Noniin ensimmäinen ottelu on nyt takanapäin ja Canucks niisti siittä voiton viime hetken maalillaan. Valitettavasti ottelu katsomista vaikutti koneeni, joka aloitti takkuilut ensimmäistä kertaa kauden aikana mukavasti Stanley Cup finaaleissa.
Kommentoin ottelua muutaman ennen sarjaa heitetyn oletuksen vinkkelistä:
Sarjasta tulee Vezina-maalivahtien näytöstä:
Piti 100% paikkansa. Maalivahdit olivat huikeita, molemmat maalivahdit torjuivat koko pelin erittäin varmasti, eritoten Thomasin viimeinen erä oli häkellyttävä ja mietinkö, että voiko tätä miestä ohittaa. Kaksi kiekkoa kuitenkin ohitti miehen (laskin mukaan Edlerin putken), mutta eipä mies voinut mitään kummassakaan tilanteessa. Huikea esitys. Toisaalta Luongo pelasi myös erinomaisen ottelun, eikä edes yksittäisiä virheitä näkynyt. Nykyinen Luongo on tällainen parhaimmillaan, ei välttämättä mitään highlight-reel torjuntoja, kuten Thomasilla, mutta perusvarmaa työskentelyä ilman virheitä.
Runsaat erikoistilanteet kääntävät pelin Vancouverille:
Ei pitänyt kovinkaan hyvin paikkaansa. Kahdessa ensimmäisessä erässä ensimmäisessä erässä nähtiin runsaasti jäähyjä, mutta Boston oli pelissä varsin hyvin mukana. Ne olivat hyvin tasaista kiekkoa. Toisaalta on myös totta, ettei Bostonin ylivoima onnistunut tässä ottelussa, edes kahden miehen ylivoimalla, mutta pelin kokonaiskuvan kannalta jäähyt eivät pudottaneet Bruinsia kelkasta.
Bostonin mahdollisuus on 5-5 pelissä:
Ei pitänyt hyvinkään paikkaansa. Kolmannessa erässä, jossa oikeastaan ensimmäistä kertaa päästiin pelaamaan pitkiä jaksoja tasakentällisin (erässä ei nähty jäähyjä), peli oli melko selvästi kotijoukkueen hallinnassa.
Bostonin alemmat kentät joukkueen keskeisiä etuja Vancouveriin nähden:
Ei täysin pitänyt paikkaansa. Ei sillä, että Bruinsin alemmat ketjut olisivat olleet heikkoja, mutta Canucksien 3-vitja oli pelissä erinomainen ja vastasi Keslerin avustuksella pelin ratkaisusta. Toki Canucksien nelonen ei ollut merkittävätä tekijä pelin kannalta vähäisen peliaikansa vuoksi (ja toki jos näin jatkuu voi Bruinsille tulla tästä etu), mutta Vancouverin kolmonen oli pelin näkyvimpiä kentällisiä, joten ei alempien ketjujen kohdalla etu ainakaan selkeästi Bruinsille mennyt. Tuo mainitsemani nelosen peluuttaminenkin oletettavasti muuttuu jos/kun Malhotra palaa kehiin.
Vancouverin pitää käyttää nopeuttaan Bruinsin kaatamiseksi:
Osittain piti paikkansa. Ensimmäisissä erissä peli oli jäähyjen vuoksi rikkonaista, mutta viimeisessä erässä Vancouverin nopeus alkoi osoittautua ja valaspaidat saivat monta maalitilannetta aggressiivisen karvauspelin ja nopean vastahyökkäyspelin ansiosta.
Chara-Seidenberg vs. Sedinit ovat keskeinen taisto sarjan kannalta
Oli hyvin keskeinen taisto sarjan kannalta ja tässä kohtaa voidaan sanoa, että ensimmäinen ottelu oli Bosonin puolustuksen kannalta onnistunut. Joskaan Sedinitkään eivät olleet mitenkään onnettomia, ei heiltä nähty Sharks-sarjan kaltaista dominointia.Tosin tuo Bostonin pari taisteli lähes kaikkia vastaan, sillä pelasivathan he hieman vajaat puoli tuntia, ja enemmän kuin kukaan Canucks-puolustaja, vaikka Vancouver pelasi yli puolet pelistä viidellä puolustajalla. Vahva peli molemmilta, vaikka Chara olikin voittomaalin aikana jäällä.
Kaiken kaikkiaan näimme mielestäni hyvän kiekko-ottelun, jossa pelin intensiteetti-taso ja fyysisyys-aste olivat kovaa luokkaa, vaikkakin kyseessä oli vasta sarjan ensimmäinen kamppailu. Tuntui, että jäähyjä lukuunomatta pelissä edettiin pitkät pätkät pikemminkin Bostonin-käsikirjoituksen mukaan, mutta silti nappasimme voiton. Varmaa on ainakin se, että ensimmäisten kotipelien osalta totaalinen katastrofi on vältetty (ei voida lähteä Bostoniin 0-2 tappiolla) ja nyt paineet toiseen otteluun eivät ole niin kovat kuin mahdollisen tappion jälkeen. Siltikin toinen ottelu on jälleen erittäin tärkeä ja toivottavasti saamme Mannyn ja Hammerin takaisin kentälle. Tämä oli vain yksi voitto, mutta toisaalta eipäs sitä enempää voi kerralla voittaa, joten tästä on hyvä jatkaa.
Postseason wins: 13/16