Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Omasta mielestä olisivat nyt antaneet Gaudetten pysyä farmissa. Hän ei pelannut pariin viikkoon viimeksi ollessaan ylhäällä ja nyt kun laituri on loukkaantunut, mitä tuo muuttaa?

Gaudette tullee pysymään Sutterin ja Beaglen takana Greenin papereissa.
En tätä itsekään pysty ymmärtämään. Olisi nyt tosiaan päästetty Gaudette pelaamaan, kun roikotettiin mukana jo riittävän pitkään. Voihan se toki olla, että Green ja Benning ovat asian suhteen vähän eri linjoilla. Benning yrittää Gaudettea saada kokoonpanoon, mutta valmentaja peluuttaa mieluummin "varman päälle".

Farmista olisi hyvin voinut nostaa joko Bärtschin tai Goldobinin, kun laiturit ovat nyt vähissä. Varsinkin Bärtschi on ihan passeli kolmosen laitaan ja voisi tuoda tehojakin. Jos fyysisyyttä olisi kaivattu niin MacEwen olisi tuonut kokoa ja kovuutta. No, katsellaan nyt miten Green tämän ratkaisee sitten. Voitto olisi joka tapauksessa syytä ottaa, kun Florida pelaa peräkkäisen pelinsä ja Vancouver on saanut huilata. Ja alla vielä tuo karmaiseva sulaminen Washingtonia vastaan. Motivaatio ainakin pitäisi olla kohdallaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
En tätä itsekään pysty ymmärtämään. Olisi nyt tosiaan päästetty Gaudette pelaamaan, kun roikotettiin mukana jo riittävän pitkään. Voihan se toki olla, että Green ja Benning ovat asian suhteen vähän eri linjoilla. Benning yrittää Gaudettea saada kokoonpanoon, mutta valmentaja peluuttaa mieluummin "varman päälle".. No, katsellaan nyt miten Green tämän ratkaisee sitten.
Tuo asia ratkaistiin näköjään siten, että päästettiin kuitenkin Loui irti. Hän otti Motten paikan, mutta ei pelannut alivoimalla vaikka tuo oli viime kaudella hänen vahvuus. Schallerin kauden neljänteen osumaan tuli syöttökin, kun hän osui kiekkoon maalin takana ennen kuin Beagle sai sen siitä maalin eteen Schallerille. Lisäksi Loui pelasi hyvin 2-1 hyökkäyksen ja löysi syötöllään Pearsonin, mutta tuosta kolmannen erän tilanteesta ei maalia tullut. Ihan hyvä peli kaiken kaikkiaan Erikssonille tuossa roolissa. Energialtaan kaukana Mottesta, mutta kyllä tuo kokemus auttaa olemaan usein oikeassa paikassa.

Gaudette istui katsomossa ainakin nyt. Canucks kasvattaa nuorta sentteriään edelleen "ole sä niinku varalla -tyyliin".

Mr. Smith sanoi:
Voitto olisi joka tapauksessa syytä ottaa, kun Florida pelaa peräkkäisen pelinsä ja Vancouver on saanut huilata. Ja alla vielä tuo karmaiseva sulaminen Washingtonia vastaan. Motivaatio ainakin pitäisi olla kohdallaan.
Motivaatio olikin kohdallaan ja ensimmäisen erän jälkeen Canucks johti 5-1 lukemin. Kaikki erän maalintekijät olivat eri pelaajia - Sutter, Schaller, Virtanen, Miller ja Leivo. Toisassa erässä Vancouverin johtoasemassa pelaaminen oli hyvää eikä väsyneeltä vaikuttanut Florida saanut tasakentin kuin yhden maalipaikan Canucksin kuutta tasakenttämaalipaikkaa vastaan. Vieraat saivat erässä ylivoimaosuman Hoffmanin toimesta, mutta Miller ohjasi erän lopussa illan toisen maalinsa ja Canucksin 6-2 johdon.

Kolmannessä erässä Florida sai jo toista erää enemmän laukauksia tasakentin, mutta erän vaaralliset maalipaikat kirjattiin Vancouverille 6-2 lukemilla. Nyt Canucks pelasi mielestäni järkevästi johtoasemassa pyörittäen kaikkia ketjujaan eikä peluuttanut esimerkiksi nelosketjuaan puhki. Vancouver teki kolmannessa erässä vielä yhden osumankin Boeserin toimesta ja voitti 7-2 lukemilla. Kauden toinen tuollainen iso voitto kotona - Kings kaatui alkukaudesta 8-2 numeroin.

- Demkolta maalilla taas ihan hyvä peli, vaikka mihinkään kiekkosateeseen hän ei joutunutkaan. Mailapeli on Markströmiä parempaa mielestäni eikä tuo muutenkaan ole ollut juuri yhtään heikompi. Tiedä sitten jos olisi joutunut kantamaan joukkuetta vaikeilla hetkillä yhtä paljon kuin Markström.

- Kaikki puolustajat pelasivat kahden minuutin sisään toistensa peliajoista. Benn oli nyt illan kärki peliajoissa pelaten 20:50, kun Hughes pelasi 18:44. Edlerille puolustuksessa kolme syöttöä ja pelin kakkostähti.

- Hyökkäyksessä pelin ykköstähti Pettersson syötti kolme osumaa ja pelin kolmostähti Miller teki kaksi. Ferlandille kaksi syöttöä ja Leivolle 1+1 tehot. Petterssonilla on viimeisiin neljään peliin nyt 1+7 tehot. Maaleja olisi saanut tulla enemmän, mutta kyllä siellä on nähtävillä pelin tason parannusta ihan alkukaudesta. Ykkönen oli nyt muutenkin Canucksin paras ketju.

Kaksi maalirikasta kotipeliä tähän väliin ja noista kolme pistettä. Pitää olla kyllä tyytyväinen joukkueen peliin nyt, kun viimeisistä yhdeksästä pelistä on tullut seitsemän voittoa ja ainoa varsinaisen peliajan tappio on se Devilsia vastaan pelattu peli. Nyt on taas edessä vaikeampi jakso kun seuraavista kuudesta pelistä viisi pelataan vieraissa ja noiden joukossa on kaksi peräkkäisenä iltana pelattavaksi merkittyä peliä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Juuri katson peliä jälkilähetyksenä. Johtoasemassa pelataan selvästi paremmin kuin Washingtonia vastaan, pystytään pitämään kiekkoa ja hallitsemaan pelin rytmiä. Ensimmäinen erä oli todella tyly vieraita kohtaan, ja saatiin maksimoitua tuoreempien jalkojen tuoma nopeusetu. Kieltämättä varsinkin kolmas maali oli lahja maalivahdilta.

Tilanteeseen 5-1 oli hiukan hankala suhtautua, mutta onneksi ne ei aina käänny omaksi tappioksi...
 
22042006
04052019
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Kaksi hyökkääjää jotka voisi nostaa esiin vielä Vancouverista, ovat Michael Ferland ja Tim Schaller. Schaller tuli toissa kesänä Canucksiin vapaana agenttina, mutta hänen viime kautensa oli heikko ja hän löysi itsensä ihan ansaitusti katsomon puolelta. Samalla Benningin kesän 2018 lausunto 1.9 miljoonan caphitlla siirtyneestä Schallerista (Schallerin hankinnan aikaan);

He’s responsible defensively and last year showed he can make regular offensive contributions as well. We’re excited to welcome him to the Vancouver Canucks.
...Sai kauden jälkeen aikaan aika koomisiakin kommentteja. Nyt tällä kaudella jäällä on nähty ihan erilainen pelaaja ja nuo Benningin sanat osuvat kyllä maaliin hänen kohdallaan. Nyt hänellä on jo tässä vaiheessa enemmän maaleja kuin koko viime kaudella yhteensä ja puolustuspeli on ollut läpi kauden hyvää.

Toki juuri nyt hän on ollut kuuma pelaaja ja ei tuo laukausprosentti (23.5%) tuollaisena tule pysymään. Kuitenkin aika harva Canucksin nelosessa pelannut pelaaja on antanut esimerkiksi tälläisen avaussyötön oman maalin takaa, minkä Schaller Floridaa vastaan teki. Tuosta läpiajosta ei maalia tullut, mutta tuo oli yhtenä osoituksena hänen pelisilmästä ja syöttötaidoista.

Toinen syvyysosaston pelaaja jonka nostaisin esiin, on kolmosketjussa nyt pelaava Ferland. Hänen kauden alku oli vaikea, mutta nyt viime aikoina on ollut nähtävillä pelin tason nousua. Green sanoi Ferlandista;

I think his game has been fine the last four or five games. He’s trying to find his way. He made some really nice plays today. I think that’s an underrated part of his game, he’s got good vision. When you win a game 7-2 most guys are pretty good in the game, but I thought he was good again tonight.
There’s certain players on your team it’s easy to say to get them more ice time, but if you’re not killing penalties and you’re not on the power play it’s hard to get over that 10-minute threshold. I’m happy with Ferlie. We’re going to need this guy when a certain type of game he’s going to be a big part of our team.
Ferlandin kauden alku oli nihkeä vähän samaan tapaan kuin Rousselilla viime kaudella. Tuolloin vähän saman roolin laituri Roussel aloitti kautensa tekemällä ensimmäisiin 10 peliin kolme pistettä ja pelasi useana iltana noin 10-12 minuuttia. Kauden lopuksi hän oli loukkaantumisestaan huolimatta joukkueen toiseksi tehokkain laituri Boeserin jälkeen ja pelasi hyvän kauden. Joillakin pelaajilla ottaa vaan vähän aikaa uuteen joukkueeseen sopeutumisessa. Juuri nyt näyttää siltä, että Ferland menee vähän samoja polkuja kuin Roussel viime kauden alussa.

***

Tilastoista vielä kaksi Darryl Keepingin twiittiä:

 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oli tosiaan mahtava avauserä heikon edellisen pelin viimeisen erän jälkeen. Paikoista tehtiin taas kovalla prosentilla ja pääosin vielä varsin nättejä maalejakin. Kaikki hyökkääjät pääsivät pisteille, jopa Loui Eriksson. Vähemmän yllättäen Gaudette oli sitten katsomossa katselemassa peliä. Kaippa se on sitten vaan paras paikka junnulle oppia eikä pelaamalla (farmissa). Mutta ei kai pidä nyt liikaa valittaa, kun peli toimii ilmankin.

Nils Höglander esittelee taitojaan:

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Hieno ilmaveivi Höglanderilta. Hän on tehnyt noita nyt SHL:ssa jo kaksi. Ryan Johnson sanoi maksullisen Athleticin tuoreessa Canucksin prospecteja koskevassa artikkelissa Höglanderista;

We have high respect for his athleticism and power and were ecstatic to get him. He’s not a very big guy, but very brave, explosive, protects the puck well and plays the game where we really covet the game being important, which is below the circles and out of the corners and creating puck possession and he does all that. I think you see that obviously he’s had some success early with Rögle in the Swedish League and unfortunately missed five games due to a suspension but seems to look like he’s jumped right back to where he was early.

We love a lot about his game, this guy has something really special to offer not too far down the road.
Koko artikkeli on luettavissa täältä:


***

Toinen tuore Athleticin artikkeli koski Petterssonia;

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Jos Floridaa vastaan Canucks kunnostautui harvinaisen laajalla rintamalla, Kingsia vastaan ratkaisijaksi nousi puolestaan joukkueen kärki ja ylivoima. Boeser teki 3+1 tehot, Pettersson 1+3, Hughes syötti kolme maalia ja Horvat pelasi 1+1 illan. Canucks teki neljännessä pelissä peräkkäin vähintään viisi maalia - niin harvinaista, että saadaan mennä aina vuoteen 1995 kun joukkue onnistui samassa.

Kauden kahden ensimmäisen pelin tappioiden jälkeen Canucksin tilastot ovat hienoa katsottavaa:

Saldo viimeisissä 10 pelissä: 8-1-1
45 tehtyä maalia
25 päästettyä maalia

Olin kesällä vielä yhden kauden "tankkauksen" puolella, mutta onhan tätä peliä ollut nyt hieno katsoa. Joukkue on pitkästä aikaa mielenkiintoinen seurattava ja on tehnyt tehoja laajalla rintamalla. Vuosien korpivaelluksen jälkeen tämä tuntuu nyt erityisen hienolta. Mahdoton sanoa kuinka kauan tämä jatkuu, mutta nyt pitää nauttia niin kauan kuin tämä peli kestää.

- Pettersson aloitti kauden vähän hitaasti, mutta on tehnyt nyt 18 pistettä 12 pelissä ja on noilla tehoilla NHL:n pistepörssissä 7. sijalla. Silti tuntuu, että sieltä olisi saatavilla enemmänkin. Viimeisissä viidessä pelissä hän on tehnyt nyt 12 pistettä. Petterssonin alkukauden pisteet ovat suurelta osin syöttöjä, mutta hienosti hän on löytänyt ketjukaverinsa. Hänen 14 maalisyötöstään 12 maalisyöttöä on ollut ykkössyöttöjä.

- Boeser teki uransa kolmannen hattutempun ja on saanut peliinsä hänkin tehoja. Boeser on NHL:n pistepörssissä 16. sijalla ja ykkösketjun kolmas pelaaja Miller 17. sijalla. Millerin tulo ketjuun on ollut iso asia ainakin nyt alkukaudesta. Hän tekee paljon arvokasta näkymätöntä työtä ketjussa. Nyt tosin hänen piikkiin meni Kingsin avausmaali ja hyökkäyspäässä jäi vähän tehottomaksi hyvistä paikoistaan huolimatta. Hieno peli silti kokonaisuutena.

- Horvat on jäänyt vähän ykkösketjun varjoon tehoissa, mutta kokonaispelin merkitys joukkueelle on erittäin iso. Kapteeni on pelannut taas hyökkäyksestä joukkueen eniten peliä kohden ja on ihan hyvissä tilastoissakin (11 pistettä 12 pelistä). Kausi alkoi vaatimattomasti, kun viiteen ensimmäiseen peliin ei tullut kuin yksi syöttö, mutta nyt sieltä on saatu viimeisiin seitsemään peliin 10 (6+4) pistettä. Horvat on ottanut NHL:n yhdeksänneksi eniten aloituksia ja aloitusprosentti on kova 61.2%. Kingsia vastaan Horvat raapi 20 aloitusta ja voitti noista 16 aloitusta.

- Horvatin laitureista etenkin Pearson pelasi entistä seuraansa vastaan hienon pelin. Vähän tulee hänen laitapelistään mieleen parhaimmillaan entinen Canucks-hyökkääjä Chris Higgins. Useimmiten laitojen lähellä olleet kaksinkamppailut ovat päätyneet Pearsonin voitoiksi tällä kaudella.

- Mielestäni peliä viime aikoina parantanut Ferland loukkaantui pelissä. Vielä ei ole tietoa millainen vamma on kyseessä. Mahdollisesti Gaudette pääsee nyt pelaamaan, vaikka Sutter onkin aloittanut tämän kauden nyt ihan hyvin keskellä.

- Nelosen sentteri Beagle on ollut oman pään aloituksissa erittäin luotettava pelaaja - oman pään aloitusten tilastot 69.4%. Tärkeä asia joukkueelle, että löytyy tuollainen sentteri jonka voi heittää tiukoilla hetkilla oman pään aloituksiin luottavaisin mielin. Muutenkin Beaglen peli on näyttänyt viime kautta paremmalta nyt kun hän on päässyt ehkä paremmin joukkueeseen sisään. Schaller jatkoi hyvää peliään, mutta Eriksson palasi lähemmäs tuttua tasoa.

- Puolustajista Hughes nousi tulokaspörssissä jaetulle kärkisijalle. Sen jälkeen kun Hughes nostettiin ensimmäiseksi kokonaiseksi peliksi ykkösylivoimaan, hän on kerännyt viidessä pelissä seitsemän syöttöä. Ero Hughesin ja Edlerin välillä ylivoimapuolustajina on jo nyt iso. Kingsia vastaan kehittyneet tilastot tulivat tasakentin kotiin corseissa 19-6 lukemilla. Tanev on ollut hyvä tasapainottava puolustaja pakkiparissa.

- Bennista olen pitänyt aika paljon nyt alkukaudella. On pelannut paljon järkevämmin kuin monet muut viime kausien syvyyspuolustajat joukkueessa eikä ota taka-askeleita suojellessaan omaa maalia. Ei häikäise kiekollisena, mutta on pelannut hyvää yksinkertaista kiekkoa.

- Edler ja Myers on ollut hyvä pakkipari kokonaisuutta katsoen, mutta Kingsia vastaan tuo pari pelasi aika heikon pelin.

- Maalilla Markström ei nyt vakuuttanut samalla lailla kuin monissa muissa kauden peleissä - toki ei ollut varsinaisesti huonokaan, mutta rima on aika korkealla hänen kohdalla. Häneltä on nyt nähty kaksi hieman heikompaa peräkkäistä peliä, mutta toki voitto tuli nyt Kingsia vastaan ja tuossa mielessä maalivahtiin voi olla tyytyväinen.

Vancouverin lokakuun saldo oli hieno 8-3-1. Hyvä alku oli tärkeä asia joukkueelle, sillä marraskuun peliohjelma on kova. Kuukauden 14 pelistä yhdeksän pelataan vieraissa ja kohdataan pääosin kovia vastustajia. Vaikka tässä on nälkä ehtinyt jo kasvamaan, tuosta kuukaudesta piste/peli -saldo olisi jo hyvä suoritus.

***

Utica eteni lokakuun ilman yhtään tappiota kun viime yönä kaatui Binghamton 3-1 lukemilla. Näin ollen Utican saldo lokakuulta oli hieno 8-0-0 ja joukkue teki seurahistoriaa pelaamalla parhaan ensimmäisen kuukauden. Binghamtonia vastaan Utican maaleista vastasivat Francis Perron, Kole Lind ja Reid Boucher. Boucherilla osuma oli jo kauden 10. maali. Lind valittiin pelin parhaaksi pelaajaksi ja hän on ollut tällä kaudella eri tasolla kuin viime kaudella tulokkaana. Tällä hetkellä Lind on kahdeksan pelin jälkeen yhdeksässä pisteessä.

Juolevin antoi pelissä ensimmäiseen maaliin syötön:

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, IlvesVakuuttavassa vireessä "toisen kauden kirouksen" alussa.

Petterssonin tilastoissa yksi erikoinen yksityiskohta on ollut myös oman pään aloitusten määrä - noita on ollut tasan yksi tähän mennessä. Pitkälle tuo menee Greenin peluuttamisen ansioksi/syyksi ja toisaalta myös sen piikkiin, että Miller on ottanut ketjun aloituksista valtaosan laiturin paikasta huolimatta. Millerilla on voittopuoliset oman pään aloitukset tähän mennessä (55.5%). Toissa kaudella hänellä oli vähän paremmatkin oman pään aloitusten tilastot Rangersissa ja Tampassa.

Petterssonilla oli monien muiden nuorten pelaajien tavoin vähän ongelmia aloituksissa tulokaskaudella (41%). Luultavasti nuo lukemat tulevat tuosta ajan kanssa hänelläkin nousemaan, mutta aikaa tuo saattaa ottaa. Petterssonin kehityksen puolesta puhuvat iän puolesta sekin, että Manny Malhotra on varmasti pätevä mies opettamaan tuotakin aluetta. Vielä tässä vaiheessa Pettersson ei kuitenkaan ole Millerin tasoinen aloittaja ja siksi on ihan hyvä, että Miller parempana aloittajana ottaa noista ketjun aloituksista valtaosan.

Kingsia vastaan nähtiin muuten pitkästä aikaa sitä laukausta, mitä Eliakselta on totuttu näkemään. Toivottavasti noita nähdään jatkossa taas lisää.
***
Eihän tuo prosentti noin kovana tule pysymään, mutta juuri nyt viime aikoina Canucksin ylivoimassa on ollut enemmän järkeä kuin parin viime kauden aikana yhteensä ja kyllä tuolla ylivoimalla voisi kuvitella tulevan tulosta jatkossakin. Joukkue teki KIngsia vastaan ensimmäisen ylivoimamaalin Petterssonin pelatessa oikealla puolella ja vaihtoi sitten tuota kuviota niin, että seuraava ylivoimaosuma tuli Petterssonin ja Boeserin vaihdettua puolet toisinpäin.

Joukkue on hakenut erilaisia variaatioita ja pyrkinyt pelaamaan ylivoimansa siten, että pelaajat eivät olisi paikallaan vain laukomassa suoraan syötöistä kuten viime kaudella usein oli. Viime kauden ylivoimassa oli vielä sekin heikkous, että todella usein kiekkoa pyrittiin pelaamaan ratkaisupaikoille jommalle kummalle Petterssonille tai Boeserille ja usein tuosta syöttöpaikan hakemisesta tuli liiankin selvä itsetarkoitus. Erilaiset vaihtoehdot jäivät puuttumaan. Nyt siellä kiekko ja miehet ovat kulkeneet erilailla ja vastustajilla on ollut ongelmia pelata tuota vastaan. Hughesilla on ollut yksi tärkeimmistä rooleista tuossa ainoana puolustajana.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Katselin tuossa koosteita ja onhan tuo ylivoima kahdella rakenteella murhaava. En tiedä onko hutikuteja miten paljon ollut, mutta halusin nostaa asiaa esiin kun taannoin tuli hölistyä aiheesta. Hughes siis ottanut pysyvän tontin ykkösylivoimasta ja Pettersson alkanut myös käyttämään kutiaan?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Hughes siis ottanut pysyvän tontin ykkösylivoimasta ja Pettersson alkanut myös käyttämään kutiaan?
Juuri noin. Hughes on ollut ykkösylivoiman puolustajana jatkuvasti Rangers-pelistä saakka ja kakkosylivoimassa joukkue on peluuttanut Edleria ja Myersia. Nyt Hughesilla on viisi peliä takana ykkösylivoimassa ja noissa peleissä seitsemän syöttöä. Kokonaisuudessa kiekko on liikkunut hänen kauttaan selvästi paremmin kuin aikaisemmin Edlerin kanssa.

Pettersson on alkanut myös laukomaan nyt ylivoimilla enemmän. Viimeisissä kolmessa pelissä häneltä on nähty kahdeksan laukausta ylivoimilla ja pari laukausyritystä. Kingsia vastaan hän teki ylivoimamaalinsa vasemmalta puolelta, mutta laukoi oikealta puolelta yhtä monta kertaa. Syöttö Boeserin maaliin tuli oikealta puolelta kun Martinez blokkasi ensin Petterssonin laukauksen ja tuon jälkeen Elias löysi Boeserin toiselta puolelta oivaltavalla syötöllä. Hughes ruokki tuossa ylivoimassa kahdesti Petterssonia samalle paikalle.
Joukkue on onnistunut Petterssonin ja Boeserin puolten vaihdoissa ja laukauksissa sivuilta, mutta myös pystynyt pelaamaan hyvin kiekkoa sisään Horvatille ja Millerille. Hughesilla on viivalla oivaltava kyky jakaa kiekkoa ja liikkua hyvin. Hän on myös parantanut laukaustaan viime kaudesta, mikä tuo yhden lisän tuonne.

Varmaan tulee aikoja milloin ylivoima ei taas pysty tuottamaan. Canucks on tehnyt tällä hetkellä NHL:n toiseksi eniten ylivoimaosumia ja vastustajat alkavat keskittymään tuohon alueeseen entistä enemmän. Noita aikoja varten nuo erilaiset variaatiot tulevat toivottavasti auttamaan. Yksilötasolla sekä Millerin että Hughesin lisäykset ylivoimaan ovat olleet tärkeitä asioita.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ferland laitettiin loukkaantuneiden listoille. Kyseessä on ilmeisesti käsivamma, mikä tuli Kingsia vastaan pelatussa pelissä. Huonoon saumaan tuli tuo loukkaantuminen, sillä hän oli parantanut otteitaan nihkeän alkukauden jälkeen. Ferland lensi takaisin Vancouveriin lääkäreiden puheille.

Canucks nosti Ferlandia paikkaamaan farmista Sven Bärtschin. Sveitsiläinen on pelannut tällä kaudella Uticassa seitsemän peliä ja tehnyt 10 pistettä. Terveenä pysyessään Bärtschi olisi NHL:ssä noin 40 pisteen hyökkääjä, mutta ikävä kyllä noita terveitä kausia ei olla nähty.

Canucksin laituriosastolta on nyt sivussa Ferland, Motte ja Roussel. Varmaankin Bärtschille ja Erikssonille riittää nyt peliaikaa ylhäällä taas ainakin toistaiseksi. Onneksi joukkueella on ihan hyvä syvyysosasto tällä hetkellä paikkaamaan noita loukkaantumisia etenkin laitureissa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Hughesin peliä katsoessa voisi kuvitella hänen pelaavan noin kuudetta kauttaan ylhäällä. Todella kypsää ja tasapainoista peliä, ja paikka ykkösylivoimassa on täysin ansaittu.
 
22042006
04052019

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Hughesin peliä katsoessa voisi kuvitella hänen pelaavan noin kuudetta kauttaan ylhäällä. Todella kypsää ja tasapainoista peliä, ja paikka ykkösylivoimassa on täysin ansaittu.
Ja kyllä huomasi hänen puuttumisensa heti kun loukkasi jalkaansa Anaheimia vastaan pelatussa pelissä. Tilanteessa ei ollut kontaktia, vaan jalka vääntyi vähän ihmeellisessä tilanteessa. Canucks pelasi tuon jälkeen reilut kaksi erää viidellä puolustajalla. Tuosta huolimatta numeroiden mukaan ihan kohtalainen vieraspeli; vaaralliset maalipaikat kirjattiin Canucksille 13-5 ja maalipaikat 24-12 lukemilla. Peli kuitenkin hävittiin jatkoajalla 2-1 lukemilla. Kyllä 24 maalipaikalla olisi pitänyt saada enemmänkin, mutta pistekin on hyvä vieraspelistä.

Jostain syystä illan kuvana syöttöketjuissa syötöt napsuivat ihan liikaa jalkoihin tai muuten vääriin paikkoihin ja ylipäänsä kiekkoa oli hankalan näköistä hallita. Ylivoimakin sakkasi pahasti - Ducks sai Canucksin ylivoimilla neljä laukausta kun Canucks ampui viisi kertaa omilla ylivoimillaan. Vancouver pääsi pelaamaan kuitenkin 10 minuuttia ylivoimaa, joten nuo lukemat olivat tuohon nähden onnettomia. Edlerin vaihtuminen Hughesiin näkyi tuossakin heti. Eikä tämä ole moite Edleria kohtaan.

Ducksin puolesta pitää sanoa se, että joukkue luisteli isokokoisena ryhmänä hyvin ja maalilla Gibson pelasi taas Canucksia vastaan hienon pelin. Ansaittu ykköstähti pelistä hänelle. Markström oli myös hyvä ja esti pari oman pään huonosta kiekonkäsittelystä syntynyttä isompaa virhettä. Markström luki jatkoajan voittomaalissa tilanteen väärin ja jälleen yhden hyvän Canucks-pelinsä pelannut Getzlaf ratkaisi pelin, mutta muuten Markström selvisi puhtain paperein.

Gaudette teki tauon jälkeisessä ensimmäisessä pelissään Vancouverin ainoan maalin ja pelasi muutenkin työhaalarit päällä iltansa. Tuo palkittiin nousulla Horvatin ketjuun pelin edetessä. Greenin suunnitelmana on ollut ajaa Gaudettea keskelle Petterssonin ja Horvatin taakse, mutta hän voisi sopia ihan hyvin tuohon Horvatin laitaankin ainakin tässä vaiheessa uraa. Jos Bärtschi saa kauden ensimmäisen pelinsä ensi yönä San Josessa, veikkaan Erikssonin istuvan ennemmin kuin Gaudette.

Edler pelasi pelissä peräti 30:25 Hughesin puuttuessa suurimman osan iltaa eikä ilta ollut hänelle kauden parasta peliä. Jostain syystä hän on ollut nyt aika huono tällä kiertueella ja Edlerin pelissä suvantovaiheella on välillä tapana mennä liiankin alas hänen normaalista tasosta. Toki noita minuutteja olisi lähes kenen tahansa vaikea käsitellä. Hughesin tilanteesta ei tiedetä varmuutta, mutta Patrick Johnssonin twittissä oli kerrottu lupaavia asioita:
Toivottavasti hän olisi mukana pelissä jo ensi yönä.

***

Uticakin törmäsi farmissa kuumaan maalivahtiin, kun joukkue pelasi Providencea vastaan ja hävisi pelin 0-2 lukemilla. Providencen maalivahti Max Legace oli pelin ykköstähti 34 torjunnalla. Utican maalilla tulokas DiPietro pelasi taas hyvän pelin, eikä tappiota voi hänen syyksi laittaa. Utican voittoputki katkesi kauden yhdeksännen pelin kohdalla. Jossain vaiheessa tappioitakin oli pakko tulla.

***

Pakkiprospecti Jack Rathbone teki yliopiston puolella viime yönä kaksi maalia ja laukoi seitsemän kertaa Harvardin voittaessa Dartmouthin lukemin 7-4. Koosteiden perusteella näytti kuin siellä olisi ollut Hughes pelaamassa noita hyökkäyspään tilanteita. Rathbonen luistelu on myös hienoa katsottavaa ja hän on hyvällä reitillä. Ikää on saman verran kuin Hughesilla. Hän on varmaan kuitenkin parin kauden päässä NHL:stä, mikäli sinne tulee joskus pääsemään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Hyvä vieraskiertue Kalifornian kierroksella, kun kuudesta mahdollisesta pisteestä kotiin tuli viisi pistettä. Sharksia vastaan alku oli vähän hankala, mutta pelin edetessä joukkue pystyi pelaamaan hyvää vieraskiekkoa. Kauden seitsemäs kerta kun joukkue onnistui tekemään vähintään viisi maalia pelissä. Tällä hetkellä Canucks on NHL:n kolmantena tehdyissä maaleissa peliä kohden.

Demko pelasi maalissa taas hyvän pelin ja puolustus toimi, vaikka taas nähtiin peli mikä jouduttiin pelaamaan Sautnerin loukkaantumisen vuoksi pääosin (Sautner loukkaantui vain kuuden minuutin pelaamisen jälkeen) viidellä pakilla. Ei tainnut Sautner odottaa tuossa tilanteessa enää taklausta, kun tuli Dillonilta sen verran myöhässä syötön jälkeen. Sautnerin loukkaantumisen vuoksi Edlerilta nähtiin puolustuksen vasemmalla puolella toisena peräkkäisenä iltana 30 minuutin (29:18) peli. Kova urakka kantaa peräkkäisinä iltoina tuollaisia minuutteja.

Hughes huilasi vielä tuonkin pelin, vaikka siellä ei kai mitään vakavampaa pitäisi olla. Nyt kun tuuraajakin loukkaantui heti kärkeen, niin ehkä on Fantenbergin vuoro päästä seuraavassa pelissä jäälle ellei Hughes kuntoudu siihen - Greenin mukaan Hughesin tosin pitäisi pelata jo siinä pelissä. Muuten puolustuksesta pitää nostaa esiin Myers, jonka tulolla on ollut iso merkitys joukkueen pelaamiseen. Bennin'kin tekemiseen olen ollut tyytyväinen, paniikkinappulaa ei juuri paineta hänen kohdalla kovassakaan paikassa.

Nyt pitää kehua kun on sen paikka - hyökkäyspäässä Sutter pelaa tällä hetkellä ehkä parasta kiekkoaan Canucks-paidassa toistaiseksi ja on ollut kyllä nyt hyvä kolmossentteri. Sutter pelasi Canucksin hyökkäyksestä eniten ja vaikka tuo ei ihanteellisin tilanne ehkä olekaan, ansaitsi nuo minuuttinsa. Pearsonin nostaisin toisena esiin taistelun vuoksi, hienoa työtä laidoilla pelistä toiseen. Vaikka maalihanat ovatkin menneet tukkoon, hän ei juuri häviä 1-1 tilanteita ja pelaa hyvää alivoimaa.

Gaudettella on käynyt nyt tuuriakin paikoissa ja puolustuspelaamisessa kaivattaisiin vielä vähän lisää, mutta muuten hänenkin peliin pitää olla tyytyväinen. Gaudette on tuonut sitä syvyystehoa mitä häneltä toivotaan. Sharksia vastaan Gaudettelta tuli Canucksin eniten laukauksia Schallerin ja Virtasen kanssa. Bärtschi istui tuonkin pelin ja Eriksson ainakin taisteli, minkä vuoksi hän saattaa jatkaa vielä seuraavassakin pelissä.

Petterssonista tuli Sharksia vastaan kahden maalin illalla ensimmäinen Canucks-pelaaja sitten Trevor Lindenin ja 1995-96 kauden, joka rikkoi kauden alusta laskettuna 20 pisteen rajapyykin 14 pelin kohdalla. Viimeisistä 10 pelistä kasassa on nyt 18 (5+13) pistettä. Toisen kauden kirousta ei ole näkyvissä hänen kohdalla. Yli viisi peliä pelanneista pelaajista Pettersson on NHL:n pistepörssissä piste/peli -vertailussa tällä hetkellä kuudentena. Edellä ovat vain Bostonin kaksikko Pastrnak-Marchand, Oilersin kaksikko McDavid-Draisaitl sekä Washingtonin puolustaja John Carlson.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Pari sekalaista vielä joukkueesta:

Viime aikoina Canucks on muuten pelannut taas paremmin johtoasemassa. Joukkue on pyörittänyt tasaisemmin ketjuja ja pyrkinyt myös hyökkäämään. Se Caps-peli viikko sitten, missä hukattiin 5-1 johto ja hävittiin lopulta rankuilla, opetti Horvatin mukaan joukkuetta;

We talk about it all the time in the room, just sticking with our game. If it’s working, why change it? I think we learned from the Capitals game, where we kind of let our foot off the gas and it bit us in the butt. We don’t want that to happen again, so our foot has been on the gas the entire time. It’s learning to win. It’s getting us off our high horse a bit when we’re a little bit too confident and bringing us down to earth a bit. It’s saying that this is a hard league, that wins aren’t going to come easy and that we have to keep working for 60 minutes like that.
***

Green Gaudettesta Sharks-pelin jälkeen;

Really good. I think he brought us some energy when we needed it, as well. Sometimes when you’re at the tail end of a four-in-six, you need a little spark. He works hard, he enjoys playing, and the guys like to see him do well as well.
Taitaa tuo laiturin paikka nyt pysyä hänellä ainakin jonkin aikaa.

***

Sautnerin loukkaantumistilanne:
Kyllähän tuo taklaus myöhässä tuli. Sautner jäi jännittämään liikaa syötöstään syntynyttä tilannetta tuossa.

***

Demkon saldo on nyt viiden pelin jälkeen 4-1-0, 1.78 päästettyä maalia pelissä ja 93.8% prosentit.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Yöllä mennään taas ja nyt kotona tässä välissä yksi peli, kun St. Louis tulee vastaan. Canucks vei reilut kaksi viikkoa sitten joukkueiden välisen kauden ensimmäisen pelin rankuilla, joten Bluesilla olisi nyt takaisinmaksun paikka. Bluesilla on viimeisistä seitsemästä pelistä kuusi voittoa. Canucksilla samoista peleistä viisi voittoa, mutta ei yhtään varsinaisen peliajan tappiota. Etukäteen ajatellen on tulossa kova vääntö pisteistä.

Hughesin pitäisi olla pelissä mukana. Jos noin, niin toivottavasti on sitten 100% kunnossa, eikä hänen kanssaan kiirehditä. Hughesin mukanaolo terveenä olisi tärkeä asia joukkueelle. Canucks on ollut eri joukkue hänen kanssa kuin ilman. Maalilla aloittaa ehkä nyt Markström. Demko pelasi viime pelin Bluesia vastaan ja myös joukkueen viime pelin (Sharksia vastaan).

Bluesin miehet kävivät jo kalastusreissulla Fraserilla:

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
It was a fun game to coach, a lot of intensity in the game (laughs) that was great hockey.
Travis Greenin sanoihin on helppo yhtyä jatkoajalla 1-2 tappioon päättyneen Blues-pelin jälkeen. Peli oli odotusten mukaan kovaa vääntöä, jossa pienillä asioilla oli iso merkitys. Tilasta ja ajasta taisteltiin läpi pelin ja fyysisyyttä oli mukana enemmän kuin yhdessäkään tämän kauden Canucksin pelissä. Tälläiseen peliin olisi toivonut Ferlandia ja Rousselia mukaan, mutta Canucks pärjäsi hienosti ilmankin.

Kummatkin maalivahdit pelasivat hyvän pelin. Binnington oli ansaitusti pelin ykköstähti, mutta Markströmkaan ei mahtanut maaleille mitään. Blues meni pelissä ensin 0-1 johtoon, mutta Canucks sai onneksi pelistä sentään ansaitun pisteen kun peliin palannut Quinn Hughes osui kolmannessa erässä. Laukaus ei ollut lähellekään illan paras, mutta meni maskin takaa ohi Binningtonin.
It was really rolling, it wasn’t really flat, so I just tried to get it off because I knew there were screens and guys going to the net,
Hienoa peliä pilasi oikeastaan vain yksi vaihto - Canucksin koominen jatkoaikavaihto, jossa Blues pääsi ratkaisemaan kolmella nollaa vastaan ihan kuin jossain videopelissä.
Vaikka tuo oli lopulta ratkaisijan asemassa, vaikka Canucks olisi voinut hyvin voittaa pelin ja vaikka Canucks ei olisi ansainnut tuollaista loppua, minä en voinut kuin nauraa tuolle vaihdolle. Tyler Myers oli lopulta pelin antisankari tuolla vaihdollaan ja syötöllään, mutta muuten Myers pelasi hienon pelin. Paljon keskialueen katkoja ja pelin kääntöjä tuli hänen kautta, samoin hyvää fyysistä peliä.

Sutterin laiturit Virtanen ja Leivo nousivat minun mielestä tässä pelissä ehkä parhaiten esiin koko joukkueesta. Leivo käänsi paljon peliä, järjesteli hyvin tontteja muille ketjussaan, väänsi laidoilla ja loi luisteluvoimallaan vaarallisuutta. Virtanen on ottanut ison askeleen eteenpäin kauden alusta ja pelaa nyt hyvää kiekkoa. Virtaselta nähtiin viisi laukausta tasakentin, hyvää fyysistä peliä ja yksi tolppa. Myös ketjun sentteri Sutter oli jälleen kerran hyvä. Tuo kolmikko tuntuu löytäneen hyvän kemian.

Canucksin viime aikoina liekeissä ollut ykkönen jäi nyt ilman suurempia mainetekoja, mutta oli kuitenkin jäällä tuon tasoitusmaalin aikana. Ketjussa Miller pelasi vahvaa fyysistä peliä kahdeksalla taklauksellaan ja loi hyvin paikkoja. Pettersson oli puolestaan Canucksin ahkerin laukoja kuudella laukauksella, mutta etenkin ylivoimalla ketjun peli ei nyt toiminut. Hyvin tuo ketju muuten toimitti monta kertaa kuitenkin kiekkoa Bluesin päätyyn ja tässä yksi esimerkki miten koko viisikko sai peliä eteenpäin (Petterssonilta tilanteessa huono ratkaisu lopulta):
Gaudette ja Eriksson tuolla ovat tällä hetkellä ne, joiden paikka on kyseenalainen. Gaudette on tuonut syvyystehoja ja pelannut aikaisemmin ihan hyvin, mutta Bluesia vastaan hän oli näkymätön. Erikssonin illan kuuruna oli lähinnä yhden pitkän kiekon pelastaminen, mistä katsomo palkitsi hänet melkein seisaalleen nousten. Erikssoninkin kunniaksi on sanottava se, että hän on taistellut nyt saadessaan peliaikaa, mutta kyllähän sitä pelin sankariteot jäävät aika vähiin. Ehkä Bärtschia voitaisiin kokeilla jo Horvatin laidassa Gaudetten tilalla. Motte, Roussel tai Ferland sitten Erikssonin tontille kun palaavat.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Blues-pelistä vielä sen verran, että St. Louisin päävalmentaja Berube nosti Canucksista erikseen esiin Quinn Hughesin yksilöistä pelin jälkeisissä kommenteissaan;

They’ve got a good mindset. They’re skating and attacking with five guys and have everybody going. They’re doing a good job and are a tough team to play against. They put you on your heels a bit with their speed and attack, and their defence is very involved. (Quinn) Hughes is a dynamic player and creates a lot of stuff. That’s a good hockey club.
Hienoa varmasti saada tulokkaana vastustajan valmentajalta tuollaisia sanoja.

***

Maksullisen Athleticin artikkeli Tyler Myersista:


Myers - Edler -pakkipari on aloittanut erittäin hyvin tämän kauden. Kaksi isoa ja hyvin liikkuvaa puolustajaa, jotka ovat onnistuneet ottamaan vastustajan tilan pois. Myersille varmaan pakkiparin vaihtuminen Dimitri Kulikovista tai Joe Morrowista Edleriin on ollut tervetullut asia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Chicago pelasi mielestäni pirteästi ja ansaitsi kyllä voiton tuosta viime yön ottelusta. Vancouverilla oli yritystä ja joukkue vei tilastot, mutta esitys oli kokonaisuutena mielestäni heikko ja tuloksena tuli ansaittu tappio. Canucksin pelissä nähtiin Iso määrä harhasyöttöjä ja tuli liikaa tyhmiä jäähyjä. Jopa Pettersson sai nyt tuon jäähysarakkeensa auki.

Vaikea ilta usein tiedossa kun joudutaan pelaamaan pääosa pelistä viidellä pakilla. Nyt noita pelejä on tullut liikaa viime aikoina. Nyt Tanev loukkaantui seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen ja tuo oli jo kolmas peli viimeisten neljän pelin aikana kun Canucks pelasi pääosan pelistä viidellä pakilla. Pitää vaan toivoa ettei tuo ole pitkäkestoinen loukkaantuminen. Varmaan Stecherin ja ykköspakkiparin rooli tulee nyt nousemaan ainakin niin kauan kun Tanev palaa peleihin.

- Markström pelasi maalilla vähän epävarman oloisen pelin. Hänestä näkee usein jo pelin alussa milloin hän on mukana. Silloin kun hän vaikuttaa rauhalliselta eikä säntäile maalillaan minne sattuu, usein peli on varmaa. Nyt ei ollut tuollainen ilta. Tappiosta häntä ei voi kuitenkaan syyttää.

- Puolustuksessa erottuivat nyt mielestäni parhaiten Myers, Benn ja Stecher. Tanevinkin alku oli hyvä, mutta ei kestänyt kauan ennen kuin hän jätti pelin. Hughes ei nyt juuri erottunut. En tiedä sitten kuinka paljon hänen pelissä vaikutti tutun pakkiparin puuttuminen viereltä. Kokemattomilla pelaajilla nuo näkyvät usein enemmän kuin kokeneilla.

- Hyökkäyksestä ei monelle voi antaa hyviä papereita. Sutter, Leivo ja Virtanen pelasivat taas hyvät pelit minun mielestä, mutta jäivät Blues-pelin tasosta. Erikssonin paikka saisi olla katsomossa. Häneltä joukkue ei saa mitään tällä hetkellä. Varmaan Bärtschi istuu katsomossa pelkästään siitä syystä, että Green ei usko häneen nelosen pelaajana. Mutta onhan Eriksonilla todella iso ero esimerkiksi Motteen tuossa roolissa ja en usko Bärtschin huonompi olevan.

Tappio oli toinen varsinaisen peliajan tappio viimeisiin 13 peliin ja ihan ymmärrettävää, että joka ilta ei voida olla parhaassa iskussa. Tapaa tuosta Blackhawks-pelin tasosta ei vaan saa ottaa. Vaikea paikka vaan tiedossa, kun pelataan jo ensi yönä kolme päivää kotonaan huilannutta Jetsia vastaan ja ilmeisesti ilman Tanevia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja sitten tappio Jetsille seuraavana. Olihan tuossakin kaikki saumat kääntää peli. Horvatilla oli hyvä paikka laittaa peli tasoihin, mutta ei onnistunut ja heti perään Myers auttoi vanhaa tiimiään. Todella heikko pelaaminen Myersilta.

Itse en vaan ymmärrä tätä Gaudetten käsittelyä. Kaveri on ollut pisteillä kolmossa viimeistä neljästä matsista ja hänet laitetaan vilttiin. Joo, ei ole täydellistä puolustuspelaamista, mutta hän tuo sentään jotain ylöspäin. Gaudetten tehot nyt seitsemässä matsissa 1+3 ja +3. Vastaavasti Loui Eriksson on pelannut kahdeksan ottelua, 0+0 ja -3. Kai tuo Loui on tilastoista huolimatta sitten vaan niin paljon paremmin hoitanut hommansa. Vastustajaan Loui ei toki vielä tällä kaudella ole törmännyt.

Nyt kun Vancouver on taas oppinut häviämään niin myös Uticalla kausi on kääntynyt. Hyvän alun jälkeen (8-0) taitaa olla nyt jo neljä tappiota putkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ja sitten tappio Jetsille seuraavana. Olihan tuossakin kaikki saumat kääntää peli. Horvatilla oli hyvä paikka laittaa peli tasoihin, mutta ei onnistunut ja heti perään Myers auttoi vanhaa tiimiään. Todella heikko pelaaminen Myersilta.
Tuo oli todella heikkoa pelaamista ja vesitti lopullisesti pelin, mutta muuten Myers oli joukkueen paras puolustaja. Tuli Willie Mitchell mieleen tuosta mailapuolustamisesta. Hän joutui paikkaamaan nyt viime aikoina yössä olleen Edlerin virheitä useammankin kerran pelissä. Edler on pelannut nyt tässä kuussa keskimäärin 28 minuuttia ja kokonaisjääajassa hänellä on tässä kuussa aika ylivoimainen johto koko NHL:ssä.
Edlerilta ei olla nyt nähty hänelle tyypillistä peliä, mutta väittäisin että tuo johtuu vain väsymyksestä. Nuo minuutit johtuvat vasemman puolen pakkien Hughesin ja Sautnerin pelien jättämisistä kesken heti alussa ja toisaalta siitä, että joukkueena Canucks on tällä hetkellä väsynyt. Joukkue on pelannut 12 iltaan seitsemän peliä ja nuo kaikki eri kaupungeissa. Jetsia vastaan pelattiin peräkkäisenä iltana Chicago-pelin jälkeen, kun Jets oli puolestaan levännyt kotonaan kolme päivää.

Ihan luonnollista, että tuo energia näkyy. Noilla kärkipakeilla tuo näkyy kuorman vuoksi vielä enemmän kuin hyökkääjillä, mutta ei siellä Pettersson, Horvat ja Boeser'kaan parhaalla tasollaan ole tällä hetkellä. Horvat pelasi nyt 15 minuuttia ja jäi aloituksissa hänelle surkeaan 35% prosenttiin. Hyökkääjillä ei nuo virheet ja väsynyt peli vain näy yhtä konkreettisesti kuin puolustajilla. Jos jotain positiivista tästä hakee, niin tämä 18. lokakuuta alkanut "vieraspelijakso" (jonka aikana joukkue kävi käymässä toki kotona, mutta pelasi muuten ruuhkassa vieraspelejä) oli koko kauden toinen härkäputki otteluohjelmassa. Toinen koittaa tammikuun alussa.

Muuten Jetsia vastaan nähtiin mielestäni parempi peli kuin Chicagoa vastaan. Canucks vei pelissä vaaralliset maalipaikat 17-7 lukemin, karsi tyhmiä jäähyjä ja syötöt tulivat paremmin perille. Horvatilla oli tosiaan tuo paikkansa 2-1 tilanteessa tasoittaa ja nyt kun ei maistunut, kävi kuten usein noissa tilanteissa käy. Vastustaja iski heti perään tuolla Myersin virheellä. Viimeinen maali tulikin tyhjiin ja vähän samalla tyylillä kuin St. Louisia vastaan - nyt ei tosin ollut sitä turhautunutta maalivahtiakaan kun vastustaja pääsi kaatumisen seurauksena iskemään kolmella pelaajalla kiekon sisään.

Pientä pelkoa pelissä oli taas pakkien suhteen, kun sekä Tanev että Myers saivat kiekot nilkan seudulle laukauksia blokatessa. Tanev jätti pelin kesken, mutta palasi takaisin ja oli heti uudelleen blokkaamassa kutia. Ei hän voi itselleen mitään. Saa nyt sitten nähdä pystyykö hän syömään kiekkoja kuinka pitkään yhtäjaksoisesti. Viime kaudella ensimmäinen loukkaantuminen koitti lokakuun lopussa.

Bärtschi pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja pelasi hyvin Gaudetten paikalla, vaikka ei pisteille päässyt. Hän näytti parasta osaamistaan pelinrakentelua pariin kertaan ja hänen aikana tasakentin laukaukset tulivat kotiin 19-9 lukemilla. Virtanen jatkoi hyviä otteitaan, vaikka ei nyt pisteille päässyt. Hänelle tuli neljä laukausta ja hänen aikana joukkue sai kahdeksan vaarallista maalipaikkaa - Jakelle itse noista pari. Hänellä on viisi maalia viimeisiin yhdeksään peliin.

Eriksson pistettiin ihan ansaitusti penkille kesken pelin, eikä pelannut kolmannessa erässä lainkaan. Hän jäi seisomaan Roslovicin 1-1 maalissa paikalleen ja pelasi tuon jälkeen vain yhden vaihdon. Laukaukset hävittiin hänen aikana 2-9 ja Loui hävisi järjestäen kaikki kaksinkamppailunsa. Gaudetten kuvittelisi ainakin hänen tilalle pääsevän pelaamaan. Ilmeisesti Green ei vaan halua pistää puolustuspelinsä kanssa vähän tuskailevaa pelaajaa puolustavaan nelosketjuun, mutta ei tuolla vaihdolla mitään hävittäisi. Mottea, Ferlandia ja Rousselia kaivattaisiin nyt takaisin.

Huomenna mennään taas kun lennetään vuorostaan kotiin pelaamaan Devilsia vastaan. Tällä kaudella Devilsia vastaan pelataan pelkästään noita iltapäiväpelejä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tuo oli todella heikkoa pelaamista ja vesitti lopullisesti pelin, mutta muuten Myers oli joukkueen paras puolustaja. Tuli Willie Mitchell mieleen tuosta mailapuolustamisesta. Hän joutui paikkaamaan nyt viime aikoina yössä olleen Edlerin virheitä useammankin kerran pelissä. Edler on pelannut nyt tässä kuussa keskimäärin 28 minuuttia ja kokonaisjääajassa hänellä on tässä kuussa aika ylivoimainen johto koko NHL:ssä.
Kyllähän Myers on kaikin puolin ylittänyt hienosti odotukset, vaikka toki odotukset olivat varsin matalalla. Mutta tuo tilanne laittoi aamulla ärsyttämään todella pahasti, kun siinä tuo matsi lopulta menetettiin. Edler on tosiaan jo pisempään pelannut heikosti ja noissa on korostunut se, että hän on joutunut ottamaan tolkuttoman määrän jäähyjä. Edler johtaakin nyt koko NHL:ää kahden minuutin jäähyissä (13 kpl). Tuota peliaikaa on pakko saada alemmaksi ja nostaa kolmosparin peliaikaa. Pakko edelleen ihmetellä tuota Biegan kohtelua, kun hän olisi ollut lähes täydellinen korvaaja kolmospariin jos ja kun loukkaantumisia sattuu.

Pitää toivoa, että Tanev nyt pysyisi ehjänä. Hän on ollut todella hyvä, mutta kun laittaa (lasista) kroppaansa peliin niin kyllähän tuo loukkaantuminen jossain vaiheessa tulee. Tai tullut jo viime peleissä pari kertaa, mutta on nyt kuitenkin jotenkin pystynyt edelleen pelaamaan. Pelissä Taneville tuli kiekonmenetyksiä useampia ja oikeastaan koko paristo menetteli kiekkoja erityisen paljon (12 kpl).

Nyt kun on hävitty 4/5 edellisestä pelistä niin Devils peli olisi kyllä pakko voittaa. Sen jälkeen tulee varsin vaikeat NSH, DAL ja COL pelit.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Kyllähän Myers on kaikin puolin ylittänyt hienosti odotukset, vaikka toki odotukset olivat varsin matalalla. Mutta tuo tilanne laittoi aamulla ärsyttämään todella pahasti, kun siinä tuo matsi lopulta menetettiin.
Minuakin tuo tilanne pisti ärsyttämään ja kyllähän syyttävä sormi helposti tuon kiekonmenetyksen jälkeen häneen osoittaa, mutta pitää myös tarkastella tuota peliä kokonaisuutena. Vaikka nuo Edlerin menetykset eivät - ehkä kiitos juuri Myersin - maksaneetkaan, noissa olisi hyvin voinut tulla jo ratkaisu. Nyt jää mieleen vaan tuo yksi viimeinen tilanne, mikä ratkaisi pelin.

Kokonaisuutena Myersilta nähtiin ainakin peliaikaan nähden vähiten virheitä omassa päässä ja tuo tilanne oli ainoa tilanne koko illassa mikä laskettiin vaaralliseksi maalipaikaksi vastustajalle hänen pelatessa tasakentin. No, nyt tuo yksi paikka näkyi sitten tuolla tavalla.

Mitä noihin odotuksiin tulee, niin minulla oli aika maltilliset odotukset ja nuo hän on kyllä ylittänyt selvästi. Pelaaminen Edlerin kanssa (vaikka Edlerilla juuri nyt vaikeaa onkin) on ollut eri asia kuin pelaaminen Kulikovin tai Morrowin kanssa. Hän on pelannut hyvän tason top4-pakin tasolla.

Kehittyneissä tilastoissa (CF%) hän on top10 joukossa koko NHL:n puolustajissa niiden osalta jotka ovat pelanneet yli 10 peliä. Pisteitä saisi olla enemmänkin, mutta aika paljon tuo kärkipari on pelannut vastustajien kärkiä vastaan. Paljon sieltä on saatu syötönkatkoja, hyökkäysten nostamista ja ihan hyvin fyysisyyttäkin. Ainakin nyt alkuun iso ero esimerkiksi Huttoniin nähden.

Mr.Smith sanoi:
Edler on tosiaan jo pisempään pelannut heikosti ja noissa on korostunut se, että hän on joutunut ottamaan tolkuttoman määrän jäähyjä. Edler johtaakin nyt koko NHL:ää kahden minuutin jäähyissä (13 kpl). Tuota peliaikaa on pakko saada alemmaksi ja nostaa kolmosparin peliaikaa.
Kolmosparin peliaikaa pitäisi kyllä saada nousemaan. Stecher ja Benn ovat pelanneet hyvin ja mielestäni parantaneet yhteispeliään. Stecher on pelannut usein ennenkin sitä paremmin mitä enemmän on tullut vastuuta. Benn on ollut ainakin tähän mennessä selvästi parempi syvyyspakki kuin esimerkiksi Gudbranson.

Omasta mielestä Edlerin pelaaminen ei ole ollut pitkään huonoa, mutta epätasaista ja pelikuorma näkyy ajoittain. Nyt kahdessa viime pelissä hän on ollut kyllä huono ja on niitä heikompia pelejä mahtunut mukaan aikaisemminkin, mutta kauden kokonaispanos on silti toistaiseksi oikein hyvä. Nuo jäähyt eivät kerro ihan koko kuvaa hänen pelistään. Tai siinä mielessä kertovat, että niitä on tullut kaksinkamppailuissa liikaa, mutta nuo eivät ole tulleet pääosin siksi, että hän olisi ollut ongelmissa esimerkiksi liikkeen kanssa tai lukenut tilanteita väärin vaan siksi, että hän on pelannut ajoittain liian aggressiivisesti ja mukana on myös huonoa tuuria parissa tilanteessa.

St. Louisia vastaan Myers-Edler oli todella hyvä juuri torstaina. Kaksikko pelasi Ryan O'Reillyn ketjua vastaan ja laukaukset tulivat tasakentin Edlerin ollessa jäällä kotiin 25-14 sekä maalipaikat 14-4 lukemilla. Edler otti pelissä kolme kakkosta, mutta pelasi muuten vahvan pelin. Illan kokonaispanos jäi selvästi plussalle jäähyistä huolimatta ja ilman tuota peliä Edler ei johtaisi tuota kyseenalaista tilastoa. Myers ampui samassa pelissä kuusi kutia kohti Binningtonin maalia, otti pari riistoa ja oli joukkueen toiseksi ahkerin taklaaja.

Toivottavasti Edler pystyisi karsimaan noita jäähyjä, mutta tuo pelin saaminen takaisin siihen Blues-pelin tasolle ja pysyminen siinä olisi tärkein asia.

Mr. Smith sanoi:
Pakko edelleen ihmetellä tuota Biegan kohtelua, kun hän olisi ollut lähes täydellinen korvaaja kolmospariin jos ja kun loukkaantumisia sattuu.
Minäkin olisin mielelläni pitänyt Biegan ja pidin hänestä syvyyspakkina, mutta ehkä tuossa tullaan siihen pieneen omien liian suureen arvostukseen. Biega ei kelvannut waivereista kenellekään ja pääsyy hänen kauppaamiseensa oli Benningin mukaan se, että hänelle haluttiin antaa mahdollisuus pelata NHL:ssä. Pelaajalähtöisesti tuossa mentiin siis. Se, kuinka järkevää tuollainen on, onkin sitten toinen kysymys. Torontolla oli Josh Leivon kanssa kuuleman mukaan samanlainen tilanne viime kaudella.

Syvyys olisi ollut hieno asia joukkueelle ja ainakin farmille, mutta ei tuokaan olisi noita kolmea viidellä pakilla pelattua peliä (Anaheim, San Jose ja Chicago) pelastanut. Oscar Fantenbergia Canucks piti kuitenkin Biegan edellä harjoituspelikauden jälkeen eikä hänelle ole tullut vielä yhtään peliä ylhäällä. Vakipakkien loukkaantumiset ovat olleet onneksi toistaiseksi lyhyitä ja Fantenbergilla oli jotain pikkuvammaa Hughesin ollessa sivussa. Farmissa hän pelasi raporttien mukaan pari peliä hyvin kuntoutusjaksolla ollessaan.

Mr. Smith sanoi:
Nyt kun on hävitty 4/5 edellisestä pelistä niin Devils peli olisi kyllä pakko voittaa. Sen jälkeen tulee varsin vaikeat NSH, DAL ja COL pelit.
Onneksi noista viidestä pelistä (joista neljä oli vieraissa ja kaksi kertaa Canucks pelasi toisena peräkkäisenä iltana vieraissa) on saatu kuitenkin edes neljä pistettä. Ei ihan sitä mitä toivottiin, mutta vaikeaan jaksoon kuitenkin jollain lailla siedettävä tulos. Vielä kun muistaa tuon, että kolmessa pelissä ollaan jouduttu pelaamaan lähes koko peli viidellä pakilla ja ne ovat usein normaalia vaikeampia. Devils-peli pitäisi tosiaan kyllä voittaa. Saa nähdä sitten millaista kiekkoa siellä on tarjolla iltapäiväpelissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tämän vuoden toisen kierroksen varaukselle Nils Höglanderille tänään 2+1 tehot Ruotsin voittaessa Venäjän nuoret peräti 6-1 numeroin. Lisäksi Nils sai pelin parhaan pelaajan palkinnon. Nuorten tasolla tuntuu tulevan ainakin hyvin tulosta.

***

Pakkiprospecti Jack Rathbonelle 0+3 tehot ja +3 yliopistossa viime yönä kun hänen joukkueensa Harvard voitti Princetonin 3-0 lukemilla. Kuusi kuukautta Hughesia vanhemmalla Rathbonella on tältä kaudelta yliopistosta kahden pelin jälkeen viisi (2+3) pistettä.

***

WHL:ssa Carson Focht on ollut alkukaudella Canucksin kuumin prospecti. Viime yönä tuli ykköstähti ja 1+1 tehot Calgaryn hävitessä Tri-Citylle 3-4 rankkujen jälkeen. Fochtilla on 15 pelin jälkeen kasassa 11 maalia. Vähän erikoista, että yksikään maaleista ei ole tullut ylivoimalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy