Mainos

Vegas Golden Knights 2019–2020

  • 142 414
  • 495

Mihin asti Vegas Golden Knights etenee kaudella 2019–2020?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 10 6,3%
  • Stanley Cupin loppuotteluihin

    Ääniä: 11 7,0%
  • Konferenssifinaaleihin

    Ääniä: 16 10,1%
  • Konferenssivälieriin

    Ääniä: 53 33,5%
  • Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle

    Ääniä: 45 28,5%
  • Jää pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 23 14,6%

  • Äänestäjiä
    158
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Toivottavasti jollain tavalla nuo puolustuspelin sekoilut ja viisikkojen toimivuuden puutteet saataisiin korjattua pian.
Ensimmäisenä ratkaisuna Bischoff kutsuttiin ylös ja Schuldt lähti farmiin. Saapa nähdä, että onko tarkoituksena vain vaihtaa katsomossa istuvaa pelaajaa vai saako Bischoff NHL-kasteensa Calgarya vastaan?

Harjoituksissa oli sekoitettu hyökkäysketjujakin. Stastny harjoitteli kakkosen keskellä ja Eakin puolestaan oli palannut täyteen harjoittelukuntoon kolmosketjuun yhdessä Pirrin, Zykovin ja Glassin kanssa, mutta ilmeisesti tuosta nelikosta Eakin oli pelannut keskellä ja Glass jäänyt hieman ylimääräiseksi, joten pahoin pelkään, että hän istuu ensi pelissä katsomossa kolmesta tehopisteestä huolimatta, koska häntä ei varmastikaan kannata peluuttaa laidalla. Pirri olisi joka tapauksessa pelillisten otteiden perusteella se, jonka pitäisi joutaa vilttiin eikä suinkaan Glassin.

E: Subban ei pelaa huomenna, joten tilalle kutsutaan joku maalivahti. Mitä tulee puolestaan Fleuryn kuormaan, Gallant oli todennut seuraavaa: “He’s taking practices off. Practices are harder than games in my opinion. I can play him 110 games this year and he’ll be fine. Take that analytics guys.”
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
5/82 Vegas vs. Calgary

Niin vain Eakin teki paluun kokoonpanoon ja Glass pelasi hänen laidallaan, joten oikeutetusti Pirri teki tilaa Eakinille hyökkääjistössä. Stastny oli kakkosen keskellä ensi kertaa tällä kaudella. Puolustajaparit olivat edelleen samat eli Bischoff ei saanut vielä debyyttiään. Dansk oli puolestaan luukkuvahtina ja Roy lähetettiin farmiin. Ylivoimat olivat Hague-Karlsson-Marchessault-Smith-Zykov ja Theodore-Pacioretty-Stone-Glass-Stastny. Alivoimalla Eakinin paluu puolestaan tarkoitti sitä, että hän pelasi Stonen parina ja Stastny Nosekin.

Golden Knights voitti ottelun maalein 6-2. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat todella ehjää pelaamista kotijoukkueelta. Avauserässä vedot olivat 9-9, mutta vieraiden ehkä pahin maalipaikka oli pari minuuttia ennen loppua, kun muistaakseni Lindholm pääsi ampumaan slotista, mutta Fleury torjui. Muutoin viisikkopuolustaminen toimi hyvin ja hyökkääjätkin tekivät taas nöyrästi töitä alaspäin. Monta kertaa kävi niin, että Flames ei yksinkertaisesti päässyt punaviivalta enää eteenpäin kontrolloidusti, vaan joutui pelaamaan siirtokiekon Vegasin alueelle, jonka jälkeen puolustajaparilla oli hyvin aikaa noutaa kiekko ennen karvauksen saapumista ja kääntää pelin painopiste takaisin vieraiden alueelle, jossa Vegas pääsi mylläämään yllättävän tehokkaasti. Tosin avaustauolle mentiin vain 1-0 lukemissa, kun ainoan maalin iski Nosek. Stone siirsi omalta alueelta kiekon eteenpäin vauhtiin Carrierille, joka ajoi oikeaa laitaa maalille röyhkeästi. Rittich pudotti rystylaukauksen eteensä ja Nosek siivosi roskat sisään.

Toisessa erässä Flames iski kahdesti 33 sekunnin sisään. Ensin Engellandin pinchaus ei tuottanut riistoa, vaan Flames pääsi 3v2-hyökkäykseen. Tilanne muuttui 2v1-hyökkäykseksi, kun Frolik ja Stastny osuivat toisiinsa keskialueella. Hague peitti syötön, mutta Fleury ei saanut kiinni Anderssonin laukausta etualakulmaan oikealta puolelta. Seuraavassa vaihdossa ykkösketju sai miinukset tilillensä, kun Gaudreau yritti lätyttää vasemmasta laidasta maalin eteen luistelleelle Lindholmille, mutta kiekko ohjautui Karlssonin mailasta omiin. Vegas ei kuitenkaan menettänyt otettaan liiaksi, vaan tasoitti vajaan seitsemän minuutin kohdalla, kun Paciorettyn ja Stonen käynnistivät keskenään 3v2-hyökkäyksen seinäsyöttelyillä. Lopulta Pacioretty pudotti takaviistoon Stonelle, joka laukoi slotista päin Rittichia, mutta ehti omaan paluukiekkoonsa ja laukoi sen Rittichin läpi maaliin. Erän puolivälissä Vegas kuittasi takaisin johtoon, kun Merrill pelasi viivasta päätyyn, Karlsson syötti maalin eteen ja Carrier vippasi rystyltä kiekon ohi Rittichin. Eikä tässä vielä kaikki, vaan vajaat kolme minuuttia ennen taukoa Pacioretty kaivoi keskialueella kiekon vauhtiin Stastnylle, joka laukoi siniviivan jälkeen puolustajan jaloista kiekon Rittichin kainalosta sisään avaten siten kauden pistetilinsä. Stastnylle maali oli uran 26. Flamesia vastaan ja se on aktiivipelaajista eniten. Toisen laukaukset olivat 10-17. Tämä oli heikoin erä isänniltä, muttei se siltikään ollut mitenkään pahasti jyrän alla, vaan selvisi erän alkupuoliskon mustasta hetkestä nopeasti. Päätösminuutilla alivoimalla puolestaan Fleury otti tukun lähitorjuntoja pitäen Vegasin kahden maalin johdossa.

Päätöserän alussa viimeinenkin nelosketjun pelaaja teki maalin, kun Carrier karvasi kulmassa niin ahnaasti, että Andersson antoi harhasyötön omalla alueella Reavesille, joka haltuunoton jälkeen siirsi vielä kämmenelle ja laukoi sitten ranteella kiekon alakulmaan. Maalin syntymistä edesauttoi kahden Flames-pelaajan törmääminen toisiinsa siniviivan alla. Tuon maalin jälkeen peli oli melkeinpä ohi, kun Vegas puolusti tiiviisti kuten avauserässäkin ja antoi kaikkiaan vain yhdeksän laukausta maalia kohti erän aikana. Kolme minuuttia ennen loppua Hague sai uran ensimmäisen NHL-pisteensä, kun hän käynnisti hyökkäyksen Vegasin maalin takaa pelaamalla kiekon ränniin, jossa oli Zykov ja tämä jatkoi kiekon eteenpäin Glassille. Glass yritti tavoitella vielä takatolpalta puolittaisessa 2v1-hyökkäyksessä Eakinia, mutta rystysyöttö kimposikin suoraan maaliin Giordanon kautta, joten maali merkittiin Glassille ja Hague sai kakkossyötön. Tiivistettynä siis Golden Knights pelasi ensimmäisessä ja kolmannessa erässä varsinkin hyvin ja käänsi peliä melko vaivatta paineen alla. Puolustajille oli selvästi teroitettu sitä, että kiekko pitää laittaa paljon nopeammin liikkeelle kuin kahdessa edellisessä pelissä. Laiturit olivat myös paremmin tukemassa pelin avaamista siniviivan alla. Toinen erä oli vähän heikompi, mutta ei sekään ollut mitenkään katastrofaalinen. Voitto oli sikälin arvokas, että Vegas nousi pisteellä Flamesin ohi sarjataulukossa divisioonan kolmannelle sijalle. Voitosta voittoon edennyt Öljy on neljän ja Anaheim kahden pisteen päässä.

Arvosanataulukko
++ Carrier
+ Fleury, Nosek, Reaves, Pacioretty, Stone, Stastny, Theodore
+/- Karlsson, Smith, Marchessault, Glass, Eakin, Zykov, Merrill, Holden, Hague, McNabb
- Engelland
--

Engelland oli oikeastaan puolustuksen ainoa heikko lenkki, sillä hän oli jalalla tavallistakin hitaampi ja ongelmissa tasaviisikoin kiekollisina oikeastaan ainoana omalla alueella. Suurin onnistuja oli puolestaan Carrier, joka keräsi 1+1 tehot nelosketjusta, mutta edesauttoi vahvasti myös Reavesin maalin syntymistä. Laukauksia kertyi kolme ja taklauksia kuusi. NHL:n sivujen mukaan jääaikaa tuli muka vain 6:58, mutta olen kyllä hieman skeptinen tuon paikkansapitävyydestä, koska Gallant kyllä peluutti tulikuumaa nelosketjuaan jopa ennen Eakinin ketjua kahdessa viimeisessä erässä. Peluutusjärjestys oli 2-1-4-2-3 eli Stastnyn ketjukin sai käydä kahdesti jäällä ennen kuin Eakin, Glass ja Zykov päästettiin irti ja siksi Glassin ja Zykovin jääaika olikin vain 11 minuuttia, joista noin kolme minuuttia oli ylivoimalla kummallakin.

Fleury koppasi 33 kiekkoa. Ainoa virhe oli Anderssonin suoran laukauksen päästäminen etukulmasta sisään. Nelosketjun muut jäsenet saavat yhden plussan itselleen, koska Carrier erottui kuitenkin vielä hieman enemmän edukseen. Kakkosketjusta Stone ja Pacioretty viettivät kahden pisteen iltaa ja saavat siksi yhdet plussat. Stastny puolestaan pelasi vähemmän yllättäen toistaiseksi kauden näkyvimmän pelinsä päästyään kakkosketjuun ja avasi piste- ja maalitilinsä. Theodore puolestaan palasi tasolleen kahden heikon pelin jälkeen ja liikutti taas kiekkoa varmasti sekä sijoittui paremmin kiekottomana. Jääaikaa hänelle tuli reilut 22 minuuttia.

Ykkösketju pääsi monta kertaa pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä, muttei oikein päässyt laadukkaille paikoille, kun viimeiset syötöt pomppivat. Marchessaultin paras paikka oli päätöserässä, mutta Smithin tarjoilusta laukaus suorasta luistelusta vasemmalta kilpistyi Rittichiin. Karlsson pääsi ainoana pisteille syötettyään Carrierin maaliin. Wiljamin käsi oli myös jo siinä kunnossa, että nyt hän otti jo ihan reippaasti aloituksia eikä Marchessaultin tarvinnut aina kyyristyä. Eakinin ketjuun Gallant luotti vähiten tasaviisikoin kahdessa viimeisessä erässä, mutta silti Glass ja Zykov pääsivät tehoille ottelun lopussa. Avauserässä Eakin latasi yhden one-timerin ilman maskia Rittichin maskiin Glassin kaivettua kiekon laidassa Zykovin avustuksella haltuunsa ja syötettyään sitten poikittain Eakinille. Puolustuksesta Merrill, Holden, McNabb ja Hague olivat perusvarmoja ja osasivat laittaa kiekon ajoissa liikkeelle, joten varsinkin Holden-Merrill parin yhteistyö oli parempaa kuin parissa viime pelissä tuolla osa-alueella. McNabb blokkasi lisäksi peräti kuusi laukausta.

Wolves avasi puolestaan AHL:ssä voittotilinsä kaatamalla San Antonion rangaistuslaukauksilla maalein 2-1. Voittomaalin teki rystyltä Quinney. Varsinaisella peliajalla Wolvesin ainoan maalin iski Elvenes räväkällä rannelaukauksella b-pisteiden välistä. Sparks otti maalissa 32 torjuntaa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
6/82 Kings vs. Golden Knights

Voittavaa kokoonpanoa ei vaihdettu, vaan Fleury jatkoi maalissa ja Glass kolmosketjun laiturina. Avauserän hahmo oli Marc-Andre Fleury, joka nollasi muun muassa sekä Kopitarin että Carterin avopaikat. Kings vei laukaukset 16-7, mutta maalit menivät Vegasille 2-1. Aivan erän alussa Kings sai ylivoiman, mutta sen Vegas selvitti Fleuryn johdolla. Alivoimaparit olivat edelleen Eakin-Stone, Stastny-Nosek ja Karlsson-Smith. Kuuden minuutin kohdalla Golden Knights siirtyi johtoon, kun ykkösketjun karvaus tuotti tulosta. Karlsson syötti kulmasta b-pisteiden väliin ja Smith naulasi tarkasti yläkulmaan paikoiltaan. Seuraavassa vaihdossa Brown otti jäähyn, jonka Vegas hyödynsi. Theodore levitti oikeaan laitaan ja Paciorettyn rannelaukaus lävähti etukulmaan. Stastny keräsi kakkossyötön. Seuraavallakin minuutilla nähtiin maali, kun Kings käänsi pelin painopisteen keskialueelta pystyyn nopeasti katkon jälkeen. Walkerin syöttö tavoitti Wagnerin, joka polki Engellandin ohi puolittain vasemmalta ja laukoi sitten tarkasti taka-alakulmaan. Tilanne oli lähellä paitsiota, mutta lopulta Gallant ei käyttänyt haastoa. Kavennusmaalin jälkeen sitten tulivat ne Fleuryn uskomattomat venytykset Kopitarin ja Carterin avopaikkoihin:




Jos Kings vei avauserässä vedot 16-7, toisessa erässä ne kääntyivät vieraille peräti 8-23. Pelaaminen oli tasaviisikoin vähemmän pakotettua kuin avauserässä ja hyökkäyspelaaminen rullasi kivasti. Silti ainoat maalit syntyivät ylivoimalla erän toisella puoliskolla. Molemmista vastasi Stastny. Ensin Carter kolasi Merrillin Vegasin maalin sisään saaden jäähyn ja ylivoimalla Theodore levitti taas siipeen Paciorettylle, mutta tämä ei laukonutkaan sillä kertaa, vaan antoi ohjurin neliön keskelle Stastnylle, jonka ohjaus meni Quickin längistä sisään. Parin minuutin päästä uudella ylivoimalla vaihdon oltua kesken Hague pelasi viivasta maalin kulmalle, Marchessault palautti yhdellä kosketuksella neliön keskelle ja Stastny laukoi suoraan syötöstä kiekon ohi Quickin. Näin ollen Hague on nyt kahden ottelun pisteputkessa. Quick oli hyvä toisessa erässä ja ilman häntä lukemat olisivat voineet revetä enemmänkin. Kertaalleen hän muun muassa nollasi reboundissa Eakinin, kun Glass oli ensin laidasta pudottanut viivaan ja sieltä oli lähtenyt laukaus patjoihin.

Päätöserässä neljännellä minuutilla Kings kavensi 4-2:een, kun Stastny hävisi oman pään aloituksen ja päädyssä Theodore sekä McNabb hävisivät kaksinkamppailut. Sen jälkeen he eivät saaneet katki Kopitarin syöttöä takatolpalle, jossa päivysti Brown lapioimassa kiekon tyhjiin. Vegas kuittasi osuman 20 sekunnin päästä, kun miinukset tililleen ottanut kakkosketju iski 5-2:een. Keskialueen ylityksen jälkeen Stastny pomputti vasemmasta laidasta kiekon maalille, jossa oli Stone. Hutton yritti välissä katkaista pomppivan syötön hanskallaan, mutta huitoi tyhjää jään pinnassa, joten kiekko tuli Stonelle asti, joka sohaisi sen rystyltä Quickin ohitse. Tuon jälkeen Vegas kontrolloi peliä kiekottelemalla vakaasti puolustajalta toiselle ennen pystyyn pelaamista. Päätöserän vedot olivat 14-6, mutta isäntien hallinta oli melko näennäistä eikä Vegasilla ollut suurtakaan hätää kuluttaa kelloa loppuun pitkillä hyökkäyksillä ja kiekonhallinnalla. Loppunumerot kirjattiin 2-5. Kuudesta ottelusta kasassa on nyt siis kahdeksan pistettä, johon voi olla tyytyväinen. Tasaviisikoin sekä Kings että Golden Knights olivat kokonaisuus huomioiden melko tasaisia, mutta erikoistilanteissa Golden Knights oli tehokkaampi tekemällä peräti kolme ylivoimamaalia kaikilla kolmella ylivoimakerralla ja pitämällä nollan kaikilla kolmella alivoimalla.

Arvosanataulukko
++ Stastny
+ Fleury, Pacioretty, Stone, Karlsson, Smith, Marchessault, Theodore
+/- Eakin, Glass, Zykov, Nosek, Carrier, Reaves, McNabb, Merrill, Holden, Hague
- Engelland
--

Stastnylle 2+2 tehoilla täydet kaksi plussaa. Hän oli kliinisen ja tehokkaan vierasesityksen ilmentymä. Eiköhän tämä peli sinetöinyt samalla sen, että Glass joutuu pelaamaan Eakinin kanssa loppukauden. Tuchin olisi syytä parantua nopeasti, jotta kolmosketjusta saataisiin enemmän irti. Haluaisin myös, että Eakin pelaisi ennemmin laidalla ja Glass keskellä, vaikka sitten Eakinin ottaisikin aloitukset.

Fleury päästi yhden, mutta se oli otettavissa, vaikka osansa oli pujottelukeppinä toimineella Engellandillakin. Vastapainona sitten hän oli viimeinen lukko varsinkin alivoimalla ja teki avauserässä pari maailmanluokan venytystä. Hyökkäyksessä kärkiketjut olivat erinomaisia. Ykkösketjun tilastot kahden erän jälkeen sen ollessa jäällä olivat melko mykistävät: Maalipaikat 6-0 ja laukaukset 10-1. Tuloksena oli kuitenkin vain yksi maali. Kakkosketju oli puolestaan tehokas hieman harvemmissa paikoissaan. Päätöserässä se toki teki maalin vasta tasaviisikoin, mutta ylivoimamaalitkin lasketaan ja Theodore-Pacioretty-Stone-Glass-Stastny viisikko on nyt tehnyt toistaiseksi Vegasin kauden kaikki kuusi ylivoimamaalia. Ylivoimaprosentilla 30,0% Vegas on sarjan seitsemäntenä. Puolustajista Theodore erottui toisessa pelissä edukseen 0+2 tehoilla, vaikka sitten Kingsin toisessa osumassa hän olikin hieman pehmeä McNabbin tavoin omassa päässä, mutta muutoin pelaamisessa oli niin paljon hyvää luistelusta ja kiekonkäsittelystä alkaen, että hän ansaitsee plussan. Ylivoimalla Theodore pelasi valtaosan minuuteista molempien viisikkojen takana ja Haguelle jäi YV-aikaa vain 28 sekuntia, jonka aikana hän toki saalisti syöttöpisteen.

Alaketjut olivat perustasollaan. Kolmosketju sai yhteensä aikaan kaksi laukausta maalia kohti, joten siksi Tuchin tosiaan pitäisi palata mahdollisimman pian Zykovin paikalle, joka piti kiekkoa näppärästi pari kertaa hyökkäysalueella, mutta tietty dynaamisuus uupuu yhä hänen pelaamisestaan, jotta hän kykenisi luomaan itse itselleen tekopaikkoja tai irrottautumaan vastustajan pihdeistä kulmapeleissä. Edellispeliin verrattuna sentään Glass sai vähän enemmän jääaikaa eli 14 minuuttia ja Zykovkin 12:51. Ongelma voi toki olla myös Eakinissa, joka ei ole toistaiseksi vielä kahdessa pelissä ollut viime kauden tasollaan, mikä ei toki yllätä. Ei hän ole vuotanutkaan, mutta yhtä lennokkaasti luistin ei ole vielä liikkunut saatika kädet toimineet, jotta hän olisi kyennyt luomaan paikkoja ketjutovereilleen. Ilman fanilasejakin Glass on ollut nyt näissä kahdessa viime pelissä tuon kolmosketjun paras pelaaja tasaviisikoin, mikä on hyvä suoritus vieraammalla pelipaikalla. Puolustuksessa Merrill-Holden pari jatkoi siitä, mihin jäi Flamesia vastaan ja suoriutui nyt toistamiseen taas kiitettävästi ilman virheitä tai loistamisia. Sama pätee Hagueen, jolle tuli jääaikaa vain reilut 12 minuuttia, joten vaikea hänelle on plussaakaan antaa syöttöpisteestä huolimatta noin vähillä minuuteilla. Alakerran ainoa heikko yksilö oli valitettavasti taas Engelland, joka jäi pahasti telineisiin Kingsin ensimmäisessä maalissa. Alivoimilla hän toki kirjasi neljä blokkia neljässä minuutissa, josta hatunnosto, mutta toivottavasti tuo jalkanopeus nyt edes vähän vetryisi kauden edetessä, koska hän vaikuttaa yhä vain kangistuvan viime kevääseenkin verrattuna, joka oli jo melko kamalaa katsottavaa edeltävään kevääseen verrattuna.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
7/82 Vegas vs. Nashville

Edelleen Vegas jatkoi samalla kokoonpanolla kuin viime peleissä, joten Bischoff ja Pirri olivat yhä katsomossa sekä Dansk luukulla. Avauserän alussa Nashville oli hyvä ja johti laukauksia 1-5 sekä teki myös avausmaalin, kun Turris ohjasi maalin edestä Theodoren pihdeistä Ellisin viivalaukauksen ohi Fleuryn. Erän puolivälissä kuitenkin Vegas tasoitti ylivoimalla, kun Glass syötti päädystä slottiin no-look syötön ja Stone laukoi kiekon räpyläkäden alakulmaan yhdellä kosketuksella neliön keskeltä. Stastny sai kakkossyötön. Tuon maalin jälkeen ote siirtyi isännille ja se hallitsi melko totaalisesti erän toista puoliskoa, joten lopulta laukaukset merkittiin Golden Knightsille 18-10 eli erän viimeisestä 22 laukauksesta Vegas laukoi 17. Flames-pelin tavoin keskialueen puolustuspelaaminen oli kohdillaan, minkä ansiosta puolustajille jäi enemmän aikaa hakea päätykiekkoja ja kääntää peliä takaisin pystyyn. Vegasin toinen maali syntyi ykkösketjun toimesta, kun Karlsson voitti kamppailun oman siniviivan alla ja sai kiekon keskialueelle Marchessaultille, joka laukoi lopulta vasemmasta laidasta blokkiin, mutta kiekko kimposi sopivasti keskelle Smithille, joka löi limpun uuniin maalin edestä rintamahyökkäyksen päätteeksi kauden viidennellä osumallaan. Smithin ketjutoverit ovat tehneet muuten yhteensä vain yhden maalin toistaiseksi, mutta ehkä tuo muuttuu vielä kauden edetessä. Erän lopussa Stone ja Josi tappelivat spontaanisti, kun he ensin antoivat toisilleen maalin edessä muutaman poikittaisen mailan. Stone selätti lopulta Josin nopeasti.

Toisen erän alussa kaikki hyvä oli kuihtunut pois. Nashville tuli tasoihin toisessa vaihdossa, kun ensin Hague sai hetkeksi tökättyä kiekon maalin takana irti Preds-pelaajan lavasta, mutta sitten Engelland lahjoitti sen takaisin yrittäessään rystyllä siirtää kiekkoa ränniin. Sekä Hague että Engelland olivat yhtä aikaa maalin takana ja siksi Sissons pääsi punnertamaan maalin edestä vapaasti tasoituksen omasta reboundistaan jäitä pitkin ennen kuin Engelland ehti takaisin maalin eteen. Viiden minuutin kohdalla peli oli 2-3, kun Arvidsson tuli vasenta laitaa pitkin hyökkäysalueelle, kiersi maalin tehden samalla jalkamiinan Merrilliä vastaan ja syötti sitten syvyydestä vastakiekon Järnkrokille, joka latasi one-timerin oikealta b-pisteen kaarelta vasempaan yläkulmaan. Todella näyttävä osuma. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin puolestaan Fleury lahjoitti kiekon maalin takana Forsbergille, joka viimeisteli helposti tyhjiin pelin 2-4:ään, joten Vegas päästi ensimmäiseen seitsemään minuuttiin kolme maalia omiin. Toisella puolikkaalla isännät saivat kaksi ylivoimaa, mutta neljän perättäisen ylivoimamaalin putki katkesi. On muuten sanottava se, että noissa ylivoimaviisikoissa on melko järkyttävä ero tällä hetkellä. Stonen viisikko luo kerran kerrasta ainakin yhden laatutontin per ylivoima, kun puolestaan Karlssonin viisikolla on vaikeuksia yksinkertaisten syöttöjenkin laadussa, minkä vuoksi alueelletulo ja siellä paikkojen luonti on todella haastavaa. Törmäsin eilen Twitterissä mielenkiintoiseen artikkeliin siitä, mikä on muuttunut ylivoimassa sitten viime kauden ja tämä teksti selittää hyvin osin sen, miksi Stonen viisikko on ollut nyt niin tehokas ylivoimalla: New Wrinkle On Power Play Providing Extra Element - SinBin.vegas Toisen erän laukaukset olivat lopulta 9-12 ja maalit siis 0-3.

Päätöseräkin oli huono isänniltä, sillä Preds vei kudit 8-17. Vieraat pääsivät pelaamaan entistä enemmän pitkiä hyökkäyksiä, kun Vegasin avauspelaaminen sakkasi mitä pidemmälle ottelu eteni ja osin juuri siksi, että Preds löysi keinot päästä kiinni isäntien puolustajiin ajoissa ennen kuin nämä ehtivät kääntyä päädystä parempaan peliasentoon avaussyöttöä varten. Erän ainoa osuma syntyi ylivoimalla, kun Granlund pudotti oikeasta siivestä viivaan, Ellis vaihtoi puolta, Turris laukoi one-timerin ja Bonino ohjasi maalin edestä kiekon ohi Fleuryn. Grafiikkojen mukaan tuo oli Predsin historian ensimmäinen YV-osuma Vegasia vastaan 21. yrityksellä. Muutoin sitten Preds puolusti kurinalaisesti vain keskustan pois eikä Vegas oikein päässyt laidoista tekopaikoille. Lisäksi Rinne näki laukaukset ja torjui ne siis melko vaivatta. Ansaittu voitto kaikkinensa vierailla, koska Vegas pelasi hyvin vain tuon avauserän viimeiset 15 minuuttia, mutta kahdessa viimeisessä erässä samanlainen dynaamisuus uupui. Seuraavaksi vastaan tulee vielä Ottawa ennen kolmen pelin vieraskiertuetta. Tuo voisi olla jo peli, jonka Dansk torjuu.

Arvosanataulukko
++
+ Glass, Smith, Karlsson, Marchessault
+/- Fleury, Merrill, Holden, Hague, Theodore, Zykov, Eakin, Pacioretty, Stastny, Stone
- Nosek, Carrier, Reaves, Engelland, McNabb
--

Nelosketju keräsi teholukeman -2 eikä sen pelaamisessa ollut samanlaista hyökkäysuhkaa kuin muutamassa viime pelissä, joten siksi he saavat miinukset. Puolustuksessa Engelland ei valitettavasti vakuuttanut vieläkään kiekollisena tai ilman sitä, jos alivoimapelaamista ei lasketa. Whitecloud saisi toipua pian vammastaan, jotta häntä voisi kokeilla kolmosparissa joko Engellandin tai vaikka Haguenkin paikalla. Toinen alisuorittaja oli McNabb, joka pelasi vain 17 minuuttia, muta ehti keräämään pari miinusta tililleen. Myös hän oli yllättävissä vaikeuksissa kiekollisena kahdessa viimeisessä erässä ja otti lisäksi pari jäähyä jäätyään jälkeen omalla alueelle, joten puolustustyöskentelykin vuoti tällä kertaa.

Glass oli todella energinen ja pärjäsi kulmaväännöissäkin hyvin pelkästään tahtonsa ansiosta, vaikka hän on yhä hieman raakile, mutta toisaalta hän käyttää kehoaan niin taitavasti, että sen ansiosta hän säilyttää tasapainonsa ja ei tosiaan vuoda laitojen lähelläkään irtokiekkoväännöissä. Laukauksia kertyi viisi ja jääaikaa taas vähän enemmän kuin viime peleissä eli 16:05. Illan kruununa oli toki se syöttö Stonen avausmaaliin. Lisäksi hän järjesteli muutamia paikkoja taas fantastisen visionsa turvin tasaviisikoin.

Ykkösketju jäi maalin verran plussalle tehotilastossa, joten surkeasta ylivoimastaan huolimatta se saa nyt yhden plussan, koska tasaviisikoin se oli jälleen hyvä.

Kakkosketju jäi pari maalia pakkaselle tehotilastossa, mutta Stone teki maalin, Stastny oli hyvä kahteen suuntaan ja Pacioretty laukoi seitsemästi, joten nuo seikat nostavat heidät neutraaliin kategoriaan. Fleury lahjoitti yhden maalin, mutta toisaalta hän oli alivoimalla jälleen loistava viimeisenä lukkona. Kolmosketjusta Zykov pelasi Glassin tavoin melko hyvin ja ehkä kauden parhaan pelinsä, mutta viimeiset ratkaisut olivat yhä hieman pakotettuja.



 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Nate Schmidt ja Alex Tuch ovat pelikunnossa 1-2 viikon sisällä Gallantin mukaan. Molempien pitäisi aloittaa luistelu piakkoin jälleen. Tässä kuussa on vielä kuusi peliä, mutta jospa niiden jälkeen molemmat olisivat viimeistään takaisin kokoonpanossa. Whitecloud on myös ainakin pari viikkoa vielä sivussa ja Subbanin tilaa tarkkaillaan yhä päivittäin.

Sitten hieman ikävimpiin uutisiin. Valentin Zykov sai 20 ottelun pelikiellon käytettyään suorituskykyä parantavaa ainetta: Golden Knights Issue Statement Regarding Suspension of Valentin Zykov

Seura hyväksyy rangaistuksen ilman muuta ja oli saanut tietää tapauksesta eilen. Ajattelin ensin, että nyt löytyi selitys siihen, miksi Zykov on ottanut kesän aikana ainakin jonkinlaisen harppauksen eteenpäin pelaajana, mutta äskeisessä lehdistötilaisuudessa McPhee oli sanonut, että Zykov oli todennut eilen hänelle käyttäneensä samaa ainetta jo neljä vuotta, mutta ristiriitaista on puolestaan se, että virallisessa lausunnossaan Zykov oli sanonut puolestaan, ettei tiedä mistä aine on hänen kehoonsa joutunut. Zykov on pelikelpoinen seuraavaksi marraskuun viimeisinä päivinä, mutta saattaapa olla, että noiden julkisuuteen tulleiden ristiriitaisten lausuntojen jälkeen hän ei enää ikinä pue ritaripaitaa ylleen. Lisäksi Zykov ei ilmeisesti ollut sitten kertonut henkilöstölle tuosta käyttämästään aineesta, vaan käyttänyt sitä salaa, jos tulkitsen oikein seuran virallista tiedotetta.

Pelikielto tarkoittaa sitä, että Pirri palaa pelaavaan kokoonpanoon kolmosketjuun Eakinin ja Glassin rinnalle. Nyt olisi sitten aika laittaa laattaa pussiin, kun varsinkin toisella laidalla on eliittisyöttäjä. Fleury jatkanee maalissa Senatorsiakin vastaan, koska Dansk viihtyi myöhään jäällä aamuharjoituksissa Bischoffin kanssa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Joo, joku kielletty piriste selittäisi kyllä Zykovin paljon vauhdikkaammat otteet ainakin harjoitusleirillä. Harmi juttu, mutta tuskin joukkue jää häntä kauheasti kaipaamaan, jos hän ei enää Ritareihin palaa.

Jaa-a, taas on ollut mielessä se, että Vegas on nyt vain keskitason joukkue tai vähän parempi. Viime kauden esitys viittasi tuollaiseen analyysiin, ja tämän kauden alku samaten. Se ensimmäinen kausi oli sitten jotain ihan muuta. Mennytta ei takaisin saa...
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tullut fiilisteltyä tuota Glassia koosteista, mutta mikä on miehen todellinen rooli kokonaisuudessaan? Onko oikeasti tulokas, joka voi yltää sinne 50-60 pisteeseen?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Onkohan Vegaksella joku joukkueen piristeohjelma kun tuntuu vähän kasaantuvan nämä tapaukset.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Jaa-a, taas on ollut mielessä se, että Vegas on nyt vain keskitason joukkue tai vähän parempi. Viime kauden esitys viittasi tuollaiseen analyysiin, ja tämän kauden alku samaten. Se ensimmäinen kausi oli sitten jotain ihan muuta. Mennytta ei takaisin saa...
Mjoo, puolustuskuusikko on sen verran ohut, että heti jos Schmidt tai Theodore on poissa, kiekkoa liikuttavat puolustajat jäävät kovin vähiin ja omista pois pääseminen vaikeutuu. Siirtotakarajalla yhden TOP4-puolustajan hankinta ei olisi pahitteeksi ja se voi olla jopa todennäköistä, kun Foley on puhunut useamman kerran, että palkkakatossa tulee olemaan tilaa helmikuussa hankintoja varten.

Tullut fiilisteltyä tuota Glassia koosteista, mutta mikä on miehen todellinen rooli kokonaisuudessaan? Onko oikeasti tulokas, joka voi yltää sinne 50-60 pisteeseen?
Tuskinpa 60 pisteeseen, mutta 50 pistettä ei ole mahdottomuus sitten, kun Tuch palaa kokoonpanoon, koska Pirrin ja Eakinin kanssa tasaviisikoin pelatessa tehoja on turha odottaa jatkuvaa syöttöä, mutta Tuch on jo merkittävä parannus Pirriin nähden. Onneksi toki Glass on merkittävä palanen toistaiseksi kaikki YV-maalit väsännyttä viisikkoa Theodore-Stone-Pacioretty-Stastny-Glass, joten sitä kauttakin hän tulee keräämään tehoja, vaikka toistaiseksi YV-pisteitä on vasta kaksi kahdeksassa ottelussa, mutta saman tahdin jatkuessa niitä olisi kauden päätteeksi 20. Yöllisessä pelissäkin hän oli päästä lapioimaan kiekon tyhjiin takatolpalta, mutta Ottawan DeMelo teki viime hetkellä katkon. Toistaiseksi kasassa on 2+3 tehot kahdeksassa ottelussa ja samalla tahdilla jatkaessa kauden päätteeksi Glass olisi tehnyt 51 pistettä. Kun Tuch tulee tasaviisikoin samaan ketjuun, olen melko luottavainen sen suhteen, että Glass tulee pääsemään pisteille ainakin joka toisessa ottelussa, vaikkei hän enää olekaan Stonen ja Paciorettyn kanssa samassa ketjussa, joten oma odotusarvoni on noin 42-50 pistettä kauden päätteeksi.

8/82 Vegas vs. Ottawa - Stone & Brännström

Pirri korvasi kärähtäneen Zykovin kolmosketjussa, mutta muutoin kokoonpano oli edelleen sama. Stone pelasi ensimmäistä kertaa vanhaa seuraansa vastaan ja meidän Erik puolestaan saapui ensimmäistä kertaa T-Mobile Areenalle sydäntäsärkevästi vierasjoukkueen paidassa.

Ottelun kuva oli kaksi ensimmäistä erää Vegas vastaan Anders Nilsson. Avausmaalin teki ykkösvitja neljännellä minuutilla, kun Tierney-Borowiecki-DeMelo kolmikko ei päässyt kulmauksesta pois, vaan ykkösketjun karvaus tuotti tulosta. Lopulta Marchessault taisteli vasemmassa laidassa kiekon eteenpäin Smithille, joka nousi ahtaasta välistä kulmasta maalin eteen ja ujutti rystyltä kiekon ohi Nilssonin. Minuutin päästä Ottawa tasoitti, kun Glassilla ja McNabbilla oli hieman epäselvyyttä siinä, kumpi purkaa maalineduskiekon. Lopulta Glassin siirtokiekko oli vähän hätäinen kohti laitaa ja Senators sai pidettyä paineen hyökkäysalueella. Tierney ja Brown kierrättivät kiekon siniviivalle Chabotille, joka otti pari askelta eteenpäin, vei kiekon kärkiveivillä keskemmäs ohi blokkaavan Stastnyn ja laukoi sitten ranteella kiekon yläkulmaan Pacioretty selässään. Pelkästään siis Glassin ja McNabbin sekoilun piikkiin maalia ei voi laittaa, vaan Stastny myi itsensä turhan helposti blokkaajana päästäen Chabotin laukomaan b-pisteiden välistä. Erässä nähtiin vielä kolmas maali, kun ajassa 13:32 Holden latasi viivasta kiekon maaliin Tkachukin mailan kautta. Tilanteessa Vegasin ylivoimaa oli jäljellä viisi sekuntia, kun Pacioretty kaapi aloituksen Stonelle, joka pudotti viivaan ja Holden tulitti onnekkaasti kauden avausmaalinsa. Jäähyä jäi jäljelle sekunti, joten Stonen viisikon ylivoimatehokkuus parani entisestään, vaikka tilanteessa siis viisikko ei ollut täydellisenä koossa, kun joukkueet olivat jo tulossa tasalukuisiksi. Avauserän laukaukset olivat lopulta 16-13, joten Ottawallakin oli omat paikkansa, vaikka Golden Knights olikin hieman parempi joukkue. Vegasin ehkä paras maalipaikka maalien lisäksi tuli Glassille, joka suoraan vaihdosta tultuaan sai McNabbilta syötön takatolpalle, mutta väärän puolen one-timer kilpistyi Nilssonin rintapanssariin. Erän alussa puolestaan Reaves laittoi Sabourinin istumaan jään pintaan tappelussa. Yksi erän kohokohdista oli myös tämä:




Toisessa erässä vedot olivat 16-11, mutta suurin osa vieraiden vedoista tuli sen kahdella ylivoimalla. Muutoin Vegas pelasi yhden kauden parhaista eristään ja kontrolloi peliä tasaviisikoin melko täydellisesti. Ainoastaan Nilssonin haamuvire piti lukemat yhä samoissa kahdenkin erän jälkeen. Hän ryösti muun muassa Merrillin kertaalleen vasemmalta takatolpalta. Päätöserän alkupuolisko oli puolestaan Senatorsin hallintaa ja se teki ansaitun tasoituksen, kun neljännellä minuutilla Theodore-McNabb pari hävisi kulmassa irtokiekkotaistelun ja sitten Theodore jäi väärälle puolelle maalille ajanutta Ennistä. Fleury pudotti reboundin eteensä ja Pageau tuli taustalta niittaamaan limpun pussiin. Erän toisella puolikkaalla Vegas löysi toisen erän kaltaisen draivin ja se tuottikin ylivoiman viitisen minuuttia ennen loppua, mutta DeMelo tosiaan pelasti yhden varman maalin, kun Stastny yritti syöttää Glassille poikittain takatolpalle. Stonella ja Stastnylla oli myös maalipaikat maalin läheisyydestä hetkeä aiemmin. Lisäksi Marchessault tuhlasi yhden läpiajon laukomalla niukasti oikealta ohi. Lopulta peli eteni jatkoajalle, jossa Senators oli kiekossa melkein koko ajan ja vei laukaukset 2-5. Fleury otti yhden ison venytyksen Brownin one-timeriin. Muutoinkin Golden Knights puolusti yllättävän lepsusti jatkoajalla ja muun muassa Pacioretty kierrettiin pari kertaa todella helposti.

Rankkareilla Pirri osui ensin laukomalla varmasti kilpialakulmaan. Ottawa tasoitti toisessa parissa Namestnikovin räväkällä vedolla. Stone puolestaan ei saanut rystyltä nostettua kiekkoa ohi Nilssonin. Neljännessä parissa Ennis laukoi Namestnikovin tavoin kilpiyläkulmaan, mutta Theodore tasoitti rystychipillä. Viidennessä parissa Tkachuk laukoi seinille, mutta Marchessault sai gorillan selästään upottamalla kiekon nopean siirron päätteeksi kämmeneltä yläkulmaan, joten Vegas otti kauden viidennen voittonsa kahdeksasta ottelusta. Kasassa on 10 pistettä 16 mahdollisesta. Kaksi ensimmäistä erää ja päätöserän toisen puolikkaan Vegas pelasi oikeinkin mukiinmenevää jääkiekkoa, mutta Nilsson oli vain muuri ja keräsi lopulta 52 torjuntaa. Vegas laukoi siis 54 kertaa ja ylitti kaiketi kolmatta kertaa historiassaan viidenkymmenen maalia kohti lauotun kiekon rajan yhdessä ottelussa. Kenttäpelaajista kaikki paitsi Carrier kirjasivat nimiinsä ainakin yhden laukauksen kohti maalia. Eniten laukoivat Marchessault (6), Theodore (5) ja Pacioretty (5), joka kilautti ainakin kahdesti maalirautoja.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Holden, Merrill, Smith, Marchessault
+/- Hague, Engelland, Theodore, Karlsson, Stone, Pacioretty, Stastny, Eakin, Glass, Pirri, Nosek, Carrier, Reaves
- McNabb
--

Fleury torjui 37 kertaa eikä voinut maaleille mitään. Puolustuksessa Holden-Merrill pari oli kaikkein ehjin ja molemmat pelasivat yli 21 minuuttia. Holden avasi myös maalisaldonsa. Hyökkäyksessä ykkösketju oli vaihdosta toiseen dominoiva ja sen näkyvimmät yksilöt olivat Smith ja Marchessault, joista Smith jatkoi maaliputkeaan ja Marchessault teki sitten lopulta voittomaalin pilkuilla, joka toivottavasti parantaa itseluottamusta myös tasaviisikoin maalipaikoissa. Ylivoimallakaan laukaukset eivät toki olleet laadukkaita, vaan kaikki Joonatanin vedot oikeasta siivestä kilpistyivät Nilssonin torsoon.

McNabb keräsi ainoana lukeman -2 ja oli osasyyllinen vieläpä kummassakin maalissa. Jääaikaa tuli vain 18:23 taas. Ykkösparin puolustajalta tulee vaatia enemmän, sillä alkukaudella taso ei ole ollut ihan yhtä korkea kuin edellisillä kausilla varsinkaan omalla alueella. Muut olivat sitten aika lailla neutraaleja odotusarvoihin nähden. Engelland ei ollut enää niin heikko kuin parissa edeltävässä pelissä ja Hague pelasi näkymättömän virheettömän pelin. Kakkosketju ei ollut ihan yhtä hyvä kuin ykkönen, vaikka toki sekin loi paikkoja. Toisessa erässä Stone loi riistollaan 2v1-hyökkäyksen, mutta Stastny aikaili laukauksensa kanssa sen verran, että Nilsson ehti liukumaan poikittain torjuntaan. Pacioretty puolestaan tosiaan osui ainakin kahdesti maalirautoihin tulisilla rannelaukauksillaan. Alaketjuista ei ole mitään ihmeempää sanottavaa. Carrier oli vaihteeksi nelosketjun paras yksilö ja kolmosketjussa puolestaan Pirri pelasi kauden parhaan pelinsä, vaikkei taso vieläkään päätä huimannut, mutta ainakaan hän ei menettänyt kiekkoja enää jatkuvasti, vaan pystyi pysymään limpussa hyökkäysalueellakin toisinaan. Eakin oli puolustussuuntaan luotettava, mutta anti ylöspäin on ollut todella vaisua alkukaudesta. Neljän pelin jälkeen hänellä on kasassa vain viisi laukausta kohti maalia.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Onkohan Vegaksella joku joukkueen piristeohjelma kun tuntuu vähän kasaantuvan nämä tapaukset.

Kyllähän monenlaisia piristeitä käytetään ihan yleisesti kaikissa joukkueissa. En tuomitse, ammattiurheilusta kuitenkin kysymys. Mielenkiintoista kyllä ja lienee sattumaa, että viimeisimmät käryt ovat sattuneet tulemaan Vegasiin.

Sikälikään Zykovin käry ei haittaa, sillä kyseessä on tälle tasolla marginaalipelaaja. Hänet pystytään korvaamaan kokoonpanossa helposti.

Meikäläinen on joutunut tyytymään olosuhteiden pakosta alkukaudella jälkikoosteisiin ja raportteihin. On uusi, aika vaativa, työ, eikä ole vielä pystynyt yhdistämään yöheräilyä muihin kuvioihin. Jatkossa tilanne toivottavasti helpottaa.

Aavistuksen vuoristorataa ovat tainneet alkukauden peliesitykset olla, mutta pääosin ihan ok ja luottoa löytyy. Tilastojen valossa ainakin erikoistilannepelaaminen on ollut hyvää. Alivoima varsinkin. Ykköskenttä on toiminut ilmeisesti taas todella mainiosti tasakentin, muttei ylivoimalla. Siitä huolimatta ylivoimaprosenttikin on hyvä, kiitos erinomaisesti toimineen toisen ylivoimakoostumuksen.

Erinomaista, että sekä Glass että Hague ovat päässeet pelaamaan alusta saakka kunnon minuuteilla. He ovat kuitenkin ne organisaation suurimmat lupaukset tällä hetkellä. Toivottavasti nuorukaisten peli luistaa myös jatkossa ja kumpikin pysyy ylhäällä koko kauden ilman farmikomennuksia.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Erinomaista, että sekä Glass että Hague ovat päässeet pelaamaan alusta saakka kunnon minuuteilla. He ovat kuitenkin ne organisaation suurimmat lupaukset tällä hetkellä. Toivottavasti nuorukaisten peli luistaa myös jatkossa ja kumpikin pysyy ylhäällä koko kauden ilman farmikomennuksia.
Haguen kohdalla ei välttämättä voi puhua kunnon minuuteista, kun jääaikaa on tullut ottelua kohden keskimäärin 14:28, joka on puolustajista selkeästi vähiten ja yöllä debyyttinsä tehnyt Bischoffkin pelasi debyytissään 16:06. Ja kun Bischoff pelasi vielä täysin virheettömästi, Haguen peliaika voi olla jatkossa kortilla ja ihan syystäkin, koska Bischoff näytti minusta paremmalta kuin Hague vielä kertaakaan.

9/82 Pittsburgh vs. Vegas

Fleury jatkoi maalissa, mutta puolustuksessa Bischoff pääsi tekemään vihdoin ja viimein NHL-debyyttinsä istuttuaan niin monta peliä katsomossa viime ja tällä kaudella, joten jo oli aikakin. Seuraavaksi korkeintaan viisi ranskalaista viivaa per erä.

- Golden Knights laukoi avauserässä vain viidesti kohti maalia, joista kaksi lähti siniviivalta Bischoffin lavasta. Kuten todettua, hän pelasi yhtä eleettömän yksinkertaisesti kuin harjoitusotteluissa ja osasi liikuttaa kiekkoa ajoissa lavasta lapaan eikä yrittänyt mitään ylimääräisiä kevätjuhlaliikkeitä. Engellandkin näytti vieressä taas vähän paremmalta kuin edellisissä otteluissa, kun Hague vaihtui Bischoffiin. Syynä Vegasin vähäiseen laukausmäärään oli se, että Pens tukki keskialueen siten, että tila jäi vain laidoille ja Vegasin ainoa avausmalli oli pelata kiekko laitaa pitkin ylöspäin siniviivan kulmaan, josta laituri ohjasi kiekon päätyyn, mutta Pensin puolustajat ehtivät aina ensimmäisinä päätykiekkoihin ja pääsivät kiekottelemaan pois karvauksen alta. Vegas kyllä yritti karvata ylhäältä kolmellakin miehellä, mutta oli yksinkertaisesti vain koko ajan myöhässä
- Vieraiden paras maalipaikka tuli Paciorettylle, kun Stone tarjoili päädystä syötön slottiin, mutta Pacioretty laukoi Jarryn rintapanssariin. Toisessa päässä Fleury venyi kerran alivoimalla uskomattomaan patjatorjuntaan poikittaissyötössä kuten niin monesti jo alkukaudella. Toinen hyvä tontti tuli Letangille, kun Crosby laittoi rystyltä syötön painottomalle puolelle, Pacioretty hukkasi miehensä ja Letang kilautti ranteella ylärimaan

- Toisessa erässä peli tasoittui siten, että Vegaskin sai aikaan kymmenen laukausta kohti maalia, koska toisen yhtä hyvän erän pelaaminen puolustussuuntaan olisi ollut liikaa vaadittu isänniltäkin. Ainoa maali nähtiin ylivoimalla, kun ensin Karlssonin viisikko kävi kuluttamassa minuutin kellosta pois saamatta taaskaan mitään aikaan. Sitten kehiin tuli Stonen viisikko. Theodore jätti keskialueella kiekon Glassille, joka dumppasi sen ränniin siniviivalta. Stone oli rännissä vastassa vasemmalla puolella hyökkäysaluetta. Hän tökkäsi kiekon eteenpäin Paciorettylle, joka ilmeisesti hipaisi kiekkoon ja se ajautui omalle paikallensa ehtineelle Glassille, joka nappasi irtokiekon maalin kulmalla ja jakoi sen poikittain Stastnylle, joka sai putata täysin tyhjiin takakulmalta. Yksinkertainen alueelletulo, jonka jälkeen irtokiekko jäi vieraille miesylivoiman ansiosta ja sitten Glass käytti havainnointikykyään jakaakseen kiekon kaverille tyhjään maaliin.
- Isäntien paras maalipaikka tuli Kahunille, joka karkasi Merrill-Holden parin selustaan keskialueen aloituksesta, mutta hänen laukauksensa vasemmasta laidasta puolittaisesta läpiajosta meni hiuksenhienosti oikealta ohi
- Vegasilla oli maalinsa lisäksi muitakin huippupaikkoja. Glass itse oli tehdä maalin tasaviisikoin, kun Eakin löysi hänet vapaana maalin edestä, mutta nopea kääntölaukaus meni Jarryn kilven kautta tolppaan. Erän puolivälissä puolestaan Stonen viisikko sai aloittaa toisen ylivoiman ja pystyikin pitämään paineen alueella koko kaksiminuuttisen ajan. Laukauksia sateli varmaankin kahdeksan kappaletta ainakin, mutta tulosta ei vain tullut. Pacioretty kilautti tutusti kertaalleen rautoihin ja loput vedot joko Jarry poimi tai blokattiin, mutta tuo ylivoima oli melkoinen näytös taas Stonen viisikolta, vaikka palkintoa ei tullut
- Erän lopussa Pensillä oli pari puolittaista paikkaa, kun se pääsi pitkien hyökkäysten päätteeksi luomaan paikkoja siten, että aina joku pelaaja nousi esiin maalin takaa ja käänsi puolittaisella vanhanaikaisella kiekon maalinedusruuhkaan, mutta Fleury selvitti nuo tilanteet puolustajien kanssa lopulta

- Päätöserässä Pens oli jälleen avauserän tavoin melko vahvasti pelin päällä ja vyöryi vieraiden alueelle kerta toisensa jälkeen, vaikka laukaukset kohti maalia olivat lopulta vain 9-8 isännille tässä erässä, mutta osa vedoista toki meni ohitse, blokit olivat 1-9 ja Pensillä oli varmasti enemmän hyökkäysalueaikaa. Joka tapauksessa seitsemännellä minuutilla Aston-Reese laukoi b-pisteiden välistä tolppaan.
- Sen jälkeen Vegas otti pari perättäistä jäähyä. Ensimmäisellä alivoimalla Fleury ryösti Riikolan, joka latasi oikeasta siivestä one-timerin sivuttaissuunnassa liukuneen Fleuryn olkapäähän. Toisella alivoimalla puolestaan McNabb-Engelland-Fleury kolmikko oli maalin edessä jo kokonaisuudessan jään pinnassa maalinedusruuhkassa ja Stonekin ilman mailaa, mutta jotenkin Pensin ykkösviisikko ei saanut kiekkoa runnottua maaliin
- Vielä kolme minuuttia ennen loppuakin Vegas otti jäähyn Merrillin toimesta, mutta senkin vieraat kestivät ja Engellandin blokin jälkeen Karlsson laukoi punaviivalta kiekon tyhjiin. Viimeisellä minuutilla Jarry otettiin uudestaan maalista pois, mutta Letang menetti keskialueella heti kiekon Stonelle, joka viimeisteli loppuluvut 0-3:een tyhjiin.
- Pens oli todella hyvä ja kurinalainen puolustussuuntaan varsinkin ensimmäisessä ja viimeisessä erässä, mutta Vegas voitti, koska a) Fleury ja b) erikoistilanteet. Vaikka laukaukset kohti maalia olivat lopulta vain 29-24, yhteensä laukaisuyrityksiä isännillä oli reippaasti päälle 50 ainakin ja Vegasilla ehkä noin 30.
- Voitto oli Golden Knightsin historian sadas runkosarjassa!

Arvosanataulukko
++ Fleury
+ Bischoff, Engelland, Glass, Stastny, Karlsson, Stone, Eakin
+/- McNabb, Theodore, Holden, Merrill, Pirri, Nosek, Carrier, Reaves, Smith, Marchessault, Pacioretty
-
--

Fleurylle kaksi plussaa nollapelistä ja muutamasta haamutorjunnasta alivoimalla. Puolustajista Engelland pelasi yhden kauden ehjimmistä illoistaan ja blokkasi neljä vetoa kaikkinensa. Tasaviisikoin hän näytti tosiaan paremmalta Bischoffin kuin Haguen parina melkeinpä kertaakaan. Jääaikaa tuli alivoimienkin ansiosta peräti 22 minuuttia. Bischoff pelasi debyytissään noin 16 minuuttia ja kirjasi jo avauserässä kaksi laukausta kohti maalia, kun Hague on laukonut seitsemässä pelissä yhteensä vain kuudesti. Blokkeja kertyi kolme, taklauksia kaksi ja tehotilastoonkin lukema +1 NHL-debyytissä. Enempää ei olisi voinut vaatia, koska juuri yhtään virhettä Bischoff ei tainnut tehdä. Pidin näkemästäni erittäin paljon. Hyökkääjistä plussan ansaitsevat neljä yksilöä. Glass syötöstään sekä siitä, että hän oli taas näytönhaluinen tasaviisikoin. Ylempänä mainittujen hetkien lisäksi hän antoi päätöserässä yhden näyttävän lätyn keskialueella siniviivan päälle Pirrille, joka pääsi laukomaan ilman maskia, mutta raskailla jaloilla laukaus meni päin Jarrya. Stastny jatkoi hyvää viime aikaista virettään maalilla. Stone oli myös hyvä kakkosketjussa ja olisi voinut tehdä enemmänkin kuin vain yhden tehopisteen. Ykkösketjusta esiin nousi Karlsson maalillaan ja alivoimatyöskentelyllään. Smith oli toki myös hyvä tutusti alivoimalla, mutta tasaviisikoin hän ei ollut ihan yhtä näkyvä kuin Wiljami tällä kertaa. Alaketjuista Eakin pelasi kauden parhaan pelinsä hyökkäyssuuntaan ja näytti jo hieman löytävän jotain kemiaa Glassin kanssa. Alivoimalla hän oli tietysti myös tärkeä palanen. Ei kiekollinen pelaaminen toki nyt ollut vielä mitään älyttömän hohdokasta viime kauteen nähden, mutta askel eteenpäin kuitenkin. Silti tehopisteitä on yhä nolla toistaiseksi.

Muut ovat sitten neutraalissa kategoriassa. Puolustuksessa ei ollut epäonnistujia, vaikka McNabb ottikin taas avauserässä laiskan jäähyn ja ei sen takia päässyt plussalle arvosanoissa. Alaketjuista Glass ja Eakin olivat onnistujia, muut olivat omalla tasollaan. Kärkiketjuista puolestaan Smith ja Marchessault puursivat hyvin kahteen suuntaan, mutta eivät tehneet mitään mainittavia tekoja. Pacioretty olisi saanut plussan, jos hän olisi edes sen yhden maalin tehnyt paikoistaan. Häntä on nyt taas alkanut vaivaamaan sama kuin viime kaudella runkosarjassa eli maaliraudat kilisevät melkein joka pelissä, mutta silti kasassa on vasta kaksi osumaa. Kahdeksan syöttöpistettä toki paikkaavat kivasti, mutta maalintekijäksi hänet on hankittu. Loppuun pari GIF-näytettä voitokkaasta pelistä, jonka ansiosta Golden Knightsin saldo on nyt 6-3-0.











 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Katsoin illalla puolitoista erää Wolvesin peliä, kun se alkoi jo Suomen aikaa 23.00. Organisaation ehkä paras maalivahtilupaus Ferguson teki debyyttinsä miesten peleissä ja se oli lopulta voittoisa, kun Wolves kaatoi Milwaukeen rankkarikilpailussa maalein 3-2. Avauserän jälkeen peli oli tosin 0-2, kun ensin Schneider ohjasi Carrierin viivalaukauksen ohi Fergusonin ja kymmenen minuuttia myöhemmin erän loppupuolella Davies pamautti vastakiekkoon hurjan lyöntilaukauksen maalinedusruuhkan läpi yläkulmaan. Kummallekaan maalille Ferguson ei voinut kyllä mitään. Toisessa erässä Brown teki kaksi maalia, joilla Wolves tuli tasoihin. Ensimmäisessä maalissa Duke jätti kiekon vasemmassa laidassa Pachalille, joka heitti sen rystyllä maalille. Grosenick pudotti kiekon eteensä ja Brown suti sen juuri ja juuri maaliviivan ylitse. Toinen osuma syntyi puolestaan siirretyn rangaistuksen aikana. Kiekko kierrätettiin viivan kautta vasempaan laitaan, josta Kolesar antoi poikittaissyötön Elvenesille. Tämä jatkoi kiekon yhdellä kosketuksella takaisin vasemmalle puolelle, mutta vain kohti takatolppaa, jossa päivysti Brown vapaana puttaamaan kiekon tyhjiin. Rankkareissa Quinneyn ja Brownin onnistumiset takasivat voiton, kun Carr ja Schneider epäonnistuivat vierailta. Quinney onnistui jo toistamiseen tällä kaudella mikkokoivusmaisella eleettömällä rystynostolla oikeaan yläkulmaan ja Brown puolestaan laukoi längistä kiekon maaliin.

Elvenes on kuuden pelin jälkeen tehnyt tehot 3+6=9, joiden ansiosta hän on sarjan pistepörssissä peräti toisena. Viime kaudella hän teki SHL:ssä vain kolme maalia, mutta nyt sitä saavutusta hän on jo sivunnut. Toiseksi paras pistemies on Quinney tehoilla 2+2. Joukkueena Wolves ei ole onnistunut alkukaudesta, sillä kuudesta pelistä kasassa on vasta viisi pistettä, jonka vuoksi sijoitus keskisessä divisioonassa on kuudes kahdeksan joukkueen seassa. Maaliero on -6 (14-20). Eilistä peliä hieman nähneenä heikko alkukausi ei kyllä yllätä, koska sen verran sekavaa suorittaminen oli. Avauserässä lähinnä McGinn-Quinney-Elvenes kolmikko sai jotakin aikaan hyökkäysalueella. Muutoin kemiat olivat melko paljon hakusessa, jonka vuoksi peli oli hirveän rikkonaista, kun vuorollaan joku livahti paitsioon tai ajoitukset olivat pielessä aiheuttaen pitkän kiekon. Ketjukoostumuksista on muutoin paha sanoa mitään, koska tihrustin peliä vain kännykän näytöltä enkä jaksanut ottaa ylös ketjuja tai puolustajapareja sen tarkemmin, mutta yksilöistä Brown näytti jo ennen maalejaankin ihan hyvältä ja samoin Duke, joka loi kertaalleen itselleen vetopaikan b-pisteiden välistä, mutta laukaus meni hieman vasemmalta ohi. Puolustajista Schuldt ja Coghlan laukoivat kumpikin ainakin kertaalleen hyvin painavat lyöntilaukaukset siniviivasta kohti maalia tuloksetta siinä ajassa, kun katsoin peliä ennen nukahtamista. Megna vaikutti puolestaan hyvältä korvaajalta viime kaudella Wolvesissa pelanneelle Reinhartille.

Jos Elvenes on aloittanut kauden hyvin, vastaavasti esimerkiksi Leschyshyn on edelleen kiikareilla kuuden pelin jälkeen. Eilen ainakin toinen nollakerholainen Loewen taisi olla samassa ketjussa. Cotterilla on myös pistetili yhä avaamatta, vaikka hän näytti melko hyvältä Golden Knightsin harjoituspeleissä. Rondbjerg on näemmä pelannut vasta yhden ottelun, joten hänellä on kaiketi ollut jotain vammaa eikä hän eilenkään ollut kokoonpanossa. Puolustajista Schuldt on myös nollakerhossa viiden pelin jälkeen, mutta toisaalta Coghlankin on kerännyt vasta kaksi syöttöpistettä kuten myös Pachal.

Mitä tulee vielä nuorukaisiin, The Athleticissa oli viime viikolla artikkeli viime kesän ykköskierroksen varaukseen Peyton Krebsiin liittyen. Kuten tiedämme, hän kuntouttaa akillesjännettään Vegasissa, mutta minulle uutena tietona oli se, että hän asuu Mark Stonen ja tämän tyttöystävän luona siksi, ettei Krebsin tarvitse kärvistellä itse hotellissa ja syödä aina ulkona, vaan hän pääsee paremmin kiinni luonnollisempaan arkeen. Stone itse asui aikoinaan hotellissa pari kuukautta eikä halua muiden kokevan vastaavaa ja majoitti siksi viime vuonnakin Brady Tkachukin. Stonen majoituspalvelut sisältävät kyydit harjoitushallille ja takaisin, kotiruokaa ja mahdollisuuden lainata satunnaisesti autoa. Krebsin kohdalla mukavaa on myös se, ettei hänen tarvitse kuntouttaa itseään yksinään, vaan samaan aikaan salilla ovat välillä olleet myös Vegasin pelaajat, joilta hän on saanut tietysti henkistä tukea ja kannustusta kuntoutuksessa.

Toinen ykköskierroksen varaus eli Glass puolestaan pääsi ennen kauden alkua tacobileisiin Paciorettyn asuntoon tutustumaan paremmin tähän ja hänen perheeseensä. Muut kutsuvieraat olivat Stone, Stastny ja Krebs. Glass itse totesi, että Paciorettyn ele oli uskomaton ja teki ilman muuta hänen olonsa entistä mukavammaksi kokeneempien pelaajien seurassa, joten varmasti Paciorettynkin huolenpito on puolestaan edesauttanut Glassin vahvaa alkua Vegasin edustusmiehistössä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
10/82 Flyers vs. Golden Knights

Dansk pelasi NHL-ottelun melkein kahden vuoden tauon jälkeen, mutta kenttäpelaajisto säilyi samana.

- Golden Knightsin alku otteluun oli uninen ja hidas eikä joukkue päässyt oikein millään keskialueen ylitse mylläämään syvyyteen. Lisäksi Bischoff ja Reaves ottivat jäähyt poikittaisista mailoista avauskympillä (Reavesin jäähy 60 metriä omasta maalista). Jäähyistä ensimmäinen kostautui, kun Lindblomin syöttöyritys ohjautui Merrillin lavasta suoraan Konecnylle, joka laukoi nopeasti oikeasta laidasta kiekon etukulmasta sisään ohi osittain maskissa olleen Danskin. Tuota maalia en häneen piikkiinsä siksi laittaisi, vaan Vegasilla oli tilanteessa hieman epäonnea, kun se päästi kauden ensimmäisen alivoimamaalin vieraissa 15 onnistuneen tapon jälkeen
- Laukaukset olivat avauserässä 15-7. Dansk oli muutoin erinomainen ja torjui siis 14 kertaa. Vegas petrasi tekemistään toisella puoliskolla erässä ja loi kolme maalipaikkaa ainakin. Heti Reavesin jäähyn jälkeen Glass pelasi vasenta laitaa pitkin eteenpäin Paciorettylle, joka jakoi poikittain Marchessaultille, mutta tämän laukaus oikeasta laidasta kilpistyi Elliotiin. Smith puolestaan kilautti kerran tolppaan oikeasta laidasta ja oli toisen kerran päästä läpi, mutta ei jaksanut polkea tarpeeksi raskaan vaihdon päätteeksi. Erän lopussa puolestaan nelosketjun rintamahyökkäys päättyi Nosekin laukaukseen vasemmasta laidasta takapatjaan. Carrier oli reboundissa, mutta löi mailansa rikki tolppaan sen sijaan, että hän olisi osunut kiekkoon. Flyersilla oli myös omat puolittaiset maalipaikkansa toisella puolikkaalla, mutta Dansk ohjasi vedot hyvin kulmiin tai katsomoon

- Jo avauserän lopussa Gallant sekoitti hieman ketjuja ja niillä jatkettiin myös toinen ja kolmas erä. Ykkösketju oli muodossa Pacioretty-Karlsson-Smith, kakkonen Marchessault-Stastny-Glass ja kolmonen Pirri-Eakin-Stone. Ensimmäiset kuusi minuuttia toisesta erästä vierailla olikin kiekkokontrolli pääosin ja se sai vyöryttyä Flyersin alueelle jokaisen ketjun voimin. Paras maalipaikka oli Smithillä maalin kulmalla, mutta Elliott nollasi hänet
- Pirteä alku erään kuihtui siihen, kun Vegas päästi kaksi maalia 44 sekunnissa. Ensimmäisen saa ottaa nimiinsä Dansk, joka liikkui tolpalta toiselle niin hitaasti, että Hayes ehti uittamaan vanhanaikaisen maaliin. Toisessa osumassa puolestaan Provorovin viivalaukaus muutti suuntaa Eakinin mailasta painuen riman alle, mutta ilmeisesti myös maalin edessä seissyt Raffl vielä hipaisi kiekkoa vartalollaan
- Lisää kylmää vettä niskaan tuli 14. minuutilla, kun Flyers teki taas kaksi maalia alle minuutissa. Ensin ylivoimalla Couturierin poikittaissyöttö meni Nosekin ja Merrillin välistä Niskaselle, joka paukutti one-timerin maaliin. Seuraavassa vaihdossa uusittu Stastnyn ketju otti miinukset nimiinsä kenttätasapainon pettäessä, kun Holden oli liian ylhäällä pinchaamassa ja Merrill joutui puolustamaan 2v1-tilannetta, joka päättyi siihen, että Lindblom siirsi yhden kosketuksen jatkolla kiekon ohi Danskin Rafflin syötöstä. Maali oli isäntien erän neljäs kymmenennellä laukauksella
- Vegasillakin oli toki omat hetkensä vielä 0-3 tilanteessa, kun se sai erän puolivälissä ylivoiman ja Stastny pääsi laukomaan täysin vapaasti b-pisteiden välistä, mutta veto kilpistyi Elliotiin. Ennen 0-4 maalia puolestaan Smithillä oli paikka kaventaa alivoimalla, mutta hän ei onnistunut siinä ja pian sitten Niskasen osuikin
- Toisen erän laukaukset olivat kaikesta huolimatta Vegasin eduksi 13-18. Tasaviisikoin maalipaikat menivät melko tasan kahdessa erässä, mutta eroavaisuudet tehokkuuden lisäksi maalivahti- ja erikoistilannepelaamisessa käänsivät vaakakupin turhan isosti isäntien eduksi

- Päätöserä oli sitten enemmän tai vähemmän pelailua. Vegas kavensi kahden miehen ylivoimalla, kun viiden hyökkääjän viisikko osui. Karlsson pudotti oikealta maalin kulmalta alaspäin Stonelle, joka vaihtoi puolta Marchessaultille ja tämä puttasi käytännössä tyhjiin. Reilut kuusi minuuttia ennen loppua puolestaan Holden vapautti Smithin läpiajoon ja tämä ohitti vihdoin Elliotin monen tuhlatun paikan jälkeen laukomalla suoraan luistelusta alakulmaan. Flyers teki kuitenkin illan viimeisen maalin parin minuutin päästä, kun Stewartin siirtokiekko Vegasin puolustussiniviivalle ei tarttunut Holdenin lapaan, vaan hän päästi kiekon lävitseen ja selustaan liikkunut Raffl uitti rystyltä kiekon ohi Danskin, jonka torjuntayritys oli todella kömpelö eikä Bischoffkaan ehtinyt paikata enää Holdenin kiekonkäsittelyvirhettä
- Laukaukset olivat erässä 9-10 ja kuten todettua, mitään todellista intensiteettiä ei enää nähty, kun ottelu oli ohi kahden erän jälkeen
- Vegas otti tässäkin pelissä viisi rangaistusta, joista Flyers kuritti kahdesti. Päätöserässä näkyi grafiikka, jonka mukaan Vegas on ottanut eniten jäähyminuutteja iltaa kohden toistaiseksi sarjassa. Lukema taisi olla hieman päälle 12. Hyvin toiminut alivoima Fleury lukkonaan on pelastanut toistaiseksi paljon, mutta jatkossa soisi jäähykurin parantuvan, koska nykyinen tilanne jatkuessaan on kestämätön

Arvosanataulukko
++
+ Smith, Karlsson, Marchessault, Nosek, Carrier
+/- McNabb, Theodore, Engelland, Bischoff, Stastny, Pacioretty, Stone, Glass, Eakin, Pirri, Reaves
- Dansk, Holden, Merrill
--

Danskille 31 torjuntaa, mutta kuusi meni omiin, joten tyytyväinen ei voi olla. Kriittisellä hetkellä päästetty 2-0 osuma koitui kohtaloksi, kun kesken Vegasin hallinnan vastustaja sai lahjan liian helposti. Avauserässä Dansk näytti vielä hyvältä, mutta mitä pidemmälle peli meni, sitä enemmän hän alkoi torjumaan suoraan eteensä ja sivuttaisliikkuminen muuttui hitaammaksi jostain syystä. Aiemmat kolme loppuun pelaamaansa starttia Dansk oli voittanut NHL:ssä, mutta nyt tuli ensimmäinen tappio tilille. Puolustuksessa Holden-Merrill kaksikko keräsi teholukeman -2 ja oli heikoin pari kummankin tehtyä yksinkertaisesti virheitä, joita ei saisi tehdä.

Onnistujia oli vaikea keksiä, mutta alkuperäisen ykkösketjun laiturit pääsivät eniten laukomaan, sillä Smith kirjasi viisi vetoa, joista melkein kaikki olivat vieläpä ainakin kohtalaisia maalipaikkoja ja Marchessault puolestaan laukoi peräti seitsemän kertaa saaden lopulta palkinnon ylivoimalla, mutta tasaviisikoin vedot menevät edelleen liian keskelle. Karlsson oli senttereistä ehdottomasti paras puolestaan kokonaisvaltaisesti ehjällä suorituksella reilun 19 minuutin peliajalla. Nelosketju selvisi iltapuhteestaan myös ilman miinuksia ja siitä vitjasta Nosekin ja Carrierin pelaaminen laitojen lähellä vakuutti. He loivat myös kiekollisina ajoittain jotakin, josta parhaana osoituksena oli se avauserän lopun tilanne, jossa Carrier rikkoi mailansakin epäonnisesti, mutta molemmat kirjasivat kuitenkin kolme laukausta kohti maalia eikä tuo ketju vuotanut missään kohti alaspäin pelatessa.

McNabb pelasi vaihteeksi hyvän matsin eli ei loistanut, muttei tehnyt mitään virheitäkään saatika ottanut laiskoja jäähyjä. Toki yhden jäähyn hän otti, mutta se tuli kulmassa, kun hän niittasi Konecnyn selästä laitaan. Ehkä sekin olisi toki voinut jäädä ottamatta, mutta noita nyt sattuu välillä. Theodore pelasi puolustajista kolme minuuttia enemmän kuin kukaan muu eli yli 22 minuuttia ja selvisi kuormastaan ilman ongelmia tällä kertaa. Avaussyötöt keskialueelle olivat tarkkoja. Engelland-Bischoff kaksikosta Engelland selvisi ilman miinuksia ja sai toimitettua jopa kolme ohjurikiekkoa maalille pelin aikana. Bischoff jäi maalin verran miinukselle toisessa NHL-pelissään, mutta se ei ollut hänen syynsä. Aivan yhtä eleettömän hyvä hän ei ollut kuin Pensiä vastaan, mutta ei nyt pettänytkään. Hyökkääjistä ei ole muuta lisäkommentoitavaa kuin se, että jos Stonekin pelasi yli seitsemän minuuttia Eakinin ja Pirrin kanssa eikä ketju saanut sinä aikana laukaustakaan kohti maalia, se on huolestuttava merkki Eakinin ja Pirrin tasosta, jos siis edes Stone ei saa heistä esiin mitään parempaa kuin on toistaiseksi tällä kaudella nähty. Koko kolmikolle kirjattiin teholukemaksi -2. Kuuden pelin jälkeen Eakin on edelleen kiikareilla ja Pirrilläkin on vasta yksi syöttöpiste seitsemässä ottelussa. Oi Alex Tuch, tule takaisin pian.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Reilut kuusi minuuttia ennen loppua puolestaan Holden vapautti Smithin läpiajoon ja tämä ohitti vihdoin Elliotin monen tuhlatun paikan jälkeen laukomalla suoraan luistelusta alakulmaan.
Noin minäkin sen ensin näin highlightseista, mutta sitten selostaja totesi Smithin laittaneen maalivahdin jalkojen välistä ja hidastusta katsoessani noin siinä mielestäni kävikin.

Ei taida olla syytä odottaa ihmeitä Tuchilta hänen palatessaan. Enemmänkin tämä joukkue kaipaa mielestäni Schmidtiä. Mitkäs ne olivatkaan voittoprosentit Schmidtin pelatessa verrattuna hänen ollessa poissa? Vuoristorata jatkuu...
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Noin minäkin sen ensin näin highlightseista, mutta sitten selostaja totesi Smithin laittaneen maalivahdin jalkojen välistä ja hidastusta katsoessani noin siinä mielestäni kävikin.

Ei taida olla syytä odottaa ihmeitä Tuchilta hänen palatessaan. Enemmänkin tämä joukkue kaipaa mielestäni Schmidtiä. Mitkäs ne olivatkaan voittoprosentit Schmidtin pelatessa verrattuna hänen ollessa poissa? Vuoristorata jatkuu...
Ooraid, en jaksanut itse katsoa enää uusintaa tuosta Smithin osumasta.

Päivitetyt tilastot Schmidtista:

Golden Knights Nate Schmidtin kanssa:
83-41-15
Golden Knights ilman Nate Schmidtia:
15-19-1

Whitecloud on siirretty IR-listalta AHL:ään eli olisiko hän nyt sitten jo kuitenkin pelikunnossa, vaikka hänen piti olla vielä pari viikkoa sivussa? Wolves pelaa seuraavan kerran huomenna kello 19 Suomen aikaa ja tuon pelin ajattelin katsoa, jos vain löydän streamin, koska parempaa alkamisaikaa ei voi olla tarjolla. Kunhan Whitecloud saa pari peliä alle AHL:ssä, veikkaan hänen saavan kutsun ylös kokeilemaan onneaan NHL:ssä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
11/82 Chicago vs. Vegas

Fleury palasi maaliin, mutta muutoin kokoonpano oli yhä sama kuin kahdessa aiemmassa ottelussa. Hague ja Roy jatkoivat katsomossa. Seuraavaksi huomioita ottelusta:

- Peli oli Vegasille jo kauden yhdestoista ja yhdeksäs viimeisen 14 päivän sisällä. Tuntui siltä, että se hieman jo näkyi otteissa, koska vasta viimeisessä erässä pelaaminen näytti jo mukiinmenevältä
- Ottelu aloitettiin samoilla ketjuilla, joilla Flyers-peli päätettiin, mutta Pacioretty-Karlsson-Smith, Marchessault-Stastny-Glass ja Pirri-Eakin-Stone ketjut eivät toimineet oikeastaan ollenkaan avauserässä, joten jo toisessa erässä kärkiketjut palautettiin ennalleen, mutta samalla kolmosketju muutettiin muotoon Carrier-Eakin-Glass, jolloin puolestaan Pirri pudotettiin nelosketjun laitaan
- Avauserässä laukaukset olivat isännille 12-8, kun Vegas hieman paransi hyökkäyspelaamistaan erän edetessä, mutta alussa vedot maalia kohti olivat jopa 8-1. Golden Knights otti kaksi jäähyä, mutta tappoi molemmat. Ensimmäisen otti taas kerran McNabb ja toisen puolestaan Bischoff. Välissä Vegaskin sai pelata ylivoimaa, jonka aikana Karlssonin viisikko pelasi ehkä kauden parhaan ylivoimansa pitäen kiekon hyökkäysalueella puolitoista minuuttia, mutta Marchessaultin laukaukset oikeasta laidasta kilpistyivät joko blokkiin tai Lehneriin eli tarkkuus uupui yhä, mutta ainakin nyt tuonkin viisikon ylivoimassa kiekonkäsittely oli sulavaa ja laukauksia sateli. Tasaviisikoinkin Joonatanille oli yksi maalipaikka hänen riistettyään itse kiekon vastustajan alueella, mutta laukaus kahdesta metristä meni patjoihin
- Fleury nollasi avauserässä kertaalleen Kanen oikeasta siivestä upealla patjatorjunnalla, mutta ei voinut mitään erän ainoalle maalille, joka syntyi 16. minuutilla, kun Määttä kiersi maalin ja syötti sitten laidasta vasemmalle takatolpalle Dachille, jonka säärestä kiekko kimposi tyhjään maaliin, kun Bischoff oli jättänyt tämän vapaaksi, mutta yhtä lailla Määtälle jäi liikaa aikaa syöttää, kun Pacioretty ei paineistanut tätä ajoissa

- Toinen erä oli maaliton, mutta laukausjakauma oli lähes identtinen avauserään verrattuna eli 12-9. Molemmat maalivahdit olivat erinomaisia. Lehner nollasi Smithin puolittaisen läpiajon rystylaukauksen sekä Carrierin avopaikan tämän murtauduttua härskisti oikeasta laidasta keskemmäs kahden pelaajan välistä. Fleury puolestaan torjui muun muassa alivoimalla rintakehällään DeBrincatin one-timerin painottomalta puolelta Toewsin kääntösyötöstä rystyltä sekä otti pari muutakin voittavaa venytystä
- Toisessakin erässä Vegas otti kaksi jäähyä, joista ensimmäisen otti tutusti McNabb pysäytettyään polvellaan Kanen hyökkäykseenlähdön. Jäähy oli hänelle jo kauden yhdestoista kaksiminuuttinen 11. ottelussa. Toisen jäähyn sai puolestaan Engelland estettyään päädyssä DeBrincatia kovaotteisesti

- Päätöserän alussa Vegas sai jauhaa vajaat kolme minuuttia ylivoimaa, kun Toews sai toisen erän lopussa 2+2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Paras paikka ylivoimalla tuli Stonelle, kun keskialueen ylityksen jälkeen Glass käänsi kolmen Blackhawks-pelaajan keskeltä kiekon Markulle oikealla b-pisteelle. Tämä otti pari askelta eteenpäin ja laukoi patjaan. Stone pääsi kiinni vielä omaan reboundiinsa, mutta ei saanut nostettua kiekkoa Lehnerin patjan yli
- Laukaukset olivat päätöserässä 8-15. Tuon ylivoiman jälkeen oli hieman seesteisempi vaihe, kunnes sitten päätöskymmenminuuttisella Golden Knights pelasi ottelun parhaan pätkänsä pelillisesti ja onnistui löytämään sopivan rytmin pelaamiseensa vyöryen tasaisesti isäntien alueelle, mutta toisaalta Blackhawks puolusti omalla alueellaan keskustan niin hyvin, että laadukkaille maalipaikoille oli silti vaikeaa päästä, kun Blackhawks blokkasi seitsemän laukausta erässä ja Vegas vain kaksi
- Kyseessä oli joukkueiden historian seitsemäs kohtaaminen ja lopulta Chicago pääsi jo minuutin päähän ensimmäistä voittoaan, kunnes ilman maalivahtia Holden tasoitti ottelun painottoman puolen one-timerilla Stonen löydettyä hänet poikittaissyötöllä kulmasta sen jälkeen, kun Stastny oli voittanut kaksinkamppailun päädyssä

- Jatkoajalla Golden Knights sai jauhaa ylivoimaa viimeiset puolitoista minuuttia, kun Theodorea koukittiin siniviivan päällä. Stone-Karlsson-Pacioretty-Marchessault nelikko pelasi koko ylivoiman, mutta he liikuttivat kiekkoa melko mielikuvituksettomasti. Yhden kerran Pacioretty pääsi lataamaan one-timerinsa sen jälkeen, kun Karlsson pelasi syvyydestä viivaan ja Marchessault levitti nopeasti, mutta Lehner venyi eteen sivuttaisliikkeessä fleurymaisesti, joten peli eteni lopulta pilkuille asti
- Rankkarikisassa ensin Toews sijoitti viileästi oikeaan yläkulmaan, kun puolestaan Pirri leipoi liikaa ja Lehner tökkäsi tältä kiekon irti lavasta. Toisessa parissa Kanen hidastelut eivät tehonneet Fleuryyn ja puolestaan Marchessault sijoitti kiekon yhtä viileästi kuin Toews yläriman alle napakalla rannelaukauksella. Kolmannessa parissa DeBrincatin rysty-yritys kilpistyi Fleuryn patjaan, mutta Theodore teki patenttiratkaisunsa ja nosti kiekon rystyltä pienen valeharhautuksen jälkeen oikeaan yläkulmaan, joten Vegas voitti pelin maalein 1-2 ja pysyi täten yhä voittamattomana vastuksena Chicagolle
- Theodoren saldo rankkareissa on nyt uralla 5/7, joten hänestä on tullut melkoinen spesialisti, vaikka otanta on pieni. Myös Marchessaultin saldo tällä kaudella on 2/2 rankkareissa.
- Tämä oli voitto, jota Golden Knights ei olisi ansainnut, koska se pelasi periaatteessa vain yhden oikeasti hyvän erän ja lopun ajan Fleury piti joukkueen tutusti elossa, mutta toki täydet pisteet kelpaavat ja saldo vieraskiertueelta oli neljä pistettä kuudesta mahdollisesta, joten tyytyväinen pitää olla, kun minuutin päässä oli myös mahdollisuus vain kahteen pisteeseen kolmesta pelistä
- Golden Knights on nyt pelannut jääkiekkoa yli 177 minuuttia putkeen tekemättä maaliakaan 5v5-pelissä, joten hivenen huolestunut pitää toki olla, vaikka tulosta on tullut. Holdenin maalikin syntyi vasta kuudella viittä vastaan ja Flyersia vastaan puolestaan yhden ylivoimamaalin lisäksi Smithin osuma syntyi 4v4-pelissä. Pensin vieraana Vegas puolestaan osui ylivoimalla, alivoimalla tyhjiin ja neljällä neljää vastaan myös.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Holden, Carrier, Theodore
+/- Engelland, Merrill, McNabb, Nosek, Reaves, Eakin, Glass, Stone, Pacioretty, Stastny, Karlsson, Smith, Marchessault
- Pirri, Bischoff
--

Bischoff pelasi toistaiseksi heikoimman pelinsä ja teki yhden kohtalokkaan virheen, joka johti maaliin, mutta ei hän muutoin nyt varsinaisesti pettänyt, vaan ainoastaan kamppailuvoima ja stoppien saanti omalla alueella oli heikompaa kuin aiemmissa peleissä, joten hän painuu nyt miinukselle, kun peliaikaakin tuli vain reilut 13 minuuttia. Voipi olla, että on jälleen Haguen vuoro ensi pelissä päästä kokoonpanoon. Pirri puolestaan putosi pelin aikana ansaitusti nelosvitjaan asti. Toki hän oli jotenkin onnistunut keplottelemaan itsensä silti kentälle silloin, kun Vegas tasoitti, mutta hänellä ei ollut maaliin osaa eikä arpaa. Muutoin pelaaminen oli taas näennäistä pörräämistä ja edelleen laitojen lähellä hän ei vain tarpeeksi luotettavasti pysty pysymään kiekossa hyökkäysalueella. Illan esitystä kuvaa hyvin tämä GIF:




Fleuryn lisäksi plussalle pääsevät eritoten Holden ja Carrier. Holden teki tietysti tasoitusmaalin, mutta oli muutoinkin vaihteeksi virheettömän jämäkkä. Peliaikaa kertyi hieman päälle 20 minuuttia ja laukauksia jopa neljä. Carrier oli puolestaan hyökkääjistön valopilkku odotusarvoon nähden. Hän saattaa hyvinkin säilyttää paikkansa kolmosketjun laidassa, jos otteet ovat jatkossakin tällaisia:




Loput olivat sitten enemmän tai vähemmän perustasollaan, mutta puolustuksessa Theodore toki pelasi yli 26 minuuttia peräti, joista viisi minuuttia ylivoimalla. Hän liikkui sulavasti ja vaikka tehoja ei tullut varsinaisella peliajalla, hän pelasi silti ehkä kauden parhaan ottelunsa, koska hän oli kiekollisena niin itseluottamusta täynnä kuin vain voi parhaimmillaan olla. Kruununa oli sitten voittomaali.

Engelland, Merrill ja McNabb selviytyivät muutoin ihan hyvin, mutta McNabbin rangaistukset olivat pudottaa hänet miinuksille, mutta koska hän ei muutoin vuotanut kovin pahasti, hän säilytti asemansa neutraalissa kategoriassa. Hyökkäyksessä alaketjuista Nosek ja Reaves eivät esittäneet mitään ihmeitä toisin kuin Carrier. Glass antoi tutusti pari näppärää syöttöä, joista paras oli päätöserän alussa Stonelle, mutta vastineeksi hän vaikutti olevan todella puhki usein vaihtojen jälkeen ja ainakin hänelle muutaman päivän lepo tehnee nyt hyvää, koska sen verran usein hän tuli ensimmäisenä vaihtoon ketjustaan ja jääaikaakin kertyi vain 13:30. Eakin laukoi neljästi maalia kohti ja pelasi 17 minuuttia, mutta yhä tehopistesarake näyttää nollaa eikä hän pelannut minusta niin hyvin kuin tilastorivi antaisi osoittaa, vaan oli melko hajuton ja mauton. Normaaleista kärkiketjuista Stonella oli vähän samaa ongelmaa kuin Glassilla eli jalka ei liikkunut parhaalla mahdollisella tavalla ja myös hän tuntui väsyvän hyvin nopeasti vaihtojen aikana, Siitä huolimatta hän toki alusti tasoituksen, mutta edes se ei nyt pelasta häntä plussalle tällä kertaa. Jääaikaa Stone toki rohmusi peräti 23:59, mutta hän saikin YV-aikaa peräti 4:14. Myös Marchessault ja Karlsson pelasivat yli neljä minuuttia ylivoimaa sekä Pacioretty peräti 5:09 saamatta tulosta aikaan. Stastny ja Karlsson olivat keskikaistalla melko tasapaksuja Eakinin tavoin ja väläytykset jäivät kiekollisina vähiin, mutta toki he pelasivat luotettavasti kahteen suuntaan.

E: Hague jätettiin Chicagoon Wolvesin hoiviin, joten hän lienee kokoonpanossa tänään illalla jo AHL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
E: Hague jätettiin Chicagoon Wolvesin hoiviin, joten hän lienee kokoonpanossa tänään illalla jo AHL:ssä.
Hague pelasi tosiaan yhden pelin AHL:ssä, kun Wolves kaatoi Starsin maalein 3-2, mutta jo eilen Hague sekä Sparks kutsuttiin ylös samalla, kun Dansk lähetettiin takaisin farmiin. Subbanin tilaa tarkkaillaan edelleen päivittäin (niin on tehty jo kaksi viikkoa), mutta hän ei ole vielä aloittanut luistelua toisin kuin Tuch ja Schmidt, jotka ovat luistelleet yksinään ja he saattavat palata joukkueharjoituksiin jo viikonloppuna, mutta viimeistään ensi viikolla.

En löytänyt toimivaa striimiä tuohon Stars-peliin valitettavasti, mutta Sparks oli ottanut kaikkiaan 39 torjuntaa 41 laukauksesta. Quinney-Elvenes -kaksikko puolestaan oli värkännyt kaksi osumaa, jotka molemmat teki Quinney ja alusti Elvenes. Myös McGinn sai syöttöpisteen jälkimmäiseen osumaan. Välissä Brown teki kauden neljännen maalinsa vanhanaikaisella. Quinneyn osumat syntyivät puolestaan näppärällä rystylaukauksella haltuunoton jälkeen ja oivalla one-timerilla b-pisteiden välistä. Kahden syöttöpisteen myötä Elvenes nousi AHL:n pistepörssin kärkeen tehoin 3+8=11 seitsemässä ottelussa. Wolves on tehnyt kaikkiaan 15 maalia varsinaisella peliajalla, joista siis yhdessätoista Elvenes on ollut mukana. Hurja prosentti ja tahdin jatkuessa samanlaisena, ensi kaudella kolmosketjun toisen laiturin pelipaikka pitäisi olla hänen hyppysissään, jolloin kärkiketjut voisivat olla muodossa Marchessault-Karlsson-Smith, Pacioretty-Stastny-Stone ja Elvenes-Glass-Tuch. AHL:ssä toki Elvenes on pelannut oikeaa laituria ja se on hänelle parempi pelipaikka, mutta eiköhän hän pystyisi sopeutumaan myös vasemmalla pelaamiseen. Joka tapauksessa olen erittäin iloinen siitä, että Brännströmin karattua Ottawaan, toinen pohjoismainen lupaus on täyttämässä hänen jättämänsä aukon. Brannwagonin kaltaista hypeä ei toki aivan vielä ole syntynyt, mutta jos ja kun jonkun oman varauksen pelipaita pitää jossain kohdin tilata, Elvenes on ehkä kärkihevonen omalla listallani juuri nyt, koska Glass on vääränkätinen ja Haguen alku ylhäällä ei ole ollut vielä kovin kummoinen. Toki Elvenesin kohdalla odotan ainakin vuoden verran, jotta näen todella sen, että pystyykö hän lunastamaan pysyvän paikan ylhäältä ja olemaan pitkäaikainen osa ritariperhettä, jotta en tee samaa virhettä kuin Haulan kohdalla. Kohokohdat Stars-pelistä voi katsoa tästä:



Mitä tulee vielä esimerkiksi Subbaniin ja Danskiin, Rink Rats -podcastissa oli tehty ihan mielenkiintoinen huomio siitä, että koska Fleury on maailman parhaita näkemään ruuhkan läpi tulevia laukauksia, Golden Knightsin puolustajien ei tarvitse siivota aina maalinedustaa niin tehokkaasti, koska Fleury näkee kuitenkin laukaukset, mutta kun maaliin astelee Subban tai Dansk, samaiset laukaukset maskin takaa painuvat maaliin, koska Dansk ja Subban eivät ole samalla lailla eliittiä löytämään kiekkoja. Periaatteessa siis Vegasin puolustus pelaa samalla lailla oli maalissa kuka tahansa, mutta ero tulee siinä, että Fleury pystyy torjumaan maskin takaakin tulevat vedot toisin kuin esimerkiksi nyt Dansk Flyers-pelin kolmannessa maalissa. En tiedä, miten paikkaansa pitävä tuo huomio lopulta on, mutta se kuulostaa oikealta ja aion kiinnittää jatkossa tarkempaa huomiota tuollaiseen yksityiskohtaan. Tuossa podcastissa palattiin myös vielä tuohon Zykovin tapaukseen ja yksi kiinnostava huomio oli se, että jos Zykov väitetysti epäilee kielletyn aineen tulleen kehoonsa proteiinivalmisteesta, miksi ihmeessä hän käyttäisi jotain omaa proteiinivalmistetta joukkueen tarjoamien proteiinien sijasta? Tokkopa erilaiset proteiinivalmisteet niin paljoa eroavat hyötysuhteeltaan, että olisi mitään syytä käyttää muita kuin joukkueen suosittelemia proteiinilähteitä, joten eiköhän Zykovin käry johdu jostain muusta kuin jossain proteiinivalmisteessa olleesta aineesta. Lisäksi Golden Knights ja McPhee saivat tosiaan tietää Zykovin kärystä vasta päivää ennen lehdistötilaisuutta, kun puolestaan Schmidt oli kertonut aikanaan kiinnijäämisestään heti, kun se oli tullut hänen tietoonsa, mutta puolestaan Zykov oli sitten salaillut asiaa niin pitkään kuin vain mahdollista sen jälkeen, kun hän oli saanut tiedon NHL:ltä, joten tuokin on sellainen osoitus luottamuksen puutteesta, että on hyvin vaikea uskoa Zykovin enää pääsevän kokoonpanoon Vegasissa ja siksi McPheekin oli melko happamana silloin Zykovin käryn jälkeisessä lehdistötilaisuudessa todeten, että "me tunnuimme olleen viimeisiä, jotka saivat tietää asiasta".
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
12/82 Vegas vs. Colorado

Pelaavassa kokoonpanossa ei ollut muutoksia, vaan Fleury jatkoi maalissa. Sparks oli toki ensi kerran luukkuvahtina. Hague ja Roy olivat yhä viltissä.

- Avausmaali syntyi jo avausvaihdossa, kun oma koira puri. Stone antoi harhasyötön omalla alueella tavoitellessaan Paciorettya. Bellemare pääsi väliin, kiersi Engellandin ja laukoi sitten b-pisteiden välistä tarkasti yläkulmaan. Harhasyöttöjä voi tulla, mutta minua kummastutti se, että jostain syystä ottelu piti aloittaa Bischoff-Engelland puolustajaparilla
- Avsin vahva alku johti siihen, että laukaukset olivat avauskympin jälkeen suurin piirtein 1-9, kun vastustajan nopeus oli myrkkyä isännille, jotka eivät kyenneet vastaamaan pelitempoon. Fleury joutui torjumaan yhdeksännellä minuutilla Kadrin läpiajon patjallaan sen jälkeen, kun Smithin sokkosyöttö maalin takaa slottiin ei tavoittanut omia, vaan meni suoraan Kadrille, joka karkasi läpi
- 14. minuutilla Nichushkin oli lähellä tehdä ensimmäisen maalinsa yli kolmeen vuoteen änärissä, mutta Fleury liukui takatolppavenytykseen viime hetkellä. Heti perään toisessa päässä Carrier laukoi hieman yli takakulman vasemmasta laidasta. Pari minuuttia myöhemmin Landeskog puolestaan koki Fleuryn huippuvireen avopaikassa maalin edessä
- Pari minuuttia ennen taukoa tasavajaalla pelatessa Girard antoi hyökkäysalueella poikittaissyötön Makarille, joka käveli eteenpäin ja laukoi sitten tolppaan oikeasta laidasta. Puolen minuutin päästä Vegas tasoitti, kun jäähyaitiosta päässyt Glass taisteli irtokiekon väkisin siniviivan yli hyökkäysalueelle. Taustalta tuli Smith, joka nappasi irtokiekon ja jakoi sen viereen Karlssonille, joka niittasi oikeasta laidasta kiekon kilpialakulmaan kauden ensimmäisellä maalillaan maalivahtia vastaan. Jostain syystä Glassin syöttöpiste on ryöstetty näin jälkikäteen, mutta toivon tuon korjaantuvan vielä, koska ei Avsilla ollut missään vaiheessa kiekko kontrollissa sen jälkeen, kun Smith oli poiminut sen Glassin jäljiltä b-pisteiden välistä
- Maalinjälkeisessä vaihdossa Avs kuitenkin kuittasi itsensä takaisin edelle, kun Kadri pääsi täysin vapaasti laukomaan vasemmasta laidasta ja Jost teki sellaisen maskin Fleurylle, ettei tämä pystynyt torjumaan laukausta, koska hän ei päässyt potkimaan eteenpäin. Tilanteessa jäällä oli Vegasin nelosketju sekä Bischoff-Merrill kaksikko. Carrier oli seurannut omaa miestään maalin taakse kulmapelin aikana ja sen takia kun kiekko pelattiin nopeasti Kadrille, kukaan ei ollut peittämässä laukausta, kun toinen laituri oli oman maalin edessä
- Laukaukset avauserässä olivat 6-15 lopulta. Se sopii hyvin siihen, minkä silmäkin kertoi. Tasatilanne ennen taukoa olisi ollut lottovoitto, joten 1-2 numeroita ei voi pitää vääryytenä. Golden Knights ei tosiaan millään pysynyt vieraiden nopean kiekonliikuttelun perässä
- Bellemare sai lyhyen videotervehdyksen avauserän lopussa ja hyvä niin. Yleisö myös taputti hänelle, vaikka hän olikin jo ehtinyt purra kertaalleen

- Avauserän lopussa Gallant sekoitti jonkin verran puolustajapareja, mutta toisen erän alussa oli jo palattu alkuperäisiin pareihin eli esimerkiksi Bischoff-Theodore kokeilu jäi lyhyeksi
- Viidennellä minuutilla Smith otti keskialueella kiekon näppärästi mukaansa ojennetulla mailalla ja loi siten 2v1-tilanteen. Lätty putosi Karlssonin lapaan, mutta tämän yritys vasemmalta puolelta kilpistyi Grubaueriin. Muutoin tämänkin erän alku oli vahvasti Avs-henkinen ja se pystyi pelaamaan paljon pitkiä hyökkäyksiä erinomaisen hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisen kautta
- Kahdeksan minuutin tienoilla mitäänsanomattoman Vegasin ylivoiman jälkeen Avs iski kolmannen kerran, kun keskialueen käännön jälkeen MacKinnon tavoitteli vasemmasta laidasta syöttöä keskelle. Eakin sai vähän lapaa väliin, muttei kiekkoa kunnolla haltuun. Taustalta tuli Compher, joka nappasi limpun ja pelasi sen poikittain Makarille, joka niittasi kiekon puolityhjään etukulmaan uransa ensimmäisellä runkosarjamaalilla
- Seuraavassa vaihdossa Vegas otti jäähyn, joka kostautui, kun Eakinin maila rikkoontui ja MacKinnon pyöritteli tätä niin kauan, että hän löysi vasemmasta siivestä syöttöväylän slottiin Kadrille, jonka one-timer upposi ehkä hivenen helposti ohi Fleuryn
- Sparks vaihdettiin maalille 33. minuutilla mainoskatkon jälkeen. Gallant halusi suojella Fleurya kenttäpelaajiston lammasmaiselta esitykseltä. Sparks aloitti Vegas-uransa heti alivoimalla ja otti hienon torjunnan, kun MacKinnon syötti oikeasta laidasta takatolpalle Kadrille, mutta tämän yritys etuyläkulmaan pysähtyi Sparksin jykevään ylävartaloon, kun Engelland oli hieman liian keskellä saadakseen syötön katki
- Neljä minuuttia ennen taukoa kuitenkin Sparks joutui antautumaan, kun Engellandin pinchaus kakkosketjun kulmarallin keskellä ei päättynyt hyvin, vaan hän vuoti laidassa ja Niedon syöttö eteenpäin loi 2v1-hyökkäyksen. Bellemare jakoi kiekon oikeaan laitaan Calvertille, joka laukoi kiekon ranteella ohi Sparksin, kun Bischoff oikeaoppisesti peitti syötön. Laukaus olisi ollut torjuttavissa etuyläkulmasta ilman muuta
- Laukaukset kahden erän jälkeen olivat 14-34, mikä kertoo kaiken olennaisen isäntien heikosta illasta. Toisessa erässä Vegas laukoi kaiketi vain kertaalleen kohti maalia viimeiseen 14 minuuttiin selostajien mukaan. Pelitemmossa oli valtava ero ja Bruinsin tavoin Avs hyödynsi hyvin pitkiä päätymylläyksiä Vegasin heikointa osa-aluetta eli puolustuskuusikkoa vastaan. Avsin hyökkääjät olivat niin liukkaita, että Vegasin alakerran jalkanopeus ei riittänyt saamaan aikaan tarpeeksi stoppeja omalla alueella vastustajien selkäpuolelta, joten Vegas vain juoksi perässä omalla alueellaan, kun Avs liikutti kiekkoa etevästi pelaajalta toiselle. Syöttöjenkin laadussa oli suuri ero Vegasiin tässä ottelussa

- Ketjuja rukattiin odotetusti päätöserään ja ne olivat: Pacioretty-Karlsson-Smith, Nosek-Stastny-Eakin, Marchessault-Glass-Stone, Carrier-Pirri-Reaves
- Avauskymppi oli pelkkää puuroa, kun kummankin joukkueen syöttöketjut jäivät hyvin lyhyiksi ja Avskin vaikutti ottaneen hieman jalkaa pois kaasulta, vaikka en voi sietää tällaisia kliseitä, mutta siltä se kuitenkin näytti, että senkin suurin innostus maalintekoon oli kuihtunut neljän maalin johdossa
- Vegas sai yhden ylivoiman avauskympillä. Paras paikka tuli Smithille, joka latasi vastakiekkoon one-timerin vasemmasta siivestä päin Grubaueria
- Neljä minuuttia ennen loppua Pirri vapautti keskialueelta Paciorettyn läpiajoon, mutta tämän yritys oli pehmeä pysähtyen patjoihin. Hetkeä aiemmin Glassin rystypassi laidasta keskelle oli löytänyt Marchessaultin, mutta tämä aikaili laukauksensa kanssa b-pisteiden välistä
- Pari minuuttia ennen loppua Glass kaadettiin päädyssä, mutta ylivoimamaalin sijasta Vegas päästi kauden ensimmäisen alivoimamaalin, kun Calvert oli ensimmäisenä päätykiekossa ja laukoi miinuskulmasta kiekon maaliin Sparksin patjan ja tolpan kautta. Bellemare sai syöttöpisteen, joten hän kirjasi tehot 1+2 Vegas-peluussaan. Golden Knightsissa hän ei koskaan pelannut kolmen tehopisteen iltaa. Sieluun sattuu
- Sparks otti joitakin torjuntoja erässä tietysti, mutta mitään pahoja tilanteita hän ei kohdannut. Siitä huolimatta pelaamisessa oli ajoittan vähän ylipelaamisen makua ja eniten pisti silmään se, että hän oli todella usein jäissä. Pystyasennossa puolestaan patjatorjunnat näyttivät hieman kömpelöiltä, joten hän ei kokonaisuutena vaikuttanut yhtä hyvältä kuin harjoituspelissä, mutta olen valmis antamaan lopullisen tuomion sitten, kun hän aloittaa jonkin pelin eikä tule sisään kesken kaiken
- Päätöserän sekoitetuista ketjuista Glassin ketju jäi parhaana mieleen, koska se nyt ainakin kahdesti pystyi luomaan jonkinlaisia paikkoja hyökkäyspäässä. Pacioretty Karlssonin ja Smithin rinnalla sen sijaan ei ole minusta toiminut vielä kertaakaan, vaikka sitä on nyt kokeiltu parissakin ottelussa. Pacioretty jää jotenkin pelin ulkopuolelle aina Karlsson-Smith kaksikon rinnalla
- Ansaittu tappio kaikkiaan 1-6 luvuin. Lopulliset laukaukset olivat 26-40. Kuten todettua Vegasin puolustuskuusikon haavoittuvuus tuli esiin Bruins-pelin tavoin siinä, että liian helposti taitavat vastustajat pääsevät jauhamaan pitkiä kulmaralleja, kun alakerrassa ei ole jalkanopeutta saada stoppeja aikaan. Avsin karvauspelaaminen muistutti myös Vegasia parhaimmillaan avauskaudella. Isäntien alakerta ei löytänyt vapaita hyökkääjien lapoja, kun Avs vyöryi päälle tiiviinä viisikkona eikä väleistä löytynyt niitä omia pelaajia millään

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Smith, Glass
+/- Fleury, Sparks, McNabb, Theodore, Holden, Bischoff, Stastny, Marchessault, Eakin, Pirri, Nosek, Carrier, Reaves
- Engelland, Merrill, Stone, Pacioretty,
--

Engelland oli alakerran heikko lenkki, sillä hänen ollessaan jäällä kaikki laukaukset olivat suurin piirtein 6-25 vieraiden eduksi. Avausmaalissa hän ei kyennyt paikkaamaan Stonen erhettä, vaan antoi Bellemaren tulla ohi ja puolestaan viidennessä osumassa hän teki epäonnistuneen pinchauksen. Lisäksi hän oli epätavallisen usein jään pinnassa kompurointien jälkeen. Merrill pelasi myös vähän heikomman ottelun vaihteeksi. Kärkihyökkääjistä Stone joutaa miinukselle harhasyöttönsä vuoksi, joka määritti alkutahdit illalle. Muutoinkaan 20:20 peliajalla en muista Stonen esityksestä oikeastaan yhtään mitään erikoista. Pacioretty puolestaan tuhlasi läpiajon ja vaelteli muutoin pelin ulkopuolella.

Karlsson-Smith kaksikko pääsi toistaiseksi ainoina tehoille, kunnes Glassille merkitään se kakkossyöttö, joka hänelle kuuluu, koska Johnsonin tökkäys Smithille ei ollut niin hallittu, etteikö Glass ansaitsii syöttöpistettä ilman värilasejakin. Mutta joo, plussalle papereissani päässyt kolmikko jäi myös tehotilastossa vähintään lukemaan +0 Marchessaultin lisäksi. Glassin lukema oli +1 jopa. Kahdessa ensimmäisessä erässä hän oli heti alustamassa maalia, kun pääsi olemaan kentälle osaavien pelaajien kanssa ja päätöserässä puolestaan hän myös väläytteli syöttövalikoimaansa parissa vaihdossa Stonen ja Marchessaultin kanssa.

Fleury päästi neljä, mutta pelasti taas pari varmaa maalia. Kadrin toinen osuma olisi ollut otettavissa, mutta muutoin häntä on vaikea syyttää maaleista. Puolustuksessa McNabb pelasi jäähyttömän pelin kerrankin. Bischoff sai jääaikaa puolestaan reilut 14 minuuttia ja teholukema oli -2, mutta se ei johtunut hänestä, joten siksi Bischoff ei joudu miinukselle, koska hän oli ihan kohtalainen omassa päässä ja sai pari laukausta aikaan kohti maalia. Loput hyökkääjät olivat puolestaan melko harmaata massaa ja ovat siksi neutraalissa kategoriassa. Stastnyn aloitusprosentti oli 73%. Nelosketjun teholukema toki oli -2, mutta silmätestin perusteella en laita heitä miinuksille.

Seuraavaksi vastaan asettuu Anaheim. Jos Gallant nyt sekoittaa pysyvästi ketjuja, omat ehdotukseni olisivat: Marchessault-Karlsson-Smith, Pacioretty-Glass-Stone, Carrier-Stastny-Eakin ja Nosek-Roy-Reaves. Ykkösketjua en rikkoisi, koska sen jäsenet pelaavat parhaiten toistensa kanssa. Pacioretty puolestaan tarvitsee Stonen samaan ketjuun ja Glass pelaa parhaiten, kun rinnalla eivät ole Eakin ja Pirri. Stastny ei ole ollut tasaviisikoin niin näkyvä kuin Glass kakkosketjun keskellä sitä yhtä Kings-peliä lukuun ottamatta, joten hänet voisi siirtää takaisin kolmosen keskelle ja Eakinin toiselle laidalle. Carrier puolestaan ansaitsi mahdollisuuden ylempänä kuin nelosketjussa, jonne voisi tuoda sisään Royn, jolloin Nosek siirtyisi laituriksi. Pirrin paikka puolestaan on katsomossa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Jos Gallant nyt sekoittaa pysyvästi ketjuja, omat ehdotukseni olisivat: Marchessault-Karlsson-Smith, Pacioretty-Glass-Stone, Carrier-Stastny-Eakin ja Nosek-Roy-Reaves. Ykkösketjua en rikkoisi, koska sen jäsenet pelaavat parhaiten toistensa kanssa. Pacioretty puolestaan tarvitsee Stonen samaan ketjuun ja Glass pelaa parhaiten, kun rinnalla eivät ole Eakin ja Pirri. Stastny ei ole ollut tasaviisikoin niin näkyvä kuin Glass kakkosketjun keskellä sitä yhtä Kings-peliä lukuun ottamatta, joten hänet voisi siirtää takaisin kolmosen keskelle ja Eakinin toiselle laidalle. Carrier puolestaan ansaitsi mahdollisuuden ylempänä kuin nelosketjussa, jonne voisi tuoda sisään Royn, jolloin Nosek siirtyisi laituriksi. Pirrin paikka puolestaan on katsomossa.
Ketjuja oli sekoitettu harjoituksissa, mutta vain toive Pirrin siirrosta katsomoon oli toteutunut. Ykkösketju oli ennallaan kuten toivoin toki myös. Stastny oli yhä kakkosen keskellä ja kolmosketju oli puolestaan muodossa Nosek-Eakin-Glass, joten Erik Haulan tasoinen Nicolas Roy debytoinee Vegas-nutussa Carrierin ja Reavesin välissä Anaheimia vastaan ensi yönä.

Wolves otti kolmannen perättäisen voittonsa yöllä kaatamalla Manitoban 4-0, joten hankala kauden alku alkaa hiljalleen kääntyä positiivisemmaksi. Danskille nollapeli oli varmasti erittäin maukas sen heikon Flyers-pelin jälkeen. Avausmaalista vastasi AHL-uransa sadannella osumalla mörssärilaituri McGinn saatuaan vaihteeksi erinomaisen poikittaissyötön takatolpalle Elvenesiltä. Ketjun kolmas lenkki Quinney otti kakkossyötön. Toisen maalin iski puolestaan Quinney itse McKenzien ja Elvenesin esityöstä. Tuo maali syntyi ylivoimalla. Coghlan levitti viivasta oikeaan siipeen Elvenesille, joka pelasi syvyyteen maalin kulmalle McKenzielle ja tämän syöttö maalialueen halki painottomalle puolelle löysi Quinneyn. Kolmas maali syntyi tyhjiin päätöserässä. Sen teki Leschyshyn ja maali oli hänelle ensimmäinen aikuisten peleisssä. Viimeisen osuman iski puolestaan Brown karvattuaan onnekkaan pompun seurauksena yksin kiekon neljän vastustajan pelaajan ympäröimänä. Vastustajan suomalaisista sekä Vesalainen että Luoto jäivät luonnollisesti ilman tehopisteitä, mutta Vesalainen oli ainakin pelin ahkerin laukoja maalia kohti yhdessä Brownin kanssa neljällä laukauksellaan:



Huomionarvoista oli myös se, että Whitecloud pelasi loukkaantumisensa jälkeen vihdoin kauden ensimmäisen ottelunsa. Tehotilastoon tuli heti lukema +2, joten hän jatkoi siitä, mihin jäi viime kaudella AHL:n runkosarjassa. Uskon, että hän tulee saamaan kutsun ylös, kunhan hän saa vielä pari peliä alle AHL:ssä, koska kyllä hän on vain parempi pelaaja kuin Bischoff, joka nyt on puolestaan syrjäyttänyt Haguen pelaavassa NHL-kokoonpanossa. Eilisissä Vegasin harjoituksissa muuten Hague oli ollut yhä ylimääräinen puolustaja.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
13/82 Vegas vs. Anaheim

Fleury aloitti maalissa. Roy otti odotetusti paikan nelosketjun keskeltä ja puolustuksessakin Hague syrjäytti Bischoffin.

- Eakin ja Hague tekivät paluut ylivoimakenttiin, kun Pirri oli poissa ja Hague pääsi takaisin kokoonpanoon. Eakin siis korvasi Pirrin Karlssonin viisikossa ja Hague pelasi sitten jämäsekunnit, jotka Theodore jätti
- Ducks meni johtoon neljännellä minuutilla, kun Fleury tökkäsi ohi häntä kohti tulleesta kiekosta. Comtois poimi ensimmäisenä irtokiekon maalin takaa ja pelasi sen maalin eteen tulleelle Getzlafille, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon sekä Merrillin että Fleuryn längistä sisään
- Vegas tasoitti seuraavassa vaihdossa. Theodore avasi pystyyn siniviivan kulmaan Stastnylle, joka siirsi rystyllä keskelle Stonelle. Tämä loi itselleen vetopaikan b-pisteiden välistä ja kilautti ranteella vasempaan tolppaan. Fowler lapioi epäonneksekseen reboundin suoraan omaan maaliin, kun hänen purkuyrityksensä kilpistyi samaan aikaan liikkuneen Gibsonin patjaan eikä purulle jäänyt tilaa mennä maalivahdin alueen halki, vaan Gibsonin patja imaisi kiekon sisään, joten syöttöpisteitä ei merkattu, koska maali oli oma maali, vaan ainoastaan Stone sai maalimerkinnän
- Ennen ensimmäistä mainoskatkoa Marchessault vielä laukoi vasemmasta laidasta pienestä kulmasta ohi maalin sen jälkeen, kun Karlssonin laukauksen jälkeinen irtokiekko pomppi hänelle maalin kulmalle Ducks-pelaajien varusteista
- Ajassa 7:40 kuitenkin Vegas siirtyi johtoon pian edellisen episodin jälkeen, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Roy taklasi laidassa vastustajaa niin, että tämä menetti kiekonhallinnan. Carrier poimi irtokiekon ja suojasi sitä samalla, kun hän liikkui kohti slottia. Vastustaja koukki Carrieria jäähynarvoisesti, mutta siirretyn rangaistuksen aikana Carrier ei menettänyt kiekonhallintaa, vaan syötti sen lopulta takaviistoon Reavesille, joka sai putata kiekon puolityhjään rysään Gibsonin seurattua Carrierin poikittaisliikettä härkämäiseen suojaukseen yhdistettynä. Roy olisi ansainnut myös avustuspisteen taklauksensa ansiosta, mutta tilastoihin syöttöpistettä ei merkitty
- Vielä ennen avauserän puoliväliä Eakin pääsi puolittain läpi Gudbranson rinnallaan, mutta yhden käden rysty oli ponneton. Glass alusti tilanteen voittamalla laitakamppailun omalla alueella ja neppaamalla sitten kiekon eteenpäin vauhtiin Eakinille. Laukaukset avauskympillä olivat 10-3 ja Ducksilla oli maalinsa lisäksi vain yksi puolittainen laukauspaikka puolustajan jaloista, mutta muutoin Vegas oli alusta asti pelin päällä ja varsinkin Stonen nopean tasoitusmaalin jälkeen
- Viitisen minuuttia ennen taukoa Vegas meni jo 3-1 johtoon, kun Roy iski Vegas-debyytissään NHL-uransa avausmaalin. Maaliin ei merkitty lopulta syöttäjiä, mutta Vegas siis purki paineen omalta alueelta ja Reaves suti keskialueella kiekon keskikaistalle Roylle, joka puski väkisin Del Zotto-Gudbranson puolustajaparin välistä hyökkäysalueelle maalipaikkaan, kun Del Zotto suti ohi pyörivästä kiekosta ja lopulta Roy upotti kiekon Gibsonin längistä sisään nopealla laukauksella puolustajien välistä. Roy keräsi siis jo vartissa teholukeman +2 Vegas-debyytissään ja aloituksetkin sujuivat avauserässä virheettä (3/3). Huikea sisääntulo uuteen seuraan
- Laukaukset erässä olivat lopulta 17-5 ja varsinkin viimeiset 15 minuuttia Vegas vyöryi hyökkäysalueelle neljän ketjun voimin aalloittain. Pidin erityisesti alaketjujen hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisesta, sillä Nosekin tulo kolmosketjuun ja Royn tulo nelosketjuun tarkoittivat sitä, että nyt molemmat ketjut pystyivät pelaamaan entistä pidempiä hyökkäyksiä ja pitämään paineen Ducksin alueelle. Varsinkin Nosekin tulo kolmosketjuun oli iso apu Eakinille ja Glassille

- Toista erää tahkottiin lähes viisi minuuttia ennen kuin Theodore sai päädystä syötön ja laukoi oikealta b-pisteeltä Gibsonin syliin erän ensimmäisen laukauksen maalia kohti
- Seitsemännellä minuutilla Marchessault pääsi ampumaan vapaasti vasemmasta laidasta, mutta tehottomuus jatkoi ja hän laukoi päin Gibsonia. Hetken päästä Vegas sai ylivoiman ja Marchessault oli vihdoin todella lähellä maalintekoa, mutta hänen lyöntilaukauksensa oikeasta laidasta Eakinin päädystä antamaan vastakiekkoon kilahti ensin oikeaan ristikkoon ja siitä vasempaan tolppaan. Tuomarit toki näyttivät jo maalia ensin jäällä, mutta lopulta videotarkistus paljasti sen, että kiekko meni vain maaliraudasta maalirautaan, joten Eakinkaan ei saanut kauden ensimmäistä tehopistettään
- Saman ylivoiman aikana Karlssonin viisikko kuitenkin värkkäsi kauden ensimmäisen YV-osumansa viidellä neljää vastaan, kun Smith tanssi keskialueella ohi vastustajan ja pelasi alueelle mentäessä seinäpelin Marchessaultin kanssa. Hän sai syötön toisen puolustajan selustaan maalin kulmalle ja käänsi sitten rystyltä toiselle takatolpalle Karlssonille, joka upotti rystyltä kiekon ohi Gibsonin jatkaen maaliputkeaan
- Toinen puolisko erästä oli vielä enemmän yhtä päätä kuin avauserässä kertaakaan. Gibson kuitenkin otti tukun useita hyviä lähitorjuntoja ja pysäytti muun muassa Stastnyn kahdesti avopaikasta. Kaikki ketjut vyöryivät yhä vuorotellen hyökkäysalueelle luomaan ainakin puolittaisia paikkoja joka vaihdossa
- Laukaukset kahden erän jälkeen olivat peräti 33-11. Ducks olisi jäänyt alle kymmeneen laukaukseen, jollei päätösminuutilla Fleury olisi pysäyttänyt ensin takatolpalta Ritchietä ja perään reboundia

- Päätöserän alkuun Stastny sai taas tekopaikan, kun Pacioretty pudotti kiekon hänelle oikeassa laidassa, mutta laukaus meni päin maalivahtia. Pacioretty oli toisessakin erässä alustanut Stonelle pari one-timer paikkaa b-pisteiden väliin, joten hän kunnostautui pelinrakentajana tässä ottelussa
- Lopulta hetken päästä ylivoimalla Paciorettykin sai palkintonsa, kun ensin Theodorekiekkoa alhaalta hakiessaan avasi nopeasti pystyyn keskialueelle luoden 3v2-hyökkäyksen. Stone pelasi sinisen päältä syvyyteen Paciorettylle ja tämä antoi vähän vastaavan käännön painottomalle puolelle kuin Smith toisessa erässä. Stastny oli takatolpalla ja upotti Paciorettyn kääntösyötön varmasti maaliin. Theodorelle kuitenkin pitää antaa kehut tilanteentunnistamisesta, sillä yleensä Stonen viisikko suosii ylivoimalla jättöhakua, mutta nyt yksi Ducksin karvaaja oli jo syvällä, mutta Theodoren nopea avaus pystyyn ohitti tämän ja loi ylivoimahyökkäyksen
- Seitsemännellä minuutilla Ducks kavensi, kun Merrill hukkasi keskialueella kiekon jalkoihinsa ja vieraat pääsivät 2v1-hyökkäykseen. Terry syötti Haguen läpi Henriquelle, joka uitti rystyltä kiekon ohi Fleuryn
- 12. minuutilla 2v2-henkselikierron päätteeksi Eakin pääsi ampumaan vapaasti b-pisteiden välistä, mutta gorilla pysyi selässä, kun Gibson torjui kilvellään kiekon kulmaan
- Pelin ensimmäisen alivoiman Vegas sai vasta viitisen minuuttia ennen loppua, joten kuri oli parempaa kuin aiemmissa peleissä. Jäähyn aikana Ducks ei ampunut kertaakaan kohti maalia, vaan paras maalipaikka oli isännillä, kun Eakin polki läpi maalipaikkaan ja Stone tuli taustalta patjareboundiin, mutta hänkään ei pystynyt ohittamaan Gibsonia
- Lopussa Theodore kilautti vielä ranteella ylärimaan ennen kuin summeri soi 5-2 lukemien merkiksi. Laukaukset kirjattiin lopulta 49-15, joka tarkoitti sitä, että Golden Knights teki seuraennätyksen vähiten maalia kohti päästettyjen laukausten lukumäärässä. Edellinen ennätys oli 17, mutta nyt se parani kahdella. Kaikki laukausyritykset ottelussa olivat puolestaan murskaavasti 93-36 Vegasin eduksi
- Ottelu oli loistava neljän ketjun voimannäytös kotijoukkueelta ja erinomainen kasvojen pesu Colorado-tappion jälkeen. Gibsonin ansiosta peli päättyi vain kolmen maalin erolla ja Ducks puolestaan oli harvoissa paikoissaan tehokas
- Engelland ei pelannut ollenkaan päätöserässä, koska hän sai alavartaloon pienen vamman ottelun aikana, mutta Gallantin mukaan kyse oli lähinnä varotoimenpiteestä, joten tokkopa Engelland on pitkään sivussa

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Smith, Karlsson, Marchessault, Pacioretty, Stastny, Stone, Nosek, Eakin, Glass, Carrier, Roy, Reaves
+/- Fleury, McNabb, Holden, Hague, Engelland
-Merrill
--

Merrill oli jäällä molempien maalien aikana ja osasyyllinen vieläpä molempiin, koska ensimmäisessä hänen polvipeittonsa vuoti ja toisessa hän menetti kiekon keskialueella, joten siksi hän saa pienen miinusmerkinnän. Fleury kirjasi voiton, mutta torjuntoja tuli vain 13, joten ei hänelle voi plussaakaan antaa. Hän hoiti vähät tilanteet melko hyvin ja kuumana iltana maalitkin olivat otettavissa. Puolustuksessa oli neljä tasaista suorittajaa ilman suuria virheitä tai loistamisia. Hague laukoi kolmesti ja se taisi olla toistaiseksi hänen isoin laukausmääränsä yhdessä ottelussa NHL:ssä. Jääaikaa tuli 18:34 Engellandin putoamisen myötä. McNabb, Holden ja Engelland liikuttivat kiekkoa luotettavasti eivätkä tosiaan myöskään joutuneet ongelmiin omalla alueella.

Onnistujia olivat Theodore sekä kyllä, kaikki hyökkääjät! Theodore jäi hieman epäonnisesti kiikareille, mutta oli avainasemassa varsinkin ensimmäisessä ja viimeisessä maalissa nopeilla pystysyötöillään keskialueelle ja sen yli. Lisäksi hän itse laukoi kerran ylärimaan. Jääaikaa kertyi 22:52 ja hän kantoi sen kunnialla. Hyökkääjistössä oli puolestaan pelkkiä positiivisia suorituksia, koska jokainen ketju pystyi luomaan maalipaikkoja. Nelosketju oli loistava varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä tehden kaksi osumaa noin kymmenen minuutin jääajalla. Reaves ja Roy olisivat ansainneet jopa 1+1 tehot, mutta molemmille merkittiin lopulta vain maalit tilastoihin. Roy kaapi debyytissään 67% aloituksista lisäksi omille ja oli todella hyvä laitojen lähellä. Liikekään ei näyttänyt pahalta tai kovin kankealta. Kummallista, että tuollaista miestä on pidetty vankina katsomossa ja Pirri on saanut menetellä kiekkoja askissa. Kolmosketjun pelaamiseen puolestaan Nosek toi piristysruiskeen erityisesti päätypelaamiseen ja kiekonhallintaan hyökkäysalueella. Eakin laukoi kolmesti kohti maalia ja hän oli lähempänä kuin toistaiseksi kertaakaan avata pistetilinsä tällä kaudella. Glass puolestaan laukoi myös kolmesti ja noista vedoista pari lähti todella tulisesti ranteella vasemmasta laidasta ylivoimalla vain hieman ohi takakulman. Jääaikaa hänellekin tuli yli 16 minuuttia. Mitä tulee Nosekiin, vaikka hän oli parannus Pirriin laitojen lähellä, silti hänellekin jäi vielä parantamisen varaa maalipaikkoihin hakeutumisessa. Kärkiketjuista kukaan ei jäänyt ilman tehopisteitä ja Stone vietti kahdenkin pisteen iltaa. Ykkösketjullakin oli paikkoja tietysti enempään kuin yhteen ylivoimaosumaan. Mitä tulee Stastnyn ketjuun vielä, se pelasi ehkä kauden toiseksi parhaan pelinsä sen Kings-vieraspelin jälkeen, jossa Stastny teki neljä pistettä ja tänäänkin hän laukoi peräti viidesti kohti maalia, kun varsinkin Pacioretty kunnostautui maalipaikkojen alustajana ketjutovereilleen tällä kertaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Lukematta ensin @Salming:in kommentteja, laitan vähän raporttia, kun ottelu tuli pitkästä aikaa nähtyä Ankkalinnan TV:ssä.

Ensinnäkin, Colorado mukiloi Vegasin Vegasissa, sitten Ankat hakkaavat Coloradon säpäleiksi Coloradossa, ja sitten Vegas leikkii kissaa ja hiirtä Anaheimin kanssa Vegasissa. Mikä näistä kolmesta on tällä hetkellä paras? Sarjataulukko kai näyttäisi Coloradoa.

Eka kolme minuuttia meni niin, että näytti peli kiinnostavan vain Anaheimia. Siihen vielä Ducksien maali. Sitten Ritarit alkoivat saada enemmän otetta, ja Ankat alkoivat silmin nähden väsyä. Loppupeli olikin sitten vain päätössummerin odottelua.

Ilahduttavasti Roy teki kai ensimmäisen NHL-maalinsa! Vähemmän ilahduttavasti se taisi olla ainoa kerta, tai ainakin yksi kerta kahdesta, kun hänet kaukalossa näin. Paljon näkyvämmin pelasivat ketjukaverit Carrier ja Reaves (myös maali!), jotka rouhivat entiseen tapaan. Joka tapauksessa, taisi tuo ketju toimia aika hyvin, vaikka Roy maalia lukuun ottamatta näkymätön olikin. Ja pientä tuuria oli siinä maalissakin, mutta hyvä näin.

Kakkosessa Mad Max tuhlaili taas paikkoja entiseen tapaan. Glass puolestaan pelasi hyvin kolmosessa, tuolla menolla hän pysyy koko kauden ja ehkä tulevat monet vuodetkin NHL:n puolella, joutumatta ottamaan vauhtia AHL:stä. Mielestäni Eakinillä oli hetkensä, mutta maalit jäivät taas puuttumaan. Ykkösketju oli totutun hyvä.

Puolustajista jotenkin olen pettynyt tuohon Theodoren pelaamiseen. Näyttävää kiekonsiirtelyä, mutta mitään valmista ei tahdo tulla. Hague oli mielestäni hyvä. Holdenkin oli näkyvästi esillä. Engelland näytti tosiaan luistelevan vastustajan hyökkääjien perässä, joten vauhti ei taida tosiaan riittää. Maalilla Flower oli ihan OK.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Smith, Karlsson, Marchessault, Pacioretty, Stastny, Stone, Nosek, Eakin, Glass, Carrier, Roy, Reaves
+/- Fleury, McNabb, Holden, Hague, Engelland
-Merrill
--
Edelleen ajattelen, että noita kaksoisplussia ja miinuksia ei tarvitse merkitä ollenkaan, jos kukaan niitä ei ole ansainnut. Näköjään toistaiseksi olet käyttänyt kaksoismiinuksia vain yhdessä ottelussa, joten ehkä ne pitäisi eliminoida kokonaan? Minulle siis pelkät plussat ja miinukset riittäisi, muiden tietääkin sitten olleen plus-miinus nollia.

Aika pitkiä nuo alun ottelukoosteesi ovat edelleen. Tottakai niitä mielellään lukee, mutta jos haluat itsellesi säästää aikaa, niin tosiaan minulle riittäisi pelkkien maalien kertaus, plus ehkä jotkut erikoistilanteet (loukkaantumiset, tappelut, jne.). Kiitos taas erinomaisesta työstäsi!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Sparks, Bischoff, Hague ja Roy AHL:ään. Tuch, Schmidt ja Subban kaikki mukana harjoituksissa. Engelland poissa, päivästä päivään statuksella. Voipi olla, että virta käy taas Las Vegasin suuntaan ennen torstain peliä. Harmi sinänsä, kun @Salming:in mukaan peli sujui paljon paremmin Royn ollessa nelosen keskellä ja Nosekin ollessa kolmosketjussa. Mutta toki Tuch pitää saada mukaan, jos on kunnossa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Edelleen ajattelen, että noita kaksoisplussia ja miinuksia ei tarvitse merkitä ollenkaan, jos kukaan niitä ei ole ansainnut. Näköjään toistaiseksi olet käyttänyt kaksoismiinuksia vain yhdessä ottelussa, joten ehkä ne pitäisi eliminoida kokonaan? Minulle siis pelkät plussat ja miinukset riittäisi, muiden tietääkin sitten olleen plus-miinus nollia.

Aika pitkiä nuo alun ottelukoosteesi ovat edelleen. Tottakai niitä mielellään lukee, mutta jos haluat itsellesi säästää aikaa, niin tosiaan minulle riittäisi pelkkien maalien kertaus, plus ehkä jotkut erikoistilanteet (loukkaantumiset, tappelut, jne.). Kiitos taas erinomaisesta työstäsi!
Joo, nyt on tullut pari vähän pidempää ottelusepustusta viime aikoina, mutta jatkossa varmaan harvemmin. Taulukosta pidän puolestaan pidän nykyisessä muodossa, koska se antaa kuitenkin mahdollisuuden palkita erityisen hyvästä ottelusta tai kirota superkylmästä illasta.

Sparks, Bischoff, Hague ja Roy AHL:ään. Tuch, Schmidt ja Subban kaikki mukana harjoituksissa. Engelland poissa, päivästä päivään statuksella. Voipi olla, että virta käy taas Las Vegasin suuntaan ennen torstain peliä. Harmi sinänsä, kun @Salming:in mukaan peli sujui paljon paremmin Royn ollessa nelosen keskellä ja Nosekin ollessa kolmosketjussa. Mutta toki Tuch pitää saada mukaan, jos on kunnossa.
Ilahduin tosiaan huomatessani eilen, että koko loukkaantuneena ollut kolmikko oli tehnyt paluun joukkueharjoituksiin. Tuch otti odotetusti paikkansa kolmosketjun oikeasta laidasta Eakinin ja Glassin rinnalta. Glass joutuu nyt puolestaan sopeutumaan seuraavaksi vasemman laiturin pelipaikkaan hänen pelattuaan oikeaa laitaa ennen Tuchin paluuta. Siinä yhdessä Kings-harjoituspelissä Glass kokeili parin erän verran vasenta laitaa nimenomaan Eakinin ja Tuchin kanssa eikä oikein ollut sinut sen kanssa, joten odotan hieman pelonsekaisin tuntein sitä, että miten hän pärjää vielä vieraammalla pelipaikalla jatkossa. Edelleen haluaisin nähdä sen variaation, että Eakin pelaisi vasemmalla ja Glass keskellä, vaikka sitten Eakin muutoin kaapisi aloitukset.

Wolves tosiaan pelaa kahtena seuraavana yönä tuplapelit vieraissa Tucsonia vastaan, joten Sparksin, Bischoffin, Haguen ja Royn lähettäminen alas oli hyvä ratkaisu tässä kohdin, kun Vegas pelaa vasta perjantaiaamuna Suomen aikaa Montrealia vastaan kuten totesitkin. Ylhäällä on nyt vain 2+6+13=21 pelaajaa, joten varmasti ainakin yksi puolustaja kutsutaan vielä ylös ennen perjantaita varsinkin, jos Engelland ei ole pelikunnossa. Eilen hän ei ainakaan harjoitellut, vaan jäällä olivat puolustajista vain Theodore, McNabb, Schmidt, Merrill ja Holden. Mitä tulee puolestaan Royhin, hän toki pelasi hyvän debyytin, mutta ei Nosek nyt ainakaan heikompi vaihtoehto ole nelosen keskelle ja kun Tuch tulee mukaan kolmosvitjaan, kokoonpano vain vahvistuu, kunhan Pirri pysyy katsomossa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Taulukosta pidän puolestaan pidän nykyisessä muodossa, koska se antaa kuitenkin mahdollisuuden palkita erityisen hyvästä ottelusta tai kirota superkylmästä illasta.
Joo, minunkin mielestäni on hyvä olla olemassa mahdollisuus tuollaisiin ääriarvosanoihin, mutta merkkaamalla lähes jokaiseen otteluun

++

--

on mielestäni tarpeetonta. Jollei siis ketään noihin kategorioihin kuulu. Anteeksi, jos meni vähän pulun nuuskimiseksi tämä kommentti, yritin vain auttaa ulkoasun parantamisessa.

Mitä tulee puolestaan Royhin, hän toki pelasi hyvän debyytin, mutta ei Nosek nyt ainakaan heikompi vaihtoehto ole nelosen keskelle ja kun Tuch tulee mukaan kolmosvitjaan, kokoonpano vain vahvistuu, kunhan Pirri pysyy katsomossa.
"Hauskaa" lukea, miten Pirri on joutunut hampaisiisi. Onhan se kuumana ihan OK, mutta se kuuma vire ei koskaan kestä kovin pitkään. Muistan tämän jo Pirrin Ankkalinna-visiitin ajoilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös