Miksi Li Anderssonin typerä ja valheellinen esitys ansaitsisi muuta kuin ivallisen vastauksen? Kuten
@Jeffrey yllä kirjoitti, esityksen perusteluiksi annetaan "koska Norjassa ja Sveitsissä ja kyllä sinne sijoitetaan silti". Ja tietenkin jätetään huomiotta, että molemmissa maissa kokonaisverotus on selkeästi kevyempi kuin Suomessa - toisessa jopa erittäin oleellisesti kevyempi.
Suomessa jo vaatimattomiin tuloihin pääsevien eli luokkaa 3 700 euroa kuukaudessa tienaavien verotus on käsittämättömät 31.1 prosenttia, kun Ruotsissa se on 26.4 prosenttia.
Sen jälkeen verotus kiristyy progressiivisesti (vuosi 2020). Vertailun suurimmalla tulotasolla eli 146 000 euron vuosituloilla tai lähes 12 200 euron kuukausituloilla vastaavan palkansaajan tuloveroprosentti on Suomessa 48.2 prosenttia. Edellä ovat silloin enää Italia 50.4 prosentillaan ja Belgia 52.8 prosentilla. Eroa vertailumaiden keskiverotukseen on Suomen kohdalla tässä tuloluokassa jo 7.4 prosenttiyksikköä.
Todettakoon, että korkean verotuksen maista erityisesti Italiassa ongelmana on verojen maksaminen. Suomi on rehellisenä maksajana aivan omaa luokkaansa. Todellinen verotusero vain kasvaa...
Yliverotuksen häkkyrä tulisi purkaa sen sijaan, että yksi ministeri ja puolue toimii idioottina ja haluaa lisätä jo käytöstä poistetun varallisuusveron. Onneksi hallituspuolueista ei löytynyt minkäänlaista tukea. Päinvastoin. Andersson toki tiesi tämän etukäteen, mutta halusi populistina käyttää kesäajan hyväkseen päästäkseen somessa ja mediassa esille.
Yli 12 000 euroa kuussa tienaavan palkansaajan tuloverotus on Suomea korkeampaa vain Italiassa ja Belgiassa.
yle.fi