Mihin asti Vegas Golden Knights etenee kaudella 2019–2020?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 10 6,3%
 • Stanley Cupin loppuotteluihin

  Ääniä: 11 7,0%
 • Konferenssifinaaleihin

  Ääniä: 16 10,1%
 • Konferenssivälieriin

  Ääniä: 53 33,5%
 • Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle

  Ääniä: 45 28,5%
 • Jää pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 23 14,6%

 • Äänestäjiä
  158
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden KnightsNojoo, oli minulla asiaakin, mutta tärkein on toki mainittu yllä. Toiseksi tärkein uutinen on se, että kultaiset paidat ovat vihdoin valmiit. Omistaja Bill Foley oli todennut The Athleticissa, että häntä häiritsee se, että esimerkiksi Vegasin harmaansävyinen kotipaita ei esimerkiksi erotu niin hyvin yleisömerestä kuin vaikkapa Oilersin oranssi tai Blackhawksin punainen, mutta tuon kultaisen paidan pitäisi korjata se ongelma. Paidan värin kanssa oltiin tarkkoina, sillä siitä ei tosiaan haluttu keltaista kuten Nashvillellä tai liian ruskeaa, vaan kirkkaan kultainen, mutta oikean värin ja materiaalien kuntoon saaminen vei aikaa. Foley myös puheli siihen malliin, että tuota kultaista paitaa tullaan varmasti näkemään monissa kotiotteluissa eikä vain harvoissa ja valituissa, koska hän todella pitää lopputuloksesta. Paidan julkaisusta ei ole tietoa vielä, koska tilanne on mikä on, mutta eiköhän se syksyllä julkaista viimeistään.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

VEGAS (April 6, 2020) - Vegas Golden Knights General Manager Kelly McCrimmon announced today, April 6, that the Vegas Golden Knights American Hockey League affiliate based in Henderson, Nevada has signed free agent defenseman Zack Hayes to an AHL contract for the 2020-21 season.

Hayes recently finished his career in the Western Hockey League with the Prince Albert Raiders, tallying 23 points (7 G, 16 A) to go with 68 penalty minutes in 60 games during the 2019-20 season. He served as the Raiders team captain this season and tied for a team-high plus-37 after leading the team to a 36-18-10 record (82 points), which led the WHL's Eastern Conference.
The Calgary, Alberta native finished with 79 points (15 G, 64 A) to go with 322 penalty minutes in 272 games with Prince Albert in parts of five seasons (2015-20). Hayes helped lead the Raiders to their second Memorial Cup appearance ever, and first since 1985, after capturing their second Ed Chynoweth Cup following the 2018-19 season.
Jake McLaughlinin lisäksi Zack Hayes liittyy myös Hendersonin AHL-porukkaan ensi kaudeksi. Hän on vielä 188-senttistä McLaughlinia hieman raamikkaampi eli 191-senttinen ja 99-kiloinen puolustaja, joka ampuu myös vasemmalta. Toissa kaudella hän juhli WHL:n mestaruutta Raidersien kanssa. Tuolloin Hayesin teholukema 68 ottelussa oli hurja +71. Toki juniorijääkiekossa syntyy maaleja, tasoerot ovat mitä ovat ja Hayes pelasi sarjan parhaassa joukkueessa, mutta siltikin tuo lukema oli sarjan toiseksi paras. Edellä oli vain lukemalla +76 tuleva joukkuetoveri Brayden Pachal, joka sai Vegasiin sopimuksen viime syksynä hyvin menneen tulokasleirin päätteeksi ja pelasi koko kauden AHL:ssä tehoin 1+9=10. Pachalin poistuttua edestä Raidersista Hayes oli viime kaudella sisäisen tehopörssin jaettu kärki lukemalla +37 kuten uutisessakin lukee, joten ihan lupaava hankinta on kyseessä. Toki kun Pachalkin onnistui tekemään vain kymmenen pistettä 48 ottelussa, Hayesilta ei voi odottaa edes tuollaista pistemäärää, koska junioreissakin hän on tehnyt alle puoli pistettä per peli toisin kuin 51 pistettä viimeisellä juniorikaudellaan tehnyt Pachal, mutta kolmosparin luotettava työjuhta Hayesista voi mahdollisesti tulla jo ensimmäisellä kaudellaan miesten peleissä, jos pelit syksyllä alkavat ajallaan.

Hankinnan hyvä puoli on myös se, että viime kaudella Wolves kärsi melko paljon pelaajapulasta loukkaantumisten vuoksi, mutta nyt ainakin näytetään varautuvan ajoissa siihen, että laadukkaita pelaajia riittää tarpeeksi eikä ole tarve kesken kauden tehdä tryout-sopimuksia. Nykyisestä puolustuksesta vain Pachalin ja Bischoffin sopimukset jatkuvat ensi kaudella, mutta eivätköhän Schuldt, Coghlan, Hague tee jatkot, jolloin Wolvesiin on jo nyt käytännössä lukittu seitsemän puolustajaa: Hague, Coghlan, Schuldt, Bischhoff, Pachal, Hayes ja McLaughlin. Megnan ja Lernoutin tilanteet ovat kysymysmerkkejä ja Hague/Schuldt/Coghlan saattaa pelata ylhäällä kolmosparissa, mutta ainakin kuusi AHL-puolustajaa on jo nyt periaatteessa selvillä ja varmaan pari kokenutta puolustajaa tuohon raahataan ulkopuolelta, jos Megna ja Lernout eivät jatka organisaatiossa.
Haastava somepähkinä Golden Knightsilta. Ensimmäisenä hylkäisin kuudennen talon, koska Lehner on vielä niin tuore osa seuran historiaa ja muut eivät ole muihin verrattuna kiinnostavia persoonia. Ykköstalossa olisi tarjolla ainoan Stanley Cupin finaalivoiton sankarit Nosek ja Theodore sekä historian parhaan PPG-lukeman omaava Stone. Kakkostalossa olisi legendaarinen Fleury, ensimmäinen varus Glass ja livenä nähty TPS:ssä nähty Martinez, mutta tuossa talossa ei ole yhtään eurooppalaista. Kolmannessa talossa voisi olla luultavasti hauskin ja samalla jotenkin isällisen lämmin tunnelma Reavesin ja Engellandin ansiosta. Lisäksi mukana menossa olisivat seuran paras eurooppalainen Karlsson ja Haulan korvannut Roy. Neljännestä talosta puuttuvat eurooppalaiset ja oikeastaan vain Marchessaultin tapaaminen kiinnostaisi, joten hylkään tuon talon toisena kuudennen talon jälkeen. Viidennessä talossa olisivat puolestaan suosikkinuoreni Whitecloud ja Schmidt-Tuch parivaljakko, joiden kanssa tuskin myöskään tulisi tylsää.

Luultavasti kolmantena hylkäisin talon numero kaksi, koska siellä ei olisi eurooppalaisia, vaikka Fleury ja Glass olisivatkin sisällä. Finaaliin pääsevät siis talot yksi, kolme ja viisi. Noista kolmannen sijan saa talo numero viisi. Lopullisen valinnan siis tekisin talojen yksi ja kolme kesken. Paha rasti kerrassaan, mutta kaipa minä taloon kolme menisin karanteeniin, jos sellainen mahdollisuus tarjoutuisi, koska Karlssonin vetovoima olisi niin suuri.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
https://soundcloud.com/m-bd-901391828%2Fepisode-35-and-12-vgk-prospects-crossover-episode-with-sinbins-ken-boehlke


Kuuntelin parin tunnin podcastin organisaation lupauksista. Keskustelemassa olivat SinBin.vegasiin kirjoittava Ken ja Twitteriin lupauksista ahkerasti kohokohtavideoita linkittävä Jack. Poimin ylös joitakin kohtia ja kommentoin niitä seuraavasti ranskalaisin viivoin:

- Pojat keskustelivat siitä, että jos Glass tai Krebs pitäisi kaupata, kummasta he luopuisivat. Molemmat päätyivät siihen, että he luopuisivat ennemmin Glassista kuin Krebsista. Pääperustelu oli se, että Krebs kykenee vaihdosta toiseen itse siirtämään pelin painopisteen hyökkäysalueelle ja luomaan uhkaa tyhjästä, koska hänen kroppansa on väsymätön. Hänen potentiaalinsa kattona pidettiin William Karlssonia parhaimmillaan ja allekirjoitan tuon. Glass ei ole toistaiseksi täyttänyt kutosvaraukselle asetettavia odotuksia, mutta aikaa on toki vielä vuosia, mutta varmaan itsekin tällä hetkellä luulen, että Krebsista tulee dynaamisempi NHL-pelaaja kuin Glassista. Noh, toivottavasti kuitenkin molemmat osa tulevaisuuden runkoa pitkään
- Jack mainitsi, että pitää Dorofeyevia jopa kaikkein lahjakkaimpana lupauksena Vegasin historiassa kiekollisilta taidoiltaan. En allekirjoita ihan tuota yhden livenä ja useamman kuvaruudulta nähdyn pelin perusteella. Hänellä on kyllä pehmeät tassut ja kohtalaisen terävä laukaus, mutta luulen, että valtameren toisella puolella oleva mystinen venäläinen on hieman sumentanut Jackin ajattelua. Ken nosti sen sijaan esiin hyvän pointin siitä, että Vegasin rosterissa ei ole ollut oikeastaan kuin Perron, joka on pelannut samalla tavalla ylikorostetusti kiekkoa suojaten hyökkäysalueella ja siihen vahvasti nojaten suurimpana vahvuutenaan. Hän myös epäili, että tuollaisten pelaajien aika on hiljalleen ohi, mutta minä en olisi niin ehdoton
- Ken mainitsi Morozovista sen, että jokaisessa hänen katsomassaan pelissä Ivan oli vuotanut puolustussuuntaan, vaikka hänen pitäisi olla parempi puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan ja se huolestutti häntä. Allekirjoitan tuon osin ja tietty flegmaattisuus ja tilanteiden liika seuraaminen katseella pitää saada pois pelistä
- Duganista mainittiin se, että hänen pistetehtailunsa NCAA:ssa johtui osin myös kokoerosta muihin ja kun NHL:ssä tulee vastaan vastaavankokoisia pelaajia, mikä on hänen todellinen tasonsa? Tavallaan hänessä voi olla vähän samaa harhaa kuin Puljujärvessä aikanaan, mutta toisaalta Duganin mainittiin ollen ajoittain myös likainen pelaaja, joka osaa myös riistää kiekkoja, joten sikäli hänen kovuutensa, sitkeytensä ja kiekottoman pelaamisensa pitäisi aikanaan riittää NHL:ssäkin
- Kenia huolestutti myös Elvenesin ajoittainen katoaminen AHL-peleissä, vaikka hän mätti 48 pistettä. Vaikea sanoa tuosta mitään, kun Wolvesin pelit jäivät niin vähiin viime kaudella omalta osaltani, mutta minä uskon edelleen, että Lucasista kehittyy Teräväisen kaltainen syöttövirtuoosi NHL:ään
- Haguesta oli ihan mielenkiintoinen huomio se, että hänet saatettiin varata aikanaan sillä olettamalla, että hänestä tulee puolustava puolustaja ja nyt odotukset ovat karanneet sen jälkeen, kun draftin jälkeisellä kaudella hän iski 35 maalia OHL:ssä rikkoen ennätyksiä. Toki varausvuonnakin hän teki 46 pistettä 65 pelissä, joten ehkä tuo oli nyt vähän ohimennyt heitto podcastissa. Viime kaudellahan Hague teki ylhäällä tehot 1+10=11 38 ottelussa, mutta kuten podcastissa mainittiin, hän kolisutti tolppia melkein Paciorettyn kaltaisella osumatarkkuudella, joten herrojen mielipide hänen potentiaalistaan ylöspäin voisi olla erilainen, jos muutama noista vedoista olisi uponnut ja maaleja olisi syntynyt vaikkapa 4-5 kappaletta yhden sijaan
- Puolustajalupauksista hehkutettiin Korczakia pelaajana, jolla on alakerran lupauksista suurin potentiaali ja olen samaa mieltä siitä. Allekirjoitan myös maininnnat rauhallisuudesta kiekollisena ja kyvystä edistää peliä, mutta tosiaan hänestä voi kehittyä myös stonemainen kiekonriistäjä alakerrassa
- Coghlanista oli hyvää pohdintaa myös. Herrat pohtivat, että ehkä hän ei vain sovi siihen pelaajamuottiin, jollaista Vegas hakee alakertaan ja siksi läpimurto tapahtuu lopulta muualla? Se jokin vain puuttuu, että johtoporras olisi antanut hänelle mahdollisuuden ylhäällä viime kaudella. Ilmeisesti hän oli ollut myös helmikuussa yhtenä kauppatavarana pöydällä
- Corcoranista oli tärkeä maininta se, että sen lisäksi että hän oli kahdeksas puolustajien pistepörssissä OHL:ssä, hänet valittiin myös parhaaksi puolustavaksi puolustajaksi. Tuo on melkoinen kombo
- Mitä tulee NHL-valmiuteen, molemmat pitivät Elvenesia lähimpänä NHL-paikkaa Coghlanin ohella lupauksista, mutta Jack nosti villinä korttina myös Morozovin esiin, jos hän ei olisi KHL-sopimuksen alaisena. Nojoo, miksipä ei. Hän kuitenkin osoitti jo miehiäkin vastaan sen, että aloitusympyrässä hän on kansainvälisesti huippu ja pärjäsi ylipäätään keskikaistalla mukiinmenevästi KHL-ympäristössä U20-pelaajana
- Yllättävä esiinnosto Kenilta oli myös Rondbjerg, joka siis missasi koko viime kauden ylävartalovamman takia. Ken muisti hänen dominoineen aikanaan lupausten sisäisissä peleissä kesällä ja sen perusteella, mihin Elvenes kykeni ensimmäisellä AHL-kaudellaan, Ken väitti, että Rondbjergkin olisi ollut vahvistus Wolvesille. Tanskalainen on minulle vielä vähän mysteeri. Olen nähnyt hänet vain kahdesti U20-kisoissa, koska SHL-pelejä en seurannut, mutta siellä hän oli ollut puolustussuuntaan luotettava, mutta anti ylöspäin oli olematonta, josta kertoivat muistaakseni vaivaiset kolme pistettä toissa kaudella. Ihan mahdollista, että hän olisi ollut TOP6-pelaaja AHL:ssä Elvenesin tavoin, mutta ei varmastikaan samanlainen pistelinko. Ensi kaudella odotan häneltä selkeää johtajuutta Hendersonissa ja kuka ties hän voi saada pari peliä ylhäällä alaketjuissa

Tulevassa varaustilaisuudessa Vegasilla on viisi varausvuoroa. Ykköskierroksen lisäksi Vegas varaa kahdesti kolmannella kierroksella (oma+NJD), kuudennella ja seitsemännellä kierroksella. Toisen ja viidennen kierroksen vuorot kaupattiin muualle Martinez- ja Subban-kaupoissa. Lisäksi vuosi sitten helmikuussa Stone-kaupan yhteydessä Vegasin laajennusdraftissa saama Dallasin toisen kierroksen vuoro tulevalle kesälle matkasi Ottawaan. Neljännen kierroksen vuoro puolestaan kaupattiin vajaa vuosi sitten kesällä Torontoon Clarksonin jättisopimuksen dumppaamisen yhteydessä.

Golden Knights on tällä hetkellä NHL:n sarjataulukossa kahdeksantena sekä pisteillä että pisteprosentein mitattuna, joten oletan siksi, että Vegas varaa keskimäärin 22:ntena joka kierroksella. Devils on puolestaan kuudenneksi heikoin joukkue, joten kolmannella kierroksella Vegas saa simulaatiossani varata kuudentena. Näin ollen varsinaiset vuorot olisivat:

1. kierros #22
3. kierros #68
3. kierros #84
6. kierros #177
7. kierros #208

Lupausallas on tällä hetkellä mielestäni melko tasapainossa hyökkääjien ja puolustajien osalta. Toki laadukas maalivahtilupaus uupuu, joten jos Askarov on tarjolla, hän voisi olla yksi vaihtoehto, mutta sytyin myös podcastissa tulleelle ehdotukselle siitä, että koodinimi Pastrnak voisi olla hyvä haku. Totta tosiaan, selkeä kliininen maalintekijätyyppi puuttuu organisaation syvyysluettelosta, mutta nyt sellaisen voisi varata, kun varaustilaisuus joskus aikanaan pidetään. Pacioretty pystyy olemaan vielä 2-3 kautta varmaankin ylivoimalla se hevonen, johon nojataan, mutta sitten on hiljaisempaa. Tulevan draftin puolustajaosasto ei ole mikään hirveän vakuuttava kärkitalentin osalta, joten maaleja tekevä laituri voisi olla ihan hyvä haku ensimmäisellä vuorolla. Seuraava vuoro on tuon jälkeen kolmannen kierroksen alussa onneksi Devilsin huonouden takia, joten sikäli noiden kakkoskierroksen vuorojen kauppaaminen ei ihan niin paljoa kirpaissut. Morozov varattiin aikanaan numerolla 61 ja Dorofeyev 78, joten numerolla 68 pystyy helposti noukkimaan kohtalaisen laadukkaan lupauksen kuten myös numerolla 84.

SinBin.vegas oli myös twiitannut eilen, että heidän lähteiden mukaan Reaves on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen, mutta palkka ei ole vielä tiedossa. Hyväksyn tuon, koska hän on pelannut kaksi ehjää kautta perätysten ja ollut yllättävän hyvä kiekollisenakin, vaikka avut ovat taklauspelaamisessa ja fyysisyydessä. Ylipalkattu hän toki silti oli, mutta jos palkka asettuisi nyt vaikka noin puoleentoista miljoonaan, jota The Athleticin viimeisimmässä artikkelissa ennustettiin, voin elää tuon sopimuksen kanssa.

Tästä päästään hyvällä aasinsillalla viimeiseen päivitettävään aiheeseen eli ensi kauden joukkueeseen. The Athleticissa Vegasin hovitoimittaja Jesse Granger oli tosiaan läpikäynyt tulevia UFA- ja RFA-pelaajia ja ennustanut heidän kohtalonsa. Reavesille hän veikkasi juuri puolentoista miljoonan lappua. Jos nyt oletetaan siis, että Reaves on tehnyt jatkosopimuksen suurinpiirtein tuolla hinnalla, rosteri ensi kaudella näyttäisi nyt tältä:

Pacioretty 7,0 - Karlsson 5,9 - Stone 9,5
Marchessault 5,0 - Stastny 6,5 - Smith 5,0
X - Glass 0,863 - Tuch 4,75
Carrier 1,4 - X - Reaves 1,5

McNabb 2,5 - Schmidt 5,95
Martinez 4,0 - Theodore 5,2
Holden 1,7 - Whitecloud 0,725
Hague 0,791

Fleury 7,0

+ Tatar 0,5 palkanpidätys

= 47,413 + 20,866 + 7,0 = 75,279 + Tatar = 75,779

Jos ja kun palkkakatto säilyy 81,5 miljoonassa, Vegasilla on tilaa katon alla enää 5,721 miljoonaa. Ilman sopimusta ovat Lehner, Merrill, Engelland, Nosek ja RFA-pelaajista Stephenson, Roy ja Cousins. Varmimmat jatkajat ovat Roy ja Stephenson. Artikkelissa ennustettiin heidän arvojensa olevan noin 2,0-2,2 miljoonaa (Stephenson, vertailuna mm. Armia ja Girgensons, heidän välimaastoon) ja 0,756 miljoonaa/vähän yli (Roy, tuo on minimisumma joka Vegasin pitää tarjota ja luultavasti Roy saa vähän ekstraa päälle, joten 0,8 on hyvä oletus). Stephensoniin ja Royhin uponnee siis yhteensä noin kolme miljoonaa. Tällöin rosteriin olisi lukittu 12 hyökkääjää, seitsemän puolustajaa ja yksi maalivahti. Lehner saanee vähintään sen viisi miljoonaa UFA-markkinoilta, joten on yksinkertaisesti todella vaikea nähdä hänen jatkavan Vegasissa, jollei sitten Stastnya kaupata muualle, jolloin Glassin pettäessä Stephenson voisi olla varmaan siirtotakarajaan asti pätevä vaihtoehto TOP6:een, koska analyytikkojen mukaan hän, Pacioretty ja Stone muodostivat yhdessä pelatessaan noin parinkymmenen pelin ajan yhden kesken olevan kauden tilastollisesti parhaista ketjuista ja siksi hän onkin saamassa noin parin miljoonan pahvin luultavasti.

Mitä tulee muihin yksilöihin, haluan nähdä Nosekin jatkavan. Hän teki T-Mobile Areenan ensimmäisen maalin runkosarjapelissä ja lisäksi on tehnyt Vegasin Stanley Cup -finaalien ainoan voittomaalin. Historiallinen pelaaja, joka on monikäyttöisyytensä ansiosta hyvä pelaaja alaketjuihin. Päättyneellä kaudella hän tienasi miljoonan ja kun tehot olivat samaa luokkaa kuin toissa kaudella, sopimus tulee olemaan identtinen, joten arvotaan Nosekin jatkopahvin hinnaksi miljoona. Toki hän saisi UFA-pelaajana varmasti enemmän, mutta kannattaako voittavasta joukkueesta vaihtaa muualle parinsadan tuhannen takia? Epäilen. Cousins on puolestaan hankala tapaus. Hän antoi periaatteessa ihan hyvät näytöt lyhyessä ajassa, mutta koska takana perättäiset yli 25 pisteen kaudet, hinta voi nousta liian suureksi Vegasin palkkakattotilanteessa. Artikkelissa ei ennustettu hänelle mitään tiettyä summaa, vaan vain todettiin, että hän on todennäköisin välimieskäsittelyyn menevä Vegasin pelaaja, jos sellaisia on.

Merrill-Engelland kaksikosta molemmille ei missään nimessä ole enää käyttöä ensi kaudella, mutta jos Cousinsia ei signata, sitten toiselle olisi tilaa rotaatiossa. Merrill kuitenkin voisi saada pelaavamman roolin jossain muualla ja Nosekin tavoin parisataa tuhatta enemmän reilun miljoonan päälle. Engelland sen sijaan joko lopettaa tai saa armoa johtoportaalta ja vielä yhden kauden jatkopahvin seiskapuolustajana. Lisäksi jostain pitäisi löytää halvalla kakkosmaalivahti, koska en usko Lehnerin jatkoon. Huhut ovat nostaneet esiin yhtenä nimenä SKA:ssa pelanneen Alexei Melnichykin, joka kuulemma valitsee neljän seuralta väliltä, joista yksi on Vegas. Uskon, kun näen. Sharks ja Colorado olivat ainakin muita ehdokkaita.

Summa summarum, tältä joukkue voisi näyttää lukemalla 13+7+1 (79,579 miljoonaa):

Pacioretty 7,0 - Karlsson 5,9 - Stone 9,5
Marchessault 5,0 - Stastny 6,5 - Smith 5,0
Stephenson 2,0 - Glass 0,863 - Tuch 4,75
Carrier 1,4 - Nosek 1,0 - Reaves 1,5
+ Roy 0,8

McNabb 2,5 - Schmidt 5,95
Martinez 4,0 - Theodore 5,2
Holden 1,7 - Whitecloud 0,725
+ Hague 0,791

Fleury 7,0

Näin ollen kakkosmaalivahtiin ja Cousins/Engelland -komboon jäisi varaa 1,921 miljoonaa. Nojoo, lienee siis todennäköistä, että Cousins ei jatka Vegasissa myöskään millään reilun miljoonan sopimuksella. Kyllä minä otan Nosekin ennen häntä historian takia. Engellandin ja varamaalivahdin (voi olla myös Dansk) sen sijaan saa kyllä alle parilla miljoonalla. Eli näin:

Pacioretty 7,0 - Karlsson 5,9 - Stone 9,5
Marchessault 5,0 - Stastny 6,5 - Smith 5,0
Stephenson 2,0 - Glass 0,863 - Tuch 4,75
Carrier 1,4 - Nosek 1,0 / Roy 0,8 - Reaves 1,5

McNabb 2,5 - Schmidt 5,95
Martinez 4,0 - Theodore 5,2
Holden 1,7 - Whitecloud 0,725
Hague 0,791 - Engelland 0,8

Fleury 7,0
Kakkosveskari max. 1,0 / Dansk

AHL:ssä aloittaisivat Coghlan, Schuldt, Elvenes ja Quinney, jotka ovat päteviä poikia paikkomaan kauden aikana tulevia loukkaantumisia. Elvenesin NHL-paikkaan ylhäällä en ihan vielä usko syksyllä, mutta hänkin saanee debyyttinsä jossain vaiheessa sesonkia. Lehner, Merrill ja Cousins saavat pakata veitsensä ja poistua muihin maisemiin. Niin tehnee myös farmiin juuttunut Zykov ja varmaan myös McKenzie, joka on mättänyt 96 pistettä Wolvesille parilla viime kaudella saamatta mahdollisuutta ylhäällä.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Roy teki jatkosopimuksen ja hinta Vegasin kannalta hyvä 750k per kausi. Toiselle kaudelle voi hinta-laatusuhde olla todella hyvä. Itse ainakin uskon, että Roy:sta kehittyy hyvän tason NHL pelaaja joka tekee sen +20 maalia kaudessa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Roy teki jatkosopimuksen ja hinta Vegasin kannalta hyvä 750k per kausi. Toiselle kaudelle voi hinta-laatusuhde olla todella hyvä. Itse ainakin uskon, että Roy:sta kehittyy hyvän tason NHL pelaaja joka tekee sen +20 maalia kaudessa.

Joo, ennustin 800 000 dollaria, mutta näemmä palkka sitten pysyi tuossa 750 000 dollarissa eikä hän saanut ekstraa, mutta sopimus on yhdensuuntainen, joten palkka on sama sekä AHL:ssä että NHL:ssä. Viime kaudellahan Roy reissasi jatkuvasti Chicagon ja Vegasin väliä, kun seura kikkaili palkkakaton kanssa pyrkien säästämään päivittäin joitakin tuhansia dollareita ja tekemään tilaa katon alle helmikuuta varten. Paperisiirtoja kertyi varmaan kolmisenkymmentä ja reissuja edestakaisin viitisentoista. Ensi kaudella oletus on, että hän pysyy ylhäällä koko kauden. koska 10 pistettä 28 otteluun oli väkevä näyttö alaketjuista. DeBoerin alaisuudessa hän myös pääsi pelaamaan muutaman ottelun loppukaudesta kakkosketjun laidassa, kun Stone putosi pelistä pois. Wolvesin päävalmentaja Thompson hehkutti myös hänen alivoimataitojaan, joten oletan myös, että hän tulee ottamaan sillä osa-alueella entistä suurempaa vastuuta ensi kaudella: Roy's Path Leads Him to NHL Lineup

"I think this year saw me get more opportunity and I think I have proven I can play in the NHL. I think I can be a third line center and play on the PK but I also think if I'm with the right players, I can move up in the lineup and help out offensively and on the power play," said Roy. "I'll play wherever they want me to and whatever style they ask me to."
Ei tuo 20 maalia mahdoton tavoite ole Roylle, jos hän pystyy vakiinnuttamaan roolin esimerkiksi kolmosketjusta:
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Tylsyyksissäni katselin Viaplaylta jo toistamiseen muutaman viikon sisään kolmen vuoden takaisin finaaleja. Otinpa huvikseni myös tällä kertaa kuvakaappauksina talteen pari huomionarvoista pelitavallista seikkaa, jotta tulevaisuudessa voi entistä paremmin verrata sitä, miten Golden Knightsin pelitapa on muuttunut.

Puolustusalueen puolustuspelissä Gallantin alaisuudessa pelattiin miesvartiointia. Alakolmio puolustajat ja sentteri miesvartioivat vastustajan hyökkäysketjua. Esimerkiksi tässä kuvassa Karlsson seuraa Ovechkinia, Engelland Kuznetsovia ja maalin takana McNabb Vranaa. Laiturit eli Marchessault ja Smith puolestaan puolustavat vastustajan puolustajia, jotka ovat siniviivalla kuvan ulkopuolella. Tarvittaessa he seuraavat näiden nousut syvyyteen Vegasin maalin taakse, mutta useimmiten vain kuvan kaltainen peittopelaaminen riittää. Tätä puolustuskonseptiahan Gallantin alaisuudessa Vegas käytti vielä viime kauden alussakin, kunnes sitten vaikeuksien alettua tästä miesvartioinnista siirryttiin aluepuolustukseen noppavitosen muotoon, jossa laiturit luovuttivat nousevat vastustajan pelaajat puolustajien huoleksi sovitussa kohdin. DeBoerin alaisuudessa palattiin muistaakseni kuitenkin tuohon miesvartiointiin enemmän, jos en nyt väärin muista. Aikaa on kulunut sen verran, että tuo pitää tarkistaa ensi kerralla.

Hyökkäysalueen puolustuspelaamisessa suosittiin 2-1-2 karvausta. Toinen laituri antoi painetta päätylautaan asti saaden tuekseen useimmiten sentterin, joka luki, kummalla puolelle kärkikarvaaja pakotti pelin.

Toinen laituri puolestaan varmisti kahden ylimmän karvaajan takana.

Puolustajat olivat porrastetusti kolmannen hyökkääjän alla ja tarvittaessa heistä toinen liikkui vastaan tukkimaan myös tiloja esimerkiksi laidoissa kuten Miller tekee tässä kuvassa ja estää Capseja pelaamasta pois omalta alueelta laidan kautta. Tatar puolestaan estää käännön keskustaan olemalla syöttölinjalla, vaikka paineistaakin samalla laidassa.

Seurauksena on epätoivoinen chippi laitaa pitkin ylös, jonka Miller noukkii omille ja levittää sitten Sbisalle, jonka jälkeen on Golden Knightin vuoro lähteä hyökkäykseen.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Jos pelitilanne oli sellainen, että 2-1-2 muotoinen karvaus korkealta olisi ollut uhkarohkeaa eli vastustajalla oli kiekko/tilanne hyvin hallussa ja Vegas esimerkiksi suoritti vaihtoa, keskialueelle ryhmityttiin 1-2-2 muotoon. Tämä oli siis passiivisempi karvausvalinta tilanteissa, joissa ei ollut järkeä puolustaa eteenpäin, vaan tukkia vain tiloja keskialueella, mutta tuossa finaalisarjassahan Capsit kyllä tulivat kiekottelemalla turhan helposti tämän trapin ohi, kun puolestaan Vegasilla oli vaikeuksia Washingtonin 1-1-3 muotoisen ohjauspelaamisen ohittamisessa, josta I. Lehkonen mainitsi kommentaattorina ollessaan. Tässä kuvassa Karlsson on yksin karvaamassa, kun Vegas on dumpannut punaiselta siirtokiekon vieraiden alueelle. Muut pelaajat eivät edes yritä nousta Karlssonin lähettyville, koska Capsilla on alakolmio kunnossa, vaan...

... keskialueelle ryhmitytään 1-2-2 muotoon siten, että laiturit ovat sentterin alapuolella ja puolustajat puolustavat tietysti omaa siniviivaa. Capsit eivät tällä kertaa päässeet läpi, vaan Kuznetsov puikahti paitsioon ennen kuin Aleksanteri Suuri kuljetti kiekon hyökkäysalueelle. Marchessault kykeni sivupaineellaan häiritsemään tarpeeksi venäläisten kuljetusliikettä laidassa.

Hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisessa yksinkertaistettuna hyökkääjät hyökkäsivät ja puolustajat puolustivat eli tarkoitan sitä, että syvyydessä ei kyllä kuin aniharvoin nähty puolustajia, koska he pysyivät siniviivalla odottaen sitä, että hyökkääjät saisivat rouhittua heille kiekkoja syvyydestä. Tässäkin kuvassa näkyy, kuinka painottomalla puolella olisi tilaa toisen puolustajan nousulle, mutta niitä ei nähty, vaan Gallant oli konservatiivinen tässä asiassa eikä halunnut ottaa turhia riskejä mahdollisista ylivoimahyökkäyksistä, joten usein sitten vain Vegas yritti kolmella pelaajalla luoda jotain kuvan viittä vastustajaa vastaan. Vastustajan laituritkin ovat pudonneet b-pisteiden tasolle ja seuraavat vain kiekkoa, koska he tietävät, etteivät Vegasin puolustajat kuitenkaan tee nousuja syvyyteen.

Neal kaivoi tässä tilanteessa kiekon viivaan ja nyt näkyy, kuinka paljon tilaa Vegasin puolustajilla oli tuolla viivassa, mutta toki silti vastustajan laiturit ehtivät useimmiten ajoissa peittämään.

Schmidt toki yksilötaidollaan ja viivatanssillaan sai lavan auki laukausta varten ja samalla maalille pyrittiin tekemään kahden kerroksen maski Tuchin ja Haulan voimin. Kolmannella hyökkääjällä on vapaus lukea tilannetta ja yrittää tehdä itsensä pelattavaksi muutoin. DeBoer suosii myös samanlaista kahden kerroksen maskipelaamista, joten sikäli mikään ei ole muuttunut, mutta hyökkäysalueella DeBoerin aikakaudella puolustajat nousevat rohkeammin syvyyteen eivätkä vain toljota siniviivalla passiivisesti kiekottomina kuten Gallantin aikakaudella. Tuo puolustajien viivalla odottelu ja sieltä kiekon toimittaminen maalille oli sellainen nyanssi, jonka muistin ennen tämän tekstin kirjoittamista parhaiten historialliselta avauskaudelta. Vegas hyödynsi kyllä läpi kauden paljon siniviivalla puolustajilla ollutta tilaa, mutta finaalisarjassa maski- ja jatkopelaaminen maalin edessä ei ollut riittävän tehokasta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Toinen vastaava näyte. Nelosketju vuorostaan rouhii hyökkäysalueen kulmarallia. Taas Capsin laiturit ovat b-pisteiden tasolla eli he luovat 5v3 ylivoiman käytännössä parhaalle maalintekosektorille b-pisteiden väliin. Todella tiivis viisikko kerrassaan ja Vegasin puolustajat odottavat toimettomina viivassa, josko kolme pelaajaa voittaisi kiekon viivaan viittä Capsin pelaajaa vastaan.

Nosek onnistui kaivamaan kiekon viivaan ja McNabb tykitti sen heti vastakiekkoon maalille. Bellemare ja Carrier tekevät maskin, mutta tuloksetta. Tämä oli se pääasiallinen kaava, jolla maaleja yritettiin tehdä hyökkäysalueen kulmaralleista.

Suorahyökkäyspelaamisessa merkittävänä asiana oli se, että kolmen kaistan täyttö pysyi. Esimerkiksi tässä tilanteessa Miller kuskasi itse kiekon keskialueen yli. Eakin tarjoaa avun keskellä ja Tatar huolehtii leveydestä vasemmalla. Perron on sitten kuvan ulkopuolella varmistamassa Millerin nousua kera Sbisan, mutta tulee mukaan hyökkäykseen toiseen aaltoon.

Miller dumppasi vain kiekon päätyyn ahdistettuna, mutta jälleen Vegas kiekottomana yritti riistää pelivälineen takaisin 2-1-2 mallilla. Laitureista Tatar on nyt Eakinin kanssa syvällä ja Perron varmistaa heidän takanaan. Kuvan ulkopuolelta Miller tulee taas kiekkoa vastaan laidassa ja Sbisa on porrastetusti liikkumassa kohti omaa maalia varmistamaan.

Tässäkin suora-/vastahyökkäyksessä tultiin kolmea kaistaa pitkin. Smith jakoi takaviistoon Engellandille oikealle, mutta Holtby veti pidemmän korren. Marchessault painoi keskellä maalille irtokiekolle. Nykyään DeBoerin alaisuudessahan hyökkääjät ovat keskialuetta ylitettäessä toisinaan samallakin kaistalla perättäin pituussuunnassa, koska keskialueella poikittaissyötöt ovat aina riski kiekonmenetysten kannalta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Puolustusalueen hyökkäyspelaamisessa eli prässin alta pois tulemisessa ehkä yleisin avausmalli oli 2-2-1. Puolustajista toinen löi kiekon ränniin laiturille. Sentteri tuli viereen tarjoamaan tuen ja toinen laituri kirmasi pystyyn keskialueelle. Tavallaan siis neljällä pelaajalla yritettiin tulla prässin ohitse ja viides pelaaja sai vapauden spurtata ajoissa ylös, kun puolestaan DeBoerin alaisuudessa nykyään se viideskään pelaaja ei karkaa liian aikaisin pystyyn, vaan tukee lähempänä, jotta on mahdollisuus tulla lyhyemmin syötöin prässin ohi ja keskialueen yli. Tässä kuvassa Theodore antaa pakki-pakkisyötön Schmidtille. Smith liikkuu pelin puolen laitaan rännisiirtoa varten. Karlsson tarjoaa keskellä apua. Kuvan alalaidassa viides pelaaja Joonatan säntää pystyyn.

Schmidt lyö rännikiekon Smithille. Tämä voittaa laidassa oman miehensä ja hänellä on vaihtoehtoina joko antaa kiekko vauhtiin Wiljamille keskikaistalle tai kääntää se ristiin hyökkäyssiniviivan kulmaan Joonatanille.

Toinen näyte. Sbisa on ottanut päädyssä taklauksen vastaan ja siirtänyt kiekon Millerille. Sentteri Eakin tarjoaa keskellä syöttöpaikkaa ja laituri Nosek laidassa. Viides pelaaja on kuvan ulkopuolella eli Carrier on jo keskialueella karannut pystyyn kuten Marchessault edeltävässä tilanteessa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
AV-pelaamisesta vielä loppuun pari otosta. Käytössä oli timantti. McNabb paineisti oikeassa siivessä olevaa Kuznetsovia/Bäckströmiä. Engelland puolestaan vahti sekä Oshien lapaa keskellä että päädyssä olevaa Bäckströmiä/Kuznetsovia. Smith huolehti Carlsonista viivassa. Karlsson puolusti sekä Engellandin apuna Oshieta että Ovechkinia.

Kun kiekko pelattiin syvään, Engelland laittoi aina välittömästi polven jäihin estääkseen syötön Ovielle. Siitä huolimatta toki ainakin toisessa finaalissa yhden kosketuksen jatkolla maalialueen lävitse Ovien lapa löytyi vapaana ja tämä pyssytti one-timerin pussiin. Engellandin mentyä jäihin Karlsson laskeutui kiinni Oshieen. Tämänkin yksityiskohdan muistin hyvin kolmen vuoden takaa yhä.

Ja kiekko kun kierrätettiin viivan kautta toiselle puolelle, Smithin tai Karlssonin olisi pitänyt saada katki syöttö Ovielle, mutta niin ei käynyt, joten viimeisenä lukkona oli sitten Engelland, jonka tehtävä oli blokata Ovien one-timereista suurin osa. Tämä veto kuitenkin kilahti rautaan. Samalla kun Ovien lämäri lähti, McNabbin piti huolehtia syvyydestä maalin kulmalle nousseesta Bäckströmistä.

P.S. Tehkää nyt ihan oikeasti jotain @Moderaattorit ja @Ylläpito tuolle viiden mediatiedoston rajalle yhdessä viestissä! Ei tässä ole mitään järkeä, että joudun pilkkomaan asiani viiteen eri viestiin, kun yhteen viestiin ei voi lisätä viittä kuvaa/GIFiä/videota enempää.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

Lupausaltaan kuumimpiin nimiin kuuluva Jack Dugan on sopinut liittyvänsä Golden Knightsin organisaatioon eli hän ei palaa enää kiekkoilemaan NCAA:han. Viime kaudellahan hän pelasi kyseisen sarjan jo läpi voittaen pistepörssin ylivoimaisesti. Jos NHL-kausi jatkuu, Dugan ei kaiketi saa edustaa vielä Vegasia, vaan hän aloittaa miesten pelit kaudella 2020-2021 joko AHL:ssä tai NHL:ssä. Minusta käynti AHL:ssä voisi ainakin alkuun olla paikallaan, jollei hän sitten ole satumaisen hyvä harjoitusleirillä. Toki Dugan on raamikas ja varmaankin fysiikaltaan voisi jo pärjätä NHL:ssä, mutta kaikkien ollessa terveinä Tuchin, Stephensonin ja Glassin ohittaminen kolmosketjussa on vaikeaa eikä nelosvitjassa häntä ole järkeä peluuttaa vähillä minuuteilla saatika istuttaa katsomossa.

Jo jokin aika sitten puolestaan DeBoer vieraili seuran omassa podcastissa vastailemassa kausikorttilaisten kysymyksiin tunnin verran. Tuosta jutusteluhetkestä selvisi se, että hän uskoo "isosti" kapteeniuteen, mutta jonkun tulisi ensin luontaisesti astua esiin kopissa yms., jotta tämän voisi nimetä kapteeniksi. Voi siis olla, että ehkä jo ensi kaudella Golden Knights saa ensimmäisen kapteeninsa, jolloin Stone ja Marchessault ovat varmaan todennäköisimmät vaihtoehdot.

Toisessa haastattelussa puolestaan DeBoer oli jakanut Engellandin hänelle antaman viestin: DeBoer Shares Engelland's Message To Him About Being Scratched Before The Pause - SinBin.vegas

When Pete DeBoer took over as head coach of the Golden Knights, one of the most drastic changes he made to the everyday lineup was to take Deryk Engelland out of it.

Before the season was paused, Engelland had been scratched in 12 straight games and had played in just one of DeBoer’s last 18. All in all, Engelland appeared in only five of the 22 with DeBoer behind the bench.

Under Gallant, Engelland was scratched just eight times in 213 regular-season games and not a single time in 27 playoff games.

DeBoer still believes Engelland is a major part of the team, however. Speaking with JT The Brick on Fox Sports Radio, DeBoer went out of his way to praise the leadership Engelland brought while being placed in a “tough situation.”

To a man they all want to win the Stanley Cup, that’s their number one motivation. They are willing to do whatever they have to do to be a part of it. I look at Deryk Engelland as an example of that. Tough situation, veteran guy, we had to scratch him some games here recently before the pause. The messaging to me was ‘I just want to be a part of this. When you need me, let me know, and I’ll be ready to go.’ You can’t have enough of that and that’s what makes groups like this special. -DeBoer on Fox Sports Radio[/QUOTE]
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
NHL:n runkosarja 2019-2020 on päättynyt, joten Vegas Golden Knights on toistamiseen kolmen vuoden sisään Tyynenmeren divisioonan valtias. Mainio suoritus, jonka pohjusti 11 voittoa viimeisestä 13 pelistä. Konferenssin kolmas sija puolestaan tarkoittaa sitä, että Golden Knights saa vapaataipaleen suoraan 16 parhaan joukkoon pudotuspeleissä. Lämmittelypeleissä se kohtaa Bluesin, Avalanchen ja Starsin ennen kuin varsinainen vastustaja on selvillä. Jos ja kun Golden Knights säilyy kolmossijoitettuna lämmittelypelien jäljiltä ja avauskierroksella ei ole uudelleensijoittelua säälipudotuspelien jäljiltä, mahdollinen vastustaja tulee parista Predators-Coyotes. Molempia vastaan saldo oli 2-1-0 runkosarjassa.

Sisäisen piste- ja maalipörssin voitti Max Pacioretty tehoin 32+34=66, joten hän pystyi samaan kuin Karlsson avauskaudella eli voittamaan molemmat pörssit. Syöttöpörssin vei Stone 42 alustuksella ennen Paciorettya ja Theodorea (33). Maalipörssin kakkonen oli Smith (27) ja kolmas Marchessault (22). Tehopörssissä Pacioretty oli toinen lukemalla +18, kun kesken kauden mukaan liittynyt Chandler Stephenson uskomatonta kyllä keräsi lukeman +19 41 ottelussaan.

Toinen uutinen on se, että huomenna julkistetaan AHL-joukkueen nimi ja logo: VGK Presents Reveal Knight Special To Unveil AHL Henderson Name & Logo

Organisaation ainoan suomalaisen Marcus Kallionkielen viime kauden kohokohdat löytyvät puolestaan tästä puolen minuutin klipistä:Loukkaantumiset jarruttivat hänen kauden alkuaan joulukuulle asti, mutta jospa ensi kaudella hän saisi ehjän sesongin alle. 24 ottelussa tehot olivat 1+10=11. Kauden ainoa maalikin on nähtävissä videolta. Näemmä hän pelaa samalla numerolla #15 kuin minä salibandyssa, joten kyseessä on pakosti entistä hienompi mies.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kyllä, odotettu nimihän sieltä julkaistiin eli Henderson Silver Knights: Introducing The Henderson Silver Knights

THE STORY BEHIND THE LOGO DESIGN
In medieval civilization, the armored warhorse was synonymous with strength, endurance and fearlessness during battle. The armored warhorse helped establish knights as the undisputed epitome of the warrior class.

The knight on horseback is one of the most intimidating symbols of its time. A truly fearsome opponent, the knight on horseback embraced the mentality of always advancing and never retreating.

The horse played a vital role in a knight's quest to become elite, assisting in the knight's training, skill advancement and overall development. As the primary affiliate of the Vegas Golden Knights, the Henderson Silver Knights hold an identical position: Assisting in every aspect of the knight's quest to become an elite warrior.

If you look closely, you'll see that the horse's armor in the primary logo creates the letter "H" for Henderson. We are proud to be the first pro sports team to call Henderson home and our team will wear the emblem with honor.

The golden eyes pay homage to the parent club in Vegas. The eyes of the Silver Knights are always focused on advancing to the level of the Golden Knights.

There are 20 links of chainmail and 21 rivets on the horse's armor, which represent the team's inaugural 20-21 season.

Flanking the Henderson Silver Knights wordmark are silver and golden spurs. The spur was gifted to the knight when he gained knighthood and was used to drive the warhorse forward into battle.

Known as the Silver State, Nevada is home to the largest wild horse population in the United States. Both of these facts are referenced on the back of the state quarter.

The three primary colors of the Henderson Silver Knights are silver, gold and black.
Logo on kyllä erittäin onnistunut ja nimessä Hendersonkin kuulostaa jo nyt ihan hyvältä. Joukkueen tunnuslauseena on "Home means Henderson", joka sopii myös hyvin tuohon teemaan, että kyseessä on ensimmäinen ammattilaisseura tuossa pitäjässä.

Kausikorttihakemuksia oli tullut noin 7600. Suunnilleen tuon verran porukkaa mahtuu Orleansin halliin, jossa Silver Knights pelaa pari kautta, kunnes areena Hendersoniin valmistuu. Uudessa areenassa istumapaikkoja on kuitenkin vain 6000, mutta tuo on varmaan kooltaan melko sopiva areena AHL-joukkueelle ja ainakin tunnelman pitäisi olla tiivis. Omistaja Foley totesi julkistamisstriimissä, että lippujen hinnat ovat halvimmillaan kymmenen dollaria eikä kuuma koirakaan maksa kuin viisi dollaria 25 dollarin asemesta, joten tuo on selkeästi matalamman kynnyksen vaihtoehto paikallisille nähdä jääkiekkoa.

Hieman kyllä huvitti tuossa striimissä se, että paikallinen Golden Knightsin mediatyöntekijä Gary Lawless totesi kylmästi, että AHL on maailman toiseksi kovin sarja, kun haastattelija kysyi AHL:n yleisestä tilanteesta ja asemasta: "Jos haluat pelata NHL:ssä, tie sinne käy AHL:n kautta".
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy