Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Flyersiin matkasi MacEwen sitten. Hyvä sinällään, että pääsi pois Greenin koirankopista ja sai uuden startin uralleen. Uskoisin myös, että Flyers arvostaa MacEwenin työtä kentällä vähän enemmän mitä Vancouverin sille arvoa antoi.

Melkoinen myllerrys käynyt Vancouverissa nyt kesän ja syksyn aikana. Enkä ole vielä yhtään vakuuttunut, että joukkue kentällä olisi juurikaan parempi. Ens yönähän sen sitten näkee.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, CanucksSaattaa sittenkin olla järki voittanut ja Rathbone-Burroughs pakkipari kentällä. Kakkos-yv ihan lupaavan kuuloinen Pearson-Dowling-Garland, OEL-Rathbone. Toki tuo Dowling on kovin erikoinen veto tuonne, mutta minkäs teet.

Ketjut mahdollisesti:

Pearson-Horvat-Garland
Miller-Pettersson-Chiasson
Highmore-Dickinson-Höglander
Dowling-Lammikko-Podkolzin
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tuo MacEwenin(kin) lähteminen oli harmittava asia, vaikka pelipaikka olisi ehkä vähän puutteellisen kokonaispaketin kanssa 13-14 hyökkääjänä ollutkin. Kuitenkin samat sanat häneenkin kuin Gadjovichiin siinä suhteessa, että kyse on isokokoisesta ja fyysisestä pelaajasta, jota on kasvatettu ja nyt kun tuo pelipaikka alkoi olla lähellä (tai on jo päässytkin pelaamaan), hänet menetetään ilmaiseksi pois. Näihin "omiin" nyt vain kasvaa kiinni ja sitten kun tilalle tulee muualta enemmän pelaajia luokkaa "rannalle jääneitä veteraaneja" (Chiasson, Vesey) viemään näiltä omilta roolia, niin ottaahan tuollainen päähän.

Ei tässä voi kuin toivoa, että MacEwenin pelityylille löytyy Flyersista enemmän arvostusta ja hän pystyy siellä ottamaan vakituisen paikan. Pidin hänestä eikä hän narissut koskaan asemastaan, vaikka Greenin kirjoissa ei suurinta luottoa tullutkaan. Pari kautta sitten hän vaikutti jopa mahdolliselta tulevaisuuden kolmosketjun hyökkääjältä AHL:ssa pelatessaan. Nelosketjuun hänen kuvittelisi nyt oleva mahdollinen pelaaja taistelemaan, vaikka nuo hänen tilastonsa eivät mitenkään kovin hyvää kuvaa kokonaispelissä esille tuokaan.
Pettymyksiä löytyy tuon siirron jälkeen näköjään vähän joka puolelta... Näkisin tuosta huolimatta, että MacEwenin fyysisyydelle olisi ollut käyttöä Vancouverissa. Täytyy toivoa, että hän saa tuota kokonaispeliään parannettua jatkossa ja pystyy vakiinnuttamaan sen paikan ylhäällä.

***

Noista Canucksin ketjuista pari nostoa:

- Hienoa asia, että Rathbone tulee saamaan kuitenkin paikan avauksessa. Ehkä joukkue antoi vähän lepoa hänelle tuossa pari päivää sitten, kun hän pelasi harjoituspeleissä joukkueen selvästi eniten. Samalla tuo on kyllä hyvä näyttö siitä, että hänen peliin ollaan oltu tyytyväisiä.

- Hienoa asia myös, että ehkä tuota viimeistä harjoituspeliä lukuun ottamatta hyvin harjoituspeleissä pelannut Burroughs sai paikan. Oikean puolen pakkitilanne on sikäli nyt Burroughsin kannalta hyvä, että tuolla voi olla kyllä tonttia tarjolla. Juulsen esimerkiksi tulee varmaan olemaan farmissa nyt ainakin kauden alun ja joukkue katselee nuo kortit kunnolla ketkä ovat ylhäällä.

- Dowling vie Höglanderilta paikan ylivoimasta? Mitähän tuostakin nyt taas sanoisi... En kyllä oikein ymmärrä noita Greenin vetoja (ja tämän sanottuani kai siellä Dowling lykkää ylivoimamaalin...)

- Lammikko on mielenkiintoista nähdä nelosen keskellä. En tiedä sitten kuinka paljon tuolle ketjulle on luvassa peliaikaa. Toivottavasti saa pelata kuitenkin edes sen 10 minuuttia. Varmaan löytyy roolia jonkin verran myös alivoimille.

***
***

Kohta alkaa kausi. Vaikea sanoa kyllä yhtään millainen kausi on edessä, kun noita muutoksia on nähty paljon, mutta joka tapauksessa loistava asia, että kausi saadaan lopulta käyntiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Muutama ajatus jo kahden erän jälkeen, kun kolmas erä saattaa jäädä aamulla kesken.

- Höglander paras hyökkääjä, oikeastaan selvällä erolla
- Rathbone-Burroughs paras pakkipari
- Hughes ja Myers vaikeuksissa omissa
- ylivoimassa aineksia hyvään, mutta hätäisiä ratkaisuita
- maalinteko edelleen vaikeaa
- McDavidilla omat säännöt
- peli muuten yllättävänkin hyvää
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Lupauksia herättävä avaus. Yv maalista huolimatta heikkoa, mutta muuten ei mielestäni isoja puutteita. Maalinteko kärsii pehmeästä pelaamisesta niissä tilanteissa, mutta uskon sen paranevan muun pelaamisen paranemisen myötä.

Mitä useammin näen Demkon pelaavan, sitä enemmän häneen luotan.

Tässä alkaa itsekin muutaman vuoden suvannon jälkeen innostua joukkueen seuraamisesta. Saatte siis nauttia unenpöpperöisistä kommenteistani aiempaa useammin.
 
22042006
04052019

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Muutama ajatus jo kahden erän jälkeen, kun kolmas erä saattaa jäädä aamulla kesken.

- Höglander paras hyökkääjä, oikeastaan selvällä erolla
Kolmannessa erässä Höglander sai sitten palkintonsa kahden syöttöpisteen muodossa. Kumpikin maali tuli vähän tuurilla, kun ensimmäinen otti kimmokkeen ja toisessa Smith hörppäsi kunnolla vedon sisään. Mutta kaikki lasketaan ja hyvä nousuhan tuo oli kahden maalin takaa tasoihin.

Jos pelissä aiemmin mainittujen lisäksi jotain haluaisi nostaa esiin niin Demko oli kyllä taas vakuuttava. Hieno aloitus kaudelle. Pakistosta OEL oli kyllä varsin hyvä ja kyllähän hän pakistoa parantaa huomattavasti. Lammikko pelasi omaan silmään myös ihan passelin pelin energisenä nelosen hyökkääjänä.

Ihmeteltävien asioiden listalle menee Rathbonen heittäminen ylivoimasta sivuun 18 sekunnin yv-vastuun jälkeen. Mielestäni tuo 18 sekuntia meni kyllä ihan hyvin, mutta Green näki toisin. Toki sinne nostettiin tilalle Höglander, joka sen ansaitseekin, mutta tieltä olisi pitänyt siirtää pois Dowling.

Pelissä jäi kyllä tuhoton määrä selviä jäähyjä viheltämättä, joten ensimmäisen pelin perusteella linja on taas alkuunsa ainakin hukassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
En ehtinyt eilen kirjoittaa kauden avauksesta tänne mitään, joten laitetaan nyt omiakin sekalaisia ajatuksia lyhyesti vielä tuosta vaikka ranskalaisilla:

- Kauden avauspeliksi nähtiin ihan hyvää peliä, vaikka ihan ehjää peliä ei nähtykään. Jos miettii kesän odotuksia eikä peilaa harjoituspelien odotuksiin, siinä mielessä vähän ehkä yllättävästi, että top6-ryhmällä oli hakemista kun taas puolustus pelasi hyvin. Demko oli sentään maalilla sellainen mitä odotin. Nousu kahden maalin takaa tasoihin oli hienoa nähtävää ja rankuissa oli paikka kääntää peli voitoksi, mutta ei tällä kertaa.

- Kaksi alempaa ketjua näyttivät paremmilta kuin viime kaudella. Kahdessa ylemmässä ketjussa odotan Millerilta ja Garlandilta (joka kyllä yritti ja näytti myös taitojaan) enemmän ja uskon, että kumpikin pystyy tuohon. Jos nuo kaksi saavat pelistä kiinni ja Boeser tulee mukaan, kahdella kärkiketjulla on kyllä kykyjä nostaa tuota pelin tasoa. Nyt tuo näytti hakevan vielä yhteispeliä. Pettersson näytti pelaavan ainakin huomattavasti paremmin kuin viime kauden alussa.

- Puolustuksessa OEL pelasi ykkösparin pakin veroisen pelin. Hän sanoi, että seurasiirron jälkeen tuntuu kuin olisi taas 18 vuotias. Vielä yhden pelin jälkeen ei voi vetää suuntaviivoja suuntaan tai toiseen, mutta onhan tuo nyt ainakin lupaava alku.

- Poolman pelasi mielestäni hyvin omassa päässä ja osasi tukea sijoittumalla pakkipariaan. Ei mikään "äänekkäintä" peliä pelaava pelaaja, mutta teki paljon näkymättömiä asioita hyvin. Piti hyvin vastustajat pois kiekosta ja avasi peliä lyhyillä nopeilla syötöillä.

- Burroughs pelasi mielestäni ihan hyvän pelin syvyyspakkina ja Rathbonelle kuuluu paikka ylhäällä.

- Puolustuksessa saattaa olla onnistuessaan ehkä enemmän mitä ajattelin, mutta katsotaan tuota sitten paremmin kun joukkueet saavat peliään parannettua.

- Höglander oli mielestäni Canucksin paras hyökkääjä ja sai tosiaan kaksi syöttöä tuosta palkinnoksi.

- Podkolzinille maltillinen sisäänajo NHL:aan noin seitsemän minuutin jääajoilla. Pari hyvää puolustuksen tukemisen liikettä nähtiin tuossa ajassa, mutta muuten ei juuri ehtinyt tehdä noilla minuuteilla mitään.

- Chiasson ei ole ykkösketjun hyökkääjä missään mielessä ja tuo ketju kaipaa Boeserin takaisin. Ylivoimalla maalin edessä Chiasson osaa pelata ihan hyvin.

- Pidin Dickinsonin ja Highmoren työmäärästä. Myös Lammikko pelasi ihan hyvän ensimmäisen pelinsä Canucks-paidassa.

Kokonaisuutena joukkueen pelissä on vielä useampia asioita joiden pitää hitsautua yhteen, mutta niinhän niitä tässä vaiheessa kautta yleensä onkin ja etenkin tässä tapauksessa tuo on täysin odotettua, kun puolet joukkueesta on muuttunut. Onneksi siellä on myös hyviäkin merkkejä, jotka voivat lupailla ihan hyvää. Katsellaan nyt siis rauhassa mitä tästä tulee.

Ensi yönä tämä kauden alun vieraskiertue jatkuu Philadelphiassa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Benningia usein syytetään asset managementin puutteesta ja olen tuohon itsekin ajoittain lähtenyt, mutta ei ole ollut kovin monella parin kauden takaisella Canucks-pelaajalla mitenkään kovin hyvä startti, kun puhutaan nimenomaan NHL:stä...
Toki tuossa ryhmässä on varmaan pelaajia, jotka tulevat vielä pelaamaan ja ehkä osa noista pelaa piankin, mutta kertoohan tuo nyt jotain kuitenkin. Kertoo se lisäksi kyllä siitäkin, millainen joukkue meillä tuolloin oli.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oli tuossa pelissä paljon hyvääkin, mutta aloitetaan kehitettävistä kohteista:
- pelin alussa oltiin ihan unessa
- Myers, jäähyt pois ja keskittyminen puolustamiseen
- Dowling ei kuulu NHL:ssä ylivoimalle
- kahden maalin johto, kun pelaamatta reilut 2 minuuttia ja turha jäähy OEL:ltä (toki myös tuomareilta)
- tuon jälkeen kaksi nopeaa maalia omiin

Toisessa erässä tehtiin neljä maalia ja Podkolzin herätti joukkueen maalillaan. Toki Podkolzin tuon jälkeen siirrettiin takaisin nelosketjuun ja lopulta vilttiin. Väärin tehty maali?

Pari maalia meni enemmän Carter Hartin piikkiin, mutta otetaan noikin vastaan. Chaisson saisi pelata aina tuolla paidalla, kun tehoja tuli.

Peli olisi pitänyt laittaa nippuun jo aiemmin ja tyhjään maaliinkin oli saumoja laittaa, mutta eipä laitettu.

Demko ei mahtanut kahdelle ekalle maalille mitään, kun Poolman ohjasi omiin ja Myers päästi Atkinsonin tekemään maalin. Ehkä neljäs olisi ollut otettavissa, mutta vastaavasti taas tukku hyviä torjuntoja. Joka tapauksessa taas mielestäni hyvä peli Demkolta ja mahdollisti osaltaan voiton.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Olihan tuon Flyers-pelin ensimmäinen erä aika heikon näköistä. Syvä huokaus tuli kun erä loppui ja Canucks oli vain yhden maalin päässä. Demkoa on kiittäminen tuosta eikä hän voinut Flyersin maalille mitään. Puhdasta huonoa tuuria, kun kiekko kimposi oman maalin edustaa pelanneen Poolmanin jalasta sisään. Tuon jälkeen onneksi parannettiin peliä ja karattiin (osin kyllä Hartin haparoivan pelin ansiosta) 1-3 ja 2-4 johtoihin.

Lopussa koitti taas se tuttu passivoituminen johtoasemassa, minkä vuoksi Canucks on hävinnyt Greenin aikakaudella ison määrän. En voi käsittää tuota miksi joka kausi näissä johtoasemissa aletaan pelaamaan pelkkää keskustaa ja annetaan vastustajille suosiolla liian helppoa kiekonhallintaa. Ymmärtäisin tuon, jos tuo olisi ollut toimivaa, mutta kun se ei ole. Nyt saatiin onneksi kaksi pistettä kotiin rankuissa, mistä pitää olla tyytyväinen vaikka tyylipisteitä hävittiin taas.

Lopulta Flyers-peli jää omiin muistoihin vain tästä:
Podkolzinille tosiaan uran avausmaali uran toisessa ottelussa ja siellä ollaan 40 maalin tahdissa... No, jos nyt ollaan ihan rehellisiä, niin maali oli hieno nähdä ja saattoi toimia paineita purkavana tekijänä, mutta en vielä tuon jälkeen odota häneltä tässä vaiheessa ihmeitä. Pitää kuitenkin sanoa, että tuo peluutus tuntui yhtä erikoiselta kuin Höglanderin peluutus viime kaudella kun häntä ei päästetty kahden maalin johdossa yrittämään pelin lopussa kolmatta tyhjiin tai Juolevin heitto katsomoon sen jälkeen kun hän oli tehnyt maalin, Podkolzin ei ole ainakaan vielä ykkösketjun hyökkääjä ja täytyy sanoa, että en ollut kovin tyytyväinen hänen pelaamiseensa maalia lukuun ottamatta, mutta en näe häntä kyllä viltissäkään.

Joitakin sekalaisia omia näkemyksiä:

- Demko jatkoi varmalla tasolla, vaikka neljä maalia menikin lopulta. Kummallakaan maalivahdilla ei ollut nyt tuurit puolella.

- Poolman jatkoi hyvällä tasolla puolustuksessa ja samoin kolmospakkipari Rathbone-Burroughs piti pintansa. Noiden pakkien onnistumiset olisivat tärkeitä, sillä Hughes ja OEL näyttävät joka tapauksessa pelaavan hyvin.

- Petterssonin kehonkieli ja pelaamisen ilo on aika lailla eri näköistä nyt kuin viime kauden alussa.

- Horvatille tuli ihan miehekkäät 24:51 peliaikaa.

- Garland ja Miller paransivat mielestäni peliä edellispelistä, mutta edelleen Millerilta nähtiin paljon huolimattomia ratkaisuja mistä Flyers pystyi kääntämään peliä. Garland oli nyt ehkä joukkueen paras hyökkääjä

- Dickinson pelasi taas hyvin, mutta aloituksia pitäisi kyetä kääntämään paremmin. Maalipaikat tulivat kuitenkin kotiin tasakentin 10-3 hänen ollessa jäällä. Toisaiseksi hän on nostanut kolmosketjun tasoa.

- Lammikosta saatetaan saada nelosketjuun vielä puolustava sentteri. Ei varmaan tule pitämään paikkaansa sitten kun Sutter palaa, mutta olen pitänyt toistaiseksi hänen oman pään pelaamisesta. Riittävän hyvä luistelija, pelaa yksinkertaisesti eikä haudo liiaksi kiekkoa ja osaa sijoittua puolustustilanteissa.

Boeser saattaa palata ensi yön otteluun Detroitia vastaan? Jos noin käy, niin omat ketjuni olisivat:

Miller-Pettersson-Höglander
Garland-Horvat-Boeser
Pearson-Dickinson-Podkolzin
Highmore-Lammikko-Dowling

Luultavasti tuota Horvatin ja Pearsonin yhdistelmää ei tulla rikkomaan, mutta Horvatille tuo Garlandin ja Boeserin yhdistelmä voisi tehdä hyökkäyspäähän paljon. Höglanderia haluaisin nähdä ainakin nyt enemmän Petterssonin ketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Luultavasti tuota Horvatin ja Pearsonin yhdistelmää ei tulla rikkomaan, mutta Horvatille tuo Garlandin ja Boeserin yhdistelmä voisi tehdä hyökkäyspäähän paljon. Höglanderia haluaisin nähdä ainakin nyt enemmän Petterssonin ketjussa.
Tosta vikasta lauseesta niin samaa mieltä. En varsinaisesti seuraa Canucksia (katon kun kerkeen), mutta jotenkin aina tuntunut siltä että noi vois toimia tosi hyvin samassa ketjussa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Meni yllättävän paljon tunteisiin tuo Wings-peli. Canucks voitti vaaralliset maalipaikat 14-9 ja maalipaikat 35-20, mutta poistui 3-1 (viimeinen tyhjiin) tappion kanssa hallista. En lähde tässä nyt selittelemään toisena peräkkäisenä iltana pelatulla pelillä, sillä kyllä joukkueesta energiaa näytti löytyvän useimmilta kuitenkin. Ehkä pieni terävyys maalipaikoissa puuttui ja toisaalta täytyy sanoa, että Greiss pelasi kyllä hyvin. Detroitilla näyttää olevan saksalaispelaajat tällä kaudella ehkä enemmänkin pinnalla, sillä Seider on aloittanut suunnilleen sillä tasolla millä ajattelinkin komean viime kauden jälkeen.

- Garlandista on nousemassa nopeasti fanien suosikkipelaaja. Oli taas vaarallinen hyökkäyspäässä, loi uhkaa useimmissa vaihdoissaan ja teki maalin. Herätti myös yllättävän paljon tunteita Wingsin joukkueessa. Minun mielestä tuosta Zadina-tilanteesta ei olisi kuulunut antaa edes jäähyä. Garland pääsi näköjään tunteisiin pelin jälkeenkin.Tuo jäähykin oli kyseenalainen, ottaen huomioon senkin että vieressä seissyt tuomari ei huomannut mitään. Toki saattoihan siellä olla silmät kiinnikin.Harmi, että joukkueiden välinen seuraava peli pelataan vasta maaliskuussa. Olen tuosta koko tapauksesta kuitenkin lopulta samaa mieltä kuin Horvat:
- Rathbone tulee ottamaan kohta vasemmalla puolella enemmänkin roolia näillä otteilla. Tuo tulisi kyllä tarpeeseen, sillä Greenilla on vaaraa ylipeluuttaa kärkiosastoa. Hughesilta nähtiin puolen tunnin peli (29:09) kun jo edellisenä iltana hän oli pelannut 27 minuuttia.

- OEL pelasi jälleen hyvän ottelun. Loi hyvin laukauksillaan vaaraa ja pelasi omassa päässä varmasti. Yksi turha jäähy likaisesta pelistä tuli mukaan.

- Petterssonin aikana laukaukset tasakentin 17-7, maalipaikat 14-3 ja vaaralliset maalipaikat 6-1, mutta Elias ei laukonut nyt itse kuin kaksi kertaa. Minun mielestä häneltä kauden huonoin peli, vaikka nuo kehittyneet tilastot hyviä ovatkin. Hughesilla oli samaa vikaa tässä pelissä ja hän oli ongelmissa - lisäksi en ymmärtänyt (taaskaan) tuota peluutusta. En tiedä sitten vaikuttiko tuo lyhyt harjoittelujakso heidän otteisiin nyt kun pelattiin toisena peräkkäisenä iltana

- Highmorelta paljon töitä ja hyvää karvausta kuten tavallisesti, mutta hyökkäyspäässä on kyllä mustaa aukkoa. Ei aina oikein uskoisi, että tämä pelaaja teki 90 pistettä junnusarjassa (QMJHL) ja oli AHL:ssa parikymppisenä 25 maalin mies ja joukkueensa kärkihyökkääjä nimenomaan hyökkäyspäähän. Toki annan arvoa tuolle, että on sisäistänyt nykyisen roolinsa.

- Itselleni tuli pettymyksenä, että Detroit ei peluuttanut tässä pelissä Stecheria. Olisin jotenkin kuvitellut, että hänelle annetaan peliaikaa Vancouveria vastaan ja etenkin Wingsin edellisen pelin jälkeen.

Näistähän ei näin jälkeenpäin kannata enää purnata, mutta saattoihan tuossa mennä maalikin ja ehkä myös piste/pisteet:
Detroitin selostajille vielä erikseen pisteet. Olen ennenkin pistänyt merkille, että siellä otetaan hyvin myös vastustajat huomioon selostuksissa.

Eteenpäin on mentävä ja seuraavaksi vieraspelikiertueen neljäs peli ja se pelataan Buffalossa.

Edit: menin jo liikaa tulevaisuuteen...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Abbotsford avasi kautensa ja oman tarunsa viime yönä Bakersfieldia vastaan ja tuloksena oli 3-5 vierastappio. Pelin nostoina voisi laittaa kaksi klippiä:


Kuka tarvitsee ykköskierroksen vuoroja, kun aina voidaan varata Klimovich? No joo, Klimovichin fysiikka ja taidot riittävat jo nyt AHL:aan ja hienoa, että tuli heti avausmaalikin. Tasakentin Klimovich avasi pelinsä kolmosketjussa, mutta sai paikkaa ylivoimalla. Lockwoodilta ei ehkä kaikkein järkevintä lähteä myllyyn noin paljon kookkaampaa pelaajaa vastaan, mutta tuo kertoo jotain hänen pelityylistä. Lockwood ei ole tosin tunnettu tappelijana, mutta näitä varmaan tulee jatkossakin eteen kun ei aristele tilanteissa.

Abbotsfordin joukkueen kokoonpano oli tuossa avauspelissä:

Bailey - Dries - Rempal
Di Giuseppe - Focht - Lockwood
Lukosevicius - Stevens - Klimovich
Arseneau - Wouters - Plasek

Sautner - Woo
Bowey - Juulsen
Stephens - Kannok Leipert

DiPietro

Hyökkääjistä varmaan Bailey, Di Giuseppe ja Lockwood ovat lähimpinä paikkaa ylhäältä jos tulee loukkaantumisia, mutta jos Klimovich pystyy jatkamaan tuolla tasolla ja kehittyy, niin kuka tietää vaikka tulisi kutsua ylös jossain vaiheessa. Laukaus ja fysiikka siellä riittävät varmaan jo nyt. Lisäksi Canucksin leiristä tuli ennen kauden alkua sellaista puhetta, että olisi ollut jo aika lähellä, mutta itse kyllä suhtautuisin noihin puheisiin vielä maltilla. Mielenkiintoinen seurattava pelaaja tuolla.

Puolustuksessa Juulsen, Woo, Sautner ja Bowie lienevät lähimpinä loukkaantumistilanteissa (lisäksi kuvioissa tulevat olemaan myöhemmin myös Brisebois ja Keeper). Toki siellä on jo nyt ylhäällä Schenn ja Hunt varalla, joten noita pakkeja ei tulla näkemään kun mittavissa loukkaantumistilanteissa. Hyvin tuossa avauspelissä pelannut DiPietro kärkkyy sitten maalilla paikkaa ja ehkä tulee nousemaan ensi kaudella kakkoseksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Boeser palaa nyt Buffalo-peliin ja ketjut harjoituksissa ovat olleet:
Hughes puuttui tuosta kakkosparista. En tiedä sitten annettiinko huilitaukoa noiden kahden viime pelin massiivisten minuuttien johdosta. Vähän yllättävää tuo Dowlingin paikka kolmosketjussa, mutta toisaalta ehkä joukkue aikoo pistää tuon Dickinsonin ketjun sitten pelaamaan paljon niitä puolustavia minuutteja ja sinne Highmore tuo kyllä paremmin arvoa kuin Dowling. Boeser ottaa nyt Chiassonin paikan myös ylivoimasta, mikä oli odotettavaa.

***

Abbotsford pelasi toissa yönä kauden toisen pelinsä ja voitti tuon Ontariota vastaan rankuilla 2-3 lukemin. Phil Di Giuseppe oli tuossa ottelussa ainoa rankuissa onnistunut pelaaja ja muuten Abbotsfordilta onnistuivat maalinteossa Klimovich ja Di Giuseppe. Maalilla Abbotsfordilla pelannut Arturs Silovs pelasi erinomaisen pelin ja mielestäni käänsi (tai piti Abbotsfordin voitossa kiinni) tuon ottelun torjunnoillaan. Joukkueella näyttäisi olevan ainakin hyvä maalivahtitilanne.

Klimovichilta on nähty nyt kaksi peliä ja molemmissa otteluissa on tullut maali. Lisäksi hän oli tässä kauden toisessa pelissä pelin ykköstähti. Ihan hienoa, että vierasjäillä tasaisessa pelissä 18 vuotias pelaaja nousi raadinkin mielestä noin hyvin esiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vähän yllättävää tuo Dowlingin paikka kolmosketjussa, mutta toisaalta ehkä joukkue aikoo pistää tuon Dickinsonin ketjun sitten pelaamaan paljon niitä puolustavia minuutteja ja sinne Highmore tuo kyllä paremmin arvoa kuin Dowling. Boeser ottaa nyt Chiassonin paikan myös ylivoimasta, mikä oli odotettavaa.
Pakko myöntää, että Chiasson-Miller-Polkolzin vaikuttaisi itsestä paljon tasapainoisemmalta kuin sentteri Dowling laiturina siinä. Kyseessä on kuitenkin 31 vuotias sentteri, joka on tehnyt 4 maalia NHL-urallaan (79 pelissä). On kovin vaikeaa ymmärtää miksi me peluutamme Dowlingia missään muualla kuin nelosen keskellä - ja siihenkään ei ole enää tarvetta kun Lammikko hoitaa sen.

Vaikka nyt MacEwen ja Gadjovich ovat jo muualla ja jos Chiasson ei kelpaa niin testataan tuossa sitten PDG:tä, Baileytä tai vaikka Klimovichia. Noilla kaikilla on enemmän annettavaa ja osalla jopa tulevaisuuttakin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, CanucksJa sen takia:
Eli puolustus on toiminut hienosti, mutta koutsi haluaisi tsekata Schennin tai Huntin kentällä. Aha. No, on toikin syy ottaa Rathbone pois kentältä. Joukkueen paskinta pakkia Green ei millään ota pois.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Myös hyviä uutisia vaihteeksi: Nic Petan on waiverissä

Kaksi edellistä on poimittu, mutta veikkaan että Petan menee nyt heittämällä lävitse.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Pakko myöntää, että Chiasson-Miller-Polkolzin vaikuttaisi itsestä paljon tasapainoisemmalta kuin sentteri Dowling laiturina siinä.
Veikkaan, että tuossa saatetaan nähdä nyt kierrätystä. Starsissa kaksi vuotta sitten Dowlingin peli toimi hyvin Bennin ja Seguinin kanssa (neljä pistettä viiteen peliin ennen loukkaantumista), mutta tosiaan tuo oli niin lyhyt pätkä, että tuosta ei voi vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Varmaan häntä tullaan testaamaan nyt kuitenkin, mutta uskoisin että aika lyhyellä kärsivällisyydellä.

Mr. Smith sanoi:
Eli puolustus on toiminut hienosti, mutta koutsi haluaisi tsekata Schennin tai Huntin kentällä. Aha. No, on toikin syy ottaa Rathbone pois kentältä. Joukkueen paskinta pakkia Green ei millään ota pois.
Veikkaan, että jos jompi kumpi noista veteraaneista tulee pelaamaan, niin sitten Burroughsin paikalla. Kumpikin pystyvät pelaamaan oikealla puolella ja Rathbonen peli näyttää menevän eteenpäin (pelasi mielestäni toistaiseksi parhaan tämän kauden pelinsä Detroitia vastaan).

Omasta mielestäni tuossa ei nyt olisi kyllä syytä Burroughsia ottaa pois kokoonpanosta tässä vaiheessa. Tuossa edellisessä Wings-pelissä odottelin jotain mahdollisia muutoksia kun se oli toisena peräkkäisenä iltana, mutta kun siinä ei kerran tuoreita jalkoja haluttu jäälle, ihmettelen jos nyt halutaan. Tietysti tämä kuuden pelin mittainen vieraspeliputki on jo sen verran pitkä, että samalla kokoonpanolla pelaaminenkin tämän läpi on asia, johon en ennen tätä putkea olisi oikein uskonut ja siinä mielessä ymmärrän valmennusta, että haluavat ehkä vähän kierrättää noita syvyyspelaajia.

Mr. Smith sanoi:
Kaksi edellistä on poimittu, mutta veikkaan että Petan menee nyt heittämällä lävitse.
Ei sitä koskaan tiedä, kun on kyse Vancouverista... Mutta poimiminen olisi kyllä iso yllätys.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eli puolustus on toiminut hienosti, mutta koutsi haluaisi tsekata Schennin tai Huntin kentällä. Aha. No, on toikin syy ottaa Rathbone pois kentältä. Joukkueen paskinta pakkia Green ei millään ota pois.
Jos Dowling yllätti positiivisesti maalilla niin nämä Greenin pakiston "testaukset" olivat juuri niin luokattomia kuin vaan pystyi kuvittelemaan. Green oli taikonut upean pakkiparin Myers - Hunt ja kaksikko katseli kolmea ensimmäistä maalia aitiopaikoilta. Varsinkin tuossa toisessa maalissa tuo katselu korostui, kun kumpikaan ei suostunut menemään kahta metriä lähemmäs vastustajaa.

Neljännessä maalissa Schenn oli sentään metrin päässä vastustajasta, mutta iholle asti hänkään ei suostunut menemään. Jos Burroughs on tosiaan ollut alkukauden valopilkkuja ja pelannut oman roolinsa lähes virheettömästi niin samaa ei todellakaan voi sanoa Huntista tai Schennistä, saati Myersista. Myersin peli on tällä hetkellä umpijäässä ja tuntuu ettei häntä edes kiinnosta auttaa Demkoa.

Nyt kun on haettu tappiot Detroitista ja Buffalosta niin kyllähän haaveet playoffeista voidaan jo alkaa hautaamaan. Näissä peleissä asenne korostuu ja sitä ei joukkueelta nyt löydy. Eikä kyllä valmentajaltakaan.

Edit. Lisätään vielä Thomas Drancen twiitti, jossa vähän kysellään tuon Canucksien identiteetin perään.Ja toinen twiitti, jossa Green ihmettelee missä meidän taklaukset ja blokit on. No San Josessa ja Phillyssä - eihän me niitä tarvittu.Entistä huvittavammaksi tuon itkun taklausten ja blokkien perään tekee se, että Green itse rapsutteli joukkueen eniten taklanneen (ja blokeissa #3) pelaajan ihan vaan huvin vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
On kyllä sysimusta kauden avaus. Itse odottelin hieman enemmän varsinkin, kun avaus vastustajat eivät ole ihan top jengejä. Voisin pikku hiljaa luopua Greenistä. Haiskahtaa siltä, että osaa pelaajistoa ei kiinnosta pelata hänelle (tai jotain tuolla on pielessä, ainakin Myers näyttää ettei kiinnosta vittujakaan).

Aika kovat odotukset oli kauden alkuun, mutta kyllähän tää jengi pelaa ailahtelevasti pelin sisällä. Tuntuu ettei selvää pelisuunnitelmaa ole. Johdossa vetäydytään, häviöllä ylihyökätään.

Huoh, kun harmittaa (vituttaa).
 
"Katsomossa oleminen tuntuu siltä, kuin joku potkisi kokoajan kiveksille." -Jonne Virtanen-

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Aika kovat odotukset oli kauden alkuun, mutta kyllähän tää jengi pelaa ailahtelevasti pelin sisällä. Tuntuu ettei selvää pelisuunnitelmaa ole. Johdossa vetäydytään, häviöllä ylihyökätään.
Ehkä katsoisin vasta tuossa Marraskuun 11.päivän tienoilla, miten se kausi on oikeasti alkanut. 6 pelin vierasputki on pahin mahdollinen aloitus ja kun saa sen 7 pelin kotiputken pelattua tuon perään, niin sitten varmaan näkee paremmin missä mennään.

Itse olen nähnyt Canucksilta varsin hyvääkin peliä, mutta tosiaan, ailahtelee. Ehkä tyypillistä vieraskentällä, kun vastakkainpeluutuksia ei saa niin kontrolliin.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Itse olen nähnyt Canucksilta varsin hyvääkin peliä, mutta tosiaan, ailahtelee. Ehkä tyypillistä vieraskentällä, kun vastakkainpeluutuksia ei saa niin kontrolliin.
Niin vaikka tuo Sabres-pelin suoritus surkea olikin, ei tässä vielä ole aihetta mihinkään hysteriaan. Vancouver on pelannut tuolla 12 uuden pelaajan joukkueellaan (14 uuden pelaajan joukkueella, jos mukaan lasketaan viime kauden lopussa neljä peliä pelanneet Rathbone ja Highmore) nyt neljä peliä kuuteen iltaan joista kaikki vieraissa ja tämä Buffalo-peli oli mielestäni ensimmäinen huono peli. Eivät nuo aikaisemmatkaan mitään täyttä 60 minuutin mestarisuorituksia ole olleet, mutta kokonaisuudessa niissä jäätiin kuitenkin mielestäni positiivisen puolelle.

Toki kun kautta on vain noin vähän takana ja mukana on "jo" se yksi riman alle mennyt peli, niin noiden huonojen pelien prosentti kokonaisuudesta on isompi kuin saisi olla. Itse ainakin osasin kuitenkin odottaa ongelmia tähän alkuun tuolla otteluohjelmalla ja noin rajusti muutetulla joukkueella. Olisin ollut yllättänyt mikäli tässä oltaisiin oltu ilman ongelmia ja asiat olisivat loksahtaneet heti paikalleen. Tuon kokonaisuuden vieminen eteenpäin ottaa aikansa eikä tuo otteluohjelma tosiaan tee tilannetta helpommaksi.

Juurikin tuo marraskuun puolivälin tienoo on hyvä aika tarkastella kokonaisuutta ja tehdä sen jälkeen arvioita. Tuosta yksittäisestä huonosta pelistäkin on kyllä sanottava se, että en ymmärtänyt miksi siellä piti olla nyt kerralla kaksi uutta pakkia kun noita ei back-to-back pelissä näytetty kaipaavan. Hughesin vammaa piti jonkun tietysti paikata ja yhden "uuden" pakin mukana olon ymmärsin täysin sitä kautta. Mielestäni kaksi aiemmin katsomossa istunutta pakkia sekoittivat kuitenkin nyt vähän kahden pakkiparin peliä. Toki yksi Burroughs ei olisi mitään muuttanut tuossa pelissä enkä toisaalta tiedä varmaksi, onko siellä Burroughsilla kaikki paikat kunnossa.

Eteenpäin on mentävä tästä. Seuraavaksi pelataan Chicagossa. Joskus takavuosina nämä ottelut oli ympyröity paksulla tussilla, mutta ikävä kyllä noista ajoista on tultu puolin ja toisin taaksepäin. Jos nyt kuitenkin saataisiin nähdä ainakin huomattavasti parempaa kiekkoa kuin Buffalossa niin tuo olisi jo hyvä lähtökohta. Katsotaan onko joukkueessa saatu käännettyä tuo Sabres-pelin heikko ilta seuraavan pelin vahvuudeksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Nyt kun on haettu tappiot Detroitista ja Buffalosta niin kyllähän haaveet playoffeista voidaan jo alkaa hautaamaan. Näissä peleissä asenne korostuu ja sitä ei joukkueelta nyt löydy. Eikä kyllä valmentajaltakaan.
Otan tuosta sen verran kiinni, että tuo joukkueen pääseminen playoffeihin voi olla hyvin tottakin, mutta mielestäni tässä vaiheessa ei kannata vielä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Toissa kaudella esimerkiksi mestari Tampa joutui aloittamaan kauden niin, että siellä oli kauden ensimmäisen kotipelin jälkeen kuuden pelin vierasputki. Tuon putken aikana Tampan tasoinen joukkue voitti kaksi peliä varsinaisella peliajalla ja hävisi mm. silloiselle Ottawalle.

Tuolla samalla kaudella Detroit (runkosarjassa 39 pistettä 71 pelistä ja maaliero -122) voitti neljästä ensimmäisestä pelistään kolme ja vastaavasti Buffalon saldo 10 ensimmäisestä pelistä oli 8-1-1.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Otan tuosta sen verran kiinni, että tuo joukkueen pääseminen playoffeihin voi olla hyvin tottakin, mutta mielestäni tässä vaiheessa ei kannata vielä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.
Tuo on aivan totta, mutta jos joukkuetta ei saada motivoitua pelaamaan noita ns helppoja matseja niin melkoinen vuori tulee hyviä joukkueita vastaan kiivettäväksi. Tosiaan mitään ei ole menetetty, mutta vastaavasti ei tuo peli ole myöskään ottanut suuria steppejä eteenpäin nyt ehjällä kokoonpanolla ja muutamalla isolla satsauksella.

Toki itse toivon, että peli aukeaa kun päästään kotikentälle ja saadaan kaksi ellei kolmekin tehokasta ketjua rullaamaan pelistä toiseen. Yksi mitä tuo ainakin tarvitsee on Hughes takaisin avaamaan peliä. Mielellään myös Rathbone-Burroughs pakkipari takaisin yhteen. Joukkueen luulisi olevan motivoitunut kahden tappion, joista viimeisin oli heikko esitys, jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy