Mainos

Vancouver Canucks vs. Boston Bruins - Stanley Cup Finals

  • 83 766
  • 312

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Joopa joo... Vancouverin aloitus ei päätä huimannut, mutta kun ei saada mistään sisään niin minkäs teet. Paljon hyvää oli tuossa pelissä mutta sitten Boychuk. Kuten niin monta kertaa ennenkin.

Tässä olisi ollut nyt se iskun paikka kun vastustaja ei tullut hyvin sisään, mutta sitä ei hyödynnetty. Canucks ei varmasti tule yhtä vaisusti toiseen peliin, jolloin siitä tulee kaiken järjen mukaan turpaan ja sarja on käytännössä taputeltu.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Noniin ensimmäinen ottelu on nyt takanapäin ja Canucks niisti siittä voiton viime hetken maalillaan. Valitettavasti ottelu katsomista vaikutti koneeni, joka aloitti takkuilut ensimmäistä kertaa kauden aikana mukavasti Stanley Cup finaaleissa.

Kommentoin ottelua muutaman ennen sarjaa heitetyn oletuksen vinkkelistä:

Sarjasta tulee Vezina-maalivahtien näytöstä:
Piti 100% paikkansa. Maalivahdit olivat huikeita, molemmat maalivahdit torjuivat koko pelin erittäin varmasti, eritoten Thomasin viimeinen erä oli häkellyttävä ja mietinkö, että voiko tätä miestä ohittaa. Kaksi kiekkoa kuitenkin ohitti miehen (laskin mukaan Edlerin putken), mutta eipä mies voinut mitään kummassakaan tilanteessa. Huikea esitys. Toisaalta Luongo pelasi myös erinomaisen ottelun, eikä edes yksittäisiä virheitä näkynyt. Nykyinen Luongo on tällainen parhaimmillaan, ei välttämättä mitään highlight-reel torjuntoja, kuten Thomasilla, mutta perusvarmaa työskentelyä ilman virheitä.

Runsaat erikoistilanteet kääntävät pelin Vancouverille:
Ei pitänyt kovinkaan hyvin paikkaansa. Kahdessa ensimmäisessä erässä ensimmäisessä erässä nähtiin runsaasti jäähyjä, mutta Boston oli pelissä varsin hyvin mukana. Ne olivat hyvin tasaista kiekkoa. Toisaalta on myös totta, ettei Bostonin ylivoima onnistunut tässä ottelussa, edes kahden miehen ylivoimalla, mutta pelin kokonaiskuvan kannalta jäähyt eivät pudottaneet Bruinsia kelkasta.

Bostonin mahdollisuus on 5-5 pelissä:
Ei pitänyt hyvinkään paikkaansa. Kolmannessa erässä, jossa oikeastaan ensimmäistä kertaa päästiin pelaamaan pitkiä jaksoja tasakentällisin (erässä ei nähty jäähyjä), peli oli melko selvästi kotijoukkueen hallinnassa.

Bostonin alemmat kentät joukkueen keskeisiä etuja Vancouveriin nähden:
Ei täysin pitänyt paikkaansa. Ei sillä, että Bruinsin alemmat ketjut olisivat olleet heikkoja, mutta Canucksien 3-vitja oli pelissä erinomainen ja vastasi Keslerin avustuksella pelin ratkaisusta. Toki Canucksien nelonen ei ollut merkittävätä tekijä pelin kannalta vähäisen peliaikansa vuoksi (ja toki jos näin jatkuu voi Bruinsille tulla tästä etu), mutta Vancouverin kolmonen oli pelin näkyvimpiä kentällisiä, joten ei alempien ketjujen kohdalla etu ainakaan selkeästi Bruinsille mennyt. Tuo mainitsemani nelosen peluuttaminenkin oletettavasti muuttuu jos/kun Malhotra palaa kehiin.

Vancouverin pitää käyttää nopeuttaan Bruinsin kaatamiseksi:
Osittain piti paikkansa. Ensimmäisissä erissä peli oli jäähyjen vuoksi rikkonaista, mutta viimeisessä erässä Vancouverin nopeus alkoi osoittautua ja valaspaidat saivat monta maalitilannetta aggressiivisen karvauspelin ja nopean vastahyökkäyspelin ansiosta.

Chara-Seidenberg vs. Sedinit ovat keskeinen taisto sarjan kannalta
Oli hyvin keskeinen taisto sarjan kannalta ja tässä kohtaa voidaan sanoa, että ensimmäinen ottelu oli Bosonin puolustuksen kannalta onnistunut. Joskaan Sedinitkään eivät olleet mitenkään onnettomia, ei heiltä nähty Sharks-sarjan kaltaista dominointia.Tosin tuo Bostonin pari taisteli lähes kaikkia vastaan, sillä pelasivathan he hieman vajaat puoli tuntia, ja enemmän kuin kukaan Canucks-puolustaja, vaikka Vancouver pelasi yli puolet pelistä viidellä puolustajalla. Vahva peli molemmilta, vaikka Chara olikin voittomaalin aikana jäällä.

Kaiken kaikkiaan näimme mielestäni hyvän kiekko-ottelun, jossa pelin intensiteetti-taso ja fyysisyys-aste olivat kovaa luokkaa, vaikkakin kyseessä oli vasta sarjan ensimmäinen kamppailu. Tuntui, että jäähyjä lukuunomatta pelissä edettiin pitkät pätkät pikemminkin Bostonin-käsikirjoituksen mukaan, mutta silti nappasimme voiton. Varmaa on ainakin se, että ensimmäisten kotipelien osalta totaalinen katastrofi on vältetty (ei voida lähteä Bostoniin 0-2 tappiolla) ja nyt paineet toiseen otteluun eivät ole niin kovat kuin mahdollisen tappion jälkeen. Siltikin toinen ottelu on jälleen erittäin tärkeä ja toivottavasti saamme Mannyn ja Hammerin takaisin kentälle. Tämä oli vain yksi voitto, mutta toisaalta eipäs sitä enempää voi kerralla voittaa, joten tästä on hyvä jatkaa.

Postseason wins: 13/16
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitokset palautteesta sitä antaneille. Pelistä on puolestaan jo sanottu olennainen, mutta jos nyt jotain asioita toistelisi;

Pitkä tauko näkyi odotetusti pelin alussa ja ylivoimissa, mutta muuten ensimmäinen peli parani mitä pidemmälle mentiin ja viimeinen erä oli jo hyvää peliä. Peli oli myös heti fyysinen (likainenkin) ja finaalijännite syntyi nopeasti joukkueiden välille. Vancouverin kannalta ratkaisu tuli juuri sopivaan paikkaan, sillä viidellä pakilla pelaaminen olisi voinut olla liian rankkaa, mikäli pelissä oltaisiin menty pidemmille jatkoerissä.

Kentän ykköstähti oli Thomas, joka piti numerot nollissa melkein loppuun saakka. Luongokin pelasi tosin hyvän pelin nollapelillään (ei olisi voinut parantaa), mutta Thomas joutui silti venymään vielä isompiin torjuntoihin. Vancouver voitti ykkössektorin laukaukset 16-10, mutta Thomas tuntui ohittamattomalta. Minullakin kävi mielessä Luongon tapaan jo ajatus, että tässä voidaan pelata vaikka aamuun (tai Suomessa yli puolipäivään) saakka. Onneksi kolmikko Kesler, Hansen ja Torres oli kuitenkin eri mieltä ja käytti auenneen paikan hyödyksi.

Vancouverille tärkeä avausvoitto ja toivottavasti tuo helpottaa henkisesti jatkossa. Bostonille tämä tappio ei puolestaan tosiaan merkitse vielä mitään, sillä olihan joukkue esimerkiksi ensimmäisellä kierroksella ottelusarjassa 0-2 tappiolla Montrealille, mutta niin vain Bruins nousi sieltäkin sarjavoittoon. Bruinsin kannalta ehkä suurempi huoli kuin tuo tappio on se, miten joukkue pystyy vastaamaan Vancouverin pelinopeuteen kiekon kanssa. Ensimmäisessä pelissä joukkueiden ero nopeudessa alkoi näkyä mitä pidemmälle pelissä mentiin.

Valasviivoja:

- Luongo on pelannut nyt jo kolme nollapeliä tänä vuonna neljän playoff-sarjan ensimmäisessä ottelussa. Vain San Josea vastaan Luongo ei pelannut ensimmäisessä pelissä nollaa, mutta tuolloinkin tuli voitto (vain kahdella päästetyllä maalilla).

- Vancouver ei ole ollut näissä playoffeissa vieläkään kertaakaan sarjoissa tappiolla.

- Vancouverin kolmosketju vei taas kerran kolmosketjujen vertailun, vaikkei Bostoninkaan kolmonen mitenkään huonosti pelannut. Hansenilta ja Lapierrelta tosiaan vahvat esitykset läpi pelin ja Torres iski hyvien taklausten perään ottelun voittomaalin. Hansen oli mielestäni pelin paras kenttäpelaaja.

- Vancouver peluutti todella vähän nelosketjuaan - Oreskovich ja Bolduc pelasivat alle kaksi minuuttia. Harmi kun Malhotra ja Samuelsson ovat sivussa, niin Canucks pelaa ilmeisesti pidempäänkin vain kolmella ketjulla.

- Juuri kun pääsin kehumasta Burrowsin jättäneen pelin jälkeiset tyhmät jäähyt melkein kokonaan pois, niin mies tulee ja ottaa ehkä kauden toistaiseksi tärkeimmässä pelissä typerän 2+2 jäähyn. Muutenkin lataus meni häneltä yli, sillä Alex sai yhteensä neljä kakkosta (tosin yksi noista tuli mielestäni turhaan).

- Henrik Sedinin aloitukset jatkuivat surkeina: 32% (8-17). Kesler oli puolestaan joukkueen vakituisista aloittajista ainoa yli 50% aloittaja lukemalla 59.1% (13-9). Lapierre hävisi aloituksia lähinnä omassa päässä (vain 36.4%), mutta hän sai ketjunsa kanssa taisteltua kiekon hyvin omille hävityn aloituksen jälkeen. Bostonin paras vakialoittaja oli yllättäen Kelly (60%).

- Aaron Rome pelasi vahvan puolustuspelin ja pystyi nostamaan peliaikaansa menestyksellä Hamhuisin loukkaantumisen jälkeen. Edler oli puolestaan mielestäni Canucksin pakeista nyt muuten parhaalla pelipäällä. Hamhuisin mahdollinen loukkaantuminen olisi tuntuva menetys, sillä se vaikeuttaisi luultavasti myös Bieksan peliä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Alex Burrows ei saanut pelikieltoa Bergeronin sormen puremisesta, koska ei ollut tarpeeksi näyttöä tapahtuneesta. Eli seuraavaksi sitten Mike Tysonin tyyliin korvasta palanen irti. ;) Se on totta, että Stanley Cup finaaleissa saa kyllä törttöillä aikalailla, jotta pelikiellon itselleen saa aikaiseksi.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ensimmäisen finaalin ratkaisussa vahvasti mukana ollut Johnny Boychuck (#55) on ollut viimeisen kolmen ottelun aikana kaikkien Bruinsin verkkoon tehtyjen maalien aikana kentällä. Tämä tarkoittaa seitsemää takaiskumaalia jotka Boychuck on nähnyt lähietäisyydeltä, luku johon yleensä pystyy vain maalivahdit. Lienee jo jonkin sortin ennätys?
“Let’s put it this way,” Julien said when asked about Boychuk’s frequent presence on the ice recently when opposing teams are scoring. “At this time of the year, I’m not going to come in here and criticize my players. So I’m not going to answer that question as far as we’re going to deal with it internally.
“I think what we have to do here is regroup as a team and play better. Right now, I’m not going to stand here and start answering questions about people, criticizing individuals. I’m going to stay with the team concept.”

Had Julien stopped there, he would have achieved his goal without acknowledging what happened at the most crucial moment of Game 1. But he could not.
“I think if you ask him, he knows he probably could have played that last goal a lot better,” Julien said. “We all know that, but we all need to move on right now.”

Johnny Boychuk’s play under microscope (bostonherald.com artikkeli)
Huonoja otteita ollaan manattu täällä jatkoajan Karhuporukalla jo useampaan kertaan ja tuskin tuo on jäänyt huomaamatta myöskään Vancouverilta. Seuraavissa peleissä paine tullee vain lisääntymään kun Canucks iskee Boychuckiin entistä rajummin virheiden toivossa.
Kokoonpanomuutoksia valmentaja Julien tuskin tekee mutta tällä hetkellä Boychuckin pitäisi pelata vähemmän, max. kolmosparin minuutteja. Uskon että kakkospelin alku määrittelee peliajan, vieraspeli tuo kuitenkin omat ongelmat peluutuksen suhteen.

(maalilinkit vievät nhl.comiin)
#1 Bruins-Lightning game 5
Bruins-Lightning 0-1
Pelaa 2vs1 hyökkäyksen ottamatta laukojaa tai syöttöä pois.
- - - -
#2 Lightning-Bruins game 6
Lightning-Bruins 1-0
Puhdas aloitusvoitto ja suora laukaus Purcellilta. Boychuck on Thomasin edessä maskissa, ei voi tilanteelle mitään.
#3
Lightning-Bruins 2-2
Alivoimalla maalinedustahässäkkä jossa Boychuck ei löydä kiekkoa, St. Louis tilanteessa parempi.
#4
Lightning-Bruins 3-2
Seuraa kiekkoa ja jättää Purcellille reilusti tilaa. Alivoimanelikko hukassa, Boychuck pyrkii paikkaamaan Paillen sijoittumista ja estämään laukauksen parhaalta sektorilta jolloin oman puolen laituri jää vapaaksi.
#5
Lightning-Bruins 4-2
Pyrkii blokkaamaan Stamkosin laukausta alivoimalla siinä kuitenkaan onnistumatta.
#6
Lightning-Bruins 5-3
Pelaa itsensä ulos ajamalla hyökkäysalueelle, St.Louis viimeistelee 2vs1 hyökkäyksen.
- - - - - - - -
#7 Canucks-Bruins game 1
Canucks 1-0
Pelin loppuhetkillä pelaa itsensä ulos osumatta kiekkoon tai Kesleriin.
- - - - - - - -
#8-> Canucks-Bruins game 2?


Nyt simppeliä peruspeliä Johnny ja aivopierut minimiin, tasoa on nostettava nyt eikä 15. päivä.
 
Viimeksi muokattu:

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Nyt simppeliä peruspeliä Johnny ja aivopierut minimiin, tasoa on nostettava nyt eikä 15. päivä.

Eikö riitä että nostaa tasoaan seitsemänteen finaaliin ja hoitaa homman kotiin silloin? ;)

Ihme kyllä että Boychuk pelaa vielä, Bruinsilta kuitenkin löytyy muutama pakki reservistä heitettäväksi kehiin, eikös Kampferia voisi oikeasti kokeilla tuossa puolustuksessa? Tai tuskin sheriffi-Hnidykään ainakaan huonommin pelaa puolustuspäässä
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Julienin on varmaan vähän vaikea lähteä kritisoimaan kovinkaan jyrkästi Boychuckin surkeaa pelaamista, sillä itse hän peluutti miestä tuollaisilla hetkillä. Siinä olisi aika äkkiä peiliin katsomisen paikka.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,Kärpät ja CBJ
Ensimmäinen finaali takana. Peli oli vauhdikasta ja muutenkin erittäin viihdyttävää. Bruins piti kiekkoa yllättävän paljon ja välillä jopa hieman hallitsi peliä. Molemmat maalivahdit pelasivat loistopelin. Loppua kohden tuo Vancouverin nopeus alkoi näkyä. Hienoa katseltavaa tuo nucksien peli, kun joukkue lähtee omista torpedon lailla ja tulee keskialueen yli lentämällä. Vaikka eka matsi vasta olikin, niin peli oli niin tasaista että taitaa mennä vähintään kuudenteen matsiin tämä sarja.

Nostaisin jonkun toisen pakin kokoonpanoon tuon Boychukin tilalle. En tiedä kauheasti Bostonin reserveistä,mutta kuka vaan olisi parempi vaihtoehto.
 

Ralph

Jäsen
No, on Johnny Boychuk tehnyt kuitenkin eniten maaleja Bostonin puolustajista ja kaikista puolustajista neljänneksi eniten (edellä Bieksa, Lidström ja Keith) ja tuo hänen kolme maalia on yhtä paljon kuin mm. Milan Lucicilla.

Minä pitäisin Boychukin mukana, on kuitenkin hyvä pakki. Viime vuonna yhdessä finaaleista muuan Chris Pronger sai Chicagon seitsemästä maalista -5 ja oli kahden muun maalin aikana jäähyllä, joten voi huonomminkin mennä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Claude Julien ei tule vaihtamaan kokoonpanoa kuin pakon edessä, eli muutokseen tarvitaan loukkaantuminen tai pelikielto ja tällöin valinta tehdään kahden pelaajan välillä:

- Rookiepuolustaja Steven Kampfer (38 ott, 5+5, 12 pim), hyvä luistelija ja ok kiekon kanssa mutta fyysinen koko rajoitteena paineissa. Bostonissa toivotaan että Kampfer on yksi ratkaisu puolustuksen kiekolliseen peliin "omasta tallista" tulevina vuosina.
- Peruspakin prototyyppi Shane Hnidy (3 ott, 0+0, 2 pim) joka tietää rajansa ja pelaa juuri kuten Boychuckin pitäisi malttaa pelata: helpoilla ratkaisuilla, virheitä välttäen ja joukkueen etua ajatellen. Hnidy kuntoutui vasta keväällä pelikuntoiseksi loukattuaan olkapäänsä? Wildin training campillä, sai sopimuksen Bruinsiin ja on saanut kehuja asenteestaan pukukoppipelaajana pudotuspelien aikana.

Kummaltakin puuttuu pelikunto ja Kampferin mahdollisuudet taitaa mennä nolliin kun Julien painottaa kokemusta miltei tärkeimpänä ominaisuutena pelaajavalinnoissaan -> Hnidyä veikkaisin ensimmäisenä kentälle jos puolustajia tippuu.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Jos on Boychuk ollut epäonnensoturi, niin vastaavasti idän joukkueita vähän seuraavalle tällainen eliittipuolustaja kuin Dennis Seidenberg tuli melko lailla puskista. Mun mielikuva oli, että hänellä olisi ollut vaikeuksia saada edes sopimusta jossain vaiheessa, kunnes päätyi Floridaan. Muttamutta, Bruinsissa eniten peliaikaa per peli, 3,25 caphitillä vuoteen 2014. Näin ne mielikuvat korjautuu…
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Bruinsilla ei ole tällä hetkellä parempaa puolustajaa kakkosparin oikealle puolelle kuin Johnny Boychuk. Sen asian kanssa on tässä vaiheessa vain elettävä. Boychukin tason putoaminen viime keväästä on ollut selvää koko kauden, mutta asialle ei tehty mitään. Ilmeisesti Chiarelli ja kumppanit elivät toivossa, että josko se vire löytyisi. Ei ole löytynyt.

Ference pystyisi pelaamaan auttavasti myös kaukalon oikealla puolella ja jos Kaberle olisi ollut edes hivenen enemmän odotusten mukainen, toinen pari voisi tietysti olla Kabs - Ference. Nykyisellään se ei kuitenkaan ole vaihtoehto. McQuaidin taso ei riitä ja Hnidyllä vielä vähemmän. Kampfer ei ole pelannut aikoihin ja lisäksi hän on lefti.

Ekasta pelistä sen verran, että Bruins ei hävinnyt sitä Boychukin virheeseen, vaan CAnucksin siniviivalle. Liikaa vääriä ratkaisuja ja liikaa löysiä ja huolimattomia yrityksiä päätyyn, jotka Nuckspakit katkaisivat. Varsinkin Bruinsin ykkönen oli luokattoman huono.

Luongo, jota ei ottelussa kunnolla edes testattu, ei varsinaisesti ole mikään Brodeur mailapelissä. Tokassa pelissä kiekkoa vaan rohkeammin ränniin, niin on mahdollisuus saada maalipaikka tai pari.

Ensimmäisessä ottelussa oli toki myös paljon positiivista Bruinsin kannalta. Thomas pelasi hyvin, oikeastaan todella hyvin ja varmasti. Canucks ei ollut niin pelottavan hyvä kuin etukäteen olisi voinut idän ja lännen pleijaripelien tasoeron perusteella kuvitella. Canucksin ylivoima oli Bruinsilla hyvin hanskassa, samaten Sedinit.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Eikös Kampfer ole nimenomaan rightin pakki..

Jep. Sori, muistin väärin. Eniveis, Kampfer ei ole pelannut loukkaantumisensa jälkeen, enkä usko, että Bruins ottaa riskiä asian kanssa. Ehkä 0-3 tilanteessa, jos Boychuk jatkaa vakuuttavalla tasollaan.
 

Fakap

Jäsen
Joo, ihan turha puhua mistään Boychukin hyllyttämisestä. Yksikään Bruinsin popcorni-osastolla olevista ei pysty pelaamaan lähellekään samoja minuutteja kuin Boychuk. Ja jokainen heistä tekisi vähemmälläkin peliajalla yhtä paljon virheitä. Ei se ole Boychukin vika, että Julien joutuu peluuttamaan häntä liikaa. Syyttävät katseet voi kohdistaa Chiarelliin ja Kaberleen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Joo, ihan turha puhua mistään Boychukin hyllyttämisestä. Yksikään Bruinsin popcorni-osastolla olevista ei pysty pelaamaan lähellekään samoja minuutteja kuin Boychuk. Ja jokainen heistä tekisi vähemmälläkin peliajalla yhtä paljon virheitä. Ei se ole Boychukin vika, että Julien joutuu peluuttamaan häntä liikaa. Syyttävät katseet voi kohdistaa Chiarelliin ja Kaberleen.
Näin se varmasti on. Jokaisella joukkueella on yleensä heikkoja alueita, eikä Boychuk muuten pelannut mitenkään huonoa peliä. Sitä paitsi, tänä vuonna on paljon isomman profiilin pakkejakin viety Keslerin toimesta vaikka kuinka usein vastaavissa tilanteissa. Kesler kun on yksi liigan parhaista kiekonriistäjistä ja nopeiden vastahyökkäysten käynnistäjistä keskialueella (mielestäni liigan paras tuossa hommassa).

Manny Malhotrasta oli juttua Vancouver Sunilla:

Mannyn silmä antaa pelimahdollisuuden minä hetkenä hyvänsä ja hän saattaa olla mukana vaikka jo ensi yönä. Tai sitten ei. Hän kuitenkin harjoitteli Tambellinin ja Oreskovichin (juttua jo kertaalleen uransa lopettaneesta Victorista) kanssa harjoituksissa. Hodgson treenasi puolestaan Moosen pelaajien kanssa, joten eniten Vancouverin nelosketjussa näissä playoffeissa käytettyä sentteriä tuskin ainakaan nähdään kentällä.

Vancouverin puolustuksesta sen verran, että Christian Ehrhoff taisi lipsauttaa toimittajille jo sen, että Dan Hamhuis ei pysty pelaamaan ja hänen tilallaan nähdään Andrew Alberts. Vancouver Sun kirjoitti saksalaisen kanssa käydystä keskustelusta. Alberts on pelannut viimeksi kuukausi sitten ja Hamhuisin olisin halunnut kaikkein viimeisenä sivuun Canucks-puolustuksesta, mutta näillä mennään. Aika paljon kertoo muuten Keith Ballardin (juttua hänestä) tämän hetken asemasta tämäkin, jos Alberts pelaa ja Ballard istuu.

Pakkiparit tulevat luultavasti olemaan nyt seuraavassa pelissä, mikäli harjoituksista voi yhtään päätellä (kuten on ainakin toistaiseksi aina voinut):

Rome - Bieksa
Edler - Salo
Alberts - Ehrhoff
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Alberts voisi toimia vastavoimana JohnnyB:lle ja turailla pariin kertaan oikein kunnolla, vanhastaan tiedän että se on hyvinkin mahdollista. Pelaa myös omaa silmää miellyttävää fyysistä peliä ja on hauska nähdä Andrew Alberts tositoimissa pitkästä aikaa.

Toivottavasti Recchiä ei nähdä 5-3 ylivoimassa, aloittajana eikä muutenkaan. Nekin minuutit Seguinille, se on vanhaa tokaisua lainatakseni "kuin laittaisi rahaa pankkiin". Kaberleen on kohta alettava luottamaan enemmän, ensimmäisessä pelissä 10 minuuttia kentällä josta reilut 4 ylivoimalla, toivon että isommilla minuuteilla pelin taso nousisi. Aina vaan enemmän näyttää Chiarellin täsmähudilta tämä hankinta.

4-1 Canuckseille.
 

Janis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eipä tosiaan ekan pelin kommentointiin paljoa lisättävää, mutta yksi asia Thomasin pelissä pisti silmään. Todella rohkeita vastaantuloja aika pitkälle omasta maalista. Nyt nuo kaikki onnistui (taisi olla ainakin 4-5 koko pelissä), puolustajat pitivät hyvin vapaat miehet ja kaikki toimi. Voisin kuvitella kuitenkin tuon jossain vaiheessa maksavan ikävästi kun joku nukkuu miesvartioinnissa tai hyökkääjä tajuaa tehdä valelaukauksen ja kiekko tyhjiin.

Ei sillä, mahtavan pelin Tim pelasi ja antoi Bostonille mahdollisuuden taistella jopa voitosta - nyt vaan sattui Luongollekin huippupäivä. Ja jotenkin tuota kaveria vaan symppaa. Todella piristävä poikkeus nyky maalivahtien joukossa. Todellinen taistelija.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Alberts voisi toimia vastavoimana JohnnyB:lle ja turailla pariin kertaan oikein kunnolla, vanhastaan tiedän että se on hyvinkin mahdollista. Pelaa myös omaa silmää miellyttävää fyysistä peliä ja on hauska nähdä Andrew Alberts tositoimissa pitkästä aikaa.
On kyllä ihan hieno nähdä Alberts kentällä, mutta tuo kuukauden tauko ja siitä hyppy tähän paikkaan vapisuttaa. Muutenhan Alberts on ollut mielestäni tällä kaudella roolissaan ihan kelvollinen ja sitä viime kauden surkeutta ei ole juurikaan nähty. Hän pelasi runkosarjassa omaa yksinkertaista peliään fyysisesti ne minuutit, jotka sai ennen loukkaantumistaan ja taisi olla yksi liigan ahkerimpia pakkitaklaajia peliaikaan ja otteluihin nähden.
 
Malhotra on paraikaa Canucksin aamujäällä. Osallistuu ihan siinä missä muutkin, tietenkin kasvosuojuksen kanssa. Vigneaultin mukaan game-time decision. Lisäksi Malhotra itse sanoi että aikoo osallistua alkulämmittelyyn, joten itse olen varma että Malhotra pelaa tänään nelosen keskellä.
Nucks saa kyllä hyvän aseen puolustuspäähän ja etenkin oman alueen aloituksiin, tuskin mitenkään hirveästi tullaan Malhotraa peluuttamana (jos pelaa), mutta vieraspelissä en näe tuota comebackia kovinkaan realistisena.

Hamhuis ei ole aamujäällä, eli jättänee lähes varmasti myös ottelun väliin, vaikka hänkin on AV:n mukaan GTD.

edit: Lisättäköön vielä, että harjoituksissa mentiin ei-niin-yllättävästi nelosketjulla Tambellini-Malhotra-Oreskovich.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Canucks
Alex Burrowsin isä oli kuulemma ennen peliä käskenyt poikaansa tekemään maalin, jotta media saisi puremisjutun tilalle muuta kirjoiteltavaa. Ja olihan iso peli Burrowsilta, hyvin oli Thomasin ja Charan heikkoudet sisäistetty tuossa voittomaalissa.

Canucks sai Malhotran paluun myötä jalkeille käyttökelpoisen nelosketjun ja samalla yleisön hereille. Ensimmäinen erä painettiin hurjalla tempolla, kaikki ylimääräinen tila pyrittiin ottamaan pois. Oreskovich pääsi näkyvästi esille ja Malhotra oli aloituksissa vahva. Ratkaisuja haettiin lähinnä yllättävillä nopeilla vedoilla. Canucks pääsi ylivoimalla johtoon, kun Salo blokkasi purkuyrityksen viivalla ja Higgins pysäytti pomppukiekon Burrowsille, joka survaisi kiekon etukulmasta Thomasin kainalosta maaliin.

Toiseen erään Bruins sai rauhoitettua peliä ja kiireentuntu katosi. Bruins pyrki pitämään kiekkoa enemmän, eikä pyrkinyt enää yhtä suoraviivaisesti eteenpäin tai maalille, vaan lähinnä pitämään kiekon omilla. Tuo toimikin Bruinsin kannalta hyvin, mm. Krejci pääsi paremmin peliin sisälle, kun Bruins alkoi pitää kiekkoa enemmän ja muutkin tuntuivat saavan enemmän itseluottamusta. Bruins sai pari pidempää hallintajaksoa Canucks päätyyn, joiden seurauksena syntyivät Lucicin rebound-maali ja miltei heti perään Romen jäähy ja johtomaali ylivoimalla.

Johtoasemassa Bruins kontrolloi peliä varsinkin toisen erän loppuun, kun Canucksilta tuntui vauhti olevan poissa. Kolmannessa erässä Canucks pyrki taas nopeuttamaan tempoa ja sai pari pirteää vaihtoa kolmosketjulta ja Oreskovich taisi vetää kakkosketjussa yhden vaihdon. Hieman ennen erän puoliväliä Sedinit saivat putkeen kaksi pitkää painostusta Bruins päätyyn (mainoskatko välissä), joista jälkimmäinen johti tasoitusmaaliin. Hieno pelaaminen ja syöttö Burrowsilta myös tässä Danielin tasoitusmaalissa.

Canucksilta kehiin päässyt Alberts pelasi hyvän pelin. Rome sen sijaan oli isoissa vaikeuksissa. Olen jo kyllästynyt ihmettelemään miksei Ballard ole kahden edellä mainitun edellä pakkihierarkiassa, mutta peluuttakoon Vigneault vaikka Dana Murzyniä, kunhan ottaa kaksi voittoa vielä.

Bostonilta voisi nostaa Brad Marchandin, joka pelasi todella hyvän pelin, vaikka jäikin tehoitta ja -1:een. Bruins tajusi myös vihdoin ottaa Charan pois maskimiehen hommista. Edelleen ihmettelen Recchin kovaa peliaikaa, vaikka nyt maali tulikin.

Lopetetaan nyt vielä puremisjuttuun, Lapierre taisi hauskuuttaa Bergeronia ja itseään, kun tarjosi kahakassa Bergeronille sormeaan ja letkautti jotain ”wanna bite” tyylistä juttua päälle...
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hyvä ja fyysinen peli taas, tunnelmaa latisti vain ESPNplayerin tapa näyttää jäljellä olevat ottelut jolloin samalla näkee pelin voittajan näin pudotuspeleissä.

Tästäkin huolimatta jälleen hyvä taistelu Bruinsilta ja Luongon taakse saatiin parikin kiekkoa joista toinen ylivoimalla. Olisiko tämän sarjan yv-maalit sitten tässä? Ratkaisumaali oli Bruinsin puolelta hieman halpa mutta Burrows pelasi tilanteen hienosti loppuun asti ja teki hienon maalin. Kotona toivottavasti pistetään Canucks vielä tiukemmalle ja päästään jatkoajalla vaihtamaankin.

Lopetetaan nyt vielä puremisjuttuun, Lapierre taisi hauskuuttaa Bergeronia ja itseään, kun tarjosi kahakassa Bergeronille sormeaan ja letkautti jotain ”wanna bite” tyylistä juttua päälle...
Mistäs tämä tämä puremisherja on peräisin, ei kai siellä askissa kukaan ole niin ämmämäisesti käyttäytynyt?
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Mistäs tämä tämä puremisherja on peräisin, ei kai siellä askissa kukaan ole niin ämmämäisesti käyttäytynyt?

Ekassa pelissä Burrows puri Bergeronia sormesta erän lopun kahinoissa, siitähän tuo.

Täytyy sanoa, että metsään on mennyt omat aavistelut. Luongo on ollut todella varma näissä kahdessa pelissä, vaikkei minusta nyt hirveän tiukoille ole joutunutkaan. Mutta eipä ole tullut myöskään niitä minun odottamia lipsahduksia. Sedinien odotin olevan pimennossa koko finaali sarjan, mikä ehkä Henrikin kohdalla pitääkin toistaiseksi paikkansa, mutta Daniel on kyllä ollut hyvä. Eli pieleen siinäkin.

Bostonin puolelta huomioita:
- Kaberle on aivan jäätävän paska, mitä kaveri tekee yv:ssä? Aivan käsittämättömän helppo lukea kaverin peli, kun laukaus ei irtoa millään ja syötöt ei juurikaan vakuuta. Onko takana joku loukkaantuminen vai onko oikeasti noin purjeesta koko kaveri nykyään?
- Thomas pelaa kyllä mahtavasti, mutta nyt peli ratkesi tuohon yli agressiiviseen vastaan tuloon. Siitä huolimatta, Bruins joko nousee tai kaatuu Timin mukana.
- Chara, luojan kiitos mies vedettiin pois maskimiehen roolista, oli siinä tosi paska, aina kudin tullessa väisti ja tarjosi näin Luongolle näkymän kiekkoon. Kyllähän tuolla kudilla miehen paikka yv:ssä on viivalla. Muutenkin mies on ollut oudon huono, surkeaa kiekollista peliä omassa päässä joka johtaa lukuisiin kiekon menetyksiin, sekä todella laiskasti pelattu tilanne tuo Canucksin voittomaali jatkoajalla.

Näillä mennään, Canucks vie sarjan viidessä pelissä.
 

#48#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Hyvä ja fyysinen peli taas, tunnelmaa latisti vain ESPNplayerin tapa näyttää jäljellä olevat ottelut jolloin samalla näkee pelin voittajan näin pudotuspeleissä.

Niksi-pirkasta päivää.

Huomasin tämän saman asian jo edellisessä sarjassa ja valmistauduin eilen illalla aamulla katsottavaa peliä varten.

Eli kirjauduin sisään ja en painanut NHL center ice-nappia vaan sitä viereistä college pass-nappia. Tällöin näen tarkasti missä kohtaa on On demand-nappi. Siirsin hiiren valmiiksi NHL center ice-napin päälle mutta en painanut sitä vielä.
Peitin lehdellä (tähän käy mikä tahansa läpinäkymätön esine) kaikki mitkä jäi On demand-napin yläpuolelle. Tämän jälkeen painoin hiirtä (muista että hiiri oli jo aikaisemmin siirretty center ice-napin kohtaan) ja NHL center ice avautui. Sitten vain siirrytään hiirellä On demand-kohtaan ja jännitys säilyy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös