Vancouver Canucks 2014–2015

  • 88 643
  • 369

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jälleen viihdearvoltaan hyvä peli. Canucks meni 2-0 johtoon Boninon ja Richardsonin osumilla, Montreal onnistui tasoittamaan kolmannessa erässä ja Canucks voitti lopulta jatkoajalla. Mielestäni joukkue pelasi kokonaisuutena hyvin ja ansaitsi voiton. Tuomarit pilasivat muuten hyvää peliä, mutta kumpaankin suuntaan. Canucksin ensimmäisen maalin aikaan tullut Burrowsin taklaus oli selvä tuomarivirhe, saa nähdä tuleeko Burrowsille pelikieltoa. Onneksi Emelin ei kuitenkaan loukkaantunut.

Miller oli maalilla jälleen varma ja hyvä, hieno alku häneltä uuteen seuraan. Puolustuksessa Edler-Tanev oli tutusti paras, joskin Edlerin yksi ylivoimavaihto meni komedia-luokkaan. Hamhuis-Bieksa -kaksikko on ollut viime aikoina vähän hukassa, toivottavasti veteraanit parantavat. Weber pelasi mielestäni kauden parhaan pelinsä, Sbisallekin voi antaa pääosin positiivisen arvosanan. Kolmospakkiparilta olisi tosin toivonut parempaa puolustusta tasoitusmaalissa.

Hyökkäyksessä kolmosketju on selvästi nostanut tasoaan. Noilla viime pelien otteilla Richardson on pätevä kolmossentteri, ei vain hyvä nelossentteri. Kassian ja Matthias saaneet myös hyvin pelinsä kulkemaan, vaikka Matthias ei tyhjään maaliin osunutkaan. Samoin olin jälleen tyytyväinen kakkosketjun peliin, Bonino oli maalin lisäksi muutenkin jälleen vaarallinen ja osui ainakin kerran rautaan. Ykkösketjun Vrbata pelasi kauden huonoimman pelinsä eikä ykkönen saanut juurikaan laukauksia, mutta nousi esiin hienosti voittomaalissa. Desjardins antoi ketjulle kiitosta myös kiekonhallinnasta. Nelonen oli aika näkymätön, Dorsettilta tosin nähtiin pari hyvää väläystä ja hyvää alivoimaa.

Desjardins antoi jälleen joukkueelle hyvin tasaisena peliaikaa, pidän tuosta paljon. Jokainen ketju otetaan hyvin huomioon ja kylmiä penkillä istujia ei ole. Kakkosylivoimalle pitäisi kuitenkin tehdä jotain. Itse antaisin Kassianille mahdollisuuden ja ehkä Weberiakin voisi kokeilla yksipuolisuudestaan huolimatta laukojana.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Alex Burrows sai kolmen pelin pelikiellon taklauksestaan Alexei Emeliniin. Burrowsilla ei ole historiaa päähän kohdistuneista taklauksista (muuten kuin olla itse ottamassa vastaan) ja häntä ei olla aikaisemmin rangaistu pelikielloilla, mutta mielestäni tämä on oikeutettu pelikielto. Taklaus tuli myöhään ja osui Emelinia päähän, joten aika helppo tuosta on pistää Burrows huilaamaan. Harmi tietysti sinällään, kun hän oli tärkeä osa hyvin pelannutta kakkosketjua ja nyt tuo ketju menee hetkeksi rikki. Tom Sestito saanee nyt paikkansa näyttää ja vähän pelottaa ennakkoon miehen antama panos.

Desjardins sanoi Sestitosta;

He has to transition his game to our play. He has kind of been in the league as a protector and we want to get him into the role of a player so he’s like everyone else. If something happens, he deals with it, but no more than any other player. So it is a bit of a transition and I don’t feel he is quite there yet.

Katsotaan nyt onko Sestitosta pelaajaksi, joka pystyy pelaamaan päälle 10 minuuttia ottamatta liikaa jäähyjä ja olemaan joukkueelle hyödyllinen kiekollisessakin pelissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ensimmäinen kuukausi pelattu uuden valmentajan Desjardinsin alaisuudessa, joten voisi raapustaa pienen yhteenvedon tilastoilla kauden alusta.

Vancouverilla oli lokakuussa 10 peliä, noista viisi kotona. Ensimmäisen kuukauden saldo on 7-3-0, mitä voisi pitää hyvänä uusiutuneella joukkueella. Lokakuun aikana Vancouver teki 33 maalia ja päästi 29 maalia. Peleistä kaksi meni jatkoajalle/rankkareihin ja molemmista selvittiin voitoilla. Kuitenkin aika pienestä kiinni, että tuo saldo on noinkin hyvä. Kuukaudessa nähtiin kaksi kolmen pelin voittoputkea (toinen noista on vielä meneillään ja saattaa näin ollen jatkua) ja yksi kahden pelin tappioputki. Kuukauden suurimmat voitot olivat St. Louisista ja Carolinasta otetut 4-1 voitot, kuukauden suurin tappio taas Coloradoa vastaan vieraissa nähty 3-7 romahdus.

Maaleja Vancouver on tehnyt peliä kohden NHL:n 5. eniten ja päästänyt puolestaan NHL:n 11. eniten, joten Canucksin peleissä on nähty ainakin maaleja. Viimeisissä kuudessa pelissä peräkkäin Vancouver on pystynyt itse tekemään kolme maalia tai enemmän, mikä on hyvä saldo. Hyvänä pidän myös sitä, että tehot ovat jakautuneet. Vancouverin ylivoima on ollut NHL:n 6. parasta (23.7%) ja alivoima NHL:n 5. parasta (87.2%), joten erikoistilanteet ovat toimineet. Vancouverin heikkous on ollut tasakenttäpelissä tehdyt maalit; joukkueen keskialueen puolustuspeli ei varsinkaan alussa toiminut. Myös aloituksissa on ollut ongelmia, 45.5%:n lukemat ovat NHL:n toiseksi huonoimmat.

Yksilöistä eniten pisteitä on tehnyt Henrik Sedin; 10 peliin 12 (4+8) pistettä. Myös Daniel Sedinilla on samat 12 pistettä, mutta yllättäen yksi maali vähemmän kuin syöttötaidoistaan tunnetulla veljellään. Ykkösketjun kolmannella lenkillä Radim Vrbatalla on 11 (5+6) pistettä. Vrbatalla on myös Vancouverin eniten maaleja ja voittomaaleja (2). Puolustajista Vancouverin tehokkain on ollut Alexander Edler 4 (1+3) pisteellä. Joukkueen tehokkain ylivoimamaalien tekijä on ollut Linden Vey kolmella maalilla. Alivoimamaaleja Canucks ei ole vielä tehnyt. Joukkueen eniten pelannut puolustaja (ja pelaaja) on ollut Edler 22:58 minuutin ottelukohtaisella keskiarvolla. Hyökkäyksestä eniten peliä kohden on pelannut Henrik Sedin 19:06 minuutin ottelukohtaisella keskiarvolla. Maalilla Ryan Millerin saldo on etenkin voittojen suhteen hyvä: 7-1-0, 2.27 päästettyä maalia pelissä, 91.7% torjuntapsosentti.

Joukkue numeroina:

Lokakuun saldo: 10 peliä, 7-3-0, maaliero 33-29
Tehtyjä maaleja peliä kohden: NHL:n 5. eniten (3.3)
Päästettyjä maaleja peliä kohden: NHL:n 11. eniten (2.9)
Ylivoima: NHL:n 6. paras (23.7%)
Alivoima: NHL:n 5. paras (87.2%)
Pistekärki: Henrik Sedin (10 peliä, 4+8=12)
Maalikärki: Radim Vrbata (5)
Tehokkain puolustaja: Alex Edler (10 peliä, 1+3=4)
Eniten ylivoimamaaleja: Linden Vey (3)
Eniten peliminuutteja peliä kohden: Alex Edler (22.58)


Lokakuun plussat:

Desjardinsin tuoma pelityyli on ollut hyökkäävämpi ja selvästi viihdyttävämpi kuin esimerkiksi Tortorellan viime kauden tyyli. Canucks on tehnyt hyvin maaleja ja onnistunut laajalla rintamalla. Uusi valmennus pyrkii käyttämään koko joukkuetta ja nelosketjun hyökkääjien viiden minuutin ottelukohtaiset peliajat ovat historiaa. Canucks on pärjännyt myös hyvin erikoistilanteissa. Yksilöistä Sedinien ja Vrbatan muodostama ykkösketju on ollut toimiva, mutta myös Boninon, Burrowsin ja Higginsin muodostama kakkonen on saanut hyvän kemian aikaan ja muodostanut parhaan kakkosketjun (tällä lyhyen ajan katsauksella) muutamaan vuoteen Vancouverissa. Richardsonin, Kassianin ja Matthiaksen muodostama kolmosketju on noussut viime peleissä myös hienosti esiin, mutta alku oli heikompi kuin kahdella kärkiketjulla. Nelosketjun merkitys on ollut suurempi kuin viime kaudella, mutta Dorsettilla ja Veylla ei ole vielä tasakenttämaaleja ja ketju on ollut ajoittaisissa ongelmissa puolustuspäässä.

Kesän hankinnat ovat olleet onnistuneita. Ryan Miller on pelannut hienon alkukauden (lukuun ottamatta Dallas-peliä, jossa kävi kyllä heikko tuurikin) ja luonut eleettömän varmalla tyylillä rauhaa joukkueeseen. Radim Vrbata on piristänyt ykkösketjun peliä ja selvästikin sopii Sedinin kaksosten ketjuun. Nick Bonino on ollut hyvä kahden suunnan sentteri, hyvä alivoimahyökkääjä ja jakanut kiekkoa laidoilleen paremmin kuin Kesler - hän jää kuitenkin Keslerista jälkeen puolustuspelissä ja aloituksissa. Derek Dorsett on mahdollistanut neljän ketjun tehokkaan peluutuksen ja tuonut lisää nopeutta syvyyteen. Tulokas Linden Vey on ollut ylivoimalla tehokas, mutta hänen kokonaisvaltainen pelaamisensa vaatiin vielä opettelua. Luca Sbisalta on nähty välillä hyvää ja fyysistä syvyyspakin peliä ja välillä mies on näyttänyt siltä, kuin ei tietäisi miten puolustaa - otteet heittelevät melkoisesti. Sbisan plussaksi pitää sanoa nopeuden lisääminen alakertaan.

Vanhemmista Canucks-pelaajista olen ollut erityisen tyytyväinen Burrowsin, Higginsin ja Edlerin alkukauden peliin. Higgins oli tosin viime kauden harvoja onnistujia, joten hänen suhteen onnistuminen ei tule niinkään yllätyksenä, mutta mies on tehnyt hartiavoimin töitä isolla jääalalla. Burrows ja Edler ovat olleet sen sijaan kuin eri pelaajia heidän heikkoon viime kauteen verrattuna. Burrows on ollut Higginsin tavoin kakkosketjun laidalla arvokas kahden suunnan työntekijä ja Edler on muodostanut Tanevin kanssa Vancouverin parhaan pakkiparin.

Lokakuun miinukset:

Vancouverin ongelmana on ollut keskialueen puolustuspeli. Joukkue on pyrkinyt pelaamaan hyökkäävästi ja tasapaino puolustuksen ja hyökkäyksen välillä ei ole toiminut. Vastustajat ovat tulleet vauhdilla Canucksin keskialueen yli ja saaneet liikaa A-luokan paikkoja nopeilla maalille tulleilla hyökkäyksillä. Colorado-romahduksen jälkeen tuolle selvästi pyritiin tekemään muutosta (sentterit ovat pelanneet vähän alemmalla) ja viimeisissä kolmessa pelissä keskialue on toiminut paremmin, mutta katsotaan nyt saako Canucks tuon ongelman kenties pysyvämminkin piiloon. Toinen ongelma-alue on ollut aloitukset. Kiekonhallinta olisi helpompaa ja erikoistilanteet luultavasti vielä vähän tehokkaampia kun kiekkoa ei jouduttaisi joka pelissä taistelemaan hävittyjen aloitusten jälkeen omille. Tosin keskimäärin aloituksissa Canucks häviää pelissä aloitukset noin 45-55%, joten kyllä niitä voittojakin onneksi välillä tulee. Silti tuota puolta pitää saada paremmaksi.

Yksilöistä on hankalampi yksilöidä selkeitä epäonnistujia, mutta jos katsotaan tuota koko alkukauden 10 pelin jaksoa, niin kakkosmaalivahdin Eddie Läckin, puolustajista Kevin Bieksan, Dan Hamhuisin ja Yannick Weberin sekä hyökkääjistä Shawn Matthiasin, Zack Kassianin ja Linden Veyn (etenkin ihan alkukauden osalta) osalta toivoisi enemmän. Hamhuisin ja Bieksan puolustukseksi pitää todeta molempien kärsineen alkukaudesta loukkaantumisista ja Matthias-Kassian -kaksikon parantaneen selvästi viime peleissä. Vey on toiminut ylivoimilla, Weberin osalta viime peli oli hänen parhaansa tällä kaudella, joten katsotaan miten hänen pelinsä tuosta kehittyy. Eddie Läckin alkukausi on ollut heikko ja juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että Millerin kiinnittäminen oli Benningilta erinomainen liike.

Tuleva marraskuu

Marraskuun otteluohjelma vaikuttaa todella haastavalta. Marraskuussa Vancouverilla on edessään 14 peliä, joista kahdeksan pelataan vieraissa. Kuukausi alkaa Edmontonin (vieraissa ensi yönä) ja Nashvillen (kotona sunnuntain ja maanantain välisenä yönä) kohtaamisilla perättäisinä iltoina. Sen jälkeen lähdetään neljän pelin vieraskiertueelle, jonka aikana kohdataan ensin Colorado (hirveä ensimmäinen peli heitä vastaan jo takana) sekä Vancouverin todelliset "kryptoniitti-joukkueet" viime kaudelta, eli San Jose, Los Angeles ja Anaheim. Noita kolmea Kalifornian joukkuetta vastaan Canucksin viime kauden saldo oli murhaava 2-9-3 ja noiden tappioiden joukossa nähtiin muun muassa Anaheimille kärsitty 9-1 murhenäytelmä. Los Angeles ja Anaheim kohdataan vielä peräkkäisinä iltoina, joten ensi viikko tulee näyttämään paljon miten joukkueen keskialue pitää ja millä tasolla Canucks on.

Erittäin haastavan alun jälkeen Vancouver palaa kotiin pelaamaan kaksi peliä Ottawaa ja Arizonaa vastaan, lentää yhdeksi peliksi jälleen käymään Edmontonissa ja palaa kotiinsa, jonne tulevat vieraiksi Keslerin Anaheim, Chicago ja Cory Schneiderin New Jersey. Ducks-peli on jälleen peräkkäisenä iltana, kuten kauden ensimmäinenkin Vancouverin Ducks-peli. Marraskuun päättävät vieraspelit Columbusta ja Detroitia vastaan. Ennakkoon marraskuu vaikuttaa Vancouverille todella vaikealta ja piste/peli -tahtikin olisi jo mielestäni kova suoritus tuosta jaksosta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverille viime yönä kauden viides voitto Oilersista jos harjoituspelit (kaksi harjoituspeliä) lasketaan mukaan. Oilers vei etenkin pelin alkua ja Miller piti Canucksin kiinni pisteissä. Canucks pystyi onneksi nostamaan tasoaan läpi pelin ja vei kolmatta erää hyvin. Ilman Milleria Oilers olisi voinut nyt hyvinkin ottaa kauden avausvoittonsa joukkueiden välisistä peleistä, mutta onneksi maalivahdit olivat näin päin.

Sedinit pelasivat ehkä kauden huonoimman pelinsä ja Vrbata oli näkymätön. Ykkönen sai yhden hyvän hyökkäyksen aikaan ja oli tällä kerralla ylivoimillakin saamaton. Tosin myös Oilersin hyvällä alivoimalla oli osuutensa tuohon. Burrowsin tilalla pelannut Hansen pelasi kohtalaisen pelin, mutta ketjuna kakkonenkin vähän haki itseään. Boninolta tosin jälleen hyvä peli.

Kolmonen oli jälleen parasta Canucksia, vaikka ei maaleja tehnytkään. Nelosen Vey iski kauden neljännen maalinsa ja ensimmäisen tasakenttämaalinsa. Kun toinenkin nelosen hyökkääjä, hyvän pelin pelannut Dorsett onnistui maalinteossa (voittomaali alivoimalla) kolmosparin pakin Sbisan lisäksi, niin Canucksin syvyys oli Millerin ohella isossa roolissa. Nelosketjussa kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Sestito ei onneksi pettänyt pahasti, mutta hän ei pelannut enää kolmannessa erässä kuin yhden vaihdon. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella valmennus ei pyörittänyt kolmannessa erässä joukkuetta tasaisesti.

Puolustuksen paras oli jälleen Tanev, joka paikkasi tällä kertaa vähän heikomman pelin pelanneen pakkiparinsa Edlerin peliä muutamaan kertaan. Hamhuis-Bieksa nosti vähän tasoaan ja kolmospakkipari Sbisa-Weber selvisi vieraissa, vaikka Oilers ensimmäisen maalinsa tekikin tätä paria vastaan. Miller oli Vancouverin ykköspelaaja, Dorsett ja Tanev mielestäni seuraavat.

- Kassian sai päähän taklauksen Ferencelta, mutta onneksi ei loukkaantunut. Ferencelle lienee luvassa pelikieltoa.

- Oilersilta Hall loukkaantui, kun yritti väkisin nousta maalille pienestä tilasta Tanevia vastaan 1-1 hyökkäyksessä.

- Horvat nostettiin farmista ylös. Hän saattaa saada tulikasteensa NHL:ään ensi yönä Nashvillea vastaan.

Nyt tämän Oilers-pelin jälkeen alkaakin sitten Canucksin painajaisviikko. Heti tulevana yönä on tosiaan vastassa Centralin alkukauden piikkijoukkue Nashville ja Canucksilla peli toisena peräkkäisenä yönä. Läck pelannee maalilla. Sen jälkeen lähdetään Coloradoon, jossa kohdataan meille etenkin aina vieraissa vaikea Avalanche. Coloradosta matka jatkuu Kalifornia-kiertueelle, jossa pelataan viime kauden Canucksin painajaisjoukkueita Sharksia, Kingsia ja Ducksia vastaan. Ducks-peli on vielä toisena peräkkäisenä iltana pelattava peli, joten nyt Läckillekin lienee luvassa vastuuta ja hankaliin paikkoihin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viihdyttävä ensimmäinen erä Nashvillea vastaan. Paikkoja tuli kumpaankin päähän ja enemmän Predatorsin päähän. Canucks tuli yllättävän hyvällä jalalla peliin pelaten yhden parhaista eristään ja vei ykkössektorin laukaukset 7-2. Kassian pääsi laukomaan ensimmäisten 10 minuutin sisään kolme kertaa ja muutenkin Canucksin hyvin pelaava kolmonen pelasi hienon erän. Luca Sbisan taklattua puhtaasti Taylor Beckia ensimmäisen erän puolivälissä, Shea Weber pudotti hanskat Sbisaa vastaan. Tappelu jäi nyhjäämiseksi Sbisan lähinnä sidottua Weberia, mutta Canucks pääsi ylivoimalle. Ylivoimalla Edlerin laukaus osui tolppaan, josta se kimposi Rinteen selkään ja siitä maaliin - maalissa hyvää maskia nuoremmalta Sediniltä.

Hyvän pelin pelannut Shawn Matthias otti jäähyn maalin jälkeen koukkimalla keskialueella ja Nashville sai kokeilla vuorostaan ylivoimaa. Canucks tappoi alivoimaa hyvän näköisellä pelillä, mutta Bieksa sai kiekon silmäänsä ja joutui jättämään pelin kesken (Bieksa ei palannut kentälle ja toivottavasti tästä ei tule mitään Malhotran kaltaista vammaa). Vancouverin onnistuttua jatkamaan alivoimaansa jälleen ilman takaiskuja, Higginsilla oli hyvä paikka siirtää Canucks kahden maalin johtoon, mutta Rinne pelasti. Erän loppuun Canucks pääsi pelaamaan vielä ylivoimaa Ribeiron taklattua Matthiasta päähän, mutta ylivoimalla ei maaleja nähty.

Toisen erän alku oli Vancouverin kannalta paha. Joukkue otti ensin kohteliaana isäntänä jäähyn väärästä vaihdosta ja kun tuo ei vielä ollut riittävästi, Dan Hamhuis viimeisteli Nashvillen avausmaalin omiin ohi Läckin, Hamhuisin tarkoitus oli varmaan katkaista kulmaan menemässä ollut kiekko, mutta sähläsi ilman painetta sen omiin. Hamhuisin maalin jälkeen Vancouverin nelosketjun Sestiton jalka alkoi oireilla ja hänkin jätti pelin kesken. Tuon jälkeen Derek Dorsettt joutui jostain ihmeen syystä jäähylle (en saanut selvää minkä vuoksi maalineduskahakassa vain Dorsett sai jäähyn ja reaktioista päätellen sitä ei ymmärtänyt yleisö eikä Dorsettkaan). Tuon alivoiman aikana kukaan ei onnistunut tekemään kuitenkaan omiin ja Canucks tappoi jäähyn.

Dorsettin jäähyn jälkeen joukkueet tiivistivät selvästi puolustuspelejään. Vancouver laukoi erän ensimmäisten 10 minuutin sisään vain kerran Nashvillen kuutta vetoa vastaan. Kiekkoa pystyttiin kuitenkin pitämään hyvin Nashvillenkin päässä, eikä Predatorskaan saanut ykkössektorilta koko erässä kuin kaksi vetoa. Vancouverille tuli erän loppuun erän parhaat tilanteet Sedinien vaihdon aikana ja Sbisa laukauksesta. Erä oli kuitenkin kokonaisuutena Nashvillen pientä hallintaa ja viidellä pakilla "selkä-selkää" pelannut Canucks alkoi näyttämään vähän hitaalta jaloista.

Kolmannen erän alkuun Daniel Sedinilla ja Canucksin kolmosketjulla oli paikat viedä isännät johtoon, mutta Rinne ja Nashvillen puolustus kesti. Alun jälkeen Olli Jokinen sulki kiekon käteensä omassa päässä aloituksesta, mutta tuomarikokouksen jälkeen tuosta ei jostain syystä jäähyä annettu ja Vancouverin penkki purnasi syystäkin. Canucksin kannalta harmittavasti Nashville iski johtomaalin pian Jokisen kiekon sulkemisen jälkeen, kun James Nealin nousu maalille antoi Filip Forsbergille vapaan tilan viedä vieraat johtoon. Predators ansaitsi maalin koska he tekivät sen, mutta tuomarit saivat ansaittuja "kehuja" Canucksin pelaajilta ja penkiltä. Erän kuluessa Vancouver painoi hyvin päälle, mutta ajatus ei ollut ihan mukana ja tasoitusta ei saatu. Nashville osui pelin loppuun vielä kerran Colin Wilsonin kauden avausmaalilla Canucksin haettua tasoitusta ja pelatessa huolimattomasti oman pään.

Harmittava peli. Joukkue antoi isot pikkujoululahjat pelaamalla "selkä-selkä -tilanteessa" kakkosmaalivahdilla, viidellä pakilla ja tekemällä oman maalin. Tuohon kun lisää vielä tuomareiden lahjan, niin peli jätti toivomisen varaa. Vancouverin saldo on nyt 8-4, joukkue on hävinnyt kaikki kolme kauden "selkä-selkä -peliään". Horvat ei vielä pelannut, mutta on varmaan mukana nyt alkavalla neljän vieraspelin kiertueella. Toivottavasti Bieksakin olisi kunnossa tuon vieraspelijakson aikana.

Edit: Dan Hamhuis valittiin pelin kakkostähdeksi. Valinnan taisivat tehdä Nashvillen kannattajat...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kevin Bieksan silmävamma ei luultavasti ole onneksi kovinkaan paha. Jim Benning sanoi tuosta;

I don't think it's as serious as what people think it is. I talked to the doctor last night and we’re just waiting to see this morning how much blood built up around the eye, or in the eye. Once we know that, then we’ll have a better idea as to Kevin’s availability. From what I’ve heard, a fracture has been ruled out. t’s more like blood in and around the eye.

Bieksa lähtee joukkueen mukaan vieraskiertueelle. Sestiton vammasta Benning kertoi puolestaan, että hänen pitäisi olla kentiltä sivussa noin viikon.

Kassiania telonut Andrew Ference sai kolmen pelin pelikiellon. Mike Ribeirolle ei sen sijaan pitäisi lisäsanktioita tulla taklauksestaan Matthiasta päähän.

Niiden joiden mielestä tappelijat rajoittavat tämän päivän pelissä loukkaantumisia, nämäkin esimerkit kertovat toista. Sestitoa noista on turha tietenkään syyttää, mutta sekä Kassian että Matthias ovat saaneet taklaukset sen jälkeen päähän (eli kahden viime pelin aikana) kun Sestito aloitti pelaamisen tällä kaudella. Sitä ennen noita ei nähty kertaakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kevin Bieksan silmävamma ei luultavasti ole onneksi kovinkaan paha.

Jotenkin tulee Kevin Bieksan alkukaudesta mieleen Alex Burrowsin viime kausi.

12 ottelua, 0+1, -8

Jos Burrows ei viime kaudella saanut maaleja aikaiseksi edes tuurilla niin tällä kaudella Bieksa ei ole onnistunut oikein missään ja hyökkäyksetkin ovat päättyneet viimeistään maalikehikkoihin. Miinuksissa Bieksa johtaa hienosti koko tiimiä (liigassa 661/668). Nyt sitten vielä loukkaantuminen sotkee kuvioita lisää ihan vastaavalla tavalla mitä Burrowsilla viime kaudella. Toivotaan nyt kuitenkin, että tämä loukkaantuminen riittäisi Bieksan osalta ja peli lähtisi kulkemaan, kun palaa kentille.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
  • Hmm. Täälläkin kritiikkiä saanut Weber on kyllä nostanut tasoaan muutamissa viimeisissä peleissä ja onkin noussut canucksien +- tilaston kärkeen +5:llä.
  • Bieksan alkukausi on todellakin ollut epäonninen. Toivotaan pikaista paranemista ja pikkaisen onneakin tuleviin peleihin.
  • Ykköskenttä ollut pimennossa. Joko kohta tulee kenttämuutoksia?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tehopörssi ei ole aina kovin hyvä mittari. Weber johtaa sitä Vancouverilla tällä hetkellä ja kukaan ei varmasti voi sanoa hänen olevan joukkueen luotettavin puolustaja. Ilman Stantonin loukkaantumista hän ei edes pelaisi. Hän on toki nostanut selvästi tasoaan ja pelannut parissa viime pelissä ihan kelvollisesti. Viime pelien näytöillä hän näyttäisi sopivan toisen sveitsiläisen Sbisan pariksi (vaikka tuolla kaksikolla välillä ongelmia onkin), mutta vähän epäilen noiden kahden peliä kun vastustaja saa peluutusedun. Toivottavasti kaksikko kuitenkin onnistuisi.

Bieksa on puolestaan aloittanut huonosti, mutta niin on hänen pakkiparinsa Hamhuiskin (en edes osaa sanoa kumpi on noista ollut huonompi) ja tuo pakkipari ei vain ole toiminut. Molemmilla on ollut kuitenkin loukkaantumiset tämän kauden alussa, joten nuo voisivat vähän selittää heidän ongelmiaan. Pitää muistaa, että Hamhuisilla oli viimekin kaudella isoja ongelmia alussa, mutta lopulta hän pelasi erinomaisen kauden 2/3 (osaa) surkeassa joukkueessa - mistä kertoi osaansa myös Olympiapaikka Kanadan kivikovassa puolustuksessa.

Uskoisin Canucksin kakkosparin parantavan, mutta silti tuo kaksikko on tällä hetkellä sellainen, että valmennuksen pitää olla sen kanssa tarkkana. Vielä en lähtisi tekemään siihen muutosta mikäli Bieksa pystyy pelaamaan (kuten en vielä kautta kokonaisuutena tarkastellen hyvin toimineeseen ykkösketjuunkaan), mutta nuo molemmat ovat sellaisia joita valmennus varmasti seuraa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
5.11.2014 Colorado-Vancouver: 2-5

Hieno paluuottelu Coloradoon surkean kauden ensimmäisen Avsin kohtaamisen jälkeen ja ansaittu 2-5 voitto. Canucks oli joutunut tekemään pari muutosta kokoonpanoonsa Sbisan sairastumisen (vai oliko "Avs-flunssa" edellisen -5 pelin jälkeen?), Burrowsin pelikiellon ja toisaalta Horvatin NHL-debyytin vuoksi. Horvat otti paikan nelosketjun keskeltä ensimmäisessä virallisessa NHL-pelissä ja samalla Vey siirrettiin kakkosen laitaan Burrowsin tilalle. Puolustuksessa pakkipareja oltiin muutettu Sbisan sairastumisen vuoksi niin, että kentille palannut Stanton pelasi Bieksan parina ja kolmosparissa olivat Hamhuis ja Weber. Ykkönen, hyvin pelaava kolmonen ja ykköspakkipari oltiin sentään saatu pidettyä kasassa.

D. Sedin - H. Sedin - Vrbata
Higgins - Bonino - Vey
Matthias - Richardson - Kassian
Dorsett - Horvat - Hansen

Edler - Tanev
Stanton - Bieksa
Hamhuis - Weber

Miller

1. Erä:

Horvat otti pelin ensimmäisen aloituksen Canucksin puolelta Coloradon Matt Duchenea vastaan ja voitti sen - hieno liike Desjardinseilta laittaa BoHo ensimmäisessä pelissään ottamaan ensimmäinen aloitus. Muuten peli alkoi kuitenkin kuten edellinen joukkueiden välinen ottelu oli päättynyt Coloradossa ja Avs teki ensimmäisellä laukauksellaan reilun minuutin jälkeen maalin. Dan Hamhuis jatkoi painajaismaista kauden alkua nousemalla kolmosketjun jäällä ollessa hyökkäystä tukemaan ja jättäen Richardsonin paikkaamaan, Avs sai vastahyökkäyksen, Hamhuis ei ehtinyt ottamaan John Mitchellia ja tämä laukoi kiekon ohi Millerin. Avs meni ensimmäisen erän lopussa jo 2-0 johtoon saatuaan paineen Vancouverin päähän. Iginla teki hyvää työtä maalin takana ja löysi maalin edestä Jamie McGinnin. Hamhuis (jälleen) ja Richardson seurasivat katselleella, kun McGinn laittoi kiekon neljännen kerran tällä kaudella maaliin.

Erä päättyi Vancouverin 0-2 tappioon, mutta pelillisesti Canucks ei pelannut huonoa erää kahta nukahdusta lukuun ottamatta. Colorado pääsi pelaamaan erässä kaksi minuuttia enemmän ylivoimalla Bieksan otettua tuplakakkosen korkeasta mailasta, mutta Canucks voitti laukaukset 11-7 ja ykkössektorin vedotkin 5-3. Mielestäni joukkue liikkui ja taisteli hyvin, vaikka peli saikin painajaismaisen alun ja mieleen nousivat heti muistot edellisestä pelistä.

2. Erä:

Erä alkoi hyvin Avsin Nick Holdenin kakkosella, mutta ylivoimalla ei maaleja parista laukauksesta huolimatta nähty. Erän 7. minuutilla Holden taklasi Kassiania vaarallisen näköisesti ja Kassian joutui jättämään kentän, mutta onneksi mitään vakavampaa tilanteessa ei sattunut - Kassian on kokenut viime peleissä kovia, kun Oilers-pelissä tuli osumaa päähän ja nyt tuo taklaus näytti myös ensin pahalta (onneksi Kassian palasi kentille). Holdenin toisenkaan kakkosen aikana Vancouver ei pystynyt ohittamaan Varlamovia ja NHLn parasta alivoimaa ja kun ylivoima ei kelvannut, Coloradolle tarjottiin myös kaksi ylivoimaa Hamhuisin ja Bieksan ottaessa kakkoset erässä. Hyvin tällä kaudella toiminut Canucksin alivoima kesti kuitenkin molemmat yritykset ja paranteli numeroita NHL:n 4 parhaaksi alivoimaksi.

Erän lopussa Vancouver pääsi lähimmäksi maaleja Shawn Matthiaksen läpiajosta ja Daniel Sedinin tolpasta, mutta Varlamovin maalilla näytti olevan jonkinlainen Canucks-kirous päällä. Onneksi Henrik Sedin osui lopulta vain neljä sekuntia ennen toisen erän loppua kauden viidennellä maalillaan ja antoi Vancouverille varmasti henkisesti tärkeän maalin erän loppuun. Nelosketjun Jannik Hansenilta tilanteessa hyvää maskia. Vancouver vei toista erää selvästi ja loi erässä useampiakin paikkoja, mutta Varlamov näytti ohittamattomalta Sedinin maaliin saakka. Canucksille erässä laukaukset 16-8 ja ykkössektorin vedotkin 7-2, joten maali oli vähintäänkin ansaittu.

3. Erä:

Colorado-pelin kolmas erä oli ehkä kauden parasta Vancouveria. Jälleen hyvin pelannut Derek Dorsett toi Vancouverin erän alussa tasoihin kauden toisella maalillaan sekavaihdon aikana. Luulin ensin Horvatin tehneen ensimmäisessä pelissään maalin kun peliä katsomassa ollutta Horvatin perhettä kuvattiin, mutta Horvat oli vain luomassa painetta Varlamovin maalille ja kiekko oli ohjautunut vähän kauampana olleesta Dorsettista sisään. Pari minuuttia Dorsettin tasoituksesta Canucksin kakkosen Vey ja Higgins petasivat paikan hyvin maalille nousseelle Boninolle, joka pääsi lyömään pelin johtomaalin kauden viidennellä osumallaan. Tuosta muutaman minuutin päästä Bonino oli jälleen maalinteossa näyttäen hyvää laukaustaan ja vieden Vancouverin kahden maalin johtoon. Bonino nousi illan toisella osumallaan samalla Canucksin maalipörssin kärkeen ohi Vrbatan ja Henrik Sedinin.

Vancouverin viidennen maalin teki toisessa erässä läpiajon missannut Shawn Matthias vähän helpon näköisellä vedolla. Matthias on selvästi nostanut tasoaan heikon alun jälkeen ja pelannut viimeiset pari viikkoa hyvin. Hänellä on ollut paikkoja, mutta onnistumisia ei ole tullut ja toivottavasti tämä hänen kauden avausmaalinsa helpottaa nyt maalinteon tuskaa. Kokonaisuutena kolmas erä oli jälleen hyvää peliä Vancouverilta, mutta erona kahteen ensimmäiseen oli se, että nyt paikat käytettiin hyödyksi. Pitää Vancouverin hienosta noususta ja vierasvoitosta huolimatta sanoa, että Colorado pystyy joukkueena paljon parempaan - tällä hetkellä Avs pelaa kolmosvaihteella NHLn parasta alivoimaa lukuun ottamatta. Ei joukkue niin huono ole, että häviäisi laukaukset kotonaan täysillä sylintereillä pelatessaan 22-37 ja yhtä selvästi laatupaikatkin.

Viivat:

- Ykkösketju oli jälleen vain "ok", yksi vahva vaihto johti maaliin. Vrbata on kadonnut jonnekin hienon alun jälkeen. Kohta voisi miettiä tuon ketjun muokkausta ja virkistämistä, mikäli Vrbata jatkaa tuota piilossa oloaan. Viimeisiin viiteen peliin 0+2 ja 11 laukausta. Tosin en tiedä kenet tuohon sitten laittaisi tilalle, kun se muuttaisi kemioita muualla.

- Kakkonen oli parasta Canucksia, Bonino on ollut erittäin hyvä lisä tuohon ketjuun. Veylta selvästi kauden paras laidalla pelattu peli ja Higginsilta jälleen kovaa työntekoa kahteen suuntaan sekä pari tärkeää syöttöä kun peli oli kääntymässä myös numeroilla.

- Kassianilta ja Matthiakselta vahvaa peliä kolmosessa. Kassian on pelannut ihan paria ensimmäistä peliä lukuun ottamatta erittäin hyvin, mutta tulosta ei vaan tule. Toivottavasti se ketsuppipullo tuosta jo aukeaisi ja mies saisi sen palkinnon mikä hänelle peliesitysten puolesta kuuluisi.

- Hyvä esimerkki tehopörssiharhasta; Hamhuis ja Weber pääsivät pelissä -2 lukemista nollille kun sattuivat olemaan oikeisiin aikaan kentällä. Mitään maaleja edistävää kaksikko ei kuitenkaan tehnyt.

- Horvatilta hyvä debyytti nelosen roolissa; aloituksissa Canucksin paras 66.7% (8-4) ja hyvät kiekonhallintanumerot tasakentin (61.5% Corsi tasakentin). Mukana myös Dorsettin tasoitusmaalissa luomassa painetta Varlamoville, vaikkei tilastoihin päässytkään. Desjardins käytti BoHoa paljon puolustuspään aloituksissa ja hän sai Vancouverin vähiten hyökkäyspään aloituksia (16.7%). Horvat myös pelasi joukkueen vähiten, mutta puolustuspään aloitukset ovat aina hyvä luottamuksen osoitus valmennukselta.

- Maxime Talbotilla synkkä ilta: oli kerran tasakentin jäällä Avsin saadessa laukauksen ja 13 kertaa kun Canucks ampui kohti Varlamovia.

- Burrows on seuraavassa pelissä (San Jose) taas mukana. Nyt pitäisi sitten miettiä kenet pudottaa pois.

- Vancouver on hävinnyt koko kaudella 13 pelin jälkeen vain kerran pelin, joka ei ole ollut "back-to-back" ottelu toisena peräkkäisenä iltana. Tuoreilla jaloilla pelaaminen on siis toistaiseksi sujunut hienosti.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitokset nuckille kattavasta raportista. Itse en ehtinyt matsia katsomaan vaan ainoastaan kooste tuli katsottua. Näin ollen hienoa lukea kattavampi analyysi pelistä.

Horvatin debyytti oli hieno asia ja näköjään alhaisista minuuteista huolimatta Horvat pelasi hyvän matsin ja oli jopa vaikuttamassa siihen, että matsi saatiin käännettyä. Seuraavassa matsissa on sitten positiivinen ongelma, kun Burrows tekee paluun rosteriin. Burrows palannee siihen kakkoseen ellei sitten kokeilla ykkösessä Vrbatan paikalla. Mutta mihin silloin Vrbata menisi? Turha laittaa Veyn tilalle kakkoseen ja kolmonenkin on pelannut nyt hyvin. Neloseen Vrbata taas ei sovi. No jätetään tuo taas valmennuksen ongelmaksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mielenkiintoinen valinta tosiaan tehtäväksi seuraavassa pelissä. Mahdollista on, että Canucks jatkaa niillä samoilla ketjuilla joilla pelattiin ennen Burrowsin pelikieltoa ja kokeiltaisiin vielä jos ykkösen peli lähtisi taas kulkemaan. Kalifornian kiertue on Vancouverille kauden vaikein paikka, joten tuntuisi loogiselta jos joukkue menisi tutuimmilla ketjuilla sen yli. Toisaalta taas Horvat nosti peliaikaansa Coloradoa vastaan pelin ollessa ratkaisuvaiheessa kolmannessa erässä pelaamalla 4:20 erässä, joten tuo kertoisi siitä, että myös valmennus piti näkemästään ja hänelle oltaisiin tarjoamassa roolia. Hyvä kuitenkin, että Canucksilla on nyt positiivinen ongelma edessä.

Pari tilastoa vielä:

- Jannik Hansenilla oli kentän paras Corsilukema. Hän oli jäällä tasakentin 17 kertaa Vancouverin laukoessa ja vain viisi kertaa Coloradon laukoessa.

- Kakkosketju aloitti 83% aloituksistaan hyökkäyspäästä. Ketjulle tarjottiin hyökkäysroolia ja se pystyi lunastamaan sen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Markströmille viime yönä jälleen nollapeli AHL:ssa, kun Utica voitti Binghamtonin 1-0. Juuri lokakuun parhaaksi maalivahdiksi valitulla Markströmillä on nyt neljä nollapeliä viimeisistä viidestä pelistä. Utican maalin teki Jensen. Utica johtaa AHL:aa 11 pelin jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viime yön pelissä San Josea vastaan tuuri ja Miller nousivat kauden suurimpaan arvoon. Sharks oli selvästi parempi joukkue, mutta Canucks onnistui vääntämään 2-3 vierasvoiton Millerin johdolla. Canucksin maaleista vastasivat Vrbata, Edler js Bonino (Boninolle tuli voittomaali toisessa peräkkäisessä pelissä ja Vrbata katkaisi maalittoman putkensa). Hieno tulos, mutta peli jätti paljon toivomisen varaa jatkoon.

Tietysti hyvä kun pystytään voittamaan joskus huonollakin pelillä (suhteessa kovaan vastustajaan), mutta Sharks olisi tuon kiekonhallinnan jälkeen voittanut varmaan yhdeksän peliä kymmenestä. Benning sanoi ennen tätä vieraskiertuetta, että nämä pelit näyttävät nyt mitä kohteita pitää parantaa. Sharks-pelin perusteella se on puolustus. Bieksa ja Hamhuis pelasivat jälleen hirveät pelit. Sbisa oli sen sijaan mielestäni Canucksin paras puolustaja tuossa pelissä.

Nyt juostaan nopeasti pisteiden kanssa karkuun, unohdetaan Sharksien hallinta, paikat ja vaarallisuus ja pyritään parantamaan. Tuolla pelillä Kingsia ja Ducksia vastaan tulee varmasti myös äitiä ikävä eikä Millerkaan mahdottomiin pysty.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks nosti Nicklas Jensenin ylös paikkaamaan Kassiania. Jensen on tehnyt viimeisissä seitsemässä pelissä kuusi pistettä. Olen nähnyt muutaman Utican pelin vasta toistaiseksi ja niissä hän näytti menneen kokonaispelissä viime kauteen verrattuna eteenpäin, mutta katsotaan nyt miten hän onnistuu Desjardinsin systeemissä. Viime kaudella hän pelasi ainakin hyvin ja nyt tämä pelitapa antaa luovuudelle enemmän tilaa.

Kassianin puute näkyi muuten Sharks-pelissä aika hyvin kolmosen pelissä. Kassian on ollut tehoja lukuun ottamatta koko kauden kolmosen moottori. Lokakuussa kolmosketjun Corsi For oli 49.1%, mikä menettelee kolmosen lukemana, mutta silloin kun Kassian ei ollut kentällä, Richardsonin lukema oli 37.5% ja Matthiaksen 31.2%. Tuo kertoo melko paljon.

Vrbatakin saattaa puuttua Kings-pelistä saatuaan osumaa jalkaansa Sharksia vastaan (tuossa pelissä Vrbata meni koppiin paikattavaksi, mutta palasi). Myös Bonino kärsii jalastaan, mutta ainakin tämän hetken tiedoilla hän pelaa. Harmi jos Vrbata ei pelaa, mutta Hansenille se saattaisi tietää roolia ykkösessä viime kauden tapaan.

Horvatilla oli muuten Canucksin paras Corsi-lukema Sharksia vastaan ja mielestäni hän pelasi taas hyvin. Valmennus ajaa häntä sisään pienillä (noin 8 minuutin) minuuteilla, mutta aika vaikeissa tilanteissa. Omasta mielestäni hänelle voisi alkaa antaa vähän enemmänkin vastuuta jo ja katsoa miten hän pystyy isommista minuuteista selviämään.
 
Viimeksi muokattu:

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Tuli tuo Sharks peli katsottua tässä aamutuimaan ja olipahan taistelu. Miller oli kentän hahmo. Otti useamman paraatipelastuksen.

Hamhuis oli kyllä ottelussa todella heikko. Miehen pelirohkeus on luokkaa nolla ja virhealttius suuri. Voisi kokeilla parinvaihtoa tai jopa katsomoon pariksi peliksi miettimään omaa peliä.

Sbisa totta tosiaan on myös parantanut peliään ja oli kyllä ehkäpä paras pakki tässä pelissä. Edlerkin pelasi kelpo pelin.

Oli muuten kohtuu jännä loppu, kun Sharksin tasoitusmaali tuli 0,1s liian myöhään.

Canucksin alkukausi on ollut kyllä odotuksiini nähden todella hyvä. Kamppaillaan koko liigan kärkisijoista tällä hetkellä. Näkisinkin, että Kingsiltä ja Duckseilta voidaan ihan hyvin ryöstää pisteitä. Henki joukkueessa on varmaan parempi kuin aikoihin!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin alkukausi on ollut kyllä odotuksiini nähden todella hyvä. Kamppaillaan koko liigan kärkisijoista tällä hetkellä. Näkisinkin, että Kingsiltä ja Duckseilta voidaan ihan hyvin ryöstää pisteitä. Henki joukkueessa on varmaan parempi kuin aikoihin!
Alku on ollut hyvä ja henki on varmuudella paljon parempi kuin viime vuonna. Olen nähnyt pelaajien juttelevan valmennuksen kanssa jo lokakuussa tänä vuonna.

Myös pelillisesti Vancouver on ollut parempi joukkue: Miller on ollut ainakin toistaiseksi parempi kuin Luongo/Läck, kakkosketju on toiminut ketjuna paremmin kuin viime kaudella ja Vrbata on tuonut ykköseen maalinteon lisäksi kiekollista osaamista. Puolustuksessa etenkin Edler on ollut ihan eri pelaaja kuin viime kaudella. Nyt hänen virheistään ei olla joka kerta rangaistu ja virheet ovatkin vähentyneet (ilmeisesti hän mietti virheidenpelkoa liikaakin viime kaudella?). Puolustuksessa on kuitenkin tämän hetken suurimmat ongelmat, Hamhuisilta ja Bieksalta pitää saada tasonnostoa.

Mitä tulee tähän vieraskiertueeseen, niin Vancouverilla on toki mahdollisuuksia ottaa pisteitä myös Kingsilta ja Ducksilta mikäli pelit menevät putkeen, mutta onhan tämä kova rypistys sekä henkisesti, että fyysisesti: kolme kovaa peliä isoja ja nopeita San Josea, Kingsia ja Ducksia vastaan ja nuo kolme peliä pelataan vieraissa neljään iltaan. Ihme olisi jos nuo pelit eivät koettelisi ja väittäisinkin, että viime kaudella noiden pelien vaikutus oli henkisesti yhtä paha kuin fyysisestikin. Tuo Kalifornian kierros on Luoteisen divarin kanadalaisseuroille tällä hetkellä pirun kova, mutta toivottavasti se tulisi olemaan jatkossa samanlainen myös noille kalifornialaisjoukkueille. Calgaryn hyvä alkukausi (yhdessä Canucksin kanssa) ainakin nyt näyttäisi tasoittavan tuota.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver hävisi viime yönä Los Angelesille kaikessa ja otti vieraskiertueen ensimmäisen tappionsa. Silti tämä "Road trip from Hell" on edelleen voitokas eikä joukkue tätä onneksi pysty enää vetämään alle piste/ottelu -tahdin, mikä on sekin tuloksellisesti paremmin kuin odotin. Kassian huilasi pelin ja on lähetetty jo kotiin parantelemaan Colorado-pelissä tullutta vammaansa. Vrbata sen sijaan pelasi, mutta ei tainnut olla täysikuntoinen, kun jätti pelin kesken. Vrbatan pelaamisen vuoksi ylös nostettu Jensen ei kuitenkaan saanut peliaikaa ja näin ketjut olivat:

D. Sedin - H. Sedin - Vrbata (Burrows)
Higgins - Bonino - Burrows
Matthias - Horvat - Richardson
Dorsett - Vey - Hansen

Edler - Tanev
Hamhuis - Sbisa
Stanton - Bieksa

Miller

1. Erä:

Kings peli alkoi heti huonosti, kun Horvat joutui heppoisella tuomiolla kakkoselle kahden minuutin jälkeen. Canucks selvitti kuitenkin vielä tuon alivoiman ja sai sen jälkeen hyvän paineen Kingsin päätyyn. Kings joutui rikkomaan Cliffordin toimesta ja Canucks sai ylivoiman. Ylivoima näytti hyvältä ja Sedinit pyörittivät Vrbatalle hyvän paikan takatolpalle, mutta tämä epäonnistui laukauksessa. Kakkosylivoiman hypätessä kehiin Burrowsille pelattiin paikka, mutta Muzzin joutui rikkomaan ja Canucks pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa puolisen minuuttia. Kings tappoi jäähyt kuitenkin hyvin ja esimerkiksi Doughty otti ison blokin Edlerin vedon eteen.

Vancouverin ylivoimien jälkeen ei kestänyt kauan ennen kuin lamppu paloi ensimmäisen kerran Millerin selän takana. Maalille tullut paine pakotti Millerin torjumaan eteensä ja paikalla oli ensimmäisenä Gaborik, joka laukoi irtokiekosta vasta kauden ensimmäisen maalinsa Stantonin ja Edlerin seuratessa katseella. Harmittavasti Canucksilla oli paikat purkaa tuo tilanne jo ennen kuin mitään vaarallisempaa ehti tapahtua, mutta joukkue ei siinä onnistunut. Kingsille avausmaali huolimattoman oman pään pelaamisen seurauksena, mutta vielä pahempaa oli tulossa. Erän 14 minuutilla Jake Muzzin laukoi siniviivalta ranteella ja Miller päästi yhden harvoista "helpoista maaleistaan" tällä kaudella. Muzzinille osuma oli myös kauden ensimmäinen.

Vielä pahempaa seurasi ensimmäisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla. Tuomarit eivät huomanneet Doughtyn estämistä laidalla ja Kopitar pääsi käyttämään vapautunutta tilaa hyväksi. Kopitarin laukaus oli tarkka ja taisi kimpoilla Canucksin maaliin kahdestakin tolpasta, mutta kiekko meni etukulmasta sisään ja Miller ottaisi varmaan tuonkin maalin takaisin. Kopitarille kauden kolmas osuma ja ensimmäisen erän viimeinen tilastomerkintä. Kings voitti ensimmäisen erän laukaukset 11-6, taklaukset 10-9, aloitukset 9-7 ja oli ennen kaikkea selvästi energisempi, joten joukkue ansaitsi johtonsa. Kolmen maalin johto oli vain liikaa ja Canucks näytti ensimmäistä kertaa tällä kaudella joukkueelta, joka ei jaksanut uskoa tässä tilanteessa (väsyneenä ja pelaamassa Kingsia vastaan vieraissa) ihan kunnolla mahdollisuuksiinsa tämän erän jälkeen.

2. Erä:

Toinen erä alkoi samanlalla kuin ensimmäinen oli päättynyt. Kingsin aktiivinen liike karvauksissa sai Canucksin näyttämään hitaalta ja pieneltä. Oikeastaan vain Horvatin vetämä kolmonen sekä Dorsett syvyydestä sai painetta aika ajoin myös toiseen päähän, mutta mitään vaarallista Canucks ei joukkueena pystynyt tekemään. Erän puolivälissä nähtiin pelin lopullinen ratkaisu, kun Alec Martinez pisti kiekkoa maalille Horvatin harhasyötön jälkeen ja pirteästi kauden aloittanut Tyler Toffoli iski jo 4-0 johdon kotijoukkueelle Bieksan edestä. Vähän tuon jälkeen Sedinit pelasivat Hamhuisille hyvän paikan, mutta Quickin maali pysyi puhtaana. Ketjumuutospuolella nähtiin Vrbatan siirtyminen pukukoppiin ja Dorsettin loukkaantuminen, kun tämä taklasi Kingsin McNabbista taklaustilanteessa ohi. Canucks pääsi erän lopussa myös ylivoimalle Justin Williamsin mailan osuttua Horvatia naamaan, mutta ylivoimalla Vancouver ei saanut mainittavaa aikaan.

Toisen erän jälkeen laukaukset olivat kotijoukkueelle 22-12 ja aloitukset tasan, mutta Kings oli pelannut maalinedustat paljon paremmin, liikkui kentällä aktiivisemmin ja ansaitsi ehdottomasti johtonsa. Canucks sen sijaan näytti sitä hitaammalta ja pienemmältä mitä pidemmälle pelissä mentiin, ilta ei ollut Millerille ihan niin hyvä mihin on totuttu eikä joukkue ollut onnistunut käyttämään harvoja paikkojaan hyväksi. Lisää murhetta Vancouverille toi Vrbatan ja Dorsettin vammat ja Bieksa-Stanton pakkipari, joka ei tässäkään pelissä (edellisen pelin tavoin) ollut sillä tasolla mitä oltaisiin tarvittu.

3. Erä:

Kolmenteen erään Vancouver vaihtoi maalivahtia Millerista Läckiin. Erän alussa Vancouver sai pienen paineen, jota Tanev lähti tukemaan. Toffoli hyödynsi yhden harvoista Tanevin virheistä ja vapautti Jeff Carterin läpiajoon. Kokenut maalintekijä ei missannut tilaisuutta ja Läck joutui heti alkuun kaivamaan kiekon maalista. Erän puolivälissä Stoll sai kakkosen kampituksesta, mutta Canucks ei tätäkään ylivoimaansa pystynyt hyödyntämään. Ylivoimansa jälkeen Vancouver onnistui viimein murtamaan Quickin ja Kings-puolustuksen muurin, kun kiekko kimpoili Veyn syötöstä vahingossa Muzzinin kautta maalille nousseelle Higginsille ja Higgins teki kauden kolmannen osumansa. Erän aikana myös Sbisa jätti kentän ja näin Canucks sai lisää murhetta. Muuten kolmas erä oli lähinnä pelailua ja Kings vain paranteli tilastojaan erässä.

Peli oli kokonaisuutena yksi selvimmistä tappioista pelillisesti mitä olen nähnyt Vancouverilta viimeisten vuosien aikana. Kings näytti paljon energisemmältä ja myös nälkäisemmältä, eikä joukkue näyttänyt löysäävän edes selvässä johtoasemassa. Pitää myös ihastella Kingsin osumatarkkuutta avauserässä, jos noin pystyisi itsekin osumaan paikoista, peleistä tulisi lähinnä kaksinumeroisia voittoja. Positiivisia asioita on vaikea keksiä tuollaisen pelin jälkeen, kun hävitään joka asiassa, menetetään pari pelaajaa loukkaantuneiden listalle ja hävitään 5-1. Jos jotain yrittää, niin Horvatin aloitukset voisivat olla sellainen. Bo veivasi aloituksensa kovia Kingsin senttereitä vastaan omille 55%:sti ja otti pelin eniten (20) aloituksia.

Chris Higgins summasi hyvin omiakin tunteita tämän hetken tilanteesta;

It’s probably what we deserved in San Jose, too. We gave up a lot of odd-man rushes and played right into their hands. We didn’t sustain any pressure and work on their defence and they only had five. It wasn’t a great effort and an appropriate scoreline. They play simple and straight ahead and there’s not anything extraordinary they throw at you.

Pelit jatkuvat jo ensi yönä, kun tämä "Road trip from Hell" saa päätöksensä Anaheimin vieraana. Canucks nosti farmista ylös Brandon DeFazion, joka on kiinnittänyt kovana työntekijänä huomiota aina kun farmin pelejä on katsonut, mutta jolla ei ole vielä yhtään NHL-peliä listoillaan. Kassian on jo kotona parantelemassa vammaansa, mutta saa nyt sitten nähdä jatkavatko myös Vrbata, Sbisa ja Dorsett loukkaantuneiden listoilla ja saavatko DeFazio tai Jensen roolia. Vancouverin olisi pakko pystyä jotenkin parantamaan, mutta joukkue näyttää nyt niin tyhjältä energisesti (kuudes peli ja viides vieraspeli viimeisiin yhdeksään päivään), että vaikea ilta tulee olemaan. Harmi sinänsä, kun olisi ollut muuten mielenkiintoinen peli esimerkiksi Kesler-Bonino -akselilla tiedossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
10.11.2014 Anaheim-Vancouver: 1-2 SO

Kassian, Vrbata, Sbisa ja Dorsett olivat kaikki vammojen vuoksi sivussa, mutta tasoittaakseen jakoja Ducksillakin oli tärkeiden pelaajien loukkaantumisia, kun riveistä puuttuivat muun muassa Perry, Beachemin, Lovejoy ja Fowler. Vancouverilla Brandon DeFazio pelasi elämänsä ensimmäisen NHL-pelin ja Nicklas Jensen tämän kauden ensimmäisensä. Maalilla Millerilla oli odotettu lepovuoro ja heikosti kauden aloittanut Läck sai kovan testin; Canucks oli pelaamassa neljättä peliä kolmeen iltaan ja kuudetta viimeisiin yhdeksään iltaan.

1. Erä:

Ottelu alkoi yllättäen Kevin Bieksan ja Patrick Maroonin tappelulla suoraan aloituksesta. Tappelu suoraan aloituksesta oli niin yllättävä, että se vaati selityksiä. Alex Burrows sanoi pelin jälkeen tuosta; "Juice (Bieksa) set the tone early. We weren't just going to be hoping to get a win. We were ready." Bieksa itse kertoi puolestaan vastaavaa; "A big game. You don't go in testing the waters. You attack them and that's what that was all about." Eli Vancouverin henkisiin johtajiin lukeutuva ja vanhan kansan ajatusmallilla pelaava Bieksa halusi näyttää joukkueelle vain kuinka iso peli oikeasti on, mistään joukkueiden välisestä suuremmasta vihanpidosta ei ollut kyse.

Ensimmäinen erä oli lievästi Anaheimin ja otteluruuhkan uuvuttava Canucks oli vähän hitaalla jalalla ja päällä pelissä. Tosin ei Anaheim'kaan mitään kovin vaarallista erässä saanut aikaan. Pelin 7. minuutilla Vataselta nähtiin hyvä nousu keskialueen yli ohi ja hyökkäyspelin käynnistäminen toisessa päässä. Hyökkäyspäässä Vatanen pelasi kiekon toiselle puolelle viivaa Allenille, joka laukoi ja kiekko tuli Läckin torjunnasta Keslerille hyvään paikkaan, mutta tämä ei saanut ihan parasta osumaa kiekkoon Canucks-puolustuksen häirinnästä johtuen. Seuraava paikka Ducksille tuli erän 11. minuutilla, kun Horvat menetti kiekon keskialueella Karlssonille ja Ducks pääsi nopeaan hyökkäykseen. Tilanne kuihtui kasaan kuitenkin Coglianon vähän heikkoon laukaukseen.

Ensimmäisen erän 12. minuutilla Vancouver pääsi ylivoimalle Thompsonin otettua kakkosen korkeasta mailasta, mutta mitään isompaa Canucks ei saanut aikaan. Vatasella alivoimalla yksi hyvä blokki ja muutenkin Sami näytti osaavan alivoiman - hyvä sijoittuja, pelinluku ja uhrautuva blokkaaja. Erän 15. minuutilla Getzlaf pelasi vastahyökkäyksestä paikan Smith-Pellylle, mutta kulma oli pieni ja veto meni suoraan Läckiä kohden. Erän kahden viimeisen aikana Canucks sai erässä ainoat paikkansa. Ensin Sedinit pelasivat hyvän paikan takatolpalle Hansenille, jolla olisi ollut tyhjä maali, mutta Allen piti tanskalaisen mailan juuri ja juuri kurissa. Erän viimeisellä minuutilla Canucksin kakkonen loi vielä painetta Andersenin maalille ja Higgins pääsi laukomaan b-pisteiden välistä, mutta veto jäi kehnoksi.

Ensimmäisen erän laukaukset Anaheimille 11-9 ja hitaalla jalalla liikkunut Canucks ei saanut oikeastaan mitään vaarallista aikaan ellei Hansenin paikkaa (josta ei tullut edes laukausta) lasketa. Erässä Vancouverilta nähtiin vähän sekavaa pelaamista virhesyöttöjen vuoksi ja tuon lasken peliruuhkasta johtuvaksi asiaksi.

2. Erä:

Toiseen erään tuli paremmalla jalalla oleva Canucks. Erä alkoi tosin huonosti, kun Hamhuis otti vähän laiskan miehen jäähyn koukkimalla Karlssonia ja päästi näin Ducksin ylivoimalle. Suoraan Vancouverin päässä olleesta aloituksesta Kesler vei Boninoa 100-0, Smith-Pelly blokkasi Higginsin ja kiekko tuli Vataselle, joka laukoi Anaheimin johtoon kauden neljännellä maalilla. Erän 4. minuutilla Ducksin Manson taklasi Higginsia Vancouverin vaihtoluukun kohdalla ja luukun aukeuduttua Higgins löi alkapäätään luukun reunaan (onneksi loukkaantumatta). Stanton koki taklauksen kuittaamisen arvoiseksi ja haastoi Mansonin tappeluun. Tappelu jäi vähän nyhjäämiseksi, mutta Canucks pääsi tilanteessa ylivoimalle, kun tuomarit antoivat Mansonille jäähyn estämisestä. Ylivoima oli heikkoa ja ainoastaan yksi puolittainen paikka tuli Vancouverin Weberille Sedinien syötöistä takatolpalle, mutta hän ei saanut edes laukausta aikaan Allenin hyvän syötönkatkon ansiosta.

Erän 7. minuutilla Jensen pelasi kiekon keskialueella hyvin hyökkäykseen nousseelle Edlerille ja hän pääsi nousemaan laukaisupaikkaan harhautuksen jälkeen, mutta veto jäi löysäksi. Canucks alkoi saada pelistä koko ajan paremmin kiinni ja erän 12. minuutilla Vancouverin jälleen paljon töitä tehnyt kakkonen sai painetta Anaheimin päähän. Burrows pisti kiekkoa maalille, Andersen torjui sen kulmaan, josta Hamhuis pisti uudelleen kiekkoa maalille. Maalille noussut Burrows sai kiekkoon ilmasta osuman ja kiekko ohjautui ohi Andersenin tuoden Canucksin tasoihin. Maali ei ollut kauden kauneimpia, mutta hyvä osoitus maalille menemisen merkityksestä.

Erän 15. minuutilla Vancouverin kakkoselta nähtiin jälleen hyvä vaihto, kun Burrows karvasi kiekon Vataselta, löysi Higginsin ja tämä löi kiekkoa Ducksin maalille laukomalla. Maalille nousseet Burrows ja Bonino hakkasivat irtokiekkoa sisään, mutta Andersen kesti. Allen otti tilanteessa kuitenkin kakkosen iskemällä Boninoa selkään poikittaisella mailalla. Tämän ylivoiman aikana Vancouverin ylivoima oli pelin parasta ja Canucks sai pari kutia aikaan, mutta maalit jäivät edelleen puuttumatta. Erän loppuun Vancouver sai vielä pari paikkaa aikaan, kun ensin Hansen pääsi läpiajoon, mutta hänen kädet jäätyivät maalipaikassa. Puoli minuuttia ennen loppua Henrik Sedin ja Sedinien ketjuun kokeilemaan päässyt Vey pääsivät 2-1 hyökkäykseen. Henrik pelasi kiekon Veylle, mutta Andersen otti tärkeän torjunnan.

Toinen erä oli Canucksilta ensimmäistä selvästi parempi ja erän laukaukset menivät Canucksille 14-6. Canucks sai toisessa erässä jalat liikkeelle ja kahden erän jälkeinen tasatulos oli melko lailla pelitapahtumia kuvaava. Kingsin edellisen pelin viimeistelyllä noistakin paikoista oltaisiin tietysti voitu iskeä parikin maalia, mutta Vancouver ei ole Los Angeles,

3. Erä:

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Keslerilta nähtiin vahva vaihto ja kaksi laukausta, mutta molemmat menivät ohi. Keslerin esityksen aikana tuomareilta jäi huomaamatta Tanevin korkea maila Silfverbergia kohtaan, mikä olisi ollut jäähyn paikka. Erän 3. minuutilla Manson kaatoi puolittaiseen läpiajoon menossa olevan DeFazion ottaen kakkosen, mutta samalla sekunnilla myös Weber otti kakkosen väkivaltaisuudesta ja pelissä mentiin tasavajaalle. Tasavajaan aikana peli aaltoili kumpaankin päähän, mutta ainoa maininnan arvoinen asia oli Keslerin kova taklaus Daniel Sedinia kohtaan, minkä seurauksena nuorempi kaksosista joutui vaihtopenkille parantelemaan vammaa. Tuon tasavajaan jälkeen molemmat joukkueet alkoivat turvata omaa päätä ja tilanteita ei tullut kumpaankaan päähän pitkään aikaan.

Erän 12. minuutilla nähtiin kolmannen erän vaarallisimmat tilanteet. Ensin Hamhuis nousi vasemmalta puolelta ja syötti jälleen maalille hyvin nousseelle Burrowsille, mutta Andersen torjui Burrowsin laukauksen. Kiekko tuli pienen maaliruuhkan jälkeen b-pisteiden väliin Weberille, mutta Andersen otti Weberinkin laukauksen. Seuranneesta hyökkäyspään aloituksesta Tanev pelasi puolestaan paikan Daniel Sedinille, mutta Andersen otti myös Danielin kääntölaukauksen alanurkasta. Kolmannen erän lopussa Ducksilla oli pieni paineen poikanen, mutta mitään kovin vaarallista tilannetta kotijoukkue ei saanut aikaan. Jatkoajalla pelissä nähtiin pieniä tilanteita kumpaakin päähän. Daniel Sedinilla ja Vatasella oli ensin molemmilla paikkansa, mutta puolustajat blokkasivat laukaukset. Viimeisen puoliminuuttisen aikana Smith-Pelly sai vielä kaksi laukausta, mutta Läck kesti ja pelissä mentiin rangaistuslaukauksiin.

Rankkareissa ensimmäisessä parissa Läck otti Getzlafin yrityksen kiinni ja Bonino onnistui Vancouverilta. Toisella kierroksella Andersen torjui Higginsin yrityksen ja Silfverberg ampui ylärimaan. Kun ratkaisevassa kolmannessa parissa Kesler ampui tolppaan, Canucksin kolmatta ampujaa ei enää tarvittu ja yksi lisäpiste lähti joukkueen mukana Vancouveriin.

Kokonaisuutena Vancouverin esitys oli kaksijakoinen. Rankka pelitahti näkyi jaloissa ja vähän päässäkin, mutta joukkue taisteli siihen nähden kiitettävästi ja pystyi ottamaan rankan jakson päätteeksi kaksi pistettä. Tärkeä voitto henkisestikin siinä mielessä, että edellisillan peli Kingsia vastaan oli ollut kehno ja nyt Canucks palautti itseluottamustaan sen jäljiltä. Molemmilla joukkueilla oli loukkaantuneina tärkeitä pelaajia ja pelin taso ei noussut kovin korkeaksi, mutta hienoa myös nähdä Läckin kauden ensimmäinen voitto ja vain yksi päästetty maali.

Rankka jakso on nyt onneksi takana. Kuusi peliä yhdeksään päivään tuotti yllättävän hyvän tuloksen, kun Vancouver nappasi 12 maksimipisteestä mukavat kahdeksan pistettä. Ikävänä puolena tämä jakso tuotti neljän tärkeän pelaajan (Kassian, Vrbata, Sbisa ja Dorsett) loukkaantumiset, mutta toivottavasti vammat eivät ole pitkäkestoisia. Tämä viikko on onneksi helpompi, kun ohjelmassa on vain kaksi kotipeliä Ottawaa ja Arizonaa vastaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja vielä Ducks-pelin jälkeen sekalaisia;

- Vancouver on nyt NHL:n kolmantena pisteen päässä kärjestä ja vieraspelejä on ollut 16 pelistä 10 peliä.

- Nick Boninon rankkaritilastot ovat nyt 7/15, eli hän on urallaan noin 47% rankkareiden laukoja.

- Bo Horvatin tilanne käy mielenkiintoiseksi, kun takana on nyt neljä peliä ja mahdollisuus olisi vielä viidessä ottelussa pelata. Horvatin fyysinen paketti on NHL-valmis ja hän on varmasti yksi vahvimmista Vancouverin hyökkääjistä jo nyt. Lisäksi hän on pelannut puolustuspään tilanteet Ducks-pelissä tullutta keskialueen menetystä lukuun ottamatta hyvin. Aloituksissa Horvatista on ollut jopa yllättävän paljon hyötyä nuoreksi pelaajaksi. Kingsia vastaan hän otti aloitukset kovia Los Angelesin senttereitä vastaan 55%:sti ollen myös kentän eniten aloituksia ottanut pelaaja ja Anaheimia vastaan Bo nappasi aloituksensa peräti 75%:sti.

Huomionarvoista Horvatin aloituksista se, että hän vei Ducksia vastaan Nate Thompsonista aloitukset 7-1 näiden keskinäisistä aloituksista ja Thompson on kuitenkin tälläkin kaudella ollut yli 50%:n aloittaja. Kingsia vastaan Horvat otti Carteria ja Kopitaria vastaan aloituksensa 9-3, vaikka hekin ovat olleet päälle 50%:n aloittajia. Kokonaisuutena Horvat on vienyt aloituksensa neljän pelin jälkeen 59.1%:sti. En muista yhdenkään tulokkaan vieneen Vancouverissa noin aloitukset parikymppisenä pelaajana, Horvatista voi tulla vielä joskus eliittiluokan aloittaja NHL:ään.

Kysymykseksi Horvatin tämän kauden pelipaikan kohdalla nousee se, että mikäli koko joukkue on kunnossa, kenen tilalle hän hyppäisi? Kolmosen (Matthias - Richardson - Kassian) kemiat vaikuttivat olevan hyvässä kunnossa ennen Kassianin loukkaantumista ja ketju oli monessa pelissä Canucksin parhaimmmistoa. Nelosen sentterinä olevalla Veylla on puolestaan tärkeä rooli ykkösylivoimassa ja häntä ei voi farmiin pistää ilman pelkoa tämän menettämisestä waivereissa (tuota liikettä Canucks ei tule tekemään). Horvatin voisi sen sijaan pistää takaisin junioreihin ja pelaamaan nuorten MM-kisoissa, mutta pelillisesti Horvat on ollut tähän saakka kahden alemman ketjun pelaaja puolustuspelissä ja etenkin aloituksissa. Saa nähdä mitä hänelle käy, mutta se on ainakin varma, että Horvatin varauksella Canucks sai tulevaisuuden NHL-pelaajan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kysymykseksi Horvatin tämän kauden pelipaikan kohdalla nousee se, että mikäli koko joukkue on kunnossa, kenen tilalle hän hyppäisi?

Pelin nuck paketoi hyvin ja sitä kun ei tullut kokonaan nähtyä niin ei kommentoida sitä enempää. Paitsi toki, että hieno voitto onneksi saatiin. Mutta tuohon Horvatiin. Kypsää peliä häneltä tähän asti ja tuo tosiaan lisää aloitusosaamista, vaikka nuori pelaaja onkin kyseessä. Itse kallistuisin siihen, että pidetään Horvat jo nyt ylhäällä, vaikka alhaalta tällä kaudella löytyykin hyvin paikkaajia hyökkäykseen (Jensen, Shinkaruk, Gaunce, DeFazio, Grenier, Archibald...). Horvat omaa kuitenkin erilaisen potentiaalin kuin noi muut ja on jo osoittanut kypsyytensä pelata NHL:ssä.

Mitä tulee tuohon, että kuinka Horvat mahtuu tiimiin niin vastaus on yksinkertainen. Loukkaantumiset. Nyt kun niissä on pää saatu auki niin luulen ettei vemppaosasto tulee enää tyhjänä olemaan pitkiä aikoja. Jos niin kuitenkin käy, että kaikki ovat pelikuntoisia niin sitten vaan kierrättämään pelaajia ja hakemaan virtaa kaikkiin peleihin. Niitä back-to-back pelejä kuitenkin riitti ihan mukavasti tällä kaudella.

Siitä päästäänkin taas otteluohjelmaan, joka jatkuu varsin erikoisena. Äsken oli pelejä varsin tiuhaan tahtiin, nyt sitten pelataan kaksi peliä yhdeksään päivään. Huomisen Ottawa-matsin jälkeen on sitten viikkoon vain yksi peli. Aika harvinaista. No, siinä on nyt hyvä parannella ne vammat, joita alkoi olemaan useammalla pelaajalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mutta tuohon Horvatiin. Kypsää peliä häneltä tähän asti ja tuo tosiaan lisää aloitusosaamista, vaikka nuori pelaaja onkin kyseessä. Itse kallistuisin siihen, että pidetään Horvat jo nyt ylhäällä, vaikka alhaalta tällä kaudella löytyykin hyvin paikkaajia hyökkäykseen (Jensen, Shinkaruk, Gaunce, DeFazio, Grenier, Archibald...). Horvat omaa kuitenkin erilaisen potentiaalin kuin noi muut ja on jo osoittanut kypsyytensä pelata NHL:ssä.
Alan kallistua myös tämän kannalle tähän astisilla näytöillä. Vaikka en yleisesti yhtään pidä nopeasta nuorten sisäänajosta NHL:ään, Horvat on ainakin toistaiseksi osoittanut kypsyytensä ja uskoisin hänen kehitykselleen olevan parempi päästä pelaamaan nyt NHL:ää kuin palata vielä OHL:aa, jossa Bo pelasi viime kaudella ilta illan jälkeen liigan kovimpia minuutteja (ja tuossa roolissa hän tulisi jatkamaan), mutta joka ei välttämättä sinällään enää kehitä häntä lisää samalla tavalla kuin pelaaminen NHL:ssä kovempia pelaajia vastaan. Asia olisi varmasti erilainen mikäli Horvatilta vaadittaisiin pisteitä kahdessa kärkiketjussa tai Tortorella-tyylisellä peluutuksella syvyydessä, mutta Desjardinsin joukkueessa nelostakin pyritään peluuttamaan se reilu 10 minuuttia illassa.

Tietysti näin neljän pelin jälkeen on ehkä vielä liian aikaista suunnitella Horvatin tämän kauden jatkoa. Kuitenkin ainakin tällä hetkellä hän näyttää NHL-pelaajalta ja kun otetaan vielä huomioon se, että hänen todellinen näyttöpaikkansa on ollut rankan jakson aikana (kolme vieraspeliä neljään lltaan) ja hän on pärjännyt tuossa jaksossa pelaamalla elämänsä ensimmäisiä NHL-pelejä, niin kyllähän Bo hyvät alkunäytöt on ehdottomasti antanut. Tosiaan varmasti hänelle löydetään pelipaikka joukkueesta loukkaantumisten ja back-to-back -pelien aikana ja luultavasti muutenkin.

***

Jake Virtanen pelasi viime yönä WHL:n joukkueessa Venäjän nuorisojoukkuetta vastaan Subway Super Series -pelin. Venäjän maajoukkue voitti pelin lopulta rankuilla nousemalla noin minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä (2-2) tasoihin. Virtanen teki WHL-tähdistön avausmaalin ja hänet valittiin kentän parhaaksi pelaajaksi WHL:n joukkueesta. Erittäin hyvä peli Jakelta, kun maalin lisäksi tuli jälleen muutama kova taklaus ja hyviä syöttöjä ketjukavereille. Hän erottui kentältä hyvin luistelunsa ansiosta. Kerran Virtanen sai osumaa päähän ja joutui olemaan kentiltä sivussa hetken aikaa, mutta palasi onneksi ja mitään vakavampaa tuossa ei sattunut. Virtanen aloitti pelin Reinhartin laidassa, mutta pelasi pääosuman jälkeen Quennevillen ja Hawrylukin kanssa vastustajan kannalta hankalassa ketjussa pelata vastaan.

Pelin tilastot
Jake alkulämmittelyssä kameralla ja mikrofonilla
Virtasen pelin highlightit
 
Viimeksi muokattu:

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Bo oli mielestäni kings pelissä paras nucksi. Kaveri on todellinen taistelija, eikä anna tippaakaan periksi. Maalikin oli varsinkin kings pelissä lähellä.

Minulle on jäänyt Horvatista hyvä kuva. Toivottavasti saa jatkaa. Hyvää vauhtia kehittymässä yhdeksi suosikikseni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös