Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Niinpäs onkin. Vähän kun muutin valotusta tässä mun läppärin näytössä niin rupesi toisiaan toi taustaväri näyttämään enemmän harmaalta kuin vihreeltä.
   
 2. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Vegasin värit on virallisesti: Steel grey, gold, red, black. Eli kotiasun pääväri on tuo metallin harmaa.
   
 3. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Jaahas, trade freeze alkoi ja nyt näyttää pahasti siltä että päivän suurin voittaja onkin sitten Vegas kun ei tuolla nyt sitten oikeastaan noita rukkauksia kauheasti tehty. Nyt huomista odotellaan sitten todella innolla ja n. klo 17 Suomen aikaa kun nuo protection listat julkaistaan ja voi alkaa hahmottamaan sitä Vegasin tulevaa joukkuetta. Pakit tulevat sitten varmasti näyttelemään isoa roolia kun noita pakkia tarvitsevia joukkeita on enemmän ja Vegasin on varaa mistä poimia ja tulevat todennäköisesti saamaan ihan kilpailukykyisen pakiston kasaan ja parantamaan hyökkäystä mahdollisesti kauppojen muodossa.
   
 4. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Joo, tosin jos siellä on esim. Vatasta tarjolla, niin pidän melko todennäköisenä, että Vegas ja Anaheim ovat tehneet kaupan (vrt. huhut), jonka perusteella McPhee ei tule häntä poimimaan. Toisin sanoen kaikki Vegasin poimittavissa olevat pelaajat eivät välttämättä ole tarjolla Vegasin ja toisen joukkueen välillä tehdyn kaupan takia.
   
 5. Goose Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Näitä tapauksia voi olla yllättävänkin paljon - ja yllättävän kovaan hintaan, mikäli tuo raportoitu diili Columbuksen kanssa pitää paikkansa.
   
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Näillä mennään. Eiköhän tuosta pakistoa pöllytetä Trade Freezen auettua oikeen urakalla.

  Hyökkäys:
  James Neal (NSH) --- Vadim Chipachyov (free agent) --- Jonathan Marchessault (FLO)
  David Perron (STL) --- William Karlsson (CBJ) --- Reilly Smith (FLO)
  Oscar Lindberg (NYR) --- Cody Eakin (DAL) --- Teemu Pulkkinen (ARI)
  Tomas Nosek (DET) --- Erik Haula (MIN) --- Pierre-Edouard Bellemare (PHI)

  W William Carrier (BUF)
  W Nikita Gusev (TBL)
  W Alex Tuch (MIN)
  LW Brendan Leipsic (TOR)
  C Reid Duke (free agent)
  RW Tomas Hyka (free agent)
  C Mikhail Grabovski (NYI), loukkaantunut?
  RW David Clarkson (CBJ), LTIR loppu-uran
  W Evgeny Dadonov -huhu ? (free agent)


  Pakisto:
  Alexei Emelin (MTL, 21:19) --- Marc Methot (OTT, 19:49)
  Luca Sbisa (VAN, 18:58) --- Jon Merrill (NJD, 18:33)
  Jason Garrison (TBL, 18:33) --- Trevor van Riemsdyk (CHI, 18:24)
  Griffin Reinhart (EDM, 18:04) --- Deryk Engelland (CGY, UFA, 18:19)
  Clayton Stoner (ANA, 17:33) --- Shea Theodore (ANA, 17:18)
  David Schlemko (SJS, 16:44) --- Colin Miller (BOS, 15:48)
  Brayden McNabb (LAK, 15:03) --- Nate Schmidt (WSH, 15:28)

  D Jake Bischoff (NYI, AHL)

  Moket:
  Marc-Andre Fleury (PIT)
  Calvin Pickard (COL)
  Jean-Francois Berube (NYI)  Saadut vuorot lisäsuojauksista:
  1st round (15th overall) pick 2017 (NYI)
  1st round pick 2017 (CBJ)
  2nd round pick 2017 (TBL)
  5th round pick 2017 (CAR)
  6th round pick 2017 (BUF)

  4th round pick 2018 (TBL)
  4th round 2018 --> FLO (for Smith)

  2nd round pick 2019 (NYI)

  2nd round pick 2020 (PIT)

  Pistinpä pakit viime kauden peliajan mukaiseen järjestykseen. Ei mihinkään paremmuusjärjestykseen.

  CapFriendlystä ukot palkkoineen:

  Vegas Golden Knights - CapFriendly - NHL Salary Caps

  Varausvuoroista en mene takuuseen, ne ilmoittettiin niin nopeasti ja sekavasti.
   
 7. 3za Jäsen

  Varausvuorot 6, 13, 15 tämän hetkinen tilanne.
   
 8. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Nyt kun Gusevin oikeudet tuli Tampasta, vahvasti tulee sellainen fiilis, että SKA:n hirmuketju nähdään myös NHL:ssä, eli Dadonov-Shipatshov-Gusev.
   
 9. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Winnipeg sitten maksoi Enströmin suojauksesta sen että suostuivat vaihtamaan varausvuoroja Vegasin kanssa. Ilmeisesti samaan pakettiin on sitten kuulunut Danon ja Matthiaksen suojaukset? Omasta mielestäni aika reilu diili molemmille. Jets sai pidettyä Enströmin joka luopui NMC:stä, sai pidettyä kaikki pelaajansa ja pääsevät vielä draftamaan ykköskieroksella. Ja Vegas tietenkin saa poimittua paljon lupaavemman pelaajan sijalla 13 kuin 24.

  Mielenkiintoista nähdä että ketä noista pelaajista sitten kaupataan eteenpäin. Onko tuolla muuten pelajaa joka saattaisi Philadelphialle kelvata? Jotenkin on sellainen fiilis että Vegas koittaa vielä nousta varaamaan Patrickin kakkosena. Varmaan toi treidi olisi muotoa varausvuorojen vaihto + pelaaja Philadelphiaan. Varmaan toi treidi sitten tapahtuisi vasta draftissa sen jälkeen kun Vegas on nähnyt että poimiiko Devils Nico Hischierin.
   
 10. Ralph Jäsen

  Golden Knightsiin arvioitiin poimittavan monta maalivahtia, joita sitten voivat kauppailla eteenpäin. Mutta niin vain eivät ottaneet yhtään ylimääräistä maalivahtia. Fleury on ykkösmokke ja Pickard kakkonen, Berube varmaankin päästetään vapaaksi agentiksi heinäkuussa.

  Sen sijaan puolustajia lähtee kaupoilla ympäri ämpäri. Methot, Garrison, Emelin, McNabb, Miller, Theodore ja Engelland muodostaisivat ihan kivan seitsikon ensi kaudelle. Engelland siksi, että tekivät jo vuoden "jatkosopimuksen", joten tuskin ovat kauppaamassa pois.
   
 11. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Lainaus:
  Tarvetta Phillyllä olisi valmiille top-6 pelaajalle (vasen laita). Tulisi lähinnä mieleen Neal, mutta enpä usko. Paistoon kelpaisi ehdottomasti laadukas veteraani, kuten Methot, mutta tämä vaatisi jotain liikkuvan takaisin. MacDonald salarydumpina vegasiin kakkospickin kera ja myöhempi pick ja Methot takaisin? No aika kaukaiselta tuntuu, taitaa olla liian huono ja pitkä sopimus otettavaksi vastaan. Ja taas pelkkä Methot tai Neal ei varmaan riitä kakkospickiin.

  Eli vaikea nähdä, että tarpeet kohtaisivat tässä tapauksessa.
   
 12. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Mietin itsekin hetken miksi Vegas hamstraisi monta maalivahtia, kun maalivahtien kauppa-arvo ei kuitenkaan ole niin kova mitä jo tasonsa todistaneilla puolustajilla, vaikka puolustaja olisi kiikun kaakun top-4 puolustaja. Tai niin mä sen itse näen.
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Pistetään hieman arviointia Vegasin varauksista:

  Colorado Avalanche: Calvin Pickard
  - Pickard oli selvästi arvokkain Coloradosta tarjolle jäänyt pelaaja ja yksi parhaista koko laajennuksessa tarjolle jääneistä nuorista maalivahdeista. Siten tämä oli pitkään jo melkeinpä itsestäänselvyys että Vegas ottaa hänet. Pickard on aika täydellinen valinta uudelle organisaatiolle. Nuori, halpa, RFA nykyisen sopimuksen jälkeen, hyvät näytöt AHL:stä sekä maajoukkueesta kuin myös NHL:stä. Tulee olemaan hyvä kakkosmaalivahti Fleurylle ensi kaudella ja mahdollinen tuleva pitkäaikainen ykkösmaalivahti Vegasille.

  Vancouver Canucks: Luca Sbisa
  - Canucksista ei paljoa valinnanvaraa löytynyt, joten ottivat sitten Sbisan. Sbisa on paljon ollut kritisoinnin kohteena virheherkkyydellään, mutta on kuitenkin NHL-tason puolustaja. Sopimus ei ole halpa mutta sitä on vain vuosi jäljellä, joten sikäli liikuteltavissa oleva pelaaja treidimarkkinoilla myös.

  Arizona Coyotes: Teemu Pulkkinen
  - Coyotesista ei jäänyt tarjolle oikein mitään ja epäilenkin että tässä voisi olla yksi McPheen etukäteen puhumista 'throwaway pickeistä'. Pulkkinen on RFA-statuksella ja voi siten jäädä ilman sopimustakin valinnastaan huolimatta. Tai sitten on yksi syvyyspelaaja Vegasin rosterissa. Se selvinnee kesän aikana.

  New Jersey Devils: Jon Merrill
  - Merrill oli aikoinaan erittäin potentiaalinen nuori puolustajalupaus, mutta ei ole yltänyt potentiaalinsa tasolle. Vakiinnuttanut kuitenkin paikan NHL:ssä ja edelleen vasta 25-vuotias. Devilsistä olisi jotain verrannollisia nuorehkoja hyökkääjiäkin ollut tarjolla kuten myös Cammallerin kaltainen veteraanilaituri, mutta Merrill on sieltä ihan hyvä valinta.

  Buffalo Sabres: William Carrier
  - Sabresista oli tarjolla oikeastaan kaksi hyvää nuorta pelaajaa, Carrier sekä maalivahti Linus Ullmark, ja sitten myös kalliimmalla sopimuksella oleva Zach Bogosian. Sabres antoi Vegasille sitten 6.kierroksen vuoron tälle kesälle, jotta valinta ei kohdistuisi Ullmarkiin. Carrier on nuori fyysisemmän puoleinen laituri ja täyttänee yhden alempien kenttien laituripaikoista Vegasissa useamman kauden ajan.

  Detroit Red Wings: Tomas Nosek
  - Red Wingsistä olisi ollut enemmänkin valinnanvaraa, kuten vaikkapa Riley Sheahan, Darren Helm, Xavier Ouellet, Jared Coreau ja Petr Mrazek. Siten Nosekin valintaa voi pitää yllätyksenä, mutta takana kuitenkin hyvä kausi AHL:ssä ja etenkin playoffeissa oli AHL-mestarijoukkueen yksi avainpelaajista. Käsittääkseni pystyy pelaamaan sekä sentterinä että laiturina, joten tuo monipuolisuutta Vegasin alempiin kenttiin.

  Dallas Stars: Cody Eakin
  - Eakinin valinta oli yksi helpoista etukäteen arvattavista myös, koska oli yksi parhaimpiin kuuluvia tarjolla olleita nuorehkoja senttereitä ja lisäksi McPheelle etukäteen hyvin tuttu pelaaja Capitals-vuosilta. Takana todella heikosti sujunut kausi, mutta ennen viime kautta suoritti hyvällä ja tasaisella tasolla useamman kauden ajan, ja varmasti Vegasissa odotetaan nousua takaisin sille päättynyttä kautta edeltävälle tasolle.

  Florida Panthers: Jonathan Marchessault (sekä Reilly Smith)
  - Panthers teki suojausvalintojensa kanssa yllättävän ratkaisun päätymällä 4+4 malliin, ja sieltä jäi sitten kaksi hyvää nuorehkoa laituria tarjolle ja Vegas sai sitten kaiken lisäksi heistä molemmat. Marchessaultin valinta oli aika lailla itsestäänselvyys kun takana hyvä kausi ja sopimus on erittäin halpa. Ensi kesänä toki UFA-statuksella, mutta tuolla sopimuksella hänestä saa nyt kesällä tai kauden aikana varmasti ihan hyvän vastineen jostain palkkakaton tuntumassa olevasta contenderista. Marchessaultin lisäksi Vegas sai Floridasta vielä Smithin neloskierroksen varausvuoroa vastaan. Smith on hyvä laituri mutta viime kesänä Panthersin sekoilujen keskellä sai kalliin jatkosopimuksen ja siitä nyt selvästi halusivat eroon sitten. Cap dump Panthersille ja Vegasilla taas on hyvin tilaa yhtä hieman pidempää sopimusta varten (Smith viisivuotisella sopimuksella heidän pisimmän sopimuksen omaava pelaaja). Tulevat päivät ja viikot näyttävät mikä tässä on palkkasäästöjen lisäksi ollut ideana Floridan puolelta, mutta Vegas tässä ja nyt kiittää ja kumartaa heidän suuntaan.

  Los Angeles Kings: Brayden McNabb
  - Odottelin että Kingsin lukuisista tarjolla olleista roolipelaajista valinta osuisi Trevor Lewikseen, mutta sen sijaan ottivat sitten McNabbin. McNabb oli valituista pelaajista ensimmäinen joka oli paikanpäällä tapahtumassa Vegasin paita päällä, joten selvästi siten kuuluu heidän ensi kauden suunnitelmiin. Vegas varasi lopulta paljon puolustajia ja osa jatkaa matkaansa, mutta McNabbin voinee siten laskea yhdeksi jonka he tulevat pitämään riveissään. McNabbilla takana myös kahta edellistä kautta heikommin sujunut kausi, mutta on nuorehko isokokoinen ja fyysinen puolustaja ja Vegasissa saa mahdollisuuden nousta takaisin aiempien kausien tasolleen.

  Carolina Hurricanes: Connor Brickley
  - Hurricanes lähetti Vegasiin viitoskierroksen vuoron, kauppa jonka tarkoituksen hahmottamisessa meni hieman aikaa, mutta kai sillä maksettiin siitä että saavat Lee Stempniakin ja kenties esimerkiksi Klas Dahlbeckin pidettyä riveissään. Mitään arvokastahan Hurricanesista ei tosiaan jäänyt tarjolle, joten sikäli hieman voisi pitää ilmaisena varausvuorona Vegasille. Brickley on UFA-statuksella joten hyvin voi olla näitä mainittuja 'throwaway pickejä', mutta toisaalta on myös päävalmentaja Gerald Gallantille tuttu pelaaja Panthers-vuosilta, joten sikäli voi saada sopimuksen ja olla syvyyspelaajana ensi kauden joukkueessa.

  Winnipeg Jets: Chris Thorburn
  - Thorburn on kesällä UFA-statuksella oleva neloskentän veteraanipelaaja, joten hänen valinta varmasti herätti kysymyksiä, mutta tuo joukkueiden välillä tehty kauppa selittää ne kaikki. Jets siinä kaupassa tippui tämän kesän draftin ykköskierroksella sijalta 13. sijalle 24., ja lisäksi lähettivät tuleville vuosille kolmoskierroksen vuoron Vegasiin. Siitä vastineena sitten Vegas käytännössä ei vienyt Jetsiltä ketään pois. Eikä sieltä muutenkaan olisi ollut kuin Tobias Enström sekä Marko Dano tarjolla. Jets varmaan joutui antamaan takeita Enströmille siitä että Vegas ei valitse häntä, kun hänen agenttinsa suoraan ilmaisi että Enströmillä ei ole mitään kiinnostusta pelata siellä vaikka luopui NMC:stä, ja siten Jetsin piti jotain sopia Knightsin kanssa. Hyvä kauppa Vegasille tämä.

  Philadelphia Flyers: Pierre-Edouard Bellemare
  - Vegas kävi sopimusneuvotteluja Jordan Wealin kanssa, mutta kun jäivät tuloksettomiksi ottivat he Flyersista sitten Bellemaren. Bellemare sai aiemmin keväällä neloskentän pelaajalle aika ison kahden vuoden sopimuksen, mutta onhan tuo veteraanipelaaja sinne Vegasin neloskenttään. Pystyy pelaamaan sentterinä että laiturina, ja on ilmeisesti hyvä pukukoppipelaajakin kun eikös sillä Flyersissa ollut 'A' rinnassaan? Jos huhuissa ollut Stephane Da Costa vielä tekee Vegasiin sopimuksen, niin siinähän voivat keskenään puhua ranskaa pukukopissa sitten.

  Tampa Bay Lightning: Jason Garrison
  - Siitä hyvästä että Tampa pääsi Garrisonin sopimuksesta eroon maksoivat he Vegasille Nikita Gusevin neuvotteluoikeudet, 2.kierroksen ja 4.kierroksen varausvuorot. Tampalle tulevaksi kesäksi cappitilaa ja saivat pidettyä kaksi nuorta puolustajaansa (Koekkoek ja Dotchin), ja Vegasille taas ihan hyvä vastine siitä että jättivät nuo kaksi puolustajaa rauhaan. Jos vaan saavat Gusevin joskus sopimukseen, niin tästä kaupasta on varmasti iloa Vegasille. Sillä välin Garrison toimii yhden kauden ajan ylipalkattuna syvyyspuolustajana siellä. Garrison oli toinen paikan päällä ollut Vegasin valitsema pelaaja, joten sen puolesta McNabbin tavoin hänet voi laskea aika varmasti heidän ensi kauden joukkueeseen.

  New York Islanders: Jean-Francois Berube (sekä Mikhail Grabovski)
  - Berube on viikon päästä UFA-statuksella ja siten tuskin tulee koskaan pelaamaan peliäkään Vegasin riveissä. Grabovski puolestaan on loukkaantunut eikä tule ensi kaudella pelaamaan peliäkään, vaan viettää sopimuksensa loppuajan LTIR:ssä ja sen jälkeen mahdollisesti sitten lopettaa. Siitä hyvästä että Vegas ei käytännössä vienyt ketään Islandersista (suojaamattomien listalla oli sellaisia pelaajia kuin Josh Bailey, Ryan Strome, Brock Nelson, Casey Cizikas, Cal Clutterbuck ja Calvin de Haan) ja otti Grabovskin sopimuksen cap dumppina vastaan, maksoi Islanders Vegasille 1.kierroksen vuoron tälle kesälle (#15), toisen kierroksen vuoron parin vuoden päästä sekä prospecti Jake Bischoffin. Islandersista tosiaan olisi ollut hyvin laatua tarjolla, mutta toisaalta onko kukaan niistä noin korkean ykköskierroksen arvoinen? Että pidän hyvänä kauppana Vegasille.

  Nashville Predators: James Neal
  - Neal oli yksi nimekkäimmistä suojaamatta jääneistä pelaajista, joten siten hyvin odotettu valinta Nashvillestä. Neal tulee ensi kaudella olemaan yksi kärkikenttien laitureista siellä, tai sitten tulee treidimarkkinoilta tuomaan mukavan vastineen Vegasille. Iso menetys Predatorsin hyökkäykselle kun eivät saaneet sivudiiliä aikaiseksi jolla olisivat saaneet Nealin pidettyä.

  Calgary Flames: Deryk Engelland
  - Flamesista ei paljon mitään ollut tarjolla (lähinnä ylipalkattu Troy Brouwer ja nuori Hunter Shinkaruk), mutta hieman yllätti että ottivat UFA-statuksella olleen Engellandin. Mutta tällehän oli lopulta yksinkertainen ja selvä syykin: Engelland on kotoisin Vegasista. Enpä ollut tuosta tietoinen, mutta se selittää tämän hyvin. Taitaa olla Zuckerin lisäksi ainoa Vegasista kotoisin oleva NHL-pelaaja ja kun Zuckeria ei ollut mahdollista saada kotiin niin Engo sitten. Teki välittömästi vuoden sopimuksen Vegasin kanssa, ja oli yksi neljästä paikan päällä olleista varatuista pelaajista. Kotikylän poika ja fyysinen veteraanipakki ensi kauden Vegasin puolustukseen.
   
 14. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Mulla kävi mielessä että se diili saattaisi olla Neal + joku noista Vegasin ykköskieroksen varauksista sitä Philadelphian 2 varausta vastaan. Siellä on Vegasilla 6, 13 ja 15 vuorot joten toi Neal olisi korvaus vuorojen vaihdosta. Sitten McPhee voisi tehdä samanlaisen vuorojen vaihto diilin Dallasin kanssa joka ymärtääkseni tarvitsee puolustavaa puolustajaa jolloin korvauksena vuorojen vaihdosta ois toi Methot.
   
 15. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Toronto Maple Leafs: Brendan Leipsic
  - Torontosta ei ollut paljoakaan tarjolla, mutta pari ihan mielenkiintoista nuorta hyökkääjää kuitenkin, Kerby Rychel sekä Leipsic. Valitsivat sitten jälkimmäisen ja ehkä Leipsic pystyy nyt Vegasissa vakiinnuttamaan paikkansa NHL:ssä.

  Boston Bruins: Colin Miller
  - Miller oli listojen julkistamisen jälkeen yksi eniten esillä ollut pelaaja Bruinsista, joten hänen valintaa voi pitää hyvin odotettuna. Nuori ja halpa NHL-tason puolustaja, kyllähän noille on aina kysyntää. Ja Miller lieneekin kauppatavaraksi hankittu puolustaja, sillä onhan huhut jo viemässä häntä Torontoon.

  Ottawa Senators: Marc Methot
  - Jälleen yksi hyvin odotettu valinta. Senators yritti parhaansa mukaan saada Methotin ensin suojattua ja sitten sivudiilillä saada pidettyä, mutta molemmat yritykset epäonnistuivat. Huhujen mukaan Dallas on ainakin kovasti Methotin perässä, joten saattaa olla että ei tule pelaamaan koskaan Vegasin riveissä. Saavat varmasti hyvän vastineen jos päätyvät kauppaamaan hänet, toki Methotilla on rajoitettu NTC sopimuksessaan joten ihan vapaat kädet hänen kauppaamiseksi eivät ole.

  San Jose Sharks: David Schlemko
  - Sharksista ei ollut tarjolla oikein muuta kuin veteraanipelaajia isohkoinen sopimuksineen (Mikkel Bödker, Joel Ward, Paul Martin, Brendan Dillon ja Schlemko), ja ottivat niistä sitten sen pienimmän AAV:n omanneen pelaajan. Schlemkon kauppaamisesta on myös tainnut olla jo huhuja, joten voi hyvin olla yksi näistä ylimääräisistä, kaupattaviksi hankituista puolustajavalinnoista.

  St.Louis Blues - David Perron
  - Perron oli paras tarjolle tullut pelaaja Bluesista, joten ottivat tässä kohtaa puhtaasti parhaan tarjolla olleen pelaajan siten. Perron tuo hyvin taitoa heidän laituriosastolle. Vuoden päästä UFA, joten hyvä alkukausi alle ja sitten siirtotakarajalla voivat siirtää hyvää vastinetta vastaan jollekin playoff-joukkueelle loppukauden rental-pelaajaksi. Perronin ja Nealin näkeminen mahdollisesti jopa samassa kentässä olisi ihan mielenkiintoista. Bluesista olisi ollut tarjolla myös eräs Nail Yakupov, ja kun ottaa huomioon että Vegas muutoin on osoittanut selvää kiinnostusta venäläispelaajia kohtaan, mutta eivät valinneet Yakupovia kuitenkaan, kertoo se paljon Yakupovin arvosta - se on olematon.

  New York Rangers - Oscar Lindberg
  - Tämä oli yksi yllättävistä valinnoista kun tarjolla olisi ollut 27 maalin Michael Grabner sekä kauppatavaraksi sitten Antti Raanta. Mutta kaksi jälkimmäistä vuoden päässä UFA-statuksesta, kun taas Lindberg on nyt tänä kesänä RFA ja muutoinkin kahden vuoden päässä UFA-statuksen saavuttamisesta. Lisäksi Lindberg on sentteri joten sekin lisää hänen arvoaan.

  Edmonton Oilers - Griffin Reinhart
  - Oilersin kannalta surullinen ja kallis Reinhart-kokeilu tuli nyt päätökseen kun Vegas vei hänet. Kris Russellin kanssahan Vegas kävi hieman neuvotteluja, ja olisi sieltä ollut vaikka Jujhar Khaira tarjolla hyökkäykseen, mutta ottivat kuitenkin sitten Reinhartin. Reinhart on vasta 23-vuotias ja oli aikoinaan korkea ykköskierroksen varaus, joten onhan tuossa edelleen hieman potentiaalia tulla pitkäaikaiseksi vakiopelaajaksi Vegasin puolustukseen. Jos eivät siis häntäkin kauppaa nopeasti eteenpäin.

  Montreal Canadiens - Alexei Emelin
  - Vegasin valitsemista isommista sopimuksista tämä olisi ollut sellainen josta olisivat hyvin voineet vaatia Canadiensilta maksua sen valitsemista vastaan, vähän kuten saivat Tampalta Garrisonin valitsemisesta, sen sijaan että ottivat sen suoriltaan ilmaiseksi vastaan. Toki ei se hinta yhtä kova olisi missään nimessä ollut, kun Canadiensilla ei yhtä hyviä vaihtoehtoja ollut tarjolla. Jokunen nuorehko pelaaja (Jacob de la Rose, Brandon Davidson, Charles Hudon), mutta ei mitään erikoista kuitenkaan. Canadiens nähdäkseni hieman helpolla siten pääsi tässä, kun hieman cap dumpin makua tässä heille on mielestäni. Mutta onhan Emelin edelleen pätevä fyysinen pakki ainakin kolmospariin, ja sitten voi toimia Shipacheville tulkkina jos hän sellaista tarvitsee.

  Anaheim Ducks - Clayton Stoner (sekä Shea Theodore)
  - Ducksista oli suojaamattomien pelaajien listalla kaksi isoa nimeä, Josh Manson ja Sami Vatanen. Heistä oli paljon spekulaatiota mutta onhan se nähdäkseni ollut aika selvää että siellä oli kaupat sovittuna kauan ennen listojen lähettämistä. Mansonin menettämistä kun ei missään tapauksessa olisi Ducksin toimesta riskeerattu. Theodoren saaminen sieltä on hyvä kaappaus ja tulee olemaan yksi pitkäaikaisia kulmakivia Vegasin puolustukselle. Stoner puhdas cap dump ja saattaa joutua waivereiden kautta AHL:ään, sen verran tunkua tuonne puolustukseen on.

  Minnesota Wild - Erik Haula (sekä Alex Tuch)
  - Wildin suojaamattomien pelaajien listalla oli isoja nimiä (Eric Staal, Matt Dumba, Marco Scandella), ja etenkin Dumba oli Mansonin ohella kaikkein arvokkain suojaamatta jäänyt pelaaja. Moni siten varmasti pitää tätä huonona kauppana Vegasille, mutta nämäkin kaupat oli varmasti sovittu hyvissä ajoin. Ei Wild olisi Dumbaa jättänyt muutoin suojaamatta, eikä Vegas taas ilman etukäteen tehtyä kauppaa olisi tällä hintaa jättänyt Dumbaa rauhaan. Tuch on hyvä nuori hyökkääjälupaus ja Haula hyvä syvyyspelaaja Vegasille. Kaksi hyvää palasta siinä Vegasille.

  Columbus Blue Jackets: William Karlsson (sekä David Clarkson)
  - Blue Jackets siis maksoi Vegasille tämän kesän 1.kierroksen vuoron sekä tulevien vuosien 2.kierroksen vuoron siitä hyvästä että Vegas otti Clarksonin sopimuksen vastaan ja jättivät Josh Andersonin, Jack Johnsonin ja Joonas Korpisalon rauhaan laajennusdraftissa. Tästäkin kaupasta sovittu hyvissä ajoin, ja ilman sitähän Blue Jackets olisi varmasti keksinyt keinon Andersonin suojaamiseksi (luultavasti ostamalla Hartnellin silloin ulos sopimuksesta). Karlssonia pidin jo alun alkaen yhtenä parhaista Blue Jacketsista tarjolle tulevista pelaajista, joten kun hänen valitseminen oli silti mahdollista ja saivat nuo varausvuorot niin pidän kyllä hienona kauppana Vegasille. Clarksonin sopimus kun menee pitkälti vakuutuksen piikkiin vielä, joten sekään ei ole siten mikään rasite.

  Chicago Blackhawks - Trevor van Riemsdyk
  - Tänään selvinnee se että oliko tässä joku kauppa joukkueiden välillä Marcus Krugerista, mutta Chicagon listalta TvR oli se paras tarjolla ollut pelaaja ja siten hyvin odotettu valinta. Olisi hyvä pelaaja Vegasin puolustukselle, mutta pakkejahan tosiaan kertyi iso määrä, joten saattaa olla kauppatavaraa myös. Huhut ovat ainakin jo viemässä häntä Carolinaan.

  Pittsburgh Penguins - Marc-Andre Fleury
  - Fleuryn ja Vegasin kytkös on jo pitkälti alkukeväästä saakka ilmoilla, vaikka siihen moni epäilevästi suhtautuikin. Mutta hyvissä ajoin selvillä ollut siirto, ja vielä sen varmistamiseksi Penguins sitten lähetti 2.kierroksen vuoron 2020 kesälle Vegasiin. Sen lisäksi että Vegas siis sai draftin parhaan tarjolla olleen ykkösmaalivahdin organisaationsa 'kasvoiksi', saivat he myös ihan hyvän varausvuoron kaupan päälle. Hieno kauppa Vegasille ja hyvä myös hallitsevalle tuplamestarille. Fleury tulee varmasti olemaan hieno lähettiläs Vegasille heidän organisaationsa alkutaipaleella.

  Washington Capitals: Nate Schmidt
  - Capitalsista oli tarjolla kaksi hyvää pelaajaa, Schmidt sekä Philip Grubauer. Kun maalivahtipaikat täyttyivät jo Fleuryllä ja Pickardilla, olisi Grubauerin arvo ollut lähinnä kauppatavarana. Puolustajien vaihtoarvo on kuitenkin yleensä suurempi, joten siten hyvä ja odotettu valinta. Schmidt oli erittäin hyvä keväällä Capitalsille ja omaa läpimurtopotentiaalia top-4 puolustajaksi. Tulee olemaan joko Vegasille itselleen hyvä puolustaja tai sitten treidin myötä jollekin toiselle organisaatiolle.

  --------

  Suurelta osin ei mitään isoja yllätyksiä tapahtunut, ja kaikki ns. huonoimmatkin valinnat kytkeytyivät kauppoihin mitkä selittävät ne. Montaakaan yli 30-vuotiasta pelaajaa eivät odotetusti valinneet, kuten eivät mitään pitkiä sopimuksia. Siinä on puoli joukkuetta vuoden päästä UFA-statuksella, joten kauppatavaraa riittää hyvin kesäksi ja ensi kauden ajaksi.

  Maalivahteja varasivat ainoastaan omiin tarpeisiinsa, joten sekin kertoo aika hyvin maalivahtien vaihtoarvosta. Eipä ollut sitten Antti Raanta ja Petr Mrazek esimerkkeinä niin arvokkaiksi nähtyjä kauppatavaroita, että olisivat ottaneet heidät ennen Lindbergin ja Nosekin kaltaisia nuoria ja halpoja alempien kenttien hyökkääjiä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2017 klo 09.08
 16. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Kannattaa tosin myös muistaa, että siellä olisi ollut Scandella ja Staal myös tarjolla, aika paljon Wildin olisi pitänyt rampauttaa joukkuetta ettei olisi mitään järkevää menettänyt.
   
 17. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tokihan tuon huomion. Haula+Tuch on nähdäkseni Staalin tai Scandellaan valintaan nähden oikein hyvä vaihtoehto Vegasille. Dumba sitten asia erikseen, mutta tosiaan se tuskin olisi missään vaiheessa ollut todellisuudessa mahdollista.
   
 18. Gemondo Jäsen

  Ja mä mietin että miltähän tulee näyttämään Vegasin kapteenisto ensi kaudella? Nealista leivottaneen seuran ensimmäinen kapteeni koska on pelaajista myös nimekkäin.

  Olisiko kapteenisto sitten seuraavanlainen:

  C Neal
  A Methot
  A Bellemare

  Edit. Onhan siellä myös Bellemare.
   
 19. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Vegas nousi muuten valinnoillaan noin puolen miljoonan päähän palkkakatosta. Chicagon jälkeen toiseksi suurin 'cap payroll' tällä hetkellä.

  Tokihan tuossa laskussa on mukana yhteensä 26 pelaajaa (waiver-kelpoiset sopimuksenalaiset pelaajat + Shipachev), joten palkkakaton kanssa ei mitään ongelmia ole. Etenkin kun yli 10 miljoonaa muutoinkin on LTIR-pelaajissa kiinni (Grabovski+Clarkson), ja sitten osa niistä pelaajista siirretään kesän aikana eteenpäin. Silti aika hyvin heti ovat käyttämässä rahaa joukkueeseensa.
   
 20. KooMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, San Jose Sharks
 21. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Engelland on kotikylän poikana ihan hyvä vaihtoehto kapteenistoon nähdäkseni.
   
 22. 3za Jäsen

  Lainaus:
  Hyvin suurella todennäköisyydellä mitään kauppaa ei tule olemaan, koska Chicagon palkkakattohuolet katosivat Hossan loukkaantumisen myötä.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Kyllähän siellä juuri tuossa muutama tunti sitten, palkintogaalan jälkeen, TSN:n toimittaja sanoi odottavansa Kruger-kaupan tapahtuvan tänään kunhan markkinat jälleen avautuvat.
   
 24. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Lainaus:
  Niin nyt ollaan ehkä palkkakaton alapuolella, mutta eivät ne huolet mihinkään kadonneet. Tilaa palkkakattoon on alle 2 miljoonaa ja pitäisi hommata Hossalle joku korvaaja. @Lico jo Chicagon omassa ketjussa mainitsi, että kauppa olisi kuitenkin tulossa, mikä on pelkästään hyvä uutinen.
   
 25. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Garrison voisi olla semmoinen Vegasin oma Sami Salo joka auttaa joukkuetta tuon rämpimisvaiheen yli.

  Lainaus:
  Ehkei ollut, mutta olisihan tuo Wildille ollut kova isku menettää esim. Dumba + Scandella ja saada vastineeksi tyyliin Drouin.