Mainos

Vancouver Canucks 2021–2022

  • 87 935
  • 399

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pronman on varmaan jotain pelejä nähnyt, mutta tuskin kovin montaa. Jos pitää 31 (ensi kaudella 32) joukkueen lupauksista jotain listaa ja samalla katsoo tulevan draftin pelaajia niin ei varmasti kerkeä samalla tavalla katsomaan kuin jotkut joukkueen fanit. Olihan Pronmanilla tunnetusti erittäin paha sokea kohta Pettersonin kohdalla kun oli nähnyt niitä pelejä joissa Petterson oli huono.
Joo ja ihan ymmärrettävääkin tietysti, että ei ehdi kaikkia pelaajia seuraamaan samalla lailla. En tiedä kuinka paljon hän seuraa muutenkaan AHL:aa kun hän ei pitänyt viime kaudella tähän samaan aikaan mm. Chicagon Philipp Kurashevia Blackhawksin 15 parhaan prospectin joukossa ja kysyttäessä ei uskonut hänen edes pelaavan NHL:ssä. Paria kuukautta myöhemmin Kurashev siellä kuitenkin pelasi ja pelasi viime kaudella NHL:ssä 54 peliä tehden 16 pistettä. Lisäksi siellä taisi jäädä ainakin Bostonin Zboril puuttumaan myös listalta (vai oliko jossain "kunniamaininnassa").

Tuo Petterssonin prospect-sijoitus oli aikanaan kyllä aika erikoinen. Pettersson voitti varaustaan seuranneella kaudella SHL:n runkosarjan ja playoffien arvokkaimman pelaajan tittelin, mutta oli tuon kauden jälkeen mm. Henrik Borgströmin takana Pronmanin listalla. Adam Fox tulee mieleen vähän vastaavana, kun vei puolestaan yliopistosarjassa kautta ennen NHL-uraa lähes kaikki mahdolliset pystit, mutta oli Pronmanin tammi-/helmikuussa(?) tekemällä listalla jossain 45. sijan paikkeilla (Buttonilla Fox oli tuohon samaan aikaan muistaakseni kuitenkin 12. sijalla ja sanottakoon nyt samalla, että Buttonin listoillakin on kyllä todella paljon erikoisuuksia).

Mutta kaiken kaikkiaan helppoahan näitä on aina myöhemmin nostaa esiin. Nuorten pelaajien kehitysten ennustaminen on vaikea asia. Ihan mielenkiintoista noita on lukea kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Army rankkasi 10 parasta tämän hetken Vancouverin prospectia:

1. Vasili Podkolzin
2. Jack Rathbone
3. Michael DiPietro
4. Danila Klimovich
5. Will Lockwood
6. Aidan McDonough
7. Jett Woo
8. Jonah Gadjovich
9. Joni Jurmo
10. Dmitri Zlodeyev


Vancouver Canucks fans have had to be patient for Vasily Podkolzin to arrive in North America, but that patience is about to be rewarded as the Russian forward has touched down in Vancouver. Podkolzin walks into a situation where he has a prime opportunity to be an impact player from the jump and judging by his history, it won’t take long for him to acclimate himself.



With little mystery left at the top of the list, Jack Rathbone deftly slides into the #2 slot. And by the end of the 2021/22 season, Rathbone could very well find himself in that same position on the Canucks’ blueline. He’s that good, and he’s that ready.



Michael DiPietro is most known to casual Canucks fans as the 19-year-old who was recalled on an emergency basis after some fumbling and an untimely waiver pickup caused the Canucks to lose goaltender Mike McKenna just days after trading for him. DiPietro is deadset on making sure everyone knows that he’s not the same goaltender he was back then, and Canucks fans have every reason to believe him.







 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt sieltä tuli PTO-sopimus Alex Chiassonin kanssa. Onhan Chiasson ollut ihan tehokas ja nyt kausittain noin 10 maalia pl kausi 18-19, jolloin iski 22 maalia.

Kauden alusta saattaa puuttua ainakin Motte ja Sutter sekä Pettersson (Benningin moka jos puuttuu), joten on tuolla sinällään paikkoja ehkä tarjolla. Toki omasta mielestä noi alempien ketjujen paikat pitäisi täyttää omilla pelaajilla, kuten Highmore, MacEwen, Bailey, Lockwood ja Gadjovich. Ja mikäli Kole Lind tulee tarjolle waiveriin niin näkisin järkeväksi poimia hänet takaisin.

Mikäli sitten Pettersson missaa kauden alkua niin tuon kautta Chiassonille avautuisi TOP9-paikka. Ja tokihan noita loukkaantumisia voi tulla muutenkin. Mutta jos Pettersson missaa sopimuksettomana pelejä niin ei siinä tilanteessa paljoa auta Chiasson. Mutta onhan Chiasson ihan laadukas NHL-tason pelaaja, joten ei tuollainen miljoonan sopimus oikein mitään haittaisikaan.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ei tietenkään pidä lyhyen videon perustella tehdä mitään johtopäätöksiä, mutta pakko kysyä, onko Oliverilla kaikki kunnossa? Onko kesätreenit jäänyt kokonaan välistä, vai tapahtuiko noissa treeneissä jotain? Näyttää että joku beerleaguer olisi voittanut jonkun arvonnan ja päässyt treeneihin mukaan.



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei tietenkään pidä lyhyen videon perustella tehdä mitään johtopäätöksiä, mutta pakko kysyä, onko Oliverilla kaikki kunnossa? Onko kesätreenit jäänyt kokonaan välistä, vai tapahtuiko noissa treeneissä jotain? Näyttää että joku beerleaguer olisi voittanut jonkun arvonnan ja päässyt treeneihin mukaan.

On kyllä vahva sisääntulo tiimiin! No mutta jonkun on otettava Jake Virtasen paikka tiimissä - toivotaan samanlaista kohtelua OEL:lle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ilman tuota luisteluvideota OEL antoi sentään kuulemma ihan hyviä näyttöjä:





En tiedä sitten kertoiko tuo luisteluvideo kuntopohjasta vai siitä, että OEL kokeneena ja paikkansa joka tapauksessa pitävänä pelaajana halusi säästää paukkuja muualle kuin tuohon viivaluisteluun. Toki sitä toivoisi aina parempia näyttöjä jo viivoja luistellessa uudelta pelaajalta eikä tuollainen nyt hyväkään asia missään nimessä ole, mutta lopulta tuon onnistumisen näkee nyt sitten myöhemmin.

Tuo on ollut monille aika rankka harjoitussetti:





***

Drancen twiitista voisi poimia vähän suunniteltuja ketjuja:





Monet fanit toivovat varmasti, että Horvatille tulisi ketjuun nyt Garland ja Höglander/Podkolzin, mutta valmentajat saattavat nähdä edelleen Horvatille tutun Pearsonin ketjun toisella laidalla. Green tykkää pistää kasaan ainakin yhden ketjun joka pelaa pääsääntöisesti vastustajien kärkiä vastaan enkä ihmettelisi, jos tuo ketju olisi Pearson - Horvat - Dickinson. OEL ja Poolman on puolestaan ehkä se pakkipari, mitä tullaan peluuttamaan kärkiä vastaan. Toki ketjut ovat vielä auki ja esimerkiksi Dickinson saattaa pelata myös kolmosen keskellä.

Seuraava olisi yksi malli kolmesta ensimmäisestä ketjusta:

Höglander - Pettersson - Boeser
Podkolzin - Miller - Garland
Pearson - Horvat - Dickinson

Tuossa mallissa kakkosen ja kolmosen peliajat saattaisivat sitten muokkaantua pelien tilanteiden mukaan. Luultavasti noita tullaan sekoittamaan vähän ja kokeillaan esimerkiksi Höglanderia ja Podkolzinia eri paikoissa. Uskoisin myös Dickinsonia kokeiltavan kolmosen keskellä.

Neloseen sitten Sutter ja Motte lienevät varmat pelaajat - Motte tosin kärsii jälleen kerran jostain vammasta eikä ole kauden alussa pelikunnossa ja myös Sutterin tilanne on epävarma. Siinä mielessä ymmärrän Chiassonin tuomisen leirille mukaan. Highmore, MacEwen, Lockwood, Di Giuseppe, Bailey ja Gadjovich kisaavat tuolla varmasti paikoista. Highmore noista taitaa olla ainakin vahvoilla, kun pelasi viime kaudella ihan hyvin tuon nelosen roolinsa ja on pelaajatyypiltään selkeä nelosen pelaaja sekä sellainen mitä voisi kuvitella Greenin arvostavan.

***

HFBoardsin Canucks-fanit äänestivät joukkueen parhaat prospectit:

1. Podkolzin
2. Rathbone
3. DiPietro
4. Woo
5. Klimovich
6. Juolevi
7. Lockwood
8. McDonaugh
9. Gadjovich
10. Jurmo (äänestys ei ole vielä päättynyt)

Kaksi ensimmäistä olivat selkeitä valintoja (Podkolzin sai kärkiprospectiksi 89% äänistä ja Rathbone kakkoseksi 93% äänistä), mutta tuon jälkeen alkoi tulla hajontaa. Omaan listaan nähden viisi ensimmäistä olivat samoja. Minun listan kutonen Costmar ei ollut top10 ryhmässä, enkä laskenut Juolevia enää listalle mukaan. Lockwood oli omallakin listalla seiskana, McDonaugh kahdeksantena ja Gadjovich yhdeksäntenä. Omalla listalla kymmenentenä oli Persson.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Seuraava olisi yksi malli kolmesta ensimmäisestä ketjusta:

Höglander - Pettersson - Boeser
Podkolzin - Miller - Garland
Pearson - Horvat - Dickinson

Itse näkisin, että aluksi varmaan pitää Dickinson laittaa nelosen keskelle jos Sutter missaa kauden alun. Jos vielä Mottekin on poissa niin ehkä jotain tämmöistä voisi olla:

Höglander - Pettersson - Boeser
Podkolzin - Miller - Garland
Pearson - Horvat - MacEwen/Chiasson
Highmore - Dickinson - Chiasson/MacEwen

Toki tuonne MacEwen/Chiasson paikoille on tunkua mm Petan, PDG, Dries ja Lockwood. Kuten myös sentteristöön Dowling.

Se on sitten mietittävä myöhemmin, että olisiko Millerin paikka kuitenkin laidalla ja Pettersson - Horvat - Dickinson - Sutter hoitaisivat keskikaistan. Niin pitkään, kun Pettersson on ilman sopimusta, jatkaa Miller varmasti keskellä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ensimmäisessä harjoituspelissä tuli 3-5 tappio Seattlea vastaan. Maalit Rathbonelle, Höglanderille ja Boeserille. Seattle oli liikkeellä lähes NHL-kokoonpanolla, kun Vancouverin kokoonpano oli seuraava:

Höglander - Petan - Boeser
Di Giuseppe - Dickinson - Klimovich
Dries - Highmore - Lockwood
Arseneau - Stevens - Rempal

Rathbone - Schenn
Juolevi - Burroughs
Hunt - Bowey

Silovs
Martin

Ei tuosta nyt oikein mitään voi vielä sanoa, mutta Klimovich, Rathbone, Highmore, Lockwood ja Silovs antoivat parhaat näytöt nuoremmista / pelipaikasta taistelevista pelaajista. Juolevikin pelasi ihan hyvän pelin. Di Giuseppe pelasi hyvin alivoimaa ja saattaa olla tuon ansiosta aika lähellä kokoonpanoa.

Pari nostoa leirin twiiteista:

- Höglanderin liike on kehittynyt entisestään:





Höglander näytti jo bag skate -treeneissä, että jalkoihin on haettu kestävyyttä ja räjähtävyyttä kesällä ja veti omaa ryhmäänsä. Toinen erottuja niissä oli Lockwood:





- Klimovich ja Lockwood ovat olleet leirin positiivisimpia yllättäjiä:













- Puolustuspäässä Rathbone on jatkanut hyökkäyspäähän dynaamisia otteitaan, mutta Hunt on ollut myös varsin positiivinen otteissaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että nuo kaksi käyvät kovinta kisaansa syvyyspaikoille. Fanit toivovat pääosin tietysti nuoren pelaajan voittavan tuossa kisansa, mutta Green arvostaa usein kokemusta jos kaksi pelaajaa on suunnilleen samalla viivalla.

Canucks Armyn artikkeli Lockwoodista:


Ensi yönä vastaan tulee Flames. Olisi hieno nähdä Podkolzininkin avaavan pelinsä. Tuossa pelissä saatetaan tehdä muutos kärkiketjuun ja ehkä Boeser/Höglander huilaavat ja Miller sekä Garland pelaavat. Ehkä tuossa voisi olla jo Horvat-Pearson -kaksikonkin vuoro päästä pelaamaan. Puolustuksessa OEL ja Poolman tulevat mahdollisesti mukaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Puolustuspäässä Rathbone on jatkanut hyökkäyspäähän dynaamisia otteitaan, mutta Hunt on ollut myös varsin positiivinen otteissaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että nuo kaksi käyvät kovinta kisaansa syvyyspaikoille. Fanit toivovat pääosin tietysti nuoren pelaajan voittavan tuossa kisansa, mutta Green arvostaa usein kokemusta jos kaksi pelaajaa on suunnilleen samalla viivalla.

Kyllähän Rathbone on ainakin koosteen perusteella niin hyvä ettei tuota millään voi jättää pelaavan kuusikon ulkopuolelle - varsinkaan Vancouverin pakistossa. Taisi muuten Rathbone tehdä pelissä 1+1 tehot.

Sinällään hienoa, että löytyy näitä Hunt / Schenn tyylisiä kokeneita pelaajia, mutta kyllä sinne on pakko parhaat laittaa kentälle. Kyllähän nämä pakiston puolet vähän eroavat jos toiselle puolelle on Hughes - OEL - Rathbone ja toiselle hyvässä tapauksessa Hamonic - Myers - Poolman. Huonossa tapauksessa sitten Hamonic on pidempään poissa ja kentälle nousee Schenn.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllähän Rathbone on ainakin koosteen perusteella niin hyvä ettei tuota millään voi jättää pelaavan kuusikon ulkopuolelle - varsinkaan Vancouverin pakistossa. Taisi muuten Rathbone tehdä pelissä 1+1 tehot... Sinällään hienoa, että löytyy näitä Hunt / Schenn tyylisiä kokeneita pelaajia, mutta kyllä sinne on pakko parhaat laittaa kentälle.
Parhaat varmasti pelaavat, mutta leiriltä tulleiden raporttien mukaan Hunt olisi ihan tosissaan haastamassa Rathbonea. Myös Athleticin Thomas Drance ja Harman Dayal sijoittivat Huntin vasemman puolen puolustuksen syvyyskartassa Rathbonen edelle:


Ja kirjoittivat Huntista ja tuosta vasemman puolen kolmannen pakin tontin kisasta seuraavaa;

Brad Hunt was probably Vancouver’s best overall defender across all three days of camp. The savvy puck mover moved about the ice and won battles like a hardened NHL-level player. He won body position in nearly every battle drill at the net front, he made smart passes and reads in both scrimmages, and took smart shots, even as he was reluctant to properly uncork a point blast that is a serious weapon.

Hunt probably leaves training camp with the inside track to win that highly coveted third pair job, although the race is far from over with preseason only just beginning.

Rathbone has arrived in camp in excellent shape and appears to have put on some bulk and muscle over the course of the offseason. He performed well at camp, leading his group in the 40s skate and was particularly dynamic — dominant even — during Saturday’s scrimmage, when he manufactured chances in bulk. Hunt represents stiff competition, but Rathbone is within striking distance as the preseason begins, with a shot to cement his spot in the Canucks’ opening night lineup over the next few weeks.

It was supposed to be a three-player race for that third-pair left defence spot, but Juolevi leaves training camp having lost considerable ground to Hunt and Rathbone. On Sunday, Green had some frank commentary on Juolevi’s performance in the 40s bag skate, and Juolevi’s lack of fitness was apparent throughout camp. To top that off, Juolevi also struggled significantly in both scrimmages.

Juolevi will need to do something special in preseason action if he’s going to eke his way back into this roster battle; he’s put himself well behind.

Minulla ei ole epäilyksiä siitä, etteikö Rathbone pystyisi auttamaan joukkuetta hyökkäyspäässä Huntia enemmän. Hän on todennäköisesti myös parempi pelin avaaja ja olisi luultavasti parempi pakki ylivoimilla. Mutta Huntilla tuo lähes 500 ammattilaispelin kokemus ja 11 vuoden ikäero Rathboneen nähden voi olla sellainen tekijä, että hän voi olla vielä ainakin tällä hetkellä vahvempi kamppailija omassa päässä ja Greenin silmissä tällä hetkellä siksi hieman luotettavampi. Jos noin kävisi, niin tuosta tulisi kyllä keskustelupalstoilla narinaa, sillä fanien näkemykset tuntuvan olevan tällä hetkellä joissakin paikoissa jopa nämä:





Itse kyllä toivon Rathbonen ottavan tuon paikan. Uskon myös, että Rathbonella on tulevaisuus parin kauden päästä top4-pakkina NHL:ssa. Canucksin nuorista pakeista viimeisten 15 vuoden aikana vain Hughes on tehnyt minuun suuremman vaikutuksen tullessaan NHL:aan. En tiedä sitten kuinka paljon tuossa näyttelee lopulta pelaajien sopimustilanteet jos Hunt jatkaa hyviä otteitaan ja pystyy haastamaan jatkossakin. Vielä tällä hetkellä Rathbonella on onneksi aikaa vaikuttaa tuohon antamalla jatkossakin sellaisia näyttöjä, että Greenilla ei olisi Huntin otteista huolimatta vaihtoehtoja.

Tämä Brandon Tanevin verholeikki Rathbonen haastattelussa oli muuten aika hauska:





***

Tuosta Athleticin artikkelista jos tekisi Drancen ja Dayalin näkemysten mukaan leirin otteisiin (ja osaltaan myös parin pelaajan historiaan) perustuvasta syvyyskartasta tämän hetken joukkueen, niin se näyttäisi tältä (pelaajien ollessa terveitä):

Höglander - Pettersson - Boeser
Miller - Horvat - Garland
Pearson - Dickinson - Podkolzin
Di Giuseppe - Sutter - Motte
(Highmore - Petan - Lockwood)

Hughes - Hamonic
OEL - Poolman
Hunt - Myers
Rathbone - Schenn
(Juolevi - Keeper)

Demko
Halak
DiPietro

Mielenkiintoisena yksityiskohtana, että PTO:na leirillä oleva Chiasson on oikeiden laitureiden kohdalla vasta yhdeksäs ja esimerkiksi Klimovichin takana.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Flamesia vastaan nähdään sitten mm. Podkolzinin, Garlandin ja Ekman Larssonin ensiesiintymiset Canucksin peleissä. DiPietro pelaa tuossa pelissä maalilla ja voi olla, että vuorottelevat nyt Silovsin kanssa. Pelivuoron saavat edellä mainittujen lisäksi nyt mm. Horvat, Miller ja Pearson. Boeser ja Höglander huilaavat nyt vuorostaan. Rathbone, Juolevi, Lockwood ja Highmore pelaavat toisen peräkkäisen pelinsä.





***

Ikävänä uutisena tulee harjoituksissa loukkaantuneen Brady Keeperin tilanne:



 
Hamonic ilmeisesti pohtii tosissaan lopettamista tai koko kauden jättämistä väliin. Hamonic ei ole rokotusta ottanut eikä ilmeisesti aio ottakaan. Tästähän on jotkut fanit jo innostuneet, sillä Hamonicin lopettaminen avaisi kolme miljoonaa lisää kattoon, mikä varmaan vauhdittaisi myös noita Hughesin ja Petterssonin neuvotteluja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Calgarysta tuli 4-2 voitto ja nyt oli puolestaan vastustaja huomattavasti enemmän farmipitoisella porukalla liikkeellä. Vancouver meni pelissä jo 3-0 johtoon, jonka jälkeen joukkue alkoi pelaamaan mielestäni vähän löysemmin ja Flames kiri maalin päähän. Pearsonilta sitten ratkaiseva osuma ja DiPietro piti lopussa maalinsa puhtaana Flamesin otettua pelin hallintaan. Canucksin maalit Garlandille, Woutersille, Millerille ja Pearsonille. OEL:lle kaksi syöttöä.

Ketjut Flames-pelissä:

Garland-Miller-Podkolzin
Pearson-Horvat-Chiasson
Highmore-Dowling-MacEwen
Gadjovich-Wouters-Lockwood

OEL-Poolman
Rathbone-Myers
Juolevi-Woo

DiPietro

Pari huomiota pelistä:

- DiPiertrolla maalilla hyvä peli, joskin ainakin toinen maaleista olisi ollut otettavissa. Otti etenkin lopussa pari tärkeää koppia ja piti joukkuettaan voitossa noilla kiinni.

- Ekman Larsson oli mielestäni kentän paras pelaaja. Harjoituspelejä vasta ja vastustajalla tuollainen enemmän farmipitoinen joukkue, joten mitään suuria suuntaviivoja ei näistä pysty sanomaan, mutta hyvä oli nähdä hänen olevan ainakin hyvässä kunnossa. Jos jatkaa noin, hänellä on mahdollisuudet ottaa alakerrasta johtavan pakin rooli Hughesin kanssa.

- Poolman pelasi OEL:n parina mielestäni varsin mallikelpoisen pelin. Hän toi rauhallisuutta alakertaan, otti tärkeitä blokkeja, pelasi älykkäästi omassa päässä ja tuki hyökkäyksiäkin (syötti mm. Pearsonille vapaaseen paikkaan maalin eteen, mutta tuosta Pearson ei vielä saanut osumaansa). Kaksikon yhteispeli näytti toimivan hyvin. Poolman osasi laskeutua turvaamaan omaa päätä kun Ekman Larsson teki nousuja.

- Jos OEL-Poolman kaksikon yhteispeli toimi, samaa ei voinut sanoa nyt Myers-Rathbone kaksikosta. Kumpikin tykkää kuskata kiekkoa, mutta etenkään Myers ei näyttänyt ottavan selkeää puolustavamman pakin tonttia toisen noustessa. Noin tuo homma ei toimi sitten kun vastaan tulee ykkösmiehistöjä.

- Juolevi näytti osaavan pelata alivoimaa (nuo Uticassa pelatut av-minuutit näkyvät). Vielä on liian aikaista sanoa mitään varmaa, mutta jos Hamonic ei ole mukana joukkueessa, tuo Juolevin mahdollinen alivoimavastuu saattaa vaikka sittenkin poikia roolia. Woo näyttää olevan ihan hyvällä tiellä kolmospariin, mutta tarvinnee vielä kauden tai kaksi farmissa ennen kuin häntä voi realistisemmin kaavailla mukaan.

- Garland osui heti ensimmäisessä pelissään Canucksin paidassa tekemällä pelin avausmaalin ja näytti muutenkin hyvää pelisilmää. Samaan aikaan toisaalla Loui Erikssonkin osui, joten tuossa sitä riittää jännittämistä kumpi pitää pisteputkeaan pidempään päällä. Podkolzinilta nähtiin väläyksiä ja pari hienoa syöttöä (mm. MacEwenille täysin vapaaseen paikkaan), mutta ei kovin ehjää peliä kokonaisuutena. En tiedä hermoiliko Podkolzin tuota ensimmäistä peliään.

- Horvat ja Pearson pelasivat hyvin kakkosketjussa. Chiasson näytti osaavan pelata ylivoimaa maalin edessä, mutta jäi muuten vähän varjoon.

- Kolmosketjun selkeä onnistuja oli Highmore, joka pelasi hyvän kahden suunnan pelin. Liikkui totutun hyvin, ei karttanut fyysisiä tilanteita ja oli luotettava. MacEwen tuntuu näillä näytöillä jäävän kokoonpanosta ulos. Dowling pelasi ihan hyvän ottelun puolustussuuntaan ja saatetaan nähdä hänet vielä kauden aikana ylhäällä.

- Gadjovich on ottanut luistelussa nähdäkseni sittenkin askeleen eteenpäin ja pelasi ihan hyvän pelin. Syöttö Woutersille avopaikkaan oli ihan näyttävä osoitus hänen osaamisesta. Lockwood paransi mielestäni pelin edetessä ja antoi pari hyvää taklausta, mutta tuntuu hakevan pommeja välillä vähän liikaakin. Wouters jäitti ihan pirteän vaikutelman osaamisestaan ja saattaa olla vielä hyväkin haku kunhan tuossa pari kautta menee eteenpäin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hughesille ja Petterssonille ennustetaan uusia sopimuksia tuleviksi ehkä tänään:













Petterssonin sopimuksesta olisin toivonut pitkää ja ehkä Canucks hakikin sellaista ennemmin kun tässä kesti, mutta se taisi tulla selväksi lopulta kesän mittaan, että Eliaksen leiri hakee lyhyempää jatkoa minkä jälkeen olisi ehkä mahdollista saada sitten se pidempi ja vielä rahakkaampi sopimus aikaan. Edellyttäen, että joukkueena ollaan siinä pisteessä, että jatkaminen ylipäänsä kiinnostaa. Vähän tässä tulee mieleen Barzalin sopimus, mikä meni kolmevuotisena myös ihan runkosarjan alkuun (sopimus tehtiin 9.1 kun Islandersin runkosarja alkoi 15.1). QO-riskiähän tuossa on ja tämä lyhyt sopimus hankaloittaa nyt lähikausina ainakin pidempiä investointeja, kun pitää jättää tilaa Petterssonin tulevalle sopimukselle.

Toisaalta tuo lähikausien investointien tarkempi miettiminen voi olla hyväkin asia, jos sillä vältetään nyt Erikssonin tai Myersin kaltaiset sopimukset. Kolmen vuoden päästä vapautuu Pearsonin ja Myersin sopimuksista reilu yhdeksän miljoonaa, joten tilaa pitäisi silloin olla. Cap hit tuossa on nyt ainakin sikäli hyvä, että tuo ei ole tuollaisena huhuttuna sopimuksena ainakaan NHL:n sisällä top50 joukossa, mikä pelaajan taso mielestäni hyvinkin on. Siltasopimukseksi tässä on mielestäni vähän korkea hinta, mutta toisaalta tämä saattaa kehittyä cap hitiltaan vielä myös erinomaiseksi sopimukseksi kolmen seuraavan kauden aikana jos Pettersson tuossa kehittyy.

Hughesin sopimuksessa taisi tulla selväksi kesän aikana, että tästä sopimuksesta olisi mahdollista saada pidempi. Hughesin sopimuksessa otetaan riskiä (yleensä isommissa sopimuksissa sitä joudutaan vähän ottamaan) jos tuo toisen kauden taso puolustuspäähän jää voimaan. Jos Hughes puolestaan palaa tulokaskauden tasolle tai jopa parantaa siitä, tuo sopimuksen arvo tulee olemaan hyvä ja siinä tapauksessa tästä olisi toivonut tästä pidempääkin ja enemmän UFA-vuosia kattavaa. Itselläni oli toiveita joko lyhyemmästä Dahlinin kaltaisesta sopimuksesta tai sitten jostain 8 x +8 sopimuksesta (mikä olisi ollut isompi riski, mutta myös onnistuessaan olisi saattanut kääntyä onnistuneeksi) ja nyt tässä jäätiin ainakin noista toiveista. Toisaalta sopimusten tekemiseen tarvitaan kaksi puolta, eikä siinä paljon fanin toiveilla ole merkitystä.

Huonoimmassa tapauksessa tässä on kyse ylipalkatusta ylivoimapakista ja joukkueen parhaasta pelin avaajasta. Itselläni on kyllä luottoa siihen, että Hughes saa puolustuspeliään parannettua iän, kokemuksen ja voiman karttuessa. Se on mielestäni joka tapauksessa selvää, että ilman Hughesia joukkueen pelistä puuttuisi tärkein osa hyökkäysten käynnistämistä ja siinä mielessä pitää olla tyytyväinen tuohon pidempään jatkoon, vaikka ei nyt katakaan enempää UFA-kausia. Nyt sitten vaan toivotaan, että hän saa parikseen jonkun hyvän oikean puolen pakin ja pystyy itsekin kehittämään peliään. Jälkimmäistä noista pidän realistisempana vaihtoehtona, kun on nähnyt Benningin kykyä rakentaa puolustusta.

Kaiken kaikkiaan vaikka kumpikin sopimus jättäisi tuollaisina myös toivomisen varaa, tyytyväinen pitää olla joka tapauksessa siitä, että nämä kaksi sopimusta taitavat olla viimeinkin tehdyt(?) eikä tarvitse näiden puolesta ainakaan kolmen seuraavan vuoden sisällä murehtia.

***

Daniel Wagner pitää tuota Rathbonen paikkaa pelaavassa kokoonpanossa varmana:


Garlandilta artikkelissa Rathbonesta kehuvia sanoja;

I told him the first skate, I said, ‘I can tell you played pro this year, you're so much more detailed and way better than where you were. By the end of the summer he was probably one of the best guys on the ice.

He had such an improvement this summer, He's a real special player.

I was with the Coyotes at the time and I told somebody, 'This guy's unbelievable. I skate with him in the summer, I think he's getting drafted this summer, I'd keep an eye out. Sure enough, he went [fourth] round and looks like he could be a steal. He's so good.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Rosteria trimmattiin, mutta eipä tuolla yllätyksiä tullut.


Harkkamatsissa otettiin 3-2 voitto Jetsistä, joka pelasi varsin farmipainotteisella miehistöllä. Rathbone otti taas +3, kun Hunt -2. Esitysten perusteella Rathbone pitäisi olla varmuudella avauskokoonpanossa, mutta katsotaan nyt sitten.

- Sutter ei ole avauspelissä pelikuntoinen
- Boeser missaa vielä viikon
- Hamonicin osalta ei tietoa aikataulusta
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Harkkamatsissa otettiin 3-2 voitto Jetsistä, joka pelasi varsin farmipainotteisella miehistöllä. Rathbone otti taas +3, kun Hunt -2. Esitysten perusteella Rathbone pitäisi olla varmuudella avauskokoonpanossa, mutta katsotaan nyt sitten.
Pitää sanoa, että tuo tehopörssi ei kyllä kertonut tuossa(kaan) tapauksessa lainkaan heidän pelin otteista. Rathbone pelasi ihan energisen pelin, mutta antoi pari harhasyöttöä ja noihin "plus-maaleihin" hänellä ei ollut osuutta. Burroughs-Hunt pakkipari pelasi puolestaan varsin hyvän pelin. En lähtisi heitä suuresti syyttämään ensimmäisestä osumasta ja toinen maaleista tuli suoraan hävityn oman pään aloituksen jälkeen. Pitää kuitenkin sanoa, että tuossa pelissä pidin tuon Hunt-Burroughs pakkiparin pakeista enemmän Burroughsista.

Pari omaa huomiota näistä kahdesta viimeisestä ottelusta Jetsia ja Seattlea vastaan:

- Horvat on ollut todella hyvä, vaikka tulos Seattlea vastaan jäi piippuun. Seattlea vastaan tuli kahdeksan laukausta ja Jetsia vastaan 1+1 tehot. Pelaaminen Höglanderin (joka pisti Jetsia vastaan pystyyn melkoisen "edistyneiden tilastojen klinikan" voittamalla corsinsa 20-3) sentterinä näyttää hyvältä ja ketjun toinen laituri Pearson on pelannut myös hyvän harjoituspelien pätkän.

- Garlandin pelaaminen (pelasi vain Jets-pelin näistä otteluista) on ollut myös positiivista ja Jetsia vastaan oli hieno nähdä häneltä fyysistäkin peliä. Greenin peluuttamista ihmettelin tuossa pelissä kuitenkin. Miksi peluuttaa häntä Di Giuseppen ja Dowlingin kanssa, kun hän ei tule kuitenkaan heidän kanssa pelaamaan? Toisaalta Millerille (joka puolestaan saattaa olla Garlandin ketjukaveri jos Canucks pitää tuon Horvat-Höglander-Pearson ketjun kasassa) peli näytti olevan pakkopullaa.

- Kolmosparin pakin tontti olisi edelleen ainakin minun papereissa aika auki. Toivon Rathbonea siihen edelleen, mutta muista pakeista omasta mielestäni esimerkiksi Burroughs on pelannut paremmin kuin Schenn näissä peleissä. Juolevikin oli Seattlea vastaan ihan hyvä. Kokemus ja/tai erikoistilanteiden mahdollinen käytettävyys saattaa ratkaista paikan.

- Myersia en noilla otteilla haluaisi nähdä lähelläkään joukkuetta, mutta Myers tulee kyllä varmasti pelaamaan ja toivottavasti parantaa sitten merkittävästi kun oikeat pelit alkavat.

- OEL on ollut joukkueen paras pakki näissä harjoituspeleissä. Seattlea vastaan tuli yli 25 minuuttia peliaikaa ja viisi laukausta.

- Podkolzinin otteet ovat vähän heitelleet. Jetsia vastaan ei nähty häneltä kovinkaan hyvää peliä, mutta Seattlea vastaan hän oli yksi joukkueen parhaista.

- Dickinson pelasi parhaan harjoituspelinsä Seattlea vastaan ja näytti fyysisyyttä hyvin, mutta toisaalta sai myös istua jäähyllä kuusi minuuttia. Näillä Seattle-pelin otteilla hänestä tulee olemaan kuitenkin apuja.

- Demkon pelissä oli Seattlea vastaan vähän hakemista ja Grubauer pelasi selvästi paremman pelin. Ehkä osasyynä tuohon saattoi olla toki myös Canucksin hyökkääjien tehottomuus.

- Sarjassa "erikoiset peluuttamiset" tuohon voisi lisätä myös Dowlingin peluuttamisen Seattlea vastaan. Dowling pelasi 19:35 ja noin 4:30 ylivoimalla, eli noin kolmisen minuuttia enemmän kuin esimerkiksi joukkueen pirtein hyökkääjä Horvat. Harjoituspelejä, mutta voisi sitä ainakin noissa kotona pelatuissa peleissä pistää jäälle parhaita enemmän kun Seattlella oli kuitenkin oikeastaan täysi NHL-rosteri vastassa. Peluuttamisten lisäksi Canucksilta vielä puuttuivat riveistä Miller, Garland, Pettersson, Hughes, Poolman, (Hamonic) ja loukkaantuneet Boeser, Sutter ja Motte.

Seuraavassa harjoituspelissä pitäisi olla sitten jo Pettersson ja Hughes jäällä. Canucks tulee nyt varmaan muutenkin tiivistämään rosteria.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves



Gadjovich (ja Seattleen laajennusdraftissa siirtynyt Lind) pistettiin waivereihin. Ei kauheasti yllätä, vaikka mielestäni Gadjovichin luistelu onkin vähän kehittynyt. Sen verran siellä on näyttänyt olevan kuitenkin porukkaa vielä lähempänä paikkaa ja toisaalta Gadjovichin erikoisaluetta ei ole alivoimapeli, minne joukkue kai suunnittelee esimerkiksi Dowling/Di Giuseppe -kaksikkoa. Saa nyt sitten nähdä ketkä siellä tulevat pysymään kun Sutter ja Motte ovat nelosesta ilmeisesti kauden alussa sivussa.

Ketjut ovat olleet harjoituksissa seuraavat:

Pearson - Horvat - Höglander
Chiasson - Pettersson - Garland
Petan - Miller - Podkolzin
Di Giuseppe - Dickinson - Dowling

Boeser tuonne kolmeen ensimmäiseen ketjuun on vielä tulossa ja luultavasti Dickinson nostetaan tuolta nelosesta sinne myös siinä vaiheessa kun Sutter palaa. Omasta mielestä Petanin paikka ei pitäisi olla avauksessa, mutta roikkuu kai mukana kun on Greenin opetuslapsi Portlandista (no annetaan nyt edes sen verran pisteitä Petanille, että on myös osaksi otteillaan ansainnut tuon).

Dowlingin paikka avauksessa näyttää nyt aika vahvalta, kun on saanut noin älytöntä peliaikaa harjoituspeleissä eikä tuo paikka ylhäällä nyt sinänsä ihme ole, kun on pelannut kahden viime kauden aikana yli 50 NHL-peliä Dallasissa. Di Giuseppe saattaa olla myös aika lähellä, vaikka Highmore, Lockwood ja MacEwen tuosta paikasta ihan tasapäisesti näyttävät kisaavankin.

Hienosti leirillä esiintynyt Klimovich tulee puolestaan pelaamaan farmissa:





Pari twitter-viestiä vielä yöltä:







 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari sanaa noista vähemmän kirjoitetuista rajatapaus-pelaajista:

Schenn näyttää olevan kolmosparin oikealla puolella juuri tällä hetkellä askeleen lähempänä avauspaikkaa kuin Burroughs. Omasta mielestä Burroughs on pelannut harjoituspeleissä paremmin, mutta Schennia puoltaa tuo kokemus mikä Greenin papereissa näyttelee aina osaansa. Tuo ei nyt sinällään tule yllätyksenä, sillä Green on luottanut useimmiten tuohon kokemukseen ja usein tuota on saanut myös ihmetellä.

Jo AHL-kausina hän piti pelaavassa kokoonpanossa AHL:n playoffeissa aina Calder Cupin finaaleihin päätyneessä sarjassa kädettömiä pelaajia kuten Travis Ehrhardt ja Wacey Hamilton ja istutti samaan aikaan Ben Huttonia ja Jared McCannia katsomossa. Vain pari kuukautta myöhemmin nuo Hutton ja McCann kelpasivat sitten "yllättäen" NHL-miehistöön. Kova oli siis rima nuorilla Greenin seurassa päästä farmin puolella pelaamaan. Hutton valittiin noista vielä Canucksin parhaaksi pakiksi tulokaskaudella tuon Utican katsomokeikan jälkeen. En tiedä olisiko tuo luottaminen noihin lahjakkaampiin pelaajiin muuttanut finaalisarjan kulkua, mutta jätti se ainakin jossiteltavaa.

Tuota vastaavaa peluutusta on näkynyt Greenilta usein tuon jälkeenkin. Esimerkiksi viime kaudella Canucksin ylivoimasta otettiin Höglander pois ja annettiin roolia siellä Veseylle, vaikka Vesey oli täysin hyödytön ylivoimalle. Aikaisemmin siellä nähtiin mm. Brandon Sutterin pelaavan enemmän kuin Horvat, vaikka Horvat (joka voitti joukkueen sisäisen pistepörssin) näytti paljon paremmalta ja myös tuotti ihan eri tavalla kuin Sutter. Itse en ymmärrä useinkaan tuota järjenjuoksua noiden peluutusten suhteen, mutta toisaalta eipä tuo nyt yllätyksenä tule. Usein valmentajilla on tietyt suosikit siinä kuin seurajohdollakin.

Jos nyt miettii tuota rakkautta tiettyjä pelaajia kohtaan, niin nyt tuo saattaa näkyä Petanin peluutuksessa, joka ei ole ollut yhtä hyvin esillä harjoituspeleissä kuin esimerkiksi Highmore tai Lockwood. Tuosta tulee mieleen Desjardinsin ajat, jolloin valmentajalle tutut pelaajat kuten Cam Barker, Emerson Etem ja Brandon McMillan piti väkisin tuoda kokoonpanoon. Seurajohdolla tuo vastaava on tarkoittanut "Benningin haaraa" (Ryan Spooner ja Matt Bartkowski) ja "Weisbrodin haaraa" (Sven Bärtschi ja Markus Granlund). Nuo kaikki hommattiin luultavasti koska olivat tuttuja ja heille annettiin myös roolia ylhäällä, vaikka otteet eivät Bärtschin paria hyvää kautta ja Granlundin yhtä hyvää kautta lukuun ottamatta vakuuttaneet.

No, toivottavasti Petan osoittaa epäilyt vääriksi ja pystyy tuottamaan jotain. Toki tuon Petanin noston pelaavaan kokoonpanoon ymmärtää sitä kautta, että hän on tuollaisena taitopuolen pelaajana ehkä sopivampi pelaamaan kolmosessa ainakin siihen saakka kun noita pelaajia on sivussa. Schenn on puolestaan pakkina ihan hyvä vääntämään omassa päässä, mitä joukkue ehkä kaipaa nyt Hamonicin korvaajaksi. Burroughs olisi kyllä myös fyysinen, mutta ehkä tuossa tullaan taas siihen kokemukseen.

Burroughs on yllättänyt minut toistaiseksi. Minä en kaavaillut ennen leiriä hänelle juuri minkäänlaista paikkaa puolustuksesta, mutta nyt toivon hänen saavan näyttää vielä kyntensä jossain vaiheessa. Vancouverista kotoisin oleva pakki ei ollut juniorina mikään tähtipelaaja (Islandersin seiskakierroksen varaus), mutta loi uraansa AHL:ssa Bridgeportin joukkueessa aina seuran kapteeniksi saakka ja pääsi lopulta viime kaudella pelaamaan seurasiirron jälkeen viisi peliä NHL:ssä Coloradon paidassa. Hän otti heti ensimmäisessä NHL-pelissään myös tappelun hyvällä menestyksellä Nick Bjugstadia vastaan. Kahden vuoden sopimus saattaa tarkoittaa sitä, että roolia on jossain vaiheessa vielä tulossa vaikka ei heti alkukaudella tulisikaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pitää sanoa, että tuo tehopörssi ei kyllä kertonut tuossa(kaan) tapauksessa lainkaan heidän pelin otteista. Rathbone pelasi ihan energisen pelin, mutta antoi pari harhasyöttöä ja noihin "plus-maaleihin" hänellä ei ollut osuutta. Burroughs-Hunt pakkipari pelasi puolestaan varsin hyvän pelin.

Hyvä, kun korjaat. Itse on tullut oltua vain koosteiden ja tilastojen valossa tässä harjoituspelit. Josko tuon viimeisen harjoitusmatsin sunnuntaina sitten yrittäisi katsoa kokonaan.

Gadjovich (ja Seattleen laajennusdraftissa siirtynyt Lind) pistettiin waivereihin. Ei kauheasti yllätä, vaikka mielestäni Gadjovichin luistelu onkin vähän kehittynyt.

Pearson - Horvat - Höglander
Chiasson - Pettersson - Garland
Petan - Miller - Podkolzin
Di Giuseppe - Dickinson - Dowling

Eihän Lind oikein mitään ole harjoitusmatseissa esittänyt, mutta silti itseä kiinnostaisi napata Lind takaisin ainakin hetkeksi. Tuossa saattaisi meinaan olla kolmosen laidassa paikkaa tarjolla nyt alkukaudella. Tuosta nyt vielä tarkemmin seuraavan lainauksen jälkeen.

Gadjovichin haluaisin kyllä pitää ja jatkossa ajaa häntä tuonne alempien ketjujen fyysiseksi pelaajaksi. Itse veikkaan, että hänet nyt kyllä napataan, kun fyysisiä laitureita taas arvostetaan joissain tiimeissä. Ei olisi ihme jos Metropolitan joukkue nappaisi Gadjovichin. Jos näin käy niin erikoista ettei pelaajaa yritetty kaupata ja saada jotain keskikierrosten varausta.

Pari sanaa noista vähemmän kirjoitetuista rajatapaus-pelaajista:

Omasta mielestä Burroughs on pelannut harjoituspeleissä paremmin, mutta Schennia puoltaa tuo kokemus mikä Greenin papereissa näyttelee aina osaansa. Tuo ei nyt sinällään tule yllätyksenä, sillä Green on luottanut useimmiten tuohon kokemukseen ja usein tuota on saanut myös ihmetellä.

Jo AHL-kausina hän piti pelaavassa kokoonpanossa AHL:n playoffeissa aina Calder Cupin finaaleihin päätyneessä sarjassa kädettömiä pelaajia kuten Travis Ehrhardt ja Wacey Hamilton ja istutti samaan aikaan Ben Huttonia ja Jared McCannia katsomossa.

Jos nyt miettii tuota rakkautta tiettyjä pelaajia kohtaan, niin nyt tuo saattaa näkyä Petanin peluutuksessa, joka ei ole ollut yhtä hyvin esillä harjoituspeleissä kuin esimerkiksi Highmore tai Lockwood.

Tämän viimeisen lainauksen ja koko viestinkin pystyy hyvin allekirjoittamaan kokonaan. Itse nostaisin tuonne lisäksi sen, että annetaan marginaalisille pelaajille, joiden osalta tunnistetaan ettei jatkuvuutta ole, ennemmin peliaikaa kuin että ajettaisiin sisään ja testattaisiin lupaavia pelaajia.

Esimerkkinä juurikin vaikka Petanin paikka kolmosketjussa. Toki Petan on vasta 26 vuotias, mutta hän on saanut näyttää taitonsa sekä Jetsissä että Torontossa ja jälki oli varsin olematonta. Jos ja kun meillä on tuollainen näytönpaikka auki niin miksei siihen laiteta Lockwoodia tai napata Lindiä? En usko, että yhtään pistettä menettäisiin sen takia että Petanin paikalla olisi Lockwood tai Lind - päinvastoin se voisi maksaa itsensä tulevaisuudessa hyvinkin takaisin.

Sama vähän tuon nelosketjun suhteen. Nyt sinne on hommattu PDG ja Dowling eikä paikkaan kelpaa Gadjovich tai MacEwen sitten millään. Toki jos PDG olisi selvästi parempi kuin vaikka Gadjovich niin eihän siinä silloin olisi mitään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei olisi ihme jos Metropolitan joukkue nappaisi Gadjovichin. Jos näin käy niin erikoista ettei pelaajaa yritetty kaupata ja saada jotain keskikierrosten varausta.

Ei mennyt Metroon Gadjovich vaan San Jose nappasi kaverin. Eli se kakkoskiekan picki luovutettiin sitten ilmaiseksi saman divisioonan jengille. Hienosti meni!









 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Gadjovichin haluaisin kyllä pitää ja jatkossa ajaa häntä tuonne alempien ketjujen fyysiseksi pelaajaksi. Itse veikkaan, että hänet nyt kyllä napataan, kun fyysisiä laitureita taas arvostetaan joissain tiimeissä. Ei olisi ihme jos Metropolitan joukkue nappaisi Gadjovichin. Jos näin käy niin erikoista ettei pelaajaa yritetty kaupata ja saada jotain keskikierrosten varausta.
Nämä ovat aina sellaisia asioita, että olisi todella mielenkiintoista olla näkemässä, onko pelaajaa yritetty saada eteenpäin ja miten vai viskattu hänet vain siirtolistalle kyselemättä sen enempää. Henrik Sedin sanoi aiemmin kesällä Athleticin maksullisessa artikkelissa, että toimiminen seuran johdossa on avannut hänen silmiään miten käytäntö toimii tuolla. Hän kertoi, että on vaatinut 100 yritystä saada jonkun pelaajan/seuran kanssa hommaa toimimaan.

A little bit. The older you get the more you realize what’s going on above you. It’s still on a different level, everything that goes into getting a player. Jim always said you work on 100 deals to get one to work, and that’s really what happened.

Jos Gadjovichista - joka oli kuitenkin oma kakkoskierroksen varaus ja teki hyvin maaleja farmissa - ei olla edes koitettu saada mitään, ihmettelen suuresti tuota toimintaa. Jos taas hänelle ei löytynyt vain paikkaa rosterista (esimerkiksi siksi, että hän ei pelaa alivoimaa minne joukkue olisi kaivannut nyt syvyyspelaajia harjoituspelien surkean av-tilaston vuoksi) ja häntä kyllä yritettiin pistää eteenpäin vaihdolla vaikka keskikierrosten vuoroon mutta ei saatu mitään, ymmärrän tuon paremmin.

Silti olen sitä mieltä, että olisi hänelle nyt voinut isompaa roolia antaa harjoituspeleissä ja katsoa vähän pidempään. Tuossa hänen viimeisessä pelissään hän pelasi noin 10 minuuttia, kun Greenin opetuslapsi Petan sai suoraan ykkössentterin tontin (ja pelasi joukkueen hyökkäyksen korkeimmat 21 minuuttia - tekemättä tehoja ja laukomalla kerran). Toisaalta ehkä seuran sisällä on nähty noiden kahden välinen ero sitten paremmin päivittäisessä tekemisessä?

Aina kun seura menettää pelaajan muualle saamatta hänestä mitään ja tuo pelaaja on vielä oma kärkikierrosten varaus, aihe kritiikkiin on osaltaan ihan aiheellinen. Nyt tuo sama saattaa käydä vielä esimerkiksi Juolevinkin osalle jos hänelle ei löydy paikkaa. Kyllä siellä joukkueita voi löytyä, jotka haluavat katsoa tietyn pelaajan sopivuuden loppuun. Joskus ihan pelkkä maisemanvaihto ja muualla paremman tilaisuuden saaminen saattaa avata portteja (esimerkiksi Vegasista löytyy tälläisiä pelaajia).

Gadjovichin kohdalla ymmärrän ihan hyvin tuon kiinnostavuuden. Vaikka hän ei ollut omissa prospecteissa kuin vasta tuolla noin 10, sijan paikkeilla useimmissa arvioissa, pelaaja on kookas, on ollut juniori-/farmitasolla tehokas ja nyt kuitenkin kehittynyt luistelussa. Paikkaa avauksesta ei vain löytynyt, kun muut olivat valmennuksen mielestä vähän(?) parempia. Onko se sitten pelaajan menettäneen seuran vika jos käykin niin, että muualla pelaaja lyö läpi, onkin toinen asia ja osaltaan tuo riippuu siitäkin, mitä liikkeitä on kulisseissa yritetty tehdä vai onko yritetty lainkaan. Näistä me fanit emme vain tiedä.

Mr. Smith kirjoitti:
Esimerkkinä juurikin vaikka Petanin paikka kolmosketjussa. Toki Petan on vasta 26 vuotias, mutta hän on saanut näyttää taitonsa sekä Jetsissä että Torontossa ja jälki oli varsin olematonta. Jos ja kun meillä on tuollainen näytönpaikka auki niin miksei siihen laiteta Lockwoodia tai napata Lindiä? En usko, että yhtään pistettä menettäisiin sen takia että Petanin paikalla olisi Lockwood tai Lind - päinvastoin se voisi maksaa itsensä tulevaisuudessa hyvinkin takaisin.
Samaa mieltä tästä kyllä. Toisaalta noissa ymmärrän valmennusta sitä kautta, että NHL ei ole kehitysliiga ja Greenkin pistää samalla peliin myös omaa uraansa valmentajana joten on luonnollista, että hän valitsee omasta mielestään parhaat pelaajat pelaavaan kokoonpanoon eikä mieti asiaa esimerkiksi kahden kauden päähän peluuttamalla jotain pelaajaa mahdollisen läpimurron vuoksi. Silti olisin itsekin ainakin harjoituspeleissä antanut enemmän näyttöpaikkaa Gadjovichille ja miksen myös nyt kauden alussakin. Green taisi nähdä tuon pelaajien välisen eron sitten isompana?

Noista kahdesta Lockwood on toisaalta pelaajatyyppinä selkeä nelosen pelaaja ja Gadjovichista en taas tiedä minkä roolin pelaaja hän olisi NHL:ssä. Siinä vaiheessa kun seura hankki kesällä noita syvyyspelaajia kilpailemaan paikoista, oli selvää että näinkin voi käydä. Ei heitä pelkästään leirille penkinlämmittäjän rooleihin hommattu vaan kyllä seurassa varmasti tiedettiin omien pelaajien tilanne sopimuksissa ja se, että jos ei paikkaa löydy uusien pelaajien ollessa vain parempia tai joukkueeseen sopivampia, he joutuvat kulkemaan siirtolistan kautta. Tuo pelko ei olisi poistunut kuin sitä kautta, että noita kilpailua tarjoavia pelaajia ei olisi hommattu.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nämä ovat aina sellaisia asioita, että olisi todella mielenkiintoista olla näkemässä, onko pelaajaa yritetty saada eteenpäin ja miten vai viskattu hänet vain siirtolistalle kyselemättä sen enempää.





Ikävä kyllä noiden eilisten twiittien jälkeen alkaa tulemaan tunne, että tässä seilattiin ihan tuurilla eikä tunnistettu Gadjovichin kysyntää. Vielä jos tosiaan useampi tiimi oli laittanut kiinnityksen Gadjovichiin - mitä en tosiaan epäile yhtään.

Hienoa sinänsä, että olisi haluttu peluuttaa Gadjovichia tällä kaudella, mutta miksei peluutettu nyt harjoituspeleissä? Siellä on Rathbone pelannut pelistä toiseen ja antanut näyttöjä, mutta Gadjovichin pelit oli minimissä, kuten minuutitkin peleissä. Ja noissa kahdessa pelaamassaan pelissä Gadjovich oli kummassakin pisteillä ja plussan puolella. Tuon jälkeen ihmetellään, että kappas se kelpasikin muualle. Omasta mielestä tuo on melkoista assettien hukkaamista ja epäpätevyyttä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös