Vancouver Canucks 2023–2024

  • 118 632
  • 639

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .
Tuosta tummennetusta pitää kommentoida Sedineita paljon arvostavana, että Sedinien aikana Vancouver oli kuitenkin kerran finaaleissa, voitti kahdesti runkosarjan ja oli Sedinit suurimmaksi osaksi johtavina pelaajina vuosien 2003-2013 välillä NHL:n kolmanneksi paras joukkue pisteissä. Eli ihan siellä kärkiporukassa roikuttiin kuitenkin isommassa kuvassa 10 vuotta.

Olet oikeassa. Sen aikainen Vancouver Sedinin veljeksineen ei vain itselleni maistunut. Olihan se menestys ihan ok kutrn korjasit.

Pakko Sedineistä vielä sanoa, että näin vuosia myöhemmin kun itsellekin on tullut viisautta iän myötä (…kai), niin olen oppinut arvostamaan Sedinejä. Kai siinä on myös vähän sitä jääkiekon Ruotsi-vihaa. Valtavan hienon oloisia ihmisiä ja arvostan, että jäivät molemmat organisaatioon hommiin. Todellisia esikuvia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olet oikeassa. Sen aikainen Vancouver Sedinin veljeksineen ei vain itselleni maistunut. Olihan se menestys ihan ok kuten korjasit.

Pakko Sedineistä vielä sanoa, että näin vuosia myöhemmin kun itsellekin on tullut viisautta iän myötä (…kai), niin olen oppinut arvostamaan Sedinejä. Kai siinä on myös vähän sitä jääkiekon Ruotsi-vihaa. Valtavan hienon oloisia ihmisiä ja arvostan, että jäivät molemmat organisaatioon hommiin. Todellisia esikuvia.

Nämä tykkäämisasiat ovat tosiaan aina makuasioita ja noihin voi vaikuttaa tosiaan moni asia kuten osaltaan vaikka tuo pelaajien kansalaisuus. Itselleni Sedinien kaksosten yhteispeli oli jotain sellaista, mitä en ole nähnyt ja tuskin tulen näkemään. Ainutlaatuista historiaa kaksosten tekemänä jo siitäkin syystä, että noin prosentin mahdollisuus tulla kaksoset, saati sitten NHL:n huippupelaajia. Mutta jos en olisi Canucks-fani, en varmaankaan olisi löytänyt tuosta sitä juttua mitä nyt.

Siitä olen "varma", että en koskaan enää näe ainakaan Vancouverissa tuollaista toisiaan ulkoa lukevaa kaksikkoa. Molemmat olivat yhteispisteissä koko heidän peliuransa aikana NHL:n seitsemän parhaan pistemiehen joukossa niiden 18 vuoden aikana kun pelasivat NHL:ssä. Tuossa kun olisi ollut joku "Hughes" mukana, niin pistesaldot olisivat olleet varmasti vielä paremmat. Näin myöhemmin arvostan vielä lisäksi sitä, että pelasivat koko uransa vain Vancouverissa.

Tuo on tosiaan kyllä lisäksi hieno asia, että ovat halunneet jatkaa seurassa nuorten pelaajien kehitystehtävissä. Molempien perheet viihtyvät kaupungissa ja tuo kehitysvalmentajan tehtävä on sellainen, mikä kaksosia kiinnostaa tällä hetkellä eniten. Uskon tosiaan nuorten pelaajien saavan tuosta hyvät esikuvat. Onhan jo siinäkin tavoitetta, että voittaa nuo kuntopuolella, vaikka Sedinit eivät ole enää ammattiurheilijoita.

***

Tuosta päästäänkin tuohon mitä viime kaudella vähän nähtiin Pettersson-Kuzmenko parin osalta eli Kuzmenkon maaleihin.





Etenkin tuo kahdeksan minuutin kohdalla tullut osuma toi muistoja Sedinien ajoista. Tuo yhteispeli oli kokonaisuutena sellaista, mitä harvoin Vancouverissa on Sedinien ulkopuolella nähty. Toivottavasti pystyvät jatkamaan ja vaikka kehittymään vielä tuosta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eilen tullut Sebastian Ahon sopimus Carolinan kanssa on nyt tuorein mittari Petterssonin seuraavalle sopimukselle. Ahon sopimus on kahdeksan vuotinen ja arvoltaan 78 miljoonaa dollaria (9,75 miljoonan cap hit). Aho on ollut Carolinan menestyksessä tärkeä pelaaja seuran ykkössentterinä. Uran piste-ennätys on 83 pistettä, maaliennätys 38 maalia (olisi tehnyt varmasti 19-20 kaudella yli 40 maalia jos kausi oltaisiin pelattu loppuun) ja lisäksi Aholta on nähty luotettavaa kahden suunnan pelaamista.





Aho on reilun vuoden Petterssonia vanhempi, joten aika saman ikäisistä pelaajista puhutaan. Ennen viime kautta Aho oli tehnyt Petterssonin tulokaskauden (18-19) jälkeen 287 pistettä 285 pelissä. Tuo on 1.01 pistettä pelissä. Playoffeissa Aholla oli 46 pistettä 48 pelistä (0,96 pistettä peliä kohti). Petterssonilla vastaavat lukemat olivat runkosarjassa 221 pistettä 245 pelissä (0,9 pistettä pelissä) ja playoffeissa 18 pistettä 17 pelistä (1,06).

Viime kaudella Pettersson nosti kuitenkin tasoaan pykälällä ja pelasi tykkikauden päästen yli 100 pisteeseen ja Selke-kisassakin seitsemänneksi. Aikaisemmin toivoin Petterssonin seuraavan sopimuksen olevan 10 miljoonan pintaan, mutta tuo viime kausi näytti vielä korkeampaa kattoa (mikä ei nyt huono asia tietenkään muuten kuin sopimuksen puolesta).

Elias on kehittynyt hiljalleen koko ajan ja yhtenä syynä on varmaan tuo voimakkaasti eteenpäin kehittynyt fysiikka siitä kun tuli NHL:ään. Pettersson oli melkoinen kukkakeppi aikaisemmin ja nyt on vasta alkanut muistuttaa NHL-kiekkoilijaa. Vuoden 2022 alusta lähtien Pettersson on pelannut nyt 127 peliä ja tehnyt 153 pistettä eli 1,2 pistettä peliä kohden.

Ehkä eniten hänen pelissä kehittynyt yksittäinen asia on kuitenkin tuo kahden suunnan peli. Näillä merkeillä voisin veikata, että tuo viime kauden seitsemäs sija Selke-kisassa ei tule olemaan hänen uran paras sijoitus siellä. Petterssonin kohdalla puhutaan koko ajan kehittyneestä pelaajasta ja pelistä. Hän on samoilla jalanjäljillä kehittyvänä pelaajana kuin Vancouverin edellisistä pelaajista Sedinit tai Näslund aikanaan, eli draftista viidentenä kautena nähtiin tuollainen isompi läpimurto.

Noista lähtöasetelmista lähdetään siis neuvottelemaan. Petterssonin agentti tulee varmasti esittämään tuota viime kautta ja pelaajan jatkuvaa kehitystä molempiin päihin neuvotteluissa. Vancouverin puolelta tullaan varmaan sanomaan osaltaan noista aikaisemmista "0,9 pistettä per peli kausista", jotta sopimus pysyisi parempana seuralle. Toisaalta Pettersson on vaan niin tärkeä pelaaja organisaatiolle, että periaatteessa joukkueelle tuossa ei ole kuin yksi mahdollisuus ja se on saada sopimus aikaan.

En tunne Petterssonia henkilökohtaisesti, mutta sen perusteella millaisen kuvan hän on jättänyt kaikessa tekemisessä tässä vuosien varrella, Eliaksen kohdalla puhutaan poikkeuksellisen vahvasta kilpailijan luonteesta, voitontahdosta ja itseensä uskomisesta (ei kuitenkaan ylpeänä luonteena, vaan terveellä pohjalla). Näin ollen Petterssonin kohdalla tulee mukaan mahdollisuus myös lyhyempään sopimukseen mikäli vuosittaista arvoa ei saada pelaajan mielestä kuntoon.

Periaatteessa pelaajat haluavat aina turvaa ja pitkät sopimukset tuovat sitä. Mutta samalla Pettersson on tuonut esiin sen, että haluaa olla mukana voittavassa joukkueessa ja sellainen Vancouver ei ole ollut pitkään aikaan. Kun Pettersson varmasti uskoo itseensä ja viime kaudet eivät ole olleet seuralta hyviä, tuo yhdistelmä tekee tästä haastavan. Seura varmasti haluaisi pitkän sopimuksen, mutta kannattaako noin voitontahtoisen pelaajan sitoa itsensä sellaiseen viime kausien perusteella vai ennemmin katsella vielä mihin suuntaan joukkue tästä lähtee?

Näin ollen nyt sanoisin, että jos Vancouver saa ylipäänsä Petterssonin kiinni kahdeksan vuotiseen sopimukseen, tuo on voitto neuvotteluista. Ja jos tuon ikäinen ja tuollaisen urakaaren tähän mennessä pelannut pelaaja saadaan puolestaan kiinni 88-90 miljoonan sopimukseen, niin tuohonkin pitää olla tyytyväinen. Ensi kesään näitä neuvotteluja en nyt itse ainakaan uskaltaisi jättää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mikheyev on pystynyt aloittamaan luistelun ensimmäistä kertaa sitten tammikuun lopun ja hänen pitäisi olla pelikunnossa kauden alussa.





***

THW:n Matthew Zatorin prospect-lista:


1. Willander
2. Lekkerimäki
3. Pettersson
4. Räty
5. Silovs
6. Klimovich
7. Kudryavtsev
8. McDonough
9. Karlsson
10. Forsell
11. Bains
12. Truscott
13. Bloom
14. Zlodeyev
15. Woo
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ben Kuzman juttu Hughesista:


Hughes sai viime kaudella ensimmäistä kertaa NHL:ssä A-kirjaimen paitaansa tähdistöottelun jälkeen (Horvatin kauppa) ja Tocchet nosti juuri hänen johtajuutensa esiin pariin kertaan kauden lopulla. Hughesin kerrottiin ottaneen huomattavasti aikaisempaa isompaa johtajuutta harjoituksissa ja muutenkin kentän ulkopuolella. Kauden päätti se Hughesin puhe, millä hän näytti välittämistä. Quinn on ehkä tällä hetkellä lähimpänä seuraavaa kapteenia tästä joukkueesta, sillä hänen kohdallaan puhutaan "perinnöstä" ja periytyneestä tahdosta olla johtaja.

Mikään kiire Hughesin mielestä tuolla kapteeni asialla (kuka nyt sitten se seuraava kapteeni onkaan) ei kuitenkaan ole.

“To be a captain is an extraordinary honour. It’s really special, but to be honest, it’s not my main focus. Getting an ‘A’ (alternate) wasn’t my main focus either, and when they told me after the (All-Star Game) break that I was getting one, I was happy.

“I’m still a young guy — I make mistakes. And everybody in here (locker room) definitely knows I’m still learning and definitely don’t have all the answers.

“I have a lot of things on my mind. I want to be in the playoffs and keep taking my game to another level. They don’t need to do it (captaincy) soon. If they give it a year or two year, or whenever they decide to do it, I don’t think anybody feels pressure in here, or that they need to do something.”

Kauden loppupuolella Tocchet halusi esimerkiksi saada lisää raivoa 2vs2 harjoituksissa ja tuo johti Hughesin ja Dakota Joshuan väliseen yhteenottoon;

“I’m a leader now (alternate captain) and I want everybody to get better. I need him (Joshua) to be the best he can be. And I need to push myself and other guys. We’re not getting enough and that’s why we’re not in the playoffs.”

Said Joshua: “He’s making sure everybody is pulling on the rope and I loved seeing him get fired up like that. We could use more of that every day around here.”

Hughesin veljesten isä Jim oli aikanaan puolustaja ja Providence Collegen kapteeni. Myöhemmin hän oli apuvalmentajana Providence Collegessa, Orlandossa (IHL), Manchesterissa (AHL), Toronto Marliesissa (AHL) ja Boston Bruinsissa. Lisäksi hän oli kuusi vuotta Toronto Maple Leafsin pelaajakehityksen vetäjänä. Isä Hughes ei ole tainnut vetää poikiensa kehitystä väärin jäällä ja tuosta perinnöstä on ilmeisesti periytynyt myös noihin johtajuuspuolen asioihin.

Pelaajana Hughesilla on edelleen kehittymisen varaa pelissä. Upeaa tulokaskautta seurasi haastava toinen kausi ja nyt kahdella viimeisellä kaudella peli on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Tällä hetkellä Hughes on jo top10-pakkeja NHL:ssä, mutta uran parasta ei olla vielä luultavasti nähty. Nyt Hughes sanoi olevansa nälkäisempi kuin normaalisti. Hughes selvästi nautti työstä Adam Footen ja Sergei Goncharin kanssa.

I’m just as good as anyone right now, but next year I could start terrible if I have a bad summer. So many defencemen in the league are good and having extraordinary years and it’s always changing.

I think a lot of it is that if you’re really an elite defenceman, you have to be competing and at least be in the playoffs. That hasn’t been something I can say. I don’t think this is the peak for me at all. I feel hungry right now, more hungry than usual.

“The last couple of seasons, I was excited to get home but I feel motivated. Last year, was my first full season after COVID and I was probably tired at the end.”

Hughes on Vancouverin seurahistorian kaikkien aikojen lahjakkain puolustaja. Saa nähdä onko hän myös tulevaisuudessa Kevin McCarthyn (1979-82) jälkeen seuran toinen puolustaja, joka tulee olemaan pysyvä kapteeni.

Tämäkin tilasto on Hughesin urasta tähän mennessä paljon kertova:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Ethan Bearin olkapäävamma on kuntoutunut vähän odotuksia paremmin.

"The shoulder’s doing really well. I’m gonna take my time and make sure that I don’t rush it. I probably won’t be back until December, though looking at it, I’m probably a little ahead of schedule."

Bear oli viime kaudella ihan hyvä hankinta ja kuului niihin nimiin joita Rutherford mainitsi kausikorttilaisille tulevaisuuden joukkueesta (mm. Boeser ja Garland eivät olleet siinä listassa), mutta meni pelaamaan ilman sopimusta MM-kisoihin ja loukkasi siellä olkapäänsä.

Tuo vamma pitää hänet nyt pidempään sivussa, eikä paluun pelikunnosta ole varmuutta. Vancouver ei tarjonnut viime kaudesta huolimatta Bearille 2,2 miljoonan QO:ta, mikä teki hänestä rajoittamattoman vapaan agentin. Jotkut seurat ovat olleet nyt Beariin yhteyksissä, mutta sopimusta muualle ei ole vielä tullut. Bear meni viime viikonloppuna naimisiin Kelownassa ja pariskunta viettää kesäkausia seudulla. Omien sanojen mukaan Bear haluaisi jatkaa Vancouverissa, mutta joukkueella ei ole Soucyn ja Colen hankintojen jälkeen captilaa.

"I would love to come back to the Canucks. I would love to. But that’s how the business goes. I was talking with Patrik (Allvin) and he told me himself ‘we have to clear some cap space.

Mutta tärkeintä pelaajalle olisi saada jostain ylipäänsä sopimus, mikäli Vancouverissa ei ole jatkoa luvassa.

"The way the league goes. We’ll see what happens. Someone goes down, a team gets desperate, we’ll see what happens then. I’m not anxious or really worried at the moment. For me, I get all this time to really take care of my body and I get it to where I want it, before I have to start competing again. I see it as a blessing, not a curse."

Jos Myers saataisiin lähtemään jonnekin bonuksen maksamisen jälkeen, niin ehkä sitten tulisi aika tehdä Bearille viime kautta halvempi sopimus ja tuo tekisi joukkueen puolustuksen palkkarakenteesta heti paljon järkevämmän (olettaen tietysti, että tuo olkapäävamma ei liikaa haittaisi). Ellei sitten joku toinen joukkue tarjoa jo ennen sitä sellaista sopimusta, että Bearia kiinnostaisi vaihtaa maisemaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chris Faberin raportti Hunter Brzustewiczista.


Brz pelasi tuossa Jenkkien joukkueessa ykkösparissa kun Jackson Dorrington oli seiskapakkina. Mukava kuitenkin huomata, että USA kierrätti tuota seiskapakkiaankin normaaleilla minuuteilla ja Dorrington nähtiin välillä Brz:n kanssakin.

Brzustewicz really impressed us in this game. He consistently showed his offensive intelligence by how he was jumping in to help the offence and defensively, he was very smart with how he used angles and body positioning to defend. We saw a couple of scoring chances off the stick of Brzustewicz and he moved extremely well. There’s an argument that he was the best defenceman in the game but we also really like the game from Zeev Buium, who will be a first-rounder in the 2024 NHL Entry Draft.

***

Scott Wheelerin juttu Brz:sta:





With him and Rutger, they almost coached themselves,” Riedel said. “He very much wasn’t a kid. There were one or two emotional days here or there but he was a grown-up. And he was always smiling. I’ve seen it over the years playing pro hockey, junior and college, and he was already a pro. He just knew how to carry himself. He never complained if a guy missed a pass or his partner wasn’t where he was supposed to be. The Honeybaked were loaded with (Frank) Nazar, and Compuware with (Gavin) Hayes and those guys, and even in the biggest moments there were never nerves. He was cool as a cucumber. And that’s just who he is.”

***

Patrick Johnsonin juttu Ethan Bearista.


Hieno yksityiskohta Bearista tuo, että hän aloitti oman lapsuusaikojen kasvupaikkansa vähemmistöjen reservaatissa kiekkokoulut paikallisille jo 20 vuotiaana ja nyt on kohta edessä jo kuudes kiekkokoulu tuolla, jossa ei olla annettu parhaita eväitä kasvulle. Ei ole ihan jokaisen 20 vuotiaan pelaajan kesän suunnitelmissa tuollainen. Tuolloin Bear valittiin WHL:n kauden parhaana pakkina.

***

Demko putosi kaksi sijaa loukkaantumisen täyttämän viime kauden jälkeen JFreshin järjestämässä fanien molarirankingin äänestyksessä ja oli nyt kahdeksas.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Faberin raportti USA-Ruotsi -pelistä lähinnä Petterssonin ja Dorringtonin kautta. Pettersson jatkoi fyysistä pelaamistaan ja oli tärkeä lenkki alivoimissa. Faberin mielestä tämä USA-peli oli Petterssonilta turnauksen paras. Faberin mielestä puolustuspeli oli erittäin hyvää ja hän oli selvästi kentän fyysisin pelaaja. Dorrington pelasi puolestaan näkymättömästi ja peliaika laski kun otti yhden jäähyn.








Pettersson on yksisarvinen Canucksin pakkiprospectien listalla. Kukaan ei pelaa lähellekään tuollaisella luonteella ja tehokkuudella fyysistä peliä ("nasty SOB"). Toivottavasti tuo hyvin mennyt kehitys jatkuisi, sillä Vancouver tarvitsisi tuon kaltaista pakkia. Dorrington on kahden suunnan pakki, mutta pitkä projekti kuten viime kesän kutoskierroksen varaukselta voi odottaakin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuli kyllä minullekin yllätyksenä. Kahdeksaan vuoteen Vancouver ei ole tehnyt elokuussa liikkeitä, mutta nyt siellä ei taida olla managerilla sellaista kesälomaa mitä ennen?

Hyvä sopimus ja vie ehkä Bluegerinkin lähemmäs sitä hänen oikeaa roolia. Suter kykenee tekemään ehkä +30 pisteen tahtiin tehoja ja pelaamaan samalla luotettavaa kahden suunnan peliä ja alivoimaa. Sveitsiläisen linkkarin kaltainen pelaaja, joka pystyy pelaamaan keskellä tai laidassa.





Sentterisyvyyteen on reagoitu hyvin, vaikka nämä Suterit ja Bluegerit eivät olekaan mitään seksikkäimpiä pelaajia. Joukkue tarvitsi hyökkäykseen juuri näitä kahden suunnan hyökkääjiä, jotka pystyvät tukemaan viisikkoa ja pakkeja. Samalla nämä vievät painolastia alivoimissa mm Millerilta pois.

Benningin aikana tästä sopimuksesta oltaisiin saatu leivottua ehkä 3x3. Hieno nähdä, että nyt näille alempien ketjujen hyökkääjille osataan tehdä sopivia sopimuksia.

Åman tulee ehkä nyt pelaamaan/aloittamaan farmissa ja vaikka siivet kantoivat jo ylhäällä viime kaudella, niin en pidä tuota huonona asiana pidemmän päälle. Samoin Rädylle kehitys farmissa on vielä uskoakseni paras reitti.

Joku sieltä nyt lähtee. Omissa toiveissa olisi edelleen Benningin perinnöstä Myers + Garland (11 milliä kiinni kolmosparin pakissa ja kolmosketjun hyökkääjässä), mutta noita on hankala tietysti liikuttaa.


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Benningin aikana tästä sopimuksesta oltaisiin saatu leivottua ehkä 3x3. Hieno nähdä, että nyt näille alempien ketjujen hyökkääjille osataan tehdä sopivia sopimuksia.
Ja vielä tähän lisäyksenä, että nyt näytettiin sitä malttia ja rohkeutta (siihen että odotus kannattaa) mitä ei aiemmin ole ollut. Heinäkuun eka on laitettu all-in ja tarjottu maksimit kaikille jotka halutaan. Nyt kun odoteltiin kuukausi niin hinta oli ihan jotain muuta kuin kuukausi sitten.

Pius Suterin caphit oli viime vuonna 3,25 miljoonaa ja palkka 3,75 miljoonaa. Huhuja oli 4 miljoonan sopparin hakemisesta. Ja toki myös samalla pidemmästä kuin vain vuoden lapusta. Tuollaista tarjousta ei tullut ja nyt alkaa olemaan paikat ja palkat joukkueissa täynnä, joten Vancouverin maltillinen tarjous voitti tällä kertaa. Loistavaa työtä johdolta. Tätä samaa rohkeutta olen kaivannut jo aiemmin, joten toivotaan että tämä on vasta alkua.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pius Suterin caphit oli viime vuonna 3,25 miljoonaa ja palkka 3,75 miljoonaa. Huhuja oli 4 miljoonan sopparin hakemisesta. Ja toki myös samalla pidemmästä kuin vain vuoden lapusta. Tuollaista tarjousta ei tullut ja nyt alkaa olemaan paikat ja palkat joukkueissa täynnä, joten Vancouverin maltillinen tarjous voitti tällä kertaa. Loistavaa työtä johdolta. Tätä samaa rohkeutta olen kaivannut jo aiemmin, joten toivotaan että tämä on vasta alkua.

Suterille tuli kuulemma vain vuoden tarjouksia ja kun Vancouver tarjosi kahta vuotta, niin päätös Suterin leiristä tuli nopeasti. Hyvä ja monikäyttöinen keskikenttien pelaaja käypään hintaan. Suter oli muistaakseni hyvä alivoimapelaaja ja ainakin nopeasti tilastoa vilkaisemalla näytti saaneen viime kaudella myös Detroitissa mukavasti alivoimalla vastuuta.

edit. kiintiötypo
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
On tuo Suterin sopimus muuten siinäkin mielessä varsin hyvä, että tuohon sopimukseen eivät voi edes Athleticin toimittajat esittää kritiikkiä. Suter kun oli heidän papereissa jopa ykkösnimenä ennen kesän vapaiden agenttien aukeamista ja siellä heitettiin kaksi vuotiselle sopimukselle 2,2 miljoonan arvo.


Tosiaan monet joukkueet olivat tarjonneet yhtä vuotta ja Vancouver tarjosi kahta. Omasta mielestä tuo kahden vuoden sopimus tuolla palkalla on jopa parempi, kun ottaa huomioon ensi kauden capin nousunkin. Eri asia jos puhuttaisiin 10 vuotta vanhemmasta pelaajasta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari uutta pelinumeroa:








***

Vancouver Provincen juttu Suterista:


GM Patrik Allvin has acknowledged more than once he knew the team’s defensive play needed improvement, that this wouldn’t just come from more structure, that the players themselves needed to be part of the solution.

Vancouverin surkea alivoima viimeisten kahden kauden aikana on ollut yksi syistä heikoille kauden starteille. Kaudella 2021-22 Canucksin alivoima ensimmäisen kuukauden aikana oli NHL:n huonoin (62,3%) lukemalla. Viime kaudella Vancouver oli jälleen NHL:n huonoin alivoimajoukkue ensimmäisen kuukauden aikana (64,7%).

Viime kauden avauspelissä esimerkiksi Vancouver johti Edmontonia 3-0, mutta päästi alivoimalla kaksi peräkkäistä maalia ja Oilers voitti pelin lopulta 5-3 lukemilla. Tuota samanlaista av-sähellystä nähtiin jatkossakin, eikä noilla ainakaan positiivista alkukauden kierrettä saatu lisättyä. Joukkueen systeemissä oli vikansa, mutta niin oli pelaajamateriaalissakin.

Nyt Vancouver on ainakin hankkinut sellaisia pelaajia joukkueeseen, joilla pitäisi olla kykyjä parantaa alivoimaa; Cole, Soucy, Hronek, Blueger ja Suter istuvat kaikki tuohon sapluunaan. Saa nähdä sitten onko noilla vaikutusta otteisiin. Kauden avaus tulee olemaan heti kova testi tuolle, kun murhaavaa jälkeä ylivoimilla viime kaudella tehnyt Edmonton tulee vastaan kaksi kertaa peräkkäin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lekkerimäen kausi uudessa seurassa Örebrossa aukesi eilisessä harjoituspelissä Västeråsia vastaan ja siellä tuli myös maali. Örebron toinen Canucks-prospecti Elias Pettersson antoi pelissä syötön. Lekkerimäki aloitti kautensa nelosketjussa ja Pettersson kolmannessa pakkiparissa. Katsellaan sitten kauden aikana tuleeko nousua noissa paikoissa.

Lekkerimäen maali:





Örebron kokoonpano tuossa ensimmäisessä harjoituspelissä oli seuraava:





Vancouverilla on SHL:ssa muutama prospecti pelaamassa, kun Lekkerimäen ja Petterssonin lisäksi viime kaudella hyvin kehittynyt Lucas Forsell pelaa Färjestadissa. Neljäs "ei enää ikänsä puolesta varsinainen prospect" on Oskarshamnin Lukas Jasek, jonka oikeudet ovat Vancouverilla 2025 vuoteen saakka. SHL alkaa syyskuun 14. päivä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Wagnerin artikkeli Aatu Rädystä.


Hieno liigakausi Jukureissa +1 draftkautena, mutta viime kaudella olisi toivonut vähän enemmän tehoja AHL:ssa. Niiden 42 alle 21 vuotiaan hyökkääjän joukossa jotka pelasivat vähintään 20 peliä farmissa, Räty oli piste per peli tilastossa 21. sijalla. Toisaalta pelkkien pisteiden kautta noita ei voi tarkastella. Jotkut junnuna sentterinä pelanneet pelaajat pelasivat vähän vapaammassa roolissa laidalla farmissa, kun Räty oli kahden suunnan sentterinä. Tulevaisuuden kakkossentteriksi kehittyminen on ylipäänsä vaikea polku, mutta toivottavasti Rädystä vielä sellainen kasvaisi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jett Woosta juttua Canucks Armylla:


“My expectations are nothing less than playing in the NHL. That’s my priority. That’s my goal. I feel like I’ve taken some good steps, especially this summer and I’m coming in ready. I’m going to be a prick on the ice and I’m going to be one of the leaders as well. I’m excited and I definitely have some fire in my belly and I’m just going to come in and play the best hockey I can.”

Woo pelasi viime kaudella selvästi parhaan kautensa AHL:ssa ja näytti minusta ensimmäistä kertaa pakilta, jonka voisi uskoa luovan uraa NHL:ssä. Woo kisaa pelipaikasta oikealla puolella Hronekia, Colea, Myersia ja Juulsenia vastaan. Bear'kin on vielä tuonne yksi mahdollisuus. McWardia ja Johanssonia pidän kokemuksen puolesta tällä hetkellä Woon takana ensi kauden näyttöpaikkaan nähden.

***

Jos on vähän ylimääräistä rahaa kerääntynyt tilille, niin asuntomarkkinoille tuli OEL:n asunto:


Kämppä on nelikerroksinen talo kattoterassin kanssa ja tietysti oma hissikin löytyy asunnosta. Hintakin on halpa 6,8 miljoonaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Uusin painos Pronmanin Canucksin prospectien/nuorten pelaajien listasta tuli esiin ja siellä sijoitus 24. kaikkien joukkueiden kesken. Laskua tuli viime kaudesta, kun Hughes "valmistui" (täytti 23 vuotta, mikä on ikäraja tuolla) ja Podkolzinin (viime kauden listassa toisena) ja Höglanderin (3.) viime kausi eivät olleet niin hyviä mitä toivottiin.

Tämän kesän ykkösvaraus Willander oli Pronmanilla 15. rankattu pelaaja draft-ennakossa ja Brz 58. joten noiden kahden osalta Canucksin mennyt drafti oli Pronmanin papereissa keskiarvodrafti. Pronman arvioi Canucksin draftin B- luokkaan. Pronmanin Canucksin prospect-lista maksumuurin takana:


Willander
Räty
Lekkerimäki
Podkolzin
Silovs
Brz
Höglander
Klimovich

Bloom
Forsell
McWard
Pettersson
Truscott

Onhan tuo vähän erilainen mitä esimerkiksi Faberilla (toinen katselee noita Canucksin prospecteja tarkasti ja toinen vähän enemmän pintaraapaisee sieltä ja täältä), mutta kiva oli huomata esimerkiksi se, että Silovsilla pelisilmä on tässä vuodessa kehittynyt huomattavasti.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laitetaan myös toinen prospect-rankkaus tähän perään. Daniel Wagnerin "prospect-pyramidissa" on otettu mukaan myös nuo vähän myöhemmin kehittyneet nuoret pelaajat ja rankattu nuo omille tasoille.


Taso 1: -

Ykköstasolle päästäkseen tuossa mallissa prospectin pitäisi olla erittäin hyvillä mahdollisuuksilla kehittyäkseen joko ykkösketjuun, ykköspakkipariin tai eliittiluokan maalivahdiksi. Näitä "varmoja tapauksia" Vancouverilla ei tällä hetkellä ole. Tuo on myös yksi isoista syistä, miksi Canucksin prospectit eivät ole yleisesti listoilla korkealla. Tilanne voisi olla erilainen, mikäli sitä OEL:n kauppaa ei oltaisi nähty. Tosin en tiedä ovatko esimerkiksi Dylan Guenther tai Cole Sillinger menossa ihan sinne ykkösketjuun, mutta silti tuo oman kärjen laajuus olisi parempi.

Taso 2: Lekkerimäki, Willander

Vuoden-kahden päästä Willander tai Lekkerimäki saattavat onnistuessaan olla tuolla ykköstasolla, mutta itsekin lähtisin kaavailemaan noita tällä hetkellä ennemmin onnistuessaan kakkosketjuun/kakkospakkipariin. Ykköstasolle päässeiden Petterssonin ja Hughesin taso prospecteina oli kuitenkin aikanaan selvästi parempi, vaikka ei välttämättä juuri varausiässä sitä vielä ollutkaan (tai ei ollut varmuutta sellaisesta).

- Lekkerimäki oli Wagnerin listalla viime vuonna ykköstasolla, mutta kolmen eri loukkaantumisen kausi ei häntä siellä pitänyt. Minun kirjoissa Lekkerimäki on aika "boom or bust -tyylinen" varaus ja nyt tuon viime kauden jälkeen vaaka näytti kallistuvan jo jälkimmäiselle, mutta onneksi sitten playoffit menivät hienosti. Toivottavasti jatkaisi siitä ensi kaudella SHL:ssa.

- Willander on prospectina nähdäkseni enemmän kakkosparin kuin ykkösparin prospecti. Pitää kyllä samalla sanoa, että lähes kaikkia muitakin nyt olleita ykköskierroksen varauksia ihan terävintä kärkeä lukuun ottamatta pidän enemmän kakkosketjun-/kakkosparin prospecteina. Ensi kausi näyttää paremmin suuntaa jatkuuko tuo menneellä kaudella nähty hieno kehitys yliopistossa.

Taso 3: Räty, Silovs, Pettersson, Hirose, Klimovich, McDonough

Kolmostason pelaajilla on hyvät edellytykset kehittyä NHL-pelaajiksi, mutta enemmän sinne kahteen alempaan ketjuun / kolmospakkipariin / kakkosmaalivahdiksi.

- Räty näyttää lyhyen tarkastelun jälkeen juuri nyt siltä, että hänestä olisi kasvamassa NHL-pelaaja. Kuten Wagner kirjoitti, kysymysmerkkinä on sitten se taso millä hän tulisi mahdollisesti olemaan. Luistelu on tuossa varmaan se suurin kysymysmerkki. Muuten Räty on melko kookas sentteri hyvällä pelisilmällä ja taidoilla.

- Silovs saattaa olla kaiken mennessä nappiin mahdollinen tulevaisuuden ykkösvahti, mutta tuolle tasolle mahdollinen kasvaminen ottaa vielä aikaa. Hän on kuitenkin kehittynyt hyvin eikä noita tuossa iässä tuollaisia otteita esittäneitä farmiveskareita liikaa ole ollut.

- Pettersson on älykäs ja fyysinen puolustava puolustaja, jonka viime kausi Örebrossa meni selvästi odotuksia paremmin. Wagner totesi Petterssonin olevan tässä kolmostasolla yläosan prospecti ja näkee mahdollisuuden kehittyä top4-pakiksi NHL:ssä. Hän ei ole käsistään mikään virtuoosi, mutta näkee avautuneet tilat hyökkäyspäässäkin. Toivottavasti ensi kaudella Petterssonin rooli kasvaisi SHL:ssä vielä lisää.

- Hirose pelasi viime kauden lopun NHL:ssä ihan hyvin (vaikka edistyneet tilastot eivät tuosta kertoneetkaan) ja silmiin pistävää oli etenkin hänen rauhallisuutensa ja pelisilmänsä. Tuntui, että hänellä tuli harvoin kiire ja tuo on merkki hyvästä peliälystä. Toisaalta taas noiden perusteella on vaikea arvioida. Nuo loppukauden pelit kun olivat joukkueelta melko paineetonta pelaamista kokonaisuutena, kun ei ollut enää suurinta merkitystä voittojen suhteen (toki ammattilaistason pelaajat haluavat silti voittaa ja juurikin yksilötasolla Hirose saattoi luoda vaikka kuinka kovat paineet onnistumisen puolesta).

- McDonough ja Klimovich ovat vähän saman tyylisiä laitureita, eli kookkaita laitahyökkääjiä hyvällä laukauksella. Molemmilla luistelu on yksi suurimmista kysymyksistä jatkon suhteen. McDonough on kohta jo 24 vuotias, joten ensi kaudella pitäisi alkaa tapahtua enemmän asioita myös ammattilaistasolla. Hän näytti kuitenkin ihan positiivisia merkkejä pelaamissaan peleissä. Kumpaakaan näistä en pidä tulevaisuuden joukkueessa tärkeänä pelaajana, mutta molemmat voivat olla parhaimmillaan päteviä syvyyshyökkääjiä.

Taso 4: Rathbone, Kudryavtsev, Bains, Truscott, Forsell, McWard, Bloom, Tolopilo, Brz

Nelostason prospectit ovat kysymysmerkkejä, jotka saattavat vielä kasvaa NHL-tasolle, mutta tie on luultavasti vähän pidempi. Ehkä rooleina ovat enemmän kuitenkin ne selkeät syvyyspaikat. Tosin esimerkiksi Tampaan ison sopimuksen eilen tehnyt Brandon Hagel saattoi olla juuri tätä ryhmää aikanaan. Siinä mielessä nämäkin voivat olla vielä parhaimmillaan tärkeitä pelaajia.

- Rathbone on vähän pudonnut prospectien kartalla. Pari vuotta sitten Bone teki AHL:ssa yli piste per peli -tahdilla pisteitä ja oli joukkueen lahjakkain pakkiprospecti, mutta hänen NHL-pelinsä eivät ole olleet aina kovin hyviä. Ensi kausi olisi tärkeä onnistumisen mittari.

- Kudryavtsev oli OHL:ssa hyvä puolustaja ja etenkin kun ottaa huomioon, että hän oli vasta seitsemännen kierroksen varaus '22 kesänä. Hän sijoittui korkealle niissä OHL:n valmentajien äänestyksissä etenkin puolustuspään osaamisissa ja pisteitäkin tuli ihan hyvät 50 pistettä 67 peliin. Vähän yllättäen Pronmanin artikkelissa häntä ei mainittu lainkaan.

- Bains tuli organisaatioon vapaana agenttina menestyksekkään WHL-uran jälkeen ja pelasi mielestäni viime kaudella AHL:ssa hyvin. Hyvää kahden suunnan pelaamista ja alivoimaa kertyi tilille enemmän mitä osasin ennen kautta odottaa ja Bains näytti otteillaan, että on aika lailla muuta mitä odotin WHL:n pistepörssin voittajalta. Hän ei kuitenkaan ollut mitenkään kädetön myös hyökkäyspäässä. Ehkä juuri nyt hän on kuitenkin ennemmin matkalla sinne syvyystonteille kuin kärkeen, mutta juuri nyt näen realistisena mahdollisuutena luoda NHL-ura. Bainsiakaan ei löytynyt Pronmanin listoilta.

- Truscott on kehittynyt yliopistotasolla hyväksi kahden suunnan pakiksi ja hän on ensi kaudella Michiganin kapteeni. Oli alkuvuodesta Athleticin Wheelerin listalla jopa kakkosena Canucksin prospecteissa, mutta itse en kyllä osaa hahmottaa hänen tulevaisuuden NHL-roolia oikein mitenkään tällä hetkellä. Ehkä sellainen Dermottin kaltainen pakki sitten jos joskus NHL:aan saakka kehittyy?

- Forsell oli viime kaudella SHL:ssa parempi mitä olisin odottanut ja vaikka tuo kehityspolku on ollut pitkä (kuten se seiskakierroksen vuoroilla on), tehot tuossa iässä SHL:ssa olivat samaa tasoa mitä se oli Artturi Lehkosella, Jakob Silfverbergilla ja Nils Höglanderilla. Ensi kaudella nähdään sitten paremmin kuvaa sen suhteen mihin tuo ura tuosta tulee menemään.

- McWard pelasi Hirosen tavoin ihan hyvin viime kauden lopulla NHL:ssa sen mitä pelasi, mutta vakituiseen paikkaan pääseminen ottanee parhaassakin tapauksessa aikaa pari vuotta. McWardin katto on tällä hetkellä aika auki, mutta itse näkisin hänet parhaassa tapauksessa siellä kutospakin tontilla. Toivottavasti ensi kausi muuttaisi kuitenkin noita näkemyksiä.

- Bloom tuli Buffalosta Riley Stillmanin kaupassa tuomaan syvyyttä prospecteihin. OHL:ssa melko kookas ja hyvä luistelija teki vähän yli piste per peli -tahdilla tulosta, joten ei nyt mitään älytöntä pistetehtailua, mutta kuitenkin sellaista, että hyvä häntä on katsella eteenpäin. Ensi kaudella Bloom tulee pelaamaan Abbotsfordissa ja silloin nähdään sitten miten onnistuu hyppy ammattilaistasolle.

- Tolopilo oli näitä viime kauden vapaita agentteja ja on molariarpojen joukossakin kysymysmerkki. Isokokoinen valkovenäläinen pelasi oikein hyvin Allsvenskanissa viime kaudella ja on tulossa pelaamaan Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi. Luultavasti siellä paikka löytyy ECHL:sta ainakin alkuun. En osaa hänen kohdalle laittaa oikein minkäänlaisia odotuksia puoleen tai toiseen. Ensi kausi näyttää sitten suuntaa.

- Brz oli tämän kesän kolmannen kierroksen varaus, joten Wagner on luultavasti sijoittanut hänet siksi vasta tälle tasolle tässä vaiheessa (ei puhuta kuitenkaan mistään ihan kärkipään varauksesta). Lupaavan oloinen jenkkipakki kuitenkin, jonka taso tällaisessä vastaavassa rankkauksessa tulee toivottavasti nousemaan sitten ensi kaudella.

Taso 5: Sasson, Alriksson, Karlsson, Johansson, Mynio, Woo, Nielsen, Dorrington, Jurmo, Zlodeyev

Tämän tason prospecteja Wagner pitää enemmän pidemmän tähtäimen prospecteina syvyyteen, mutta jättää kuitenkin auki sen mahdollisuuden, että oikealla kehityspolulla pysyminen toisi lopulta hyvänkin palkkion. Itselleni tuli vähän yllätyksenä noista etenkin Woo, mutta myös Jurmo ja Nielsen. Woon näen itse mahdollisena haastajana pelipaikasta ylös (joskaan en pidä mitenkään kovin korkeana kattoa) ja Jurmo oli Scott Wheelerin alkuvuoden listalla Canucksin prospecteista kolmas Lekkerimäen ja Truscottin jälkeen (tosin tuo lista oli mitä oli, mutta silti).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Petterssonin sopimusuutisia:


Pettersson sanoo, että sopimusneuvottelut seuraavasta sopimuksesta ovat jäissä koska hän haluaa keskittyä kauteen/harjoitteluun ja ei ole varma haluaako pitkää sopimusta vai lyhyempää sopimusta. Seuran kannalta kahdeksan vuotinen sopimus kohtalaisen maltillisella caphitilla olisi tietysti voitto, mutta pitää tässä ymmärtää myös pelaajan näkökulmaa asiaan.

Pettersson on sanonut ennenkin, että haluaa olla mukana voittavassa organisaatiossa. Vancouver ei ole sellainen ollut pitkään aikaan ja muutenkin seuran tilanne oli tuossa lähimenneisyydessä sellainen, että itsekin miettisin sitoisinko itseäni kahdeksan vuotiseen sopimukseen tässä vaiheessa. Ihan tuoreessa muistissa on esimerkiksi se "Horvatin ja Millerin leirien välinen sotku", mistä toivottavasti päästään nyt eteenpäin. Asiat eivät ole menneet Petterssonin aikana hyvin joukkuetasolla.

Yksilötasolla Elias on kehittynyt hienosti koko ajan kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja viime kaudellakin tuli selvää kehitystä edelleen. Nyt hän haluaa pyrkiä kehittymään esimerkiksi aloituksissa:

I think I really found my game, what I need to do to play my best," Pettersson said. "I want to be a two-way center. I want them to depend on me in the 'D' zone as much as the offensive zone."

"Obviously, I have to work on my draws, which I am, which also comes with strength," Pettersson said. "I just want to become better at every aspect of the game. I'm very happy with my season last year but that just made me hungry to continue that."

Pettersson sanoo uskovansa joukkueen tehneen hyviä liikkeitä eteenpäin;

At the end of the day I just want to win and I think we have some really good things going now in Vancouver. We've made some good trades and I think we had a good free agency, we got some good players.

I think we got a good feeling about what it takes to be a good team and we just have to build on what we started at the end of last season.

Saa nyt sitten nähdä millainen sopimus sieltä aikanaan tulee.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin kotihalli uusiutuu hieman ja yhtenä näkyvimmistä asioista on videotaulun uusinta. Entinen olikin NHL:n toiseksi vanhin ja tuli jo 2007, eli paria vuotta ennen Vancouverin Olympialaisia. Uusi taulu on melkein neljä kertaa isompi kuin entinen.


The new video board is almost four times bigger than the old scoreboard and consists of four equally sized panels, with each side about 1,300 square feet. The old system, which was the second-oldest in the league last season, was just 350 square feet per side.

The board has a refresh rate of 3,840 hertz, meaning it refreshes 3,840 times per second. In comparison, the refresh rate for a standard 4K TV at home is just 60 hertz, or 60 times per second.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin sijoitus seurajohdon tekemisestä (fanien äänestyksessä maksullisella Athleticilla) oli vasta 30. paras.


Siinä mielessä noista nyt ei kannata mitään älyttömiä suuntaviivoja vedellä, että vuosi sitten Boston oli tuolla sijalla 27. (joukkueen "roster building" arvosanassa D), Vegas sijalla 31 (Vegasilla joukkueen kokonaisuus ja "visio" oli D-) ja toisaalta Anaheim oli kuudennella sijalla. Ankoilla "Roster Building" B ja "Cap Management" A-.

Vancouverin sijoitus on nyt kuitenkin laskenut viime vuoden 21. sijasta 30. sijalle ja voisi tuota vähän perata kuitenkin.

Ensinnäkin vähän jännä tuo kehitys isommassa kuvassa. Benningin aikoina Canucksin oma fanikunta oli negatiivisempi toimiston puolen tekemisiin kuin "julkinen mielipide". Nyt tuo on kääntynyt niin päin, että oma fanikunta pitää asioita vähän korkeammassa arvossa kuin julkinen. Toivottavasti tälläkin kertaa omat fanit tuntisivat asiat paremmin.

"Rosterin rakennuksessa" ja "Capin toteutuksessa" arvosanat menevät aika lailla oikein mielestäni tällä hetkellä, kun kummassakin arvosana on NHL:n viimeisten joukossa. Joukkue on palkkakatossa kiinni (tai jopa vähän sen yli) ja kuitenkin playoffeista jäätiin reilusti. Eipä noita noilla askelmerkeillä paremmaksi saa ja nuo alkaisivat paranemaan vasta sitten, kun joukkue olisi kentällä näyttänyt paremmalta.

"Draftissa ja pelaajakehityksessä" arvosana on C- ja tuokin on aika odotettu. Ensinnäkin pelaajakehitys on pitkä polku ja vaikka sinne onkin viimein tehty isompia satsauksia, nuo eivät näy vielä. Sitä en sitten osaa sanoa tulevatko satsauksista huolimatta näkymään jatkossa, mutta oikeita suuntia sinne on nyt viimein ainakin pyritty tekemään.

Draftaamisessa Willander ei ollut seksikkäin valinta ykköskierroksella (Benson tai Wood olisivat esimerkiksi näitä olleet enemmän), kakkoskierroksen vuoro menetettiin Hronekin kaupassa ja syvyysvuorot eivät olleet listojen mukaan suosikkien joukossa. Viime vuoden ykkösvarauksen Lekkerimäen kausi oli puolestaan pääosin niin huono (kolmen loukkaantumisen kautta), että tuokin saa negatiivisen arvon tällä hetkellä. Lisäksi historiassa Canucks on ollut huono varausorganisaatio. Vaikka siellä on puolet scouteista vaihdettu, niin noidenkin muutosten toimivuus nähdään vasta myöhemmin.

Treidaamisessa arvosana on sekin D:n luokkaa. Horvatin kauppa nähdään ehkä muualla huonompana mitä monet Canucks-fanit sen näkevät? Bo on pelaajana sellainen, jota on vaikea paikata lyhyellä ajalla ja aina noissa voidaan kysyä, että eikö tosiaan saatu parempaa vastinetta kuin ykköskierros ja Räty (Beauvillier oli tuossa kaupassa varmaan lähinnä palkkoja tasaamassa). Joukkue otti kuitenkin varmasti parhaan tarjouksen vastaan ja seurajohto tiesi neuvotteluiden jälkeen mikä on Horvatin todellinen pyyntö.

Hronekin kauppa jakaa sekin mielipiteitä ja pitkälle sen vuoksi, että Vancouver ei ole tällä hetkellä nykyisen menestymisen kautta organisaatio, jonka voisi kuvitella heittävän noita ykköskierroksiaan pois. Toisaalta loppujen lopuksi itse pidän Hronekin onnistumista samoissa prosenteissa kuin tuon kaupatun ykköskierroksen (tilastojen mukaan Hronekin onnistuminen on parempikin), Hronek osuu iältään joukkueeseen ja näen tuon seurajohdon ajattelun, että Petterssonin ja Hughesin johdolla pelaavaan joukkueeseen kannattaa ainakin pyrkiä nyt kuitenkin satsaamaan.

Tähän samaan menee osaltaan tuo "Vision", mikä on sekin D-luokkaa. Ei tuo valittu tie mikään helppo tie ole enkä pidä onnistumisen mahdollisuuksia ainakaan nyt mitenkään kovin isoina. Toisaalta en pitäisi niitä isoina myöskään vuoroihin rakentuvassa ajattelussa. Ei siellä kuitenkaan ainakaan tällä hetkellä ole juuri merkittäviä asioita olemassa, joiden puolesta tuohon suunnitelmaan olisi uskomista. Toisaalta tuokin on asia, mikä pitkälle perustuu nyt näihin Benningin operoimiin viime kausiin ja tulevaisuutta on vaikea hahmottaa tässäkin tapauksessa, kun tämä seurajohto on ollut hommissa vasta aika lyhyen ajan ja tehnyt merkittäviä liikkeitään vasta tänä vuonna (joukkueen suuntaan).

Vapaat agentit erosivat aika paljon omien fanien (B-) ja julkisen (D+) välillä. Itse olen noissa enemmän tuon oman fanikannan puolella, kun nuo ovat olleet sellaisia pelaajia, joita olisin itsekin hakenut eikä noissa sopimuksissa ole ollut ennusteeseen juurikaan ylimääräistä. Osan kanssa (Kuzmenko, Joshua) on onnistuttu jopa paremmin mitä Benningin aikana varmaan koskaan. Onhan siellä ollut huonojakin valintoja (Lazar esimerkiksi, vaikka olikin myös oma suosikki '22 kesällä), mutta noihin olen ollut itse nyt tyytyväinen. Oman fanikannan arvosana Benningin aikoina noissa oli (1-5 arvosanoilla) 1,7 kun nyt tuo oli 3.6, joten fanit näyttävät isommassa kuvassa luottavan noihin selvästi entistä enemmän.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
MacIntyren haastattelu Tocchetin kanssa.


Tuossa haastattelussa ylivoiman suunnittelu on minulle ehkä se mielenkiintoisin asia. Tocchet kertoi, että ylivoimasta Jason Kingin erottamisen jälkeen vastaisivat Sedinit, Gonchar ja Tocchet itse. Lisäksi toivoo pelaajien tuovan entistä enemmän omia ideoitaan sinne. Gonchar on noista valmentaja, joka ei tule olemaan jatkuvasti joukkueen mukana ja myös Sedineilla on edelleen vastuuta pelaajakehityksestä, mutta Tocchetin toive olisi, että Sedinit ottaisivat myös ylivoimasta aikaisempaa enemmän vastuuta.

Tocchet: Sergei Gonchar and the twins (Daniel and Henrik Sedin), and I'll take a big chunk of it for now, and then we'll go from there. I'll be honest with you, I'm going to really rely on that core group of guys on the powerplay to come up with ideas.

Tocchet: He's still on that kind of part-time (arrangement). But I think I'm going to get more out of him in the sense of more days. If Sergei's on the road part time, maybe road trips (when he’s away), can I get one of the twins to come? But they're all in. Sergei, even though he's at home half the time, he's still in contact, still calling players, still watching video, still sending video. He's just not there every day.

MacIntyre: And what about the Sedins, who split their time between the NHL and AHL last season as player-development coaches?

Tocchet: I would like to use them more, have them more involved.

Eli ylivoimasta vastaisi neljä valmentajaa, joista vain Tocchet on palkattu kokoaikaiseksi valmentajaksi. Sedinit jatkavat kehityspuolella, Gonchar on osa-aikaisena valmentajana sopimuksessa (asuu Dallasissa, jossa hänen lapsensa käyvät vielä koulua) ja hänen virallinen titteli seurassa on "defensive development coach".

Gonchar selvitti tuota omaa rooliaan olla lähinnä videovalmentajana silloin kun pääse mukaan;

When I’m at home watching a game, usually within 30 minutes after the game I have access to the video and I break down the clips. So every single game, pretty much the next day, the guys have access to my comments.

Tuo suunnitelma ilman vakituista yv:sta vastuuta ottavaa valmentajaa kuulostaa oudolta. Mutta en sano sitä, etteikö tuo voisi myös toimia. Tuossa olisi kovia ylivoiman pelaajia omina aikoinaan (Gonchar on kaikkien aikojen pakkien yv-pisteissä kymmenes, Sedinit olivat heidän 18 vuotta kestäneiden uriensa aikana molemmat top10 pelaajia ylivoimilla ja Tocchet oli omalla pitkällä urallaan yksi parhaista maalintekijöistä ylivoimissa), joten tietoa tuosta osa-alueesta pitäisi olla. Mutta saa nähdä sitten, miten tuo toimii käytännössä.

Viime kaudella Vancouverin ylivoima toimi kohtalaisen hyvin ja oli NHL:n 11. parasta. Ylivoiman vastuuvalmentaja Jason King (joka siirtyi Minnesotaan potkujen jälkeen ja vastaa siellä nyt ylivoimasta) sai sinne toimivia yhdistelmiä aikaan, mutta pari ongelmaakin oli. Canucks päästi omiin liikaa maaleja, ylivoima oli ajoittain aika hukassakin ja Petterssonille ei kyetty luomaan riittävästi paikkoja.

Ylivoima kulki pääosan kaudesta Hughesin ja Millerin kautta ja tuo yhdistelmä pyrki lähinnä pelaamaan tilanteita Horvatille maalille. Samaan aikaan Pettersson jäi kuuteen maaliin ja hänen arvonsa tuolla olisi voinut olla ihan erilainenkin. Horvatin lähdön jälkeen näytti, että siellä ei ollut edelleenkään juuri muita vaihtoehtoja kuin tuo Horvatin aikainen ylivoima, mutta pitää kuitenkin antaa tunnustus siitä, että yv-prosentti ei juuri laskenut Horvatin lähdön jälkeen (22,6% ilman Horvatia, 22,8% Horvatin kanssa).

Uudet kuviot ovat nyt ylivoimissa kuitenkin varmaan edessä. Periaatteessa sillä ei ole mitään merkitystä, kuka tekee tehoja ylivoimissa jos niitä tulee, mutta jollain lailla toivoisin Petterssonille lisää näkyvyyttä siellä. Tietysti vastustajat pyrkivät pelaamaan hänet myös tiiviisti sieltä pois, joten ei tuossa onnistuminen helppoa tule olemaan. Horvatin lähtö ykkösylivoimasta voi viime kaudesta huolimatta tehdä iskua joukkueelle ja tuokin paikka on nyt auki. Hronek tulee luultavasti kakkosylivoimaan ja saattaa parantaa tuota aluetta.

Kokonaisuutena ylivoiman on muutoksista huolimatta vähän vaikea nähdä kuitenkaan tuottavan isoja ongelmia. Vancouverilla on riittävästi pelaajia, jotka pystyvät tekemään tehoja siellä. Selvästi suurempi ongelma on ollut alivoima ja sinne on nyt pyritty saamaan sitä parantavia pelaajia. Saa nähdä sitten tuleeko siellä parannusta, mutta heikommaksi ei enää juuri voida päästä. Vancouverin molemmat alivoimat kahden viime kauden aikana (74,9% ja 71,6%) ovat olleet Vancouverin yli 50 vuotisen historian aikana viiden huonoimman alivoiman joukossa.

***

Pearson on palannut takaisin jäälle.





Luistelu sujuu siis jo ihan hyvin, mutta käden kunto on ollut se kysymys eikä tuosta siitä saa kuvaa. Joka tapauksessa Pearson vaikuttaisi olevan tulossa mukaan kaikesta huolimatta ensi kaudeksi. Tuo tuottaa sitten lisää päänvaivaa capin kanssa jo nyt jos on niin, että hän on mukana heti alusta lähtien.

Beauvillier - Pettersson - Kuzmenko
Mikheyev - Miller - Boeser
Pearson - Suter - Garland
Joshua - Blueger - Podkolzin
Höglander/Di Giuseppe/Åman/Dries/Studnicka

Hughes - Soucy
Cole - Hronek
Wolanin - Myers
Irwin/Hirose/Woo/Rathbone/Juulsen/(Bear?)

Demko
Silovs
Martin

Myersin sopimuksen bonus on kohta varmaan maksettu (ellei jo ole?) ja saa nähdä sitten tuleeko ennen kautta nyt tämän jälkeen vielä jotain muutoksia. Jotain siellä on pitäisi kuitenkin tehdä. Podkolzin ja Åman ovat nyt ainoat hyökkääjät noista, jotka voidaan pistää AHL:aan ilman waivereita. Puolustuksessa Hirose on sellainen, jonka pudottamista puoltaisi tuo sopimustilanne.

Tuon vuoksi voisi kuvitella, että Höglander pysyy ainakin ylhäällä ja ellei pysty ottamaan paikkaa, edessä lienee vielä kauppa. Kyselyjä on huhujen mukaan ollut (ainakin Carolina). Di Giuseppe oli selvästi Tocchetin suosikki viime kaudella, joten hänenkin laittaminen waiversiin kuulostaisi nyt vähän vaikeasti uskottavalta.

Mutta katsellaan mitä käy. Välttämättä tuolla ei nyt tulla näkemään niitä leirillä paikkaa yrittäviä pelaajia, kun nykyisissä omissakin on jo riittävästi miettimistä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves







Harjoituspelejä vasta, mutta Lekkerimäki on saanut peliään hyville raiteille Örebrossa. Kolme maalia viiteen peliin ja Faber on muutenkin pitänyt pelistä (minä en ole noita nähnyt). Tuo pelipaikkakin on noussut nelosketjusta Hannes Björnisen sentteröimään kakkosketjuun.

Toivottavasti pystyisi nyt pitämään noiden viime kauden playoffien ja nyt näiden harjoituspelien pelin tason kun SHL alkaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Treidaamisessa arvosana on sekin D:n luokkaa. Horvatin kauppa nähdään ehkä muualla huonompana mitä monet Canucks-fanit sen näkevät? Bo on pelaajana sellainen, jota on vaikea paikata lyhyellä ajalla ja aina noissa voidaan kysyä, että eikö tosiaan saatu parempaa vastinetta kuin ykköskierros ja Räty (Beauvillier oli tuossa kaupassa varmaan lähinnä palkkoja tasaamassa). Joukkue otti kuitenkin varmasti parhaan tarjouksen vastaan ja seurajohto tiesi neuvotteluiden jälkeen mikä on Horvatin todellinen pyyntö.

Hronekin kauppa jakaa sekin mielipiteitä ja pitkälle sen vuoksi, että Vancouver ei ole tällä hetkellä nykyisen menestymisen kautta organisaatio, jonka voisi kuvitella heittävän noita ykköskierroksiaan pois. Toisaalta loppujen lopuksi itse pidän Hronekin onnistumista samoissa prosenteissa kuin tuon kaupatun ykköskierroksen (tilastojen mukaan Hronekin onnistuminen on parempikin), Hronek osuu iältään joukkueeseen ja näen tuon seurajohdon ajattelun, että Petterssonin ja Hughesin johdolla pelaavaan joukkueeseen kannattaa ainakin pyrkiä nyt kuitenkin satsaamaan.
Noihin kauppoihin muutama sana. Horvatin kauppa oli alkuunsa vähän pettymys, mutta kyllähän lopulta ykkönen, Räty ja Beauvillier oli ihan hyvä vastine. Huonoksi se mielestäni kääntyi vasta, kun juuri saatu hyvä ykköskierroksen varaus laitettiinkin eteenpäin ja kylkeen vielä alhainen kakkoskierros. Käytännössä yksi NHL:n kuumimmista senttereistä (49 peliin 31 maalia) vaihdettiin kakkosparin pakkiin.

Horvat + 2nd 23 <-> Hronek, Räty ja Beauvillier

Tuolla ykköskierroksen varausvuorolla Detroit muuten varasi Axel Sandin Pellikan, joten mielenkiintoista seurata millainen pakki hänestä tulee. Hronekilla on vuosi sopimusta jäljellä, omaa välimiesoikeudet ja QO on päälle 5,2 miljoonaa. Hronekin osalta ei vielä tiedetä miten sopii pelityyliin ja kiinnostaako jatko muutenkaan Vancouverissa. Mikäli tekisi vain vuoden jatkon niin kova olisi hinta kahdesta kaudesta joukkueessa. Toki osaltaan Hronek auttaa kyllä pakistoa ja TOP4 on pakiston osalta paljon parempi hänen kanssaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös