoksi.

Suurin syyni oli tietysti nähdä ensi kerran paikan päällä Vegas Golden Knightsin historian ensimmäinen suomalaisvaraus Marcus Kallionkieli. Olin jopa pukeutunut hänen kunniakseen keväällä ostamaani Golden Knightsin tuulitakkiin, jota käytin nyt samalla ensimmäisen kerran jääkiekko-ottelussa. Symbolista ja unohtumatonta. Ottelu pelattiin Helsingin jäähallin harjoitushallissa. Olen aiemmin nähnyt Vegasin lupauksista venäläispojat Pavel Dorofeyevin ja Ivan Morozovin samaisessa rakennuksessa, mutta päänäyttämön puolella, joten Nordiksesta on tulossa entistä myyttisempi urheiluareena minulle, koska jotenkin näemmä aina ajaudun sinne tekemään ensiscouttaukset organisaation tulevaisuuden palasista. Myös Kallionkieli pelasi muuten punaisessa paidassa kuten venäläiset maajoukkueessa, joten tuokin oli yhteinen tekijä. Elisa Areena eli tuo harjoitushalli oli melko idyllinen paikka pelata juniorikiekkoa. Katsomo oli koko kaukalon levyinen, mutta toki vain yhdellä puolella. Se oli kuitenkin sopivasti korkeammalla kuin kaukalo, joten kentän ja sen tapahtumat näki todella hyvin varsinkin seisten kaiteeseen nojaten.

*****

Kallionkieli pelasi lauantain tapaan ykkösketjun vasemmassa laidassa pienikokoisen sentterin Jesse Seppälän #29 ja rightin puolen Jaani Holopaisen #20 vierellä. Tein lyhyitä muistiinpanoja Kallionkielen jokaisesta vaihdosta. Lämmittelyssä hän naputti muutamaan otteeseen tarkasti yläkulmiin 2v1-harjoitteissa. Hän oli loppuun asti jäällä ja harjoitteli paljon silmieni edessä poikittaissyöttöjä laukoen välissä toistuvasti vasemmasta siivestä yläriman alle. Syöttötoverina oli puolustaja #2 Robert von Gerdten. Ensivaikutelma oli positiivinen. Käytän välillä tekstissä lyhennettä MK tilan ja ajan säästämiseksi.

Kallionkieli silmieni edessä alkulämmittelyssä.

3v1+3v2-harjoite alkulämmittelystä. Jälkimmäisellä kierrolla Kallionkieli nostaa kevyesti kiekon oikeaan yläkulmaan keskeltä. Tällaisia rentoja viimeistelyjä olisi kaivattu myös itse ottelussa.

Poikittaissyöttelyä lämmittelyssä. Välissä aina muutama laukaus kohti maalia, mutta niitä ei ole tässä klipissä.


1. erä
- Avausvaihto oli hyökkäyspään aloitus. Kallionkieli ryntäsi päätyyn karvaamaan aloituksen jälkeen, mutta puolustaja Luoto pyörähti hänestä ohi ja seuranneesta suorahyökkäyksestä Jokerit meni johtoon. Puolustaminen alkaa jo hyökkäysalueelta, joten sikäli Kallionkieli oli osasyyllinen takaiskuun.

Avausvaihto piti ottaa nauhallekin. Kallionkieli tosiaan rynni ohi Luodosta maalin takana ja suorahyökkäyksestä Jokereiden Tenhovuori vei vieraat johtoon päättäväisellä ajolla maalille.

- Toisessa vaihdossa Kallionkieli karvasi vahvalla mailalla (!) hyökkäyssinisellä kiekon vastustajan nelosen laiturilta J. Virtaselta. Seuranneesta käännöstä Holopainen pääsi ampumaan slotista ranteella, mutta Risikko torjui. Rebound kimposi vasemmalle puolelle. Kallionkieli ehti siihen laukoen pienestä kulmasta syliin. Ketju jatkoi jäällä aloituksen jälkeen. Jokerit siirsi pelin toiseen päähän, mutta Marcus sai sinisen kulmasta jatkettua siirtokiekon keskialueelle. Jokerit käänsi kuitenkin pelin takaisin nopeasti pystyyn saaden puolittaisen 2v1-tilanteen. Kallionkieli ehti kuitenkin katkomaan syötön takaviistoon luoden tilanteesta tasavoimaisen. Vastustajan passi jäi toki sopivasti vielä taakse, mutta kaksi hyvää puolustusnäytettä kuitenkin Kallionkieleltä.

- Kolmannessa vaihdossa Kallionkieli kuljetti oikeaa laitaa pitkin hyökkäysalueelle ja leikkasi keskelle ampuakseen, mutta Österman katkaisi. Peli palautui isäntien päähän, mutta sieltä kiekko pelattiin nopeasti pystyyn. Kallionkieli otti ilmasta syötön haltuun kädellään hyökkäyssiniviivalla, käytti laidassa Seppälällä, sai passin takaisin ja ampui sitten slotista rystyllä niukasti vasemmalta ohi. Rystyssä oli kuitenkin voimaa ja painavuutta, mikä oli hyvä nähdä livenä.

- Seuraava vaihto oli ohivaihto. Hän vain kyttäsi siniviivan kulmassa, kun Holopainen kuskasi itse sinisen yli ja laukoi mailoista päätyverkkoon.

- Viidennessä vaihdossa Marcus toimitti syvyydestä rystyllä viivaan, mutta Tanskanen vuoti viivassa ja Jokerit sai vetopaikan laidasta vastaiskusta. HIFK käänsi nopeasti pystyyn saaden melkein 2v1-tilanteen, mutta biljardisyöttö meni vähän liian eteen, joten Suomi ehti siihen juuri ennen Kallionkieltä Jokereiden siniviivalla.

- Seuraavan vaihtonsa MK pelasi vasta kolme minuuttia ennen taukoa, kun ketjutoverit Seppälä ja Holopainen olivat yksi AV-pari pelaten sitä välissä. Tässä vaihdossa kuitenkin hyökkäyspään aloituksen jälkeen MK grindasi päädyssä muun ketjun tavoin. Vaihdon lopuksi hän niittasi hirveällä voimalla Luodon pakkiparin Tuhkasen jäihin. Tuloksena oli kahden minuutin jäähy polvitaklauksesta. Pelkäsin jo ulosajoa tuomareiden kokoonnuttua pohtimaan tuomiota. Sain sattumalta myös videolle tuon painavan taklauksen.

Kallionkieli niittaa vaihdon lopuksi Tuhkasen jäihin karmealla pommilla.

- Viimeinen vaihto oli 25 sekuntia ennen loppua ylivoimalla. MK kamppaili Tarkiaiselta kiekon irti laidassa ja syöksyi sen viivaan Seppälälle, joka ampui kuitenkin blokkiin. Summerin soitua MK meni vielä puolustamaan omia, kun joku kolattiin laidassa kumoon. Luonteeltaan hänestä tuli mieleen tulisieluinen Marchessault.

- Jääaikaa avauserässä tuli 4:20 ja vaihtoja kahdeksan. Jäähyn lisäksi tilastoihin merkittiin yksi laukaus, joka oli siis rystyltä slotista maskitta. Myös yksi laukaus blokattiin. Teholukema oli -1 avausvaihdon vuoksi.

2. erä
- Avausminuutilla MK sai AV-vastuuta ensi kerran, kun Ruusunen oli jäähyllä. Parina oli Kaskimäki. Kallionkieli luisteli kertaalleen kiekon väkisin ulos alueelta ja loi itselleen vetopaikan vasemmasta laidasta 1v1-tilanteessa, mutta kuti meni yli mailan kautta. Aloituksen jälkeen hän kaapi irtopalan siniviivaan, mutta sieltä lähti ponneton veto.

- Toisessa vaihdossaan MK karvasi kiekon päädyssä omille. Sitten hän suojasi vahvasti, mutta syöttö oikeasta kulmasta ristiin siniviivalle ei mennyt perille toisin kuin monesti lauantaina, vaan se katkottiin keskellä. Jokerit löi pitkän kiekon ja MK:n ketju jäi jäälle. Kulmarallin aikana MK otti oman paikkansa maalin edestä, mutta ei saanut ohjurikiekkoja, vaan Jokerit purki. Vaihdon lopussa Marcuksen luistellessa omiin päin hän sai taklauksen puolustussiniviivalla ja keräili hetken itseään jäästä ennen liukumistaan vaihtoon.

- Kahdeksan minuutin kohdalla MK sai ristipiston keskialueella vasempaan laitaan. Hän vastaanotti syötön ja jatkoi sen eteenpäin Holopaiselle, joka ampui Risikon syliin jaloista. Aloituksen jälkeen MK karvasi kulmassa kiekon yhdeltä illan taistelupariltaan Manniselta ja suojasi sitä taas kropallaan vaivatta, mutta syöttö ei löytänyt omia, kun oikeassa laidassa oli niin ahdasta.

- Heti perään Luoto hölmöili itselleen keihästyksestä viiden minuutin alivoiman, joten MK:n ja Sandvikin kärkiketjut saivat peliaikaa. Ylivoiman alussa Kallionkieli toi kahdesti kiekon hyökkäysalueelle keskeltä. Hän haki aina vauhtia vasenta laitaa pitkin ja sai sitten jätön keskialueella vauhtiin. Ensimmäinen alueelletuonti johti kuvion kuntoon saatiin. Kallionkieli oli tällä kertaa neliön keskellä Seppälän ollessa vasemmalla. Tämä ampui itse tuloksetta. Toinen alueelletuonti oli periaatteessa myös onnistunut, mutta Tarkiainen vastataklasi heti siniviivan jälkeen. MK ehti syöttämään laitaan, mutta siellä ei ollut vielä ketään, joten Jokerit purki heti. Oli kuitenkin ilo huomata, että Kallionkieleen luotettiin kiekon ylöstuojana.

- Samassa YV-viisikossa olivat rightin Puhakka viivassa, Holopainen oikealla ja Kaskimäki päädyssä. Seppälä ja MK vuorottelivat vasemmalla ja keskellä. Seuraavassa YV-vaihdossaan MK oli vasemmalla, joten siksi hän harjoitteli alkulämmittelyssä niin paljon ampumaan vasemmasta siivestä. Nyt hän sai Kaskimäeltä lätyn päädystä, mutta suti ohi, kun piti tällätä vastakiekkoon. Tällä ylivoimalla HIFK yritti tulla oikean kautta alueelle, mutta molemmilla kerroilla yritykset olivat tökätä siniviivan kulman seisoville jaloille. Outo valinta, kun MK oli kuitenkin taas auki vasemmalla liikkeessä.

- Ison jäähyn päätösminuutilla otin nauhalle Kallionkielen operointia vasemmalla. Hän sai Puhakalta levityksen, mutta ampui takakulmasta ohi, pirskatti. Lopussa hän pakotti uudelleen laukauksen seitsemän sekuntia ennen jäähyn loppua samasta paikasta, mutta Salminen oli edessä.

Kallionkielen rannelaukaus vasemmasta laidasta niukasti ohi takakulman.

- HIFK sai uuden ylivoiman 35. minuutilla, kun vierailla oli liikaa pelaajia jäällä. MK ja Puhakka eivät kommunikoineet riittävän hyvin päätydumppauksen noudossa. MK yritti siirtää kulmasta laitaa pitkin eteenpäin, mutta Puhakka liikkuikin maalin taakse. Jokerit pääsi väliin kuluttamaan kelloa. Lopulta Puhakka kuskasi itse keskialueen yli ja syötti Holopaiselle, joka ampui oikealta mailoista verkkoon, vaikka olisi voinut hakea neliön halkikin takakulmalta Kallionkieltä.

- 17. minuutilla oli hyökkäyspään aloitus. MK oli muuten aina oikealla puolta kaarta ampuakseen suoraan. Hän ryntäsi aloituksen jälkeen päätyyn, mutta Manninen ehti siirtää kiekon ränniin. Kolmosparin pakki Tanskanen tuli kuitenkin viivasta vastaan pitäen paineen alueella. MK liikkui päädystä maskiin, mutta Jokerit peitti viivavedot ennen kuin ne olisivat menneet maalinedusruuhkaan. HIFK haki vauhtia omista. MK sai syötön hyökkäyssiniviivalle. Hän nosti Mannisen mailaa ja siirsi kiekon vasempaan laitakaistaan, josta tuli lopulta laukaus Risikon syliin. Tuossa oli kuitenkin taas osoitus MK:n vahvasta mailasta.

- Kallionkieli pääsi jäälle vielä viimeisiksi 15 sekunniksi. Hän ajoi kertaalleen keskeltä maalille, mutta rebound kimposi kulmaan. Kahden erän jälkeen jääaikaa oli 12:40, vaihtoja 16 ja laukauksia yhteensä viisi. Viiden minuutin ylivoiman ansiosta Kallionkieli pelasi siis yli kahdeksan minuuttia toisessa erässä, kun hänen ja Sandvikin ketjut urakoivat kaukalossa.

3. erä
- Avausvaihdossa Kallionkieli ei karvannutkaan ylimpänä, vaan osoitti hyvää puolustusvalmiutta 1-2-2 karvauksessa keskimmäisessä tasossa. Hän puolitti kentän seuraten vastustajan sentteriä ja voitti tämän vielä laidan vieressä 1v1-kamppailussa täyttäessään puolustajan jättämän tilan. Hetkeä myöhemmin Kallionkieli siirsi hyökkäysalueen kulmasta kiekon rystyllä nopeasti viivaan ja liikkui itse maskiin puoleksi minuutiksi muiden kierrättäessä kiekkoa ympäri hyökkäysaluetta. Lopussa hän sai itsensä auki ja syötön takakulmalle, mutta painottomalta puolelta noussut puolustaja tuli samaan kiekkoon, joten Kallionkieli ei saanut kunnon laukausta aikaan, vaan ampui jäänuoliaisen patjaan.

- Seuraava vaihto tapahtui myös hyökkäyspäässä. Kallionkieli putosi viivaan varmistamaan pari kertaa puolustajan noustessa syvyyteen. Hän myös piti viivan kiinni pari kertaa. Viimeinen syöttö löysi kulmasta Seppälän, joka palautti kohti viivaa. Kallionkieli käveli lähelle slottia ja viritti rannelaukauksen, mutta se meni yli mailoista. Lataus kesti liiaksi, joten hänen on vain opittava ampumaan lyhyemmällä virityksellä, koska NHL:ssä tilaa on vielä vähemmän!

- 47. minuutin ylivoimalla MK oli vuorostaan neliön keskellä. Kaskimäeltä tuli päädystä passi maalin eteen, mutta Marcus suti patjaan, plaah. Vihellykseen saakka hän jatkoi silti survomista eikä tosiaan epäröi hämmentää maalin edessä, vaan viihtyy siellä.
- Avauskympin lopussa hän pelasi taas alivoimaa Kaskimäen kanssa. Puolustajat olivat Sedoff ja von Gerdten. Salminen laukoi oikeasta siivestä. Kallionkieli yritti olla laukauslinjalla, mutta päästi vedon ohitseen, josta annan pienen miinuksen. Reboundin Sedoff purki toiseen päähän. HIFK ryhmittyi 1-3 muotoon ottamaan vastaan YV-viisikkoa. Kallionkieli puolusti vasenta laitaa. DeBoer on tuonut saman alivoimasysteemin Golden Knightsiin, joten hyvä, että Kallionkieli sai jo nyt harjoitella sitä, heh.

- Ajassa 50:30 oman pään aloituksesta syntyi 2v1-hyökkäys, kun Holopainen rynni väkisin kahden pelaajan välistä keskialueelle. Fantastinen alustus päättyi syöttöön Kallionkielelle. Tämä pääsi läpiajoon puolustajan selustaan. MK siirsi kämmeneltä rystylle ja yritti nostaa oikeaan yläkulmaan, mutta Risikko ryösti hanskallaan hänet, vaikka Kallionkieli ajoi hänet vielä maalin sisään samalla, kun siirsi maalin pois paikoiltaan. Viimeistely oli silti VGK-pelaajalle tutun tylppä, heh. Joskus myös vertasin Kallionkieltä R. Smithiin ja tuossa ratkaisussa oli todella paljon samaa Smithinkin usein yrittäessä nostaa rystyltä oikeaan yläkulmaan avopaikoista. Yhtä kaikki, MK:n ketju jäi vielä jäälle. Aloituksen jälkeen Marcus paini hetken päädyssä Mannista vastaan, kunnes Jokerit purki. Seuraavasta hyökkäyksestä HIFK kavensi onnekkaasti, kun Lentämäen viivaveto meni kimmokkeen kautta alakulmaan. Kallionkieli sai syöttöpisteen, koska sinisen ylitettyään hän chippasi päin Latvalaa yrittäessään syöttää viereen ja limppu ajautui siitä viivaan Viitasalon heikon purun myötä. Periaatteessa syöttöpisteen olisi voinut jättää antamattakin, mutta toisaalta Kallionkieli sahasi Holopaisen kanssa keskialueen niin mallikkaasti, että suorahyökkäyksestä syöttöpiste ei ollut vääryys. Tehopiste oli sitä paitsi ensimmäinen, jonka näin livenä Golden Knightsin organisaatioon kuuluvalta pelaajalta!

- Viisi minuuttia ennen loppua Kallionkieli blokkasi siniviivan tuntumassa Viitasalon laukauksen ja punnersi kiekon väkisin keskialueelle ennen vaihtoon lipumista.

- Vajaan minuutin päästä HIFK otti maalivahdin pois saatuaan ylivoiman ja haki kavennusta 6v4-ylivoimalla. Kallionkieli operoi vasemmalla ja laukoi kerran ohi etualakulman hivutettuaan itsensä ensin melko keskelle laidasta. Loppuvaihdon hän kamppaili neliön keskellä tilasta kuusikon haettua uutta vauhtia omasta päästä, mutta tulosta ei tullut, kun Risikko koppasi one-timerin vasemmasta laidasta.

Laukaus ylivoimalla vasemmalta ohi etualakulman.

- Viimeinen vaihto. Kaksi minuuttia ennen loppua hän antoi keskialueella ristipiston Holopaiselle, joka vei kiekon hyökkäysalueelle. Sitten MK auttoi vasemmassa laidassa Seppälää, mutta kiekon saatuaan siirsi sen päätyyn vähän hätäisesti, kun siellä ei ollutkaan ketään painottomalta puolelta. Puolustaja piti kuitenkin rännin kiinni ja HIFK sai kuvion kuntoon. Kallionkieli siirtyi maskiin ja vietti siellä loppuvaihdon. Hän oli osua yhteen ohjurikiekkoon, mutta se oli vähän turhan korkea mennen päätypleksiin.

- Lopulliset tilastot olivat 0+1=1, +0. Jääaikaa tuli 21:09, vaihtoja 24 ja laukauksia kahdeksan, joten päätöserässäkin hän pelasi reilut kahdeksan minuuttia toisen erän tapaan, kun HIFK yritti tulla tasoihin johtavien pelaajien avulla. Laukauskartta paljastaa, että vedoista kaikki lähtivät oikean b-pisteen vasemmalta puolelta. Vedoista kolme lähti vasemmalta yläkaarelta ja yksi hieman kauempaa vasemmalta. Yksi kuti lähti yläkaarten välistä slotista ja loput kolme viiksien ja maalin välistä vasemmalta puolelta maalin edestä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos raporteista, @Salming. Miten on, onko silmätestin perusteella MK:sta odotettavissa NHL-tason pelaajaa? Raporttisi kuulostavat vähän siltä, että todennäköisesti ei, mutta usein sitä kovan pelaajan näkee heti kättelyssä. Minullekin oli helppo aikoinaan sanoa heti, että esim. Cam Fowler, Kyle Palmieri ja Brandon Montour tulevat NHL:ssä pelaamaan hyvällä tasolla. Jotenkin sen vain heti näki jo ekaa kertaa nähdessäni nämä pelaajat harjoitteluleirillä. Ymmärrän, ettet helpolla lähde scouttamaan Vegasin varauksia Kanadan sarjoissa tai USA:ssa, ja Suomessa on helpompi mennä katsomaan näitä varauksia, mutta on ehkä turhauttavaa, jos heistä ei koskaan NHL-tasolle pelaamaan ole. Tuntuu, että Morozovin ja Dorofejevin kohdalla saattaisi olla pieni mahdollisuus, että kaverit, tai ainakin jompikumpi, joskus vielä NHL:ssä nähtäisiin, mutta Kallionkielen kohdalla se vaikuttaa aika kaukaiselta haaveelta tällä hetkellä. Toki joidenkin kohdalla asiat muuttuvat vielä vähän myöhemmin uralla, mutta kyllä kai tässä vaiheessa kaverin nähtyään pitäisi olla jo joku aavistus, mitä tuleman pitää.
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kiitos raporteista, @Salming. Miten on, onko silmätestin perusteella MK:sta odotettavissa NHL-tason pelaajaa? Raporttisi kuulostavat vähän siltä, että todennäköisesti ei, mutta usein sitä kovan pelaajan näkee heti kättelyssä. Minullekin oli helppo aikoinaan sanoa heti, että esim. Cam Fowler, Kyle Palmieri ja Brandon Montour tulevat NHL:ssä pelaamaan hyvällä tasolla. Jotenkin sen vain heti näki jo ekaa kertaa nähdessäni nämä pelaajat harjoitteluleirillä. Ymmärrän, ettet helpolla lähde scouttamaan Vegasin varauksia Kanadan sarjoissa tai USA:ssa, ja Suomessa on helpompi mennä katsomaan näitä varauksia, mutta on ehkä turhauttavaa, jos heistä ei koskaan NHL-tasolle pelaamaan ole. Tuntuu, että Morozovin ja Dorofejevin kohdalla saattaisi olla pieni mahdollisuus, että kaverit, tai ainakin jompikumpi, joskus vielä NHL:ssä nähtäisiin, mutta Kallionkielen kohdalla se vaikuttaa aika kaukaiselta haaveelta tällä hetkellä. Toki joidenkin kohdalla asiat muuttuvat vielä vähän myöhemmin uralla, mutta kyllä kai tässä vaiheessa kaverin nähtyään pitäisi olla jo joku aavistus, mitä tuleman pitää.
Todennäköisempää on, että Kallionkielestä ei tule NHL-pelaajaa kuin että hänestä sellainen tulisi. Jos toistaiseksi näkemäni kolmikko pitäisi rankata, antaisin Morozoville 50%:n NHL-mahdollisuuden, Dorofeyeville 25%:n ja Kallionkielelle 20%:n. Kallionkielen kohdalla raamit ovat kunnossa, mutta taitoaspekti ei vielä ja peliälystäkään en ole ihan varma. Ei kuitenkaan kuopata vielä unelmaa alaketjujen laiturin roolista, koska karvaus- ja kamppailupelaaminen ovat ikäluokan kotimaista kärkeä. Dorofeyevilla sakkaa puolestaan luistelu. Kamppailupelaaminen on mennyt eteenpäin ainakin hieman kesän aikana Twitter-pätkien perusteella. Morozov on jo aikuisissa osoittanut pystyvänsä pelaamaan vastuullista ja voittavaa jääkiekkoa, joten uskon häneen eniten. Hän muuten avasi pistetilinsä tällä kaudella KHL:ssä sunnuntaina syöttämällä SKA:n molemmat osumat 2-1 voitossa. Hän sai ensi kerran tällä kaudella ihan kunnon minuutit (18:21) nimellisessä ykkösketjussa Marchenkon ja Tkachevin kanssa ja heti tuli tulosta. Aloitusprosentti oli tutusti yli 50% (52%).
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy