Mihin asti Vegas Golden Knights etenee kaudella 2019–2020?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 10 6,3%
 • Stanley Cupin loppuotteluihin

  Ääniä: 11 7,0%
 • Konferenssifinaaleihin

  Ääniä: 16 10,1%
 • Konferenssivälieriin

  Ääniä: 53 33,5%
 • Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle

  Ääniä: 45 28,5%
 • Jää pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 23 14,6%

 • Äänestäjiä
  158
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kohu tosiaan lukkoon lopullisesti:


Fleury oli siis pyytänyt agenttiaan poistamaan lopulta twiitin. Kyseinen A. Walsh on kuitenkin tuntenut Fleuryn 15-vuotiaasta asti ja ollut tämän agentti jo pidemmän aikaa, joten voi hyvin olla, että Fleury oli tietoinen twiitistä etukäteen. Minulle se on sinällään se ja sama, koska hänen asemassaan ja meriiteillään tuollainen kevyt herättely agentin välityksellä olkoot sallittua tämän kerran. Virallinen selitys oli toki se, että agentin intohimo vain läikkyi nyt hieman yli ja puolestaan yöllisen pelin jälkeen Lehner totesi, että Fleury ei tehnyt mitään, vaan kyseessä oli hänen agenttinsa. Noh, tuo jättää vielä silti tulkinnanvaraa sille, että tiesikö Fleury kuitenkin asiasta etukäteen.

1/7 Vegas vs. Vancouver

Lehner aloitti maalissa. Kokoonpano oli sama kuin Chicago-sarjan viimeisessä pelissä eli Stephenson jatkoi nelossentterinä, kun Stastny oli yhä pelikuntoinen Smithin ja Marchessaultin välissä.

Avausvaihdossa nelosvitja oli pulassa, kun Carrierin syöttöyritys hyökkäysalueen vasemmassa laidassa alas puolustajalle karkasi keskialueelle asti ja Boeser pyyhälsi puolittaiseen läpiajoon. Stephensonin nopeus riitti onneksi häiritsemään laukausta, joka painui lopulta ohi. Hetkeä myöhemmin Edler pinchasi eteenpäin, mutta tuuppasi samalla poikittaisella mailalla Marchessaultin jäihin. Ylivoimalla paras paikka tuli Paciorettylle, joka pääsi tinttaamaan suoraan Theodoren syötöstä kohti puolityhjää maalia, mutta ei onnistunut maalinteossa. Seitsemännellä minuutilla kolmosvitja loi useita paikkoja. Ensin Cousins pyörähti 1v1-tilanteessa vapaaksi Hughesista, mutta rystylaukaus tämän jaloista meni suoraan syliin. Seuraavaksi kolmosvitjan suorahyökkäys päättyi Tuchin vapaaseen laukaukseen vasemmasta laidasta. Tuossa hyökkäyksessä kolmosketjun sentteri Roy haki kiekon oikeaoppisesti kiekollisen laidan puolelta b-pisteen linjassa ja levitti siitä sitten ristipiston painottomaan laitaan laiturille.

Holden on ehtinyt päätykiekkoon ennen Mottea ja siirtänyt sen maalin taakse Whitecloudille, joka jatkaa kiekon ränniin ennen kuin Virtanen ehtii iholle.

Laitureista Cousins tulee vastaan ja samalla Roy tarjoaa itsensä pelattavaksi b-pisteiden linjassa kuten edellisessä viestissäni linkkaamassani artikkelissa mainittiin. Tuch lähtee pystyyn painottomalta puolelta. Ajoitukset pelaavat hienosti, kun ketju löytää vapaan tilan juuri Vancouverin hyökkäyskolmikon ja korkeaa karvausta tukevien puolustajien välistä. Hetkellisesti puolustajan paikalla varmistamassa olleen Beaglen olisi vielä rohkeammin pitänyt yrittää puolustaa eteenpäin Royn iholle asti, jotta tällä ei olisi ollut tarvittavia sekunteja aikaa jatkaa kiekkoa eteenpäin Tuchille.

Roy jatkoi tosiaan eteenpäin pelivälineen Tuchille, jolla on vapaata jäätä Bennin peruuttaessa, mutta laukaus laidasta ei tällä kertaa ohittanut Markströmiä.

Avauskympillä laukaukset olivat 5-2. Vancouver pelasi kahdeksan minuutin pätkän ilman laukaustakaan kohti maalia. Heti puolenvälin jälkeen Virtanen kuitenkin punnersi vasemmalta maalin eteen ja Vegasin puolustajat joutuivat siivoamaan pomppukiekon korkealla mailalla, jottei se kimmonnut Lehnerin yli maaliin. Ajassa 11:37 Vegas siirtyi johtoon, kun ykkösvitjan hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen tuotti tulosta. Smith suojasi todella pitkään kiekkoa päädyssä Hughes reppuselässään, kunnes hän käänsi kiekon maalin eteen kohti Stastnya. Tämä ei saanut osumaa kiekkoon, vaan se pomppi takakulmalle Marchessaultille, joka lirutti kiekon etukulmasta sisään Horvatin reagoitua hitaammin. Golden Knightsin Chicago-sarjan parhaat pistemiehet jatkoivat siitä, mihin jäivät. Dynaaminen Theodore kirjasi kakkossyötön.

Heti perään isännillä oli lisää maalipaikkoja. Carrier katkaisi nähdäkseni Bennin avauksen ja pääsi ampumaan vapaasti maalin edestä, mutta päin maalivahtia. Seuraavaksi puolestaan Roy päätti suorahyökkäyksen täysin vapaaseen laukaukseen oikeasta laidasta ranteella niukasti ohi takakulman Stecherin rynnittyä ulos tilanteesta. Ylempiin kuviin viitaten tuo oli tietysti riskinä, jos yritti puolustaa eteenpäin, muttei saanut miestä tai kiekkoa pysäytetyksi kuten nyt Stecherille kävi. Päätösvitosen alussa Roylla oli toinen mainio paikka, kun Cousins alusti hänelle päädystä paikan maalin eteen, mutta rystykuti oli löysä. 17. minuutilla puolestaan kakkosketjun 3v2-hyökkäys tuotti maalipaikan Paciorettylle, kun Karlsson siirsi vasemmalta keskikaistalle Stonelle ja tämän pieni rystysiirto löysi vierestä Paciorettyn, joka laukoi oikeasta laidasta kuitenkin Royn tapaan ohi takakulman. 20 sekuntia ennen taukoa McNabb puolestaan antoi oman alueen kulmasta avauksen suoraan vastustajalle, mutta Stone paikkasi ja katkoi nopean syöttöyrityksen slottiin. Samanlaisia virheitä Vegasin ykköspuolustajaparille sattui kuitenkin jo viime sarjassa eikä niistä olla päästy vielä eroon. Aloitukset olivat avauserässä Vancouverin eduksi 75-prosenttisesti, joten tuolla osa-alueella vieraat olivat edellä, mutta muutoin pelillisesti perässä. Toisella puolikkaalla se loi muutaman puolittaisen paikan viivatoimituksien jälkeisistä irtokiekoista, mutta yllättävän hyvin Golden Knightsin alakolmio siivosi maalinedustan ja voitti kakkoskiekot. Hyökkäyssuuntaan kolme ensimmäistä ketjua olivat hyvin pelin sisässä. Nelosketjun laitureilta Carrierilta ja Reavesilta sen sijaan nähtiin ajoittain vähän huolimatonta kiekollista pelaamista. He yrittivät välillä pysyä väkisin liiaksi kiekossa, kun se olisi kannattanut vain siirtää päätyyn ja rouhia siellä sitten takaisin.

Toisen erän alussa Stonelle sattui samanlainen virhe kuin Carrierille avauserässä eli syöttöyritys alaspäin oli kehno ja Miller pääsi väliin käynnistäen 3v2-vastahyökkäyksen. Sen päätteeksi Boeserin syöttöyritys takatolpalle meni kuitenkin ohi vapaasta lavasta. Heti perään Erikssonin maila nousi Stastnyn kasvoihin. Kakkosylivoima rankaisi, kun Schmidt levitti oikeaan siipeen Martinezille, joka viritti one-timerin. Kakkoskiekko kimposi torjunnasta vasempaan siipeen Tuchille, joka ampui heti ykkösellä kohti maalia. Markström ehti tuonkin vedon eteen vielä, mutta kolmoskiekko putosi Smithin lapaan maalin eteen ja tämä nosti sen maalin kattoon Edlerin ja Tanevin katsoessa vierestä. Seuraavassa vaihdossa Edler vielä kamppasi Stephensonin keskialueella aiheuttaen uuden alivoiman. Pacioretty ja Smithille pedattiin vetopaikat oikeaan ja vasempaan siipeen, mutta kumpikaan ei osunut.

Kuudennella minuutilla vuorostaan Cousins kampitti itsensä jäähylle. Vancouverin ensimmäinen ylivoima oli kuitenkin kesy, kun sekä Karlsson että Stephenson katkoivat nuoren Hughesin poikittaissyötöt siniviivan tuntumassa ensimmäisen 40 sekunnin aikana saaden siten aikaan kaksi purkua. Canucksin toinen YV-viisikko loi viivavedon kautta yhden vaarallisen tilanteen, kun Roussel sai melko kauan hakata reboundia Lehnerin läpi, kunnes Martinez kolasi hänet tylysti jään pintaan. Yhdeksännellä minuutilla puolestaan Stephenson haki alhaalta kiekon keskeltä, kun kyseessä oli hitaampi lähtö ja samalla Schmidt lähti nousuun painottomalta puolelta. Stephenson nosti jalalla kiekon keskialueelle ja jakoi sitten ristipiston Schmidtille oikeaan laitaan. Tämä luisteli vapaata kaistaa pitkin maalin kulmalle asti, mutta rystynosto etukulmaan ei uponnut. Hienosti puhkottu karvaus jälleen kerran. Hyökkäyspelaaminen rullasi toistaiseksi parhaiten näissä pudotuspeleissä.

11. minuutilla Canucksilla oli oiva paikka tulla peliin mukaan, kun Pettersson kuskasi kiekon siniviivan yli ja jätti sen toiseen aaltoon ohi Martinezin Taneville, jonka nousua Stastny ei ihan saanut kuriin, vaan Tanev pääsi ampumaan ykkössektorista, mutta Lehnerin valtava keho oli tiellä. Minuutti myöhemmin peli oli sitten jo 3-0, kun Stone ohjasi maalin edestä Schmidtin viivarannarin alakulmaan. Karlsson kirjasi kakkossyötön ahtaan tilan syötöstään. Maalinjälkeiset minuutit olivat huimaa painostusta ja tuntui siltä kuin Vegas olisi pelannut ylivoimalla, vaikkei niin ollut. Laukauksia sateli kaikkialta. 36. minuutilla syntyi kuitenkin vasta neljäs osuma, kun Cousins purki lasin kautta keskialueelle. Tuch voitti luistelukilvassa Tanevin ja Millerin sekä viimeisteli tarkasti yläkulmaan läpiajon päätteeksi, kun Hugheskaan ei ehtinyt enää ajoissa alas. Theodore nappasi illan toisen kakkossyötön blokattuaan Tanevin laukauksen, jonka jälkeen sitten Cousins tosiaan ehti nostamaan kakkoskiekon keskialueen puolelle. Erän toinen puolikas oli kaikkinensa dominoiva näyte kotijoukkueelta ja siitä palkintona olivat ratkaisevat kaksi lisämaalia.

Päätöserästä ei ole pahemmin kerrottavaa, kun peli oli jo ratkennut. Toisella minuutilla tosin Holden-Whitecloud-Roy alakolmiolla oli vaikeuksia pelin avaamisessa alhaalta ja Vancouver sai riiston hyökkäysalueella. Sutter syötti poikittain Rousselille, mutta tämä ei osunut kiekkoon avopaikasta. Kuudennella minuutilla puolestaan Pearson blokkasi todella kivuliaasti Schmidtin lyöntilaukauksen, kun tämä sai täydellisen lätyn b-pisteiden väliin vasemmasta laidasta. Avauskympiltä jäi mieleen myös Rousselin käytösrangaistus tämän tökittyä ensin hieman Reavesia ja perään halattua. Noiden velikultien välistä tarinaa lienee kiinnostavaa seurata sarjan edetessä.

Puolivälissä erää Vegas iski viimeisen maalinsa. Stone kuljetti siniviivan yli hyökkäysalueelle ja Schmidt tuki hyökkäystä kulmaan asti ja saikin kiekon sinne. Hän syötti maalin taakse Stephensonille, joka nousi päätyviivan yläpuolelle, kun samalla Stone liikkui täyttämään tilaa maalin takana. Stephenson palautti kiekon Stonelle maalin taakse ja tämä löysi maalin eteen nousseen Paciorettyn, joka nakutti suoraan syötöstä takayläkulmaan. Tuo riitti myös Markströmille ja seuraavalla mainoskatkolla Demko luisteli tolppien väliin. Viitisen minuuttia ennen loppua Horvat pääsi ampumaan vapaasti vasemmalta, mutta päin torsoa. Hänellä oli jokunen vastaava paikka aikaisemminkin, mutta niissä tulos oli sama. Pari minuuttia ennen loppua puolestaan Marchessault ja Stastny tuhlasivat vielä puhtaan 2v0-tilanteen liialliseen namutteluun. Lehner kirjasi lopulta uransa ensimmäisen nollapelin pudotuspeleissä 26 torjunnalla. Lopulliset maaliodottamat olivat erikoistilanteet mukaan lukien 4.3-1.3, joten tulos oli ihan linjassa siihen nähden.

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, Smith, Marchessault, Stone, Karlsson, Tuch, Cousins, Stephenson, Schmidt
+/- Holden, Whitecloud, Martinez, Theodore, McNabb, Stastny, Pacioretty, Roy, Carrier, Reaves
-
--

Lehnerin nollapeliplussaa ei tarvinne sen kummemmin selittää. Puolustuksesta Schmidt erottui nousuillaan ja hän sai myös kuusi kiekkoa kohti maalia. Lisäksi palkintona hyvästä illasta oli yksi syöttöpiste ja neljä blokkia. Theodore kahdesta syötöstään huolimatta ei ollut läheskään yhtä näkyvä tällä kertaa ylöspäin, mutta jälleen hän ja Martinez kasvattivat teholukemaansa kahdella plussalla kuin varkain.

Ykkösvitjasta laiturit jatkuivat tehoiluaan, Smith jopa pistein 1+1. Stastny oli taas vähän vähemmän esillä ja jää siksi neutraaliin lokeroon. Aloituksistakin hän voitti vain 33%. Karlsson ja Stone olivat toisen kärkiketjun parhaat pelaajat, vaikka Pacioretty lopulta sen maalin tekikin, mutta ylivoimalla hän tuhlasi yhä paikkoja eikä ole päässyt samaan iskuun kuin runkosarjassa. Tuntuu siltä, että hänellä kiekko polttelee vielä vähän liikaa lavassa tauon jälkeen ja pelaaminen on vähän kankeaa. Stone oli loistava molempiin suuntiin ja vielä silloin, kun peli oli elossa, hän pelasti pari muiden tekemää virhettä, vaikka itsekin toki hukkasi kiekon kertaalleen pahoin, mutta muutoin ilta oli erinomainen 1+1 tehoin.

Kolmosketjusta erottuivat Cousins ja Tuch, vaikka ilman Royta tuokaan kolmikko ei tietystikään olisi ollut niin hyvä kuin se oli, mutta Roy jäi kuitenkin ilman pisteitä ja tuhlasi pari paikkaa ottelun ensimmäisellä puolikkaalla, joten haluan tehdä rajanvedon hänen ja tehoille päässeiden ketjutovereiden väliin. Tuch oli loistava tehoin 1+1 ja Cousins alusti paikkoja muille enemmänkin kuin vain yhden syöttöpisteen edestä. Nelosketjusta puolestaan alivoimaspesialisti Stephenson erottui myös kiekollisella varmuudellaan, mutta kärsi ketjutovereistaan tällä kertaa hyökkäyssuuntaan, sillä Carrier ja Reaves taklasivat kyllä yhteensä 20 kertaa, mutta erottuivat selkeästi huonoudellaan muuhun joukkueeseen verrattuna, sillä 5v5-pelissä heidän corsiprosenttinsa olivat lähempänä kolmeakymmentä, joka ei ole hyvä lukema. Kuten totesin ylempänä, kiekollisena he olivat yllättävän huolimattomia pyrkien pysymään liiaksi pelivälineessä sen sijaan, että he olisivat dumpanneet kiekon päätyyn ja rouhineet sen siellä takaisin, mikä on heidän ominta peliään. Koska omissa ei kuitenkaan kolissut, en anna miinuksia.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Karlsson ja Stone olivat toisen kärkiketjun parhaat pelaajat, vaikka Pacioretty lopulta sen maalin tekikin, mutta ylivoimalla hän tuhlasi yhä paikkoja eikä ole päässyt samaan iskuun kuin runkosarjassa. Tuntuu siltä, että hänellä kiekko polttelee vielä vähän liikaa lavassa tauon jälkeen ja pelaaminen on vähän kankeaa.
Minusta Mad-Max näyttää jo ihan entiseltään. Laukauksia tulee kuin konekivääristä, mutta eivät ne (lähestulkoon) koskaan maaliin mene. Ja edelleen sama vika Schmidtillä. Voitaisiin pelata ne laukauspaikat niille kavereille, jotka osaavat maalin tehdä.

Mutta ei sovi pahemmin valittaa tuollaisen ylivoimaisen esityksen jälkeen. Kelpaa minulle!
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/7 Vegas vs. Vancouver

Lehner jatkoi maalissa ja kokoonpanokin oli yhä sama.

Heti toisella minuutilla omissa kolisi, kun Hughes avasi alhaalta vasempaan laitaan Petterssonille, joka kuljetti laitaa pitkin aina Vegasin maalin taakse Theodore selässään. Pettersson käänsi lopulta kiekon poikittain maalin editse ja Martinez oli nukahtanut jättäen Toffolin vapaaksi takatolpalle. Tämä puttasi vaivatta kiekon tyhjiin. Viidennellä minuutilla Stastnyn löysä chippiyritys puolustajien selustaan jäi Toffolille, joka vapautti Petterssonin läpiajoon Theodoren ja Martinezin välistä. Theodoren nopeus riitti kuitenkin häiritsemään Eliasta sen verran, että tämä joutui viemään kiekon rystylle, joten Lehner pysäytti hänen laukauksensa patjoillaan. Avauskympillä Vegasilla oli muutama pidempi kulmaralli, mutta laukaukset maalia kohti olivat vain 4-3. Theodore viritti kertaalleen viivasta hyvältä paikalta ja kolmosketjun paineen aikana puolestaan Tuchin kokeili kääntölaukausta maalin kulmalta tuloksetta ampuen takakulmasta ohi.

Carrierin rangaistus toisen puolikkaan alkuun kostautui heti, kun aloituksen jälkeen Pettersson pelasi syvyyteen maalin taakse. Toffoli antoi päädystä syötön neliön keskelle ja Horvat naulasi kiekon sisään McNabbin ja Karlssonin mailojen välistä. Kehut toki tarkalle syötölle, koska tilaa ei ollut paljoa tuossa mailaviidakossa neliön oltua hyvin pienenä. Avauspelissä ytimen puolustaminen omalla alueella toimi loistavasti, mutta nyt omiin oli jo mennyt kaksi maalia Lehnerin edestä. Heti 2-0 maalin perään Smith otti turhan jäähyn hyökkäyspäässä, mutta sen aikana ei ollut vaaraa, vaan Vegas sai aikaan useita purkuja.

Viimeiset seitsemän minuuttia avauserästä olivat tasaista vääntöä. Päätösminuutilla Theodore harhautti kärkimiinalla Horvatin ja pääsi nousemaan viivasta oikeaa laitaa pitkin kohti maalia, mutta Markström tuli hyvin vastaan peittämään eikä rannelaukaukselle jäänyt tilaa upota. Canucks blokkasi erässä 11 laukausta ja puolusti keskustan erinomaisesti, sillä Vegas sai aikaan vain yhden laukauksen slotista vieraiden neljää vastaan. Yhteensä laukauksia maalia kohti Vegas sai vain kuusi. Karvauspelaaminenkin oli paljon huonompaa kuin avauspelissä, sillä nyt alusta asti Canucks pääsi mainiosti karvauksen ohi ja lisäksi puolusti keskialuettakin tarkemmin, joten Vegasin omat hyökkäyksiinlähdöt eivät olleet läheskään yhtä vaivattomia kuin avauskohtaamisessa.

Toisen erän alkuun Miller koukki itsensä jäähylle, mutta ykkösylivoima ei vieläkään saanut ensimmäistä onnistumistaan lohkovaiheen jälkeen, vaikka Stone petasi ensin Theodorelle loistavan one-timerpaikan ja heti perään Theodore pääsi virittämään rannelaukauksen vielä lähempää maalia b-pisteiden välistä Paciorettyn pudotuksesta sen jälkeen, kun Stone ja Theodore olivat juuri ja juuri saaneet pidettyä kiekon hyökkäysalueella, mutta Shean rannari hipaisi Markströmin olkapäätä mennen päätyverkkoon. Vegas kavensi kuitenkin 27. minuutilla, kun Theodore chippasi omalta alueelta keskialueen yli Tanevin ja Hughesin selustaan, jonne ehti ensin Roy. Tämä pudotti taakse ja Tuch naulasi kaaliperhosen ohi Markströmin Hughesin jaloista. Tanev puolestaan rynni ohi tilanteesta kaatuen kulmaan, kun Roy pysähtyi. Lähetyksessä pyöri grafiikka, jonka mukaan Tuchin 26 slottilaukausta oli eniten pudotuspeleissä. Kieltämättä hän on peli toisensa jälkeen luonut päässyt ampumaan hyvistä paikoista ja tulostakin on tullut, kun maali oli jo pudotuspelien kuudes.

Avauskympin loppuun Golden Knights sai toisen ylivoiman, kun Boeserille tuomittiin kyseenalainen viivytysjäähy. Parhaat paikat tulivat Martinezille aivan lopussa, mutta molemmat painavat one-timerit menivät takakulmasta ohi. Vegasin karvauspelaaminen oli tässä erässä avauskohtaamisen tasolla ja Canucks joutui turvautumaan taas lähinnä siirtokiekkoihin keskialueelle ja päätyyn.

32. minuutilla McNabb laukoi viivasta ohi maalin, mutta päätylautareboundin olivat lähellä survoa etukulmasta sisään Stone, Pacioretty ja Karlsson. Heti perään Horvat ampui Schmidtin jaloista oikeasta laidasta yllättävän haastavan laukauksen, koska se kaatoi Lehnerin kumoon. Irtokiekon siivosivat väljemmille vesille kuitenkin kotijoukkueen pelaajat. Erän toiselta puolikkaalta on mainittava myös Cousinsin pari vahvaa punnerrusta maalille sekä Theodoren viivatanssi Pearsonia vastaan, jonka päätteeksi Pearson oli jään pinnassa ja Theodore pääsi ampumaan vapaasti kohti maalia.

Kesken Vegas-paineen neljä minuuttia ennen taukoa Pettersson loi itselleen paikan Theodorea vastaan 1v1-hyökkäyksessä kilauttaen ylärimaan tämän ojennetun lavan kautta. 37. minuutilla nelosketju joutui olemaan kauan omissa Stephensonin hävityn aloituksen jälkeen, mutta sitten yhdellä norsukiekolla selustaan isännille aukesi 2v1-vastahyökkäys. Carrier ja Stephenson eivät kuitenkaan saaneet edes laukausta aikaan Tanevia vastaan kiekon pyöriessä liiaksi. Puolitoista minuuttia ennen taukoa toinen hävitty oman pään aloitus maksoi maalin. Edler nousi viivasta vasenta laitaa ja löysi Petterssonin nokikkain Lehnerin kanssa maalin edestä. Ruotsalainen veivasi kiekon taidokkaasti ohi maanmiehensä. Karlsson saa ison miinuksen tästä maalista hukattuaan täysin Petterssonin. Ruotsalaiset olivat pääosassa tuossa maalissa siis, kun Edler oli vielä ykkössyöttäjä. Kahden erän jälkeen laukaukset olivat maalia kohti 28-15 eli toisessa erässä Golden Knights ampui massiiviset 22 kiekkoa kohti Markströmiä, mutta maalit menivät silti tasan 1-1, vaikka kaikki laukausyritykset olivat peräti 50-11 Vegasille toisessa erässä.

Päätöserän ensimmäisessä vaihdossa peli ratkesi lopullisesti, kun Boeser ja Horvat olivat unohtuneet ihan vapaaksi maalille, kun kiekkoa ei saatukaan ulos alueelta, vaan Edler pysäytti sen viivalla pelaten heti maalin eteen jossa oli 2v0-tilanne, kun McNabbia ja Royta ei kiinnostanutkaan seurata loppuun asti Horvatia ja Boeseria. McNabb ilmeisesti oletti, että alempana ollut Schmidt vaihtaisi hänen kanssaan miestä, kun Schmidtin vartioitava Miller nousi syvyydestä kohti viivaa, jossa McNabb oli ollut seuraamassa toista Canucks-hyökkääjää, mutta hukannut sitten tämän eikä Schmidt ehtinyt enää ajoissa maalin eteen paikkaamaan. Seuraavalla minuutilla Stastny laukoi slotista ohi, joten laatuero viimeistelyssä jatkui, mutta Stastnykin osoitti olevansa kaukalossa ensi kerran tämän pelin aikana. Carrier puolestaan kolasi hetken päästä Markströmin jäähynarvoisesti, mutta tuo jäähy ei kostautunut alivoiman toimittua kohtalaisesti. Yhden hanskatorjunnan Boeserin laukaukseen laidasta Lehner joutui poimimaan. Edlerin kampitusjäähy Stonea vastaan tarjosi Vegasille viimeisen oljenkorren 47. minuutilla, mutta vähemmän yllättäen ykkösylivoima ei vieläkään onnistunut, vaikka Stone pääsi rystyltä nostamaan maalin edestä kohti yläkulmaa reboundin jälkeen, mutta Markström sai jotenkin ylävartalonsa vielä kiekon tielle.

Päätöskympillä ritarit ottivat pari merkityksetöntä jäähyä lisää, joten edes näennäistä kiriä ei tapahtunut ennen kuin Lehner otettiin maaliltaan kolme minuuttia ennen loppua ja Edler otti vielä jäähyn poikittaisesta mailasta maalin edessä, joten tarjolla oli 6v4-peliä viimeiset minuutit. Pacioretty sai vihdoin onnistumisen oikeasta siivestä tykittäen Theodoren levityksestä kiekon maaliin Smithin ja Bennin tehtyä maskia. Loppuluvut kirjattiin kuitenkin 2-5 Pearsonin iskettyä kiekon vielä tyhjiin Millerin biljardisyötöstä laidan kautta, kun Theodore ei lähtenyt peruuttelemaan viivassa, vaan riskilläkin tappioasemassa yritti puolustaa eteenpäin ehtimättä kuitenkaan ajoissa irtokiekkoon, joten Millerillä oli helppo työ vapauttaa Pearson maalintekoon.

12. kerta tosiaan toden sanoi ja Vancouver nappasi tilastovoiton vihdoin varsinaisella peliajalla Golden Knightsista kuten sopi odottaakin jossain vaiheessa tätä sarjaa. 20 minuuttia hyvää jääkiekkoa ei ollut riittävästi eikä sen pidäkään olla. Ottelun jälkeen Marchessaultilla kuumenivat vielä tunteet sosiaalisen median puolella, mutta ehkäpä jätän linkittämättä kuvakaappauksen hänen vastauksistaan Instagramissa muutamille henkilöille, jotka olivat provosoineet Joonatania sukeltamisista.

Arvosanataulukko
++
+ Tuch, Theodore
+/- Lehner, Schmidt, Holden, Whitecloud, Stone, Smith, Marchessault, Pacioretty, Cousins, Roy, Reaves, Stephenson
- Stastny, Karlsson, Carrier, McNabb, Martinez
--

Entiset kämppikset Tuch ja Theodore saavat ainoat plussat. Tuch jatkoi maalivirettään ja oli Golden Knightsin ehkä paras hyökkääjä kirjaten neljä laukausta. Puolustuksesta Theodore nappasi kaksi syöttöä ja laukoi kahdeksan kertaa kohti maalia. Tasapainottelin sen suhteen, että rokotanko häntä huonosta viimeistelystä, mutta toisaalta hän loikin itse itselleen pari kertaa todella näyttävästi omat vetopaikkansa harhauttamalla Pearsonin ja Horvatin muun muassa, että palkitsen dynaamisen suorituksen nyt kuitenkin plussalla, vaikka pelin aikana oli kovin turhauttavaa katsoa, kun tänään ei vain mistään uponnut Theodorelle.

Kärkisentterit olivat huonoja. Karlsson hukkasi täysin Petterssonin kolmannessa maalissa ja toisessakin maalissa alivoimalla hän olisi voinut ehkä olla piirun lähempänä puolustamassa Horvatin mailaa. Stastny oli täysin näkymätön 5v5-pelissä ja kirjasi sitten kakkossyötön Paciorettyn osumaan ilman maalivahtia, mutta odotan häneltä kunnon petrausta viimeistään ensi peliin, koska viime kauden pudotuspeleissä hän teki kuitenkin kahdeksan pistettä seitsemään peliin, mutta nyt pisteitä on vain kolme kahdeksassa ottelussa, vaikka laiturit ympärillä ovat takoneet tehoja hyvin. Carrier pelasi kahdeksan minuuttia, mutta ehti siinä ajassa ottaa kaksi rangaistusta, joista toinen kostautui. Puolustuksessa Martinez nukahti avausmaalissa ja ylivoimalla tuhlasi paikkoja oikeasta siivestä, joten siksi miinus vaihteeksi hänellekin. McNabb puolestaan oli osasyyllinen neljänteen osumaan hukattuaan miehensä. Teholukema oli siksi -2.

Lehner ei oikein voinut maaleille mitään, kun kaksi niistä oli takatolpalta ja Petterssoninkin pääsi rauhassa nokikkain hänen kanssaan. Schmidt, Holden ja Whitecloud pelasivat melko ehjästi kahteen suuntaan, joten ei heistä sen enempää. Hyökkäyksestä Cousins oli ehkä lähinnä plussaa Stonen ohella, mutta kun he kuitenkin jäivät pisteittä, en anna plussaa, vaikka Cousins punnersi hyvin pari kertaa itse maalille ja Mark puolestaan loi Theodorelle paikkoja ylivoimilla. Stone pelasi peräti 20:23. Roy alusti mainiosti puolestaan Tuchin osuman, mutta nukahti sitten päätöserän alussa McNabbin kanssa, joten nollasummapelin summana on nolla. Jos Pacioretty ei olisi saanut maalia aikaan lopussa, hänellekin olisin luultavasti antanut miinuksen, koska eivät laukaukset vain tuntuneet lähtevän ajoissa ylivoimilla, vaan hän asetteli liiaksi kiekkoja lapaansa ja silloin maalivahti on jo ehtinyt liikkua sivuttain torjumaan. Jotenkin vaikuttaa minusta kyllä siltä, että ihan terveenä hän ei pelaa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Järkyttävän iloisia uutisia. Marcus Kallionkieli pelaa lainalla HIFK:n U20-joukkueessa syksyllä:


Vierumäen U20-leirin skippaaminen ei enää haittaa, koska merkitsin jo nyt kalenteriin suurella kultaisella tussilla päivämäärät 11. syyskuuta ja 13. marraskuuta. Syyskuussa TuTo isännöi HIFKiä ja marraskuussa on Tepsin vuoro. Enää reilut kaksi viikkoa siis Kallionkielen näkemiseen. HIFK aloittaa kauden kahdella kotipelillä ennen Kupittaan vierailua, joten hän saa sopivasti pari peliä allekin ennen arviointini alle asettumista. Jotain positiivista siis koronastakin oli, sillä ilman sitä Kallionkieli olisi jäänyt näkemättä livenä. Toki hän voi yhä ehtiä loukkaantumaan, mutta en todella toivo sitä.

Marchessault on puolestaan nöyrästi pahoitellut päivän mediatilaisuuden aluksi eilisiä kommenttejaan Instagramissa, joten se asia on sillä taputeltu eikä kuulemma enää toistu.

Loppuun vielä uuden kauden ensimmäinen Morozov-maininta, koska olen unohtanut linkittää hänen harjoituskauden ensimmäisen osumansa muutaman päivän takaa:
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3/7 Canucks vs. Golden Knights

Mökiltä kotiuduttu. Lehner jatkoi maalissa ja kenttäpelaajisto oli sama kuin aiemmissa kohtaamisissa.

Marchessault otti pelin ensimmäisen jäähyn. Canucks laukoi ylivoimalla neljä kertaa laidoista tuloksetta. Alivoimalla puolestaan vastahyökkäyksestä Stephenson tarjosi rystylätyn oikeasta laidasta Roylle maalin eteen, mutta tämä ohjasi Markströmin torsoon.

Alivoiman jälkeen Golden Knights iski kaksi maalia lyhyen ajan sisään. Ensin Martinez avasi ristiin punaviivalle Roylle, joka lätytti keskikaistalle siniviivan päälle Tuchille täyteen vauhtiin pelivälineen. Tämä otti taitavasti haltuun hieman pomppineen kiekon, kesytti sen ja laukoi tarkasti takayläkulmaan. Hetken päästä Hughes ei saanut oman alueen poikittaissyöttöä haltuun Karlssonin tultua karvaamaan. Pacioretty otti irtokiekon ja jätti sen hieman tuurillakin vastustajan kautta Whitecloudille, joka tuki hyvin korkeaa karvausta laukoen oikeasta laidasta kiekon vasempaan alakulmaan ohi maskissa olleen maalivahdin. Kolmella laukauksella Vegas oli tehnyt jo kaksi osumaa kuuteen minuuttiin, heh.

Kahdeksannella minuutilla Motte pääsi ampumaan vapaasti vasemmalta luistelusta, mutta veto meni ohi etukulman Lehnerin peitettyä kulmat vastaantulolla. Avauskympin lopussa ensin Joonatan otti jo toisen jäähynsä lyömällä käsille ja 40 sekunnin päästä Smith kulutti aikaa laidassa, mutta huitaisi kamppaillessaan Hughesia korkealla mailalla. Karlsson-McNabb-Whitecloud kolmikko asettui jäälle tappamaan 5v3-alivoimaa, joten tuokin kertoo DeBoerin suuresta luotosta Whitecloudiin. Horvat ampui slotista patjaan Toffolin päätypassista ja Miller oli päästä Hughesin viivakudin reboundiin käsiksi ennen Lehnerin hanskaa, mutta muutoin AV-kolmikko puolusti hyvin parhaat sektorit. Lisäksi minua nauratti McNabbin antama kovuus Vancouverin kärkisenttereille näiden yrittäessä päästä maalin eteen laukauksiensa jälkeen.

12. minuutilla Vegas sai vuorostaan ylivoiman Millerin lyötyä käsille. Vedot olivat 14-4 ennen sitä. Ylivoima oli ykkösviisikolta kuitenkin heikko kuten myöhempikin 17. minuutilla, jonka Marchessault hankki. Sillä sentään kakkosviisikko loi pientä uhkaa Martinezin ja Smithin kautta siivistä. Välissä Canucks loi yhden 3v2-hyökkäyksen. Oikeasta laidasta tuli lätty takapatjaan, mutta Holden sitoi Pearsonin irti reboundista. Vedot tasoittuivat lopulta 16-10:een. Lehner oli silti erän hahmo alun alivoimatorjunnoillaan.

Toisen erän alku oli hyvä, kun kärkiketjut loivat vetopaikat senttereilleen Stastnylle ja Karlssonille. Kolmannella minuutilla nelosvitjan kenttätasapaino vaarantui kahdesti samassa vaihdossa, kun päädystä haettiin väkisin syöttöä maalin eteen. Jälkimmäisestä erheestä syntyi 3v2-vastahyökkäys, joka kuitenkin kuihtui huonoon syöttöön, mutta noissa on oltava jatkossa tarkempi. Puolustuksesta nähtiiin pari hyvää nousua avausvitosella. Theodore liikkui peräti kahdesti maalin eteen keskikaistaa pitkin ohjaamaan kiekkoja seinäpelien päätteeksi, mutta tuloksetta. Whitecloud puolestaan sai Stonelta syötön toiseen aaltoon ja veivasi kärkimiinalla itselleen vetopaikan slotista, mutta rannerääpäisy meni vasemmalta reilusti ohi.

Kahdeksannella minuutilla Theodore syötti viivasta maalin kulmalle, mutta Joonatanin rystyjatko meni takakulmasta ohi haltuunoton jälkeen. Minuutin päästä Karlsson kiersi maalin rystyllä suojaten, syötti slottiin Stonelle ja tämä jatkoi vielä viereen Paciorettylle, joka ei kuitenkaan kyennyt ohittamaan Markströmiä.

Erän toisella puolikkaalla Karlsson punnersi vasemmasta laidasta suorahyökkäyksestä puolustajan ohi maalille, mutta ampui sitten päin. Stephenson puolestaan käänsi oikeasta laidasta poikittain Holdenille, mutta tämän yritys etukulmaan ei uponnut. Kolmisen minuuttia ennen taukoa Tuch hankki päädystä ylivoiman Hughesin roikuttua hänessä. YV oli kuitenkin yhä mielikuvituksetonta ja hidasta kiekon liikuttelua vain takakolmiossa. Viimeisellä minuutilla 2v2-hyökkäyksessä Pettersson antoi oikealta puolelta tarkan lätyn keskelle Millerille, joka sai ampua melko vapaasti ohi takakulman. Roy toki löi lopussa takaa päin vähän tassuille saaden rangaistuksen, joten Vancouverille jäi päätöserään vajaat puolitoista minuuttia ylivoimaa. Laukaukset erässä olivat 7-14, joten taas Vegas oli pelin päällä kakkoserässä, vaikka maaleja ei tullut.

Vegas kesti melko vaivatta päätöserän alun alivoiman ja pääsi itse ylivoimalle, kun isännillä oli liikaa kiekkoilijoita jäällä. Pacioretty viipyi kopissa erän ensimmäiset kuusi minuuttia, joten Smith paikkasi häntä ykkösylivoimassa. Se saikin heti onnistumisen ensi kerran lohkovaiheen jälkeen, kun Smithin ja Theodoren kautta kiekko liikkui takakolmiossa Stonelle oikeaan siipeen. Tällä oli yllättävän paljon aikaa tähdätä takayläkulmaan ranteella, joten peli oli 0-3. Hetken päästä Stone kilautti suorahyökkäyksestä tolppaan suunnilleen samasta paikasta Paciorettya paikanneen Stephensonin poikittaissyötöstä. Toisessa päässä Miller petasi päädystä paikan Horvatille, joka ampui maalin kulmalta Robinin syliin. Kotijoukkueen avauskympin toinen maalipaikka tuli Mottelle, joka ampui avauserän tapaan vasemmalta kaarelta ohi maalin. Beagle kaiketi antoi hyvän lätyn täyteen vauhtiin hyökkäyssiniviivan päällä.

Päätöskympin alussa Chandler S. oli taas esillä. Terävän suorahyökkäyksen päätteeksi hän ampui kiekon vasemmalta puolelta melkein etukulmasta sisään. Seuraavaksi Reaves tuuppasi Petterssonin kulmassa kumoon jäähynarvoisesti. Roy ja Stone varsinkin häiritsivät erinomaisen aggressiivisesti alivoimalla pelinrakentelua siniviivan läheisyydessä eikä uhkaa takaiskusta syntynyt. Onnistuneen alivoiman jälkeen loppu oli pelailua. Stephenson toki kerran murtautui keskialueen käännön jälkeen puolustajien välistä läpiajoon, mutta kuljetti kiekon kulmaan saamatta laukausta aikaan. Vegas ei myöskään osunut tyhjiin enää kahdella viimeisellä minuutilla. Lehner kirjasi uransa neljännen voiton Vancouveria vastaan. Kaikki ovat tulleet nollapeleillä, kiintoisaa. Fleuryn oletan toki silti pelaavan vuorostaan ensi yönä.

Golden Knights teki historiaa saavuttamalla 25 pudotuspelivoittoa vain 38 ottelussa. Edellinen ennätys oli Islandersin hallussa (43 peliä).

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, McNabb, Whitecloud, Theodore, Karlsson, Stone, Smith, Tuch, Roy, Stephenson
+/- Schmidt, Martinez, Holden, Pacioretty, Stastny, Cousins, Carrier
- Reaves, Marchessault
--

Lehnerille olisi voinut antaa parikin plussaa, mutta kun oikeastaan häntä tarvittiin vain avauserässä pitämään Vegas elossa, tyydyin yhteen plussaan. Kliininen nollapeli. Puolustuksesta esiin nousi kolme hahmoa. Ykkösalivoimapari McNabb-Whitecloud oli erinomainen ja lisäksi tasaviisikoinkin McNabb pelasi ehkä pudotuspelin parhaan pelinsä antaen kovuutta niin avoimella jäällä kuin maalineduskahinoissa. Whitecloud puolestaan blokkasi peräti kuusi laukausta, teki maalin ja oli tehdä toisenkin sillä kärkimiinalla toisessa erässä. Hänkin pelasi luultavimmin pudotuspelien parhaan pelinsä. Theodore oli näkyvin puolustaja vähemmän yllättäen ylöspäin ja sai syöttöpisteen viimeiseen osumaan. Hän teki hyviä nousuja jopa maalille asti pari kertaa ohjaamaan kiekkoja seinäpelien päätteeksi kuten kirjoitinkin jo ylempänä. Ykkösvitjasta annan plussan vain Smithille, joka oli alustamassa viimeistä maalia, mutta pelasi lisäksi alivoimaa reilut pari minuuttia oikein mainiosti.

Kakkosvitjasta Stone värkkäsi yhden osuman ja alusti paikkoja muille jokusen. Puolustussuuntaan mieleen jäi tilanne, jossa hän hyppäsi vaihdosta kehiin, polki takamatkalta vastustajan kiinni ja sai takakarvattua kiekon juuri ennen laukausta. Jääaikaa Stonelle tuli vain 15:24, joten peluutus oli hyvin tasaista, koska eniten pelannut hyökkääjä oli Karlsson (18:16) ja vain Carrier jäi alle kymmenen minuutin. Mitä tulee Karlssoniin, hän saa myös plussan alustuksestaan toiseen maaliin. Tilastoista syöttöpiste on ryöstetty vastustajan tökättyä kiekon Paciorettylta Whitecloudille. Oikein tasapainoinen iltapuhde Wiljamiltakin ja hän oli vaihteeksi erittäin näkyvä hyökkäysalueellakin.

Kolmosketjun tutkapari Roy-Tuch teki voittomaalin, josta he keräävät plussat. Lisäksi Roy kirjasi kaksi riistoa. Roy oli myös alivoimalla hyvä Stephensonin kanssa, joka oli nelosketjun valopilkku. Hän pystyi monesti itse kuskaamaan kiekon hyökkäysalueelle ja luomaan sitten puolittaisia paikkoja suorasta luistelusta joko itselleen tai muille takaviiistoon.

Miinukset annan Reavesille ja Marchessaultille. Jälkimmäinen otti avauskymppiin pari turhaa rangaistusta eikä oikein luonut mitään ylöspäin. Reaves puolestaan oli kiekollisena tavallistakin heikompi ja esimerkiksi keskialueella helpotkin syötöt vähän eteenpäin Carrierille epäonnistuivat jääden liian taakse, jonka takia seurauksina oli paitsioita.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pacioretty otti irtokiekon ja jätti sen hieman tuurillakin vastustajan kautta Whitecloudille, joka tuki hyvin korkeaa karvausta laukoen oikeasta laidasta kiekon vasempaan alakulmaan ohi maskissa olleen maalivahdin.
No tuo kyllä taisi mennä sinne kilpikäden puolelle yläkulmaan, kuten Stonerin maalikin. Tuch taas sai sudittua kiekon hanskakäden puolelle yläkulmaan tai ainakin sille puolelle.

Ottaisin nuo plussat Wild Billiltä ja Smithilta pois. Smith oli todella näkymätön minun silmissäni tässä pelissä ainakin hyökkäyssuuntaan, ja Wild Bill jatkoi tuota turhauttavaa väkisin yrittämistä, josta ei tahdo tulosta tulla, ja syötötkään eivät tahdo löytää omia pelaajia.

Toivottavasti tänään on maalilla tosiaan Fleury, sillä de Boer lupasi peluuttaa molempia tässäkin sarjassa. Mutta totta tosiaan tuo, että Fleuryn päivät Vegasin organisaatiossa näyttävät olevan luetut. Harmi sinänsä, koska NHL:n "mukavimpana miehenä" hän on tuonut monia uusia faneja kiekon pariin Vegasissa, ja ainakin pikkunappulat tulevat juurikin katsomaan ja tapaamaan Fleurya harkkareihin, ja saavat jutella tämän kanssa. Kelpaako heille sitten iso karvainen ruottalainen?
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
4/7 Vancouver vs. Vegas

Fleury aloitti odotetusti maalilla, kun kyse oli ottelusta toisena iltana putkeen. Puolustuksessa Merrill korvasi puolestaan Holdenin kolmosparissa tehden tämän kauden playoffdebyyttinsä.

Ensimmäinen maalipaikka tuli ajassa 1:30 Karlssonille, joka laukoi ranteella slotista kilpeen suorasta luistelusta siniviivan jälkeen. Puolentoista minuutin päästä Carrier tuli vasenta laitaa ylös, jarrutti ja löysi takaa Stephensonin, joka sai kiekon vauhtiin, kiersi maalin ja haki vanhanaikaista tuloksetta. Vancouver puolestaan ampui avausvitosella pari kauempaa kutia, jotka olivat marjoja Fleurylle.

Seuraavaksi kolmosketju tuli karvauksen ohi kiekottelemalla. Tuch siirsi vasemmasta laidasta keskelle Roylle, joka jatkoi oikealle Cousinsille, mutta tämä ampui ohi takakulmasta. Tempo oli alussa huima molempien kääntäessä peliä pystyyn nopeasti. Kahdeksannella minuutilla Theodore liittyi mukaan kolmosketjun suorahyökkäykseen, sai Cousinsilta kiekon takaviistoon ja laukoi slotista ranteella Markströmin hanskaan. Minuutin päästä Canucks sekoili vaihdon kanssa, joten Stone pääsi vapaasti ampumaan oikeasta laidasta tuloksetta. Seurauksena oli silti ylivoima, kun kotijoukkueella oli liikaa miehiä jäällä. Ylivoima toi tulosta, kun ykkösviisikko onnistui nyt myös Paciorettyn kanssa ensi kerran sitten lohkovaiheen. Theodore siirsi takakolmiossa Stonelle, jonka poikittaissyöttö lävisti neliön. Pacioretty latasi vasemmasta siivestä Motten ja Markströmin läpi kiekon maaliin. Normaalisti Stone ja Pacioretty ovat olleet toisinpäin, mutta nyt Stonen oikealla olo tuotti tulosta kuten kolmospelin päätöserän ylivoimamaalissakin. Theodore venytti pisteputkensa kuuteen otteluun syöttöpisteen myötä. Vegasin saldo oli puolestaan 7-0 näissä playoffeissa sen tehtyä avausmaalin, joten ennusmerkit olivat lupaavat loppupeliä ajatellen.

Avauserän toisen puolikkaan alkuun Stephenson otti turhan jäähyn kolattuaan hyökkäysalueella kiekottoman Motten. Se kostautui kymmenessä sekunnissa, kun Pettersson naulasi oikeasta laidasta etukulmaan yli Fleuryn hanskan ja ohi McNabbin blokin. Miller antoi stonemaisen syötön neliön halki Hughesin kerättyä kakkossyötön. Vegas siirtyi takaisin johtoon 13. minuutilla. Reaves taklasi Hughesilta kiekon irti laidassa oman alueen kulmassa mahdollistaen 3v2-vastahyökkäyksen. Theodore oli tietysti tukemassa sitä ja syötti poikittain Stephensonille, joka naulasi oikeasta laidasta kiekon ohi Markströmin samalla, kun Carrier vei Edlerin huomion keskellä rynnistäessään maalille. Minuuttia myöhemmin Pettersson oli tasoittaa livahdettuaan ykkösparin McNabb-Schmidt selustaan, mutta hän nosti puolittaisesta läpiajosta rystyllä ylärimaan. Ehkä Fleurykin sai varusteita vähän väliin. 17. minuutilla puolestaan Boeser riisti kulmassa kiekon Stephensonilta ja pelasi nopeasti maalin eteen Horvatille, mutta tämä ampui Fleurya päin. Laukaukset erässä olivat lopulta 8-11 ja vaaralliset maalipaikat 2-5, joten ansaitusti Vegas johti yhdellä maalilla tauolla.

Toisen erän alussa Toffoli laukoi maalin ohi avopaikasta Horvatin tehtyä esityön voitetusta päätykamppailusta. Toisessa päässä Stone ja Pacioretty pääsivät puolittaiseen 2v1-tilanteeseen nopean käännön myötä. Stonen etukulmauitto ei kuitenkaan uponnut, vaikka kädet kävivät melkoisesti. Kolmannella minuutilla Markströmin avasi suoraan Theodoren lapaan laitaan, mutta hän ehti paikkaamaan erheensä ja torjui patjallaan Shean nopean laukauksen. Heti perään Horvat kyykytti Stephensonia aloitusympyrässä ja kuvion päätteeksi Miller pääsi ampumaan vapaasti ranteella vasemmalta kaarelta yli maalin. Seuraavassa vaihdossa sama ketju teki tasoituksen. Virtanen pelasi syvyydestä viivaan McNabbin ja Royn hävittyä päätypainit, Edler toimitti maalille, Miller ohjasi patjaan ja Horvat suti takakulmalta reboundin sisään. Avausvitosen lopuksi Marchessault missasi tyhjän maalin päästyään käsiksi Stastnyn takapatjalaukauksen reboundiin, mutta hieman ahdistettuna Joonatan ei saanut aikaan tarpeeksi tarkkaa laukausta jäitä pitkin, vaan ampui Markströmin patjaan.

Kahdeksannella minuutilla Marchessault suojasi kiekkoa hyökkäysalueella Hughes selässään ja tarjosi huikean rystylätyn poikki kentän painottomalle puolelle Schmidtille, mutta tämän laukaus etukulmaan ei uponnut. Heti perään Fleury ryösti Petterssonin maalin edestä upealla räpylätorjunnalla. Torjunnan jälkeen grafiikoissa välähti tieto Fleuryn 14 vuoden tappiottomasta putkesta varsinaisella peliajalla Vancouveria vastaan, josta mainitsin tätä ottelusarjaa koskevassa ketjussa. Avauskympin lopussa Vancouverilla oli vielä pari oivaa paikkaa. Ensin Gaudette latasi 2v1-hyökkäyksestä ohi maalin ja perään Beagle pääsi käsiksi maalinedusreboundiin vapaasti, mutta laukoi rystyltä suoraan syliin.

Ottelun toisen puolikkaan aluksi Stephenson otti toisen turhan hyökkäyspään jäähynsä. Nyt se tuli käsille lyömisestä karvatessa. Jälleen jäähy kostautui, kun Hughes käytti kiekon vasemmassa laidassa Millerillä ja sai sen takaisin vauhtiin. Hän ylitti sitten siniviivan ja käänsi vasemmasta kulmasta takaviistoon Toffolille, joka ei erehtynyt keskeltä, kun Stone oli vähän myöhässä takakarvaamassa eikä Schmidtkaan saanut katki syöttöä keskelle. Parin minuutin päästä Vegas sai seuraavan jäähyn, kun hyökkäyspäässä maalin kulmalla Joonatanin maila nousi Edlerin kasvoihin. Toki Twitterin mukaan kyseessä saattoi olla myös Edlerin oma maila. En jaksanut kelata itse hidastusta. Kyseessä oli kuitenkin jo kolmas hyökkäyspään rangaistus. Alivoima kuitenkin onneksi toimi tällä kertaa.

Ei siinä vielä kaikki, vaan päätösvitosella Theodore syötti poikittain siniviivan kulmasta oikeaan laitaan ja Statsny latasi päin Petterssonin blokkia. Samalla kuitenkin Marchessault otti toisen peräkkäisen rangaistuksen liian rajusta ajosta maalille, sillä hän ja Markström osuivat kevyesti yhteen. Ehkä tuo oli vähän heppoinen jäähy, mutta kuitenkin Joonatan nousi Chandler S:n kanssa tasoihin kahteen hyökkäyspään jäähyyn kahdessa erässä, ei hyvä. Aggressiivinen iholle meneminen mahdollisti kuitenkin toisen onnistuneen alivoiman peräjälkeen. Roy-Stephenson pari oli erityisen hyvä jälkimmäisellä alivoimalla. Minuutti ennen erätaukoa Stone petasi vielä päädystä Theodorelle paikan vasemmalle b-pisteelle, mutta tämä ampui suoraan päin maalivahtia vastakiekosta.

Päätöserän alussa asetelma oli se, että Vancouverin saldo oli 6-0 sen johdettua kahden erän jälkeen näissä pudotuspeleissä, mutta luotin yhä poikiin Fleuryn putken takia. Toisella minuutilla Schmidt pääsi vapaasti nousemaan oikeaa laitaa, mutta ampui tuloksetta kohti kilpialakulmaa. Minuutin päästä Schmidt oli yhä kehissä, kun kolmonen mylläsi päädyssä. Lopulta Roy, Tuch ja Cousins rouhivat kiekon viivaan osin vastustajan avustuksella. Merrill levitti ja Schmidtin lyöntilaukaus painui maskitta sisään Motten blokin oltua myöhässä. Laukaus oli silti torjuttavissa. Merrillille tehopiste oli playoffuran ensimmäinen. Neljännellä minuutilla Pettersson ohjasi maalin edestä hieman ohi takakulman ja ajassa 5:30 kun Theodoren avaus katkottiin, käännön jälkeen Sutter ohjasi lopuksi takapatjaan.

Seitsemän minuutin kohdalla Canucksin paine aiheutti edelleen vaikeuksia eikä Vegas päässyt omista pois. Virtanen pääsi riiston jälkeen ampumaan maalin edestä aivan vapaasti, mutta veto painui oikealta ohi. Seuraavasta vastahyökkäyksestä Vegas maalasi, kun Pacioretty pudotti oikeasta laidasta toiseen aaltoon Schmidtille, joka syötti takaisin kohti Paciorettya maalin kulmalle ja kiekko kimposi tämän luistimesta sisään Tanevin vierestä. Maali oli hänelle kymmenes pudotuspeleissä Vegas-nutussa 15 pelissä. Montrealissa vaadittiin 38 pudotuspeliä samaan määrään. Karlssonin vitja taikoi vielä toisen maalin hetken päästä. Stone käynnisti riistolla 3v1-hyökkäyksen. Wiljamin ensimmäinen yritys maalin edestä meni sen ohi, mutta päädystä Pacioretty käänsi pelivälineen nopeasti takaisin maalille ja Karlsson ohjasi sen etukulmasta sisään. Isot pojat alkoivat astumaan esiin oikealla hetkellä.

11. minuutilla Roussel kamppasi Smithin keskialueella, mutta tuo YV ei tuottanut yhtään mitään. Sen jälkeen Vegas puolusti hyvin pitäen Canucksin ulkona hyökkäysalueelta. Neljä minuuttia ennen loppua sen sijaan Edler laukoi vasemmasta laidasta, Fleury pomputti eteen ja huiskaisi sitten irtokiekon epähuomiossa katsomoon asti, joten edessä oli vielä hermoja raastava alivoima. Whitecloud kuitenkin purki kiekon heti alkuun kahdesti, jonka jälkeen Markström lähti maaliltaan. Minuutin kohdalla Whitecloud purki jo kolmannen kerran ja välissä Stephensonkin sai kiekon toiseen päähän. Canucksin ensimmäinen paikka tuli vasta puoli minuuttia ennen jäähyn loppua, mutta Fleury nollasi Gaudetten one-timerin neliön keskeltä. Seuraavasta aloituksesta Miller puolestaan läväytti ylärimaan. Cousins laukoi tyhjistä ohi puolestaan minuutti ennen loppua Stephensonin tarjoilusta. Tuolla ei ollut enää vaikutusta, kun Fleury jatkoi tappiotonta varsinaisen peliajan putkeaan luvuin 5-3 ja Vegas on nyt voittanut kaikki kahdeksan pudotuspeliä, joissa se on tehnyt avausmaalin. Fleury on nyt myös kaikkien aikojen kuudenneksi voitokkain pudotuspelimaalivahti 81 voitolla.

Arvosanataulukko
++
+ Pacioretty, Stone, Karlsson, Cousins, Roy, Tuch, Carrier, Schmidt, Theodore
+/- Fleury, Merrill, McNabb, Martinez, Whitecloud, Stastny, Smith, Reaves
- Marchessault, Stephenson
--

Marchessault ja Stephenson ottivat molemmat kaksi hyökkäyspään rangaistusta, joista minä rankaisen myös, vaikka Stephenson toisaalta tekikin yhden maalin, mutta kun molemmat hänen jäähyistään johtivat takaiskuun, en anna hyväksyttyä arvosanaa. Joonatanilla on nyt parissa pelissä putkeen ollut keskittyminen väärissä asioissa tuon IG-kohun jälkeen. Veikkaan kuitenkin, että ensi pelissä hän on isossa roolissa parin heikomman illan jälkeen.

Karlssonin vitjasta kaikki saavat plussat. Pacioretty pelasi parhaan pudotuspelinsä 2+1 tehoin. Stone alusti kolme maalia. William kirjasi puolestaan viisi laukausta, joista yksi upposi lopulta. Tuon ketjun ohella kolmosketju oli pirteä jälleen kerran, vaikka nyt se ei tehoja tehnytkään, mutta se oli kuitenkin alustamassa tärkeää 3-3 tasoitusta ja loi joka erässä maalipaikkoja. Nelosketjusta nostaan esiin vielä Carrierin, joka oli kiekollisena hyvä, malttoi monesti etsiä vapaan lavan eikä luopunut kiekosta liian helposti. Aiemmin toki mainitsin, että hän ja Reaves ovat pysyneet kiekossa jopa liiaksi, mutta tässä pelissä tasapaino oli sopiva eli oikeissa hetkissä hän tunnisti tilanteet, joissa pystyi ostamaan aikaa riskeeraamatta liikaa. Puolustuksesta kärkihevoset Theodore ja Schmidt viettivät kahden pisteen iltaa ja olivat aktiivisia ylöspäin läpi illan. Mainiota tekemistä kummaltakin. Theodore on tosiaan jo kuuden pelin pisteputkessa ja johtaa sisäistä pörssiä yhdessä Stonen kanssa 14 playoffpisteellä.

Fleury oli voittava maalivahti, muttei ihan niin hyvä kuin Chicago-sarjan voitossaan, vaan vähän epävarmempi, vaikka vastapainona olikin sitten pari upeaa torjuntaa kuten Petterssonin laukaukseen maalin edestä. Merrillille olisi voinut antaa plussan, koska vartin jääajalla hän oli mukavan näkymätön ja teki ohessa playoffuransa avauspisteen, mutta toisaalta en ole Holdenillekaan antanut plussaa tasapaksuista perussuorituksista, joten en anna Merrillillekään.

No tuo kyllä taisi mennä sinne kilpikäden puolelle yläkulmaan, kuten Stonerin maalikin. Tuch taas sai sudittua kiekon hanskakäden puolelle yläkulmaan tai ainakin sille puolelle.
Voi olla, että katsoin Whitecloudin laukauksen päätepisteen väärin puhelimen pieneltä ruudulta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Hyvä, että nyt saatiin onnistumisia näille paljon laukauksia yrittäneille, mutta tulosta saamattomille, kuten Schmidtille ja Karlssonille. Stephensonin maalin teon onnistuminen oli myös positiivista kirjoissani, vaikka nuo jäähyt olisi voinut jättää ottamatta.

Mikä muuten on, että Vegaskaan ei osu tyhjään maalin sitten niin millään? Sama vika aikoinaan Ankkalaumassa. Eikö tuota voisi nyt sentään harjoitella riittävästi?
 
Viva Las Vegas!

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jaaha, ja Silver Knightsien päävalmentajaksi on valittu Emanuel Viveiros, portugalilais-kanadalainen. Hienosti jatkaa ilmeisesti tätä Vegasin läpikotaisin katolista järjestelmää, sillä portugalilais-kanadalaiset ovat pääosin katolisia.

Annan @Salming:in sitten kuvata kaveria muilta osin tarkemmin. Viva Las Vegas (ja Henderson)!
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Jaaha, ja Silver Knightsien päävalmentajaksi on valittu Emanuel Viveiros, portugalilais-kanadalainen. Hienosti jatkaa ilmeisesti tätä Vegasin läpikotaisin katolista järjestelmää, sillä portugalilais-kanadalaiset ovat pääosin katolisia.

Annan @Salming:in sitten kuvata kaveria muilta osin tarkemmin. Viva Las Vegas (ja Henderson)!
Mielenkiintoinen valinta tosiaan: Henderson Silver Knights Announce Hiring Of Head Coach Manny Viveiros

"Whether it's been on the ice, behind the bench or in the front office, Manny Viveiros has been a part of the game at every level," said Vegas Golden Knights General Manager Kelly McCrimmon. "In our search for the Silver Knights Head Coach, we were looking for someone who could not only lead a winning team to the Calder Cup Championship but could set a positive example for our prospects. We're confident Manny is up for the task and are excited to see his impact on our organization."

Viveiros, 54, has spent over 13 years coaching in North America and internationally. In his year with Spokane, the Chiefs ranked fourth overall in the WHL with a 41-18-4-1 record in 64 games played before the season was cut short due to COVID-19. During his time with Swift Current he led the Broncos to the 2018 Rogers WHL Championship and was named the WHL's 2017-18 Coach of the Year.

The St. Albert, Alta. native began his coaching career in 2007 with the Klagenfurter AC of the Austrian Erste Bank Eishockey Liga (EBEL) and was their Head Coach until 2012. He moved on to a role as Sports Manager with the same organization from 2012-14. Viveiros spent stints as Head Coach of Team Austria at multiple international tournaments including the Men's World Championship from 2012-14 and the 2014 Winter Olympics.
Pidän siitä, että Viveirosilla on rutkasti kokemusta myös Euroopasta WHL:n ja Edmontonin apuvalmentajan pestin lisäksi. Toki Itävalta kiekkomaana ei ole se kaikkein kovin, mutta kyllä sieltäkin on varmasti saanut hyvää kokemusta erilaisesta kulttuurista ja eurooppalaisten mielenlaadusta.

The Athleticin esittelyartikkelin mukaan Viveiros oli pelaajana pienikokoinen hyökkäävä puolustaja eli hieman aikaansa edellä, mutta kuitenkin siksi hän suosii hyökkäävää pelitapaa ja sitä, että puolustajat tukevat aktiivisesti hyökkäyksiä eli samoin kuin DeBoerin alaisuudessa edustusjoukkueen puolustajat tekevät:

Viveiros playing style of creating offense from the back end has continued into his coaching career.

“I think most coaches somewhat coach in the way they used to play, so I think he takes interest in having defensemen that can get involved,” Carter said.

“A lot of the way I played the game, we emulated what the Golden Knights have been doing,” Viveiros said. “It’s really exciting talking to Kelly and George (McPhee) this summer, about the opportunity to almost copy exactly how the Golden Knights play the game. I believe that’s the way the game has to be played today, and you can see that is evident in how successful they’ve been in the playoffs.”


*******

One of the most impressive examples of development under Viveiros’ is 21-year-old defenseman Noah King. At 6-foot-4, 220 pounds King is an intimidating presence, but he didn’t break into the WHL until he was 18 years old.

“He was a late-bloomer, and he was a third-pairing defenseman,” Carter said. “By the end of last year he was playing on our first pairing with Ty Smith, who was the defenseman of the year, and got signed by the Calgary Flames. Noah was always thought of as a stay-at-home, more of a physical-type guy, but he ended up putting up about 40 points, and really blossomed into moving the puck with confidence and courage.”

If Viveiros can coach that out of a player like King, he’s likely salivating at the thought of working with Golden Knights’ top defensive prospect Nic Hague. The 6-foot-6 blueliner was named the CHL Defenseman of the Year in 2017-18 when he tallied 35 goals and 43 assists for the Mississauga Steelheads.

But as a pro, Hague has been much more defensive, scoring only one goal and adding 11 assists in 38 games this season with the Golden Knights.

Viveiros will be looking to get more out of Hague, and other talented defensemen like Dylan Coghlan, Jimmy Schuldt and perhaps second round-pick Kaedan Korczak down the road.

“The way Manny’s teams play dovetails very nicely with the way we believe the game should be played,” McCrimmon said. “His teams are up-tempo, they stretch the ice, they play fast, they have four men in the rush any time that’s possible, and that’s how we want to play. I think that’s how the best teams in the NHL play, so we want our American League team to play a similar style. It may not be identical each and every night, but in terms of the philosophies, the foundation and the systems I expect that they’ll be very similar.”


Artikkelissa Viveiros sai kehuja myös kommunikointitaidoistaan ja kyvystään ymmärtää nuoria pelaajia, mutta ketäpä nyt ei kehuttaisi palkkauksen yhteydessä. Aikanaan näemme vastaavatko sanat tekoja, mutta ensituntuma tästä värväyksestä on oikein positiivinen. Maailman eri kolkissa asuneena hän ymmärtänee myös huolehtia uusien pelaajien sopeutumisesta erityisen tarkkaan.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Jaaha, ja Silver Knightsien päävalmentajaksi on valittu Emanuel Viveiros, portugalilais-kanadalainen. Hienosti jatkaa ilmeisesti tätä Vegasin läpikotaisin katolista järjestelmää, sillä portugalilais-kanadalaiset ovat pääosin katolisia.
Pikemminkin kaiketi itävaltalais-kanadalainen, vaikka geeniperimä nimen perusteella lieneekin peräisin jostain Portugalin vihannoilta. Viveiros pelasi vuosikausien ajan Itävallasssa ja oli mukana maan maajoukkueessa sekä pelaajana että valmentajana. Hänellä on siis vuosien kokemus myös eurooppalaisesta kiekkokulttuurista, mistä voi olla arvaamattoman paljon etua, koska AHL:kin on jo nykyään varsin monikulttuurinen liiga. Valmentajakokemusta on muutenkin varsin paljon eri sarjoista, joten ei mistään keltanokasta todellakaan kysymys.

@Salming ehtikin näköjään jo kommentoida, mutta hyvin samoilla linjoilla olen. Lähtökohtaisesti hyvin positiivinen valinta farmijoukkueen käskijäksi.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pikemminkin kaiketi itävaltalais-kanadalainen, vaikka geeniperimä nimen perusteella lieneekin peräisin jostain Portugalin vihannoilta. Viveiros pelasi vuosikausien ajan Itävallasssa ja oli mukana maan maajoukkueessa sekä pelaajana että valmentajana.
No joo, juurikin noin. Sai Itävallan kansalaisuuden, kun asui siellä pitkään. Pointti oli lähinnä tuo katolisuuden vallan jatkuminen Vegasin johto (ja pelaaja?)kuvioissa.

Hyvin tuntuu tosiaan sopeutuvan tuohon Vegasin hyökkäystä painottavaan systeemiin. Josko Haguestakin sitten tulisi loppujen lopuksi jotakin?
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
5/7 Vegas vs. Vancouver

Lehner palasi maaliin ja Holden kolmospariin Merrillin tilalle.

Avauskympillä laukaukset olivat 5-0. Miller tosin kilautti vierailta maalirautaan vasemmasta laidasta lyöntilaukauksella. Muutoin Vegasin laiturit ja puolustajat blokkasivat hyvin laukauksia. Vegasilla oli puolestaan yksi läpiajo, kun Tuch vapautti Cousinsin karkuun, mutta tämä teki stephensonit kuljettaen kiekon maalin taakse saamatta laukausta aikaan. Mieleeni jäi myös Reavesin yksi painava taklaus Gaudetteen. Peli oli hyvin tarkkaa ja tiukkaa kamppailua.

12. minuutilla Marchessault katkoi keskialueella vastahyökkäyksen. Stastny käänsi irtokiekon pystyyn Smithille, joka ampui siniviivan jälkeen puolustajan jaloista. Demko pudotti kiekon kainalostaan maaliviivalle. Stastny ja Marchessault ehtivät melkein lyömään irtokiekon sisään. Parin minuutin päästä Whitecloud blokkasi kivuliaasti Edlerin laukauksen ja hänet jouduttiin auttamaan pukukoppiin. Laukaukset maalia kohti olivat tuossa vaiheessa 8-2, mutta kaikki vedot 12-11, joten Golden Knights tosiaan oli hyvin kiekkojen tiellä. 17. minuutilla 2v2-hyökkäyksessä Smith ohitti väkisin Hughesin ja käänsi viereen Marchessaultille, mutta Tanev pelasti takatolpalta tilanteen saamalla lavan väliin ennen Joonatania. Samassa vaihdossa Marchessault vielä löi Petterssonia koiville saaden rangaistuksen, joten hän jatkoi siitä, mihin jäi viime peleissä. Stephenson, Karlsson, Schmidt, Stastny ja Holden saivat kuitenkin aikaan purut ensimmäiseen puoleentoista minuuttiin, joten Canucks ei saanut mitään aikaan ylivoimallaan, kun sen pelaajisto yritti yksitellen kuljettaa kiekon hyökkäysalueelle. Puolustussuuntaan erä oli Vegasilta siis erinomainen. Hyökkäyssuuntaan Stastnyn ketju oli paras, mutta lukemat olivat silti 0-0.

Toisen erän alussa Whitecloud palasi kehiin. Toisella minuutilla Schmidt ampui one-timerin päin blokkia oikeasta laidasta, mutta taisteli kiekon vielä itselleen ja pelasi sen vasemmalle kaarelle Smithille, joka ampui Demkon syliin. Neljännellä minuutilla puolestaan Myers taisi kompuroida Royn edessä, joten tämä pääsi ampumaan vapaasti ranteella luistelusta, mutta Demkon kilpi vei voiton. Ennen erän puoliväliä Gaudette lähti boksiin lyötyään Carrieria tassuille. Marchessaultilla oli kaksi hyvää paikkaa. Ensin Stone jätti hänelle kiekon oikeassa laidassa, mutta matala laukaus ei uponnut. Heti perään Pacioretty laittoi ohjurin vasemmalta puolelta slottiin Joonatanille, mutta Demko venyi upeasti eteen. Lopussa Karlsson ampui vielä yli maalin vasemmasta laidasta. Canucks ei taaskaan saanut yhtään laukausta avauskymppiin aikaan. 12 minuutin pelin jälkeen laukausyritykset olivat 22-3.

Seuraava tapahtuma oli se, kun Motte karvatessaan kamppasi Whitecloudin ja tämä kellahti pahasti päin laitaa. Jäähyä ei tullut. Vancouver sai ensimmäisen kudin kohti Lehneriä aikaan sen jälkeen, kun Miller pudotti vasemmasta laidasta slottiin Boeserille toiseen aaltoon, mutta Lehner sai kilven väliin terävään rannelaukaukseen. 13. minuutilla Vegas sai seuraavan ylivoiman, jonka aikana Martinez kilautti one-timerin vasempaan tolppaan oikeasta siivestä. Heti ylivoiman jälkeen syntyi illan komein osuma, kun Theodore pujotteli siniviivasta maalin eteen Rousselin ja Beaglen välistä ja nosti kiekon yläkulmaan Fantenbergin edestä. Pisteputki venyi seitsemään otteluun. Antti Mäkistä siteerakseni "herranpieksut mikä osuma":


Vancouver tasoitti kuitenkin seuraavassa vaihdossa. Hughes avasi vauhtiin Boeserille, joka käytti kiekon oikeassa laidassa Millerillä ja paineli itse maalin eteen. Hän sai sinne takaisin täydellisen kovan ohjattavan kiekon, kun Stone ei saanut blokattua syöttöä. Lehner oli voimaton Boeserin ohjauksen edessä. McNabb saa myös pienen miinuksen, kun hän ei saanut estettyä Boeserin liikettä keskikaistalla. Sitä seuraavassa vaihdossa Horvat latasi slotista niukasti ohi ja toisessa päässä Schmidt petasi Tuchille vapaan paikan maalin vasemmalle kulmalle, mutta tämä ampui suoraan päin, joten päätöserään lähdettiin 1-1 luvuista. Laukaukset kohti maalia olivat 28-10.

Päätöserän toisella minuutilla Whitecloud räpelsi viivassa kiekon kanssa. Motte pääsi väliin ja lätytti Sutterin nokikkain Lehnerin kanssa, kun Holden ei polvipeitosta huolimatta saanut itseään syötön eteen. Lehner venyi kuitenkin patjatorjuntaan Sutterin yritettyä rystyuittoa. Hetkeä myöhemmin syntyi voittomaali, kun Schmidt törkkäsi maalin takaa kiekon vain ränniin. Stone ei ollut laidassa siivoamassa sitä ulos, joten paine pysyi alueelle, kun kiekko valui viivaan asti Hughesille, joka syötti heti b-pisteiden väliin Millerille, joka oli selkä maalia kohti. Hän sai kiekon pudotettua tuurillakin taakse Boeserille, joka latasi maskin takaa kiekon ohi Lehnerin, kun Schmidt ei ehtinyt ajoissa peittämään. Ilmeisesti maalin edessä McNabbin pihdeissä ollut Pettersson sai vielä osuman kiekkoon, kun maali on merkittynä hänelle.

Kahdeksannella minuutilla Marchessault syötti itselleen eteenpäin laidan kautta ja rynni väkisin Stecherin läpi, mutta rystykuti vasemmasta laidasta ei uponnut. Ennen erän puoliväliä Stone petasi puolestaan kulmasta pyörityksen päätteeksi Martinezille one-timerpaikan slottiin, mutta tämä ampui myös suoraan syliin. Demkolla oli 37 torjuntaa 50 minuutin jälkeen, kun Carrier vielä suti reboundin maalin kulmalta maalivahdin varusteisiin.

Vegas joutui alivoimalle 51. minuutilla, kun Holden piti maalin takana Rousselin mailasta kiinni. Whitecloud otti lisää mustelmia blokattuaan Hughesin laukauksen. Ilta oli hänelle hyvin paljon tapahtumia sisällään pitänyt. Horvat puolestaan latasi slotista vasemmalta maalin ohi Millerin syötöstä. Golden Knightsin kiri jäi jäähyn jälkeen olemattomaksi, kun Vancouver tukki keskialueen ja pakotti isännät dumppaamaan kiekkoja päätyyn, mutta ajoitukset eivät toimineet yhtään ja vieraiden puolustajat saivat rauhassa nostella kiekkoja jatkuvasti takaisin keskialueen puolelle. Kaksi minuuttia ennen loppua Karlssonin laukaus oikeasta laidasta blokattiin ja irtokiekko kimposi takaviistoon Stonelle, mutta tämäkin ampui yli. Ilman maalivahtia pelatessa Pacioretty pääsi kerran laukomaan oikeasta laidasta Marchessaultin syötettyä ristiin syvyydestä maalin kulmalta, mutta kiekko poltteli lavassa taas sen verran, että Pacioretty joutui ottamaan pelivälineen haltuun ennen laukomista, joten Demko ehti liukumaan eteen. 37 sekuntia ennen loppua puolestaan Stastny petasi päädystä Wiljamille one-timerin viisikon keskelle, mutta tuokin laukaus suoraan syötöstä meni liian keskelle, joten Canucks kesti ja otti epäansaitun 1-2 voiton pilaten 4-1 sarjaveikkaukseni. Demko oli illan hahmo 42 torjunnallaan. Lehnerille tuli vain 15 koppia. Maaliodottamat olivat 4.0-1.3.

Arvosanataulukko
++
+ Theodore
+/- Lehner, Schmidt, Martinez, Holden, Whitecloud, Carrier, Stephenson, Reaves, Roy, Tuch, Cousins, Karlsson, Pacioretty, Smith, Stastny, Marchessault
- McNabb, Stone
--

McNabbin miehet tekivät molemmat maalit. Avausmaalissa hän ei saanut blokattua Boeserin ajoa maalille ja toisessa osumassa Pettersson ohjasi hänen vierestään kiekon sisään. Stone puolestaan oli myös jäällä molempien maalien aikana. Ensimmäisessä hän ei päässsyt syöttölinjalle ja toisessa hän ei ollut siivoamassa kiekkoa ulos alueelta rännissä, vaan liian keskellä.

En minä keksi antaa kuin Theodorelle plussan hänen fantastisesta soolo-osumastaan. Lehner oli voimaton maaleille. Puolustuksesta Whitecloud otti mustelmia urakalla, mutta ei onneksi loukannut itseään pahemmin. Martinez kirjasi viisi laukausta kohti maalia ja oli hyvin esillä hyökkäyssuuntaan, mutta kun ei yksikään vedoista uponnut, en voi antaa plussaa. Hyökkäyksestä Stastnyn vitjalta odottelin tasonnostoa parin hiljaisemman illan jälkeen ja sellaisen sain. Marchessault kirjasi peräti kahdeksan laukausta kohti maalia, mutta niistäkään yksikään ei mennyt sisään. Smith sai ykkössyötön Theodoren osumaan ja oli ihan hyvin mukana ketjunsa maalipaikoissa, muttei ihan kuitenkaan säkenöinyt riittävästi saadakseen plussan. Stastny kaapi 68-prosenttisesti aloitukset ja merkkautti hänkin pari vetoa kohti maalia, mutta ruuti oli hänelläkin märkää. Karlssonin vitjalla oli joitakin puolittaisia paikkoja, mutta tänään ei pomppinut. Paciorettylle merkittiin viisi laukausta, mutta kaikki ne lähtivät maskitta laidoista. Kolmosketju paini hyvin päädyssä useamman kerran, mutta ei kyennyt luomaan sieltä mitään merkittäviä maalipaikkoja toisin kuin aiemmissa otteluissa. Nelosvitjasta ei jäänyt oikein mitään mieleen. Carrier pelasi vain reilut kuusi minuuttia ja Reaves seitsemän.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
6/7 Vancouver vs. Vegas

Lehner jatkoi maalissa eikä pelaajistossa ollut muutoksia.

Ottelun alku oli vierailta uninen ja laiska laukausten oltua 6-0. Se maksoi maalin, kun Virtanen yllätti vanhanaikaisella Lehnerin. Tilannetta edelsi Motten voitettu päätykiekkokamppailu Schmidtia vastaan ja taustalta tukemaan tullut Jake sai irtokiekon kiepsattuaen sen näppärästi ohi Lehnerin.

Maalin jälkeen Vegasin raivo heräsi. Se alkoi luistelemaan ja kamppailemaan tosissaan, joten viimeiseen 14 minuuttiin Canucks ei ampunut kertaakaan kohti maalia. Demko kuitenkin jatkoi siitä, mihin jäi. Stone oli lähinnä maalia osuttuaan tolppaan ylivoimalla oikeasta laidasta. Kärkiketjut namuttelivat lisäksi pari kertaa avopaikan takatolpalle, mutta aina vastustajan puolustaja sai viime hetkellä lavan väliin. Alivoimalla puolestaan Smithilla oli parikin paikkaa hänen päästyään ampumaan ensin ranteella vasemmalta suorasta luistelusta ja hetken päästä Reilly karkasi jopa läpiajoon, mutta nosti suoraan päin Demkoa läheltä. Vegas sai paljon hyökkäyspään riistoja kuitenkin aikaan, mikä oli positiivista. Hyökkäysalueajat olivat 1:34-3:15, joten pitkiäkin hyökkäyksiä Golden Knights loi jatkuvaa syöttöä viimeisellä vartilla. Tulosta ei vain syntynyt.

Toisen erän alkuun ylivoimalla Karlsson ampui vapaasti vasemmalta kaarelta tuloksetta. Kuudennella minuutilla Whitecloud tuki hyökkäystä saaden syötön toiseen aaltoon, mutta ampui keskeltä yli. Heti perään Cousins petasi kulmasta Tuchille avopaikan maalin eteen, mutta tämä ampui ohi. Canucks sai vihdoin ensimmäisen maalipaikkansa sitten avausmaalin 27. minuutilla, kun oman pään aloituksesta Horvat ja Pearson karkasivat 2v1-vastaiskuun. Schmidt ei saanut syöttöä katki, mutta Lehner nollasi Pearsonin Theodorenkin ehdittyä vähän häiritsemään takaa päin.

12. minuutilla Miller antoi paineistettuna omalla alueella sokkosyötön keskelle suoraan Stastnylle, mutta tämä jäätyi ja ampui rystyllä avopaikasta päin veskaria. 15. minuutilla surkean ylivoiman päätteeksi puolestaan Schmidt avasi alimpana pelaajana suoraan Mottelle, joka yritti kääntää syntyneestä 2v1-tilanteesta kiekon vielä taakse jäähyaitiosta tulleelle Edlerille, mutta tämä ei yltänyt kiekkoon. Parin minuutin päästä seuraavalla ylivoimalla Smith kilautti tolppaan oikeasta laidasta. Heti perään Myers karkasi jäähyltä läpi, kun Sutter vapautti tämän syöttämällä kiekon ohi Schmidtin. Lehner kuitenkin ryösti Myersin hanskallaan ja piti vieraat elossa. Minuutti ennen taukoa Theodore tuli hurjalla vauhdilla oikeaa laitaa pitkin maalille, mutta ajautui liiaksi päin Demkoa eikä survomisyritys mennyt patjojen läpi. Kahden erän jälkeen hyökkäysalueajat olivat 3:05-7:45 ja slottivedot 6-15 eli kuitenkin viime peliä paremmin Vegas pääsi laatupaikoille mielestäni.

Päätöserää pelattiin 63 sekuntia, kunnes omissa kolisi. Hughes toi kiekon alueelle vasenta laitaa pitkin ja kiersi maalin. Sitten hän pelasi syvyyteen Millerille, joka nousi esiin ja laukoi kääntörannarin laidasta takakulmaan ohi maskissa olleen Lehnerin. Theodore ei saanut siivottua Petterssonia pois Lehnerin näkökentästä eikä Martinez blokattua laukausta. Vegas otti seuraavaksi alivoiman, jonka aikana Stone pääsi läpiajoon keskialueen riistostaan, mutta Pettersson polki hänet kiinni ja sai pakotettua Stonen ampumaan vaisun jäänuoliaisen. Tuon jälkeen Vegas alkoi nostaa jo riskitasoja, joten isännille avautui paikkoja enemmän. 2v1-hyökkäyksessä Pettersson aikaili kuitenkin liiaksi Millerin poikkisyötön jälkeen, joten Lehner ehti hyvin rannarin eteen. Hetkeä myöhemmin VIrtanen karkasi läpiajoon keskialueen katkosta, mutta ampui päin Lehneriä, joka pelasti jo kolmannen läpiajon käytännössä. Se ei riittänyt, kun tasavajaalla juuri ennen erän puoliväliä Hughes laukoi siniviivan kulmasta kohti takayläkulmaa ja kiekko painui sisään, kun Lehner ei taaskaan nähnyt mitään, kun jälleen Theodore epäonnistui boksaamaan Petterssonin pois maalin edestä.

Päätöskympin alkuun ritarit saivat viimeisen korren, mutta ylivoima oli taas kerran heikkoa kiekon pyöriessä vain takakolmiossa ja Schmidtin laukoessa pari lämäriä viivasta. Avauserässä kyllä molemmat YV-viisikot liikuttivat kiekkoa aiempaa vikkelämmin, mutta pelin edetessä vanhat tavat ottivat vallan eikä Canucksin neliötä saatu hajotettua sivuttaissuunnassa. Kuusi minuuttia ennen loppua Holdenille pedattiin syvyydestä mainio paikka slottiin, mutta hänkään ei osunut maaliin, joten seuraavaksi DeBoer ottikin jo Lehner pois maaliltaan. Minuutin verran Vegas pyöritti kuudella viittä vastaan, kunnes Vancouver pääsi väliin ja Horvat iski tyhjiin Pearsonin syötöstä voimatonta Theodorea vastaan. Lopussa McNabb taklasi vielä puhtaasti Virtasen, joka jäi keräilemään toviksi itseään huomattuaan katujyrän tulevan vastaan vasta viime hetkellä. Lopulliset laukaukset olivat 23-48 maalia kohti, mutta maalit 4-0. Viime pelissä maaliodottamat olivat Vegasin eduksi 4.0-1.3 ja tässä pelissä 4.5-2.5, mutta tällaista jääkiekko välillä on. Eteenpäin. Jossain vaiheessa varianssikäyrien on oltava suotuisia Golden Knightsillekin.

Edessä on ensimmäinen seiskaottelu kotikentällä. Fleury olisi ehkä nyt aika laittaa tuoreena sisään, koska edelleenkään hän ei ole 14 vuoteen hävinnyt varsinaisella peliajalla Vancouverille, joten ainakin jatkoaika olisi taattu. Demkolle edessä on puolestaan kolmas peli neljään päivään, joten kolmas perättäinen sankari-ilta pitäisi olla sula mahdottomuus.

Arvosanataulukko
++
+
+/- Lehner, Holden, Whitecloud, Martinez, McNabb, Carrier, Stephenson, Reaves, Cousins, Roy, Tuch, Marchessault, Smith, Stastny, Karlsson, Stone, Pacioretty
- Theodore, Schmidt,
--

Lehner olisi ensimmäisen maalin voinut ottaa, mutta ei häntä voi tappiosta syyttää, kun kahdelle muulle osumalle hän ei maskin vuoksi voinut mitään ja vastapainona hän otti useamman torjunnan oltuaan nokikkain vastustajan kanssa pitäen siten ritarit elossa.

Puolustuksesta kärkihevoset saavat miinukset. Theodore ei onnistunut boksaamaan Petterssonia pois maalin edestä kahdessa päätöserän maalissa ja yritti vähän liiaksi itse tehdä maalipaikkoja itselleen alivoimaisena haastaen. Schmidt puolestaan oli osasyyllinen avausmaaliin ja jätti huomioimatta selustansa pari kertaa muutoinkin eikä kiekollisenakaan hänellä ollut paras iltansa.

Alaketjuille annan neutraalit arvosanat ihan mieluusti, koska heiltä ei odoteta tulosta kuten kärkiketjuilta. Tuch oli kolmosketjun näkyvin, mutta ruuti oli märkää kriittisellä hetkellä. Roy kirjasi puolestaan jopa seitsemän taklausta. Nelosketju pelasi hyökkäyssuuntaan paremmin kuin muutamana edellisenä iltana.

Kärkiketjujen kohdalla pohdin pitkään, annanko neutraalin arvosanan vai miinusta tuhlaamisesta. Marchessault paransi ainakin suorittamistaan ja oli hyvin nälkäisen ja energisen oloinen jatkuvasti, vaikka merkkautti vain yhden kudin itse, mutta ketjutoverit laukoivat yhteensä 11 kertaa. Kakkosketjusta Karlsson oli minusta ihan OK hyökkäysalueella, mutta omat ratkaisut olivat muiden tapaan liian epätarkkoja ranteella. Pacioretty kirjasi viisi vetoa, mutta ei yksikään ollut kovin vaarallinen. Stone pelasi rutiiniottelun ja kilautti tosiaan kerran ylivoimalla tolppaan sekä voitti varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliskolla hyvin kamppailuja hyytyen sitten vähän loppua kohden.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
7/7 Vegas Golden Knights vs. Vancouver Canucks

Lehner jatkoi maalissa. Ketjut oli laitettu sekoittimeen. Nosek oli mukana nähdä Cousinsin sijasta kokoonpanossa sentteröimässä nelosta. Tuch-Stastny-Roy oli toinen alaketju. Stephenson nostettiin takaisin Paciorettyn ja Stonen väliin, joten Karlsson palasi yhteen veljien Jonathan ja Reilly kanssa.

Laukausyritykset olivat 12-1 kuuden minuutin jälkeen. Paras paikka tuli Stastnylle Theodoren laukoman kiekon reboundista, mutta Demko venytti patjan eteen. Maalilla oli silti nyt ihan eri tavalla ruuhkaa kuin viime peleissä. Vieraiden ensimmäinen kuti oli Edlerin seitsemännen minuutin laukaus siniviivan kulmasta. Parin minuutin päästä Schmidt käveli rauhassa viivasta keskelle, mutta ampui ranteella ohi kilpiyläkulman hyökkäyspään riiston jälkeen. Puolivälissä erää Canucks sai ainoan maalipaikkansa, kun Toffoli latasi Lehnerin syliin päätypassista maalin edestä.

Vegas oli muuttanut ylivoimia. Smith ja Pacioretty olivat nyt siivissä ykkösviisikossa, Karlsson keskellä ja Stone maskissa. Toisessa viisikossa Marchessault ja Martinez olivat siivissä, Stastny keskellä ja Tuch maskissa. Laukauksia Vegas sai aikaan siivistä, mutta ne menivät päin blokkeja. Avauserän lopussa Roy kampitti itsensä boksiin hyökkäyspäästä, mutta Whitecloudin ja Karlssonin johdolla Vegas pelasi mainion alivoiman eikä Vancouver laukonut kertaakaan. Vedot olivat 10-2 avauserän jälkeen kohti maalia. Vierailla oli tasan yksi paikka ja hyökkäysalueaikaa 51 sekuntia.

Toisen erän alussa Stastny koulutti Hughesia maalin edessä, mutta ei onnistunut rystyltä ohittamaan Demkoa. Heti perään Smith laukoi läpiajosta räpylän reunan kautta ohi. Pacioretty lähti sitten istunnolle, mutta McNabb loisti vuorostaan nyt alivoimalla. Ensin hän katkoi Toffolin syötön syvyydestä ristiin Petterssonille. Ilman lavan väliin saamista Elias P. olisi päässyt ampumaan one-timerin hyvästä paikasta. Lopussa McNabb purki toisenkin kerran paineen. Kuudennella minuutilla Lehner torjui vasta ensi kerran erässä venyttyään patjallaan eteen slottilaukaukseen. Tuo oli vasta Canucksin kolmas laukaus koko pelissä häntä kohti. Vancouver oli muutenkin laukonut vain 33 kertaa maalia kohti viimeiseen reiluun kuuteen erään tässä vaiheessa. Yhdeksännellä minuutilla Stephenson loi maalin kulmalta paikan takaviistoon Paciorettylle, mutta tämän rannelaukaus avopaikasta meni suoraan torsoon.

Puolivälissä erää Karlssonin huolimaton syöttö keskialueella johti kääntöön omiin päin. Pettersson laukoi oikeasta laidasta kuitenkin ohi takakulman. Heti perään nähtiin sarjan tärkein torjunta, kun Myers vapautti lätyllään Horvatin ja Boeserin 2v1-hyökkäykseen Martinezia vastaan. Horvat syötti poikittain ja Boeser ampui maalin oikealta kulmalta, mutta Lehner sai jotenkin räpylänsä eteen ja vielä kopattua kiekon. Tuo veti vertoja Fleuryn syksyiselle torjunnalle Toronto-ottelussa. Laukaukset maalia kohden olivat 15-4 tuon torjunnan jälkeen eli lähes kaikki Lehnerille tulleet tilanteet olivat olleet pahoja:


12. minuutilla Karlsson pelasi päädystä maalin eteen Marchessaultille, joka vielä siirsi viereen Smithille, mutta kiekko jäi vähän jalkoihin eikä tämä saanut upotettua sitä tyhjiin, vaan laukaus jäi Demkon varusteisiin. Seuraavalla ylivoimalla Pacioretty puolestaan tulitti taas päin Fantenbergiä. Canucksilla oli 17 blokkia 34 minuutissa kasassa. Ylivoiman jälkeen Nosek oli survomassa reboundia, mutta kiekko ei vain mennyt sisään, vaikka Demko maalin sisään menikin. Hänellä oli 115/116 torjuntaa ottelusarjassa tässä kohden.

3:30 ennen toista erätaukoa Reaves karvatessaan ja taklatessaan kolautti Mottea kupoliin ja lähti ihan ansaitusti suihkun puolelle, joten ei seiskapeliä ilman viiden minuutin alivoimaa Vegasille. Laukaukset olivat 20-5 ennen ylivoiman alkua ja sen päätyttyä päätöserän alussa 21-6, joten tuo kertoo, että kovin hyvä vieraiden YV ei ollut, mutta toisaalta ritarien alivoimapelaajat saavat sulat hattuunsa. Jo alivoiman ensimmäisellä puolikkaalla nähtiin useita purkuja ja mieleen jäivät myös McNabbin sekä Martinezin uhrautuvat blokit oikean siiven laukauksiin.

Ennen päätöserää Reaves valoi uskoa koppikäytävällä ja alivoiman viimeiset puolitoista minuuttia hoituivat yhtä tyylikkäästi kuin ensimmäiset reilut kolme minuuttia. Vegas pääsi jopa alivoimalla puolittaiseen 2v1-hyökkäykseen, mutta Stonen lätty Stastnylle oli huono. Jäähyn jälkeen Karlsson laukoi laidasta takapatjaan, mutta Joonatan ei saanut irtokiekkoa sisään maalin edestä, vaan Demko otti 90. peräkkäisen torjunnan sarjassa. Kuudennella minuutilla Karlsson itse ohjasi slotista takapatjaan ja pienen hässäkän jälkeen kiekko ajautui hänelle seisoville jaloille slottiin, mutta veto kohti puolityhjää maalia ei uponnut, kun jostain tuli eteen vielä vastustajan maila. Parin minuutin päästä Roy laukoi oikeasta laidasta puolestaan tolppaan kesken kulmarallin. Laukaukset olivat 30-12 ennen päätöskymppiä.

Päätöskympin alkuun Pacioretty löi Myersiä käsille, kun tämä oli ampumassa ranteella yläkaarien välistä, mutta Vancouver YV tökki yhä. Boeser laukoi kerran laidasta McNabbia päähän ja toisen kerran toiselta puolelta ohi takakulman kiekon kiertäessä keskialueelle. Kuusi minuuttia ennen loppua Vegas sai vuorostaan ylivoiman, kun Miller esti koukullaan Joonatania laukomasta. Vegas otti aikalisän ja se kannatti. Karlsson kaapi aloituksesta tasapelin Beaglea vastaan, mutta Smith toimitti irtokiekon siniviivaan Theodorelle, jonka rannelaukaus painui ihmisruuhkan läpi ohi Demkon. 33. laukaus sanoi toden ja Demkon 138:40 pituinen nollaputki katkesi. Parin minuutin päästä lopullinen ratkaisu oli lähellä, kun Pacioretty kuljetti yksin kiekon hyökkäysalueella ja osti aikaa laidassa. Stone teki vastaliikkeen syvyyteen, sai kiekon, odotti Schmidtin mukaan tulemista ja syötti sitten tälle b-pisteiden väliin. Nate sai rauhassa tähdätä ilman häirintää, mutta ampui päin.

Demko otettiin maaliltaan minuutti myöhemmin eli 2:30 ennen loppua. Vegas sai kuitenkin nopeasti Tuchin johdolla purun aikaan ja kuskattua kiekon vieraiden siniviivalle. Tuchin ensimmäinen yritys kohti tyhjää ei uponnut, vaan kilpistyi vastustajaan, mutta Stastny poimi jatkokiekon ja pelasi taakse Tuchille, joka sitten kykeni ohittamaan Millerin ja iskemään lopullisen niitin kaksi minuuttia ennen loppua. Päätösminuutilla ykköskentällinen Marchessault-Karlsson-Smith-McNabb-Schmidt sai kunnian puolustaa viimeiset hetket omalla alueella. Boeser kilautti vielä tolppaan, mutta liian myöhään ja viisi sekuntia ennen loppua tuoreet jäälle hypänneet kolmosketjulaiset Roy ja Stastny värkkäsivät yhden osuman tyhjiin, kun Roy syötti kulmasta maalin etukulmalle Stastnylle. Loppuluvut kirjattiin siis kliinisesti 3-0 laukausten oltua maalia kohti 36-14, joten parempi joukkue meni lopulta jatkoon. Esitys vertautui hieman viime vuoden seiskapelin ensimmäiseen 50 minuuttiin eli peli oli kontrollissa koko ajan, mutta nyt tuloksen saaminen kesti vain hieman pidempään ja toki AV-pelaaminen oli eri tasolla, mutta joukkue osoitti olevansa kuitenkin tiukassa paikassa parhaimmillaan.

DeBoerista tuli ensimmäinen NHL-valmentaja, joka on voittanut viisi ensimmäistä seiskapeliään. Lehner puolestaan otti uransa viidennen voiton Canucksista taas nollapelillä. Nollapeli oli hänelle sarjan kolmas, joka sivuaa NHL-ennätystä. Edellisen kerran Michael Leighton on pystynyt kolmeen nollapeliin yhdessä sarjassa vuonna 2010. Suorituksen arvoa korostaa se, että laukauksia ei tässä viimeisessä pelissä tosiaan liiaksi tullut ja suurin osa niistä oli erittäin pahoja. Jossittelu Fleuryn pelaamattomuudesta olisi myös ollut ennennäkemätöntä, jos Vegas olisi tämän pelin hävinnyt ja kuka ties millaisia kauaskantoisia seurauksia sillä olisi ollut Lehneriinkin. Mukavaa oli myös se, että historian ensimmäinen seitsemäs ottelu kotona päättyi voittoon.

Arvosanataulukko
++ Lehner
+ Theodore, McNabb, Martinez, Whitecloud, Schmidt, Karlsson, Stastny, Stone, Smith, Marchessault, Stephenson
+/- Holden, Pacioretty, Tuch, Roy, Nosek, Carrier, Reaves
-
--

Nollapelillä seiskapelissä ja yhdellä huimalla hanskatorjunnalla ansaitsee kaksi plussaa. Puolustuksesta Theodore saa tietysti voittomaalistaan positiivisen merkinnän. Hän laukoi Vegasista eniten kohti maalia kuudesti, vaikka alivoimista johtuen pelasi maltillisesti vain 20:18. Annan plussat myös AV-puolustajille. McNabb-Whitecloud pari pelasi yli seitsemän minuuttia alivoimaa ilman takaiskua ja Schmidt-Martinezkin 3:35. Martinez ja McNabb merkkauttivat kolme blokkia mieheen ja heistä Kings-vahvistus uurasti yli 25 minuuttia, kun hän oli mukana yhä kakkosylivoimassakin. Arvokas siirtotakarajahankinta kerrassaan. Yksi rightin puolustaja riittää konferenssifinaaleihin etenemiseen.

Kärkisenttereistä Stastny pelasi ehkä sarjan parhaan pelinsä tehden 1+1 tehot tyhjiin, mutta sitä ennen ennen kaikkea hän ajoi jatkuvasti maalille ja aiheutti uhkaa siellä, vaikka viimeistely yhä ontui, mutta hän oli ytimessä! Karlsson oli myös hyvä kaapien voittomaalia edeltäneen aloitusvoiton ja loistaen alivoimalla. Viimeistely toki takkusi toisessa päässä hänelläkin, mutta pakosti ketsuppipullo joskus aukeaa taas. Stastny tahkosi myös Stonen parina kolme ja puoli minuuttia alivoimaa onnistuneesti. Roy ja Stephenson muuten pelasivat alivoimaa "vain" kaksi minuuttia, joten DeBoer luotti enemmän Karlsson-Smith ja Stastny-Stone pareihin. Nosek pelasi muuten myös 1:55.

Holden hoiti oman kymmenen minuutin roolinsa moitteetta. Paciorettykin pelasi vain 12 minuuttia alivoimien vuoksi, mutta ehti ampumaan neljästi ja ottamaan kaksi rangaistusta. Voitokkaan illan jälkeen en tohdi antaa kuitenkaan miinusta, kun jäähyistä jälkimmäinen oli kannattava ottaakin. Stephensonille ja Marchessaultille olisi voinut antaa plussat, kun Stephensonkin oli osa onnistuneita alivoimia ja petasi ainakin sen yhden paikan Paciorettylle. Marchessault otti kakkossyötön viimeiseen osumaan ja taklasi seitsemästi. Lisäksi hän alusti Smithille sen yhden mainion tontin ollen hyvin ytimessä ja siksi nyt lennosta itse asiassa siirränkin hänet plussalle Stephensonin kanssa. En toki jaksa pyyhkiä edellistä lausetta enää, heh.

Kolmosketjusta Roy ja Tuch jäivät vähän Stastnyn varjoon, mutta olivat ihan jees hekin. Nelosketjussa Nosek tuli hyvin sisään ja tuntui, että tuo ketju sai taas vaihteeksi ihan kivasti aikaan päätyralleja, mutta ei kuitenkaan maalipaikkoja. Säästän myös Reavesin miinuksilta ulosajosta huolimatta, koska olen hövelillä päällä. Sen ei toki saisi antaa vaikuttaa arvosteluun, mutta menkööt tämän kerran, kun Reaves sitä ennen taklasi viidesti puhtaasti jakaen kovuutta Carrierin viiden taklauksen kanssa ja tosiaan hyökkäyssuuntaan Reaves ehti kuudessa minuutissa olla vahva vääntäjä laidoissa. Joskus vain sen huolimattoman taklauksen piti tuolla pelityylillä ja nyt se tuli seiskapelissä, mutta joukkue onneksi pelasti hänen nahkansa maailmanluokan alivoimapelaamisella. Runkosarjassa takunnut alivoima oli kunnossa ja edeltävien kausien tasolla kreivin aikaan.

 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Toronto
7/7 Vegas Golden Knights vs. Vancouver Canucks

Lehner jatkoi maalissa. Ketjut oli laitettu sekoittimeen. Nosek oli mukana nähdä Cousinsin sijasta kokoonpanossa sentteröimässä nelosta. Tuch-Stastny-Roy oli toinen alaketju. Stephenson nostettiin takaisin Paciorettyn ja Stonen väliin, joten Karlsson palasi yhteen veljien Jonathan ja Reilly kanssa.

Laukausyritykset olivat 12-1 kuuden minuutin jälkeen. Paras paikka tuli Stastnylle Theodoren laukoman kiekon reboundista, mutta Demko venytti patjan eteen. Maalilla oli silti nyt ihan eri tavalla ruuhkaa kuin viime peleissä. Vieraiden ensimmäinen kuti oli Edlerin seitsemännen minuutin laukaus siniviivan kulmasta. Parin minuutin päästä Schmidt käveli rauhassa viivasta keskelle, mutta ampui ranteella ohi kilpiyläkulman hyökkäyspään riiston jälkeen. Puolivälissä erää Canucks sai ainoan maalipaikkansa, kun Toffoli latasi Lehnerin syliin päätypassista maalin edestä.

Vegas oli muuttanut ylivoimia. Smith ja Pacioretty olivat nyt siivissä ykkösviisikossa, Karlsson keskellä ja Stone maskissa. Toisessa viisikossa Marchessault ja Martinez olivat siivissä, Stastny keskellä ja Tuch maskissa. Laukauksia Vegas sai aikaan siivistä, mutta ne menivät päin blokkeja. Avauserän lopussa Roy kampitti itsensä boksiin hyökkäyspäästä, mutta Whitecloudin ja Karlssonin johdolla Vegas pelasi mainion alivoiman eikä Vancouver laukonut kertaakaan. Vedot olivat 10-2 avauserän jälkeen kohti maalia. Vierailla oli tasan yksi paikka ja hyökkäysalueaikaa 51 sekuntia.

Toisen erän alussa Stastny koulutti Hughesia maalin edessä, mutta ei onnistunut rystyltä ohittamaan Demkoa. Heti perään Smith laukoi läpiajosta räpylän reunan kautta ohi. Pacioretty lähti sitten istunnolle, mutta McNabb loisti vuorostaan nyt alivoimalla. Ensin hän katkoi Toffolin syötön syvyydestä ristiin Petterssonille. Ilman lavan väliin saamista Elias P. olisi päässyt ampumaan one-timerin hyvästä paikasta. Lopussa McNabb purki toisenkin kerran paineen. Kuudennella minuutilla Lehner torjui vasta ensi kerran erässä venyttyään patjallaan eteen slottilaukaukseen. Tuo oli vasta Canucksin kolmas laukaus koko pelissä häntä kohti. Vancouver oli muutenkin laukonut vain 33 kertaa maalia kohti viimeiseen reiluun kuuteen erään tässä vaiheessa. Yhdeksännellä minuutilla Stephenson loi maalin kulmalta paikan takaviistoon Paciorettylle, mutta tämän rannelaukaus avopaikasta meni suoraan torsoon.

Puolivälissä erää Karlssonin huolimaton syöttö keskialueella johti kääntöön omiin päin. Pettersson laukoi oikeasta laidasta kuitenkin ohi takakulman. Heti perään nähtiin sarjan tärkein torjunta, kun Myers vapautti lätyllään Horvatin ja Boeserin 2v1-hyökkäykseen Martinezia vastaan. Horvat syötti poikittain ja Boeser ampui maalin oikealta kulmalta, mutta Lehner sai jotenkin räpylänsä eteen ja vielä kopattua kiekon. Tuo veti vertoja Fleuryn syksyiselle torjunnalle Toronto-ottelussa. Laukaukset maalia kohden olivat 15-4 tuon torjunnan jälkeen eli lähes kaikki Lehnerille tulleet tilanteet olivat olleet pahoja:


12. minuutilla Karlsson pelasi päädystä maalin eteen Marchessaultille, joka vielä siirsi viereen Smithille, mutta kiekko jäi vähän jalkoihin eikä tämä saanut upotettua sitä tyhjiin, vaan laukaus jäi Demkon varusteisiin. Seuraavalla ylivoimalla Pacioretty puolestaan tulitti taas päin Fantenbergiä. Canucksilla oli 17 blokkia 34 minuutissa kasassa. Ylivoiman jälkeen Nosek oli survomassa reboundia, mutta kiekko ei vain mennyt sisään, vaikka Demko maalin sisään menikin. Hänellä oli 115/116 torjuntaa ottelusarjassa tässä kohden.

3:30 ennen toista erätaukoa Reaves karvatessaan ja taklatessaan kolautti Mottea kupoliin ja lähti ihan ansaitusti suihkun puolelle, joten ei seiskapeliä ilman viiden minuutin alivoimaa Vegasille. Laukaukset olivat 20-5 ennen ylivoiman alkua ja sen päätyttyä päätöserän alussa 21-6, joten tuo kertoo, että kovin hyvä vieraiden YV ei ollut, mutta toisaalta ritarien alivoimapelaajat saavat sulat hattuunsa. Jo alivoiman ensimmäisellä puolikkaalla nähtiin useita purkuja ja mieleen jäivät myös McNabbin sekä Martinezin uhrautuvat blokit oikean siiven laukauksiin.

Ennen päätöserää Reaves valoi uskoa koppikäytävällä ja alivoiman viimeiset puolitoista minuuttia hoituivat yhtä tyylikkäästi kuin ensimmäiset reilut kolme minuuttia. Vegas pääsi jopa alivoimalla puolittaiseen 2v1-hyökkäykseen, mutta Stonen lätty Stastnylle oli huono. Jäähyn jälkeen Karlsson laukoi laidasta takapatjaan, mutta Joonatan ei saanut irtokiekkoa sisään maalin edestä, vaan Demko otti 90. peräkkäisen torjunnan sarjassa. Kuudennella minuutilla Karlsson itse ohjasi slotista takapatjaan ja pienen hässäkän jälkeen kiekko ajautui hänelle seisoville jaloille slottiin, mutta veto kohti puolityhjää maalia ei uponnut, kun jostain tuli eteen vielä vastustajan maila. Parin minuutin päästä Roy laukoi oikeasta laidasta puolestaan tolppaan kesken kulmarallin. Laukaukset olivat 30-12 ennen päätöskymppiä.

Päätöskympin alkuun Pacioretty löi Myersiä käsille, kun tämä oli ampumassa ranteella yläkaarien välistä, mutta Vancouver YV tökki yhä. Boeser laukoi kerran laidasta McNabbia päähän ja toisen kerran toiselta puolelta ohi takakulman kiekon kiertäessä keskialueelle. Kuusi minuuttia ennen loppua Vegas sai vuorostaan ylivoiman, kun Miller esti koukullaan Joonatania laukomasta. Vegas otti aikalisän ja se kannatti. Karlsson kaapi aloituksesta tasapelin Beaglea vastaan, mutta Smith toimitti irtokiekon siniviivaan Theodorelle, jonka rannelaukaus painui ihmisruuhkan läpi ohi Demkon. 33. laukaus sanoi toden ja Demkon 138:40 pituinen nollaputki katkesi. Parin minuutin päästä lopullinen ratkaisu oli lähellä, kun Pacioretty kuljetti yksin kiekon hyökkäysalueella ja osti aikaa laidassa. Stone teki vastaliikkeen syvyyteen, sai kiekon, odotti Schmidtin mukaan tulemista ja syötti sitten tälle b-pisteiden väliin. Nate sai rauhassa tähdätä ilman häirintää, mutta ampui päin.

Demko otettiin maaliltaan minuutti myöhemmin eli 2:30 ennen loppua. Vegas sai kuitenkin nopeasti Tuchin johdolla purun aikaan ja kuskattua kiekon vieraiden siniviivalle. Tuchin ensimmäinen yritys kohti tyhjää ei uponnut, vaan kilpistyi vastustajaan, mutta Stastny poimi jatkokiekon ja pelasi taakse Tuchille, joka sitten kykeni ohittamaan Millerin ja iskemään lopullisen niitin kaksi minuuttia ennen loppua. Päätösminuutilla ykköskentällinen Marchessault-Karlsson-Smith-McNabb-Schmidt sai kunnian puolustaa viimeiset hetket omalla alueella. Boeser kilautti vielä tolppaan, mutta liian myöhään ja viisi sekuntia ennen loppua tuoreet jäälle hypänneet kolmosketjulaiset Roy ja Stastny värkkäsivät yhden osuman tyhjiin, kun Roy syötti kulmasta maalin etukulmalle Stastnylle. Loppuluvut kirjattiin siis kliinisesti 3-0 laukausten oltua maalia kohti 36-14, joten parempi joukkue meni lopulta jatkoon. Esitys vertautui hieman viime vuoden seiskapelin ensimmäiseen 50 minuuttiin eli peli oli kontrollissa koko ajan, mutta nyt tuloksen saaminen kesti vain hieman pidempään ja toki AV-pelaaminen oli eri tasolla, mutta joukkue osoitti olevansa kuitenkin tiukassa paikassa parhaimmillaan.

DeBoerista tuli ensimmäinen NHL-valmentaja, joka on voittanut viisi ensimmäistä seiskapeliään. Lehner puolestaan otti uransa viidennen voiton Canucksista taas nollapelillä. Nollapeli oli hänelle sarjan kolmas, joka sivuaa NHL-ennätystä. Edellisen kerran Michael Leighton on pystynyt kolmeen nollapeliin yhdessä sarjassa vuonna 2010. Suorituksen arvoa korostaa se, että laukauksia ei tässä viimeisessä pelissä tosiaan liiaksi tullut ja suurin osa niistä oli erittäin pahoja. Jossittelu Fleuryn pelaamattomuudesta olisi myös ollut ennennäkemätöntä, jos Vegas olisi tämän pelin hävinnyt ja kuka ties millaisia kauaskantoisia seurauksia sillä olisi ollut Lehneriinkin. Mukavaa oli myös se, että historian ensimmäinen seitsemäs ottelu kotona päättyi voittoon.

Arvosanataulukko
++ Lehner
+ Theodore, McNabb, Martinez, Whitecloud, Schmidt, Karlsson, Stastny, Stone, Smith, Marchessault, Stephenson
+/- Holden, Pacioretty, Tuch, Roy, Nosek, Carrier, Reaves
-
--

Nollapelillä seiskapelissä ja yhdellä huimalla hanskatorjunnalla ansaitsee kaksi plussaa. Puolustuksesta Theodore saa tietysti voittomaalistaan positiivisen merkinnän. Hän laukoi Vegasista eniten kohti maalia kuudesti, vaikka alivoimista johtuen pelasi maltillisesti vain 20:18. Annan plussat myös AV-puolustajille. McNabb-Whitecloud pari pelasi yli seitsemän minuuttia alivoimaa ilman takaiskua ja Schmidt-Martinezkin 3:35. Martinez ja McNabb merkkauttivat kolme blokkia mieheen ja heistä Kings-vahvistus uurasti yli 25 minuuttia, kun hän oli mukana yhä kakkosylivoimassakin. Arvokas siirtotakarajahankinta kerrassaan. Yksi rightin puolustaja riittää konferenssifinaaleihin etenemiseen.

Kärkisenttereistä Stastny pelasi ehkä sarjan parhaan pelinsä tehden 1+1 tehot tyhjiin, mutta sitä ennen ennen kaikkea hän ajoi jatkuvasti maalille ja aiheutti uhkaa siellä, vaikka viimeistely yhä ontui, mutta hän oli ytimessä! Karlsson oli myös hyvä kaapien voittomaalia edeltäneen aloitusvoiton ja loistaen alivoimalla. Viimeistely toki takkusi toisessa päässä hänelläkin, mutta pakosti ketsuppipullo joskus aukeaa taas. Stastny tahkosi myös Stonen parina kolme ja puoli minuuttia alivoimaa onnistuneesti. Roy ja Stephenson muuten pelasivat alivoimaa "vain" kaksi minuuttia, joten DeBoer luotti enemmän Karlsson-Smith ja Stastny-Stone pareihin. Nosek pelasi muuten myös 1:55.

Holden hoiti oman kymmenen minuutin roolinsa moitteetta. Paciorettykin pelasi vain 12 minuuttia alivoimien vuoksi, mutta ehti ampumaan neljästi ja ottamaan kaksi rangaistusta. Voitokkaan illan jälkeen en tohdi antaa kuitenkaan miinusta, kun jäähyistä jälkimmäinen oli kannattava ottaakin. Stephensonille ja Marchessaultille olisi voinut antaa plussat, kun Stephensonkin oli osa onnistuneita alivoimia ja petasi ainakin sen yhden paikan Paciorettylle. Marchessault otti kakkossyötön viimeiseen osumaan ja taklasi seitsemästi. Lisäksi hän alusti Smithille sen yhden mainion tontin ollen hyvin ytimessä ja siksi nyt lennosta itse asiassa siirränkin hänet plussalle Stephensonin kanssa. En toki jaksa pyyhkiä edellistä lausetta enää, heh.

Kolmosketjusta Roy ja Tuch jäivät vähän Stastnyn varjoon, mutta olivat ihan jees hekin. Nelosketjussa Nosek tuli hyvin sisään ja tuntui, että tuo ketju sai taas vaihteeksi ihan kivasti aikaan päätyralleja, mutta ei kuitenkaan maalipaikkoja. Säästän myös Reavesin miinuksilta ulosajosta huolimatta, koska olen hövelillä päällä. Sen ei toki saisi antaa vaikuttaa arvosteluun, mutta menkööt tämän kerran, kun Reaves sitä ennen taklasi viidesti puhtaasti jakaen kovuutta Carrierin viiden taklauksen kanssa ja tosiaan hyökkäyssuuntaan Reaves ehti kuudessa minuutissa olla vahva vääntäjä laidoissa. Joskus vain sen huolimattoman taklauksen piti tuolla pelityylillä ja nyt se tuli seiskapelissä, mutta joukkue onneksi pelasti hänen nahkansa maailmanluokan alivoimapelaamisella. Runkosarjassa takunnut alivoima oli kunnossa ja edeltävien kausien tasolla kreivin aikaan.

Hieno analyysi taas kerran kiitos. Vancouver taisteli paremmin kuin kukaan osasi odottaa palkintoa ei tullut, mutta positiivisia asioita oli valtavasti Demko aivan käsittämätöntä suorittamista maalinsuulla ja kuplan sisällä stripparien kanssa. Kapteeni Horvat kymmenen häkkiä johdatti joukkoja hienosti. Hughes, Pettersson näyttivät olevan kypsiä isoihin peleihin samoin Miller uskomaton tasonnosto. Negatiivistakin oli myers oli koko playoff kevään aika hukassa ja jäähyili paljon, paransi silti loppua kohden. Boeser, Toffoli, Virtanen akselilta odotettiin enemmän, Virtanen paransi loppua kohden. Boeserin kohdalla en vain voi olla sanomatta,että loukkia epäilen. Toffoli oli paikka paikoin hyvä joskus vähän hukassa. Ketään yksittäistä ei voida syyttää tappiosta, sillä sarjan piti päättyä viimeistään 4-2 vaiheessa. Summa summarum hieno kevät ja varmasti jatkoa edessä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Martinez ja McNabb merkkauttivat kolme blokkia mieheen ja heistä Kings-vahvistus uurasti yli 25 minuuttia, kun hän oli mukana yhä kakkosylivoimassakin.
No tavallaan Kings-vahvistuksia nuo molemmat, Martinez ja McNabb, sillä Kingsissä pelasivat molemmat ennen Vegas-uran alkua. Taisit tarkoittaa Martinezia kuitenkin?
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
1/7 Vegas vs. Dallas

Fleury aloitti maalissa. Ehkä Lehnerille ei haluttu neljättä peliä kuuteen päivään. Cousins otti Reavesin paikan nelosketjussa, mutta muutoin Golden Knights jatkoi samoilla kuin seiskapelissä edellisellä kierroksella.

Laukaukset olivat 8-11 avauserässä. Vegasilla oli vaikeuksia ohittaa Starsin karvaus ja ylittää keskialue. Samat ongelmat olivat jo nähtävissä lohkovaiheen ottelussa Dallasia vastaan ja Vegashan oli lähellä hävitä jo sen noustuaan ohi päätöskympillä tuolloin, mutta jälleen siis Dallasin ohjauspelaaminen oli myrkkyä ritareille. Erän edetessä Vegas alkoikin tylysti dumppaamaan kiekkoa päätyyn ja menemään perään kamppailemaan, kun keskialue oli tukossa. Taklauksia kertyi erässä yhteensä yli 40, joten molemmat kamppailivat hyvin fyysisesti alusta asti eikä maalipaikkoja syntynyt niin hirveästi. Ensimmäinen tuli Oleksiakin harha-avauksesta Cousinsille, mutta tämän rystykuti oli ponneton oikeasta laidasta. Hetken päästä Dallas teki ottelun ainoan maalin, kun Benn laukoi päin Whitecloudia ja irtokiekko ponnahti Klingbergille, joka latasi b-pisteiden välistä alanurkkaan Fleuryn kainalosta ilman maskia. Olisihan tuo veto ehkä ollut otettavissakin, mutta kyllä John pääsi ampumaan melko hyvästä paikastakin ilman estelyitä.

Vegasilla oli avauskympillä yksi mahdollisuus tasoitukseen, mutta Khudobin nollasi patjallaan Smithin yrityksen maalin kulmalta viivatoimitusreboundiin. Erän lopussa Cousins puolestaan tuhlasi yhden paikan maalin kulmalta. Erästä jäivät mieleen myös pari taklausta. Kivirannan taklatessa Stonea tämä näytti saavan pienen iskun samalla leukaperiinsä ja toisessa päässä Stephenson aiheutti taklauksellaan kipua Hintzille.

Toisen erän puolivälissä vedot olivat 9-16 eli Vegasille tuotti yhä hankaluuksia keskialueen ylittäminen ja se pelasi kahdeksan minuutin pätkän ilman laukaustakaan, kunnes nelosketjun pojista Nosek tai Cousins muistaakseni taklasi syvyydessä Benniltä kiekon irti ja Pacioretty pääsi toisesta aallosta ampumaan suoraan syliin. Toisessa päässä Seguin kokeili samassa vaihdossa keskeltä kahdesti Fleuryn ohittamista tuloksetta.

33. minuutilla Radulov tuhlasi one-timerin takatolpalta laukoen ohi ja toisessa päässä Klingberg niittasi rajusti Smithin kulmassa laitaan. Parin minuutin päästä Heiskanen nousi vasenta laitaa ampuen kohti maalia. Hintz laukoi reboundin Fleuryn syliin. Minuutti myöhemmin Stephenson laukoi puolustajan jaloista ranteella Khudobinia päin. Vasta 36. minuutilla Vegas sai aikaan kymmenennen laukauksen kohti maalia. Dallasilla oli samassa ajassa 21 laukausta. Viimeisellä minuutilla Fleury avasi nopeasti keskialueelle ja Karlsson jatkoi pystyyn Smithille, joka pääsi läpi, mutta Oleksiak rikkoi sen verran, että Smithin laukaus meni yli. DeBoer sekoitteli keskiketjuja erän lopussa joukkuetta herättääkseen. Stone pelasi Royn ja Stephensonin kanssa, kun puolestaan Pacioretty-Stastny-Tuch oli toinen ketju. Laukaukset kahden erän jälkeen olivat 12-23.

Päätöserä oli jo parempaa kiekkoa isänniltä, mutta tappioasemassa se luonnollisesti sai muutenkin enemmän kiekonhallintaa. Laukaukset avauskympillä olivat 7-2. Vegasilla oli joitakin puolittaisia paikkoja kuten Tuchin laukaus vasemmalta kaarelta ranteella. Toisessa päässä Gurianov laukoi 2v1-hyökkäyksestä Whitecloudin luistimen kautta takapatjaan. Samassa vaihdossa Whitecloud hankki Kivirannalle jäähyn koukkaamisesta haastamalla tämän jalalla hyökkäysalueella. Ylivoima oli kuitenkin läpi illan kovin ponnetonta. Viisikot olivat samat kuin viime pelissä eli Karlsson ja Smith jatkoivat ykkösviisikossa Stastnyn ja Marchessaultin sijasta. Viimeiseksi jääneellä ylivoimalla paras paikka oli Schmidtin lyöntilaukaus maskitta syliin.

Päätöskympillä Vegas jatkoi näennäistä yrittämistään ja kiri tasoihin laukauksissa lopulta 25-25:een, mutta Dallas puolusti jämäkästi keskustan ja nosteli kiekkoja ilman ongelmia ulos alueeltaan. Fleury otettiin maaliltaan pari minuuttia ennen loppua, mutta eipä sekään auttanut tilanteiden luontiin. Loppuluvut kirjattiin siis 0-1, mutta myös kaksi vuotta sitten Vegas hävisi ensimmäisen ottelun konferenssifinaaleissa, joten ei ole vielä syytä vaipua epätoivoon, koska noin huonolla pelaamisella Dallas oli vain maalin parempi.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury
+/- Schmidt, McNabb, Theodore, Martinez, Holden, Whitecloud, Stastny, Marchessault, Stone, Karlsson, Carrier, Nosek, Cousins, Roy, Tuch, Stephenson
- Smith, Pacioretty
--

Fleury oli Vegasin paras torjuen 24 kiekkoa. En syytä häntä liiaksi päästetystä maalista. Vastapainona oli hyviä lähitorjuntoja. Miinukset annan tasapaksusta nipusta Smithille ja Paciorettylle, jotka pelasivat siivissä ylivoimaa kolme minuuttia ilman laadukkaita laukauksia ja tasaviisikoinkin molemmat hukkasivat pari paikkaa, joista olisi voinut tehdä sen tasoituksen. Melko harmaata oli muu poppoo. McNabb pelasi alakerrasta muuten vain 13:09. Enpä muista, että hänen minuuttinsa olisivat jääneet vähään aikaan noin vähiin, mutta eipä hänestä tietysti hirveästi apuja ole, kun joukkue hakee tasoitusta ja jäälle on laitettava hyökkäyssuuntaan parempia yksilöitä. Hyökkäyksessä nelosketju pelasi puolestaan noin yhdeksän minuuttia, mutta Carrier-Nosek-Cousins kolmikolle olisi voinut vähän enemmänkin jääaikaa antaa, koska heillä riitti sentään vääntövoimaa päädyssä.

*****

KHL-kausi on käynnistynyt, joten on aika päivittää lyhyesti Pavel Dorofeyevin ja Ivan Morozovin tilanne. Ivan on päässyt aloittamaan kauden ylhäällä SKA:ssa ja jatkanut nimellisessä nelosketjussa Marchenkon ja Podkolzinin kanssa kuten viime kauden lopussa. Kahteen peliin tehopisteitä ei ole vielä syntynyt, mutta Morozovilla on yksi laukaus kohti maalia ja aloitusympyrässä hän on jatkanut dominanssiaan lukemalla 63,2%. Jääaikaa on tullut reilut 12 minuuttia peliä kohden.

Dorofeyev puolestaan passitettiin uudessa seurassaan Traktorissa farmiseuraan VHL:ään Mechel Chelyabinskiin, kun laituripaikat ovat menneet edustusjoukkueessa Hykalle, Åbergille, Kravtsoville, Kalininille, Avtsinille, Lazareville, Sharoville ja Fateyeville. Dorofeyev kirjasi kakkossyötön YV-osumaan Mechelin kauden avauspelissä, kun se voitti Almetyevskin 4-3.

HIFK:n U20-joukkue aloitti puolestaan kautensa kahdella pelillä viikonvaihteessa. Kallionkieli ei ainakaan vielä ollut kokoonpanossa, joten olen huolestunut siitä, että mahtaakohan hän vielä perjantainakaan olla mukana Kupittaalla, toivottavasti.

Viimeinen asia on kaikkein tärkeä. Isoveli Suomi -ohjelmassa on mukana näemmä VGK-henkinen 34-vuotias Marko. Jääkiekkoa ja salibandya harrastavan miehen tarkempi esittely löytyy tästä: Marko Tuon lippalakin vuoksi ainakin minä hyppään Markon vankkureihin tällä BB-kaudella toivoen hänelle mahdollisimman pitkäkestoista asukaskokemusta. Mahdollinen 12-viikkoinen tulospiilo NHL:n pudotuspelien ollessa käynnissä on toki sellainen ratkaisu, johon en itse pystyisi.

 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eipä ollut paljon ylhäältä karvaamistakaan Vegasilta tässä pelissä. Hidasta oli meno, ja syötöt harakoille. Ja vähät laukaukset sitten tuttuun tyyliin suoraan maalivahdin vartaloon.
 
Viimeksi muokattu:
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/7 Golden Knights vs. Stars

Lehner palasi maaliin. Ketjuja oli sekoitettu sen verran, että vain Karlssonit jatkoivat yhdessä. Kakkosketju oli muodossa Tuch-Stephenson-Stone, kolmas Pacioretty-Stastny-Roy ja neljäs Carrier-Nosek-Reaves. Cousins putosi takaisin katsomoon.

Avauskympillä laukaukset olivat 5-4 Vegasille kohti maalia. Peli näytti hyvin samalta kuin ensimmäisessä kohtaamisessa. Molemmat ottivat toisiltaan välittömästi tilan ja ajan pois eli kiekkoa ei ollut yhtään aikaa hautoa ennen kuin vastustaja oli jo iholla. Pelin vaatimustaso oli korkealla. Golden Knights oli kiekossa vähän enemmän prosentein 55-45, mutta alussa keskialueen ylittäminen oli yhä hankalahkoa. Toki 16 kontrolloitua alueelle tuloa Vegas sai erässä aikaan, mutta viimeistään siniviivan jälkeen keinot tuntuivat loppuvan kesken eikä maalille ollut asiaa, vaan vedot lähtivät kaukaa. Avauskympillä parhaat paikat olivat Radulovin one-timer slotista päätypassiin ja Royn rannelaukaus slotista Khudobinin hanskaan. Reaves hankki isännille yhden ylivoiman, kun Klingberg esti häntä kiekottomana, mutta ylivoima oli huono ilman laukaustakaan kohti maalia. 13. minuutilla Stone punnersi kulmasta maalille, mutta ei onnistunut rystyltä ohittamaan sivuttaisliikkeessä Khudobinia. Erän lopussa puolestaan Pacioretty laukoi laidasta patjaan ja Roy pääsi reboundiin, mutta viime hetkellä hänen mailansa nostettiin ylös. Laukaukset erässä olivat 8-5, joten omiin päin Vegasin tasapaino oli hyvin kunnossa, vaikka edellisestä hyökkääjän tekemästä maalista maalivahtia vastaan oli kulunut jo 271 minuuttia erän jälkeen.

Toisen erän alussa Starsin ylivoimalla Perry pyörähti päädystä maalin eteen terävästi, mutta muita paikkoja se ei luonut. Viidennellä minuutilla Vegas meni johtoon upean 4v3-hyökkäyksen päätteeksi, kun vieraiden vastaanottava kolmikko sahattiin pinoon. Roy löysi toisesta aallosta McNabbin, joka syötti keskeltä laitaan Paciorettylle ja tämä jatkoi maalin eteen ohi Hanleyn Stastnylle, joka ohjasi kiekon vihdoin maaliin. Hyökkääjien maaliton putki kesti kaikkiaan 276:24. Theodorekin pääsi plussalle otettuaan painavan niitin vastaan vastahyökkäystä käynnistäessään. Golden Knightsin ottelun alkupuoliskon ehkä paras ketju sai ansaitun palkinnon. Kahdeksannella minuutilla myös hyvin pelannut Karlssonin ketju hankki ylivoiman, kun Perry kampitti Marchessaultin. Ylivoimalla Karlsson sai pitkästä aikaa onnistumisen lauottuaan vasemmasta siivestä ranteella kiekon längistä sisään Heiskasen tehtyä maskia epäonnistuneella blokilla. Osuma taisi olla Wiljamille toinen viimeiseen 11 peliin. Avauskympin lopussa Radulov löi turhautuneena Stonea tassuille. Vegas meni hetkeksi 3-0 johtoon toisella YV-osumalla, kun Karlsson pudotti laidasta viivaan ja Theodore lämäsi kiekon sisään, mutta samalla maskissa olleista Smithista ja Paciorettysta jälkimmäisen luistin osui Khudobiniin, joten osuma hylättiin.

Laukaukset olivat 21-9 32 minuutin jälkeen, joten luvut olivat päinvastaiset avauskohtaamiseen nähden. 34. minuutilla Benn tuli jäähyltä pois sopivast ja vapautti keskialueelta Janmarkin läpiajoon, mutta Lehner nollasi hänet. Minuutin päästä Vegas laittoi jo naulaa arkkuun, kun 3v1-vastahyökkäyksestä peli muuntui 3-0:aan. Bowness oli juuri laittanut isot härät yhteen eli Bennin, Seguinin ja Radulovin. Heidän hyökkäysalueen kulmarallinsa päättyi siihen, kun Oleksiak/Sekera oli tullut viivasta vastaan irtokiekkopainiin, mutta Roy sai chipattua kiekon ulos alueelta eikä Seguin tai Benn ollut jäänyt varmistamaan, joten Vegas pääsi 3v1-hyökkäykseen Klingbergia vastaan, jolle ei jätetty mahdollisuuksia, kun Stephenson syötti vasemmalta toiseen aaltoon ehtineelle Roylle, joka palautti takaisin ja sitten Stephenson antoi poikkisyötön takatolpalle liukuneelle Nosekille, joka naulasi toinen polvi jäässä kiekon pönttöön. Herranpieksut mikä maali. Erän lopusta jäivät mieleen Paciorettyn ja Reavesin painavat taklaukset Faksaan ja Comeauhun (?). Viimeiset kaksi minuuttia Vegas pelasi alivoimalla, mutta senkin aikana paras tilanne oli Smithin tuhlattu rystynosto läpiajosta. Alivoima tapettiin kunnialla neljää hyökkääjäparia (Karlsson-Smith, Stastny-Stone, Roy-Stephenson, Nosek-Tuch) käyttäen eikä Dallas saanut kertaakaan kuviota kuntoon.

Päätöserään Oettinger vaihdettiin maaliin. Erän alussa Hintz otti yhden kivuliaan blokin käsivarteen, mutta palasi vielä kehiin käytyään kopissa ensin. Kuudennella minuutilla Dallas sai parhaan paikkansa avauskympillä, kun Holden rynni vähän ohi keskialueella jättäen Whitecloudin ottamaan vastaan 2v1-hyökkäystä. Janmark syötti Perrylle maalin eteen ja tämä ohjasi läheltä patjaan. Laukaukset kohti maalia avauskympillä olivat 0-5, joten Vegas vain puolusti johtoa kliinisesti. 12. minuutilla Oettinger sai ensimmäisen torjuntansa torjuen Whitecloudin siniviivalaukauksen ja sen reboundin maalin kulmalta. Pacioretty puolestaan kilautti tolppaan viisi minuuttia ennen loppua vasemmasta laidasta. Lopussa Dallas otti ajoissa maalivahdin pois saamatta mitään aikaan, joten sarja tasoittui lukemiin 1-1. Lehner pelasi jo neljännen nollapelin sarjassa. Nollaputki on kestänyt 131 minuuttia ja matkaa playoffien seuraennätykseen on 12 minuuttia. Ennätys on Fleurylla avauskaudelta (Kings G4, Sharks G1, Sharks G2). Hyvä kasvojenpesu kaikkinensa joukkueelta, jollaista sopi odottaakin. Ennustan sarjan olevan 2-2 neljän pelin jälkeen, joten olemme aikataulussa.

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, Pacioretty, Stastny, Roy, Karlsson, Nosek, Stephenson, McNabb
+/- Theodore, Martinez, Schmidt, Holden, Whitecloud, Carrier, Reaves, Marchessault, Smith, Stone, Tuch
-
--

Puolustajista kukaan ei oikein noussut ylitse muiden, mutta McNabb oli hyvin mukana avausmaalissa ja hankki ainakin yhden jäähyn vastustajalle, joten hän saa plussan. Jämäkkä esitys myös omissa. Lehner saa plussan nollapelistään. Janmarkin pysäyttäminen oli merkittävä asia toisessa erässä hetki ennen 3-0 osumaa. Hyökkääjistä Stastnyn ketju saa kokonaisuudessaan plussat. Jokaiselta pirteää tekemistä, jopa Paciorettylta. Pidin siitä, että ylivoimalla hän liikkui välillä maskiin ja Smith otti hänen paikkansa siivestä vuorostaan, koska Max ei nyt vähään aikaan ole onnistunut noissa laukauksissaan oikeasta laidasta. Karlssonin ketju oli myös hyvä, mutta Smith ei vieläkään saanut mistään sisään, joten vain Karlsson saa plussan. Marchessault hankki yhden ylivoiman ja laukoi neljästi, mutta kiikareiden takia en anna plussaa. Nosek ja Stephenson olivat kolmannen maalin viimeistelijöitä Royn tehtyä suurimman alustuksen. Roy oli myös avausmaalissa vahvasti esillä ja kirjasi siihen kolmossyötön vietyään kiekon ensin hyökkäysalueelle.

***

BB-Markosta on paljastunut uusia asioita. Hän kannattaa myös Floridaa, Rangersia ja yleisesti NHL:ssä pelaavia suomalaisia, joten kyseessä ei ole vain Vegasin mies, pirskatti.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Avauskympillä laukaukset olivat 5-4 Vegasille kohti maalia. Peli näytti hyvin samalta kuin ensimmäisessä kohtaamisessa.
Ei kyllä minun silmissäni. Vegas oli ihan toisella jalalla ja yritteliäisyydellä liikkeellä alusta asti. Usein katson tuon pelin aloituskiekontiputuksen, ja aika usein voi pelin voittajan ennustaa sen perusteella, kuka voittaa tuo ensimmäisen face-offin. Ja ensimmäisen maalin tekeminen on sitten viimeistään selvä merkki siitä, kuka pelin tulee voittamaan! Tällä kertaa Vegas vei noi kaikki (avausaloitus, ensimmäinen maali, ja voitto). Viime kerralla ne menivät vuorostaan Dallasille kaikki. Jne.

Osuma taisi olla Wiljamille toinen viimeiseen 11 peliin.
Noin minäkin muistelisin.

Herranpieksut mikä maali.
Niinpä! Näitä lisää, kiitos.

Lehner pelasi jo neljännen nollapelin sarjassa.
No ei ainakaan tässä sarjassa. Ehkä koko tämän vuoden playoffsien aikana.

Jokaiselta pirteää tekemistä, jopa Paciorettylta. Pidin siitä, että ylivoimalla hän liikkui välillä maskiin ja Smith otti hänen paikkansa siivestä vuorostaan, koska Max ei nyt vähään aikaan ole onnistunut noissa laukauksissaan oikeasta laidasta.
Hyvä huomio. Huomasin itsekin, että Mad-Max ei laukonutkaan joka kerta, kun sai kiekon! Ja taisi tosiaan olla maskimiehenäkin hetken, mitä en ole häneltä ennen nähnyt. Tosiaan noissa hänen laukauksissaan ei osumaprosentti taida kovin korkea olla. Jaa, no on se sentään kymmenen prosentin luokkaa. Paljon parempi kuin Marchessaultilla, joka on lauoskellut suunnilleen yhtä ahkerasti. Pitäisiköhän huolestua Joonatanin tuloksettomuuden johdosta? No, kyllä hän sentään peliä järjestelee.

BB-Markosta on paljastunut uusia asioita. Hän kannattaa myös Floridaa, Rangersia ja yleisesti NHL:ssä pelaavia suomalaisia, joten kyseessä ei ole vain Vegasin mies, pirskatti.
Harmi! Ei näy sarja täällä, mutta emme me hänestä taida uutta Vegasin kirjoittajaa sitten saada!
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3/7 Dallas vs. Vegas

Lehner jatkoi maalissa ja kenttäpelaajistossakaan ei ollut muutoksia. Stone ja Tuch jatkoivat Stephensonin laidoilla sekä Pacioretty ja Roy Stastnyn.

Avauskympillä laukaukset olivat 3-3. Kumpikin puolusti jämäkästi, karvasi melko hyvin ja blokkasi laukauksia. Molemmat joukkueet saivat puolittaisia ohjauspaikkoja maalin edessä. Dallasin paras paikka tuli Raduloville ja Vegasin puolestaan Stonelle Tuchin lauottua ranteella viivasta kohti maalia tutun kiertonsa päätteeksi.

Avauserän toisen puolikkaan alkuun Vegas joutui alivoimalle. Pacioretty riisui laidassa Kivirannalta kypärän jäähyn arvoisesti, mutta Vegas purki neljästi eikä Dallas saanut kutiakaan, joten tuloksena oli 19. perättäinen onnistunut alivoima ja samalla Lehner otti Fleuryn pudotuspelien nollaputken seuraennätyksen. Alivoiman jälkeen Tuch karvasi Heiskaselta kiekon omalla alueella ja käynnisti vastahyökkäyksen. Dickinson ehti blokkaamaan kuitenkin Theodoren laukauksen. 16. minuutilla puolestaan Stephensonin ketju pääsi 3v2-hyökkäykseen, mutta Stonen syöttö maalin eteen Chandlerille jäi liian taakse. Jatkotilanteessa Tuch kellisti Seguinin maalin takana. Viimeisellä minuutilla Oleksiak kamppasi keskialueella Tuchin, mutta Vegas ei luonut ylivoimalla mitään. Laukaukset maalia kohti olivat 12-4, mutta nuo numerot mairittelevat ritareita.

Toisen erän alun jämäylivoimalla Smithille pedattiin paikka neliön keskelle, mutta tämä ampui Khudobinin syliin. Toisella minuutilla Martinez avaus katkottiin keskialueella ja seurauksena oli puolittainen 2v1-tilanne omiin, mutta Lehner koppasi räpylään Bennin laukauksen vasemmalta. Heti perään Heiskanen takakarvasi Joonatanilta kiekon Vegasin 2v1-hyökkäyksessä ja hetken päästä vapautti Kivirannan läpiajoon, mutta Lehner pysäytti tämän kahdesti hanskallaan. Reboundtorjunta oli vielä komeampi. Kuudennella minuutilla Stone laukoi paikoiltaan läheltä siniviivaa ylärimaan Khudobinin hanskan kautta. Hetken päästä Theodore menetti maalin takana kiekon Faksalle, joka petasi paikan maalin eteen Kivirannalle, mutta Lehner torjui jälleen massiivisella kehollaan. Ennen erän puoliväliä Vegas menetti Nosekin, kun tämä ei huomannut Sekeran taklausta ollessaan kiekottomana. Nosek poistui heti koppiin eikä enää palannut, joten näimmekö hänet viimeistä kertaa ikinä Golden Knights -paidassa jäällä?

Ottelun toisen puolikkaan alkuun Smith syötti laidasta keskelle ohi Klingbergin Marchessaultille, joka ampui suoraan syliin. Nosekin tiputtua kokoonpanosta sentterit kiersivät ja ketjut elivät loppupelin ajan. 17. minuutilla Roy ampui pari kertaa terävästi laidasta. Tuossa vaihdossa hän pelasi muuten Paciorettyn ja Smithin keskellä. Heti perään Dallasin ykkönen alisti Vegasin nelosta kulmarallillaan, mutta Seguinin syöttö takatolpalle kohti Radulovia ei pudonnut lapaan. Minuutti ennen taukoa pitkän oman pään pyörityksen jälkeen Karlsson karkasi läpiajoon polkemalla ohi Klingbergin, mutta kiekko pyöri sen verran, että Wiljami käytännössä kuljetti kiekon päin Khudobinia. Viisitoista sekuntia ennen erätaukoa puolestaan Dallas meni johtoon, kun Stone pelasi huolimattomasti siniviivassa alimpana pelaajana laukoen päin Oleksiakin blokkia. Comeau ja Heiskanen vapauttivat Oleksiakin läpiajoon, kun Stone kompuroi menetyksensä jälkeen. Martinez ehti luistelemaan Oleksiakin kiinni, muttei halunnut rikkoa, vaan ohjasi rystylle. Lehner ei ollut tasapainossa ja päästi rystyuiton patjansa kautta maaliin, mutta suurin syyllinen oli Stone, jonka olisi pitänyt olla paljon huolellisempi kiekollisena. Lehnerin nollaputki päättyi ajassa 171:28.

Päätöserän alussa keskialueen käännöstä Dallas sai 2v1-hyökkäyksen. Whitecloud ei saanut katki Radulovin syöttöä Seguinille, joka ampui one-timerin päin Lehneriä. Minuutin päästä Vegas oli kahden miehen ylivoimalla, kun Klingberg nosteli ensin kiekon katsomoon ja perään Comeau kamppasi laidassa Paciorettyn. Aikalisän jälkeen Pacioretty pedattiin one-timer siten, että Theodore ja Stone vaihtoivat paikkoja, mutta Lindell blokkasi vedon oikeasta siivestä. Heti perään Theodore kilautti tolppaan lyöntilaukauksella. Yhden miehen ylivoimalla Vegas tuli kuitenkin tasoihin, kun Theodoren rannari viivasta meni ohi jäähyltä tulleen Klingbergin blokin Faksan mailan kautta sisään. Smith teki myös maskia. Stone sai ykkössyötön ja päätti neljän pelin pisteettömän putken.

Kuudennella minuutilla Stastny oli Joonatanin ja Reillyn välissä jäällä. Tuo ketju mylläsi minuutin isäntien alueella ja loi muun muassa Whitecloudille mainion paikan syvyydestä oikealle kaarelle. Ennen erän puoliväliä Whitecloudille pedattiin identtinen paikka oikealle kaarelle, mutta taaskaan laukaus ei löytänyt tietään verkon perukoille ihmismeren välistä. Tuonkin paikan loi Marchessault-Stastny-Smith ketju. Välissä kuitenkin Dallas meni 2-1 johtoon, kun keskialueen käännöstä Seguin vapautti Bennin ampumaan vapaasti vasemmasta laidasta ja tämä lirutti kiekon längistä sisään, kun Lehner lopulta avasi haaransa suljettuaan ne jo hetkeksi.

Puolivälissä erää Karlsson karvasi kiekon Oleksiakilta ja ampui nopeasti, mutta Khudobin oli hereillä. 13. minuutilla Vegas tasoitti, kun Tuch taas kerran punnersi syvyydestä laidan kautta kiertäen slottiin ja ampui ranteella kohti maalia. Kiekko meni Stonen kautta sisään maalin kulmalta. Heiskanen tuuppasi häntä kevyesti kohti Khudobinia samalla, joka ei ollut parhaassa torjunta-asennossa, joten Dallas haastoi maalin hölmösti tuloksetta antaen vieraille ilmaisen ylivoiman, jonka aikana Pacioretty sai tähdätä ikuisuuden oikeasta laidasta saatuaan poikittaissyötön, mutta Khudobin nollasi hänet eikä Stonekaan saanut reboundia survottua sisään. Ylivoiman lopussa Stone syötti poikittain Paciorettylle ja tämä jatkoi vielä maalin eteen Smithille, mutta Khudobin venyi patjatorjuntaan. Laukausyritykset olivat tässä erässä noin 7-40 loppujen lopuksi. Viimeisellä sekunnilla Dallas oli silti lähellä voittomaalia, kun Seguin katkaisi Schmidtin purkuyrityksen lasin kautta ja pelasi eteenpäin Bennille, mutta Lehner torjui hänen terävän laukauksen slotista, joten edessä oli jatkoerä. Laukaukset kohti maalia olivat varsinaisella peliajalla 22-40.

Jatkoaikaa pelattiin vain puoli minuuttia. Smith kuljetti oikeaa laitaa hyökkäysalueelle, mutta kiekko iskettiin irti hänen lavastaan. Schmidt oli jo lähtenyt tukemaan hyökkäystä eikä Stastny jäänyt varmistamaan, joten McNabb oli yksin alhaalla eikä ehtinyt liikkumaan Dallasin oikeaan laitaan, jonne Radulov sai kiekon Pavelskin poikkikentän syötöstä. Radulov pääsi vapaasti luistelemaan oikealle b-pisteelle ja laukoi tarkasti vasempaan alakulmaan tolpan kautta. Kun et tee, vastustaja tekee.

Arvosanataulukko
++
+ Tuch, Karlsson
+/- Lehner, Schmidt, McNabb, Theodore, Martinez, Holden, Whitecloud, Stone, Carrier, Nosek, Reaves, Smith, Marchessault, Pacioretty, Stephenson, Roy, Stastny
-
--

Tuch oli ihan pirteä ja saa plussan siksi. Laukauksia kohti maalia kertyi kolme ja lisäksi yksi syöttöpiste. Laituripartneri Stone olisi saanut miinuksen, jollei hän olisi ollut päätöserässä niin hyvä ansaituin 1+1 tehoin, mutta myös silmätestini piti hänestä silloin, kun joukkue piti raahata tasoihin. Maalissa Lehner otti hyviä torjuntoja, vaikka maaleista kaikki olisivat kuumana iltana olleet estettävissä, joten en rokota miinuksella tappiosta.

Puolustuksesta ei oikein kukaan ansainnut plussaa. Theodore teki toki maalin, mutta pelasi omalla alueella vähän heikomman ottelun. Whitecloudilla oli maalipaikkoja päätöserässä puolestaan, muttei maistunut. Ykköspari oli jäällä Dallasin kahden viimeisen osuman aikana, mutta virheitä tapahtui jo aiemmin, joten en syytä heitä. Puolustajat laukoivat hyvin tasaisesti kohti maalia. Schmidt laukoi vähiten (1) ja Theodore (4) eniten. Muut mahtuivat tuohon väliin.

Hyökkäyksessä Karlsson pelasi mielestäni hyvin, vaikka tuhlasi läpiajon, mutta omalla alueella hän oli todella jämäkkä hoitaen väkisin muutaman kerran kiekon keskialueen puolelle. Hän oli myös alustamassa 2-2 tasoitusta. Marchessault ja Smith pelasivat ihan hyvin yhteen tasaviisikoin, mutta tulosta ei tullut, joten arvosana on neutraali, vaikka pidin muutoin heidän kemiastaan oli keskellä sitten Karlsson tai Stastny, joka oli päätöserässä erinomainen, mutta osasyyllinen sitten jatkoerämaaliin, kun hän ei jäänyt varmistamaan, mutta toisaalta Vegasin tapaan kuuluu hyökätä jopa neljällä, joten virhe ei ole miinuksen arvoinen. Paciorettyn kuiva kausi jatkui yhä, vaikka paikkoja oli varsinkin ylivoimalla. Viimeiseen kahdeksaan otteluun hän on tehnyt kaksi maalia ja nekin tulivat samassa pelissä, ei hyvä. Laituripari Roylla oli vähän hiljaisempi ilta lukuun ottamatta toisen erän lopun yhtä vaihtoa. Nelosketjulaiset olivat myös pimennossa ja Nosekin putoamisen jälkeen vain Carrier näkyi pari kertaa pelin ytimessä. Reaves pelasi 7:15 ainoastaan.

***

Ei kyllä minun silmissäni. Vegas oli ihan toisella jalalla ja yritteliäisyydellä liikkeellä alusta asti. Usein katson tuon pelin aloituskiekontiputuksen, ja aika usein voi pelin voittajan ennustaa sen perusteella, kuka voittaa tuo ensimmäisen face-offin. Ja ensimmäisen maalin tekeminen on sitten viimeistään selvä merkki siitä, kuka pelin tulee voittamaan! Tällä kertaa Vegas vei noi kaikki (avausaloitus, ensimmäinen maali, ja voitto). Viime kerralla ne menivät vuorostaan Dallasille kaikki. Jne.

No ei ainakaan tässä sarjassa. Ehkä koko tämän vuoden playoffsien aikana.


Hyvä huomio. Huomasin itsekin, että Mad-Max ei laukonutkaan joka kerta, kun sai kiekon! Ja taisi tosiaan olla maskimiehenäkin hetken, mitä en ole häneltä ennen nähnyt. Tosiaan noissa hänen laukauksissaan ei osumaprosentti taida kovin korkea olla. Jaa, no on se sentään kymmenen prosentin luokkaa. Paljon parempi kuin Marchessaultilla, joka on lauoskellut suunnilleen yhtä ahkerasti. Pitäisiköhän huolestua Joonatanin tuloksettomuuden johdosta? No, kyllä hän sentään peliä järjestelee.
Juu, Lehnerille nollapeli oli tosiaan neljäs playoffeissa. Hyväksyn myös erilaisen näkemyksesi kakkospelin alusta. Mitä tulee Paciorettyyn, kuten kirjoitin ylempänä, hän on jäänyt maaleitta seitsemässä pelissä viimeisestä kahdeksasta, joten jotain tulisi keksiä varsinkin ylivoimalla hänen rooliinsa, koska eivät nuo laukaukset oikeasta siivestä vain löydä tietään maaliin. Toisaalta, eipä sinne ole asettaa hirveästi parempiakaan maalintekijöitä. Ehkä Tuchin voisi nostaa kakkosviisikosta ykkösylivoiman vasempaan siipeen ja Stone voisi jakaa hänelle one-timereita neliön läpi. Karlsson tai Smith olisi maskissa. Toki Tuchinkin maalivire on vähän laantunut muun joukkueen tavoin. Tai sitten Stone voisi itse olla ampujan paikalla, koska hän on kuitenkin seitsemän maalia tehnyt toistaiseksi ja Stastny voisi olla oikeassa siivessä pelinrakentajana.

Vielä yksi asia. Suosittelen lukemaan tämän artikkelin Shea Theodoresta: Breaking Down Shea Theodore's Offensive Impact

Fantastinen lukuelämys, joka herätti minuakin hieman miettimään tarkemmin, että mikä Theodoren merkitys oikeasti on tälle joukkueelle. Ongelmana on se, että Theodoren positiivinen vaikutus maaliodottamiin ei realisoidu tulostaululle, vaan joukkue tekee paremmalla tehokkkuudella maaleja silloin, kun hän on penkillä. Lisäksi häntä tosiaan suojellaan melko paljon eli Theodore pelaa itse asiassa vähemmän vastustajan parhaita ketjuja vastaan kuin keskimääräinen puolustaja NHL:ssä, kun McNabb ja Schmidt pelaavat NHL:n neljänneksi ja kuudenneksi vaikeimpia minuutteja.

Toinen mielenkiintoinen lause oli tämä: When Shea Theodore is on the ice, the Golden Knights cannot finish their chances. Over the past two seasons, they have scored 25 fewer goals than expected with him on the ice, and the effect has been pretty sustained year-over-year. When he’s on the bench? They’re actually an above-average finishing team. Uskomatonta, mutta totta. Vaikka Theodore on eliittiä kiekon kuskaajana, hänen ollessaan jäällä joukkue ei viimeistele samalla tehokkuudella kuin hänen ollessaan vaihdossa. Syiksi ehdotettiin, että Theodore luo paljon reboundeja laukauksillaan, joita hyökkääjät eivät vain viimeistele, Theodoren määrä ennen laatua -lähestysmistapa hyökkäyspelin luonnissa johtaa vastineen pienenemiseen tai että Vegas saa enemmän hyökkääjien kautta luotuja maaleja vastahyökkäyksistä, kun Theodore ei ole kuskaamassa kiekkoa.

Reboundteoria piti sinällään kutinsa, että Stastny ja Marchessault saavat esimerkiksi paljon reboundpaikkoja, mutta ovat heikoimpia viimeistelijöitä noista paikoista koko liigassa. Stastny oli koko liigan heikoin reboundien hyödyntäjä tehden 3,8 maalia vähemmän kuin odotusarvo olisi. Marchessault oli listan neljäs edellään Saad ja Radulov. Samaan teemaan liittyy tämä lainaus: Theodore is a big part of that gap; among defencemen he ranked 2nd in individual rebounds created, 4th in on-ice rebounds, 2nd in expected goals from on-ice rebounds, and 6th in on-ice rebound goals above expected with -4.7. In 2018-19, his rebound finishing numbers were even worse, as Vegas scored seven fewer goals than expected off of rebounds with him on the ice.

There are two possible non-exclusive explanations for this. The first is what Patrick said. Guys like Stastny and Marchessault are talented, but they’re not exactly garbagemen. Scoring goals in tight on a scramble is a lot different than sniping one off the rush, and Vegas lacks guys at the top of the roster who can be relied upon in these situations - their highest-ranked player in terms of rebound finishing was Max Pacioretty, who ranked 51st. He even noted that Vegas’ top players use relatively flat stick blades ill-suited for putting away rebounds (as opposed to the toe-curves favoured by the players who outscored expectations).

The second is that these chances - the ones that Theodore generates at a high level - are systematically overrated by expected goals models. For example, in MoneyPuck’s model, which was invaluable for this research, these types of shots were worth ~801 expected goals, but only 691 went in this season.


Mitä tulee vastahyökkäyksiin, artikkelin johtopäätös oli seuraava: Vegas’ top forwards are primarily skilled at finishing off the rush, and Theodore doesn’t generate those types of chances in favour of a more positional attack.

Lainaus liittyen laukausvolyymiin: When Theodore is on the ice Vegas puts a lot of pucks on the net, including plenty of relatively harmless perimeter chances. They also score far fewer low-danger goals than expected. Those shots - because they don't go in - turn into high-xG rebounds, which then also don't go in. When watching Theodore’s unit established in the offensive zone, I noticed in a lot of cases that they lacked a sustained screen in front of the net in favour of fanning out and leaving passing options more open. This led to some great one-time chances and passing plays, but also meant that the opposing goalie could clearly see a lot of the shots from the perimeter.

Viimeiset johtopäätökset: The gap in finishing that turns Vegas from a top three team in the league into a mid-tier goal share squad is directly traceable to the presence of #27 on the ice. This is pretty concerning for a guy who is a.) an offensive defenceman and b.) sheltered to an unmatched extent.

Like I said before, there are two ways to interpret what I’ve found about Theodore.


 1. Shea Theodore’s elite expected goal-driving is empty-calorie - these chances are high quality in name only and are being over-estimated by the current models. What’s the benefit of all these scoring chances if they’re not ever going to go in? The thing that makes Shea Theodore elite - his ability to drive scoring chances - is misleading, and at the end of the day what matters is creating goals, not expected goals.
 2. It is not Shea Theodore’s fault that Vegas’ forwards can’t put a rebound in the net. Generating scoring chances as a defenceman by shooting the puck a lot is valid regardless of whether the forwards put in front of him are capable of playing that kind of game. Theodore is elite at driving shots and scoring chances, getting shots in close, carrying the puck, and setting his teammates up with crisp breakout passes. He doesn’t choose the system or personnel in front of him.
I think both takes are valid, and they could both be partly true - Theodore could simultaneously be overrated by expected goals but also let down by his Vegas teammates.

Pitääpä jatkossa tosiaan seurata tarkemmin, että miten Theodoren luomia reboundeja hyödynnetään vai hyödynnetäänkö jatkossakin yhtä heikosti. Samoin Theodorea ei olisi minusta tarpeen suojella niin paljoa kuin nyt on tehty.

EDIT: Jaaha, Kallionkieli ei ole vielä tänäänkään HIFK:n U20-joukkueen kokoonpanossa, joten vierailu Kupittaalle on peruttu. Surullista.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Hyvin toimi taas tämä teoriani siitä, kuka pelin voittaa. Dallas vei pudotuskiekon pelin alussa, teki ensimmäisen maalin, ja vei pelin voiton.

Joo, hyvää juttua Theodoresta. Tuon olen vähän huomannutkin, että vaikka kaveri näyttävästi kiekkoa ylös tuo ja maalille heitteleekin kiekkoa paljon, harvemmin se maaliin menee. Joskus kuitenkin aina, kun tarpeeksi yrittää, mutta työmäärään nähden liian harvoin. Olen jo toitottanut pidemmän aikaa, että Vegas tarvitsee maalintekijöitä, sellaisia, jotka laittavat munkin pussiin kovalla prosentilla kun paikka on. Mistä sellaisia sitten saadaan, en tiedä. Turhauttavaa vaan katsella, kun laukaukset voitetaan yleensä ylivoimaisesti, ja kiekkoa pidetään hallussa melkein koko ottelu aina, mutta tuloksia ei vaan oikein tule, vähän on fifty-sixty tuo tuloksenteko.
 
Viva Las Vegas!

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Hyvin toimi taas tämä teoriani siitä, kuka pelin voittaa. Dallas vei pudotuskiekon pelin alussa, teki ensimmäisen maalin, ja vei pelin voiton.

Joo, hyvää juttua Theodoresta. Tuon olen vähän huomannutkin, että vaikka kaveri näyttävästi kiekkoa ylös tuo ja maalille heitteleekin kiekkoa paljon, harvemmin se maaliin menee. Joskus kuitenkin aina, kun tarpeeksi yrittää, mutta työmäärään nähden liian harvoin. Olen jo toitottanut pidemmän aikaa, että Vegas tarvitsee maalintekijöitä, sellaisia, jotka laittavat munkin pussiin kovalla prosentilla kun paikka on. Mistä sellaisia sitten saadaan, en tiedä. Turhauttavaa vaan katsella, kun laukaukset voitetaan yleensä ylivoimaisesti, ja kiekkoa pidetään hallussa melkein koko ottelu aina, mutta tuloksia ei vaan oikein tule, vähän on fifty-sixty tuo tuloksenteko.
Maalinteki on kyllä siinä mielessä jännä juttu että jotkut sen osaa, jotkut ei ja sitten vielä on ihmisiä jotka jostain syystä välillä tekee ,välillä ei. Karlsson siitä aika hyvä esimerkki, mitä se teki sillon ~2v sitten, olisko ollut 43 maalia? Viime kaudella joku 25 ja tällä kaudella vissiin suht samassa 25 maalin tahdissa. Hämmentävää!
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Maalinteki on kyllä siinä mielessä jännä juttu että jotkut sen osaa, jotkut ei ja sitten vielä on ihmisiä jotka jostain syystä välillä tekee ,välillä ei. Karlsson siitä aika hyvä esimerkki, mitä se teki sillon ~2v sitten, olisko ollut 43 maalia? Viime kaudella joku 25 ja tällä kaudella vissiin suht samassa 25 maalin tahdissa. Hämmentävää!
Niin, Karlsson oli tehnyt 18 maalia 183 otteluun ennen siirtoaan Vegasiin. Tuo 43 maalia oli ihan selkeästi yli sen tason mitä voidaan realistisesti odottaa jatkossa (lähtien ihan siitä, että laukaisuprosentti oli 23.4). Nyt Stone tekee maaleja 20% tehokkuudella ja Tuch 16%. Muut kärkimiehet ovat alle 10%.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy