Moustache Davelta tulikin jo hyvä kertaus tuosta prospectien Flames-ottelusta, joten tämä on osaltaan kertausta. Canucks oli jo siis hyvin lähellä hävitä pelin, mutta Nathan Longpre tasoitti ottelun vain 15 sekuntia ennen loppua ja jatkoajalla Antoine Roussel iski sitten lopullisen niitin Longpren syötöstä. Longpren toimesta syntyi pelissä toinenkin maali ja yksi osuma merkittiin Kellan Tochkinille. Flamesilta onnistui kahdesti Patrick Holland ja kerran Michael Ferland.
Ottelussa oli vastakkain kaksi ensimmäisissä peleissä tyrmättyä joukkuetta, joten ainakin yritys näytti olevan molemmilla kova ja laukauksia sateli kumpaakin päähän hyvään tahtiin. Ottelu oli "uusintapeli" joillekin pelaajille henkilökohtaisella tasolla ja esimerkiksi Flamesin maalilla jatkanut Joni Ortio oli ihan eri maalivahti verrattuna edellisyön onnettomaan Sharks-otteluun.
Vancouver oli vaihtanut puolet joukkueestaan ensimmäisestä pelistä, sillä kentällä nähtiin yhdeksän 'uutta' pelaajaa ja maalillakin Oilers-pelin aloittanut (ja siinä ottelussa epäonnistunut) Honzig oli vaihtunut Karel St. Laurentiin. Vaihdokset olivat tehneet luonnollisesti myös muutoksia ketjuihin, vaikka tiettyjä parivaljakoita pyrittiinkin pitämään yhdessä. Käydään ottelun onnistujia ja epäonnistujia vähän läpi:
Nathan Longpre: Minun piti laittaa hänestä jotain pientä jo ensimmäisen pelin jälkeen (jossa hän pelasi hyvin), mutta jätin kirjoittamatta. Nyt on kuitenkin jo pakko laittaa kun 2+1 tehojen jälkeen hän oli kentän ratkaisija. Longpre on hyvä luistelija ja hänellä on hyvä laukaus. Ehkä parasta Longpressa on kuitenkin pelisilmä, jonka vuoksi hän tekee monia pieniä, mutta tärkeitä asioita hyvin. Ehdottomasti mielestäni pelaaja, jonka kortit kannattaa katsoa kokonaan.
Longpre on -88 syntyneenä vanhin Canucksin turnauksen prospecteista ja ikä näkyy tällä tasolla, mutta ikä ei vie mitään Longpren hienosta illasta pois. Mukana esimerkiksi Vancouverin joukkueessa on kuitenkin muun muassa viime kauden hyviä Elitserien- ja AHL-pelaajia, joten kyllä se lahjakkuudesta kertoo, jos pystyy tuosta ryhmästä nousemaan esiin.
Sebastian Erixon: Jälleen hyvä peli. Erixon on rauhallinen ja hyvin liikkuva puolustaja, joka pystyy nostamaan peliä omista jaloilla paineen alla. Hyvät avaukset ja pelaa ainakin näissä peleissä myös varmasti omaa päätä. Fyysinen peli on vielä kysymysmerkki, mutta uskon hänestä tulevan Chicagolle arvokas puolustaja nyt lähitulevaisuudessa.
Karel St. Laurent: Hyvä peli maalilla, eikä hän voinut maaleille mitään. Toistaiseksi St. Laurent on torjunut kahdessa pelissä 57 kutia yhteensä 61 laukauksesta. Rauhallinen perhostyylinen maalivahti, joka saanee lisää mahdollisuuksia kun Honzigin itseluottamus saattoi horjua tuon Öljy-pelin jälkeen.
Jordan Schroeder: Pelasi samassa ketjussa Nicklas Jensenin ja Darren Archibaldin kanssa ja pelasi paremman pelin kuin ensimmäisessä ottelussa. Schroeder näyttää osallistuvan aikaisempaa enemmän puolustuspeliin ja hän tuki pakkeja (Kevin Connauton kiittää) hyvin. Nyt hän pääsi myös laukomaan kolme kertaa. Itselleni Schroeder on kyllä ristiriitainen pelaaja, sillä tuollaisena miniatyyrikokoisena, mutta taitavana pelaajana olen suunnitellut omissa fantasioissani hänelle kahden ensimmäisen ketjun hyökkäävää roolia NHL:ssä (lähinnä kakkosketjun laidalta), mutta onko tuo kuinka realistista kun esimerkiksi Nathan "Nathan" Longpre on tehokkaampi näissä peleissä ja ylivoimankaan avulla JS ei lauo kuin keskimäärin kaksi kutia pelissä?
Jenkkien nuorisomaajoukkueiden piste-ennätyksen haltija Schroederin kokonaisvaltainen pelaaminen on kyllä parantunut ja sitä kautta hän saattaa saada tulevalla kaudella viime kautta enemmän peliaikaa AHL:ssä, mutta pysyvä NHL-paikka vaikuttaa tälle kesän 2009 Canucksin ykkösvaraukselle tällä hetkellä kiviseltä kun hyökkäyspelaaminen on pikkunäppärää ja sinänsä nättiä, mutta tehotonta. Jos häntä miettii NHL:ään, niin kahteen kärkiketjuun ei näytä riittävän tehokkuus ja tahto ratkaista ja syvyyspaikoille näen itse ennemmin isompia pelaajia kuten Hansen, Higgins tai vaikka Torres.
Vähän pelkään nykymenon jatkuessa, että hänestä tulee Josh Holdenin kaltainen eurokiertolainen, mikä on ykkösvarauksesta tietysti pettymys. Mutta toisaalta, varauksesta ei ole kuin kaksi vuotta, joten annetaan nyt vielä toiset kaksi kautta aikaa, niin ollaan vähän viisaampia hänen suhteen. Tuo Moustache Daven heittämä pakkien heikko pelaaminen voi olla kyllä ihan osuva arvio Schroederin tehottoman pelin takana. Siitä huolimatta toivoisin häneltä aktiivisempaa otetta hyökkäyspäässä.
Billy Sweatt: Toinen hyökkäyksen pettymys näissä kahdessa ottelussa. Sweatt näytti tosin nyt toisessa erässä nopeuttaan joukkueiden pelatessa neljällä neljää vastaan, mutta muuten on ollut hiljaista. Vahva viime kausi AHL:ssa on kuitenkin hänellä jotain sellaista mitä esimerkiksi Schroederilla ei ole ja kun hänelle voisi helpommin kuvitella nelosen paikkaa kuin Schroederille kakkosen paikkaa, niin Sweattilla näen enemmän toivoa pääleirillä.
Muista pelaajista Darren Archibald ja Nicklas Jensen jatkoivat hyviä otteitaan ja lisäksi Yann Sauve oli edelleen hyvä. Joukkkueen kannalta hyvä asia on se, että nuo kaikki ovat noin 190 senttisiä pelaajia, joten prospect-pelien parhaissa nuorissa (yhdessä Erixonin kanssa) on myös kokoa.
***
Huhuissa pyörinyt Brad Winchester ei tule Vancouveriin, vaan yrittää hakea paikkaa Sharksin harjoitusleirin kautta.
Oma hyökkäystoive ilman loukkaantumisia:
Daniel Sedin - Henrik Sedin - Burrows
Hodgson - Kesler - Raymond
Higgins - Malhotra - Hansen
Samuelsson - Lapierre - Sturm
Hodgson saisi omissa toiveissa kunnon mahdollisuuden Keslerin vieressä, vaikka tuo tarkoittaisi samalla sitä, että Samuelsson ja Sturm menisivät neloseen. Nelonen olisi noin äkkiä katsottuna aika pehmeä tuollaisena, mutta etenkin Lapierrelta ja Samuelssonista löytyy kaksinkamppailuvoimaa. Lisäksi ketju pystyisi tuomaan kiekkoa ylös ja tekemään tehojakin. Vancouverin nykylinja näyttää olevan muutenkin aikaisempaa kiekollisempi, mikä on tarkoittanut käytännössä sitä, että vastustajat ovat pukeneet aika harvoin tappelijoita Canucksia vastaan (tai jos ovat pukeneet, niin heidän peliaikansa on ollut minimissä).
Mutta aika lailla auki tuo tilanne on vielä nyt käytännössä. Esimerkiksi Nolanin ja/tai Beginin mahdolliset onnistumiset leirillä voivat muuttaa tuota ja kun tiedetään Vigneaultin tahto kasata nelosketju enemmän tuota minun toivemallia ryskäävämmäksi, niin Hodgson saattaa löytää itsensä jälleen farmista (mikäli hyökkäys onnistuu välttämään suurimmat loukkaantumiset).
Syvyyspaikoista kisaavat näillä tiedoilla lähinnä Oreskovich/Nolan/Begin/Bitz/Mancari/Sweatt/Archibald/Ebbett/Duco/Fedoruk/Pinizzotto ja Volpatti... Ehkä tuonne nelosen laitaan riittää siis ilman Winchesteriakin kilpailua.