Mainos

Vancouver Canucks 2018–2019

  • 98 784
  • 364

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viime yönä Vancouver hävisi Calgarylle 1-4 lukemin. En nähnyt peliä, mutta kokoonpanot olivat ainakin vahvasti farmivoittoiset. Petrus Palmu kuvasi peliä "oudoksi kiekkopeliksi" eikä ole ollut näkemyksensä kanssa yksin.

Kokonaisuutena puolustus ei selvinnyt kovin hyvin numeroin, mikä ei tule yllätyksenä.

Hyökkäyksessä Boucher oli ollut ehkä näkyvin ja sai kasaan 12 laukausyritystä ja noiden joukossa pari rimaa. Harmi kun hän on niin yksipuolinen. Gaudette oli ollut myös näkyvä ja lisäksi Green kehui maalin tehneen Leipsicin kiekollista peliä.

Leipsic teki tosiaan hienon maalin ja laukoi viidesti maalia kohden. Voisiko sittenkin olla Leipsic vahvoilla tuohon ykkösen laitaan. No, mene ja tiedä.

Vancouverilla oli pelissä 2-3 hyökkääjää (Sutter, Leipsic, Gaudette, Gaunce) avauskokoonpanosta ja puolet pakeista ovat varmaan avauksessa (Edler, Gudbranson, Pouliot, Juolevi). Ja kun Calgaryllä ei ollut käytännössä yhtään NHL-pelaajaa niin olisihan tuo tulos pitänyt olla parempi. Heikolta näyttää jos tuolla puolustuksella hävitään AHL-jengille.

Viime kaudella tuli jo mieleen, että tuo puolustus tarvitsisi täyden remontin ja vähän huonolta näyttää edelleen.

Tänään sitten Kings vastassa ja melkeinpä parhaalla mahdollisella porukalla pelataan. Ainoastaan Brisebois, Motte, Archibald ja Dahlen ovat sellaisia joita ei varmaan avausrosterissa nähdä. Tänään olisikin mielenkiintoista nähdä Dahlen EP:n ketjussa.

Ylivoimissa kuulemma (Ben Kuzma) Boeser-EP-Horvat-Bärtschi-Dahlen-Goldobin-Virtanen-MDZ-Hutton. Tiedä sitten miten ylivoimat noista muodostetaan. Pakkeja ei ainakaan liikaa käytetä ylivoimissa.

Ja vielä mahdolliset ketjut:
Dahlen-Horvat-Boeser
Bärtschi-EP-Goldobin
Archibald-Beagle-Virtanen
Schaller-Granlund-Motte

MDZ-Biega
Brisebois-Gudbranson
Hutton-Tanev
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks voitti viime yönä tuon kolmannen harjoituspelinsä kun Kings kaatui rankuilla 4-3 lukemin. Kings johti kahden erän jälkeen peliä 1-3, mutta Canucks tuli kolmannessa erässä tasoihin ja Goldobinin maali jäi rankuissa pelin voittomaaliksi. Markström pelasi nyt maalissa.

Biega-Del Zotto -pakkipari oli jäällä Kingsin kaikissa kolmessa maalissa toisessa erässä. Jo viime kaudella heidän puolustuspelinsä yhdessä ei toiminut enkä tiedä miksi tuota pitää taas yrittää herättää eloon.

Hutton oli liekeissä Kingsia vastaan. Hän pelasi yli 30 minuuttia, sai jääaikaa kaikissa erikoistilanteissa eikä näyttänyt edes väsyneeltä jatkoajalla. Hutton-Tanev -pari pelasi paljon Kingsin ykköstä vastaan ja Huttonin ollessa jäällä Canucks vei laukaukset tasakentin 11-1. Hutton jäi pisteittä kuitenkin.

Ehkä on vielä liian aikaista sanoa, mutta Hutton-Tanev ja Edler-Stecher -pakkiparit voivat olla ensi kaudella ihan kelvolliset kaksi ensimmäistä paria mikäli pysyvät terveinä. Eihän tuo ole lähellekään liigan kärkeä, mutta ehkä Canucks ei romahda jos nuo parit pysyvät kunnossa. Tuo on tietenkin paljon vaadittu.

Kolmanteen pariin voisi sitten laittaa Gudbranson-Del Zotto, ellei Juoleville uskalleta antaa alkuun roolia. Pouliot näytti ainakin viime pelissä niin heikolta, että häneen en panoksia nyt pistäisi ja hän lienee syvyyspakki Biegan kanssa.

Mr. Smith kirjoitti:
Viime kaudella tuli jo mieleen, että tuo puolustus tarvitsisi täyden remontin ja vähän huonolta näyttää edelleen.
Niin kyllä tuo minunkin mielestä tuntui oudolta, että puolustukseen ei sittenkään tehty mitään. Tuo osasto kun oli lähellä huumoriosastoa viime kaudella. Toki sinne varattiin Hughes ja hän on Juolevin kanssa vahvasti tulossa sinne mukaan kahden seuraavan kauden sisällä. Mutta juuri nyt alkukaudesta tuntuu hölmöltä lähteä kauteen tuolla samalla puolustuksella.

En tiedä sitten yritettiinkö alakertaa muokata. Siellä esimerkiksi Tanevilla ja Gudbransonilla on viime kausien vammojen jälkeen varmaan nyt aika heikko kauppa-arvo. Edlerilla on puolestaan siirrot kieltävä pykälä. Vapaiden agenttien markkinoilta tämän hetken Canucksiin voi olla hankala saada pakkia järkevään hintaan. Ja minä olisin saattanut tuossa tehdä virheen mikäli olisin saanut päättää, kun olisin painanut Huttonin kohdalla siirtonappulaa ja tällä hetkellä hän vaikuttaa ottaneen itseään niskasta kiinni.

En tiedä, mutta saattoi joukkue tehdä ihan hyvänkin ratkaisun pysyessään tuossa puolustuksessa kärsivällisesti. Jos sieltä nyt Hutton nousee Stecherin kanssa samalle hyvälle tasolle ja nuoret Hughes ja Juolevi pystyvät nousemaan top4-pakkien rooleihin, niin tuo alakerta saattaa näyttää vielä kahden-kolmen vuoden päästä ihan hyvältä. Varmaan yksi kova lisäapu sinne tarvitaan noidenkin lisäksi kuitenkin joko vapaiden agenttien markkinoilta tai sitten drafteista. Toki tuossa on vielä paljon kysymysmerkkejä ja muuttujia edessä, mutta nuoria puolustajia on nyt viimein kehittymässä.

---

Muuten tuosta Kings-pelistä voisi sanoa sen, että Pettersson on tehnyt joka pelissä jotain sellaista, mitä en ole tuon ikäisen pelaajan nähnyt Canucksin paidassa tehneen. Usein tuo on joku pieni välähdys, kuten Kingsia vastaan avausmaalia pohjustanut syöttö jalkojen välistä Bärtschille, eikä mikään koko kentän kiekon kuskaaminen, mutta kuitenkin. Hänen pelipäänsä lukee tilanteita nopeammin kuin tuossa iässä olen tottunut näkemään Vancouverin prospecteilla.

Tosin vasta ollaan harjoituspeleissä ja maalisarake näyttää tyhjää. Kahden pelaamansa pelin jälkeen Petterssonilla on 0+3. Canucks on tehnyt harjoituspeleissä yhteensä kolmessa pelissä seitsemän maalia. Vähän paremmalla tuurilla Petterssonilla olisi enemmänkin tehoja, sillä hän petasi esimerkiksi Goldobinille täysin tyhjän maalin Oilersia vastaan, mutta Goldobin sai jostain kumman syystä siitä kiekon vielä räpylään.

Horvat sanoi Petterssonista mielestäni hyvin; “Most young players want to go out there and not make a mistake. But (EP) is fearless. He does have confidence but he’s also very humble about. He knows when and when not to make a play and that’s what makes him a special player.”

Pelin positiivisista puolista voisi sanoa nyt senkin, että ylivoima toimi kahden maalin verran ja näyttää ainakin tällä hetkellä hyvältä ilman Sedineitäkin. Kings oli aika varpaillaan noiden laukojien (Boeser vasemmalla ja Pettersson oikealla) kanssa. Hutton oli viivalla (Edler ei pelannut) ja Horvat ja Bärtschi neliön sisällä. Petterssonin ja Boeserin uhka ylivoimalla avasi tilaa Bärtschille ja Horvatille keskelle. Nuo kaksi osaavat ylivoiman ja olivat viime kaudella itse asiassa tehokkaampia ylivoimilla (per 60 minuuttia) kuin Boeser.

En tiedä sitten onko Hutton oikea pelaaja tuonne jatkossa. Vaikka hän pelasi KIngsia vastaan erittäin hyvän pelin, hänen syöttötaitonsa ei ole puolustajien parasta. Hän pystyy kyllä nostamaan kiekon hyvin vahvalla luistelulla, liikkuu viivalla aktiivisesti ja on ihan hyvä pitämään viivan, mutta kun pitäisi jakaa kiekkoa, Hutton ei usein näe tilanteita niin hyvin kuin toivoisi ylivoimapakin tekevän. Hänen laukauksensa ei ole myöskään pelote. Edler tuolla ylivoimassa varmaan saa nyt kuitenkin sen ykkösroolin taas ja jälleen saadaan kiroilla kun ei syöttö tule Boeserille..

Muista pelaajista Dahlenin peli ei vakuuttanut ihan riittävästi vieläkään. Hänen lähtönopeus on kehittynyt ja sen kanssa tehdään töitä, mutta se vaatii vielä kehittymistä jotta voisi paremmin irrota vastustajilta. Farmi on varmaan nyt oikea paikka ainakin alkuun. Motte pelaa sen sijaan itseään vakavasti otettavaksi haastajaksi pelipaikkaan ehkä vähän yllättäenkin. Hänen pelinsä on ollut erittäin energistä ja hyvää rooliin.

Canucks leikkasi ryhmää taas kahdeksalla pelaajalla. Farmiin matkaavat tässä vaiheessa Lind, Gadjovich, Jasek, MacEwen, Kero, Brisebois, Bachman ja Kulbakov. Eli mm. suomalaispelaajat Palmu ja Juolevi saavat antaa vielä näyttöjä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jälleen tappio viime yönä Calgarylle ja tällä kertaa vieraissa. Ja jälleen Pettersson oli joukkueen paras pelaaja. Nyt tuli tuo avausmaali harjoituspeleissä ja niinhän siinä usein käy, että kun paikoista ei mene, niin sitten se maali tulee tuollaisella pompulla vastustajasta. Petterssonilla on nyt viisi pistettä harjoituspeleistä kun joukkue on tehnyt yhteensä yhdeksän maalia.

Boeser oli toinen onnistuja, vaikka maaleja ei tullutkaan. Kuitenkin yhteensä 12 laukausyritystä pelissä on kova määrä. Boeser hakee mielestäni kuitenkin nyt vähän liikettä ja toivottavasti löytää tuon mahdollisimman pian. Motte jatkoi myös vahvoja otteitaan roolissaan. Hän ansaitsisi noilla näytöillä pelipaikan, mutta tuo waiver-tilanne saattaa pistää hänet farmiin.

Pettymyksen puolelle menee puolestaan jälleen tuo puolustus (koko joukkueen puolustuspeli pakkien ohella) ja myös Demko. Demko ei ole onnistunut harjoituspeleissä kuten toivoisi. Tosin eipä Nilssonkaan tuo ryhmittymän takana päässyt loistamaan (päinvastoin) ja harjoituspeleillä ei etenkään maalivahteja mittailla. Nyt oltaisiin ehkä kuitenkin kaivattu Demkolta kovempia näyttöjä. Toisaalta ehkä se pelipaikka olisi ollut farmissa joka tapauksessa kauden alussa.

Greeninkin kohdalla mietin miksi Gagnerin kaltainen vapaamatkustaja pelaa yli 19 minuuttia ja Pouliot häärää puolustuksessa yli 24 minuuttia. Harjoituspelejä kyllä, mutta voisi antaa enemmän peliaikaa vaikka Sautnerille ja Palmulle ja testata heitä isomman vastuun kanssa kuin 10 minuutin peliajoilla. Eivät he huonommin voi pelata näitä kuin Gagner tai Pouliot.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverilla on nyt takana kuusi harjoituspeliä. Noista on tullut viisi tappiota ja yksi rankkuvoitto. Maaliero on 10-26. Harjoituspelejä.. mutta tästä on tulossa todella pitkä kausi. Ennallaan pysynyt puolustus ja hyökkäys josta on lähtenyt 146 pistettä Sedineiden ja Vanekin lähtiessä ei hommaa helpota.

Boeser vaikuttaa muuten olevan aika hitailla jaloilla liikkeessä. Tuo selkeä massanlisäys ei ollut välttämättä hyvä ratkaisu ainakaan alkuun. Toivottavasti hän saa jalat vielä liikkeelle kauden alussa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olli Juolevi, Adam Gaudette sekä Brendan Gaunce (waivers) tiputettu leiriltä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olli Juolevi, Adam Gaudette sekä Brendan Gaunce (waivers) tiputettu leiriltä.
Aika odotettuja siirtoja tässä vaiheessa. Benning kertoi jo ennen leiriä, että haluaisi Juolevin pelaavan ennemmin farmissa isoilla minuuteilla kuin NHL:ssä pienillä, joten hänen menemisensä alas kauden alussa oli odotettua. Ihan hyvin Juolevi pelasi harjoituspelit, mutta ei kuitenkaan niin hyvin että Canucks olisi ollut valmis pistämään Pouliotin tai Biegan nyt tässä vaiheessa siirtolistalle.

Gaudette pelasi puolestaan mielestäni hyvin viime kauden lopun pelit NHL:ssä ja väläytteli nyt harjoituspeleissä ollen parissa pelissä joukkueen näkyvin pelaaja, mutta hänen pelissään on asioita joiden kehitykseen uskon farmin ison peliajan olevan paras paikka tässä vaiheessa. Pettersson on näyttänyt ainakin harjoituspeleissä kykenevänsä sittenkin sentteripeliin NHL:ssä (tai ainakin harjoitupeleissä on ollut joukkueen paras sentteri, tosipeleistähän ei vielä tiedetä) ja hän ottaa ainakin kauden alussa paikan Horvatin takaa sentterihierarkiassa. Sutter ja Beagle ovat sitten niitä puolustavampia senttereitä.

Gaudettelle varmaan tulee kutsua vielä kauden aikana kunhan on vähän saanut peliään toimimaan alhaalla eikä Juolevinkaan näkeminen ylhäällä ollenkaan mahdottomuus olisi. Tässä vaiheessa kummatkin ovat kuitenkin pelipaikoillaan vähän hankalissa asemissa. Toivottavasti kumpikin pystyy ottamaan sitten Uticassa ison roolin ja toivottavasti tuo ensi kauden Utica tuo vielä jatkossa ylös hyvää ainesta. Lahjakkuutta siellä ainakin nyt on, kun Juolevin ja Gaudetten lisäksi joukkueessa pelaavat mm. jo aiemmin alas laitetut Dahlen, Palmu, Lind, Gadjovich, Boucher ja Jasek.

Gauncen meneminen farmiin on minulle harmittava asia, sillä pidän pelaajasta kädettömyydestä huolimatta ja olisin toivonut tuon pitkän päivätyön palkitsevan NHL-paikalla. Toisaalta siinä vaiheessa kesällä kun Canucks ilmoitti tehneensä sopimukset Beaglen, Rousselin ja Schallerin kanssa, Gauncen asema näyttäytyi heti juuri tälläisessä valossa. Motte vei vielä vahvan leirin ansiosta voiton nyt Gauncesta ja toivottavasti Gaunce löytää itselleen vielä paikan ylhäältä - jos ei Canucksista niin sitten muualta. Ikää on "jo" 24-vuotta, joten ei hän ole enää mikään varsinainen prospecti, mutta voi silti vielä kyetä luomaan ihan hyvän uran NHL:ssä.

Torstain treeneissä oltiin menty seuraavilla kokoonpanoilla:

Goldobin-Horvat-Boeser
Leipsic-Pettersson-Eriksson
Gagner-Sutter-Motte
Schaller-Beagle-Virtanen
(Granlund, Archibald)

Edler-Stecher
Hutton-Tanev
Pouliot-Gudbranson
Del Zotto-Biega

Bärtschi ja Roussel puuttuivat loukkaantumisten vuoksi. He hyppäävät tuonne vasemmalle sitten Goldobin/Leipsic/Gagner -kolmikon paikkoihin kun tulevat peleihin. Granlund'kin saattaa tuon Gagnerin paikan ottaa. Archibald lähtee tuosta varmaan alas ainakin ja ehkä Motte myös, sillä Granlund ja Gagner menisivät alas siirtolistan kautta (tosin etenkään Gagnerin kohdalla kukaan tuskin tarttuisi tuohon). Motte on yhden pelin päässä siitä tilanteesta, että häntä jouduttaisiin liikuttamaan siirtolistan kautta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Torstain treeneissä oltiin menty seuraavilla kokoonpanoilla:

Goldobin-Horvat-Boeser
Leipsic-Pettersson-Eriksson
Gagner-Sutter-Motte
Schaller-Beagle-Virtanen
(Granlund, Archibald)

Edler-Stecher
Hutton-Tanev
Pouliot-Gudbranson
Del Zotto-Biega

Bärtschi ja Roussel puuttuivat loukkaantumisten vuoksi. He hyppäävät tuonne vasemmalle sitten Goldobin/Leipsic/Gagner -kolmikon paikkoihin kun tulevat peleihin. Granlund'kin saattaa tuon Gagnerin paikan ottaa. Archibald lähtee tuosta varmaan alas ainakin ja ehkä Motte myös, sillä Granlund ja Gagner menisivät alas siirtolistan kautta (tosin etenkään Gagnerin kohdalla kukaan tuskin tarttuisi tuohon). Motte on yhden pelin päässä siitä tilanteesta, että häntä jouduttaisiin liikuttamaan siirtolistan kautta.

Voisi sanoa että eipä tullut oikeastaan yhtään yllätystä leirillä. No toki Pettersson siirtyi laidalta keskelle ja tätä kautta Gaudette joutui farmiin. Mutta muuten mennään samoilla "palkkakuitin" ratkaisuilla. Eihän tuo Gagner ansaitsisi mitään kolmosketjun paikkaa eikä edes sovi siihen ollenkaan. Nyt olisi ollut hyvä hetki tuoda vähän nuoruutta kehiin, mutta niin vain jäi Pettersson ainoaksi tulokkaaksi rosterissa. Ei hyvä.

Keskikaista on nyt periaatteessa hyvässä kunnossa, mutta eihän samaa voi sanoa laituriosastosta. Laidalla on 70 ottelun Boeser ja 10-15 maalin Bärtschi ja Eriksson. Goldobin ja Leipsic eivät ole vielä edes tuota 10 maalia rikkoneet. Kovin ovat siis ohuet laidat.

Pakisto oli viime kaudella lähellä NHL:n huonointa ellei huonoin. Mutta oli se niin hyvä ettei sille mitään tarvinnut tehdä. Varsin kuvaavaa on se, että yhdessä harjoituspelissä omiin tuli kolme maalia, kaikissa muissa ropisi sitten enemmän. Toki kun pakit eivät osaa puolustaa ja laiturit eivät tee maaleja niin pistesaldo on ainakin takuuvarmaaluokkaa läpi kauden.

Demko sai sitten ilmeisesti aivotärähdyksen heti AHL:n reeneissä. Aika mukavasti tullut taas kerran näitä loukkaantumisia jo tässä vaiheessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voisi sanoa että eipä tullut oikeastaan yhtään yllätystä leirillä. No toki Pettersson siirtyi laidalta keskelle ja tätä kautta Gaudette joutui farmiin. Mutta muuten mennään samoilla "palkkakuitin" ratkaisuilla. Eihän tuo Gagner ansaitsisi mitään kolmosketjun paikkaa eikä edes sovi siihen ollenkaan. Nyt olisi ollut hyvä hetki tuoda vähän nuoruutta kehiin, mutta niin vain jäi Pettersson ainoaksi tulokkaaksi rosterissa. Ei hyvä.
Kovasti olisin myös toivonut enemmän tulokkaita avaukseen. Toiveissa oli nähdä Demko, Juolevi, Gaudette ja Dahlen nelikosta yksi tai kaksi avauksessa, mutta ei. Toisaalta tuo on enemmän omaa tahtoa halua nähdä nuoria heti ylhäällä kuin nähdä kärsivällisemmin noiden nuorten kehitystä. Uskoisin noille kaikille olevan kehityksen kannalta jopa parempi vaihtoehto tuo farmissa aloittaminen. Heistä Demkoa lukuun ottamatta jokainen on pelaamassa vasta ensimmäistä kauttaan ammattilaiskiekkoa Pohjois-Amerikassa tällä kaudella.

Vancouver lähtee kauteen kuitenkin siinä mielessä ihan mielenkiintoisista asetelmista, että joukkueella on Pettersson. Otan itse ennemmin yhden Petterssonin jo ihan viihdearvonkin vuoksi pelaamaan kuin viisi "goldobinia" tulokkaina. Ykkösketjussa on mielenkiintoista nähdä miten Horvatin ja Boeserin kausi ja ura menee eteenpäin. Goldobin ja Leipsic saattavat olla läpimurron edessä. Tuossa olisi viisi top6-paikasta ja jokaiseen noista pelaajista kohdistuu mielenkiintoa ennen kautta. Syvyydestä Virtasen otteita on mielenkiintoista seurata. Tuskin he kaikki onnistuvat ja joukkue ei varmuudella menesty, mutta tuo menestys ei ole ensi kauden pääteemana muutenkaan.

Katsellaan miten kausi tuosta menee eteenpäin. Vaikka avauksessa ei nyt enempää noita tulokkaita nähdä, noiden pelaajien NHL-uran luominen on maraton eikä sprintti. Kauden aikana saatetaan hyvinkin nähdä noita nuoria ylhäällä pelaamassa ja ehkä loppukaudella Canucks saattaa saada yhden uuden yliopistopelaajan vielä mukaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Benning tunnusti reilusti virheensä ja laittoi Gagnerin waiveriin. Hienoa toimintaa, joka ei tosin varmaan kauheasti kerää pisteitä omistajilta.

GM Jim Benning just spoke to the media: -He was unable to workout a Gagner trade

En tiedä kuinka huonoja lappuja sieltä tarjottiin vastapalloon, mutta ei nyt sitten kauppoja Benning onnistunut hieromaan. No sinällään tuo Gagner tuolla farmissa ei tällä hetkellä haittaa kun tilaa on capissa vaikka kuinka. Olisihan tuonkin lapun voinut tehdä etupainotteiseksi niin voisi olla edes hivenen helpommin kaupattavissa.

Demko kärsii edelleen aivotärähdyksen oireista, joten eihän tuo hyvältä näytä hänen kannaltaan. Roussel vastaavasti on taas ollut jäällä, joten varmaankaan montaa peliä ei tule missaamaan.

Johto kokoontuu tänään ja miettii mitä tehdä joukkueen kapteenin suhteen. Kyllähän tuo Horvat voisi olla ihan sopiva kapteeni, ainakin kentällä ja kentän ulkopuolella näyttänyt ottavan johtajan roolia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En kyllä olisi uskonut näkeväni Gagneria siirtolistalla, vaikka otteet sen olisivat sallineetkin. Sen verran kuvittelin olevan vaikutusta tuolla sopimuksella ja lähikausien historialla pisteellisesti (toissa kaudella Columbuksessa suojatuilla minuuteilla se 50 pistettä). Hieno kuitenkin nähdä, että Benningin puheet ennen leiriä...;

"Yes, and I think that’s what training camp is gonna be for. We’ve got extra players and the players know that. It’s gonna be how they show at camp.”

...Eivät olleet pelkkää puheensorinaa, häneltä löytyi munaa myöntää virheensä ja pistää kolmen miljoonan aneeminen hyökkääjä alas. Kauppahan nyt olisi tietysti ollut se ykköstoive, mutta tuohon ei päästy ja ymmärrän hyvin miksi. Gagnerilla oli viime kauden jälkeen varmasti negatiivinen kauppa-arvo. Hänellä ei ollut fyysistä merkitystä, hänen tehonsa eivät olleet roolitukseen nähden edes kohtalaiset ja hänen puolustuspelinsä oli odotusten mukaisesti surkeaa - hän oli jäällä ottamassa enemmän maalintekotilanteita omaan päähän kuin yksikään toinen joukkueen hyökkääjistä.

Tyler Motte vei tuon paikan Gagnerilta ja ymmärrän hyvin miksi kun leiriä katseli. Motte oli paljon energisempi ja ennen kaikkea hän tuo joukkueeseen nopeutta, mikä sieltä isossa kuvassa puuttuu. Ennen leiriä en tätä mahdollisuutta osannut kyllä nähdä, että tämä kääntyisi näin päin. Saa nyt sitten nähdä mitä Canucks tekee Gagnerille. Onhan hänet vieläkin mahdollista nähdä kaupattavan. Tuo tosin saattaisi vaatia osa palkan pidättämistä itsellä ja ennen kaikkea joukkuetta, joka antaisi Gagnerille enemmin paikan kuin omalle "gaudettelle tai goldobinille". Jos hän Uticaan päätyy, niin saa nähdä sitten käykö "higginsit" vai nouseeko hän vielä.

Tällä hetkellä joukkue voisi näyttää tältä;

Goldobin - Horvat - Boeser
Bärtschi/Leipsic - Pettersson - Eriksson
Granlund - Sutter - Virtanen
Schaller - Beagle - Motte

Roussel aloittaa aivotärähdyksen jälkeen sivusta, mutta haastaa Granlundia, Mottea ja Schalleria jatkossa.

Edler - Stecher
Hutton - Tanev
Del Zottto - Gudbranson
Pouliot - Biega

Markström
Nilsson
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Edler - Stecher
Hutton - Tanev
Del Zottto - Gudbranson
Pouliot - Biega

Derrick Pouliot taitaa aloittaa Gudbransonin pakkiparina kauden ja Hutton jää seiskapakiksi?

Benning on pouliot: “He’s a good fit with gudbranson” - also hopeful juolevi is ready for nhl games in a couple of months. It means Ben Hutton’s season is set to start where his last one ended

Jason Botchford on Twitter
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Derrick Pouliot taitaa aloittaa Gudbransonin pakkiparina kauden ja Hutton jää seiskapakiksi?
Voihan se ollakin, sillä Botchford on usein näissä aika lähellä. En tuota nyt kyllä mitenkään hyvänä kaksikkona näe eikä tuo pari ollut viime kaudella yhdessä juuri ollenkaan (Pouliot pelasi enemmän Biegankin kanssa) kun taas Tanev-Hutton pari toimi tilastojen mukaan hyvin, vaikka Huttonilla vaikea kausi olikin. Hutton on harjoituspeleissä pelannut vielä jopa 30 minuuttia pelissä ja näyttää saaneen taas luottoa valmennukselta. Mutta mistä sen tietää vaikka tuo luotto olisi mennyt syystä tai toisesta yhtä nopeasti kuin tulikin?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Voihan se ollakin, sillä Botchford on usein näissä aika lähellä. En tuota nyt kyllä mitenkään hyvänä kaksikkona näe eikä tuo pari ollut viime kaudella yhdessä juuri ollenkaan (Pouliot pelasi enemmän Biegankin kanssa) kun taas Tanev-Hutton pari toimi tilastojen mukaan hyvin, vaikka Huttonilla vaikea kausi olikin. Hutton on harjoituspeleissä pelannut vielä jopa 30 minuuttia pelissä ja näyttää saaneen taas luottoa valmennukselta. Mutta mistä sen tietää vaikka tuo luotto olisi mennyt syystä tai toisesta yhtä nopeasti kuin tulikin?

En kyllä tajua tuota miksi Hutton aloittaisi katsomossa eikä Pouliot. Pouliot oli harjoitusotteluissa huono ja esim Puljujärvi piti häntä pujottelukeppinä. Ei tuossa ainakaan annetut näytöt sitten ratkaisseet jos Pouliot tuon paikan saa.

Gagner suuntasi sitten Torontoon (ikävä kyllä ainoastaan Marlies).

Toivottavasti nyt nähdään taisteleva Canucks, kun Green videossa visioi (Vancouverin nettisivut):
HOME OPENER | Tomorrow
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks nimesi kauden kapteenistonsa. Seurassa tulee olemaan neljä varakapteenia, kun Horvat, Sutter, Edler ja Tanev saivat A:n rintaan. Ehkä ihan hyväkin reitti Horvatille kohti kapteenin paikkaa, että saa ensin tuon varakapteenin kirjaimen. Sedineiden ajalla kun tuota harjoitusmahdollisuutta ei ollut, vaikka käytännössä hän ammensi varmasti johtajuutta Kaksosilta.

En kyllä tajua tuota miksi Hutton aloittaisi katsomossa eikä Pouliot. Pouliot oli harjoitusotteluissa huono ja esim Puljujärvi piti häntä pujottelukeppinä. Ei tuossa ainakaan annetut näytöt sitten ratkaisseet jos Pouliot tuon paikan saa.
Väkisin tulee mieleen tuosta Pouliotista se, että vanha historia vaikuttaa.. Hänhän oli Greenin valmentamassa Portlandissa aikanaan. Samassa seurassa oli myös Leipsic. Kun Desjardins veti perässään noita Medicinen pelaajia, niin Green näyttää kiskovan ylös Portlandin pelaajia. Seth Jonesin tulo ei haittaisi kuitenkaan ollenkaan, mutta nuo Pouliot ja Leipsic saavat vielä todistaa aika paljon kykyjään.

Siinä mielessä tuo on myös erikoinen veto, että Green pisti Tanev-Hutton pakkiparin yhteen harjoituspeleihin ja sitten kun varsinainen kausi alkaa, tuo pari ilmeisesti rikotaan. Ei mene oikein minun ajattelumallin kanssa yksiin, että miksi tuota paria piti ylipäänsä peluuttaa pelistä toiseen yhdessä kun se ei sitten kuitenkaan pelaa.

Mr. Smith kirjoitti:
Gagner suuntasi sitten Torontoon (ikävä kyllä ainoastaan Marlies).
Tuo oli Canucksilta ihan hyvä ja pelaajalähtöinen ratkaisu. Gagner pääsee tuolla Marlies-kuviollaan lähelle perhettään. Vancouverilla on edelleen kutsuoikeus häneen kahden kauden ajan jos Canucks kokee jostain syystä Gagnerin avut tervetulleiksi.

Mr. Smith kirjoitti:
Toivottavasti nyt nähdään taisteleva Canucks, kun Green videossa visioi (Vancouverin nettisivut):
HOME OPENER | Tomorrow
Veikkaan, että kauden aikana saadaan ainakin monta kertaa kuulla lause "taisteltiin, mutta ei ihan riittänyt lopussa". Toivottavasti palkintojakin tulisi kuitenkin aina välillä, että seuraavista reilusta puolesta vuodesta ennen Jack Hughesia ei tulisi pelkkää murhenäytelmää. Huomenna aamulla viideltä pelataan ehkä ainakin Vancouverin kannalta historiallinen peli, kun Elias Pettersson avaa uransa NHL:ssä. Vaikka hänen uransa on vielä täysin avoin ja ainakaan alkuun ei kannata ihan ihmeitä odotella fyysisesti täydeltä raakileelta, tuo ensimmäinen varsinainen peli nousee suuren mielenkiinnon kohteeksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kauden ensimmäisestä pelistä voitto Flamesista 5-2 lukemin. Avauspelin positiivisista asioista Pettersson löi hienot alkutahdit uralleen NHL:ssä tekemällä pelin avausmaalin ja antamalla päälle vielä yhden syötön. Maalilla Markström oli hyvä ja illan isossa kuvassa Canucksin alivoima toimi hienosti. Negatiivisiin asioihin menee sitten tuo hirveä jäähymäärä, mikä sotki vaihtorulettia pahasti ja jätti mm. ykkösketjun penkille. Kuitenkin aina hieno ottaa voitto ja etenkin oman divarin vastustajista.

- Petterssonin uran avauspelissä 1+1 tehot tulivat alle 10 minuutin peliajoilla. Sekä maali että syöttö olivat kummatkin hienoja näytteitä hänen vahvuuksistaan pelisilmästä ja laukauksesta. Pettersson oli pelin ykköstähti ja sytytti tärkeällä pelin avausmaalillaan koko joukkueen.

- Petterssonin lisäksi Horvatin ykkösketju jäi peliajoissa pahasti telineisiin. Horvat pelasi joukkueen ykkössentterinä reilu 13 minuuttia, kun kolmossentteri Brandon Sutter raatoi noin 23 minuuttia.

- Canucksin uudet alivoimaparit Sutter-Tyler Motte / Jay Beagle-Markus Granlund toimivat erittäin hyvin. Flames sai seitsemällä ylivoimallaan vain kuusi laukausta kohti Markströmiä (toki tuossa oli osuutta myös Flamesin kehnossa ylivoimassa). Puolustuksessa Tanev ja Edler raatoivat hyvin alivoimia. Muiden alivoimantappajien otteet alivoimassa eivät tulleet yllätyksenä, mutta viime kauden lopussa tulonsa jälkeen vähän turistin rooliin jäänyt Motte yllätti minut noin hyvällä pelillä. Hänellä on ehkä mahdollisuuksia tulevaisuuden kolmosketjuun ja Motte tuo luisteluvoimaa, mitä monelta puuttuu.

- Luisteluvoimasta puhuttaessa, Jake Virtanen näytti taas myös omaansa ja teki ihan hienon maalin menemällä Giordanosta ohi. Tuota Jaken maalia edelsi tyhmä jäähy, joten vähän tuossa pelissä mentiin viime kauden askeleilla: huonoa jaksoa seuraa usein hyvä jne.

- Puolustuksessa Chris Tanev oli jälleen joukkueen tärkein puolustaja, kuten useimpina iltoina terveenä ollessaan. Muista Gudbransonin avaus kauteen näytti jo pahalta kun hän innostui jäähyilemään enemmänkin pelin alussa, mutta pelasi lopulta kuitenkin ihan kelpo pelin. Minun ja Mr. Smithin kritisoima Pouliot pelasi aika näkymättömän pelin, mikä on hyvä asia. Illan paras hetki hänelle oli tuossa avausmaalissa hyvä hyökkäykseen nousu, mikä mahdollisti tuon 2-1 hyökkäyksen ja veti Stonen huomion Petterssonin lisäksi myös Pouliotiin. Nuo ovat asioita joita valmennus arvostaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kauden ensimmäisestä pelistä voitto Flamesista 5-2 lukemin. Avauspelin positiivisista asioista Pettersson löi hienot alkutahdit uralleen NHL:ssä tekemällä pelin avausmaalin ja antamalla päälle vielä yhden syötön. Maalilla Markström oli hyvä ja illan isossa kuvassa Canucksin alivoima toimi hienosti. Negatiivisiin asioihin menee sitten tuo hirveä jäähymäärä, mikä sotki vaihtorulettia pahasti ja jätti mm. ykkösketjun penkille. Kuitenkin aina hieno ottaa voitto ja etenkin oman divarin vastustajista.

Hyvä lopputulos tosiaan viime yöltä, mutta olihan tuo viimeinen erä aika karmeata katseltavaa viimeisen noin 15 minuutin osalta. Calgary pelasi paljon ylivoimaakin, mutta olihan Vancouver aivan köysissä. Monahan kavennus maalin jälkeen oli melkoista mylläkkää, mutta Markström ja hyvä tuuri estivät lisämaalit. En tiedä mikä "Ilvespaniikki" Vancouverille tuli, kun voitto alkoi kolmannessa erässä häämöttämään. Luistelu loppui, kiekot polttivat lavassa ja ratkaisut olivat pääsääntöisesti heikkoja. Viimeisen erän laukaukset menivätkin Calgarylle 17-8 lukemin. Onneksi tuossa kolmannen erän alussa saatiin nopeasti kolme maalia tehtyä ja niillä otettiin tosiaan hieno voitto.

Motte oli tosiaan hyvä ja jaksoi painaa vaikka peliaikaa tuli lähes 22 minuuttia. Myös Granlund oli matsissa hyvä ja takasi itselleen lisää peliaikaa. Siellä meinaan Schaller on kärkkymässä näytönpaikkaa ja Granlund tuossa ensimmäisenä varmaan on liipaisimella. Ehkä Leipsic toinen joka voi joutua tekemään tilaa, vaikka hänellä roolia onkin kakkosyv:ssä. Ja hienosti myös Leipsic sai maalin heti kauden avauksessa.

Jos ensimmäisestä pelistä jotain huonoa hakee niin Edlerin vauhti oli pelottavan hidasta. Hänet kierrettiin pariin kertaan ottelussa, joten pitää toivoa että tuo on vain pientä ruostetta. Pakisto on muutenkin heikko, joten kyllä siellä Edlerin pitää pystyä parempaan jatkossa. Tanev oli tosiaan pakiston selvä kuningas ja kilautti alussa tolppaankin. Tanevilla on kyllä ihan kohtuullinen laukaus, mikä on vielä varsin tarkkakin. Mutta kun mies on loistava omissa niin peliaikaa tulee riittävästi tasakentällisin sekä alivoimalla, joten ei tarvitse häntä miettiä ylivoimaan.

Pettersson (1+1) pelasi tosiaan alle 10 minuuttia ja Goldobin (1+1) reilut 7 minuuttia. Pakko heille on jatkossa antaa lisää peliaikaa vaikka kuinka pelattaisiin alivoimallakin. Nythän Sutter ja Motte pelasivat tasakentällisinkin yli tuplat Goldobiniin verrattuna. Hyvin toki pelasivat, ei siinä mitään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joko Calder trophy voidaan jakaa? No joo, katsellaan vielä vähän pidemmälle, mutta hieno stratti Petterssonilta! Miten Boeser esiintyi, 0+0 ja -2 iski silmään, sattuiko vaan olemaan väärään aikaan kentällä vai oliko oikeasti vaisua pelaamista mieheltä?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pettersson (1+1) pelasi tosiaan alle 10 minuuttia ja Goldobin (1+1) reilut 7 minuuttia. Pakko heille on jatkossa antaa lisää peliaikaa vaikka kuinka pelattaisiin alivoimallakin. Nythän Sutter ja Motte pelasivat tasakentällisinkin yli tuplat Goldobiniin verrattuna. Hyvin toki pelasivat, ei siinä mitään.
Tuo tasakenttäaika putosi varmaan juuri noiden alivoimien vuoksi. Green haluaa antaa aina "kuumille" (=pelaaville) pelaajille jääaikaa myös tasakentin. Tuo voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa sitä, että alivoimaan kuulumaton pelaaja istuu hetken alivoiman jälkeen penkillä kun joukkue ottaa uuden jäähyn. Jos pelaaja ei noiden kahden jäähyn vuoksi pääse jäälle esimerkiksi viiteen minuuttiin, hän saattaa istua pidempäänkin. Tuo syö paljon noiden tasakenttäaikoja. Jotenkin tuo pitäisi ratkaista. Paras ratkaisu olisi olla ottamatta noin paljon niitä jäähyjä.

Walkin kirjoitti:
Miten Boeser esiintyi, 0+0 ja -2 iski silmään, sattuiko vaan olemaan väärään aikaan kentällä vai oliko oikeasti vaisua pelaamista mieheltä?
Boeser eikä oikeastaan koko ykkösketju tehnyt yhtään mitään. Pari hyvää syöttökuviota, mutta peli jäi muuten heidän osalta hyvin vaatimattomaksi. Varmaan iso osa tuossa oli tuo jääaikakin ja se, että Canucks ei saanut kuin yhden ylivoiman. Noita takaiskuja en ainakaan Boeserin piikkiin laita ja ylipäänsä olen hänen suhteen varmaan vähiten huolissani pidemmän päälle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Boeser eikä oikeastaan koko ykkösketju tehnyt yhtään mitään. Pari hyvää syöttökuviota, mutta peli jäi muuten heidän osalta hyvin vaatimattomaksi. Varmaan iso osa tuossa oli tuo jääaikakin ja se, että Canucks ei saanut kuin yhden ylivoiman. Noita takaiskuja en ainakaan Boeserin piikkiin laita ja ylipäänsä olen hänen suhteen varmaan vähiten huolissani pidemmän päälle.

Parhaiten itselle mieleen jäi se, että Boeser ei edes yrittänyt laukoa vaikka olisi ollut paikkaakin. Koko ottelussa ei yhtään laukausta maalia kohden eikä edes yritystä laukoa. Pariin kertaan haki vielä syöttöä ja taisi ylivoimallakin laittaa lättyä läpi kentän.

En tiedä oliko Boeserkin vähän hitaalla jalalla, mutta mielestäni ei ollut niin liukas kuin viime kaudella. Tosin varsinkin kolmannessa erässä useamman Canucks pelaajan luistimet alkoivat jostain syystä painamaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt on The Athleticissa varsin kattava juttu tuosta tapaus Lindenistä. On sen verran pitkä ja monitahoinen, että suosittelen lukemaan sieltä jos tuo kiinnostaa. Ainakin itselle toi vähän kaivattua tietoa taustoista vaikkei nyt edelleenkään tieto perustu kuin eri lähteistä kerättyihin palasiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Petterssonilta kyllä hieno debyytti ja osoitti ettei montaa paikkaa tarvitse tuloksen tekoon. Itse pelistä jäi päällimmäisenä mieleen Calgaryn aneemisuus ylivoimalla ja muutenkin. Vancouver kyllä piti pääasiassa Calgaryn yritykset hyvin pois sektorilta ja loput hoisi sitten Markström vakuuttavalla pelillään. Tanev oli tosiaan alakerran kunkku sinipaidoilta. Kovin montaa peliä ei noilla jäähymäärillä kyllä voiteta, joten noita hieman kurittomia jäähyjä pitää pystyä jatkossa karsimaan. Toisaalta kauden ensimmäinen peli kyseessä niin eihän se millään joukkueella voi kovin valmiilta näyttää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Parhaiten itselle mieleen jäi se, että Boeser ei edes yrittänyt laukoa vaikka olisi ollut paikkaakin. Koko ottelussa ei yhtään laukausta maalia kohden eikä edes yritystä laukoa. Pariin kertaan haki vielä syöttöä ja taisi ylivoimallakin laittaa lättyä läpi kentän.
Minun mielestä noita laukauspaikkojakaan ei nyt kauheasti ollut. Athleticin Jason Botchford tuota laukausten karttamista kertasi kahdella hänen mielestään ilmeisesti parhaalla klipillä jutussaan. Toinen noista "paikoista" oli sellainen, että Boeserilla oli kiekko hallussaan siniviivan ylityksen jälkeen kun Canucks pääsi 2-3 hyökkäykseen ja ihmeteltiin kun tuosta ei lauottu metri siniseltä vaan Boeser pyrki rakentamaan hyökkäystä. En olisi minäkään laukonut tuosta tilanteesta.

Tuo ylivoiman tilanne oli sellainen, että siinä Boeser olisi voinut laukoa kun b-pisteen kaaren ja maalin välissä oli vain yksi pakki peittämässä laukausta, mutta hän haki Petterssonille neliön toiselle puolelle suoraan syötöstä laukausta. Elias suti tuossa tilanteessa kiekosta lumia (en tiedä oliko syöttö vähän epätarkka). Ei tuo kaukana ollut onnistumisesta - siis ainakaan Petterssonin suoraan syötöstä lähtevän lämärin laukauksesta maalille jos ei maalista - ja jos tuo olisi onnistunut, niin tuota maalia näytettäisiin uusintoina. Nyt tuota puidaan, kun ei tullut vetoa.

Mutta kyllähän tuossa Boeser on peliään hakemassa noin kokonaisuutena. Jo harjoituspelit näyttivät, että hän on vähän tukossa vaikka jossain pelissä yli kymmenen laukausyritystä tulikin. Ehkä tuo voimanhankinta kesällä meni jo ylikin? Minulla ei ole kuitenkaan huolta siitä, etteikö hän saisi tuon pakettinsa kuntoon kunhan tässä vähän eteenpäin mennään. Varmaan tuohon ylivoimaankin tulee lisää ratkaisumalleja kuin mitä nyt on näyttänyt olevan (Boeserin ja Petterssonin välillä peliä pelataan ehkä liikaa).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica avasi kautensa viime yönä kun Toronto Marlies tuli kylään. Kuten näissä peleissä yleensä Marliesia vastaan ollaan nähty, tuloksena oli tappio. Tällä kertaa Utica hävisi maalein 3-7, vaikka voitti laukaukset 46-39. Kokoonpano oli seuraava;

MacMaster – Darcy – Boucher (A)
Dahlen – Kero – Bancks (C)
Archibald – Gaudette – Lind
Gaunce – Woods – MacEwen

Juolevi – Chatfield
Graham – Sifers (A)
Sautner – McEneny

Bachman

Hamilton, Brisebois ja Demko puuttuivat loukkaantumisten vuoksi kokoonpanosta. Jasek, Palmu, Carcone ja Gadjovich eivät saaneet sen sijaan vielä peliaikaa.

Boucher teki kaksi maalia ja oli pelin tähdillä tappiosta huolimatta. Utican kokoonpanosta nousivat selkeästi esiin Boucher ja Juolevi, jonka ensimmäinen peli AHL:ssä oli lupauksia herättävä. CanucksArmyn Utica-toimittaja Darryl Keeping laski tilastojen valossa Juolevin ensimmäisen pelin seuraavasti;

Led Utica d-men with,

-11 CTL Exits on 22 touches.
-63% share of shots
-11 Shots (9 ES, 2 PP)
-6 Shot Assists (1ES, 5 PP)
-17 Primary Shot Contributions

Eli komea debyytti farmitasolle ja joukkueessa ollaan varmaan tyytyväisiä. Juolevillekin varmasti tuo kiekollisen roolin saama vastuu maistuu vaikka "joutuukin" nyt tyytymään farmin peleihin tässä vaiheessa.

Muista nuorista Gaudette pelasi vahvan pelin kumpaankin suuntaan ja näytti muutenkin kuin pelinumeronsa vuoksi vähän Keslerilta. Dahlen ja Lind eivät nousseet oikein esiin. Marliesin puolella Gagner oli jo mukana ja samoin Uticalle tutut Jordan Subban ja Griffen Molino (ja Canucksille tuttu Adam Cracknell). Subban teki 1+1 tehot, mutta Gagner jäi vielä aika näkymättömiin. Joukkuetasolla näkyi hyvin, että toinen seura on pelannut yhdesä pitkään ja toinen vasta harjoittelee tuota.

Mr. Smith kirjoitti:
Motte oli tosiaan hyvä ja jaksoi painaa vaikka peliaikaa tuli lähes 22 minuuttia. Myös Granlund oli matsissa hyvä ja takasi itselleen lisää peliaikaa. Siellä meinaan Schaller on kärkkymässä näytönpaikkaa ja Granlund tuossa ensimmäisenä varmaan on liipaisimella. Ehkä Leipsic toinen joka voi joutua tekemään tilaa, vaikka hänellä roolia onkin kakkosyv:ssä. Ja hienosti myös Leipsic sai maalin heti kauden avauksessa.
Otetaan tuosta Granlundin tilanteesta vielä sen verran kiinni, että tosiaan Schaller on kärkkymässä paikkaa varmaan tämän hetken tilanteessa juuri häneltä. Viime kaudella Schaller oli Bruinsissa joukkueen eniten käytetty hyökkääjä alivoimilla, joten ei tuo paikan pitäminen Granlundille helpolla tule. Ensimmäisen Flames-pelin Granlundin näytöillä tuota voi olla kyllä hankala Schallerin ottaa.

Siinä vaiheessa kun Roussel palaa kentille, tuo pakka menee mielenkiintoiseksi. Hän kyllä ottaa paikan jostain ihan vaan historian ja sopimuksensa vuoksi. Minun mielestäni ainakin tuossa avauspelissä kolmosketjun laiturit Virtanen ja Motte onnistuivat kummatkin, joten ehkä siellä ovat nelosen Granlund tai Leipsic sitten siirrettävissä. Toivon kyllä että Granlund ei joutuisi tuossa nyt sivuraiteille ja hakemaan paikkaansa katsomosta, sillä hän voi olla oikein käytettynä vielä käyttökelpoinen pelaaja tulevaisuudessa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Elias Pettersson. Ok, kaksi peliä vasta alla, mutta mikä sisääntulo NHL:ään pojalta! Harvassa on ne nuoret pelaajat, jotka ottavat komennon joukkueessa heti alkuun ja mielestäni Pettersson on tehnyt sen nyt Vancouverissa. Olkoonkin, että Canucksin materiaali ei vielä päätä huimaa niin ei kauaa tarvitse Petterssonin peliä katsella, kun ymmärtää kuinka erityinen lahjakkuus on kyseessä. Pojalla on supertähden vaistot ja vain taivas on rajana. Vaikeitakin jaksoja on varmasti edessä, mutta Vancouver-fanina voi olla enemmän kuin tyytyväinen tähän timanttiin. Joukkueen menestys jää todennäköisesti laihaksi, mutta pelkästään Petterssonin vuoksi kannattaa yöllä herätä pelejä katsomaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Elias Pettersson. Ok, kaksi peliä vasta alla, mutta mikä sisääntulo NHL:ään pojalta! Harvassa on ne nuoret pelaajat, jotka ottavat komennon joukkueessa heti alkuun ja mielestäni Pettersson on tehnyt sen nyt Vancouverissa. Olkoonkin, että Canucksin materiaali ei vielä päätä huimaa niin ei kauaa tarvitse Petterssonin peliä katsella, kun ymmärtää kuinka erityinen lahjakkuus on kyseessä.
Totta tosiaan, ei ole jättänyt kyllä kylmäksi tuo Petterssonin sisääntulo NHL:ään. Nuori herra on ottanut epäilyksistä huolimatta haltuun heti sentterin tontin sen enempää ihmettelemättä NHL:n menoa ja on ollut molemmissa peleissä Canucksin johtava pelaaja. Petterssonin hyökkäyspään vaistot ja taidot nousevat ensimmäisinä esiin, mutta tuon lisäksi hän on ollut ehkä joukkueen kovin työntekijä.

Toki tässä ei voi vielä tietenkään kahden pelin jälkeen sanoa mitään tulevaisuudesta, mutta en ole koskaan nähnyt tulokkaan tulevan noin mukaan Vancouverissa ja joukkuetta olen seurannut "läheltä" kuitenkin noin 30 vuotta. Enkä puhu nyt tehoista (joita muuten voisi olla "helposti" enemmänkin), vaan tuosta kokonaisvaltaisesta otteesta pelaamiseen. Petterssonin ollessa jäällä tuntuu aina, että jotain voi tapahtua. Hän on saanut joukkuekavereiltaan tietysti valtavasti ylisanoja jo tähän mennessä, mutta Brandon Sutterin sanoma;

"To see a guy who is 19 years old who is that talented offensively but is still working that hard coming back, that sends a message to your team.”

..Kertoo minusta olennaisen. Pettersson on häikäisevä lahjakkuus hyökkäyspäässä ja esimerkiksi Horvat sanoi ammentavansa joka vaihdossa Pettersonin pelistä itselleen oppia, mutta tuo työnteko ja puolustushalu yhdistettynä tuohon taitoon on tehnyt minuun suurimman vaikutuksen. Travis Green tunnetaan aika tylyistä ja suorista lausunnoistaan. Hän ei pelaajiaan juuri kehu. Petterssonista Green sanoi kahden pelin jälkeen arvioksi "Dynamite". Tuohon on helppo yhtyä kahden pelin jälkeen, mutta katsellaan miten kausi tästä lähtee eteenpäin. Varmasti matkalla tulee vaikeuksia ja kasvunpaikkojakin vielä, mutta tosiaan joukkueen tasosta huolimatta tämän hetken joukkuetta voi mielellään herätä katsomaan vaikka keskellä yötä Petterssonin ansiosta.

Muuten tuo toinen Flames-peli olikin sitten synkempi. Kyllä Vancouverilla oli ihan avaimet voittoonkin (numerot repsahtivat vasta lopussa Flamesin iskettyä pari maalia tyhjiin), mutta nyt tuo iso jäähysuma sitten maksoi takaisin kun tuosta ei kerran opittu edellisessä pelissä mitään. Canucksin hyökkäys oli mielestäni jälleen selvästi puolustusta edellä ja tuonne voi jo rakentaa jotain.

- Petterssonin ja Goldobinin yhteistyö näyttää hyvältä. Goldobin saattaa olla tällä kaudella läpimurron edessä. Jo viime kauden lopussa hän näytti parempia merkkejä tulemisesta vahvan farmikauden jälkeen (piste/peli farmissa melko vähän maaleja tehneessä seurassa) tehden 8 pistettä viimeisissä 11 pelissä. Nyt hänellä on 1+2 kahdesta pelistä, mutta paikkoja olisi ollut hyvin yhteen tai kahdeen lisämaaliin ja niitä varmaan tulee jatkossakin jos saa pelata tuossa.

- Ykkösketjun sentteri Horvat paransi toiseen peliin vaatimattoman ensimmäisen pelin jälkeen ja teki 1+1 tehot. Ikävä kyllä laiturit Boeser ja Bärtschi eivät juuri peliään kyenneet parantamaan. Boeserilla oli yksi tolppa pelin loppupuolella, joten nyt hän pääsi edes paikkoihin. Kädessä näytti olevan rannetuki, joten varmaan siksikin hän saattaa pelata ylivoimilla paikkoja Petterssonille normaalia enemmän. Vähän huolestuttavaa, mutta toisaalta Boeser teki viime kaudella vain kaksi maalia ensimmäisiin yhdeksään peliin.

Green ei suoranaisesti haukkunut ykköstä, mutta ei tuo kaukaanakaan ollut;

"They have to be better if we want to win. They were just average.”

- Kauden ensimmäisessä pelissä paljon kiitosta saanut alivoima oli nyt heikkoa. Flames teki kolme maalia ylivoimilla. Syynä tuohon varmasti myös Flamesin ylivoiman paraneminen. Nämä menevät aina käsi kädessä vastustajaan. Sutterin ketjulta nähtiin kuitenkin hyvä esityö Petterssonin avausmaalissa. Joukkueen kolmonen painoi pelin pitkäksi aikaa Flamesin päätyyn ja nuorisokaarti kävi korjaamassa hedelmät.

- Canucksin puolustus ei "yllättävää kyllä" toimi. Huttonin voisi heittää jäälle ja pistää taas parit uusiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös