Mainos

Vancouver Canucks 2023–2024

  • 118 916
  • 639

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Noihin kauppoihin muutama sana. Horvatin kauppa oli alkuunsa vähän pettymys, mutta kyllähän lopulta ykkönen, Räty ja Beauvillier oli ihan hyvä vastine. Huonoksi se mielestäni kääntyi vasta, kun juuri saatu hyvä ykköskierroksen varaus laitettiinkin eteenpäin ja kylkeen vielä alhainen kakkoskierros. Käytännössä yksi NHL:n kuumimmista senttereistä (49 peliin 31 maalia) vaihdettiin kakkosparin pakkiin.

Tuo treidin aikainen arvo on ihan totta, vaikka toisaalta Horvat jäi isommassa kuvassa Petterssonin ja Millerin taakse Canucksin sentterihierarkiassa. Viime kaudella kaupan aikaan ei toki sitä ollut Milleriin nähden. Merkittävät asiat tuossa kakkosparin pakissa ovat oikean puolen pakki ja 25 vuoden ikä. Ilman noita asioita tuota kauppaa ei oltaisi varmasti nähty. Itsekään en olisi kuitenkaan tuota tehnyt nyt Vancouverin tilanteessa, mutta toisaalta myös ymmärrän tuon.

Vancouverin tiedetään yrittäneen metsästää juuri oikean puolen sopivan ikäistä ja hintaista top4-pakkia jo Allvinin/J.R:n ensimmäisestä kaudesta alkaen (mm. Braden Schneider oli huhuissa), mutta joukkueet eivät olleet kiinnostuneet sellaisia myymään. Nyt kovasta tarpeesta maksettiin mahdollisesti ylihintaa tai ainakin kovaa hintaa.

Kokonaisuutena tuo Horvatin kauppa meni seuraavasti (jos otetaan huomioon ne varaukset, jotka noilla vuoroilla varattiin - tuon Canucksin vuoron Detroit tosin kauppasi eteenpäin Nashvilleen):

Bo Horvat + 2:nd'23 (Felix Nilsson) <-> Filip Hronek + Aatu Räty + Anthony Beauvillier + Ty Mueller

Noidenkin liikkeiden koko kuva nähdään vasta myöhemmin. Beauvillierista saatetaan saada vielä jotain takaisin ja samoin palkkatilaa saattaa avautua noilla liikkeillä (ainakin yksi yhteen Horvatin ja Hronekin välillä). Rädyn kehitys on yksi asioista myös, joka tuossa tulee näyttelemään osaansa. Itse pidän Rätyä tällä hetkellä arvokkaampana palana kuin +40 vuoroa, joten prospectiosastoa tuossa nähdäkseni vahvistettiin vaikka Beauvillier jatkaisi.

Kokonaisuutena Vancouver yritti vahvistaa heikointa osa-aluettaan (oikean puolen puolustus) myymällä ehkä parhaalta alueeltaan (sentterit) pelaajan pois. Itse en olisi osannut nähdä joukkueen menevän kuitenkaan pitkälle tulevaisuuteen kolmella yli kahdeksan miljoonan sentterillä, joten tuossa mielessä ymmärsin tuon dominopelin.

Se jää sitten nähtäväksi, onko juuri Hronek sopiva pakki kakkosparin tarpeisiin. Onnistuessaan hän voisi olla vaikka seuraavat seitsemän-kahdeksan vuotta pelaamassa hyvää kiekkoa. Mutta onhan tuossakin riskiä, kuten on varauksissa. Olkapäävamma nyt takana ja täysi kuntoutuminen lyhyellä aikajänteellä kysymysmerkki. Sekin mahdollisuus on edelleen olemassa, että hän ei tule tekemään edes jatkoa seuraan. Tuossa tapauksessa uskon tosin tämän seurajohdon saavan sitten tilallekin jotain.

Detroit varasi tosiaan Sandin Pellikan sillä vuorolla, mutta veikkaan, että Vancouver olisi varannut Colby Barlowin. Canucks otti pakeista Willanderin ensimmäisellä vuorollaan, joten en tiedä olisiko joukkue ottanut kahta pakkia. Lisäksi Barlowin kanssa lounasteltiin (kuten tehtiin Willanderin, Danielsonin, Bensonin ja Woodin kanssa), joten Barlow oli Vancouveria kiinnostava pelaaja. Mutta seuraillaan kumpaakin, Sandin Pellikkaa ja Barlowia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tucker Poolman ei tule odotusten mukaan harjoitusleirille (eikä luultavasti tule pelaamaan koko kaudella):


Rick Dhaliwal sanoi tuosta Donnie and Dhali showssa. Poolman on edelleen kiinni Elmerin tekemässä nelivuotisessa 10 miljoonan sopimuksessa, jonka hän teki '21 eli tuota sopimusta on vielä jäljellä kaksi vuotta. Poolman kärsii kovista migreenien tuottamista pääsäryistä.

Poolman ei ole pelannut Vancouverin riveissä viime vuoden lokakuun jälkeen. Sitä edeltävä kausi jäi samoista syistä puoliksi pelaamatta. Poolmanin migreenin pääkivut alkoivat jo 19-20 Winnipegissa. Kun toissa kaudella tuli vain puolikas kausi, viime kausi jäi kolmea peliä lukuun ottamatta kokonaan pelaamatta ja nyt mahdollisesti tämä tulevakin kausi, niin kyllähän tuo pistää miettimään onko pelaajan ura paketissa.

Migreeni on siinä mielessä hankala sairaus, että sen syitä ei tiedetä. Se on neurologinen sairaus ja oireet vaihtelevat sykkivänä pääsärkynä, pahoinvointina, oksenteluna ja valo-/ääniherkkyytenä. Migreenille on tiettyjä usein toistuvia laukaisimia, kuten stressi ja väsymys. Poolmanin suhteenkin lääkärit ovat varmasti pyrkineet saamaan selvyyttä oireisiin, mutta ainakin edelleen toistaiseksi tuloksetta.

Poolmanille tuo oire on varmasti tuskastuttava, mutta Vancouverille sellainen mihin on varauduttu. Canucks ei olisi tehnyt pakkipäähän noita kesän hankintoja, mikäli Poolmanin tilanne olisi näyttänyt paremmalta. Nyt Poolmanin 2,5 miljoonan palkka tulee menemään LTIR-listalle ja Canucks on Pearsonin kanssakin capin alla 22 pelaajan kokoonpanolla. Tuo ei ole ihanteellisin, mutta toimiva kuitenkin.

Hyökkäys:

Beauvillier (4,15) - Pettersson (7,35) - Kuzmenko (5,5)
Mikheyev (4,75) - Miller (8) - Boeser (6,65)
Pearson (3,25) - Suter (1,6) - Garland (4,95)
Joshua (0,825) - Blueger (1,9) - Podkolzin (0,925)
Di Giuseppe (0,775)

+ Kuzmenkon bonus 850 000

Yhteensä: 51 475 000

Puolustus:

Hughes (7,85) - Cole (3)
Soucy (3,25) - Hronek (4,4)
Wolanin (0,775) - Myers (6)
Irwin (0,775)

+ OEL:n ulososto 146 667

Puolustus yhteensä: 26 196 667

Maalivahdit:

Demko (5)
Martin 0,762

Maalivahdit yhteensä: 5 762 000

Yhteensä 22 pelaajan kokoonpano (+Kuzmenkon bonus): 83 433 667

Tuo olisi vain niin tiukka, että Höglanderia ei saataisi mukaan 1,1 miljoonan palkasta huolimatta. Tilanne muuttuisi sitten leirillä, mikäli jollekin tulisi alkukauden vamma (kuten viime vuonna). Toinen vaihtoehto olisi se Myersin kauppa. Dhaliwalin mukaan se bonus voitaisiin maksaa kuitenkin vasta 15. päivä, eli tuon jälkeen voitaisiin sellainenkin nähdä. Kolmas mahdollisuus sitten Höglanderin kauppa, mutta tuo vaatisi sitten sen, että Nils ei saisi paikkaa leirillä.

Kaudeksi 2024-25 (mikäli asiat menevät hyvin ja Petterssonin ja Hronekin kanssa saadaan jatkosopimukset) tilanne vähän paranee capin suhteen. Jimbon aikaiset sopimukset Myersin ja Pearsonin suhteen väistyvät viimeistään silloin pois ja noista vapautuu 9,25 miljoonaa. Cap nousee lisäksi muutamalla miljoonalla. Eli ehkä siellä olisi noin 12-13 miljoonaa lisää ilman, että mitään merkittävää olisi lähdössä.

RFA-pelaajista Petterssonille ennustan noin neljän miljoonan nousua (7,35 -> 11,4?) ja Hronekille kahden miljoonan nousua (4,4->6,5?) eli yhteensä noin kuutta miljoonaa lisää RFA-pelaajille. Podkolzinille mahdollisesti tulossa pieni nousu lisäksi, mutta tuossa tuskin puhutaan isosta erosta. Noista jäisi tuohon 12-13 miljoonaan (capin nousu + Myers + Pearson) noin 6-7 miljoonaa. Nykyjoukkueesta Beauvillier, Cole, Blueger, Joshua, Irwin ja Martin ovat tuolloin UFA-statuksessa ja noista tulee (ilman jatkosopimuksia) reilut 11 miljoonaa, mutta nuo ovat sitten pelaajia jotka pitää paikata mikäli eivät jatka.

Mutta katsellaan sitten myöhemmin miten tämä joukkue tulee rakentumaan tämän tulevan kauden jälkeen. Tilaa sinne pitäisi olla kuitenkin tulossa ihan hyvin Petterssonin ja Hronekin jatkoista huolimatta. Nyt kun nuo sopimukset pidettiin pääosin lyhyinä (Cole, Blueger ja Irwin vain vuodessa, Suter kahdessa vuodessa), muutoksiakin on teoriassa mahdollista tehdä. Esimerkiksi tuollainen Poolmanin kaltainen älytön nelivuotinen olisi ollut toinen asia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Quinn Hughesista tuli Vancouverin seurahistorian 15. kapteeni:





Valinta ei tullut yllätyksenä. Itse olisin kyllä voinut vielä hyvin odottaa ja seurailla tilannetta. Toisaalta pitää sanoa sekin, että viime kauden tapahtumat ja etenkin Horvatin kaupan jälkeiset tapahtumat antoivat odottaa tätä. Hughes selvästi halusi ja myös kykeni ottamaan johtajuutta seurassa.

Kaksi tärkeintä tätä nimitystä koskevaa asiaa ovat nyt ja jatkossa se johtavien pelaajien ryhmä mihin Hughes tulee kuulumaan ja millaiseksi se saadaan. Lisäksi tärkeää olisi myös, että yksilötasolla tämä ei nyt veisi pelillisesti Hughesilta mitään pois.

Hughesin valinta kapteeniksi tuli vuotta nuorempana kuin Horvatilla aikanaan. Valinta on siinä mielessä harvinainen, että edellinen varsinainen kokonaisen kauden kapteenina toiminut Canucksin puolustaja oli Kevin McCarthy yli 40 vuotta sitten (1979-82). Hughes on lisäksi ensimmäinen yhdysvaltalainen kapteeni Vancouverin seurahistoriassa.

Tocchet;

What I was impressed with Hughes was last year when I came in, just his love for the game, how his teammates, he mixes with everybody. I think that as a captain, you mix in with everybody. He said some uncomfortable things that he had to say if something didn't go well, or if he had to even put himself out there. That's why I really liked this leadership. They're not afraid to say something to me. That was important to me making that decision.

Quinn is such a competitor, workhorse and off-season rink rat. There are lot of ways to lead, and Quinn does it by example and by always giving his teammates, coaches and organization the upmost respect. When he does address the locker room it is very powerful and his growth and maturation in just the short time I have been here is very impressive. Quinn isn’t afraid to get uncomfortable and voice his thoughts during both good and bad times which says a lot about his character and desire to win.

Hughes;

I'm never going to be the loudest guy in the room. I'm going to be a guy that hopefully can be a leader through his work ethic and in the games, and as time goes on I'll learn more and more about myself and being a leader and I feel real confident walking into this because of the coaching staff and the management I have with me and the people behind me.

This is just the beginning for me but I'm hoping obviously to be a great leader. I think I will be.

I had great mentors in Tanev, Luke Schenn and Markstrom, and currently I am still learning from Millsey and Myesy. Even guys who are around my age – Brock, Elias and Demko – I am always learning from those guys and taking things from what they do to try and incorporate that into how I lead, and hopefully I do the same for them. We just have to keep pushing each other. Everyone has something to prove this year, we just have to remember that fact through training camp to stay hungry and we need to be ready to go.






 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
IMacin juttu Hughesista:


He will lead by example, he said, which is what virtually all great leaders in sports do. Leading isn’t making a speech before the championship game or breaking sticks at the bench, it’s staying positive and practising your butt off on a rainy Tuesday in February when you’ve lost three straight road games and everyone is tired and down.

“It doesn’t matter if you’ve lost five in a row or won five in a row, you’ve got to come in and be the same (emotionally),” Henrik Sedin, possibly the best captain in Canucks history, told Sportsnet on Monday afternoon. “You can’t be on a high just because you scored or be down if you’re not playing well. But it’s also the team around you, the coaches. You have to come in every day with the same mindset. And that’s just the start.

“I think the hardest thing (as a captain) is to stick to what you believe in. There's going to be games or periods when you stink and you play really poorly. But when you talk to the media, it can never be about your game or how you performed. You always have to have the team's performance in your head; those are people you need to answer for. That's your team.”

Sedinit ovat ensi kaudella aikaisempaa useammin tukemassa valmennuksen puolella tuota johtavien pelaajien ryhmää. Kuten ovat myös valmennuksen puolella pelaajaurillaan Stanley Cupit voittaneet valmentajat Rick Tocchet, Sergei Gonchar ja Adam Foote. Mutta varsinaiselle pelaajapuolelle kaivattaisiin vielä lisää kokeneita johtavia pelaajia. Toki nuo muutamat tuolla ovat nyt (toivottavasti) kasvamassa kausi kauden jälkeen, kuten olivat aikanaan Sedinit, Luongo, Bieksa, Kesler ja Burrows.

Hughes oli ottanut yhteyksiä ystäväänsä Brady Tkachukiin ja kysellyt millaista on toimia kanadalaisen seuran kapteenina. Lisääkin selvitystyötä (kuten myös kasvamista tuossa roolissa) on vielä edessä:





Horvatilta tuli kehuja Hughesille kapteeniksi nimittämisestä:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Central palasi kesätauolta ja avausjaksoissa oli mukana Daily Faceoffin Frank Seravalli juttelemassa mm. Petterssonin sopimuksesta ja Hughesin kapteeniksi valitsemisesta:





Joitakin poimintoja Seravallilta:

- Hughes oli erinomainen valinta kapteeniksi. Paljon on opittavaa ja nousi Horvatin kaupan jälkeen esiin johtajuudessa. Piti paljon Hughesin lausunnoista median edessä kapteeniksi valinnan jälkeen.

- Seravallin mielestä Canucks pitkitti viime kaudella liikaa Horvatin tilannetta, mutta kuitenkin päätti viime kauden "oikein". Tuota seurasi hiljainen ja normaali kesä, jota organisaatio kaipasi.

- Tärkeänä asiana tilanteen rauhoittamisessa Seravalli pitää Rick Tocchetin palkkaamista, joka sai pelaajien huomion keskittymään oikeisiin asioihin jo viime kaudesta alkaen. Toisena asiana Seravalli näkee sen, että Rutherford ymmärsi olla puuttumatta liikaa joukkueen asioihin ja jätti tilaa Allvinille, joka oli managerina "sopivan hiljainen" kesällä.

- Uskoo, että yksi isoimmista asioista miksi Vancouver on jäänyt viime kausina playoffien ulkopuolelle on ollut joukkueen haalariosaston puute. Nyt näkee, että tuohon on viimein vastattu ja nosti yksilöistä esiin etenkin Colen ja Bluegerin (osaksi myös Suterin). Paljon puhuttaneessa alivoimassa ei ole ollut Seravallin mielestä kyse taitopuolesta, vaan yksilöiden luontaisesta taistelu-/asennepuolesta, joka on puuttunut.

- Piti kovasti Vancouverin kesästä isossa kuvassa ja näkee Vancouverin kisaavan playoffeista, mutta se tärkein puuttuu edelleen, eli Petterssonin jatkosopimus. Heitti ilmoille ajatuksen, että asiat sopimusneuvotteluissa eivät ole ehkä menneet hyvin ja ehkä Pettersson pelaa itse riskillä tuota (itse odottelin tuota jo kesän alussa tapahtuvaksi vasta nyt syksyllä joten siinä mielessä joukkue on vielä aikataulussa, mutta saa nähdä nyt sitten miten tuossa käy).

- Näkee Myersin mahdollisen lähdön puheista huolimatta tekevän vähän vaikeasti paikattavaa aukkoa kokoonpanoon. Siksi uskoo, että Myers pysyisi mahdollisesti nyt vielä mukana.

Kokonaisuutena Seravallin puheet Vancouverista ovat tuon perusteella huomattavasti rauhoittuneet ja sinne hyvään suuntaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Pentictonissa riittää seurattavaa; Räty, Klimovich, McDonough, Bains, Bloom, Hirose, Johansson, McWard, Brz...

Noista Pentictonin Canucksin seurattavista prospecteista Hockey Newsin Jeff Patersonin juttu:


Minulle tuolla mielenkiintoisimmat pelaajat tulevat olemaan etukäteen Räty, Hirose ja Tolopilo, mutta hieno nähdä myös esimerkiksi Klimovichin ja McDonoughin kehitys keväästä. Räty on tuolla itselleni kaikkein kiinnostavin seurattava ja pitää toivoa, että kesä on mennyt hyvin ja Aatu olisi saanut luisteluun lisää ketteryyttä.

Yliopistopelaajat (Willander ja Truscott), nuo SHL:n prospectit (Lekkerimäki, Pettersson ja Forsell) ja Liigasta (Jurmo) tuolta puuttuvat. SHL alkaa tänään ja siellä Örebro (Lekkerimäki, Pettersson) pelaa vieraspelin Leksandissa. Färjestad (Forsell) aloittaa puolestaan kotona Växjöä vastaan. Lekkerimäen harjoituspelit menivät hyvin ja toivottavasti tuo vire jatkuu sitten sarjassa.

Edit:

Laitan Faberilta tänne nuo viimeisimmät päivitykset Forsellista ja Lekkerimäestä:






 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Huomenna se sitten lopulta tapahtuu!

Nimittäin Myersin bonuksien maksu. Sitten nähdään oliko siellä odottamassa kauppa San Joseen vai joudutaanko Myersia katsomaan vielä yksi kausi. Jos tuosta vähän vielä pidättäisi palkkaa niin tuon voisi toisella pidätyksellä saada keväällä kaupaksikin. Ja palkkahan on tämän bonuksen maksamisen jälkeen vain 1 milli, joten ei tuossa ostaja korkealta tipu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kuzmenko näyttäisi melko näppärältä ja ajatukset hyviltä:
Kuzmenkon kesän harjoitusvideoidenkin perusteella hän näyttää keskittyneen hyvin kuntopohjan parantamiseen. Viime kausi näytti käytännössä mitä vaativampi sarja vaatii. Monet nuoret ovat huomanneet tuon tullessaan NHL:ään, mutta toimii tuo kokeneemmillakin pelaajilla.

Tuo viime kauden maalimäärä ei kyllä varmaan tule pysymään (ei ole realistista odottaa tuollaista laukausprosenttia), mutta 30 maalia on mahdollista saada kasaan. Tärkeimpänä asiana se, että kokonaispeliä on hyvin mahdollista parantaa. Jos kesällä on tehty oikeita asioita (kuten nyt näyttää), noilla voi olla iso merkitys tuohon parantamiseen.

Huomenna se sitten lopulta tapahtuu!

Nimittäin Myersin bonuksien maksu. Sitten nähdään oliko siellä odottamassa kauppa San Joseen vai joudutaanko Myersia katsomaan vielä yksi kausi. Jos tuosta vähän vielä pidättäisi palkkaa niin tuon voisi toisella pidätyksellä saada keväällä kaupaksikin. Ja palkkahan on tämän bonuksen maksamisen jälkeen vain 1 milli, joten ei tuossa ostaja korkealta tipu.
Enää pari tuntia tuohon.

Seravalli uskoo Myersin pysyvän enkä itsekään nyt enää näe välttämätöntä tarvetta kaupalle tässä vaiheessa. Joukkueen hyökkäys on periaatteessa täysi, kun Suter tuli sinne sopivalla sopimuksella ja Pearsonin tilanne näyttää sellaiselta että hän olisi mukana. Palkkatilanne antaa mahdollisuuden pitää Myers mukana ja kolmosparin paikka on lähtökohtaisesti se asema missä Myers tulisi pelaamaan.

Myersin ehkä suurin ongelma on ollut liian suuressa roolissa tuolla sopimuksella pelaaminen. Nyt kun oikealle puolelle on tullut Hronek ja Cole/Soucy, niin nuo pudottavat Myersin peliaikaa ja saattavat parhaassa tapauksessa saada pelaaja näkymään paremmassa valossa (vähemmissä näkyvissä virheissä). Sopimuskausikin Myersilla edessä. Ei hän tuolla kuuden miljoonan sopimuksella ole lähellekään sopiva kolmosparin pakiksi, mutta on kuitenkin NHL-pakki ja on ilmeisesti arvossa kopissa.

Mutta jos Canucks saa Myersilla tilalle toisen oikean puolen pakin jonka voisi kuvitella täyttävän tuon kolmosparin tontin Myersin tasolla niin toki siinä tapauksessa näkisin kaupan mahdolliseksi. Jos joku haluaa maksaa Myersista vuoron ja esimerkiksi Bear tai vastaava oikean puolen pakki olisi mahdollista saada jollain vitoskierroksella viime kauden tapaan, tuon kaltaisen kaupan uskon kiinnostavan joukkuetta. Bear on itsekin yksi, josta ei tarvitsisi maksaa edes sitä vuoroa sitten aikanaan.

Katsellaan nyt sitten miten tuossa tulee käymään, mutta tuskin puolustus tällaisena ainakaan koko kautta tulee pysymään.

***

Lekkerimäki jatkoi SHL:n avauksessa noiden harjoituspelien tahtia ja iski kauden ensimmäisessä pelissä SHL:ssa maalin. Pelipaikkana oli kakkosketjun laituri Björnisen ja Leinon kanssa ja ykkösylivoima. Leino ja Björninen toimivat tuohon maaliin syöttäjinä. Örebro otti avauspelistä 3-5 vierasvoiton Leksandista.



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Myersin ehkä suurin ongelma on ollut liian suuressa roolissa tuolla sopimuksella pelaaminen. Nyt kun oikealle puolelle on tullut Hronek ja Cole/Soucy, niin nuo pudottavat Myersin peliaikaa ja saattavat parhaassa tapauksessa saada pelaaja näkymään paremmassa valossa (vähemmissä näkyvissä virheissä). Sopimuskausikin Myersilla edessä. Ei hän tuolla kuuden miljoonan sopimuksella ole lähellekään sopiva kolmosparin pakiksi, mutta on kuitenkin NHL-pakki ja on ilmeisesti arvossa kopissa.

Mutta jos Canucks saa Myersilla tilalle toisen oikean puolen pakin jonka voisi kuvitella täyttävän tuon kolmosparin tontin Myersin tasolla niin toki siinä tapauksessa näkisin kaupan mahdolliseksi. Jos joku haluaa maksaa Myersista vuoron ja esimerkiksi Bear tai vastaava oikean puolen pakki olisi mahdollista saada jollain vitoskierroksella viime kauden tapaan, tuon kaltaisen kaupan uskon kiinnostavan joukkuetta. Bear on itsekin yksi, josta ei tarvitsisi maksaa edes sitä vuoroa sitten aikanaan.

Itse en näe noita minuutteja sinällään ongelmana vaan enemmänkin Myersin puutteellista pelisilmää. Vääriä ratkaisuista tulee liukuhihnalta, kun pitäisi nimenomaan pelata yksinkertaista simppeliä peliä, kun osaaminen ei muuhun riitä (puolustuspäässä). Voi toki olla, että hapoilla ratkaisut on vielä heikompia, mutta toisaalta myös riskejä tulee kun peliminuutit vähenee totutusta. Myers on aina pelannut 20+ minsaa ja jos nyt tiputetaan 15 minsaan niin pysyykö pelivire enää edes entisellä tasolla? Kaikille nuo minuuttien tiputtamiset eivät sovi.

Väitän, että omista löytyy jo nyt parempi kolmosparin RD ( Irwin, Woo, Johansson...), joka osaa tuon roolin pelata paremmin. Ei välttämättä kaikki mainituista, mutta varmasti joku heistä ellei tosiaan kaikki. Lisäksi tosiaan Bear on mahdollinen lisäys sitten jossain vaiheessa kautta.

Mielestäni joukkue on parempi ilman Myersia kuin hänen kanssaan. Ja tuotahan meidän tarvisi tavoitella ihan vaan Petterssonin pitämisenkin takia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Myers on aina pelannut 20+ minsaa ja jos nyt tiputetaan 15 minsaan niin pysyykö pelivire enää edes entisellä tasolla? Kaikille nuo minuuttien tiputtamiset eivät sovi.

Väitän, että omista löytyy jo nyt parempi kolmosparin RD ( Irwin, Woo, Johansson...), joka osaa tuon roolin pelata paremmin. Ei välttämättä kaikki mainituista, mutta varmasti joku heistä ellei tosiaan kaikki. Lisäksi tosiaan Bear on mahdollinen lisäys sitten jossain vaiheessa kautta.
Ei pelkästään minuutit vaan se peluutus muuten. Myersin WAR oli siirron aikaan 1% ja viime helmikuussakin vain 12%, mutta tuo peluutus on muuten ollut vaikeiden minuuttien pakki kolmen eri valmentajan aikana.





Itse kyllä epäilen Woon, Irwinin ja Johanssonin olevan parempia samoilla minuuteilla. Kaikille ei minuuttien pudottaminen sovi, mutta harvalle sopii minuuttien tuplaaminen. Saati sitten, että hyppäisi farmista (olematta mikään kärkipään lahjakkuus) ja alkaisi pelaamaan noinkin paljon vastustajien kärkiä vastaan. Minun mielestä Myersin paras jakso silmätestillä viime kaudella oli se lyhyt pätkä, jonka hän pelasi samaan aikaan kuin Hronek tuli mukaan.

Bear pelasi minun mielestä viime kaudella paremmin kuin Myers eikä Myers mitenkään mahdoton paikattava ole. Seravallikin sanoi kuitenkin, että on vaikea paikata (tämän hetken muilla pakeilla) ja olen tuosta samaa mieltä. Johanssonilla oli selvästi ongelmia viime kauden lopulla tultua mukaan Abbotsfordiin, joten hänelle olisi nyt tärkeintä ylipäänsä tottua ensin AHL:aan. Woon ennustan olevan parhaimmillaan uralla kolmosparin pakki, mutta en välttämättä vielä (farmissa yksi hyvä kauden puolikas). Irwin sai viime kaudella Washingtonin puolustuksessa 11. eniten peliaikaa peliä kohden, joten hänestä odotan itse seiskapakkia ja loukkaantumisten paikkaajaa.

Samalla tässä tuntuu oudolta edes vähän puolustella Myersia viime kauden jälkeen. Toissa kaudella Myers oli kuitenkin ihan paikkansa täyttävä pakki, joten en nyt vielä sulje sitäkään mahdollisuutta pois. Alivoimaa Myers kantaa sen verran joka tapauksessa kakkosparissa, että kolmosparissakin veikkaisin tulevan noin 18 minuutin tasoa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin prospectit ottivat 7-1 voiton Calgaryn prospecteista.








Hieno oli taas katsella peliä, vaikka tuossa ei nyt saanut jännittää voiton puolesta. Pelin suurimman eron teki Vancouverin selvästi kokeneempi ja laadukkaampi puolustus, kun mukana oli neljä pakkia (Hirose, Johansson, McWard, Schmiemann), joilla oli jo NHL-/AHL-kokemusta ja Calgarylla vastaava osasto oli selvästi kokemattomampi. Usein näissä peleissä vuosikin näyttelee jo näkyvää roolia ja nyt noissa oli useamman vuoden ero.

Parista yksilöstä:

- Tolopilo oli maalilla varman oloinen ja kookkaana maalivahtina peitti hyvin. Ei joutunut kuitenkaan kovin pahoihin paikkoihin, mutta otti ne muutamat vaaralliset paikat hyvin. Hyvä debyytti kokonaisuutena.

- Puolustuksessa Hirose oli mielestäni kentän paras pelaaja, liike ja pelin lukeminen nousi jälleen esiin. Rikkoi järjestäen kaikki hyökkäykset jotka tulivat hänen puolelta ja antoi syöttöä. McWard näyttäisi kehittyneen luistelussa ja pelasi hänkin hyvän pelin. Brz oli kiekolla oikein hyvä. Liikettä ja fysiikkaa jos saa kehitettyä, hänestä voi kasvaa vielä arvokas pakki. Fyysisesti hän on vielä takamatkalla noihin muihin kokeneempiin pakkeihin nähden.

Johanssonin paras puoli kiekon nostaminen tuli myös hyvin esiin, mutta omassa päässä ei ollut parissa tilanteessa niin varman oloinen. Mikael Samuelssonia haastateltiin erätauolla ja Samuelsson kertoi Johanssonin sanoneen hänelle viime kauden lopun jälkeen, että oli ollut haasteita pelin nopeuden kanssa farmissa. Ainakin osaksi (mahdollisesti aika paljonkin) tuo menee vain erilaisen pelin piikkiin mihin auttaa aika.

- Hyökkäyksessä mielestäni parhaat tässä pelissä olivat Max Sasson ja Aidan McDonough. McDonoughin pitäisikin ikänsä puolesta sellainen olla ja myös Sasson on jo kokeneempi hyökkääjä. Sasson pelasi viime kauden lopun Abbotsfordissakin hyvin, joten ihan mielenkiinnolla pitää seurata mihin hänen ura tuosta lähtee hyvän yliopistokauden jälkeen. Räty pelasi myös hyvän pelin ja pelisilmä nousi esiin, mutta luistelussa ei näytä tulleen ainakaan isoa hyppyä eteenpäin. Klimovichilta jäin odottamaan enemmän.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
https://x.com/hall1289/status/1703104840401076248?s=46&t=7CTLdUeVJq5k6f4RjXJpHA

Lekkerimäen kausi SHL:ssä on jatkunut siitä, mihin lupaavasti menneet harjoituspelit antoivat toivoa. Kaksi peliä pelattu ja molemmissa peleissä on tullut maali. Tuo laukaus saattaa hyvinkin tuottaa tällä kaudella vielä paljon lisääkin osumia.

Mukava oli huomata myös valmennuksen luotto kun peliaika nousi ensimmäisestä pelistä neljä minuuttia. Muutenkin hän on nyt raivannut tietään ensimmäisen harjoituspelin nelosketjun laiturista top6-ryhmään. Pelipaikkana pysyi tuo Björnisen ja Leinon ketjun toisen laiturin paikka.

Örebro otti voiton eilen Röglestä 2-1 lukemin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
MacIntyren haastattelu Allvinin kanssa:


Petterssonin suhteen Allvin sanoi, että sopimus on täysin mahdollista nähdä myös kauden aikana:

Sportsnet: Elias Pettersson dropped a news bomb before returning from Sweden that he wants to wait during his final season under contract before deciding whether to re-sign. Did this surprise you?

Allvin: Ever since I got in here, I've had a great relationship with Elias. And I know that he's excited with working with Tocchet and what we're doing here. I think his focus has been to continue to have a good offseason training-wise and health-wise. I see a big improvement in his maturity and his commitment to that, and I give him a lot of credit for that. That being said, his agent, Pat Brisson, and I have a relationship that goes back (to Pittsburgh and Sidney Crosby) and we talk pretty frequently. When the time is right, hopefully we'll get something done.

Sportsnet: Could that time still be early or in the middle of the season and not necessarily at the end of it?

Allvin: Absolutely. I know that Elias is happy here, happy with how we want to play, the additions of the players we got this summer and the direction the team is going.

***

MacIntyren juttu Rädystä:


Rädyllä oli ollut joitakin vammoja loppukaudesta (ei pelannut Abbotsfordissa kuin yhdessä playoffien pelissä Calgarya vastaan, jossa teki myös maalin). Kesällä hän on keskittynyt kehittämään luistelua ja on omien sanojen mukaan mennyt eteenpäin.

Raty said his off-season training focus was getting stronger and more agile on his skates. His skating has long been viewed as the weakest part of what is otherwise a well-rounded, NHL-style game.

“Just getting straight-line speed is something that you've just got to get stronger, just be more efficient,” he said. “But I found a lot of things, like turning backwards, turning forwards, doing cutbacks, that doesn't really show in the straight-line speed. But I found a lot of flaws. I was always thinking straight-line speed and how could I get better at skating forward. But there's a lot of other skating in the game, too.

“My overall skating, for sure, is a lot better. Straight-line speed will be there. I'm still young.”

***

Vancouver Provincen Patrick Johnstonin juttu Ian Colesta:


Colen mielestä hänen viime kautensa oli uran paras.

At 34 years old, I think last season was the best season I’ve played. I think, if anything, I’m at least as good, if not better, than I’ve ever been.

Kesällä 2019 Colen lonkat leikattiin ja tuon leikkausoperaation jälkeen Cole on omasta mielestään tullut paremmaksi ja nopeammaksi.

***

Hughes vieraili tällä viikolla Kelownassa palomiesten luona, jotka olivat kesällä sammuttamassa mittavia maastopaloja. Hughesin vetoomus Kelownan palomiehille oli 250 000 dollarin shekin avustus. Hughesien isoisä Martin työskenteli 31 vuotta New Yorkissa palomiehenä missä World Trade Centerin tornit romahtivat maailmaa muuttavasti kuukautta ennen Quinnin toista syntymäpäivää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin prospectit hävisivät rankuilla Jetsin vastaaville 2-3 lukemilla. Viime kaudella WHL:n Seattlessa Kanadan junnusarjojen parhaaksi maalivahdiksi valittu Thomas Milic piti torjunnoillaan Jetsin kaksi erää mukana (vain 2-0 kahden erän jälkeen, kun pelin tapahtumien mukaan tulos olisi voinut hyvin olla jotain ihan muuta) ja kolmannessa erässä Jets tuli tasoihin sekä rankuilla sitten voittoon.








Pelin koostevideo:





- Maalilla Young näytti epävarmemmalta kuin Tolopilo ensimmäisessä pelissä.

- Hirose oli mielestäni jälleen kentän paras Canucksin pelaaja. Tällä kertaa vain näin, kun Milic oli kaikista pelaajista pelin dominoivin pelaaja. Kahteen peliin turnauksessa neljä syöttöä ja piti taas oman pään pelin liikkeellä ja peliälyllä yksinkertaisena ja toimivana.

- McWardilta myös toinen hyvä peli putkeen. Kehittyneeseen luisteluun tuli kiinnitettyä jo ensimmäisessä pelissä huomiota ja peli oli varman oloista kokonaisuutena.

- Mynio pelasi puolustuksessa hyvän ottelun ja viikonlopun puolustussuuntaan, mutta hyökkäyspäässä ei juuri näkynyt. Pari hyvää pitkää avausta nähtiin kuitenkin.

- McDonough näytti taas hyvää laukaustaan:





- Räty pelasi hyvän peliä edistävän illan ja teki paljon hyviä pienempiä liikkeitä pelissä. Räty ei ole kaikkein näyttävin pelaaja hyökkäyspäähän, mutta hyvä peliäly auttaa paljon. Stone, Toffoli ja Robertson ovat esimerkkejä pelaajista, että hyvä NHL-ura on mahdollista luoda ilman maantiekiitäjä-ominaisuutta. Näissä peleissä joissa tilaa ja aikaa on selvästi enemmän kuin normaalisti, nuo paremmin luistelevat pelaajat nousevat usein paremmin esiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Klimovich sai maalin ja McDonaugh jatkoi maaliputkeaan. Nämä nyt peliä näkemättä, mutta @nuck varmaan pystyy tarkemminkin kertomaan pelistä.







Canucksin parhaat hetket osuivat Oilersia vastaan alkuun ja loppuun. Alussa 2-0 johtoon ja sitten Oilersin tultua tasoihin, pelin kolmas erä oli hallintaa ja pelistä tuli lopulta oikeutettu lopputulos. Jos Flamesia vastaan pelin numerot ehkä vähän repesivät odotetusta ja Jetsia vastaan joukkue olisi ansainnut maalipaikkoja laskien paremman lopputuloksen kuin rankkaritappion (toki niillä maalivahdeilla on usein iso merkitys myös), niin nyt tuli mielestäni aika oikeutettu 5-2 voitto.

Vancouverin prospecteilla oli turnauksessa terävät pelien alut. Calgarya vastaan laukaukset ensimmäisessä erässä 18-2 ja peli repesi aika alussa. Jetsia vastaan ensimmäiseen erään tuli melkein 20 kutia, mutta tuossa pelissä Milic piti Winnipegin mukana aina loppuun asti. Nyt sitten 2-0 johto ensimmäisen erän ensimmäiselle puoliskolle mentäessä.

Kaikissa kolmessa pelissä Vancouver oli mielestäni parempi joukkue enkä muista näin hyvin prospectien pelanneen näissä turnauksissa. Sinällään nämä eivät kuitenkaan vielä kerro oikein mistään muusta kuin siitä, että nämä viime kaudella hankitut vapaat agentit (Hirose, McWard, Tolopilo, Sasson, Johansson) ja Horvatin kaupassa tullut Räty tuovat organisaation syvyyteen paljon lisää.

Olisi ollut kiva nähdä näissä peleissä myös omat ykköskierroksen varaukset Lekkerimäki ja Willander samalla tavoin kuin Flamesissa nähtiin Honzek ja Jetsissa Barlow sekä Lambert, mutta poissaoloille löytyi hyväksyttävät selitykset. Joukkueen viidestä parhaasta prospectista (mikäli mukaan lasketaan Pettersson ja Silovs) pelasi vain Räty.

Vancouverin viisi parasta pelaajaa tässä turnauksessa olivat mielestäni Hirose, Räty, McWard, Tolopilo ja McDonough. Heistä kaikki on mielenkiintoista nähdä varsinaisella leirillä. Myös Sasson onnistui ja vaikka hänen en näe pelaavan ensi kaudella NHL:ssä, tässä on mielenkiintoinen seurattava Abbotsfordiin. Johansson ja Klimovich pelasivat minun mielestä vähän vaihtelevan turnauksen. Itse pidin myös näiden tämän kesän "kani hatusta varausten" Mynion ja Alrikssonin pelaamisesta, mutta he ovat vielä pitkiä projekteja.

- Hirose voitti tosiaan turnauksen pistepörssin ja pelasi muutenkin vahvaa kahden suunnan pelaamista kaikissa peleissä. Minun mielestä luistelussa kehittynyt McWard oli toinen selkeä onnistuja. Nyt tuon viime kauden lopun ja näiden harjoituspelien jälkeen en ihmettele yhtään kun molempien perässä oli useita joukkueita viime keväänä.

- Räty paransi mielestäni läpi turnauksen ja pelasi Oilersia vastaan oikein hyvän pelin. Mielenkiintoista tulee olla nähdä hänen otteensa varsinaisella leirillä ja harjoituspeleissä. Ei välttämättä nouse heti esiin, mutta Aatu on kyllä älykäs pelaaja, joka tekee paljon pieniä oikeita asioita joukkueen eteen.

- Tolopilo näytti hyvältä maalivahtiprospectilta ja pelasi erittäin kookkaana molarina rauhallisesti läpi turnauksen. Saa nähdä sitten missä hän tulee ensi kaudella pelaamaan, jos Demko ja Martin ovat NHL:ssä ja Silovs farmissa.

- McDonough näytti kaikissa peleissä tuota tylyä laukaustaan. Hän pystyi ohittamaan molarit ilman maskia tuon avulla ja teki nyt kolmannen maalinsa turnauksessa Oilersia vastaan.





Hyvistä ja mielenkiintoisista asetelmista kohti varsinaista leiriä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jälleen kerran jouduttiin huono sopimus maksamaan varausvuorolla ulos seurasta. Pearsonin sopimus ei ollut edes pahimmasta päästä, mutta niin vaan siitäkin 3rd round pick lähti Montrealiin.

Vastapalloon tuli tilan kera DeSmith, jonka arvo lienee negatiivinen, mutta tuo Vancouveriin nyt kokemusta kakkosmoken tontille. Tiedä sitten miten tuo maalivahtien peluuttaminen menee, kun nyt ylhäällä olisi Demko-DeSmith-Martin ja alhaalle Silovs-Sawchenko-Tolopilo.

Vancouverin kannalta oleellista oli kaupassa tullut 1,4 millin tila palkkakattoon. Nyt ei tarvitse lähteä kauteen 21 tai 22 pelaajalla vaan saadaan ihan täysi rosteri. Ja samalla myös varsin täysi laituriosasto keveni ja avasi paikan esim Höglanderille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pearsonin yllättävän nopea paluu mystisten käsioperaatioiden jälkeen tarkoitti sitä, että melkein sitä osasi ennustaa yhden laiturin tai sen Myersin kauppaa. Pearson olisi ollut terveenä ihan paikkansa täyttävä laituri kolmosketjuun (joskin kallis, kun Di Giuseppe teki viime kaudella saman minimipalkalla), mutta tehnyt samalla cap-tilanteen haastavaksi ja jättänyt kuitenkin kysymyksiä siitä, miten tuo paluu onnistuu.

Se Benningin 3x3,25 sopimus Tannerin 10 maalin kauden jälkeen oli jo tullessaan huono ja nyt siitä maksettiin vuoro. Periaatteessa joukkue kaivoi itse hautaansa noilla kesällä tehdyillä sopimuksilla, mutta sen verran monta operaatiota Pearson kävi läpi, että eipä tätä paluuta tässä vaiheessa osannut ennustaa. Aikaisemmin kesällä spekuloitiin koko uran olevan mahdollisesti ohi.

DeSmith on seuran johdolle tuttu maalivahti Pittsburghista ja tuo mielestäni vähän lisää varmuutta ja kokemusta kakkosvahdin tontille. Itse uskon nyt NHL:ssä pelaavan Demkon ja DeSmithin, AHL:ssa Silovsin ja Martinin ja ECHL:ssa sitten Sawchenkon ja Tolopilon. Mutta kokonaisuutena tuo tilanne on sellainen, että jotain maalivahtitontilla tullaan varmaan vielä viimeistään kauden aikana näkemään.

Ensi kauden jälkeen tuolta DeSmith ja Martin ovat UFA-statuksissa. Näin ollen en ihmettelisi jos Martin olisi kaupan kohteena lyhyemmälläkin aiktaululla (avaisi lisää pelejä Silovsille ja mahdollistaisi Tolopilon tai Sawchenkon peluutuksen farmissa). DeSmithin suhteenkin voi olla, että tässä käy "Dickinsonit" ja tämän palapelin "viimeistä" palaa ei olla vielä nähty.

Positiivista tässä on nyt tosiaan palkkatilan lisäksi, että Podkolzin, Höglander ja/tai Di Giuseppe saavat mahdollisuuden. Varausvuoron menetys kirpaisee aina, mutta sopimuspaikkoja joukkue on nähdäkseni onnistuneesti kyennyt käyttämään myös noihin vapaisiin agentteihin. Pitää toivoa sitten, että saavat noille jatkoa prospectien sopimuspaikkojen täytön suhteen. Mitää "adamfoxeja" niistä ei vaan oikein voi odotella, mutta mahdollisia pelaajia kuitenkin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

En tiedä jutteleeko Allvin vain lämpimäkseen, mutta suu auki tätä kohtaa sai lukea:

Regarding Tyler Myers, we have no intention of moving him. He was good for us, especially after Sergei Gonchar and Adam Foote came in. He had a really strong World Championship and I was happy for him that he won the gold there. I know he’s excited to be back here, and working with Foote and training camp will dictate our opening night roster.

Ei ihme että Canucks kyntää, kun GM:n mielestä Myers pelasi todella vahvat MM-kisat:





No ehkä vaan fanit näkevät matsit eri tavalla mitä GM:t.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Noihin ylläoleviin:

Myersista; En usko etteikö joukkueella olisi haluja kaupata Myersia (tuolla sopimuksella pelatessa), mutta tuota Allvin ei halunnut varmasti sanoa haastattelussa suoraan. Jos sopiva oikean puolen pakki tulisi vaan tarjolle ja Myersille löytyisi ottaja sopivaan hintaan, tuollainen siirto varmasti tehtäisiin.

Mutta se ei yllätä, että Myers halutaan pitää siihen saakka kun hän nyt kuitenkin mahtuu tuosta palkasta huolimatta joukkueeseen ja tuollaisen sopimuksen siirtäminen tässä tilanteessa voi maksaa. Esimerkiksi siirtotakarajalla tilanne voi olla sitten jo parempi.

Minun mielestä Myersin loppukausi meni vähän paremmin ja saihan hän valmennuksen vaihdon jälkeen mm. toiseen oikean puolen pakkiin Schenniin verrattuna kolme minuuttia enemmän peliaikaa peliä kohden, mikä kertoi omaa osaansa valmennuksen luotosta. Mutta siihen OEL-Myers -pakkipariin ei saisi tehdä vertauksia yhdenkään pakin osalta, joten ei peli enää juuri voinut heikommaksikaan mennä.

MM-kisoissa Myers pelasi finaalissa noin 25 minuuttia ja oli siellä peliajoissa Weegarin kanssa Kanadan kärkipakki. Eli isommassa kuvassa häneen varmaan oltiin ihan tyytyväisiä Kanadankin joukkueessa ja itsekin tuosta tähän ketjuun kirjoitin jo aiemmin, että kisoissa Myersin hidas pelinluku ei niin pahasti näkynyt kun peli oli erilaista.

Tuo Patersonin laittama pätkä oli kuitenkin tuota Myersia mikä on tullut jo komediaksi. Noita mustia hetkiä tulee aika ajoin. Valmentajien peluutuksissa nuo eivät ole kuitenkaan juuri näkyneet. Vancouverissa on tosin ollut jo kauan sen tason oikea puoli alakerrassa, että tuossa on yksi iso syy peluutukseen ja siksi Myers on joutunut pelaamaan liiankin isossa roolissa. Yhtenä isona tekijänä tuossa varmaan juuri Myersille annettu sopimus kun OEL:n ja Myersin sopimusten vuoksi ei ollut oikein pelimerkkejä.

Noiden MM-kisojen otteet eivät kuitenkaan ole sama asia kuin NHL. Itse vaihtaisin Myersin pois jos vaan tilalle tulisi saman tason halvempi pakki. Mutta tuo vaatii Bearin ja Schennin hankintojen tavoin sopivan hetken jos tuollainen mahdollisuus ylipäänsä eteen tulee. Juuri nyt näin ennen kautta tuollainen on hankalaa kun monilla on jo omat suunnitelmat kauteen tehty.

Kuzmenkosta; Balin treenit näyttivät videoidenkin perusteella maistuvan ehkä jopa viime vuoden vohveleita paremmin? Kyllähän tuo Bali siihen verrattuna tuntuu paremmalta, mutta näytti tuo viimekin kausi sujuvan hyvin vaikka ei ehkä ollut ihan sellainen tankkaus mitä monilla muilla. Hieno asia kuitenkin, että Kuzmenko on pyrkinyt laittamaan itseään vielä paremmin peliin mukaan kun huomasi viime kaudella vaatimukset.

Rutherfordin sanomisesta; Myers, Garland ja Poolman ovat varmaan ne joita hän tarkoitti tuolla? Mutta heitä ei saada ehkä ainakaan nopeasti pois. Myers viimeistään ensi kesänä, Garlandilla saattaa kestää ehkä pidempäänkin ja Poolman on nyt vain LTIR:lla.

Benningin hankinnoista Dickinson, OEL ja Pearson saatiin jo ulos. Garland, Myers ja Poolman lienevät siis vielä jonossa? Noissa on/oli kiinni noin 26 miljoonaa…
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Kahdeksan maalivahtia luultavasti mukana leirillä:

Demko
DeSmith
Silovs
Martin
Sawchenko
Tolopilo
Lemieux (farmisopimus)
Young (varaus, ei sopimusta)

Ei tule ainakaan kauden 2018-19 kaltaista tilannetta jolloin molarit loppuivat kesken ja DiPietro jouduttiin lyömään ihan liian aikaisin peliin. Allvinin mukaan kilpailu leirillä tekee vain hyvää, mutta myöhemmin tuonne joudutaan tekemään jotain.

I think it’s important for young players to play a lot of games so definitely not an ideal situation to have three goalies. So there definitely will be some movements. That’s why, part of why, we agreed on having an affiliation with Kalamazoo.

Demko ja DeSmith aloittavat luultavasti NHL:ssä. Demko on terveenä ollessaan yksi parhaista ykkösvahdeista ja DeSmithia olen pitänyt hyvänä kakkosvahtina. Molemmat ovat olleet kahden viime kauden aikana parempia GSAA-tilastossa kuin esimerkiksi Markström, Grubauer ja Binnington.

Demkon vammat kahden viime kauden aikana vähän huolestuttavat kuitenkin, vaikka hän onkin nyt terve. DeSmith on pelannut kahden viime kauden aikana keskimäärin noin 30 peliä kaudessa noin 91% lukemilla ja positiivisilla GSAA-lukemilla. DeSmith on ollut kakkosvahdeista (yli 2000 minuuttia, mikä käsittää 62 maalivahtia) kahden viime kauden aikana GSAA-tilastossa top10-ryhmässä.

Silovs ja Martin ovat Abbotsfordiin lähtökohtaisesti hyvä kaksikko. Latvian MM-sankari Silovs on joukkueen maalivahdeista tällä hetkellä lahjakkain ja jopa mahdollinen tulevaisuuden ykkösvahti NHL:ssä. Martin on hyvä farmimolari ja mahdollinen kakkosvahti NHL:ssä. Hän oli viime kauden alussa ihan pätevä Demkon kakkosena, mutta menetti sitten itseluottamuksensa noustuaan ykköseksi.

Tolopilo on Silovsin ohessa toinen joukkueen maalivahtiprospecteista ja kun kerran Ian Clark hänessä näki lahjakkuutta, minulla ei ole tuota kohtaan epäilyjä. Ihannetilanteeksi kehityksen kannalta näkisin sen, että Tolopilo olisi farmissa Toreniuksen opeissa. Mutta tuota ei tule tapahtumaan mikäli Silovs ja Martin ovat farmissa (joukkue näkee pelaamisen kehittävän enemmän).

Sawchenko pelasi viime kaudella Chicago Wolvesissa 41 peliä AHL:ssa ja toissa kaudella San Josessa seitsemän peliä NHL:ssä noin 90% lukemilla. Junnu-uralta löytyy kaksi valintaa WHL:n ykköstähdistöön. Hän voisi olla myös ainakin farmin kakkosvahtina, mutta onko ECHL sitten se paikka missä tulee pelaamaan? Lemieux menee varmasti ainakin Kalamazoohon ja Young WHL:aan. Tulevat nyt lähinnä katsomaan miten lähempänä NHL:aa pelaavat maalivahdit tekevät töitä.

Eli:

NHL: Demko/DeSmith
AHL: Silovs/Martin/Tolopilo
ECHL: Tolopilo/Sawchenko/Lemieux

Martinin kauppa avaisi Tolopilolle reitin farmin kakkoseksi (Toreniuksen oppeihin) ja jos hän ei siellä vielä kykenisi pelaamaan (Tolopilo on vanhempi kuin Silovs, mutta vaikea sanoa miten sopeutuu farmitasolle), Sawchenko olisi varmaan ihan pätevä kakkosvahti sinne. Toisaalta vähän hankala Martiniakaan on edestä liuskaan laittaa. Jotain tuolla tulee kuitenkin tapahtumaan ja saa nähdä sitten millaisen reitin joukkue tulee noiden kanssa valitsemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös