Vancouver Canucks 2014–2015

  • 88 644
  • 369

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämä artikkeli herätti ajatuksia aloittamisen merkityksestä NHL:ssä.

Pakko myöntää, että vaikka olenkin tiedostanut aloittamisen olevan vain toisen asteen merkityksen ja yhden niistä tekijöistä jolla on merkitystä hallintaprosentteihin, olen hieman yliarvioinut tuota tähän mennessä. Olen esimerkiksi pohtinut Shawn Matthiaksen tai Linden Veyn sopivuutta sentteriksi liikaa aloitusten kautta.

***

Tuli katsottua yöllä Utican kotiavaus. Horvat teki ensiesiintymisen ammattilaistasolla (kun harjoituspelejä ei lasketa) loukkaantumisen jälkeen. Hän aloitti nelosessa pienillä minuuteilla, mutta nosti rooliaan läpi pelin ja pelasi kolmannessa erässä jo paljonkin. Tyypillinen peli häneltä: hyökkäyspäässä ei mitään häikäisevää, mutta erittäin hyvää kiekotonta pelaamista. Tuntui, että hän olisi ollut jatkuvasti oikeissa paikoissa karvauksissa, sijoittumisessa ja teki oikeita ratkaisuja kentällä. Syötöt löysivät myös järjestäen kohteisiin ja fyysisesti Bo on jo helposti NHL-tasoa - hän on erittäin vahva jaloistaan. Oikein hyvä avaus ammattilaistasolle.

Jensen oli näkyvin Utican pelaajista. Hän näyttää menneen selvästi kokonaisuutena eteenpäin. Kaksi isoa kehittymisen kohdetta mitkä pistivät esiin: Hän näyttää oppineen käyttämään kiekkoa muillakin (on ilmeisesti älynnyt sen avaavan itselleen uusia paikkoja ja saavan hyökkäystä vaarallisemmaksi yksin ytittämisen sijaan?) ja lisäksi hän jaksoi luistella paljon kiekottomana liiallisen liukumisen (mikä minua hänen pelissään häiritsi viime kaudella) sijaan. Hän teki paljon töitä ja isona ja ulottuvana pelaajana on hyvä karvaaja. Jensen teki myös maalin ja ampui peräti 8 kertaa. Saa nähdä saa milloin Canucks nostaa hänet, mutta noilla otteilla sen aika tulee.

Gauncelta myös hyvä peli jälleen. Gaunce on pelannut laidalla nyt ja sopii pelikäsitykseltään sinnekin. Shinkaruk teki maalin ja oli esillä, mutta hänellä näyttäisi olevan fyysisesti hommia edessä vielä - liian helposti tönittävissä ulos kaksinkamppailuissa.

Niin, Utica voitti Calgaryn farmin Adirondackin kotiavauksessaan 3-0 loppuun myydyn katsomon edessä. Maalit Jensenille, Shinkarukille ja DeFaziolle. Markströmille taas nolla 29 torjunnalla eleettömän varmalla pelillä. Hän on pitänyt maalinsa puhtaana nyt 172 minuuttia.

***

Laitetaan tähän vielä yön OHL-tilastoa sen verran, että Jared McCann teki Soolle 1+2, kun Greyhounds voitti Sudburyn 7-2. McCann oli jälleen pelin tähdillä ja hänellä on nyt mononukleoosinsa jälkeen 7 pelistä 12 (5+7) pistettä. Soolla on kova joukkue ja nyt vieläkin kovempi kun Darnell Nurse palasi. McCannilla on selvästi joukkueensa paras pistekeskiarvo.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Niin, Utica voitti Calgaryn farmin Adirondackin kotiavauksessaan 3-0 loppuun myydyn katsomon edessä. Maalit Jensenille, Shinkarukille ja DeFaziolle. Markströmille taas nolla 29 torjunnalla eleettömän varmalla pelillä. Hän on pitänyt maalinsa puhtaana nyt 172 minuuttia.

Hienoa, että Jensen ja Shinkaruk saivat maalitilinsä auki ja vielä mukavampi kuulla, että Jensenin peli näytti parantuneen viime kaudesta. Mukavaa painetta valmennusjohdolle mikäli Jensen, Shinkaruk ja Gaunce onnistuvat loistamaan farmissa. Markström siellä nyt loistaa (3-0-0, 0.33 GAA, 98,8 %), mutta hänellä tie on valitettavasti tukossa ylöspäin. Mutta on tuo Markström aivan järkyttävän hyvässä tikissä tällä hetkellä.

Viime peliä ei viitsi kauheasti muistella, mutta pakiston on pakko parantaa ja paljon. Hamhuis on nyt hiihdellyt pari peliä aivan muissa maailmoissa, joten jos pelaaminen maskin kanssa ei onnistu niin sitten kaveri katsomoon ja Corrado kehiin. Bieksa voisi kanssa herätä tähän kauteen. Hyökkäyksessä kakkosketju tarvitsee hyvän pelin, mutta vastustajalla on kyllä varsin hyviä ketjuja nollattavaksi. Toki Blues ei vielä ole päässyt lentoon, mutta eiköhän se lento ala sopivasti yön pelistä. Vancouverin taas pitäisi saada tuo orastava tappioputki heti poikki ettei hyvä alku unohdu ja mailasta aletaan puristamaan. Tärkeä peli siis taas kerran jo tässä vaiheessa kautta.

Edler saa yöllä 500 matsia täyteen, joten ehkäpä sopiva tapa juhlia sitä olisi uran 60. maali. Henkka Sedinille seuraava piste on ura 850. Siitä vaikka sitten heti ensimmäisessä erässä juhlat käyntiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Markström siellä nyt loistaa (3-0-0, 0.33 GAA, 98,8 %), mutta hänellä tie on valitettavasti tukossa ylöspäin. Mutta on tuo Markström aivan järkyttävän hyvässä tikissä tällä hetkellä.
On, voisi jopa sanoa hänen olevan liian hyvä AHL:aan tällä hetkellä. Hän on jatkanut nyt siitä mihin viime kaudella AHL:ssa lopetti, kun hänet valittiin tämän vuoden maaliskuussa AHL:n parhaaksi maalivahdiksi (4-1-1, 1.31 päästettyä maalia pelissä, 95.4%). Mutta NHL:ssä tie on tällä hetkellä ikävä kyllä tukossa. Saa nähdä sitten, pystyykö hän pelaamaan tuollaisen Bishopin kaltaisen uran. Tampan maalivahti on myös tuollainen parimetrinen maalivahti ja Markströmiä neljä vuotta vanhempi, mutta pelasi vasta viime kaudella ensimmäisen kautensa ykkösenä NHL:ssä.

Yön peliin ehkä mielenkiintoisin etukäteispohdinta käytiin maalille. Ryan Millerille Blues on viime kauden vuoksi tuttu joukkue ja hän ehdottomasti halusi pelata. Läck oli taas Vancouverin maalilla viime kaudella kaikissa peleissä Bluesia vastaan (eli otti kolme voittoa). Miller kuitenkin ilmeisesti pelaa. Puolustus on pakko saada toimimaan ja etenkin Hamhuis-Bieksa akselilta. Weberkin saisi edes jollain lailla pärjätä siellä. Blues on levännyt ja tappio niskassaan kotona odottamassa, joten vaikeaa tulee olemaan. Mutta pakkohan peli on taas nähdä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Dallasin painajaisen jälkeen viime yönä nähtiin paljon paremmin pelannut Canucks. Ryan Miller ja Vancouverin kakkosketju (Higgins-Bonino-Burrows) olivat Canucksin puolelta 1-4 vierasvoittoon St. Louis Bluesista päättyneen pelin ratkaisijoina. Kakkosketju keräsi yhteensä kuusi pistettä ja Miller otti 31 torjuntaa, mukaan lukien kolmannessa erässä pelin kääntäneen torjunnan Jori Lehterän laukaukseen. Tällä kerralla myös puolustus pelasi paremmin kuin kahteen viime peliiin, jopa Hamhuis-Bieksa -kaksikko sekä kolmosparin Yannick Weber.

Vancouver avasi pelin hyvin. Alex Burrows karvasi keskialueella kiekon itselleen vain reilun puolen minuutin jälkeen ja laukoi, mutta Bluesin maalilla pelannut Jake Allen torjui. Irtokiekossa oli ensimmäisenä jälleen erinomaisen pelin pelannut Chris Higgins, joka teki jälleen maalinsa reboundista. St. Louis pääsi ensimmäisenä ylivoimalle maalin jälkeen, kun Brad Richardson koukki itsensä kakkoselle. Bluesin pelätty ylivoima (ennen peliä 30% ylivoima, NHL:n 2. paras) ei saanut kuitenkaan mitään aikaan ja oikeastaan Canucks oli kiekkoa kontrolloivampi joukkue.

Richardsonin päästyä jäähyltä, hän oli lähellä iskeä toisen maalin Vancouverille hienon Kassianin syötön jälkeen, mutta laukaus meni liian keskelle ja Allen otti tärkeän torjunnan. Ensimmäisen erän lopussa Bluesilla oli vielä 4-3 ylivoima, mutta Vancouverin alivoima kesti. Canucksin puolustukselle pitää nostaa hattua ensimmäisen erän ensimmäisten 15 minuutin osalta, sillä Blues ei montaa laukausta tasakentin saanut aikaan. Erän lopussa tulleella ylivoimapelillä kotijoukkue näytti vaaralliselta, mutta Miller ja puolustus kesti senkin. Canucks pelasi selvästi paremman ensimmäisen erän kokonaisuutena kuin kahdessa edellisessä pelissä.

Toisen erän alussa Kevin Bieksa otti roolia nousemalla pakkina hyökkäyksen kärkeen ylivoimahyökkäyksessä. Blues sai vaarallisen 2-1 vastahyökkäyksen tämän seurauksena, mutta Bieksa paikkasi hienosti oman nousunsa ehtimällä omiin apuihin ja estämällä tilanteen. Blues pääsi kuitenkin tasoihin Vancouverin otettua erän 7. minuutilla jäähyn väärästä vaihdosta. Kevin Shattenkirkin laukaus meni ylivoimalla Millerin kilpikäden yläpuolelta maalin etuylänurkkaan. Maalin jälkeen Higginsilla oli paikkansa tehdä pelin toinen maalinsa läpiajosta, mutta hän laukoi ohi.

Läpiajon jälkeen Canucks pääsi ensimmäistä kertaa pelissä ylivoimalle. Ylivoima näytti ihan hyvältä ja Vancouver osui sen aikana kahdesti ylärimaan Edlerin ja Boninon toimesta, mutta maaliin saakka kiekkoa ei saatu. Toisen erän lopussa Bluesilla oli Vancouverin erän toisen väärän vaihdon aikana hyviä paikkoja ylivoimalla, mutta Canucksin onneksi Miller ja Bluesin huono viimeistely estivät kotijoukkueen johtomaalin. Kakkoserässä Bluesille oli enemmän maalipaikoiksi tilastoituja paikkoja, mutta Vancouverilla oli kaksi ylärimaa ja yksi tolppa. Kokonaisuutena erä meni kuitenkin Bluesille ja sitä sekoitti Vancouverin kannalta kaksi väärästä vaihdosta tullutta jäähyä.

Kolmannen erän 5. minuutilla nähtiin pelin ratkaisuksi jäänyt tilanne. Jori Lehterällä oli ensin huippupaikka, jonka Miller torjui. Millerin torjuntaa seuranneesta vastahyökkäyksestä Nick Bonino iski Vancouverin 1-2 johtoon ja tämä maali jäi lopulta voittomaaliksi. Maalin jälkeen Blues pääsi viidennelle ylivoimalleen. Miller oli jälleen terävänä torjuen Bluesilta pari hyvää paikkaa ja Canucksin puolelta pitää kehua Tanevin ja Higginsin alivoimapeliä tuon alivoiman aikana. Kun Blues ei ylivoimaansa pystynyt hyödyntämään, tuomarit tasoittivat sen jälkeen pelin jäähyjä ja päästivät Vancouverin ylivoimalle. Henrik Sedin ja Vrbata kiekottelivat maalin takana ja Linden Vey oli jätetty maalin eteen vapaaksi. Canucks meni Veyn ylivoimamaalilla kahden maalin johtoon ja tämä ratkaisi lopulta pelin. Viimeisen maalin teki Hansen tyhjiin kolme minuuttia ennen pelin loppua.

Vancouverin kokoonpanon peluutus pistää eniten silmään:

Sedin-Sedin-Vrbata (14:03-14:40-13:34)
Burrows-Bonino-Higgins (14:16-17:20-14:42)
Matthias-Richardson-Kassian (13:51-15:52-12:37)
Dorsett-Vey-Hansen (13:43-13:34-12:46)

#1 D - Hamhuis - 22:15
#6 D - Weber - 16:05

Nick Bonino pelasi eniten hyökkäyksestä, 17:20. Vähiten peliaikaa sai hyökkäyksestä Kassian ja hänkin pelasi 12:37. Vancouver on pyrkinyt ottamaan tällä kaudella kaikki ketjut ja pelaajat huomioon ja tämä Blues-peli oli iso merkki tuosta.

Huomioita:

- Kakkosketjulta selkeä tason nosto Dallas-pelistä. Burrows ja Higgins ovat olleet ketjun moottoreita koko kauden, Bonino tekee paljon pieniä hyviä asioita, mutta ei pääse hitaalla jalalla samalla tavalla paikkoihin kuin laiturinsa. Kuitenkin hänen pelinsä käynnisti ensimmäiseen maaliin Burrowsiin nousun, hän teki voittomaalin ja toinenkin maali oli lähellä (ylärima), joten mies tekee paljon hyvää. Erikoistilanteissa Bonino on todella hyvä.

- Kassianilta pari hyvää väläystä hyökkäyspäässä, mutta myös pari huonoa syöttöä, jotka olivat lähellä maksaa maalit omiin. Noiden vuoksi hän ei saa vielä valmennukselta luottoa. Ylivoimaa hänen pitäisi kuitenkin mielestäni saada enemmän.

- Nelosketju pelasi jälleen mielestäni hyvän pelin. Veyn istuttaminen tuonne on ollut minun yllätykseksi toistaiseksi hyvä liike. Hansen ja Dorsett ovat nostaneet tasoaan Veyn tultua.

- Puolustus pelasi kokonaisuutena hyvän pelin, myös Hamhuis - Bieksa. Kolmosparin sveitsiläiskaksikkokin onnistui. Sbisalta ehkä toistaiseksi paras pelinsä Vancouverissa.

- Miller tuli peliin paineet niskassa näyttää ja näytti. Vaikutti isolta ja teki tärkeitä peliä kääntäneitä torjuntoja. Oikea päätös antaa hänelle tämä peli.

Tulevana yönä Vancouver jatkaa vieraskiertuettaan Coloradoon. Toivottavasti tuo Blues-pelin peluutus helpottaa joukkuetta.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver on pyrkinyt ottamaan tällä kaudella kaikki ketjut ja pelaajat huomioon ja tämä Blues-peli oli iso merkki tuosta.

- Kakkosketjulta selkeä tason nosto Dallas-pelistä.

- Puolustus pelasi kokonaisuutena hyvän pelin, myös Hamhuis - Bieksa.

- Miller tuli peliin paineet niskassa näyttää ja näytti. Vaikutti isolta ja teki tärkeitä peliä kääntäneitä torjuntoja. Oikea päätös antaa hänelle tämä peli.

Tuossa oikeastaan ne tärkeimmät ottelusta. Selostajatkin korostivat heti alkuunsa, että Vancouver haluaa pitää vaihdot lyhyinä ja peluuttaa porukkaa tasaisesti koska seuraava peli on heti vuorokauden päästä. Toivottavasti tuo tasainen peluutus näkyy tänään Coloradoa vastaan.

Kakkosketju oli tosiaan hyvä ja heillä oli parikin paikkaa lisämaaleihin. Pakistossa varsinkin Bieksa oli aktiivinen ja tuki todella voimakkaasti hyökkäyksiä. Tolppaan meni se Bieksan paras tilanne, sama juttu sitten Edlerin kohdalla. Kummallekin olisi kyllä maalin suonut tässä pelissä. Kakkosketjusta ja pakiston hyvästä pelistä huolimatta omasta mielestä ottelun selvä ykköstähti oli Miller. Huikea peli viime kevään seuraansa vastaan. Todellakin pelasti pisteet tästä Vancouveriin.

Nyt kun ykkös- ja kakkosketjut alkavat toimimaan varsin hyvin ja näyttävät pelaavan hyvin yhteen niin samaa ei voi sanoa alemmista ketjuista. Toki nelonen on parantanut huikeasti, kun Vey sinne meni ja Hansen on sen jälkeen näyttänyt taas ihan NHL-pelaajalta. Mutta jostain syystä nuo ketjut eivät vielä toimi oikein ketjuina ja peli on aika usein hakemista ja vähän sekavaakin yrittämistä. Toki kummassakin ketjussa on uusia kavereita, mutta niin on myös ylemmissä ketjuissa ja siitä huolimatta peli siellä toimii. En tiedä mikä olisi oikea ratkaisu nyt tässä vaiheessa. Sekoittaa vielä vai antaa ketjuille mahdollisuus löytää se peli, kun saavat muutaman pelin samassa ryhmityksessä.

Ja sitten on vielä se Horvat. Jos ja toivottavasti kun Horvat nostetaan ylös ja laitetaan kolmosen keskelle niin jotenkin Matthias - Kassian kaksikko ei tunnu luontevilta laitureilta hänelle. No, katsotaan nyt ensin miten Horvat pelaa matsinsa AHL:ssä ja mietitään sitten miten käy ylhäällä jos siihen ratkaisuun päädytään.

Jossain vaiheessa pitäisi varmaan Sestitoakin peluuttaa. Kaikki pelit tähän mennessä Sestito on katsonut katsomosta. Pelituntuma on sitten aivan hakusessa jos häntä aiotaan jossain vaiheessa peluuttaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuossa oikeastaan ne tärkeimmät ottelusta. Selostajatkin korostivat heti alkuunsa, että Vancouver haluaa pitää vaihdot lyhyinä ja peluuttaa porukkaa tasaisesti koska seuraava peli on heti vuorokauden päästä. Toivottavasti tuo tasainen peluutus näkyy tänään Coloradoa vastaan.
Tuo voikin olla kannatettava taktiikka, mikäli siihen on uskallusta ja kokoonpanon syvyyttä.

Muistan viime kaudelta näihin aikoihin (lokakuun 19. päivältä) esimerkiksi pelin Pittsburghia vastaan vertailuna tähän nykyiseen tilanteeseen. Tuolloin Vancouverilla oli myös vierasottelut kahtena peräkkäisenä iltana, ensin Pittsburgh ja sitten Columbus. Mitä tekivät tortorellat? Peluuttivat ensimmäisessä pelissä Canucksin nelosta siten, että Schroeder kellotti 7:24, Sestito 4:01 ja Weise 3:47. Syvyyspakeista Stanton sai 12:48 peliaikaa. Vastaavasti Henrik Sedinin peliaika nousi vaatimattomaan 24:52, Daniel Sedin pelasi 24:55 ja Kesler 24:06. Eikä kyse ollut siitä, että kärkipelaajat olisivat saaneet minuuttinsa ylivoimilla, kun Vancouver sai vain yhden ylivoiman Penguinsia vastaan. Yllättäen seuraavana iltana pohkeet olivat tukossa ja Canucks hävisi.

Noita vastaavia peluutuksia oli viime kauden aikana vaikka kuinka paljon. Kausi oli vielä Olympiavuosi, joten kärkipelaajat todella pelasivat. Desjardinsin tyyli on ollut ainakin toistaiseksi paljon inhimillisempi ja pidän tästä enemmän. Uskon myös pelaajien arvostavan sitä, että koko joukkue otetaan peluutuksen kautta huomioon ja pyritään tekemään sitä kautta tästä yhtenäisempi ryhmä. Katsotaan nyt miten tämä palvelee energiapuolta Coloradoa vastaan, mutta todennäköisyydet nousevat ainakin varmasti viime kauteen verrattuna.

Mr. Smith kirjoitti:
Nyt kun ykkös- ja kakkosketjut alkavat toimimaan varsin hyvin ja näyttävät pelaavan hyvin yhteen niin samaa ei voi sanoa alemmista ketjuista. Toki nelonen on parantanut huikeasti, kun Vey sinne meni ja Hansen on sen jälkeen näyttänyt taas ihan NHL-pelaajalta. Mutta jostain syystä nuo ketjut eivät vielä toimi oikein ketjuina ja peli on aika usein hakemista ja vähän sekavaakin yrittämistä.
Ongelma on nähdäkseni puhtaasti materiaalissa. Joukkueelta puuttuu tällä hetkellä hyvä kolmosketjun sentteri. Brad Richardson on kova työntekijä ja hyvä alivoimaraataja, mutta hän olisi hyvä nelossentteri, ei kolmossentteri. Shawn Matthiaksen kanssa on sama asia. Kassianin pitää vielä opetella kokonaisvaltaista pelaamista ja Linden Vey kehittyy, mutta ei ole vielä sillä tasolla, jolla voisi olla hyvä kolmosketjun pelaaja NHL:ssä. Jannik Hansenin paikka voisi olla kolmosessa, mutta heikko kauden aloitus on jättänyt hänet neloseen, jossa hän nyt näyttäisi ainakin kahden viimeisen pelin perusteella luovansa hyvää kemiaa Veyn ja Dorsettin kanssa.

Tällä hetkellä ongelmana on nähdäkseni siis kolmosen materiaali ja sille Benningin pitää tehdä jotain jatkossa - ensimmäisenä kesänä hänellä riitti paljon töitä muutenkin. Vancouverin onneksi joukkueella on hyviä nuoria tulossa ja Kassian sekä Vey jo opettelemassa, mutta juuri tätä hetkeä ei ole pelastettavissa näillä palasilla. Nuorten lisäksi joukkueella on nyt syvyyttä, joten nelosketjullakin on pelillisesti annettavaa. Kokonaisuutena Canucks kyllä taistelee hyvin ja saattaa onnistuessaan haastaa tosissaan playoff-paikkaa kovassa Läntisessä konferenssissa, mutta materiaali tulee vastaan aika ajoin, sille ei vaan voi mitään.

Kahden alemman ketjun peli kehittyi Dallas-ottelusta, joten antaisin tälle nyt aikaa ja katsoisin miten tämä tästä lähtee kulkemaan.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Olipas varsin vaisu esitys Canucksilta tänään. Ensimmäisessä erässä jo luisteltiin jalat puhki, tai siltä se ainakin näytti. Toisessa erässä oltiin aivan vastaantulijoita ja jäähyjä otettiin aivan liikaa. Lackki on mielestäni kyllä surkea. Ei sinänsä maaleille mitään voinut, mutta ei kyllä yhtään gamesaveriakaan ottanut. Tuo puolustus kyllä vuotaa todella paljon. Ainoastaan Taneville antaisin tänään puhtaat paperit. Hyökkäyksestäkään ei oikein mitään osaa sanoa, vaisuja olivat kaikki kentät.

Parempi siis voitti tänään ja selvästi. Duchenesta täytyy kyllä sanoa, että huhheijaa mikä pelaaja. Aivan maagisen älykäs pelaaja!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olipa vahva peli Coloradolta. Joukkue ajoi nopeana, nälkäisenä ja energisenä tilan ja ajan pois joka puolella kenttää ja otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa ansaitusti. Vancouverilla näytti puolestaan olevan sittenkin vähän energiatasoissa puutetta - kolmas vieraspeli neljään iltaan jätti joukkueesta melko hitaan vaikutelman nopean kotijoukkueen edessä. Kun lihas painaa, pää ei enää pysy mukana ja tulee virheitä. Ja niitä tosiaan riitti läpi illan. Juuri tuohon nälkäisen ja kolme päivää levänneen kotijoukkueen oli hyvä iskeä.

Ihan pelkästään joukkueiden välisten energiatasojen vuoksi pelissä ei tehty kuitenkaan seitsemää maalia Vancouverin päähän. Coloradon kärkipelaajat onnistuivat, kotijoukkueen peluutus oli onnistunutta ja Vancouverilla on vielä tekemistä keskialueen puolustuspelissä. Liian helposti nopeat vastustajat saavat iskettyä keskialueen yli. Toki tuo on ihan odotettua kun on uusi valmennus ja uudet systeemit uusiutuneen joukkueen takana. Jokainen pidempään Vancouveria seurannut muistaa käynnistymisvaikeudet myös Vigneaultin ensimmäisenä kautena - saman valmentajan, jonka nykyinen joukkue Rangers päästi viime kauden alussa paremmalla puolustuksella ja Läckiä paremmalla maalivahdilla yhdeksää ja kuutta maalia pelissä opetellessaan uusia systeemeitä. Desjardins ei ole Vigneault eikä Canucks Rangers, mutta uudet kuviot vaativat usein aikaa.

Saa sitten vain nähdä, saako valmennus tuon puolustuspaketin kuntoon. Tällä hetkellä pelit ovat usein vauhdikkaita, tapahtumarikkaita ja viihdearvoltaan hyviä, mutta onhan tuo keskialueelta omalle maalille usein melkoinen reikäjuusto pelillisesti. Ykkösvahti Millerin saldo 4-1-0 on hieno, mutta se ei kerro niistä ongelmista mitä joukkueella on ollut puolustuspelissä. Läckin saldot (0-2-0, 4.62 päästettyä maalia pelissä ja 86.2%) ovat todella huolestuttavia, vaikka Desjardins sanoikin, että Läck oli ainoa tekijä joka piti pelin tasaisena puoleen väliin viime yönä.

Yksilöistä pitää ottaa esiin Edler, joka vaikuttaa olevan eri pelaaja kuin viime kaudella. Toki hän antoi pari tavaramerkkiään (harhasyöttöä), mutta hän oli tehopörssissä +2, vaikka Colorado teki kuusi tasakenttämaalia. Hän pelasi joukkueen eniten 23:21, taklasi neljä kertaa ja laukoi myös neljä kutia. Hän pärjäsi Avsin kovan paineen alla paria harhasyöttöä lukuun ottamatta hienosti. Vastaavasti St. Louisia vastaan hyvin pelannut sveitsiläiskaksikko Sbisa-Weber oli nyt isoissa ongelmissa. Sbisan tehosaldo -5 oli järkyttävä. Hän näytti koko ajan parantavan, hiljensi kriitikkonsa ja pelasikin jo hyvällä tasolla, mutta sitten tuli tämä ilta. Nyt Sbisa on taas jokaisen kriitikon mustalla listalla isoilla kirjaimilla.

Vieraskiertue ei mennyt kokonaisuutena niin hyvin kuin olisin toivonut. Kaksi pistettä kuudesta mahdollisesta jättää toivomisen varaa ja pelillisesti joukkue näytti, että töitä pitää tehdä vielä puolustussuuntaan, mutta vastustajatkin olivat hyviä ja pelitahti oli kova. Nyt on vuorossa kolmen kotipelin jakso, jonka aikana Canucks kohtaa Washingtonin, Carolinan ja Montrealin. Washingtonia vastaan pelataan sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä.

***

Jake Virtanen aloitti viime yönä kautensa olkapääleikkauksen jälkeen. Virtanen sai pelissä yhden syötön. Pitkän pelaamattomuuden vuoksi ottaa varmasti jonkin aikaa ennen kuin hän saa pelinsä kasaan.

OHL:ssä Cole Cassels jatkoi pistetehtailuaan tekemällä kaksi maalia Saginawia vastaan. Hänellä on nyt 13 pelissä 24 pistettä, +12 ja 29 minuuttia. Jordan Subban teki 1+1 (ja rankuissa voittomaalin) tehot Sarniaa vastaan. Hän on OHL:n pakkien pistepörssissa toisena (11 peliä, 14 pistettä).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica otti viime yönä taas voiton Markströmin pelatessa nollapelin. Tällä kertaa kaatui Toronto Marlies maalein 4-0. Uticalta onnistuivat maalinteossa Dustin Jeffrey, Alexandre Grenier kahdesti ja Cal O'Rielly. Markström otti maalilla 27 torjuntaa. Hän on pitänyt maalinsa puhtaana 232:33 minuuttia peräkkäin ja pelannut viimeiset kolme peliä nollapelejä.

Hockey Writers kirjoitti jutun Markströmistä. Jutussa kerrotaan muun muassa, että Markström on Canucksin maalivahtivalmentajan Melansonin projekti. Melanson ja farmijoukkueen valmentajista Dan Cloutier ovat hioneet hänen peliään sellaiseksi, että hän pysyisi syvemmällä maalissa. Ainakin toistaiseksi tuo näyttää toimivalta: Markströmin tilastot AHL:stä tältä kaudelta ovat vakuuttavat 4-0-0, kolme nollapeliä, 99.1% torjuntaprosentti ja 0.26 päästettyä maalia pelissä. Vielähän kausi on toki alussa, mutta mies on ihan hirveässä iskussa tällä hetkellä.

Jutussa kerrotaan myös, että Vancouveriin tulon jälkeen Markström pelasi erinomaisen leirin, mutta Canucks ei antanut hänelle tarkoituksella yhtään sellaista harjoituspeliä, missä olisi ollut mediaa paikan päällä. Näin ollen joukkue pystyi laittamaan hänet turvallisemmin farmiin kehittymään Melansonin ja Cloutierin oppeihin waivereiden kautta ja onnistui tuossa. Markström oli Luongo-kaupan avaintekijä Vancouverin suuntaan (Luongon vuoteen 2022 asti kestävän sopimuksen pois saamisen lisäksi), joten olisi ollut heikko tilanne mikäli hänestä oltaisiin luovuttu ilmaiseksi jo tässä vaiheessa.

***

Jake Virtasella ei näyttänyt kestävän kovin pitkään kuitenkaan päästä mukaan pelitempoon. Virtanen pelasi erinomaisen vieraspelin Medicine Hatia vastaan viime yönä tehden 2+1 pistettä sekä pelaten fyysisesti läpi pelin. Kahden pelin jälkeen hänellä on 4 pistettä (2+2), eli alku yli viiden kuukauden sairausloman jälkeen on sujunut hienosti.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Markströmin tilastot AHL:stä tältä kaudelta ovat vakuuttavat 4-0-0, kolme nollapeliä, 99.1% torjuntaprosentti ja 0.26 päästettyä maalia pelissä. Vielähän kausi on toki alussa, mutta mies on ihan hirveässä iskussa tällä hetkellä.

On kyllä ihan tajuttomat tilastot. Ja helpolla voitot eivät suinkaan ole tulleet vaan viime yönäkin Markström oli ottelun ykköstähti. Hetkeen en muista nähneeni tuollaisia tilastoja (99,1 %, 0.26 GAA) edes neljän pelin jälkeen.

Colorado-pelistä ei huvittanut eilen kirjoittaa yhtään mitään, mutta laitetaan nyt vielä vähän siitä. Pelihän lähti tuloksellisesti hyvin liikkeelle ja kahdesti päästiin johtoonkin. Hyvästä alusta huolimatta Vancouverin pelaajat, Kassian ja Matthias etunenässä, pelasivat huolimattomasti, ottivat turhia jäähyjä ja jäähyjen jälkeen pelattiin turhan lepsusti.

Coloradon ensimmäinen maali tuli 33 sekuntia Kassianin jäähyn jälkeen (Kassian kentällä).
Coloradon toinen maali tuli 9 sekuntia Sbisan jäähyn jälkeen (Sbisa kentällä).
Coloradon kolmas maali tuli kahden miehen ylivoimalla.

Voi siis hyvinkin sanoa, että hyvä alku hukattiin jäähyihin ja jäähyjen jälkeisiin vaihtoihin. Tuon jälkeenhän Colorado meni sitten menojaan.

Sbisa - Weber kaksikko pelasi heikon pelin ja melkoinen näyte oli Brieren maali (muistaakseni), jossa Briere aloituksen jälkeen pääsee vapaasti takatolpalta laittaan kiekon sisään. Miten ihmeessä? No, ei muillekaan voi puhtaita papereita antaa. Tanev ja Edler nyt päätyivät plussalla, mutta Tanev otti silti kaksi miinusta, Edlerkin yhden. Hyökkäyksessä Kassian on kyllä aika turhauttava pelaaja. Jäähynsä jälkeen oli mahdollisuus pitää Iginla irti kiekosti, mutta vähän löysä pelaaminen ja kiekko on maalissa. Kassianin minuutit (nyt 10:10) tulevat tippumaan edelleen mikäli otteet eivät parane. Vaikea myöskin löytää sopiva rooli Kassianille. Hänhän on nyt tässä parin vuoden sisään pelannut kaikissa ketjuissa, mutta homma ei ole oikein onnistunut ylemmissä ketjuissa eikä alemmissakaan ole tullut pitkäaikaisia onnistumisia. Parhaiten Kassian viime kaudella onnistui kolmosketjussa. Ja toki viime kauden otteet olivatkin lupauksia herättäviä, mutta tämä kausi ei ole kahdesta maalista huolimatta lähtenyt odotetusti liikkeelle. Aiemmin olisin mielelläni pitänyt Kassianin joukkueessa, mutta nyt kun laitureita on mukavasti nousemassa prospecteista niin Kassian olisi uhrattavissa mikäli hänestä saataisiin vielä hyvä vastine. Toki näille power forwardeille pitää antaa aikaa ja olihan Todd Bertuzzikin 25 vuotias, kun ensimmäisen kerran ylitti 50-pistettä. Kassian on nyt 23-vuotias, joten sinällään aikaa on, mutta otteet vaan turhauttavat ja kehitystä ei kauheasti ole näkynyt.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyökkäyksessä Kassian on kyllä aika turhauttava pelaaja... Parhaiten Kassian viime kaudella onnistui kolmosketjussa. Ja toki viime kauden otteet olivatkin lupauksia herättäviä, mutta tämä kausi ei ole kahdesta maalista huolimatta lähtenyt odotetusti liikkeelle. Aiemmin olisin mielelläni pitänyt Kassianin joukkueessa, mutta nyt kun laitureita on mukavasti nousemassa prospecteista niin Kassian olisi uhrattavissa mikäli hänestä saataisiin vielä hyvä vastine. Toki näille power forwardeille pitää antaa aikaa ja olihan Todd Bertuzzikin 25 vuotias, kun ensimmäisen kerran ylitti 50-pistettä. Kassian on nyt 23-vuotias, joten sinällään aikaa on, mutta otteet vaan turhauttavat ja kehitystä ei kauheasti ole näkynyt.
Kassianin otteet turhauttavat täälläkin Hänen alkunsa on ollut heikko ja pääosa tuosta menee hänen itsensä piikkiin, mutta osaksi tuo menee myös kokoonpanon puutteiden piikkiin. Mieheltä nähdään ajoittain hienoja väläyksiä hyökkäyspäässä, mutta ihan liikaa tulee puolustusvirheitä ja riskipelaamista. Ja kun tämän hetken kolmosen pelaajista Matthias ja Richardson ovat puolustavia hyökkääjiä (Matthias vielä pelaamassa hänelle huonommalla laiturin paikalla) eivätkä usein osu edes tyhjään maaliin, Kassian on ketjussaan hyökkäyspäähän yksin. Tämän hetken pelillinen näkyvä panos (kun ylivoima-aikaakin tulee 12 sekuntia peliä kohden) häneltä on usein sen vuoksi vain nuo puolustusvirheet, joita mies harrastaa liikaa. Tuon voisi antaa paremmin anteeksi mikäli hän olisi näkyvämpi hyökkäyspäässä, mutta en usko tuon kehittyvän mihinkään tuossa ketjumuodostelmassa ja ilman ylivoimaa.

Jostain kumman syystä Kassianin ja Boothin kemiat toimivat viime kaudella, vaikka Booth ei ollut kummoinen pelaaja. Kassian pelasi rooliinsa nähden hyvinkin tehokkaasti ja antoi hyviä lupauksia tulemisestaan. Hän teki 28 tasakenttäpistettä kolmosketjusta ja kolmosketjun peliajoilla huonosti kokonaisuutena maaleja tehneessä joukkueessa. Hän oli Vancouverin tehokkain pelaaja kun katsottiin pisteitä ja saatua peliaikaa tasakentin. Koko NHL:ssä hän oli 73 tehokkain tasakenttäpelaaja tuolla kaavalla. Jos tuota suhteuttaa käytäntöön, niin kun NHL:ssä on kerrallaan 90 ykkösketjun hyökkääjää ja toiset samat kakkosketjuissa, Kassianin saldo oli pirun hyvä huonosti maaleja tehneestä joukkueesta Richardsonin ja Boothin kanssa pelatessa. Tuon lisäksi Kassian aloitti vain 43.5% aloituksistaan hyökkäyspäästä ja sai kuitenkin positiivisen Corsin. Virheitäkin tuli puolustuspelissä ja hän oli mielestäni Jensenin kanssa viime kauden joukkueesta kolmesta ensimmäisestä ketjusta huonoin puolustuspään pelaaja, mutta kokonaisuus oli kuitenkin mielestäni selvästi plussalla.

Hyvä ja lupaava viime kausi jätti toiveita nuoren voimahyökkääjän tulevaisuudesta ja uskoin hänen nousevan tällä kaudella kakkosketjuun ja saavan ylivoima-aikaa. Uskoin myös, että hän menisi eteenpäin pelaajana kokonaispelissä ja pystyisi vähentämään virheitä kokemuksen karttuessa. Nyt kauden alku on jättänyt kuitenkin selkeän pettymyksen noille odotuksille. Hän pelaa edelleen kolmosketjussa, hän ei saa vieläkään ylivoima-aikaa ja virheitä on tullut jopa enemmän kuin viime kaudella. Pahinta on, että hänen ketjunsa on materiaaliltaan sekava ja kemia ei toimi: Tuo nykyinen kolmonen ei ole hyvä puolustuspään ketju (Matthias ei osaa puolustaa laidalla kuten keskellä ja Kassian on edelleen virhealtis puolustava hyökkääjä) eikä tuo toimi hyökkäyspäähänkään, koska Matthias ja Richardson eivät ole millään lailla luovia pelaajia. En tiedä sitten miten Kassian osaisi pelata vasemmalla jos Hansen nostettaisiin nelosesta parantuvien otteiden ansiosta kolmoseen. Tosin tuossakaan tapauksessa ketjulla ei olisi sentterinä kuin hyvä nelosketjun sentteri.

Kassiania en lähtisi vielä tässä vaiheessa myymään kuitenkaan, sillä hän on harvinainen pelaajatyyppi isona, voimakkaana ja sopivan ilkeänä voimahyökkääjänä, kaikesta päätellen hieno persoona kentän ulkopuolella ja uskon hänen menevän eteenpäin sopivassa roolissa ja oikeilla ketjun kemioilla. Nyt tällä hetkellä hänen pelinsä turhauttaa ja välillä paljonkin, mutta pitää muistaa, että viime kausi oli häneltä vasta toinen kokonainen NHL-kausi ja sen aikana tuli selkeää kehitystä ja lupauksia tulevaisuudesta. Nyt tätä kautta on pelattu vasta seitsemän peliä, joten tämän kauden osalta on liian aikaista laittaa tuomiota, vaikkei tuo tilanne tällä hetkellä hyvältä näytä. Tietysti jos hänestä saataisiin joku hyvä nuori puolustaja, tilanne voisi olla erilainen. Ehkä Kassianin pitäisi kysyä nyt neuvoa mummoltaan saadakseen pelinsä kulkemaan...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver otti viime yönä ansaitun 4-2 kotivoiton Washingtonista. Vancouverille peli oli jo viides viimeiseen viikkoon ja Capskin oli pelannut edellisenä iltana Calgaryssa, joten peli oli kahden hieman väsyneen oloisen joukkueen yhteeenotto. Vancouverilta onnistuivat maalinteossa Henrik Sedin, Nick Bonino (1+1), Luca Sbisa ja tyhjiin maalin tehnyt Radim Vrbata (1+1). Chris Higgins keräsi kaksi syöttöä. Ryan Millerilta nähtiin jälleen hyvää maalivahtipeliä silloin kun peli oli ratkaisuvaiheessa kolmannessa erässä. Washingtonin maalit menivät Marcus Johanssonille ja Liam O'Brienille. Capitalsin maalilla pelannut Justin Peters pelasi hyvän pelin.

Ottelun ensimmäinen erä oli Canucksin. Canucks oli selvästi keskittynyt pitämään keskialueensa tiiviimpänä kuin edellisessä surullisessa Colorado-pelissä eikä Caps saanut ensimmäisten 12 minuutin sisään kuin kolme laukausta ja koko erässä yhden maalipaikan. Tosin ei Vancouverillakaan erässä ollut kuin viisi tilastoitua maalipaikkaa, mutta pelinhallinta oli selvästi kotijoukkueella. Erän paras tilanne nähtiin Canucksin nelosen toimesta, kun Linden Vey karvasi kiekon ylhäällä itselleen ja pääsi Jannik Hansenin kanssa nopeaan 2-1 hyökkäykseen, jonka Peters hienosti selvitti. Ensimmäisen laukaukset 14-6 kertovat pelin hallinnasta Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan maali- tai jäähytilastoihin päässyt erässä.

Toinen erä alkoi Vancouverin kannalta pelottavalla tavalla, kun Capsin Eric Fehr pääsi viiden sekunnin jälkeen suoraan aloituksesta yksin läpi Edler-Tanev -pakkiparin seuratessa vielä miten aloituksessa kävi. Miller selvitti kuitenkin Fehrin tilanteen ja piti numerot nollissa. Fehrin läpiajon jälkeen Canucks hallitsi edelleen kiekkoa, mutta paikkoihin joukkue ei päässyt eikä päässyt kunnolla edes laukomaan. Capitals pelasi puolestaan paremmin ja pääsi sentään vetotonteille erän alussa. Toisen erän 5. minuutilla Vancouverin nelosketju (Vey) hävisi aloituksen omissa ja Capitals sai kiekon pomppimisen kautta tilanteen maalin eteen. Weber seisoi jalat jäätyneinä maalin edessä tekemättä mitään ja Johansson iski vieraat johtoon. Jälleen siis takaisku Sbisa-Weber -parille.

Maalin jälkeen Canucks sai pelissä ensimmäisen ylivoiman Michael Lattan koukkujäähyn ansiosta. Kakkosylivoimallaan aloittanut Vancouver ei saanut kuitenkaan aikaiseksi ylivoimallaan mitään vaarallista Tehottoman ylivoiman jälkeen Vancouver oli ilmeisesti sen verran tuskastunut peliinsä, että sai viimein luistimet ja kiekon liikkeelle ja alkoi saamaan hyviä tilanteita. Ensin Higgins pelasi seinäsyötöillä Bieksan kanssa Bieksan yksin läpi Capitalsin puolustukselta, mutta Peters kesti. Sitten Kassianilla oli hyvä paikka maalin kulmalta, mutta Peters otti senkin. Vancouver lisäsi kuitenkin painetta ja Altzner otti kakkosen Higginsin estämisestä. Tällä kertaa ylivoiman aloitti ykköskoostumus ja kapteeni Henrik Sedin toi kauden kolmannella maalillaan Vancouverin tasoihin.

Henrik Sedinin tasoitusmaalista reilun minuutin päästä kiekko löytyi uudelleen Petersin takaa, kun erinomaisen kahden suunnan pelin pelannut Nick Bonino karkasi Kassianin kanssa 2-1 hyökkäykseen. Bonino toimi itse ratkaisijana tilanteessa ja ampui tarkalla laukauksella Canucksin 2-1 johtoon. Bonino vaikuttaa pelaajalta, joka osaa laittaa tilanteen saadessaan kiekon hyvällä prosentilla maaliin. Boninon maalia seuranneessa vaihdossa kiekko oli jälleen Capitalsin maalissa, kun Higginsin ja Boninon kautta kiekko ajautui viivaan Sbisalle ja tämän tarkka lämäri toi hyvän Burrowsin maskipelin ansiosta Vancouverille kahden maalin johdon. Maali oli Sbisalle ensimmäinen Vancouverissa ja toi vähän lohtua Colorado-pelin murheelliseen -5 tehosaldoon, josta Sbisa kertoi, että ei ole saanut kunnolla nukuttua sen pelin jälkeen.

Capitals otti aikalisän nopeiden Vancouverin maalien jälkeen ja onnistui rauhoittamaan tilanteen. Vieraat pääsivät erässä myös maalin päähän erän kahden viimeisen minuutin aikana, kun kiekko tuli vähän vaarattoman näköisen tilanteen jälkeen maalin eteen Liam O'Brienille ja nuori hyökkääjä ohjasi hienosti uransa ensimmäisen maalin ohi Millerin. O'Brienin maalissa jäällä oli Canucksilta jälleen nelosketju, joka pelasi mielestäni muuten hyvän pelin, mutta oli ottavana osapuolena molemmissa Capsin osumissa. Erän loppuun kavennusmaalin jälkeen molemmat joukkueet ottivat vielä yhdet kakkoset. Vancouverin kakkonen tuli ylivoimalla väärästä vaihdosta. Noita jäähyjä on ollut viime aikoina muutenkin liikaa, mutta en muista, että ylivoimalla tuohon oltaisiin vielä tätä ennen pystytty. Kahden erän jälkeen laukaukset olivat Vancouverille 24-15.

Capitals sai pelata kolmannen erän alussa ylivoimaa noin puolitoista minuuttia Canucksin väärän vaihdon seurauksena, mutta mitään kovin vaarallista vieraat eivät saaneet aikaan. Ylivoiman jälkeen Caps pääsi kuitenkin parikin kertaa hyviin paikkoihin, mutta Miller oli vakuuttava maalilla. Erän puolivälissä nähtiin Vancouverin paras tilanne erässä ja jälleen kakkosketjun järjestämänä. Bonino voitti hyökkäyspään aloituksen, Sbisa laukoi siniviivalta ja kiekko tuli Burrowsille maalin eteen. Burrows näytti jo kiertäneen Petersin ja tekevän 4-2 maalin, mutta Peters otti hienon pelastuksen mailallaan. Burrowsin tilanteen jälkeen Orpik ja Burrows ottivat kakkoset, mutta mitään vaarallista ei ylivoimilla nähty yhtä Ovechkinin laukausta lukuun ottamatta, jonka Tanev hienosti blokkasi. Pelin lopussa Vancouver jäädytti peliä ja Capitalsin Carlsonin laukoessa kiekon katsomoon alle kaksi minuuttia ennen loppua, voitto näytti varmistuvan. Washingtonin vetäessä alivoimalla Petersin maalilta, Vrbata teki kauden viidennen tyhjiin.

Huomioita:

- Miller oli jälleen hyvä silloin kun piti
- Tanevilta vahva puolustuspeli, häntä peluutettiin paljon Capitalsin ykköstä vastaan
- Hamhuis-Bieksa kaksikolta myös selvästi parempaa peliä kuin Coloradossa, Hamhuis alkaa päästä taas vireeseen huonon jakson jälkeen
- Sbisalle avausmaali, mikä oli hieno asia. Kokonaisuutena kolmospakkipari selvisi pitkälle peluutuksen takia, vieraissa tulee taas ongelmia tuolla kaksikolla,
- Kakkosketju oli erinomainen, etenkin Bonino ja Higgins. Kahdessa viime voitossa kakkonen on ollut suurimpana ratkaisijana.
- Syvyyspelaajista Vey ja Kassian pelasivat mielestäni hyvät pelit... ellei Veyn aloituksia laskettaisi. Veyn aloitukset menivät 2-8. Tuohon olisi pakko saada parannusta jatkossa.

Pelin yksi hauska tapaus (joka liittyi Sbisan edelliseen peliin) oli muistelmat Eric Weinrichista. Eric Weinrichilla oli kunnioitettava ura kokonaisuutena, mutta hänen loppukauden 2005-06 visiittinsä Vancouverissa oli ehkä huonointa peliä puolustajalta, mitä muistan kenenkään pidempään NHLssä pelanneen puolustajan pelanneen. Yksi tuollainen hänen "ikimuistoinen iltansa" nähtiin Nashvillea vastaan keväällä 2006, kun veteraani otti Canucksissa -4 tehosaldon. Weinrich tuli faneille liiankin tutuksi keltaisesta visiiristään ja ilmeisesti osa pelaajistakin oli kiinnittänyt siihen huomiota. Tuon Predators-pelin jälkeen hän oli tullut pukukoppiin ja hänen visiirinsä oli maalattu mustaksi.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Oli hienoa nähdä Sbisan hymyilevän vaihtoaitiossa. Maali tuli oikealle miehelle.

Weber on mielestäni tuon puolustuksen ongelma. Tekee todella paljon virheitä ja Washington tekikin ensimmäisen maalin heikon puolustustamisen johdosta (Sbisakin oli osasyyllinen).

Tuntuu olevan hieman ongelmia viimeistelynkin kanssa. Peli olisi voitu saada pakettiin jo paljon aikaisemmin (mitään Petersiltä pois otettuna).

Miller on kyllä varma maalinsuulla. Ei hötkyile turhia. Voisi laittaa paidan tilaukseen.. :)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Weber on mielestäni tuon puolustuksen ongelma. Tekee todella paljon virheitä ja Washington tekikin ensimmäisen maalin heikon puolustustamisen johdosta (Sbisakin oli osasyyllinen).
Totta, Weberin puolustuspeli ei ole NHL-tasoa. Miehellä on kova oikealta puolelta lähtevä laukaus ja hän on siksi kohtalainen (joskin yksipuolinen) ylivoimapuolustaja. Mutta hänessä on paljon ongelmia pelaajana: Weber on pieni, helposti siirrettevä puolustaja, joka parhaimmillaan selviää puolustuspelistä kun häntä osataan peluuttaa oikein, mutta jolle ei voi laittaa vastuuta kärkiketjuja vastaan ja jonka kanssa joukkue on ongelmissa etenkin vieraissa, kun vastustaja pystyy peluuttamaan häntä vastaan oikein.

Weber ei osaa rakentaa peliä niin hyvin, että hänestä olisi isompaa hyötyä laukauksesta huolimatta ylivoimalla ja siksi hän ei ole tällä kaudella ylivoimaakaan saanut. Hän ei ole myöskään mitenkään erityisen nopea puolustaja, joten hän ei paikkaa kokoaan liikkeelläänkään. Weber on halpa syvyyspuolustaja, joka saa nyt peliaikaa kun Stanton on loukkaantunut, mutta jonka ei pitäisi olla kokoonpanossa. Ilmeisesti mies on hyvä joukkuepelaaja (?), mutta toivoisin hänen tilalleen parempaa syvyyspuolustajaa jatkossa.

cimoh kirjoitti:
Tuntuu olevan hieman ongelmia viimeistelynkin kanssa. Peli olisi voitu saada pakettiin jo paljon aikaisemmin (mitään Petersiltä pois otettuna).
Kokonaisuutena Vancouver on tehnyt peliä kohden kuitenkin NHL:n viidenneksi eniten maaleja, vaikka on antanut pelikuormaa joukkueelle tasaisesti kärkeä kuormittamatta. Laukauksiakin joukkueella on peliä kohden NHL:n toiseksi eniten (Canucks oli ensimmäinen joukkue, jota vastaan Washington joutui päästämään tällä kaudella yli 30 laukausta). Laukaukset eivät ole sinällään hyvä indikaattori niiden vaihtelevan laadun vuoksi, mutta maalimäärät ja laukausten/maalien suhde tuota on ja tuossa Canucks on nyt pärjännyt. Kun viime kaudella Canucks teki NHL:n 28. eniten maaleja ottelua kohden, tuosta on menty alkukauden perusteella melkoisesti eteenpäin. Toki näin alkukaudesta joukkueiden eritasoiset vastustajat eivät vielä kerro koko kuvaa joukkueiden välisestä maalintekopotentiaalista, mutta selvästi Canucks pelaa hyökkäävämmin kuin aikaisemmin. Hyökkäyspeli ja maalinteko ei ole nyt isossa kuvassa ongelmana, keskialueen puolustuspeli on.

cimoh kirjoitti:
Miller on kyllä varma maalinsuulla. Ei hötkyile turhia. Voisi laittaa paidan tilaukseen.. :)
Miller on toistaiseksi ylittänyt odotuksia. Toki minulla oli tietty luottamus häneen jo aikaisemmin, mutta kun viime kauden loppu ei mennyt putkeen, hän oli pieni kysymysmerkki. Itse olen aikeissa tilata kohta Boninon paidan, jos mies jatkaa tuolla tasolla kahden suunnan pelissä.

***

Jake Virtasen olkapää näyttää olevan muuten jo täysin kunnossa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Itse olen aikeissa tilata kohta Boninon paidan, jos mies jatkaa tuolla tasolla kahden suunnan pelissä.

Vielä ei toki pitäisi hehkuttaa, mutta eihän sitä malta vähän tyytyväisyyttä tuoda julki, kun kerrankin siihen on aihetta.

Ryan Kesler, 9 ottelua, 3+4, -1, 19 PIM
Nick Bonino, 8 ottelua, 3+4, +3, 4 PIM

(Luca Sbisa, 8 ottelua, 1+0, -3, 4 PIM, Derek Dorsett 8 ottelua, 0+1, -4, 15 PIM, Jared McCann, OHL, 9 ottelua 6+8)

Bonino on pystynyt tehollisesti ja melkein tekisi mieli sanoa, että muutenkin kentällä täyttämään Keslerin aukon. Sitä nyt on vaikea sanoa, kuinka paljon Kesler merkitsi kaukalon ulkopuolella, mutta varmasti ihan merkittävästi.

Anaheimissa Keslerin pelaaminen ei ole ollut pelkkää juhlaa. Alussa tehoja tuli ylivoimalla varsin mukavasti, mutta nyt viime aikoina tehot ovat hyytyneet. Toki tuo Anaheimin kakkosketju on laitureiden osalta omasta mielestä jopa huonompi mitä Vancouverin kakkosketju. Siinä mielessä ei ole ollut yllätys, että Kesler on näyttänyt vähän turhautuneelta ja haluttomalta joissain peleissä. Toki se toisaalta yllättää, kun Keslerin kuitenkin pitäisi olla niitä joukkueen johtavia pelaajia ja näyttää esimerkkiä muille mm taistelemalla kentällä. Toivotaan kuitenkin Keslerille onnistumisia jatkossa, joskin en pahaksi pane vaikka Bonino saisi niitä onnistumisia vielä vähän enemmän.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bonino on pystynyt tehollisesti ja melkein tekisi mieli sanoa, että muutenkin kentällä täyttämään Keslerin aukon. Sitä nyt on vaikea sanoa, kuinka paljon Kesler merkitsi kaukalon ulkopuolella, mutta varmasti ihan merkittävästi.
Ja joidenkin ilkeiden huhujen mukaan tuo merkitys ei ollut pelkästään positiivinen, mutta nuo ovat huhuja ja sellaisina saavatkin pysyä.

Periaatteessa Boninolla voisi olla rahkeita isompaankin pistemäärään kuin mitä nyt on nähty. Hän teki viime kaudella pisteitä paljon Ducksin ylivoimassa (kaksi ylivoimapistettä enemmän kuin Perry, vaikka yv-aikaa tuli reilu tunti vähemmän kuin Perrylla) ja nyt tällä kaudella hänellä ei ole vielä yv-pisteitä ollenkaan Canucksin kakkosylivoimassa. Keslerilla on taas enemmän yv-pisteitä kuin tasakenttäpisteitä toistaiseksi. Ehkä Boninokin olisi saanut muutaman yv-pisteen Sedineiden kanssa pelatessa, mutta kun tuo ylivoima on vaikuttanut ihan hyvältä, niin muutosta tällä hetkellä ei ole tarve tehdä.

Boninon tehot olivat jollain lailla odotettuja, vaikkei Boninolla pitkää pistehistoriaa NHL:stä ollutkaan. Ehkä se on tullut yllätyksenä, miten hyvin hän pystyy tekemään tehoja tasakentin. Mies on hieman hidas ja hänellä on omalaatuinen luistelutyyli, mutta hän on erinomainen lyhyiden syöttöjen antaja, osaa tehdä maalin paikan saadessaan ja osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Eniten Bonino on yllättänyt minut kuitenkin kahden suunnan pelillään. Hän on saanut laiturinsa mukaan ja muodostanut Burrowsin ja Higginsin kanssa Vancouverin parhaan kakkosketjun toistaiseksi muutamaan vuoteen. Hän on ollut myös erinomainen alivoimapelaaja ja saanutkin Richardsonin kanssa hyökkäyksen eniten alivoimavastuuta.

Muutaman Ducksin pelin olen nähnyt ja Keslerilla on ollut viime aikoina vähän vaisua. Uskon miehen tulevan kuitenkin vielä ja olevan Anaheimille arvokas pelaaja keväällä mikäli pysyy kunnossa. Uskoisin myös hänen tekevän Boninoa enemmän tehoja. Minulle ei tule kuitenkaan yllätyksenä mikäli Ducksin kakkonen ei ketjuna tee kovin paljon pisteitä, sillä Kesler oli Vancouverissa usein "One Man Show" kakkosen keskellä ja niin erinomainen pelaaja kuin hän yksilönä olikin kahden suunnan pelissä, laitureidensa käyttäminen hyökkäyspäässä ei ollut koskaan miehen vahvuus.

Vertailua noiden kahden välillä en sen enempää harrasta muuten kuin toteamalla, että noiden kahden pelaajan välinen ero on ollut ainakin toistaiseksi huomattavasti pienempi kuin odotin. Kun Bonino on lisäksi melkein kolme kertaa halvempi, neljä vuotta nuorempi sekä kiinni tuossa alle kahden miljoonan sopimuksessa vielä tämä kausi mukaan lukien kolme vuotta, tämä kauppa ei ollut välttämättä niin huono kuin miltä se Keslerin lähdettyä tuntui. Lisäksi kun McCann vaikuttaa olevan hyvä varaus alkukauden perusteella, kaupassa tuli mahdollista tulevaisuuttakin. Alku on siis hyvä, mutta katsellaan miten nämä palaset tästä muodostuvat.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Kokonaisuutena Vancouver on tehnyt peliä kohden kuitenkin NHL:n viidenneksi eniten maaleja, vaikka on antanut pelikuormaa joukkueelle tasaisesti kärkeä kuormittamatta. Laukauksiakin joukkueella on peliä kohden NHL:n toiseksi eniten (Canucks oli ensimmäinen joukkue, jota vastaan Washington joutui päästämään tällä kaudella yli 30 laukausta). Laukaukset eivät ole sinällään hyvä indikaattori niiden vaihtelevan laadun vuoksi, mutta maalimäärät ja laukausten/maalien suhde tuota on ja tuossa Canucks on nyt pärjännyt. Kun viime kaudella Canucks teki NHL:n 28. eniten maaleja ottelua kohden, tuosta on menty alkukauden perusteella melkoisesti eteenpäin. Toki näin alkukaudesta joukkueiden eritasoiset vastustajat eivät vielä kerro koko kuvaa joukkueiden välisestä maalintekopotentiaalista, mutta selvästi Canucks pelaa hyökkäävämmin kuin aikaisemmin. Hyökkäyspeli ja maalinteko ei ole nyt isossa kuvassa ongelmana, keskialueen puolustuspeli on.
.

Kyllä. Lähinnä tuossa Washington pelissä oli tuo viimeistely huonoa. Onkohan tilastoa otteluiden maalipaikkojen määrästä? Näiden avulla voisi tuota tehokkuuta tarkastella. Laukaukset eivät ole ihan paras mittari.

Canucks - Canes
Nyt oli kyllä hyvä peli Canucksilta. Todella varmaa pelamaamista. Jopa Weber pelasi hyvän pelin. Ainoana miinuksena voisi sanoa tuon Millerin nollapelin tuhraantumisen. Uran 300 voittopeli olisi saanut kruunun pelaamalla nollan. Miller oli muutenkn pelin ehdottomasti paras pelaaja!

Richardsonin kenttä oli paras viisikko tänään. Saivat aina paineen vastustajan hyökkäysalueelle. Matthias oli hyvällä jalalla liikkeellä ja onkin ottanut harppauksen eteenpäin pelissään. Tuota peliä on ilo seurata.

Veyn kenttä taas oli hukassa lähes kokopelin. Ainoa kenttä, joka oli lähes aina ongelmissa pelatessaan. Eikä tuo kenttä nyt ole kyllä toiminut missään vaiheessa. Jotain pitäisi tehdä.

Onhan tuo Sedinienkin pyöritys Yv:llä melkoista. Aina sama kuvio, mutta ei se vastustaja vaan osaa pelata sitä pois. Tällä kertaa hieman vahingossa Veylle kiekko pyörityksen päätteeksi ja kiekko reppuun.

Tästä on hyvä jatkaa!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllä. Lähinnä tuossa Washington pelissä oli tuo viimeistely huonoa. Onkohan tilastoa otteluiden maalipaikkojen määrästä? Näiden avulla voisi tuota tehokkuuta tarkastella. Laukaukset eivät ole ihan paras mittari.
Laukaukset eivät tosiaan ole paras mittari ja en tiedä onko mitään virallista maalipaikoiksi lueteltua tilastoa olemassa. Ykkössektorin laukaukset ovat periaatteessa jonkinlainen mittari (tosin tuossakin on laukausten laadussa eroja), kun valtaosa maaleista tulee tältä alueelta. Tuolta alueelta Vancouverilla oli pelissä 14 kutia Capsin 7 vastaan ja vain Sbisan sekä Vrbatan (tyhjiin) maali tuli tuon alueen ulkopuolelta. Yleensä joukkue voittaa jos hallitsee ykkössektorin laukauksia ja etenkin jos tekee kolme maalia tai yli. Kun Canucks nuo pystyi tekemään, niin nuo riittivät tuossakin pelissä. Olisihan sitä toki yksi tai kaksi lisämaaliakin voinut tulla kun pari paikkaa niihin oli, mutta ihan riittävästi niitä tuli nytkin.

Viime yön pelistä Carolinaa vastaan otettiin ne pisteet mitkä tämän hetken Carolinalta pitääkin (etenkin kotona) ottaa. Itse en ollut kovin tyytyväinen kärjen peliin tuossa pelissä muuten kuin Millerin osalta ja osin ylivoimienkin, mutta pitää sanoa, että Caps-pelissä nähty keskialueen puolustuspeli jatkoi kehitystään, mikä oli ehdottomasti hyvä asia. Nyt syvyysosasto ratkaisi hyökkäyspäässä ja se riitti. Kolmosketjulta nähtiin ehkä kauden paras peli ja hienoa oli nähdä jälleen Veyn'kin onnistuminen ylivoimalla. Vaikka kiekko tuli hänelle vahingossa, hän osasi olla oikeassa paikassa. Vey ottaa kokonaispelissä pieniä askeleita koko ajan eteenpäin. Ketjuna nelosen otteet heittelevät ja nyt oli heikompi ilta, mutta onneksi kolmonen nousi esiin.

Nyt tosiaan puolustuksessa Weber-Sbisa oli ihan hyvä, samoin Edler-Tanev, mutta vastaavasti Hamhuis-Bieksa -kaksikon aikana omiin sateli paljon kiekkoja. Miller oli joukkueen tärkein pelaaja ja hienoa kun 300 voittoa tuli täyteen. Hyökkäyksessä etenkin kauden avausmaalin tehnyt Richardson ja kahdeksan kertaa taklannut Kassian pelasivat hyvän pelin. Myös Matthias pelasi kauden parhaan pelinsä toistaiseksi, mutta mielestäni hän on ollut hyökkäyksen huonoin alkukaudesta, joten hän saa vielä parantaakin. Hansenille tuli kauden kolmas maali, mikä nelosketjussa ilman ylivoimaa on yhdeksään peliin hyvä saldo.
 
Viimeksi muokattu:

Largo

Jäsen
Muutaman Ducksin pelin olen nähnyt ja Keslerilla on ollut viime aikoina vähän vaisua. Uskon miehen tulevan kuitenkin vielä ja olevan Anaheimille arvokas pelaaja keväällä mikäli pysyy kunnossa. Uskoisin myös hänen tekevän Boninoa enemmän tehoja. Minulle ei tule kuitenkaan yllätyksenä mikäli Ducksin kakkonen ei ketjuna tee kovin paljon pisteitä, sillä Kesler oli Vancouverissa usein "One Man Show" kakkosen keskellä ja niin erinomainen pelaaja kuin hän yksilönä olikin kahden suunnan pelissä, laitureidensa käyttäminen hyökkäyspäässä ei ollut koskaan miehen vahvuus.

Ryan Kesler on ollut viime peleissä huonompi, koska hänet tiputettiin ykkösylivoimasta pois. Se tarkoitti käytännössä sitä, että hän ei pääse nauttimaan lainkaan pätevistä pelikavereista, vaan joutuu surffaamaan Coglianon ja Silfverbergin kanssa. Keslerin pelejä en Vancouverissa paljoa nähnyt, mutta tuo kiekon lainaaminen kaverille hyökkäyspäässä on tullut kyllä hyvin esille Ducksissa.. Sitä ei paljoa näy. Mies on vahva, nousee kulmista ihan kivasti joo, mutta ei vaan kiekko käy kaverilla. Toki, en mäkään aina antaisi kiekkoa Silfverbergille tai Coglianolle. Coglianolla ei ole mitkään samettiset kädet ja Silfverberg ryssii sen kiekon jonnekin aivan muualle kuin minne pitäisi. Ylivoimalla käyttökelpoinen ja hänen peli-ilme on tasakentällisinkin parempaa, mikäli saa pelata Getzin, Perryn ja kumppaneiden kanssa ylivoimassa. Viime pelissä hän oli taas ykkösyv:ssä ja tasakentällisinkin ilme on selvästi parempaa. En oikein tiedä mitkä laiturit Keslerille parhaiten sopisi, mutta veikkaan että isot, suht. nopeat ja suoraviivaiset voimahyökkääjät ovat aika lähellä. Thank God for Dany Heatley!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Keslerin pelejä en Vancouverissa paljoa nähnyt, mutta tuo kiekon lainaaminen kaverille hyökkäyspäässä on tullut kyllä hyvin esille Ducksissa.. Sitä ei paljoa näy. Mies on vahva, nousee kulmista ihan kivasti joo, mutta ei vaan kiekko käy kaverilla. Toki, en mäkään aina antaisi kiekkoa Silfverbergille tai Coglianolle. Coglianolla ei ole mitkään samettiset kädet ja Silfverberg ryssii sen kiekon jonnekin aivan muualle kuin minne pitäisi.
Alkaa mennä jo liikaa Keslerin arvostelemiseksi, mutta tuo pelinteon puute on ollut Keslerin pelissä hänen suurimpana heikkoutena koko uran ketjukavereista riippumatta. Viime kaudella hän antoi tasakentin 11 syöttöä, vaikka pelasi kaikista NHL-hyökkääjistä 18. eniten tasakentin peliä kohden. Keslerin ketjussa pelannut Mike Santorelli keräsi 16 tasakenttäsyöttöä vain 49 pelissä. Kausi 2012-13 meni Keslerilta pieleen loukkaantumisen vuoksi. Kaudella 2011-12 hän antoi tasakentin 15 syöttöä. Samalla kaudella Jannik Hansen (joka on nyt Vancouverin nelosketjussa) antoi 21 syöttöä tasakentin ja Manny Malhotra (joka keskittyi lähinnä oman pään aloituksiin ja pelaamiseen siellä) jäi Keslerista vain neljän syötön päähän. Kaudella 2010-11 Keslerilta nähtiin 16 tasakenttäsyöttöä paljon maaleja tehneessä joukkueessa. Malhotra jakoi samalla kaudella 15 tasakenttäsyöttöä ja kolmos/nelosketjun taklaaja Raffi Torreskin 14 tasakenttäsyöttöä.

Kesler on ollut parhaimmillaan Selke-tason puolustava hyökkääjä (ja voittanutkin tuon palkinnon) sekä erinomainen maalintekijä. Hänen uransa huippumaalimäärä on komea 41 maalia ja muuten hän tehnyt joka kausi 20-30 maalia ollessaan kunnossa samalla kun oman pään peli on ollut NHL:n kärkeä. Ketjukavereita hän ei ole osannut kuitenkaan oikein koskaan käyttää. Kun Alex Burrowsin, Mason Raymondin, Jannik Hansenin, David Boothin Chris Higginsin tai Mikael Samuelssonin kaltaiset pelaajat ovat Keslerin ketjussa joutuneet vastaamaan pelinrakentelusta, Keslerille ei sillä saralla voi isoja kehuja antaa.

Kesler on sentterinä laukoja ja tarvitsisi laidalle pelinrakenteluun pystyvän laiturin jos Ducks aikoo ottaa hyökkäyspelissä Keslerista parhaan hyödyn. Tuollaisen laiturin löytäminen ei vaan ole välttämättä kovin helppoa, mutta esimerkiksi Mike Santorelli oli viime kaudella tuollaisena laiturina Keslerille sopiva. Chris Higginsin tai Alex Burrowsin kanssa Keslerin ketju pystyttiin taas laittamaan pelaamaan kovia puolustusminuutteja, mitkä nekin ovat tietysti arvokkaita. Vancouverissa viime kaudella Keslerin peli toimi hyvin Santorellin ja Higginsin kanssa, kun Santorelli toi ketjun peliin pelinrakentajan ja Higgins kovana kahden suunnan työntekijänä tasapainotti kokonaisuutta ja osasi monipuolisena pelaajana jonkin verran rakentaa ja tehdä tarvittaessa maalejakin.

Kesleria kokeiltiin muuten kauden 2008-09 kevätpuolikkaalla laiturina ja peli sujui Sundinin ja Demitran kanssa loistavasti siellä. Kun Canucks kasasi helmikuun 3. päivä kakkosketjuksi Demitra - Sundin - Kesler -ketjun, Kesler teki loppukauden aikana 32 pelissä 15+17=32 pistettä. Laidalla hän ei kuitenkaan päässyt olemaan yhtä arvokas puolustuspelissä kuin keskellä. Tuo on kuitenkin yksi vaihtoehto jossa häntä voidaan myös peluuttaa.
 

Largo

Jäsen
Kesleria kokeiltiin muuten kauden 2008-09 kevätpuolikkaalla laiturina ja peli sujui Sundinin ja Demitran kanssa loistavasti siellä. Kun Canucks kasasi helmikuun 3. päivä kakkosketjuksi Demitra - Sundin - Kesler -ketjun, Kesler teki loppukauden aikana 32 pelissä 15+17=32 pistettä. Laidalla hän ei kuitenkaan päässyt olemaan yhtä arvokas puolustuspelissä kuin keskellä. Tuo on kuitenkin yksi vaihtoehto jossa häntä voidaan myös peluuttaa.

Joo, tämän muistankin hyvin, oli hyvässä iskussa silloin laiturin paikalla. Anaheimissa vaan ei ole senttereitä, jotka pystyisivät olemaan tasoa "kakkosketju" paitsi juurikin Kesler. Karlsson ei ole vielä lähelläkään sitä, mutta kokeiluna voisi toimia siinä. Ja ties vaikka nostaisi tasoaan, kun pääsee pelaamaan parempien pelaajien kanssa. Valitettavasti Karlssonkaan ei ole pelaajatyypiltään pelinrakentaja, vaan enemmänkin laukoja. Ja miksei, on hänellä vaarallinen laukaus. Tärkeintä olisi saada pidettyä Keslerillä hyvä peli-ilme, koska hän pystyy yksinäänkin tekemään tuhoja, jos vaan hänellä on fiilikset kohdallaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt kun näistä Vancouverin tekemistä kaupoista on ollut puhetta, niin kovin hyvin ei mene tällä hetkellä myöskään Cody Hodgsonilla. Buffalo Newsin John Vogl twiittaa:

Sabres' Cody Hodgson says being on fourth line doesn't matter to him. Ted Nolan says Hodgson is close to being a scratch.

En tiedä, mutta minua kyllä häiritsisi ja paljon, jos olisin Codyn asemassa Buffalon(!) nelosketjussa..

Harmi kuitenkin, kun tämä entinen Kanadan nuorten maajoukkueen sankari ja Kanadan junnuliigojen MVP on nuorella iällään tuossa tilanteessa. Toki Kassiankin on vielä kolmosketjussa, mutta hänellä on maltillinen sopimus, hän oli jo viime kaudella CoHoa tehokkaampi tasakentin ja hän on selvästi fyysisempi. Ehkä tämä kahden ja puolen vuoden takainen sokkikauppa ei ollutkaan ihan niin huono miltä se tuolloin tuntui?
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Otin kantaa tähän pikkasen vähän aika sitten myös Sabresin ketjussa. Ja noilla otteilla ja sitä mitä CoHo:lta odotettiin hänen tulon myötä, en ihmettele tätä. En pysty pukemaan edes sanoiksi, kuinka huonosti hän on pelannut. Häneltä ei olla saatu oikein mitään. Veikkaan, että motivaatio kysymys tällä hetkellä pelata kyseisessä joukkueessa. Haluaisin hänestä kakkosketjun sentterin tulevaisuudeksi, mutta noilla näytöillä lähtisin kaveria treidaamaan. Nucksit vei tämän kaupan, mutta silloin ei olisi uskonut, että tilanne olisi kärjistynyt näinkin huonoksi. Silloin ajateltiin Hodgsonista ykkösen sentteriä.

Edit: Miten on muuten Ryan Millerillä mennyt pelit? Ei varmaan ihan niin sensaatio ole ollut kuin Sabresissa, mutta pidän häntä silti maailman parhaimpina.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En pysty pukemaan edes sanoiksi, kuinka huonosti hän on pelannut. Häneltä ei olla saatu oikein mitään. Veikkaan, että motivaatio kysymys tällä hetkellä pelata kyseisessä joukkueessa.
Ikävä kyllä CoHolla taitaa olla asenneongelmaa noin muutenkin. Lähtö Vancouverista johtui pitkälle siitä, että hän marisi Vigneaultille peliajastaan nuorena pelaajana. Hänen edellään olivat Henrik Sedin ja Ryan Kesler, joten yksinkertaisesti olisi tarvinnut melkoista venymistä noustakseen noiden kahden ohi. Kuvittelin tuolloin, että tuo menee iän piikkiin, mutta nyt näyttää että tuo asennepuoli roikkuu miehen mukana kenties pysyvämmin.

Harmi, Hodgsonilla olisi kiekolliset lahjat nousta eturivin pelaajaksi.

adetti kirjoitti:
Edit: Miten on muuten Ryan Millerillä mennyt pelit? Ei varmaan ihan niin sensaatio ole ollut kuin Sabresissa, mutta pidän häntä silti maailman parhaimpina.
Miller on ylittänyt minun odotukset toistaiseksi. Pidin häntä hyvänä maalivahtina, mutta viime kauden lopun vuoksi hän oli pieni kysymysmerkki. Häneltä on nähty kuitenkin pääosin erinomainen kauden alku ja hän on saanut monet vaikeat torjunnat näyttämään helpoilta. Pidän paljon Millerista myös hänen lausunnoissaan medialle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bonino on pystynyt tehollisesti ja melkein tekisi mieli sanoa, että muutenkin kentällä täyttämään Keslerin aukon.
Nyt Vancouver Sunissakin oli artikkeli Boninosta ja vertailua Kesleriin. Bonino ei omien sanojensakaan mukaan tullut paikkaamaan aukkoa, mutta ei tuota vertailua muualta varmaan voi kokonaan välttääkään. Bonino kun oli ykkösvarauksen (McCann) kanssa pelaaja, johon Keslerin treidiä tullaan vertaamaan ja Boninon rooli on olla juuri nyt tuo kakkossentteri.

Bonino kertoi itse kauden alustaan;

I think every game this season we have had chances to score two or three goals. We really haven’t changed anything this whole season. We have worked hard. With each game played, we get to know each other a little better, get to know our tendencies a little better. It’s still early and we are still having some plays where we are not sure where the other guy is going to be, but it’s getting pretty good.

There was a little bit of nervousness, but it didn’t take long to get past that. Being able to come in at the end of August was big and to get to know the guys was huge. Those two weeks were the ones I was most nervous about, meeting them and getting used to everyone. Now they have made it so comfortable in the room. They are very accepting and all the credit to the coaches, team and management for making me and my family feel comfortable.

They (Burrows ja Higgins) have got so much experience in this league, they can both skate really fast and I think that’s a good thing to complement me. I’m not going to be one of the fastest guys in the game, but with them there I am able to move the puck up to them … They both can shoot it, they get in on the forecheck and get pucks back.

Desjardins pitää tästä ketjusta;

I like the fit of that line. Bonino is a good passer and both those guys can finish, so it’s a good look.

Kapteeni Henrik Sedinille Bonino on tullut vähän samalla lailla yllätyksenä kuin minullekin;

I knew he was good on a great team. I didn’t know enough because when I saw him the first time I was surprised with the way he played. A lot of times you are matched up against Getzlaf and Perry down there and you focus on those guys. He was flying a bit under the radar down there.

But he is really smart. He is making the right play all the time and he sees the ice really well. He is not the fastest skater, but he can move the puck and if you know where to put the puck when you get it, it doesn’t matter. He has been good.

Pitää sanoa, että olen ollut toistaiseksi tyytyväinen kaikkiin Benningin kesän isompiin hankintoihin Boninoon, Milleriin ja Vrbataan. Lisäksi olen nyt tyytyväinen siitä, että Edleria ei heivattu hirveän viime kauden jälkeen muualle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös