Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ja erätaukosapuskat laitetaan ihan uusiksi. Pois kaikki tylsät hodarit ja wingsit ja tilalle kaakkua ja torttua ja marjakiisselliä. Ja ehdottomasti moussea, mousse on jälkiruokien kunkku. Vierasjoukkueen faneilla ihmettelemistä kun vierasjoukkueen tehdessä maalin, yläkatsomosta ei niskaan tulekaan kaljaa vaan suklaamoussea paikallisen douchebagin toimesta
   
 2. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Toi Foley on sanonut että ei halua maksaa nimestä liikaa. Sen takia ei kai sitä ruskeaa kirjekuorta tarjonnut sille Black Knightsille taikka London Knightsille. Siksi epäilen että tarjoaisi sitä sitten tässä tapauksessa, vaan sitten mielummin ottavat sen vaihtoehdon joka oli se toiseksi paras.
   
 3. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tässä vaiheessa kun on jo juhlallisesti julkistettu nimi, niin tuollaisilla vanhoilla sanomisilla ei ole mitään virkaa. Jos nyt nimeä muutetaan, niin siinä olisi valtava imagotappio joukkueelle heti alkumetreillä. Että maksoi mitä maksoi, niin uskallan väittää että nimeä ei tulla enää muuttamaan jonkun alemmalla tasolla pelaavan yliopistojoukkueen vuoksi.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Voihan niitä nimiä muutella myöhemmin. Kauanko Anaheim oli Mighty Ducksina? Jonkun 13 vuotta? Aika paljon parempaan päin se meni tolla muutoksella Ducksiksi.
   
 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Milloin viimeksi saman omistajan aikana on joukkueen nimi muuttunut? Että hieman eri juttu. Jos Disney olisi jatkanut Mighty Ducksin omistajana, niin tuskinpa nimi olisi muuttunut. Nythän se taisi vuoden sisällä myynnistä muuttaa nimeään sitten. Tuossa tapauksessa nimi oli vielä vahvasti sidoksissa entiseen omistajaan ja heidän pääasialliseen bisnekseen (elokuviin), joten nimenmuutoksella pyrittiin selvästi toiseen suuntaan imagon puolesta uuden omistajan alaisuudessa. Muutos oli pieni, siinä pidettiin sidos entiseen nimeen, mutta tehtiin hieman eroa kuitenkin menneseen. Että ei nyt millään tapaa verrannollinen tähän tilanteeseen.
   
 6. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Miettinyt ihan samaa. Saman lajin sisältäkin Kanadan junnusarjoissa on useita saman nimisiä joukkueita kuin NHL:ssä ja useita hyvin samankaltaisia logoja. En tiedä näiden hurricanesien, islandersien ja ynnämuiden keskinäisiä suhteita, mutta joka tapauksessa näitä löytyy, joten ei kai se Vegasin tapauksessakaan pitäisi olla ylitsepääsemätön ongelma.
   
 7. KooMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, San Jose Sharks
  Onkos kellään tietoa Vegasin tulevasta AHL-seurasta?
   
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Näissä on yleensä ollut se kuvio, että Springfieldin kautta "synnytetään" uusi joukkue sitä tarvitsevalle. Veikkaan ettei Vegas vielä tarvitse jengiä kaudelle 2017-18, koska varannee sen verran pienen ringin, että siitä jää vain muutama ukko yli vuokrattavaksi pitkin muuta AHL:ää. Sitten draftaavat pelaajia, jotka menevät noin 1-2 vuodeksi juniorisarjoihin.

  AHL-farmille on tarve aikaisintaan 2018-19 kaudella, todennäköisimmin vasta 2019-20, kun ekat organisaatioon 2017 draftista draftatut ovat valmiita tulemaan juniorisarjoista pois.
   
 9. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Siirretääs tää ei-laajennusdrafti keskustelu tänne mihin se kuuluukin ja heitetään samalla joitain nimiä. Eli noista Euroopassa pelaavista voi hyvin heittää vaikka Matt Gilroyn tai Nikita Gusevin sellaisiksi joita Las Vegas voisi tavoitella. Ja mitenköhän olisi joku Chris Lee, lähtisköhän vanhoilla päivillä huippukunnossa pelaamaan NHL:ää jos sopimusta tarjoittaisiin. Pulkkinen on kanssa mielenkiintoinen jos vaikka päätyykin Vegasin listolle.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Ups, meni väärään ketjuun. Kiitos, että palautit keskustelun tänne.

  Noista mainitsemistasi nimistä poimin tuon Gusevin. Hän on Tampan varaus ja käsittääkseni edelleen Tampan omaisuutta. Lisäksi hän pelaa Pietarin SKA:ssa huippupaikalla ja huippupalkalla ja sopimus jatkuu vielä ensi kaudenkin, joten hänen nimensä voidaan vetää yli.
   
 11. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:

  Itse en usko, että tuolta AHL:stä noita farmijyriä paljoa nousee NHL:ään vaan ennemmin ne on niitä nuorehkoja lupauksia tyyliin Kerby Rychel, Marko Dano tai Josh Anderson. Toki Pulkkinenkin voi vielä mahdollisuuden saada.

  Nimistä jos jotain pitäisi heittää niin UFA-pelaajista T.J. Oshie kuulostaisi ehkä potentiaaliselta. Näyttävä, taitava, hyvä rankkareissa - sopiva vetonaula Vegasiin. Siitä joku 10 miljoonaa caphitillä oleva lappu neljäksi vuodeksi niin luulisi lähtevän aavikolle.
   
 12. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Joo siis ilman muuta noita nuorempiakin expansion draftin kautta, mutta lähinnä mietin ensi kaudeksi ilman sopimusta olevia rajoittamattomia vapaita agentteja, jotka ovat jo iältään lähempänä 30 kuin 20 vuotta. Varmasti jokunen sellainen Vegasiin päätyy.

  Meinaatko oikeasti jotain 10 miljoonan lappua Oshielle tai jollekin vastaavalle? Itse en usko, että lähtevät maksamaan noin paljoa yli markkina-arvon vain saadakseen haluamansa pelaajan. Varmasti maksavat vähän enemmän, jotta ylipäätään voivat sinne jonkun saada, mutta ihan tuollaisiin maksuihin en usko.

  Edelleen se Jason Zucker Vegasin omana poikana olisi paras täsmälääke markkinointimielessä, vaikkei mikään tähtipelaaja olekaan. No häntä ei välttämättä ole edes saatavilla jos Wild päättää suojata.
   
 13. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Itse ajattelen, että Vegas ottaa laajennusdraftissa halpoja ja hinta/laatusuhteeltaan hyviä pelaajia ja laittaa kunnolla tuulemaan sitten UFA-pelaajien osalta. Hyökkäykseen ei ole laatua kärkiketjuihin tarjolla laajennusdraftissa, joten se ykkösnyrkki pitää saada UFA-pelaajista tai kaupoilla.

  Ei tuolla ens kesänä ykkösketjun UFA-hyökkääjiä juuri ole tarjolla, joten jos Vegas jonkun haluaa niin ylihintaa pitää maksaa. Ja kun heillä on mahdollisuus pariksi vuodeksi ottaa ylihintainen vetonaula rosteriin niin miksei niin tekisi. Ja olisiko Oshie edes lyhyellä sopimuksella nyt sitten niin ylihintainenkaan. Verrattuna esim Pariseen (13 vuotta, 98 miljoonaa). Parise vetelee tämän ja kolme seuraavaa 9 miljoonan palkalla, joten jos Oshie saisi 10 miljoonaa niin väittäisin hänen olevan hinta/laatusuhteeltaan parempi vaihtoehto.
   
 14. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Vegas voi hommata vaikka kolme nimekästä palkkasoturia vuoden pahvilla ja isolla tilillä. Sitten TDL retain 50% palkasta ja nappaa pickit ja prospectit himaan. Kallista bisnestä, mutta jos vetonauloja on pakko saada niin niistä ois hyvä saada vähän vastinetta takaisin päin.
   
 15. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Bill Foley suoritti eilen loppuun tuon laajennusta koskeneen $500 miljoonan maksun ja sen myötä Vegas Golden Knights on virallisesti nyt osa NHL:ää.

  Golden Knights officially join NHL, can make deals | NHL.com

  Vegas voi nyt seuraavien ehtojen mukaisesti tehdä myös pelaajasiirtoja:

  Lainaus:
   
 16. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Kuka nimekäs pelaaja haluaa ottaa ammatillisen riskin lyhyellä sopimuksella, jossa on paljon hävittävää. Joukkue on oletettavasti liigan heikoin ja tämä näkyy pelaajien pistesaldoissa ja saa pelaajat näyttämään huonommilla kuin ovatkaan ja tämä vaikuttaa epäilemättä taas tulevan sopimuksen arvoon.
   
 17. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Jounin blogissa oli hyvä maininta siitä miksi Vegas tulee olemaan erittäin suosittu paikka pelaajien keskuudessa. Nevadan osavaltio ei peri lainkaan tuloveroja. Liittovaltion verot tottakai lähtee ja lisäksi jotain "taitelijamaksuja" riippuen siitä missä osavaltiossa kulloinkin on peli.
   
 18. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No noinhan sitä luulisi. Kyllä pelaajia saa kasaan kunhan viitsii lyödä paalua tarpeeksi pöydälle. Tästä tuli mieleen DGB:n jossain esille heittämä idea siitä että Toronto voisi napata Shattenkirkin kahdesi kaudeksi lyömällä jonkun 12 miljoonaa kaudessa sopimuksen pöydälle. Capissa on kuitenkin tilaa aika hulluna ja Leafsillä tunnetusti rahaa enemmän kuin tarpeeksi.
   
 19. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Jos pelaaja voisi saada UFAna esim. 4 x 5 diilin, niin miksi ottaisi esim. 1 x 8 diilin? Vegas-kauden jälkeen diilit voivat olla jotain 2-3 milliä kaudessa, siinä jää mahdollisesti monta milliä saamatta. Lisäksi se caphit on TDL:lla joka tapauksessa kova, vaikka Vegas söisi palkkaa. Eikä niitä prospecteja ja varausvuoroja irtoa, jos kausi on ollut heikko. Vegas saattaa olla mielenkiintoinen paikka, mutta on niitä monia muitakin liigassa ja lähtökohtaisesti Vegas EI ole pudotuspelijengi.
   
 20. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  No eihän se oo sanottua, että pelaajat pelaisivat Vegasissa automaattisesti huonon kauden. Paljon yv-aikaa, kotiotteluissa edulliset peluutukset ja "väsyneet" vastustajat, niin eiköhän siinä ole ihan otolliset saumat kaunistella henkilökohtaisia saldoja.

  Varmasti löytyy UFA-pelaajia, joille Vegas on mahdollisuus.
   
 21. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Lainaus:
  Ei sitä 8milj diiliä kantsikaan tehä jos on 4x5tarjolla. Mutta esim. joku veteraani pelaaja joka sais jostain esim 2x4milj niin äkkiäkös Vegas lyö 1x5-6milj + edullisempi verotus.

  Cappi ei ilmeisesti nouse ensikaudelle mikä laskee joukkueiden kykyä taistella UFA pelaajista viime kausiin verrattuna.

  Tällä hetkellä laittaisin kolikkoni sen puolesta, että Vegas täyttää bottom puolikkaan jengistä expansion draftista saatavilla nuorilla eteenpäin menevillä halvoilla soppareilla toistaiseksi pelaavilla kavereilla. Tämä jättää älyttömän tilin käytettäväksi siihen top puolikkaaseen jengistä.
  Expasion draftin kautta kerrytetyllä treidi pääomalla nyysitään cap ongelmaisista jengeistä helmet.
  UFA markkinoilta sitten isot kalat esim. Raduloville ja T.J. Oshielle 4x8milj soppareille.
  Draftissa poimitaan top vitosesta sentteri jota aletaan kauden alussa tai ihan viho viimeistään 18-19 istuttamaan kärkiketjuihin.
   
 22. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Otetaan vaikka Montrealin 38v 6M$ Markov. Hänelle varmasti 1x8 tai jopa 1x4-5 kelpaisi kun Montreal ei tuollaista tule hänelle tarjoamaan.
   
 23. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Crosby siirtyy Vegasiin viimeistään 2020. Siinä sitä kassamagneettia ja kulttuuria.
   
 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Oli tämä läppä tai ei niin Crosbyn sopimus jatkuu vuoteen 2025 saakka. Eli ellei Crosvy päädy LTIR potilaaksi ennen sitä niin en oikein usko tuohon.
   
 25. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Se on sitten eri asia, että haluaako Markov pelata uransa viimeisen tai viimeiset vuodet jossain rupujengissä? Tietenkin jos Montreal ei tarjoa jatkoa niin asia on eri. Eiköhän Habsit kuitenkin jonkun neljän millin pahvin tarjoa. Vaikea nähdä, että introvertti Markov lähtee minne tahansa pelkästään rahan perässä. Pelannut koko uransa Montrealissa, jossa myös ympärillä on useampi venäläispelaaja.

  Vegasin jengi kuitenkin kootaan nollista, joten yhteispeli hakee aikansa eli pudotuspeleihin ei ole asiaa. Tuo UFA-tarjonta on jo nyt heikkoa ja heikkenee vielä tässä kun jatkopahveja väännetään loppukauden aikana.