Gaudette vs. Sikura-asetelman perustan käytännössä melkein täysin omiin toiveisiin sekä hiukan omiin taustatutkimuksiin, joista kunnia kaikille muille. Toki olen muutamia highlighteja nähnyt Sikuraa tarkemmin seuraavilta, mm. Scott Powersilta. Toki te tunnette Gaudetten paljon paremmin ja minulla ei ole oikeastaan minkäänlaista kuvaa hänestä, kun videoistakin olen pyrkinyt etsimään aina Sikuraa.
Kiitos kattavista perusteluista Lico. En ole minäkään yliopistokiekon suurin asiantuntija, mutta aika pitkälle noin minäkin nuo kaksi näen, miten heidät summasit. Gaudette on tosiaan monipuolisempi kahden suunnan sentteri, kun Sikura on enemmän ratkaisuihin kykenevä taitava ja luisteluvoimainen laituri. Kuitenkin kahden suunnan pelistään huolimatta Gaudette on tehnyt viimeisissä 67 ylipistosarjan pelissään 50 maalia ja 99 pistettä. Hän on tehojen suhteen kovassa nousussa eikä juuri enempään voisi toivoa prospectilta hyökkäyspäähän tuossa vaiheessa kehitystä. Tällä kaudella pisteitä on tullut jo 1.57 ottelua kohden.
Nyt tuossa hänen viimeisissä pelissään Gaudette teki kolme maalia. Peli oli kovaa Boston Universitya vastaan ja tuo oli yliopistomaailmassa arvostetun Beanpotin finaali. Gaudette sanoi tuosta;
It's something that i will remember forever. I got to do it with a group of guys that i can call my family, and it's just all the more special like that. Not making the Olympic team drove me a little more more." Sanat kertovat tuon pelin merkityksestä yliopistopelaajille, jotka ovat kasvaneet Bostonin läheisyydessä.
Ja kyllä tuon pelin merkityksen huomasi pelin tuuletuksistakin. Tuossa neljännessä maalissa näkee muuten hyvin Sikuran (#9) oivaltavan ja nopean pelisilmän - Gaudetten (#8) loistavan viimeistelyn lisäksi tietenkin ;)
Gaudette valittiin tuon turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi ja NorthEastern voitti tuon turnauksen ensimmäistä kertaa 30 vuoteen.
Lico kirjoitti:
Joka tapauksessa, varmasti täydentävät toinen toistaan eivätkä ehkä olisi yliopistokiekon parhaita pelaajia ilman toisiaan.
Varmastikin näin. Kumpikin hyötyy toisistaan ja näkemäni perusteella heillä on hyvä keskinäinen kemia. Tuota Gaudetten kahden suunnan pelaamista ja alivoiman tappamista ei koosteista vaan näe ja kun Gaudetten pistekeskiarvokin on enemmän nouseva, valintani voisi osua häneen jos toinen pitäisi valita. Kuitenkaan minä en pysty sanomaan kumpaa pidän lahjakkaampana. Paljon riippuu siitä, miten heidän hyppynsä ylös ammattilaiskiekkoon onnistuu. Hieno asia kuitenkin sekä Chicagolle että Vancouverille, kun yliopistosta on tulossa tuon tason laatua ylemmäs.
Mr. Smith kirjoitti:
Jos omaatte The Athleticiin lukuoikeudet niin tässä yksi tuore juttu Gaudettesta.
What do the Canucks have in NCAA scoring leader Adam Gaudette? – The Athletic
Jutussakin hänestä kaavaillaan enemmän kolmosen av/yv-pelaajaa, mutta toisaalta vertailuja tehdään Kesleriin. Heikkoudeksi hänellä nostetaan luistelu - vaikka sitä kehutaankin - ja suhteessa vähäiset pinnat tasakentällisin.
Keslerkin oli pitkään kaavailtu tuohon kolmosketjun keskelle ja siinä hän pelasikin uransa alussa paljon ennen kuin sittemmin kehittyi korkeammalle. Saa nähdä sitten miten Gaudetten käy, mutta ei tuo huono vertaus välttämättä ole. Gaudette ei kyllä ole yhtä fyysinen eikä yhtä hyvä luistelija kuin Kesler oli tuossa roolissa, mutta kahden suunnan sentteri hyvällä laukauksella ja menee sota-alueelle, josta tulosta tehdään. Ei Gaudette silti mikään huono luistelijakaan (
viime kauden highlight-koosteissa näkyy tuota luisteluakin jonkin verran) ole, mutta ei silti Keslerin tasolla.
Edit:
HankMoody kirjoitti:
Noniiiin, nyt on Philip Holm nostettu ylös. AHL:lässä 42 peliin 29 pongoa ja on vissiin kohtuu hyvin pelannut. Toivottavasti onnistuu.
Niin ja toivottavasti saa ylipäänsä peliaikaa. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Vancouver nostaa puolustajan ylös katsomoon.
HankMoody kirjoitti:
Voisi kuvitella että joku kauppa sieltä olisi tulossa, kun niin ahkeraan Bostonin scoutit katsellut pelejä. Mikäköhän mahtaa olla Huttonin arvo markkinoilla ja mistäköhän Bruins mahtaa olla valmis luopumaan? Varmaan Benning haluaa jonkun Matt Beleskeyn ja seitsemän kierroksen varauksen.
Hutttonin arvo on tällä hetkellä varmaan matalimmalla tasolla missä se on ollut hänen kolme vuotisen NHL-uran aikana. En siltikään näe sitä negatiivisena, mikä tarkoittaisi tuota Beleskeyta.
Huttonin kehitys on ottanut takapakkia tällä kaudella ja hän on oikeastaan aika hyvä esimerkki pelaajasta, joka on tullut kohtalaisen isoista odotuksista alas nopeasti. Jos lyhyesti summaa Huttonin uraa minun silmissä, niin se menee suunnilleeen näin:
- Yliopistosarjan tähdistövalinta ->
- Ensimmäisellä NHL-kaudella 25 pistettä ja valinta Vancouverin parhaaksi puolustajaksi ->
- Toisella NHL-kaudella Vancouverin puolustuksen toiseksi korkeimmat minuutit (voitti mm. Tanevin) ->
...Odotukset, että ottaa askeleen ylöspäin kolmannella kaudella ja vakiinnuttaa paikkansa kärkiparista...
- Uusi valmentaja, pettää odotuksia pahasti ja löytää itsensä katsomosta useammasta pelistä.
Hutton on kaikista tämän kauden ongelmista huolimatta edelleen melko nuori (24 vuotias), hyväraaminen (6-2, 207) ja hyvin luisteleva puolustaja. Nyt hän on vaan joutunut valmennuksen silmissä takariviin. Siitä huolimatta hänestä pitäisi saada jonkinlainen korvaus, mutta juuri nyt riski saada melko heikko korvaus on kohtalaisen suuri. Häntä ei ehkä kannattaisi pistää nyt lihoiksi, mutta toisaalta nouseeko hän vielä joskus nykyisen valmennuksen aikana ylös ja jos ei, niin arvo laskee varmaan entisestään.