Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 16.06.2017 klo 00.01.

 1. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Rangersia vastaan tuli 3-4 vierastappio rankuilla. Harmittava tappio kun Canucks menetti johtonsa ja jälleen ei saatu varsinaisen peliajan jälkeen irtopistettä mukaan. Pelillisesti joukkue pelasi mielestäni kuitenkin hyvän vieraspelin.

  - Green on tehnyt paljon hyvää, mutta edelleen tuo maalivahtiasetelma ihmetyttää. Green kun jaksaa Markströmiä peluuttaa 2:1 suhteella, vaikka Nilssonin voittoprosentti on ollut selvästi parempi. Ei Markström missään nimessä huono ole ollut, mutta hän ei ole vaan kyennyt kriittisillä hetkillä ihan riittävästi ryöstöihin. Rangers-pelin rankut tuossa hyvänä esimerkkinä. Canucksilla oli kahdesti mahdollisuus voittoon jos Markström olisi saanut kotijoukkueen rankun torjuttua, mutta saldoksi tuli 0-2 ja lopulta tappio.

  - Ohipeli Horvatin ketjulta. Horvat pelasi jälleen melko hyvin, mutta laitureista etenkin Boeser oli väsyneen näköinen ja pelasi ehkä kauden heikoimman pelinsä. Ja kun hän ei saa jalkoja liikkeelle, hän näyttää todella hitaalta. Ehkä tuo NHL:n kiivastahtinen otteluohjelma vaatii vähän totuttelua harvatahtisen yliopistouran jälkeen? Hän pystyy olemaan tehokas nytkin, mutta toivottavasti tuossa luistelussa tulisi vielä samanlaista kehitystä kuin Horvatilla. Se on onneksi ainakin asia mitä pystyy kehittämään.

  - Sedineiltä ehkä kauden paras peli ja heidän ketjussaan pelannut Eriksson onnistui jälleen myös. Erikssonille tuli jo kolmas maali neljään peliin, mutta parasta hänen pelissään on ollut tällä kaudella tuo kahden suunnan hyvä peli.

  - Virtanen-Gaunce -kaksikko oltiin laitettu samaan ketjuun ja tuo onnistui hyvin. Jakelta ehkä kauden paras peli sen Detroit-pelin kanssa (ihmettelin kun ei saanut jatkoilla yhtään peliaikaa) ja Gaunce oli erinomainen laitojen lähellä sekä hyvä omaan päähän. Virtaselle palkinnoksi yksi maali, Gauncen maaliton putki alkaa olla jo tuskastuttavan pitkä. Ehkä niitä alkaa sieltä sitten tulla kun tuo menee poikki. Tuossa kaksikossa voisi olla hyvä alku jollekin pysyvämmällekin.

  - Mikähän peliliike oli pistää Hutton vetämään rankkua? Siellä oli mm. Eriksson penkillä tuppea puremassa. Maalilla Markström ei tälläkään kertaa vakuuttanut rankuissa.

  - Rangersille tuli jo kahdeksas kotivoitto putkeen. Nyt oli kyllä lähellä mennä poikki, mutta onnistuivat vielä jatkamaan sarjaa.

  ***
  Edit:

  Nikolai Goldobin nostettiin ylös. Hän on ollut Uticalle pelistä toiseen erittäin hyvä, tehnyt 19 pistettä 18 peliin ja kehittynyt raporttien mukaan kiekottomassa pelissä paremmin kuin moni odotti. Canucks pisti hänet oppimaan juuri kiekotonta peliä ja puolustuspeliä farmiin kauden alla. Utican manageri Ryan Johnson sanoi joku aika sitten, ettei usko näkevän Goldobinia enää farmissa kun kutsu ylös tulee. Katsellaan käykö Johnsonin ennustus toteen.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017 klo 02.56
 2. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Tämä olisi hienoa, hyvät(enimmäkseen) muistot on miehestä liigassa. Uskomattoman taitava ja hyvä pelisilmä. Ne huonot muistot liittyy juurikin tuohon kiekottomaan pelaamiseen, jota joutui jo liigassa opettelemaan isosti. Edelleen vähän epäilen, löytyykö noin epäfyysisestä kaverista NHL- pelaajaa, mutta kyllä nyt menee Canucksin matseja seurantaan, jos ylös pääsi kerran.

  Rangers- fanina sanoisin, että olisitte tosiaan voiton ansainneet eilen, mutta välillä käy tuuri. Rankuissa Shattenkirkilta ja Nashilta aika jäätävät kudit pakkoraossa.
   
 3. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Ainakin tuossa eilisessä pelissä Nilssonin olisi suunnitelmien mukaan pitänyt aloittaa, mutta Green sanoi pelin jälkeen että Nilsson oli ollut hieman "under the weather", joten jonkun pienen flunssan takia oli penkillä. Aloittaa kuitenkin ilmeisemmin Devilsiä vastaan.

  edit: niin siis Islandersia vastaan, meni pelit sekaisin
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017 klo 17.03
 4. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Niinpä niin. Peli oli täysin hallussa lähes kaksi erää, mutta Fastin kavennusmaalin jälkeen iski täysi paniikki ja Pouliot sekä Stecher (?) tekivät parhaansa että peli olisi ollut tasan jo kahden erän jälkeen. Kolmannessa tuo heikko puolustaminen jatkui ja Rangers naputtikin nopeasti pari häkkiä. Omasta mielestä Markström pelasti edes tuon pisteen vaikka toki olisi rankkareita saanut enemmänkin torjua. Mutta kyllä tuo pakisto oli niin huono, että Rangers sai laatupaikkoja toisensa jälkeen kolmannessa erässä. En tiedä miten tuo peli hajosikin noin pahasti hyvän ensimmäisen puoliskon jälkeen. Vai alkoiko Rangers vain pelaamaan?

  Virtanen oli tosiaan hyvä ellei loistava, mutta palkintona siitä (ja maalista) hän sai jälleen selvästi vähiten peliaikaa. Ja vaikka hän oli ainoita joilla oli lentokeli matsissa niin jatkoajalla häntä ei tarvittu vaan siellä oli esim Gagner reilut pari minuuttia. Muutenkin nelosketju oli kyllä hyvä tuossa pelissä. Sedineiltä ja Erikssonilta myös hyvä peli vaikka ehkä pienempikin kuormitus olisi riittänyt jatkoajalla. Vähän liukkaampia pelaajia olisi voinut käyttää jatkoajan lopulla.

  Horvatin osalta ihmetytti, että hän aloitti Gagnerin ja Vanekin välissä, mutta jo 10 minuutin jälkeen palasi normaaliin ketjuun Boeser ja Bärtschin kanssa. Pakko myöntää, että varsin erikoinen kokeilu ja taisi ainakin Horvatin pelin sekoittaa tuo testaus. Burmistrov vaihtoi paikkoja Horvatin kanssa ja pitää kyllä ihmetellä tuota Burmistrovin tehottomuutta. Edelliset pisteet on tullut lokakuussa ja pelissä ei näytä tapahtuvan oikein mitään. Toki peliaikakin on tipahtanut aika minimiin, mutta eipä hän oikein anna mitään syitä lisätäkään sitä.

  Biegan tilanne on kanssa erikoinen. Hän pelasi hyvin oikeastaan koko ajan kun tuurasi poissaolevia. Mutta nyt kun sinne tuli saikulta porukkaa niin Biega tippui ensimmäisenä pois. Kun noita fyysisiä pakkeja ei ole liikaa (Gudbranson - loukkaantunut, Biega - katsomossa, MDZ ja Edler) niin luulisi, että hänelle olisi käyttöä ainakin Gudbransonin saikun ajan. Karkeasti ottaen Stecher, Hutton ja Pouliot ovat aika samasta puusta veistettyjä kiekollisia pakkeja ilman tehoja. Biega teki ilman käsiä (ja yv-aikaa) 0+2 15 matsiin, kun Stecher on tehnyt pinnan (10 peliin) ja Hutton 0+3 (24 peliin). Hutton on muuten tasakentällisin saanut aikaiseksi yhden pinnan. Tuo vaatii jo taitoa!
   
 5. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Itse en ihan noin pahana nähnyt tuota kolmannen erän pelaamista. Rangers sai erässä kolme laukausta ykkössektorilta, mistä yleensä valtaosa maaleista tehdään. Maalipaikat erässä menivät tasan ja Vancouver voitti erän laukaukset.

  Tuli ehkä liiankin kovasti kritisoitua Markströmiä tuossa, mutta turhauttaa vaan vähän hanskakäden puolelle tehdyt helpot maalit. Tuossakin pelissä Grabnerin kolmannen erän tasoitusmaalissa laukaus olisi mennyt ohi. Toki eihän maalivahti voi sitä laskea, mutta silti tuo näytti menevän vähän helpolla (ilman maskia ykkössektorin ulkopuolelta), vaikka laukaus hyvä olikin. Markströmkin näytti olevan tuohon maaliin turhautunut. Kokonaisuutena Markström on kyllä pelannut hyvin, vaikka vähän helppoja on mennytkin.

  Lähinnä tuo vertailu maalivahtien tilastojen välillä on se asia, mikä pistää ihmetyttämään noiden kahden pelimääriä alkukaudesta:

  Markström: 6-8-3, 90.9%, 2.63 GAA, 0 SO
  Nilsson: 5-1-1, 93.4%, 2.25 GAA, 2 SO

  Pelit menneet Markströmille selvästi (2:1 suhteella) senkin ajan sisällä, jolloin kummatkin ovat olleet tarjolla ja tilastot ovat kuitenkin aika vahvasti Nilssonin puolella tähän mennessä. Toki tilanne voisi olla eri, mikäli pelimäärät olisivat menneet toisinpäin, kun ei tuo joukkue mikään ihanteellinen ole vielä maalivahdin pelata ja paljon riippuu aina ympärillä olevien pelaajien otteista yksilöidenkin onnistumiset. Silti tilastoissa ero on niin iso, että vähän erikoista on ollut tuo Nilssonin istuminen penkillä. Hänen ollessa maalilla Canucks ei ole juuri hävinnyt. Nyt tosin tuo HankMoodyn mainitsema asia Nilssonin flunssasta selittää tuon pelin maalivahtivalinnan.

  Lainaus:
  Virtasen peliaika tuossa pelissä oli kyllä vähän erikoinen veto valmennukselta ja luulisi Jaken vahvuuksien tulevan esiin juuri 3-3 pelissä. Ehkä syynä tuohon oli se, että Green pelkää vähän noita keskialueen virheitä, joita kyllä tuossakin pelissä pari nähtiin muuten hyvästä pelistä huolimatta. Silti Jake sai 10 minuutin peliajoilla viisi laukausta ja yhdeksän laukausyritystä, joten olisi kuvitellut minuuttejakin tulevan enemmän. Hyvää Virtasen kanssa on se, että kohtelusta huolimatta (tai ehkä osin sen ansiostakin?) Virtanen vaikuttaa ottaneen nyt vakiroolin ja paljon ennemmin häntä tuolla katselee kuin jotain Megnaa viime kaudella.

  Lainaus:
  Burmistrov on ollut tosiaan aika mitään sanomaton. Toki ei minulla mitään odotuksiakaan ollut, eikä varmaan joukkueellakaan kun viime kaudella hän kulki waiverit läpi ja sai nyt vuoden näyttösopimuksen. Lähinnä hänen positiivinen antinsa näin fanina katsottuna on ollut se, että hänet on ollut helppo pistää sivuun Virtasen ja Gauncen tieltä. Jos joku Upshall olisi leirin jälkeen sopimuksessa, hän saattaisi hyvinkin viedä jonkun nuoren paikan.

  Burmistrovin tehottomuuden puolesta pitää sanoa se, että vaikka edellinen piste on lokakuulta, hän on tuon jälkeen saanut pelata vain seitsemässä pelissä ja nuokin 8-12 minuutin ajoilla. Ihan hirveästi ei voi tuolla peluutuksella odotellakaan. Toki kuten totesit, kääntäen noilla otteilla ei voi peliaikaakaan oikein saada.

  Lainaus:
  Tuo tasakenttäpistesaldo Huttonin osalta on oikeastaan vielä murheellisempi. Niitä pisteitä kun ei ole edes tuota yhtä vaan kaksi pisteistä on tullut ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Tuo Huttonin pistekehitys on ollut vähän hämmentävä. Hän teki tulokaskaudella 25 pistettä ollen joukkueen tehokkain puolustaja. Tuolloin asiat näyttivät hyvältä tulevaisuuden kannalta. Viime kaudella hän kärsi "toisen kauden kirouksesta", pisteet vähän putosivat (19 pistettä) ja peli oli muutenkin aika vaikeaa. Tällä kaudella pisteitä ei ole puolestaan tullut mistään vaikka peli on ollut muuten mielestäni taas parempaa ja suureksi osaksi ihan hyvääkin. Sanoisin Huttonin olleen ainakin muutamassa maalissa kolmantena syöttäjänä, mutta noita ei tunnetusti lasketa.

  Canucks Armyn noin kuukauden takainen pitkä ja suureksi osaksi tilastoihin pohjautuva artikkeli Huttonista:

  Ben Hutton is better than you think he is (unless you already think he's really good)
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017 klo 07.08
 6. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Aika vastaantulijoita oltiin ehkä NHL:n tämän hetken parasta kotijoukkuetta Islandersia vastaan. Islanders on edelleen tuonkin pelin jälkeen ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt kotonaan varsinaisella peliajalla yhtään peliä. Hyvä veteraanipitoinen joukkue, jossa ei ole kuitenkaan mitään uriensa viimeisiä veteleviä pelaajia kuten jossakin toisessa seurassa. Pelin lopputulos 5-2 kuvastaa peliä aika hyvin ja suurempikin tappio olisi ollut mahdollinen.

  - Nilssonille meni yksi luvattoman helppo osuma eikä hän toisaalta ottanut tällä kertaa kiinni mitään millä olisi saanut joukkueensa pysymään pelissä mukana. Ehkä hänen heikoin peli tällä kaudella, mutta missään nimessä tappiota ei voi maalivahdin piikkiin laittaa.

  - Koko puolustus oli tuuliajolla ja isoissa ongelmissa läpi illan Islandersin paineen alla. Tanev tuolta nyt ehkä selvisi parhaiten, mutta tuollaisessa pelissä ei voi oikein nousta esiin kun peliä pelataan pääosin omissa. Huttonilla ja Pouliotilla näkyi rasitus pahiten.

  - Sedineillä oli myös isoja ongelmia saada oikein mitään irti nyt hyvän Rangers-pelin jälkeen. Peliä pelattiin pääosin omissa Kaksosten ollessa jäällä.

  - Tähtitulokkaista Barzal oli selvästi parempi tässä pelissä kuin Boeser. Sinänsä ei tullut yllätyksenä kun Barzal oli huilannut joukkueensa kanssa kolme päivää kotona ja Boeser on vaikuttanut nyt pari peliä väsyneeltä tällä kuuden pelin vieraskiertueella. Barzalille joka tapauksessa hieno peli ja hänestä Islanders saanee joka tapauksessa varmasti tulevaisuuden yhden avainpelaajista.

  - Canucksin hyökkäyksestä Burmistrov, Gagner, Granlund ja Bärtschi aika kaukana parhaastaan tässä pelissä.

  - Eriksson ja Horvat olivat joukkueen selvästi parhaat mielestäni. Horvatilta hirveä määrä töitä kahteen suuntaan ja hieno maali alivoimalla. Ikävä kyllä muu joukkue ei pystynyt seuraamaan nuoren hyökkääjän esimerkkiä lainkaan.

  - Olkoon fanit mitä mieltä tahansa fyysisistä Dorsettista ja Gudbransonista, ilman heitä joukkue on todella pehmeä pelata vastaan eikä tuolta löydy oikein porukan sytyttäjiä Horvatin lisäksi.

  Vielä yksi peli edessä tällä kiertueella ja se pelataan Nashvillessa. Vieraskiertueen viidestä pelistä tullut tähän mennessä viisi pistettä ja olisi hienoa päättää tämä urakka voitolla, mutta tuohon ei taida olla kovin suuret mahdollisuudet tämän hetken energioilla ja joukkueen ongelmilla.
   
 7. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Näihin jos ottaisin kiinni tuosta hyvästä @nuck postauksesta. Aloitetaan tuosta fyysisyydestä ja kokemuksesta. Nyt kun Dorsett ja Gudbranson ovat ulkona niin edelleen ihmettelen sitä, että myös Biega on katsomossa. Biega tais pelata 15 peliä putkeen ja niistä saldoksi tuli 8-5-2. Nyt hän on ollut kolme peliä sivussa ja saldona noista peleistä 3 tappiota ja 11 maalia omiin. Ei todellakaan homma ole varmasti Biegasta kiinni, mutta ei hän ollut noissa pelaamissa peleissään kentän huonoin puolustaja eikä varmasti olisi ollut näissäkään peleissä. Hän hoitaa kuitenkin roolinsa mukisematta, tuo kokemusta ja fyysisyyttä kentälle. No, nyt on sitten samaan aikaan kaksi fyysisintä kaveria poissa, mutta silti jostain syystä peluutetaan niitä väsyneitä kavereita.

  Nilsson on nyt pelannut viimeiseen 10 päivään kolme peliä ja noissa maaleja on mennyt 4-2-5 ja prosentit ovat kahdesti olleet pahasti alle 90. Ei hän ole huonosti noissakaan pelannut, mutta itse jostain syystä luottaisin tällä hetkellä enemmän Markströmiin. Vaikka hänellekin tuppaa niitä helppoja menemään. Mutta toisaalta hän on nyt pitänyt joukkuetta pystyssä otteluissa ja tehnyt useita game savereitä pelistä toiseen. Toki kun puolustus suorittaa tuolla tasolla mitä viimeiset 4 erää niin ei siinä paljoa ole väliä kuka siellä maalin suulla seisoo.

  Eriksson ja Vanek värkkäsivät kyllä hienon yv-maalin. Siinä vaiheessa se oli hyvä kuitti, kun ykkösyv päästi samalla ylivoimalla av-maalin. Tuossa maalissa kyllä Edler näytti todella hitaalta Andrew Laddin rinnalla. Tuon jälkeen se Islandersin toinen maali pitänyt Nilssonin ottaa vaikka unissaan. Pakki vetää viivalta ilman maskia - noi pitää ottaa 100/100 kiinni. Lopuissa maaleissa oli enemmän tai vähemmän sekoilua puolustuspäässä ja kaverit pääsivät aika helpolla maalipaikkoihin ja laittamaan limpun sisään.
   
 8. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Täällä tosiaan nuck ja Mr.Smith tiivisti jo hyvin kaiken. Vastaantulijoita tosiaan oltiin pahasti ja ei oikeen saatu mitään aikaiseksi, kirjoittelinkin yöllä tuonne otteluseurantaan että jos edes jotain vetoja maalille, kun Halak tuntui pelin alussa olleen vähän epävarma ja itseäni ei kyllä maalivahtina vakuuta ollenkaan. Eli jotenkin tämä tehtiin myös helpoksi Halakille. Alkaa tuo pitkä vierraskiertue painamaan jaloissa selvästi jo.

  Ja kun tuossa ylhäällä näistä fyysisistä pelaajista kirjoiteltiin, niin on tullut kaikkialta luettua että fanit toiselta puolelta haluisi että Gudbranson vaihdettaisiin. En näkisi tuossa mitään järkeä, ei puolustukseen jäisi ketään muuta vähän fyysistä pelaajaa kuin Biega. Edler voi toki fyysisyyttä välillä esittää.

  Mitä noihin maalivahteihin tulee, miten täällä nähdään koska Demko saisi pelejä ylhäällä? Tällä kaudella voi muutama tulla, jos jompikumpi loukkaantuu. Olisiko ensi kaudella aika vai vieläkö kolmas kausi farmissa?
   
 9. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Minunkin mielestä Biega kuuluisi kentälle. Etenkin nyt, mutta myös muutenkin. Nyt tuo puolustus on joka tapauksessa liian pehmeä pelata vastaan ja luulisi tosiaan, että tälläisillä pidemmillä vieraspelimatkoilla annettaisiin vähän roolia huilanneille pelaajille. Kai valmennus sitten haluaa luottaa noihin nuorempiin kiekollisiin puolustajiin enemmän kuin peruspeliä pelaavaan Biegaan.

  Lainaus:
  Markström onkin varmaan nyt taas tuon Islanders-pelin jälkeen jälleen ykkösenä marssijärjestyksessä.

  Mitä noihin Nilssonin viime peleihin tulee, niin Islanders-peli hänelläkin meni pieleen, mutta tuota edeltäneessä pelissä hän otti kiinni 45 kutia Penguinsia vastaan Canucksin voitossa ja tuota edeltäneen pelinsä hän hävisi jatkoilla Läntisen parhaalle joukkueelle St. Louisille, joka ampui seuraavassa pelissä kahdeksan maalia Oilersia vastaan. Tuossa pelissä meni tosiaan neljä sisään kaiken kaikkiaan eikä torjuntaprosentti ollut hyvä, mutta hyvän pelin hän pelasi joka tapauksessa. Tuota ennen hän oli voittamassa Los Angelesia vieraissa ja pääsi tähdille,

  Juuri nyt Nilsson saa kritiikkiä kun pelasi kauden heikoimman pelinsä, mutta kun katsotaan kokonaisuutta, niin Nilssonin otteissa ei ole ollut toistaiseksi ollenkaan valittamista. Selvästi hän on ylittänyt ainakin minun odotukseni alkukaudesta.

  Lainaus:
  En minäkään näkisi, mutta tuossa varmaan tulee kysymykseksi Gudbransonin tulevan sopimuksen arvo. Hänestähän on kesällä tulossa UFA, joten hän saattaa pyytää nyt isompaa nostoa palkkaansa. Joukkueen pelissä hänen puutumisensa kyllä näkyy heti, olkoon sitten kehittyneet tilastot mitä tahansa.

  Lainaus:
  Jos hänen uransa suunta yhtään jatkaa komppaamista Schneiderin kanssa kuten se on tähän saakka tehnyt, tällä ja ensi kaudella voi tulla pari peliä ja sitten ensi kauden jälkeen hänen pitäisi päästä jo vähän enemmän pelaamaan kakkosena. Itse sanoisin, että Demkon kanssa ei kannata pitää nyt kiirettä ja antaa hänen kehittyä rauhassa farmissa vielä pari kautta. Nilssonilla onkin sopivasti kaksi kautta sopimusta jäljellä (Markströmillä vielä kolme) ja varmaan tuon Nilssonin sopimuksen päätyttyä Demkolle tullaan antamaan vähän enemmän vastuuta.
   
 10. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 11. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Olipa yllättävä ja surullinen uutinen. Toki Dorsett on lähes joka kausi kärsinyt loukaantumisista ja pystyi viime kaudella pelaamaan vain 14 peliä. Mutta alkukausi häneltä oli mahtava ja hän tekikin 20 ottelussa 7+2 tehot ja nappasi 74 jäähyminuuttia, jolla johtaa vieläkin NHL:n jäähypörssiä. Meno näytti hyvältä ja peli-iloa riitti. Tiedä sitten oliko tietoinen, että mahdollisesti viimeisiä pelejä vedellään, joten motivaatio oli tapissa.

  Dorsett ehti loukkaantumisten takia pelaamaan 10 NHL-kauden aikana vain 515 peliä. Tehoja syntyi 51+76=127 ja jäähyjä kunnioitettava 1314 minuuttia. Hyvät lukemat kuitenkin seitsemännen kierroksen varaukselta.

  Toivottavasti Dorsett pystyy nauttimaan terveistä päivistä nyt uran jälkeen kuitenkin.
   
 12. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Erittäin surullinen uutinen. Iso menetys joukkueelle fyysiselle puolelle, alivoimalle ja johtajuuteen. Dorsett pelasi kunnioitettavan uran ja raivasi tiensä melko lahjattomasta kiekkoilijasta NHL-joukkueen varakapteeniksi ja pelasi urallaan yli 500 NHL-peliä. Pisteiden valossa parhaaksi kaudeksi jäi tuo Canucksissa pelattu ensimmäinen kausi, jolloin hän teki 25 pistettä. Nuoret pelaajat kuten Horvat ovat kehuneet Dorsettin johtajuutta kilpaa ja varmasti joukkue jää kaipaamaan hänen taistelevaa esimerkkiä.

  Mutta elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin jääkiekko ja toivottavasti Derek pystyy perheineen nyt nauttimaan niistä.
   
 13. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Voi että, on tosiaan surullinen uutinen. Dorsett oli yksi lempipelaajistani ja todella harmi että ura päättyi näin. Ei antanut tuumaakaan periksi ja aina antoi 100% panoksen joukkueelle.

  Toivottavasti tuo vamma ei vaikuta hänen jokapäiväiseen elämiseen ja pystyy jatkamaan siviilissä ilman mitään ongelmia. Kaikkea hyvää Derekille!
   
 14. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Kuinkas paljon täällä ollaan seurattu Elias Petterssonin pelejä? Växjön ykköspyssy tällä kaudella, kun joukkue johtaa SHL:ää. Samalla hän johtaa koko liigan pistepörssiä. Seuraavaksi paras joukkuekaveri tulee 10 pisteen takana. SHL:n U20 pelaajista -90 luvun jälkeen tulisi hän olemaan tehokkain pelaaja, jos tahti pysyy yhtä kuumana. Taakse jäisivät mm. Forsberg, Näslund, Sedinit, Bäckström ja mitä näitä nyt on.
   
 15. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Tiiviisti on tullut seurattua ja olen hänestä laittanut tännekin pari kertaa päivityksiä. Tällä hetkellä Petterssonilla on 23 pelin jälkeen 11+20=31 pistettä. Huima on ollut Petterssonin pistetahti tulokkaana ja tuo on jatkunut, vaikka vastustajat pyrkivät keskittymään usein häneen Växjöä vastaan. Pistetehtailun lisäksi pitää kehua Petterssonin kahden suunnan pelaamista. Hän pelaa isolla jääalalla ja tekee hyvin töitä kumpaankin päähän. Katsotaan nyt jatkuuko tuo läpi kauden, mutta kyllähän tuo viime kesän Vancouverin ykkösvaraus vaikuttaa oikein hyvältä valinnalta.

  Toinen nuori oikein hyvä valinta ykköskierroksella parin kauden takaa, eli Brock Boeser, valittiin juuri NHL:n marraskuun tulokkaaksi. Boeser teki viime yönä Nashvillea vastaan kaksi maalia, joista toinen oli pelin voittomaali. Hän on nyt tulokkaana 23 pelin jälkeen 12+13=25 pisteessä ja johtaa Canucksin pistepörssiä. Enemmän pelanneista NHL-pelaajista koko liigassa vain Alex Ovechkin on tehnyt kovemmalla tahdilla maaleja kun verrataan maalimääriä pelattuihin minuutteihin.

  Horvatin, Boeserin ja toivottavasti Petterssonin johdolla Vancouverilla tuntuisi olevan hyvä nuori kärkikolmikko "Kaksosten jälkeiseen aikaan".

  ***

  Tuosta Nashvillea vastaan pelatusta pelistä voisi sanoa sen verran lyhyesti, että voitolla Vancouverin kuuden pelin mittaisen vieraskiertueen saldoksi tuli seitsemän pistettä, mikä on kyllä enemmän kuin odotin. Boeser valittin kiertueen kuudesta pelissä kolmessa pelin ykköstähdeksi, joten tulokkaan merkitys tuossa saldossa oli merkittävä. Kiertueen positiiviseksi asiaksi pitää nostaa myös Daniel Sedinin tekemä uran 1000 NHL-piste Nashvillea vastaan. Selvästi ikävin uutinen oli puolestaan tuo Dorsettin peliuran päätös, joten fiilikset menivät tuon kiertueen aikana laidasta laitaan.

  Tuo viimeisin voitto NHL:n tämän hetken (viimeiset 12 peliä) kovimmasta joukkueesta tuli yllätyksenä ja voittoon tarvittiin tuuriakin, kun Predators osui kahdesti maalirautoihin johtaessaan peliä vielä kolmannen erän alussa. Tolppien lisäksi Nilsson piti Vancouverin tuolla vaikealla jaksolla mukana hienolla torjunnallaan Forsbergia vastaan. Canucks pelasi ehkä riittävän hyvän pelin voittaakseen, mutta Nilssonilla oli tuossa merkittävä osuus.

  - Horvatilta jälleen erittäin hyvä kahden suunnan peli. Hän ei saanut kuin yhden syötön, mutta hänen panoksensa oli merkittävä, Jääaikaa tuli lähes 24 minuuttia.

  - Loui Eriksson on tehnyt "hiljaisuudessa" viimeisiin 10 peliin 5+5=10 pistettä ja pelannut hyvin kahden suunnan pelinsä. Nyt hän näyttää viime kauden vaikeuksien jälkeen siltä pelaajalta, mitä Vancouverissa toivottiinkin kun hän teki sopimuksen toissa kesänä. Pisteitä nyt ei varmasti jatkossa tule piste/peli tahdilla, mutta toivottavasti hän pystyisi muuten säilyttämään tuon pelaamisen tason.

  - Nikolai Goldobin teki kauden ensiesiintymisensä NHL:ssä ja pitää kyllä sanoa, että hänen kiekoton pelinsä oli selvästi parempaa kuin viime kaudella. Green antoi hänelle hyvän mahdollisuuden onnistua, kun hän pääsi pelaamaan joukkueen ykkösessä Horvatin ja Boeserin kanssa. Goldobin oli isossa roolissa Boeserin tekemässä pelin voittomaalissa vetämällä puoleensa kaksi Predatorsin puolustajaa ja antaen vapauttavan ykkössyötön Boeserille. Hänellä oli pelin korkein kehittyneiden tilastojen merkintä "shot-differentialissa" (+11) ja Green kehui Goldobinia pelin jälkeen.

  - Rasti seinään nyt kun täällä juuri vähän aikaa sitten asiasta puhuttiin; Ben Hutton keräsi nyt kauden ensimmäisen syöttönsä tasakentin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2017 klo 02.47
 16. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Katselin tuon viimeisimmän Vancouverin pelin Torontoa vastaan vasta tänään. Ensimmäinen erä oli oikein hyvää peliä kotiin palanneelta Canucksilta ja joukkue onnistui tekemään kaksi maalia Granlundin ja Edlerin toimesta. Toronto jahtasi sitten kavennusta kaksi seuraavaa erää ja piti Canucksin köysissä, mutta ei saanut pelin parhaan pelaajan Marksrömin taakse tehtyä kuin kolmannen erän lopussa kavennuksen ja tuo ei riittänyt.

  Edellisen kerran Vancouver oli voittanut kotona 6. päivä marraskuuta, joten oli jo aikakin saada kotivoitto. Tosin, tuon 6.11 jälkeen Canucks oli pelannut ennen Leafs-peliä 10 kertaa vieraissa ja vain kaksi kotona, joten pitkä voitoton kotiputki selittyi peliohjelmallakin. Nyt joulukuussa Vancouver pelaa 10 peliä kotona ja vain kolme vieraissa, joten tässä kuussa ei tarvitse kierrellä manteretta niin paljon edes takaisin.

  - Pelin alussa nähtiin Daniel Sedinin palkitsemisseremonia tuosta uran 1000 pisteestä. Derek Dorsett kävi ojentamassa hopeakiekon Danielille.

  - Markströmiltä yksi kauden parhaista peleistä ja 35 torjuntaa. Jälleen kerran uran ensimmäinen nolla oli lähellä, mutta Leafs rikkoi tuon kolme minuuttia ennen loppua.

  - Edlerilta ehkä kauden paras peli ja nyt nähtiin sitä peliä mihin Edler parhaimmillaan pystyy. Hän pelasi pelin lopusta 2:52 putkeen ja pelasi kaiken kaikkiaan viimeisten seitsemästä minuutista 4:37 Tänä vuonna ei ole nähty ammattilaisurheilussa "kaikki pelaa vuorollaan -systeemiä", vaan valmennus jopa kuormittaa parhaita lopussa. Pelissä nähtiin tuon puolustusvastuun lisäksi Edlerin kauden ensimmäinen maali. Ainoastaan tuo ylivoimapaikka jätti jälleen toivomisen varaa. Edler näkee Sedinit siellä, mutta tuossa pelissä olisi ollut pari kertaa paikka syöttää viisikon vaarallisimmalle maalintekijälle Boeserille, mutta häntä Edler ei nähnyt.

  - Troy Stecherille vaikea peli. Hän joutui jättämään kentän kaksi kertaa vammojen vuoksi. Ensimmäisessä vaihdossa hän blokkasi laukauksen, eikä jalka kantanut lainkaan. Turhautunut Stecher paiskoi mailansa kopin nurkkaan, mutta palasi kuitenkin muutaman minuutin jälkeen takaisin. Toisessa erässä Marnerin laukaus ohjautui Gauncen mailasta Stecherin naamaan ja verta vuotaen hän joutui jälleen jättämään kentän. Pelin jälkeen hän kertoi, että laukaus oli osunut onneksi vain hampaisiin ja vaikka hammashermot kipeinä olivatkin ja verta tuli runsaasti, mitään ei murtunut.

  - Sedineilta nähtiin hyvä peli ja etenkin avauserässä Kaksoset näyttivät kuin olisivat pelanneet viisi vuotta nuorempina. He saivat syötöt Edlerin maaliin ja etenkin Henrik Sediniltä nähtiin hyvää puolustuspeliä.

  - Horvatin ketjulta vuorostaan vaisumpaa peliä. Leafs oli selvästi scoutannut etenkin Boeserin ja hänestä Toronton maalvahti Frederik Anderssenkin sanoi pelin jälkeen; "That shot.. That shot is sick". Boeser ei päässyt laukomaan pelissä kuin kaksi kertaa. Pelin "WTF" nähtiin Hockey Night in Canadan toimesta, kun he olivat ihan ihan oikeasti huomanneet jonkun onnistuneen Canucks-pelaajan kehuessaan Boeseria. Vain pari viikkoa sitten kyseinen media ei noteerannut Boeseria lainkaan mukaan tulokaskisaan, mutta joutuivat nyt varmaan tyytymään osaansa kun Boeser oltiin valittu NHL:n marraskuun tulokkaaksi.
   
 17. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Tuosta viimeisimmästä Carolina-pelistä en ehtinyt laittaa mitään tänne, mutta pari asiaa pitää nostaa tuosta vielä esiin:

  - Positiivisina asioina Markströmin uran ensimmäinen nollapeli NHL:ssä. Markström ehti pelaamaan NHL:ssä 129 peliä ennen ensimmäistä nollapeliään.

  - Derrick Pouliotin kolmen pisteen ilta. Pouliot teki maalin ja syötti kaksi.

  - Voitto oli kolmas peräkkäinen Vancouverille.

  Ja sitten selvästi negatiivisin asia oli Vancouverin arvokkaimman pelaajan Bo Horvatin loukkaantuminen. Jalkavamma pitää Horvatin sivussa alustavien arvioiden mukaan kuutisen viikkoa. Horvatilla oli 28 pelistä kasassa 10+10=20 pistettä ja hän oli joukkueen arvokkain kahden suunnan hyökkääjä sekä useina iltoina pelaaja, joka omalla panoksellaan näytti esimerkkiä muille. Saa nyt sitten nähdä mitä tuo loukkaantuminen tekee joukkueelle, joka on jo muutenkin keskustasta vajaa Brandon Sutterin loukkaantumisen vuoksi. Varmaan nyt ainakin Burmistrov saa mahdollisuutensa, joskaan tuo ei ihan hirveän isoja ennakko-odotuksia nosta.

  ***

  SHL:ssa Elias Pettersson syötti eilen neljä maalia kun liigaa johtava Växjö kävi hakemassa 4-5 vierasvoiton SHL:n toisena olevasta Färjestadista. Petterssonilla on nyt 35 (11+24) pistettä 25 pelistä. Hän johtaa Växjön sisäistä pistepörssiä 13 pisteellä ja hänellä on nyt kolmen pisteen kaula SHL:n pistepörssissä ennen Skellefeån Joakim Lindströmiä, joka voitti sarjan pistepörssin viime kaudella. Petterssonilla on 1.4 pistettä pelissä alle 20 vuotiaana Ruotsin pääsarjassa. Vertailun vuoksi samassa tilastossa (alle 20 vuotiaana) Henrik Sedinilla oli aikanaan 0.94 pistettä pelissä, Daniel Sedinilla 0.9, Markus Näslundilla 1.03, Nicklas Bäckströmillä 0.89 ja Peter Forsbergilla 1.23 pistettä pelissä.
   
 18. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  En ole itsekkään ehtinyt juuri kirjoitella, vaikka paljon on tapahtunut viime aikoina. Hienoa tosiaan, että Markström sai ansaitsemansa nollapelin viimeinkin. Tuota ennenkin joukkueen peli toimi ja voitot tuli Nashvillestä ja Torontosta ja viimeisenä tosiaan Carolinasta.

  Mutta sitten tosiaan Horvat loukkaantui ja valmiiksi oli Sutter sivussa. Siinä onkin sitten joukkueen kaksi parasta aloittajaa ja puolustavaa sentteriä. Horvat nyt toki on myös paras hyökkäävä sentteri. Henrik Sedin on tippunut aloituksissakin pari prosenttiyksikköä uransa keskiarvosta ja nyt aloituksia tulee enää alle 47 prosentin tahtiin. Granlund, Burmistrov ja Gagner ovat aloittaneet tänä kautena varsin vähän, joten katsotaan miten homma menee vastuun lisääntyessä. Gagner ottikin viime yönä hyvin 9/10 aloitukset.

  Viime yönä otettiin tappio kotona Flyersia vastaan. Kaksi yv-maalia ja yhdessä maalissa Eriksson nukahti ja kiekko oli nopeasti verkossa. Boeser kavensi vielä lukemia, mutta lopussa Henrik Sedin menetti helposti kiekon ja Simmonds viimeisteli neljännen maalin tyhjiin. Kotona pitäisi peli kyllä saada paremmin kulkemaan ja varsinkin voittoja napattua. Vieraissa saldo on edelleen hyvä.

  Benning ei jäänyt toimettomaksi, kun Horvat ja Sutter tippuivat rivistä vaan hommasi Nic Dowdin. Kingsiin matkasi Jordan Subban, joten ei saanut Subban mahdollisuuttaan Vancouverissa, mutta ehkä Kings testaa Subbanin nyt sitten. Nic Dowd on ollut heikko tällä kaudella (16 ottelua, 0+1, -3), mutta on hän ainakin kohtuullinen aloittaja (tämä kausi 51,9%). Viime kaudella Dowd keräsi 22 pinnaa, mutta sai myös paljon yv-aikaa ja keräsi siinä sivussa joukkueen pahimmat miinukset (-15). Annetaan nyt mahdollisuus Dowdille, mutta eipä nyt kauheasti odotuksia ole. Tosin eipä kai paljoa menetettykään.
   
 19. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Näin minäkin tuon näen. Dowdia pidän tällä hetkellä rajatapauksena mitä tulee ylipäänsä NHL-hyökkääjänä pelaamiseen, mutta jotain piti tehdä. Sutter ja Horvat olivat kaapineet noin 75% joukkueen oman pään aloituksista (Horvatin lukemat nousivat jopa 50% Sutterin loukkaantumisen jälkeen) ja nyt kun kumpikin on sivussa, niin onhan tuo sentteriosasto taas hetkessä paljon heikompi kuin se oli vielä hetki sitten. Odotusarvot Dowdin suhteen ovat matalalla, mutta hänet saatiin sentään lähes ilmaiseksi stunttaamaan ja yrittämään neloseen ja siinä mielessä tuo on ihan ymmärrettävä vaihto.

  Vähän ihmettelen joidenkin Canucks-fanien näkemyksiä siitä, että tällä prospectilla olisi pitänyt saada parempi pelaaja takaisin. Tai tietysti ainahan sitä toivoa saa vaikka Kopitaria tilalle, mutta minä en ainakaan näe Subbanille käyttöarvoa NHL:ssä ja siksi tuo vaihtoarvokin oli suurin piirtein sellainen mitä olisin kuvitellut. Sen verran hänen ohi on mennyt pakkeja organisaatiossa ja farmissa (Hutton, Stecher, Pedan, Holm, McEneny) kolmen kauden aikana. Nyt kun tälle kaudelle vielä Subbanin hyvin tunteva valmennusjohto ei antanut lainkaan luottoa vaan Subban pistettiin leirillä nopeasti alas, niin kertoihan tuo jo aika paljon.

  Toki, maisemanvaihdos voi tehdä hyvääkin ja viime aikoina Subban on pelannut farmin puolella paremmin kuin alkukaudesta. Silti hän on vain vähän turhan pieni ylös, kun taitotaso ei oikein riitä kompensoimaan tuota puutetta. NHL-luokan luistelu ja laukaus hänellä kyllä on olemassa sekä farmipuolustajana häntä voi pitää pätevänäkin. Olisi ehkä ollut mielenkiintoista kokeilla häntä hyökkääjänä, mutta tuollaisia pelipaikan vaihtoja ei kovin usein tehdä eikä tässäkään tapauksessa tuohon ryhdytty.

  Kaiken kaikkiaan aika mitättömältä tuntuva pelaajakauppa, jossa kumpikin joukkue sai vähän jotain mitä kaipasivat. Kings sai prospectin ja Canucks nelosketjuunsa mahdollisen aloittajan paikkaamaan noita loukkaantumisia. En usko kuitenkaan Dowdin saavan juurikaan peliaikaa siinä vaiheessa kun Sutter ja Horvat palaavat takaisin. Siihen saakka hänelle varmaan annetaan kuitenkin reilu mahdollisuus.

  ***

  Tuosta synkästä Flyers-pelistä; Canucks tuli pelin alkuun hyvin, mutta jotenkin oli kovin hengetön esitys kokonaisuutena ja peliä haittasivat myös hölmöt jäähyt, joita nähtiin pari hyökkäyspäässäkin. Ensimmäisen erän puolivälistä toisen erän loppuun nähty esitys oli ehkä kauden heikointa peliä kaikki pelit mukaan lukien.

  Edler oli puolustuksessa ilmeisesti viettänyt unettomia öitä, sillä en noin sekaisin olevaa Edlerin pelaamista ole ihan hetkeen nähnyt. Iltaan mahtui niin pahat puolustusvirheet kuin kolme kakkostakin. Muuten Edler onkin pelannut viime aikoina hyviä pelejä. Pouliot pelasi puolestaan mielestäni hyvän pelin puolustuksessa ja hän on saanut lisää itseluottamusta peliinsä.

  Hyökkäyksessä Boeser teki kauden 14 maalinsa, mutta kyllähän nuo ketjukaverit huolettavat. Pelin aikana nähtiin tilasto, jossa Boeser oli tehnyt uran ensimmäisissä 35 pelissä enemmän pisteitä kuin Matthews, Laine ja mm. Johnny Gaudreau, mutta jos hän pelaa jatkossakin Burmistrovin tai Gagnerin kanssa, ei tuo tilasto varmaan kovin pitkään tuollaisena jatku.

  Noista tämän hetken senttereistä puhuttaessa, on muuten käsittämättömän pehmeä osasto keskellä ja kaikkea muuta kuin vahva pysymään kiekossa. Toki Boeser teki maalin nyt ja laukoikin pelin korkeimmat lukemat seitsemän kertaa, mutta eihän nuo viisikot pysyneet kahteen suuntaan kasassa juuri lainkaan ja isoa hakemista tuolla nähtiin läpi illan.

  Tässä saattaa olla edessä pitkät viikot, mutta toivottavasti olisin väärässä.

  ***

  Nuorten MM-kisoissa saatetaan nähdä kuusi Canucks-prospectia. Kutsun maidensa leireillä ovat saaneet:

  - Elias Pettersson, Ruotsi
  - Olli Juolevi, Suomi
  - Kole Lind, Kanada
  - Jonah Gadjovich, Kanada
  - Michael DiPietro, Kanada
  - William Lockwood, USA

  Noista pelaajista SHL:n pistepörssin johtaja Pettersson ja TPS:ssä 13 (5+8) pistettä 18 pelissä puolustajana tehnyt Juolevi ovat selviä valintoja leireiltä joukkueisiin. Vancouverin menneen kesän toisen kierroksen varaus Lind oli vahvasti menossa Kanadan joukkueeseen, mutta saa nähdä mitä loukkaantuminen vaikuttaa tuohon. Ryan Biech tiesi kertoa, että Lind olisi pelannut mononukleoosinsa kanssa kahdeksan peliä. Noissa peleissä Lind teki 10 pistettä kun ennen tuota hän oli tehnyt 22 pistettä 12 peliin.

  Toinen viime kesän toisen kierroksen varaus Gadjovich esiintyi edukseen Kanadan harjoituspeleissä syksyllä, mutta hänelläkin on ollut loukkaantuminen alkukaudesta. Iso ja voimakas hyökkääjä on erinomainen maalin edessä sekä taitava suojaamaan kiekkoa, mutta luistelu vaatii vielä työtä (on mielestäni kuitenkin kehittynyt tuossa). Menneen kesän kolmannen kierroksen varaus maalivahti DiPietro on etukäteiskaavailuissa enemmän Kanadan kakkos-kolmosmaalivahti vuotta vanhemman Carter Hartin takana ja nopea yliopistohyökkääjä Lockwood USA:n joukkueeseen tarjolla varmaankin kahteen alempaan ketjuun.

  Petterssonin, Juolevin ja mahdollisesti Lindin ansiosta nuorten kisoissa saattaa olla tulossa kuitenkin mielenkiintoista seurattavaa Canucks-faneille.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017 klo 22.01
 20. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Elias Pettersson valittiin SHL:n marraskuun parhaaksi pelaajaksi. Nuorten Canucks-prospectien/pelaajien hieno kausi sai siis jatkoa. Boeser valittiin NHL:n kuukauden tulokkaaksi, Pettersson Ruotsin pääsarjan kuukauden pelaajaksi ja Tryamkin KHL:n kuukauden parhaaksi puolustajaksi (Tryamkin valittiin myös lokakuussa KHL:n parhaaksi puolustajaksi).
   
 21. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Mielestäni Flames-peli oli parempaa peliä Canucksilta kuin Flyers-peli, mutta Calgarylle silti ihan ansaittu kotivoitto. Aika sekavaa tuo pelaaminen on ollut nyt noilla senttereillä, eikä kyllä mikään ihme. Canucks yrittää nyt ilmeisesti pelata tiiviimpää puolustuspeliä, mutta tuon onnistuminen vaatisi puolustuspelissä vähän henkilökohtaisia virheitä ja toimivat erikoistilanteet - nyt ylivoima teki yhden maalin neljällä ylivoimakerralla, alivoima toimi ja tappoi kaikki Flamesin ylivoimat, mutta puolustajat tekivät ihan liikaa henkilökohtaisia virheitä DJ MDZ:n ja Huttonin johdolla. Joukkueen taisteluilme oli kuitenkin hyvä.

  - Nilsson pelasi maalilla jälleen hyvin eikä voinut maaleille mitään. Toki aina kun omiin menee kolme, niin vaikea on voitosta taistella, mutta hän oli silti joukkueen parhaita.

  - Boeser jatkaa näköjään maalintekoaan vaikka viereltä putoaa miestä sivuun (nyt myös Bärtschi joutui jättämään kentän viiden minuutin pelaamisen jälkeen) ja ketjukaverit ovat mitä ovat. Viimeisiin 12 peliin kasassa on 10 maalia ja yhteensä kaudella on tullut 15 maalia. Hän on tällä hetkellä 44 maalin tahdissa, mutta saa nähdä jaksaako painaa tuolla tahdilla kuinka pitkään.

  - Virtaselta ja Gauncelta myös hyvää pelaamista. Jake teki kauden neljännen maalinsa ja huomasin jopa toivovani häntä jäälle mahdollisimman usein. Muutos vuoden takaiseen Virtaseen on älyttömän suuri. Peliaikaa saisi kyllä jo vähän lisätä, mutta kai tuota sotkee sitten se, että Virtanen ei kuulu erikoistilanteissa pelaavaan kokoonpanoon?

  Gaunce pelaa koko ajan hyvin, mutta tuo tehottomuus maalipaikoissa on saanut jo surkuhupaisia piirteitä. Hän teki uransa toisessa NHL-pelissä maalin, mutta on tuon jälkeen vetänyt nyt 89 peliä maaleitta. Mieleen tulee ihan Burrowsin alkuaikojen tehottomuus, jolloin hyvin pelannut Burrows osui 112 peliin viisi kertaa (kolme noista maaleista tuli todellisessa suonenvetopelissä Kingsiä vastaan).

  - Uuden Canucks-pelaajan Nick Dowdin ensimmäinen peli ei jättänyt kyllä mitään odotuksia jatkon suhteen. Hän otti pelin alussa jäähyn kiinnipitämisestä, ei saanut ainuttakaan laukausta kohti Flamesin maalia, hävisi kaikki neljä aloitustaan ja hänen ollessa jäällä tasakentin, Canucks hävisi laukaukset 1-10. Puolustukseksi on sanottava, että hän ei ollut ehtinyt vetämään yhtään harjoitusta joukkueen kanssa, mutta olisihan tuo silti voinut "vähän" paremminkin mennä.

  - Hutton seilaa alakerrassa nyt jälleen syvissä vesissä. Kun vielä marraskuussa tuli useina iltoina noita 22-25 minuutin iltoja, nyt hän on pelannut 15-18 minuutin iltoja ja ihan ansiosta. Biegan saisi nostaa hänen tilalle kun peli ei vaan toimi nyt ollenkaan.

  - Jos tuo Chaput-Dowd -kaksikko jatkaa kahtena alempana senterinä noin ja samalla Gagner pelaa kakkosketjun keskellä, tulee kyllä pitkiä iltoja jatkossakin. Mutta eipä kai tuonne nyt ole parempiakaan tarjolla. Jotain tuosta kolmikosta kertoo sekin, että Chaput oli mielestäni kolmikosta vielä roolissaan paras tässä hänen kauden ensimmäisessä pelissään. Onneksi ykkösketjun sentteri Henrik Sedin on sentään NHL:n pistepörssin voittaja...
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2017 klo 16.40
 22. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Tosiaan tuossa taas nuck tiivisti hyvin yön pelin. Asteen verran parempaa tekemistä oli kuin Flyers-pelissä, mutta aika raskaat kuusi viikkoa tulee olemaan kun Horvat on poissa. Toivottavasti Sutter nyt pääsee pian pelaamaan. On jännä nähdä miten käy, kun Gudbranson palaa saikulta ja ketä otetaan pois kokoonpanosta, mielestäni Hutton olisi oikea ratkaisu.

  Lainaus:
  Gaunce on kyllä pelannut hyvin ja todella toivoisi hänelle onnistumisia, mutta kyllähän jos tuolla tekemisellä jatkaa niin pakkohan niitä pisteitä on alkaa tulemaan. Ja tuosta Chaputista, mun mielestä on ihan ok kaveri tuohon nelosen keskelle, vaikka paljon fanit tuntuu Chaputia vihaavan.

  Alex Burmistrov oli ilmeisesti Ben Kuzman haastattelussa pärissyt valmennusjohdon tekemisistä ja hänen peliajastaan, en löytänyt tähän hätään tuota juttua mistään, mutta eipä tuollaiset kommentit paljon arvostusta ainakaan valmentajissa herätä. Eipä kyllä Burmistrov ole mitään hyviä otteita kentällä esittänytkään, että taitaa olla miehen NHL-ura tältä erää paketissa.

  Seuraavaksi olisi Jets vastassa, pitää toivoa että tuosta ei mitään hirveää perseraiskausta tulisi kuumalta kotijoukkueelta.
   
 23. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Hyviä pointteja taas nuckilta ja eipä noihin kauheasti ole lisättävää. Sekavaa tosiaan oli ja lopussa varsinkin oltiin melkoisissa ongelmissa. Voittomaaliakin edelsi todella heikko vaihto ja vain tuuri pelasti maalilta, kunnes sitten Bennett sen maalin teki. En tiedä mitä Nilsson tuossa maalissa teki, mutta erikoisesti oli torjumassa tuota rystyvetoa. Toki hidasta oli Nilssonin toiminta ennen tuota maaliakin, joten oliko puhki vai missä lienee vika ollut.

  Matsista olisi piste tai parikin maistunut, mutta eipä taaskaan tarttunut mukaan vaikka johdettiin kolmanteen erään tultaessa.

  Virtasen on pakko kohta saada lisää peliaikaa kun järjestäen hän on hyökkääjien TOP6:ssa ilman, että saa TOP6 peliaikaa tai erikoistilanteita. Virtanen tekee koko ajan töitä ja aiheuttaa nopeudellaan ongelmia vastustajalle. Virtanen onkin joukkueen hyökkäyksen plussaykkönen (+5), aiheuttanut hyvin jäähyjä vastustajalle ja ottanut eniten kiekonriistoja (17) koko joukkueesta. Myös riistot - menetykset tilastossa Virtanen on joukkueen ykkönen. Jäljellä olevista hyökkääjistä Virtanen on aktiivisin taklaaja. Moni tilasto siis tukee hyvin tuota, kun omaankin silmään Virtanen pelaa paljon paremmin kuin mitä saa peliaikaa. Ja edellisessäkin matsissa Virtanen pelasi nelosessa samettikäsien kanssa (Gaunce ja Chaput).

  Burmistrov lienee nyt nähty, kun hän on pelannut viidestä edellisestä pelistä vain yhden. Tosin itse näkisin ettei hän nyt kauheasti Dowdia huonompi ole, joten vähän erikoista tuo Burmistrovin kohtalo. Toki myös Goldobinin kohtalo ihmetyttää, kun pelasi neljä ottelua, teki 1+1 ja oli plussalla (+3). Tuon jälkeen sitten katsomoon ja tilalle Chaput ja Dowd (eri pelipaikka mutta kuitenkin). Ehkä Goldodin tai Virtanen saa oikean sauman jos Bärtschi on poissa seuraavista peleistä.

  Biega on kyllä melkoisessa koirankopissa. Pakit koomailevat jäällä, mutta Biegalla ei ole mitään asiaa kentälle. Varmasti loistava pukukoppipelaaja, mutta kyllähän tuon on pakko kyrsiä kun ei omat näytöt vakuuta koutsia ja muut saavat pelata vaikka kuinka huonosti ja siltikään ei tule peliaikaa itselle.
   
 24. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Samaa mieltä Chaputista tuohon rooliin. Hän on neloseen "ok" silloin kun muut sentterit ovat kunnossa ja hänelle voidaan antaa vähän pienempää roolia. Ei mielestäni tee mitään kovin suurta positiivista vaikutusta, mutta ei myöskään petä. Hänestä ei ollut farmissa suuriin mainetekoihin hyökkäävässä roolissa mutta on parempi rikkovassa roolissa NHL:ssä.

  Lainaus:
  Tässä saattaa hyvinkin käydä nyt samalla lailla kuin Burmistroville kävi Jetsissa viime kaudella. Tuolloinhan Burmistrov kiukutteli medialle väärää kohteluaan tuosta valmennuksesta..

  "You know, I feel great, working hard — watching games," said Burmistrov, who has just two assists in 23 games this year and is a minus-six. "It’s tough, tough for me because I do not know why I’m not playing, you know. I never have a conversation with the coach, so he never tell me why I’m not playing."

  Mauricella oli vähän erilainen näkemys tuolloin;

  "Every day. We’ve had conversations," said the coach. "There’s conversations that we’ve had that I didn’t invite you in on and you’re not getting any more than that.

  "We both have a pretty clear understanding of where he’s at."

  .. Ja tuon mediakeskustelun jälkeen hän löysi melko pian itsensä siirtolistalta. Tuo pärinähän Jetsin valmennusta kohtaan jatkui myös siirron jälkeen.

  Lainaus:
  Katsotaan miten joukkue noita alkaa nyt peluuttamaan. Tuon Flames-pelin perusteella ei ole yhtään huonompi kuin Dowd, mutta tuo oli Dowdille vasta ensimmäinen peli. Lisäksi joukkue varmaan haki tarkoituksella vähän kokoa kun keskusta on pirun pehmeä Henrikillä, Gagnerilla ja Burmistrovilla pelatessa (jos Burmistrov pelaa keskellä ja ellei pelaa, niin ei se kovin paljon fyysisempi ole esimerkiksi Granlundilla).
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2017 klo 00.55
 25. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Se ois sitten Bärtschi seuraavat 4-6 viikkoa sivussa. Pistepörssin kakkonen ja kolmonen siis sivussa ainakin tammikuulle. Sutterin pitäisi palata peleihin piakkoin, ehkä jo loppuviikosta / ens viikolla. Gudbransonin paluu ei tapahdu ainakaan tällä viikolla. Nämä poimittu Greenin haastattelusta.

  On kyllä jännä nähdä miten ketjut nyt muodostetaan. Syytä olisi nostaa Virtanen tuonne TOP6-osastolle. Jäljellä olevista hyökkääjistä Virtanen on kuitenkin tehnyt seitsemänneksi eniten pisteitä, ilman yv-aikaa ja muutenkin varsin rajallisella peliajalla ja roolilla. Goldobinin luulisi myös nousevan rosteriin, kun käsiä alkaa puuttumaan rosterista, joskin myös fyysisyyttä.

  Eiköhän Green kasaa joukkueen lähinnä puolustamaan, mutta jos itse hahmottelisi niin näistä jäljellä olevista palasista voisi kasata jotain tälläistä.

  Virtanen - Granlund - Boeser
  Sedin - Sedin - Eriksson
  Goldobin - Gagner - Vanek
  Gaunce - Dowd - Chaput

  Mutta todellisuus on varmaan se, että Virtanen jatkaa nelosessa ilman ylivoima-aikaa ja Dowd nostetaan ylempiin ketjuihin.