Mihin asti Vegas Golden Knights etenee kaudella 2019–2020?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 10 6,3%
 • Stanley Cupin loppuotteluihin

  Ääniä: 11 7,0%
 • Konferenssifinaaleihin

  Ääniä: 16 10,1%
 • Konferenssivälieriin

  Ääniä: 53 33,5%
 • Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle

  Ääniä: 45 28,5%
 • Jää pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 23 14,6%

 • Äänestäjiä
  158
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
24/82 Vegas vs. San Jose

Fleury jatkoi maalissa. Hätäavuksi ylös kutsuttu Roy ei lopulta joutunut kaukaloon, vaan kokoonpano oli sama kuin kahdessa aiemmassa ottelussa.

Avauserässä vedot olivat 14-6 isännille. Viimeiseen reiluun kymmenminuuttiseen Sharks sai vain yhden laukauksen aikaan kohti Fleurya, mutta ihan ensiminuuteilla se oli hyvä ja sai muutaman pyörityksen aikaan, kunnes sitten viimeiset viisitoista minuuttia olivat hyvin Golden Knightin kontrollissa. Viisikkopuolustus toimi sinä aikana loistavasti kahden aiemman ottelun tapaan ja hyökkääjät tekivät töitä alaspäin pakottaen Sharksin monesti vain dumppaamaan kiekon päätyyn keskialueelta, jonka jälkeen Vegasin puolustajilla oli rutkasti aikaa hakea kiekko ja kääntää pelin painopiste takaisin vieraiden päätyyn. Vegasin parhaat paikat tulivat Smithille ja Stonelle. Smith pääsi laukomaan one-timerin oikealta b-pisteeltä upean hyökkäysalueella tehdyn kuvion päätteeksi, mutta Dell torjui vedon Karlssonin syötöstä. Carrier puolestaan karvasi yksinään kiekon Burnsilta ja toimitti sen kulmasta maalille, jonka jälkeen sekasorron keskeltä Stonelle avautui tyhjä maali, mutta Simek blokkasi vedon Dellin oltua toisella kulmalla. Sharks puolestaan sai toisella puolikkaalla kiekon kerran maaliin, mutta Suomelan ohjuri hylättiin, kun Meier kolasi hetkeä aiemmin Fleuryn pois tasapainosta maalin edessä. Oikea tuomio ilman muuta, vaikka Merrill oli kiinni Meierissa, mutta niin paljoa hän ei antanut vauhtia etteikö osuma olisi ollut vältettävissä.

Toisen erän alussa Sharks meni johtoon, kun 1v1-tilanteessa Schmidtia vastaan Meier punnersi väkisin rystypuolelta kohti maalia samalla susikädellä Schmidtia pidätellen. Hän sai aikaan lopulta laukauksen jäitä pitkin, joka meni Fleuryn alitse maaliin, kun tämä yritti tökätä kiekkoa Meierin lavasta ja heitti samalla patjat sivuttain päällekkäin. Schmidt periaatteessa puolusti tilanteen hyvin ja piti Meierin lusikkapuolella, joten laitan maalin ennemmin Fleuryn piikkiin, koska tuollainen jäänuoliainen ei saisi upota alakulmaan. Toinen erä ei ollut Vegasilta niin hyvä kuin ensimmäinen, vaikka se laukoi taas 14 kertaa kohti Delliä, mutta oman pään pelaaminen ei toiminut yhtä mallikkaasti, vaan Sharkskin sai aikaan 11 kutia. Molemmat joukkueet saivat yhdet ylivoimat, mutta niissä alivoimanelikot olivat vakuuttavia puolin ja toisin. Vegasilla tökki alueelletulo kummallakin viisikolla. Vegasin ylivoimalla lisäksi Glass sai kivuaalisti käsilleen maalin edessä Vlasicilta poistuen koppiin, mutta hän palasi onneksi vielä myöhemmin erässä kaukaloon. Joka tapauksessa hänen herkkien tassujensa soisi ylivoimalla olevan jossain muualla kuin maalin edessä hakattavana, mutta taas viime peleissä hän on ollut enemmän maskimiehen roolissa kuin maalin kulmalla syöttölautana. Toki Torontoa vastaan se toi tulosta. Erän lopussa Burns lahjoitti avauserän tapaan yhden paikan vieraille, kun Marchessault katkoi Burnsin avauksen ja pääsi Eakinin kanssa 2v1-hyökkäykseen, mutta tämän laukaus vasemmalta puolelta kilpistyi kilpeen. Tasaviisikoin ehkä vakuuttavin ketju oli nelosketju, joka saikin jo yhdeksän minuuttia jääaikaa kahdessa erässä. Reaves taklasi peräti 11 kertaa jo kahteen erään ja tuon vitjan energisyys oli täyttä myrkkyä vieraille, joten ansaitusti Gallant myös sitä peluutti paljon.

Päätöserän avauskympillä Sharks jäädytti hyvin peliä pitäen laukaukset lukemissa 3-1 Vegasin eduksi, mutta laidoista keskustaan pääseminen oli tuskaista. Neljännellä minuutilla tosin Pacioretty sai ristipiston oikeaan laitaan ja löysi takatolpalta lopulta Smithin, mutta E. Karlsson puolusti tämän mailan hyvin eikä Smith päässyt ohjaamaan kiekkoa tyhjiin rintamahyökkäyksen päätteeksi, mutta tuon paikan lisäksi Vegasilla ei ollut muita tilanteita, kunnes puolivälissä erää Carrier tuli oikeaa laitaa hyökkäysalueelle ja voitti väkisin päätykiekon kahden Sharks-pelaajan keskeltä pelaten sen onnekkaan pompun kautta siniviivalle McNabbille, joka otti tyhjät pois ja laukoi ranteella kiekon Dellin kainalosta maaliin. Avauskympillä lisäksi Couturen maila nousi saaton aikana Schmidtin naamaan yhdessä laitakahinassa, mutta tilanteesta ei tuomittu jäähyä, koska ilmeisesti saatossa maila saa nousta, mutta Couture ei tosin osunut kiekkoon, joten kyseessä oli tulkinnanvarainen tilanne. Schmidt joutui useaksi minuutiksi paikattavaksi koppiin, kun hänen alahuulensa ja leukansa ottivat osumaa. Erän toisella puolikkaalla Sharks sai mahdollisuuden vielä ylivoimalla Eakinin jäähyn aikana, mutta tällä kertaa Vegas tappoi ilman romahdusta Eakinin jäähyn, vaikka E. Karlsson pari kertaa tulisesti pommittikin viivasta. Jatkoajalle mentiin 1-1 lukemissa tarkan erän päätteeksi, koska vedot olivat vain 6-6.

Jatkoajan avausminuutti oli sairas. Ensin heti aloituksesta Couture pääsi nokikkain Fleuryn kanssa, mutta tämä torjui rysty-yrityksen. Seuraavaksi Schmidt nappasi keskialueella irtokiekon ja kiersi vasemman kautta puolittaiseen läpiajoon, mutta Dell nollasi hänet. Reboundiin ehti Karlsson, mutta hänkin laukoi patjoihin. Seuraavaksi Labanc pääsi läpiajoon, mutta hänkään ei onnistunut ohittamaan Fleurya längeistä. Eikä siinä vielä kaikki, vaan lopuksi Karlsson pääsi oikeasta laidasta puolittain läpi yrittäen laukoa kilpiyläkulmaan, mutta Dell otti varman kilpitorjunnan ohjaten kiekon päätyverkkoon. Lopulta sitten reilu minuutti ennen loppua Glass poimi keskialueella irtokiekon, keräsi vauhtia ja laukoi puolustajan jaloista voimalla päin Dellia. Rebound kimposi Vlasicille, joka jatkoi sen keskialueelle asti, kun Theodore luisteli kiekosta ohi siniviivalla. Couture karkasi läpi ja laittoi oman reboundinsa lopulta ohi Fleuryn. Vegasille jatkoaika oli 11. perättäinen ilman tehtyä maalia. Edellinen on tammikuulta. Tämän kauden saldo jatkoajoilla ratkenneissa otteluissa taitaa olla puolestaan 0/4. Samalla kauden ensimmäinen kolmen voiton putki jäi yhä odotuttamaan itseään. Peli-ilmeeseen olin kuitenkin pääosin tyytyväinen ja se oli linjassa parin aiemman ottelun kanssa. Vastustajalla oli vain kuuma maalivahti tällä kertaa. Laukaukset maalia kohti olivat lopulta 38-29 ja maaliodottamat 2.56-1.66. Dellin lisäksi Sharksin viisikkopuolustaminen oli kohtalaisen hyvää isäntien tavoin, joten mikään murskavoitto ei olisi ollut oikeutettua, mutta jos lukemat olisivat olleet toisinpäin, sitten tulos olisi vastannut pelin kuvaa. Nyt kävi kuitenkin näin sattuman kuuluessa urheiluun.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Nosek, Reaves, McNabb,
+/- Fleury, Schmidt, Theodore, Hague, Merrill, Karlsson, Smith, Pacioretty, Eakin, Stone, Marchessault, Glass, Tuch
- Engelland, Stastny
--

Engellandilla painoi jalka pari viime peliä enemmän ja hän antoi pari harhasyöttöä omalla alueella, joten voipi olla, että ensi pelissä lepo hänelle tekisi taas hyvää. Kolmosketjussa Stastny hiippaili varjojen mailla laukauksitta ja kirjasi kaksi menetystä ilman yhtään riistoa. Kuuden miljoonan miehestä on saatava enemmän irti joukkueen hyväksi. Nelosketju oli puolestaan hyökkäyksen selvin onnistuja oltuaan jäällä maalin aikana, mutta se oli muutoin Vegasin illan paras ketju. Reaves keräsi lopulta 12 taklausta, joka on kaiketi ennätysmäärä tässä organisaatiossa yhdessä pelissä. Lisäksi hän laukoi pari kertaa, joista näemmä vain yksi meni maalia kohti. Carrier sentään sai neljä kiekkoa kohti Dellia kuuden taklauksen lisäksi. Lisäksi hän alusti loistavasti tasoitusmaalin. Nosek oli vähintään samalla energialla liikenteessä kuin laiturit ja vei taklaukset loppuun asti. Uskomattoman hyvä esitys tuolta vitjalta jopa. Puolustuksessa McNabb oli valopilkku maalilla ja seitsemällä taklauksella, mutta hän myös teki pari oikea-aikaista katkoa mailallaan ja sijoittumisellaan puolustussiniviivalla, kun Sharks oli tulla ylivoimaisena hyökkäysalueelle.

Loput olivat neutraaleja. Kärkiketjuista Marchessault laukoi seitsemän kertaa, mutta eivät ne kyllä mitään laadukkaita paikkoja olleet. Muut jäivät 0-2 laukaukseen. Smithilla oli pari paikkaa, mutta varianssi puree häneen tällä hetkellä, kun alkukaudella hän teki maaleja yli odotusarvon. Fleury oli maalissa muutoin varma, mutta Meierin maali oli otettavissa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
25/82 Vegas vs. Edmonton

Fleury jatkoi maalissa. Holden korvasi Merrillin alakerrassa. Hyökkäyksessä Pacioretty ja Marchessault vaihtoivat paikkoja eli Joonatan otti oman paikkansa ykkösvitjasta jälleen.

Avauserässä vedot olivat tasan 9-9, mutta kyllä Oilers oli pelin päällä valtaosan erästä ja varsinkin alussa. Se myös puolusti paremmin omalla alueellaan kuin Vegas. Avausmaali syntyi viiden minuutin kohdalla, kun 3v3-asetelmasta kulmauksesta McDavid irtosi oikea-aikaisesti Smithista, sai syötön Draisaitlilta, jäädytti Fleuryn sivuttaisliikkeessä ja upotti kiekon maalin edestä sisään. Öljyn toinen maali syntyi 16. minuutilla. Tuolloin kakkosketju oli puolestaan jäällä. Draisaitl suojasi syvyydessä kiekkoa Stonelta ja löysi viivasta täysin vapaana Bearin, joka otti tyhjät pois ja laukoi kiekon Fleuryn patjan alitse maaliin ennen kuin Schmidt ehti peitolle. Vegasin parhaat ja oikeastaan ainoat maalipaikat erässä tulivat Paciorettylle. Ensin Stonen keskialueen katko vapautti Eakinin ja Paciorettyn 2v1-tilanteeseen. Eakin syötti viereen, mutta Pacioretty laukoi Russellin luistimeen. Hetken päästä Pacioretty pääsi ajamaan vasemmasta laidasta maalille vapaasti, mutta rystynosto läheltä kilpistyi Smithiin, kun Nurse peitti jäässä maatessaan poikittaissyöttöä. Kolmas paikka tuli puolittaisesta 2v1-hyökkäyksestä, kun Stone tarjosi paikan, mutta laukaus kohti vasenta etuyläkulmaa meni liian korkealle. Viimeisellä minuutilla tosin sitten Eakinin vitja sai palkinnon, kun Stone ja Eakin kaivoivat yhdessä kulmasta kiekon viivaan Holdenille, joka laukoi sen ruuhkaan maalille. Eakin ehti itse reboundiin ja suti sen sisään Sheahanin ja Nygårdin välistä. Holden kuitenkin sai vain syöttöpisteen osumaan. Viimeisillä sekunneilla vielä Marchessault loi itselleen kärkimiinalla vetopaikan, mutta Smithin hanskakäsi toimi nopeasti ja hän poimi kiekon etukulmasta. Pelitapahtumiin nähden vielä tasoitusmaalikin erän loppuun olisi ollut epäansaittu, vaikka erän toinen puolikas olikin Vegasilta vähän parempi. Puolivälissä erää nelosketju pelasi niin energisen vaihdon, että sen jälkeen isännät saivat hieman momentumia puolelleen, mutta siltikin Eakinin vitjaa lukuun ottamatta paikat olivat kortilla ja omalla alueella McDavidin vitjaa ei vain saatu kuriin. Joka tapauksessa repesin ääneen peliä nauhalta katsoessani noiden Carrierin lanausten päätteeksi, koska miestä kaatui kuin meren mutaa:


Toista erää pelattiin viisi minuuttia, kunnes Fleury ryösti takatolpalta Archibaldin Nugent-Hopkinsin poikittaissyötöstä. Holden-Engelland pari jäi telineisiin omia miehiään vastaan tuon suorahyökkäyksen puolustamisessa. Kolme minuuttia myöhemmin McDavid puolestaan laukoi Schmidtin jaloista lyhyellä virityksellä vasempaan tolppaan vasemmasta laidasta, vaikka Schmidt periaatteessa puolusti hyvin ja olevinaan piti kämmenen kiinni, mutta niin vain todella nopeilla käsillä Connor loi itselleen tekopaikan. Heti perään McNabb otti sitten jäähyn estämisestä. Alivoimalla Smith vapautti Karlssonin läpiajoon, mutta Smith torjui rystynoston samalla, kun McDavid antoi takapainetta Wiljamille. Toisella puolikkaalla 32. minuutilla Öljy siirtyi taas kahden maalin johtoon, kun Granlund siirsi rystyltä irtokiekon maaliin maalin edestä. Tuossa tilanteessa Vegasilla oli ensi kerran Glass sentterinä jäällä, muttei maali mennyt hänen piikkiinsä, koska hän oli seurannut miestään maalin taakse ja maalin edessä puolestaan Schmidt ei osunut pyörivään kiekkoon eikä myöskään merkannut Granlundia ollenkaan. Ja koko tilannehan lähti siitä, että Hague menetti päädyssä noutamansa kiekon, kun ketään ei ollut lähellä tukemassa. Parin minuutin päästä Vegas kavensi, kun Theodore katkoi keskialueella Oilersin hyökkäyksen ja leikkasi laidasta röyhkeästi Larssonin ja Klefbomin välistä maalin eteen viimeistelemään kiekon oikeaan alakulmaan. Maali oli Theodorelle vasta kauden toinen. Viimeisillä minuuteilla Holden-Engelland pari joutui pelaamaan peräti 3:04 mittaisen vaihdon, kun he eivät päässeet millään pois omista eikä asiaa auttanut se, että McDavidin vitja tuli tuoreilla jaloilla vielä sisään kesken kaiken jatkamaan tivolia. Kassian veivasi Holdenin kertaalleen täysin pihalle b-pisteiden välissä luoden itselleen vetopaikan, mutta Fleury otti tärkeän patjatorjunnan, joten tauolle mentiin vain 2-3 lukemissa. Toisen erän vedot olivat 6-13, joten se, että erä päättyi 1-1, oli jo lottovoitto isännille.

Päätöserään lähdettiin tilanteesta, jossa Oilersin saldo oli 9-0-1 niissä peleissä, joita se oli johtanut kahden erän jälkeen. Vegasin saldo puolestaan oli ennen tätä iltaa 1-7-1 niissä peleissä, joissa se oli ollut tappiolla kahden erän jälkeen. Noiden tilastojen trendeihin ei saatu muutosta, kun heti erän alussa sarjan paras ylivoima iski lukemat 2-4:ään. Paciorettyn turhan hyökkäyspään estämisjäähyn jälkeen Draisailt kilautti tolppaan McDavidin poikittaissyötöstä ylivoiman alkajaisiksi ja hetken päästä hänen syöttönsä päädystä löysi vasemmasta laidasta McDavidin, joka upotti kiekon ohi Fleuryn, joka seikkaili ties missä. Holden puolestaan ei saanut syöttöä katki McDavidille ja McNabb hävisi päädyssä kamppailun saksalaiselle panssarivaunulle. Maali roikkui periaatteessa ilman koko ylivoiman ajan. 47. minuutilla ketjuralli jatkui ja ensi kerran kehissä nähtiin paljon toivottu Carrier-Glass-Tuch kolmikko, joka sai heti paineen vieraiden alueelle, muttei päässyt kulmasta maalipaikkaan. Seuraavassa vaihdossa uusittu nelosketju Nosek-Stastny-Reaves otti jäähyn, kun Reaves antoi poikkaria turhan kovaa, mutta seuranneen alivoiman Vegas kuitenkin selvitti melko vaivatta. Avauskympillä maalipaikat olivat grafiikan mukaan 0-6 ja se piti varmasti kutinsa. Oilers puolusti hyvin kiekolla ja Vegas juoksi perässä. 55. minuutilla tuli ensimmäinen kunnollinen paikka vasta, kun Smith pääsi ampumaan vapaasti rystyltä oikealta kaarelta, mutta Smith poimi maskittoman vedon. Sitä ennen toisessa päässä Kassian oli tuhlannut avopaikan maalin edestä Fleuryn oltua taas oudosti sijoittuneena. Hetken päästä puolestaan kuitenkin Fleury pysäytti Kassianin yrityksen 2v1-hyökkäyksen päätteeksi McDavidin syötöstä. Lopussa sitten Vegas otti maalivahdin pois reilut pari minuuttia ennen loppua, mutta kiri jäi vaisuksi. Jotenkin silti toisella puolikkaalla päätöserässä Vegas sai toimitettua kiekkoja laidasta maalille sen verran, että vedot maalia kohti merkittiin 10-9, mutta Oilers vei laadukkaat paikat selvällä erolla.

Tämä olisi ollut tärkeä peli voittaa, koska nyt ero divisioonan kärjessä porskuttavaa Oilersiin venyi seitsemään pisteeseen, kun se olisi voinut olla kolme pistettä. Peli-ilme oli kolmea edeltävää kotipeliä heikompi ja siihen Gallantkin oli pettynyt lehdistötilaisuudessa. Vegasilla oli toki paikkoja tasoittaa kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta Smith oli ratkaisevilla hetkillä parempi kuin Fleury ja otti ne voittavat torjunnat, mutta toki Oilersin puolustusalueen puolustuspelaaminen oli myös Golden Knightsia jämäkämpää ja tiiviimpää. Kiekonmenetykset olivat peräti 13-1, joka kertoo myös siitä, että Oilers oli todella hyvä kiekollisena eikä menettänyt sitä juuri ollenkaan, vaan Vegas juurikin juoksi perässä karvauspelaamisessaankin, kun puolestaan isäntien kiekkovarmuus oli luvattoman heikkoa. Pacioretty ja Marchessault menettivät kolmesti sekä Stone, McNabb ja Eakin kahdesti.

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Carrier, Nosek, Eakin
+/- Hague, Marchessault, Stone, Glass, Tuch, Reaves
- Fleury, Holden, Engelland, McNabb, Schmidt, Pacioretty, Stastny, Karlsson, Smith
--

Fleury hävisi veskaristaiston, siksi miinusta. Hän höntyili maalillaan yllättävän paljon kerrankin. Puolustuksessa Holden-Engelland ja McNabb-Schmidt parit olivat eniten ongelmissa omalla alueella. Pacioretty tuhlasi niin monta paikkaa jo avauserässä, että ansaitsee siksi miinuksen. Stastny oli yhä paljon pelin ulkopuolella ja ansaitusti putosi nelosvitjaan asti kesken ottelun. Ykkösvitja hävisi oman pelinsä McDavidin vitjalle melko selvästi ja oli useammin ottavana osapuolena kuin toisin päin, jonka vuoksi Karlsson ja Smith erityisesti saavat miinukset, koska Smith aiheutti avausmaalin, Karlssonkaan ei ollut puhdas pulmunen omissa ja lisäksi hän tuhlasi läpiajon alivoimalla.

Plussalle pääsevät Theodore maalillaan ja teholukemalla +2, Carrier ja Nosek nelosketjun pirteimpinä yksilöinä ja Eakin tehtyään kolmannen osumansa neljänteen kotipeliin sekä oltuaan muutoinkin ehkä jopa paras sentteri kummassakin päässä kenttää.

Hague oli muutoin ihan OK Theodoren rinnalla pl. se Granlundin maali, jossa hän toki jäi ilman apuja päätyyn ja menetti siellä kiekon, mutta muutoin hän todella monta kertaa hitaudestaan huolimatta pystyi sitomaan hyökkääjän mailan toimintakyvyttömäksi ja saamaan stopin aikaan laidassa tai kulmassa. Marchessault oli ykkösketjun tasapainoisin pelaaja eikä joudu siksi miinuksille. Kakkosketjussa Stone jäi pisteittä kahdeksannen kerran viimeisen kymmenen pelin aikana, mutta silti hän oli kiekottomana luotettava ja muiden paremmalla viimeistelyllä jokin syöttöpiste olisi voinut napsua. Twitterissä taisi kuitenkin pyöriä joku tilasto, jonka mukaan Stone ei ole tehnyt tasaviisikoin yhtään pistettä Eakinin kanssa samassa ketjussa pelatessaan. Tänään toki niitä olisi tullut, jos Pacioretty olisi viimeistellyt paremmin, mutta ei tuo Eakin kakkosen keskelle voi olla kestävä ratkaisu, vaikka nyt tämän neljän pelin kotiputken hän pelasi jo lähes viime kauden malliin. Alaketjuista Reaves olisi muutoin saanut plussan, mutta hän otti sen yhden turhan jäähyn päätöserässä hidastaen kirin alkua, jota ei lopulta edes tullut. Jos viime pelissä taklauksia kertyi 12, nytkin niitä tuli peräti kahdeksan ja Carrierille kuusi. Kolmosketjusta Tuch säväytti parilla hyvällä takakarvauksella, vaikka väläytykset ylöspäin jäivät vähiin. Glass puolestaan vaihtoi pelipaikkaansa kesken pelin pari kertaa, joka varmasti sekoitti jonkin verran, joten häntä ei voi tuomita yhtä turhaksi kuin Stastnya, koska kuitenkin ne pari vaihtoa, jotka Glass pelasi keskellä, Vegas sai painopisteen vieraiden alueelle, vaikka maalipaikkojen luonti ontui.

Seuraavaksi sitten edessä on kahden pelin vieraskiertue, joka alkaa Dallasista ja päättyy Nashvilleen. Yksi voitto noista otteluista on vähimmäisvaatimus. Sen jälkeen Vegas pelaa kotona tärkeän pelin divisioonavihollista Arizonaa vastaan, kunnes edessä on reissu itärannikolle Rangersin, Devilsin ja Islandersin vieraaksi joulukuun alussa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
26/82 Dallas vs. Vegas

Subban aloitti maalissa. Puolustuksessa Engelland istui vuorostaan katsomossa, kun Merrill ja Holden muodostivat kolmosparin. Hyökkäyksessä palattiin normaaliin päiväjärjestykseen, kun TOP6 oli tutussa muodossa, kolmosketju oli Tuch-Eakin-Glass ja nelonen Carrier-Nosek-Reaves.

Avauserä oli vierailta järkyttävän heikko. Laukaukset kirjattiin maalia kohti 16-6. Vegas ei saanut käytännössä yhtään pidempää kulmarallia aikaan, vaan kaikki vedot lähtivät melkeinpä kolmen sekunnin sisällä alueelle tulon jälkeen. Dallas sen sijaan sai kaksi ylivoimaa, jotka se molemmat hankki Vegasin puolustusalueella. Heti 25 sekunnin kohdalla Merrill kamppasi kulmassa itsensä jäähylle ja puolivälissä Marchessault huitoi Klingbergia, joka nousi viivasta. Jälkimmäinen alivoima koitui kohtaloksi, kun maalin edessä seissyt Radulov ohjasi ylävartalollaan Klingbergin viivavedon ohi Subbanin. Vajaat pari minuuttia myöhemmin Dallas teki toisen maalin, kun Seguin ylitti keskialueen ja jätti kiekon oikeassa laidassa Coglianolle, joka löysi painottomalta puolelta hyökkäystä tukeneen Lindellin ja tämä sijoitti limpun längistä sisään. Tilanteessa sekä Carrier että Schmidt olivat molemmat menossa katkomaan poikittaissyöttöä aluksi, joten Schmidt ei enää ehtinyt kaventaa tarpeeksi kohti Lindelliä, joka pääsi ampumaan vapaasti lähietäisyydeltä. Vegasin ainoa kunnollinen maalipaikka erässä tuli alivoimalla hetki ennen 1-0 maalia, kun Smith pääsi ampumaan vasemmasta laidasta, mutta Bishop peitti varmasti etukulman. Kuten laukauksetkin kertovat, Dallas juoksutti Golden Knightsia, joka oli todella aneeminen eikä minkään ketjun peli ottanut toimiakseen tasaviisikoin.

Toisessa erässä kaikki muuttui. Ensimmäiseen 14 minuuttiin vedot olivat 1-9, kun Vegas sai liukuhihnalta ylivoimia, mutta yksikään neljästä ylivoimasta ei tuottanut tulosta, koska vedot laidoista menivät joko päin Bishopia tai sitten päin blokkaavia Dallasin pelaajia. Vieraat saivat jopa 18 sekunnin ajan tahkota kahden miehen ylivoimaa, mutta siitä ei tullut mitään, kun ensin hyökkäyspään aloitus hävittiin 100-0 ja sitten vielä Hague-Glass kaksikko tehtaili paitsion. Turhautuminen paistoi otteista. Lopulta sitten juuri kun neljäs jäähy oli umpeutunut, Vegas kavensi. Ylivoiman jämäsekunteja pelaamaan päässyt nelosvitja alusti maalin, kun Carrier rouhi päädystä kiekon viivaan Theodorelle, joka käveli lähemmäs maalia ja laukoi sitten rystyltä oikeasta laidasta kiekon etukulmasta sisään Bishopin hörpättyä helposti tuon osuman. Reaves sai kakkossyötön. Kaksi minuuttia ennen taukoa kuitenkin Dallas meni 3-1 johtoon erän toisella laukauksellaan kohti maalia. Vegasin päätylautaprässi murtui siihen, kun Merrill vuoti siniviivassa ja omiin syntyi 3v2-hyökkäys. Holden peitti Radulovin laukauksen ja Reaves seurasi miehen takatolpalta, joten takaviistosta tullut Dickinson sai Radulovilta pudotussyötön slottiin ja laukoi sitten ranteella kiekon ohi Subbanin. Merrill ei aivan ehtinyt takakarvaamalla paikkaamaan erhettään. Tuo oli kuitenkin melko identtinen päästetty suorahyökkäysmaali kuin oli Dallasin toinenkin osuma. Lopulta laukaukset kohti maalia toisessa erässä olivat 2-13 ja blokit 14-2! Jos ei neljällä ylivoimalla osu kertaakaan, ei ansaitsekaan toki tulla tasoihin asti.

Päätöserän alussa Holden kilautti one-timerin viivasta tolppaan Marchessaultin levityksestä ja minuutti myöhemmin peli oli 3-2, kun keskialueen riistosta Pacioretty jätti kiekon vasemmassa laidassa Stonelle, joka löysi maalille ajaneen Stastnyn ja tämä ohjasi rystyltä kiekon maaliin. Samalla Vegas kipusi laukauksissa maalia kohti edelle lukemin 18-20, kun siis avauserän jälkeen vedot olivat vielä 16-6. Loppuosa avauskympistä oli todella vauhdikasta jääkiekkoa ja molemmille avautui paikkoja lisämaaleihin, mutta Subban venytti hyvin poikittaisliikkeessä patjansa Dickinsonin veivin eteen sen jälkeen, kun Merrill lahjoitti kiekon maalin edessä. Toisessa päässä Tuch löysi takatolpalta puolestaan Glassin, mutta Polak häiritsi tätä sen verran, että laukaus meni ohi maalin. Lopulta kahdeksan minuuttia ennen loppua Vegasin jo kauan ilmassa roikkunut rangaistus tuli toteen, kun Glass koukki itsensä boksiin hyökkäyssiniviivalla. Eakin hävisi aloituksen, Janmark kaapi laidasta kiekon viivaan Klingbergille, tämä laukoi patjaan ja Radulov nosti reboundin rystyltä yli Subbanin patjan ennen kuin McNabb ehti reagoimaan. Tuo osuma katkaisi vieraiden selkärangan. Viisi minuuttia ennen loppua toki vielä Theodoren syöttö viivasta löysi maalilta Eakinin, joka pääsi nokikkain Bishopin kanssa, mutta kiekko karkasi osin hänen lavastaan ja valui ohi maalin, joten maalivire ei saanut jatkoa. Lopussa sitten Vegas otti maalivahdin pois pari minuuttia ennen loppua, mutta kuuden hyökkääjän variaatio ei tuonut tulosta. Tuch oli kuudes hyökkääjä tällä kertaa Stastnyn tilalla. Tuo kuuden hyökkääjän sommitelma ilman maalivahtia on kaiketi tuonut tulosta vain viime keväänä Sharksia vastaan seiskapelissä, jolloin Marchessault tasoitti viime hetkellä sekä avauskaudella Predsin vieraana, kun Haulan one-timer oikeasta laidasta upposi maaliin. Tuloksena oli tällä kertaa siis kuitenkin taas yksi niukka tappio Subbanin kanssa, joten hänen voittotilinsä on yhä avaamatta. Ehkä hänelle olisi pitänyt ennemmin antaa yksi neljästä viime kotipelistä kuin heittää susille Dallasia vastaan vieraissa?

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Stone, Stastny, Pacioretty
+/- Subban, McNabb, Schmidt, Holden, Karlsson, Smith, Marchessault, Tuch, Eakin, Glass, Carrier, Nosek, Reaves
- Merrill, Hague
--

Merrill ja Hague olivat heikoimmat puolustajat. Ensiksi mainitun heikkoja suorituksia olivat avausvaihdon jäähy, päätöserän kiekonmenetys ja pääsyyllisyys voittomaaliin. Haguen hitaus puolestaan näkyi taas vaihteeksi karummin kuin monessa edeltävässä pelissä, sillä hän oli ongelmissa Starsin hyökkääjien kanssa todella usein. Theodore sen sijaan rinnalla paikkasi häntä monesti, nouti kiekkoja ja sitten sulavalla luistelullaan käynnisti peliä alakerrasta parhaiten. Lisäksi hän osui nyt toisessa pelissä putkeen ja on ollut parhaita Vegasin pelaajia viimeisen 6-7 ottelun aikana lähes joka ilta. Stastnyn ketju oli hyvä palattuaan pitkästä aikaa yhteen. Stastny laukoi peräti kuudesti ja sai lopulta palkinnon päätöserässä. Pacioretty puolestaan näytti päätöserässä esimerkkiä taistelutahdosta voittaen kolme perättäistä kamppailua yhdessä ja samassa vaihdossa valtavalla raivolla. Lisäksi hän keräsi yhden syöttöpisteen. Ainoa miinus tulee siitä, että liian monesti hän laukoi oikeasta laidasta päin blokkaajan luistimia väkisin, vaikka oli päivänselvää, että hän ei laukausta toisen ihmisen läpi tule saamaan. Stone puolestaan oli erinomainen syöttelijä muutoinkin kuin vain 3-2 kavennuksessa.

Loput olivat neutraaleja. Subbania en sinällään syytä yhdestäkään osumasta, vaikka ne pari suorahyökkäysmaalia olivatkin torjuttavissa. Yläkerrasta nelosketju teki yhden, mutta oli jäällä myös molempien Dallasin 5v5-maalien aikana, mutta yhden tehdyn maalin myötä en heitä kuitenkaan laita miinuksille. Carrier ja Reaves eivät kuitenkaan ehtineet jakamaan niittejä tällä kertaa yhtä paljon kuin viime kotipeleissä, sillä Carrier ei taklannut kertaakaan tilastojen mukaan ja Reaveskin vain kahdesti. Kolmosketju oli melko uninen tasaviisikoin ennen päätöserää, jossa Glassilla ja Eakinilla oli kohtalaiset maalipaikat, mutta eipä tuo Tuch-Eakin-Glass koostumus siltikään vakuuttanut. Edelleen haluaisin nähdä sen, että Glass pelaisi keskellä ja Eakin laidassa. Ykkösketjun pelaamisesta puolestaan jäi lähinnä mieleen Marchessaultin epäonnistuneet one-timerit ylivoimalla, mutta toisaalta hän pysyi hyvin kiekossa hyökkäysalueella joka vaihdossa kahdessa viimeisessä erässä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Subbania en sinällään syytä yhdestäkään osumasta, vaikka ne pari suorahyökkäysmaalia olivatkin torjuttavissa.
Vaikkei Subbania voi suoranaisesti syyttää tästä(kään) tappiosta, niin kyllä hänen olisi vain jotenkin kyettävä torjumaan pisteitä. Mikäli Vegas aina tai liki aina häviää, kun Subban pelaa, niin tilanne on kestämätön.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
27/82 Nashville vs. Vegas

Kolmasosan krouvissa ollaan. Fleury matkasi kotiin vakavan sairastapauksen vuoksi, joten Subban aloitti ensi kerran tällä kaudella toisen pelin perätysten. Fleuryn paluu takaisin pelikentille on arvoitus. Holden oli puolustuksessa lepovuorossa. Zykov puolestaan laitettiin waivereihin heti, kun se oli mahdollista ja jos hän läpäisee ne, Wolvesin pääkäskijä Thompson toivoi venäläisen olevan käytettävissä AHL:ssä jo perjantaina. Wolves katkaisi yöllä kolmen pelin tappioputken 5-2 voitolla Grand Rapidsista. McKenzie keräsi peräti tehot 2+2, mutta nyt takaisin Vegasiin.

Avauskymppi oli todella hyvä Vegasilta, koska Preds sai vain kolme vetoa aikaan kohti Subbania, joista yksi lähti keskialueelta. Viisikkopuolustaminen toimi ja omalla alueella Vegas sai pyöritykset nopeasti katki päästen itse kontraamaan vastaan. Heti avausvaihdossa Stone ja Pacioretty pääsivätkin 2v1-vastaiskuun, mutta Saros torjui kilvellä Paciorettyn yrityksen vasemmasta laidasta. McNabb tuki puolestaan pari kertaa hyvin vastahyökkäyksiä päästen laukomaan toisesta aallosta vasemmasta laidasta, mutta vedot paukkuivat päätypleksiin. Lopulta Vegas sai palkinnon hieman ennen erän puoliväliä, kun Stone kiskaisi maalin edestä pomppukiekon yläkulmaan Paciorettyn ja Stastnyn alustuksesta. Tuo oli hivenen sekava tilanne, mutta lopulta maalin takaa kiekko ajautui maalin eteen, jossa sitten Pacioretty sai siirrettyä sen luistimellaan Stonelle viereen.

Toinen puolikas erästä oli muutoin samanlainen eli Vegas puolusti enemmän, mutta ei enää päässyt yhtä maukkaisiin vastaiskupaikkoihin, kun Predsin kenttätasapaino oli parempi. Lisäksi puolustusalueen puolustuspelaaminenkaan ja keskustan puolustaminen ei ollut yhtä tiivistä, kun Nashville sai toisella puolikkaalla aikaan yhdeksän kutia kohti Subbania, mutta ainoa vaarallisempi paikka oli yksi maalinedusruuhka, jonka Vegas kuitenkin selvitti. Laukaukset maalia kohti olivat lopulta 12-8, mutta Vegasin vahva kamppailupelaaminen ja nolla kiekonmenetystä jäivät erästä mieleen. Kiekkovarmuus oli hyvää ja omista päästiin kuitenkin suhteellisen nopeasti pois.

Toisen erän alussa kumpikin sai jauhaa hetken ylivoimaa, mutta valmista ei tullut. Kuudennella minuutilla Schmidtin pitkä avaus tavoitti siniviivalta Smithin, joka kampesi 1v1-kamppailussa Fabbron sivuun, pääsi nokikkain Saroksen kanssa ja uitti kiekon kainalosta sisään rystyltä päättäen kahdeksan pelin kuivan kauden. Maalinjälkeisessä vaihdossa Preds kuitenkin kavensi, kun Josi nousi viivasta syvyyteen ja syötti lähes nollakulmasta maalin eteen Granlundille, joka laukoi kiekon yhdellä kosketuksella alakulmaan. Hague ei saanut Josin syöttöä katki ja puolestaan sitten kakkosketjusta kukaan ei merkannut Kulta-Mikkeä slotissa. Nashville tuli tasoihin hieman puolenvälin jälkeen, kun Josi kiersi kunniakierrosta Vegasin alueella ja syötti lopulta vasemmasta laidasta poikittain maalin eteen Ellisille, jolla oli valtavasti aikaa siirtää rystylle ja ohittaa Subbanin, kun kolmosketju oli vuorostaan täysin seisovilla jaloilla omalla alueella. Tuon jälkeen loppuosa erästä olikin melkoista selviytymistä. Kolme minuuttia ennen taukoa Carr laukoi tolppaan vasemmasta laidasta puolustajan mailan kautta. Vegasilla ilmeni sama ongelma kuin monesti tällä kaudella eli vastustaja sai liikaa aikaa ja tilaa pitää kiekkoa hyökkäysalueella eikä Vegas saanut yhtä tehokkaasti stoppeja ja pysäytyksiä aikaan laitojen lähellä kuin vielä avauserässä. Näin ollen seurauksena oli pitkiä kulmaralleja omalla alueella ja vaihtojen päätteeksi väsyneet pelaajat vain dumppasivat kiekon toiseen päätyyn, jolloin Preds pääsi taas tuoreilla jaloilla väsyttämään seuraavaa ritariviisikkoa. Silti Golden Knights selvisi tasoissa päätöserään. Laukaukset maalia kohti erässä olivat isäntiä vähättelevästi 10-9.

Päätöserän alussa Smith menetti kiekon oman alueen kulmassa, Grimaldi poimi irtokiekon, pelasi slottiin Granlundille ja tämän no-look syöttö löysi laidasta Duchenen, joka nakutti one-timerin etukulmaan. Hague pelasi tilanteen välimallin mukaan eli ei blokannut vetoyritystä tai katkonut syöttöä, vaan vain seisoi paikallaan. Tuon jälkeen sitten Vegas otti luonnollisesti takaa-ajoasemassa kiekonhallintaa enemmän itselleen, mutta kiriminen oli ohkaista. Hyökkäysiniviivan ylittäminen rintamana ei onnistunut, koska Nashville puolusti hyvin. Ratkaisumallina oli pelata sinisen kulmasta päätyyn, mutta siellä oli usein ensin isäntien puolustaja, joka pystyi helposti nostamaan kiekon takaisin keskialueelle, jonka jälkeen Vegas yritti turhautuneena uudelleen ja uudelleen. Kuutisen minuuttia ennen loppua Theodore katkoi mailansa laukoessaan, Preds käänsi pelin toiseen päätyyn ja pienen pyörityksen päätteeksi Theodore otti jäähyn maalin edestä roikuttuaan liiaksi Smithissa, vaikka hänelle olikin jo annettu varamaila käteen. Vegas selvitti alivoiman kuitenkin kunnialla ja sai heti perään itse ylivoiman, mutta sen aikana Preds blokkasi uhrautuvasti vetoja kuten esim. Theodoren viivatykityksen ja Glassin yrityksen b-pisteiden välistä. Subban otettiin maaliltaan puolitoista minuuttia ennen loppua.

Päätösminuutilla Smith pääsi aluksi laukomaan tulisesti vasemmasta laidasta ranteella, mutta Saros peitti kulmat hyvin. Preds teki pari pitkää kiekkoa putkeen, mutta 15 sekuntia ennen loppua pitkää kiekkoa ei vihelletty. Marchessault haki uuden vauhdin maalin takaa, kun kellossa oli enää 11 sekuntia. Kolmessa sekunnissa hän oli hyökkäyssiniviivalla ja heitti kiekon ihmismassan välistä päätyyn. Siellä sekä hän että Smith onnistuivat voittamaan kiekon Hamhuisilta Vegasille. Smith siirsi rystyltä kiekon maalin eteen Stonelle. Tämä ei päässyt itse laukomaan, vaan käänsi vielä osin sokkona takaviistoon. Siellä oli Pacioretty tutulla paikallaan. Hän laukoi kiekon yhdellä kosketuksella matkaan ja se painui ruuhkan läpi ohi Saroksen maaliin, kun kelloon jäi aikaa 0,3 sekuntia. Pyhä jysäys sentään! Olin jo tuudittautunut siihen, että Subban häviää jälleen kerran yhdellä maalilla ties kuinkahan monennen kerran, mutta olin väärässä. Tasoitusmaalia seurannut riemu oli käsinkosketeltavaa. Paciorettyn tekemä maali on ilman muuta yksi seurahistorian ikonisimpia ja mieleenpainuvimpia osumia. Laitan sen rohkeasti samaan kastiin kuin Karlssonin tekemän maalin omien jalkojensa välistä alivoimalla San Josea vastaan, Haulan jatkoaikaosuman Kingsiä vastaan pudotuspeleissä ja Theodoren kaksi sekuntia ennen loppua tekemän voittomaalin Tampa Bayta vastaan avauskaudella runkosarjassa.

Jatkoajan alussa Stonen katkon myötä Vegas sai 2v1-hyökkäyksen. Karlsson liukui takatolpalle ja sai lopulta syötön, mutta Saros venytti patjansa eteen. Hetken päästä syntyi lopullinen ratkaisu. Preds pääsi 3v2-hyökkäykseen, mutta Schmidt luki erinomaisesti Järnkrokin poikittaissyötön ja seurauksena olikin hetkessä 2v0-hyökkäys vieraille. Schmidt syötti viereen ja vaihdosta tullut Stastny upotti kiekon längistä sisään. Upea nousu kertakaikkiaan ja samalla päättyi 11 jatkoajan mittainen kuiva kausi sekä Subban sai vihdoin kauden avausvoittonsa. Jospa tuo oli nyt henkisesti sellainen voitto, jonka myötä joukkue saisi rakennettua kasaan kauden ensimmäisen kolmen voiton putken esimerkiksi.

Arvosanataulukko
++
+ Subban, Schmidt, Smith, Stone, Pacioretty, Stastny, Marchessault, Carrier, Nosek, Reaves
+/- Engelland, Merrill, McNabb, Theodore, Karlsson
- Hague, Glass, Eakin, Tuch
--

Tulokkaat olivat heikoimmat Vegas-pelurit, siitä ei tällä kertaa pääse mihinkään. Hague kirjasi teholukeman -2 ja oli melko hukassa omissa ajoittain. Vaikka Theodore kirjasi myös lukeman -2, hän oli kuitenkin nyt kärsivänä osapuolena pakkiparistaan pelaten itse kohtalaisesti. Glass puolestaan ei vieläkään vakuuta laiturina ollenkaan. Jääaikaa tuli reilut 13 minuuttia ja tilastorivi näytti muutoin nollaa, mutta teholukema oli -1. Hajutonta ja mautonta suorittamista valitettavasti. Eakin ja Tuch saavat myös miinukset Predsin toisen maalin seisoskelustaan ja Josin seuraamisesta vain katseella. Kolmosketju jäi ainoana miinuksille hyökkääjistöstä.

Subban oli voittava maalivahti, siitä plussa. Maaleja en laittaisi hänen piikkiinsä. Puolustuksessa Schmidt keräsi pari syöttöä, joista plussa. Jatkoajalla hän alusti loistavasti voittomaalin. Hyökkäyksessä Smith-Stone-Pacioretty kolmikko keräsi 1+1 tehot. Stastny näytti puolestaan nyt toisessa pelissä putkeen jo vähän alkukautta paremmalta, kun hän sai taas pelata Paciorettyn ja Stonen kanssa, joten jospa se siitä, kun hän vielä osuikin toisessa pelissä putkeen. Marchessault ansaitsee puolestaan plussan tasoitusmaalin esityöstään, vaikkei saanutkaan siitä syöttöpistettä. Nelosketju pääsee plussalle puolestaan siksi, että Carrier loi omalla liikkeellään pari paikkaa. Esimerkiksi päätöserässä hän suojasi hyvin kiekkoa rystyllään ja purjehti keskialueen yli vetopaikkaan. Lisäksi tuo ketju loi päätypeleistä muutaman vanhanaikaisyrityksen, joita seurasivat väkisinrunnomisyritykset, mutta Saroksen patjojen läpi kiekot eivät menneet. Siltikin kuuluisan silmätestin nelosketjun peli-ilme läpäisi kirkkaasti ja he olivat vaihteeksi kolmosketjua vaarallisempia.

Merrill-Engelland pari pelasi 17-18 minuuttia peruspeliä ja tällä hetkellä sanoisin, että tuo kaksikko on se, joka toimii parhaiten kolmosparissa ja Holden on sitten marssijärjestyksessä sijalla seitsemän. Theodore oli hyökkäyssuuntaan näkyvä, vaikkei tehoja tullutkaan. McNabb oli tällä kertaa puolestaan oma luotettava itsensä puolustussuuntaan.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kolmasosan krouvissa ollaan. Fleury matkasi kotiin vakavan sairastapauksen vuoksi, joten Subban aloitti ensi kerran tällä kaudella toisen pelin perätysten. Fleuryn paluu takaisin pelikentille on arvoitus. Holden oli puolustuksessa lepovuorossa. Zykov puolestaan laitettiin waivereihin heti, kun se oli mahdollista ja jos hän läpäisee ne, Wolvesin pääkäskijä Thompson toivoi venäläisen olevan käytettävissä AHL:ssä jo perjantaina.
Fleury onkin itse asiassa Montrealissa perheen parissa, joten Subban jatkanee maalilla ensi yönä Arizonaa vastaan. Zykov puolestaan läpäisi waiverit ja liittynee siis Wolvesin matkaan.

Koska runkosarjasta on kolmasosa takana, ajattelin nyt laskea yhteen tähän asti antamani plussat ja miinukset.

Karlsson 27gp ++++++++++++++++- = +15
Marchessault 27gp +++++++++++++++ = +15
Stone 27gp +++++++-++++++++ = +14
Smith 27gp ++++++++++++++--+ = +13
Pacioretty 27gp ++++-+-+++++-++ = +9
Nosek 24gp ++++-++-++++ = +8
Carrier 27gp ++-+++-+++--++++ = +8
Glass 27gp ++++++++--+- = +6
Stastny 27gp +++++++----++ = +5
Roy 6gp ++++ = +4
Reaves 27gp +-++-+-+++ = +4
Eakin 23gp +++---+++- = +2
Tuch 10gp ++- = +1
Zykov 7gp +- = +0
Pirri 11gp +--- = -2

Theodore 27gp ++-+++++-+++++ = +10
Schmidt 15gp ++++-+ = +4
McNabb 27gp +++----+-++- = +0
Hague 19gp +-+++-- = +1
Bischoff 4gp +- = +0
Holden 23gp +---+-+++--- = -2
Engelland 22gp ----+---- = -7
Merrill 25gp ---+---+--- = -7

Fleury 20gp ++++++++-++- = +8
Subban 7gp +++--+ = +2
Sparks 1gp = +0
Dansk 1gp - = -1

Entä miltä näyttää plussat per ottelu -tilasto?

Roy +0,67
Karlsson +0,56
Marchessault +0,56
Stone +0,52
Smith +0,48
Fleury +0,40
Theodore +0,37
Pacioretty +0,33
Nosek +0,33
Carrier +0,30
Subban +0,29
Schmidt +0,27
Glass +0,22
Stastny +0,19
Reaves +0,15
Tuch +0,1
Eakin +0,09
Hague +0,05
Sparks +0,00
Bischoff +0,00
Zykov +0,00
McNabb +0,00
Holden -0,09
Pirri -0,18
Merrill -0,28
Engelland -0,32
Dansk -1,00
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
(1)
 • Tykkää
Reactions: JMT

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
28/82 Vegas vs. Arizona

Subban pelasi kolmannen peräkkäisen ottelun. Fleuryn isä on ilmeisesti menehtynyt, joten häntä lienee turha odottaa mukaan välttämättä tulevalle vieraskiertueelle. Kenttäpelaajisto oli sama kuin Predsia vastaan eli Holden jatkoi katsomossa. Mitä tulee Wolvesiin, Zykov tosiaan teki debyyttinsä siellä yöllä ja saalisti heti yhden syöttöpisteen, kun joukkue hävisi 4-2, mutta ylivoimalla hän teki esityön Pirrin maaliin. Pirri ja Zykov pelasivat myös laituriparina. Hassua, että ennen kautta molempia soviteltiin NHL:ssä kolmosketjun laitureiksi ja nyt he pelaavat sitten kimpassa AHL:ssä.

Mitä tulee Coyotes-peliin, avauserä oli hyvin tarkkaa kiekkoa. Enemmän aikaa vietettiin Vegasin puolustusalueella, mutta Subban torjui varmasti sektorin ulkopuolelta tulleet vedot. Vegas tyytyi pitämään keskustan kiinni ja antoi vieraiden pyöriä laidoilla käyttäen samaa uutta puolustuskonseptia, joka lanseerattiin Preds-pelissä: Golden Knights Deployed New Defensive System Against Nashville - SinBin.vegas Enää siis esimerkiksi laiturit eivät seuraa miehiään syvyyteen, vaan luovuttavat ne puolustajille, jotta riistojen jälkeen nimenomaan hyökkääjät ovat lähinnä vastustajan maalia. Silti Arizona sai kaksi kohtalaisen hyvää maalipaikkaa aikaan erän aikana. Ensin Schmaltz syötti maalin takaa slottiin Ekman-Larssonille, mutta Subban ryösti tämän patjallaan. Toisessa tilanteessa McNabb kompuroi takaperin luistellessa ja Kessel pääsi ampumaan vapaasti oikeasta laidasta hieman ohi takakulman. Isännillä ei ollut yhtään vaarallista maalipaikkaa, vaan vain pari puolittaista pyöritystä. Laukaukset erässä kirjattiin maalia kohti 12-13, mutta grafiikkojen mukaan paikat olivat 3-4 eli kummallakin joukkueella vetojen määrä korvasi laadun. Erän lopussa Glass ja Carrier vaihtoivat paikkoja ja myös toinen erä aloitettiin samoilla ketjuilla eli Glass sentteröi nelosta ja Carrier oli kolmosen laidassa.

Toinen erä oli todella kaksijakoinen. Avauskymppi oli Vegasilta loistava ja vedot kirjattiin 10-0. Tuch päätti kahdeksan pelin kuivan kauden ylivoimalla ohjaamalla Haguen viivatoimituksen ohi Kuemperin. Marchessault sai kakkossyötön pidettyään kiekon taitavasti hallussa laidan lähellä ahtaassa tilassa. Ennen ylivoimaa Stonen ketjulta nähtiin jo pari pidempää kulmarallia, jotka pohjustivat momentumin syntyä ennen kuin Stepan nosti kiekon katsomoon ja lahjoitti ylivoiman. Hetki ennen erän puoliväliä nähtiin melkoinen harvinaisuus, kun Engelland pääsi riiston jälkeen polkemaan läpiajoon, mutta Ekman-Larsson polki hänet kiinni. Engelland kuitenkin suojasi kiekkoa taitavasti ja sai hankittua ylivoiman, mutta toista ylivoimaansa Vegas ei hyödyntänyt. Toisella puolikkaalla sitten Arizona puolestaan vei kudit 2-10. Vartin kohdalla se tasoitti melko puskista, kun keskialueen aloituksen jälkeen Chychrun pääsi nousemaan vasenta laitaa ja laukoi pienestä kulmasta Schmidtin mailan ohi kiekon todella pieneen kenkälaatikkoon etuyläkulmaan. Vaikka laukaus oli tarkka, oli se torjuttavissa. Tuon jälkeen sitten viimeiset viisi minuuttia vietettiin entistä tiiviimmin Vegasin alueella. Päätösminuutilla Schmaltz livahti kulmasta maalin eteen ja jäädytti Subbanin jäihin sivuttaisliikkeessä, mutta Subban sai venytettyä patjansa vielä eteen, kun Schmaltz yritti nostaa läheltä yli.

Päätöserän avauskympin ainut kohokohta oli Vegasin yksi hukattu ylivoima. Tasaviisikoin peli muistutti avauserää eli Arizona piti kiekkoa enemmän hyökkäysalueella, mutta Vegas puolusti keskustan yhä tiiviisti. 12. minuutilla kotijoukkue sai ensimmäinen kunnon paikan, kun Theodoren poikittaissyöttö viivasta löysi Karlssonin takatolpalta, mutta Kuemper ehti liukumaan tämän laukauksen eteen. Seuraavassa vaihdossa Eakin sai kulmassa Richardsonilta kyynärpäätaklauksen päähän, kun hän kamppaili hieman kyyryssä toisen Arizonan pelaajan kanssa. Tuomiona oli kahden minuutin jäähy, mutta Eakin poistui koppiin. Sanoisin, että tilanteessa oli hieman epäonneakin, kun Eakin ei tosiaan ollut optimaalisessa asennossa, joten vaikka kontakti osui päähän, ulosajottomuus ei nyt mikään karmea oikeusmurha ollut. Vegasin ylivoima loppui lyhyeen, kun Karlsson koukki heppoisasti itsensä jäähylle, mutta heti perään Marchessault hankki Vegasin takaisin ylivoimalle, kun hän oli ensin maalin kulmalla takapatjareboundissa ja kiekon ajauduttua maalin taakse hänet revittiin tylysti jäihin. Vegas ei kuitenkaan saanut mitään aikaan ylivoimallaan. Kymmenen sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Keller pääsi vielä ampumaan maalin edestä Subbanin eteensä torjumasta kiekosta, mutta tämä otti hyvän jatkotorjunnan, joten jatkoille mentiin 1-1 lukemissa melko ansaitusti pelitapahtumiin nähden. Maaliodottamatkin olivat 2.84-2.63.

Jatkoajalla vieraiden paras paikka tuli Kesselille, joka laukoi puolustajan jaloista patjaan ehtien vielä omaan reboundiin, mutta toinenkin yritys kilpistyi patjoihin. Vegas puolestaan sai aikaan pari pidempää pyöritystä, mutta paras paikka tuli Merrillille b-pisteiden välistä puoli minuuttia ennen loppua. Kuemper kuitenkin torjui kilvellään kiekon yläkulmasta. Stone-Karlsson parivaljakko pelasi yhden monsterivaihdon riistäen tukun kiekkoja, mutta lopulta mentiin pilkuille asti. Schmaltz laukoi ensin vasempaan patjaan. Sitten Marchessault jatkoi puhdasta sarjaansa tällä kaudella (3/3) laukoen kiekon oikeaan alakulmaan vasemmalta hiipien. Seuraavaksi Garland laukoi Schmaltzin tavoin vasempaan patjaan, jonka jälkeen Theodore yritti patenttirystynostoa oikeaan yläkulmaan, mutta Kuemper tiesi tuon ja otti varman hanskatorjunnan. Viimeisessä parissa Dvorakista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt maalin Subbanille rangaistuslaukauksesta. Aiemmat 18 yritystä Subban oli pysäyttänyt urallaan, mutta Dvorak onnistui laukomaan kilven sisäreunan kautta kiekon maaliin Subbanin kainalosta. Päästetty maali ei kuitenkaan haitannut, kun Tuch veivasi Kuemperin toiselle planeetalle ja siirsi kämmeneltä kiekon tyhjiin, joten Vegas otti ison voiton divisioonassa toisena olevasta Arizonasta kaventaen eron neljään pisteeseen. Jos Nashvillea vastaan uusitussa puolustussysteemissä oli vielä sisäistämistä, nyt homma toimi jo paljon paremmin. Uusi systeemi on toki staattisempi, mutta saattaa sopia paremmin, kun puolustajat varsinkaan eivät ole mitään hirmuja 1v1-tilanteissa omalla alueella laidoissa. Subban puolestaan otti viidennen voiton uransa viidennestä pilkkuskabasta, joten saldo on yhä tahraton.

Arvosanataulukko
++
+ Subban, Engelland, Hague, Tuch, Marchessault, Stone
+/- McNabb, Schmidt, Merrill, Theodore, Nosek, Carrier, Reaves, Eakin, Glass, Stastny, Pacioretty, Smith, Karlsson
-
--

Subban torjui 35 kertaa päästäen vain yhden omiin, joten häneltä nähtiin hyvä peli. Engelland osoitti toisessa erässä pari kertaa sellaista kiekollista virtuoosia hyökkäysalueella, että hän pääsee plussalle ja toki hän hankki myös yhden jäähyn vastustajalle ollen samalla omalla alueella virheetön. Hague puolestaan syötti ainoan maalin ja pelasi muutoin virheittä. Avauspelaaminen oli myös hyvää. Tuch osui sekä varsinaisella peliajalla että pilkuilla, joten hän oli myös parhaista Vegas-pelureista. Marchessault oli ykkösketjusta näkyvin ja alusti hyvin Tuchin osumaa. Lisäksi myös hän onnistui rankkarikisassa ja taklasi peräti kuudesti. Stone puolestaan pelasi kiitettävän ottelun kahteen suuntaan ja ketjutoverin paremmalla huolellisuudella jokin tehopiste olisi napsahtanut laariin, koska hän loi syötöillään kyllä tilaisuuksia.

Neutraaleista pelaajista voisi nostaa esiin McNabbin seitsemän taklausta, Schmidtin ja Glassin kolme kiekonriistoa, Stastnyn 73-prosenttiset aloitukset, Paciorettyn viisi laukausta kohti maalia ja Reavesin todella pieni jääaika (6:02).
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Erittäin upeaa, että Subban on viimeinkin pystynyt voittamaan. Vieläpä kaksi peliä peräkkäin. Edellinen peli varsinkin oli häneltä mainio. Toivottavasti tahti jatkuu samanlaisena. Fleuryn isä kuoli viime viikolla ja siksi hän oli poissa viime peleistä. Toivottavasti henkilökohtaiset asiat eivät vaikuta pelaamiseen lähiaikoina, vaikka se toki ymmärrettävää olisikin.

Eakin näemmä loukkaantui kojoottipelissä, joten Glass saanee tilaisuuden pelata keskellä, kuten @Salming on jo pitkään toivonut. Toivottavasti mies onnistuu ja pakottaa valmennuksen peluuttamaan häntä jatkossakin sillä pelipaikalla. Edessä on peräkkäisinä päivinä vieraspelit New Yorkin alueella. Saa nähdä, joko Fleury tekee paluun vai nähdäänkö Sparks jommassakummassa pelissä. Joka tapauksessa näissä olisi makoisaa onnistua, jotta saataisiin kunnon pisteputki vihdoinkin päälle.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Eakin näemmä loukkaantui kojoottipelissä, joten Glass saanee tilaisuuden pelata keskellä, kuten @Salming on jo pitkään toivonut. Toivottavasti mies onnistuu ja pakottaa valmennuksen peluuttamaan häntä jatkossakin sillä pelipaikalla. Edessä on peräkkäisinä päivinä vieraspelit New Yorkin alueella. Saa nähdä, joko Fleury tekee paluun vai nähdäänkö Sparks jommassakummassa pelissä. Joka tapauksessa näissä olisi makoisaa onnistua, jotta saataisiin kunnon pisteputki vihdoinkin päälle.
Eakinin tilaa tarkkaillaan viikoittain, joten eiköhän hän saanut jonkinlaisen aivotärähdyksen siitä Richardsonin niitistä. Glass pääsee tosiaan operoimaan nyt kunnolla keskikaistalla kolmosvitjassa laidoillaan Carrier ja Tuch. Tuon koostumuksen peräänhän monet ovat huudelleet pitkin internetiä. Nelosketju on puolestaan ollut reeneissä muodossa Nosek-Roy-Reaves. Puolustuksessa Holden lienee poppareilla ensi yönäkin Rangersia vastaan. Sparks puolestaan on joukkueen matkassa, joten Fleury ei ainakaan ensi yönä ole vielä käytettävissä.

Omista varauksista Krebs ja Diliberatore saivat kutsun Kanadan U20-leirille. Hyökkääjiä on tosin tässä vaiheessa mukana vielä 17 ja puolustajia kymmenen, joten missään nimessä kummankaan pelipaikka kisakoneessa ei ole varma. Diliberatore saattaa päästä mukaan korkeintaan seiskapakiksi alivoimalle, mutta Krebsillä on hieman paremmat mahdollisuudet pelaavaan kokoonpanoon. Hän on kuitenkin aloittanut kauden hyvin akillesjännevammasta toivuttuaan ja on kerännyt viidessä pelissä viisi syöttöpinnaa. Twitterissä luki jopa, että hän on raahannut ketjussaan kahta 16-vuotiasta pelaajaa, joten siihen nähden piste per peli -tahti on ihan hyvä alku.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
29/82 Rangers vs. Golden Knights

Subban jatkoi maalissa odotetusti ja Holden puolustuksessa poppareilla. Hyökkäyksetjut olivatkin jo mainittu ylempänä. Avausvaihdossa Kakko loi Panarinille maalipaikan poikittaissyötöllä, mutta Smith sai mailaa väliin ja pelasti Subbanin, joka ei ollut täysin mukana tilanteessa. Muutoin avauskymppi olikin sitten Vegasin näytöstä. Se laukoi 13 kertaa kohti maalia vajaaseen yhdeksään minuuttiin. Marchessaultin ristipisto tavoitti toisella minuutilla vasemmasta laidasta Tuchin, jonka napakka rannari livahti Lundqvistin kainalosta maaliviivalle. Kuningas itse törkkäsi patjallaan kiekon omaan maaliin peruuttaessaan maalin suulle. DeAngelo piti samalla Glassin irti reboundista, mutta Lundqvist lahjoitti avausmaalin ihan itse. Hetken päästä Tuch hankki murtautumisellaan ylivoiman. Sen aikana Vegas teki toisen maalinsa, kun Karlsson syötti keskialueelta vasempaan laitaan täyteen vauhtiin Schmidtille, joka löysi takatolpalle ajaneen Tuchin ja tällä oli helppo työ ohjata kiekko sisään. Fantastinen alku otteluun Tuchilta. Salama-alun jälkeenkin mentiin siis Vegasin merkeissä. Nosek osui ylärimaan toisen puolikkaan alussa, kunnes sitten Rangers alkoi hiljalleen päästä peliin mukaan ja loi pari pyöritystä, joista toinen päättyi Royn rangaistukseen. Subban oli kuitenkin sekä ensimmäisellä että myöhemmin toisella alivoimalla. Rangers kuitenkin vei toisen puolikkaan vedot noin 9-2, kun se petrasi puolustamistaan ja Vegas puolestaan oli kovin staattinen uuden systeemin johdosta. Siitä huolimatta ylhäällä karvauspelaaminen toimi hyvin ja riistoja syntyi, mutta laukaukset jäivät piippuun. Avauserän parasta antia olikin juuri karvauspelaamisen toimivuus parhaiden aikojen malliin, joten tauolle mentiin 0-2 lukemissa. Vedot kirjattiin 12-17.

Toisen erän ensimmäiset viisi minuuttia olivat yhtä päätä sen jälkeen, kun Vegas oli selvittänyt alivoimansa jämät. Rangers vyöryi päälle ja oli pari kertaa kaventaa takatolpalta tyhjiin, mutta jotenkin aina viime hetkellä jokin Vegas-pelaaja sai mailan väliin tai ratkaiseva syöttö ei tullut ihan lapaan. Yhtäkkiä kuitenkin Smith katkaisi puolustussiniviivan tuntumassa kesken isäntien pyörityksen Howdenin syöttöyrityksen ja polki läpiajoon. Hän viimeisteli rystyltä maalin kattoon varmasti kauden 12. osumansa. Heti perään Kakko joutui jäähylle korkeasta mailasta ja Vegas hyödynsi illan toisenkin ylivoimansa. Stone syötti siivestä syvyyteen maalin kulmalle Glassille, jonka no-look syöttö tavoitti Paciorettyn ja tämä latoi one-timerin etukulmasta sisään. Härski syöttö kerrassaan kuten GIFistä näkee:
Glass itse kertoi pelin jälkeen, että näki vilaukselta puolustajan pelaavan Stastnya pois slotista, joten hänelle avautui tilaa syöttää Paciorettylle. Toisella puolikkaalla 14. minuutilla Subban otti kaksi isoa pelastusta. Ensin hän otti hyvän lähitorjunnan maalin eteen tulleesta poikittaissyötöstä ja heti perään hän nollasi Rangersin 3v2-hyökkäyksen, jossa Panarin syötti vasempaan laitaan ja Strome pääsi tähtäämään ajan kanssa, mutta sivuttaisliikkeestä huolimatta Subban sai räpylänsä kiekon eteen. Reilun minuutin päästä kuitenkin omissa soi, kun ykköskentällinen vuoti omalla alueella. Zibanejad ja kumppanit kaivoivat kiekon kulmasta viivaan, Trouba antoi ohjattavan syötön maalin eteen ja Lemieux pisti mailan väliin. Tuolle maalille Subban oli voimaton. Päätösminuutilla Rangers oli kaventaa uudestaan, kun Stromen lätty nollakulmasta ylitti Schmidtin lavan mennen Panarinille takatolpalle, mutta tämä ei saanut rystypuolelta aikaan kunnon laukausta. Tämä oli kuitenkin Vegasilta heikompi erä ja varsinkin 0-4 lukemien jälkeen Rangers alkoi vyörymään päälle. Siitä huolimatta laukaukset kohti maalia olivat jotenkin ihmeessä vieraiden eduksi 7-11.

Päätöserän alku oli yhtä päätä ensimmäiseen mainoskatkoon asti, kun Theodore otti ensin jäähyn estettyään Kakon maalinteon takatolpalta ja perään Paciorettykin otti keskialueella rangaistuksen, mutta molemmat alivoimat Vegas kesti Subbanin johdolla, vaikka Rangers jälleen liikutti kiekkoa ihanasti takakolmiollaan Zibanejad-DeAngelo-Panarin, mutta vedot paukkuivat monesti myös ohi. 13 minuutin pelin jälkeen päätöserässä vedot olivat 8-1, mutta peli tasoittui huomattavasti toiselle puolikkaalle. Vegasin erän paras paikka tuli 16. minuutilla, kun Smithin ristipisto tavoitti Karlssonin, joka pääsi ampumaan vapaasti oikeasta laidasta melko läheltä Lundqvistia, mutta veto meni etukulmasta ohi. Päätöserän vedot kohti maalia olivat 11-4.

Lopulta enempää osumia ei nähty, vaan Vegas voitti ensi kerran tällä kaudella kolmannen ottelun putkeen. Siitä Paciorettyn viime sekunnin tasoituksesta lähtien Vegas on ollut voittamaton. Voitoista kaikki ovat vieläpä tulleet Subbanin pelatessa. Joukkueiden välinen ero syntyi ennen kaikkea erikoistilanteissa, koska Vegasin YV oli 2/2 ja Rangersin 0/6. Maaliodottamat olivat melko tasan 3.15-2.91, joten toki Subbankin voitti maalivahtitaiston. Voittoputkesta huolimatta uusi puolustussysteemi ei ole vakuuttanut vieraspeleissä Nashvillea ja New Yorkia vastaan. Kotona se toimi tosin Arizonaa vastaan paljon paremmin, mutta vieraissa vastustajat saavat turhan paljon väsytettyä Vegasin viisikkoa pitkillä pyörityksillä, kun uusi tapa puolustaa on enemmän staattinen ja perustuu alueisiin miehien sijaan. Pienenä tilastoknoppina mainittakoot myös se, että Eakin ollessa poissa kokoonpanosta Golden Knighs on tällä kaudella tehnyt aina vähintään kolme maalia. Sen sijaan kun Eakin on ollut rosterissa, Vegas on 15/24 kertaa tehnyt korkeintaan kaksi osumaa. Miettikääpä sitä.

Ottelun jälkeen ilmoitettiin pelaajakaupasta. Golden Knights luovutti vuoden 2021 varaustilaisuuden viidennen kierroksen vuoron vastineena Chandler Stephensonista. Hän on nelosketjun leftin alivoimaspesialisti ja McPheen varaus vuodelta 2012, joten hän tietää, mitä saa. Palkka on 1,05 miljoonaa dollaria, joten Roy piti lähettää samalla takaisin farmiin. Koko uran tehot eivät ole mitenkään kummoiset, koska ne ovat 14+19=33 168 ottelussa. Tämä oli minusta hieman kummallinen treidi, koska alivoimalle Vegas ei tarvitse vahvistusta ja hyökkäyspäässä Stephenson tuskin on mitenkään parempi kuin vaikkapa Roy. Royn aloitusprosentti on tosin vain 44%, kun Stephensonilla se on 50,3%, joten tuolla osa-alueella hän on luotettavampi, mutta sitten puolestaan kärkisenttereillä ja myös nelosen keskellä pelaamaan pystyvällä Nosekilla prosentit ovat Stephensonia paremmat (Karlsson 54,8%, Nosek 54,2% ja Stastny 52,2%). Eakinin ja Glassin prosentit ovat toisaalta Stephensonia heikommat. Ehkäpä sitten Eakin joutuu olemaan pidempään sivussa, joten sentteriosastolle haluttiin suhteellisen halvalla lisää syvyyttä tai sitten Stephenson hankittiin kauppatavaraksi helmikuuta ajatellen. Hieman tuntuu kuitenkin myös siltä, että McPhee yhdessä McCrimmonin kanssa halusi osin auttaa vanhaa seuraansa, joka oli ongelmissa palkkakaton kanssa, koska Vegaskin selvisi muiden toimitusjohtajien avustuksella omista ongelmistaan kesällä. Nojoo, voihan tietysti olla, että Stephenson viettää useammankin vuoden Vegasissa, koska ikää on vasta 25 vuotta. Toki jos Royta ei koeta vielä riittävän varmaksi nelossentteriksi, Nosekin olisi voinut siirtää takaisin keskelle ja nostaa farmista vaikkapa Kolesarin Reavesin laituripariksi sen sijaan, että viidennen kierroksen varaus vaihdettiin pois. Mutta joo, ei tuo kauppa nyt maailmaa kaada. Stephenson on kaiketi jo ensi pelissä mukana kokoonpanossa. HFBoardsilla myös yksi järkeenkäypä teoria siitä, että nyt on mahdollista käyttää samassa ketjussa pelaavia Nosekia ja Stephensonia yhtenä AV-parina, jolloin Stonen ei tarvitse kuluttaa itseään alivoimalla.

Arvosanataulukko
++
+ Subban, Tuch, Glass, Pacioretty, Stone, Smith, Karlsson, Nosek, Merrill, Engelland, Theodore
+/- McNabb, Schmidt, Hague, Carrier, Roy, Reaves, Stastny, Marchessault
-
--

Olen hövelillä päällä plussien suhteen tänään. Subban oli maalissa hyvä ja otti 29 koppia. Tuch teki toisena vuonna putkeen voittomaalin MSG:llä. Glass oli taas alkukauden tapaan erinomaisesti pelin sisässä päästyään sentteriksi ja hän pystyi luomaan tilanteita kohtalaisesti Tuchin ja Carrierin kanssa. Pacioretty teki yhden maalin ja karvasi vahvasti. Stone karvasi niin ikään hyvin, syötti yhden osuman ja ennen kaikkea Nosekin kanssa uurasti neljä minuuttia alivoimalla päästämättä maalia. Karlsson-Smith pariin pätevät samat sanat eli hekin pelasivat noin neljä minuuttia alivoimaa ilman takaiskuja ja lisäksi Smith teki helpottavan 0-3 osuman. Puolustajista Theodore oli näkyvä, vaikka jäi tehoitta. Engelland-Merrill pari puolestaan oli tasainen ja jäi tehotilastossa plussalle (Merrill +1, Engelland +2), joten enempää ei kolmosparilta voi vaatia.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
30/82 Devils vs. Golden Knights

Arvosanataulukko
++ Marchessault, Tuch
+ Nosek, Stephenson, Karlsson, Smith, Engelland
+/- Subban, Reaves, Carrier, Glass, Stastny, Stone, Pacioretty, Merrill, Theodore, Hague, McNabb, Schmidt
-
--

Tällä kertaa hieman lyhyempi sepustus ottelusta. Ainoa kokoonpanomuutos oli tosiaan se, että Stephenson teki debyyttinsä nelosketjussa ja Roy lähti farmiin. Subban aloitti viidettä kertaa putkeen maalissa.

Otteluhan päättyi iloiseen 3-4 vierasvoittoon. Avauserä oli vierailta vielä vähän kehnompi erä, kun Devils vei laukaukset 17-7 ja pääsi tauolle 1-0 johdossa, kun Seversonin avaus tavoitti Palmierin, joka viimeisteli läpiajosta kiekon Subbanin kainalosta sisään. Vegas lahjoitti maalin puoliksi, kun Merrill lähti vaihtoon juuri väärällä hetkellä eikä Schmidt ehtinyt ajoissa askiin paikkaamaan. Ennen Palmierin läpiajoa puolestaan Subban ehti nollata Hallin läpiajon kilvellään, mutta toista kertaa hän ei vieraita pelastanut. Erästä jäi mieleen myös se, että Reaves loukkaantui heittäydyttyään Vatasen lyöntilaukauksen tielle. Hän kuitenkin palasi kaukaloon toisen erän aikana. Carrier puolestaan loukkaannutti Devilsin alakerrasta Tennysonin ottelun alussa voimakkaalla taklauksella laidan lähellä ja sai siitä kahden minuutin rangaistuksen, mutta toki Vegasin kannalta merkittävämpää oli se, että Devils joutui pelaamaan viidellä puolustajalla kokonaan viimeiset kaksi erää.

Kaksi viimeistä erää Vegas pelasi Rangers-pelin kaltaisesti eli karvauspelaaminen toimi ja se otti hyvin pois tilan vastustajalta ennen omaa puolustussiniviivaa. Peli-ilme oli raikas ja minulla oli jostain syystä koko ajan kyllä luotto siihen, että tasoitusmaali syntyy jossain vaiheessa. Niin kävikin ajassa 25:24, kun Reavesin paikalla vuorostaan tuurannut Tuch syötti kulmasta maalin eteen ja Stephenson laukoi kiekon Blackwoodin kainalosta sisään. Nosek sai kakkossyötön pidettyään kiekon loistavasti hyökkäysalueella viime tinkaan. Devils meni uudelleen johtoon 34. minuutilla, kun Brattin one-timer upposi oikeasta laidasta käytännössä tyhjiin. Stastny antoi maalin edessä pienen taklauksen Hallille, joka horjahti päin Subbania eikä tämä päässyt siksi torjumaan millään. Gallant haastoi toki maalin, mutta turhaan.

Päätöserän avauskymppi oli parasta Vegasia koko iltana ja huipensi siihen asti nousujohteisen ottelun. Marchessault iski luonnollisen hattutempun ja nosti Vegasin maalin takaa kahden maalin johtoon ennen erän puoliväliä. Ensimmäisessä maalissa ykkösketju lähti rintamana omista ylös. Smithin ristipisto tavoitti Karlssonin, joka heitti kiekon oikeasta laidasta maalille ja se ohjautui ohi Blackwoodin Marchessaultin luistimesta. Neljä minuuttia myöhemmin Tuch syötti kulmasta ristiin viivaan Engellandille, jonka viivatoimituksen Marchessault ohjasi mailallaan längistä sisään. Hattutemppu täydentyi ylivoimalla, kun Tuch toi kiekon alueelle ja käytti sen Smithilla ennen syöttöä takaviistoon Marchessaultille, joka laukoi puolustajan jaloista keskeltä päin Blackwoodia, mutta hän ehti omaan reboundiinsa ja siirsi sen sisään etukulmasta. Devils kavensi heti seuraavassa vaihdossa, kun Subban päästi Hischierin suoran rannelaukauksen vasemmasta laidasta turhan helposti taakseen, joten päätöskympistä tuli trilleri, mutta onneksi Palmierin estämisjäähy nelisen minuuttia ennen loppua antoi tilaa hengittää, kun hän sulki Tuchin luistelulinjan laidassa. Devilsin otettua maalivahdin pois Stephenson sai heti vastuuta johtoaseman puolustamisessa ja oli jopa tehdä toisen maalinsa tyhjiin rystyltä punaviivalta. Lopulta Vegas kesti Devilsin rynnistyksen ja kenttäpelaajisto pystyi näin pelastamaan/taistelemaan vuorostaan voiton Subbanille tämän torjuttua aiemmissa peleissä osin yli odotusarvon, mutta päästettyä nyt yhden helpon maalin kriittisellä hetkellä, joka ei onneksi kostautunut, vaan Golden Knights raapi kasaan neljännen peräkkäisen voiton.

Kaksi pelaajaa ansaitsee kaksi plussaa ja he ovat Jonathan Marchessault sekä Alex Tuch. Marchessault teki uransa kolmannen hattutempun, joten enempää ei tarvinne perustella. Hän oli johtava pelaaja, kun piti olla. Tuch puolestaan keräsi kolme syöttöpistettä. Hän alusti merkittävän 1-1 tasoituksen ja keräsi kakkossyötöt pariin muuhun osumaan, mutta oli niissäkin olennaisessa osassa kuten voittomaaliksi jääneessä YV-osumassa kiekon ylöstuojana, jossa hän on joukkueen parhaimmistoa. Lisäksi hän oli omalla alueella lähes koko ajan hyvin sijoittunut ja auttoi puolustajia siivoamaan kiekkoja ulos alueelta ilman roiskimista. Hänen luisteluvoimansa helpotti myös Glassin urakkaa kentän molemmissa päissä.

Nelosketjusta esiin nousi Stephenson-Nosek kaksikko. Nosek avusti mainiosti avausmaalissa ja kamppaili erinomaisesti läpi illan. Stephensonin debyytti oli myös lupaava. Jääaikaa kertyi 11:43 ja aloituksista hän kaapi joka toisen kauden trendin mukaisesti. Ilta kruunautui maalilla. Hän ei lopulta korvannut Stonea alivoimalla, vaan muodosti Stastnyn kanssa kolmannen AV-parin, mutta he pelasivat alivoimaa vain 17 sekuntia. Olen jo nyt monesta paikasta lukenut, että Stephenson olisi jotenkin nopea, mutta minun silmiini hänen pelityylinsä vaikutti melko harkitsevalta ja liukuvalta. Ei se toki poissulje jalkanopeutta, mutta taloudellinen liuku ja sitten äärimmäinen rauhallisuus kiekollisena jäivät mieleen parhaiten. Hän malttoi rauhassa etsiä vapaan lavan ennen syötön lähettämistä. Smith keräsi kaksi syöttöpinnaa ja Karlsson yhden, mutta he olivat tietysti jäällä, kun Marchessault värkkäsi hattutemppunsa. Ykkösketju oli tänään Vegasin paras koostumus varsinkin kahdessa viimeisessä erässä. Engelland pääsee plussalle puolestaan siksi, että hän tietysti sai yhden syötön, mutta blokkasi myös yhden järjettömän kovan lyöntilaukauksen ja poistui kättä pidellen vaihtoon, mutta pelasi jo heti seuraavassa vaihdossa toisessa erässä. Tehotilastokin jäi maalin verran plussalle. Merrill ei saanut rinnalla plussaa siksi, että hän aiheutti avausmaalin väärällä ajoituksellaan vaihdon suhteen. Theodore-Hague pari jäi myös maalin verran plussalle, mutta Hague tuhlasi lopussa ylivoimalla avopaikan b-pisteiden välistä, joten uran avausmaali odotuttaa yhä itseään. Tuolle parille sattui pari kummallista sijoittumisvirhettä, mutta he paikkasivat myös ne itse, joten sikäli ei ole valittamista, mutta ihan plussamerkintään asti kummankaan otteet eivät oikeuttaneet.

Subban olisi saanut plussan ilman sitä Hischierin laukauksen imurointia. McNabb-Schmidt parin teholukema -2, mutta ensimmäisen miinuksen aiheutti Merrill ja toisen Subban, joten siksi he saavat olla neutraaleja. McNabb blokkasi kolme vetoa ja Schmidtkin kaksi. Ylipäätään Vegas tuntui blokkaavan melko paljon laukauksia. Stastnyn vitja teholukema oli -2 kärkipuolustajaparin lisäksi, mutta hekään eivät olleet syyllisiä miinuksiinsa. Glass ja Carrier jäivät kolmosketjussa Tuchin varjoon, mutta olivat silti hyvin pelin sisässä kuitenkin. Ihan hyvin tuo ketju on myös pelannut alaspäin, vaikka Eakin on ollut poissa, kun Tuch ja Carrier ovat tukeneet Glassia. Hyökkäyspelaamisessa kaipaisin ehkä vielä sitä, että he eivät välttämättä laukoisi heti alueelle päästyään, vaan hakisivat välillä pidempiä hyökkäyksiä. Alueelle meneminen on sujunut paremmin kuin Eakinin kanssa mielestäni, mutta hieman malttia vielä lisää, niin hyvä tulee.

The Athleticissa oli juttu tuosta Stephensonin hankinnasta. Sen mukaan McPhee ja McCrimmon olivat jo melko kauan odottaneet sopivaa tilaisuutta hänen hankkimiseensa. Sen lisäksi, että McPhee on varannut hänet, McCrimmon on aikoinaan valmentanut WHL:ssä omaa joukkuettaan Stephensonia vastaan monesti.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Olisi kiva saada lisää tietoa Stephensonin historiasta. @Salming tuossa yllä jo ansiokkaasti jälleen kerran kommentoikin hänen pelityyliään, mutta en kyllä ko. pelaajasta tiedä mitään. Washingtonissa näköjään pelannut NHL-uransa ja saman joukkueen farmissa myös sitten AHL:ää. Neloskentän jokapaikan höylä ilmeisesti kyseessä? Onko mitään erityisiä apuja?
 
Viva Las Vegas!
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Olisi kiva saada lisää tietoa Stephensonin historiasta. @Salming tuossa yllä jo ansiokkaasti jälleen kerran kommentoikin hänen pelityyliään, mutta en kyllä ko. pelaajasta tiedä mitään. Washingtonissa näköjään pelannut NHL-uransa ja saman joukkueen farmissa myös sitten AHL:ää. Neloskentän jokapaikan höylä ilmeisesti kyseessä? Onko mitään erityisiä apuja?
Kovin yksityiskohtaisia tietoja minäkään en osaa Stephensonista antaa, mutta silloin, kun Vegas pelasi finaaleja Washingtonia vastaan, pisti silmään Stephenson peräänantamattona taistelijana, joka tuntui jatkuvasti "syövän" kiekkoja Vegasin hyökätessä. Uskalsi myös yrittää kiekollisia ratkaisuja. Päihitti Vegasin saman roolin sällit kirkkaasti siinä sarjassa. Kaveri yllätti puskista, koska en hänestä sitä ennen juuri mitään tiennyt. Siksi olen ennakkoon hyvin tyytyväinen, kun hän nyt Vegasiin siirtyi. Ilmeisesti viime kausi ei ollut mitenkään erityisen kummoinen ja melko samantyylinen Travis Boyd kykeni tämän kauden alussa ottamaan samaa roolia astetta tehokkaammin, joten siksi Vegas sai miehen kohtuuhintaan.

Stephensonin pelityylistä, -paikasta, koosta ja ominaisuuksista tulee mieleen Pierre-Edouard Bellemare, joten josko hän olisi pysyvä ja suoritusvarma nelosen sentteri, jota on Bellemaren lähdon jälkeen kaivattu. Stephenson on muuten syntyisin Saskatchewanista. Samasta provinssista, ankarilta preerioilta, on tullut kautta historian paljon ala- ja keskiketjujen taistelijoita, väsymättömiä työmyyriä ja alivoimaspesialisteja, kuten Dirk Graham, Kelly Buchberger, Dave Tippett, Lorne Henning ja Mike Sillinger. On toki särmikkäitä tähtipelaajiakin, kuten Gordie Howe, Theoren Fleury ja Ryan Getzlaf. Enemmän kuitenkin sellaisia Travis Moen -tyyppisiä raatajia, johon kastiin Stephensonkin mennee.

Seuraavaksi vastassa on Islanders. Vastus on vaativa, sillä Islanders puolustaa tiiviisti ja pelaa halittua joukkuepeliä. Samantyylistä peliä, millä Islanders-luotsi Barry Trotzin silloinen joukkue Capitals päihitti Vegasin noissa mainituissa finaaleissa. Toivotaan, että ison omenan kiertue säilyy siitä huolimatta loppuun asti voitollisena ja tulikuumat Subban ja Tuch vakuuttavat edelleen.
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Me Caps leirissä on ehditty jo pidemmän aikaa kaveriin tutustua. Nelosketjun jokapaikan höylä tosiaan, joka voi tarpeen tullen sillon tällön paikata kolmosketjuakin. SC vuonna pelasi parasta kiekkoaan Washingtonissa (etenkin pleijaireissa oli ihan jees), mutta sen jälkeen ei oikeen tapahtunut mitään. Jäi rotaatiossa jo parin jalkoihin ja ”liian iso palkka” sitten naulasi kohtalon jatkaa matkaa.

Jack of all trades, master of none. Vahvuus on luistelunopeus. Heikkous on että muita vahvuuksia ei ole. Maalinteko oli Capseissa suorastaan ihmeellisen vaikeaa ajoittain. Vaikka pääsi luistelulla sillon tällön paikoille niin sisään ei meinannut mennä vahingossakaan.

Epäilen että ”ceiling” on jo nähty ja Stephenson on juuri sitä mitä kuitissa lukee. Ajoittain pätevä alempien ketjujen stopgag. Kellään miehestä tuskin on mitään pahaa sanottavaa, mutta ei syytä odotella sankaritekojakaan. Toki kaikille Capseissa sormuksen saavuttaneille pelaajille toivotaan onnea ja menestystä, joten ei meidän leirissä harmistuta ollenkaan vaikka löytäisi jostain vielä tasonnostoakin.

Tie vaan nousi pystyyn meillä ja muut meni ohi, siitä kertonee jo se että täällä oltiin kollektiivisesti tyytyväisiä vitoskierroksen varaukseen paluupostina. Mutta tohen hintaan Stephenson on kyllä teillekin oikein solid-pick.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
31/82 Islanders vs. Golden Knights

Fleury palasi joukkueen pariin, mutta Subban jatkoi maalissa. Kenttäpelaajistossa ei ollut muutoksia.

Avauskympillä kummankin ainoat vetopaikat tulivat viivasta, kun keskustat olivat odotetusti tukossa, mutta molemmat maalivahdit torjuivat varmasti eikä huippupaikkoja siunaantunut. Vegasin paras hetki oli kolmosketjun puolen minuutin kiekonhallintajakso kahdeksannella minuutilla. Avausvaihdossa puolestaan Engelland kolasi Martinin selästä laitaan selviten jäähyttä.

Toisen kympin alkuun Vegas selvitti alivoiman ja Subban torjui vain yhden viivasta tulleen vedon aivan lopussa. Vartin kohdalla puolestaan Johnston suti maalin edestä rystyreboundin Stephensonin pihdeistä niukasti ohi Islandersin erän siihen astisesta parhaasta paikasta. Puolitoista minuuttia ennen taukoa puolestaan nelosketjun rintamahyökkäyksen päätteeksi Stephenson pääsi keskikaistalta osin murtautumaan maalipaikkaan puolustajien välistä, mutta rystylaukaus oli helppo torjuttava Varlamoville. Vedot olivat 13-8, joten Isles oli hieman pelin päällä pelaten enemmän kulmaralleja. Kolmosketju oli ilman muuta Vegasin paras ketju ja Glass pelasi yhden parhaista Vegas-eristään ollen hyvä myös omalla alueella.

Isles aloitti toisen erän parilla vahvalla vaihdolla. Ajassa 2:30 Leddy kilautti Barzalin syötöstä vasempaan tolppaan suorahyökkäyksen päätteeksi, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin Clutterbuck päätti 2v1-hyökkäyksen kutiin etuyläkulmaan. Theodore piti kiinni syötön Cizikasille, mutta veto oli niin hyvä, että en laittaisi sitä Subbanin piikkiin täysin. Tilanne syntyi Haguen menetyksestä ylempänä. Vegasin parhaat paikat avauskympillä tulivat Theodoren viivavedoista, joista toisen Marchessault pääsi ohjaamaan. Lisäksi Smith pääsi kerran ampumaan vapaasti oikeasta laidasta one-timerin päin Varlamovia.

Toisen puolikkaan alkuun Golden Knights sai ylivoiman, kun Barzal taklasi vaihtoaitioiden edessä kiekotonta Nosekia ja tämä konttasi vaihtoon. Paras paikka tuli viime sekunneilla Tuchin poikittaisesta sokkokäännöstä Marchessaultille painottomalle puolelle, mutta Varlamov ehti peittämään etukulman. Hetken päästä Leen laukaus oikeasta laidasta puolittaisesta 2v1-hyökkäyksestä aiheutti kaaoksen maalin eteen, mutta Stephenson blokkasi Pulockin kudin kohti tyhjää maalia, kun Subban oli osin yhä jään pinnassa. Toisessa päässä Pacioretty pääsi ampumaan kolmesti samassa vaihdossa, mutta kaksi ensimmäistä meni yli ja kolmas blokattiin slotista. Vegas kuitenkin tasoitti kuuman pelaajan Tuchin toimesta 35. minuutilla, kun Merrill siirsi päädystä kiekon eteenpäin ränniin, Glass jatkoi sen laidasta keskelle vauhtiin Tuchille ja tämä laukoi oikeasta laidasta Leddyn jaloista yläkulmaan ranteella. Merrill sai kakkossyötön. Reilu minuutti ennen taukoa ykkösketju loi vielä yhden maalipaikan, kun Karlsson riisti laidassa, Marchessault syötti kulmasta Pulockin mailan yli maalin eteen ja Smith oli päästä ampumaan vapaasti metrin päästä, mutta Beauvillier sai viime hetkellä häirittyä takaa päin mailallaan sen verran, että kunnollinen laukaus ei toteutunut.

Päätöserän neljännellä minuutilla Isles siirtyi takaisin johtoon. Merrill hävisi päätykiekkopainin Beauvillierille, joka löysi slotista Nelsonin ja tämä naulasi one-timerin vastakiekkoon ohi Subbanin ennen kuin Hague ehti tunkea lapaansa vedon tielle. Päätydumppauksen tehnyt Mayfield sai kakkossyötön. Hetkeä myöhemmin Theodore puolestaan lahjoitti 3v1-hyökkäyksen optimistisella kuljetusyrityksellään keskialueen läpi, mutta Subban pelasti hänet ja Haguen. Vegasin paras paikka avauskympillä tuli kahdeksannella minuutilla Smithille, joka laukoi vasemmasta laidasta maskin kautta kiekon päätyverkkoon. Tasoitus syntyi kuin puskista vajaat viisi minuuttia ennen loppua. Ensin Smithin hyökkäysalueen katkosta Marchessault laukoi slotista oikealta ohi. Paine jäi kuitenkin hyökkäysalueelle, Hague haki kärkimiinalla vetopaikkaa viivassa ohi karvaajan, kiekko karkasi b-pisteiden väliin ja toista kertaa Joonatan ei erehtynyt samasta paikkaa, vaan laukoi oikeaan kulmaan tarkasti tasoituksen. Päätösminuutilla Lee-Eberle kaksikko pääsi vielä osittaiseen 2v1-vastahyökkäykseen Schmidtin lauottua hyökkäyspäässä pleksiin, mutta Glass tuli upeasti takaa viime hetkellä ja nosti Leen mailaa maalin edes juuri, kun tämä oli laukomassa.

Jatkoajan toisessa vaihdossa Barzal piti kiekkoa 54 sekuntia saamatta mitään aikaan, kun Schmidt seurasi häntä tarkasti. Saman vaihdon päätteeksi kuitenkin Pacioretty karkasi huonossa kohdin vaihtoon ja Isles pelasi keskialueelta nopeasti takaisin pystyyn. Brassard pääsi ampumaan maalin edestä, mutta Schmidt blokkasi kädellään laukauksen. Toisessa päässä Stone laukoi vapaasti vasenmasta laidasta päin Varlamovia. Kaksi minuuttia ennen loppua Barzal oli taas kiekossa. Siniviivalla Karlssonin ja Marchessaultin miesten vaihto ei sujunut toivotusti, vaan Joonatan kampitti itsensä jäähylle. Karlsson voitti oman pään aloituksen alivoiman alkuun, mutta kiekko ajautui kulmaan, jonne menivät yhtä aikaa sekä Engelland että McNabb Karlssonin ja kolmen Isles-pelaajan seuraksi. Lee kaivoi sieltä kiekon viivaan Pulockille, jolla oli koko kaista auki maalille eikä hän erehtynyt rannelaukauksessaan, joten Isles korjasi lisäpisteen eikä Golden Knightsille jäi yhä vain haaveeksi kolmen perättäisen voiton ottaminen kolmen ottelun vieraskiertueella ensi kertaa historiassaan.

Arvosanataulukko
++
+ Subban, Tuch, Glass, Smith, Marchessault, Engelland
+/- Theodore, Hague, Merrill, McNabb, Schmidt, Karlsson, Pacioretty, Stastny, Stone, Carrier, Nosek, Stephenson, Reaves
-
--

Subban torjui 28 kertaa, mutta seassa oli todella monta yli odotusarvon tehtyä torjuntaa. Muun muassa vaarallisista paikoista hän taisi pysäyttää yhdeksän kiekkoa kymmenestä. Maalidottamat olivat Islesille erään laskelman mukaan 4.53-1.68, joten sikäli hän kyllä tarjosi Vegasille mahdollisuuden voittaa. Tuch ja Glass olivat parhaiten operoineen ketjun kirkkaimmat helmet, mutta molempien jääaika jäi silti vain reiluun 13 minuuttiin. Tuch jatkoi maalivirettään ja liikkui taas dynaamisesti joka puolella kaukaloa. Glass puolestaan keräsi syötön ja sitten pelasti viime sekunneilla sen yhden Leen avopaikan. Avauserässä hän oli myös ehkä näkyvin ritari ja pelasi yhden parhaista eristään Vegas-nutussa. Engelland jäi pakistossa ainoana plussalle ja en kyllä muista häneltä yhtään virhettä, vaan hän luuti varmasti ja ennen kaikkea jämäkästi kaksinkamppailuissa. Jääaikaa toki tulikin vain 15 minuuttia, mutta hän hoiti ruutunsa moitteetta. Ykkösketju oli toisiksi paras koostumus ja siitä ketjusta laituripari erottui edukseen keräten yhdet tehopisteet mieheen. Smith laukoi kolmesti ja Marchessault viidesti, kun puolestaan Wiljami ei kertaakaan. Smith riisti myös kahdesti kiekon vastustajalta.

Theodore pelasi 25 minuuttia ja laukoi jopa viidesti. Ilman neljää kirjattua kiekonmenetystä hän olisi jopa saanut plussan, mutta nyt pelaaminen oli turhan riskialtista. Hague alusti tasoituksen, mutta oli sitten osasyyllinen molemmissa Islesin osumissa, joten hän jää neutraaliin kategoriaan. Merrill puolestaan alusti Vegasin avausmaalin, mutta lahjoitti sitten myös Islesin toisen osuman pehmeydellään päädyssä, joten hänkin jää neutraaliksi. Ykköspari luuti reilut 22 minuuttia. McNabbille olisi voinut antaa plussan ilman jatkoajan turhaa ryntäämistä kulmaan ja Pulockin vapaaksi jättöä. Hän kuitenkin blokkasi neljä laukausta eikä tehnyt muita näkyviä virheitä. Schmidt puolestaan kirjasi kolme menetystä ja vain yhden riiston, mutta silmätestin perusteella ei hän kuitenkaan miinusta ansaitse missään nimessä tylsytettyään Barzalinkin jatkoajan alussa miesvartioinnilla.

Hyökkääjistä alaketjuista ei ole hirveästi sanottavaa Tuchin ja Glassin lisäksi. Nosek ei onneksi loukkaantunut Barzalin niitistä, vaan pystyi pelaamaan loppuun asti. Stephenson oli vähän näkymättömämpi kuin debyytissään. Yhden laukauksen hän sai aikaan. Jääaikaa tuli toki melko paljon 16:44, kun hän ja Carrier vaihtoivat päätöserässä jossain vaiheessa paikkoja hetkellisesti. Mitä tulee Reavesiin, Nosekiin, Carrieriin ja Stephensoniin, he kirjasivat yhteensä seitsemän taklausta, kun puolestaan Islesin alaketjuista Clutterbuck-Martin-Johnston kolmikko taklasi 19 kertaa, joten nelosketjujen taistossa Vegas jäi hieman alakynteen kyllä. Koska Gallant halusi peluuttaa Reavesiakin yli 12 minuuttia Islesin nelosta vastaan, kolmosketju sitten hieman kärsi peliajassa. Kakkosketju ketju jäi ainoana miinukselle, mutta ei omasta syystään. Pacioretty tuhlasi toisessa erässä pari paikkaa. Jotenkin vähän vaisuksi jäi lopulta tuon ketjun anti ylöspäin, mutta koska se ei puppeloinut omassa päässä, en anna miinusta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
32/82 Golden Knights vs. Rangers

Subban jatkoi maalissa, koska Fleurylle halutaan saada vielä lisää harjoituksia alle ennen paluuta peleihin. Kenttäpelaajisto oli sama. Stephenson pelasi kolmosketjun laidassa ja Carrier nelosessa.

Ensimmäiset 11 minuuttia olivat täyttä Vegasin hallintaa ja varsinkin kärkiketjut vyöryivät jatkuvasti vieraiden alueelle, mutta Georgiev oli alusta asti muuri. 10 sekunnin kohdalla Smith pääsi jo nokikkain Schmidtin biljardisyötöstä laidan kautta, mutta ei onnistunut ohittamaan venäläisvahtia. Stastnylla oli myös hetken päästä loistava ohjauspaikka maalin edestä eikä Paciorettykaan upottanut rannariin avopaikasta vasemmalta puolelta. Sen sijaan Rangers kuittasi johtoon täysin vastoin pelitapahtumia ajassa 11:03, kun Panarin pääsi ampumaan vapaasti oikealta yläkaarelta kiekon ohi McNabbin blokin eikä Subban varmastikaan nähnyt laukausta kunnolla maskin takaa. Nelosketju oli tilanteessa ottavana osapuolena omissa ja Reaves pois paikaltaan syvyydessä päädyssä, joten siksi McNabb joutui menemään peittämään laukausta, mutta oli myöhässä. Heti seuraavassa vaihdossa Rangers teki toisen maalin. Strome kuljetti kiekon yli keskialueen hyökkäysalueelle oikeaa laitaa pitkin. Hague ei saanut katki syöttöä takatolpalle, johon liukui Kreider ja puttasi kiekon ohi Subbanin. Tilanteessa Theodore yritti lyödä Kreiderin mailaan, mutta rikkoikin oman tikkunsa ja näin ollen hän ei pystynyt puolustamaan Kreideria. Hyvin hämmentävää pelaamista Theodorelta. Vegas sai hetkeä myöhemmin mahdollisuuden päästä peliin takaisin mukaan ylivoimalla, mutta sen aikana Stone laukoi vain pari kertaa seinille oikeasta laidasta. Erän lopussa puolestaan alivoimalla Stephenson polki karkuun, mutta kiekko eli koko ajan lavassa, joten rystynosto karkasi oikealta ohi reippaasti. Ilmeisesti T-Mobile Areenalla oli edeltävänä päivänä konsertti, jonka johdosta jää ei ollut priimakunnossa, vaan kiekko pomppi melko paljon ainakin R. Smithin mukaan. Laukaukset kirjattiin erässä 17-7 ja maalipaikat 13-2. Rangers oli pirskatin tehokas ja käytännössä teki molemmista paikoistaan maalit, kun puolestaan Vegas ei saanut ohitetuksi Georgievia millään. Lisäksi yksi musta minuutti maksoi kaksi osumaa.

Toisen erän neljännellä minuutilla Engelland murjoi surutta Kakkoa maalin takana poikittaisella tämän oltua jään pinnassa, mutta jäähyä ei tullut. Seuraavaksi oman pään aloituksesta nelosketjun rintamahyökkäys tuotti laadukkaan paikan, kun Carrier vapautti laidasta Nosekin läpi keskikaistalta, mutta hän nosti ylärimaan. Heti perään Reavesin maila nousi takakarvatessa Lemieuxin naamaan 2+2 minuutin jäähynarvoisesti. Ensimmäisen jäähyn Vegas kesti, mutta juuri kun toinen oli käynnistynyt, Rangers osui. Fox siirsi viivassa viereen, Strome laukoi patjaan ja Subban potki reboundin suoraan Trouban lapaan takatolpalle. Alivoimapareja oli muuten muutettu. Stone pelasi Stephensonin kanssa ja Nosek puolestaan Stastnyn. Viimeksi mainittu pari olikin jäällä, kun omissa soi. Puolivälissä erää peli muuttui 0-4:ään. Glass hävisi oman pään aloituksen, Skjei kiersi maalin, pelasi viivaan, Trouba syötti poikittain ja Fast naulasi one-timerin sisään vasemmasta laidasta, kun Engelland oli jättänyt tämän turhan vapaaksi. Fastin laukaus oli vieraiden viidestoista kohti maalia ja tuloksena oli neljäs kaappi, kun toisessa päässä Georgiev oli ottanut jo ainakin 25 torjuntaa. Kolme minuuttia ennen taukoa Golden Knightsin ilta synkkeni entisestään, kun Glass pelasi kulmasta kiekon eteenpäin ja vastaanotti sitten Lemieuxin taklauksen. Taklaustilanteessa Lemieux käännähti oudosti ja hänen kyynärpäänsä osui Glassin takaraivoon. Samalla toinen jalka puristui pahasti laitaa vasten ja Glass putosi jään pintaan. Marchessault ja Stone taluttivat hänet ulos kaukalosta lopulta. Gallant totesi Glassin saaneen ylävartalovamman ja huomenna tiedämme lisää sitten hänen tilanteestaan. Eakin on jo poissa päävamman takia ja luultavasti myös nyt sitten Glass:


Päätöserän alussa Carrier laittoi Lemieuxin tilille "lentävästä kyynärpäästään" ja he tappelivat melko tasapäisesti, kunnes tuomarit tulivat väliin. Kahdeksannella minuutilla Panarin tarjoili Kakolle vetopaikan 2v1-hyökkäyksessä, mutta Subban otti hyvän patjaryöstön aavistelemalla tulevan syötön. Sitä ennen toisessa päässä Stephenson järjesteli Tuchille puolittaisen paikan maalin kulmalta maalin eteen takaviistosyötöllä, mutta Tuchia häirittiin sen verran, ettei tämä saanut kunnon laukausta aikaan. Viisi minuuttia ennen loppua Rangers teki vielä viidennen pussukan ylivoimalla, kun Zibanejad yritti syöttää maalin takaa maalin eteen ja kiekko kimposi McNabbin luistimesta omaan maaliin. Päätöserä oli nyt lähinnä pelkkää pelailua, kun ottelu oli selvä. Rangers puolusti hyvin kiekolla eikä Vegas saanut aikaan kuin viisi laukausta ja vieraatkin toki vain kuusi. Edellisen kerran Golden Knights oli jäänyt selostajien mukaan nollille kotonaan avauskaudella Starsia ja Ducksia vastaan, joten koko viime kausi meni läpi ilman nollaa tehtyä maalia kotona. Tappio oli myös kauden kuudes varsinaisella peliajalla kotona. Aiemmilla kausilla vastaavaa saatiin odotella tammi-helmikuulle, mutta nyt niin kävi jo joulukuun alussa. Jos Smith olisi osunut vaikkapa siitä avausvaihdon maalipaikastaan, ilta olisi ollut luultavasti hyvin erilainen. Georgiev kuitenkin oli muuri ja ryösti voiton vieraille. Maaliodottamat olivat Vegasille 5.2-2.84 ja Moneypuck-sivuston "voiton ansainta" -mittarin mukaan Vegas voittaisi 83% vastaavista otteluista, joten nyt vain varianssi ja sattuma olivat läsnä.

Arvosanataulukko
++
+
+/- Merrill, Schmidt, Hague, Karlsson, Marchessault, Stone, Tuch, Stephenson, Carrier
- Subban, McNabb, Theodore, Engelland, Smith, Pacioretty, Stastny, Glass, Nosek, Reaves
--

Ei plussia kellekään. Subban hävisi veskaritaiston niin pystyyn, että ansaitsee miinuksen. McNabb puolestaan oli puolittain syyllinen pariin osumaan. Theodore ja Engelland saavat ottaa kontolleen osittain yhdet osumat. Theodore toki toimitti kuudesti kiekon kohti maalia, mutta se ei nyt auta, kun tulosta ei tullut. Smith oli ykkösketjun pahin tuhlaaja päästyään ampumaan viidesti kohti maalia ja ainakin kahdesti loistavista paikoista. Pacioretty puolestaan laukoi yhdeksän (!) kertaa kohti maalia tuloksetta. Edes yksi maalia ei olisi ollut liikaa vaadittu häneltäkään. Stastny niin ikään tuhlasi pari paikkaa, mutta ennen kaikkea otti neljä minuuttia jäähyjä ja hän on tällä kaudella ollut turhan jäähyherkkä varsinkin kaukana omasta maalista hyökkäysalueella. Glass puolestaan oli neljännessä maalissa osasyyllinen eikä muutoinkaan loistanut pahemmin. Ylivoimalla hän yritti vaihteeksi pakottaa liiaksi poikittaissyöttöä maalin editse. Nelosketjusta puolestaan Reaves otti typerän jäähyn toisessa erässä, joka kostautui ja katkaisi osin Vegasin selkärangan. Lisäksi hän oli jäällä avausmaalin aikana Nosekin tapaan, joka puolestaan sitten tuhlasi läpiajon ja jonkun toisenkin kohtalaisen paikan, jota en enää muista. Alivoimallakin hän tietysti vuoti Stastnyn kanssa Rangersin kolmannessa maalissa. Nelosketjulta on voitava odottaa nolla-nollan pelaamista vähintään.

Loput jäivät neutraaleiksi. Merrill oli virheetön ja pääosin myös Schmidt ja Hague. Stone teki hyviä riistoja avauserässä laidan lähellä kirjaten kolme kiekonriistoa, mutta kun ne eivät realisoituneet tulostaululle, en anna plussaa. Myöhemmissä erissä hän myös katosi vähän kuvasta muun joukkueen tapaan pelin edetessä. Stephenson väläytteli oikeastaan ensi kerran nopeuttaan kunnolla parissa tilanteessa, mutta kiekolliset ratkaisut olivat puolestaan hätäisempiä kuin vaikkapa siinä debyytissä Devilsia vastaan, mutta ihan hyvin hän avauserässä löysi kemiaa hyökkäysalueella Tuchin kanssa varsinkin.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Glass on sivussa ensi yönä, koska hän ei ole harjoitellut eilen tai tänään, vaan oli käynyt aivotärähdysprotokollan lävitse ilmeisesti tärskynsä jälkeen. Näin ollen Stephenson sentteröi Stonea ja Paciorettya, kun puolestaan Stastny on kolmossentteri Tuchin ja ilmeisesti Carrierin rinnalla. Suurin uutispommi oli kuitenkin Zykovin kutsuminen ylös ja hän ottanee sitten nelosketjun laiturin roolin Nosekin ja Reavesin rinnalla. Puolustuksessa puolestaan Holden palaa kokoonpanoon Merrillin tilalle pitkästä aikaa. Fleury tekee puolestaan paluun tolppien väliin.

Zykovin haastattelu aamujäiden jälkeen oli melko hupaisa. Hän lähinnä totesi, ettei tiedä, mikä aiheutti käryn ja toisti useasti halunsa vain mennä eteenpäin ja keskittyä jääkiekkoon. Hän on myös käynyt harjoittelemassa Itävallassa Viennan mukana kuten Schmidtkin aikoinaan teki oman 20 ottelun pelikieltonsa aikana. Minun puolestani hän ansaitsee uuden mahdollisuuden, koska Zykovkin on vain ihminen:
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
33/82 Vegas vs. Chicago

Fleury pelasi ensimmäisen pelinsä tosiaan isänsä kuoleman jälkeen. Zykov puolestaan pelasi sittenkin kolmosketjun laidassa ja Carrier nelosessa.

Avauserä oli melko tasainen laukausten oltua 13-12. Molemmat maalivahdit olivat hyviä, mutta erityisesti Crawford oli kuin muuri. Hänen paras pysäytyksensä tuli erän loppupuolella, kun Karlsson syötti takaviistoon oikealta, Schmidt laukoi keskeltä patjaan ja Smith oli vasemmalla kulmalla reboundissa edessään tyhjä maali, mutta kiekko eli sen verran, että ihan kunnon laukausta Smith ei saanut aikaan, vaan Crawford ehti liukumaan eteen vielä. Lisäksi kaksi sekuntia ennen taukoa hän pysäytti Stonen rystynoston läpiajosta sen jälkeen, kun Vegas oli selvittänyt erän ainoan alivoiman ja Stone spurtannut suoraan boksista läpiajoon. Omassa päässä Vegasilla ei muutoin ollut hirveästi ongelmia kuin silloin, jos Holden-Engelland pari oli jäällä, sillä heidän jalkanopeuden puute oli aiheuttaa ongelmia parikin kertaa erän aikana. Ykkönen ja kolmonen puolestaan loivat hyviä syöttöketjuja hyökkäysalueella ja esimerkiksi laukaukset olivat kohti maalia 6-1 Stastnyn vitjan oltua kehissä. Zykov sopeutui hyvin kolmosen laitaan ja löysi heti kemiaa Stastnyn ja Tuchin kanssa. Stephenson näytti puolestaan jopa Devils-debyyttiä paremmalta Stonen ja Paciorettyn keskellä. Ja mitä tulee vielä Karlssonin ketjuun, sen tehtävä oli samalla pimentää DeBrincat-Strome-Kane -kolmikko eli Gallant peluutti heitä Kanen ketjua vastaan läpi illan.

Toisen erän avausvitosella Vegasin karvauspelaaminen aiheutti ainakin kolme kiekonmenetystä vieraille sen puolustusalueella. Paras paikka riistoista syntyi Stephensonille, joka sai suoraan lapaansa slottiin Theodoren patjalaukauksen reboundin, mutta hän aikaili odottaen liiaksi Crawfordin jäihin menoa, jolloin kuti jäi piippuun. Hetken päästä puolestaan Tuch syötti maalin kulmalta toiselle Zykoville, joka ei saanut kiekkoa heti haltuunsa, vaan laukoi vasta haltuunoton jälkeen, jolloin Crawford ehti peittää auki olleen etukulman. Avausmaali syntyi lopulta pian ensimmäisen Vegas-ylivoiman viime sekunneilla aloitusvoiton jälkeen, kun Schmidt toimitti ranteella kiekon maalille ja Smith maalin kulmalta veivasi maltillisesti rystyltä kämmenelle uittaen etukulmasta kiekon sisään ennen Murphyn väliintuloa. Puolivälissä erää Pacioretty laukoi oikeasta laidasta veskarin läpi tolppaan, mutta hetken päästä Engelland teki 2-0 maalin painottoman puolen nousulla. Maali syntyi Statsnyn viisaasta päätylirutuksesta. Tuch tuli vastaan toiselta puolelta, jolloin Crawford oli pakotettu pelaamaan samaan suuntaan, josta kiekko tuli ja jossa oli jo Stastny. Kiekko pysähtyi laitaan, Tuch poimi sen ja löysi sitten Engellandin, joka viimeisteli kliinisesti ranteella yläriman alle ensimmäisen maalinsa sitten maaliskuun. Chicagon erän paras paikka syntyi muutama minuutti ennen taukoa. Hague ja muistaakseni Saad luistelivat kilpaa kulmaan, mutta Hague hävisi taiston pystyyn ja kaatui kaiken lisäksi. Näin ollen Saad sai rauhassa syöttää takatolpalle Toewsin lapaan, mutta Fleury liukui eteen patjoineen ottaen huikean tuplatorjunnan. Tuch otti seuraavassa vaihdossa jäähyn, mutta päätösminuutilla alivoimalla Smith riisti DeBrincatilta kiekon siniviivalla, karkasi puolittain läpi ja pelasi vielä ohi Gustafssonin takaviistoon Karlssonille, joka sai putata tyhjiin päättäen kymmenen ottelun maalittoman putken. Karlsson-Smith kaksikko on tällä kaudella alivoimalla ollessaan ollut mukana viidessä osumassa ja päästänyt vain neljä, joten he ovat siis +1 alivoimalla. Wau ja terve! Erän avauspuolikas varsinkin oli erinomainen Vegasilta. Kahden maalin johdossa Chicago sai joitakin pyörityksiä, joista yksi johti alivoimaan, mutta muutoin Vegas pelasi hyvin. Laukauksetkin olivat selkeästi 16-8 kotijoukkueelle.

Päätöserän kolmannella minuutilla Vegas teki neljännen maalin. Stone katkoi pyörityksen omissa käynnistäen 3v1-hyökkäyksen. Hän odotti maltilla Seabrookin jäihin menon tavaramerkkihidastuksella ja syötti sitten Paciorettylle tyhjiin. Kahdeksannella minuutilla Kane pujotteli viisikon läpi, mutta laukaus kilpistyi kirjaimellisesti Fleuryn kilpeen lähietäisyydeltä. Kolme minuuttia myöhemmin Fleury puolestaan pysäytti Stromen läpiajon, kun Vegas-puolustajat törmäilivät keskialueella.
13. minuutilla Reaves päätti 20 ottelun maalittoman putken hurjaan lyöntilaukaukseen oikealta b-pisteeltä vasempaan alakulmaan. Stastny sai ykkössyötön alistettuaan Dachia luistelukilvan jälkeisessä kulmakamppailussa. Carrier puolestaan kirjasi kakkossyötön päätydumppauksestaan.
Nelisen minuuttia ennen loppua Karlsson pääsi nokikkain Crawfordin kanssa korkean roikkukiekon päätteeksi, mutta laukoi läheltä yli. Jatkotilanteessa Smith löysi maalin takaa annetulla syötöllä Marchessaultin slotista, mutta Crawford ryösti hänet räpylätorjunnalla. Lopussa Stephenson otti vielä jäähyn omalla alueella ja se maksoi 27 sekuntia ennen loppua Fleuryn nollapelin sulamisen, kun Kubalikin laukaus painui maaliin Nosekin ja McNabbin välistä vasemmalta yläkaarelta. Sitä ennen Nosek nosti kiekon hieman yli maalin puolittaisesta läpiajosta toisessa päässä. Lopputulos oli siis kuitenkin voittoisa 5-1, mutta Fleuryn nollapelin katoaminen selvästi jäi kaivelemaan jokaista. Kokonaisuudessaan Golden Knights pelasi kontrolloidun ja eheän ottelun napaten viidennen voiton seitsemästä viime pelistä. Kun Oilers ja Yotes samalla hävisivät, taisto divisioonan kärjessä tiivistyi.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Theodore, Schmidt, Engelland, McNabb, Karlsson, Smith, Stastny, Zykov, Tuch, Stone, Pacioretty, Reaves, Carrier
+/- Marchessault, Stephenson, Nosek, Hague, Holden
-
--

Fleuryn ilta oli lähes täydellinen. Kubalikin veto olisi ollut sekin torjuttavissa, vaikka McNabb ja Nosek epäonnistuivat blokkaamisessa, koska veto tuli niin keskelle. Toewsin pysäytys toisen erän lopussa oli joka tapauksessa voittava tuplatorjunta. Puolustuksessa sekä Theodore, Schmidt että Engelland laukoivat kukin neljästi! Engelland osui maaliin asti ja Schmidt sai yhden syötön. Theodore jäi tehoitta, mutta oli muutoin niin erinomainen kiekollisena esim. siniviivassa, että hän ansaitsee plussan. Engellandin teholukema oli muuten kaiken lisäksi joukkueen paras +3, vaikka hän ja Holden eivät tosiaankaan aina vakuuttaneet omassa päässä, vaan juuttuivat sinne pari kertaa pidemmäksikin aikaa. McNabbin tehotilasto oli +2 ja hän uurasti viisi minuuttia alivoimalla, kunnes sitten lopulta helähti, mutta maali oli merkityksetön periaatteessa, joten muutoin luotettavasta illastaan McNabbkin saa plussamerkinnän. Hyökkääjistä ykkösketjun tutkapari saa plussat Kanen vitjan pimennyksestä. Lisäksi Karlsson-Smith kaksikko oli elementissään hyökkäyssuuntaan. Marchessault jäi ilman tehoja, joten siksi hän ei saa plussaa, vaikka oli muutoin hyvin pelin sisässä. Toiseksi paras koostumus oli minusta Stastnyn ketju, joka loi joka erässä pitkiä hyökkäyksiä kiekonhallinnallaan hyökkäysalueella. Zykov teki kiitettävän paluun, vaikka ei saanutkaan tehopisteitä kuten Stastny ja Tuch. Stastny pelasi ehkä jopa kauden parhaan pelinsä oltuaan läpi illan kiekossa vaihdosta toiseen eikä ohivaihtoja tullut, vaan hän näytti paremmalta kuin kertaakaan sitten kevään pudotuspelien. Hän olisi ansainnut toisen syötön myös Engellandin maaliin. Kakkosketju erottuivat Stone ja Pacioretty pääsemällä tulostaululle. Stephenson oli kyllä löysi Zykovin tavoin hyvin heti kemiaa uusien ketjutoverien kanssa, mutta koska hän tuhlasi pari paikkaansa, en voi antaa plussaa, vaikka hän pelasi Devils-debyyttipelin jälkeen parhaan pelinsä. Ja toki lopun nollapelin murentanut jäähy laskee myös hieman hänen pisteitään, mutta tasaviisikoin oikein mainio esitys. Nelosketjusta Reaves-Carrier kaksikko keräsi teholukeman +1, kun Reaves tosiaan päätti parinkymmenen pelin maalittoman putken.

Neutraaleista pelaajista osan käsittelinkin jo yllä. Holden keräsi teholukeman +2 Engellandin rinnalla, mutta koska tuo pari oli muutoin eniten pulassa omissa ja selvisi osin tuurillakin takaiskuitta, en voi antaa plussaa Holdenille. Hague puolestaan paikkasi sen toisen erän lopun surkean puolustamisensa saamalla kakkossyötön avausmaalin. Nosek jäi nelosketjussa tehotilastossa nollille peruspelaamisella, joten siksi hän on neutraalissa kategoriassa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans & Kekäläisen CBJ
33/82 Vegas vs. Chicago

Fleury pelasi ensimmäisen pelinsä tosiaan isänsä kuoleman jälkeen. Zykov puolestaan pelasi sittenkin kolmosketjun laidassa ja Carrier nelosessa.

Avauserä oli melko tasainen laukausten oltua 13-12. Molemmat maalivahdit olivat hyviä, mutta erityisesti Crawford oli kuin muuri. Hänen paras pysäytyksensä tuli erän loppupuolella, kun Karlsson syötti takaviistoon oikealta, Schmidt laukoi keskeltä patjaan ja Smith oli vasemmalla kulmalla reboundissa edessään tyhjä maali, mutta kiekko eli sen verran, että ihan kunnon laukausta Smith ei saanut aikaan, vaan Crawford ehti liukumaan eteen vielä. Lisäksi kaksi sekuntia ennen taukoa hän pysäytti Stonen rystynoston läpiajosta sen jälkeen, kun Vegas oli selvittänyt erän ainoan alivoiman ja Stone spurtannut suoraan boksista läpiajoon. Omassa päässä Vegasilla ei muutoin ollut hirveästi ongelmia kuin silloin, jos Holden-Engelland pari oli jäällä, sillä heidän jalkanopeuden puute oli aiheuttaa ongelmia parikin kertaa erän aikana. Ykkönen ja kolmonen puolestaan loivat hyviä syöttöketjuja hyökkäysalueella ja esimerkiksi laukaukset olivat kohti maalia 6-1 Stastnyn vitjan oltua kehissä. Zykov sopeutui hyvin kolmosen laitaan ja löysi heti kemiaa Stastnyn ja Tuchin kanssa. Stephenson näytti puolestaan jopa Devils-debyyttiä paremmalta Stonen ja Paciorettyn keskellä. Ja mitä tulee vielä Karlssonin ketjuun, sen tehtävä oli samalla pimentää DeBrincat-Strome-Kane -kolmikko eli Gallant peluutti heitä Kanen ketjua vastaan läpi illan.

Toisen erän avausvitosella Vegasin karvauspelaaminen aiheutti ainakin kolme kiekonmenetystä vieraille sen puolustusalueella. Paras paikka riistoista syntyi Stephensonille, joka sai suoraan lapaansa slottiin Theodoren patjalaukauksen reboundin, mutta hän aikaili odottaen liiaksi Crawfordin jäihin menoa, jolloin kuti jäi piippuun. Hetken päästä puolestaan Tuch syötti maalin kulmalta toiselle Zykoville, joka ei saanut kiekkoa heti haltuunsa, vaan laukoi vasta haltuunoton jälkeen, jolloin Crawford ehti peittää auki olleen etukulman. Avausmaali syntyi lopulta pian ensimmäisen Vegas-ylivoiman viime sekunneilla aloitusvoiton jälkeen, kun Schmidt toimitti ranteella kiekon maalille ja Smith maalin kulmalta veivasi maltillisesti rystyltä kämmenelle uittaen etukulmasta kiekon sisään ennen Murphyn väliintuloa. Puolivälissä erää Pacioretty laukoi oikeasta laidasta veskarin läpi tolppaan, mutta hetken päästä Engelland teki 2-0 maalin painottoman puolen nousulla. Maali syntyi Statsnyn viisaasta päätylirutuksesta. Tuch tuli vastaan toiselta puolelta, jolloin Crawford oli pakotettu pelaamaan samaan suuntaan, josta kiekko tuli ja jossa oli jo Stastny. Kiekko pysähtyi laitaan, Tuch poimi sen ja löysi sitten Engellandin, joka viimeisteli kliinisesti ranteella yläriman alle ensimmäisen maalinsa sitten maaliskuun. Chicagon erän paras paikka syntyi muutama minuutti ennen taukoa. Hague ja muistaakseni Saad luistelivat kilpaa kulmaan, mutta Hague hävisi taiston pystyyn ja kaatui kaiken lisäksi. Näin ollen Saad sai rauhassa syöttää takatolpalle Toewsin lapaan, mutta Fleury liukui eteen patjoineen ottaen huikean tuplatorjunnan. Tuch otti seuraavassa vaihdossa jäähyn, mutta päätösminuutilla alivoimalla Smith riisti DeBrincatilta kiekon siniviivalla, karkasi puolittain läpi ja pelasi vielä ohi Gustafssonin takaviistoon Karlssonille, joka sai putata tyhjiin päättäen kymmenen ottelun maalittoman putken. Karlsson-Smith kaksikko on tällä kaudella alivoimalla ollessaan ollut mukana viidessä osumassa ja päästänyt vain neljä, joten he ovat siis +1 alivoimalla. Wau ja terve! Erän avauspuolikas varsinkin oli erinomainen Vegasilta. Kahden maalin johdossa Chicago sai joitakin pyörityksiä, joista yksi johti alivoimaan, mutta muutoin Vegas pelasi hyvin. Laukauksetkin olivat selkeästi 16-8 kotijoukkueelle.

Päätöserän kolmannella minuutilla Vegas teki neljännen maalin. Stone katkoi pyörityksen omissa käynnistäen 3v1-hyökkäyksen. Hän odotti maltilla Seabrookin jäihin menon tavaramerkkihidastuksella ja syötti sitten Paciorettylle tyhjiin. Kahdeksannella minuutilla Kane pujotteli viisikon läpi, mutta laukaus kilpistyi kirjaimellisesti Fleuryn kilpeen lähietäisyydeltä. Kolme minuuttia myöhemmin Fleury puolestaan pysäytti Stromen läpiajon, kun Vegas-puolustajat törmäilivät keskialueella.
13. minuutilla Reaves päätti 20 ottelun maalittoman putken hurjaan lyöntilaukaukseen oikealta b-pisteeltä vasempaan alakulmaan. Stastny sai ykkössyötön alistettuaan Dachia luistelukilvan jälkeisessä kulmakamppailussa. Carrier puolestaan kirjasi kakkossyötön päätydumppauksestaan.
Nelisen minuuttia ennen loppua Karlsson pääsi nokikkain Crawfordin kanssa korkean roikkukiekon päätteeksi, mutta laukoi läheltä yli. Jatkotilanteessa Smith löysi maalin takaa annetulla syötöllä Marchessaultin slotista, mutta Crawford ryösti hänet räpylätorjunnalla. Lopussa Stephenson otti vielä jäähyn omalla alueella ja se maksoi 27 sekuntia ennen loppua Fleuryn nollapelin sulamisen, kun Kubalikin laukaus painui maaliin Nosekin ja McNabbin välistä vasemmalta yläkaarelta. Sitä ennen Nosek nosti kiekon hieman yli maalin puolittaisesta läpiajosta toisessa päässä. Lopputulos oli siis kuitenkin voittoisa 5-1, mutta Fleuryn nollapelin katoaminen selvästi jäi kaivelemaan jokaista. Kokonaisuudessaan Golden Knights pelasi kontrolloidun ja eheän ottelun napaten viidennen voiton seitsemästä viime pelistä. Kun Oilers ja Yotes samalla hävisivät, taisto divisioonan kärjessä tiivistyi.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Theodore, Schmidt, Engelland, McNabb, Karlsson, Smith, Stastny, Zykov, Tuch, Stone, Pacioretty, Reaves, Carrier
+/- Marchessault, Stephenson, Nosek, Hague, Holden
-
--

Fleuryn ilta oli lähes täydellinen. Kubalikin veto olisi ollut sekin torjuttavissa, vaikka McNabb ja Nosek epäonnistuivat blokkaamisessa, koska veto tuli niin keskelle. Toewsin pysäytys toisen erän lopussa oli joka tapauksessa voittava tuplatorjunta. Puolustuksessa sekä Theodore, Schmidt että Engelland laukoivat kukin neljästi! Engelland osui maaliin asti ja Schmidt sai yhden syötön. Theodore jäi tehoitta, mutta oli muutoin niin erinomainen kiekollisena esim. siniviivassa, että hän ansaitsee plussan. Engellandin teholukema oli muuten kaiken lisäksi joukkueen paras +3, vaikka hän ja Holden eivät tosiaankaan aina vakuuttaneet omassa päässä, vaan juuttuivat sinne pari kertaa pidemmäksikin aikaa. McNabbin tehotilasto oli +2 ja hän uurasti viisi minuuttia alivoimalla, kunnes sitten lopulta helähti, mutta maali oli merkityksetön periaatteessa, joten muutoin luotettavasta illastaan McNabbkin saa plussamerkinnän. Hyökkääjistä ykkösketjun tutkapari saa plussat Kanen vitjan pimennyksestä. Lisäksi Karlsson-Smith kaksikko oli elementissään hyökkäyssuuntaan. Marchessault jäi ilman tehoja, joten siksi hän ei saa plussaa, vaikka oli muutoin hyvin pelin sisässä. Toiseksi paras koostumus oli minusta Stastnyn ketju, joka loi joka erässä pitkiä hyökkäyksiä kiekonhallinnallaan hyökkäysalueella. Zykov teki kiitettävän paluun, vaikka ei saanutkaan tehopisteitä kuten Stastny ja Tuch. Stastny pelasi ehkä jopa kauden parhaan pelinsä oltuaan läpi illan kiekossa vaihdosta toiseen eikä ohivaihtoja tullut, vaan hän näytti paremmalta kuin kertaakaan sitten kevään pudotuspelien. Hän olisi ansainnut toisen syötön myös Engellandin maaliin. Kakkosketju erottuivat Stone ja Pacioretty pääsemällä tulostaululle. Stephenson oli kyllä löysi Zykovin tavoin hyvin heti kemiaa uusien ketjutoverien kanssa, mutta koska hän tuhlasi pari paikkaansa, en voi antaa plussaa, vaikka hän pelasi Devils-debyyttipelin jälkeen parhaan pelinsä. Ja toki lopun nollapelin murentanut jäähy laskee myös hieman hänen pisteitään, mutta tasaviisikoin oikein mainio esitys. Nelosketjusta Reaves-Carrier kaksikko keräsi teholukeman +1, kun Reaves tosiaan päätti parinkymmenen pelin maalittoman putken.

Neutraaleista pelaajista osan käsittelinkin jo yllä. Holden keräsi teholukeman +2 Engellandin rinnalla, mutta koska tuo pari oli muutoin eniten pulassa omissa ja selvisi osin tuurillakin takaiskuitta, en voi antaa plussaa Holdenille. Hague puolestaan paikkasi sen toisen erän lopun surkean puolustamisensa saamalla kakkossyötön avausmaalin. Nosek jäi nelosketjussa tehotilastossa nollille peruspelaamisella, joten siksi hän on neutraalissa kategoriassa.
Selkeästi seuraat Vegasia enemmän, kannattaako Stastnya harkita managerijoukkueeseen? Miksi tällä kaudella ollut noin nuhaista ja vieläkö homma aukeaa?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Selkeästi seuraat Vegasia enemmän, kannattaako Stastnya harkita managerijoukkueeseen? Miksi tällä kaudella ollut noin nuhaista ja vieläkö homma aukeaa?
En osaa sanoa tiettyä syytä, miksi Stastnylla on ollut niin hankala kausi. Tietysti hänen pelityylinsä on sellainen, että hän on paljon riippuvainen myös ketjukaveriensa peliälystä ja siitä, että he ovat samalla kartalla asioiden suhteen. Viime pelissä juuri Zykovin ja Tuchin kanssa yhteinen kemia löytyi hyökkäysalueella ja tulosta tuli, mutta alkukaudella edes Stonen ja Paciorettyn kanssa ei aina löytynyt vastaavaa kemiaa kuin harvoin, vaikka pudotuspeleissä he pelasivat vielä hyvin yhteen. Lisäksi hän pelasi välillä kolmosketjussakin vaihtuvien ketjutoverien kanssa. Kuuden miljoonan palkalla Stastnyn toki tulisi itsekin olla dynaamisempi tekijä jäällä. Sanoisin, että Stastny on yksinkertaisesti vain hieman taantunut ja ikä alkaa tehdä tehtävänsä, koska parin viikon päästä hän täyttää 34 vuotta ja jalkanopeus ei ole ikinä ollut hänen vahvuus. Kaikista NHL-hyökkääjistä, jotka ovat pelanneet yli 400 minuuttia viidellä viittä vastaan, hänen pistelukemansa 60 minuuttia kohti on kaikkein huonoin 0.43. Seuraavana listalla on Jordan Staal lukemalla 0.60 ennen Stepania (0.71), Pavelskia (0.73) ja Nealia (0.73). Ylivoimalla Stastny on tietysti tehnyt neljä maalia ja siten paikannut edes hieman 5v5-pelinsä vaisuutta, mutta en minä häntä tällä hetkellä ottaisi fantasyjoukkueisiini, vaikka yksi peli menikin nyt vaihteeksi paremmin. Ehkä kesäharjoittelussakin on voinut tapahtua jotain virheitä, koska Stastny tuli viimeisenä pelaajana mukaan harjoituspeleihin ennen kautta Theodoren kanssa, jolla oli tietysti selkeä syy harjoituskautensa alun viivästymiseen, mutta kun Stastnykin tuli mukaan muistaakseni vasta viidenteen harjoituspeliin seitsemästä, taustalla on voinut olla jotain häikkää, joka sitten heijastuu yhä peliesityksiin.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
34/82 St. Louis vs. Vegas

Hallitsevan mestarin luona oli aika vierailla seuraavaksi. Fleury jatkoi maalissa. Hague tunsi olonsa ennen peliä kipeäksi, joten Holden korvasi hänet kokoonpanossa. Merrill pelasi Theodoren kanssa ja Holden Engellandin. Hyökkäyksessä ei ollut muutoksia.

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Pacioretty, Stone, Carrier, Nosek, Reaves
+/- McNabb, Merrill, Holden, Stephenson, Karlsson, Smith, Marchessault, Stastny, Zykov
- Fleury, Schmidt, Engelland, Tuch
--

Avauserässä Golden Knights piti isännät hyvin pois maalin edestä, mutta b-pisteiden välistä Blues sai pari vaarallista tilannetta aikaan. Avausmaalikin syntyi MacEachernin toimesta slotista, kun Schmidt hävisi päädyssä kamppailun Sundqvistille, joka löysi maalin edestä de la Rosen ja tämä vielä b-pisteiden välistä nimihirviön, joka sijoitti kiekon alakulmaan ohi Fleuryn ajassa 4:52. Vegas tasoitti seuraavassa vaihdossa, kun Stephenson taisteli kiekon jään pinnasta pois omalta alueelta, Stone antoi ristipiston oikeaan laitaan, Pacioretty pääsi puolittain läpi ja siirsi oman laukauksensa paluukiekon ohi Binningtonin. Toisella puolikkaalla puolestaan nelosketjun pitkä kulmapeli tuotti tulosta, kun Nosek syötti oikeasta laidasta painottomalle puolelle Schmidtille, joka otti pari potkua kohti maalia, laukoi takapatjaan ja Carrier siirsi reboundin maaliin maalin edestä. Golden Knightsin hyökkäyspeli avauserässä oli kaksijakoista. Joko joukkue laukoi heti alueelletulon jälkeen kuten Pacioretty avausmaalissa ja Tuch tuhlatussa läpiajossaan Stastnyn syötössä tai sitten kulmarallit olivat todella pitkiä kuten 1-2 johtomaalissa. Nelosketju varsinkin kunnostautui yllättäen pisimpien kulmarallien luomisessa ja sai ansaitun palkinnon. Erästä jäi mieleen myös Zykov, joka antoi hyvän yhden kosketuksen jatkon keskialueella keskikaistalle Stastnylle, mutta tämän jalkanopeus ei riittänyt ihan läpiajoon pääsemiseksi. Toisessa päässä Fleuryn parhaat pysäytykset olivat Kyrouta vastaan, joka yhdessä vaihdossa laukoi ensin vapaasti oikeasta laidasta kohti takakulmaa ja heti perään b-pisteiden välistä matalan vedon patjaan. Laukaukset olivat erässä 8-13, mutta nuo lukemat mairittelevat hieman vieraita, sillä laadukkaat paikat olivat suhteellisen tasan.

Toinen erä ratkaisi pelin. Toisella minuutilla Schmidt purki oman maalin edestä Fleuryn torjuman kiekon suoraan Pietrangelon lapaan siniviivalle, tämä laukoi ja Sundqvist ohjasi tasoituksen maalin kulmalta. Schmidt oli ollut jo avauserässä huolimaton siirtokiekoissa pois omalta alueelta ja nyt se kostautui. Laukaukset olivat ottelun puolivälissä enää 17-18 Vegasille Bluesin vyöryttyä koko erän avauskympin vieraiden alueelle. Maalipaikkojen lukumääräkin kääntyi selkeästi isännille tuon vyöryn myötä. Ennen Bluesin 3-2 ja 4-2 osumia Vegasilla oli 12. minuutilla yksi ylivoima Pietrangelon huidottua kiekon katsomoon. Zykov korvasi Glassin toisessa pelissä putkeen Stonen viisikossa syvyyspelaajana ja tuo viisikko pelasi pitkän ylivoimavaihdon, mutta tulosta ei tullut. Paras paikka tuli Theodorelle hänen sooloiltuaan koko viisikon läpi, mutta laukaus läheltä upposi räpylään. Heti jäähyn päätyttyä Pietrangelo pääsi läpiajoon, mutta Fleury torjui tuon yrityksen ja pari vastaavaa tilannetta nähtiin kahden ensimmäisen erän aikana. Vartin kohdalla sitten Blues iski kahdesti reilun puolen minuutin sisään. Ensin Faulk piti niukasti kiekon hyökkäysalueella. Schwartz poimi irtokiekon laidasta ja pelasi sen McNabbin pihdeistä keskelle Schennille, jonka seuraamisessa Schmidt oli myöhässä päästäen Schennin laukomaan terävän rystyn slotista. Fleury torjui kiekon eteensä ja Schwartz upotti sen yläkulmaan jäätyään vapaaksi, kun McNabb meni puolustamaan Kyrouta maalin eteen. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Engelland pupelsi hyökkäyssiniviivalla ja vastaiskusta Thomas teki oman ratkaisun laukomalla vasemmasta laidasta etukulmasta kiekon Fleuryn paketin lävitse sisään. Maalivahdin maali ilman muuta. Laukaukset olivat erässä noin 17-7 ja nuo olivat silmätestiä vastaavat lukemat. Heikko ja lepsu erä vierailta, jossa kenttätasapaino vuoti liiaksi jalkapallotermein tilanteenvaihdoissa.

Päätöserän kahdeksannella sekunnilla Tuch tuhlasi illan toisen läpiajonsa laukomalla taas päin Binningtonia. Avauskympillä Vegas loi avauserän tapaan ihan hyvin kulmaralleja, mutta maalipaikoille pääsy oli haasteellista laidoista. Paras paikka tuli Zykoville, jonka Nosek löysi siniviivan tuntumasta annetulla syötöllä maalin kulmalta, mutta kulma oli sen verran pieni, että nokikkain olosta huolimatta maalivahdin ohittaminen oli haasteellista. 11. minuutilla Binnington seikkaili maalin takana, Stone pelasi viivaan Holdenille ja tämä kilautti ylärimaan. Pari minuuttia myöhemmin Tuch syötti takatolpalle Schmidtille, mutta illan alisuorittajaparivaljakko ei päässyt tulostaululle, kun Binnington ehti liukumaan eteen. Viisi minuuttia ennen loppua Vegas sai vielä ylivoiman, mutta ilta huipentui laukauksettomaan kahden minuutin ajanjaksoon. Tämä oli neljäs kerta, kun Vegas yritti voittaa St. Louisin vieraissa, mutta ei vieläkään siinä onnistunut valitettavasti. Avaus- ja päätöserät olivat mukiinmeneviä, mutta heikko toinen erä ratkaisi ottelun isännille. Maaliodottamat olivat jopa Vegasin eduksi 2.29-1.75, mutta Binnington oli Fleurya terävämpi kaiken lisäksi.

Fleury saa miinuksen hävittyään veskaritaiston ja päästettyään yhden helpon, vaikka vastineena hän torjuikin pari puolittaista läpiajoa. Schmidt oli puolestaan ykköspakkina hävettävän heikko ja keräsi teholukeman -2. Ainoa valopilkku hänen illassaan oli se 1-2 maalin alustus, mutta muutoin hän hävisi kamppailuja omissa ja oli ennen kaikkea kiekollisena todella huolimaton. McNabbille en anna miinusta, koska Schmidt oli vielä selkeästi heikompi tuosta parista. Engelland puolestaan oli osasyyllinen neljänteen maaliin ja jäi miinuksille, joten ilta ei mennyt putkeen reilun vartin jääajalla. Hyökkääjistä Tuchin kaksi tuhlattua läpiajoa ansaitsevat miinuksen.

Theodore oli paras puolustaja ja teki loistavia nousuja pari kertaa kiekollisena. Hän jäi myös Merrillin kanssa maalin verran plussalle tehotilastossa. Hyökkääjistä nelosketju oli erinomainen läpi illan ja teki yhden maalinkin. Jääaikaa tuli heille 10-11 minuuttia. Stone-Pacioretty kaksikko oli sitten muista ketjuista dynaamisin hyökkäyssuuntaan. Pacioretty kirjasi neljä laukausta ja Stone puolestaan alusti joitakin maalipaikkoja.

Loput ovat neutraaleja. Ykkösketjun teholukema oli -2, mutta heistä riippumattomista syistä. Stephenson keräsi kakkossyötön, muttei oikein muuten väläytellyt hyökkäyssuuntaan. Zykov oli avauserässä hyvä, mutta pelin edetessä hän hävisi turhan monta kylki kyljessä tapahtunutta kaksinkamppailua, joten jätän hänet nyt kuitenkin neutraaliksi, vaikka kiekollisena hän oli hyvä. Stastny oli avauserässä ehkä eniten esillä vapauttaen Tuchin läpiajoon, mutta sitten puolestaan Zykovin alustuksesta hän ei itse päässyt polkemaan karkuun kahden pelaajan välistä. Muissa erissä hän oli melko pimennossa ylivoimia lukuun ottamatta. Puolustuksessa McNabb kärsi tosiaan Schmidtin heikosta illasta, Merrill jäi plussalle, muttei säväyttänyt Theodoren tavoin ja Holden puolestaan pelasi peruspelin Engellandin rinnalla.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
35/82 Dallas vs. Vegas

Subban palasi maaliin. Hague oli yhä sivussa alakerrasta flunssan vuoksi.

Avauserässä vedot kohti maalia olivat 15-7 ja Subban oli Vegasin paras pelaaja pysäyttäen muun muassa Radulovin huippupaikan maalin edestä, kun tämä pääsi veivaamaan rystyltä kohti alakulmaa vapaasti. Lisäksi Subban torjui pari muutakin lähietäisyydeltä tullutta vetoa erinomaisesti, mutta lopulta Fedunin rannari viivasta maskin läpi painui maaliin, kun nelosketjun laituri ei blokannut laukausta. Reavesin ja Nosekin kesken oli sekaannusta sijoittumisen suhteen tuossa tilanteessa, kun Reaves puolusti keskustaa enemmän hetkellisesti. Erä vietettiin pääosin Vegasin alueella ja Dallas "grindasi" viisaasti pitkiä hyökkäyksiä eilisestä väsynyttä joukkuetta vastaan. Vegasin otteissa kyllä näkyi se, että alla oli peli, koska Stonen vitja ainoana pääsi satunnaisesti edes piipahtamaan toisessa päässä, mutta Stephensonin mailakin nostettiin takaa päin Gurianovin toimesta juuri, kun Stephensonin piti laukoa avopaikasta vasemmalta kohti maalia.

Toisen erän alussa Vegas tasoitti. Ensin Karlsson-Smith kaksikko loi vasemmasta laidasta seinäpelillä vetopaikan Karlssonille, mutta tämä ampui päin. Seuranneesta aloituksesta syntyi pitkä hyökkäys ja lopulta Marchessault kaivoi päädystä Fedunin jaloista kiekon maalinedusruuhkan läpi Karlssonille vasempaan laitaan. Bishop oli epätasapainossa ja etukulma avoinna, jonka Karlsson hyödynsi. Laukaukset kohti maalia olivat 1-6 avauskympillä, joten Golden Knights pelasi huomattavasti paremmin kuin avauserässä ja sai Dallasin satunnaiset alueelletulot välittömästi pysäytetyksi toisin kuin avauserässä, jossa vieraat vain juoksivat kiekon perässä. 12. minuutilla Marchessault ja Karlsson rouhivat yhdessä päädystä avopaikan maalin eteen Smithille, joka ampui päin Bishopia kuitenkin. Ykkönen oli silti erän paras Vegas-ketju hyökkäyssuuntaan. 15. minuutilla kakkosketjun rintamahyökkäys tuotti johtomaalin, kun Stone avasi keskialueelle, Paciotetty jätti Stephensonille ja tämä käytti nyt nopeuttaan sekä laukoi vasemmasta laidasta kiekon ohi Bishopin ennen kuin kukaan ehti estämään. Laukaukset kohti maalia erässä olivat jo 2-15 tässä vaiheessa! Erän lopussa Theodore otti jäähyn pysäytettyään maalille ajaneen vastustajan. Vegas kuitenkin kesti johdossa päätöserään Subbanin torjuntojen myötä, vaikka maalin eteen aiheutui pari melkoista ruuhkaa. Lopulta toisen erän vedot olivat 7-16, kun Stars sai ylivoimallaan laukauksia aikaan laidoista, mutta muutoin siis Vegas oli pelin päällä yhtä vahvasti kuin Stars avauserässä.

Päätöserän alussa Nosekille avautui mainio maalipaikka rystyltä maalin edessä, mutta viimeistely ontui. Heti perään Hintz syötti vasemmasta laidasta poikittain Bennille, joka pyörähti Stephensonin ohi rystypuolelta, jäädytti Subbanin, muttei kyennyt viimeistelemään läheltä ylös. Sen jälkeen
molemmat joukkueet tuhlasivat yhdet ylivoimat erän puolivälin molemmin puolin. Tasoitus syntyi lopulta viisi minuuttia ennen loppua, kun aloituksen jälkeen Benn kaivoi kiekon kulmasta, syötti maalin takaa poikittain Seguinille, tämä otti haltuun ja syötti sitten maalin eteen liikkuneelle Bennille ohjurikiekon jäätä pitkin. Subban oli voimaton läheltä tulleelle ohjaukselle. Päätöserä oli Stars-merkkinen, muttei niin selvästi kuin ensimmäinen oli isäntien tai toinen Vegasin. Vedot kirjattiin 7-6. Päätöskympillä Vegasin peli meni hieman liikaa selviytymiseksi ja kiekolla pysyminen oli hankalaa.

Jatkoajalla ratkaisu nähtiin 51 sekunnin kohdalla. Ensin toisessa päässä Seguin antoi oikeasta laidasta maukkaan ohjurin maalin eteen takatolpalle Heiskaselle, mutta tämä ohjasi päin Subbania. Stone kesytti kiekon, antoi viereen Theodorelle ja tämän pitkä avaus tavoitti Paciorettyn, joka jäädytti läpiajossa Bishopin jäihin ja viimeisteli sitten rystyltä tyhjiin. Nuori Heiskanen lähti missatun maalipaikkansa jälkeen suoraan vaihtoon eikä Lindell ehtinyt hypätä ajoissa askiin estämään läpiajoa. Vähimmäistavoite kahden ottelun vieraskiertueelta oli yksi voitto, joka toteutui. Seuraavaksi vastaan tulevat kotona Canucks ja Wild sekä vieraissa ennen joulua Canucks ja Sharks, joten divisioonassa kolme pistettä Vegasia perässä oleva, mutta kolme peliä vähemmän pelannut Vancouver on testi, joka pitää läpäistä seuraavan viikon sisään ilman haparointia.

Arvosanataulukko
++
+ Subban, Theodore, Karlsson, Smith, Marchessault, Pacioretty, Stone, Stephenson
+/- Tuch, Zykov, Stastny, Carrier, Merrill, McNabb, Schmidt, Holden, Engelland
- Nosek, Reaves
--

Subban oli 28 torjunnalla voiton takuu ja vieraiden tärkein pelaaja. Theodore kirjasi kaksi syöttöpistettä, joista kruunu oli tietysti mainio avaus voittomaaliin. Hyökkäyksessä puolestaan isot pojat olivat isoja vastaten tehoista. Alaketjujen anti ylöspäin jäi vähiin. Miinuksen saavat Nosek ja Reaves jäätyään miinukselle avausmaalin sekoilun myötä, kun kommunikaatio blokkaamisessa ei toiminut.

Neutraaleista yksilöistä tilastopoimintoja ovat Schmidtin yli 25 minuutin jääaika, Merrillin neljä kiekonmenetystä (silti +1) ja Stastnyn 69% aloitukset. Esimerkiksi Stephensonin aloitusprosentti oli vain 33%.

E: Kyseessä oli myös sadas runkosarjan vieraspeli. Saldo on 50-41-9 eli 109p,
joka on uusi ennätys. Pisteprosentti on 54,5%. Edelliset ennätykset olivat Floridan hallussa (103p ja 51,5%).
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Missäs ketjussa Stephenson on pelannut ja miten on pelit Vegasissa lähtenyt kulkemaan?
Hän aloitti nelosketjun keskellä tehden heti maalin debyytissään. Sitten hän pelasi kolmosketjun laidassa yhden pelin, kunnes viimeiset neljä ottelua hän on ollut kakkosen keskellä Stonen ja Paciorettyn välissä, kun Eakin ja Glass ovat olleet poissa. Lisäksi hän on saanut alivoimavastuuta alusta asti Stonen rinnalla. Debyytissään hän vakuutti rauhallisuudellaan kiekollisena. Sen jälkeen tuli pari hiljaisempaa ottelua, mutta viime peleissä hän on ollut mies paikallaan kahteen suuntaan pelatessa eivätkä Stone ja Pacioretty ole kärsineet hänestä, vaan jopa päinvastoin, koska Stephenson on kolmen ottelun pisteputkessa ja alkanut väläytellä myös nopeuttaan. McPhee ja McCrimmon totesivat treidin ohessa, että he uskovat Stephensonin pystyvän tehokkaampaan pelaamiseen kuin aiemmin on nähty ja niin on myös tapahtunut, koska kasassa ovat tehot 2+2 seitsemässä pelissä ritarinutussa. Hän ei ole siis todellakaan ollut sellainen riippakivi ketjulleen kuin Eakin oli alkukaudesta, vaikka Stephensonkin on profiloitunut puolustavana sentterinä.

36/82 Vegas vs. Vancouver

Fleury palasi maaliin. Hague oli yhä sivussa flunssan takia. Eakinia tarkkaillaan yhä viikoittain ja Glassia päivittäin. Kumpikaan ei ole kuitenkaan luistellut päävammojensa jälkeen. Vastassa oli tänään yksi pisteautomaateista, sillä ennen peliä Vegasin saldo Vancouveria vastaan oli 7-0-1 maalierolla 35-16. Ainoa tappio tuli pilkuilla reilu vuosi sitten Ma. Granlundin tehtyä voittomaalin. Vancouver on ainoana joukkueena yhä ilman varsinaisen peliajan voittoa Golden Knightsista.

Avauskymppi oli erinomainen isänniltä, koska se vyöryi tasaisesti joka ketjulla päälle tehden kaksi maalia ja saaden lisäksi kaksi ylivoimaa. Ensin Holdenin rannari viivasta painui Tuchin maskin lävitse ohi Markströmin. Stastny alusti tilanteen oikeasta laidasta. Toinen maali syntyi toisella ylivoimalla, kun Theodore levitti, Pacioretty laukoi patjaan siivestä ja Zykov nosti maalin edestä reboundin sisään. Holdenille maali oli ensimmäinen 16 otteluun ja Zykoville sitten runkosarjan päätöskierroksen. Ainoana miinuksena avauskympillä oli Karlssonin ketjun ja Schmidtin miinukset Petterssonin maalissa. Karlsson hävisi oman pään aloituksen ja jatkotilanteessa Schmidt puolusti heikosti Petterssonia maalin kulmalla antaen tämän siirtää oman patjareboundinsa maaliin ohi rajusti maaliltaan ulkona olleen Fleuryn.

Canucks sai 13 minuuttiin neljä vetoa kohti Fleurya. Toisella puolikkaalla se sai yhden ylivoiman Smithin otettua maalin takana hyökkäyspäässä jäähyn, mutta alivoima toimi mainiosti sarjan parasta vierasylivoimaa vastaan. Erän lopussa vielä Vancouver kilautti aloituksesta suoraan maalirautoihin, mutta peli kaikkinensa tasoittui toisella puolikkaalla. Laukaukset erässä olivat 11-9, mutta maalipaikat 10-3 grafiikan mukaan. Zykovin ja Karlssonin vitjat olivat jopa dominoivia ajoittain hyökkäyspäässä.

Toisen erän alussa kolmosketju jatkoi hyvää virettään. Zykov petasi vasemmasta laidasta Stastnylle paikan keskelle, mutta tämä laukoi kahdesti päin veskaria. Pari minuuttia myöhemmin ykkösketju teki hienon kuvion päätteeksi osuman. Karlsson voitti luistelukilvan, jarrutti, syötti vasemmasta laidasta rystyltä painottomalle puolelle, Smith palautti takaisin vasemmalle puolelle, mutta tällä kertaa takatolpalle, jonne liikkui Marchessault viimeistelemään sadannen maalinsa runkosarjassa. Maaleista 62 on syntynyt Vegasissa. Ennen erän puoliväliä Stone teki 4-1 osuman. Theodore avasi pystyyn keskialueella luoden 2v1-tilanteen. Pacioretty siirsi viereen ja Stone pääsi vapaasti ampumaan oikealta puolelta ohittaen rannarillaan Markströmin, kun Horvat oli myöhässä paikkaamassa puolustajaa. Teemana oli selvästi maalittomien pelien putkien katkeaminen. Stonellekin maali oli ensimmäinen yhdeksään peliin. Maalien välissä Hughes laukoi viivasta ranteella Fleurya olkapäähän, muttei oikein muuta ollut vierailla taaskaan avauskympillä.

16. minuutilla Fleury tökkäsi tylysti kiekon suoraan boksista läpiajoon päässeen Leivon lavasta tämän yritettyä uittaa rystyltä kiekon sisään. Tuo jäi erän parhaaksi maalipaikaksi vierailla. Sen jälkeen puolestaan nelosketju kera kolmosparin Holden-Engelland pelasi yli minuutin mittaisen hyökkäyksen hyökkäyspäässä kuluttaen vastustajan viisikkoa. Tuoreiden pelaajien hypättyä kaukaloon, Stastny jakoi poikittain Zykoville, joka ampui kuitenkin maskitta päin Markströmiä oikealta kaarelta. Tuntuu siltä, että Golden Knights on nyt mahdollisesti löytänyt kaksi ja puoli kautta kadoksissa olleen kolmosketjun, sillä Zykov-Stastny-Tuch kolmikolla on ollut kemiaa yhdessä pelaamissaan peleissä. Stastnykin on pelannut kauden parasta jääkiekkoaan ja on ihanaa katsoa, kuinka koko ketju pysyy kiekossa maltillisesti hyökkäysalueella. Laukaukset erässä olivat lopulta 19-4 ja maalit 2-0, joten paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä. Lisäksi Canucks blokkasi yhdeksän vetoa.

Päätöserän viidennellä minuutilla Stastnyn oman pään aloitustappion jälkeen Hughes kiersi maalin ja syötti maalin eteen Boeserille, joka ohjasi läheltä ylös. Engelland jäi yksin maalin eteen kahta pelaajaa vastaan eikä päässyt sitomaan Boeserin mailaa toimintakyvyttömäksi. Avauskymmenminuuttinen oli kaikkiaan pelin tasaisin ja ehkä jopa hieman Canucks-merkkinen, kun Petterssonillakin oli vasemmalla takatolpalla avopaikka, mutta laukaus hieman epäonnistui, joten Fleury ehti liukumaan eteen kilpineen. Vegasin paras paikka oli 2v2-hyökkäyksessä Smithin leikkaaminen vasemmalta keskeen ja kuti rystyltä päin maalivahtia.

Toisen puolikkaan alkuun Pacioretty kopioi viime pelin jatkoaikamaalinsa ja viimeisteli läpiajosta rystyltä helpottavan viidennen osuman. Stone antoi maukkaan läpisyötön eikä Gaudette ehtinyt takakarvata enää Paciorettya. Engelland sai kakkossyötön. Maalin myötä DiPietro vaihdettiin sisään. Kuusi minuuttia ennen loppua Stone laukoi vasenmalta vapaasti suorasta luistelusta DiPietroa olkapäähän. Vieraiden ylivoimalla lopussa Horvat puolestaan latoi takatolpalta päin Fleurya Millerin lätytettyä hänelle avopaikan kulmasta Engellandin lavan yli. Hetken päästä kuitenkin Canucks vielä kavensi ylivoimallaan, kun Virtanen purjehti vasemmasta laidasta ohi Holdenin ja viimeisteli tarkasti oikeaan alakulmaan. Ilman maalivahtia pelatessa puolestaan Hughes kamppasi Marchessaultin ja päätösminuutilla ylivoimalla Pacioretty viimeisteli 6-3 loppuluvut tarkalla laukauksella oikeasta laidasta takayläkulmaan. Theodore sai maaliin illan kolmannen syöttöpisteensä ja Stephenson sai kakkossyötön. Lopulliset vedot olivat maalia kohti 46-29.

Fleuryn saldo urallaan Vancouveria vastaan on nyt 12-2-1 ja edellinen tappio on tammikuulta 2006 varsinaisella peliajalla. Miettikääpä sitä. Vegasin saldo on puolestaan 7-2-1 viimeisestä kymmenestä pelistä Preds-voitosta alkaen.

Arvosanataulukko
++ Pacioretty
+ Karlsson, Smith, Marchessault, Stone, Zykov, Stastny, Tuch, Theodore, Holden
+/- Stephenson, Carrier, Nosek, Reaves, Merrill, Engelland, Schmidt, McNabb, Fleury
-
--

Pacioretty saa 2+2 tehoilla kaksi plussaa. Stone säesti 1+1 tehoilla. Stephenson tasapainotti taas tuota kaksikkoa hyvin ja tuo lisää nopeutta ketjuun, kun laiturit eivät ole kaikkein vikkelimpiä. Plussaa hän eion kuitenkaan saa oltuaan suhteellisen näkymätön ennen päätösminuutin pisteputken jatkoaan.

Ykkös- ja kolmosketjut pelasivat pisimmät kulmarallit erästä toiseen. Vaikkai molemmat vitjat ottivat myös yhdet takaiskut, hyökkäyssuunnan pelaamisellaan noiden ketjujen yksilöt saavat plussat. Zykov pelasi yhden parhaista otteluistaan laukoen peräti viidesti ja ollen alati vaarallinen kiekollisena. Stastnykin pelasi yhden parhaista peleistään tällä kaudella. Ykkösketjusta kaikki saivat palkintonsa kolmannessa maalissa tehopisteen myötä, kun Joonatan viimeisteli sadannen maalinsa. Puolustuksesta Theodore sai kolme syöttöään kuitenkin melko peruspelaamisellaan, joten en anna kahta plussaa. Joka tapauksessa hänkin jatkoi viime aikojen vahvaa virettään. Holden puolestaan teki kauden kolmannen maalinsa ja vaikka Virtanen kiersi hänet vieraiden kolmannessa maalissa, en rokota siitä, koska Vegas oli alivoimalla ja peli jo ratkennut. Muutoin Holdenin teholukema oli +2 Merrillin tavoin.

Nelosketju hoiti ruutunsa moitteetta teholukemalla +0. Silläkin oli toki parissa ensimmäisessä erässä joitakin puolittaisia paikkoja päätypeleistä. Ykköspakkipari jäi puolestaan miinuksille oltuaan avausmaalissa heikkoja puolustamaan maalinedusreboundia, mutta kun muita näkyviä virheitä ei ollut ja joukkue voitti, en anna miinusta. Maalissa Fleury torjui 26 kertaa ja otti rutiinivoiton.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
37/82 Vegas vs. Minnesota

Fleury jatkoi maalissa. Hague sen sijaan palasi alakertaan Merrillin tilalle. Ottelun tavoitteena oli kaataa ensi kerran Wild T-Mobile Areenalla. Saldo ennen tätä peliä oli 1-5-0 ainoan voiton tultua Haulan osumalla rangaistuslaukauskilpailussa viime kauden alussa. Vegas oli johtanut kuudessa keskinäisessä pelissä vain yhteensä 26 minuuttia ja ollut tappiolla yli 260 minuuttia ennen tätä iltaa. Toiseksi vaikein vastus on ollut Blues (2-5-0) ja kolmanneksi Bruins.

Avauskympin ainoa merkittävä tilanne oli 3v2-hyökkäyksestä Paciorettyn erinomainen syöttö vasemmasta laidasta oikealle takatolpalle Stonelle, mutta Stalock teki mahtavan varvastorjunnan sivuttaisliikkeessä. Lisäksi Vegas hukkasi yhden ylivoiman pääsemättä edes kunnolla alueelle. Muutoin kumpikin joukkue puolusti tarkasti huolehtien kenttätasapainosta ja keskustan tiiviydestä.

Vartin kohdalla ykkösketju loi pari puolittaista paikkaa. Ensin Karlsson leikkasi vasemmalta keskelle kärkimiinalla ja laukoi puolustajan jaloista patjaan. Sitten hän karvasi kulmassa kiekon takaisin isännille ja löysi slotista Smithin, joka kuitenkin laukoi ohi maalin one-timerin. Ennen viimeistä mainoskatkoa vedot erässä olivat vain 7-3 kohti maalia. Neljä minuuttia ennen taukoa Schmidt koukkasi maalin kulmalla Staalia jäähynarvoisesti. Heti jäähyn aluksi Dumba laukoi viivasta, mutta kiekko jäi matkalle. Fleury oli näin ollen poissa paikaltaan ja irtokiekko kimposi Pariselle maalin kulmalle. Tämä yritti kääntää rystyltä kohti tyhjää maalia, mutta viime hetkellä Fleury ehti liu'uttamaan toisen patjansa eteen. Schmidt puolestaan pääsi suoraan boksista läpiajoon jäähynsä lopuksi, mutta nosti läheltä yli. Smith teki loistavan esityön riistämällä kiekon laidassa ja vapauttamalla sitten Naten maalipaikkaan. Heti perään Smith otti kuitenkin kampitusjäähyn ja parikymmentä sekuntia myöhemmin Stone estämisjäähyn myös hyökkäyspäässä, joten Wild pääsi kahden miehen ylivoimalle lähes kahdeksi minuutiksi. Kauaa se ei kuitenkaan tarvinnut aikaa, kun Staal syötti maalialueen halki tolpalta toiselle Engellandin läpi Zuccarellolle, joka ei erehtynyt, vaan sijoitti kiekon poikittaisliikkeessä olleen Fleuryn kainalosta sisään, joten tauolle mentiin 0-1 lukemissa. Ensimmäiset kuusitoista minuuttia ottelu oli isäntien kontrollissa, mutta alkukaudelta tutut turhat jäähyt edesauttoivat Minnesotan johtoasemaan kuten niin monesti keskinäisissä peleissä.

Toisen erän kolmannella minuutilla Marchessault vapautti oman alueen käännöllä Smith-Karlsson kaksikon 2v1-tilanteeseen, mutta Brodin katkoi varmastu ensin mainitun poikittaissyötön. Seuraavaksi Hartmanin ketju pelasi pitkän kulmarallin, mutta Fleury torjui Sturmin vanhanaikaisen. Ennen mainoksia puolestaan Reaves rullasi samassa vaihdossa sekä Suterin että Greenwayn yli Wildin maalin takana. Avauskympin vedot kirjattiin 2-4, joten se oli oikeastaan yhtä tarkkaa pelaamista kuin avauserässä sisältäen paljon kamppailuja laidoissa.

11. minuutilla Stephenson kuitenkin venytti pisteputkensa neljään ja Stone viiteen otteluun, kun puolittaisesta 2v1-vastaiskusta Stone syötti rystyltä vasemmalta poikittain Suterin lavan ohi Stephensonille, joka ei erehtynyt avopaikasta eikä Stalockaan ehtinyt liukua ajoissa poikittain, kun Johnson oli myöhässä takapaineensa kanssa. Kakkossyötön saanut Pacioretty ylsi myös pisteille viidennessä ottelussa peräkkäin. Viisi minuuttia myöhemmin sama ketju oli osua uudestaan, kun vuorostaan Stephenson syötti vasemmasta laidasta ohi Brodinin maalin eteen liukuneelle Stonelle, joka ohjasi läheltä päin Stalockia Greenwayn oltua perässä. Viimeiselle tauolle oltiin jo menossa tasoissa, kun Vegas tappoi Wildin neljännen ylivoiman erän lopussa, mutta kymmenen sekuntia ennen taukoa Stone syötti poikittain viivassa, Parise rynni itsensä ohi avaten Theodorelle väylän nousta ja tämä ampui ranteella kiekon oikealta kaarelta ohi Stalockin samalla, kun Dumba teki maskia Smithia sitoessaan. Laukaukset olivat 20-17 40 minuutin jälkeen. 5v5-pelin maaliodottamat olivat puolestaan kahden erän jälkeen 2.00-0.53, joten sikäli johtoasema oli ansaittu, koska Wild oli vaarallinen lähinnä vain ylivoimillaan. Vegasin kärkiketjut puolestaan olivat vastustajan vastaavia edellä. Jääajat kahden erän jälkeen olivat myös melko epätasaiset, kun esimerkiksi Zykov ja Tuch pelasivat vain reilut kuusi minuuttia kahdessa ensimmäisessä erässä osin jäähyjen vuoksi, mutta vähillä minuuteillakaan he eivät pahemmin saaneet mitään aikaan.

Päätöserän alussa Kunin tarjosi oikeasta laidasta suorasta luistelusta syötön poikittain Dumballe, mutta tämä latoi täysin tyhjästä maalista ohitse jotenkin ihmeellisesti. Reilun kuuden minuutin jälkeen onnistuneen alivoiman päätteeksi Nosek kuljetti kiekon siniviivan yli ja jotenkin sai yksin aikaan vielä laukauksen vasemmasta laidasta kohti oikeaa yläkulmaa ja sinnehän kiekko painui päättäen 13 ottelun kuivan kauden. Loppuerä mentiin yllättävän vauhdikkaasti päästä päähän ja molemmilla oli muutamia puolittaisia paikkoja kuitenkin siten, että Vegasin parhaat hetket olivat heti 3-1 maalin jälkeisillä minuuteilla ja Wildin päätöskympillä. Lopulta se kavensikin vielä ilman maalivahtia 1:15 ennen loppua, kun Fiala laukoi viivasta one-timerin patjaan ja maalin kulmalla Parise reagoi McNabbia nopeammin reboundiin. Päätösminuutilla Dumban laukaus viivasta aiheutti vastaavan reboundin kuin edellä, mutta Staal ei saanut rystypuolellaan kiekkoa kunnolla haltuun maalin edessä, joten loppuluvut olivat 3-2. Minnesota kukistui ensi kerran varsinaisella peliajalla ja samalla Golden Knights voitti ensi kerran tällä kaudella kolmannen kotiottelun putkeen. Seuraavaksi edessä on kahden ottelun kiertue vieraissa, jonne pelaajien isät tulevat mukaan. Aiemmilla kausilla Vegas on voittanut kaikki neljä isien seuraamaa ottelua, joten voittoputkea on mahdollista venyttää tulevissa Canucks- ja Sharks-peleissä.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Theodore, Pacioretty, Stephenson, Stone, Karlsson, Smith, Nosek, Carrier
+/- Marchessault, Zykov, Stastny, Tuch, Reaves, Schmidt, McNabb, Hague, Holden, Engelland
-
--

Fleury voitti maalivahtitaiston ja otti pari hyvää lähitorjuntaa varsinkin päätöserässä sen avauserän kohokohtavarvastorjunnan lisäksi. Theodore teki maalin ja teholukema oli +2, joten hän on siksi plussalla. Hyökkääjistä kärkiketjut loistivat, vaikka ykkönen jäikin maaleitta, mutta esim. Smith laukoi viidesti ja oli edesauttamassa toisen maalin syntyä. Hänellä ja Karlssonilla oli paikkoja, joista iskeä kiekko sisään, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan, mutta peli-ilmeestä he saavat plussan. Kakkosketjun pojat puolestaan jatkoivat pisteputkiaan ja Stone alusti jopa kaksi ensimmäistä osumaa. Nosek ja Carrier puolestaan värkkäsivät voittomaalin ja jäivät siten plussalle iltapuhteestaan.

Kolmosketju oli todella näkymätön vaihteeksi. Zykov pelasi vain 9:16 ja Tuch 10:51 osin viiden alivoiman takia. Puolustuksessa Engelland ja McNabb kellottivat yli 23 minuuttia peliaikaa, josta alivoimalla kuusi minuuttia. En kuitenkaan anna plussaa, koska ensimmäisessä maalissa Engelland päästi poikittaissyötön lävitseen maalin edessä ja toisessa Wildin maalissa McNabb ei reagoinut riittävän nopeasti reboundiin. McNabb toki blokkasi viisi vetoa. Schmidt-Hague-Holden kolmikko pelasi rutiininomaisesti.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy