Mainos

Vancouver Canucks 2018–2019

  • 98 784
  • 364

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt meni kyllä jännäksi Vancouverin hyökkäys, kun ensimmäisenä päivänä tuli vähintään kolme uutta hyökkääjää.
Meni kyllä mielenkiintoiseksi ja ihmettelin kun kolme saman roolin (kahden alemman ketjun) hyökkääjää hankittiin kerralla. Beagle ja Roussel ovat minulle pelaajia joita täällä toivoinkin, mutta Schaller tuli myös minulle puskista. Samoin puskista tuli tuo Bärtschin jatkosopimus tuollaisena.

Beaglen ja Rousselin kohdalla olen tosiaan tyytyväinen pelaajiin, mutta en ole tyytyväinen sopimuksiin. Kummallakin on mielestäni miljoona ja vuosi liikaa. Se on tosin totta, että ei tuo noin 4% joukkueen katosta venettä kaada, katto on noussut taas eikä joukkue ole nyt siinä tilanteessa jossa jokaisen sentin perään pitäisi tarkasti miettiä miten nuo käyttää, mutta siltikin siti toivoisi kahden alemman ketjun pelaajille alle kolmen miljoonan sopimuksia enkä olisi halunnut nähdä neljän vuoden pahveja jo ikääntyville pelaajille.

Tosin Sportsnetin Rick Dhaliwal kirjoitti;

"Hearing Beagle to Vancouver will be 4 years and 3 million. Was 3 years and 2.5 million on Friday. Market for this player was very active, that’s free agency."

Kuuleman mukaan 10 joukkuetta oli kiinnostunut Beaglesta ja Rousselista. Kaikki kiinnostuneet joukkueet olivat kuulemma Canucksin edellä sarjataulukossa. Benning olisi voinut lopettaa tuon kilpajuoksun heidän kanssaan ja jättää esimerkiksi Beaglen hommaamatta tuon yhden vuoden ja puolen miljoonan taalan vuoksi, mutta hän selvästi halusi pelaajan ja korotti tarjousta. Vaikea ennustaa tulevaisuutta, muttta nuo kolmas ja neljäs vuosi sopimusta saattavat muodostua vielä ongelmiksi. No katsellaan mitä tuleman pitää. Beaglen kerrotaan olevan ainakin armoton tekemään töitä jään ulkopuolella kuntonsa eteen, joten saattaahan hän pystyä pitämäänkin tasonsa kohtalaisen hyvin.

Beagle on varmasti hyvä joukkuepelaaja ja tuo arvokasta johtajuutta Sedinien jälkeiseen johtajuustyhjiöön. Häntä tullaan kuormittamaan paljon omassa päässä, alivoimalla ja tärkeissä aloituksissa. En ole kuullut hänestä kuin positiivista rooliinsa, jota tuo veli-Ferriksenkin viesti komppasi. Roussel tuo taas fyysisyyttä ja tekee joukkueesta sitä kautta hankalamman pelata vastaan. Ärsyttävä pelaaja vastustajalla ja pistää myös kyllä itsensä peliin. Hän täyttää osaltaan tavallaan Dorsettin ja Burrowsin saappaita. Roussel'han oli ennen noita kuutta Dallas-kautta jo Canucksin organisaatiossa (tuolloin AHL-joukkue Chicagossa), joten siinä mielessä hän palasi tuttuun organisaatioon.

Joukkue on nyt hankintojen jälkeen siinä tilanteessa, että nuoria tullaan ajamaan sisään hyökkäävässä roolissa ja tuohon olen kyllä tyytyväinen. Uudet pelaajat istuvat tuonne alivoimiin ja oman pään tilanteisiin, joten Horvatille, Boeserille, Petterssonille, Gaudettelle ja kumppaneille jää hyökkäävien minuuttien ja ylivoiman pelaaminen. Hyökkäystehojen odottaminen nuorelta ryhmältä on tietysti aina kysymysmerkki, mutta ennemmin minä tuota katselen tässä tilanteessa kuin joidenkin Bozakien ja Grabnereiden pelaamista siellä, vaikka menestysmahdollisuudet heidän kanssaan nousisivatkin. Canucksin pitäisi kuitenkin kasata tulevaisuuden kivijalkaa nuorten kautta, eikä pelaaminen nelosessa tuota auttaisi.

Luultavasti Canucks ei tule joukkueena tekemään ensi kaudellakaan riittävästi tehoja saadakseen menestystä. Joukkue on tehnyt viimeisten kolmen kauden aikana NHL:n vähiten maaleja ja nyt poissa on viime kauden joukkueesta Sedinit ja Vanek, jotka tekivät yhteensä 146 pistettä ja joiden panos ylivoimalle (Canucksin viime kauden paras osa-alue) oli merkittävä. Petterssonilta tai Gaudettelta on mahdoton odottaa täyttävän saappaita ja vaikka alaketjut vahvistuivatkin nyt, Canucksin menetysmahdollisuudet joukkueena ovat edelleen heikot.

Luvassa lienee tällä kaavalla ensi kesänäkin korkea varausvuoro ja lisää mahdollisuuksia tulevaisuuden avainpelaajien saamiseksi. Ja otan edes mahdollisuuden Jack Hughesiin ja nuorten pelaajien kehittymisen hyökkäävillä minuuteilla paljon ennemmin kuin kauden rimpuilun ja mahdollisuuden taistella playoff-paikasta tässä tilanteessa. Silti yksi lisäapu tuonne ylempiin ketjuihin ei tekisi joukkueen nuorten kehittymiselle huonoa. Joukkue vaikuttaa olevan vaan nyt hyökkäyksen osalta täynnä.

Mr. Smith kirjoitti:
Tim Schaller tuli ainakin itselle täysin puskista. Kahden vuoden sopimus ja 1,9 miljoonaa per vuosi. Schaller on käsittääkseni pelannut alemmissa ketjuissa sekä keskellä että laidassa. Viime kaudella tuli toki 12+10 tehot ja kohtuu fyysisestikin Schaller pelaa. Mutta Schaller on huono aloittaja eikä kuitenkaan ole se innokkain taklaajakaan. Toki jos nelosesta käsin tekisi taas 10 maalia niin se ois loistava suoritus.
Vaikea nähdä Schallerin uusivan tuota temppua Vancouverissa. Hän vaikuttaa silti myöhäiskehittyjältä ja voi olla ihan hyvä hankinta neloseen. Alle kolme vuotta sitten hänet rankattiin vielä SBNationin (Sabresin fanisivu) toimesta organisaation prospecteista sijalle 24 ja viime kauden hän pelasi jo Bostonissa kaikki kauden 82 peliä, saaden joukkueen hyökkääjistä toiseksi eniten alivoimaminuutteja ottelua kohden (ykkönen tuossa tilastossa jos kauden av-minuutit lasketaan yhteen). Jo aikanaan yliopistouralla Schaller oli sarjansa paras puolustava hyökkääjä, joten tuo puolustuspeli on hänen vahvinta osa-aluettaan.

Pelaajana Schaller on ihan hyväraaminen (188cm, 95kg) hyökkääjä, joka pystyy tosiaan pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Luistelijana hän on mielestäni keskitasoa ja hyökkäyspäässä on melko vähä annettavaa vaikka viime kaudella rooliin nähden hyvin tehoja tulikin. Pelisilmää kehutaan hänen parhaaksi osa-alueeksi ja tuon vuoksi hän lienee käyttökelpoinen pelaaja alivoimiin. Joukkuepalaajana Schaller on hyvä ja vastaa näemmä vastustajalle jos omia joukkuekavereita kohdellaan väärin, kuten viime kaudella nähtiin Ottawaa (Fredrik Claesson) ja Canucksia (Erik Gudbranson) vastaan.

Varmaan Canucks haki tällä siirrolla lisää variaatioita ja mahdollisia senttereitä neloseen, Lisäksi oman divarin fyysisiin peleihin Schaller voi olla ihan paikkansa täyttävä pelaaja. Sopimushan on vaan turhan kallis tässäkin tapauksessa, mutta toisaalta "vain" kahden vuoden mittainen. Schallerin kehitys on mennyt eteenpäin vielä vähän iäkkäämpänäkin, mutta mitenkään varmana hyvänä alaketjujen palaajana en häntä etukäteen pidä. Hän voi sitä kyllä olla ja tuoda lisäpelaajan alivoimaan.

Mr. Smith kirjoitti:
Näiden hankintojen jälkeen kokoonpano menee kyllä mielenkiintoiseksi. Itse ottaisin Leipsicin pois rosterista ja tuonne reserviin:

Eriksson- Horvat - Boeser
Bärtschi - Gaudette - Pettersson
Granlund - Sutter - Virtanen
Roussel - Beagle - Schaller

Leipsic/Gagner/Goldobin/Gaunce/Boucher/Motte/Dahlen/Kero
Ehkä minäkin näkisin tuon nyt Leipsicin osalta noin, vaikka Leipsic hienon kauden lopun Vancouverissa pelasikin ja hän pystyy tuomaan hyökkäystaitoja, joita tuolla joukkueella ei liikaa ole. Toisaalta olen kyllä sen kannalla, että hänelle annettaisiin kunnon mahdollisuus hyökkäävässä roolissa. Hänellä on mahdollisuuksia olla ensi kauden yllättäjiä. Muuten tuon hahmotelman kanssa olen samaa mieltä, mutta vaihtaisin Bärtschin ja Erikssonin paikkoja. Bärtschin kemia sopii Horvatin kanssa yhteen parhaiten ja Eriksson voisi olla Petterssonille samassa ketjussa arvokas pelaaja kahden suunnan pelaamisen ansiosta.

Pelkonahan tuossa on nyt se, että Sutteria aletaan peluuttamaan taas hyökkäävimmillä minuuteilla. Benning tuosta sanoikin jo, että riippuu Greenistä, mutta nyt tuo voisi olla mahdollista kun Beagle tuli. Sutterin viime kausi oli mielestäni hyvä juuri tuon vahvan roolituksen vuoksi. Ihan turha häntä on mielestäni pistää ylivoimiin Wiiksen tyyliin tai muutenkaan hyökkäävämpiin minuutteihin, kun syöttäjänä hän ei ole edes keskitasoa. Samoin joukkue tulee varmasti antamaan käytännössä Gagnerille paikan jostain kohtaa hyökkäystä, vaikka hän ei viime kauden jälkeen osu minunkaan ketjusuunnitelmiin.

Gauncen kohtalo tuolta syvyydestä harmittaa. Hän on tehnyt kaiken sen minkä joukkue on häntä pyytänytkin tekemään (pelannut erittäin vaikeita minuutteja omaan päähän hyvin) ja näytti jo saavan vähän hyökkäyspäästäkin kiinni, mutta nyt pelipaikka on kiven alla. Erinomainen joukkuepelaaja, jonka jatkoa olisin kyllä mielelläni katsellut.

Mr. Smith kirjoitti:
Sven Bärtschi sai sitten kolmen vuoden jatkosopimuksen ja caphit nousi 3,367 miljoonaan. Bärtschi on toki tehnyt Vancouverissa nyt 15, 18 ja 14 maalia, mutta edelleen paras pistemäärä on vain 35 pinnaa. Nyt pitäisi saada maalimäärät nostettua sinne 20+ ja pinnatkin vähintään 40-50 väliin. Tiedä sitten onko Bärtschi sopparin kanssa edelleen kaupan vai odotetaanko hänestä nyt yhtä kärkiketjujen laituria.
Tuo Bärtschin sopimus on kyllä mielestäni turhan kallis ja myös liian pitkä. Hänestä on nähty, että peli kuolee kun on muualla kuin Horvatin kanssa ja loukkaantumiset ovat vaivanneet joka kausi. Terveenä hän voisi olla ihan käyttökelpoinen kakkosketjun hyökkääjä (vaikka saisi pysyä paremmin kiekossa kiinni), mutta kun hän ei pysy kunnossa. En näe häntä myöskään missään muussa roolissa kuin hyökkäävässä roolissa. Nyt joukkue kiinnitti kolmeksi kaudeksi pelaajan, jonka pitäisi periaatteessa pystyä tuottamaan tehoja, mutta joka ei siihen ole pystynyt olemalla rikki.

Toivon, että kyse on nyt tuon sopimuksen jälkeen tuosta kauppaamisesta, mutta veikkaan että häneltä odotellaan edelleen läpimurtoa. Saa nähdä mikä on nyt Goldobinin tilanne. Hän on periaatteessa Bärtschin takana hierarkiassa tuohon kahden ensimmäisen ketjun laitaan.

Ferris kirjoitti:
PS. Kertokaapa vähän tästä teiltä saapuneesta Nic Dowdista, jolle tarjoillaan mahdollisuutta hypätä Beaglen saappaisiin.

PS2. Ja kun tuo Jayson Megnakin näyttää tulevan teiltä päin, niin saa hänestäkin jotain kertoa, vaikka varmaankin Hershey-hankinta enemmänkin on.
Dowdilla on ihan kohtalainen "moottori" ja työasenne. Hyvä koppipelaaja kaikesta päätellen. Hänen paras avunsa hyökkäyspäähän on syöttötaito ja hän menee maalille ennakkoluulottomasti. Nelosketjussa voi täyttää ruutunsa, vaikka ura ainakin Canucksissa oli melkoista vuoristorataa pelillisesti ja sai kokea penkityksiä. Mitenkään hyvänä alivoimapelaajana en häntä kyllä pysty pitämään (Kings ei peluuttanut häntä lainkaan alivoimalla ja Canucks periaatteessa pakon edessä, kun loukkaantumisia tuli paljon) ja myös aloituksissa Dowd ei ole joukkueen parhaita. Kohtalaisen hyvä pelaaja kuitenkin kiekottomana muuten ja pystyy pitämään vastustajan laukaukset melko hyvin kurissa. Tuohon sopimukseen nähden minkä Dowd teki, ihan katsottava pelaaja, mutta ei myöskään yllättäisi jos hänelle ei roolia ylhäältä tulisi. Ehkä hänellä on vielä parhaat kaudet edessäpäin?

Megnalla on myös kohtalainen moottori ja myös ihan hyvä asenne. Hän on Dowdiin nähden mielestäni parempi luistelija ja parempi laukoja hyökkäyspäässä, mutta ei yhtä fyysinen eikä yhtä hyvä syöttäjä. Hyökkäyspään pelisilmässä varmaan suurin puute. Desjardinsin aikana sai ehkä vähän turhaan ylimääräistä kuraa niskaansa, kun heikensi Sedinien pelaamista. Alunperinkään Megnan kaltaisen pelaajan ei olisi pitänyt olla missään vaiheessa Kaksosten ketjussa eikä myöskään ylivoimilla. Megna on minun mielestä vähän väliinputoaja NHL:ään, kun ei ole ihanteellinen pelaaja puolustushommiin ylhäällä eikä myöskään riittävän tehokas hyökkäävään peliin. Farmissa on hyvä pelaaja ja pystytään nostamaan välillä ylöskin, mutta sano sinä puolestasi valmennukselle, että älä pistä häntä ykkösylivoimaan.. ;)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver ilmoitti uusista kiekkopuolen tehtävistä.

Dan Cloutier was named Director of Goaltending, Doug Jarvis named Senior Advisor and Ian Clark returns as Goaltending Coach.

Dan Cloutier is responsible for goaltending staff and players at the NHL, AHL and prospect level. He will support scouting, player acquisition and work in partnership with Ian Clark to train and develop Canucks goaltenders.

Doug Jarvis will consult with Canucks coaching staff, management and AHL affiliate, Utica Comets as a Senior Advisor. His coaching career spans 28 years and follows a 13-year NHL playing career. A six-time Stanley Cup champion, Jarvis won four times as a player with Montreal and twice as an assistant coach with Dallas (1999) and Boston (2011). Jarvis continues to hold the NHL iron man record with 964 consecutive games played - never missing a game his entire NHL career.

Ian Clark rejoins the organization after seven seasons with the Columbus Blue Jackets. A Vancouver native, Clark was a member of the Canucks coaching staff from 2002-10.

Manny Malhotra's role as Assistant Coach will evolve with the announcement of Jarvis being named Special Advisor. His responsibilities will increase and continue include a special focus on the development of young players. Curtis Sanford will continue to work as Player Development Goaltending Consultant with the Utica Comets and Scott Walker will move to a full-time capacity as Director Player Development under the guidance of Ryan Johnson, Utica Comets General Manager and Sr. Director, Player Development.

Clarkin paluu kaupunkiin ja maalivahtivalmentajaksi on noista mielenkiintoisin asia mielestäni. Häntä kehuttiin aikanaan Luongon ja Schneiderin toimesta eikä homma ole tainnut mennä kovin huonosti Columbuksessakaan, kun on seitsemän vuotta joukkueen maalivahteja valmentanut ja ainakin Bobrovskilla koppi tarttunut. Cloutier siirrettiin Clarkin tieltä sivuun toiseen tehtävään, mutta edelleen hän jatkaa seurassa maalivahtien parissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Joidenkin tornihuhujen perusteella Canucks saattaisi kaupitella Goldobinia nyt kun Bärtschin kanssa tehtiin tuo kolmevuotinen jatko. Kahteen ensimmäiseen ketjuun vasemmalle puolelle on kasvamassa takaa vielä ainakin Petterssonin entinen seurakaveri ja viime kaudella Allsvenskanin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Jonathan Dahlin, joten Goldobinia olisi aika vaikea nähdä seurassa tulevaisuudessa Bärtschin ja Dahlenin viedessä tilaa hyökkäävistä ketjuista.

Saa nähdä sitten mikä on vastine jos kauppaan päädytään. Goldobin on ikäisekseen vähän edellä Bärtschin kehitystä tuossa iässä jos pisteitä katsotaan (Goldobin teki tosin lähes kaikki tehonsa tasakentin kun Bärtschi teki tuossa iässä puolet tehoistaan ylivoimalla) ja olisi tasaisen vauhdin taulukolla tehnyt 30 pistettä viime kaudella NHL:ssä. Farmissa tuli piste/peli tahdilla tehoja.

Hän näytti NHL:ssä lupauksia, että kykenee mahdollisesti tuottamaan hyökkäyspäässä joskus tulevaisuudessakin jotain, joten en tuota kauppaa haluaisi tässä vaiheessa nähdä. Toisaalta se olisi aika ymmärrettävääkin kun katsoo tuota vasenta puolta. Se on nyt täynnä ilman Dahleniakin ja vaikea sieltä on paikkaa ottaa. Goldobin on kuitenkin mielestäni siinä vaiheessa kehitystään, että hänelle pitäisi kaavailla jo paikkaa ylhäältä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Darren Archibald teki vuoden jatkosopimuksen Canucksin kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen ja tuo NHL:ssä 650.000 taalaa ja farmissa 250.000 taalaa. Archibald pelasi hyvän loppukauden roolissaan viime kaudella NHL:ssä, mutta Canucks ei ilmeisesti uskaltanut tuon 27 pelin mittaisen jakson vuoksi luottaa häneen enempää. Archibald aloittaa nyt melko varmasti farmin puolella ja saattaa saada kutsua ylös jos joukkueelle tulee taas enemmän loukkaantumisia. Archibald on hyvä syvyyspelaaja organisaation hyökkäyksen kahteen alempaan ketjuun ja hyvä kun jatkaa seurassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari videota Canucksin prospectien kesäleiriltä:

Quinn Hughes Hits the Ice at Prospect Development Camp

Jett Woo Zipline Adventure in Whistler

Jonah Gadjovich & Petrus Palmu Compete in Axe-Throwing Cage Fight

***

Viime yönä oli prospectien sisäinen ottelu, jonka missasin. Petrus Palmu oli noussut tuossa pelissä kuulemma kunnolla esiin ja sai paljon kehuja. Muutenkin leiriä taas tarkemmin seuranneet fanit kehuivat Palmua ja kuten tuosta alimmasta videosta näkee, hän näyttää olevan ulkoisesti kovassa kunnossa voimatasoiltaan. Palmulla on mahdollisuudet pelata hyvä kausi farmissa ensi kaudella.

Leirin mielenkiintoisin pelaaja Quinn Hughes missasi osan leiriä flunnssaan ja sai tuossa pelissä vähän peliaikaa. Luistelu luonnollisesti paistoi läpi ja samoin kädet toimivat tutusti täydessä vauhdissa. Vaikea oli vain saada kokonaiskäsitystä tuon sairastelun jälkeen ja vielä kun tuossa pelissä ei menty tosissaan fyysistä peliä. Saa nähdä missä Hughes ensi kauden pelaa.

Leirin positiivisimmat yllättäjät olivat puolustaja Jack Rathbone ja hyökkääjä Tyler Madden. Rathbonen luistelu on junioriksi eliittitasoa ja kehitystä on kuulemma tullut vuoden takaisesta joka osa-alueella. Mielenkiinnolla pitää seurata hänen uraansa Harvardissa. Pitkän tähtäimen prospecti jo tuon koulunsakin vuoksi. Maddenin leiri hiljensi ne fanit, jotka kritisoivat tuota varausta tilastojen vuoksi vielä pari viikkoa sitten. Vancouver Province vertasi hänen leiriään vuoden takaiseen Adam Gaudetten leiriin. Saa sitten nähdä miten pelit Northeasternissa menevät yksiin Gaudetten Northeastern-uran kanssa.

Muita leirillä kehuttuja pelaajia olivat Toni Utunen,, maalivahti Michael DiPietro ja fyysisesti pelannut puolustaja Jett Woo. Utusen luulisi saavan ensi kaudella Tapparassa vakiroolin paikan ja ison roolin nuorten MM-kisoissa. DiPietrolla on sisärata Kanadan nuorten maajoukkueen maalille nuorten kisoihin ja Kanadan nuorten kesäleirille valittu Woo esitti kokonaisvaltaisesti hyvää peliä alakerrassa, fyysisellä panoksella maustettuna.

Viime kesän toisen kierroksen varauksista Kole Lind jäi Palmun varjoon hyökkäyksessä ja Jonah Gadjovich jätti pelin väliin. Gadjovichin viime kausi oli harmillisesti loukkaantumisten täyttämä, mutta ei häntä taistelun puutteesta voi syyttää. Nuorten kisoissa Gadjovich oli Kanadan ykkösalivoimassa raatamassa selkävaivasta huolimatta ja kauden lopulla hän pelasi OHL:ssa playoffit loppuun vaikka kärsi koko niiden ajan tuosta rannevammasta. Canucksin leirille Gadjovichin pitäisi tulla taas terveenä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiljaiseloa ollut Canucksin(kin) suunnalla nyt heinäkuun ensimmäisen jälkeen. Boeser palasi kesäliigaan jäälle leikkauksen jälkeen ja jatkoi siellä siitä mihin NHL:ssä jäi. Eihän niistä peleistä mitään muuta pysty sanomaan kuin sen, että laukaukseen leikkaus ei näytä vaikuttaneen mitenkään.

Canucksin draft-päivien toiminnasta tuli esiin video.

Iso on Brackettin arvostus (ansaitustikin) pöydässä jo ensimmäisestä vuorosta lähtien.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Stecherille kahden vuoden jatkosopimus, 2.325 miljoonan caphitilla. Tärkeä sopimus ja toivottavasti kovalla asenteella illasta toiseen pelaava Stecher on osa joukkueen tulevaisuutta. Ensimmäisellä kaudellaan Stecher pelasi lupaavan 24 pisteen tulokaskauden ja viime kaudella raivasi tiensä kauden alun syvyyspakin roolista puolustuksen ykköspariin. Ei hän ykkösparin puolustaja ole, mutta oli mielestäni viime kaudella jo top4-tason puolustaja ja alakerran kolmanneksi paras puolustaja Tanevin ja Edlerin jälkeen.

Erikoistilanteissa luulisi Stecherille löytyvän jatkossa enemmänkin peliaikaa, sillä hänen tilastonsa olivat viime kaudella eliittitasoa alivoimapelissä ja tulokaskaudella esimerkiksi Edleria selvästi paremmat ylivoimalla (viime kaudella ylivoimaroolia ei jostain syystä juuri tullut). Uskoisin kehitystäkin vielä tulevan, joten ihan mielenkiinnolla pitää katsella hänen lähikausien otteita. Puolustus vaikuttaa olevan kyllä nyt lähes sama kuin viime kaudella, mutta ehkä sinne vielä tehdään jotain ja Hughes-Juolevi -kaksikko saattaa haastaa vielä kauden aikana pelipaikoista.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jake Virtanen jatkaa halvalla, 1,25 miljoonaa per kausi, sopimuksella seuraavat kaksi vuotta. Voi olla jo ens kaudella törkeen halpa lappu. Toivotaan vähän enemmän vastuuta Jakelle ja mukavaa lisäystä pisteisiin.

Jonathan Dahlenista on ollut juttua vähän joka puolella (mm The Athletic), mutta laitetaan tähän linkki Eliteprospectin juttuun Dahlenista ja Petterssonista. Elite Prospects - In the footsteps of the Sedins – Dahlén and Pettersson dream big

Dahlen ja Pettersson ovat tosiaan pelanneet yhdessä sekä junnuissa että miehissä. Mutta kun tuon jutun jälkeen tsekkasin tarkemmin Dahlenin uraa niin onhan hän aika vakuuttavasti vetänyt viime kaudet.

Kaudella 14-15 hän pelasi 16-17-vuotiaana ensimmäisen SuperElitserien kauden (U20) ja voitti joukkueensa maali- sekä pistepörssin (40 ottelua 25+25). Seuraavalla kaudella hän pelasi jo miehissä Allsvenskanissa ja voitti taas sekä maali- että pistepörssin (51 ottelua 15+14). Lisäksi karsinnoissa Timrå teki silloin 12 maalia ja Dahlen iski niistä yksin puolet (5 peliä, 6+1).

Kaudella 16-17 Dahlen ja Pettersson pelasivat yhdessä Timråssa ja olivat joukkueen kaksi kärkinimeä. Dahlen vajaat 11 kuukautta vanhempana voitti taas maali- sekä pistepörssin (45 ottelua, 25+19) Petterssonin ollessa kummassakin kategoriassa kakkosena. Kuvaavaa on, että kolmanneksi paras maalintekijä teki sitten 9 maalia. Myöskään karsinnoissa homma ei jäänyt ko kaksikosta kiinni vaan kumpikin nakutti kuusi pinnaa ja Dahlen teki vähemmän yllättäen eniten maaleja (4 ottelua, 4+2).

Viime kaudella Dahlen joutui jättämään alkukauden väliin Vancouverin leirin takia, sen jälkeen iski tauti ja viereltä oli poistunut Pettersson. Dahlen missasi lopulta 8 ottelua, mutta voitti silti joukkueensa maali- sekä pistepörssin (44 ottelua, 23+21). Eroa seuraavaan tuli 11 maalia ja 16 pistettä. Playoffeissa tahti vain kiihtyi ja 10 peliin Dahlen teki 8+6 ja seuraavaksi paras joukkuekaveri jäi 3 maaliin. Dahlen johdattikin Timrån lopulta nousukarsintojen kautta Elitserieniin ja valittiin lopulta sarjan parhaaksi hyökkääjäksi sekä sarjan MVP:ksi. Hyvä osoitus siitä että pystyi pelaamaan myös ilman Petterssonia ja olemaan se joka vie joukkuetta eteenpäin.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä Dahlen ja Pettersson yhdessä ainakin harjoitusotteluissa. Tiedä sitten kuka tuossa olisi hyvä kolmantena lenkkinä (Eriksson, Virtanen, Granlund, Boeser...), mutta olisi tuo mielestäni syytä ainakin testata kuinka seuraava ruotsalainen kaksikko onnistuu yhdessä. Kyseessä kuitenkin Ruotsin pääsarjojen kaksi tehokkainta pelaajaa (PPG:llä mitattuna, omissa sarjoissaan).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jake Virtanen teki kahden vuoden jatkon. Sopimus on arvoltaan 1.25 miljoonaa kaudessa, joten melko odotettu näyttösopimus Jakelle tuli. Viime kaudella hän käänsi uransa suunnan farmin syvyyshyökkääjästä ja lähes menetetystä lupauksesta NHL-hyökkääjäksi. Virtasen kerrottiin vetäneen ihan erilaisella asenteella viime kesän kuin sitä aikaisemmat pari kesää ja ilmeisesti henkisellä puolella tapahtui pelaajan suurin kasvupyrähdys. Hän myös näytti ulkoisesti ihan eri pelaajalta viime kauden leirillä kuin sitä ennen. Nyt jos tuo kova työnteko jatkuu, hän saattaa olla parhaassa tapauksessa ensi kauden yllättäjiä.

Virtasesta ei varmaan koskaan tule mitään tähteä NHL:ään, sillä pelinäkemys ei oikein tahdo riittää koviin tehoihin, mutta kovan luokan kolmosketjun hyökkääjä hänestä voi hyvinkin kasvaa. Luistelijana Virtanen on ehkä joukkueen paras suoraluistelussa, hän ei pelkää mennä maalille, hänellä on hyvä laukaus ja osaa käyttää kokoaan fyysisessä pelissä edukseen. Viime kaudella Virtaselle tuli 10+10 tehot ilman ylivoima-aikaa (kaikki pisteet tasakentin), mutta pitää toivoa tuon vielä joskus tuplaantuvan.

Nyt kun noita ketjuja on tässä pyöritellyt, niin näkisin omissa hahmotelmissa hyökkäyksen ehkä näin:

Bärtschi - Horvat - Boeser
Eriksson - Sutter - Pettersson
Roussell - Gaudette - Virtanen
Granlund - Beagle - Gagner
(Leipsic/Schaller/Gaunce/Goldobin)

- Ykkönen on tuttu viime kaudelta ja saanee nyt viime kautta enemmän hyökkäyspään aloituksia. Iso vastuu nuorilla pelaajilla.

- Uskoisin Petterssonin istuvan Sutterin viereen, kun Sutter pelaa paljon, pelaa tunnollisesti oman pään ja hänellä liike riittää Eliaksen kanssa. Ei hän ole kyllä lähellekään ihanteellinen sentteri Petterssonille kiekollisessa pelissä, mutta Canucksin tämän hetken senttereistä sopivin Horvatin jälkeen. Canucks kaavailee Petterssonia keskelle tulevaisuudessa ja saa nähdä missä vaiheessa tuo siihen menee, mutta uskoisin että ei ainakaan ensimmäisen kauden puolikkaan aikana ensi kaudella.

- Kolmosessa Gaudette osoitti viime kauden lopussa kykenevänsä sentteripeliin NHL:ssä, mutta saa nähdä jatkuuko tuo. Huono paikka ei olisi hänelle myöskään Utican sentterinä pelaaminen kauden alussa isommassa roolissa. Laiturit pystyvät fyysiseen peliin ja tuo saattaisi olla hyvä taklaava ketju. Virtasella ja Gaudettella peli toimi viime kaudella yhteen ja tuon varaan voisi kaavailla jotain pysyvämpääkin.

- Nelonen tulisi tuollaisena pelaamaan varmaan aika paljon puolustavia minuutteja, vaikka Gagner ei kyllä puolustavana hyökkääjänä täytä millään vaatimuksia. Granlundilla on näytönpaikka ja Gagner roikkuu lähinnä tuossa mukana kun tuskin tuolla palkalla katsomossakaan on.

Kokonaisuutena aika sillisalaattia tuo hyökkäys tällä hetkellä ehkä ykköstä ja kolmosta lukuun ottamatta. Sedineitä ei hetkessä paikata, vaikka eivät enää parhaimmillaan viime kaudella olleetkaan. Nuorten ottamista kehitysaskelista riippuu miten nopeasti joukkue saa hyökkäyksen taitopuolensa kuntoon. Puolustavia hyökkääjiä ja rikkovan roolin hyökkääjiä tuolla on olemassa nyt ihan hyvin, joten nuorille on tulossa aika selvät roolit mikäli pystyvät nuo ottamaan.

Tulevaisuudessa näkisin tällä hetkellä kolme kaksikkoa, joiden varaan hyökkäystä rakentaa tulevien kausien aikana: Horvat-Boeser, Pettersson-Dahlen ja Gaudette-Virtanen. Tuossa on jo hyvä pohja ja lisää lienee luvassa tuolla joukkueella ensi kauden jälkeen.

Edit: Mr. Smithin kanssa lähes identtinen viestin ajoitus..
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä Dahlen ja Pettersson yhdessä ainakin harjoitusotteluissa. Tiedä sitten kuka tuossa olisi hyvä kolmantena lenkkinä (Eriksson, Virtanen, Granlund, Boeser...), mutta olisi tuo mielestäni syytä ainakin testata kuinka seuraava ruotsalainen kaksikko onnistuu yhdessä. Kyseessä kuitenkin Ruotsin pääsarjojen kaksi tehokkainta pelaajaa (PPG:llä mitattuna, omissa sarjoissaan).
Uskoisin noin käyvän harjoituspeleissä, mutta Dahlen tulee muuten varmaan pelaamaan ensi kauden Uticassa. Uticalla tuleekin olemaan näillä näkymin paperilla ehkä mielenkiintoisin joukkue moneen kauteen. Toki noiden farmiseurojen suhteen tilanteet voivat vielä muuttua kun joukkueet heittelevät pelaajia kauden alla farmiin waivereiden kautta, mutta ellei poistumia sieltä tule, niin etenkin joukkueen laiturit ovat erittäin mielenkiintoisia seurattavia:

Boucher - Kero - Jasek
Dahlen - Motte - Palmu
Gadjovich - MacEwen - Lind
MacMaster - Bancks - Archibald
Carcone

Ja sitten olisi vielä mahdollisesti Gaunce, Goldobin ja Leipsic tulossa laidoille jos pelipaikkaa ylhäältä ei löydy, mutta heidän pitää kulkea waivereiden kautta. Gaudetten ei tarvitsisi..

Puolustus saattaisi olla ensi kaudella mallia:

Sautner - Blujus
Juolevi - Brisebois
Chatfield - McEneny
Sifers

Hughesin tilanteesta ei vielä tiedetä, mutta hänkin saattaa tuoda vielä kauden aikana lisää maustetta tuonne Utican alakertaan.

Maalilla tilanne on viime kaudelta tuttu ja turvallinen;

Demko
Bachman
 
Viimeksi muokattu:
4

444

Vaikea sanoa. Mä en ole tarpeeksi valveutunut, että tietäisin mitä kaikkea hänen työnkuvaansa kuului ja miltä osin asiat olisivat voineet mennä paremmin.
Canucks on nyt todellisessa rebuildissa, ja se vaatii faneilta älyttömän paljon. Sedineiden lopetettua joukkueen rakentaminen tietyllä tapaa helpottuu, mutta yhtälailla pitäisi saada niitä pieniä varausvuoroja tavalla tai toisella. Taidan pitää mestaruusnakit pakkasessa vielä pienen tovin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vaikea sanoa. Mä en ole tarpeeksi valveutunut, että tietäisin mitä kaikkea hänen työnkuvaansa kuului ja miltä osin asiat olisivat voineet mennä paremmin.
Canucksin lehdistötiedotteen mukaan hänen tehtäväkenttäänsä kuului oikeastaan kaikki mahdollinen;

Trevor Linden leaves the organization to pursue different endeavors after serving four years as President, Hockey Operations where he oversaw all hockey operations areas, including coaching, scouting, player development, and minor league affiliations and operations. He also served as Alternate Governor, NHL.

Joukkue on ollut viimeisten kolmen kauden aikana koko historiansa surkeimmassa tilassa (kerännyt kolmen viime kauden aikana NHL:n vähiten pisteitä), joten ei tuo nyt ihan nappiin ole mennyt. Toisaalta taas mahdoton tietää kuinka paljon Linden on pystynyt käytännössä itse vaikuttamaan asioihin. Ja vaikka olisikin pystynyt, niin ei hän sille mitään voinut, että jo tullessaan Kesler halusi pois (ja antoi vain kaksi vaihtoehtoa uudelle seuralle), Sedineiden peli oli menossa alaspäin ja samoin muu sen aikainen runko Burrows, Hansen, Higgins, Bieksa ja kumppanit olivat ikääntymässä käsiin eikä nuorista ollut tulossa oikein ketään avainrooleihin joukkueen haettua pitkään edellisellä aikajaksolla menestystä.

Julkisuuteen on tullut vain vähän tietoa Lindenin todellisesta vaikuttamisesta seurassa asioihin. Se tiedetään, että Willie Desjardinsin omistajaporras olisi halunnut sivuun aikaisemmin kun Linden olisi halunnut antaa hänelle mahdollisuuksia. Samoin tiedetään se, että (ottamatta kantaa siihen kumpi taho oli ns. oikeassa) omistajaportaan kanssa jo edellinen seurajohto oli ajoittaisissa köydenvedoissa. Luultavasti mitenkään helppoa työnkuvaa Lindenillä ei siis ollut.

Silloin kun Linden tuli seuran keulakuvaksi neljä vuotta sitten, kriittset fanit näkivät asiat siten että hän tuli vain marionetiksi omistajille. Hänen asemansa fanien silmissä ja yleensäkin Vancouverin kaupungissa oli (ja on edelleen varmasti) erittäin suuri. Asia nähtiin joidenkin silmissä pestiksi aikaisemman julkisuuskuvan ansiosta enemmän kuin minkään meriitin seurajohtamisesta.

Tottahan se olikin siinä mielessä, että Linden hyppäsi seuran kärkeen ilman mitään kokemusta seuran johtamisesta. Itse halusin nähdä asian positiivisesti ja uskoa seuralegendan saavan tuosta kokemattomuudesta huolimatta asiat kuntoon. Ikävä kyllä näin ei koskaan Lindenin aikana käynyt jos mittarina pidetään menestystä NHL:ssä, mutta ehkä tässä viime kausina on pystytty kuitenkin luomaan jo tulevaa hyvin eteenpäin.

Linden oli upea pelaaja aikanaan, mutta seuran presidenttinä minulle ei tullut oikein missään vaiheessa kuvaa Lindenin osaamisesta. Todella ikävä asia, että tämä päätyi lopulta näin ja nyt saadaan vain arvailla todellisia syitä lähdölle. Saa nähdä sitten kuka on Lindenin seuraaja tuossa roolissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
The Athleticin artikkeli: "Wheeler: The Top 50 drafted NHL prospects ranking, 2018 edition"

Athleticin prospect-asiantuntija Scott Wheeler rankkasi NHL:n 50 parasta prospectia. Canucks-fanin silmissä Wheelerin lista on hienoa katsottavaa, sillä Vancouver on ainoa joukkue, joka sai neljä pelaajaa top50 joukkoon tuolla. Elias Pettersson oli koko listan kakkonen, Quinn Hughes kahdeksas, Olli Juolevi 36. sijalla ja Jonathan Dahlen 38. sijalla.

Lisäksi 50 parhaan prospectin jälkeiselle 70 pelaajan "kunniamaininta-listalle" pääsivät Canucksista Thatcher Demko, Adam Gaudette, Michael DiPietro, Nikolai Goldobin ja Kole Lind. Eli yhdeksän Canucks-prospectia top120 joukossa tuolla listalla, eikä tuossa voida puhua Leafs-raportteri Wheelerin vuoksi edes mistään fanipojan kotiinpäin vetämisestä.

Ehkä ainoa kritiikin aihe näin Canucks-fanilasien takaa oli Demkon jättäminen 50 parhaan ulkopuolelle, mutta ehkä tuossa on kyse enemmän fanin "sokeasta" näkemyksestä. Toisaalta eipä se Schneiderkaan aikanaan listoilla korkealla ollut.

Athletic on maksullinen, joten en noiden pelaajien kuvauksia tänne kirjoita, mutta tuo Wheelerin 50 parhaan prospectin lista oli seuraava:

1. Rasmus Dahlin, BUF
2. Elias Pettersson, VAN
3. Andrei Svechnikov, CAR
4. Casey Mittelstadt, BUF
5. Filip Zadina, DET
6. Eeli Tolvanen, NSH
7. Miro Heiskanen, DAL
8. Quinn Hughes, VAN
9. Martin Necas, CAR
10. Dylan Strome, NYI
11. Kirill Kaprizov, MIN
12. Oliver Wahlstrom, NYI
13. Gabe Vilardi, LA
14. Ryan Donato, BOS
15. Thomas Chapot, OTT
16. Jordan Kyrou, STL
17. Robert Thomas, STL
18. Henrik Borgström, FLO
19. Cale Makar, COL
20. Adam Boqvist, CHI
21. Evan Bouchard, EDM
22. Jesperi Kotkaniemi, MON
23. Filip Chytil, NYR
24. Brady Tkachuk, OTT
25. Ilja Samsonov, WSH
26. Kristian Vesalainen, WPG
27. Carter Hart, PHI
28. Cody Glass, VGN
29. Timothy Liljegren, TOR
30. Nick Suzuki, VGN
31. Vitali Abramov, CLB
32. Jack Roslovic, WPG
33. Daniel Sprong, PIT
34. Adam Fox, CAR
35. Juuso Välimäki, CGY
36. Olli Juolevi, VAN
37. Henri Jokiharju, CHI
38. Jonathan Dahlen, VAN
39. Aleksi Heponiemi, FLO
40. Sam Steel, ANA
41. Kale Claque, LA
42. Morgan Frost, PHI
43. Erik Brännström, VGN
44. Vladislav Kamenev, COL
45. Ryan Merkley, SJ
46. Noah Dobson, NYI
47. Conor Timmins, COL
48. Ilja Sorokin, NYI
49. Cal Foote, TBL
50. Kailer Yamamoto, EDM

***

Ja tuohon listaankin liittyvänä uutisena se, että Quinn Hughes päätti jatkaa vielä kauden verran Michiganin yliopistossa. Mielestäni järkevä ratkaisu, vaikka toivoinkin viihdyttävyyden vuoksi näkeväni hänet joko NHL:ssä tai Uticassa ensi kaudella. Canucksille hänen saaminen joukkueeseen olisi ollut isompi juttu kuin Hughesille sopimuksen saaminen tässä vaiheessa, mutta hyvä kun tässä mentiin kärsivällisyys edellä. Hughesin tyylistä pakkia ei ole tarve ajaa välittömästi sisälle.

Nyt Hughes saa kauden verran harjoitella voimaa, saada vähän lisää kokemusta mm. nuorten MM-kisoista ja hän pääsee pelaamaan yliopistossa isommassa roolissa kuin olisi ammattilaisena päässyt. Mahdollista Hughesin näkeminen ylhäällä on silti edelleen kauden lopulla, kun Vancouver pelaa todennäköisesti merkityksettömiä pelejä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ehkä ainoa kritiikin aihe näin Canucks-fanilasien takaa oli Demkon jättäminen 50 parhaan ulkopuolelle, mutta ehkä tuossa on kyse enemmän fanin "sokeasta" näkemyksestä. Toisaalta eipä se Schneiderkaan aikanaan listoilla korkealla ollut.

Näillä listoilla on lähinnä viihdearvo eikä ne lopulta ennusta mitenkään tarkasti pelaajan lopullista tasoa tai menestystä uralla. Ei listojen kärkeen nimiä tietenkään arvota ja sinne päästäkseen pitää olla talenttia&potentiaalia takana. Kuitenkin listat ovat aina tekijänsä näköisiä eikä esim. Demkon puuttuminen vähennä hänen potentiaaliaan tai mahdollisuuksia kehittyä tulevaisuuden kärkikassariksi.

Hughesin ratkaisu on mielestäni täysin oikea tässä kohtaa. Yksi huippukausi alle yliopistossa ja aikaa harjoitella valmiimmaksi pelaajaksi NHL-tasolle sitten ensi kaudeksi. Vancouver Canucks on rakentumassa hitaasti ja hiljaa yhdeksi tulevaisuuden kärkijoukkueista. Sen toteutuminen vaatii tietenkin näilta nuorilta pelaajilta heiltä odotettujen lupausten lunastamista, mutta aihio antaa syytä suureen optimismiin. Ensi kausi saattaa mennä vielä hyvinkin räpiköiden sarjan kellarissa, mutta kolikon kääntöpuolena on jälleen yksi korkea varausvuoro jo nyt talenttia pursuavaan listaan.

Petterssonissa on kaikki ainekset olla seuraava ruotsalainen supertähti. Mikäli hänestä kehittyy Canucksin keskikaistan kuningas on joukkueella laittaa kakkosen keskelle Bo Horvat, joka olisi tuossa roolissa eittämättä sarjan parhaita. Brock Boeser näytti hauista jo viime kaudella ja taistelee terveenä pysyessään vielä liigan maalikuninkuudesta, rannelaukaus on kuin Laineen Patella. Quinn Hughes ja Olli Juolevi etunenässä kohentavat alakerran luokitusta eikä unohtaa sovi Troy Stecheriä josta uskon olevan vielä nähtyä enemmän iloa joukkueelle tulevina kausina. Demko on maalilla hiomaton timantti, jolla on taas kaikki potentiaali tosiaan nousta liigan eliittivahtien joukkoon. Tässä on toki paljon vielä muuttujia matkassa ja mitä vain voi tapahtua. Silti Canucksin kannattajana katsoisin hyvin luottavaisena tulevaisuuteen. Viime kaudet ovat tuntuneet varmasti kovin pitkiltä ja tuskaisilta, mutta niissä synkissä pilvissä on hopeareunukset olemassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Näillä listoilla on lähinnä viihdearvo eikä ne lopulta ennusta mitenkään tarkasti pelaajan lopullista tasoa tai menestystä uralla. Ei listojen kärkeen nimiä tietenkään arvota ja sinne päästäkseen pitää olla talenttia&potentiaalia takana. Kuitenkin listat ovat aina tekijänsä näköisiä eikä esim. Demkon puuttuminen vähennä hänen potentiaaliaan tai mahdollisuuksia kehittyä tulevaisuuden kärkikassariksi.
Totta, enemmänkin listat näyttelevät tietysti tässä vaiheessa viihdearvopuolta kuin todellista ja lopullista pelaajien välistä lahjakkuutta. Paljon ehtii vielä tapahtua noiden pelaajien kehityksessä NHL:n kärkeen ja mitä kauemmas listojen kärjestä mennään, sitä suurempi on hutien määrän mahdollisuus. Silti hieno nähdä noilla listoilla tämän muuten synkän ajanjakson keskellä omien prospectien saama arvostus vierasleiristä asiaansa vihkiytyneeltä toimittajalta. Omiahan tulee helposti arvioitua liiankin korkealle.

secord kirjoitti:
Vancouver Canucks on rakentumassa hitaasti ja hiljaa yhdeksi tulevaisuuden kärkijoukkueista. Sen toteutuminen vaatii tietenkin näilta nuorilta pelaajilta heiltä odotettujen lupausten lunastamista, mutta aihio antaa syytä suureen optimismiin.
Saa nähdä mihin tuo tämän hetkisten prospectien lista joukkueen tulee viemään, mutta kokonaisuutena tilanne näyttää nuorten osalta paremmalta kuin koskaan. Ja sanon tämän osaltaan perustuen niihin saavutuksiin joita prospectit saivat viime kaudella aikaan.

Koskaan aikaisemmin Canucksin prospectit eivät ole yhden kauden aikana saaneet valintoja SHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi (Pettersson), Allsvenskanin arvokkaimmaksi pelaajaksi (Dahlen), yliopistosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi (Gaudette), OHL:n parhaaksi maalivahdiksi (DiPietro) ja SM-Liigan vuoden tulokkaaksi (Palmu). Yksittäisiä tähdenlentokausia prospecteilla toki on ollut, mutta ei noin laajaa onnistumista.

Noiden päälle kun lisätään Boeserin huima tulokaskausi NHL:ssä, Demkon erinomaiset otteet AHL:ssä, Juolevin ja Hughesin kaudet sarjoissaan ja Lindin hienot pelit WHL:ssä, prospectiosastolla Vancouverilla on sekä kärjestä että syvyydestä palikat kunnossa. Toki noista saavutuksista on vielä matkaa huipulle, vielä ehtii tulla pettymyksiä matkalla (toivottavasti myös joku yllättää), lisääkin tarvitaan ja joukkueen pitää osata kasata muukin joukkue oikein, mutta pitää antaa pisteitä tämän hetken scouteille.

Vaikka kaikki varaukset eivät ole ihan nappiin menneet, nyt siellä näyttää olevan osaamista. Boeser, Pettersson, Gaudette, Demko, Tryamkin, Jasek, Forsling, DiPietro ja Palmu esimerkkeinä vaikuttavat erinomaisilta varauksilta vuoroiltaan. Todella pitkään Canucks olikin vitsin asemassa mitä tuli nuorten varaamisiin. Nykyiseen scouttipuoleen löytyy luottoa myös jatkossa ja tuo on asia, minkä vuoksi koko seuran tulevaisuuteen löytyy uskoa.

secord kirjoitti:
Petterssonissa on kaikki ainekset olla seuraava ruotsalainen supertähti. Mikäli hänestä kehittyy Canucksin keskikaistan kuningas on joukkueella laittaa kakkosen keskelle Bo Horvat, joka olisi tuossa roolissa eittämättä sarjan parhaita.
Pettersson on mielenkiintoisin tulokas Vancouverilla lähes pariinkymmeneen vuoteen. Hän tulee kovemmilla meriiteillä sisään kuin Sedinit aikanaan. Tuo ei tietenkään tarkoita vielä samanlaista uraa, mutta mahdollisuudet tuohon on olemassa. Mutta katsellaan mitä tuleman pitää. Alku uusissa kuvioissa saattaa olla Kaksosten tyyliin haastava, mutta peliäly kyllä korvaa myöhemmin paljon.

Canucks näkee hänessä tulevaisuuden sentterin, mutta Petterssonin tulevaisuus pelipaikan osalta saattaa määräytyä vielä esimerkiksi ensi kesän varauksen pohjalta. Jos Canucksilla kävisi kerrankin tuuri ja Jack Hughes tulisi veljensä kanssa.. no, jätetään se pilvilinna nyt rakentamatta tähän ja katsellaan miten Eliaksen pelit ensi kaudella menevät.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ehkä ainoa kritiikin aihe näin Canucks-fanilasien takaa oli Demkon jättäminen 50 parhaan ulkopuolelle, mutta ehkä tuossa on kyse enemmän fanin "sokeasta" näkemyksestä. Toisaalta eipä se Schneiderkaan aikanaan listoilla korkealla ollut.

36. Olli Juolevi, VAN
38. Jonathan Dahlen, VAN

Demko oli se joka itsellekin otti pahiten silmään Vancouverin osalta. Itse laittaisin Demkon näillä listoilla ilman muuta Juolevin ja Dahlenin edelle. Gaudette on vaikea arvioitava, mutta kyllä hänkin menee tällä hetkellä aika tasoihin Dahlenin kanssa. Juolevin näytöt varauksen jälkeen on varsin ohuet, mutta onneksi viime kausi antoi toivoa paremmasta. Vaikea ymmärtää miksi Juolevi nyt olisi Demkon edellä.

Joka tapauksessa mahtavalta näyttää prospectien tilanne tällä hetkellä! Ei ole tosiaan koskaan ollut näin hyvää tilannetta, joten toivotaan että jo vuoden-kahden sisään ollaan NHL:ssäkin taistelemassa vähintään playoff-paikasta.

-------------------

The Athleticin juttuja olen lukenut Lindenin lähtöön liittyen, mutta melkoinen mysteeri tuntuu tuo ero olevan. Omistaja ei halua kommentoida ja GM tai koutsi eivät voi juuri mitään sanoa. Joka tapauksessa erikoinen juttu, kun nyt näyttäisi hyvä suunta olevan joukkueella. Ja toivottavasti edelleen maltetaan mennä rauhallisesti askel kerrallaan eteenpäin ettei lähdetä vaihtamaan noita hyviä prospecteja nopean menestyksen toivossa pois. Ymmärsin että Linden oli vahvasti sitä mieltä, että rebuild ottaa aikaa ja tulee tehdä hitaasti rakentamalla prospectien kautta. Välttämättä joukkueen omistaja ei ollut siitä samaa mieltä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Demko oli se joka itsellekin otti pahiten silmään Vancouverin osalta. Itse laittaisin Demkon näillä listoilla ilman muuta Juolevin ja Dahlenin edelle. Gaudette on vaikea arvioitava, mutta kyllä hänkin menee tällä hetkellä aika tasoihin Dahlenin kanssa.
Varmaan tuossa Demkon osalta kyse oli tuosta pelipaikasta? Kun noiden pelaajien kuvauksia paremmin luin, niin Wheeler sanoi Sorokinin kohdalla, ettei normaalisti lähde rankkaamaan maalivahteja helposti korkealle. Jostain syystä noissa erilaisissa prospect-rankkauksissa vielä AHL-maalivahdit ovat olleet usein vähän heikoilla sijoilla. Kolme vuotta sitten esimerkiksi ESPN:n Corey Pronman rankkasi Pittsburgh-molari Matt Murrayn Penguinsin prospecteista kolmanneksi Daniel Sprongin ja Sergei Plotnikovin taakse (kumpikaan heistä ei ollut yleisillä listoilla kovin korkealla), vaikka Murray oli pelannut hienon farmikauden juuri tuon aikana.

Mitä tulee taas tuohon Dahlen-Gaudette -järjestykseen, niin itsehän arvioin tänne Gaudetten korkeammalle omassa arviossani ketjun avaukseen (eroa ei ollut tosin kuin yksi sija). Syynä oli luonnollisesti tuon Hobey Bakerin lisäksi Gaudetten loppukausi NHL:n puolella, jonka aikana hän näytti omasta mielestäni hyviä lupauksia tulevasta, vaikka ei tulosta juuri tehnytkään. Toisaalta taas Dahlen pelasi todella hyvin ne muutamat Utican pelit viime kauden lopulla mitkä pelasi ja oli sitä ennen Allsvenskanin arvokkain pelaaja. Wheeler seuraa Marlies-toimittajana farmia tarkasti ja hän sanoi tuossa Dahlenin kuvauksessa;

If he were used differently in the AHL playoffs, and Comets head coach Trent Cull didn’t decide to go back to veterans he said had earned a shot, I think there’s a good chance Utica’s first-round outcome is different and the Marlies may not be Calder Cup champs. They left one of their most gifted players on the bench for a crucial Game 1 overtime loss and then didn’t use him in an offensive role for the remainder of the series. I love what Dahlen brings as a dynamic scorer who competes hard but plays a clean game. It’s the way the league is trending.

En nyt usko tuon sarjan ratkenneen tuolla Dahlenin kohtalolla, mutta Dahlenin panos Uticalle oli loppukaudella erittäin hyvä. Hän tosin itse sanoi, että oli vaikea totutella uuteen tyyliin kauden lopussa ja jätti vähän sellaisen kuvan, että ei olisi ollut itse täysin tyytyväinen panokseensa. Jos tuo pitää paikkansa, että parannettavaa jäi, niin ensi kaudella Dahlen voi olla kyllä hyvinkin tärkeä pelaaja farmin puolella saadessaan pelitapaan paremman tuntuman enkä ihmettelisi edes näyttöpaikkaa ylhäällä.

Dahlenin viime kauden Highlightseissa näkee hyvin miten monipuolinen hyökkäyspään pelaaja hän on.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos tuo pitää paikkansa, että parannettavaa jäi, niin ensi kaudella Dahlen voi olla kyllä hyvinkin tärkeä pelaaja farmin puolella saadessaan pelitapaan paremman tuntuman enkä ihmettelisi edes näyttöpaikkaa ylhäällä.

Itsekin toivon, että nuoret saavat ja käyttävätkin näytönpaikat hyödykseen jo training campillä ja harkkamatseissa. Mikäli eivät loista kunnolla niin siellä saa Gagner jatkaa ylivoimissa tarpomista ja junnut menevät AHL:ään. Toki ei noita nuoria voi kerralla määräänsä enempää ottaa rosteriin yhtä aikaa, mutta sellainen 2-3 pitäisi onnistua hyvin ja järkevästi. Pettersson ja Gaudette ovat aika varmoja, joten siitä kolmannesta paikasta voisi Dahlen taistella aika monen muun nuoren pelaajan kanssa.

Siinä mielessä on onni, että Virtanen ja Boeser saatiin sisälle NHL:ään (ja NHL-tasolle) jo viime kaudella, joten jos nyt taas saadaan 2-3 lisää niin seuraavalla kaudella vuorossa voisi olla esim Lind, Palmu tai Gadjovich.

Pakistossa olisi melkein sama nuorien (=nuoren) sisäänajo tehtävä tänä vuonna, kun ensi vuoden paikka on varattu Hughesille. Kyllähän tuo Juolevi olisi hyvä saada NHL-tasolle ja -peleihin tänä vuonna, kun en millään usko että kumpaakin ajetaan sisälle samana vuonna. Toki helppoa ei tule olemaan Juolevilla, kun pitäisi syrjäyttää kolme NHL-pakkia päästäkseen rosteriin. Kaikilla 8 pakilla on vielä yhdensuunnan sopparit ja joutuvat läpäisemään waiverit mennessään alas. Toki siellä Tanev on varmasti puolet kaudesta rikki ja Biegaa pystyy pitämään seiskapakkina, joten tuon jälkeen pitäisi syrjäyttää enää yksi pakki (varmaan Pouliot tai Hutton).

Varsinkin pakiston osalta olisi mielenkiintoista tietää GM Benningin suunnitelma jatkon osalta. Siellä lähtee Edlerin ja MDZ:n viimeiset kaudet käyntiiin ja edessä on UFA-status. Lisäksi Hutton ja Pouliot ovat kauden jälkeen RFA-pelaajia välimiesmahdollisuudella. Tanevilla on jäljellä kaksi kautta ennen UFA-statusta, joten kohta lähestyy päätöksenteon aika myös hänen suhteensa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jannik Hansenin NHL-ura päättyi ainakin tältä erää. Hansen pelasi Vancouverista myynnin jälkeen vain 61 ottelua San Josessa tehden 21 pinnaa (vain 4 maalia). Hansenin ura päättyi varsin nopeasti, kun vielä 15-16 kaudella hän teki 67 otteluun peräti 22 maalia ja 38 tehopistettä.

Vancouverissa Hansen pelasi päälle 550 ottelua ja teki lähinnä kolmosketjusta käsin päälle 230 tehopistettä. Hansen oli vuoden 2004 yhdeksännen kierroksen varaus ja kyseisen vuoden toiseksi tehokkain Vancouverin varaus. Koko liigan osalta Hansen on ko vuoden TOP20:ssä pisteissä. Vancouverin osalta kyseinen vuosi on varsin onnistunut, kun kolmannella kierroksella varattiin Alex Edler. Siltä vuodelta saatiin tehopisteissä mitattuna kaksi TOP20-pelaajaa. Ja lisäksi ekalla kierroksella varattiin Cory Schneider.

Mutta Hansenille hyviä jatkoja KHL:ään. Toivottavasti saa vielä muutamia terveitä pelivuosia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverissa Hansen pelasi päälle 550 ottelua ja teki lähinnä kolmosketjusta käsin päälle 230 tehopistettä. Hansen oli vuoden 2004 yhdeksännen kierroksen varaus ja kyseisen vuoden toiseksi tehokkain Vancouverin varaus. Koko liigan osalta Hansen on ko vuoden TOP20:ssä pisteissä. Vancouverin osalta kyseinen vuosi on varsin onnistunut, kun kolmannella kierroksella varattiin Alex Edler. Siltä vuodelta saatiin tehopisteissä mitattuna kaksi TOP20-pelaajaa. Ja lisäksi ekalla kierroksella varattiin Cory Schneider.
Tuo oli kyllä erinomainen varausvuosi Canucksin osalta. Viidenneltä kierrokselta Canucks varasi vielä Mike Brownin, joka pelasi NHL:ssä yli 400 peliä. Eli neljä tulevaisuuden NHL-pelaajaa saatiin irti ja noista Edler ja Hansen kasvoivat joukkueen avainpelaajiksi tulevaisuuteen. Schneider kääntyi lopulta Horvatiksi. Enemmän tuolta kesältä saatiin lopulta irti kun kahdeksana seuraavana kesänä yhteensä. Kertoo kyllä paljon Vancouverin scouttien toiminnasta tuohon aikaan.

Eli nyt sekä Hansen että Burrows lopettivat uransa/NHL-uransa tänä kesänä Kaksosten lisäksi. Hansenin ja Burrowsin urat tulivat lopulta melko nopeasti alas ja Benning sai myytyä heidän sopivalla hetkellä. Tosin vielä ei Dahlen-Goldobin -kaksikko ole saanut tuotua itseään (kunnolla) NHL:ään, joten katsellaan nyt miten nuo kaksi onnistuvat jatkossa.

Burrows ja Hansen pelasivat kyllä molemmat hienot urat Vancouverissa. Toinen teki sen varaamattomana pelaajana ja toinen kesän 2004 viidenneksi viimeisenä varattuna pelaajana (nykysäännöillä Hansen olisi jäänyt kokonaan varaamatta). Hienoja pelaajia kummatkin ja tosiaan toivottavasti Hansenin tankissa olisi vielä vähän jäljellä.

***

Quinn Hughes pisti show'n pystyyn Ruotsia vastaan pelatussa nuorten pelissä. Kolme ykkössyöttöä jenkkien 5-4 voitossa ja etenkin kaksi viimeistä noista olivat upeita suorituksia.

Toni Utunen oli Suomen parhaaksi palkittu pelaaja Kanadaa vastaan Suomen 3-4 jatkoaikatappiossa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Piti tulla nuo Hughesin esityöt kanssa tänne linkittämään. Quinn näytti pitävän pilkkanaan ruotsalaisia ja oli kuin mies poikien keskellä. Päätös jäädä vuodeksi yliopistoon oli varmasti ihan viisas ratkaisu tässä kohtaa, mutta väittäisin hänen jo pärjäävään NHL-tasollakin. Jos jatkaa samaan malliin, niin veikkaan Q.Hughesin olevan lähellä Hobey Bakeriä ensi kaudella. Aivan maaginen luistelija ja sen lisäksi sekä kädet että pää toimivat loistavasti. Detroit saa vielä katua että ohittivat Hughesin omalla vuorollaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Piti tulla nuo Hughesin esityöt kanssa tänne linkittämään. Quinn näytti pitävän pilkkanaan ruotsalaisia ja oli kuin mies poikien keskellä. Päätös jäädä vuodeksi yliopistoon oli varmasti ihan viisas ratkaisu tässä kohtaa, mutta väittäisin hänen jo pärjäävään NHL-tasollakin. Jos jatkaa samaan malliin, niin veikkaan Q.Hughesin olevan lähellä Hobey Bakeriä ensi kaudella. Aivan maaginen luistelija ja sen lisäksi sekä kädet että pää toimivat loistavasti. Detroit saa vielä katua että ohittivat Hughesin omalla vuorollaan.

En tiedä kaduttaako miten, kun Bouchardia siellä oltiin ottamassa.

Lupaan että joka kerta ei kaduta, kun Zadina laittaa laaserin yläpeltiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös