Mainos

Vancouver Canucks 2017–2018

  • 109 624
  • 408

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllähän siinä meinasi tänä aamuna herkistyä, kun katseli Oilersin sivuilta videota Sedinien jäähyväisistä. Ja vielä siellä tuli jatkoajalla näyte kaksikon vaarallisuudesta kun olivat lähellä ratkoa pelin. Hattu pois päästä näille upeille pelaajille.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Numeron 22 pelin ensimmäinen maali oli hänen kauden 22. maali ja syöttäjinä toimivat 23 ja 33. Numeron 22 pelin toinen maali oli hänen kauden 23. maali ja syöttäjinä toimivat 33 ja 23. Numeron 22 jatkoaikamaali tuli ajassa 2:33 jatkoaikaa. Tai 22:33 jälkeen kolmannen erän alusta. Kolme ruotsalaista pelaajaa. Kaikille kaksi pistettä.

Ja numeron 22 ensimmäinen maali tuli 33 sekunnin kohdalla toista erää.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Sedinien kirkkaimpien menestysvuosien aikana Vancouver nousi joukkueena NHL:n huipulle. Lopulliseksi kohokohdaksi jäi kevään 2011 playoffit, jolloin Vancouver eteni Stanley Cupin finaaleihin, mutta törmäsi seitsemään peliin venyneessä sarjassa Bostoniin ja ennen kaikkea muuriin nimeltä Steve Thomas. Henrik Sedin oli playoffeissa pistepörssin kakkonen, mutta joukkueena Canucks taipui lopulta kauden viimeisessä mahdollisessa pelissä..

Taisi olla kuitenkin Tim Thomas Bruinsin maalilla. Steve Thomas toki on meritoitunut NHL-pelaaja hänkin, mutta hieman eri pelipaikalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Taisi olla kuitenkin Tim Thomas Bruinsin maalilla. Steve Thomas toki on meritoitunut NHL-pelaaja hänkin, mutta hieman eri pelipaikalla.
Hyvä korjaus, meni Thomakset tuossa sekaisin.. Kummatkin aikanaan kovia pelaajia, mutta tosiaan eri paikoilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Elias Petterssonin jatkoaikamaali Malmöä vastaan tänään oli komeaa katsottavaa.

Tuolla osumalla Växjö eteni SHL:n finaaleihin. Vastaan joukkue saa Djurgården-Skellefteå -sarjan voittajan. Tuo sarja on nyt otteluvoitoissa 2-1 Skellefteålle ja neljällä voitolla etenee jatkoon. Pettersson teki Malmöä vastaan kolmessa pelissä neljästä maalin ja tuossa yhdessä voitossa antoi yhden syötön. Växjö teki sarjassa yhteensä 11 maalia, joten aika isossa roolissa Elias oli kaatamassa semifinaaleissa vastustajaa.

On kyllä hieno nähdä miten hän aina taikoo hatustaan jonkun toimivan ratkaisun, vaikka vastakkainpeluutus on SHL:n pistepörssin voittajaa kohtaan kovaa. Nyt vielä tuossa paikassa. Ei onnistu ihan jokaiselta 19-vuotiaalta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bo Horvat osallistuu (ainakin) Canucksin pelaajista Tanskassa pelattaviin MM-kisoihin. Horvat olisi ilmoittanut tuosta jo viime perjantaina, mutta ei halunnut sotkea uutisilla Sedinien viimeistä viikkoa NHL:ssä. Tuo on hänen ensimmäinen Kanadan edustaminen sitten nuorten MM-kisojen. Viime kaudellakin tuli kutsu, mutta tuolloin Horvat ei halunnut osallistua kisoihin ilmeisesti sopimusneuvotteluiden vuoksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jonathan Dahlen tulee "Timrå-projektin" onnistuttua vahvistamaan Uticaa playoffeihin. Jos sopeutuu nopeasti peliin, Dahlen on luultavasti varsin kova vahvistus Uticalle. Dahlen oli Allsvenskanin tehokkain pelaaja piste/peli-mittarilla runkosarjassa ja nosti tasoaan karsintasarjassa, tehden 1.4 pistettä peliin (kukaan toinen ei päässyt piste/peli-tasolle). Dahlenin kauden highlights-videolta näkee tuon hänen hyvän maalineduspelaamisen ja nopeasti lähtevän laukauksen.

Canucks palkkasi muuten entisen puolustajansa Mattias Öhlundin samanlaiseen tehtävään kuin Sami Salon SM-Liigan puolella ja Öhlund on seurannut Dahlenia ja Petterssonia läheltä tällä kaudella. Hänen tehtävänään on lähinnä pelaajakehityksessä auttaminen nuorten pelaajien kohdalla ja raportoiminen Vancouverin suuntaan. Toivottavasti tuo kaksikko pystyisi auttamaan seuraa myös joidenkin nuorten pelaajien löytämistä SHL:stä, SM-Liigasta ja/tai Allsvenskanista.

***

Olli Juolevin kausi TPS:ssä loppui eilen kun TPS putosi SM-Liigan playoffeissa suoraan 0-4 otteluvoitoin Tapparalle. Juolevi pelasi sarjan kahdessa viimeisessä pelissä yli 26 minuuttia ja oli TPS:n peliaikaykkönen kun kausi oli katkolla. Hän teki 10 playoff-peliin 2+5=7 pistettä, mikä on playoffeissa Liigan pakkien pistepörssissä pisteen kärkeä jäljessä (Heiskasella ja Rantakarilla on kahdeksan pistettä). Tehopörssissä (+5) Juolevi on pakkien osalta Liigan kolmantena. Kovuutta ja fysiikan kehittymistä kaivataan edelleen, mutta aikaa on ja hyvä nähdä miten hän pystyy aina nostamaan pelinsä tasoa kovissa paikoissa. Nyt hyvä kesä alle ja ehkä se paikka ensi kaudella aukeaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kirjoittelen vielä lyhyen Vancouverin kausiyhteenvedon tänne pelaaja-arvostelujen kanssa, vaikka tuosta kaudesta ei hirväesti muisteltavaa jäänytkään.

Mennyt kausi meni kokonaisuutena uuden valmennuksen kanssa aika lailla odotusten mukaisesti, mitä tulee joukkueen menestykseen. Joukkueen ennustettiin sijoittuvan jälleen NHL:n pohjille ja sinne tie lopulta veikin. Pisteissä tuli neljän pisteen nosto edelliskauteen nähden kovan loppuvedon ansiosta Sedinien uran loppupeleissä. Tehtyjä maaleja Canucks teki aikaisempaa enemmän, mutta samalla omiin kolisi enemmän.

Kausi alkoi hyvin ja joulukuun alussa Canucks oli noin 30 pelin jälkeen saldossa 14-10-4, mutta joulukuussa alkoi syöksykierre, jota ei saatu enää poikki missään vaiheessa kautta. Hyökkäys oli liian kapean ja kokemattoman kärjen varassa, puolustuksessa nähtiin paljon avainpuolustajien loukkaantumisia ja maalilla Markström pelasi uransa ensimmäisen kauden ykkösvahtina - huomaten samalla sen, mikä ero on olla ykkösenä kakkosvahdin rooliin nähden.

Joukkueelle pitää antaa tunnustus siitä, että vaikka tappioita tulikin paljon, se ei luovuttanut missään vaiheessa. Pelaajat ostivat tuloskasvalmentaja Travis Greenin systeemin, mutta taso ei vaan riittänyt. Tilannetta ei myöskään helpottanut monet pitkät loukkaantumiset - aika harvoin samaan aikaan esimerkiksi on nähty kahdeksan pelaajaa sivussa samaan aikaan. Seuran johtokaan ei lähtenyt myyymään pelaajia pelkästään tulevaisuuden kustannuksella, vaan johto pyrki "kiekkokauppoihin". Olkoon noista sitten mitä mieltä tahansa, johto halusi parantaa tämän hetkistä seuraa, eikä halunnut näyttää joukkueelle luovutusasennetta.

Itse olisin ennnemmin ottanut varausvuoroja tilalle, mutta tuota linjaa seurassa ollaan nyt harrastettu. Mistään tahallisesta tankkaamisesta joukkuetta ei voi ainakaan syyttää, vaan kyseessä on ollut jo muutaman kauden ajan vain huono joukkue. Tämän masennusjakson aikana Canucks on tehnyt joitakin tyhmiä hankintoja ja sopimuksia, mutta toisaalta nuoret näyttävät ilman mitään fantasiatoiveita olevan paremmassa kunnossa kuin koskaan.

Kauden lopulla Kaksoset ilmoittivat upeiden uriensa päättymisestä ja edessä saattaa hyvinkin olla henkinen johtajuustyhjiö, mutta samalla heidän lopettaminen avaa reittejä nuoremmille nousta jäällä parrasvaloihin. Ensi kaudella nähdään millainen on ensimmmäinen kausi "jälkeen Kaksosten". Alaspäin on ainakin enää vaikea mennä, mutta kysymykseksi nousee se, milloin seura alkaa ottamaan askeleita eteenpäin.

Ehkä kannattaa asennoitua vielä ainakin parin kauden heikompaan menestykseen. Toki tilanne voi muuttua nopeastikin, jos seurassa osataan tehdä oikeita liikkeitä puolustuksen muokkaamisessa, tämän kesän draftista saadaan nopeasti ylös tulosrooliin nouseva pelaaja, Pettersson, Dahlen, Gaudette, Juolevi ja kumppanit kehittyvät nopeasti mm. Boeserin ja Horvatin seuraksi ja kokeneemmat pelaajat pysyvät terveinä. Kokonaisuutta katsoen lähituleveisuudessa on kuitenkin liikaa kysymysmerkkejä nopeaan seuran nousemiseen playoff-tason seuraksi.

Käsitellään uutta kautta seuraavassa kausiketjussa paremmin, mutta laitan tänne vielä omat näkemykset yksilöistä kouluarvosanoineen. Otan huomioon myös pelaajan onnistumisen odotuksiin nähden:

HYÖKKÄÄJÄT

Darren Archibald; 27, 4+5=9, -1, 14

Archibald tuli kesken kauden Uticasta ja täytti ruutunsa niin hyvin, että sai pelipaikan. Hän ryskäsi laidoilla samaan tahtiin kuin farmissa (kolme taklausta peliin on top20 lukuja koko NHL:ssä), otti ison roolin alivoimalla Erikssonin ja Granlundin puuttuessa riveistä ja teki ihan kelvolliset tehot odotuksiin ja rooliin nähden. Hyvä joukkuepelaaja ja Greenin luottomies viime kaudelta farmista. Jatko NHL:ssä on kysymysmerkki, mutta lähellä. Vancouverissa on pelannut paljon huonompiakin nelosen pelaajia kuin Archibald. Arvosana: 8


Brock Boeser; 62GP, 29+26=55, -5, 16min

Boeserin tulokaskausi ei jättänyt ketään kylmäksi - niin kauan kuin sitä kesti. Hän teki tulokkaana tämän vuosituhannen kahdeksanneksi eniten maaleja pelattuihin peleihin nähden kaikki NHL-pelaajat mukaan laskettuna ja olisi saattanut rikkoa jopa 40 maalin rajan terveenä pysyessään. Boeser keskittyi parantamaan kauden aikana kokonaispeliäänkin ja onnistui siinä hyvin. Hänen laukauksensa jättää Markus Näslundinkin kakkoseksi, mutta tulevaisuuden kannalta huolta aiheuttaa rannevamma, joka ei ole parantunut toivotusti. Tulevaisuuden kannalta olisi elintärkeää, että tuosta ei tulisi mitään pysyvämpää riesaa. 10-


Reid Boucher; 20, 3+2=5, -12, 0

Boucher väläytteli, mutta vaikuttaa jäävän ehkä kuitenkin farmipelaajaksi tulevaisuuteen. Hän osaa tehdä maalin paikan saadessaan, mutta hänen kokonaispelinsä ei ole NHL-tasoa. Varmasti roolia tulee ylhäällä kuitenkin myös jatkossa muiden loukkaantumisia paikatessa, ellei hän sitten päädy esimerkiksi KHL-kentille. 6½


Alexander Burmistrov; 24, 2+4=6, -5, 12

Burmistrovin kanssa taisi tulla NHL-kilometrit menneen kauden aikana täyteen. Hän tuli kesällä kokeilemaan kolmanteen joukkueeseensa kahden kauden sisään, mutta ajautui myös Vancouverissa katsomoon. Hän ei näytä huonolta hyökkäyspään pelaajalta, mutta hänen puolustuspelinsä ei riitä ja hyökkäyspäässä ei tullut tulosta. Vähän ikävä maku jäi tälläkin kaudella valmennuksen kritisoimisesta kun ei saanut peliaikaa, mutta tuo kaksi maalia 24 peliin kertoo olennaisen. 5


Sven Bärtschi; 53, 14+15=29, +3, 20

Sveitsiläiseltä nähtiin jälleen rikkonainen kausi. Hän olisi saattanut tälläkin kaudella rikkoa 20 maalin rajan terveenä pysyessään, mutta noita jossitteluja alkaa Bärtschin kanssa olla jo liikaa. Hän on ihan hyvä pelaaja kunnossa ollessaan ja osaa käyttää kenttää hyökkäyspäässä hyvin leveyssuunnassa hyödykseen, mutta ei kuitenkaan ehkä riittävän hyvä hyvässä seurassa top6-rooliin. Bärtschi saattaa olla kaupattavana jos Canucks saa tyydyttävän vastineen. 7+


Michael Chaput; 9, 0+0, -4, 5

Farmin hätäapu pelasi roolinsa muuten hyvin, mutta jäi tehoissa telineisiin - tosin hänen roolinsa oli kaikkea muuta kuin tehoja iskevä. Chaput on hyvä farmipelaaja ja pystyy pelaamaan kohtalaisella tasolla nelosen roolissa ylhäällä, mutta taitaa jäädä enemmän farmin puolelle. 6


Derek Dorsett; 20, 7+2=9, -1, 74

Dorsett aloitti kauden hienosti ja oli tärkeä pelaaja Canucksin hyvää alkukautta. Lopetti kuitenkin koko uransa kesken kauden - ilmeisesti kroppa oli vain tullut vuosien ryskäämisestä NHL:ssä tiensä päähän ja hän halusi varmistaa elämänsä tulevaisuuden. Tärkeä pelaaja joukkueelle niin kauan kuin pelasi tällä kaudella ja ikävä jäi Dorsettia. Fyysiselle puolelle ja johtajuuteen jäi yllättäen iso aukko kesken kauden. 8+


Jim Dowd; 40, 3+0=0, -7, 16

Los Angelesista kesken kauden siirtynyt Dowd pelasi Vancouverissa vain puolikkaan kauden ja pelasi tuon erittäin epätasaisesti. Hän aloitti heikosti, paransi selvästi peliään (pelasi mm. Torontoa vastaan tammikuussa yli 18 minuuttia) ja putosi taas loppukaudella hyvin pieneen rooliin. Dowd jatkaa varmaan kiertokulkuaan muualle. 5+


Loui Eriksson; 50, 10+13=23, 0, 4

Eriksson meni vähän eteenpäin viime kaudesta, mutta kausi oli silti pettymys ja lopullisesti sen pilasi loukkaantuminen. Hän teki lähes kaikki kauden pisteensä kahdessa lyhyessä kuumassa jaksossa ja pelasi hyökkäyspäähän epätasaisen kauden. Erikssonille pitää antaa kiitosta hyvästä kahden suunnan pelistä ja alivoimien tappamisesta, mutta häneltä pitäisi saada paljon enemmän tehoja. Vancouver on silti joukkueena parempi Erikssonin kanssa kuin ilman. 7


Sam Gagner; 74, 10+21=31, -18, 35

Sana 'aneeminen' kuvaa Gagnerin pelillistä antia suurimman osan kautta, vaikka tehoja lopulta tulikin kohtalaisesti. Näytti kuin Canucks olisi vaihtanut Linden Veylle Gagnerin paidan. Pelasi tammikuun alusta 25 peliä peräkkäin ilman maaleja, mutta löysi kadonnutta jyvää vähän loppukaudella päästessään Sedinien kanssa samaan ketjuun. Puolustuspelissä ajoittain laiskaa pelaamista. Joukkueen veteraaneja ja istui nähdäkseni henkisellä puolella ryhmään hyvin. 6-


Adam Gaudette; 5, 0+0, +2, 0

Tämän kauden Hobey Baker -voittaja teki sopimuksen Vancouveriin kauden lopulla ja pelasi hyvin harvat pelinsä, vaikka jäikin ilman tehoja. Sinällään tuo tehottomuus noin lyhyellä otannalla ei kerro mistään, kun esimerkkejä löytyy monistakin alkuun tehottomasti pelanneista pelaajista. Kovasti Gaudette avauspisteitä NHL:ssä näytti hakevan, mutta ylärimaa lähemmäs ei vain vielä päässyt. Hyvää kolmen alueen pelaamista ja hänellä on pelisilmä ja hyvät kiekolliset taidot saada mahdollisesti ensi kaudella tehoja irti. 8


Brendan Gaunce; 37, 4+2=6, 0, 10

Erittäin vaikeita minuutteja pelannut hyökkääjä. Gaunce sai omasta päästä yli 85% aloituksistaan ja jäi tehopörssissä nollille. Isokokoisesta hyökkääjästä saattaa vielä kasvaa tärkeä puolustava hyökkääjä tulevaisuudessa. Ikääkin on tosin "jo" 24 vuotta, joten vaikea sanoa kuinka paljon Gaumce enää kehittyy. Gaunce on älykäs, kova tekemään töitä ja melko iso, mutta liikkeessä on suurin ongelma. Hänkin kärsi loukkaantumisesta kauden aikana. Yksi minun "unsung hero -suosikkeja" joka tapauksessa tämän hetken joukkueessa. 7½


Nikolai Goldobin; 38, 8+6=14, -14, 6

Aloitti kauden tehokkaasti farmissa, nostettiin ylös, laitettiin takaisin kasvamaan ja loppukauden Goldobin pelasi vakiroolissa ylhäällä. Meni nähdäkseni eteenpäin kiekottomassa pelissä ja väläytteli ajoittain, mutta paikka on silti ensi kaudelle kysymysmerkki. Kiekollinen taito riittää NHL-paikkaan, mutta kysymykseksi nousee jatkossakin miten hän pelaa kiekottomana. Jos pelaa kauden loppupuoliskon asenteella, saa paikan ylhäältä. Eteenpäin vienyt kausi joka tapauksessa. 8


Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu...

Markus Granlund; 53, 8+4=12, -10, 8

Hienon viime kauden jälkeen odotukset Granlundin suhteen olivat melko korkealla - ehkä liiankin? Pelasi jopa erinomaisesti ajoittain alkukaudella puolustuspelinsä vaikeita minuutteja, mutta hyökkäyspäähän kuti jäi pahasti piippuun. Granlund teki tasakentin koko NHL:n hyökkääjistä vähiten pisteitä/tunti, kun otetaan laskuun yli 400 minuutttia pelanneet hyökkääjät. Kauden katkaisi hänelläkin loppukauden loukkaantuminen. Uran suunta kysymysmerkki ja enemmän pitäisi saada tehoja irti, vaikka roolina olisikin puolustavan hyökkääjän tontti. 6


Bo Horvat; 64, 22+22=44, -1, 10

Joukkueen arvokkain pelaaja ja hyökkäyksen selvä peliaikakärki. Vancouverin peli romahti joulukuussa sillä hetkellä kun Horvat loukkaantui. Horvat meni kokonaispelissä jälleen eteenpäin ja olisi luultavasti tehnyt uransa parhaat pisteet ilman loukkaantumista. Nyt tuli "vain" maaliennätys ja tuo tahti olisi luvannut noin 30 maalin kautta. Ensi kaudelle on luvassa vähän hyökkäävämpää roolia kun menneen kauden Kaksosten yli 70% hyökkäyspään aloituksista napsuu varmaankin Horvatille iso osa. Minun valintani Henrik Sedinin seuraajaksi kapteenina. 9½


Jussi Jokinen; 14, 4+6=10, +7, 2

Jokinen pelasi odotuksiini nähden yllättävän hyvän loppukauden Vancouverissa. Kokenut hyökkääjä oli luotettava ja teki hyvään tahtiin tehojakin heikossa seurassa. Loppukausi saattoi pelastaa Jokisen NHL-uran jatkon ainakin kaudeksi ja jos niin kävisi, hän saisi mahdollisesti 1000 NHL:n runkosarjapeliä täyteen. Jokinen ilmoitti halustaan jatkaa Vancouverissa ja ehkä joukkueellakin olisi nyt Kaksosten lopettamisten jälkeen yksi ruutu tarjolla. Seurassa ei näin mietitä, mutta Canucks saisi samalla ihan hyvin myös suomalaisväriä mahdollisesti kolmella suomalaispelaajalla. 8


Brendan Leipsic; 14, 3+6=9, -3, 10

Vegasista siirtotakarajalla tullut 23 vuotias hyökkääjä toi mukavasti taitoa ja sähäkkyyttä joukkueeseen. Muistutti pelaamisellaan pienen kokonsa ja nopeiden liikkeiden ansiosta hieman takavuosien Cliff Ronningia. Ensi kaudella nähdään paremmin oliko tuo vain loppukauden suonenveto vai jatkuuko tuo tehokas pelaaminen pitkässä sarjassa. Lähtökohdat ovat kuitenkin tämän kauden pohjalta nyt melko lupaavat ja Canucksissa saattaa hyvinkin tulla roolia hyökkäävässä ketjussa. 8½


Tyler Motte; 15, 2+0=2, -1, 4

Vanekin kaupassa saapunut pieni, mutta sähäkkä luistelija. Motte aloitti heikon puoleisesti uransa uudessa seurassa, mutta paransi vähän loppua kohden ja otti roolia alivoimassa. Tällä hetkellä hän kuuluu kuitenkin minun arviossa enemmän "tulevien AHL-pelaajien listaan".. Ehkä tuo polkeminen alaketjuissa saattaa kuitenkin poikia tulevaisuudessa näyttöpaikkoja hyökkäyksen syvyydessä, kun joukkue hakee liikettä sinne. Annetaan Mottelle Leipsicin tavoin pari kautta aikaa näyttää. 6+


Daniel Sedin; 81, 23+32=55, -21, 40

Viimeisen kautensa showssa pelannut varakapteeni lopetti uransa NHL:ssä tyylikkäästi. Oli joukkueen toiseksi tehokkain maalintekijä ja pisteissä myös toinen. Omissa soi paljon peliaikaan (hyökkäyksen 11. tasakenttäpeliajassa) ja hyökkäyspään aloituksiin nähden ja jalat eivät oikein enää kantaneet pitkää kautta totutun hyvin, mutta Daniel Sedin lopetti komean uransa kuitenkin huipulla hyvänä NHL-pelaajana. Loistava ura takana ja saa nähdä kuinka pitkään hän jaksaa olla pois kiekon parista. 8


Henrik Sedin; 82, 3+47=50, -22, 30

Kaksoisveljensä tapaan myös viimeisen kautensa pelannut joukkueen kapteeni lopetti hänkin uransa tyylikkäästi. Henrikin pistesaldo menneeltä kaudelta oli hyvin harvinainen hyökkääjälle ja jopa hänelle itselleen (viime kaudella tuli vielä 15 maalia), mutta kuitenkin Henrikille tavallaan tyypillinen. Samat sanat Henrikin suuntaan kuin veljensä, eli liike alkoi käydä jo turhan raskaaksi ja kahden viimeisen kauden tehosaldo oli yhteensä -49, kun muuten koko uralla vain tulokaskaudella hän oli miinuksilla. Hänkin lopetti kuitenkin loistavan uransa huipulla vielä hyvän luokan NHL-pelaajana ja hienona kapteenina. 8


Brandon Sutter; 61, 11+15=26, +8, 8

Valmentajan luottoratsu sai tällä kaudella selvän puolustavan roolin, mistä antoikin kiitosta uudelle valmennukselle. Sutter väänsi vaikeita minuutteja, oli koko NHL:n kärkeä oman pään aloituksissa ja teki paljon töitä. Hän pelasi jälleen luotettavasti, mutta veti samalla pitkiä tehottomia jaksoja hyökkäyksen kolmen eniten pelanneen pelaajan joukossa (vain Horvat ja Boeser pelasivat peliä kohden enemmän). Mielestäni paras Canucks-kausi tähän mennessä, vaikka viime kaudella tulikin enemmän tehoja. Yksi joukkueen johtajista ja hänellä on iso rooli seurassa. 8+


Jake Virtanen, 75, 10+10=20, -11, 46

Ehkä kauden suurin yllättäjä. Aika harva taisi suunnitella Virtasta viime kauden jälkeen kokoonpanoon NHL:n puolelle, mutta Jake otti itseään viimein niskasta kiinni ja tuli harjoitusleirille ihan eri kunnossa kuin aikaisemmin. Kova kesä palkittiin koko kauden näytöillä ylhäällä, 10 tasakenttämaalilla ja loppukaudella jopa pienellä ylivoimaroolilla. Kasvukipujakin nähtiin etenkin alkukaudella, mutta keskialueen kiekonmenetykset vähenivät kauden mittaan. Oli hyökkäyksen nopein luistelija ja selkeä ykkönen taklauksissa sekä riistoissa. Nyt voi ensimmäistä kertaa sanoa Virtaselle, että tulevaisuus alkaa näyttää jo ihan hyvältä, mutta se edellyttää kovan työnteon jatkumista. 9


Tomas Vanek; 61, 17+24=41, -12, 28

Viime kesänä vuoden sopimuksella Vancouveriin siirtynyt entinen huippumaalintekijä oli yllättävän hyvä. Hän otti kokeneen johtajan roolia seurassa ja auttoi muun muassa Boeserin sopeutumista NHL-maailmaan. Vanek olisi pelillisesti voinut jatkaa seurassa ensi kaudenkin, mutta Canucksin suunnitelmana oli varmaan jo alkuun hänen käyttönsä vain lyhyellä ajalla, myynti siirtotakarajalla ja loppukaudella jollekin nuoremmalle pelaajalle (Leipsic, Goldobin) hyökkäävämmän roolin tarjoaminen. Vanek jatkaa kauttaan Columbuksen paidassa. Vähän skeptisistä odotuksista huolimatta jäi hyvät muistot Vanekiin. 8½


PUOLUSTAJAT

Alex Biega; 44, 1+8=9, +3, 32

Syvyyspuolustaja pelasi ehkä uransa parhaan kauden NHL:ssä, kolmekymppisenä. Hän ei tee kiekolla mitään ylimääräistä, mutta toisaalta vain koska tietää heikkoutensa sillä puolella. Kuitenkin Buldog on kova taistelija, taklaa paljon, pelaa yksinkertaista peruspeliä ja hänellä oli puolustuksen toiseksi paras corsi-lukema. Johtajatyyppi esimerkillään. Biega on hyvä ja arvostettu syvyyspuolustaja. Teki kauden lopulla ansaitun kahden vuoden jatkon. 8+


Alex Edler; 70, 6+28=34, -18, 68

Pelasi tehopisteillä mitattuna parhaan kautensa kuuteen vuoteen. Peli aaltoilee paljon - hyviä iltoja seuraa liian usein huonot otteet. Silti parhaimmillaan ollessa on joukkueen paras puolustaja. Nykyinen rooli on vain liian näkyvä ja raskas. Edler saattaisi olla hyvä puolustaja jos olisi kolmos- tai nelospakki, mutta selvänä joukkueen alakerran peliaikakuninkaana hänen huonot iltansa nousevat liian usein esiin. Ei ole enää parhaimmillaan uralla, mutta edelleen kunnossa ollessaan hyvän luokan NHL-puolustaja. 7½

Jatkuu..
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu...

Michael Del Zotto; 82, 6+16=22, -8, 48

Del Zotto pelasi melko hyvän ensimmäisen kauden Vancouverissa ja otti johtajuutta kentän ulkopuolella. Varmaan hyvä kausi selittyy myös sillä, että hän oli joukkueen ainoa top6-puolustaja, joka ei kärsinyt loukkaantumisista kauden aikana. Joka tapauksessa hän pyrki pelaamaan kovaa jokaisessa pelissä ja tuloksena tuosta tuli NHL-pakkien taklausten kakkossija. Del Zotto oli puolustuksen peliajoissa toinen, mutta toisaalta myös corsi%:ssa toiseksi heikoin. 7+


Erik Gudbranson; 52, 2+3=5, -7, 35

Toinen peräkkäinen kovin rikkonainen kausi Gudbransonille. Pelatessaan peli heitteli aika paljon; Oli välillä todella hyvä ja fyysinen puolustava puolustaja, mutta sitten tuli niitä iltoja, jolloin nukahteli pahasti. Vaikeuksia pelin avaamisessa läpi kauden, mutta toisaalta joukkueen johtajia ja seuran fyysisin pelaaja. Gudbransonin hyviä puolia on mahdoton paikata seuran sisältä ja itse pidän kun seurassa on muitakin kuin hyviä "corsi-pelaajia", mutta kahden viime kauden otteilla Gudbranson ei ole kokonaisuutta katsoen luotettavien puolustajien ryhmässä. 6


Ben Hutton; 61, 0+6=6, -9, 23

Erittäin vaikea kausi Huttonille. Alkukaudella tuli järjestäen yli 20 minuutin iltoja ja jopa joitakin yli 25 minuutin iltoja, mutta menetti kauden aikana luoton valmennukselta ja ajautui katsomoon. Epävarmuus pelaamiseen näkyi Huttonin pelissä. Epävarma tulevaisuus seurassa. Juolevi on tulossa vasemmalle puolelle alakertaan ja Hutton saattaa olla lähtijä edestä pois. 5


Derrick Pouliot; 71, 3+19=22, -22, 39

Aloitti kauden hyvin saadessaan helppoja minuutteja, mutta sitten tuli seinä vastaan ja pelin taso romahti todella alas. Ongelmissa nopeita hyökkääjiä vastaan ja seurasi omassa päässä liikaa kiekollista pelaajaa tekemättä mitään. Vahvuutena pelin avaaminen omista, minkä ansiosta valmennus katseli puutteita välillä läpi sormien. Pelasi ensimmäistä kertaa urallaan vakiroolissa ja teki kohtalaiset tehot. Puolustuksen ykkönen corsi%-tilastossa tasakentin, mikä kertoo lähinnä vain tuon tilaston ongelmallisuuden arvioidessa puolustajan peliä. 6-


Ashton Sautner; 5, 0+2=2, +4, 2

Pelasi vain lyhyen pätkän kauden lopussa, mutta pelasi hyvin. Uticaa enemmän seuranneiden fanien mukaan oli farmissa menneellä kaudella selvästi joukkueen eniten eteenpäin mennyt pelaaja ja luotettavin pelaaja omassa päässä. Sai Vancouverissa puolustavia minuutteja, jotka kantoi edukseen. Ensi kaudella nähdään ehkä enemmän tasoa, mutta suunta oli menneellä kaudella ainakin oikea. 8+


Troy Stecher, 68, 1+10=11, -7, 35

Alakerran taistelijapuolustajan kausi oli nousujohteinen. Aloitti pienessä roolissa, mutta nosti läpi kauden asemaansa puolustuksessa ja lopetti kauden ykkösparissa. Jäi pisteissä tulokaskaudesta selvästi, mutta toisaalta ylivoimaa ei tullut juuri lainkaan. Saa nähdä millainen hänen kolmas kautensa tulee olemaan. Nyt on ainakin valmentajan luotto pelaamiseen jo alusta saakka. 7+


Chris Tanev; 42, 2+9=11, +7, 8

Toinen kausi peräkkäin, jolloin Tanev pelasi vain puolikkaan kauden. Tanev kärsi tämän kauden aikana useammista eri vammoista ja oli loukkaantuneena lokakuuta lukuun ottamatta joka kuukausi. Sitkeyden puutteesta häntä ei voi syyttää (pelasi 10 minuuttia murtuneella jalalla Tampaa vastaan), mutta ikävä tosiasia on, että loukkaantumiset ovat alkaneet syömään pahasti Vancouverin parhaan oman pään puolustajan uraa. 6


MAALIVAHDIT:


Thatcher Demko; 1gp, 1-0-0, 0so, 86.7%, 3.91gaa

Yksi peli ja vaikka sen pelin lopussa Canucks lopetti selvässä johtoasemassa puolustamisen, Demkolle tuli kuitenkin voitto. Farmin puolella meni taas eteenpäin. Ensi kaudella Damkolle tulee luultavasti jo enemmän pelejä. Luultavasti Canucksin tulevaisuuden maalivahti. 8


Anders Nilsson; 27, 7-14-4, 90.1%, 3.44

Laskeva kausi, joka antaa huolta ensi kauteen. Aloitti kauden hyvin ja otti lähes pelkkiä voittoja, mutta Canucks ei peluuttanut kovinkaan paljon kuumaa maalivahtia. Puolivälin jälkeen Nilssonin taso alkoi putoamaan pahasti ja kauden lopulla ei tullut juuri lainkaan luottoa. Hävisi 14 viimeisestä pelistä 12 peliä. 5½


Jacob Markström; 23-26-7, 91.2%, 2.71

Urallaan ensimmäistä kertaa ykkösvahtina pelannut Markström pelasi kohtalaisen kauden, jonka arvosanaa kuitenkin laski pelien alkujen helpot maalit. Ensimmäistä ykkösvahdin kauttaan pelanneelle maalivahdille pelaaminen NHL:n huonoimman puolustuksen edessä ei sekään ollut tietysti ihannetilanne. Pelasi hyvän loppukauden ja sanoi saaneensa kauden aikana muutettua tekniikkaansa paremmaksi kauden aikana. Ensi kaudella nähdään oliko tuo vain lämmintä puhetta vai onko tekniikka tosiaan kehittynyt. 7½
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica pelasi tämän kauden viimeisen runkosarjapelinsä viime yönä Binghamtonia vastaan. Pelistä tuli 4-3 jatkoaikavoitto Lukas Jasekin maalilla.

Jonathan Dahlen pelasi uransa toisen AHL-pelin ja hänet valittiin pelin parhaaksi pelaajaksi. Dahlen teki 1+1 tehot ja pelasi hyvän puolustuspelin. Dahlenin ensimmäinen peli farmissa meni pisteittä, mutta nopeasti hän nousi hyökkäyspäässä esiin jo toisessa pelissä. Maalilla Demkolla on voiton jälkeen Utican kaikkien aikojen maalivahtiennätys yhden kauden voitoissa ja koko uran voitoissa.

Huolta aiheuttaa nyt Goldobinin tilanne. Hän näytti olevan puolivaloilla liikkeellä eikä pelannut peliä loppuun. Utican valmentaja Cull'illa ei ollut pelin jälkeen sanottavaa Goldobinin tilanteesta. Utica tarvitsisi Goldobinia ja Boucheria playoffeihin kipeästi, mutta Boucherilla jää ainakin ensimmäinen kierros väliin loukkaantumisen vuoksi. Ylhäältä alas tullut Tyler Motte tuli kovalla asenteella mukaan taistellen jokaisesta kiekosta. Motte ampui pelissä seitsemän kertaa ja tuolla näytöllä hän nousee nopeasti Cull'in luottomieheksi.

Playoffeissa Utica (38-26-8) saa vastaansa AHL:n runkosarjan voittajan Toronton (54-18-2), joten vastustaja on heti kärkeen kovin mahdollinen. Pelit alkavat ensi viikonloppuna lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
SHL:n finaalit polkaistiin käyntiin eilen. Växjö otti sarjan avauspelissä peräti 7-0 voiton Skellefteåsta. Petterssonille avauspelissä 1+2 tehot, joilla hän oli Växjön tehokkain pelaaja yhdessä Brendan Shinniminin kanssa. Petterssonilla on nyt jaettu kärkipaikka SHL:n playoffien pistepörssissä (10 peliä, 5+7=12) yhdessä Skellefteån Oscar Möllerin (13 peliä, 7+5=12) kanssa.

Piste/peli -tilastossa Elias on kolmantena (1.2 pistettä pelissä) ja tuossa tuskin kärkeen nouseekaan kun Färjestadin Michael Lindqistin ja Djurgårdenin David Bernhardtin pudotuspelit kestivät vain kaksi peliä ja noissa kummallekin tuli kolme pistettä (1.5 pistettä / peli). Toki jos kolmea pistettä tulisi peliin jatkossakin, niin siinä tapauksessa Pettersson olisi pian kärjessä sielläkin, mutta eiköhän sarjan pelit tuosta tasoitu.

Seuraava peli sarjassa pelataan huomenna torstaina.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Seuraava peli sarjassa pelataan huomenna torstaina.
Växjö otti tuossa sarjan toisessa pelissä 0-4 voiton ja meni finaalisarjassa 2-0 johtoon.

Pettersson pelasi erinomaisen ensimmäisen erän tuossa pelissä ja teki 1+1 tehot. Toisessa erässä Petterssonin pelirytmi sekosi Växjön jäähyillessä (Elias ei kuulu joukkueensa alivoiman tappajiin) ja kolmas erä oli enemmän pelailua Robert Rosenin osuttua heti ensimmäisellä minuutilla. Petterssonin pelissä pistää kyllä koko ajan silmään tuo pelisilmä ja jos olisin nuori Canucks-puolustaja, opettelisin luistelemaan sinisen sisälle toiseen aaltoon ja harjoittelisin laukomaan. Pettersson nimittäin veti taas vastustajan pakan pari kertaa itseensä ja löysi toisesta aallosta tulevan puolustajan. Rahimi teki tuollaisen seurauksena tuon pelin avausmaalin.

Kahteen finaalisarjan peliin on nyt kasassa 2+3 tehot ja nyt tuo SHL:n playoffien pistepörssi on yksin hallussa kahden pisteen erolla Oscar Mölleriin. Sarjan toinen peli oli ensimmäistä tasaisempi ja Skellefteålla oli paikkansa, mutta Växjön maalille kesken playoffien kutsun saanut Viktor Andren on ollut toistaiseksi erinomainen ja pitänyt maalinsa puhtaana. Veikkaan sarjan kolmannesta pelistä lauantaina tulevan vielä tiukempi vääntö kuin toisesta pelistä, sillä jos Växjö marssii siinäkin voittoon, Skellefteå ei sen jälkeen usko varmaan itsekään mahdollisuuksiinsa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Pettersson iski tehot 2+1, kun Vaxjö otti toisen kiinnityksen mestaruuteen. Runkosarjassa 56 pistettä 46 peliin on tuon ikäiseltä todella kova suoritus ja pudotuspeleissä tahti on säilynyt samana. Liikaa ei toki asioiden edelle pidä mennä, mutta uskallan jo tässä vaiheessa sanoa, että Canucks löysi todellisen kultakimpaleen ja ykkössentterin pitkäksi aikaa. Vähän olen kyllä kateellinen :D
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pettersson iski tehot 2+1, kun Vaxjö otti toisen kiinnityksen mestaruuteen. Runkosarjassa 56 pistettä 46 peliin on tuon ikäiseltä todella kova suoritus ja pudotuspeleissä tahti on säilynyt samana. Liikaa ei toki asioiden edelle pidä mennä, mutta uskallan jo tässä vaiheessa sanoa, että Canucks löysi todellisen kultakimpaleen ja ykkössentterin pitkäksi aikaa. Vähän olen kyllä kateellinen :D
Nyt on jo vaikea uskoa Skellefteån nousevan sarjassa. Kolmas peli oli sarjan toistaiseksi tasaisin pelillisesti, mutta kun Skellefteå on pystynyt tekemään kolmeen peliin toistaiseksi vain yhden maalin, niin (kliseisesti) hankala on voittaa. Petterssonille kolmeen finaalisarjan peliin 4+4 tehot tähän mennessä ja saattaa sielläkin paukkua ennätykset uusiksi. Tänään pelataan tosin jo sarjan neljäs peli, jossa Växjöllä on mahdollisuudet laittaa sarja pakettiin ja jos Växjö tuon voittaa, se vaatii Eliakselta taas paria pistettä ennätykseen päästäkseen.

Jos Boeser vaikutti hänen +1 draft-kaudellaan loistavalta löydöltä hänen rikkoessaan yliopiston puolella ennätyksiä, niin Pettersson on pistänyt tällä kaudella SHL:ssä vielä paremmaksi. Suurella mielenkiinnolla seuraan hänen tulevaisuutta. Veikkaisin NHL:ssä alkuun kuitenkin paria kautta laidalla ja sitten myöhemmin nähdään olisiko hänestä sentterin peliin ylhäällä. Pettersson on ollut tällä kaudella suuren osan kaudesta Växjössäkin laiturina, joskin näytti pystyvän hyvään peliin myös keskellä.

***

Vancouver teki kolmevuotisen tulokassopimuksen Lukas Jasekin kanssa. Kesän 2015 Canucksin kuudennen kierroksen varaus Jasek tuli loppukaudella pelaamaan Utican paitaan ja teki kuudessa runkosarjan pelissä seitsemän (3+4) pistettä. Ensi kaudella nähdään kuitenkin vasta paremmin miten Jasek onnistuu kun pelikuormaa alkaa olla kunnolla.

***

Utica hävisi AHL:n playoffeissa ensimmäisen pelinsä Torontoa vastaan jatkoajalla 3-2 lukemin. Demkolle tuli pelissä 44 torjuntaa ja pelin kolmostähti. Yllättäen Dahlen ja Lind puuttuivat kokoonpanosta. Valmentaja Cull sanoi, että halusi antaa vastuuta niille pelaajille jotka ovat Utican vieneet playoffeihin, mutta en tiedä sitten kuinka järkevää on istuttaa etenkään Dahlenin tasoista pelaajaa tässä vaiheessa katsomossa. Hänellä on ollut tapana onnistua ainakin Allsvenskanin puolella kun pelit ovat käyneet tärkeämmiksi. No, ehkä hän pelaa sitten seuraavassa pelissä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.
 
Viimeksi muokattu:
4

444

Niinhän se SHL:n finaalisarja ratkesi suoraan neljässä ottelussa. Maaliero Växjölle 20-1 ja Pettersson mukana vaatimattomasti vain 50 %:ssa Växjön maaleista. Teki mm. sarjan ratkaisseen maalin, oli ihan nätti suoritus.
Saas nähdä minkälaista uraa Petterinpojalle on show’n puolella tiedossa!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Niinhän se SHL:n finaalisarja ratkesi suoraan neljässä ottelussa. Maaliero Växjölle 20-1 ja Pettersson mukana vaatimattomasti vain 50 %:ssa Växjön maaleista. Teki mm. sarjan ratkaisseen maalin, oli ihan nätti suoritus.
Saas nähdä minkälaista uraa Petterinpojalle on show’n puolella tiedossa!
Lopulta aika selvä ero joukkueiden välillä tuossa sarjassa. Maaliero ei tuota kokonaiskuvaa kyllä kerro, mutta silti ero oli huomattava. Skellefteån puolesta pitää sanoa se, että olisi tuota tämän kauden ja etenkin nyt kevään Växjöä ollut erittäin hankala yhdenkään CHL-sarjoihin kuuluvan eurooppalaisen seuran kaataa ottelusarjassa.

Petterssonille tuli ansaittu valinta playoffien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalisarjassa neljään peliin tehdyt 10 pistettä (6+4) olivat vielä peleissä avainrooleissa kolmen viimeisen pelin aikana silloin kun tarvittiin yksilön nousua esiin (sarjan ensimmäinen peli ja 7-0 voitto oli lopulta enemmän pelailua). Ensin sarjan toisessa pelissä avauserässä 1+1 tehot, joilla Växjö meni 2-0 johtoon ja otti lopulta kahdella kolmannen erän maalilla 4-0 voiton. Sarjan kolmannessa pelissä Pettersson syötti avauserässä tasoituksen ja teki voittomaalin. Ja nyt tuossa ratkaisevassa finaalissa kaksi maalia toiseen erään maalittoman avauserän jälkeen, joilla Växjö otti taas tuostakin pelistä niskalenkin.

Petterssonista tuli Håkan Loobin ja Mika Niemisen kanssa yksi kolmesta, joka on voittanut saman kauden aikana sekä runkosarjan- ja playoffien pistepörssit. Pettersson teki tuon tempun vain 19 vuotiaana SHL-tulokkaana.

Nuo Eliaksen 19 pistettä playoffeissa olivat lisäksi SHL:n ennätys alle 20 vuotiaiden sarjassa. Eli runkosarjan ja playoffien pistepörssien voitot, kaikkien aikojen ennätys pisteissä runkosarjassa alle 20 vuotiaana ja nyt kaikkien aikojen ennätys pisteissä alle 20 vuotiaana playoffeissa. Huima kausi upean joukkueen kärkipelaajana. Nyt edessä ainakin pitäisi olla maajoukkuekutsu ja MM-kisat.

Suurella mielenkiinnolla seuraan Petterssonin tulevaa NHL-uraa. Jostain 1990-luvun alusta olen Vancouveria seurannut sen mitä on ollut mahdollista ja Petterssonin peliäly ja kädet menevät ykköseksi mitä tulee kaikkiin Canucksin prospecteihin näiden noin 30 vuoden aikana. Voimaa, kestävyyttä, ja vähän nopeutta pitää vielä hankkia. Liikkeessä hän menikin mielestäni kauden aikana eteenpäin ja muutenkin kehittyi kokonaispelissä, joten hyvällä reitillä mennään eteenpäin kohti show:ta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nuo Eliaksen 19 pistettä playoffeissa olivat lisäksi SHL:n ennätys alle 20 vuotiaiden sarjassa. Eli runkosarjan ja playoffien pistepörssien voitot, kaikkien aikojen ennätys pisteissä runkosarjassa alle 20 vuotiaana ja nyt kaikkien aikojen ennätys pisteissä alle 20 vuotiaana playoffeissa. Huima kausi upean joukkueen kärkipelaajana. Nyt edessä ainakin pitäisi olla maajoukkuekutsu ja MM-kisat.

Oli kyllä uskomaton kausi Petterssonilla. Olympialaiset jäi väliin, mutta tuo oli erikoinen veto koutsilta jo alunperin ja varsinkin nyt valmentaja näyttää idiootilta. No, antaisi Petterssonin nyt juhlia mestaruutta ja ladata akkuja NHL-kautta varten. Mustekynää vaan käteen ja nimeä soppariin.

Kohta alkaa Utican toinen peli playoffeissa ja on se tosiaan ihme jos Dahlen ei mahdu siinäkään kentälle. Ihan hyvä syy tuo "antaa niiden pelata jotka nostivat tiimin playoffeihin", mutta omasta mielestä Utican ykkösjuttu on kehittää pelaajia Vancouverin toiveiden mukaisesti ja toiseksi menestyä. Kumpaakin edistää jos Dahlen on kentällä eikä lainalla ECHL:stä oleva Vincent Arseneau.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kohta alkaa Utican toinen peli playoffeissa ja on se tosiaan ihme jos Dahlen ei mahdu siinäkään kentälle. Ihan hyvä syy tuo "antaa niiden pelata jotka nostivat tiimin playoffeihin", mutta omasta mielestä Utican ykkösjuttu on kehittää pelaajia Vancouverin toiveiden mukaisesti ja toiseksi menestyä. Kumpaakin edistää jos Dahlen on kentällä eikä lainalla ECHL:stä oleva Vincent Arseneau.
Nyt Dahlen oli toisessa pelissä mukana ja pelasikin hyvän pelin päästessään jäälle. Dahlenin minuutteja söi Utican jäähyily; ensimmäisessä erässä joukkue otti neljä kakkosta (noiden mukana mm. väärästä vaihdosta tullut jäähy, jonka aikana Toronto rankaisi maalilla) ja toisessa erässä saatiin kolme kakkosta. Nuo sekoittivat vaihtorytmiä ja kärsijöinä olivat pelaajat, jotka eivät alivoimaa pelanneet. Cull pisti Dahlenin jäälle kuitenkin lopussa joukkueen hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia, joten tuo kertoo valmentajan luotosta ja saattaa poikia vielä sarjan kolmannen pelin.

Dahlenin pelatessa Lukas Jasek istui nyt kuitenkin vuorostaan katsomossa mm. Kole Lindin kanssa. Jasek on ollut loppukaudella joukkueen parhaita hyökkääjiä, joten ei tuohon kokoonpanoon nyt Dahlenin pelaamisesta huolimatta voi kovin tyytyväinen näin fanina olla. Tosin eihän tuo ensimmäinen kerta ole kun näin käy playoffeissa. Utican finaalikaudella Green ei luottanut loppukaudella Huttoniin ja McCanniin - kummatkin pelasivat kuitenkin itselleen tuosta parin kuukauden päästä NHL-paikat.

Utican kokoonpano oli lopulta 5-2 tappioon päättyneessä pelissä;


Tanner MacMaster – Michael Chaput – Zack MacEwen

Jonathan Dahlen – Cam Darcy – Nikolai Goldobin

Tyler Motte – Wacey Hamilton (A) – Carter Bancks (C)

Andrew Cherniwchan – Cole Cassels – Michael Carcone


Patrick Wiercioch – Jalen Chatfield

Ashton Sautner – Dylan Blujus

Guillaume Brisebois – Jaime Sifers (A)


Thatcher Demko

Ja kokoonpanosta ulos jääneet pelaajat: Yan-Pavel Laplante, (loukkaantunut), Joe LaBate, (loukkaantunut), Brendan Woods, (loukkaantunut), Evan McEneny, (loukkaantunut), Frankie Simonelli, (loukkaantunut), Aaron Irving, Willie Corrin, Tony Cameranesi, Alex D’Aoust, Griffen Molino, Adam Comrie, Michael Garteig, Kole Lind, Vincent Arseneau, Lukas Jasek, ja Jayson Megna, (veteraanisääntö).

Utica laittoi loukkaantuneena olleen Reid Boucherin alas, joten katsotaan pääseekö hän pelaamaan kolmannen pelin sarjassa. Tuo ylivoima on yskinyt nyt pahasti joukkueen parhaan maalintekijän ollessa sivussa. Joukkuetasolla tuo tuskin mitään pelastaa. Toronto voitti AHL:n runkosarjan selvästi saaden ainoana joukkueena päälle 70% voittoprosentit ja ryhmä tulee vaan liian leveällä hyökkäysarsenaalilla vastaan. Demko olisi ehkä voinut olla sarjan avaintekijä Uticalle, mutta kun nyt vastassa on pari vuotta vanhempi Sparks, joka valittiin AHL:n tämän kauden parhaaksi maalivahdiksi (ja ykköstähdistöön), niin ei joukkue saa etua edes siellä.

***

Brock Boeser on ehdolla kauden parhaan tulokkaan Calder Trophyyn yhdessä Arizonan Kellerin ja Islandersin Barzalin kanssa. Palkinto menee varmasti Islandersin Barzalille etenkin nyt kun Boeserin loppukausi jäi pelaamatta. Jos hän olisi Vancouverin tasoisessa joukkueessa pystynyt pelaamaan kauden loppuun ja tekemään 40 maalia (tasaisen vauhdin taulukko olisi lupaillut 38 maalia, mutta Canucks onnistui loppukaudesta niin hyvin, että tuo olisi voinut ihan mahdollista), Boeserilla olisi ehkä ollutkin mahdollisuuksia. Nyt ei ole, mutta hieno saavutus joka tapauksessa.

Näin ollen Pavel Bure on tämänkin kauden jälkeen ainoa Calderin voittanut Canucks-pelaaja. Trevor Lindenin tulokaskausi oli aikanaan huima, mutta tuolloin Leetch oli myös oikea valinta tehden puolustajana 71 pistettä. Ainoastaan Öhlundin Calder-kisassa valinta oli mielestäni väärä, sillä tuolloin Öhlundille olisi kuulunut Calder, mutta harmi että hänen paras avunsa oman pään peli ei äänestyksessä tuonut kuin kakkossijan Samsonovin jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica kavensi ottelusarjaa Torontoa vastaan 1-2 otteluvoittoihin ottamalla kolmannesta pelistä 5-2 voiton. Demko otti maalilla kasan isoja torjuntoja ja valittiin ansiosta pelin parhaaksi pelaajaksi. Kentille palannut Reid Boucher teki pelin avausmaalin ja muodosti Goldobinin (0+2) kanssa taas hyvän kaksikon. Cole Cassels iski kaksi osumaa, Tyler Motte ja Wasey Hamilton yhden. Utican kokoonpano oli nyt seuraava;

Tyler Motte – Cole Cassels – Carter Bancks (C)

Nikolai Goldobin – Cam Darcy – Reid Boucher

Tanner MacMaster – Michael Chaput – Zack MacEwen

Jonathan Dahlen – Wacey Hamilton (A) – Michael Carcone

Patrick Wiercioch – Jalen Chatfield

Ashton Sautner – Dylan Blujus

Guillaume Brisebois – Jaime Sifers (A)

Thatcher Demko

Tuossa edellisessä viestissä kun kritisoin Cull'in valintaa jättää Lukas Jasek kokoonpanon ulkopuolelle, niin otetaan nyt tuo pois. Jasek loukkaantui sarjan ensimmäisessä pelissä eikä siksi pelaa. Lind olisi silti hieno nähdä, mutta eipä taida poika päästä mukaan. Sarjan seuraava peli pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

***

Olli Juolevi valittiin Suomelta mukaan Ruotsin turnaukseen ja Ruotsilta samoihin karkeloihin osallistuu Elias Pettersson. Pettersson ei kuitenkaan kuuleman mukaan pelaa ensimmäisessä pelissä.

***

Vancouverin viime kesän kolmannen kierroksen varaus, maalivahti Michael DiPietro sai kutsun MM-kisoihin. Luultavasti DiPietron roolina on olla Kanadan kolmosmaalivahti, mutta saattaa reissusta jäädä jotain muutakin käteen kuin kokemus tanskalaisesta aamupalapöydästä. Tuo kutsu kisoihin on nyt samanlainen mikä Demkolla nähtiin pari vuotta sitten, kun USA nosti hänet kisoihin.

DiPietrolla oli tällä kaudella aika selvä kärkipaikka OHL:n maalivahtien nollapelitilastossa seitsemällä nollalla runkosarjassa (kakkosena olleella Kyle Keyserilla oli neljä nollaa) ja muissakin tilastoissa hän oli kärkiryhmää heikentyneestä Windsorin joukkueesta huolimatta. Playoffeissa DiPietro pelasi kauden parasta peliään, vaikka joukkue hävisikin kuudessa pelissä Sarnialle. DiPietron torjuntaprosentti on edelleen OHL:n playoffien paras, ellei mukaan lasketa noita yhden pelin pelanneita Brock Baieria ja Brendan Bonelloa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica jatkaa taisteluaan AHL:n playoffeissa. Viime yönä joukkue otti toisen peräkkäisen voittonsa sarjassa ja tasoitti otteluvoitot selkeää ennakkosuosikkia Torontoa vastaan 2-2 lukemiin. Reid Boucherille jälleen pelin avausmaali ja toisessa erässä pelin toinen osuma. Hänellä on nyt kolme maalia kahteen peliin palattuaan kentille loukkaantumisen jälkeen. Muut Utican maalintekijät olivat Motte, MacMaster ja Carcone.

Demko otti maalilla 40 torjuntaa kun Marliesin Sparks torjui 15 kutia, joten jälleen kerran ilman erinomaista maalivahtipeliä Uticalle olisi jäänyt luu käteen. Toronto on AHL:n runkosarjan selvänä voittajana edelleen sarjassa suosikki, mutta hieno nähdä Utican taistelevan Demkon avulla sarjassa aina kuolemanpeliin saakka. Tuo sarjan ratkaiseva peli pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver sai lotosta kesälle seitsemännen varausvuoron. Sen verran se Sedinin kaksosten lopettamisesta aiheutunut(?) kauden loppukiri taisi maksaa. NHL:n kolmen viimeisen kauden huonoin joukkue on siis saanut kaksi kertaa viitosvarauksen ja kerran seitsemännen vuoron.

Dahlin, Svechnikov ja Zadina siellä on varmasti mennyt ja ehkä myös Centralin NA-listan kakkonen Tkachuk. Jos noin menisi, niin Boqvist, Dobson, Hughes, Wahlstrom tai Bouchard olisivat vielä vapaina. Ihan hyvä tarjonta joka tapauksessa tiedossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jim Benning; "To keep falling down every year... that's tough"

“I’m disappointed. I was hoping this was going to be our year and we could move up, but we weren’t able to. We got the 7th pick, we’re going to get a good player there and we have to live with it. Going in, I knew we had a 58% chance of picking 7th or 8th. You always dream and hope that you’re lucky enough to move up. It wasn’t meant to be.”


We have to live with the way the rules are set up. To keep falling down every year… that’s tough. Having said that, we drafted Boeser 23rd overall and Pettersson 5th overall. If we keep doing the work, there’s no reason why we can’t get a real good player at 7. Personally, I like the system they had before where it was the top 5 and only one team could go by you. It affects us more now and it’s upsetting.


I instructed our guys (scouts) that this could happen and we could be picking 9th. I told them to do the work and there are 10 guys that we really like. We just have to make sure that we have them in the right order. There are at least two or three [defensemen] that we really like. We’re going to take the best player available. If there’s another forward at 7 that we feel will turn out to be the best player, we’re going to take the best player available. (TSN 1040)

I think the players at the top of the draft have a chance to step in and play next year. The pick at 7, I would think, would probably need a year of development whether it be in college or junior. We’ll see what type of summer they have and how they perform at training camp. One thing about this year’s draft is that there’s a lot of depth at defense, especially in the 5-10 group. We need some scoring at defense and there are some players that can fill that void for us. We’re going to take the best player available wherever we pick.” (TSN)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica hävisi tuon sarjan viidennen ja ratkaisevan kuolemanpelin vieraissa 4-0 ja joukkueen kausi päättyi siihen. Hieno taistelu playoffeissa ja hyvä kun pystyivät viemään sarjan noinkin tiukille AHL:n kärkijoukkuetta vastaan, mutta ihan odotettu lopputulos. AHL:n runkosarjan voittaja Toronto Marlies oli vain liian kova, eikä Demko pystynyt ryöstämään tuon puolustuksen edessä sarjaa.

Utican kohtaloksi näytti muodostuneen tällä kaudella tuo puolustus, joka ei ollut AHL-tasolla riittävä. Pelkästään NHL-varaukset eivät pelaajia autuaiksi tee, mutta kertovat ne jotain kuitenkin. Uticalla puolia joukkueen puolustajista ei ole koskaan varattu, kun Marliesilla tuon ratkaisevan pelin puolustajissa oli riveissään yksi ykköskierroksen varaus (Liljegren), kolme toisen kierroksen varausta (Holl, Dermott ja Marincin) ja yksi kolmannen kierroksen varaus (Nielsen).

Utican puolustusta jos vertaa Marliesin ohella esimerkiksi kauttaan jatkavan Rockfordin alakertaan, niin ero on järkyttävä. Rockfordilla kärkipuolustajina on ollut tammikuusta alkaen pitkään NHL:ssä pelannut Cody Franson ja pidempään jättikokoinen 26 vuotias ruotsalainen Victor Svedberg, lupaavat ruotsalaispakit Carl Dahlström (toisen kierroksen varaus 2013) ja Canucksin varaus Gustaf Forsling sekä viime kaudella OHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu Darren Raddysh.

Tuohon ryhmään kun joukkue hankki vielä päälle kesken kauden Adam Clendeningin, joka on farmitasolla sarjan All-Stars -kentän tasoinen puolustaja, niin tuo alakerta on Uticaan verrattuna toisesta sarjasta. Nyt kesällä tuota Utican puolustusta olisi melkein pakko laittaa uusiksi ja aika kovalla kädellä. Tietysti hyvää tuossa kokonaisuudessa oli se, että jos joukkue voitti, melkein Damkon piti seistä päällään ja tuo varmaan kehitti maalivahtia. Mutta ei noin paljon pitäisi antaa tasoitusta farmitasolla mitä tällä kaudella nähtiin.

***

Elias Pettersson on mukana odotetusti Ruotsin MM-joukkueessa. Olli Juolevi sen sijaan ei mahtunut lopulta Suomen maajoukkueen puolustukseen, mikä sekin oli melko odotettua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös