Mihin asti Vegas Golden Knights etenee kaudella 2019–2020?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 10 6,3%
 • Stanley Cupin loppuotteluihin

  Ääniä: 11 7,0%
 • Konferenssifinaaleihin

  Ääniä: 16 10,1%
 • Konferenssivälieriin

  Ääniä: 53 33,5%
 • Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle

  Ääniä: 45 28,5%
 • Jää pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 23 14,6%

 • Äänestäjiä
  158
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden KnightsNojoo, oli minulla asiaakin, mutta tärkein on toki mainittu yllä. Toiseksi tärkein uutinen on se, että kultaiset paidat ovat vihdoin valmiit. Omistaja Bill Foley oli todennut The Athleticissa, että häntä häiritsee se, että esimerkiksi Vegasin harmaansävyinen kotipaita ei esimerkiksi erotu niin hyvin yleisömerestä kuin vaikkapa Oilersin oranssi tai Blackhawksin punainen, mutta tuon kultaisen paidan pitäisi korjata se ongelma. Paidan värin kanssa oltiin tarkkoina, sillä siitä ei tosiaan haluttu keltaista kuten Nashvillellä tai liian ruskeaa, vaan kirkkaan kultainen, mutta oikean värin ja materiaalien kuntoon saaminen vei aikaa. Foley myös puheli siihen malliin, että tuota kultaista paitaa tullaan varmasti näkemään monissa kotiotteluissa eikä vain harvoissa ja valituissa, koska hän todella pitää lopputuloksesta. Paidan julkaisusta ei ole tietoa vielä, koska tilanne on mikä on, mutta eiköhän se syksyllä julkaista viimeistään.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

VEGAS (April 6, 2020) - Vegas Golden Knights General Manager Kelly McCrimmon announced today, April 6, that the Vegas Golden Knights American Hockey League affiliate based in Henderson, Nevada has signed free agent defenseman Zack Hayes to an AHL contract for the 2020-21 season.

Hayes recently finished his career in the Western Hockey League with the Prince Albert Raiders, tallying 23 points (7 G, 16 A) to go with 68 penalty minutes in 60 games during the 2019-20 season. He served as the Raiders team captain this season and tied for a team-high plus-37 after leading the team to a 36-18-10 record (82 points), which led the WHL's Eastern Conference.
The Calgary, Alberta native finished with 79 points (15 G, 64 A) to go with 322 penalty minutes in 272 games with Prince Albert in parts of five seasons (2015-20). Hayes helped lead the Raiders to their second Memorial Cup appearance ever, and first since 1985, after capturing their second Ed Chynoweth Cup following the 2018-19 season.
Jake McLaughlinin lisäksi Zack Hayes liittyy myös Hendersonin AHL-porukkaan ensi kaudeksi. Hän on vielä 188-senttistä McLaughlinia hieman raamikkaampi eli 191-senttinen ja 99-kiloinen puolustaja, joka ampuu myös vasemmalta. Toissa kaudella hän juhli WHL:n mestaruutta Raidersien kanssa. Tuolloin Hayesin teholukema 68 ottelussa oli hurja +71. Toki juniorijääkiekossa syntyy maaleja, tasoerot ovat mitä ovat ja Hayes pelasi sarjan parhaassa joukkueessa, mutta siltikin tuo lukema oli sarjan toiseksi paras. Edellä oli vain lukemalla +76 tuleva joukkuetoveri Brayden Pachal, joka sai Vegasiin sopimuksen viime syksynä hyvin menneen tulokasleirin päätteeksi ja pelasi koko kauden AHL:ssä tehoin 1+9=10. Pachalin poistuttua edestä Raidersista Hayes oli viime kaudella sisäisen tehopörssin jaettu kärki lukemalla +37 kuten uutisessakin lukee, joten ihan lupaava hankinta on kyseessä. Toki kun Pachalkin onnistui tekemään vain kymmenen pistettä 48 ottelussa, Hayesilta ei voi odottaa edes tuollaista pistemäärää, koska junioreissakin hän on tehnyt alle puoli pistettä per peli toisin kuin 51 pistettä viimeisellä juniorikaudellaan tehnyt Pachal, mutta kolmosparin luotettava työjuhta Hayesista voi mahdollisesti tulla jo ensimmäisellä kaudellaan miesten peleissä, jos pelit syksyllä alkavat ajallaan.

Hankinnan hyvä puoli on myös se, että viime kaudella Wolves kärsi melko paljon pelaajapulasta loukkaantumisten vuoksi, mutta nyt ainakin näytetään varautuvan ajoissa siihen, että laadukkaita pelaajia riittää tarpeeksi eikä ole tarve kesken kauden tehdä tryout-sopimuksia. Nykyisestä puolustuksesta vain Pachalin ja Bischoffin sopimukset jatkuvat ensi kaudella, mutta eivätköhän Schuldt, Coghlan, Hague tee jatkot, jolloin Wolvesiin on jo nyt käytännössä lukittu seitsemän puolustajaa: Hague, Coghlan, Schuldt, Bischhoff, Pachal, Hayes ja McLaughlin. Megnan ja Lernoutin tilanteet ovat kysymysmerkkejä ja Hague/Schuldt/Coghlan saattaa pelata ylhäällä kolmosparissa, mutta ainakin kuusi AHL-puolustajaa on jo nyt periaatteessa selvillä ja varmaan pari kokenutta puolustajaa tuohon raahataan ulkopuolelta, jos Megna ja Lernout eivät jatka organisaatiossa.
Haastava somepähkinä Golden Knightsilta. Ensimmäisenä hylkäisin kuudennen talon, koska Lehner on vielä niin tuore osa seuran historiaa ja muut eivät ole muihin verrattuna kiinnostavia persoonia. Ykköstalossa olisi tarjolla ainoan Stanley Cupin finaalivoiton sankarit Nosek ja Theodore sekä historian parhaan PPG-lukeman omaava Stone. Kakkostalossa olisi legendaarinen Fleury, ensimmäinen varus Glass ja livenä nähty TPS:ssä nähty Martinez, mutta tuossa talossa ei ole yhtään eurooppalaista. Kolmannessa talossa voisi olla luultavasti hauskin ja samalla jotenkin isällisen lämmin tunnelma Reavesin ja Engellandin ansiosta. Lisäksi mukana menossa olisivat seuran paras eurooppalainen Karlsson ja Haulan korvannut Roy. Neljännestä talosta puuttuvat eurooppalaiset ja oikeastaan vain Marchessaultin tapaaminen kiinnostaisi, joten hylkään tuon talon toisena kuudennen talon jälkeen. Viidennessä talossa olisivat puolestaan suosikkinuoreni Whitecloud ja Schmidt-Tuch parivaljakko, joiden kanssa tuskin myöskään tulisi tylsää.

Luultavasti kolmantena hylkäisin talon numero kaksi, koska siellä ei olisi eurooppalaisia, vaikka Fleury ja Glass olisivatkin sisällä. Finaaliin pääsevät siis talot yksi, kolme ja viisi. Noista kolmannen sijan saa talo numero viisi. Lopullisen valinnan siis tekisin talojen yksi ja kolme kesken. Paha rasti kerrassaan, mutta kaipa minä taloon kolme menisin karanteeniin, jos sellainen mahdollisuus tarjoutuisi, koska Karlssonin vetovoima olisi niin suuri.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
https://soundcloud.com/m-bd-901391828%2Fepisode-35-and-12-vgk-prospects-crossover-episode-with-sinbins-ken-boehlke


Kuuntelin parin tunnin podcastin organisaation lupauksista. Keskustelemassa olivat SinBin.vegasiin kirjoittava Ken ja Twitteriin lupauksista ahkerasti kohokohtavideoita linkittävä Jack. Poimin ylös joitakin kohtia ja kommentoin niitä seuraavasti ranskalaisin viivoin:

- Pojat keskustelivat siitä, että jos Glass tai Krebs pitäisi kaupata, kummasta he luopuisivat. Molemmat päätyivät siihen, että he luopuisivat ennemmin Glassista kuin Krebsista. Pääperustelu oli se, että Krebs kykenee vaihdosta toiseen itse siirtämään pelin painopisteen hyökkäysalueelle ja luomaan uhkaa tyhjästä, koska hänen kroppansa on väsymätön. Hänen potentiaalinsa kattona pidettiin William Karlssonia parhaimmillaan ja allekirjoitan tuon. Glass ei ole toistaiseksi täyttänyt kutosvaraukselle asetettavia odotuksia, mutta aikaa on toki vielä vuosia, mutta varmaan itsekin tällä hetkellä luulen, että Krebsista tulee dynaamisempi NHL-pelaaja kuin Glassista. Noh, toivottavasti kuitenkin molemmat osa tulevaisuuden runkoa pitkään
- Jack mainitsi, että pitää Dorofeyevia jopa kaikkein lahjakkaimpana lupauksena Vegasin historiassa kiekollisilta taidoiltaan. En allekirjoita ihan tuota yhden livenä ja useamman kuvaruudulta nähdyn pelin perusteella. Hänellä on kyllä pehmeät tassut ja kohtalaisen terävä laukaus, mutta luulen, että valtameren toisella puolella oleva mystinen venäläinen on hieman sumentanut Jackin ajattelua. Ken nosti sen sijaan esiin hyvän pointin siitä, että Vegasin rosterissa ei ole ollut oikeastaan kuin Perron, joka on pelannut samalla tavalla ylikorostetusti kiekkoa suojaten hyökkäysalueella ja siihen vahvasti nojaten suurimpana vahvuutenaan. Hän myös epäili, että tuollaisten pelaajien aika on hiljalleen ohi, mutta minä en olisi niin ehdoton
- Ken mainitsi Morozovista sen, että jokaisessa hänen katsomassaan pelissä Ivan oli vuotanut puolustussuuntaan, vaikka hänen pitäisi olla parempi puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan ja se huolestutti häntä. Allekirjoitan tuon osin ja tietty flegmaattisuus ja tilanteiden liika seuraaminen katseella pitää saada pois pelistä
- Duganista mainittiin se, että hänen pistetehtailunsa NCAA:ssa johtui osin myös kokoerosta muihin ja kun NHL:ssä tulee vastaan vastaavankokoisia pelaajia, mikä on hänen todellinen tasonsa? Tavallaan hänessä voi olla vähän samaa harhaa kuin Puljujärvessä aikanaan, mutta toisaalta Duganin mainittiin ollen ajoittain myös likainen pelaaja, joka osaa myös riistää kiekkoja, joten sikäli hänen kovuutensa, sitkeytensä ja kiekottoman pelaamisensa pitäisi aikanaan riittää NHL:ssäkin
- Kenia huolestutti myös Elvenesin ajoittainen katoaminen AHL-peleissä, vaikka hän mätti 48 pistettä. Vaikea sanoa tuosta mitään, kun Wolvesin pelit jäivät niin vähiin viime kaudella omalta osaltani, mutta minä uskon edelleen, että Lucasista kehittyy Teräväisen kaltainen syöttövirtuoosi NHL:ään
- Haguesta oli ihan mielenkiintoinen huomio se, että hänet saatettiin varata aikanaan sillä olettamalla, että hänestä tulee puolustava puolustaja ja nyt odotukset ovat karanneet sen jälkeen, kun draftin jälkeisellä kaudella hän iski 35 maalia OHL:ssä rikkoen ennätyksiä. Toki varausvuonnakin hän teki 46 pistettä 65 pelissä, joten ehkä tuo oli nyt vähän ohimennyt heitto podcastissa. Viime kaudellahan Hague teki ylhäällä tehot 1+10=11 38 ottelussa, mutta kuten podcastissa mainittiin, hän kolisutti tolppia melkein Paciorettyn kaltaisella osumatarkkuudella, joten herrojen mielipide hänen potentiaalistaan ylöspäin voisi olla erilainen, jos muutama noista vedoista olisi uponnut ja maaleja olisi syntynyt vaikkapa 4-5 kappaletta yhden sijaan
- Puolustajalupauksista hehkutettiin Korczakia pelaajana, jolla on alakerran lupauksista suurin potentiaali ja olen samaa mieltä siitä. Allekirjoitan myös maininnnat rauhallisuudesta kiekollisena ja kyvystä edistää peliä, mutta tosiaan hänestä voi kehittyä myös stonemainen kiekonriistäjä alakerrassa
- Coghlanista oli hyvää pohdintaa myös. Herrat pohtivat, että ehkä hän ei vain sovi siihen pelaajamuottiin, jollaista Vegas hakee alakertaan ja siksi läpimurto tapahtuu lopulta muualla? Se jokin vain puuttuu, että johtoporras olisi antanut hänelle mahdollisuuden ylhäällä viime kaudella. Ilmeisesti hän oli ollut myös helmikuussa yhtenä kauppatavarana pöydällä
- Corcoranista oli tärkeä maininta se, että sen lisäksi että hän oli kahdeksas puolustajien pistepörssissä OHL:ssä, hänet valittiin myös parhaaksi puolustavaksi puolustajaksi. Tuo on melkoinen kombo
- Mitä tulee NHL-valmiuteen, molemmat pitivät Elvenesia lähimpänä NHL-paikkaa Coghlanin ohella lupauksista, mutta Jack nosti villinä korttina myös Morozovin esiin, jos hän ei olisi KHL-sopimuksen alaisena. Nojoo, miksipä ei. Hän kuitenkin osoitti jo miehiäkin vastaan sen, että aloitusympyrässä hän on kansainvälisesti huippu ja pärjäsi ylipäätään keskikaistalla mukiinmenevästi KHL-ympäristössä U20-pelaajana
- Yllättävä esiinnosto Kenilta oli myös Rondbjerg, joka siis missasi koko viime kauden ylävartalovamman takia. Ken muisti hänen dominoineen aikanaan lupausten sisäisissä peleissä kesällä ja sen perusteella, mihin Elvenes kykeni ensimmäisellä AHL-kaudellaan, Ken väitti, että Rondbjergkin olisi ollut vahvistus Wolvesille. Tanskalainen on minulle vielä vähän mysteeri. Olen nähnyt hänet vain kahdesti U20-kisoissa, koska SHL-pelejä en seurannut, mutta siellä hän oli ollut puolustussuuntaan luotettava, mutta anti ylöspäin oli olematonta, josta kertoivat muistaakseni vaivaiset kolme pistettä toissa kaudella. Ihan mahdollista, että hän olisi ollut TOP6-pelaaja AHL:ssä Elvenesin tavoin, mutta ei varmastikaan samanlainen pistelinko. Ensi kaudella odotan häneltä selkeää johtajuutta Hendersonissa ja kuka ties hän voi saada pari peliä ylhäällä alaketjuissa

Tulevassa varaustilaisuudessa Vegasilla on viisi varausvuoroa. Ykköskierroksen lisäksi Vegas varaa kahdesti kolmannella kierroksella (oma+NJD), kuudennella ja seitsemännellä kierroksella. Toisen ja viidennen kierroksen vuorot kaupattiin muualle Martinez- ja Subban-kaupoissa. Lisäksi vuosi sitten helmikuussa Stone-kaupan yhteydessä Vegasin laajennusdraftissa saama Dallasin toisen kierroksen vuoro tulevalle kesälle matkasi Ottawaan. Neljännen kierroksen vuoro puolestaan kaupattiin vajaa vuosi sitten kesällä Torontoon Clarksonin jättisopimuksen dumppaamisen yhteydessä.

Golden Knights on tällä hetkellä NHL:n sarjataulukossa kahdeksantena sekä pisteillä että pisteprosentein mitattuna, joten oletan siksi, että Vegas varaa keskimäärin 22:ntena joka kierroksella. Devils on puolestaan kuudenneksi heikoin joukkue, joten kolmannella kierroksella Vegas saa simulaatiossani varata kuudentena. Näin ollen varsinaiset vuorot olisivat:

1. kierros #22
3. kierros #68
3. kierros #84
6. kierros #177
7. kierros #208

Lupausallas on tällä hetkellä mielestäni melko tasapainossa hyökkääjien ja puolustajien osalta. Toki laadukas maalivahtilupaus uupuu, joten jos Askarov on tarjolla, hän voisi olla yksi vaihtoehto, mutta sytyin myös podcastissa tulleelle ehdotukselle siitä, että koodinimi Pastrnak voisi olla hyvä haku. Totta tosiaan, selkeä kliininen maalintekijätyyppi puuttuu organisaation syvyysluettelosta, mutta nyt sellaisen voisi varata, kun varaustilaisuus joskus aikanaan pidetään. Pacioretty pystyy olemaan vielä 2-3 kautta varmaankin ylivoimalla se hevonen, johon nojataan, mutta sitten on hiljaisempaa. Tulevan draftin puolustajaosasto ei ole mikään hirveän vakuuttava kärkitalentin osalta, joten maaleja tekevä laituri voisi olla ihan hyvä haku ensimmäisellä vuorolla. Seuraava vuoro on tuon jälkeen kolmannen kierroksen alussa onneksi Devilsin huonouden takia, joten sikäli noiden kakkoskierroksen vuorojen kauppaaminen ei ihan niin paljoa kirpaissut. Morozov varattiin aikanaan numerolla 61 ja Dorofeyev 78, joten numerolla 68 pystyy helposti noukkimaan kohtalaisen laadukkaan lupauksen kuten myös numerolla 84.

SinBin.vegas oli myös twiitannut eilen, että heidän lähteiden mukaan Reaves on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen, mutta palkka ei ole vielä tiedossa. Hyväksyn tuon, koska hän on pelannut kaksi ehjää kautta perätysten ja ollut yllättävän hyvä kiekollisenakin, vaikka avut ovat taklauspelaamisessa ja fyysisyydessä. Ylipalkattu hän toki silti oli, mutta jos palkka asettuisi nyt vaikka noin puoleentoista miljoonaan, jota The Athleticin viimeisimmässä artikkelissa ennustettiin, voin elää tuon sopimuksen kanssa.

Tästä päästään hyvällä aasinsillalla viimeiseen päivitettävään aiheeseen eli ensi kauden joukkueeseen. The Athleticissa Vegasin hovitoimittaja Jesse Granger oli tosiaan läpikäynyt tulevia UFA- ja RFA-pelaajia ja ennustanut heidän kohtalonsa. Reavesille hän veikkasi juuri puolentoista miljoonan lappua. Jos nyt oletetaan siis, että Reaves on tehnyt jatkosopimuksen suurinpiirtein tuolla hinnalla, rosteri ensi kaudella näyttäisi nyt tältä:

Pacioretty 7,0 - Karlsson 5,9 - Stone 9,5
Marchessault 5,0 - Stastny 6,5 - Smith 5,0
X - Glass 0,863 - Tuch 4,75
Carrier 1,4 - X - Reaves 1,5

McNabb 2,5 - Schmidt 5,95
Martinez 4,0 - Theodore 5,2
Holden 1,7 - Whitecloud 0,725
Hague 0,791

Fleury 7,0

+ Tatar 0,5 palkanpidätys

= 47,413 + 20,866 + 7,0 = 75,279 + Tatar = 75,779

Jos ja kun palkkakatto säilyy 81,5 miljoonassa, Vegasilla on tilaa katon alla enää 5,721 miljoonaa. Ilman sopimusta ovat Lehner, Merrill, Engelland, Nosek ja RFA-pelaajista Stephenson, Roy ja Cousins. Varmimmat jatkajat ovat Roy ja Stephenson. Artikkelissa ennustettiin heidän arvojensa olevan noin 2,0-2,2 miljoonaa (Stephenson, vertailuna mm. Armia ja Girgensons, heidän välimaastoon) ja 0,756 miljoonaa/vähän yli (Roy, tuo on minimisumma joka Vegasin pitää tarjota ja luultavasti Roy saa vähän ekstraa päälle, joten 0,8 on hyvä oletus). Stephensoniin ja Royhin uponnee siis yhteensä noin kolme miljoonaa. Tällöin rosteriin olisi lukittu 12 hyökkääjää, seitsemän puolustajaa ja yksi maalivahti. Lehner saanee vähintään sen viisi miljoonaa UFA-markkinoilta, joten on yksinkertaisesti todella vaikea nähdä hänen jatkavan Vegasissa, jollei sitten Stastnya kaupata muualle, jolloin Glassin pettäessä Stephenson voisi olla varmaan siirtotakarajaan asti pätevä vaihtoehto TOP6:een, koska analyytikkojen mukaan hän, Pacioretty ja Stone muodostivat yhdessä pelatessaan noin parinkymmenen pelin ajan yhden kesken olevan kauden tilastollisesti parhaista ketjuista ja siksi hän onkin saamassa noin parin miljoonan pahvin luultavasti.

Mitä tulee muihin yksilöihin, haluan nähdä Nosekin jatkavan. Hän teki T-Mobile Areenan ensimmäisen maalin runkosarjapelissä ja lisäksi on tehnyt Vegasin Stanley Cup -finaalien ainoan voittomaalin. Historiallinen pelaaja, joka on monikäyttöisyytensä ansiosta hyvä pelaaja alaketjuihin. Päättyneellä kaudella hän tienasi miljoonan ja kun tehot olivat samaa luokkaa kuin toissa kaudella, sopimus tulee olemaan identtinen, joten arvotaan Nosekin jatkopahvin hinnaksi miljoona. Toki hän saisi UFA-pelaajana varmasti enemmän, mutta kannattaako voittavasta joukkueesta vaihtaa muualle parinsadan tuhannen takia? Epäilen. Cousins on puolestaan hankala tapaus. Hän antoi periaatteessa ihan hyvät näytöt lyhyessä ajassa, mutta koska takana perättäiset yli 25 pisteen kaudet, hinta voi nousta liian suureksi Vegasin palkkakattotilanteessa. Artikkelissa ei ennustettu hänelle mitään tiettyä summaa, vaan vain todettiin, että hän on todennäköisin välimieskäsittelyyn menevä Vegasin pelaaja, jos sellaisia on.

Merrill-Engelland kaksikosta molemmille ei missään nimessä ole enää käyttöä ensi kaudella, mutta jos Cousinsia ei signata, sitten toiselle olisi tilaa rotaatiossa. Merrill kuitenkin voisi saada pelaavamman roolin jossain muualla ja Nosekin tavoin parisataa tuhatta enemmän reilun miljoonan päälle. Engelland sen sijaan joko lopettaa tai saa armoa johtoportaalta ja vielä yhden kauden jatkopahvin seiskapuolustajana. Lisäksi jostain pitäisi löytää halvalla kakkosmaalivahti, koska en usko Lehnerin jatkoon. Huhut ovat nostaneet esiin yhtenä nimenä SKA:ssa pelanneen Alexei Melnichykin, joka kuulemma valitsee neljän seuralta väliltä, joista yksi on Vegas. Uskon, kun näen. Sharks ja Colorado olivat ainakin muita ehdokkaita.

Summa summarum, tältä joukkue voisi näyttää lukemalla 13+7+1 (79,579 miljoonaa):

Pacioretty 7,0 - Karlsson 5,9 - Stone 9,5
Marchessault 5,0 - Stastny 6,5 - Smith 5,0
Stephenson 2,0 - Glass 0,863 - Tuch 4,75
Carrier 1,4 - Nosek 1,0 - Reaves 1,5
+ Roy 0,8

McNabb 2,5 - Schmidt 5,95
Martinez 4,0 - Theodore 5,2
Holden 1,7 - Whitecloud 0,725
+ Hague 0,791

Fleury 7,0

Näin ollen kakkosmaalivahtiin ja Cousins/Engelland -komboon jäisi varaa 1,921 miljoonaa. Nojoo, lienee siis todennäköistä, että Cousins ei jatka Vegasissa myöskään millään reilun miljoonan sopimuksella. Kyllä minä otan Nosekin ennen häntä historian takia. Engellandin ja varamaalivahdin (voi olla myös Dansk) sen sijaan saa kyllä alle parilla miljoonalla. Eli näin:

Pacioretty 7,0 - Karlsson 5,9 - Stone 9,5
Marchessault 5,0 - Stastny 6,5 - Smith 5,0
Stephenson 2,0 - Glass 0,863 - Tuch 4,75
Carrier 1,4 - Nosek 1,0 / Roy 0,8 - Reaves 1,5

McNabb 2,5 - Schmidt 5,95
Martinez 4,0 - Theodore 5,2
Holden 1,7 - Whitecloud 0,725
Hague 0,791 - Engelland 0,8

Fleury 7,0
Kakkosveskari max. 1,0 / Dansk

AHL:ssä aloittaisivat Coghlan, Schuldt, Elvenes ja Quinney, jotka ovat päteviä poikia paikkomaan kauden aikana tulevia loukkaantumisia. Elvenesin NHL-paikkaan ylhäällä en ihan vielä usko syksyllä, mutta hänkin saanee debyyttinsä jossain vaiheessa sesonkia. Lehner, Merrill ja Cousins saavat pakata veitsensä ja poistua muihin maisemiin. Niin tehnee myös farmiin juuttunut Zykov ja varmaan myös McKenzie, joka on mättänyt 96 pistettä Wolvesille parilla viime kaudella saamatta mahdollisuutta ylhäällä.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Roy teki jatkosopimuksen ja hinta Vegasin kannalta hyvä 750k per kausi. Toiselle kaudelle voi hinta-laatusuhde olla todella hyvä. Itse ainakin uskon, että Roy:sta kehittyy hyvän tason NHL pelaaja joka tekee sen +20 maalia kaudessa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Roy teki jatkosopimuksen ja hinta Vegasin kannalta hyvä 750k per kausi. Toiselle kaudelle voi hinta-laatusuhde olla todella hyvä. Itse ainakin uskon, että Roy:sta kehittyy hyvän tason NHL pelaaja joka tekee sen +20 maalia kaudessa.

Joo, ennustin 800 000 dollaria, mutta näemmä palkka sitten pysyi tuossa 750 000 dollarissa eikä hän saanut ekstraa, mutta sopimus on yhdensuuntainen, joten palkka on sama sekä AHL:ssä että NHL:ssä. Viime kaudellahan Roy reissasi jatkuvasti Chicagon ja Vegasin väliä, kun seura kikkaili palkkakaton kanssa pyrkien säästämään päivittäin joitakin tuhansia dollareita ja tekemään tilaa katon alle helmikuuta varten. Paperisiirtoja kertyi varmaan kolmisenkymmentä ja reissuja edestakaisin viitisentoista. Ensi kaudella oletus on, että hän pysyy ylhäällä koko kauden. koska 10 pistettä 28 otteluun oli väkevä näyttö alaketjuista. DeBoerin alaisuudessa hän myös pääsi pelaamaan muutaman ottelun loppukaudesta kakkosketjun laidassa, kun Stone putosi pelistä pois. Wolvesin päävalmentaja Thompson hehkutti myös hänen alivoimataitojaan, joten oletan myös, että hän tulee ottamaan sillä osa-alueella entistä suurempaa vastuuta ensi kaudella: Roy's Path Leads Him to NHL Lineup

"I think this year saw me get more opportunity and I think I have proven I can play in the NHL. I think I can be a third line center and play on the PK but I also think if I'm with the right players, I can move up in the lineup and help out offensively and on the power play," said Roy. "I'll play wherever they want me to and whatever style they ask me to."
Ei tuo 20 maalia mahdoton tavoite ole Roylle, jos hän pystyy vakiinnuttamaan roolin esimerkiksi kolmosketjusta:
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Tylsyyksissäni katselin Viaplaylta jo toistamiseen muutaman viikon sisään kolmen vuoden takaisin finaaleja. Otinpa huvikseni myös tällä kertaa kuvakaappauksina talteen pari huomionarvoista pelitavallista seikkaa, jotta tulevaisuudessa voi entistä paremmin verrata sitä, miten Golden Knightsin pelitapa on muuttunut.

Puolustusalueen puolustuspelissä Gallantin alaisuudessa pelattiin miesvartiointia. Alakolmio puolustajat ja sentteri miesvartioivat vastustajan hyökkäysketjua. Esimerkiksi tässä kuvassa Karlsson seuraa Ovechkinia, Engelland Kuznetsovia ja maalin takana McNabb Vranaa. Laiturit eli Marchessault ja Smith puolestaan puolustavat vastustajan puolustajia, jotka ovat siniviivalla kuvan ulkopuolella. Tarvittaessa he seuraavat näiden nousut syvyyteen Vegasin maalin taakse, mutta useimmiten vain kuvan kaltainen peittopelaaminen riittää. Tätä puolustuskonseptiahan Gallantin alaisuudessa Vegas käytti vielä viime kauden alussakin, kunnes sitten vaikeuksien alettua tästä miesvartioinnista siirryttiin aluepuolustukseen noppavitosen muotoon, jossa laiturit luovuttivat nousevat vastustajan pelaajat puolustajien huoleksi sovitussa kohdin. DeBoerin alaisuudessa palattiin muistaakseni kuitenkin tuohon miesvartiointiin enemmän, jos en nyt väärin muista. Aikaa on kulunut sen verran, että tuo pitää tarkistaa ensi kerralla.

Hyökkäysalueen puolustuspelaamisessa suosittiin 2-1-2 karvausta. Toinen laituri antoi painetta päätylautaan asti saaden tuekseen useimmiten sentterin, joka luki, kummalla puolelle kärkikarvaaja pakotti pelin.

Toinen laituri puolestaan varmisti kahden ylimmän karvaajan takana.

Puolustajat olivat porrastetusti kolmannen hyökkääjän alla ja tarvittaessa heistä toinen liikkui vastaan tukkimaan myös tiloja esimerkiksi laidoissa kuten Miller tekee tässä kuvassa ja estää Capseja pelaamasta pois omalta alueelta laidan kautta. Tatar puolestaan estää käännön keskustaan olemalla syöttölinjalla, vaikka paineistaakin samalla laidassa.

Seurauksena on epätoivoinen chippi laitaa pitkin ylös, jonka Miller noukkii omille ja levittää sitten Sbisalle, jonka jälkeen on Golden Knightin vuoro lähteä hyökkäykseen.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Jos pelitilanne oli sellainen, että 2-1-2 muotoinen karvaus korkealta olisi ollut uhkarohkeaa eli vastustajalla oli kiekko/tilanne hyvin hallussa ja Vegas esimerkiksi suoritti vaihtoa, keskialueelle ryhmityttiin 1-2-2 muotoon. Tämä oli siis passiivisempi karvausvalinta tilanteissa, joissa ei ollut järkeä puolustaa eteenpäin, vaan tukkia vain tiloja keskialueella, mutta tuossa finaalisarjassahan Capsit kyllä tulivat kiekottelemalla turhan helposti tämän trapin ohi, kun puolestaan Vegasilla oli vaikeuksia Washingtonin 1-1-3 muotoisen ohjauspelaamisen ohittamisessa, josta I. Lehkonen mainitsi kommentaattorina ollessaan. Tässä kuvassa Karlsson on yksin karvaamassa, kun Vegas on dumpannut punaiselta siirtokiekon vieraiden alueelle. Muut pelaajat eivät edes yritä nousta Karlssonin lähettyville, koska Capsilla on alakolmio kunnossa, vaan...

... keskialueelle ryhmitytään 1-2-2 muotoon siten, että laiturit ovat sentterin alapuolella ja puolustajat puolustavat tietysti omaa siniviivaa. Capsit eivät tällä kertaa päässeet läpi, vaan Kuznetsov puikahti paitsioon ennen kuin Aleksanteri Suuri kuljetti kiekon hyökkäysalueelle. Marchessault kykeni sivupaineellaan häiritsemään tarpeeksi venäläisten kuljetusliikettä laidassa.

Hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisessa yksinkertaistettuna hyökkääjät hyökkäsivät ja puolustajat puolustivat eli tarkoitan sitä, että syvyydessä ei kyllä kuin aniharvoin nähty puolustajia, koska he pysyivät siniviivalla odottaen sitä, että hyökkääjät saisivat rouhittua heille kiekkoja syvyydestä. Tässäkin kuvassa näkyy, kuinka painottomalla puolella olisi tilaa toisen puolustajan nousulle, mutta niitä ei nähty, vaan Gallant oli konservatiivinen tässä asiassa eikä halunnut ottaa turhia riskejä mahdollisista ylivoimahyökkäyksistä, joten usein sitten vain Vegas yritti kolmella pelaajalla luoda jotain kuvan viittä vastustajaa vastaan. Vastustajan laituritkin ovat pudonneet b-pisteiden tasolle ja seuraavat vain kiekkoa, koska he tietävät, etteivät Vegasin puolustajat kuitenkaan tee nousuja syvyyteen.

Neal kaivoi tässä tilanteessa kiekon viivaan ja nyt näkyy, kuinka paljon tilaa Vegasin puolustajilla oli tuolla viivassa, mutta toki silti vastustajan laiturit ehtivät useimmiten ajoissa peittämään.

Schmidt toki yksilötaidollaan ja viivatanssillaan sai lavan auki laukausta varten ja samalla maalille pyrittiin tekemään kahden kerroksen maski Tuchin ja Haulan voimin. Kolmannella hyökkääjällä on vapaus lukea tilannetta ja yrittää tehdä itsensä pelattavaksi muutoin. DeBoer suosii myös samanlaista kahden kerroksen maskipelaamista, joten sikäli mikään ei ole muuttunut, mutta hyökkäysalueella DeBoerin aikakaudella puolustajat nousevat rohkeammin syvyyteen eivätkä vain toljota siniviivalla passiivisesti kiekottomina kuten Gallantin aikakaudella. Tuo puolustajien viivalla odottelu ja sieltä kiekon toimittaminen maalille oli sellainen nyanssi, jonka muistin ennen tämän tekstin kirjoittamista parhaiten historialliselta avauskaudelta. Vegas hyödynsi kyllä läpi kauden paljon siniviivalla puolustajilla ollutta tilaa, mutta finaalisarjassa maski- ja jatkopelaaminen maalin edessä ei ollut riittävän tehokasta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Toinen vastaava näyte. Nelosketju vuorostaan rouhii hyökkäysalueen kulmarallia. Taas Capsin laiturit ovat b-pisteiden tasolla eli he luovat 5v3 ylivoiman käytännössä parhaalle maalintekosektorille b-pisteiden väliin. Todella tiivis viisikko kerrassaan ja Vegasin puolustajat odottavat toimettomina viivassa, josko kolme pelaajaa voittaisi kiekon viivaan viittä Capsin pelaajaa vastaan.

Nosek onnistui kaivamaan kiekon viivaan ja McNabb tykitti sen heti vastakiekkoon maalille. Bellemare ja Carrier tekevät maskin, mutta tuloksetta. Tämä oli se pääasiallinen kaava, jolla maaleja yritettiin tehdä hyökkäysalueen kulmaralleista.

Suorahyökkäyspelaamisessa merkittävänä asiana oli se, että kolmen kaistan täyttö pysyi. Esimerkiksi tässä tilanteessa Miller kuskasi itse kiekon keskialueen yli. Eakin tarjoaa avun keskellä ja Tatar huolehtii leveydestä vasemmalla. Perron on sitten kuvan ulkopuolella varmistamassa Millerin nousua kera Sbisan, mutta tulee mukaan hyökkäykseen toiseen aaltoon.

Miller dumppasi vain kiekon päätyyn ahdistettuna, mutta jälleen Vegas kiekottomana yritti riistää pelivälineen takaisin 2-1-2 mallilla. Laitureista Tatar on nyt Eakinin kanssa syvällä ja Perron varmistaa heidän takanaan. Kuvan ulkopuolelta Miller tulee taas kiekkoa vastaan laidassa ja Sbisa on porrastetusti liikkumassa kohti omaa maalia varmistamaan.

Tässäkin suora-/vastahyökkäyksessä tultiin kolmea kaistaa pitkin. Smith jakoi takaviistoon Engellandille oikealle, mutta Holtby veti pidemmän korren. Marchessault painoi keskellä maalille irtokiekolle. Nykyään DeBoerin alaisuudessahan hyökkääjät ovat keskialuetta ylitettäessä toisinaan samallakin kaistalla perättäin pituussuunnassa, koska keskialueella poikittaissyötöt ovat aina riski kiekonmenetysten kannalta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Puolustusalueen hyökkäyspelaamisessa eli prässin alta pois tulemisessa ehkä yleisin avausmalli oli 2-2-1. Puolustajista toinen löi kiekon ränniin laiturille. Sentteri tuli viereen tarjoamaan tuen ja toinen laituri kirmasi pystyyn keskialueelle. Tavallaan siis neljällä pelaajalla yritettiin tulla prässin ohitse ja viides pelaaja sai vapauden spurtata ajoissa ylös, kun puolestaan DeBoerin alaisuudessa nykyään se viideskään pelaaja ei karkaa liian aikaisin pystyyn, vaan tukee lähempänä, jotta on mahdollisuus tulla lyhyemmin syötöin prässin ohi ja keskialueen yli. Tässä kuvassa Theodore antaa pakki-pakkisyötön Schmidtille. Smith liikkuu pelin puolen laitaan rännisiirtoa varten. Karlsson tarjoaa keskellä apua. Kuvan alalaidassa viides pelaaja Joonatan säntää pystyyn.

Schmidt lyö rännikiekon Smithille. Tämä voittaa laidassa oman miehensä ja hänellä on vaihtoehtoina joko antaa kiekko vauhtiin Wiljamille keskikaistalle tai kääntää se ristiin hyökkäyssiniviivan kulmaan Joonatanille.

Toinen näyte. Sbisa on ottanut päädyssä taklauksen vastaan ja siirtänyt kiekon Millerille. Sentteri Eakin tarjoaa keskellä syöttöpaikkaa ja laituri Nosek laidassa. Viides pelaaja on kuvan ulkopuolella eli Carrier on jo keskialueella karannut pystyyn kuten Marchessault edeltävässä tilanteessa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
AV-pelaamisesta vielä loppuun pari otosta. Käytössä oli timantti. McNabb paineisti oikeassa siivessä olevaa Kuznetsovia/Bäckströmiä. Engelland puolestaan vahti sekä Oshien lapaa keskellä että päädyssä olevaa Bäckströmiä/Kuznetsovia. Smith huolehti Carlsonista viivassa. Karlsson puolusti sekä Engellandin apuna Oshieta että Ovechkinia.

Kun kiekko pelattiin syvään, Engelland laittoi aina välittömästi polven jäihin estääkseen syötön Ovielle. Siitä huolimatta toki ainakin toisessa finaalissa yhden kosketuksen jatkolla maalialueen lävitse Ovien lapa löytyi vapaana ja tämä pyssytti one-timerin pussiin. Engellandin mentyä jäihin Karlsson laskeutui kiinni Oshieen. Tämänkin yksityiskohdan muistin hyvin kolmen vuoden takaa yhä.

Ja kiekko kun kierrätettiin viivan kautta toiselle puolelle, Smithin tai Karlssonin olisi pitänyt saada katki syöttö Ovielle, mutta niin ei käynyt, joten viimeisenä lukkona oli sitten Engelland, jonka tehtävä oli blokata Ovien one-timereista suurin osa. Tämä veto kuitenkin kilahti rautaan. Samalla kun Ovien lämäri lähti, McNabbin piti huolehtia syvyydestä maalin kulmalle nousseesta Bäckströmistä.

P.S. Tehkää nyt ihan oikeasti jotain @Moderaattorit ja @Ylläpito tuolle viiden mediatiedoston rajalle yhdessä viestissä! Ei tässä ole mitään järkeä, että joudun pilkkomaan asiani viiteen eri viestiin, kun yhteen viestiin ei voi lisätä viittä kuvaa/GIFiä/videota enempää.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

Lupausaltaan kuumimpiin nimiin kuuluva Jack Dugan on sopinut liittyvänsä Golden Knightsin organisaatioon eli hän ei palaa enää kiekkoilemaan NCAA:han. Viime kaudellahan hän pelasi kyseisen sarjan jo läpi voittaen pistepörssin ylivoimaisesti. Jos NHL-kausi jatkuu, Dugan ei kaiketi saa edustaa vielä Vegasia, vaan hän aloittaa miesten pelit kaudella 2020-2021 joko AHL:ssä tai NHL:ssä. Minusta käynti AHL:ssä voisi ainakin alkuun olla paikallaan, jollei hän sitten ole satumaisen hyvä harjoitusleirillä. Toki Dugan on raamikas ja varmaankin fysiikaltaan voisi jo pärjätä NHL:ssä, mutta kaikkien ollessa terveinä Tuchin, Stephensonin ja Glassin ohittaminen kolmosketjussa on vaikeaa eikä nelosvitjassa häntä ole järkeä peluuttaa vähillä minuuteilla saatika istuttaa katsomossa.

Jo jokin aika sitten puolestaan DeBoer vieraili seuran omassa podcastissa vastailemassa kausikorttilaisten kysymyksiin tunnin verran. Tuosta jutusteluhetkestä selvisi se, että hän uskoo "isosti" kapteeniuteen, mutta jonkun tulisi ensin luontaisesti astua esiin kopissa yms., jotta tämän voisi nimetä kapteeniksi. Voi siis olla, että ehkä jo ensi kaudella Golden Knights saa ensimmäisen kapteeninsa, jolloin Stone ja Marchessault ovat varmaan todennäköisimmät vaihtoehdot.

Toisessa haastattelussa puolestaan DeBoer oli jakanut Engellandin hänelle antaman viestin: DeBoer Shares Engelland's Message To Him About Being Scratched Before The Pause - SinBin.vegas

When Pete DeBoer took over as head coach of the Golden Knights, one of the most drastic changes he made to the everyday lineup was to take Deryk Engelland out of it.

Before the season was paused, Engelland had been scratched in 12 straight games and had played in just one of DeBoer’s last 18. All in all, Engelland appeared in only five of the 22 with DeBoer behind the bench.

Under Gallant, Engelland was scratched just eight times in 213 regular-season games and not a single time in 27 playoff games.

DeBoer still believes Engelland is a major part of the team, however. Speaking with JT The Brick on Fox Sports Radio, DeBoer went out of his way to praise the leadership Engelland brought while being placed in a “tough situation.”

To a man they all want to win the Stanley Cup, that’s their number one motivation. They are willing to do whatever they have to do to be a part of it. I look at Deryk Engelland as an example of that. Tough situation, veteran guy, we had to scratch him some games here recently before the pause. The messaging to me was ‘I just want to be a part of this. When you need me, let me know, and I’ll be ready to go.’ You can’t have enough of that and that’s what makes groups like this special. -DeBoer on Fox Sports Radio[/QUOTE]
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
NHL:n runkosarja 2019-2020 on päättynyt, joten Vegas Golden Knights on toistamiseen kolmen vuoden sisään Tyynenmeren divisioonan valtias. Mainio suoritus, jonka pohjusti 11 voittoa viimeisestä 13 pelistä. Konferenssin kolmas sija puolestaan tarkoittaa sitä, että Golden Knights saa vapaataipaleen suoraan 16 parhaan joukkoon pudotuspeleissä. Lämmittelypeleissä se kohtaa Bluesin, Avalanchen ja Starsin ennen kuin varsinainen vastustaja on selvillä. Jos ja kun Golden Knights säilyy kolmossijoitettuna lämmittelypelien jäljiltä ja avauskierroksella ei ole uudelleensijoittelua säälipudotuspelien jäljiltä, mahdollinen vastustaja tulee parista Predators-Coyotes. Molempia vastaan saldo oli 2-1-0 runkosarjassa.

Sisäisen piste- ja maalipörssin voitti Max Pacioretty tehoin 32+34=66, joten hän pystyi samaan kuin Karlsson avauskaudella eli voittamaan molemmat pörssit. Syöttöpörssin vei Stone 42 alustuksella ennen Paciorettya ja Theodorea (33). Maalipörssin kakkonen oli Smith (27) ja kolmas Marchessault (22). Tehopörssissä Pacioretty oli toinen lukemalla +18, kun kesken kauden mukaan liittynyt Chandler Stephenson uskomatonta kyllä keräsi lukeman +19 41 ottelussaan.

Toinen uutinen on se, että huomenna julkistetaan AHL-joukkueen nimi ja logo: VGK Presents Reveal Knight Special To Unveil AHL Henderson Name & Logo

Organisaation ainoan suomalaisen Marcus Kallionkielen viime kauden kohokohdat löytyvät puolestaan tästä puolen minuutin klipistä:Loukkaantumiset jarruttivat hänen kauden alkuaan joulukuulle asti, mutta jospa ensi kaudella hän saisi ehjän sesongin alle. 24 ottelussa tehot olivat 1+10=11. Kauden ainoa maalikin on nähtävissä videolta. Näemmä hän pelaa samalla numerolla #15 kuin minä salibandyssa, joten kyseessä on pakosti entistä hienompi mies.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kyllä, odotettu nimihän sieltä julkaistiin eli Henderson Silver Knights: Introducing The Henderson Silver Knights

THE STORY BEHIND THE LOGO DESIGN
In medieval civilization, the armored warhorse was synonymous with strength, endurance and fearlessness during battle. The armored warhorse helped establish knights as the undisputed epitome of the warrior class.

The knight on horseback is one of the most intimidating symbols of its time. A truly fearsome opponent, the knight on horseback embraced the mentality of always advancing and never retreating.

The horse played a vital role in a knight's quest to become elite, assisting in the knight's training, skill advancement and overall development. As the primary affiliate of the Vegas Golden Knights, the Henderson Silver Knights hold an identical position: Assisting in every aspect of the knight's quest to become an elite warrior.

If you look closely, you'll see that the horse's armor in the primary logo creates the letter "H" for Henderson. We are proud to be the first pro sports team to call Henderson home and our team will wear the emblem with honor.

The golden eyes pay homage to the parent club in Vegas. The eyes of the Silver Knights are always focused on advancing to the level of the Golden Knights.

There are 20 links of chainmail and 21 rivets on the horse's armor, which represent the team's inaugural 20-21 season.

Flanking the Henderson Silver Knights wordmark are silver and golden spurs. The spur was gifted to the knight when he gained knighthood and was used to drive the warhorse forward into battle.

Known as the Silver State, Nevada is home to the largest wild horse population in the United States. Both of these facts are referenced on the back of the state quarter.

The three primary colors of the Henderson Silver Knights are silver, gold and black.
Logo on kyllä erittäin onnistunut ja nimessä Hendersonkin kuulostaa jo nyt ihan hyvältä. Joukkueen tunnuslauseena on "Home means Henderson", joka sopii myös hyvin tuohon teemaan, että kyseessä on ensimmäinen ammattilaisseura tuossa pitäjässä.

Kausikorttihakemuksia oli tullut noin 7600. Suunnilleen tuon verran porukkaa mahtuu Orleansin halliin, jossa Silver Knights pelaa pari kautta, kunnes areena Hendersoniin valmistuu. Uudessa areenassa istumapaikkoja on kuitenkin vain 6000, mutta tuo on varmaan kooltaan melko sopiva areena AHL-joukkueelle ja ainakin tunnelman pitäisi olla tiivis. Omistaja Foley totesi julkistamisstriimissä, että lippujen hinnat ovat halvimmillaan kymmenen dollaria eikä kuuma koirakaan maksa kuin viisi dollaria 25 dollarin asemesta, joten tuo on selkeästi matalamman kynnyksen vaihtoehto paikallisille nähdä jääkiekkoa.

Hieman kyllä huvitti tuossa striimissä se, että paikallinen Golden Knightsin mediatyöntekijä Gary Lawless totesi kylmästi, että AHL on maailman toiseksi kovin sarja, kun haastattelija kysyi AHL:n yleisestä tilanteesta ja asemasta: "Jos haluat pelata NHL:ssä, tie sinne käy AHL:n kautta".
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nostalgian puolelle meni täälläkin, eli katselin highlightseja Kultaritareiden ensimmäisestä varsinaisesta NHL-kotipelistä Arizonaa vastaan 10.10. 2017. Katsoin sen silloin aikoinaankin livenä, mutta paljon olin jo unohtanut. Alussa olivat tietenkin ne hehkutukset Vegas Strongeineen ikävän ampumavälikohtauksen seurauksena (58 kuollutta Vegasissa 1.10. 2017). Mutta lähinnä mielenkiinto kohdistui joukkueen pelaajiin. Sieltä putkahti kaukaloon sellaisia nimiä kuin Brendan Leipsic, Griffin Reinhart ja Jason Garrison. Leipsicin olin tyystin unohtanut. En tosin tuohon aikaan Vegasia vielä fanittanut, joten ehkä se on osasyynä asiaan. Mutta hyvin highlightsien perusteella mies pelasi. Ei kyllä ole statsien perusteella kovinkaan kummallista NHL-uraa tehnyt, ja Vegasissakin ura jäi 44:n ottelun mittaiseksi näköjään. Treidattiin Vancouveriin helmikuussa 2018 jotakin neverhöördiä vastaan. @Salming, onko mitään muistikuvaa miehestä (siis Leipsicista)?

Griffin Reinhart on tullut sitten harjoitusleirillä vastaan, mutta ei hän pelaamaan päässyt tuossakaan ottelussa, jostain syystä oli vaan tamineet päällä jäällä. Sen jälkeen on farmi kutsunut, eikä näkemäni perusteella ole asiaa NHL:n kahinoihin jatkossakaan. Sitten on vielä Garrison. Häntä fanitin jonkun verran Floridassa 16 maalia tuottaneen kauden 2011-2012 jälkeen, mutta sen jälkeen on suunta ollut alaspäin. Laskusuunta jatkui Vegasissakin ja pian mies passitettiin farmiin ja lähetettiin kiertoon.

Sekin vähän vavahdutti, kuinka moni tuon kotiavausillan pelaajista ei enää pelaa Vegasissa. Taitaa olla ainakin puolet joukkueesta. Ja ne ketjut olivat ihan mitä sattuu tuossa kohtaa kaudesta. Smith-Karlsson-Marchessault kolmikkoa ei yhdessä tainnut näkyä, ja muutenkin oli aika sekavia ketjuja, mutta voitto tuli silti komein 5-2 lukemin ja yleisö oli haltioissaan. Loppu, kuten tiedämme on sitten historiaa...
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
- Oikealta ampuvista puolustajista Connor Corcoran pelasi myös hienon kauden viimeisenä juniorivuonnaan. Hän teki OHL:ssä 62 pelissä 54 pistettä ja oli sarjan yhdeksänneksi tehokkain puolustaja joukkueensa Windsor Spitfiresin varakapteenina. Hänet nähtäneen ensi kaudella sitten jo Henderson Silver Knightsin riveissä AHL:ssä
- Xavier Bouchardilla (myös RD) oli puolestaan vaikeampi kausi. Hänet kaupattiin kesken kauden, kun alkukauden tehot olivat vain 4+6=10 31 pelissä ja teholukema oli -11, mutta uudessa seurassa Cape Breton Eaglesissa homma kulki. 28 pelissä hän teki 25 pistettä ja keräsi tehosaldon +21. Noilla lukemilla kelpaa suunnata Corcoranin tavoin kamppailemaan pelipaikasta AHL:ssä
Corcoranille kolmen vuoden tulokassopimus: VGK Sign Defenseman Connor Corcoran To Three-Year, Entry-Level Contract

Hänet varattiin 2018 viidennellä kierroksella, mutta sen sijaan kuudennella ja seitsemännellä kierroksella otetut Xavier Bouchard ja maalivahti Jordan Kooy eivät ilmeisimmin saa sopimustarjousta Golden Knightsilta. Corcoran oli kuitenkin onnistunut haku ja jatkumoa vuoden 2017 vitoskierroksen valinnoille Elvenesille ja Duganille. Jos ja kun sama kaava jatkuu, se tarkoittaa, että viime vuoden vitoskierroksen varaukset maalivahti Isaiah Saville, Mason Primeau ja organisaation ainoa suomalainen laitahyökkääjä Marcus Kallionkieli tulevat myös kehittymään jopa yli odotusten tulevina vuosina!

Mutta lähinnä mielenkiinto kohdistui joukkueen pelaajiin. Sieltä putkahti kaukaloon sellaisia nimiä kuin Brendan Leipsic, Griffin Reinhart ja Jason Garrison. Leipsicin olin tyystin unohtanut. En tosin tuohon aikaan Vegasia vielä fanittanut, joten ehkä se on osasyynä asiaan. Mutta hyvin highlightsien perusteella mies pelasi. Ei kyllä ole statsien perusteella kovinkaan kummallista NHL-uraa tehnyt, ja Vegasissakin ura jäi 44:n ottelun mittaiseksi näköjään. Treidattiin Vancouveriin helmikuussa 2018 jotakin neverhöördiä vastaan. @Salming, onko mitään muistikuvaa miehestä (siis Leipsicista)?
Muistikuvat ovat hatarat. Sen muistan, että kolmosvitjassahan hän lähinnä pelasi ja ajoittain oli ihan hyvä, mutta mistään ei vain uponnut hänen laukoessaan itse ja kauden edetessä katsomo kutsui yhä enemmän, kun Gallant luotti työteliäämpiin laitureihin Eakinin vitjassa. Toki vastineena tullut Holm oli täysin tyhjä arpa, joten tuo kauppa kääntyi tappiolliseksi, muttei Leipsicin menetys ollut mitenkään kirpaiseva, kun laitureita oli tosiaan jopa tungokseksi asti alaketjuihin. Ehkäpä tuosta Holmista McPhee odotti Nick Holdenin kaltaista kolmosparin kohtalaista kahden suunnan puolustajaa.

Hmm, mielenkiintoista. Brendan Leipsic treidattiin Vancouveriin ja vastineena on puolustaja Philip Holm, joka on pelannut yhden ottelun NHL:ssä. AHL:ssa tällä kaudella 42 ottelussa tehot 11+18. Ikää on jo 26 vuotta ja viime kaudella leftin puolustaja voitti maailmanmestaruuden Ruotsin väreissä, joten tuskinpa ihan mikään turhake on kyseessä. Kahden suunnan yleispuolustaja, joka pelasi viime kaudella vielä SHL:ssä. Harmittaa toki luopua Leipsicista, mutta hän alkoi vähän jäämään jalkoihin laituriosastolla, kun Carpenterit ja Nosekit alkoivat ottamaan roolia. 44 pelissä 13 pinnaa, joista vain kaksi maaleja, joten sikäli Leipsicista luopuminen ei kirpaise kovinkaan pahasti. Ihan hyvä kauppa McPheelta.
#13 Brendan Leipsic 44gp 2+11=13, -1
- Väkkärämäinen laituri, joka pääsi pelaamaan kolmosvitjassa ennen kuin treidattiin Vancouveriin. Taitava syöttelijä ja liukas luistelija, mutta maalinteko oli vaikeaa. Kamppailupelaaminen oli koosta johtuen tietysti myös haasteellista. Hivenen kyllä silti harmitti, että Leipsic treidattiin, koska hänellä on potentiaalia. Köyhän miehen Gaudreau toki vielä. Arvosana 7,5.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Sekin vähän vavahdutti, kuinka moni tuon kotiavausillan pelaajista ei enää pelaa Vegasissa. Taitaa olla ainakin puolet joukkueesta. Ja ne ketjut olivat ihan mitä sattuu tuossa kohtaa kaudesta. Smith-Karlsson-Marchessault kolmikkoa ei yhdessä tainnut näkyä, ja muutenkin oli aika sekavia ketjuja, mutta voitto tuli silti komein 5-2 lukemin ja yleisö oli haltioissaan. Loppu, kuten tiedämme on sitten historiaa...
Muistan itse miettineeni seuratessani Vegasin avausottelua ja vielä myöhemminkin, että miten tuolla hyökkäysrosterilla voi tulla tulosta. Ylivoima kun alkoi, niin sinne lyötiin Haula tai Karlsson pyörittämään peliä. Muistan miettineeni ihan ääneen, että onpa taso heikko kun noiden kavereiden harteilla on joukkueen tulosvastuu. No oli niitä lopulta muitakin ja hyvinhän nuokin kaksi herraa huutoon vastasivat.
 
RELEASE THE KRAKEN
Sieltä putkahti kaukaloon sellaisia nimiä kuin Brendan Leipsic, Griffin Reinhart ja Jason Garrison. Leipsicin olin tyystin unohtanut. En tosin tuohon aikaan Vegasia vielä fanittanut, joten ehkä se on osasyynä asiaan. Mutta hyvin highlightsien perusteella mies pelasi. Ei kyllä ole statsien perusteella kovinkaan kummallista NHL-uraa tehnyt, ja Vegasissakin ura jäi 44:n ottelun mittaiseksi näköjään. Treidattiin Vancouveriin helmikuussa 2018 jotakin neverhöördiä vastaan. @Salming, onko mitään muistikuvaa miehestä (siis Leipsicista)?
Leipsicistä vielä sen verran, että Vancouverista päätyi LA:n kautta Capitalsiin. Viimekaudella 61otteluun 11pistettä, pääosin nelosketjussa.

Jäi jokuaika sitten kiinni Instagramin puolella halventavista viesteistä, nähtävästi joku oli päässyt käsiksi hänen kaverinsa puhelimeen ja Instagramista löytynyt ryhmä missä ystäviensä kanssa jakoivat esim. Naisten kuvia missä puhuivat heistä halventavasti, haukkuivat muiden pelaajien vaimoja, Leipsic haukkui edelliskauden ketjukaverinsa jne.

Sai viestijupakan takia potkut Capitalssista, eikä luultavasti tule tämän takia enään NHL:ssä pelaamaan. Ainakaan Vancouveria vastaan ei kannata kaukaloon mennä (haukkui Pearsonin vaimoa läskiksi)

Linkki vielä yhteen uutiseen aiheesta, googlaamalla Leipsic messages löytää kaikki kuvakaappaukset, jos aihe kiinnostaa
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden KnightsKetkä mahtuvat kanssakirjoittajien viisikkoon? Viiden dollarin kategoriasta valitsisin tietysti eurooppalaisena organisaation kaikkien aikojen TOP2-pistenikkarin ja parhaan maalintekijän William Karlssonin, joka on playoffit mukaan luettuna tehnyt 91 maalia ja tasan 200 pistettä 254 ottelussa. Marchessaultilla on kahdeksan pistettä enemmän. Lisäksi ottaisin alakertaan ykköspuolustaja Shea Theodoren. Kolmen dollarin kategoriasta ottaisin Reilly Smithin tasapainoiseksi kahden suunnan pelaajaksi. Hän on kolmantena kautta aikojen pistetilastossa 195 täplällä 239 ottelussa. Näin ollen minulle jäisi kaksi dollaria yhteen puolustajaan ja hyökkääjään. Puolustaja on helppo valinta eli iki-ihana Zach Whitecloud ottaisi paikan Theodoren rinnalta. Karlssonin ja Smithin rinnalle vasempaan laitaan puolestaan valitsisin monipuolisen Nicolas Royn, joka tuo ketjuun myös rightin kätisyyden. William Carrier olisi toinen vaihtoehto, mutta Royn hinta-/laatusuhde on Whitecloudin tapaan erinomainen.

Yhden maailman tunnetuimmista pokerinpelaajista ja Golden Knightsin kannattajista eli Daniel Negreanun viisikko on puolestaan Alex Tuch - Paul Stastny - Mark Stone; Brayden McNabb - Alec Martinez. Lähteenä on hänen oma twiittinsä.

Muihin uutisiin. Shea Theodore on nimetty Golden Knightsin ehdokkaaksi Bill Masterton -palkinnon saajaksi. Hän selätti kivessyövän kesällä ja siitä huolimatta pelasi elämänsä parhaan kauden.

Golden Knightsin harjoitushalli City National Arena puolestaan avautui pelaajien käyttöön maanantaina NHL:n siirryttyä kakkosvaiheeseen ohjelmassaan, joka tähtää pelien jatkumiseen vielä myöhemmin kesällä. Jäällä olivat olleet yhtenä ryhmänä Fleury, Stone, Pacioretty, Stastny, Holden ja Engelland. Muista mahdollisista ryhmistä en löytänyt tietoa. Kuusi pelaajaa per ryhmä tuo rajoitus taitaa olla.

Ja vielä yksi mielenkiintoinen asia. The Athleticissa oli pari viikkoa sitten artikkeli Nate Schmidtin roolista. Hän nimittäin toimii Golden Knightsin edustajana pelaajayhdistykseen liittyvissä asioissa. Jutussa oli hyvin selitetty se, kuinka Schmidt esimerkiksi istahtaa koneensa äärelle kahdelta iltapäivällä, ottaa kynän ja Vienna Capitalsin muistivihon (20 ottelun kilpailukieltonsa aikanahan hän harjoitteli juuri Wienissä) ja avaa konferenssipuhelun. Haastattelun aikaan hänellä oli ollut sama rutiini kolmisen viikkoa. Parhaimmillaan tai pahimmillaan hän oli istunut viitisenkin tuntia yhteen soittoon kuunnellen NHLPA:n toimitusjohtajan Donald Fehrin päivittäisiä päivityksiä ja 30 muun pelaajaedustajan välisiä keskusteluja. Puhelun päätteeksi hän avaa puhelimensa FaceTime -sovelluksen ja kutsuu mahdollisimman monta Vegasin pelaajaa puheluun. Sen jälkeen hän käy läpi muistiinpanonsa ja sen, mistä on puhuttu. Tuo kestää päivittäin 30-45 minuuttia. Hän kuuntelee joukkuetovereidensa mielipiteitä ja kirjoittaa muistiin mahdollisia huomioita. Lisäksi mahdolliset sisäiset äänestykset hoidetaan puhelun aikana. Urakka ei vielä pääty tuohonkaan, sillä yleensä kaikki pelaajat eivät pääse samaan aikaan Schmidtin päivityksen äärelle, joten myöhemmin hän keskustelee vielä erikseen 2-3 pelaajan kanssa, jotka eivät ole ehtineet aiempaan ryhmäpuheluun, mutta tuossa vaiheessa Schmidt pystyy jo hieman rentoutumaan ja avaamaan esimerkiksi yhden oluen: "Usually the first beer happens during the very last call, and at that point I need it". Muutoin hän ottaa tehtävänsä vakavasti, josta nostan hattua isosti. Hän totesi esimerkiksi, ettei halua vaikuttaa joukkuetovereidensa mielipiteisiin, vaan haluaa välittää tietoa mahdollisimman objektiivisisesti ja antaa esimerkiksi pelaajien keskustella keskenään ennen kuin hän ilmoittaa oman mielipiteensä.

Pesti ei ole Schmidtille uusi, sillä jo Washingtonissa hän oli samassa roolissa vuodesta 2016 alkaen, kun muita halukkaita ei oikein ollut. Tuolloin hän oli alkuun Tom Wilsonin "assistentti" ja Vegasiin siirryttyään alusta alkaen Golden Knightsin edustajana. Myöhemmin organisaatioon liittyneet Mark Stone ja Alec Martinez ovat myös toimineet samassa pestissä, joten sitä kuuluisaa kokemusta kopista kyllä löytyy tässäkin asiassa eikä ihan kaikki vastuu ole Schmidtin harteilla.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No jollei pelipaikalla ole väliä, ja molareita ei näköjään ole tarjolla, niin eiköhän minun $15:n joukkue ole tässä: Stone - Schmidt - Smith - Tuch - Reaves. Perusteluja? No Stone nyt on kai heittämällä jo lähtökohtaisesti joukkueen paras pelaaja. Schmidt on joukkueen ilopilleri, joka pitäisi huolen siitä, että joukkuehenki on hyvä, mutta ei hänen peliesityksissäkään ole juuri moittimista. Smith on tuttu ja turvallinen joka paikan höylä, todellisen ammatilaisen ihannekuva. Tuch pääsee vielä mukaan jotenkuten potentiaalinsa ansiosta. Jos hän maalin päättää tehdä, niin hän sen tekee. Valitettavasti tuo päätös vain tulee liian harvoin, mutta kun se tapahtuu, se on komeaa katsottavaa. Ja sitten vielä Reaves kuria ja järjestystä pitämään hymy suussa. Minkä tahansa muun joukkueen riveissä inhoaisin häntä. Siinä on joukkue josta löytyy yksi pelaaja kustakin hintatasosta.
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights


Ensimmäinen livenä näkemäni lupausaltaan pelaaja Pavel Dorofeyev on treidattu Metallurgista Traktor Tsheljabinskiin, voivoi. Metallurg oli sentään itäisen konferenssin seitsemäs viime kaudella, mutta Traktor vasta toiseksi viimeinen eli yhdestoista. Ainoa positiivinen asia on se, että mahdollisen vastuun kasvamisen lisäksi samassa seurassa pelaa entinen kultainen ritari Tomas Hyka, joten näen hänet sitten samalla kertaa ensi kaudella lähietäisyydeltä, kun menen scouttaamaan Dorofeyevia pääkaupunkiin.

EDIT: Oscar Dansk sai vuoden jatkosopimuksen, joten nyt on Fleuryn lisäksi toinen maalivahti kiinnitetty ensi kaudeksi. Palkka on 700 000 dollaria.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Reavesille parin vuoden jatkolappu, 1,75m palkalla. Hyvä sopimus.
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Reavesille parin vuoden jatkolappu, 1,75m palkalla. Hyvä sopimus.
Linkki vielä uutiseen: VGK Sign Forward Ryan Reaves To Two-Year Contract Extension

Totta tosiaan, kyllä tuon sopimuksen kanssa voi elää, vaikka toivoinkin, että palkka olisi ollut vielä hieman pienempi, mutta ainakin "1.7five" sopii Reavesin brändiin täydellisesti, sillä hänen pelinumeronsahan on 75 ja jotain olutvirityksiäkin hänellä on Las Vegasissa "7five"-nimellä.

Joukkuetta läheltä seuraava Gary Lawless kirjoitti ihan hyvän tekstin, josta pari nostoa: Reaves Continues to Thrive in 13th Pro Season

Reaves hits people and doesn't take penalties. It's both a science and an artform. He understands what is legal and how to hit a player with impact while not drawing outside the lines. The result is a player different than any other in the NHL. Reaves runs through people on a regular basis giving the opposition less time and space to operate while opening up ice for his teammates.

There are 12 "high volume-hitters" in the league, forwards who have accumulated 400-plus hits over the last two seasons. Reaves averages 21.4 hits for every penalty he takes - that ranks first overall among those 12 high-volume hitters.

Reaves brings an element of toughness which spreads throughout the Golden Knights lineup. He's a deterrent. Opposition players know if they get goofy, they will have to answer to Reaves.

***

Reaves has averaged more than 10 mins/game in both of his full seasons with Vegas. His previous career high was 8:53. He's tweaked his training and improved his skating over his career and is currently the best version of his NHL self.

Among lines with 300+ minutes played, the Carrier-Nosek-Reaves line ranked 6th in the league in xG% getting 59.2% of the expected goals at 5v5 when they were on the ice.

Last season with Pierre-Edouard Bellemare in the middle, the Vegas fourth line ranked 5th at 59.1%.


Reaves is a plus two at 5v5 during his entire time in Vegas. The Golden Knights control play at 5v5 with Reaves on the ice, physically dominate the opposition and net out positively in the goal column giving Vegas arguably the best fourth line in hockey during his time in Nevada.
Reaves tosiaan taklaa liigassa eniten ja pystyy tekemään sen melko puhtaasti. Pikaisen laskutoimituksen mukaan hän otti 16 pikkukakkosta päättyneellä kaudella 71 ottelussa eli noin kaksi jäähyä yhdeksään otteluun. Lisäksi hän ei vuoda kiekollisenakaan, vaan on pystynyt tuottamaan tulosta nelosvitjassa parilla viime kaudella yllättävän kivasti, sillä toissa kaudella tehot olivat 9+11=20 ja kesken jääneellä kaudella 8+7=15. Eikä pidä unohtaa sitä, että kaikkein tärkeimpänä elementtinä häneltä ei jäänyt yhtään peliä väliin tällä kaudella ja viime kaudenkin ottelumäärä oli 80. Sitä edeltävillä kausilla hän pelasi puolestaan 79 ja 80 ottelun runkosarjat, joten viimeiset neljä kautta ovat olleet todella ehjiä ja pitää vain toivoa, että sama trendi jatkuu, mutta ainakin tuo historia antaa pohjaa sille, että Reavesille voi maksaa noin suurtakin palkkaa nelosketjulaiseksi, kun hän on aina töissä suorittamassa velvoitteensa.


 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue leireilee Vierumäellä 18.-23.7.2020. Tässä testi- ja otteluleirille nimetyt pelaajat.

Maalivahdit:
Blomqvist Joel
Piiroinen Kari
Randelin Eetu
Taponen Roope

Puolustajat:
Hatakka Santeri
Heinola Ville
Jurmo Joni
Kokkonen Mikko
Luoto Mico
Määttä Rami
Niemelä Topi
Puutio Kasper
Rafkin Ruben
Räsänen Iivari
Tuomisto Antti
Viro Eemil

Hyökkääjät:
Aaltonen Leevi
Hede Elis
Helenius Samuel
Hirvonen Roni
Järventie Roby
Kallionkieli Marcus
Kiviniemi Joona
Lundell Anton
Mäntykivi Matias
Petman Mikko
Puhakka Petteri
Puistola Patrik
Pyyhtiä Mikael
Pärssinen Juuso
Räty Aatu
Räty Aku
Simontaival Kasper
Suni Oliver
Golden Knightsin historian ensimmäinen ja toistaiseksi ainut suomalaisvaraus Marcus Kallionkieli nimettiin Suomen U20-joukkueen kesäleiritykseen yhdessä 17 muun hyökkääjän kansssa, joten mitään suuria johtopäätöksiä ei vielä kannata vetää, mutta ainakin hän on Pennasen papereissa edes jonkinlainen ehdokas kisoihin. Leiri pidetään Vierumäellä 18.-23.7.2020. Kieltämättä olisin kiinnostunut näkemään hänet livenä, jos ja kun leiripelit ovat avoimia tapahtumia. Ihan heti uudelleen Suomeen hän ei liene tulossa, koska ura jatkuu Pohjois-Amerikassa.

Twitteriin oli puolestaan ilmestynyt kohokohtakimara Lucas Elvenesin, tuon köyhän miehen Teuvo Teräväisen, otteista Chicago Wolvesissa päättyneellä kaudella:
Nuori ruotsalainenhan voitti sisäisen pörssin tehoin 12+36=48 59 ottelussa. McKenzie jäi hänestä kuusi pinnaa. Paras PPG-lukema oli puolestaan Pirrillä, joka teki lähes piste per peli -tahdilla tehoja farmissa (35pts 38gp). Coghlan oli puolustajien paras pistemies tehoin 11+13=24 60 ottelussa. Schuldtkin tosin sai kasaan 21 pistettä ensimmäisellä kaudellaan miesten peleissä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy