Spencer Martin pistettiin eilen waivereihin. Ei tainnut olla ottajia molarille, joka pelasi toissa kauden lopun ja viime kauden alun hyvin NHL:ssä, mutta joka romahti sitten viime kaudella ykköseksi jouduttuaan.
Muista muiden joukkueiden pelaajista esimerkiksi Ty Smith pistettiin myös Pittsburghissa waivereihin. Hän teki pari kautta sitten 23 pistettä 48 pelissä tulokaspakkina ja Hextall näytti kyntensä viime kaudella hankkimalla hänet John Marinoa vastaan. Smith oli kesällä '18 Devilsin ykköskierroksen varaus.
***
Seattlea vastaan palattiin taas enemmän sinne huolten äärelle. Seattle oli parempi joukkue ja otti ansaitun 3-1 voiton (Natural Stat Trickissa pelin kaikkien tilanteiden maaliolettamat Seattlelle 2.53-1.22). Kahden erän jälkeen peli oli 1-1, mutta Eeli Tolvasen kaksi maalia kolmannessa erässä ratkaisi pelin. Nyt pelissä oli mukana jo Millerin ketju, Demko ja Cole-Hronek, mutta ykkönen ja Hughes puuttui. Vancouver on aika lailla erilainen joukkue Hughesin kanssa kuin ilman.
Kokoonpano:
DiGiuseppe-Miller-Boeser
Beauvillier-Suter-Garland
Podkolzin-Sasson-Bains
Joshua-Dries-Karlsson
Cole-Hronek
Brisebois-Juulsen
Irwin-Wolanin
Demko
Vancouverin pelin ainoan maalin teki Garland paikassa jossa koko tuo ketju osallisena maaliin. Tuo Beauvillierin karvauskin oli tuossa isossa roolissa ja Suterin ja Garlandin välillä näyttäisi olevan kehittymässä kemiaa.
- Millerin ketju oli selvässä harjoituspelien moodissa. Miller aikaisemmin sanoikin, että hänen ensimmäinen harjoituspelinsä on aina huono ja selvässä ruosteessa näytti myös koko ketju menevän.
- Cole-Hronek pari oli hyvä, mutta sen jälkeen puolustuksessa olikin hirveä ero muuhun ryhmään ja etenkin pelin avaaminen oli erittäin vaikeaa. Irwinille tilastoitiin mukavat neljä taklausta ja kuusi blokkia, mutta jalka ei näyttänyt kovin hyvin liikkuvan.
- Tocchetin heittämän haasteen jälkeen Joshua on pelannut nyt kaksi parempaa harjoituspeliä ja tämän pelin kohokohdaksi maalin lisäksi jäi Joshuan kova niitti jolla vedettiin vastustaja levyksi vaikkei siitä riistoa tullutkaan.
Kolmannessa erässä Joshua sai "ylennyksen" ja pääsi pelaamaan kolmoseen vaihtoja Suterin ja Garlandin kanssa, joten Tocchet selvästi piti pelistä. Joshua on Sassonin ja Driesin kanssa kolmas pelaaja, joka on pelannut kaikki pelit toistaiseksi. Nyt onkin sitten mielenkiintoista nähdä miten hyökkäys tulee muodostumaan, sillä siellä on pakko tehdä joku ikävämpikin liike ellei sitten Mikheyev ole sivussa.
Terveenä hyökkäys voisi näyttää tämän hetken tilanteessa leirin ja kolmen pelin jälkeen tältä:
Mikheyev-Pettersson-Kuzmenko
PDG/Höglander-Miller-Boeser
Beauvillier-Suter-Garland
Studnicka/Joshua-Blueger-Åman
Nyt tähän mennessä nähdyn perusteella luulisin, että Podkolzin ei tule aloittamaan NHL:ssä. Hän ei ole tehnyt oikein mitään sellaista verrattuna kilpailijoihin millä paikka voisi aueta ja pudottaminen onnistuu waivereiden kautta. Noista muista paikoista käydäänkin sitten mielenkiintoisempi kisa.
Kakkosketjun toisen laiturin paikasta kisaavat nyt PDG ja Höglander. PDG oli viime kaudella Tocchetin suosikkeja ja nyt Seattlea vastaan ehkä ketjun paras hyökkääjä. Höglanderille tarjotaan kuitenkin nyt sitä mahdollisuutta ottaa kahden ensimmäisen ketjun laiturin paikka ja Tocchetilta on tullut kehuja. Höglander on pelannut ykkösessäkin, mutta pidän silti itse Mikheyevia kunnossa ollessa suosikkina tuohon paikkaan viime kauden tapaan.
Kolmosketjua on peluutettu tuollaisessa muodossa ja sielläkin on lähinnä vasemman laiturin paikka auki. Beauvillieria pidän tuohon paikkaan kuitenkin suosikkina tällä hetkellä. Nelosketjuun tarjolla olevista Åman oli kuntotesteissä joukkueen kolmen parhaan pelaajan joukossa ja pelasi mielestäni hyvän pelin Edmontonia vastaan. Hänet voitaisiin laittaa kuitenkin ilman waivereita alas.
Tocchet on koko ajan korostanut pelaajien kuntopuolta. Laittamalla Åman alas hän ikään kuin teoillaan sanoisi, että loppujen lopuksi ei ole väliä miten paljon pistät paukkuja urasi eteen ja elät urheilijaelämää kesän läpi jos toisella on vaan sopivampi sopimus. Studnickassa on vähän samaa ja hänkin tuli leirille kovassa kunnossa. Joukkue myös maksoi hänestä viime kaudella pääomaansa (kaksi b-tason prospectia, mutta kuitenkin). Tuntuu vaikealta ajatukselta luopuakaan nyt. Ja sitten on Joshua, joka oli viime kaudella omassa roolissaan erittäin hyvä, mutta joka ei kai sitten vetänyt kovin hyvää kesää?
Itse ajattelisin niin, että kaikesta huolimatta ainakaan Joshuaa ei tulla laittamaan waivereihin. Hän on joukkueen fyysisin hyökkääjä ja näkisin Canucksin tarvitsevan tuollaista pelaajaa. Höglanderiakaan on vaikea nähdä waivereissa kaiken sen kehitystyön jälkeen mitä on tehty ja lisäksi ruotsalaisella on ehkä kykyjä olla nähtyä parempi kiekollinen pelaaja. Tocchetin suosikkia PDG:ta on myös hankala nähdä pudotettavan. Ehkä se valinta menee sitten lopulta kuitenkin kahden pelaajan suuntaan, jotka ovat tehneet kaiken sen mitä on pyydetty, eli Åmanin ja Studnickan?
Jos tuo kääntyy noin, niin kauden aikana uskoisin kuitenkin Åmanille tulevan niitä mahdollisuuksia. Ihan varmasti organisaatiossa on noteerattu hänen tahtonsa olla NHL-pelaaja pidemmällekin ja tuo asenne kertoo hyvää kun tästä mennään eteenpäin. Räty tulee varmasti olemaan toinen, jolle aukeaa tilaisuus kauden aikana. Podkolzin kolmas (mikäli nyt farmiin lähtee ylipäänsä kuten veikkaan). Neljäs mahdollisuus on sitten Bains, jonka otteista Faber näyttää pitävän;
Edit: Nyt pitäisi olla edessä sitten jo se aika, kun joukkuetta aletaan karsimaan. Itse odotan ainakin Karlssonin, McDonoughin, Driesin, Klimovichin ja Sassonin lähtevän hyökkäyksestä farmiin. Bainsille ja Rädylle saatetaan antaa vielä yhdet pelit.
Puolustuksesta Juulsen, Rathbone, Woo ja Brisebois saattavat saada lipun Abbotsfordiin. Nuo leikkaukset jättäisivät puolustukseen vielä yhdeksän pakkia (Hughes, Hronek, Soucy, Cole, Myers, Irwin, Wolanin, Hirose ja McWard) kisaamaan paikoista.