Vasemmistoliitto

  • 728 725
  • 5 800

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voi vitalis miten mua ottaa pannuun tää kaksnaamaisuus, joka täälläkin rehottaa. Noh, kankeantympeä oikeistohan se remuaa, joten koitetaan me muut ymmärtää.

Äläpä yleistä. Minä ja pari muutakin oikeistolaisena pitämääni nimimerkkiä on sanonut, että koko kohu on turha. Näyttääpi palstan persuporukka näin äkkiseltään olevan eniten äänessä.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Viina on viisasten juoma, eihän tähän muuta voi sanoa. Jokaisen täytyy tietää rajansa, varsinkin kun on seuraavana päivänä ministeritapaaminen. Ja tottakai se on selvää, että jos kyseessä olisi ollut pääministeri Katainen, niin eroa olisivat lööpit huutaneet.

Mutta urheiluministeri pääsee vähemmällä. Ja hyvä niin. Minusta tämä tarina saisi vähitellen jäädä.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onkohan Syväsalmi ollut vielä Arhinmäkeäkin kovemmassa jurrissa, kun mies ei tunnu muistavan, miten asiat menivät.

Syväsalmelle näytettiin vain kaapin paikka miten pitää asiasta sanoa! Ei ole ensimmäinen kerta kun ministereiden toilauksia puolustellaan ja puheita käännetään aivan päinvastaisiksi. Yleensä ne ensimmäisinä puhutut puheet pitävät paikkansa...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Syväsalmelle näytettiin vain kaapin paikka miten pitää asiasta sanoa! Ei ole ensimmäinen kerta kun ministereiden toilauksia puolustellaan ja puheita käännetään aivan päinvastaisiksi. Yleensä ne ensimmäisinä puhutut puheet pitävät paikkansa...

Harri Syväsalmelle ei näytetä Arhinmäen lihaksilla kaapinpaikkaa, tilanne on luultavasti päinvastoin.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tosi nolo juttuhan se, että pelaajat joutuvat raahaamaan sammunutta Arhinmäkeä sänkyyn ja vielä menee seuravan aamun ministeritapaaminen puihin.

Kun vertaa edeltäviin ministereihin, kuten kähmijään ja kiekkoväkivallalla ratsastavaan Suvi Lindeniin tai siihen missiin ja alusvaatemalliin, joka tyri tekijänoikeuslain kanssa oikein isolla kädellä, niin nykyinen tilanne ei ole olleenkaan paha.

Arhis sentään ymmärtää jääkiekkoa ja antaa poikien pelata. Muutenkin hänen urheilulinjauksensa eivät ole huonoimmasta päästä ja suhtautumisesta Guggenheimiin iso plussa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minusta tämä kohu on saanut ehkä liiankin suuret mittasuhteet, vaikk toki vasemmiston poliittiset kilpailijat heittävät ymmärrettävästi bensaa liekkeihin.

Loppupeleissähän kyse on ikivanhasta vasemmistolaisperinteestä, että kun itse päästään pitopöytään, niin siitä pitää nauttia niin kauan kuin se kestää. Ja mieluiten pitää huolta pehmeästä laskusta, kun poliittinen ura on ohitse ja äänestäjät tajunneet pelin hengen.

Suojatyöpaikkoja onkin useita ja jos jonkin sorttisia.

Mikäli olet ollut maltillinen demari, tie voi viedä Yleisradioon.

Toinen hyvä paikka on SAK, sinnehän pääsee jo niillä perusteilla, että on sukua/naimisissa oikean henkilön kanssa.

Voi tehdä myös täyskäännöksen ja siirtyä rahakkaammille aloille. Harvalta katosi vasemmistolaiskipinä yhtä nopeasti, kuin Siimekseltä aikoinaan. Ärrä-viastaan huolimatta siis ihan fiksu mimmi.

Ja sitten on oikein kovan linjan stallarit, joille varmin tie leveämmän leivän ääreen on jurnuttaa paikoillaan 70-luvun hengessä. Muistan kun Jaakko Laakso eräässä tilaisuudessa kehuskeli, että Moskovassa limusiini tulee edelleen hakemaan hänet lentokentältä, vaikka poliittista vaikutusvaltaa miehellä ei enää ole.

Mutta antaa Paavon nyt nauttia, jäämme odottamaan, mihin duunarin tie vie ministerikauden jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Arhis oli vapaalla, kun tuli ottaneeksi vähän liikaa, so what?! Shit happens ja sitä on tapahtunut kautta aikain myös noissa ympyröissä, joten oksettaa tuo itsensä ylituomariksi nostaminen, perustellen, kun kyseessä on sentään ministeri. Voi hemmetti, ootteko te sokeita vai?! Kuinka monta oikeasti korkeatasoista ministeriä meillä on? Mun silmissä zero alkaa kangastamaan.
Herää kysymys, suhtautuisitko tapahtuneeseen yhtä välinpitömättömästi, jos "vahinko" olisi tapahtunut esimerkiksi tasavallan presidentti Niinistölle tai pääministeri Kataiselle? Tai presidentti Putinille, joka olisi vaikkapa missannut päättäjäiset, koska poti krapulahorkkaa sviitissään (josta emme olisi tietenkään kuulleet sanaakaan, sillä kaksoisolento olisi kaivettu kaapista stunttaamaan Volodjaa, ties vaikka...)?

Noin yleisesti ottaen en pidä tuomittavana, jos huikanotto lipsahtaa joltakulta joskus persareiden puolelle. Tämä tietysti edellyttäen, ettei örvellys tule siten tavaksi, että henkilöllä on toistuvia vaikeuksia suoriutua töistään ja muista velvollisuuksistaan. Tästähän ei liene Arhinmäen tapauksessa ainakaan toistaiseksi kysymys. Suon satunnaisen mahdollisuuden persarivahinkoon yhtä hyvin ministerille kuin kanisterille.

Kukaan ei kuitenkaan voi vetää perskännejä koska tahansa ja missä tahansa, asettamatta itseään kyseenalaiseen valoon. Jotakin seuraamuksia tulisi minullekin, jos joisin itseni arhiskuntoon asiakkaiden seurassa työajan jälkeen, kun kaikki ovat iloisissa merkeissä ja teknisesti ottaen vapaalla. Luulen, ettei esimieheni toimitusjohtaja ihan noin vaan kuittaisi tapahtunutta naureskelulla, vaikka kuinka arvostaisi minua työsuoritusteni puolesta.

On pelkkää paskapuhetta väittää, että olympiakisoihin matkustanut urheiluministeri olisi ollut mitalisuoritusta urheilijoiden kanssa juhliessaan yksiselitteisesti vapaa-ajalla. Erityisen virallisesta osasta matkaa ei tietysti ole kyse, mutta virassa toimivan ministerin pitää ymmärtää olleensa paitsi kansan, niin myös oman ministeriönsä ja koko valtioneuvoston puolesta edustamassa Suomea tuolla matkalla. Minun puolestani myös ministeri voi aivan mainiosti ottaa järjen rajoissa huikkaa olympiareissulla, mutta ministeri ei jumalauta voi sammua ja oksennella olympiakisareissulla kuin kuka hyvänsä futiksesta tykkäävä stadilainen kommunisti normiviikonloppuna. Tuo ero Arhinmäeltä pääsi nähtävästi unohtumaan.

Maanantain lehtiotsikoiden perusteella Arhinmäki on tajunnut töpänneensä, ja luulen että hän ottaa tapahtuneesta opikseen. Parasta onkin. En myöskään usko, että Arhinmäen puoluetoverit jaksaisivat kauaa katsella jatkuvaa mokailua. Peli on noilla areenoilla sen verran kovaa, että vakavia haastajia ilmaantuu nopeasti maisemaan, jos puolueen puheenjohtaja ei vaikuta olevan tehtäviensä tasalla.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
En katso edustavani asiasssa vasemmistoliittoa, mutta tässä nimenomaan ei vedottu "heitin vain läppään"-korttiin tai peruttu puheita, vaan pystyttiin esittämään loogisesti kestävä selitys sille, ettei alkuperäinen lausunto tarkoittanutkaan sitä miten osa (kaikki) sen tulkitsivat. Astmastahan tässä on koko ajan puhe ollut. Ihan niinkuin MA Nummisen kappaleessa "munat jäi vetoketjun väliin" oli koko ajan puhe erilaisten lintujenhan munista.

Noh, vedit nyt vähän jo liian kirjaimellisen tulkinnan, "läppä"-korttihan on sikäli vain yksi näistä retorisista kikoista joilla esim. Halla-aho on välillä (pääosin kylläkin joutunut) seivaillut sanomisiaan. Eli sikäli se pointti on se että jos Arhinmäen epäsuora doping-vihjailu kuitataan sillä että tartutaan lillukanvarsiin niin vastaavasti siis pitäisi myös hyväksyä kaikki väärien mielipiteitten esittäjien rasisti..eikun siis roturealistiset kannanotot jne.
Mutta sen päivän näkisi kun vasemmisto kykenisi aitoon ajatukselliseen tasa-arvoon. Sinähän et siis tietenkään ole tässä varsinaisesti osallisena, tämä toteama on siis yleisempi.
 
Noh, vedit nyt vähän jo liian kirjaimellisen tulkinnan, "läppä"-korttihan on sikäli vain yksi näistä retorisista kikoista joilla esim. Halla-aho on välillä (pääosin kylläkin joutunut) seivaillut sanomisiaan.

Tarkennatko miten pääosin? Jos jätetään pois ne ilmiselvät mitkä tyhmempikin tajuaa.
 
Herranjumala mikä meteli yksistä känneistä.

Eikä meteli jää siihen. Tänään Iltalehdessä "kohujuttu" Arhinmäen kalliista rannekellosta.

Twitterissä "Arhis" sai jo puolustajakseen Jari Sarasvuon: "Kelpaako @paavoarhinmaki 'n kellokin jo perusteeksi paheksunnalle? Kun väki haistaa verta, vietit ottavat vallan"
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alkaa olla jeesustelu huipussaan:

Tottakai ministerikin saa ottaa, jos on sillä päällä, muttei voi ajatella, että olympiakisat olisivat se paikka, joissa paineet puretaan

Ilkka Kanerva

Tottakai ministerikin saa tekstailla, jos on sillä päällä, muttei voi ajatella, että työkännykkä olisi se puhelin, jossa paineet puretaan

Jyrki Katainen

Kuulin jälkimmäisen lainauksen varmana tietona hevosmiestentietotoimistosta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Koska tuon mukaan sovitut tapaamiset hoidettiin. Sanojana kuitenkin paikalla ollut valtion virkamies eikä paskalehdet.
Mitkä tapaamiset?
Arhinmäki on kiistänyt jyrkästi julkisuudessa esitetyt väitteet, joiden mukaan häneltä olisi sunnuntaina jättänyt välistä sovittuja tapaamisia.

Arhinmäen erityisavustaja Anne Moilanen painottaa, ettei Arhinmäellä ollut varsinaista virallista ohjelmaa Sotshissa. Hän oli saanut ainoastaan Suomen olympiakomitean toimittaman alustavan aikataulun, jossa näkyy missä lajeissa suomalaiset mahdollisesti kilpailevat hänen ollessaan paikalla.
Arhinmäen avustajan mukaan mitään virallista ohjelmaa ei ole edes ollut, onko nuo sovitut tapaamiset sitten epävirallista ohjelmaa? Noo, vaikka tossa sanoja onkin Arhinmäen avustaja niin onhan toki mahdollista että media vääristeli nekin sanat.
Lähde: Näin paljon Arhinmäen Sotshi-matka maksoi | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Ton mukaan Arhinmäki aikoo jopa maksaa itse hätämajoituksen, jonka tarvitsi kun homma lähti lapasesta. Eikös kyseessä ollut virhe kun äijäporukan kännäilyt pääsi vuotamaan medialle? Kukin voi tahollaan miettiä maksaisiko Arhinmäki hätämajoitusta omasta pussistaan jos asiasta ei olisi kuultu julkisuudessa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ikävää, ettei Arhinmäki ole persu, niin kaikilla olisi jo oma (yhteinen) kantansa tähän kohuun valmiina.

Tämän ajatuksen luin jostain kolumnista, pitää paikkansa. hymiö.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ikävää, ettei Arhinmäki ole persu, niin kaikilla olisi jo oma (yhteinen) kantansa tähän kohuun valmiina.

Tämän ajatuksen luin jostain kolumnista, pitää paikkansa. hymiö.

No jos joku on varmaa niin ainakin se että tuossa tapauksessa nimimerkin Telaketju purkausta ei olisi nähty.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eli sikäli se pointti on se että jos Arhinmäen epäsuora doping-vihjailu kuitataan sillä että tartutaan lillukanvarsiin niin vastaavasti siis pitäisi myös hyväksyä kaikki väärien mielipiteitten esittäjien rasisti..eikun siis roturealistiset kannanotot jne.
En tällaista yleishyväksyvyyttä hyväksi, vaan varaan itselläni edelleen oikeuden päättää tapauskohtaisesti, että ovatko tartutut lillukanvarret loogisesti kestäviä ja/tai riittävän uskottavia vai eivät.

Jos South Parkista tutusta joku puhuu keskitysleireistä ja selittää, että luuli että niissä opeteltiin keskittymistä vaativia askareita, niin en hyväksy.
Sen sijaan Norjan hiihdon kohdalla astma-kortti kelpaa selitykseksi lääkitys-vihjailuille.

deal with it.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
He, he! Paavo Arhinmäen ravintolalasku jääkiekkojoukkueen mitalikekkereistä. Kovat oli partyt poijilla!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=672050782838863&set=a.105269792850301.5335.100001018432249&type=1

"2 blond excort ladys.."
"2 whippet cream can.."
"1 sircus midget with hulaloops.."
"26 Karjala beer can. delivery from Finland Hartwall stock
with helicopter by Mr. Arhimäki request.."

Toivottavasti herra ministerin annettiin korkata "excort lady" ja sen jälkeen pelaajat pääsivät ns. "liukkaille".

Mitään en tiedä. Arvelelen vaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ymmärrän kyllä mitä on whipped cream, mutta mitä helvettiä on whippet cream? Onko ravintolassa tarjottu vaahdotettua vinttikoiraa?
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
He, he! Paavo Arhinmäen ravintolalasku jääkiekkojoukkueen mitalikekkereistä. Kovat oli partyt poijilla!
En nyt tarkoita sinua tai ketään meistä täällä, mutta ilmeisen moni tylsempi kynälaji on ottanut tuon ihan tosissaan. Onhan todellisuus usein toki ihmeellistä, mutta ei sentään tällä kertaa.

Uuno Turhapuro armeijan leivissä ja ne viihdyttäjät siellä kokoushuoneessa. Eini lauloi, viulut soivat. Kyllähän sitä kaikenlaista voi ihminen keksiä, kun on ministerin rahavarannot.
 

Rainer Zufall

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Arhinmäki kantaa kortensa kekoon valtion menojen leikkaamisessa ja jättää menemättä Sotshin paralympialaisiin. Hänhän edusti Suomea ansiokkaasti neliraajahalvaantuneiden luokassa pari viikkoa takaperin, joten turha tehdä toista reissua.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Arhinmäki kantaa kortensa kekoon valtion menojen leikkaamisessa ja jättää menemättä Sotshin paralympialaisiin. Hänhän edusti Suomea ansiokkaasti neliraajahalvaantuneiden luokassa pari viikkoa takaperin, joten turha tehdä toista reissua.
Paavo saattaa silti saapua päättäjäisiin, kun Eerolan briiffauksessa kävi ilmi että jotain siellä sammutetaan.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kyllä se Arhinmäki jotain hyvääkin saa aikaan. Jotain skandaalia koitetaan hakea siitä kuinka muutaman urheiluliiton valtion avustuksia pienennettiin alkuperäisestä esitkysestä. Syyksi kertoillaan seuraavaa:

Golfliiton palkkakustannukset ovat korkeita, ja palkkakaton yli meneviä on suhteessa enemmän kuin muissa liitoissa. Muissakin lajeissa on palkkakaton ylityksiä, ja niitä on pyritty ottamaan huomioon. Jääkiekko on kohtuullisen maltillinen. Lisäksi on Urheiluliitto ja Hiihtoliittokin jossain määrin

Aivan oikein ottaa rahaa pois toimistoilta ja siirtää ne käytännön tasolle, ja eritoten lasten liikuntaan. Palloliitto, salibandyliitto ja uimaliitto saivat enemmän rahaa kuin esityksessä oli. Tämä sen vuoksi koska näissä lajeissa on urheilu- ja kulttuuriministerin mukaan imua ja rahaa halutaan saada sinne missä ovat harrastajat. Kuulostaa omaan korvaani ainakin hyvin loogiselta. Toki Arhinmäki, jalkapallo ja enemmän rahaa palloliitolle on aina mielenkiintoinen sekoitus.


Ylen juttuja aiheesta:

Arhis muutti rahapäätöksiä.
Lajiliitot itkevät.
Lajiliitot haluavat lisätietoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös