Vasemmistoliitto

  • 809 092
  • 6 251

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan nuoret vieläkin samaa mieltä?
(kovin vanhoilta nämä nuoret vaikuttaa)

No, vasemmistonuorten uusi puheenjohtajahan on itse julistanut olevansa kommunisti eli en kauheasti pidättelisi hengitystä minkäänlaisen länsi- tai NATO-myönteisyyden löytymisen kanssa. Sitä en tiedä onko käsitys kommunismista muotoutunut kuvan nuorisolaisten tapaan 50-60-luvuilla.

On ollut ilahduttavaa nähdä, kuinka vasemmiston sisällä on herännyt aitoa NATO-keskustelua. Kiitos "kaapista tulleille" vasemmistolaisille, jotka ovat hyvin asiallisesti rohkeastikin perustelleet miksi kannattavat NATO-jäsenyyttä, ja miksi tämä on yhteensopivaa vasemmistolaisuuden kanssa. Tämä on ollut kullanarvoista työtä Suomen eteen sillä juuri sillä laidalla perinteinen vastustus on ollut kovaa.

Tuo on tosin hämärtänyt asioita sen suhteen, että on alettu kuvitella ettei kyseessä ole oikeisto-vasemmisto-kysymys lainkaan. Laajalta osin totta, mutta edelleen vasemmistoliitto on se kenties ainoa puolue, joka tuskin tulee NATO:n puolesta äänestämään. 1. varapuheenjohtaja Saramo pääsikin valistamaan kansaa omista näkemyksistään, jotka eivät ihan Yrttiaho-tasoa olleet eivätkä kenties suoranaista valehtelua sisältävää, mutta huonosti perusteltua totuuden vierestä puhumista kuitenkin.

Olenkin aina kummastellut mistä vasemmistoliiton lähinnä omien kannattajien keskuudessa elävä aura sivistyksen, koulutuksen ja älyllisyyden puolueena oikein kumpuaa. Jo pj ja 1. vpj -kombona lienee eduskuntapuolueista koulutustasoltaan heikoin ja Saramon NATO-jututkin kuulostavat juuri siltä ammattikoulupohjaiselta huutelulta jota ne ovat. Hyvä on, tämä on Anderssonia kohtaan epäreilua. Li on älykäs, valovoimainen sekä taitava ja notkea keskustelija. Poliittisista erimielisyykstistämme huolimatta ihailen häntä. Siitä huolimatta, vasemmistoliitto ja persut ovat pitkään näyttäneet minulle vähän eri versioilta samasta asiasta. Populismia, ääriajattelua (ei, älä yritä väittää että puolue jolla on kommunisti kansanedustaja ja kommunisti nuorisojärjestön pj ei pidä sisällään ääriajattelua), epärakentavaa vastarannankiiskeilyä, epäuskottavia, utopistisia ja toteuttamiskelvottomia "esityksiä" joilla kaikki olennaiset epäkohdat taianomaisesti korjautuu (maahanmuutto kuriin / rikkaiden verotuksen nosto) jne.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kansan Uutiset on alkanut näyttää, minkä virheen Vihreä liitto teki lakkauttaessaan Vihreän Langan.

Vihreällä Langalla vihreiden olisi mahdollista herättää niitä äänestäjiä, jotka ovat etääntyneet kaupunkilaisfeministien nousun myötä. KU taas näyttää herättävän puolueen omia päättäjiä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Olin vielä pari viikkoa sitten sitä mieltä, että sukupuolella on väliä, ja siksi Jussi Saramo on vahvoilla vasemmistoliiton puheenjohtajaksi. Hanna Sarkkinen vaikuttaa liian samanlaiselta kuin Andersson, Ohisalo ja Marin, mikä saattaa karkottaa potentiaalisia äänestäjiä mm. persuihin.

Saramon tämänviikkoinen kommentti ei osoittanut johtajuutta, vaan epämääräistä tasapainoilua asiassa, joka jakaa vasemmistoliiton vanhoja ja nuoria äänestäjiä. Saramo näyttää entistä huonommalta, kun hänen kommenttiaan peilaa nykyisen puheenjohtajan tämänpäiväisiin lausuntoihin.

”Minun näkemykseni on, että meidän ei missään nimessä kannata tehdä itsellemme tästä hallituskysymystä sellaisessa tapauksessa, jossa valtiojohto päättäisi hakea jäsenyyttä”, Andersson sanoi lauantaina puoluevaltuustossa pitämässään linjapuheessa.

”On aivan selvä asia, että kun tilanne ympärillämme muuttuu, pitää myös meidän olla valmiita yhdessä käsittelemään kynnyskysymyksiämme tästä muuttuneesta tilanteesta käsin.”
ANDERSSONIN mukaan keskustelu Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä on puolueelle eräänlainen kypsyyskoe.


Vaikka Anderssonin henkilökohtainen kanta olisi Saramon tapaan kielteinen, osoittaa tämänlaiset kommentit johtajuutta. Saramon kommentit pelkästään heikkoutta.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Odotin että Andersson on hyvä puolueenjohtaja kun Vasemmistoliiton johtoon valittiin. En osannut kuvitella että on näin hyvä mitä nyt osoittanut.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Onkohan nuoret vieläkin samaa mieltä?
(kovin vanhoilta nämä nuoret vaikuttaa)
Onko tämä nyt todellakin sitä Vasemmistoliiton "nuorisoa". Ilman sen suurempaa ilkeilyä, niin onkohan tuossa lakanan takana olevista yksikään edes alle 50 v.

Ja samaa kysyn kuin lainaamani nimimerkkikin, että mitenköhän asian laita on nykyään, vieläkö se NATO on se suurin turvallisuusuhka?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Turun vasemmisto cancelöi. Johannes Yrttiaho ja Elina Sandelin lensi mäkeen. Mikä lie jälkimmäisen rikos, muuta kuin kuulua edellisen tukiryhmään.

 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Turun vasemmisto cancelöi. Johannes Yrttiaho ja Elina Sandelin lensi mäkeen. Mikä lie jälkimmäisen rikos, muuta kuin kuulua edellisen tukiryhmään.

Puhdistukset alkaneet ja hyvä niin. Varsinkin Yrttiaho on sen tason desantti, että parempi jos hänen poliitikon uransa oli tässä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mukava lukea fiksuja ajatuksia Vassarienkin suunnalta:


”Olen aina ollut rauhanaktivisti – solidaarisuuden ja rauhan puolella. Eikä näissä arvoissani ole mikään muuttunut”, Said Ahmed sanoo.

Hän kertoo kuitenkin tulleensa siihen tulokseen, että Nato-jäsenyys on näissä olosuhteissa Suomelle paras rauhan tae.

”Naton keskeinen pointti on jäsenyyden tuoma turvatakuu. Meidän tukenamme olisi kaikkien Nato-maiden sotilaallinen voima, ja se nostaa hyökkäyksen kynnyksen meihin erittäin korkealle. Ja tämä edistää myös maailmalla rauhaa”, Said Ahmed sanoo.

Voisi sanoa, että lainattu on harvinaisen hyvin tiivistetty ja argumentoitu. Suomen NATO-jäsenyys on toimii rauhan puolesta. Vasemmistolaisille solidaarisuuden ja NATO:n kytkeminen toisiinsa ei ole ollut aiemmin juuri mahdollista, vaikka nimenomaan siitä on kysymys,
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Minulla on yksi tuttu, joka on niin pasifisti, että mieluummin kieltää tosiasiat kuin haluaa Suomen liittyvän Natoon. Toivottavasti hän ja kaltaisensa lukevat Junkkarin jutun ja erityisesti ao. kohdan.

Said Ahmedin mukaan monilla ihmisillä on Naton suhteen turhia pelkoja. Jäsenyys ei tarkoita, että Suomeen tulisi vääjäämättä ydinaseita tai rauhanajan tukikohtia. ”Jäsenyyden ehdoista ja sisällöstä sovitaan neuvotteluissa”, hän sanoo.

Taisin jo aikaisemmin todeta, että suhtautusin itsekin varauksella Natoon, jos se olisi järjestö, jossa jäsenmaalla ei olisi minkäänlaista vaikutusvaltaa. Näin ei kuitenkaan ole, ja Suomi pääsisi itse vaikuttamaan, minkälaiseksi Nato tulevaisuudessa muuttuu.

Ja yhdelle jos toiselle pitäisi toistaa seuraavaa.

Said Ahmedin mukaan on todella huolestuttavaa, että sosiaalisessa mediassa Natoa vastustavia haukutaan putinisteiksi. Ja rienataan takavuosien poliittisia päättäjiä vääristä päätöksistä ja hyväuskoisuudesta Venäjän suhteen.

”Se on just sitä, mitä Putin haluaa – kahtia jakautumista. Tärkeintä nyt olisi yhtenäisyyden vahvistaminen ja terve keskustelu Suomen turvallisuudesta.”

Sekin on ilahduttavaa huomata, että vasemmistoliitossa, vaikka vain paikallisyhdistyksessä, on viimein reagoitu Yrttiahoon ja mitä hän on alusta asti edustanut.

Yrttiaho on suoraa jatkumoa isänsä politiikalle. Siis sille politiikalle, jonka takia isä Yrttiaho tuli aikoinaan (yhdessä Mustajärven kanssa) erotettua eduskuntaryhmästä vastustaessaan oman puolueensa linjaa.

Mitäpä opportunisti omalle luonteelleen voisi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Voisi sanoa, että lainattu on harvinaisen hyvin tiivistetty ja argumentoitu. Suomen NATO-jäsenyys on toimii rauhan puolesta. Vasemmistolaisille solidaarisuuden ja NATO:n kytkeminen toisiinsa ei ole ollut aiemmin juuri mahdollista, vaikka nimenomaan siitä on kysymys,
Vasemmistoliitolle on ollut tyypillistä jumittuminen sinänsä painaviksi koettuihin arvolähtökohtiin, joiden merkitys tai niiden vaikutus ihmisten elämään on vuosikymmenten aikana muuttunut olennaisesti. Tarkoitan tällä esimerkiksi kylmän sodan aikaisen maailmanjärjestystä, jossa laitavasemmistolainen ajattelu hyvästä eli Neuvostoliitosta ja pahasta eli Yhdysvalloista oli itsestään selvä osa SKP/SKDL-väen ajattelua (toki kärjistettynä ja yksinkertaistaen, mm. suhtautuminen 1968 tapahtumiin pitää myös huomioida).

Yhtä kaikki, Vasemmistoliitossa vallinnut rauhan edistäminen ei ole niinkään näkynyt aktiivisen varautumisen puolesta puhumisen, vaan paremminkin maanpuolustuskielteisenä eetoksena, jossa erityisesti USA ja NATO ovat edelleenkin edustaneet pahaa. Esimerkiksi Venäjään ja Venäjän sotilaallisiin edesottamuksiin ei laitavasemmalla ole suhtauduttu kovinkaan paheksuvasti, yksittäiset poikkeukset pois lukien, kun taas USA:n ja liittolaistensa kuten Israelin toimista on vasemmalla jaksettu muistuttaa tavan takaa.

Venäjän hyökkäyssota ja lukemattomista sotarikoksista vähät välittävä toiminta kuitenkin pakottaa myös Vasemmistoliiton arvioimaan uudelleen kaksinaismoralistista suhtautumistapaansa. USA ja NATO eivät edusta tässä maailmassa edelleenkään yhtä ainoaa totuutta tai moraalista virheettömyyttä, mutta tätä ei pidä eikä voi edellyttääkään. Kysymys on siitä, mikä konsortio, jos mikään, on kykenevä ja arvolähtökohdiltaan kompetentti puolustamaan länsimaisiin demokratioihin miellettyjä arvoja, kuten juurikin demokraattinen hallintotapa, kansalaisyhteiskunta, pyrkimys korruptoitumattomuuteen, ihmisoikeudet ja sananvapauden periaatteet. Mistään ei löydy näissä suhteissa virheetöntä yhteiskuntaa, mutta se ei ole nyt minkäänlainen pointti. Luulisi Vasemmistoliitossakin ymmärrettävän, että näiden heidänkin tärkeiksi kokemiensa arvojen varaan rakentuvia yhteiskuntia löytyy ennen muuta NATO-maiden joukosta, ei esimerkiksi siitä porukasta, joka vastusti taannoin YK:ssa Venäjän erottamista ihmisoikeusneuvostosta. Vasemmistoliitto tarvitsee ainakin tältä osin kipeästi arvoremonttia (minun mielestäni suunnilleen kaikilta muiltakin osin, mutta edellä mainittu on implisiittinen totuus riippumatta siitä, mistä suunnasta poliittista karttaa se ääneen todetaan).
 

Tuamas

Jäsen
Yhtä merkittävä ja tärkeä kuin Said Ahmedin avaus, oli espoolaisen pitkän linjan vassarin entisen kansanedustajan Kari Uotilan ulostulo.

Tämä keskustelu erottaa ne joilla ideologia on täysin sokaissut niistä, jotka ymmärtävät kun tosiasiat muuttuvat.

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Yhtä merkittävä ja tärkeä kuin Said Ahmedin avaus, oli turkulaisen pitkän linjan vassarin entisen kansanedustajan Kari Uotilan ulostulo.
Muuten hyvä, mutta Uotila on espoolainen pitkän linjan vassari.

Ollut kyllä aina vassarien tolkullisimpia edustajia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Törkeä tapaus, asialla vassarien silloinen piiripomo, valtuuston puheenjohtaja ja pormestariehdokas naisystävineen:


Poliisi on jo aiemmin kertonut, että Haapasen naisystävän epäiltiin kuvanneen koulunkäyntiavustajana työskennellessään alakoululaisia tyttöjä suihkussa ja lähettäneen materiaalin myöhemmin Haapaselle. Poliisin mukaan rikoksesta epäillyn hallusta löytyi kotietsinnässä muutama video ja noin tuhat kuvaa.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Törkeä tapaus, asialla vassarien silloinen piiripomo, valtuuston puheenjohtaja ja pormestariehdokas naisystävineen:


Poliisi on jo aiemmin kertonut, että Haapasen naisystävän epäiltiin kuvanneen koulunkäyntiavustajana työskennellessään alakoululaisia tyttöjä suihkussa ja lähettäneen materiaalin myöhemmin Haapaselle. Poliisin mukaan rikoksesta epäillyn hallusta löytyi kotietsinnässä muutama video ja noin tuhat kuvaa.
Hyi helvetti! Siinä on iljetykset löytäneet toisensa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Törkeä tapaus, asialla vassarien silloinen piiripomo, valtuuston puheenjohtaja ja pormestariehdokas naisystävineen:


Poliisi on jo aiemmin kertonut, että Haapasen naisystävän epäiltiin kuvanneen koulunkäyntiavustajana työskennellessään alakoululaisia tyttöjä suihkussa ja lähettäneen materiaalin myöhemmin Haapaselle. Poliisin mukaan rikoksesta epäillyn hallusta löytyi kotietsinnässä muutama video ja noin tuhat kuvaa.
Mä täällä aikaisemmin jo asiasta mainitsin kun tämä tuli julki, että tunsin Haapasen ja tyttöystävänsä musiikkipiirien kautta. Ei nyt mitään ystäviä oltu mutta kai voi sanoa kavereiksi. Aivan vitun ällöttävää ollut seurata tätä alusta saakka, plus rankkaa myös Haapasen läheisille ystäville kun kaveri oli kummina mm. tutun lapsille. Toivottavasti tuomitaan mahdollisimman kovan kaavan kautta.

Vasemmistoliitolta aikanaan oikea ratkaisu heti kun syytteet tulivat julki.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Luulisi, että jotkut Yrttiaho ja Kontula saisivat enemmän pitelemään nenää. Vanhoista stallarikommareista nyt puhumattakaan.

Li pyrkii selvästi ampumaan rivit suoriksi, kun Saramokin on saatu vastahakoisesti Naton kannalle. Jos vassarit pyrkivät olemaan moderni vasemmistopuolue, niin näkemys Venäjästä ja sen rauhantahtoisuudesta olisi syytä päivittää ajan tasalle. Ja sehän ei voi johtaa muuhun kuin Naton kannattamiseen, vaikka sitten nenää pidellen.

Nostan hattua kaikille vassareille, jotka pystyvät tosiasioiden edessä muuttamaan Nato-kantaansa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg

Luulisi, että jotkut Yrttiaho ja Kontula saisivat enemmän pitelemään nenää. Vanhoista stallarikommareista nyt puhumattakaan.

Li pyrkii selvästi ampumaan rivit suoriksi, kun Saramokin on saatu vastahakoisesti Naton kannalle. Jos vassarit pyrkivät olemaan moderni vasemmistopuolue, niin näkemys Venäjästä ja sen rauhantahtoisuudesta olisi syytä päivittää ajan tasalle. Ja sehän ei voi johtaa muuhun kuin Naton kannattamiseen, vaikka sitten nenää pidellen.

Nostan hattua kaikille vassareille, jotka pystyvät tosiasioiden edessä muuttamaan Nato-kantaansa.

Andersson on täysin oikeassa siinä, että tilanne puolueen sisällä ei ole helppo ja siksi kansanedustajien henkilökohtaista päätöstä tulee kunnioittaa ilman, että puolueen tarvitsee muodostaa virallinen linja.

Suomi etenee Natoon parlamentaarisella työllä, jossa jäsenyyttä kannatetaan läpi puoluekentän, mutta Ylen toimittaja (Marja Sannikka eilisessä A-studiossa) haluaa löytää asiasta väkisin jotain yhtenäisyyttä rikkovaa. Ei siitä ole kuin joitakin viikkoja, kun Jussi Halla-aho joutui rauhoittamaan toimittajaa sanoessaan, ettei Nato ole perussuomalaisille helppo asia.

On demokratiaa halveksivaa vaatia puolueelta yhtenäistä linjaa, jos se ei siihen pysty. Natoa kuitenkin vastustaa edelleen 12 prosenttia väestöstä, ja vaikka heistä kaikki eivät vasemmistoliittoa äänestäkään, heidän täytyy tulla nähdyksi myös eduskunnassa.

Vasemmistoliiton edustajat sentään (Saramoa lukuunottamatta) uskaltavat myöntää kielteisen kantansa, kun taas persuissa ja kepussa seurataan enemmistöä, demareissa taas moni on hiljaa. Joku varmaan pelkää päätöksensä seurauksia.

Vasemmistoliitto oli aikoinaan EU-vastainen puolue, mutta nykyään myönteisimmästä päästä. Nato-myönteisintä siitä ei välttämättä tule koskaan, mutta jos joku haluaa jatkossa vastustaa Natoa ääneen, joutuu tällainen poliitikko etsimään itselleen uuden puolueen.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lainauksia Li Anderssonin sivuilta:

"Tässä kohtaa minä suomin itseäni ja koen, että me vaihtoehtoja toivovat olemme tehneet virheen. Meidän olisi pitänyt pystyä esittämään omia ratkaisuja ja vaihtoehtoja tämän skenaarion varalle jo kauan ennen nyt käynnissä olevaa sotaa."

"Vasemmalla on tähän asti sanottu ei pohjoismaiselle puolustusliitolle, johtuen Norjan ja Tanskan Nato-jäsenyydestä. Nato-maat ja Naton ulkopuoliset maat eivät oikein voi rakentaa puolustusliittoja yhdessä. Puolustusliitto Ruotsin kanssa ei myöskään ole kehittynyt aidoksi vaihtoehdoksi, vaikka olemmekin kannattaneet puolustusyhteistyön syventämistä. Ja me emme ole ymmärtäneet ajoissa eurooppalaisen vaihtoehdon rakentamisen tärkeyttä. Olemme suhtautuneet kriittisesti syvenevään puolustusyhteistyöhön EU:ssa."

Tekisi mieli kysyä Anderssonilta, että mitäköhän ne muut vaihtoehdot olisivat olleet Venäjän uhkaa vastaan? Kun ei kelpaa yhteistyö minkään NATO-maan tai EU:n kanssa eikä Ruotsi ole realistinen vaihtoehto, niin olisiko Andersson pyrkinyt luomaan puolustusliitto Suomi & Vatikaani & Monaco & Papua-Uusi-Guinea. Voi pojat, kyllä olisi Putinia pelottanut!

Paria Vasemmistoliiton kansanedustajaa lukuun ottamatta ovat vetäneet aivan täydellisesti vihkoon tämän NATO-homman koska YhDySvAlLaT ja KaPiTaLiSmi. Historian kirjat eivät tätä unohda.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Lainauksia Li Anderssonin sivuilta:

"Tässä kohtaa minä suomin itseäni ja koen, että me vaihtoehtoja toivovat olemme tehneet virheen. Meidän olisi pitänyt pystyä esittämään omia ratkaisuja ja vaihtoehtoja tämän skenaarion varalle jo kauan ennen nyt käynnissä olevaa sotaa."

"Vasemmalla on tähän asti sanottu ei pohjoismaiselle puolustusliitolle, johtuen Norjan ja Tanskan Nato-jäsenyydestä. Nato-maat ja Naton ulkopuoliset maat eivät oikein voi rakentaa puolustusliittoja yhdessä. Puolustusliitto Ruotsin kanssa ei myöskään ole kehittynyt aidoksi vaihtoehdoksi, vaikka olemmekin kannattaneet puolustusyhteistyön syventämistä. Ja me emme ole ymmärtäneet ajoissa eurooppalaisen vaihtoehdon rakentamisen tärkeyttä. Olemme suhtautuneet kriittisesti syvenevään puolustusyhteistyöhön EU:ssa."

Tekisi mieli kysyä Anderssonilta, että mitäköhän ne muut vaihtoehdot olisivat olleet Venäjän uhkaa vastaan? Kun ei kelpaa yhteistyö minkään NATO-maan tai EU:n kanssa eikä Ruotsi ole realistinen vaihtoehto, niin olisiko Andersson pyrkinyt luomaan puolustusliitto Suomi & Vatikaani & Monaco & Papua-Uusi-Guinea. Voi pojat, kyllä olisi Putinia pelottanut!

Paria Vasemmistoliiton kansanedustajaa lukuun ottamatta ovat vetäneet aivan täydellisesti vihkoon tämän NATO-homman koska YhDySvAlLaT ja KaPiTaLiSmi. Historian kirjat eivät tätä unohda.
Niin Andersson selkeästi on sitä mieltä että olisi pitänyt jo aikaa sitten luoda joku puolustusliitto ilman NATOa eikä kategorisesti pyrkiä estämään EU:n sotilaallisen puolen kehittymistä. Nyt Vasemmistoliitto on ajautunut tilanteeseen jossa ainoat vaihtoehdot liittoutumattomuus tai NATO ja muita vaihtoehtoja ei ole tulossa ties kuinka pitkään aikaan. Eli myönnetään se että Vasemmistoliiton politiikka puolustuksen suhteen on ollut epäonnistunutta.

Tiivistettynä Vasemmistoliiton olisi kannattanut ajaa eurooppalaista vaihtoehtoa viimeiset 25 vuotta, eikä kieltäytyä kategorisesti kaikesta puolustusliittojen luomisesta. Näin nyt ei "tarvitsisi" samalla tavalla liittyä NATO:on vaan voisi luottaa siihen että muut EU maat auttaisivat oikeastikin.
 

msg

Jäsen
En oikein ymmärrä missä todellisuudessa Natoon kuuluvat EU-maat haluaisivat kovasti päästä eroon Yhdysvalloista ja sen sotilaallisesta voimasta miettiessään liittoutumisratkaisuaan.
 

ijuka

Jäsen
Niin Andersson selkeästi on sitä mieltä että olisi pitänyt jo aikaa sitten luoda joku puolustusliitto ilman NATOa eikä kategorisesti pyrkiä estämään EU:n sotilaallisen puolen kehittymistä. Nyt Vasemmistoliitto on ajautunut tilanteeseen jossa ainoat vaihtoehdot liittoutumattomuus tai NATO ja muita vaihtoehtoja ei ole tulossa ties kuinka pitkään aikaan. Eli myönnetään se että Vasemmistoliiton politiikka puolustuksen suhteen on ollut epäonnistunutta.

Tiivistettynä Vasemmistoliiton olisi kannattanut ajaa eurooppalaista vaihtoehtoa viimeiset 25 vuotta, eikä kieltäytyä kategorisesti kaikesta puolustusliittojen luomisesta. Näin nyt ei "tarvitsisi" samalla tavalla liittyä NATO:on vaan voisi luottaa siihen että muut EU maat auttaisivat oikeastikin.
Totuushan on se, että ei tällaisilla Suomen pyrkimisillä ole mitään väliä. Pikku maa. Ei EU:n erillistä puolustusliittoa aleta järkkäämään sillä että Suomi sanoo "hei hommatkaa meille puolustukset kuntoon". Ja Vasemmistoliitto Suomenkin mittakaavassa on suhteellisen mitätön, alle kymmenen prosentin kannatuksella. Tippunee varmaan entisestään.

Tämä on kanssa niitä että joko 1. järkätään realistisesti puolustus kuntoon ainoalla oikeasti toimivalla tavalla tai 2. eletään pilvilinnoissa jossain unelmien valtakunnassa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lainaus joka kertoo, kuinka pihalla hallituspuolueen puheenjohtaja on. Li Andersson @liandersson 10.6. 2022:

"Jos julkisia varoja halutaan käyttää verokevennyksiin, esitämme ruuan alv:n alentamista esimerkiksi 10 %:iin. Tämä olisi tuloveroalennuksia huomattavasti oikeudenmukaisempi keino kompensoida hintojen nousua nimenomaan niille, joiden menoista iso osa kuluu juuri ruokaan".

Andersson on ehdotuksessaan sosialisoinut suomalaisten rahat julkisiksi varoiksi. Todellisuudessa kyse on suomalaisten verotuksen lieventämisestä. Lisäksi Andersson ei ymmärrä sitäkään, että ruuan alennettu alv ei päädy välttämättä juuri lainkaan kuluttajan eduksi.

Miten voi hallituspuolueessa olla näin käsittämättömän heikkoa talousosaamista? Teemu Lehtiseltä asiallinen kuitti:

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös