An in-depth look at the NHL's future with a ranking of every team's under-23 core.
theathletic.com
Athleticin Corey Pronman pisti hänen mielestään organisaatiot paremmuusjärjestykseen alle 23-vuotiaiden pelaajien osalta. Pronman listasi tarkemmin sanottuna organisaatioissa kaikki ne pelaajat, jotka eivät ole täyttäneet / eivät täytä 23 vuotta tämän vuoden syyskuun 15. päivä ja näin ollen esimerkiksi Vancouverin listalla Juolevi tai Boeser eivät olleet enää mukana vaikka vielä nuoria pelaajia ovatkin. Canucksin sijoitus laski vähän edelliskausista, mikä oli ihan odotettuakin noiden kaikkien varausvuorojen myyntien jälkeen, mikä on ollut syvyydestä pois.
Kaikkien organisaatioiden kesken Pronman pisti Canucksin 7. sijalle ja Canucksin kohdalla Pronmanin pelaajajärjestys oli seuraava:
1. Pettersson (Projected bubble elite NHL player and NHL All-Star)
2. Hughes (Projected bubble elite NHL player and NHL All-Star)
3. Podkolzin (Projected bubble top and middle of lineup player)
4. Höglander (Projected middle of the lineup player)
5. Gadjovich (Projected middle of the lineup player)
6. DiPietro (Projected middle of the lineup player)
7. Rathbone (Projected to play NHL games)
8. Klimovich (Projected to play NHL games)
9. Costmar (Projected to play NHL games)
Zlodeyev (Has a chance to play)
Woo
Focht
Silovs
Truscott
Koskenvuo
Lockhart
Pronmanin listalta voisi poimia esiin Gadjovichin arvostuksen useimpiin muihin listoihin nähden ja toisaalta Rathbonen ja Woon alemman arvostuksen.
***
The prospects most likely to impact the Canucks at the NHL level are within this top five.
theathletic.com
Ranking the Canucks' No. 10 through No. 6 prospects, with some honourable mentions thrown in as well.
theathletic.com
Athleticin Canucks-toimittajat Thomas Drance ja Harman Dayal tekivät nyt samaan aikaan oman prospect-listansa (lista ei ollut siis kaikista alle 23-vuotiaista pelaajista tehty, vaan listalle pääsivät pelkät prospectit). Itselleni näiden herrojen tekemät listat ovat selvästi korkeammassa arvossa kuin Pronmanin listat ja järjestys siellä oli seuraava:
1. Podkolzin
2. Rathbone
3. DiPietro
4. McDonough
5. Klimovich
6. Woo
7. Costmar
8. Lockwood
9. Silovs
10. Persson
Honourable Mention:
Gadjovich
Jurmo
Lockhart
Truscott
Zlodeyev
Tuossa listassa kolmen kärkipelaajan sijoituksissa ei tullut minulle yllätyksiä. McDonoughin sijoitus on korkeammalla kuin minun papereissa, mutta toisaalta hän on mennyt liikkeessä kyllä eteenpäin keskityttyään tuohon luisteluvalmentajan kanssa ja edessä saattaa olla jopa NHL-ura mikäli kehitys vielä jatkuu. Gadjovichin nostaisin ehkä itse myös vastaavasti vähän ylemmäs (ainakin toistaiseksi), sillä farmissa hän on ollut 40 maalin mies jos lasketaan NHL:n 82 pelin runkosarjan mukaan tuota tehoa.
Toisaalta hänellä on kyllä edelleen luistelussa niin paljon puutteita, että eipä tuo sijoitus tuolla yllätä. Pronmanin listaan nähden tulee lähinnä mieleen, että onko Pronman oikeasti nähnyt hänen pelaavan vai onko tuo listaus tehty vain tilastojen mukaan? Greenille riitti viime kaudella yksi peli. Tai ehkä siellä uskotaan tuon luistelun ottavan tuosta nyt äkkikäännöksiä parempaan. Ihan mahdollsta sekin tietysti, joskaan ei mielestäni kovin todennäköistä ja rankkaaminen mm. Rathbonen edelle tuntuu nyt erikoiselta vedolta.
***
Pistetään nyt vielä omakin listaus tähän prospecteista (10 omasta mielestä parasta), jotta voidaan myöhemmin ihmetellä tätäkin.
1.Vasili Podkolzin
Podkolzin on pelaajatyypiltään Vancouverin tarpeisiin hyvin istuva kahden suunnan voimahyökkääjä, joka pelaa erittäin kunnioitettavalla asenteella. Canucksin ykköskierroksen varaus '20 vuoden draftista oli viime kaudella Venäjän kapteeni nuorten MM-kisoissa ja pelasi kauden parasta peliään KHL:n playoffeissa, joissa oli SKA:n paras pistemies. Podkolzin siirtyy nyt pelaamaan NHL:aan ja on omissa papereissa Vancouverin mielenkiintoisin seurattava pelaaja. Saattaa olla, että tehoja ei tule heti älyttömästi, mutta Podkolzinilla on myöhemmin kaikki ainekset kehittyä suuren roolin monikäyttöiseksi hyökkääjäksi joukkueessa.
2. Jack Rathbone
Rathbonen yliopistoura oli hieno ja hän jatkoi tuota lupaavaa uraansa viime kaudella Uticassa ja kauden lopussa Vancouverissa. Tervepäisen nuoren pakin korkean luokan hyökkäysominaisuudet ovat olleet tiedossa jo pitkään ja parin viime kauden aikana hän on saanut rakennettua pelistään selvästi entistä varmempaa myös omaan päähän. Rathbonelle saattaa kyllä tuosta huolimatta tulla kasvukipuja kun puhutaan noin kokemattomasta pakista, mutta harvoin on saatu nuorelta pelaajalta noin hyvää ensivaikutelmaa mitä Rathbone viime kaudella esitti tullessaan NHL:ään. Hänellä on mahdollisuudet tulevaisuuden top4-pakiksi saakka.
3. Mike DiPietro
Lupaava maalivahti vietti lähes koko viime kauden Canucksin maalivahtivalmentaja Ian Clarkin opissa, katsellen samalla taksijonossa pelejä, mikä tuntui minusta huonolta ratkaisulta kehityksen kannalta. DiPietron kaudelle osuva päätös tuon kaiken jälkeen oli lisäksi Kanadan MM-kisajoukkueeseen kolmosvahtina pääseminen ja MM-kisoissakin pelien katsominen. DiPietro ei asemastaan kuitenkaan narissut ja ensi kaudella nähdään lopulta oliko tuon kaltaisessa nuoren pelaajan kehityksessä mitään järkeä. Farmitasolla DiPietro saattaa olla jo AHL:n maalivahtikärkeä ja hänestä povataan Demkon taakse tulevaisuuden kakkosmaalivahtia. Pienet mahdollisuudet jätän myös myöhemmälle kehitykselle NHL-tason ykkösmaalivahtina, mutta tuota olisi helpompi arvioida jos viime kaudella olisi tullut enemmän pelejä.
4. Jett Woo
Woo yllätti useimmat viime kaudella Uticassa puolustavan pakin roolissa. Woo on fyysinen ja melko nopeasti peliä prosessoiva puolustaja, joka on vahva kamppailemaan ja pystyy antamaan nopeita avauksia omista, mutta ei juuri häikäise kiekollisilta taidoiltaan. Jo varausiässä enemmän projektina pidetyn pakin kattoa pidetään melko alhaalla, mutta onnistuessaan hänellä on mahdollisuuksia korvata Travis Hamonicin jättämää aukkoa tulevaisuuden alakerrassa oikealla puolella ja alivoimapakkina. Pelaajatyyppinä tuollainen fyysinen paruspakki sopisi kyllä joukkueeseen, mutta katsotaan nyt riittääkö kehitys ihan NHL:n porteille saakka. Viime kauden perusteella sanoisin, että siihen on kaikki mahdollisuudet.
5. Danila Klimovich
Tämän vuoden toisen kierroksen varaus Klimovich antoi hyviä näyttöjä 18-vuotisten kisoissa lahjoistaan, mutta pelaajana valkovenäläinen on kovin raakile vielä tällä hetkellä. Hän on melko isokokoinen ja taitava hyökkääjä, jolla on NHL-tason laukaus, mutta pelaamisesta näkee kyllä sen, että kovia sarjatason otteluita ei ole kauheasti ehtinyt kerääntyä. Prospectina Klimovich on vähän kuin päinvastainen malli varmasta Woosta ja hänestä voi tulla (tai olla tulematta) periaatteessa mitä tahansa. Kuuleman mukaan tämä varaus oli pitkälle Canucksin videoanalyytikko Ryan Biechin (Biech oli omissa papereissani eniten arvostamani Canucksin prospectien seuraaja / twitteristi / Canucks Armyn toimittaja ennen kuin sai paikan organisaatiosta) käsialaa alunperin, joten mielenkiinnolla seuraan miten hyvin Biech osuu tässä.
6. Arvid Costmar
Kesän 2019 seitsemännen kierroksen varaus Costmar on kehittynyt varauksensa jälkeen hyvin. Costmar teki Ruotsin junioreissa hienot tehot varausta seuranneella kaudella ja viime kaudella hänet valittiin nuorten MM-kisoissa Ruotsin kisajoukkueesta kolmen parhaan pelaajan joukkoon. SHL:ssa tui lisäksi vakiroolin paikkaa, mutta tehot jäivät siellä puuttumaan ja Ikävä loukkaantuminen katkaisi muuten lupaavasti alkaneen kauden. Costmarilla saattaa olla mahdollisuuksia alempiin ketjuihin tulevaisuudessa jos tuo hyvin alkanut kehitys vielä jatkuu.
7. Will Lockwood
Koko yliopistouransa loukkaantumisista kärsinyt Lockwood pelasi ehjän ensimmäisen farmikauden ja vaikka tehoja ei siellä kauheasti tullutkaan, peli oli muuten sen verran hyvää, että hän nousi NHL:ään pariksi peliksi kauden lopussa ja mielestäni onnistui niissä paremmin kuin Lind tai Gadjovich. Lockwoodin pelissä huomiota herättävää on erittäin hyvä luistelu ja fyysinen peli (yhdistelmä on aiheuttanut uralla myös noita vammoja), mutta kiekollisia taitoja ei kauheasti ole. Hän tulee kuitenkin kisaamaan nelosketjun paikasta taas ensi kaudella ja saattaa vielä jopa saadakin sen kauden aikana. Korkeammalle en usko lahjojen kuitenkaan koskaan riittävän.
8. Aidan McDonough
McDonough on isokokoinen ja voimakas yliopistossa pelaava hyökkääjä, joka teki ihan hyvin tehoja (21 peliä, 20 pistettä) viime kaudella. Tämäkin seitsemännen kierroksen varaus on ottanut hyviä kehitysaskelia eteenpäin varauksen jälkeen (etenkin luistelun kanssa) ja ensi kaudella hänen pitäisi olla jo yksi yliopistosarjan parhaista pelaajista, jotta hänen suhteen voisi herätellä toivoa paremmasta. McDonoughista puhutaan voimahyökkääjänä ja voimakas hän onkin, mutta itse kaipaisin hänen peliinsä lisää fyysisyyttä. Tuo viime kauden neljä jäähyminuuttia kertoo pelityylistä.
9. Jonah Gadjovich
Gadjovichista on tullut farmitasolla oikein hyvä ja tehokas voimahyökkääjä. Viime kaudella tuli 15 maalia 19 peliin ja hän näytti nuoresta iästä huolimatta dominoivan maalinedustan pelissä. Hyppy porrasta ylemmäs tuntuu nyt kuitenkin aika haastavalta, kun jalat ovat sementissä eikä luistelu vain tahdo riittää. Jos hän saa tuota puolta kuntoon, niin kuka tietää missä hänen kattonsa sitten menisi. Tuolla fysiikalla olisi mahdollisuuksia saada myös NHL:ssä maskipelaajan roolia ylivoimalla. Ikävä kyllä kehitystä liikkeessä ei ole nähty samalla tavalla kuin esimerkiksi McDonoughin kohdalla eikä hän tule NHL:ssä pelaamaan pelkästään sen takia että pystyy seisomaan maalin edessä.
10. Viktor Persson
Hyvin luisteleva, älykäs ja ihan hyvät raamit omaava ruotsalaispakki pelasi viime kauden Ruotsin nuorten sarjassa, kakkosdivarissa ja muutaman pelin myös SHL:ssä, joten ainakin eri sarjatasoja tuli nähtyä. Ensi kaudeksi Persson siirtyy pelaamaan WHL:aan Kamloopsiin. Persson on puolustajana vielä täysin raakile ja etenkin oman pään peliä pitää saada paremmaksi, mutta kyllä hänellä tiettyä lahjakkuutta ylemmäskin löytyy taitoarsenaalista. Ensi kaudella on mielenkiintoista nähdä mihin kehitys WHL:ssä tulee viemään ja sen jälkeen häntä voi arvioida paremmin.
***
Tässä oma listani Canucksin prospecteista. Hankala hommahan näitä nuoria pelaajia on aina pistää paremmuusjärjestykseen, kun kehityksestä ei osaa sanoa, pelaavat eri sarjoissa ja ovat joukkueissaan erilaisissa rooleissa, mutta ihan mielenkiintoista seurata myöhemmin sitten miten kaukana todellisuudesta näiden kanssa oltiin. Vancouverin tilanne prospecteissa ei ole missään nimessä tällä hetkellä paras mahdollinen etenkään sen jälkeen (jos ja kun) Podkolzin ja Rathbone tuosta ottavat askelia eteenpäin, mutta on siellä muutamia mielenkiintoisia seurattavia kuitenkin.