Vancouver Canucks 2011-2012

  • 143 906
  • 496

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sieltä ja täältä:

- Vancouver teki yhden vuoden sopimuksen maalivahti Matt Climien kanssa. Climie tulee Eddie Läckin kakkoseksi Wolvesiin. Isokokoisella (6-3, 194) 28-vuotiaalla Climiella on taustalla viisi NHL-peliä Phoenixista ja Dallasista. Viime kauden Climie pelasi pääosin San Antoniossa, jossa hän keräsi 55 ottelua saldoilla 2.64 päästettyä maalia pelissä ja 91.3% torjuntaprosentti. Climien hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun Canucks ei jatkanut viime kaudella Manitoban kakkosena pelanneen Tyler Weimanin sopimusta.

- Jeff Tambellinin teki kolmen vuoden sopimuksen sveitsiläisseura Zurichin kanssa. Eipä jäänyt Tambellinista mitään pahaa sanottavaa. Nopea, tyylikäs pelaaja, ilmeisen hyvä asenne ja hyvä joukkuepelaaja. Harmi vaan, että taidot eivät riittäneet vakipaikkaan joukkueessa, jota hän kannatti kuusivuotiaasta saakka. Tämä puolustuspelaaminen jäi hänen viimeiseksi hyväksi näytteeksi Canucksin paidassa. Onnea ja menetystä Jeffille Sveitsiin, eikä haittaa vaikka joskus vielä näkisin hänet valaspaidassa.

- Canucks hankki puolustaja Alexander Sulzerin puolustuksensa syvyyteen. Sulzer pelasi viime kaudella Floridan ja Nashvillen joukkueissa 40 NHL-ottelua ja teki viisi pistettä. Toissa kaudella hän pelasi Nashvillessa 20 NHL-ottelua (0+2) ja Milwaukeen AHL-joukkueessa 36 peliä tehden 30 pistettä. Sulzerilla on hyvät AHL-tilastot (145 peliä, 22+74=96 pistettä), mutta NHL:ssä hän ei ole saanut vielä kunnolla jalan sijaa kiekollisessa pelissä (62 peliä ja 7 pistettä).

Sulzer on jo toinen Vancouverin tämän kesän saksalaishankinta, mutta määrä (Sturm ja Sulzer) ei ehkä korvaa laatua (Ehrhoffin poistuminen) tässä tapauksessa? Pitäisin Sulzeria kuitenkin ihan kelvollisena syvyyshankintana tuon NHL-kokemuksen vuoksi. Etukäteen Vancouverin puolustuksen syvyyskartta voisi olla nyt ensi kaudella:

1. Alexander Edler
2. Dan Hamhuis
3. Kevin Bieksa
4. Sami Salo
5. Keith Ballard
6. Chris Tanev
7. Aaron Rome
8. Andrew Alberts
9. Alexander Sulzer
10. Ryan Parent
11. Yann Sauve
12. Nolan Baumgartner
13. Sebastian Erixon
14. Kevin Connauton

- Jannik Hansen menee sopimuksen tekoon välimiehelle. Viime kaudella tanskalainen nettosi 825.000 dollaria ja oli erittäin tärkeässä roolissa Vancouverin kolmosketjussa. Toki sopimus voidaan tehdä vielä ennen välimiehen kanssa käytäviä neuvotteluja, kuten tehtiin esimerkiksi Mason Raymondin kanssa viime kesänä. Itse toivoisin Hansenille pitkähköä sopimusta, sillä hän on joukkueelle paljon arvokkaampi pelaaja kuin tilastot antavat kertoa. Huippuluokan alivoimapelaaja teki viime kaudella 29 pistettä, oli tehopörssissä +13 ja voitti joukkueen taklaukset. Häntä kovempaa töitä tekevää pelaajaa saa hakea.

Hansen on muuten yksi esimerkki siitä, miten V kohtelee noita nuorempia pelaajia. Pitkään tuntui siltä, että V ei pitäisi Hansenista, kun Taylor Pyattin ja Steve Bernierin kaltaiset Hansenia huonommin pelaavat pelaajat saivat enemmän vastuuta. Viime kaudella homma kuitenkin muuttui ja veikkaan, että jatkossa Hansenin vastuuta lisätään entisestään.

Ryan Kesler, Alex Burrows, Alex Edler ja Hansen ovat esimerkkejä pelaajista, joiden otteet olisivat antaneet odottaa isompaa vastuuta tärkeillä hetkillä paljon aikaisemmin kuin he sitä todella saivat, mutta joista jokaisesta kasvoi joukkueen vastuunkantajia pitkän kaavan kautta. Syystä tai toisesta tuo kaava on V:lle tyypillinen ja nyt kun katsoo noita pelaajia, niin ehkä tuo faneja huomattavasti suurempi kärsivällisyys on ollut vain hyvä asia.

Tuota samaa polkua saattaa olla menossa parhaillaan muuan Cody Hodgsoninkin. Tällä hetkellä kun tuntuu siltä, että V ei pitäisi jostain syystä Hodgsonin pelistä (hän kun saa vähemmän vastuuta, mitä hänelle mielestäni otteiden perusteella kuuluisi), niin kyse saattaa olla vain tuosta V:n tavasta käsitellä noita pelaajiaan. Ehkä tuo Hodgson-korttikin kääntyy vielä tässä hyväksi, kun on kärsivällinen ja antaa ajan kulua? Jos CoHo ei puolestaan oikeasti kuulu V:n kirjaan, niin sekin vaihtoehto varmasti nähdään/nähtäisiin käytännössä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver hankki Floridasta vähän fyysisyyttä vaihtamalla venäläishyökkääjä Sergei Shirokovin oikeudet energiapatukka Mike Ducon oikeuksiin. Luulin jo, että Canucks ei tulisi saamaan mitään venäläishyökkääjästä (joka teki kolmevuotisen sopimuksen CSKA Moskovaan ja jolle ei ollut Vancouverissa roolia), joten Ducon saaminen on ainakin tyhjää parempi.

Viime kaudella Duco oli joukkueensa Rochesterin paras maalintekijä AHL:ssa 20 maalilla. Kauden tilastoihin merkittiin 67 pelissä 20+11=31 ja 126 minuuttia. Pienikokoisella hyökkääjällä on takana 12 NHL-ottelua ja noissa kerätyt 60 jäähyminuuttia kertovat millaisen roolin pelaajasta on kyse - "Little ball of hate". Toisaalta Duco oli viime kaudella muutakin kuin tuollainen pelkkä energiapelaaja - hän pelasi yhdeksän peliä vähemmän kuin Shirokov ja teki vain kaksi maalia vähemmän.

Floridan valmentaja Pete DeBoer kehui viime kaudella Ducon asennetta Miami Heraldissa:

“I’m a big fan,” DeBoer said of Duco. “He does bring energy. When he’s on the ice, he’s skating, he's running around and he's chirping at people. He’s involved in the play. I don’t think we've gotten that from our depth players lately.''

DeBoer compared Duco to Rangers pest Sean Avery, saying that if Duco had a few more inches on him, he wouldn't be relegated to bubble status. “He'd be making millions,'' DeBoer said of the 5-foot-10 winger.

Pari Ducon videota:

- Duco vs Kyle Rogers

- Duco vs Mike Brown (NHL)

- Duco vs Eric Gryba

Duco vaikuttaisi olevan myöhäiskehittynyt pelaaja (tai sitten viime kausi vain sattui olemaan hänen uransa paras), joten kuka tietää kuinka vakavasti hän pystyy vielä haastamaan nelosketjun toisen laiturin paikan harjoitusleirillä. Sinne samaan ryhmään hän menee joka tapauksessa yhdessä Ebbettin, Volpattin, Mancarin, Sweattin ja Pinizzotton kanssa. Nelosketjuun pitäisi riittää ainakin kilpailua.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver hankki lisää kokoa tekemällä sopimuksen hyökkääjä Byron Bitzin kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja kaksisuuntainen. Bitz oli loukkaantumisen vuoksi viime kauden kokonaan pelaamatta, mutta pelasi kausien 2008-2010 välissä enemmän NHL:ssä kuin AHL:ssa (Bostonissa ja Floridassa), joten NHL:n ei pitäisi olla terveenä ollessa mikään mahdottomuus.

Bitz on iso (6-5, 215) laitahyökkääjä Kanadan saskatoonista, mikä selittänee pelityyliä. Hänen raporttinsa kertoo hänestä seuraavaa:

ASSETS: Is a mammoth physical specimen and a solid hitter. Can work the corners well and provide toughness for his team.

FLAWS: Doesn't assert himself enough in the offensive zone. Needs to shoot the puck more in order to become more of a goal-scoring threat.

CAREER POTENTIAL: Big-bodied winger.

Etukäteen Bitz tulee taistelemaan nelosketjun laiturin paikasta Ebbettia, Ducoa, Mancaria, Sweattia ja Pinizzottoa vastaan:

D. Sedin - H.Sedin - Burrows
Higgins - Kesler - Samuelsson
Sturm - Malhotra - Hansen*
?? - Lapierre - Oreskovich*
(Raymond)

* = RFA

?? = Ebbett, Duco, Mancari, Sweatt, Pinizzotto, Bitz

Mikäli Bitz tuon paikan saisi, Vancouverin nelonen olisi melko kookas yhdistelmä:

6-5, 215 (Bitz) - 6-2, 207 (Lapierre) - Oreskovich (6-3, 215)

... Mutta katsotaan nyt. Tuo yllä oleva koostumus on tällä hetkellä ja tämän hetken sopimustilanteessa ehkä odotetuin, mutta muutoksia saattaa tulla vielä.

Omissa toiveissani joukkueen kokoonpano olisi seuraava:

D. Sedin - H. Sedin - Burrows
Hodgson - Kesler - Samuelsson
Higgins - Malhotra - Hansen
Sturm - Lapierre - Oreskovich
(Raymond)

Mutta tuon kokoonpanon saaminen kauden alkuun vaatisi sitä, että Hodgson pystyisi lunastamaan kakkosen laiturin paikan Sturmilta ja/tai Higginsilta. Ja voi olla, että kahden kokeneemman laiturin syrjäyttäminen koituu liian hankalaksi paikaksi Vigneaultin systeemissä. Hodgson kun saattaa hävitä tuolle kaksikolle kulmapelin, puolustuspelin ja fyysisenkin pelin, joten vaikea paikka hänellä on edessään. Mikään mahdottomuus tuo ei nyt silti ole, kun Raymond on kauden alussa sivussa ja Canucks ei ole hankkinut odotusten mukaan yhtä voimahyökkääjää kakkosketjuun.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Bitz on iso (6-5, 215) laitahyökkääjä Kanadan saskatoonista, mikä selittänee pelityyliä. Hänen raporttinsa kertoo hänestä seuraavaa
Täällä Jatkoajassa Byron Bitzistä tykkäsi muistaakseni aikoinaan joku muukin kuin minä, pitäisikin lukea parin vuoden takainen kausiketju uudestaan. Bitzillä oli pientä kulttistatuksen alkua huomattavissa Bostonissa ja olin pettynyt kun kaupattiin Floridaan. Kauppa oli kuitenkin todella hyvä Bruinsille (Seidenberg ja Bartkowski <-> Bitz, Weller ja 2 kierroksen varaus 2010) joten kyllä menetyksestä toipui.

Kuten tuossa jo mainittiin niin on iso, hyvin kiekkoa suojaava laituri. Vahva kulmapelaaja joka ei kuitenkaan ole kauhean fyysinen mutta kädet taas toimii ajoittain yllättävänkin hyvin. Bruinsin filosofian mukainen joukkuepelaaja ja helppo valmennettava ja vaikka ei mikään tappelija olekaan niin tiputtaa hanskat tarvittaessa.

Floridassa ei loukkantumisen takia paljon pelannut joten on hienoa että ura jatkuu vielä NHL:ssä. On kuitenkin marginaalipelaaja joka ei ole vielä vakiinnuttanut rooliaan ylhäällä joten varmasti pistää kaiken peliin pysyäkseen Vancouverissa. Peukut ylös tälle hankinnalle!
 

Ralph

Jäsen
Tanskan lahja vancouverilaiselle jääkiekolle, finaalien kenttäpelaajien MVP, Jannik Hansen solmi kolmevuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen yhteisarvo on $4.05M, eli aika halvahko mieleeni. Ensimmäiseltä kaudelta Hamsen nappaa $1.6M, toiselta $1.35M ja kolmannelta $1.1M. Vancouverin Cap Hittiin Hansen vaikuttaa joka kausi tuon $1.35M verran. Alihintainen sopimus hyvälle pelaajalle mielestäni. Kolmatta miljoonaa hänelle soisi tulevan, mutta nyt näin.

Lähteenä toimii CapGeek.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tanskan lahja vancouverilaiselle jääkiekolle, finaalien kenttäpelaajien MVP, Jannik Hansen solmi kolmevuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen yhteisarvo on $4.05M, eli aika halvahko mieleeni. Ensimmäiseltä kaudelta Hamsen nappaa $1.6M, toiselta $1.35M ja kolmannelta $1.1M. Vancouverin Cap Hittiin Hansen vaikuttaa joka kausi tuon $1.35M verran. Alihintainen sopimus hyvälle pelaajalle mielestäni. Kolmatta miljoonaa hänelle soisi tulevan, mutta nyt näin.
On kyllä erittäin hyvä sopimus minunkin mielestä sekä pituudeltaan, että hinnaltaan. Hansen on oikein hyvä kolmosketjun kahden suunnan hyökkääjä. Hän on nopea, ahkera taklaaja, kova karvaaja, hän ei pelaa koskaan vaihtoakaan puolivaloilla ja hän on kehittynyt kiekollisessakin pelissä. Tanskalainen on Vancouverille arvokas pelaaja kokonaisuutena monipuolisuuden ansiosta ja hän tekee vastustajan pelaamisesta paljon vaikeampaa. Viime kaudella Hansen palkittiin joukkueen fanien äänestyksessä "unsung-hero -palkinnolla", mikä kertoo paljon kannattajien arvostuksesta.

Viime kaudella Hansenilla oli Vancouverin kolmanneksi paras kiekonriistojen ja -menetysten välinen ero (edellä vain Kesler ja Higgins), hän taklasi joukkueen toiseksi eniten (edellä vain Lapierre) ja pelasi alivoimaa hyökkäyksestä kolmanneksi eniten (edellä vain Malhotra ja Kesler - Keslerin ja Hansenin alivoima-ajat olivat melkein identtiset: 2:33 - 2:24 SH TOI/G). Alivoiman lisäksi toivoisin nyt näkeväni hänet useimmin jatkossa myös ylivoimilla, sillä pelintekijänä Hansen on yllättävän hyvä.

Ja kiitokset nimimerkki Picalle Bitz'in kuvauksesta. Kuulostaa kirjoittamasi perusteella ihan lupaavalta nelosen pelaajalta, joten luin tuota Bostonin 09-10 -kausiketjua ja kyllähän siellä positiivisilla ajatuksilla hänestä kirjoitettiin parinkin nimimerkin toimesta. Toista isoa miestä huhutaan nyt myös nelosen toiselle laidelle, kun 6-5 -kokoisen Bitzin lisäksi huhuissa pyörii toisen 6-5 -mittaisen Brad Winchesterin nimi. Minulle kelpaisi kyllä hyvin viime kaudella esiintynyt Oreskovich'kin toiselle puolelle, mutta katsotaan nyt. Syvyyttä ei ole ainakaan koskaan liikaa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Yllättävänkin halpa sopimus mutta luulisi, että huippujoukkueessa pelaaminen ja suhteellisen vastuullinen rooli mielyttää sen verran, että alipalkattuna kannatti joukkueesseen jäädä. Hansen on mielestäni vähän verrattavissa Bergenheimiin ja Korpikoskeen, joskin ottaisin Hansenin omaan joukkueeseeni 100x mielummin. Bergenheim sai nyt ton hullun Frenzy-sopparin, mutta Korpikoskikin sai lunastettua 1,8 cap hitin sopimuksen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Craig MacTavishin ilmoitetaan olevan farmijoukkue Chicago Wolvesin uusi valmentaja. Aikaisemmin MacT toimi tällä vuosituhannella kahdeksan kautta Edmonton Oilersin päävalmentajana ja vaikka Oilers jäikin viitenä kautena playoffien ulkopuolelle, MacT:n tilastot olivat 301 voittoa, 252 tappiota ja voittoprosentti 52.8%. Oilersin kokoonpanolla nuo luvut olivat mielestäni hyviä. Kertaalleen Oilers meni lisäksi MacTavishin alaisuudessa Stanley Cupin finaaleihin.

Ilmasilta Vancouverin farmijoukkueen ja jonkun NHL-joukkueen valmentajana olemisen välillä on ollut jo pitkään niin hyvässä kunnossa (Carlyle, Vigneault, Arniel ja Noel ovat olleet MacT:n edeltäjiä Canucksin farmissa), että MacTavishin edessä oleva haaste on mielenkiintoinen. Wolvesille näyttäisi tulevan myös iskukykyinen joukkue, joten Wolvesin otteita on mielenkiintoista seurata.

Vielä on liian aikaista sanoa joukkuetta, mutta yksi mahdollinen voisi olla:

Darren Archibald - Cody Hodgson - Mark Mancari
Anton Rödin - Andrew Ebbett - Darren Haydar
Billy Sweatt - Jordan Schroeder - Steven Pinizzotto
Mike Duco - Kevin Doell - Aaron Volpatti / Tim Miller
Michael Davies

Chris Tanev - Yann Sauve
Ryan Parent - Alexander Sulzer
Nolan Baumgartner - Kevin Connauton

Sebastian Erixon - Mark Matheson
Adam Polasek - Taylor Ellington

Eddie Läck
Matt Climie

Itse tosin toivon etenkin Hodgsonin ja Tanevin aloittavan suoraan NHL:ssä, mutta Tanevin kohtaloksi saattaa koitua Romen ja Albertsin sopimukset ja Hodgsonin kohtaloksi puolestaan Canucksin hyökkäyksen syvyys (hänen pitäisi pystyä ottamaan pelipaikka kolmesta ensimmäisestä kentästä ja sysäämään jompi kumpi kokeneista NHL-pelaajista Higgins tai Sturm neloseen).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouverin Cap Hittiin Hansen vaikuttaa joka kausi tuon $1.35M verran. Alihintainen sopimus hyvälle pelaajalle mielestäni. Kolmatta miljoonaa hänelle soisi tulevan, mutta nyt näin.

Yllättävänkin halpa sopimus mutta luulisi, että huippujoukkueessa pelaaminen ja suhteellisen vastuullinen rooli mielyttää sen verran, että alipalkattuna kannatti joukkueesseen jäädä. Hansen on mielestäni vähän verrattavissa Bergenheimiin ja Korpikoskeen, joskin ottaisin Hansenin omaan joukkueeseeni 100x mielummin. Bergenheim sai nyt ton hullun Frenzy-sopparin, mutta Korpikoskikin sai lunastettua 1,8 cap hitin sopimuksen.

Omasta mielestä toi sopimus ei Hansenista erityisen alipalkattua tee. Joku 1,5 alkaisi olemaan maksimi mitä hänelle voisi maksaa ja nyt sitten 1,35 tuli sopimuksen caphitiksi. Plussaa tietysti se, että sopimuksen pituus on kolme vuotta ja voihan Hansen vielä kehittyäkin, kun ikää ei ole kuin 25-vuotta.

Hansen on kolmosessa oikein hyvä, mutta eväitä sitä ylemmäs on tosi vähän. Hansen on nyt tehnyt kolmella kaudella yhteensä 24 maalia (6-9-9), vaikka välillä on saanut pelata jopa ykkös-kakkosketjuissa. Toi kolmonen on Hansenille se omin paikka.

Ja miksi Korpikoski sai 1,8 millin sopparin (noin 30 % enemmän kuin Hansen)? Korpikoski teki tuplasti maaleja Hanseniin verrattuna ja rooli oli hyvin pitkälti sama kuin Hansenilla (paljon av:ta ja peliaika noin 15 minsaa lähinnä kolmosketjussa). Bergenheimiin taas on turha verrata, kun hän oli UFA, mutta Bergenheimikin on tehnyt neljänä vuotena putkeen 10+ maalia, kun taas tuohon 10-maaliin Hansen ei ole siis koskaan päässyt.

Vielä jos verrataan sopimusta oman joukkueen sisällä niin Burrows teki kaks kautta sitten 4-vuoden sopimuksen 2 millin caphitillä. Ennen tuota sopimusta Burrowsilla oli takana 12 ja 28 maalin (51 pistettä) kaudet. Tuota sopimusta on vielä kaksi kautta jäljellä ja vaikka se onkin solmittu erilaisessa palkkakatossa niin silti noiden joukkueen sisäisten sopimusten pitää olla edes "samalla seinällä". Samoin kun vertaa Raymondin viime kesän sopimukseen (2,55 milliä) 25-maalin kauden jälkeen niin ihan oikeaa luokkaa tuo Hansenin sopimus on. Yli kaksi miljoonaa olisi ollut liikaa ja vääristänyt joukkueen palkkarakennetta.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Hienoa että Hansen jatkaa kolme kautta. Hyvä sopimushan tuo on, vaikka Mr. Smith on oikeassa tuossa, ettei tämä mikään räikeä alipalkkaus ole. Välimiehelle olisi Canucks voinut lyödä vertailuun juuri Burrowsin 2,0 cap hitin, tai vaikka Darren Helmin 0,913. Kolmen vuoden kesto tosin syö yhden UFA vuoden, mutta ilmeisesti Hansen nimenomaan halusi nyt noita lisävuosia, kun kaksi edellistä sopimusta ovat olleet vain yksivuotisia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Yli kaksi miljoonaa olisi ollut liikaa ja vääristänyt joukkueen palkkarakennetta.
Kahden miljoonan ylitys olisi ollut tosiaan liikaa kun vertaa seuran sisällä muita sopimuksia. Itse veikkasin tässä ketjussa Hansenin saavan 1.75 miljoonaa, joten tuon alle päästiin kuitenkin ihan hyvin ja lisäksi tuo kolmevuotinen paperi on plussaa. Omassa hierarkiassani sijoitan Hansenin Vancouverin hyökkäyksessä peräti kuudenneksi, jos puhutaan joukkueen hyökkäyksen pelaajista, joita saisi järjestäen suojata. Tanskalaisen edelle menevät omissa papereissani vain Kesler, Sedinit, Burrows ja Malhotra. Niin tärkeä mies Hansen mielestäni on ja tuo unsung hero -titteli meni kyllä viime kaudella oikealle miehelle.

Hansen on kehittynyt hyvin ja uskoisin hänen kehittyvän vielä lisää jos pystyy pelaamaan ehjää uraa. Hänellä on huono maalintekotaito tällä hetkellä, mutta tuo on ominaisuus, josta viime kaudella 41 osumaa Kesleriakin syytettiin tämän uran alkuvuosina usein. Samoin harva olisi ennustanut esimerkiksi Burrowsin pystyvän ottamaan nykyistä roolia, kun hän pelasi AHL:ssa ja NHL:ssa neljä ensimmäistä kautta vaisuilla tehoilla. En sano, että Hansenista kehittyy tuleva Kesler tai Burrows, mutta uskon hänen parantavan noita hyökkäyspäänkin lukemiaan jatkossa samalla kun nuo nykyiset taklaus-, karvaus- ja alivoimapeli ovat joukkueen kärkeä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Etukäteen Bitz tulee taistelemaan nelosketjun laiturin paikasta Ebbettia, Ducoa, Mancaria, Sweattia ja Pinizzottoa vastaan:

?? - Lapierre - Oreskovich*

* = RFA

?? = Ebbett, Duco, Mancari, Sweatt, Pinizzotto, Bitz

Mikäli Bitz tuon paikan saisi, Vancouverin nelonen olisi melko kookas yhdistelmä:

6-5, 215 (Bitz) - 6-2, 207 (Lapierre) - Oreskovich (6-3, 215)

... Mutta katsotaan nyt. Tuo yllä oleva koostumus on tällä hetkellä ja tämän hetken sopimustilanteessa ehkä odotetuin, mutta muutoksia saattaa tulla vielä.

Nelosen osalta Ebbett ja Mancari saattavat olla hivenen muita edellä yhdensuunnan sopimustensa ansiosta. Toisaalta Ryan Parent pelasi lähes koko viime kauden AHL:ssä vaikka omasikin kalliin yhdensuunnan sopparin, joten eipä noista koskaan tiedä.

Mancarin itse mielelläni näkisin kokoonpanossa, kun häntä voisi kokeilla useammíssakin ketjuissa. Ebbett vastaavasta vaikuttaa selvältä AHL-pelaajalta, joten hänen osaltaan ihmetyttää tuo sopimuksen yksisuuntaisuus. Enää kun ei hyvät tulokaskauden pisteet (48 ottelua, 32 pistettä) juuri lämmitä.

Bitz saisi hakea kuntoa tuolta AHL:stä alkukauden, jonka ajan sitten Duco on varmaan lähimpänä pelipaikkaa (tai poppariosastoa). Toki harkkaleirillä on nyt melkoisesti rähinää noiden nelosen miesten kesken ja sinällään hyvä ettei kauden aikanakaan kukaan heistä voi olla varma paikastaan, joten joka matsissa pitää antaa näyttöjä tai uusi kaveri tulee nälkäisenä farmista.

Oma tämän hetken näkemys voisi olla seuraava:

Mancari / Duco - Lapierre - Oreskovich

Ja sitten kun Bitz on iskussa niin hän ottanee tuon vasemman laidan paikan itselleen. Tosin tuota Oreskovichin sopimusta on pitkään nyt hierottu, joten lieneekö siinä jotain haasteita?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ryan Kesler menee lonkkaleikkaukseen ja toipuminen pelikuntoon vie arvioiden mukaan 10-12 viikkoa. Avautuuko tästä Hodgsonille paikka kakkosketjuun? http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=373074
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ryan Kesler menee lonkkaleikkaukseen ja toipuminen pelikuntoon vie arvioiden mukaan 10-12 viikkoa. Avautuuko tästä Hodgsonille paikka kakkosketjuun? http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=373074
Lonkka kärsi siis ilmeisesti pahasti ensin Sharks-sarjassa vaarattoman näköisessä tilanteessa kun Kesler polki irtokiekon perään ja sitten vielä pahemmin finaaleissa Boychukin kovan taklauksen seurauksena.

Veikkaan, että Hodgsonille avautuu tästä kuitenkin nyt se paikka. Näyttää tuo loukkaantumislista muuten taas täyttyvän kiitettävästi jo tässä vaiheessa, kun jo nyt sivussa on kauden alusta varmuudella kaksi top6-hyökkääjää. Pitää vaan toivoa, että tuo leikkaus ei tee Keslerin peliin negatiivista vaikutusta. Jos se ei sitä tee, niin tilanne saattaa kääntyä vielä hyväksikin Hodgsonin mahdollisesti saadessa kunnon vastuuta hyökkäävässä roolissa.

Keslerin menetys (joukkueen arvokkain pelaaja mielestäni) on tietysti iso lovi paikattavaksi alkukaudesta, mutta onneksi tuo ei vie nykytiedoilla kaudesta kuin pienen osan alusta. Täyteen pelikuntoon pääseminen saattaa sitten ottaa aikaa, kuten Burrowsilla viime kaudella nähtiin kesän leikkauksen jälkeen.

Hodgsonin viime kaudesta tehty kooste youtubessa. Usko Codyyn on vielä olemassa. Kunhan hän saa selkäongelmansa kokonaan kuntoon ja valmennus antaa edes pientä luottoa muualla kuin nelosessa, hänestä kuullaan vielä. Pehmeät kädet ja erinomainen pelinäkemys näkyvät videollakin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei helvetti! Ja hymiö perään.

Owen Nolan ja Todd Fedoruk try-outille. Fedoruk jätti Bitzin tapaan viime kauden väliin ja jo sitä ennen kärsi loukkaantumisista, joten vaikea uskoa hänen olevan sopimuksen arvoinen. Nolan sitten vastaavasti pelasi kauden Sveitsissä ja yrittää nyt paluuta 39-vuotiaana takaisin NHL:ään. Kun ei toi viimeinen kausi Wildissakaan mikään menestys ollut niin vaikea on uskoa myöskään Nolanin saavan sopimusta. Toki, onhan Nolan ollut draftin ensimmäinen varaus, joten potentiaalia voi olla vielä piilossa. Ja toinen hymiö.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eipä nuo try-outit mitään ainakaan pilaa, riskittömiä hankintoja leirille. Owen Nolan ei ole enää eturivin pelaaja, mutta veteraanina hän tuo lisää kilpailua syvyyspaikoille. Toissa kaudella hän teki Minnesotassa 16 maalia ja kaksi kautta sitten Wildissa tuli 25 maalia 59 pelissä. Nuo luvut kertovat siitä, että annettavaa voi vielä olla. Toisaalta tähän perään on heti sanottava se, että hän teki viime kaudella Sveitsin liigassa vain seitsemän maalia.

Ikää tulee koko ajan lisää ja ura on tietysti selvässä laskussa, joten en laita hänen varaansa panoksia, mutta nyt hän saa uransa viimeisen mahdollisuuden Stanley Cupin tavoitteluun ja kuka tietää, vaikka leiri avaisi kysymyksistä huolimatta portteja kokoonpanoon. Ja jos hän ei paikkaa pysty ottamaan, niin muut seurat saattavat olla haaskalla viime kauden "try-outtaajan" Brendan Morrisonin tavoin. Nolanille tämä mahdollisuus on ainakin tärkeä.

Kokoonpano voisi olla jossain vaiheessa kautta vaikka seuraava jos Nolan onnistuu ja Hodgson puolestaan ei:

Sedin-Sedin-Burrows
Raymond-Kesler-Samuelsson
Sturm-Malhotra-Hansen
Higgins-Lapierre-Nolan
Bitz/Oreskovich/Fedoruk


(Boldatut pelaajia, jotka ovat tulleet [tai jotka voivat onnistuessaan tulla] Vancouveriin reilun vuoden sisään)

Mutta tuo kokoonpano on vielä aika kaukana ja itse toivon Hodgsonin onnistuvan. Tuo kokoonpanomahdollisuus kertoo jo kuitenkin siitä, kuinka Gillis yrittää vahvistaa tuota Canucksin entistä heikkoa "bottom-6 -osastoa" ja mielestäni hän on onnistunut tuossa, kun tuota vertaa parin kauden takaiseen tilanteeseen: tuossa kokoonpanossa olisi viisi pelaajaa (yhteensä kuudesta), jotka olisivat tulleet Vancouveriin reilun vuoden sisään (ilman Nolaniakin uusien "bottom-6 -miesten määrä on viisi).

Yhden mahdollisen alempien kenttien uuden tulokkaan Brad Winchesterin kerrotaan olevan sopimusneuvotteluissa vielä mukana, mutta sisäpiiristä kerrotaan, että kyse on tällä hetkellä lähinnä sopimuksen kestosta: Winchesterin leiri hakee kaksivuotista sopimusta, Canucks hakee yksivuotista. Minä pitäisin Winchesterista, mutta välitöntä tarvetta hänelle ei ole.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Juuri tulleen tiedon mukaan koko tähän astisen NHL-uransa Vancouverissa pelannut (juuri Winnipegiin sopimuksen tehnyt) Rick Rypien on löytynyt kotoaan kuolleena. Todella järkyttävää. Rick oli ehkäpä allekirjoittaneelle kaikkien aikojen suurin suosikki tappelija, muutoinkin kova taistelija, joukkuepelaaja.

Lepää rauhassa Rick!

Vahvistus asiasta
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Juuri tulleen tiedon mukaan koko tähän astisen NHL-uransa Vancouverissa pelannut (juuri Winnipegiin sopimuksen tehnyt) Rick Rypien on löytynyt kotoaan kuolleena. Todella järkyttävää.
Olipahan masentava alku päivälle. Ongelmathan ovat olleet tiedossa mutta silti… Finaalien aikaan olin kirjoittamassa juttua, jota en finaaliärsymykseltäni saanut koskaan postattua. Se käsitteli periaatteessa sitä kuinka hieno organisaatio Canucks on. Yhtenä esimerkkinä olin kirjoittamassa juuri tuesta, mitä Rick Rypien oli vuosien ajan Canucksilta saanut kaukalon ulkopuolisiin ongelmiinsa, vaikkei Rypien ehkä pelillisesti ollut kovin suuri osa joukkuetta. Mielessäni pyöri tuolloin, kun Boogaard uutinenkin oli juuri tullut tietoon, että ilman Canucksin tukea, Rypienin tie olisi saattanut viedä samaan suuntaan. Nyt sitten käy näin, sairasta.
 

Haukijärvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Todella surullinen uutinen. Melko rankka kesä ollut fanin kannalta, ensin menehtyy oman suosikkiseuran yksi hienoimmista pelaajista ja nyt tämä. Muistan Rypienin aina pelaajana, joka haastoi tappeluun vastustajan suurimmat pelaajat ja jopa pärjäsi näitä vastaan todella hyvin! http://www.youtube.com/watch?v=RH4GQYmq_MI&feature=relmfu Tässä Rypien vs. Stortini

Vaikka Rypien syyllistyi kaukalossa muutamiin todella typeriin tekoihin, itse arvostin herraa alempien ketjujen raatajana todella paljon. Tulee jotenkin Theo Fleury mieleen, niin hyvässä kuin pahassakin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Todella masentava uutinen.

Viime syksynä Rypienin käytyä ensin Minnesota-fanin päälle ja tämän jälkeen hänen poistuttua joukkueen keskuudesta, oli selvää, että miehellä on isoja ongelmia. Koko uransa ajan arvokkaana joukkuepelaajana tunnetulta Rypienilta lähtö joukkueen keskuudesta oli teko, joka kertoi jostain isosta ja vakavasta asiasta taustalla. Joissakin paikoissa oli tuolloin keskustelua myös siitä, että hänellä olisi ollut mahdollisia itsemurha-aikeita tuolloin.

Canucks antoi jälleen kerran miehelle tukea ja Rypien palasi vielä viime kauden lopulla kentille, mutta tuon joukkueesta lähdön jälkeen Rypien ei enää koskaan pukenut valaspaitaa päälleen. Kesällä tehty sopimus Winnipegiin kuulosti aluksi hienolta uutiselta, sillä olihan Winnipegissa hänen toinen kiekkokotinsa ja Craig Heisingerin kerrotaan olevan läheisissä väleissä Rypieninkin kanssa. Todella toivoin Rypienin tekevän onnistuneen paluun NHL-kentille, mutta nyt saatiinkin kuulla tästä. Masentavaa.

Rick Rypien. Parhaiten muistan sinut asiasta, jonka voin sanoa rehellisesti todella harvasta pelaajasta; Sinulle ei oltu annettu suurimpia lahjoja, mutta olit pelaaja, jolla oli yksi suurimmista kiekkosydämistä minkä tiesin. Olit kokoosi nähden liigan paras tappelija, annoit joka pelissä kaikkesi, etkä pelännyt kentällä ketään. Toit aikanaan Vancouverin peleihin (kun muuten kulki todella huonosti) edes jotain katsomisen arvoista kovilla taklauksilla ja viihdyttävillä tappeluilla. Olit juniorijoukkueesi Regina Patsin kapteeni ja kaikesta päätellen myös todella pidetty joukkuekaveri NHL:ssä ja AHL:ssa. Sinua jää varmasti kaipaamaan iso joukko entisiä ja nykyisiä pelaajia sekä valtava joukko meitä faneja. Minun mieleen jäät aina Canuckina. Lepää rauhassa.

***

RIP Rick Rypien - Forever Remembered

Yksi parhaista tappeluista, minkä muistan Canucks-pelaajalta oli Rypienin matsi Brandon Prustia vastaan pari kautta sitten: youtubena..
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Todella ikävä uutinen. Osanotot myös Red Wings -leiristä.

Toi mieleen tämän vuoden tammikuun ja Tom Cavanagh'n. Cavanagh valmistui Harvardista ja nousi San Josen organisaation kautta NHL-tasolle kuten Rick Rypien omalla tahollaan. Myös Cavanagh kävi omaa sisäistä kamppailuaan ja päätyi itsemurhaan 28-vuotiaana.

Kuka tahansa voi kokea vastaavan kohtalon. Henkinen terveys voi rakoilla ja välttämättä lähipiirinkään apu ei riitä.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voi nyt perkele! Rypien oli ihan älyttömän kova matsaaja kokoonsa nähden. Äsken katselin miehen matseja juutuubista ja kyllä jätkä vaan kaikkia vastaan dominoi, oli sitten samankokoisia vastustajia taikka koripallistin kokoisia (Valabik, Gill). Suosikkini parilta viime kaudelta ehdottomasti, todella ikävä uutinen Rypienin poismeno.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Surulliset uutiset saavat jatkoa. Vancouver Canucksin organisaatiossa on kohdattu viime vuosina näitä ikäviä tragedioita ja vaikka Rypien ei enää Canucksin listoilla ollutkaan, niin hänen poismenonsa koskettaa erityisesti Vancouverin joukkuetta. Luc Bourdon, Taylor Pyattin kihlattu ja nyt Rick Rypien, hiljaiseksi vetää.
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Juuri viime vloppuna "pakotin" kaverit katsomaan muutamat Rypienin matsit ja kehuin aivan huikeaksi matsaajaksi ja nyt näin. RIP
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös