Soilworker
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Lukko, Preds
Et nyt ymmärrä sanomani pointtia. Lähes jokainen ihminen on syntyessään itsekäs ja ajaa omaa etuaan. Lähes jokainen ihminen on sellaisen ihmisen jälkeläinen, joka on saanut luonnon valinnan myötä kelpoisuusetua syömällä lihaa - jolloin lihansyöntiin painottavat geenit, kuten lihan himo ja sen mausta nauttiminen, ovat heidän geeneissään.Ei vaan muinaishistorialla ei kannata perustella tässä kysymyksessä nykypäivän ratkaisuja. Se miten asiat ovat aikanaan ollut, ei kerro miten niiden kannattaisi nyt olla. Historia on hyvä tunnistaa, mutta nykymaailman olosuhteet ja haasteet ovat aivan erilaiset. Nyt esimerkiksi ilmastonmuutos on noussut keskeisimmäksi haasteeksi, ja yksi osa ilmastonmuutoksen hillintää on ruuantuotannon aiheuttaman rasituksen vähentäminen. Yksi olennainen keino vähentää rasitusta on vähentää lihan syöntiä. Tämä on perusteltua siltäkin kannalta, että nykyisellä tiedolla pystymme saamaan riittävät ravintoaineet lihattomasta ruuasta.
Ei kannata unohtaa, että se liha ei maistu niin hyvälle ihan vaan koska se on lihaa. Se maistuu hyvälle, koska siitä on vuosien saatossa ollut ihmiselle niin paljon hyötyä.
Sen sijaan yksikään ihminen ei ole syntyessään luonnonsuojelija tai oman toimintansa suhteen globaalisti vastuullinen.
Enkä sitäpaitsi ole missään ottanut kantaa mitä kannattaisi syödä. Olen vain ottanut kantaa siihen, että jotkut ihmiset nauttivat lihasta ihan evolutiivisesta syystä. Terveellisesti nyt voi syödä muutenkin, eivätkä silti kaikki niin tee. Ihan samoin, kuin vastuullisesti tai ei. Liha-vege vastakkainasettelu on yksi turha mustavalkoinen keskustelu lisää. Vege nyt sattuu vaan olemaan niin-vitun-trendikästä.
Ennemmin tulisi keskustella helpommin korjattavista asioista, kuten suomalaisten järjettömästä filee-fetissistä. Hukkaan heitetään uskomaton määrä hyvää lihaa, koska keskiverto suomalainen ei osaa kokata paskaakaan muusta kuin fileestä. Puhumattakaan kaiken muun lihan vähättelystä ja alaspuhumisesta.